Vitamini - Vailaʻau tutusa

Faatasi ai ma vitamini, ua lauiloa le vaega vitamini (pei o meaola), o loʻo i ai nisi o meatotino o vitamini, e ui i lea, e leai uma faailoga o vitamini. O lo latou aafiaga i le tino o le tagata e talitutusa lava ma vitamini, ae o lea ua leai ni faailoga patino o le le atoatoa o nei mea ua maua.

I se isi faaupuga: e lelei pe a iai, ae pe a le oi ai, e leai se mea leaga e tupu. Ae peitai, e sili atu ona le lava a tatou meaai, aua e taua tele mo le tausia o le soifua maloloina lelei.

O le a le mea e fesootaʻi atu i vailaʻau faʻapitoa (sili ona lauiloa)

Meaola oona (mai le Eleni o le phyto - plant) o le puipuiga masani lea o laau mai faʻamaʻi ma aʻafiaga leaga o le siosiomaga, sigi ma iniseti. I le faʻamuamua, o fualaau taʻitasi o mea taumafa taʻitasi e maua ai le tele o meaʻai, ae o le tele o ia mea e maua i laau e iloa lelei mo o latou vailaʻau faʻaleagaina e taʻua o gaʻo. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le garlic e tatau ona i ai ona vaega faʻamalolo i le mea moni o loʻo aofia ai le tele o le toto o le tino.

I le taimi nei, tatou te iloa le faitau selau o vailaʻau o le tino, ma o mea fou e maua i toetoe o aso uma. Mo lenei mafuaaga, e le mafai pe taua foi le tuʻuina mai o se lisi atoa. Pau le mea e tatau ai ona iloa e taua le tuʻuina atu i le tino ma, sili atu, i aso uma. Peitai, o nisi o nei mea e tatau ona taʻua.

  1. Bioflavonoids (ua taʻua o le vitamini P) o ni mea eseese. I fuainumera tetele, o loʻo maua i fualaʻau, teas ma fuamoa fuamoa. Latou te puipuia le fauina o paʻu toto, faʻamalosi puipui o toto, vaʻaia o le tino ma maua ai le aʻafiaga o le toto. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le maualalo o pasene o fatu i Farani o loʻo faʻamatalaina e le maualuga o meaola o le bioflavonoid i le uaina mūmū - o se inu masani masani i lenei atunuu.
  2. Sulforaphane sili ona taatele i le broccoli. O lona uiga ese o loʻo taʻoto i le mea moni o loʻo faʻamalosia ai le tino o le tino mai siama, lea e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le faatupuina o le kanesa o le susu i fafine.
  3. Ellagic acid maua i le strawberries ma vine. O loʻo i ai le gafatia e faʻafano ai tino o manuʻa e osofaia DNA i sulu o le tino o le tagata.

Choline auai i le felauaiga o gaʻo i masini, ma puipuia ai le ate i le ate. Faatasi ai ma lona auai, o phospholipids ua faia, mo se faataitaiga, lekithin ma puipui puipui. E le gata i lea, o ia e nafa ma le faʻatinoina lelei o le tino ma le faiʻai. Choline e gaosia i nisi aofaiga e le tino o le tagata e faʻaaoga ai vitamini B9 , B12 ma le methionine, ae o lenei gaosiga e le lava i taimi uma.

  • Choline e maua i yolks egg, ate ma isi meaʻai, fefete.

Inositol auai i le faasalalauina o faailo o le nerve ma faatonutonuina le gaioiga o enzymes. O le poloka lenei o poloka o siaki. O loʻo i ai foi i totonu o masini o le faiʻai, faʻalavelave faʻafefe o le tino, maso, skeletal ma le faʻaleleia o tino ma le fatu.

  • Inositol e maua i le tele o meaʻai. E le gata i lea, o siama i le gastrointestinal tract e mafai ona gaosia le inositol.

Lipoic acid (e taʻua o le Vitamin N) o se gaʻo gaʻo ma le suavai e mafai ona gaosia e le tino. Lipoic Acid Works With Vitamins B1 , B2 , B3 ma B 5 e faʻamalolo le malosi mai gaʻo, gaʻo ma pulu. E i ai le vailaʻau, anti-diabetic, anti-atherosclerotic ma mea puipui mo palanymal organs. E faʻateleina ai le liua o le glucose, faʻateleina ai le glycogen oloa i le ate, faʻaitiitia ai gaʻo i totonu o le toto, ma faʻaleleia ai le tino ma le mafaufau.

