Laʻu Meaʻai Meaʻai Faʻataʻatiʻateʻa Carbohydrate

O le faʻamasinoina i le igoa, o se taumafataga maualalo maualalo o le gaosiga e faʻaalia i le faʻaitiitia o le faʻaaogaina o le numera faʻatulagaina, ma mafua ai ona sili atu le mamafa o le mamafa o le tino. E tele faʻataʻitaʻiga o mea taumafa: o le mea lauiloa ma le maualuga o Atkins taumafa - o ia mea uma e faʻavae i le maualalo o le gaʻo o le gaʻo, lea e faʻaitiitia ai le faʻasaʻoina o le inisalini i totonu o le toto ma faʻalauteleina ai le malosi. E foliga mai e le tatau ona e fai atu o le teenaina o le suamalie, mimilo, fualaau aina suamalie, suamalie ma sukalati o le a fesoasoani i le paʻu o le mamafa ma fesoasoani e faʻaumatia faʻamalosi atili. O lona uiga, e faigofie, pe i se isi auala, meaʻai gaʻo. O le mea tonu lava e faʻaitiitia ai lo latou taumafaina o le taumafa e fuafua, lea o le a talanoaina atili.

O le fatu ma le aoga o se taumafataga maualalo-gaʻo

Mo le manatu o le ute o le taumafataga, e taua tele le iloatino nai lo mea faigofie e maua mai i meaʻai e ese mai mea faigata. O le mea moni o le "faigofie" po o le "vave" gaʻo gaʻo e iai le gafatia e vave ona gauai ma liua i le gaʻo o le tino. E le o lagona e se tagata le fiaai mo se taimi umi ma e mafai ona tele atu ana kalo nai lo le mauaina o meaai.

O vailaau faʻamalosi faigofie e aofia ai: ituaiga o paluga, mea suamalie, ulaula meaʻai, meaʻai gaʻo ma le falaoamata. O le faʻaaogaina o nei oloa e matua faasaina. O vailaʻau faʻamalosi faʻamalosi e aofia ai meaʻai eseese ma fualaau faisua uma. Ae o se taumafataga maualalo-kalapu e mafai ai ona faʻaaoga fualaau faisua ma na o sina vaega o le pata ma nisi fua.

O meaai laiti-carb e mafai ona lua ituaiga: faʻagesegese ma faigata. Muamua ua mamanuina mo le gau o le mamafa. I lenei tulaga, mulimuli ane, afai e te tausisi i ni tulaga masani i le taumafataga, e mafai lava ona aloese mai se seti o pauna e le tatau ai. O taumafa mataʻutia e faʻatatau tonu mo tagata taʻaalo. E masani ona faʻaaogaina e le tino mo le faʻamagoina, o le faʻaaogaina e se tagata faigofie e mafai ona taʻitaʻia vave ai le mamafa o le mamafa.

O le aoga sili o le taumafa-maualalo o le gaosiga o le faʻatasi ai ma lana fesoasoani e mafai ai ona e le faʻaleagaina, e aunoa ma le mafatia i se lagona faifai pea o le fiaaai, le maua ai se aofaiga lelei o kilokalama e le mafaamatalaina. Ae e le tatau ona e faʻamoemoe iʻuga vave. O se faagasologa umi lea, e pulea lelei lea o le a fesoasoani i le tino e aloese ai mai le le afaina. O se tasi e masani ona o mai faatasi ma ni "fiaai" fiaʻai. Ae ui i lea, o sea ituaiga meaai e mafai mulimuli ane ona avea ma se meaʻai paleni, o le faavae mo se taumafataga i aso uma.

O aoga aoga o se taumafataga maualalo-gaosi e faapenei:

  • e le manaʻomia ni tupe faʻanoanoa, aua e faʻaaogaina ai le soifua maloloina ma le taugofie,
  • faʻatasi ai ma le maʻisuka, o se taumafataga e fesoasoani e toe faʻaleleia le fusi o le lipid, faʻamaonia le maualuga o toto, ae o se taumafataga e mafai ona faʻaaoga i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi,
  • o le taumafataga e le lelei, ae e mafai ona e pipiʻi ma le saogalemu mo se taimi umi, ma e mafai foi ona e avea o se auala o le olaga, faʻatulagaina o se meaʻai faapitoa,
  • E manaʻomia tele i tagata taʻaleʻa, aua e fesoasoani e susunuina le gaʻo e aunoa ma le paʻi i maso maso, ma e faʻamalosia ai mo se taimi umi.

Contraindications ma faʻatagaina o se taumafataga maualalo maualalo

Po o le a lava le matagofie o le faiga, o loʻo i ai uma tulaga lelei ma mea le lelei. E le gata i lea, o se taumafataga maualalo maualalo e maua ai le tele o faʻasalaga:

  • e le fautuaina e faʻaaoga lenei taumafataga i le laʻititi ma le talavou, ona o le leai o ni meaʻai i totonu o le tino o loʻo aʻafia ai ua afaina i aʻafiaga le lelei,
  • i le taimi o le maitaga ma le lactation, e le tatau i se tasi ona faʻaaogaina se ituaiga o le mamafa o le mamafa, talu ai ona o fafine maʻitaga o le setete o le soifua maloloina o le fetus o se mea e ave i ai le faamuamua, o le mea lea, e le tatau ona latou alu i meaai,
  • afai ei ai faafitauli faʻalesoifua maloloina, e tatau ona i ai se faʻatalanoaga faʻapitoa faʻatalanoaga aʻo leʻi faia le taumafataga.

I le noatia ma le fai fuafua i mataupu faavae o se taumafataga maualalo, e tatau ona manatua o le faʻaaogaina o le protein meaʻai i aso uma e mafai ona oʻo atu ai i le le talafeagai o aʻafiaga i galuega a le fatu ma toto, faʻapea foʻi ma avega mamafa i fatugaʻo. E masani lava ona mafua lenei ona o le le lava i le tino, lea e maua i totonu o le tino ma lenei meaʻai.

O le faaletonu o le glucose e le taumate foi e faatatau i le le lelei o se taumafataga maualalo. O lenei mea e afaina ai le mafaufau, e masani ona faʻavaivaia mafaufauga ma faʻaitiitia ai le fua faʻatatau. E sili ona faigata mo tagata fiafia e faʻafeiloaʻi ma se ituaiga o meaai. O se pasene tele oi latou na faʻauʻuina le taumafataga o loʻo i totonu o na tagata.

E le gata i lea, o le protein meaʻai e mauoa, lea e mafai ona faʻaputuina i le tino, ma le leai o se lisi aoga e mafai ona faʻaosoina ai faafitauli i totonu o le manava. Faatasi ai ma se mea tele i totonu o le taumafataga, o le tino e amata ona gaosia tino o le ketone. O i latou, i le isi itu, e mafai ona gaʻo le gaʻo mai le tino, ae e mafai foi ona latou maua ni mea aoga e talafeagai mo le masani ma le fetaui o galuega a totoga taua ma faiga. E masani lava o lenei mea e mafai ona oʻo atu ai i vaivaiga, valea, ma le le mautonu. I lenei tulaga, e tatau ona e vaʻai i se fomaʻi, atonu e le o oe lenei auala e faʻaitiitia ai le mamafa.

Talu ai ona o le faʻaaogaina o fualaʻau maloloina lelei e faʻagata i se taumafataga o le maualalo o meaʻai, e ono le maua e le tino le aofaʻi tatau o vitamini ma minerale, o lea e faʻafeiloaia ai le faʻaaogaina o vailaʻau faʻamaʻi faaopoopo i lena taimi.

Taʻiala taʻitasi mo se taumafataga maualalo maualalo

I totonu o le fatu o se taumafataga maualalo-kapiti (o se meaʻai Atkins poʻo Kremlin) o le faʻaaogaina o le tele o porotini, o le mea lea o le meaai e taua foi o le polotini.

Afai e te manao e leiloa le mamafa i le saogalemu, amata ona faʻaaoga 3-4 g taʻitasi protein i le kilokalama o lou mamafa ma faatapulaaina mea taʻavale.

O le tino o le a susunuina le gaʻo tele, toe faʻaleleia le malosi (ketosis), ae leʻoloa maso (o le mea lea, e faʻaaogaina e le tino tino le taumafataga e "faʻamago"). E fesoasoani taumafa i meaʻai.

Faatumu lau meaai i meaʻai e aofia ai le porotini. Le sili ona aoga (faʻatasi ai ma le protein i le 100g o le oloa):

  • namu paʻu (o loʻo i ai le zinc, uʻamea) - 28 g,
  • moa moa - 25 g,
  • tolotolo - 27 g
  • vela - 30 g
  • lapisi o le lapiti - 24 g,
  • puaa -20 g
  • mamoe -22 g.
  • ma le kulimi (vitamini A ma le E) - 6 g,
  • aunoa ma - 3.5 g.
  • musika, pese pese, ma isi - 2.5 g,
  • lentils, pi - 3-8 g (ae maualalo le kalori akoonu)
  • tofu - 5-10 g,
  • soya susu - 3 g.

E tusa 45 g, ae o loʻo i luga le kalori, e le sili atu ma le 50 g i le aso.

O fualaau 'oloʻo maua ai fualaʻau, e mafai ona e' ai fualaau faisua - o se faʻamatalaga i le kalori matāʻupu o fualaau faisua - fualaau aina - o se sootaga i le kalori matāʻupu o fualaau faisua - (vagana ai pateta ma faʻi), cereal cereals, honey meli, ma fualaau mama. Faʻesea le teuina o suti, pasta ma falaoamata oloa.

Meaʻai meaai piliki mo le vaiaso Nu.1

Menu meaai protein mo le vaiaso numera 2

Meaʻai meaai piliki mo le vaiaso Nu. 3

Meaʻai meaai piliki mo le vaiaso Nu.4

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o se meaʻai meaʻai fuatini ua saunia mo le 4 vaiaso. Tau lava o le ave ma fai!

Inu le tele o vai oona e pei o meainu, e pei o le lanu meamata poo le kofe gaʻo. E le aofia ai suauu, sua i totonu o afifi, o yogurts ua saunia-ua tumu i gaʻo. Faʻaopopo mea faaopoopo o le paseka e lagolago ai lau masini cardiovascular.

O se vitio o le a fesoasoani ia te oe i le faia o le lisi autu. O loʻo manatu nei o le vaega autu faʻatagaina ma faʻasaina o oloa, o mataupu autu o le taumafa ma ona laasaga.

Ae o fuainumera e ono fesuisuiai, ma o au faailo autu e tatau ona avea ma tulaga o le soifua maloloina ma lagona.

Afai e te fiafia i lenei tusiga, ua e taumafai pe manaʻo e lamatia se meaʻai.Leʻa le mamafa o se mea e mu ai oe? E te iloa le lagona o le le mautonu, faʻalavelave e uiga i le tele o lavalava, e oo lava i tauemuga a isi? E te le manaʻo e faʻateʻa ese atu silos ma le ita?

Ua saunia e le aufaasālalau i aso nei le tele o mea taumafa. O le aano o ia mea taʻitasi o le tipiina o calories ma faʻamalosi oloa. Ae e mafai ona e faia e aunoa ma se faʻaleagaina o mea taumafa, faʻaaogaina meaai a le BEECH. Faitau faʻamatalaga e uiga i meaai a le BEACH, ma saili le mea moni. E mafai ona e maua nisi faʻamatalaga e uiga i meaai a le BEACH iinei http://www.davajpohudeem.com/diety/dieta-buch/menyu.html

Aua le fiu, alu i luma, ausia taunuʻuga ma tau atu i isi e uiga i ou manumalo! Matou te mautinoa e mafai ona e taulimaina.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o le a matou tuʻuina mai tali mai tagata ua uma ona taumafai le auala.

Ludmila, 29: "Na ou iloaina ua oo i le taimi e fai ai se mea pe a sili atu le mamafa o le mamafa i le 70. Sa ou galue i se fualaau aina, ae na toe foi mai le mamafa i le taumafanafana, ma le isi 10 kilokalama! Sa fefe o ia, e le manao e tuua le fale.

Uo fautuaina Atkins meaai, e lesitala i se simulator ma i le lua vaiaso na leiloa ai le 9 kg. O lenei ou te faʻaauau ona 'ai e tusa ai ma le auala maualalo-carb, mamafa 60.

Ua ou fuafua e lafo se 5 kg. "

Anastasia 30: "I le taimi o le maitaga sa ou mauaina 20 kilokalama. Na amata lemu ona ou tausia aʻu lava, ae e leai se taimi, sa ou maua tupe, sa ou 'ai le mea na fai. Ona o feau a le fale, na ou togi ai le 5 kilos, ona ou tusia lea.

E lua tausaga mulimuli ane na atili ai ona mausali i le olaga, ma na alu aʻe le mamafa. Na tonu ia te aʻu ou te alu i se meaai, filifilia le laiti-carb, e sili ona saogalemu mo le soifua maloloina.

O le taimi nei o loʻo faia ai falemaʻi i le fale, 'ai se meaʻai, pa'ū le 10 kilokalama i le masina».

Veronica, 22: "Sa masani ona ou felelei ma ou manao e fausia. Na taʻu e teineiti le taufaamataʻu e uiga i meaai maualalo-calori, e leʻi faʻamalosi e ave. Ou te toleniina i le faletaalo i ni taimi se lua i le vaiaso, o lea na fautuaina ai e le faiaoga se taumafataga o le protein. Auina o Atkins mo se vaiaso 5 kilokalama le agavale! E le tele, ae mo au o se mea manaia, o le a ou faaauau. "

Alesana, 25: "Ou te auai i le faletaalo, ou te faaaogaina fualaau paleni mo le faamamaina. E masani ona ou 'ai le tele o aano o manufasi, ae tele naua gaʻo. Sa ou faatauina mai ni palugatini. E mamafa le mamafa i le gaʻo, o le toomaga e le lelei tele. Ua ou faʻamago mo le vaiaso lona lua ma e mafai ona iloa taunuuga. "

Meaʻai laiti-carb mo le paʻu o le mamafa: o le lisi ma meaʻai

O se mea e maualalo i le kapeti e mafua ai le tele o feeseeseaiga: e tele naua ana au ma toetoe lava o le toatele o tagata tetee. O le mafuaʻaga o lenei mea, i le taimi o se fuafuaga o meaʻai paleni, e tatau ona e lafoaia mea masani masani.

E le o se mea faalilolilo o le faʻaitiitia o meaʻai gaʻo i luga o le lisi e taʻitaʻi atu ai i le mamafa o le mamafa o le mamafa. O le a sili atu ona saʻo le taʻua o lenei meaʻai meaʻai e maualalo i meaʻai.

Ae peitai, e le pei o ona tagata, e le tatau ona e matelaina ma faatapulaa oe lava.

Afai e te 'ai meaai laiti-carb mo se taimi umi, ona e le lagona ai lea o le le toʻa, ae o mea uma pe a mavae le mamafa o le a tumau. Faatasi ai ma lenei taumafataga e mafai ona e leiloa i le 8-10 kilokalama i le masina.

Faʻapitoa o se taumafataga maualalo maualalo

E faʻaitiitia muamua e le mama le aofaʻi o suka ma le suka. Faatasi ai ma se tulaga faatapulaa i le tino, o le fausia o le kulukose ma ketones e sau mai i le puipuiga ma gaʻo, lea o loo maua i le gaʻo o le tino. I le taimi o lenei taumafataga, o le tele o le gaʻo e aofia ai i le faʻapipiʻi faʻaititia o le faʻaitiitia o le gaʻo.

Ae e taua le malamalama e le mafai ona vavaeeseina atoa gaʻo meaʻai, aua o le mafaufau i luga o se tasi meaʻai protein e le mafai. I le aso lona lua o sea ituaiga taumafataga, e mafai ona e lagona le le fiafia ma le moe, ma o le a vave ona aliali mai.

O le aofaiga sili ona lelei o meaʻai gaʻo ua faʻaaogaina, lea e le tatau ona tuʻuina pe faʻateleina, o le 3-5 g o carbohydrates i le 1 kg o le mamafa o le tino i aso taʻitasi (pe o le 100-150 g). Faʻaitiitia le maualuga o meaʻai gaʻo. Muamua, e sili atu le lafoaia o mea e maua ai le suka, ona - mai le gaʻo-o loʻo aofia ai oloa. Ma le lelei, fai se lisi mo le vaiaso.

Laʻau taumafa i le vaiaso taʻitasi

O le lisi e aofia ai taumafa sili ona protein, fualaau faisua ma fualaau aina ma le maualalo o le suka ma le maso. O lona uiga, e taua le tuʻuina atu o pateta ma beets. E tatau ona e 'aina uma 2-3 itula.

  • Breakfast: omeleteti o le 3 fuamoa ma puloulu, aniani ma tamato. Se ipu kofe poʻo le lauti e aunoa ma le suka. E mafai foi ona e 'aina se tasi apu lanumeamata.
  • Taumafa: salati laulaau ma se sipuni o le suauu manogi, po o le 30 g sisi, poo le 100-150 g o le siʻisiʻi susu o le siʻi.
  • Taʻaloga: 300 g o moa, tamaʻi povi, povi poʻo le lapiti meatisi i le kuka poʻo le kuka ma le salalaʻau fuamoa i kukama ma tamato.
  • Taumafa: 150-200 g tunu iʻa ma se laulau malamalama.
  • Breakfast: 200 kalama o le siʻi kuka ma le afa opu, faapea foi ma le ipu kofe poo le lauti.
  • Taumafa: fuamoa fualaʻau ma le kapisi, tamato ma kukama ua teuteuina i le suauu olive. E mafai ona e faaopoopo le pasesa poo le dill.
  • Taʻaloga: moa moa po o se salati moa ua kukaina i laulaʻau laulaau ma le lauina o le sua o le lemon ma le suauʻu olive.
  • Taumafa: moli fualaau suamalie ma le broccoli poo le 30 g sisi ma le fua.
  • Breakfast: fuamoa ua kuka, 30 g sisi, kofe poo lauti.
  • Taumafa: saladi o le sami, fualaau aina po o se ipu vai suamati ma se laau selela.
  • Taʻaloga: suauu fuamoa ma pusa puaa.
  • Taumafa: broccoli poo le kuka kuka kuka, 150 g o le pipi ma se fasi sisi.

I aso na sosoo ai, e tatau ona toe fai le lisi e tasi, faʻalautele mo le vaiaso. E le gata i lea, o ituaiga uma o aano o aano o manufasi, iʻa ma iʻa, kisisisi, kulimi e maualalo le gaʻo, e faatagaina lefirfi mo le taumafa. Mai fualaau faisua i luga o se meaʻai laiti, e mafai ona e 'aina le kapeti, tamato, kukama, aniani, keleka, zucini, broccoli, kalama, fualaau faisua, seleni ma le isalaʻelu.

E mafai foi ona e faia ituaiga uma o pulo.

O le ute o se taumafataga maualalo-papa

Mai le taimi nei, o se taumafataga e aofia ai le le pulea lelei o le gaʻo o meaʻai gaʻo, ua manatu o se faiga paleni talafeagai, lea e faʻavae i luga o oloa e aofia ai le tele o polotini.

I lenei auala, o mea gaʻo faʻaleagaina ua matua leai lava. E afua ona o lenei mea ua amata ona faʻaaluina e le tino o le tagata ana lava gaʻo o gaʻo e maua ai le malosi talafeagai.

E tatau ona iai le protein i le meaʻai

O le mea lea, e mafai e le tino ona maua le malosi mai meaai poʻo le gaʻo, lea e teuina faapitoa i totonu o le tino pe afai e amata ona matelaina se tagata. O le sini autu o se taumafa paleni o mea nei - o le leai o se matelaina.

E le tatau ona e matua teenaina meaʻai, talu ai e mulimuli ane o le a oʻo atu ai i ni faʻafitauli sili atu o le soifua maloloina. E le gata i lea, o isi pauna e le alu i soo se mea.

I le faʻaitiitia o le mamafa, ua lava lea e naʻo le faʻapulaʻaina o le faʻaogaina o meaʻai gaʻo, ma sui i latou i mea faʻamalama. O le mea mulimuli, i le isi itu, ua lauiloa mo a latou meaʻai ma faamanuiaga.

E le gata i lea, o le a maua ai e le tino se tasi o le siʻosiʻomaga ma faʻatumu i vitamini aoga, minerale, amino acids, ma macro-ma microelements.

Ae o keke ma mea suamalie e mafai ona leai se mea ae leai ni calories gaʻo ma gaʻo. O le iʻuga, o meaola gaʻo na maua mai ia i latou e amata ona teuina i itu.

O se taumafataga maualalo-gaosiolo ua faʻatagaina e tagata atamamai ma ua manatu e sili ona leaga ma aoga mo le leiloa o le mamafa. E fautuaina foi mo le maʻisuka, talu ai le maualuga o lenei vailaau i tagata gasegase e maualuga tele. Ma o le faʻaoʻoina o le faʻaaogaina o mea inu gaʻo e mafai ona faʻaleagaina ai le tulaga.

Faasaoina ma Faasaina oloa

I le avea ai o se tulafono, o le taumafa e tatau ona aofia ai naʻo meaʻai o le protein ma le faʻaopoopoga o se vaega itiiti o le suka.

Faatasi ai ma se taumafataga maualalo, e mafai ona faʻatagaina meaai nei:

  • soo se ituaiga o aano o manu (puaa, povi, tamai mamoe, moa, toso, kusi, pato, lapiti),
  • afaina (ate, fatuga, fatu, mama, mafaufau),
  • musika
  • meaʻai susu (susu, sisi, kefir, kirimulu suamalie, yogurt),
  • fuamoa (moa, salu),
  • nati (alavai, vaomatua, lapisi, peanati),
  • fualaau faisua (sei vagana ai legumes, asparagus, pi, sana, pi, pateta, avocados, olive),
  • fualaau (e le sili atu i le lua fasi faʻi i le aso: mea uma sei vagana ai faʻi ma vine),
  • iʻa maualalo-gaʻo ma isi iʻa taumafa,
  • cereals (lanu enaena, buckwheat).