  • O le fefete ma le ate o se punaʻoa sili lea o le lipoic acid.

Ubiquinol (coenzyme Q, vitamini Q) o se vaega o tuufaatasiga eletise o loʻo i ai i mitochondria uma o vailaʻau ma manu. I le mitochondria o sela tagata, o le ubiquinone e masani ona iloa (coenzyme Q10 ) O lenei tuufaatasiga e avea o se mea e mafai ona fai mo enzymes mitochondrial, o le mea lea e taua tele mo le gaioiga o suauu uma o le tino, sili atu mo mea uma mo musika, aemaise lava le myocardium.

  • Coenzyme Q10 i le tele o aofaiga e maua mai ai le ate. O lona gaosiga ua faaitiitia i le matua.
  • O se faʻapogai tele o le coenzyme Q10 o iʻa ma iʻa.

Amygdalin na maua i le 1952 ma ua taʻua o le vitamini B17 . Amygdalin e maua mai i le apricot ma le almond, ae e maua foi i le tele o fualaau suamalie (e aofia ai apu) ma tuʻuina atu ia i latou se uiga oona oona, lea e mafua mai i le aofia i le 6% o le kuluna.

Amygdalin o se vailaau mamana lea e puipuia ai fatu mai siama siama ma afaina.

O le leai o le amygdalin e le mafua ai ni faailoga faapitoa o le le lava, e ese mai vitamini. I nai mea laiti, o le amygdalin o se vailaʻau, i ni vailaʻau tele o se mea oona. I isi vailaʻau faʻaaoga, o le amygdalin e faʻaaogaina e togafitia ai le kanesa, lea e mafua ai faʻalavelave i sui o fomaʻi faʻapitoa.

O le malo o le Iunaite Setete, i lalo o le uunaiga mai le falemaʻi ma falemaʻi faafomaʻi, ua faasaina ai le faʻaaogaina o suauu e tagata e le o fomaʻi. O le mafuaʻaga o le mea oona, atonu e mafua mai i le sili atu o lenei mea oona. O lenei faʻailoga, e tusa ai ma le tele o tagata faʻatuatua i togafitiga faʻapitoa o le kanesa ma le amygdalin, o se faʻamaoniga o le aoga o lenei metotia, faʻatauvaga faʻatasi ma togafitiga masani.

Pangamic acid (e taʻua o le vailaʻau B15 ) maua mai apricot kernels poʻo le araisa suka. O lenei vailaau e le o se vailaʻau ona o lona le atoatoa e le mafua ai ni mea taua o le le atoatoa.

O le pangamic acid ua lautele ona suʻesuʻeina ma faʻaaogaina i vailaau faʻasaina - o le aganuʻu muamua ma le le masani ai - i le fitusefulu o le seneturi mulimuli i atunuu o le Soviet Union muamua. O lomiga Rusia o loʻo faamatalaina ai se faasologa o suʻega e fesoʻotaʻi ma le faʻaofiina o le pangamic acid mo tagata vaalele ma tagata taʻalo. E tatau ona avea o se panacea mo maʻi uma ua iloa - mai le malulu i le kanesa, pei lava o fualaau lelei na faasalalauina i le taimi nei, i le taimi e tasi, pei o se paʻi o se togafiti faataulaitu.

O le mea moni, o le pangamic acid e laitiiti pe leai foi se aoga. O le maualalo o le aoga o le vailaau faasaina na faamatalaina i le maualalo o le kemikolo o sauniuniga na gaosia, lea e masani ona faaleagaina ai le vailaau pangamic, faaleagaina pe fesuiaiga ona o le gaosiga o le gaosiga o meafaigaluega, lea e le afaina ona aafia ai ona fale talimalo. A maeʻa sina taimi, o le faʻalavelave solo faʻataʻamilo i le aisa, ma e tatau ona faʻamaonia e faapea, o meatotino e le masani ai sa mafua ia te ia ao lei tofotofoina i latou i le olaga.

suauu suavai suamalie / suavai suamalie ma suavai

Vitamin-pei o le gaʻo gaʻo-soluble e aofia ai:

  • F (aoga aoga gaʻo),
  • N (thioctic acid, lipoic acid),
  • Coenzyme Q (ubiquinone, coenzyme Q).