O meaai e aofia ai gaʻo e tatau ona faʻaaogaina i ni mea laiti. A maeʻa le taumafa e leai ni meaʻai, o le tino o le a amata ona susunuina le gaʻo pei o le malosi tele mo le tino.

O mea nei e mafai ona mafaufauina o meaai faasaina:

  • itu ipu o loo i ai se aofaiga tele o le malo (araisa, spaghetti, pateta),
  • soʻo se falaoa
  • ituaiga eseese o pastry, e aofia ai keke, keke, kuki, muffins, pisa, meaola,
  • suti (suti, sukalati),
  • ulaula meaʻai (saisi, iʻa),
  • gaʻo gaʻo (mayonnaise, ketchup),
  • suka (mai le taimi nei o le la ma le kofe e tatau ona onā e aunoa ma le faʻamamaina),
  • e pei ona taʻua muamua, o faʻi ma vine o le a vavaeeseina atoa mai fua, aua o loʻo aofia ai le tele o fuafasi, o le suka o le natura moni,
  • suamalie suamalie mai le supermarket, mea inu suamalie ma meainu suamalie,
  • ava malosi.

Laʻasaga o Meaʻai Meaʻai Laiti

I le tausisia ma le tausisia o lenei taumafa, e tatau ona e faaaogaina se laulau faapitoa mo soo se oloa (i le 100 g) o fuainumera ua faailoa mai i ma ua tuuina atu. u.

O se tasi o vaega taua e tasi o le 1 g o gaʻo. O le faitauina o le aofaʻi o gaʻo pe a faʻatagaina i le aso e faigofie tele (e amata ona mole le mamafa e tatau ona e le silia ma le 39 i le aso).

E ui lava i le mea moni o nisi o oloa e leʻo manaʻomia e i ai le maualalo o le y. u., i le taimi o le taumafataga ua faʻasaina ona latou 'ai. A oʻo le mamafa i le maualuga o le manaʻoga, e mafai ona faasolosolo malie ona aofia i au meaʻai.

O le lisi o oloa ma vaega masani mo latou e pei ona taʻua i lalo:

  • aano o manufasi, moa, ate o le namu - 0,
  • moa moa - 1.5,
  • soo se fuamoa (fasi pepa) - 0.6,
  • sausa ma sausages - 3,
  • talotala susu ma le siusa - 1.5,
  • ulaula ula ma tao tao - 0,
  • gaogao, mumu ma le uliuli - 0,
  • squid - 5,
  • musika - 0.2,
  • moa maso malolo - 7.5,
  • lafasi gaʻo-maualalo-1.8,
  • gaʻo kulimi gaʻo - 2.9,
  • yogurt e leai se suka - 3.4,
  • suamalie suamalie - 8.7,
  • kefir, susu susu - 3.1,
  • susu - 4.8,
  • kulimi mumu - 4,
  • kulimi - 4,
  • pata - 1.1,
  • margarine - 2,
  • ice cream - 22,
  • sukalati lanu moana - 50,
  • kuki - 75,
  • halva - 55,
  • meli - 75,
  • suka - 98,
  • pi - 46,
  • oatmeal, pi mamago - 50,
  • buckwheat - 65,
  • millet, pele bela, karite gros - 66,
  • araisa - 71,
  • pasta - 69,
  • falaoa rye - 34.

Laʻau Faʻatoʻo Laʻau Faʻamaʻi

Ina ia saunia, saunia mea nei:

  • 500 g susu susu
  • 1 tomato
  • 3 kukama
  • 1 lanu violē,
  • meaʻai
  • pasili
  • mint
  • olive suauu
  • leona tipolo
  • uliuli pepa
  • masima
  • suauʻu sulu
  • letusi.

Muamua e tatau ona e tipi le susu o le moa ma sasaina i itu uma e lua. Faamasima ma le pepa e tofo ai. Suauʻu le suauu i totonu o se apa ma falai aano o manufasi.

O le isi, ia tipi tamato, aniani ma kukama. Uʻu le aniani i le sua o le tipolo. Lanu fagu i le suauʻu olive i totonu o se mea e faʻaleleia. O mea uma sauniuni e tatau ona faʻafefiloi i se ipu salati. Afai e manaʻo ai, e mafai ona tuʻuina le salati i luga o laasisi lau.

O susu susu

Meaʻai

  • 500 g susu susu,
  • 3 tbsp. punetipi o masima
  • 1 teaspoon thyme
  • 1 teaspoon rosemary
  • eleele lanu uliuli
  • 100 ml o seay.

Faʻafefiloi uma mea manogi ma faʻafefiloi le aano moa faatasi ma i latou.

Tuu i totonu o se ipu tioata, ufiufi ma ufiufi ata ma tuu i totonu o le pusaaisa mo aso e lua. Lili le fusi faalua i le aso.

A maeʻa le taimi atofaina, e tatau ona e ave i fafo mai le pusaaisa, fufuluina uma mea manogi ma tuʻu i le vai malulu mo le luasefulu minute. Ona alu ese loa lea o le vai ma patipati ma solo.

O nei susu uma e tatau ona afifi i le solo solo ma tuʻu ai e faʻamago mo aso e tolu. A uma ona pasia lenei vaitau, e mafai ona e fiafia i lona tofo tulaga ese ma le manogi.

Afai e te manaʻo ai, e mafai, pe a uma ona sauniuni, faʻapipiʻi le aano i luga o maea i luga aʻe o le ogaumu, tuʻu le mumu ma le pulou ma faʻatali mo le tolu itula.A maeʻa se togafiti, o le a maeʻa ona saunia.

Laʻu meaʻai laiti Filifili mo le vaiaso

Mo le tele o tagata, o se taumafataga maualalo-mauvaʻa ua lelei-tatau. O le faasologa o vaiaso mo tamaitai e aofia ai meaai e maualalo i suga, sima ma isi mea gaʻo. O i latou uma e avanoa mo le kukaina ma o loʻo faʻamalamalamaina i mea taumafa taumafa.

O le pito sili ona lauiloa o lenei taumafataga na sau i le 50-70 o le seneturi lona luasefulu. O se taumafataga maualalo ma le faʻaaogaina mo le vaiaso pe sili atu na faʻaaogaina e le au taaalo o loʻo manaʻomia le faʻamalosia ao lei faia se tauvaga tatau. O le mafuaaga lena e faʻaaloalo ai le taumafa i le gata i tamaitai, ae faapena foi i alii.

Tulafono ma taʻiala o taumafa

Faʻasoa i meaai filifilia, e tatau ona mulimuli i ni tulafono. O latou nei:

  1. E le mafai ona faʻaitiitia le faʻaititia o le vai i aso taitasi. E tatau ona le itiiti ifo i le 2 lita.
  2. Ina ia ausia le sili ona lelei, e fautuaina e aofia ai le susunuina o le lauti mu i le lisi mo le vaiaso o se taumafataga maualalo.
  3. O mea taumafa aoga e tatau ona fautuaina. O nei mea e aofia ai se faʻalavelave o vitamini ma le selenium ma le carnitine, faʻapea foʻi ma le suauu paʻu.
  4. Ina ia aloese mai faafitauli i le faagaioiga o le gastrointestinal tract ma le cardiovascular system, ia tatau ona faapaleni le paleni i le va o aano o manufasi ma meaʻai. E leai se tulaga e tatau ona faʻaititia ai le tele o mea totino.
  5. O le masani i aso taʻitasi o meaʻai gaʻo mo le tagata e tusa ma le 150 g. O lenei aofai tatau e faʻaalu i le tausia o galuega a totoga uma. Mo se tagata e masani ona taʻalo i taʻaloga po o galuega faigata, o lenei masani e oʻo atu i le 350 ma e oo lava i le 400 g. Afai e sili atu mea e gaʻo i totonu o le tino nai lo le mea e tatau ai mo galuega masani, ona tuʻuina lea i luga o le tino o le gaʻo - mo le lumanaʻi.
  6. O le taimi aupito sili ona lelei o lenei taumafataga o le 3-7 aso. I le vavalalata i lenei vaitau, e mafai ona e leiloa le tele kilokalama o le mamafa mamafa e aunoa ma se afaina i le tino.
  7. O le matauina o meaai filifilia, ua fautuaina e taitaia se olaga ola malosi. O gaoioiga faaletino e tatau ona i ai i se tulaga maualuga, aua o le ki lenei mo le faʻaaoga lelei o kalori.
  8. E tatau ona manatuaina o lenei taumafa e le talafeagai mo fafine maʻitaga, tamaiti ei lalo ifo o le 16 tausaga le matutua, maʻi suka, faapea foi ma tagata ei ai fatu, fatu fatu po o le ate.

O le a le mea e maua ai le maualalo o le meaʻai

O le tele o oloa e mafai ona e mafai ma sili atu ona aofia i totonu o le lisi o mea taumafa maualalo-gaosiga e tele. E masani ona aofia ai oloa faʻamalama mai le lisi na ofoina mai e le au fai meaʻai. Ae e le faatapulaaina na oi latou. O le mea lea, o lenei taumafa e leʻo se kopi poʻo se kopi o se meaʻai protein. O se faiga faʻavae tuʻufua ese.

O le laulau o oloa mo se taumafataga maualalo-gaosimea e aofia ai foi fualaau faisua, otaota, fualaau aina e maua ai le maualalo o le protein, ae o le tamaoaiga i mea e ola maloloina ma mea e taʻua o "ballast".

O le taumafataga e aofia ai:

• Meat products (pipi e maualalo le gaʻo ma vela, ate pof, moa, pepe pato, kusi, toso, lapiti, pafalo, mea manogi, gaʻo).

• O iʻa ma iʻa (cod, salmon, trout, togafiti, meli, figota, tuna, sardine, fufula, galu, moa, musele, moa).

• Mea gaosi ma le lactic acid (kisisi, susu, kefir, susu-gaʻo susu susu, sisi ma mea maualalo maualalo).

• Fualaʻau ma laʻau (garlic, dill, arugula, celeri, pasili, fennel, mint, sorrel, olives, mushrooms, radishes, pepper, asparagus, any onions, cucumbers, tomatoes, beans green, pear green, cabbage of any variety, rhubarb, uka, squash, eggelu, zucini).

Meaʻai laiti-carb - faasologa vaiaso mo tamaitai

Mo le faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e suʻeina le faʻataʻitaʻiga. Afai e manaʻo ai, o nisi ipu e le faʻatagaina e sui i mea matagofie.

1 aso

Breakfast - apple (green), omeleteti o fuamoa e tolu

Taumafa - salatisi fualaʻau, paluga pipi (300 g)

Taumafa - gaʻo sina gaʻo susu ma gaʻo (150 g)

Dinina - o se ipu o iʻa kuka pe tao tao (300 g)

2 aso

Breakfast - kusi falaoa (200 g), apu (mafai ona tao)

Taʻaloga - moa moa (300 g)

Snack - Fuga le salamata fualaʻau

Taumafa - sola fualaau suamalie, gaselala broccoli

3 aso

Breakfast - fuamoa ua vevela (2 pcs), sisi malolo (50 g)

Taʻaloga - kuka suamalie ma iʻa

Snack - kefir smoothie

Dinina - moa kuka (300 g), salamata fuamoa

4 aso

Breakfast - oatmeal ma fualaau mamago

Taumafa - salu fuamoa ma le pipi (250 g)

Snack - apu tao, yogurt

Taina o le Diner - buckwheat, salati pipi

5 aso

Breakfast - o se omeletisi mai fuamoa e lua, o se milkshake mo le gau o le mamafa

Taumafa - o se vaega o iʻa ua tunu (300 g), fuamoa fuamoa

Snack - kefir ma le cinnamon (1 ipu)

Taumafa - Falaʻau Vaʻaia

6 aso

Breakfast - falaoa pisi cheese (200 g)

Taʻaloga - fuamoa fuamoa fou, paluga tipi (300 g)

Snack - salakeke avoka

Taumafa - falaoa suamalie (300 g)

7 aso

Breakfast - falala falaoa i le susu (300 g)

Taumafa - maualalo-calorie soup

Snack - salad with omelet (150 g)

Taumafa - iʻa ma fualaʻau, fualaau suamalie

O le isi mea taua e uiga i lenei metotia o le aveesea o le mamafa:

Mo le fitu aso e faigofie ona e leiloa ni nai pauna. O le fuainumera o le a sili atu le sima pe a faʻaaogaina se taumafataga e maualalo ai le gaosiga. O le lisi mo le vaiaso mo tamaitai ma tamaʻitaʻi e paleni lelei ma fesuisuiaʻi, o lea o le a na o le maua ai o faʻamanuiaga i le tino.

Aafiaga Faʻasolo o Paʻu Paʻu-Carb

  • mafuaʻaga mafua ona o le leai o fiva i le taumafataga
  • susu, vale, ma le leiloa o le faʻamasinoga ona o le leai o le kulukose
  • maso maso mafua ona o le le lava o le potassium, magnesium ma le calcium
  • leaga le manava, moe ma le gase
  • o aʻafiaga o faʻamaʻi fatuga, gout, ma le faʻamalosiaga o faʻamaʻi pipisi ona o le tele o mea e maua mai i le popo

O meaai nei e tatau ona faʻaaogaina i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi, ua fuafuaina mo le mamafa ma le mamafa. E le tatau ona sili atu i le tolu vaiaso ma e manaʻomia le pulea o ketones i le urine, toto kullukose. I le taimi o le taumafa, e tatau ona e inu tele vai (2-3 lita i le aso). O le taumafataga e tusa ma le 1,500 calories, lea o le a fesoasoani i le "leiloa" 0.5-1 kg i le vaiaso. Mo tane, e tatau ona siitia le calorie i aso taitasi pe tusa ma le 500 calories. E mafai ona ausia lenei mea e ala i le faaopoopoina o isi meaʻai ma / poʻo le faateleina o le faʻaopoopoga i nisi tulaga o oloa, e pei ona faʻaalia i le faʻataʻitaʻiga o loʻo i lalo:

Aso 1: Breakfast 1. fuamoa fuamoa = 74 kcal 2. isi fasi falaoa ma pata - 102 kalori

'ai sina 20 almonds = 139 kcal

1524 calories, 119 g fulafula, 79 g gaʻolapi, 105 g gaʻo

Breakfast: 323 calories, 21 g porotini, 14 g glucides, 20 g gaʻo
3 fuamoa fuamoa, saito atoa ua gaosia

Taumafa: 139 calories, 5 g porotini, 5 g gaʻolapi, 12 g gaʻo
Amene 20 fasi vaega

Taumafa: 440 calories, 37 g fulafula, 19 g gaʻolapi, 45 g gaʻo
uu suamalie 100 g, salati ma le 1/4 avoka, sina luʻu o le letusi ma nai tamato faapelepele. Salati: o se sipuni sipuni o le suāuʻu olive, o le sipuni sipuni o le sua o le lemon, 1/3 o le fasi keke chili mūmalie ua faʻafefiloi ma fualaau faisua.

Snack: 157 kalori, 12 g fulafula, 14 g gaʻolapi, 5 g gaʻo
Faʻalautele ni falaoa se lua mai le falaoamata atoa ma le falaoisi sipuni mai le gaogao

Taumafa: 331 calories, 37 g fulafula, 14 g gaʻolapi, 17 g gaʻo
cod in caper sauce ma fualaau faisua, 80 g o pi ma 100 g o le broccoli ua kuka. Laʻau moa fuga 100 g, sasaa saumalie ma le faʻafefiloi o le sipuni sipuni o le suāuʻu olive, o le sipuniti o capers, o le sipuni sipuni ole pasili ma le sua o le lemoni. Taumafa ma fualaau faisua ua kuka.

Dessert: 134 calories, 7 g protein, 13 g glucalu, 6 g gaʻo
yogurt natura 150 g + 2 punetēla vine

1,508 kalori, 100 g porotini, 83 g carbohydrates, 88 g gaʻo

Breakfast: 313 calories, 13 g fulafula, 25 g kalama, 20 g gaʻo
yogurt masani 150 g + 30 g rape ma pistachios. faʻafefiloi ia mea

Taumafa: 145 kalori, 6 kalama o le porotini, 4 kalama o meaʻai gaʻo, 12 kalama o gaʻo.
Se lima lima (25 g) o le purokin

Taumafa: 552 kalori, 33 g porotini, 36 g gaʻolapi, 32 g gaʻo
samasama, quinoa saladi i sau sau. Fafano i mea manogi (pepa, garlic) salmon grilled, Salad sauce: se sipuni tele o le olive olive, sua o le lemon ma le pepa

Snack: 78 calories, 2 g porotini, 7 g gaʻola, 5 g gaʻo
Se paluga o mea malie ma tamai kāloti

Dinina: 420 calories, 46 g porotini, 11 g suauu gaʻo, 19 g gaʻo
Faʻasalaga le manogi o le puaa ma tipi i ni fasi pepa 100 g, tipi le fualaau faisua i totonu o le apa (galati, pi, pilatini, pepa) 200 g. Muamua kuka le aano, ona faaopoopo lea o fualaau faisua, pela pepa, cloves, garlic gaosi, togafiti, vaitau ma se sipuni o le suauu popo. lanu enaena.

1488 kcal, 95 g porotini, 78 g gaʻolapi, 109 g gaʻo

Breakfast: 356 kalori, 26 g porotini, 31 g gaʻololo, 15 g gaʻo
lua fuamoa ua uma ona vevela, 50 g ulaula ula, nai fualaau matala, pi

Taumafa: 138 calories, 5 g fugalaau, 8 g gaʻolapi, 11 g gaʻo
nai lima o nati (25 g)

Taumafa: 523 kalori, 22 g fulafula, 23 g gaʻolapi, 57 g gaʻo
salati i le cheese cheese: tipi i fasi pepa 120 g sisi, tamato, avoka, sauuga, se sipuni o le suauʻu olive, le balsamic vinegar, pepa. Uʻu le saladi atoa i le basilisi fou

Taumafa: 395 kalori, 40 g porotini, 12 g gaʻo, gaʻo 21 g
masi tao ma fualaau faisua - 150 g selu fillet, fufuluina i se sipuni o le suauu olive, kuka ma le kalaka, kalati 100 g, 80 g pi

Afiafi: 76 calories, 2 g protein, 4 g gaʻo, 5 g gaʻo
se ipu malamalama susu susu

1444 kcal, 97 g porotini, 85 g gaʻololo, 91 g gaʻo

Breakfast: 338 calories, 9 g protein, 42 g fugalaau, 15 g gaʻo
Fua o le Almond - 3 punetēpu o paʻu almond ua fefiloi ma sina faʻi, 100 g vine po o isi fua o le taimi poo fualaau malulu. Faʻatoʻa tumu i le almond milk 150 ml.

Taumafa: 38 calories, 1 g fulafula, 9 g goa o gaʻo, 0 g gaʻo
peach

Taumafa: 461 kalori, 50 g porotini, 16 g gaʻola, 31 g gaʻo
salati ma moa ma le avoka - fefiloi ma kuka ma moa vao ma le afa o le avoka, letusi, nai fuamati faapelepele. Uʻu mea uma i le sua o le tipolo ma fafaga le 10 g o pine pine.

Snack: 139 kcal, 5 g fulatini, 5 g gaʻolapi, 12 g gaʻo
Amina 20 g (lima)

Taina o le afiafi: 468 kcal, 32 g porotini, 13 g gaʻola, 33 g gaʻo
Frittata ma le paukiki - suka enaena, se sipuni o le suauu olive, 75 g gaosi i fasi fasi uka - sasaa 3 fuamoa ma fefiloi ma le 50 g o kisisi talo. Taumafa i se salati lanumeamata.

1435 kcal, 92 g porotini, 86 g o carbohydrates, 82 g gaʻo

Breakfast: 391 calories, 12 g suauu, 35 g gaʻololo, 22 g gaʻo
fualaau suamalie - 200 g gaʻo melonisi ma 100 g fugalaau ua fefiloi ma le yogurt. Fafasi i le 15 g paina fatu

Snack: 100 calories, 2 g protein, 2 g suauu gaʻo, 10 g gaʻo
3pcs Brazil nuts (atonu o le Italia)

Taumafa: 510 kalori, 44 g porotini, 18 g gaʻolapi, 29 g gaʻo
tuna salati - 135 g o le tuna (ma le taloina) i le fasi pepa, faʻafefiloi ma fuālaʻau vela ma fufulu meaʻai, kuka ma kuka paluga lanumeamata i ni fasipepa, kuka ma kuka pateta, tomato faapelepele 5 pcs, faʻafefiloi ma se sipuni suauu suauu olive leona tipolo

Snack: 69 kalori, 2 g porotini, 17 g gaʻolapi, 0 g gaʻo
melo 70 g

Taina o le afiafi: 310 calories, 31 g porotini, 9 g suauu gaʻo, 17 g gaʻo i le
O susu moa ua gaʻo e 'ai ma le suaina tipi, faʻafefiloi ma le kalama ma le almond milk 100 g, broccoli 100 g

Afiafi: 55 calories, 1 g fulatini, 5 g gaʻolapi, 4 g gaʻo
10 g o sukalati sinasina 70%

1438 calories: 106 g porotini, 94 g gaʻola, 68 g gaʻo

Breakfast: 464 calories 21 g fulafula, 13 g gaʻololo, 35 g gaʻo
pancakes ma fualaau aina - fefiloi 50 g almonds eleele ma fuamoa moa, 2 sipuni tele o le yogurt masani, sasa seia oo i le pulu, tao tao, 50 g o le strawberries (lemu)

Taumafa: 139 calories, 5 g porotini, 5 g gaʻolapi, 12 g gaʻo
20 nati namu

Taumafa: 342 kalori, 35 g porotini, 35 g gaʻolapi, 4 g gaʻo
sanuisi ma le toki - 125 g o le pikapi tipi, falaoa o le falaoa, mustard, tomato, kukama ma fasi laulaki

Snack: 69 kalori, 10 g porotini, 1 g glucalu, 1 g gaʻo
ni nai fasi laau seleni

Taumafa: 424 kalori, 35 g porotini, 36 g gaʻolapi, 16 g gaʻo,
falai i le suauʻu olive (teaspoon) lekati (150 g), lentils mumu kuka (50 kalama), olive olive, curry, spinach, faʻalanu i le keleni ma le susu almond

1560 calories, 112 g fulafula, 52 g gaʻolapi, 98 g gaʻo

Breakfast: 427 calories, 43 g fulafula, 8 g goa o gaʻo, 26 g gaʻo
Fuga fua ile fuamati ma fuamato faapelepele - fulu 3 fua na sasaina i totonu o se pani, faʻatasi ma fasi fasi masi ulaula 100 g, tomato maʻamaʻi.

Taʻi lua o le taeao: 116 kcal, 5 g fulatini, 4 g gaʻololo, 9 g gaʻo
se lima lima (20 g, poo le 2 teaseti) o le pamu

Taumafa: 477 calories, 38 g fulafula, 19 g gaʻolapi, 28 g gaʻo
salamoa moa i pulu lanumeamata - 100 g o pipi matala ma gaosi lanu meamata ua palu faatasi ma le susu o le moa ma le gaʻo susu 100 g, 3 sipuni tele o olive olive elemene, tomato mama, pasili. Faʻafefiloi ma se sipuni o le suāuu olive ma le sua o le tipolo.

Snack: 56 calories, 0 g fulatini, 7 g gaʻolapi, 0 g gaʻo
2 tangerines

Taumafa: 484 kalori, 26 g protein, 14 g gaʻololo, 35 g gaʻo
Faʻasusu tofu ma fualaau faisua ma nati - o se sipuni o le suauu popo, togisi 150 kul, 20 g gelanasi, broccoli, nai fulufulu o aniani lanu meamata, paprika, soya totogo. Vaʻavaʻai i sau sau soya.

Mataupu Taua

Faafetai mo le lesitalaina!

I le tuliloaina o le fealofani, o se tagata fetaui lelei ma tutusa, e amata e tagata ona aʻoaʻoina ma tausia se taumafataga maloloina. Muamua le faʻafitauli o le meaʻai. E toaitiiti tagata latou te iloa o le faafitauli o loʻo taoto i le taumafa tele o meaʻai gaʻo. Ma o le taimi lava latou te suʻesuʻeina ai faʻamatalaga i faʻalauiloa lauiloa, e aunoa ma le faitauina e oʻo i le iuga, o mea inu gaʻo e matua vavae ese mai le taumafataga. Ma o iinei e amataina ai, faʻafitauli faʻalesoifua maloloina, faʻavaivaia ma isi. O fea le paleni ma le mea moni? Tatala vavalalata! Tatou maua saʻo.

I nai tausaga talu ai, ua i ai se suiga tele i manatu pe aisea ua maua ai e le tagata le mamafa. O le lautele lautele na latou iloa o le gaʻo, ae le o gaʻo gaʻo, e liua i le gaʻo oona, ma avea ma tasi o mafuaʻaga autū o le gaʻo.

Mo se taimi umi, o meaʻai e maualalo le gaʻo na faʻavaeina ai le faʻavae o fua o le mamafa, ae o se taumafataga maualalo-gaosiga, lea na faʻaalia ai taunuuga maualuga i le le maua o le mamafa o le mamafa, faia ai le mea moni. O suʻesuʻega na faʻaalia ai e faigofie tele le gaʻo o le tino i le tino. O le tele o le taumafaina o mea taumafa i le maualuga o meaʻai gaʻo e mafua ai le mamafa.

I lenei tusiga o le ae aʻoaʻo ai:

  • o le a le mea e maua ai le maualalo o meaʻai ma le faʻafefe o le gaʻo
  • tulaga lelei ma le le lelei o le metotia,
  • O a meaai e maua ile maualalo o le gaosiga?
  • O fualaau fiafia i ipu laititi-carb e faia ai se lisi atoa.

O le a le uiga o le metotia o le paʻu o le mamafa

Carbohydrates e tuʻuina atu i le tino le aofaiga talafeagai o le malosi lea e faʻaalu i le aso i auala taua ma faagasologa o gaioiga faaletino. O le teena atoa o le macrocell o le a taʻitaʻia ai i le faagaoioia o faigamalo, ma o se faasiliga o le malosi o le a mafua ai le faateleina o faleoloa gaʻo. O mea gaogao (faʻalavelave) e maua i le taumafa o se taumafataga maualalo, e le mafua ai ona oso malosi le suka i totonu o le toto ma ua liua i le malosi umi.

O le autu o le metotia e faapea mai le aso muamua o le taumafataga mo le saogalemu ma le lelei o le mamafa o le mamafa, o le tele o meaʻai gaʻo e faʻaaogaina i aso uma e faʻaititia ai, ma faateleina ai le palatini. Ona o lenei mea, o laasaga nei e faʻaalia i le tino:

  1. I le taimi muamua na maua ai le malosi o le malosi, lea e mafua ai ona matou sailia se punaoa fou.
  2. Glycogen i le 2-3 aso o se taumafataga e avea ma se tasi e sili atu le malosi.
  3. Ona gaʻo ai lea o gaʻo, synthesizing se isi punaoa malosi - ketone.

O suʻesuʻega e faʻatusatusa ai le lelei o se mea maualalo ma le maualalo o mea taumafa mo le paʻu o le mamafa, ua faʻaalia ai o tagata ua faʻaitiitia le gaʻo gaʻo ua sili atu le mamafa i le ono masina nai lo i latou e maualalo le fua.

Faatasi ai ma se taumafataga maualalo, e maua ai le lagona o le atoatoa pe a uma ona 'ai, ona o le malosi o le palatini ma gaʻo e paʻu malie atu nai lo gaʻo. E le gata i lea, o le faateleina o le suka o le toto ma le inisalini na tupu malie. O le mea lea, latou te le o malosi tele le malosi, lea ua suia i le vaivai ma se lagona faateteleina o le fiaaai.

Faaiuga: O le mataupu faavae o taumafa - faiga o meaola o meaola e fesoasoani i le susunuina o gaʻo ma le le toe maua o pauna faaopoopo.

E taua le manatua o le taimi o le taumafataga, o le gaʻo gaʻo e faʻaitiitia lava i le tino atoa, o lea e le mafai ai ona faʻaititia le volumes i le lotoifale.

Le lelei ma le le lelei

O le maualalo o meaʻai o le gaʻo i totonu o le lisi e afaina ai le tino o le tino, faʻamaonia le faʻafefeteina, faʻatupulaia o metabolic processes ma toe faʻafouina.

  • matelaina e le tupu i luga o se meaai, malosi e tumau, e leai se vaivaiga,
  • talafeagai mo le maʻisuka
  • taumafa talafeagai mo alii ma tamaitai mo paʻu mamafa,
  • talafeagai mo le maualalo, laʻititi ma maualuga tulaga o le gaioiga,
  • e le manaʻomia ai se suiga taua i le fuaina o manaoga o le kalori i aso taitasi mo le paʻu o le mamafa, protein ma le maualuga o le gaʻo.

Faʻaititia le aofaʻi o le macronutrient fesoasoani e aveesea le mamafa ma faaleleia le soifua maloloina, e fautuaina mo:

  • mamafa tele
  • ogaoga taʻaloga
  • maʻisuka
  • toto maualuga
  • tiga o le endocrine,
  • mala o le eleele.

O le metotia ua maua ai le toʻa i le au taʻaleʻa ma le faatinoina o le bodybuilders - o se avanoa maumaututu e maua ai le toomaga e ala i le faʻaitiitia o le pasene o gaʻo gaʻo ma le puipuia o maso maso.

Ae ui i lea, o le taumafataga e le lelei:

  • faamausali - o se faʻaitiitia o fiva, lea e fesootaʻi ma le faʻaititia o le gaosiga o le gaʻo, e mafai ona oʻo atu ai i faafitauli faʻafefeteina,
  • o le fia 'aʻai o le gaʻo e mafai ona mafua ai le maʻi tiga, ita ma le popole,
  • faʻavavevaveina o faʻamaʻi faʻamaʻi,
  • faateleina le uta i luga o le ate,
  • paluka ma le sodium e le o maua
  • o le le atoatoa o le carbohydrate e faʻaititia ai le faʻatupulaia, lea e taua mo tagata o loʻo auai i galuega tau mafaufau,
  • o se faʻaopoopoga i le cholesterol ona o le tele o oloa gaosi o manu, na mafua ai le atinaʻe o faʻamaʻi o le cardiovascular system,

E le o aofia i totonu o le lisi o metotia e mafai ona mulimulitaia mo le tele o tausaga, talu ai o se lisi tele o mea faasaina e maua ai le faʻalavelave faaopoopo mo le tino. O le mea lea, a maeʻa ni vaiaso poʻo ni masina o tapulaa, toe foʻi mai se tagata i lana masani masani.

Le manatu o tagata fai meaʻai

O tagata e taumafa meaai e lapatai e uiga i le metotia, ona o le maualalo o meaʻai (mo se vaiaso poʻo se masina) e aofia ai le 50-70 g o le macronutrient i le aso. O le toilalo e taʻitaʻia ai maʻi le lelei ma le tele o aʻafiaga, e pei o se faasiliga.

O fomaʻi fautuaina le tuʻuina atu o se mea e lelei ma paleni, pulea o le faʻaaogaina o oloa gaʻo. O masaniga maloloina o taumafa faatasi ma gaoioiga faaletino o le a fesoasoani e faʻaitiitia le aofaʻi o le tino - o le auala e le mafai ona mafua ona o le vave paʻu o le mamafa, ae le afaina ai le soifua maloloina.

Tulafono faavae mo se taumafataga maualalo maualalo

O le metotia e aofia ai le faʻaaogaina o se vaega pito i maualalo o gaʻo gaʻo e faʻamautinoa ai le tino. Mo tamaitai, 2 kalama i le kilokalama o le mamafa e manaʻomia, mo tane - 3 g Afai o le mea i le aso e 120-150 g, ona paʻu lea o le fuainumera ma faasolosolo malie ile 50-70 g i le aso. Meaʻai o le protein e avea ma sui mo le malosi ma tausisia ai le muso.

O se mea maualalo ole tino gaʻo e maualalo ai le maualuga ole inisalini, lea e taofia ai le manaʻo. O tino o Ketone e sau mai meaola ma meaola fualaʻau ma gaʻo e puipuia ai le tafe o faʻamatalaga e uiga i le fiaai.

O le ausia o au sini o le a fesoasoani i le tausisia o nisi o mataupu faavae:

  • e le aofia ai ni oloa ma se faasinomaga maualuga o fuainumera mai le taumafataga,
  • ave vitamini ma minerale,
  • mea e sili ona lelei e kukaina ai - suauu, faʻapipiʻi, grill, vaʻa. Fufulu meaʻai e aunoa ma le faaopoopoina o suauu pe faʻatasi foi ma se vaega itiiti,
  • aua le faʻafefe meaai ma aua le faʻaitiitia calories,
  • ave masini gaʻo faʻapitoa i le afa muamua ma aʻo leʻi aʻoga, i le lona lua - meaʻai protein,
  • e tatau ona 'ai le taeao
  • matau le inu avaaina: ia le itiiti ifo i le 2 lita o vai mama.

Aua nei galo o le saʻo saʻo o le malosi o aso taitasi mo le aveesea o le mamafa o le laasaga muamua lea ao leʻi amataina se meaʻai.

Lafoga Faʻataonia Faamaonia

O taumafa e faʻaalia ai nisi tapulaʻa. I le faʻaaogaina o le laulau, e mafai ona e maua ai oloa e talafeagai mo meaai maualalo.

Leo puaa, vela ma le moa, moa, faʻasalaga

O iʻa ma iʻa

Sea iʻa: samasami, salmon, cod, mackerel, togafiti, tuna, figota

Seafood - Unlimited

Cotisi cheese, sisi, kefir, yogurt natura e aunoa ma ni mea faʻaopopo - o mea uma e maualalo le gaʻo

Toa ma salu

Toa ma fualaau faisua

Mea uma seʻi vagana fualaau faisua ma le maualuga o le maso: pateta, Ierusalema artichoke, pateta suamalie

Leai se tapulaa i soo se ituaiga

Citrus, lanumeamata e le o suamalie apu

Long Oatmeal, Brown Rice ma Buckwheat

Fatu ma fatu

Sorbitol ma fructose free

Teu, lauti - leai se suka, vai oona, sua o fualaau aina

Mea faasaina

Afai o lau oloa e sili ona e fiafia i ai e le oi totonu o le lisi o mea e faatagaina, ona atonu o le lisi faasaina:

  • fale falaoa ma mea gaosi oloa,
  • gaosia o fatu (araisa paepae, vave oatmeal, semolina), pasene pasene o le saito,
  • pateta, sana,
  • oloa faʻapipiʻi, oloa ulaula,
  • mea taumafa (mayonnaise, ketchups ma sau sau, e le aofia ai le soya),
  • sukalati
  • fualaau suamalie (faʻi, vine),
  • suka ma suka,
  • fufuluina o suamalie, meainu suamalie (ona o le faaopoopo o le suka),
  • suauu
  • ava malosi.

E tatau ona lafoaia oloa o loʻo i luga mo le taimi muamua, ma a maeʻa 3-4 vaiaso, ia faʻafeiloaʻi malie i latou i ni vaega laiti i totonu o le taumafataga.

Laulau: faʻataʻitaʻiga o le 7-day-diet menu

O le laulau e aofia ai faʻalapotopotoga o le taeao, le aoauli ma le 'aiga o le afiafi, lea e mafai ona avea o se faavae ma suia i lau meaai e sili ona e fiafia i ai. Aua neʻi galo e taua tele le faʻatusatusa saʻo o le kalori o le mea ua maeʻa e faʻataunuʻuina le fua masani o le malosi o le aso. Suiga ma le toe faia o oloa e mafai.

Mea ua faatagaina

O le faʻavae o le lisi o meaʻai mo se taumafataga maualalo-gaosiga e tatau ona avea ma meaʻai protein ma se faʻaopoopoga faʻaopopo o gaʻo ma gaʻo. O oloa nei e faatagaina:

  • meaʻai aano ma le totogo iʻa,
  • fuamoa
  • susu-susu susu susu ma oloa gaosiga susu,
  • musika
  • sea ​​sea
  • ituaiga fualaau faisua eseese, pe afai e mafai ona le aofia ai pateta, leki, ma olive ma olive,
  • se fuainumera faatapulaa o fualaau aina, sei vagana ai vine ma faʻi, talu ai e tele naua,
  • faʻasalaga,
  • fualaau mago mamago,
  • buckwheat, lala oati po o lanu enaena i ni tapulaa faatapulaaina,
  • eseese greens.

Meaʻai Laʻu-Carb

Ina ia mafai ona faʻagasolo se taumafataga e pei ona faʻamoemoeina ma ia le afaina ai le tino, e tatau ona tausisia nisi tulafono:

  • faatasi ai ma se ituaiga o meaai, e tatau ona faʻaaoga le tele o le gafatia e mafai ai - sili atu ma le tasi ma le afa lita i le aso,
  • e fautuaina e tao ni fualaau faisua, vaʻa poʻo le kuka,
  • faatasi ai ma se faiga, savali mo le itiiti ifo i le luasefulu minute i le aso poʻo se isi faʻaopoopoga faaletino,
  • ina ia mafai ona saunia lelei se meaai i aso taitasi, e tatau ona e faʻaaoga se laulau e vaʻai ai le vaega o le carbohydrate o meaʻai eseese.
Laupapa o le gaʻo gaʻo i oloa eseese i le 100 kalama
MeaManatu
Mea inu ava malosi
Meainu maualuga (, ma isi)
Ava1 cu
(tusa o le 250 kalama)12 cu
(e tusa ma le 60 kalama)18 cu
Musika
fou0.1 kup
fou0.2 kup
ma le mata0.5 cu
Fou, ma1 cu
Toa, ma1.5 c.u.
Soa porcini mūmū7.5 i
Vailaʻau vela13 i.
Vailaʻau vela$ 14
Meaʻai fagota
Soo se iʻa
Beetroot caviar2 cu
otaota2.5 cu
totoina3 cu
Tomato ma4 i.
eggplant caviar5 cu
otaota6.5 i
Zucchini caviar8.5 i
Pepa ma fualaau faisua11 cu
Toa suamalie14.5 i
19 pe
Faʻailoga
Pini ma isi laumei46 i le.
49 c.u.
Hercules, pupuʻu mata50 cu
62 i.
ma66 i.
67 c.u.
71 c.u.
Mea gaosi susu
Fualaʻau o fualaʻau
E leai se gaʻo, ma sisi o ituaiga eseese1 cu
1.3 i.
Laʻasaga laititi o le kulimi1.8 i
soʻo se mea e gaʻo2.6 cu
Toa gaʻo maualuga2.8 cu
soʻo se mea e gaʻo3 cu
poʻo3.2 c.u.
e aunoa ma se mea3.5 cu
soʻo se mea e gaʻo4 i.
Pasteurized ma4.7 cu
Sugar Yogurt8.5 i
Leʻau suamalie15 cu
Tulu suamalie32 c.u.
Meat products, chickly
Ituaiga eseese o aano o manu (,), moa, fatu ma moa, mamao ma, steak ma isi sausage, vae o puaa
0.5 cu
Uu ate1.5 c.u.
Sisi o sipuni, sisi ua kuka ma sausago susu1.5 c.u.
Lago puaa2 cu
Areto falaoa5 cu
Meat i le paʻu6 i.
Meainu
, free sugar, minerale
Tomato Juice3.5 cu
Carrot Juice ma Xylitol6 i.
7.5 i
Fua o le vine8 cu
Mandarin Juice9 cu
Pulu suamalie ma pulupulu11 cu
Cherry Juice11.5 i
Oona suamalie12 cu
Vine, vine ma le apricot juice$ 14
Pulu fuamoa e aunoa ma le pipi$ 16
Pear compote18 cu
Vine ma le apu19 pe
Apricot compote21 cu
Tue Cherries24 cu
Fualaau faisua, mata
Daikon1 cu
,2 cu
Laʻau pi, Fugava Fou, Asparagus,3 cu
Onion greens3.5 cu
,4 i.
, ma,5 cu
Green ma Red Bell Peppers5 cu
Laveleti aʻa6 i.
,6.5 i
,7 cu
fou7.5 i
,8 cu
,9 cu
Pasili aʻa10.5 cu
Laʻau mūmū fou12 cu
leaga$ 16
Nati
10 cu
11 cu
ma12 cu
,15 cu
18 cu
ma20 cu
25 cu
Taimi ma mea manogi
Uaina mūmū vine (sipunipuni)
Laʻau vavalaʻau (sipunipuni)0.1 kup
ma le horseradish (sipunipuni)0.4 kup
ma le pepa vevela (teaspoon)0.5 cu
, tartar (sipuni)0.5 cu
(sipunipuni)$ 0.8
Apple cider vinegar ma (sipunipuni)1 cu
Uaina vine vine (sipunipuni)1.5 c.u.
Laʻau masi (sipuni)1.8 i
Vinegar (sipunipuni)2,3 c.u.
Tomato Sauce (50 grams)3.5 cu
(sipunipuni)4 i.
Cranberry Sauce (sipunipuni)6.5 i
Seafood, iʻa
Pulu manogi, fou, tao ma le ulaula, ma
ma le suamalie fou1 cu
fou2 cu
fou4 i.
fou5 cu
Aʻai i saulati tamato6 i.
fou7 cu
Areto falaoa12 cu
Sweets
Jam mo le maʻisuka3 cu
Jam mo le maʻisuka9 cu
Aniani kulimi sukalati20 cu
Aisa kulimi suamalie22 cu
Aisa malulu25 cu
Alikama keke45 i.
Sukalati ma nati48 i le.
O le keke o le sipuni ma le koko sukalati50 cu
Filifili51 i le.
Miliki ma le White Chocolate54 c.u.
Halva55 c.u.
56 i.
Paʻu keke62 i.
Manoa faigofie ma le apu jam65 c.u.
Apple jam66 i.
Jam, jam68 i.
Lolo70 cu
Strawberry ma le fuga jam71 c.u.
ma kuki pata75 cu
Marmalade76 cu
Nofoaga papala77 c.u.
Pastille ma fualaau aina suamalie80 cu
Fondant (lole)83 c.u.
Caramel i le faatumuina92 cu
Ituaiga eseese o suka99 cu
Soup
Poula po o le isu o aano o manu
Goulash soup ma le kuka tipi lanu meamata12 cu
Suauu musu15 cu
Vailaʻau suamalie$ 16
Tomato soup17 cu
Pea soup20 cu
Fua
3 cu
ma6.5 i
, ma8 cu
8.5 i
ma9 cu
, ma9.5 p
ma10 cu
10.5 cu
,11 cu
11.5 i
ma13 i.
21 cu
45 i.
Pears tipi49 c.u.
53 c.u.
55 c.u.
58 cu
21.5 i.

Faʻavae i luga o le laulau, e mafai ona e fatuina se lisi o le tagata lava ia, faʻapipiʻi lea e mafai ona e leiloa i le 9 kilokalama i le vaiaso.

O le faavae o le faavae e faʻavae i luga o le faʻagata o le faʻaaogaina o meaʻai e aofia ai le tele o meaʻai gaʻo:

  • mo le leiloa o le mamafa - e manaʻomia ona e faʻaogaina i le 40 iunite masani i aso taitasi,
  • mo le faʻamautinoaina o le mamafa - e le silia le 60 iunite masani,
  • ia faateleina le kilogram - 60 iunite masani pe sili atu.