O vailaʻau suamalie e pei ole vai e mafai ona suauu vai e aofia ai:

  • B4 (filifilia),
  • B8 (inositol, inositol),
  • B10 (para-aminobenzoic acid),
  • B11 (carnitine, L-carnitine),
  • B13 (suatic acid, oteta),
  • B14 (pyrroloquinolinquinone, coenzyme PQQ),
  • B15 (pangamic acid),
  • B16 (dimethylglycine, DMG),
  • B17 (amygdalin, laetral, laril),
  • P (bioflavonoids),
  • U (S-methylmethionine).
Punaoa: ☰
  1. Mimaminini i le vaega o le mimopoponubne

O mea uma lava e naʻo le taʻiala. Faʻasalaga krok8.com

Faʻafitauli le atoatoa

O le le atoatoa o le Inositol e maua i tagata e maua i le maʻisuka. Ae ui i lea, e leai se faʻamaʻi mautinoa e iloa ai le le maua o le B8 i le tino.

Faailoga o Mea Faʻaopoopo

I le taimi o le suʻega, na maua ai e tusa lava pe a faʻaaluina le afa-kalama o le vailaau i le aso, e le tupu ni faʻamalologa.

Tomai fautuaina

O le faasologa i aso uma e mai le 500-1000 mg.

I le taimi muamua, o lenei vailaau na taʻua o le vitio B-vaega i le numera 4. A o le taimi lena na toe faʻafouina ai le talitonuga, ma o le lisiina o le tulaga na faatulagaina e pei o elemene.

Matafaioi i le tino

O le ola o le matafaioi a le choline o le felauaiga ma le gaosiga o lipids. E talitonuina o le filifilila e mafai ona faʻaitiitia le plasma cholesterol, faʻaleleia le galue o le faiʻai, ma faaleleia le manatuaina.

Faʻafitauli le atoatoa

Le lava se choline e mafai ona mafua ai:

  • faateleina le aofai o le cholesterol i le tino,
  • gaʻo gaʻo
  • cirrhosis
  • ua le atoatoa le aoga,
  • faateleina le toto toto.

O nei faailoga uma o le faaletonu na matauina i meaola i manu. O a taunuuga o le le atoatoa i totonu o le tino o le tagata - e le o mautinoa, e leʻi faia ni suʻesuʻega laiti. Ae o nisi saienisi e faʻapitoa i le B4 i le atiaʻe o le atherosclerosis, o le maʻi o Alzheimer.

Faailoga o Mea Faʻaopoopo

O le masani ole aso ole filifili ole laititi, e faigofie ile saunia o meaʻai talafeagai, ma o le lamatiaga ole gasologa e laitiiti tele. O le tele o nisi o ituaiga o choline e mafai ona faʻalavelave i le gaioiga o le microflora o le intestinal, faʻalavelaveina le gaosiga ma le faʻaaogaina o isi mea aoga.

Tomai fautuaina

O le "vaega" i aso taitasi o le B4 e tusa ma le 500 mg.

Levocarnitine e tutusa ma vitamini B (o lea o le igoa - Vitamin W). O le mea moni, e pei ona faamalamalama mai e le saienisi o le biochemistry, levocarnitine o le taunuuga o le tuufaatasiga o ni mea amino se lua-lysine ma le methionine.

Matafaioi i le tino

Carnitine e maua i totonu o le fatu maso ma le ponaivi. Ua tofia o ia i le galuega a se "tagata faatau" o mea gaʻo, aemaise lava, e maua ai maso i le malosi. E le gata i lea, e aʻafia ai le faʻaleleia o le tino o le tane, e taua mo le atinaʻeina o le pepe ma le fetus. Ae ao lei fananau mai, o le fetus lava e faʻapopoʻopoina lenei mea.

Faʻafitauli le atoatoa

Le lava o le carnitine e ono mafua ai le hypoglycemia, myopathy, cardiomyopathy.

Tomai fautuaina

O le faasologa i aso uma e mai le 500-1000 mg.

I le taimi muamua, o lenei vailaau na taʻua o le vitio B-vaega i le numera 4. A o le taimi lena na toe faʻafouina ai le talitonuga, ma o le lisiina o le tulaga na faatulagaina e pei o elemene.

Matafaioi i le tino

O le ola o le matafaioi a le choline o le felauaiga ma le gaosiga o lipids. E talitonuina o le filifilila e mafai ona faʻaitiitia le plasma cholesterol, faʻaleleia le galue o le faiʻai, ma faaleleia le manatuaina.

Faʻafitauli le atoatoa

Le lava se choline e mafai ona mafua ai:

  • faateleina le aofai o le cholesterol i le tino,
  • gaʻo gaʻo
  • cirrhosis
  • ua le atoatoa le aoga,
  • faateleina le toto toto.

O nei faailoga uma o le faaletonu na matauina i meaola i manu. O a taunuuga o le le atoatoa i totonu o le tino o le tagata - e le o mautinoa, e leʻi faia ni suʻesuʻega laiti. Ae o nisi saienisi e faʻapitoa i le B4 i le atiaʻe o le atherosclerosis, o le maʻi o Alzheimer.

Faailoga o Mea Faʻaopoopo

O le masani ole aso ole filifili ole laititi, e faigofie ile saunia o meaʻai talafeagai, ma o le lamatiaga ole gasologa e laitiiti tele. O le tele o nisi o ituaiga o choline e mafai ona faʻalavelave i le gaioiga o le microflora o le intestinal, faʻalavelaveina le gaosiga ma le faʻaaogaina o isi mea aoga.

Tomai fautuaina

O le "vaega" i aso taitasi o le B4 e tusa ma le 500 mg.

Levocarnitine e tutusa ma vitamini B (o lea o le igoa - Vitamin W). O le mea moni, e pei ona faamalamalama mai e le saienisi o le biochemistry, levocarnitine o le taunuuga o le tuufaatasiga o ni mea amino se lua-lysine ma le methionine.

Matafaioi i le tino

Carnitine e maua i totonu o le fatu maso ma le ponaivi. Ua tofia o ia i le galuega a se "tagata faatau" o mea gaʻo, aemaise lava, e maua ai maso i le malosi. E le gata i lea, e aʻafia ai le faʻaleleia o le tino o le tane, e taua mo le atinaʻeina o le pepe ma le fetus. Ae ao lei fananau mai, o le fetus lava e faʻapopoʻopoina lenei mea.

Faʻafitauli le atoatoa

Le lava o le carnitine e ono mafua ai le hypoglycemia, myopathy, cardiomyopathy.

Faailoga o le Faʻaaogaina Tele

E leai se toʻilalo Afai e sili atu le mamafa, e ono mafua ai le manava.

Tomai fautuaina

O manaoga o aso uma e fuafuaina e le matua ma le soifuaga o se tagata. E tusa ai ma fua faʻatatau, o le manaʻoga mo lea:

  • mo tamaiti - 10-100 mg,
  • mo talavou - e oo atu i le 300 mg,
  • mo tagata matutua - 200-500 mg.

  • tagata faigaluega mamafa e ave le 0.5 - 2 g,
  • leiloa le mamafa ma manaʻo e faateleina le faʻamaʻi - 1.5-3 g,
  • bodybuilders - 1.5-3 g,
  • o gasegase e maua i le AIDS, maʻi fatu cardiovascular, maʻi pipisi, tagata e maua i gaʻo, ate - 1-1.5 g.

E le gata i lea, e tusa ma le 25% o le manaoga i aso taitasi mo le carnitine e mafai ona atiaʻe e se tagata tutoatasi.

Orotic acid

Ovatic acid, poʻo le sola vitamin B13, na vavaeese muamua mai le uila. I totonu o le tino o le tagata, e masani ona aafia i le tuufaatasiga o vailaau o le nucleic, phospholipids ma bilirubin. O se mea o le anabolic lea e faʻaolaina ai le tuʻufaʻatasiga o puipuiga. E le gata i lea, o le acidic acid e mafai ona faʻasaʻo le ate, toe faʻafouina ai le tino.

Mitylmethionine sulfonium

Mitylmethionine sulfonium, poʻo le vailaʻau U, e aofia ai elemene pei ole elemene. O lona taua mo le tino e leʻi faamaonia, ae e le taofia ai mai le faia o galuega taua. Faatasi ai ma se faaletonu o le tino, o isi vailaau e suia ai. E le mafai e se tagata ona faʻapipiʻi le vaitamini U. O lenei paʻu samasama maʻaleʻale vai e iai se mea manogi ma se fausaga tioata. Na vavaeese muamua mai le sua o le kapisi.