Eseese ituaiga o menus mo le vaiaso faatasi ai ma se taumafataga maualalo

O se faʻataʻitaʻiga mo le vaiaso e mafai ona tuʻuina atu i lalo:

  • 'aiga o le taeao - vaʻaiga o le laulaʻau, lanu meamata poʻo le laʻau,
  • lona lua o taeao - o le siʻisiʻi kulimi maualalo,
  • 'aiga o le aoauli - moa mashroom, kuka
  • taumafataga - tao tao.

Filifili se vaiaso mo le maʻisuka

E mafai ona faʻaaogaina se isi togafitiga maʻoti mo le maʻisuka:

  • 'aiga o le taeao - leʻo gaʻo susu kisi, lauti ma le 2 fuamoa ua kuka,
  • 'aiga o le aoauli - 250 grams o yogurt,
  • 'aiga o le aoauli - pi pi,
  • aoauli aoauli - o se moli,
  • taumafataga - iʻa na tao i totonu o ogaumu ma fualaau faisua.

Meaʻai maualuga, gaʻo maualalo

O ia ituaiga taumafa sa faia e Dr. Atkins. E tafe i vaega e fa:

  • o le vaega muamua o le umi o le 2 vaiaso, o se tapulaʻa i gaʻo vailaʻau o le tusa ma le 20 kalama, e faatagaina faʻamalosi i soo se aofaiga,
  • le vaega lona lua - e iai ni nai masina, o le taimi lea e manaʻomia ai le faʻaititia o le tele o meaʻai gaʻo e faʻaaogāina i meaʻai,
  • tolu vaega - ia faatumauina le mamafa i le setete o loʻo i ai nei, ua fautuaina e faateleina le fua faatatau o gaʻo gaʻo avanoa i le 10 kalama i le aso,
  • vaega lona fa - ia faʻamalosia le iuga, e tatau ona e faʻaaogaina le aofaʻi o mea inu oona i le vaega lona tolu.

Faataʻitaʻiga mo le au taʻaleʻa

Ina ia lelei le gaʻo gaʻo e aunoa ma le malepelepe o maso, e fautuaina e faʻaaoga le lisi o loʻo i lalo mo le vaiaso:

  • taeao - tea, oatmeal luga,
  • lona lua o le taeao - 200 km o le siʻisiʻisi gaʻo susu,
  • 'aiga o le aoauli - fualaʻau fualaau suamalie, salati o le sami, fualaau faisua,
  • aoauli o le aoauli - falaoa o le sisi falaoa,
  • 'aiga o le afiafi - aano o aano o aano o aano i totonu o le umu, fuālaʻau fuālaʻau, kefir.

Laʻu taumafa maulalo mo tagata vaovao

E i ai se isi taumafataga mo tagata e le faʻaaogaina aano o manu i la latou meaai. E iai tulafono mo i latou:

  • O le fuaina o meaʻai gaʻo e tatau ona faia i le auala lenei: 5 kalama o gaʻo i le 10 kilokalama o le mamafa,
  • aano o manufasi ma iʻa e tatau ona suia i ana sologues soya, pi, ma cereals.

Puipuia o meaʻai

O lenei lisi i au mea taumafa e mafai ona faʻaaogaina e tagata taʻaalo i le taimi o le vevela, faʻapena foi ma tagata masani latou te fiafia i taumafa o le protein:

  • 'aiga o le taeao - tii ma le 100 kalama o kisi e leai ni gaʻo,
  • le lona lua o taeao - keke,
  • 'aiga o le aoauli - moa kukaina ma fualaau faisua,
  • aoauli o le aoauli - kefir poʻo yogurt,
  • taumafataga - iʻa na kuka i totonu o se faletua faalua.

Laʻau Maualalo Carb Diet Recipes

Ina ia saunia le kuka o le a e manaʻomia:

  • moa - 1 kg
  • seleli
  • tamato - 1 pc.,
  • riki - 1 pc.
  • curry
  • leona tipolo.

Fufulu ma fufuluina mea totino, fufulu suamalie fualaʻau ma laau. Liligi le meaʻai i le vai, faaopoopo sina meaʻai, fafaga mea uma i le sua o le tipolo ma tuʻu i luga o le ogaumu.

Beef Stew ma le Laina

Ina ia saunia sea ituaiga ipu, e mafai ona e faʻaaoga le fua o loʻo i lalo:

  • beef - 1 kg
  • meaʻai - 400 kalama,
  • riki - 1 pc.
  • seleni aʻa - 200 kalama,
  • kelele - 1 talo,
  • tamato - 2 pcs.,
  • olive suauu
  • kumumu
  • uʻamea paʻu
  • palu sima - 250 grams.

Fufulu uma mea uma i le suauu, faʻaopoopo lemu galati gaʻo ma tamato. Fuga sina meaʻai, faaopoopo le fala o le paluga ma mea e totoe. E sili ona lelei le tipiina o pusi i ni fasipepa ina ia itiiti se taimi e kuka ai le kuka. Ufiufi le ipu ma simmer mo le fasefulu minute.

I aso nei, o tagata uma oe miti o le faʻafeiloaʻi i isi pauna ua faʻalogo e uiga i polokalama o mea taumafa a Ducan, Pevzner, Atkins. Soo se tasi o nei meaai e iai ni mea taua, ae o le faavae e tumau pea e le suia - meaai laiti-carb. O le fesuiaiga i ipu e masani ona maua mai i le maualalo o le maualuga o le gaʻo, o loʻo taʻua o se tasi o auala aupito sili ona lelei e aveesea ai le mamafa o le mamafa.

Meaʻai Carbohydrate: low-carb, high-carb and protein-carbohydrate, menus, recipes and reviews

O le punavai autu o le malosi o le tino e gaʻo. O nei elemene e maua ai:

  • metabolic process
  • le gaosia o le serotonin hormone.

Serotonin ei ai sona aoga aoga i se tagata i se tulaga o le atuatuvale, fesoasoani e taulimaina tulaga faigata. O metabolic processes i totonu o le tino e manaʻomia mo lona ola ola.

Vitio aoga

O fualaau laiti-carb i le vitio:

E na o le tepa muamua lava, e foliga mai o le leiloa o le mamafa i luga o se meaʻai e maualalo i le gaosiga o meaʻai e manaia ma e leai se mea. Ae o le mea moni, o mea uma lava o le faʻafeagai: o loʻo i ai le tele o meaʻai maualalo-kalori e le sili atu le leaga nai lo le sili atu gaʻo po o meaʻai suamalie. E le gata i lea, o ia meaʻai e iai lana lava ponesi - o le mea ua leva ona faʻatali i le mamafa o le mamafa.O le mea pito sili ona taua, mulimuli i fautuaga a tagata tomai faapitoa ma vaʻavaʻavaʻaʻi gaʻo mai lau meaʻai.

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

Aoao atili. E le o se fualaau faasaina. ->

Meaʻai laiti-carb: mea lelei ma mea e pala

O faiga masani i luga o le faʻaitiitia o le aofaʻi o gaʻo i totonu o le lisi o loʻo i ai a latou fili ma lagolago. O le muamua na tumau pea i le afaina tele o nei meaʻai i le soifua maloloina. O le vaega mulimuli o loʻo fausia se laina o le puipuiga, faʻalautele i luga o le faʻaitiitia o le mamafa o le mamafa lea e maua mai i se polokalame faapena.

O finauga mo mea nei:

  • Pau le mamafa o le mamafa o se tasi lea o mea aoga o mea taumafa, e faavae i luga o meaʻai gaosi pito i lalo. O meaai e tumu i puluvaʻa ma gaʻo, toetoe lava a leai ni mea e gaʻo ai, e mafua ai le faʻavavevave. O le iʻuga, o le mamafa o le mamafa e vave faʻaitiitia, o le susunuina o le gaʻo e faʻavave. I le averesi, o le vaiaso o le protein protein e aumaia le 5-6 kg. O le a matou talanoa e uiga i le le lelei o nei meaʻai i se tulaga maualalo.
  • O le tele o paʻu o mea taumafa o le manaʻoga ia mataʻituina pea le tele o kalori e 'ai. Ae i le tulaga o Atkins poʻo Ducan nutrition system, e le afaina fua o calories.
  • O se meaai e le lelei i totonu o vailaau gaosi e tosina atu i ai lona eseesega. Aemaise lava, o nei polokalame e fiafia i ai tagata aano o manu e maua ai le avanoa e ai ai se tele oa latou mea e sili ona fiafia i ai.
  • O meaʻai faʻatau meaai e le o lona uiga e tatau ona e matelaina. O meaʻai ua faʻatagaina e faʻaitiitia lemu, o se taunuuga, e te le tuua se lagona o le nofo malie mo se taimi umi.

Feteenaʻiga tetee

E le o fomaʻi uma faʻaonapo nei e manatu o meaʻai laiti-carb e avea ma atuatuvale mo tagata e mananao e aveesea le mamafa. O feteʻenaʻiga o tagi ia, o loʻo i ai le finauga autu o le faʻaleagaina o le soifua maloloina:

  • O nei tapulaa faʻatauina e mafua ai le leai o se kulukose, lea e taua mo le atoatoaga o galuega a le faiʻai tagata. O se taunuuga, o le manatuaina o se tagata vaivai e faaitiitia, o le saoasaoa o le tali atu ua faaitiitia, o le malosi o mafaufauga ua mou atu. I le mulimuli ai i se taumafataga, e faigata ona auai i le gaosiga o gaoioiga.
  • O le tele o le porotini e sili atu ona mamafa ai fatugaʻo, cardiovascular system, ma le ate, o faafitauli e tulai mai ma le gaioiga o le gastrointestinal tract, o le maualuga o le cholesterol e faateleina.
  • O meaʻai laiti-kapui e pule i le lisi o aso taʻitasi e mafai foi ona afaina ai foliga vaaia. Afai o le meaʻai e sili atu ona manaia, o aʻafiaga o le paʻu, faʻapitoa ma le mago o le lauulu e ono aliali mai.

Aʻa, iʻa, meaʻai

O lenei faiga taumafa o le a apili atu ia i latou e le mafai ona mafaufau i le olaga e aunoa ma ni iʻa ma iʻa. E tatau ona faʻaaogaina le iʻa faapitoa i le gataifale, e aofia ai le samasami, faʻafefeteina, taʻavale, tuna, maketi ma isi i luga o le lisi. Faʻafetai i ia ipu, o le a maua e le tino se numera talafeagai o gaʻo gaʻo susu, faʻamalamalama malamalama. E sili atu le tele o vailaʻau gaʻo ma le itiiti ifo o le taua o gaʻo i iʻa.

O le lisi o meaʻai maualalo-carbous e avea ma faavae mo le taumafataga o le a aoga pe afai e te aofia ai maunu, mimiti, gaʻo, musele. O le a avea foi i latou ma tagata e tuʻuina atu mea taua ma mea elemene mo le tino. Peitai, o le lapataiga e tatau ona faʻatinoina iinei, talu ai le faʻaaogaina o le tele o ia ituaiga meaai e mafai ona tupu ai ni faʻafitauli o le maʻi. E le o fautuaina ia fasilaau pipi ma iʻaʻai.

O le a le lagona e le 'au alofa mea e ulagia. Ua fautuaina i latou ia taulai atu i le meli, lafumanu. E mafai ona fai le keke, geese, ma aano moa o se vaega o le lisi; e mafai foi ona e 'ai le pipi. E manaʻomia le faʻaeteete pe a faʻatau meaʻai gaʻo. Pe a filifilia se, hamisi, saisi, ia mautinoa ia suʻesuʻe ma le totoa le faʻamatalaga i luga o le igoa. O nei mea taumafa atonu ua uma ona aofia ai gaʻo.

O nisi tagata latou te talitonu sese e le mafai ona aofia ai fualaau faisua ma fualaau faisua i le laulau 'aina laiti. E le o se manatu sese lenei, o le tele o fualaau faisua ma fualaau aina suamalie ua i ai le aia e avea ai ma vaega o le lisi.Pau lava lou manaʻo e faʻalaʻau i meaʻai, lea e aofia ai le sili atu o meaʻai gaʻo ma le maualuga o fiva. Sei o tatou mafaufau i lenei fesili i nisi auiliiliga.

  • O le patato o se fualaau faisua lea e leai se nofoaga i se ituaiga o meaai, talu ai ua tumu i gaʻo. E tatau foi ona e faatapulaa le taumafaina o tamato e aunoa ma le toilalo atoa i luga ia i latou, ina ia le aveesea ai le tino o le tele o elemene taua. E tutusa foi le faaaogaina i aniani ma kāloti.
  • O le mea sili mo meaai meaai o kukama. O lenei fualaau faisua e mauʻoa i le fib, o mea aoga aoga ma vitamini, e toetoe lava a leai ni mea gaʻo. E leai se mea e le aoga tele, kapisi.
  • Radishes, turnips, beets - oloa gaosiga maualalo maualalo mo le mamafa o le mamafa. O le lisi o meaai faatagaina e tatau ona aofia ai nei fualaau 'aina. E fautuaina ina ia faʻaaogaina i totonu o le vela poʻo le tusitusi.

Fua ma fua

O le fili o le faiga o meaʻai e fesiligia, lea e tatau ona lafoai muamua, o faʻi ia. Latou te sopoia taumafaiga uma. Ae o isi fua, o mea uma iinei e le o se mea faanoanoa.

  • Pears, apu. O loʻo i ai nei gaʻo i le tele o nei mea. Latou te avea foi o se punavai aoga o fiva, e aofia ai vitamini taua, o lona uiga e tatau ona latou i ai i le taumafataga.
  • O fuamoa, fuālaʻau ma fualaau aina i se vaega itiiti o le a le afaina ai le taumafataga, aua o loʻo i ai le maualalo o meaʻai (mo le faʻatusatusaga, e itiiti ifo nai lo tamato). O nei fua mai fafo e maua ai le tino ma fiva ma vitamini. O le faamatalaga lava e tasi e moni mo vine.
  • Pe a filifili ni oloa laiti-carb mo le gau o le mamafa, e fautuaina e toe faʻatumu le lisi i papaya, pineapples, apricots ma plums. E le gata ina latou faʻalavelaveina le leiloa o le mamafa, ae oʻo lava i le faʻavaveina. O le a aoga foi fualaʻau pe afai o nei fualaʻau e faʻatau e aunoa ma le suka.

Le mea e le 'ai

Afai e te manaʻo e aveesea le mamafa, faʻagata pe tumau le vaʻaia nisi o oloa mai le lisi:

  • E le fetaui le falaoa i mea e masani ona maua i meaʻai paleni. Afai e faigata ona aloese mai le faʻaaogaina, e mafai ona e taumafai, pei o se isi, falaoa poʻo falaoa faapitoa na fatuina mo le faʻaitiitia o le mamafa.
  • E matua faasaina le taumafaina o pasta, faapea foi araisa, saito, semolina. Mai masini, o le oat ma le buckwheat e mafai ona faʻaaogaina i ni mea laiti.
  • Afai e te filifilia se taumafataga maualalo, e le tatau ona aofia ai le suka. O fomaʻi fautuaina ia faʻaeteete ma toe faʻafouina suiga masani e mafai ona afaina ai le tino.
  • E le tatau ona faʻaaogaina le kulimi kulimi ma le kulimi, ae leai ni tagi e faia i le susu, kefir, cheeses ma le siʻi kuka.

Faataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga mo le faʻaitiitia o le mamafa

Ina ia malamalama i mea e aofia ai se meaai, o le faavae o ni meaʻai laiti-carb, e fautuaina e faamasani oe lava i se faʻataʻitaʻiga o se lisi o aso taʻitasi.

  • Filifiliga 1. Mo le taumafataga o le taeao, e mafai ona e 'ai le 200 g o le siʻisi sisi, faaopoopo i ai se vaega itiiti o fualaau aina, inu vai inu poʻo le lauti. O le meaai o le aoauli e aofia ai le 200 kalama o iʻa e fufulu ma fualaʻau, e mafai ona e faʻaopoopoina falaoa taumafa. I le taimi o le taumafataga, o fualaau aina uma e faʻaaogaina. O le taumafataga o le afiafi e aofia ai le pusa falaoa ma fualaau faisua.
  • Filifiliga 2. O le taeao e faʻamapulaʻa i le oatmeal, o le kofe poʻo le lauti. Mo le taumafataga o le aoauli, e mafai ona e kuka kuka ma fuamoa (200 kalama). E aina le fua i le taimi o le aoauli. O le 'aiga o le afiafi o le a fagota iʻa.

E le tatau ona leai se aoga o le taumafa i lalo ifo o le kalapu. A uma mea uma, o loʻo i ai le tele o laʻei e faʻaleleia ai le tofo o ipu - lemonati, suamalie palsamic, mea manogi, wasabi.

E lelei tele le taumafataga o le gaosiga? E tusa ai ma nisi o manatu o mea taumafa paleni, o le mafuaaga o le maua o le mamafa o le sili atu lea o le sili atu o meaʻai gaʻo i taumafa i aso uma. O le tuʻuina atu ia i latou o le auala pito sili lea ona faigofie e ausia ai se mea mataga. Matou te ofoina atu se faʻataʻitaʻiga o se aso e fitu-aso o loʻo faʻavae i luga o taumafa maulalo gaʻo.

O gaʻo gaʻo o le puna sili lea ona taua o le malosi mo le tino.A maeʻa le faʻamalamalamaina ma le nutimomoia, latou te oʻo atu i le tino i foliga o le kulukose. O iina, ua liua le glucose i le malosi, e maua ai e le tino le 4 kcal o le malosi e ala i le vaeluaina o 1 g o le suka. E manaʻomia foi gaʻo gaʻo mo le susunuina o gaʻo. Carbohydrate reserves i le tino e laiti, e tusa ma le 12 itula (o le malosi e manaomia e 2,000 kcal, ma le le lava o mea e gaʻo ai lou tino e mumu ai ona lava maso). Afai o le aofaʻi o gaʻo kulimi e itiiti ifo nai lo le 100 g / 24h, o le faʻamaunuʻu o gaʻo e tupu, lea e oʻo atu ai i le faaputuputu o ketones i le tino. , Kwasniewski, ma Ducane ua lauiloa o polokalame "lauiloa" laiti-carb. O le American Association of Families Doctors o loʻo faʻamatalaina se taumafataga o le maualalo o le gaosiga o se taumafa lea e le silia le 60 g i le aso i le gaosiga o le carbohydrate, ma i le 2008, o se vaega o tagata suʻesuʻe e faʻamalosi i meaʻai laiti-kapiti na fautuaina ai le faʻavasegaga nei:

  • e maualalo ifo i le gaʻo (LCKD) e aofia ai le itiiti ifo ma le 50 g o le suka gaʻo i le aso, e le itiiti ifo nai lo le 10% o le aofaʻi o le calorie
  • Laʻu Meaʻai Laitivaʻa (LCD): 50-130 g gaʻolaʻo, 10-26% kalori
  • meaai paleni (MCD): 130-225 g o carbohydrates, 26-45% o kalori.

O meaai maualalo o le carbohydrate ua faʻamaonia lelei pe a faʻaaogaina mo le gau o le mamafa. Ae ui i lea, tatou te le iloa pe faapefea ona latou galulue ma pe latou te le afaina i le soifua maloloina.

Autu autu

O le uiga autu o le faiga o le faʻaititia o le faʻaaogaina o vaega o gaʻo. O tusitala o le auala na matauina ma suʻesuʻeina le mea moni e faapea o le maualuga o le iniseti, o le maualuga o le inisalini i le toto e faaitiitia, ma o lenei mea e mafua ai ona faaititia le fua o le fiaai.

O le vaega lona lua e mautinoa ai lona aoga o le faʻalauteleina o le faʻaaogaina o fualaau faisua ma gaʻo manu, lea e aʻafia ai i le fausiaina o tino o le ketone, lea e fesoasoani foi i le faʻasaina o le fiaaai. O le mea lea, o se taumafataga o le maualalo o le kapeti e taʻua o se meaʻai maualuga-protein.

  1. I lenei faiga, o loʻo i ai se vaega itiiti o mea inu gaʻo lea e mafai ai e oe ona faʻatino masani ma i le taimi lava e tasi e avea ma slimmer.
  2. Mo se tagata e masani ona fausiaina, o le taumafa i aso taitasi o le vailaʻau o mea taumafa i taumafa i aso taitasi e 100 g. Mo le mamafa o le mamafa, o se faaitiitia o le 40 g e masani lava ona lava. O lagolago o le auala malosi e fautuaina ai le faaitiitia o le faaaogaina o le carbohydrate i le 20-30 g i le aso.
  3. O le isi itu o le faateleina o le fua o le protein protein. E manaʻomia faʻapitoa e le gata o se malosiaga. O lo latou mafutaga faʻamautinoa o maso o le a le faʻaaogaina e avea o se punavai o le malosi ma o le tino e le faʻavaivai.

I le noatia ma le fai fuafua i se taumafataga maualalo, o le fua faatatau o elemene taua o le taumafa tatau e tatau ona i ai i totonu o tapulaa nei:

I le laasaga muamua, o loʻo i ai le faʻaitiitia faʻaitiitia o le taumafa o le suka ma le suka - vaega o le gasegase gaʻo. O le faʻamalosia o le faʻasologa o ketones ma glucose e amata ona tupu mai i polotini ma suauʻu gaʻo o loʻo i ai i totonu o mea e puipuia ai le tino. Faafetai i faiga o le ketogenic, o le gaʻo gaʻo e faʻaaogāina ma o se tagata e faʻasee.

Slimming mechanism

I se tulaga soifua maloloina, 2 hormones e faatonutonu ai maualuga o suka: insulin ma glucagon. A pa'ū vave le maualuga o suka, e gaosia le glucagon ma e matelaina le matelaina. Afai e tulaʻi le maualuga o le suka, ona tulaʻi lea o le inisalini ma ua mou atu le lagona o se manaoga ogaoga mo meaai. O se meaʻai maualalo-kapiti e faʻaaoga ai nei aʻafiaga ma fesoasoani e faʻamautu le mamafa.

A maeʻa le masina o le faʻaaogaina o se meaʻai maualalo i le maulalo ma le tele o le polotini ma le gaʻo, o le aʻafia faifai pea i le metabolic process of fat that surrounds the organs begins. E matuā faʻasaʻo i le faʻaleagaina ma sili atu ona umi i le tino.

O le faʻalauteleina o le faʻaogaina o proteins ma gaʻo i tua o le faʻaitiitia o meaʻai gaʻo e fesoasoani i le fausia o mea e taʻua o ketones - mea e taofia ai le manaʻo.Ketones o loʻo faʻaaogaina e avea o se punaoa malosi, ao puipuia le tino maso.

Faʻatau ma faʻasoa

  1. I le taimi o le faʻaaogaina o lenei taumafataga, e le o lagona le fiaai tele, lea e faʻaitiitia ai le le faʻavauvau lea e masani ona aʻafia ai le paʻu o le mamafa.
  2. E fautuaina mo tagata e maua i le maʻisuka aua latou te maua le maualuga maualuga o le suka, ma o lenei meaai e lelei mo i latou.
  3. O ia meaʻai e aofia ai faiga mo le faatonutonuina o le insulin. E iloa lelei o le faateleina o le mamafa o lenei hormone poloka le susunuina o le lipid layer, ma o nisi foi taimi e saofagā i le mea moni o mea gaʻo e faʻaaogaina gaʻo. I lenei taumafataga, e mafai ona pulea le ogatotonu o le faiʻai, lea e nafa ma le tupuga ma faʻalauteleina le fiaai.
  4. Faatasi ai ma le faʻaauau pea o le faʻaaogaina o se taumafataga maualalo, o le mamafa o le mamafa ma le leai o se "toe faʻaaogaina" ua mautinoa - o se toe foi mai i le mamafa muamua pe a uma le anapogi.
  5. O lenei faiga e paleni lelei le taimi o lona faaaogaina e le faatapulaaina i le taimi faatulagaina, talu ai e le afaina ai taunuuga mo le gaogao ma le soifua maloloina i le lautele.
  6. E talitutusa tutusa ma tamaitai ma alii.
  7. O le maualalo o meaʻai mo le mamafa o meaʻai e maua ai le maualuga o gaoioiga. O lenei mea e mafai ai ona e faʻaaogaina i tagata o galuega faaletino. I se tulaga e le masani ai, 2-3 o vaiaso muamua atonu o le i ai o le vaivaiga vaivai vaivai. Ae o le taimi lava e amata ai ona gaosia le malosi mai punaoa faʻaagaga, o le a mou atu lenei mea matautia.
  8. O lenei taumafataga e le o se faʻaauau pea o le fuaina o kalori i luga o se ipu, e leai ni tapulaa mautu i meaʻai ma le vai. O le mea sili e le o le 'ai lea o meaai faasaina, ma ia maua se soifua maloloina fesuisuiai e tusa ai ma fautuaga autu.

  1. O le faʻalauteleina o le maualuga o le ketones i totonu o le toto e le masani ai mo tagata, o le mea lea, e mafai ona faʻaosofia ai faʻamaʻi faʻamaʻi ma faʻaleagaina ai le soifua maloloina.
  2. A oʻo i le maualuga o tui o ketones e faʻapipiʻi i totonu o le tino, o le lafoaia faʻafuaseʻi o nei mea e amataina. E le mafai ona tupu le palatini poʻo le suauu i le taimi o le taumafataga, lea e masani ona mafua ai le faʻamalolo poʻo faʻafitauli i le cardiovascular system.
  3. I le taimi o le aveeseina o ketones, o se faʻaopoopoga o le mamafa i le ate ma le pelivali. E tuʻuina atu lenei mea faʻatasi ma le faʻaleagaina, faʻalavelave faʻafefe, vevela.
  4. E le fetaui mo tagata faigaluega i le mafaufau, ona o le le lava o le kulukose e aafia ai le gaioiga a le faiai.
  5. Ona o le maualuga o le protein, o loʻo i ai le tele o le saturation o le toto i le cholesterol.
  6. O lenei ituaiga o meaai e le maua ai ni taunuuga vave. Ina ia mafai ona leiloa le mamafa ma leiloa se mamafa mamafa, e tatau ona e faʻaaogaina ia le itiiti ifo mai le masina i le 3. Ina ia maua se taunuuga lelei, e tatau ona e onosaʻi ma e le masalosalo manuia.

Motugaafa: afai o loʻo e fuafuaina se faʻaaogaina umi o se taumafa maualalo, e manaʻomia ona tuʻuina atu naʻo gaʻo gaʻo vave, talu ai o sina siʻosiʻopo maualuga o suka ma le maso e tatau ona faʻamautinoa le ola maloloina o le tagata.

Mea ua faatagaina

O le lisi o ipu na faatagaina mo le faʻaaogaina e lenei auala e lautele. O lenei mea e mafai ai ona faia le taumafataga o se taumafataga o le maualalo o meaʻai.

  • Fualaau faisua ma fualaau faisua (raw, moa po o le vevela-togafiti), meaʻai, pulupulu Brussels, kapisi lanu mumu, fulufailaʻau, paʻu vai, pasesa, opu, seleni, asparagus, artichokes, eggplant, radishes, sorrel, zucchini,
  • sunflower fatu
  • nati
  • aano o manufasi: vela, salu, taifau, kusi, moa, meaʻai, ostrich fillet, ham, lapiti. Paʻepaʻe papaʻe, faʻasalaga e sili ona lelei. E tele le ate ole lafumanu. Faʻaaogā le puaa ma le mamoe i le faʻalelei,
  • iʻa: o le gataifale i gaʻo faʻamamafa e le faʻamamaina e atoatoa. Laʻau mumu mumu fautuaina (o le samani, o le salmon, trout, omoni piniki), figota, tuna, togafiti, mea e gaosi ai, gaʻo,
  • sea ​​sea
  • oloa gaʻo susu: gaioti masani ma le maualalo o pasene o meaʻai gaʻo, bio-ether ma susu-susu susu susu,
  • moa ma moa fuamoa,
  • faʻatasi ai ma le faʻalauteleina o meaʻai paleni, e faʻatagaina e faaopoopo atu i le taumafataga faatasi ai ma ni vaega laiti o le lanu ulaula, oatmeal or buckwheat,
  • fua maualalo o sima,
  • moa tao mafiafia,
  • fualaʻau maualalo-suka, e pei o le vine, kiwi, apu lanumeamata, oranran ma lemoni.

Lagi Faʻateʻa Gaʻo

Ina ia faamautinoa le leiloa o le mamafa o le mamafa, ua faia ai se laulau faapitoa. O le uluaʻi koluma o loʻo faʻaalia ai igoa o meaʻai, ma le lona lua - o vaega masani. E tasi le vaega masani e fuafua mo le 100 kalama (tasi fasi vaega poʻo le 1 sipunipuni) o le oloa mai le koluma muamua. Tasi le cu tautua o se tutusa ma le 1 g o gaʻo.

Ina ia tuufaatasia se lisi o aso uma, e tatau ona e faʻatatauina mea uma. mai le lisi autu o se aso patino. Ina ia amataina le masini o le leiloa o le mamafa, e tatau ona e le itiiti ifo i le 40 pi i se aso.

O le laulau e aofia ai oloa mai le lisi faasaina. E mafai ona tuʻuina atu ma le faʻaeteete i totonu o le taumafataga pe'ā maeʻa ona mamafa le mamafa i le tau e manaʻomia.

Lafu ma susuFaʻasologa (iunite masani mo le 100 g.)
Fualaʻau o fualaʻau0
Faʻailoa meaai1
Margarine1
Kusi o vasega eseese1
Pulu1.3
Laʻu sisi laʻititi-gaʻo1.8
Lisi o le mayonnaise2.6
Fatisi kulimi2.8
Paʻu kulimi3
Kefir, yogurt3.2
Sugar-Free Yogurt3.5
Laʻau4
Pasteurized susu4.7
Lago susu4.7
Sweet yogurt8.5
Leʻau suamalie15
Faʻasalaina o uaina32

Meat, moaFaʻasologa (iunite masani mo le 100 g.)
Lafumanu, vela0
Tamai Mamoe, puaa0
Vaʻa, pato0
Rabbit0
Poula0
Loto0
Laʻau o Moaf0
Steak0
Sausagesi0
Ioe0
Fat0
Laulau puaa, povi0
Pulu vavae0
Fualaau i soo se ituaiga (vaega)0.5
Uu ate1.5
Lafusi o povi1.5
Sisi falaoa1.5
Sauase faafomai1.5
Lago puaa2
Pelu falaoa5
Meat ma saula falaoamata6

MeainuFaʻasologa (iunite masani mo le 100 g.)
Vailaʻau moli0
Tea, kofe e aunoa ma le suka0
Tomato juice3.5
Karoti sua6
Xylitol compote6
Apu Apple7.5
Fua o le vine8
Tangerine sua9
Pulu suamalie ma pulupulu11
Cherry Juice11.5
Oona suamalie12
Vai vine14
Pameka moli14
Apricot juice14
Pulu fualaau16
Pear compote18
Stewed Compote19
Apple compote19
Apricot compote21
Faʻasogo le pele24

Fualaau faisuaFaʻasologa (iunite masani mo le 100 g.)
Daikon (radish chinese)1
Laisi letus2
Seleti (greens)2
Fugalaau2
Pusi fatu3
Fugama fou3
Asparagus3
Sorrel3
Aniani aniani3.5
Paʻu4
Squash4
Tomato4
Radisa4
Eggplant5
Palufela5
Paʻu paʻepaʻe5
Upe lanu mumu5
Toa lanu meamata5
Toa mumu5
Lulu5
Ata5
Seleni (aʻa)6
Ramson6
Leek6.5
Radisa6.5
Rutabaga7
Kāreti7
Horseradish7.5
Peni8
Kohlrabi kapisi8
Pasili (greens)8
Paloni9
Meloni9
Aluga9
Beetroot9
Pasili (aʻa)10.5
Peʻa lanumeamata12
Potato16

Meaʻai, faʻavaitaugaFaʻailoga (tulaga masani i le 100 g.)
Uaina vineina (1 tbsp. L.)0
O laau vaovao (1 tbsp. L.)0.1
Capers (1 tbsp. L.)0.4
Horseradish (1 tbsp. L.)0.4
Onamamoni (1 tsp)0.5
Peu pepa chili (1 tsp)0.5
Mustard (1 tbsp.)0.5
Tandar sauce (1 tbsp.)0.5
Ginger root (1 tbsp. L.)0.8
Apple cider vinegar (1 tbsp. L.)1
Soya sauce (1 tbsp.)1
Paʻu o le uaina paepae (1 tbsp. L.)1.5
Laʻau masi (1 tbsp.)1.8
Vineva (1 tbsp.)2.3
Meata sauce (faʻavae i le broth, 1/4 tbsp.)3
Tomato sauisi (1/4 tbsp.)3.5
Ketchup (1 tbsp.)4
Tasipalati (1 tbsp L.)6.5

Iʻa, iʻaFaʻailoga (tulaga masani i le 100 g)
Fuga fou, iʻa malulu (vaitafe, sami)0
Laʻau falala0
Feʻaveʻaina iʻa0
Sulu0
Black caviar0
Caviar mumu0
Lobsters1
Sea kale1
Fusi2
Musuka5
Aʻai i tamato6
Ovsters7
Pelu falaoa12

SweetsFaʻasologa (iunite masani mo le 100 g.)
Taʻi faʻamaʻi3
Taʻi faʻamaʻi9
Faʻaauau ice cream20
Aisa kulimi suamalie22
Fualaau kulimi25
Alikama keke45
Sukalati ma nati48
Palu keke50
Paʻu sukalati50
Filifili51
Miliki sukalati54
Halva55
Vailaau faʻasusu56
Paʻu keke62
Taumafaiga masani65
Apple jam65
Apple jam66
Jam68
Lolo70
Strawberry jam71
Fugalaau kulupu71
Meli75
Butter Cookies75
Marmalade76
Nofoaga kuki malu puipuia77
Pastille80
Fualaau suamalie80
Candy sweets83
Caramel i le faatumuina92
Suga faamama99

FuaFaʻasologa (iunite masani mo le 100 g.)
Lemon3
Cherry plum6.5
Fualaʻau6.5
Quince8
Orange8
Mandarin orange8
Mountain ash8.5
Apricot9
Dogwood9
Pear9.5
Peach9.5
Plum9.5
O apu9.5
Cherries10
Kiwi10
Toa pele10.5
Pamekaisa11
Fua11
Chokeberry11
Pineapa11.5
Nectarine13
Persimone13
Faʻi21
Apu tipi45
Peʻu vela49
Uryuk53
Apricots ua vela55
Prunes58
Faʻi vine66
Aso68

FalaoaFaʻasologa (iunite masani mo le 100 g.)
Soya falaoamata16
Rye34
Maʻisuka38
Borodinsky40
Palu falaoa43
Rye keke43
Wheat50
Riga51
Butter buns51
Pena falaoa a Armenia56
Pepa58
Seu falaoamata selesele64
Fuga manogi66
Sapalai o le saito i le vasega muamua67
Toto68
Ulumatua le falaoamata saito68
Uili noodles68
Manoa manaia69
Pasta69
Palu falaoamata70
O le maso79
Fuga o le kuluga85

Mo aso uma

O le lisi o aso taʻitasi e aofia ai oloa o loʻo lisiina pei ona faatagaina. Ina ia mafai ona fuafua le fua faatatau o le faʻaaogaina o protein ma meaʻai gaʻo, e tatau ona e faʻaogaina fua nei:

  • Le aofai o le polotini (g) = 5g x mamafa (kilokalama).
  • Le aofaʻi o le ao ole gaʻo (g) = 1 - 1.5 g x mamafa (kilokalama).

Faʻavae i luga o nei tulaga faatonuina, e mafai ona e faia ma tuʻu ni ipu eseese.

  • Breakfast: 3 fuamoa omelet ma musulilua ma lekeli, 1 apu apu ma se ipu lauti poo le kofe e aunoa ma le suka.
  • Taumafa: o se filifiliga o le latisi i le suāuʻu olive, faʻasusu i le sua o le tipolo poo le 150 g o le siʻisiʻi gaʻo susu.
  • Taumafa: paluga povi vela poʻo vela (250-300 g), fuamoa fuamoa e aunoa ma le mayonnaise.
  • Taumafa: iʻa e tao i totonu o le ogaumu (250 g).
  • Taumafa: faʻafefiloi o le siʻi kuka ma le apu, se ipu lauti poʻo le kofe.
  • Taumafa: fuamoa fuamoa e aunoa ma le mayonnaise.
  • Taumafa: salati fualaʻau ma moa kuka ma le sua o le tipolo nai lo le masima.
  • Taumafa: gaʻo fualaʻau e aunoa ma ni pateta ma se faʻafefiloi o le broccoli ma le siʻisiʻese o le siʻi kuka.
  • Breakfast: 2 fuamoa ua vevela vevela, o se fasi kisi malolo ma mea e maualalo le gaʻo, paʻu uliuli po o le kalama.
  • Taʻaloga: se faʻafefiloi o iʻaʻai ma seleni ma le suauʻu manogi.
  • Taʻaloga: 'aina o fualaau suamalie e aunoa ma ni pateta, paluga kuka.
  • Taumafa: o se fasi pusi vine ma se paluga o le siʻi kuka ma fualaʻau kuka.

O aso taitasi e maua ai meaai e 4. Ae peitaʻi, afai o le manaʻoga o le fiaaai e lē lelei tele, e mafai ona e faia se isi taumafataga e faʻaaogā ai le kefir, le yogurt poʻo le susu susu.

Faatasi ai ma le le atoa o le fitu aso le teenaina o gaʻo, e le mafai ona e toe faia le taumafataga i le tele o taimi i le masina. I le taimi lea, o le paleni o le vailaʻau o le vailaʻau o loʻo faʻamalosi e toe faʻaleleia atoatoa, pe a maeʻa ona toe faʻaaogaina le pasi.

Ole tele o tapulaʻa e le faatagaina ai le faʻaaogaina o lenei taumafa mo se umi umi atu nai lo le vaiaso, aua e le mafai ona maua uma elemene e manaʻomia mo le soifua maloloina.

  • Breakfast: Omelet mai le 3 moa po o 12 fuamoa o le siloti ma hamu ma tamato. E mafai ona e faʻapipiʻi le sipuni pe faʻasusu i aniani lanu meamata. O se ipu o le kofe faʻanatura ma le lanumeamata lanumeamata.
  • Taumafa: letisi ua faʻafefiloi ma sina suāuʻu olive, poʻo le 150 g gaʻo gaʻo e leai sona gaʻo.
  • Taʻaloga: 'aʻano aano o manu, vela poʻo le lafumanu - 300 g, salati o kukama fou ma tamato, faʻasusu i laʻau ma le kalaka.
  • Taina o le afiafi: iʻa na tunu i totonu o le alumini ma se lala o le rosemary ma se fasi lemoni.
  • Breakfast: 200 g gutu gaʻo e leai se gaʻo ma le afa o le apu lanumeamata. O se ipu o le lanu lanumeamata e leʻi faʻasalaina.
  • Taumafa: kukama ma salati tomati i le suauʻu sulu.
  • Taumafa: salati paʻepaʻe paʻepaʻe i laasisi lau lanu meamata, faʻafefiloi ma le sua o le tipolo ma le suauʻu olive.
  • Taumafa: o le sua o fualaau aina e faia i kāloti, broccoli, seleri, sisi mafiafia susu.
  • Breakfast: moa fuamoa ua tumu i le paluga o yolks ma le sisi. Tea e aunoa ma le suka.
  • Taumafa: o se salati o musele, salu, fualaau ma laulaʻau.
  • Taumafa: sua o fualaau suamalie ma tamato, pepa mumu ma le zucini, puaa puaa.
  • Taumafa: o se vaega o le kukalalapi ua kuka po o le broccoli, o se fasi mea kuka o le toka ma 2 fasi sisi.
  • Breakfast: zucchini tao tao i le kuka, kulupu.
  • Taumafa: A lima lima o pala.
  • Taumafa: moa susu saladi ma pi. Fugama fou, radisa. Se ipu kalafi lanumeamata.
  • Taumafa: meaʻai gaosi, lanumeamata lanumeamata mo le kuka.
  • Breakfast: se cocktail o 12 fuamoa moa mata ma le 1 tsp. fatu lili i le sua o le lemon, basil ma le dill.
  • Taumafa: o le lima o palukin fatu.
  • Taumafa: 300 g o moa moa, 2 fasi kulimi malo, tamato fou.
  • Taumafa: salati ma fatu pi asparagus, squid ma sesame fatu i le suauʻu olive.
  • Taumafa: fagau fuamoa mai 3 fuamoa moa ma le logo ata, o le ipu kofe e aunoa ma le suka.
  • Taumafa: apu, kiwi ma salakeke moli.
  • Taumafa: o se sua o fualaau faisua o seletile, musele ma salu. Se vaega o le kulupu ua tunu.
  • Taina o le afiafi: masimoo, kuka, fufuluina i le sua o le tipolo, apple apple.

  • Breakfast: kusi falaoamata ma le pasesa, kulumu ma fatu sesame - 200 g Fualaʻau ma se ipu lauti lanumeamata.
  • Taumafa: nati nati - 20 g.
  • Taumafa: fualaau suamalie mai zucchini, tomato, ma pine pine. 2 fasi pepa malo.
  • Taumafa: o se fasi falaoamata kuka. Salati o kukama fou ma tamato ma aniani.

Talu ai e umi se taimi e maua ai le taumafataga o le gaosiolosi, o se suiga tele i mea taumafa e mafai ona faʻavevesi ma faʻateleina le mamafa o le mamafa. O le mea lea, o se algorithm faifai malie mo le fesuiaiga i meaai masani na atiaʻe.

I vaiaso muamua, o vaega vaevaega o puipuiga, gaʻo ma gaʻo, e le tatau ona suia tele. O penefiti e le mamafa i gaʻo o loʻo teuina i totonu o le vaega faavae.

O aso uma o le a manaʻomia ai le faʻateleina o fuainumera o fualaau aina i luga o se ipu, ae o loʻo i ai pea i lalo se masini eletise.

A maeʻa le vaiaso, e mafai ona e tipiina i lalo auala e puipuia ai ona o le faʻaofiina o cereals.

Taumafai e faia le taumafa o mea sili ona maualuga-kalori i le taeao - mo le 'aiga o le taeao poʻo le' aiga o le aoauli, ma tuʻu meaai ma le kalori togi mo le 'aiga o le afiafi.

E tusa ma le 3-4 vaiaso e toe foʻi atu ai i le lisi autu.

Maualuga maualuga

O se meaʻai maualuga-protein o se isi faʻataʻitaʻiga o se taumafataga maualalo maualalo.

E lelei i le taimi o le "faʻamago", lea e latou te mananaʻo ai e faʻasaʻo le tino musika ma faʻateʻa ese mea na teu i se taimi puupuu.

O le protéini o se tasi o vaega autū o galuega faatino o sulu o le tino, o galuega taua masani ma lona le atoatoa e le aofia ai.

I le tulaga o lona le atoatoa, e matua popole lava le mafaufau, ua faʻaalia ai faʻaleagaga o totoga o totoga ma okeni, ma ua faʻalavelaveina faiga faʻapitoa.