O le matafaioi i le tino:

  • o loʻo aʻafia ai i le faʻaititia o mea taua taua,
  • ua i ai mea e puipuia ai
  • e puipuia ai le atinaʻe o le afaina o le gastrointestinal ma faʻateleina le vave faʻamalolo o maʻi pipisi,
  • o se vailaau sili ona lelei e uiga i meaʻai e maua i meaai, bronchial asthma,
  • maua ai lipotropic meatotino, puipui le ate mai le manua,
  • e manaʻomia se vaega i le faʻasalalauga o vailaau faʻasaina,
  • faʻaleleia le gasegase.

Vitamin B4

O le vitamin B4 e aofia ai i le metabolism o gaʻo, e faʻamalosia ai le aveesea o gaʻo mai le ate ma le faʻavaeina o le phospoplipid - lecithin, lea e faʻaleleia ai le metabolism o le cholesterol ma faʻaitiitia le atinaʻe o le atherosclerosis. Choline e talafeagai mo le fausiaina o le acetylcholine, lea e aofia ai i le faʻasalaga o aʻafiaga o le nasu.
Choline e faʻamalosia le hematopoiesis, e aʻafia ai le alualu i luma o le alualu i luma, puipuia le ate mai le faʻaumatia e le ava malosi ma isi gasegase ogaoga ma le tumau.

Vitamin B8

O le Vitamin B8 e maua i le tele o mea i totonu o masini o le tino, le tioata o le mata, lacrimal ma le seminal fluid.
O le inositol e maualalo ai le toto cholesterol, e puipuia ai le palasi o puipui o toto toto, ma faatonutonu ai le gaoioiga a le manava ma le fatu. E i ai sona lagona filemu.

Vitamin B13

Vitamin B13 faʻafouina hematopoiesis, toto mumu uma (toto mumu mūmū) ma paʻepaʻe (paʻepaʻe paepae). O loʻo i ai se aafiaga faʻaosofia i le faʻasologa o le protein, faʻamalosia ai le tulaga o le ate, faʻaleleia le galue o le ate, e fai ai se vaega i le liua o mea faʻapipiʻi ma mea faʻapitoa, ma le faʻasologa o le amino acid methionine taua.
O le orotic acid ei ai sona aafiaga lelei i togafitiga o faʻamaʻi o le ate ma le fatu. O loʻo i ai faʻamaoniga e faʻaleleia le faʻaleleia ma faʻaleleia le atinaeina o tama.

Vitamin B15

Vitamin B15 ei ai le taua sili ona taua i le sootaga ma ona lipotropic meatotino - o le gafatia e puipuia ai le faaputuga o gaʻo i le ate ma faʻamalosi ai vaega o le methyl o loʻo faʻaaogaina i le tino mo le faʻasologa o meaola nucleic, phospholipids, creatine ma isi mea taua e ola ai le ola.
O le pangamic acid e faʻaititia ai le gaʻo o le gaʻo ma le cholesterol i le toto, e faʻamalosia ai le gaosia o hormones oona, faʻaleleia le manava o le tino, auai i le faiga o oxidative - o se vailaʻau mamana malosi. Faʻamālōlōina le vaivai, faʻaititia le manaʻo mo le ava malosi, puipuia mai i le cirrhosis, fesoasoani e faʻaitiitia mea toxins mai le tino.

Vitamin H1

O le para-aminobenzoic acid e talafeagai mo le tino o le tagata, aemaise lava pe a tulai mai le maʻi na taʻua o Peyronie, lea e masani ona aafia ai tagata matutua. Faʻatasi ai ma lenei faʻamaʻi, o le penis tissues i totonu o se tamaloa e avea ma filotila. O le iʻuga o lenei faʻamaʻi, i le taimi o le fausiaina, o le penisini e sili atu ona tulei, lea e mafua ai le tiga o le maʻi. I togafitiga o lenei maʻi, o sauniuniga o lenei vaitamini o loʻo faʻaaogaina. O le mea lautele, o meaai e aofia ai lenei vaitamini e tatau ona i ai i le taumafa a tagata.
O le paraaminobenzoic acid o loʻo faʻatulagaina mo faʻamaʻi e pei o le tuai o le tuputupu aʻe, faʻalauteleina le vaivai faaletino ma le mafaufau, gasegase o le gaʻo siama, le faʻamaʻi o Peyronie, faʻamaʻi, post-traumatic contracture ma le konekarate a Dupuytren, photosensitivity o le paʻu, vitiligo, scleroderma, ultraviolet burns, alopecia.