O le faʻaauau pea ona maua o puipuiga e maua ai le malosi mo gaoioiga faʻaletino ma faʻateleina le atuatuvale.

O le umi o le vasega "faʻamago" o le 2 vaiaso. O le mamafa mo lenei taimi o le paʻu o le mamafa e 5-12 kilokalama. Ona o lona tulaga maualuga, ua faatonuina mo le maʻisuka ma le ituaiga 2 oona.

E ui lava i le le lava ma le faʻagataina o mea taumafa, e le o gatasi ma lenei vaitaimi le lagona o le fiaʻai, talu ai ona o le palatini ua paʻu i lalo mo se taimi umi ma ua maua ai se lagona o le saturation faaumiumi.

Ina ia maua le penefiti taʻitasi, o loʻo faʻavaeina se faiga e faʻaaogaina ai le tino.

O laʻasaga taʻitasi o galuega ua tuʻuina atu i ai se faʻamaonia faʻapitoa:

  • mo se olaga le mautonu - 0.4,
  • mo se tulaga maualuga o gaoioiga - 0.6,
  • mo le faʻatupulaia o gaoioiga - 0.75,
  • faatasi ai ma taʻaloga masani - 0.85.

120 g (fuatini o le protein) e tatau ona faʻateleina e se vaega e suʻeina ai lau fua ole aso.

Mataupu faavae autu o se taumafataga maualuga o le protein

  1. O le gaioiga o le Carbohydrate e ese mai le itupa: mo le tamaloa - 3 g i le kilokalama o le mamafa, mo le tamaitai - 2 g i le kilokalama.
  2. O aso uma e manaʻomia ai le faʻatulagaina o 'aiga e 3, e le maua ai ni meaʻai.
  3. E taua le matauina o le pulega o le ava i le taumafaina o le 2-3 lita o vai mama.
  4. E tatau ona 'aina ia gaʻo i le taeao.
  5. O meaai e maua ai se faasinomaga maualuga e tatau ona faʻaaoga mo le 'aiga o le taeao.
  6. 3-4 itula aʻo le i moe e le 'ai.
  7. O auala e sili ona lelei e kuka ai, e fufulu ai, i se faila taofi, se faletua faalua pe gaosia.
  8. O le mea pito sili ona faigata o aso 3, 4th, 5th ma le 2 aso mulimuli o le taumafataga. I nei vaitau, o le tino e faʻaosoina le toesea o tupemago. E manaʻomia lou tausisia o oe lava e pisi pe a mafai ae le o le taulaʻi i le fiaʻai.

Ketogenic

E le fautuaina le faia o se filifiliga tutoʻatasi i le faʻaaogaina o se meaʻai i le ketogenic, o se faaiuga e tatau ona faʻamaonia e se tagata e inu meaʻai po o le gastroenterologist.

O lenei metotia e faʻaalia i le i ai o le tele o le gaʻo faatasi ai ma se faʻaitiitia o le gaʻo gaʻo ma le protein. E masani ona latou faʻaaogaina i le taimi o le "faʻamago" mo le tino, tagata taʻaalo ma tagata taaalo, aua e maua vave ai taunuuga ma tumau ai i se tulaga lelei musika. I lenei tulaga, o lona umi e le sili atu ma le vaiaso ma faatoa mafai ona toe faʻaaogaina pe a uma le 2 masina.

I le taimi o le paʻu o le mamafa, 70% o mea taumafa uma e maua mai i gaʻo ma 15% i protein ma gaʻo. A aunoa ma ni tapulaa, e mafai ona e 'ai i meaʻai susu, aano o manu, anufe ma le pasi, iʻa o iʻa, iʻa, fuluʻi mama, fuamoa, fualaau faisua, moa ma fuʻu.

E maua mai kulimi gaʻo mai fualaau faisua, o le tele o vine, nati, sukalati malulu ma fualaʻau aʻa.

O mea faasaina e aofia ai le meli ma le suka, suamalie suamalie, cereals, fualaau mamago, faasalalauina, paluga, falaoa, ma oloa nonfat.

O le tuufaatasiga o meainu e tatau ona iai vai faʻamamaina, e mafai ona e inu teas ma kofe i lemoni, ae aunoa ma le suka. E faʻatagaina foi e faʻaaogaina se fuataga mama o le uaina paʻepaʻe mama, pia pia ma le apple cider.

Talu ai o lenei faiga e iai se lisi tele o faʻasalaga, e tatau ona faia i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi o le a ia iloiloina le tulaga o le leiloa o le mamafa. O le faaiuga i le taimi, faʻaauauina poʻo le faamutaina o le taumafataga e faia e le tagata lava e tasi i luga o le faʻavae o iuga o suʻesuʻega.

Lona lua igoa o le Kwasniewski taumafa. E taua e le tusitala o se tuufaatasiga o le pauna o mea mamafa, lea e leai ni taimi faatapulaa.

O le faavae o le taumafataga o gaʻo fualaʻau ma gaʻo manu. Meat, pailani, pulu ma le kulimi e masani ona i ai i luga o le laulau, o nisi taimi o paluga ipu ma pasta kulumamalo e faatagaina. Mo le gau o le mamafa, o isi oloa e tatau ona faʻaesea mai le taumafataga, ma a maeʻa ona mamafa le tau, e mafai ona ulu atu vaega e faasaina i le lisi ile vaega laiti.

O le meaʻai ole taumafa i lenei auala e teena, o le lisi e aofia ai le taeao, le aoauli ma le 'aiga o le afiafi, poʻo le' aiga o le taeao ma le aoauli, e aunoa ma ni meaʻai.

O se tasi o manaʻoga autu o se fesuiaiga faifaipea i meaʻai gaʻo, lea e tatau ona toe faʻataʻitaʻi ile vaiaso. 7 aso e te manaʻomia e faʻaleleia ai le tele o gaʻo ma faʻaititia le fua o le gaʻo.

O le tagata e faia se meaʻai gaʻo e faʻamalosia ai oe e faʻalaʻau i le 'ai i taimi uma e te' ai ma faʻamaʻo lelei. A maeʻa le taumafataga, pe afai e mafai, e 15-20 minute e faʻavae ina ia mafai ona taoto i lalo ma malolo.

Puipuiga-gaʻo-carbohydrate (BEACH)

O se mea faʻafefiloi o meaai paleni lea e mafai ona faʻaaogaina le tele o le taimi, e faʻavae i le soifua manuia. Faʻatasi ai ma se faʻafitauli i le soifua mālōlōina, totogia ma le maualuga o le vaivai, o lenei ituaiga o mea e leiloa o le mamafa e tatau ona maeʻa pe filifili sili atu ona lelei.

Faatasi ai ma le maualalo o taumafa gaʻo, o le lelei o le gau o le mamafa o nisi taimi e faʻaitiitia ona o le mea moni e oʻo atu le metabolism i se paʻu. Ina ia faʻateleina auala o le "faʻamago", e faʻaaogaina ai le maualalo o le kalama ma le maualalo-protein (ketone).

O lenei suiga e tupu e tusa ai ma le mataupu faavae lenei:

  • 2 aso fugatini
  • 1 aso o le carbohydrate
  • 1 aso, faʻapipiʻi uma vaega i tutusa tutusa.

O le faʻamatalaga o le masini e faigofie lava: i le popofou, o loʻo faʻaaogaina se glycogen mai le maso ma le gaʻo. Afai e faʻaauau pea ona e 'ai i lenei faiga, ona amata ai lea o le faʻaaogaina o le maso o le tino e avea ma puna autu o le malosi. O le puipuiga o le foliga mai i le aso lona tolu o le gaʻo, toe faʻaleleia faleoloa o le glycogen ma o loʻo faaauau pea ona gaosia le malosi mai le gaʻo. I le aso mulimuli o le taamilosaga, o le masini e faasolosolo malie lava e suia i le tulaga muamua.

O le faʻaaogaina o na taamilosaga e mafai ai e oe ona faʻaumatia le meaʻai gaʻo i se taimi pupuu e aunoa ma le ositaulagaina o le muscle layer. O lenei uiga e masani ona faʻaaoga ai le auala mo tagata taaalo i le taimi o le "faʻamago".

O se taamilosaga e 5-aso ua fausia i luga o se mataupu faavae faapena. O le eseesega o loʻo taʻoto i le mea moni o le aofaʻiga o aso palatini e faʻatupulaʻia i le 3. O le lelei o ia taamilosaga e sili atu ona maualuga, ae e sili atu foi ona faigata ona tetee atu ia i latou.

Tolu tulafono faavae o le BEACH

1. O le 2 aso muamua o le taumafataga i le 1 kilokalama o le mamafa ina ia mautinoa ai le mauaina o:

2. I le aso 3, mo le 1 kilokalama o le mamafa, ia mautinoa le mauaina o:

3. I le aso lona 4, mo le 1 kilokalama o le mamafa, ia mautinoa le mauaina o:

O le toe iloiloga o vaevaega o nei vaega e tatau ona toe faia i luma o taʻamilosaga taʻitasi pe a maea le mamafa, talu ai o le numera o kilokalama o le a faaitiitia i taimi uma.

Soup - mushroom puree

Aumai le 3 l o le vai faʻafefete i se vevela, faʻafefete 1 kilokalama o susu moa i totonu (e tatau ona aveese muamua le paʻu). Otioti le gaʻo tunu i ni vaega laiti ma toe foʻi i le susu.

Oti le 400 g lakalona ma faaopoopo i le susu.

Oti tiisi kulimi se tolu i fasi pepa. Faʻaopopo i le susu ma faʻapipiʻi mea uma ile vevela vevela seia oʻo ina solo le fulufulu.

A maeʻa le mafanafana, sasa mea uma seʻia oʻo i le lamolemole faʻatasi ai ma se mea e gaosia.

Omele roll roll

Faʻasoʻa iʻa lelei (moa, puʻupuʻu) i luga o se fasi 'iemole o omeletini ua maeʻa. Faʻapipiʻi ma le faʻaeteete i se teutusi poʻo le lisi. Faʻamama teuteu matala matala i luga.

Pusi iʻa manaia

Suʻe 600 g o le fusi poli ma le 250 g o le moa moa e ala i se faʻi meaʻai ma le 2 aniani. Faamasima ma le pepa o meaʻai laʻau e tofo ai.

Grate 1 kāloti i luga o le fatu ma faʻafefiloi lelei.

Ina ia aua neʻi malepe, e tatau ona e tuʻu le meaʻai moa mo le 20-30 minute. Pepa pepa. O le laʻititi laititi, e televave le kuka. Faʻamaʻa faʻafefeteina i latou i itu uma e lua ma le suauu manogi.

Sue ese i itu uma e lua.

Talosaga "Salmon i pancakes"

Faafefiloi 3 tbsp. l salu oat, 3 tbsp. l kalu e leai se gaʻo, 1 moa moa, masima ma le masima ma masima.

Faʻalautele le masini i luga o se apa vevela vevela (e aunoa ma le suauʻu), ma fai ai ni panikeke. Fuga mo le 2 minute i itu taʻitasi.

Saunia le faʻatumu: 3 tbsp. lisi gaʻo e leai sona gaʻo, 3 tbsp. punetipi punisi cheese pipi, faaopoopo se sipuni o yogurt masani ma vaʻaia lelei le faʻatumu i se setete-like state.

A maeʻa maeʻa le pancakes, salalau le sisi ile pito i luga. Faʻasusu i se fasi lanu masi suamalie ma salu o le basil, dill poo le pasili.

Zucchini Chicken

Oti le 300 g o siamupini ma le 1 sika. Muamua, fuga ia musikulu i totonu o se pani falaoa mo le 5 minute, ona faaopoopo ai lea o aniani.

Vaʻaia, faga 450 g o moa, fasi pepa.

Tini 1 zucchini ma faaopoopo atu i aano o manu. Kuki seivagana ua vaivai le zucini.

Faʻaofi i le pepa le mea muamua (hamu ma aniani), le lona lua (meaʻai ma le zucini). Faamasima ma fefiloi. E mafai ona e faʻaopopo se sipuni o yogurt.

Tuu i totonu o le ogaumu faʻamamafa i le 180 ° C ma a maeʻa le 15 minute o le a saunia le ipu.

Aumai le 1 lita o le moa moa i se mea vevela. Faaopoopo 400 g o le broccoli ma kuka i luga o le vevela mo le 5 minute.

Tipi le kulimi sisi, tuu i totonu o le susu ma faʻalē solo ma faʻaosooso pea.

Faamasima, pepa, faaopoopo le pata ma le paprika e tofo ai. Faʻasusu i 'auʻau gaʻo lelei.

Auauna i le vevela vevela i totonu o le auala.

Soʻo se tagata tausisoifua e tali mai o le mafuaaga autu o le mamafa o le mamafa o le sili atu lea o gaʻo i le taumafataga, aemaise lava anapogi - o soʻo se mea e tao ai, suamalie, sukalati ma le tele o fua. O vailaau faʻamalosi vave, e le pei o le gasegase gaʻo, vave vave ona liua i le kulukose (o le igoa lea) ma le malosi e le faʻaaogāina e le tino i le taimi e vave teuina i totonu o gaʻo gaʻo - o se taunuuga, o le mamafa o le mamafa e aliali mai.

Ae e le mafai ona vaʻavaʻavaʻavaʻaʻi gaʻo meaʻai mai le meaai, a aunoa ma latou e le mafai e le tino ona galue masani (o gaʻo mea e gafa ma le tele o mea taua). E tatau ona i ai i totonu o le taumafataga le faʻalavelave (faʻagesegese) gaʻo, o loʻo faʻalosolo lemu ma pulea e le tino le faʻaogaina ma faʻaaogaina le malosi na maua.

Mo le atoatoaga o le gaioiga o le tino e aunoa ma le tino, 150 g o le suka gaʻo i le aso e lava mo se tagata.I lenei tulaga, o le aoga o caloric i aso taitasi e le tatau ona maualalo ifo nai lo le 1200 calories, pe a iai i se tulaga faigata, e maua ai ni kalo, o le tino o le a tuu ese i le gaʻo.

Lisi o oloa faatagaina:

  • soʻo se aano o manufasi, (puaa ma le mamoe i le faʻalelei),
  • faʻasalaga,
  • musika
  • oloa susu
  • fuamoa
  • fualaau faisua, sei vagana ai pi, pi, sana, pi, lentils, pateta, avocados, olive ma olive,
  • nati ma fatu
  • o faʻatoʻaga na mafai ona faʻatagaina le lanu enaisa, buckwheat, bran (e oo i le 150 g i le aso),
  • soʻo se fua i le aofaiga o le 1-2 pc. i aso taʻitasi, sei vagana ai maʻi ma vine.

Lisi o oloa faasaina:

  • laʻau faʻamalosi: laisa paepae, pasta, pateta,
  • falaoa
  • soʻo se meaʻai ma mea suamalie,
  • soʻo se mea e ulaula tapaa, sola, sausage,
  • gaʻo gaʻo, ketchup, mayonnaise,
  • suka (tea ma le kofe e tatau ona le faʻanofoina)
  • faʻi ma vine (o lo o aofia ai le tele o fuafasi - gaʻo masani),
  • suamalie, compotes ma isi meainu suamalie,
  • ava malosi

Le 'aano o meaʻai gaʻo

O tulaga tulaga ese o oloa o loʻo i ai vailaʻau faʻamalosi o ni fesoasoani taua i le fatufatuina o se lisi mo le gau o le mamafa. O le numera o elemene o loʻo manatu i meaʻai e fuaina i iunite masani - carbograms.

O le uiga o se taumafataga o le carbohydrate o le faʻaitiitia lea o le faʻaaogaina o oloa gaʻo-gaʻo i totonu o se aofaiga e tatau ai na o le tino e faʻaaoga masani ai.

Ua iloa e tagata tomai faapitoa ina ia faamautinoa le lelei o le faagaioia o le tino maso ma totoga i totonu, e le sili atu i le 1600 kcal e tatau ona faʻaalu i le aso.

Pe a faʻapipiʻi se lisi o meaai, e tatau ona e faʻamoemoe e manaʻomia lou faʻaaogaina o le 150 kalama o vaega o le carbohydrate i meaʻai i le aso.

O le taʻiala o le auala e faʻaitiitia ai le mamafa o le tusia lea o se lisi mo se vaitaimi, lea e maua ai:

  • faatoaagaina mai o le metabolic system,
  • le faʻamautuina o le mamafa e ala i le 'ai faʻatasi ma se aofaʻi faʻatusatusaina o meaʻai gaʻo ma faigofie i meaʻai, e naʻo le tausia o le ola o tagata.

Faʻaaogaina ma le manuia ia meaʻai e gaosia ai gaʻo, ma o loʻo aofia ai elemene o mea nei:

O lapisi na saunia mai i ia meaʻai o loʻo i ai mea nei:

  • umi le gaogao i totonu o le manava,
  • faamamaina le tino o mea oona,
  • le aveesea o elemene e leʻi puipuia mai le tino faatasi ai ma le faaputuga faaputuga,
  • o se tupe faʻaalu tele o le malosi i le faʻapalaina o le gastrointestinal tract.

E taua le faapaleniina o le lisi o ipu e ala i le aoga o le caloric, talu ai ona o le leai o ni meaʻai, o le metabolism o gaʻo ma proteins e faʻalavelaveina, ma le sili atu, o le gaʻo sili atu ua teuina.

Pe a tusia le lisi, e tatau i se tasi ona amanaʻia le maualuga o le gaioiga a se tagata o lo o aveesea le mamafa, e aofia ai:

  • alu i le ma mai le galuega,
  • taalo taʻalo
  • mea faʻaopoopo gaioiga faʻaopoopo.

O le faia o se lisi mo le aveesea o le mamafa e mafai i auala e 2:

  1. Faʻaitiitia le aofaiga atoa o meaʻai gaʻo.
  2. Mafaufau i na o meaai e aofia ai gaʻo vailaʻau.

E tele ituaiga o meaʻai gaʻo:

  1. Laʻau laiti, le mataupu faavae o le leiloa o le mamafa lea e faʻaaoga ai e le tino le malosi mai ana lava faʻasao ona o le le lava o kalori i meaʻai.
  2. Maualuga maualuga, Ua mamanuina e faʻalauteleina ai le anotusi o le serotonin hormone i totonu o le toto, lea e faʻavaveina ai le faiga o le metabolic i totonu o le tino, lea e faʻamautinoa le leiloa le mamafa. Ina ia faʻaleleia le lelei o le metotia, e tatau ona e faʻaopopoina i totonu o faʻamalositino.
  3. Protein-carbohydrate, o le faʻafefiloi manatu o autu muamua e lua, aoga ao taitaia aʻoga i le falemaʻi. Aʻo taumafa mea taumafa maualuga i le popo, o le tino e le ufiufi ai tupe faʻaalu e manaʻomia mo le ola. I nei vaitau, o le gaʻo gaʻo e tupu. Ae ui i lea, o le faʻalauteleina o le faʻaaogaina o ia ituaiga meaai, e mafai ona susunuina le tino o le tino i le maso. Ina ia puipuia lenei mea, e tatau ona e suia le taumafataga i le gaʻo.Mo se toe foi atu i aso palatini, e te manaʻomia se meaʻai faʻafefiloi.

Faatasi ai ma se taumafataga maualalo-kapiti, o mea nei e faʻaaogaina:

  • maualuga i le palatini
  • e aunoa ma ni faʻataunuʻu faigofie, faatasi ai ma se vaega itiiti o mea faigata.

O le maualuga o meaʻai e aofia ai:

  • faatapulaaina le faaaogaina o gaʻo
  • o le faʻaaogaina o meaai maualuga i le gaʻo.

Faatasi ai ma se protein-carbohydrate, e tatau ona sui isi aso o le 'ai:

  • polotini
  • carbohydrate
  • o loʻo iai uma elemene taua.

O se meaʻai faʻafefiloi ua manatu e sili ona aoga ma sili ona faigofie e ausia ai taunuʻuga vave o le leiloa.

O se meaai mama ua fuafuaina mo se vaitaimi uumi. O se mea iloga o lona lelei o le faapalepale, o le ki lea i se manuia manuia.

O le lisi autu o loʻo i ai faʻatoʻaga, fualaau 'aina ma fualaʻau

O le gaioiga o le taumafataga o le:

  • i le faʻafouina o metabolic processes i le tino,
  • i le faʻapipiʻiina o le tino ma vitamini ma minerale,
  • i le faʻavasegaina o le metabolism o gaʻo ma pulu.

O mataupu autu o le auala e:

  • o le teenaina o meafaiva faigofie,
  • tausisia o fatu, legumes, nati, fatu, fualaau faisua ma fualaʻau i le taumafataga,
  • inu i le le faʻamapulaʻaina o soʻo se vaiinu e aunoa ma se suka faaopoopo.

I le sauniuni o le lisi e mafai ona faatagaina:

  • meaʻai ma iʻa,
  • o meaʻai gaosiga maualalo-gaʻo.

E le tatau ona umi le umi o le taumafataga o le carbohydrate ma le faʻamalosi ile umi aso e sili atu nai lo le 7 aso. O lona mataupu faavae o le:

  • i le tapunia atoatoa o fualaau faisua ma fualaau suamalie, suamalie ma meainu suamalie,
  • i le filifilia o se seti o oloa mo le sauniuniga o ipu e aofia ai le 60 kalama o gaʻo,
  • i le faʻaaogaina o le vai i se aofaiga sili atu i le 2 lita.

A maeʻa le vaiaso-le umi o le leiloloa o le mamafa, e mafai ona e faasolosolo faasolosolo malie i meaʻai masani, aʻo le lafoaia uma o le falaoamata, gaʻo ma suamalie. Afai e te manaʻomia le faʻaauau pea o le mamafa o le mamafa i le taumafataga, e mafai ona e toe foʻi mai i le maeʻa o le vaiaso o le taimi e toe faʻaleleia ai.