Vitamin L-Carnitine

O le L-Carnitine e faʻaleleia ai le metabolism o gaʻo ma faʻaleleia ai le faʻamalosi o le malosi ao faagasolo le gaioiga i le tino, faʻateleina le faʻatumau ma faʻaitiitia le taimi o le toe faʻaleleia i le taimi o le malosi faʻaletino, faʻaleleia le fatu, faʻaitiitia le mea o le gaʻo ma le cholesterol i le toto, faʻavaveina le tuputupu ae o le tino maso,
O le L-Carnitine e faateleina ai le faʻamaʻiina o gaʻo i totonu o le tino. Faatasi ai ma le lava o le L-carnitine, o meaʻai gaʻo e maua mai ai aʻafiaga e leai ni fua, ae o le malosi e teuina i le ATP, lea e faʻaleleia atili ai le malosi o le muso o le fatu, lea e 70% e fafagaina e gaʻo susu.

O le vitamin N o loʻo aʻafia ai i le faʻaaogaina o meaola o meaola, i le tuʻuina atu o le tino i le malosi, i le fausia o le coenzyme A, talafeagai mo le gaosiga masani o gaʻo, pulu ma gaʻo.
O le auai i le gaosiga o le carbohydrate, o le lipoic acids e mautinoa ai le gauai vave o le kulukose e le faiʻai, o le mea taua ma le malosi mo punaʻo namu, o se vaega taua i le faaleleia atili o le mafaufau ma mafaufauga.

O galuega autu o le vitamini P o le faʻamalosi lea o capillaries ma faʻaitiitia le mafai ona mafai ona faʻaogaina le pa puipui. E puipuia ma faʻamalolo ai le toto o le toto, puipuia ai le afaina, ma e iai sona aʻafiaga.
Bioflavonoids e faaosofia ai le manava o le tino ma le gaioiga o nisi o mea e gata ai le endocrine, aemaise lava o le eleele, faaleleia lau galuega, faateleina le tetee atu i siama, ma le maualalo o le toto.

Vitamin U ei ai anti-histamine ma mea anti-atherosclerotic. E manaʻomia se vaega i le methylation o le histamine, lea e taʻitaʻia ai le faʻamautuina o le malosi o le sua oona.
Faatasi ai ma le faʻaaogaina umi (mo le tele o masina), e le afaina ai le ate o le ate (lona oona), o le methionine amino acids.

Mafaufau i le 4 mea totino o vailaau oona:

  1. O le toʻatele oi latou ei ai se faʻalavelave faʻapitoa, o lea e masani ona faʻaaogaina i le tulaga o mea faʻapipiʻi laau.
  2. E taua tele i le tino i ni vaega laiti.
  3. E leai se leaga ma le maualalo.
  4. E le pei o vitamini, macroelements ma microelements, o le le lava o vailaau e pei ole vailaʻau e le mafua ai ona le atoatoa le maʻi o le tino.

4 galuega o vailaau oona suamalie:

  1. O se vaega taua o le metabolism. I a latou galuega, e tutusa i latou ma amino acids, faapea foʻi ma gaʻo gaʻo.
  2. Faʻaleleia le gaioiga o vitamini ma minerale taua.
  3. E i ai o latou aʻafiaga.
  4. Faʻaaogaina ma le manuia mo faamoemoega faʻapitoa e pei o tupe faʻaopoopo.

Vailaʻau faʻasaina suamalie e pei o vitamini:

  • Vitamin B4 (Choline)
  • vitamini B8 (inositol, inositol),
  • vitamini B13 (acidic acid),
  • vitamini B15 (pangamic acid),
  • carnitine
  • para-aminobenzoic acid (vitamini B10, PABA, fua o le tuputupu aʻe o le siama ma le faʻailoga),
  • vitamini U (S-methylmethionine),
  • vitamin N (lipoic acid).

Tuua Lau Faamatalaga