O se meaai malosi o se fofo sili ona lelei mo le vave ona leiloa o le mamafa ao le i faia ni mea faʻafiafia pe tupu foi se malaga i le sami. O le toatele e le mafai ona taofiofi i se ituaiga o meaai mo le silia ma le 3 aso, ae peitai, o lenei taimi taimi e lava e faatumauina ai se foliga lelei.

Filifili se vaiaso mo se taumafataga maualalo

Lalo o le lisi mo le vaiaso i le tulaga o se laulau talafeagai. E taua le matauina o lenei taimi e le lava mo se taunuuga lelei. O se meaʻai maualalo-maukalama e le vave. Afai e te manaʻomia le leiloa o le tele o kilokalama, ona mafai lea ona e nofo i luga o ia ituaiga meaai mo le 2 vaiaso, masina pe sili atu.

Laulau i luga o le vaiaso muamua
Muamua o le taeaoTaʻalogaToa teaTaumafa
Aso Gafua
1 aso
200 g o le sisi, 1 apu, lauti poo le kofe (e leai se sao o le suka!)se vaega itiiti o le paluga ma aano o manufasiapu po o moli
Aso Lua
2 aso
omelet mai fuamoa e lua ma le susu, apu, lauti poʻo le kofeaano o manufasi po o masisoʻo se fualaau faʻatagaina, suamalie e le faʻasalaina200 g suauu pipi ma fualaau faisua fou
Aso Lulu
3 aso
100 g lemu susu, moli, kofe poo le lautimoa moaapu po o le yogurt e le o faguinataloina le kapeti ma aano o manufasi
Aso Tofi
4 aso
lanu enaena ma iʻasoʻo se fua na faatagaina200 g o soʻo se aano o manu fasi
Aso Faraile
5 aso
50 g sisi mafiafia ma fuamoa e lua ua kuka, lauti poo kofe200 g leano puaa ma salati fuamoase ipu malamalama o le terfir ma le apu e tasimoa fualaau faisua
Aso Toonaʻi
6 aso
200 g keke falaoa, lauti poo kofesoo se mea e gaosi ai le gaʻosoʻo se fua na faatagaina200 g kuka ma fualaʻau
Aso Sa.
7 aso
se vaega itiiti o le falaoʻo taomushroom soup200 g o le yogurt masani e aunoa ma le suka, moli200 goa falaoʻai ma salati fualaʻau

Amata mai le aso 8, o le lisi o loʻo faʻaalia le faasologa o le vaiaso muamua o le taumafataga.

E lelei tele le kukaina o meaʻai, i se masini faʻanatura poʻo le tao. E mafai ona e kuka i se vaega itiiti ole suauʻu.

E mafai ona e faʻaaoga le lisi o loʻo tuʻuina atu e fai ma faʻataʻitaʻiga, pe afai e te manaʻo ai, e mafai ona e faasaʻoina e ala i le filifilia o fualaʻau i lou tofo.

Iʻuga ma iloiloga pe a uma se taumafataga maualalo

O se taunuuga o suʻesuʻega o le iloiloga o le aafiaga o se mea e maualalo ai le gaʻo, maualalo-carb, fua tele-gaʻo ma le maualalo o le gaʻo, na maua ai i le mavae ai o le 3 masina, o tagata e leai ni a latou mea taumafa ma e le lava le taumafataga ua sili atu le mamafa nai lo i latou e faʻamaʻo ese uma gaʻo mai le lisi. E le gata i lea, e tusa ai ma tagata auai, o le vaega muamua na lagona le sili atu ona tumu pe a uma ona 'ai, talu ai o le malepelepe o gaʻo ma puluvaʻa na sili atu lemu nai lo gaʻo. Mo le 3 masina o mea taumafa, o tagata uma e auai na paʻu ifo i le 10 kilokalama.

E ui lava i le mea moni e faapea, o se taumafa maualalo-mauvaʻa ua manatu ua paleni paleni, o loʻo i ai le faʻasalaga. E le fautuaina:

  • maʻitaga ma fafine lacting
  • tamaiti ma talavou.

A o faagasolo lenei vaitau, e manaʻomia e le tino ma le tamaititi se meaʻai paleni ma se lava o meaʻai gaʻo, gaʻo, proteins ma isi meaʻai. I isi tulaga, o se taumafa maualalo-gaosiga o le a avea ma se auala lelei e aveesea ai le mamafa mo i latou e le fia faitauina calories ma e le o sauniuni e faʻamapulaʻa a latou meaʻai.

Lisi kulupu ma faʻi

  1. Uu ma tipi 4 faʻi i ni vaega laiti.
  2. Faʻamau i se mea faʻaleleia seʻia oʻo mai le afu.
  3. Faaopopo le 6 sipuni o le siʻi kulimi, 1 sipuniti o le meli ma le 1 sipuniti o fatu lili i le mea e tupu ai.
  4. Faʻamau i luga o se ipu mafolafola ma fufuluina i fatu o le sunflower.

Meaʻai laiti-carb: mea mo le vaiaso, o le fatu, foliga

Faʻapitoa o se taumafataga maualalo maualalo. Faʻasologa mo le paʻu o le mamafa o vaiaso. O le a le lelei ma le afaina o lenei metotia. E faapefea ona le afaina lou soifua maloloina?

E masani lava, o sea taumafataga o loʻo fautuaina o se auala sili lea e vave ona vave faʻaitiitia ai le mamafa. O le tasi auala poʻo le isi, o le gaosiga o le carbohydrate maualalo e fesoasoani i le gaʻo o le gaʻo ma le faʻaitiitia o kalori. Ma e leai se aoga i se mea sei vagana ai le paʻu o le tino i lona toesea.

O le faʻataʻitaʻiina o meaʻai gaʻo, e na o na o fafine e maua le pasene o le gaʻo i lalo ifo o le 24%, ma o le mamafa o loʻo i ai i taimi masani ma sina faʻaitiitia faʻaititia o calories. E tele faʻamaumauga mo le faʻaletonu o le mamafa.

O i latou uma e manaʻomia se tolu faʻamalosiaga i vaiaso taʻitasi, a le o lea latou te fatuina se tala faʻatusa, ma saofagā i le faʻaitiitia o le metabolism.

O le a le ute o meaai maualalo-carb?

O le pito i lalo, o le faʻaitiitia o le kalori e maua i le faʻateleina o le "faʻaititia" o punaoa gaʻo. O fualaau ia, fualaau aina, falaoa, suamalie ma mea uma e taoina.
Faʻaitiitia o meaʻai gaʻo, o se fuataga e sili ona lelei e mafai ai e oe ona teuina i totonu o le meaai meaʻai ma gaʻo e manaʻomia e faʻamautinoa ai le malosi o maso masani ma le faʻaogaina o le tino.

I mea e maua ai le faʻaleleia o le tino mo tamaitai (e le tatau ona e tilotilo ou mata, e mafua mai le aganuu o le faʻavaeina o le tino) faʻavae saienisi "faavae", o lona uiga, numera, pe a ausia, o le a le maumau lou soifua maloloina ma gaʻo:

  • mo i latou o loo toleniina i le mode amateur 3-6 taimi i le vaiaso - o le itiiti ifo lea o le 3 g o gaʻo i le 1 kilokalama o le mamafa o le tino, pe a le sili atu i le itula ile itula i le voluma,
  • mo tagata tomai faapitoa - a itiiti ifo 2 g

E tatau ona malamalama o fuainumera e atagia ai le tele o foliga o le metabolism o tagata tomai faapitoa, ae o foliga o le uiga i le soifua maloloina o se tagata ua avea ma "pro". O iinei, o le mea e ave i ai le faamuamua o le ausia lea o le "malogo," ae le o mea taua mo tagata masani e pei o le leai o se "faasolosolo" i le faasologa vave o le 5-6 kilokalama o le mamafa i le taimi lava e uma ai le taumafataga.

Faatasi ai ma lenei aofaiga o mea -ona, o le itiiti ifo o le 1, 5 g o le porotini ma le 1 k gaʻo i le kilokalama o le mamafa ua fautuaina. O susu mo fafine e mafai ona faaitiitia i le 0, 8 g, i lalo o le soifua maloloina lelei ma tulaga masani o hormones o feusuaiga. I le Western practice, o se taumafataga maualalo maualalo mo le vaiaso e faia faʻatasi ma suʻega nei:

  • gaʻo niniʻi - foaʻi toto i vaiaso uma,
  • fuamoa tuputupu ae ma cortisol - tutusa foi
  • vevesi feusuaʻiga - i le lona tolu o vae tolu o le taʻamilosaga, faasolosolo masina

Afai e maua ni faailoilo ogaoga mo le itiiti ifo ma le tasi o le hormones, o lona uiga, o lona maualuga e pau i le T3, T4, GR, estradiol ma le progesterone, poo le faateleina mo le cortisol, prolactin ma le TSH, ua fautuaina oe e taofi le meaai ma amata ona faateleina le aofaʻi o gaʻo i totonu o le meaai 10-20 g i le vaiaso.

E faʻafefea ona fetuʻunaʻi se mea taumafa maualalo-gaʻo? Filifili mo le vaiaso

O le mea moni o tagata na saunia mai le Initaneti e le talafeagai uma mo le aveesea o le mamafa ma mo le faʻavaveina o le mea e taʻua o le metabolism, ma e matautia le faʻaaogaina. Faatasi ai ma se taumafataga e maualalo ifo i luga ole kapiti, o meaʻai e tatau ona faapenei:

  1. i luga o le faavae o le mamafa o loʻo iai i le taimi nei e tusa ai ma faʻamaoniga o loʻo i luga, fuafua le "macro", o lona uiga, o le tele o palatini, gaʻo ma gaʻo,
  2. fuafua le aofaʻi o meaʻai e mafai ona e maua i meaʻai e pei o fatuga atoa, falaoa e aunoa ma le faaopoopoina o masima, suka ma le fefete, ma fualaau faisua,
  3. fuafua lau aofaiga ole popo, ma gaʻo,
  4. pe a tatau ai (mo se faʻataʻitaʻiga, e le mafai ona 'aina le samasami 3 taimi i le vaiaso), fuafua pe fia ni supplements ma omega-tolu e te manaʻomia e' ai,
  5. vali uma mo le vaiaso e avea o se lisi,
  6. faʻatau mai oloa
  7. kuka e pei o isi tagata uma i le lalolagi o le tino - faalua i le vaiaso. Ma o loʻo faʻatulaga lelei

Masalo, na e faʻamoemoe e faitau se isi mea, o lea, pe a fai e te manaʻo ai, o le taumafa o se taumafataga maualalo-gaosi e tatau ona na o lena, ma e leai. O o tatou tagata e eseese meaʻai uma e faʻaaogaina, ma e mafai ona e filifili le mea saʻo mo lou tino.

Laʻu Faʻateʻa Meaʻai Faʻateʻa Carbohydrate

E le o iloa po o ai na filifilia pe a, ae mo le mamafa o le mamafa e te manaʻomia ai naʻo naʻo le 40 g o le suka gaʻo i le aso. Mai soʻo se auala. Ole aofaiga o le porotini ma le gaʻo e le faʻapulaʻaina e tagata faʻapitoa o meaʻai. Latou te tusia se mea i le agaga o le "'ai i le tele e mafai ai."

E taua le manatuaina o le masani ai o le tino o le tino o le tino e manaomia ai le 150 g o le suka i le aso.

Ma tagata taaalo oeo loʻo taumafai e faʻatau atu se isi taumafa-mauvaʻa mo le 2 vaiaso pe sili atu foi, toetoe lava o taimi uma e "nofo" i luga o le fatufatuga o meaola, o le sili ona "suamalie" o le caffeine e leai se manava. O se mea e maasiasi ai le taʻua o nisi, ona o le tulafono e faasaina e le tulafono.

O le mea lona lua - o le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o meaʻai gaʻo e naʻo le 2-3 vaiaso, i le "peak", o lona uiga, ao leʻi faia se tauvaga poʻo se ata. O le taimi atoa o loʻo i ai le tele o gaʻo i totonu o le taumafataga.

O loʻo i ai foi se faʻamatalaga faʻamatalaga e mafai ona e 'ai i soʻo se mea, e oʻo lava i saisi, o meaʻai manogi ulaula. O nisi e mafai foi ona inu vodka, ma taʻua o se "meaai." E manino lava o le vaega o le protéini ua sili atu lona mamafa i fatugaʻo ma le ate, ma o loʻo i ai foi se meaʻai ma le ava malosi ma le sogi ...

E masani lava, o le lisi o mea taumafa maualalo maualalo e pei o lenei

  • Breakfast: sausages / fuamoa / sipuni o squash caviar
  • Taumafa: se fasi aano o manu / lanu meamata
  • Taumafa: toe fafaga aano po o moa, poʻo iʻa, fualaʻau lanumeamata

E eseese filifiliga mo le vaiaso, pe a fai, mo se faʻataʻitaʻiga, i le Aso Gafua, ua fautuaina e 'ai le sisi mo le' aiga o le taeao, mo le malologa - o se meaʻai, ma mo le 'aiga o le afiafi --- tilapia. I le Aso Lua - kulimi faigofie mo le 'aiga o le taeao, aano o manu mo le' aiga o le aoauli, ae ua uma ona e le o le falaoamata, mo le 'aiga o le afiafi - salu ma lau.

I le Aso Lulu, ia fai le taeao ma le omelette, le aoauli ma le pipi ma fualaʻau, ma le 'aiga o le afiafi ma puaa ma fualaʻau. I le Aso Tofi - o le taeao ma le sausage, le aoauli ma fuamoa ma fualaau faisua, ae o le 'aiga o le afiafi ma le keke.

I le Aso Faraile - sisi mo le 'aiga o le taeao, ma le 1 tamato,' aiga o le ao - iʻa ma fualaʻau 'eseʻese nai lo pateta, taumafataga - susu moa ma fualaau faisua, a faʻapea e te ono misia mai le meaʻai muamua. I le afiafi o le Aso Faraile, ua fautuaina foi e inu se ipu uaina.

Ona, i le Aso Toonai, kusi cheese mo le taeao, povi ma fualaau faisua mo le malologa, ma le siva mo le 'aiga o le afiafi. I le Aso Sa, soo se taumafataga o le taeao e te manaʻo i ai, keke keke mo le 'aiga o le ao ma iʻa ma fualaau faisua mo le' aiga o le afiafi.

Pe mafai foʻi ona e sau i isi faʻatauga o oloa. O le uiga e faigofie - i le aso e tolu o tautua o polotini, ma 2-3 salati lanu. E mafai ona e suia nisi o fualaau faisua i nisi taimi.

E malie? E matua vavalalata ma faʻalagolago i lou fiafia. E aoga? E leai.O sosaiete uma a le malo e tetee atu i taumafa e maualuga le gaʻo, masima, ma laiti i fiva ma punaoa o vitamini.

Le mea e 'ai

Faʻafeiloaʻi i se meaʻai protein mo le paʻu o le mamafa, e tatau ona e 'ai meaʻai maualuga i le protein - aano, iʻa, fuamoa moa. Ae e le o lona uiga e mafai ona e 'aina na ituaiga oloa. E ui o le protein-fat diet is low-carb, o lau lisi autu e tatau ona aofia ai:

  • cereals (sili atu i le taeao) i se aofaiga itiiti - e oo atu i le 50 g i le aso,
  • sina sisi kuka ma sisi,
  • fua (sei vagana ai vine ma faʻi),
  • fualaau faisua e le o le malo (e mafai ona aina i le le faatapulaaina ole lapisi): tamato, kukama, kapisi, greens.

Faiga Faʻavae Faʻasinomaga

Mo le tele o aso o le a fuafua lau meaai mo (7, 14 poʻo le 30), mulimuli i fautuaga nei:

  • I le leai o se tulaga e le o le tuʻuina atoa o mea inu. Meaʻai o le protein e mamafa tele, o lona uiga o loʻo i ai se lamatiaga ogaoga o le 'ona o mea leaga. O le meaai e tatau ona aofia ai vailaʻau faʻamalosi eletise, e talafeagai mo le masaniga o le gaioiga o le digestive tract.
  • Ia 'ai le lala oat i taimi uma. Lagi aveesea le toxins mai le tino, faʻaleleia le faʻaogaina o le tino. Afai e te fiafia i pastry, ona mafai lea ona e faʻaalia mafaufauga ma taoina kuki po o falaoa e faʻalagolago i le lala o le oat.
  • O sea taumafataga, e pei o isi lava mea paleni o le mamafa o le mamafa, e aofia ai le faʻaaogaina o le tele o vai (a itiiti ifo i le 1.5 lita i le aso).
  • O le taumafataga o le protein e faʻavae i luga o mataupu faavae o meaʻai paleni. I le gasologa o le aso e tatau ona e 'ai e le itiiti ifo i le 5 taimi. O lenei mea o le a mafai ai e oe ona e le lagonaina lagona o le fiaai ma faatelevave le faagasologa o le leiloa o le mamafa, tausia o se metabolism masani.
  • O oloa uma e tatau ona tunu pe kuka i le faʻaopoopoga o se aofaʻiga o le gaʻo (e le sili atu i le 4 teaseti o le suāuʻu manogi e mafai ona faʻapalaina i le aso).
  • I le taimi o le taumafataga, e tatau ona lafoai le masima (faʻaititia le aofaʻi i le taumafataga i se mea pito i lalo pe suia foi i mea manogi, mea manogi poo le mutia meli).
  • Ina ia aloese mai le vevelaina o le tino ma le polotini, faaaoga faʻalavelave ninii.

Eseese o mea taumafa

  • O le 5-day fruit-protein diet o se faʻalauteleina o le faʻataʻitaʻiga a le Dr. Ducan masani. E tatau ona e 'ai e fa taimi i le aso. E fautuaina e 'ai le apu ma le suamalie, meaʻai susu, meaola moa ma le lapiti.
  • O se mea taumafa mo le vaiaso o le a fesoasoani e faʻaumatia ni nai inisi centimita i totonu o le puimanava ma sulu. I le taimi lava e tasi, o le leiloa o le mamafa e na o le 7 aso o le a faʻaitiitia ai taunuuga le lelei.
  • O le polotini polokalama mo le 10 aso e aofia uma ai oloa o loʻo i luga. Faalua i le aso, e tatau ona e inu kefir.
  • O le protein-carbohydrate Atkins mo le 14 aso (2 vaiaso) e sili atu ona lelei ma fesuisuiaʻi i tulaga o le lisi. I le faaopoopo atu i meaai o le protein, i le gasologa o nei aso e 14 e tatau ai ona 'ai fualaau faisua, fualaau' aina, meaʻai susu ma gaʻo (100-150 g i aso uma). O se taumafataga mo le 4 vaiaso atonu o le filifiliga aupito sili lea mo alii ma tamaitai oe mananao e aveesea le mamafa. Talu ai e leai se taimi faʻatulaga, e mafai ona aofia ai ituaiga o fualaau aina: fualaau faisua, fualaau aina ma suamalie, aano o manufasi ma iʻa, televave gaʻo. O le vaega pito sili ona lelei e le tatau ona e faitauina calories.

O se taumafataga e maualalo le aofaʻi o mea 'aiʻona o le masani lea o meaʻai mo mamanu faʻalelei. O sea taumafataga o le protein e fautuaina foi i le aufaipisinisi oe "galulue mo le tele."

O faʻamanuiaga o se taumafataga o le maualalo o meaʻai

O se polokalama faapipii protein e "taufaamatau" i ona soo i aafiaga lelei nei:

  • O taunuuga o taumafaiga o le a faʻaalia i le fua i le vaiaso - itiiti ifo i le 5 kilokalama. Afai e te faaopoopoina le taʻaloga i lou olaga, ona e le gata ina faʻaititia le mamafa, ae ia faʻamalosi lau ata. O le mea moni, o le taumafataga o le protein e masani lava ona faʻalauiloa e tagata taʻaalo. O se faiga lea ua fuafuaina e fausia ai le toomaga o muso.
  • O le "lafoaʻiina" o le laititi-carb, o le a aoga mo tamaʻitaʻi e fia faʻalauteleina le maso.
  • Ua e faalogo e uiga i meaʻai e faʻamautinoa ai le aafiaga o le "sharpei"? E foliga mai e taufaaleaga, ae o le vevela o paʻu i luga o vae ma le manava (ma aemaise lava mataupu ogaoga ma lima) e le malie. I le taimi o le paʻu o le paʻu, e te le fia 'ai, aua e masani ona e "fafaga" lou tino i meaai saʻo. O le mamafa o le paʻu e tupu malie ma e le afaina ai lenei mea le lelei o le tino lelei, e le mafai ona taʻua e uiga ile mono-diets.
  • O le toʻatele o tagata lagolago i polokalama paʻu o le mamafa o loʻo faʻatalofa faʻatasi ma le faʻamoemoe o le le toe maua o pauna faaopoopo, ona e latou te le manaʻo e faitau ma le fefe calories. O lenei taumafataga e le gata e le manaʻomia ai oe e te mafaufau i lou aoga i aso taitasi, ae mafai foi ona faʻatagaina (mo se faʻataʻitaʻiga, meaai lelei i le po).
  • O se mea e maualalo ai le gaosiga o protein i le tagata uma. E le pei o filifiliga faʻapitoa, e aofia ai le faʻaaogaina o meaʻai taugata ma fualaau oona, o le lisi o oloa mo ia ituaiga meaai e le taugata. O lau taumafa mo le gau o le mamafa o le a aofia ai meaai masani.

O se taumafataga o le protein-vitamini e fautuaina mo tamaitai ei ai le IVF, e pei ona manatu o se tasi o polokalama e sili ona fafagaina mo le fuamoa.

Cons o le lisi o le protein

E foliga mai, a e vaʻaia uluaʻi iuga, atonu e te manaʻo e tausisi i lenei taumafa i taimi uma. E le tatau ona faia lenei mea. O le tele o le taumafaina o meaʻai mai le protein i se vaitaimi umi e oʻo atu ai i le faʻaumatiaina o le calcium mai le tino ma aʻafia ai le galuega a gaʻo ma le ate. E mafai ona e toe faia le taumafa e sili atu nai lo le faalua i le tausaga.

Mo ni faafitauli laiti i le mamafa, e lava lava le tausisia o se taumafa i luga o puipuiga mo le 14 aso po o le masina, mo mea e sili atu ona ogaoga, talanoa i se tagata tausi fualaau meaai o le a fuafua le umi o le taumafataga ma fesoasoani ia te oe e filifili ni fua mo meaai maloloina mo le mamafa o le mamafa.

E faʻafefea ona 'ai?

I le taimi muamua, e matua faigata lava ona filifili se lisi o meaai mo le protein ona o le mamafa o le mamafa, lea o le a mafai ai ona sili atu le lelei auala e "osofaʻi" kilokalama 'inoʻino. E sili le mulimuli i taʻiala o mea taumafa nei.

  1. O le taeao e tatau ona faʻamaʻalo ma loto momomo, o lea o le taumafataga muamua e tatau ona e 'ai: 3 fuamoa (kuka pe pei o se vaimama), se fasi iʻa (lanu mumu poʻo le paʻepaʻe). A maeʻa le "polotini" e mafai ona e inu lauti poʻo kofe.
  2. Pe a ma le 2-3 itula, e tatau ona e toe 'ai. O le taeao lona lua e tatau ona aofia ai se meaʻai vave - o se fagu kulimati (pe kefir) ma le 50-70 gr. oatmeal.
  3. I le 'aiga o le aoauli, e tatau ona e mafaufau e uiga i meaʻai a manu ma' ai le kuka poʻo le tao tao i totonu o lau lava sua. Filifili vela poʻo moa. Mo i latou o loʻo i ai ni faafitauli i le manava, matou te fautuaina le kuka o le suka i le moa moa po o le soupisi suauu.
  4. I le aoauli, ia aofia ai iʻaʻai ile menu. Lagona le saoloto e suitulaga i le moa ma le fusi i moa ma iʻa.
  5. I le afiafi, e mafai ona e gafatia ni vaʻa iʻa ma kefir ia fuamata fualaʻau. O sea taumafataga o le protein e le afaina ai le fuainumera ma o le a fesoasoani i le faʻaitiitia o le mamafa o le mamafa.

O le taumafa o le taumafataga o le protein e aofia ai le faʻaaogaina o le kulimi ma isi mea gaosi susu. Pe a filifilia le susu susu po o le siʻi kuka, 'aua le faʻatau meaʻai laiti-calorie. O le calcium o lo oi ai e le lelei le uuina e le tino.

Uluai vasega

  • Bulbian traditional soup,
  • se pusaaisa (e mafai ona e faʻaaogaina le vai ma sina yogurt nai lo le kirimoli kulimi ma le susu e fai ma laei),
  • moli malamalama ma moa, fuamoa ma laau,
  • moa moa ma le fala, gherkins ma laau,
  • iʻa e fai i le tomato ma le fualaau faisua (e aunoa ma ni pateta ma fulu),
  • salu le paluga kulimi i laau,
  • aano moa
  • aʻai iʻa ma fuamoa
  • solyanka faʻatasi ai ma ni masi tiʻi fale,
  • kapisi soup ma fatu moa,
  • pea sou o totonu o le ogaumu.

Lua vasega

  • moa moa na susu i le susu susu
  • iʻa fagota fualaau faisua i totonu o ogaumu,
  • kalu falaoisi paluga ma moa kuka ma aano o manufasi,
  • mea manogi ua paʻu i fualaau faisua,
  • eggplanti ma paluga eleele ma tamato pati,
  • sausage fale ma laau ma mea manogi,
  • uʻu 'ai i palu ma palu fualaʻau pipi,
  • polotini poloka ma fusi kulimi, suauu palu ma le avoka (e mafai ona suia i le kukama),
  • curd ma bran pancakes.

Desserts ma pastries i luga o squirrels

  • kusi falaoisi suamalie ma le kofe ma le kinamona,
  • lemoni luga o fuamoa moa,
  • sulu faʻamafana ma le mint ma le siʻi kuka,
  • susu
  • meaʻai susu-gaʻo susu,
  • kuki oatmeal ma falaoamata sukalati,
  • yogurt keke
  • paʻu pai (ma le suauu),
  • marshmallows i luga o agar agar ma le siʻi kuka,
  • lrrniki lush i luga o tagata mama.

E pei ona mafai ona e iloa, o lau taumafataga o le protein o le a matua eseese lava, ma le iloa o mataupu faavae o meaai paleni, e mafai ona e sau i au lava fualaau mo mea suamalie ma tutusa lelei mo le mamafa o le mamafa.

Brownie Diet Cake: Fuataga Vitio

Faʻamatalaga o le leiloa o le mamafa

Talu ai ona o le leiloa o le mamafa o se tasi lea o autu sili ona lauiloa mo tamaitai e fesoʻotai, na mafai ai ona matou maua ni iloiloga manaia e uiga i le kuka o le protein. E taua le fai atu o le tele o manatu e lelei. O iloiloga le lelei e masani lava ona tusia e le tamaʻitaʻi lelei, e le o ia te ia le loto i ai e aua le toe malolo i le afa.

Aafiaga patino: vitio

E ui lava i le tele o polokalama paʻu o le mamafa, o lona uiga autu o se taunuuga puupuu, o lenei taumafa o le a mafai ai ona e le toe maua ni pauna faaopoopo e aunoa ma le tele o taumafaiga.

Ma o le mea pito sili ona taua - e aunoa ma le anapogi, faʻaleagaina ma le faʻavaivai.

E tatau lava ona e teuina i luga o meaʻai maualuga meaʻai e mafai ona faʻatagaina oe, faʻapea foʻi ma le onosaʻi ma le malosi! O lea la e seti se sini ia faʻaitiitia le mamafa, ma a maeʻa le masina o le ae leiloa ni nai pauna, ma o le a faʻapupulaina lau ata.

E faapefea ona e fuaina lenei mea?

Meaʻai Protein (low-carb)

  • Le aano o le meaai: tapulaa i luga o gaʻo, ma o le mea lea e amata ai ona faʻaalu le gaʻo o le tino. Pierre Ducane o se tagata faʻapitoa paleni meaʻai na atiaeina lana lava polokalama o mea e leiloa. O le taumafa lea a Kate Middleton, Duchess o Cambridge, o le sa i ai i se taumafataga fou ao le i faaipoipo ma le perenise.
  • O le ute o le taumafa: Faʻatapulaʻaina mea taumafa gaʻo. O le meaʻai a le Dr. Mirkin o loʻo fai mai ai soʻo se tasi e mafai ona fausiaina ni aiaiga se 7 mo le leiloa o le mamafa, e leai se masalosalo i le manumalo i kilokalama. E le gata i le 7 tulafono, e aofia ai foi manaoga mo le lisi autu. O nei mea uma o loʻo faʻamatalaina i la tatou tusiga. Mo tagata amata, o tuutuuga lava latou.
  • Le aano o le meaai: O le taumafa o le Atkins o se tasi o taumafa sili ona vave ma sili ona lelei. E sili ona lauiloa i Sisifo. O le tele o fetu o Hollywood - Catherine Zeta-Jones, Renee Zellweger, Jennifer Lopez, Jennifer Aniston ma isi - fai mai ua latou le maua le mamafa, na o le faafetai lava i lenei taumafa a Atkins.
  • Le aano o le meaai: o se aofaiga tele o meaai maualalo-carb. O lona igoa lona lua o le Peresetene. O le South Beach Diet na faia e Arthur Agaston. Na ia faia se faasologa o suʻesuʻega, faia suiga talafeagai, ma le faiga fou o meaʻai ua tuʻuina atu e manumalo i le taulaga. O le toe iloiloga o tagata na mulimuli i le "South Beach Diet" e foliga tutusa le fiafia: "O le meaai sili ona lelei e tatau ona ou nofo i ai!", "Na galo ia te au le auala e ai ai suauu," "E le o lava le mamafa o le mamafa!" Masalo o le "South Beach Diet" o le panacea mo le mamafa mamafa o loʻo tatou sailia uma? E faigofie lava ona mole le mamafa?
  • Le aano o le meaai: O le taimi nei, o lenei taumafataga e faʻapipiʻi ai le metabolism i le tino, faʻamaonia i se eseesega o le gaioiga o le galuega. E faʻamaonia e le au foaʻi se tali tutusa mo le itiiti ifo ma le 2-3 tausaga. Tulaga: mo le 13 aso e le mafai ona e 'ai i suka, masima, ava malosi, falaoamata ma mea faʻafiafia.
  • O le ute o le taumafa: E mafai ona e 'ai le aano o manufasi, ae faʻamapulaʻa tele lau meaʻai gaʻo. O le faʻamatalaga o le Kremlin meaai o loʻo mulimuli mai.Pe a faʻaitiitia le tapunia o gaʻo, o se punaoa malosi, e vave ona amata ona faʻagasolo le faʻaputuina o gaʻo. O le mea lea, o lenei taumafataga e mafua mai i le vaega o le maulalo.
  • O le ute o le taumafa: polotini meaʻai, o se taumafataga manaia. E mautinoa lava e leai se tele o meaʻai popo i aso nei. O nei mea uma ua mamanuina mo tagata laiti, malolosi ma soifua maloloina oe mananao e vave ona faatosina o latou tino, ma e faavae i luga o le mataupu o le teenaina o le tele o gaʻo ma gaʻo, o mea autu ia o la tatou "suauu". Puleaina o le taofiofia mai le tele o meaʻai masani ao mulimuli i soʻo se meaʻai o le protein e faia ai le faafetai i se 'atoʻaiga faʻapipiʻi faapitoa, mulimuli ane e ono mafai ai e le tino ona suia se suiga i le fualaau oona, e mafua ai le toe faʻamautuina o le metabolism ma le leiloa o le gaʻo.
  • O le ute o le taumafa: Aʻai i le amataga o lenei taumafataga, fua lau mamafa ma i le faaiuga o le taimi (i le mavae ai o le 4 vaiaso) o le ae iloa ai ua faʻaitiitia lou mamafa mai le 20 i le 28 kilokalama (ma le mamafa o le silia ma le 100 kg.).

Laʻaiga Meaʻai Laʻu-Carb

O se taumafataga maualalo maualalo o le gaosiga e galue e faʻaitiitia ai le mamafa ma e manatu lelei o le soifua maloloina, aua e fesoasoani e maualalo le cholesterol ma le toto. O ana mataupu faavae lautele: 'ai le protein, aloese mai meaai faʻamalosi (falaoa paʻepaʻe, pasta ma pateta), faʻaopoopo i le meaʻai ma gaʻo maualuga i ni vaega laiti.

Faamatalaga ma fautuaga lautele

O fomai faapitoa i meaʻai e talitonu e mafai e alii ma tamaitai ona faʻaitiitia le mamafa ma faʻaleleia le metabolism i ni nai vaiaso e ala i le 'aiina o se taumafataga o le maualalo o meaʻai. Tagata taaalo ma tagata masani, pe a faʻaitiitia le aofaʻi o meaʻai gaʻo, ia amata ona paʻu le mamafa.

A e taumafai e leiloa le mamafa, filifili se steak, ae aua nei ave pateta. Afai e te lagona o le auʻaunaga e laʻititi tele, faʻaopoopo fualaau faisua. Soʻo se aano o aano o manu e talia, o sina siʻisi sisi o se filifiliga lelei foi. Afai e feagai se tamaititi ma filifiliga: faʻaitiitia le aoga caloric ona o gaʻo po o gaʻo, ole tatau ona e lafoaʻi le lua.

O le musuina o meaʻai gaʻo e faʻaitiitia ai le lamatia o le maʻisuka, e fesoasoani e aveesea le mamafa.

E talitonu tagata 'ai mea taumafa e tatau i se tagata matua ona faʻaumatia le sili atu ma le 130 g o le suka i le aso, ina ia faamalieina atoatoa le manaʻoga mo meaʻai. O se mea e maualalo i lalo o le kalapu e masani lava ona aofia ai i le va o le 50-150 kalama.

I le taimi o se taumafataga maualalo, e manaʻomia ona e taulai atu i polotini ma gaʻo maloloina mo le tele o vaiaso. O le vaega maualalo o le polotini e 60-70 kalama, gaʻo - e tusa ma le 20-30%.

Afai e filifilia se kalori o le 2,000 calories, o le gaʻo e tatau ona 45-65 kalama i le aso. Meaʻai faʻamalosi-meaʻai - meaʻai suamalie, iʻa, fuamoa, fuamoa, kulimi maualalo-gaʻo, fuluʻi, soy products.

Nati, o fatu o ni puna lelei o polotini ma gaʻo maloloina.

Laʻasaga Laʻu Paʻu Faataʻitaʻi Faataitaiga

Afai e te manaʻo e faʻapipiʻi i se mea maulalo, mea maualuga-protein mo nai vaiaso, taumafai lenei ma o le ae ausia au sini.

O manaoga o le au taʻaleʻa taʻitasi e eseese, ma o le au atamamai e fautuaina le faateleina o le protein mai le 10-35%. O le faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻi o se taumafataga maualalo-gaosiolosi ua fuafuaina mo le 1500-1600 calories, o mea e gaʻo ai gaʻo i le 46%, o le protein e 22% ma le 30% gaʻo.

Aso Gafua

Breakfast: oatmeal ma le 2.5% susu ma le 5 g o suka.

Taumafa: borsch faʻamaʻi kirimoli ma aano o manufasi, fualaau faisua fou, lauti.

Taumafa: salati Eleni (cheese, fuālaʻau, fuālaʻau fuālaʻau), iʻa e maualalo le gaʻo, tunu ma soga soya ma kirimi kirimulu 20%.

Meaʻai: gaʻo susu-mama, fasi fualaau aina fou, kāloti ua kukaina ma nati 'aina ma yogurt dressing.

Aso Lua

Breakfast: fuamoa e vevela, moa gaʻo, meaʻai salamoa.

Taumafa: sua o fualaau suamalie ma pi, fasi 'apa, sua sua.

Taumafa: falala falai, lanu enaena, salati lanu memelati tomato, vai oona ma lemoni.

Snack: crackers and tea, Milky yogurt lemu ma falaoa atoa.

Aso Lulu

Breakfast: o le sanuisi ma le caviar mūmū po o le iʻa laititi, lauti, kofe.

Taumafa: vele e tusitusi i totonu o lona lava suavai ma le faʻaopoopoga o le kirimoli suamalie, salati fuamoa ma le faʻaofuina mai kirimoli oona.

Taumafa: falaoa, yogurt, protein omelet.

Snacks: kefir, fua, pepa suamalie.

Aso Tofi

Taumafa: fuamoa fufulu, lauti poʻo kofe.

Taumafa: vinaigrette, moa.

Taumafa: iʻa maualalo, gaʻo kuka.

Meaʻai: fualaau aina, kusi cheese, pepa suamalie, susu susu, vine o loʻo faʻafefiloi i se mea e gaosia ai le aisa.

Aso Faraile

Breakfast: o le sanuisi ma aano o manu (puaa tunu, lafumanu), salati fuamoa ma ofu e faia i le kirimi kirimigi.

Taumafa: ofe o le paluga, salalati.

Taumafa: o se salati o fuamoa ua fuifui ma otaota.

Snacks: kefir, fua, falaoa ma lauti.

Aso Toonaʻi

Breakfast: granola ma apu ma nati (luga o le vai), lauti / kofe.

Taʻaloga: moa ua kuka i totonu o le ogaumu ma le sisi ma le kalama, fualaau faisua.

Taumafa: o le suamalie e maualalo le gaʻo ma fualaʻau.

Meaʻai: falala suamalie e maualalo le gaʻo, pudding, kefir, fua.

Aso Sa.

Breakfast: falala tao, tao i le susu, lauti / kofe.

Taumafa: iʻa fagota ma fualaʻau.

Taina o le afiafi: suamalie fualaʻau.

Meaʻai: fualaau aina poʻo lua apu.

Tina ma tagata afeleti

E mafai ona mulimulitaʻia se taumafa maualalo i lalo o le gaosiga aʻo gaʻo? O le paʻu o le paʻu i le taimi o le maitaga e le faʻamaoniaina ma ono aafia ai le soifua maloloina o le tamaititi. Ae o meaai lelei ma le tele o polotini, fualaau faisua ma fualaau aina ei ai vitamini o le a aoga.

E mafai ona e teena taumafa gaʻo vave pe afai o le mamafa o le fafine e masani lava. Afai ei ai se faʻagasolo i lalo, o le lauti suamalie ma se keke laitiiti e mafai ona faaleleia ai le tulaga. Afai tatou te mafaufau i le aofaʻi o le kalori, ona tatau lea ona 300 calories sili atu nai lo le maitaga.

E le mafai ona manatu tagata taʻavale o le "tagata," o le mea lea, o le taumafataga maualalo-carb e itiiti se eseesega mo i latou. O i latou e faʻatino le yoga ma le taufetuli poʻo le savali e manaʻomia se mea e maualalo ai le gaʻo nai lo le mamafa. O le maualuga atu o le malosi o vasega, o le tele o tagata afeleti e manaomia ni mea gaʻo.

O i latou e faʻamalositino i aso taitasi e tatau ona aofia ai ni tautua se lua i luga o le lisi i aso uma. Mo se faataitaiga, pateta ma araisa. O se taumafataga vaivai i lalo ifo o le kapelu e mafai ona aʻafia tele ai le malosi ma foliga vaaia o se faʻaipoʻa.

Atonu e teteʻi se tasi, ae e le taua le falaoa, e le pei o le okesene, vai, mea taua o gaʻo ma gaʻo amino o gaʻo.

O se mea lelei e faʻatulagaina le maualalo o le gaosiga o meaʻai e faʻaleleia ai galuega faʻasolosolo, e maua ai le suka ma le insulin i lalo o le puleaina, ma fesoasoani e lafoai le gaʻo.

O le a se isi mea e mafai ona e faitauina i lenei autu:

  • Puipuia o meaʻai
  • Tulāina o Tulafono mo Tamaʻitaʻi
  • Menus Drying Menus

Faamatalaga auiliiliga o meaʻai:

  • O le mataupu autu o le fesuiaiga o le protein-carbohydrate o le aso muamua lava lea e 'ai uma ai e le tagata uma meaʻai e lua, ae o le aso lona lua ma le tolu e naʻo meaʻai o le protein e faʻamaʻaina, i le aso lona fa e na o na o meaʻai gaʻo, ae o le aso lima latou te fautuaina ai mea taumafa fefiloi o le matagaluega e mafai ona umi se taimi. I le taimi lava e tasi, e taua le matauina o se paleni taumafa, lea e faaopoopo atu i ai ituaiga o taumafa.
  • O le taumafataga o le BEECH e galue i se auala e alu ese ai le glycogen mai le tino i aso muamua e lua ma amata ona faʻaitiitia le tele o masima. Ma o lea e le amata ona pagatia ai le mascular system, o oloa gaosia e suia i gaʻo vailaau. E le maua le mamafa ona o le mea moni e le maua e le tino le taimi e faʻaaoga ai i le ituaiga o meaʻai e tasi. O le taimi lava e tupu ai se paʻu i totonu o gaʻo, na vave ona ia mauaina.

I le faagasologa o meaʻai, e tatau ona e mulimuli i tulafono faʻavae:

  1. E tatau ona lima taumafataga i le aso. Afai e faigata ona matau, e tolu e mafai.
  2. O le meaai mulimuli e tatau ona le itiiti ifo i le tolu itula ae leʻi alu i le moega.
  3. I le va o meaai autu e tatau ona inu vai inu (a itiiti ifo ma le tasi ma le afa lita i le aso).
  4. Afai e aafia se tagata i taʻaloga, ona sili atu lea ona fai i le aso o meaʻai paleni.
  5. Ae o vaega, mo le taeao o le aofaʻi o meaai e tatau ona 150 kalama, mo le malologa ma le afiafi 200 kalamu. O meainu uma e ofoina atu i le taimi o taumafa e inu i le tele o le tasi ipu.
  6. I aso o carbohydrate, e mafai ona faʻaopopo se fasi falaoa i ipu uma e ofoina.
  7. A o faagasolo taimi o le protein, o le suka e faʻamavae atoa mai le taumafataga. E mafai ona faaopoopo le masima i ipu, ae na o sina mea lava.
  8. E le mafai ona e kuka meaʻai, e sili atu le kuka, uila, tao tao poʻo le kuka.

I le taimi o le taumafa e tatau ona e taumafa e fai le 'aiga o le taeao,' aiga o le aoauli ma le 'aiga o le afiafi i le taimi e tasi.

Fua o oloa:

E taua le maitauina o le fesuiaiga o le protein-carbohydrate e le gata ina fesoasoani e aveesea le mamafa, ae e fesoasoani foʻi e faʻaleleia le soifua manuia lautele ma faaleleia ai le soifua maloloina.

Meaʻai laiti-carb: Kremlin, protein, ma meaai a Atkins

I totonu o lenei tusiga o le a tatou talanoa e uiga i meaʻai e aofia ai le faʻaaogaina atoa poʻo se vaega o mea inu. E masani ona taʻua i latou e le o le carbohydrate poʻo le maulalo.

E mafai ona faʻaititia le aofaʻi o kalori e faʻaaogāina e le tino e ala i le faʻaitiitia o le faʻaaogaina o meaʻai gaʻo, poʻo le lafoaia atoa.

Muamua lava, e tatau ona matua faʻamapulaʻa le faʻaaogaina o meaai e aofia ai le suka poʻo le maso. Ae i le taimi lava e tasi, e mafai ona e faia le tele o au mea taumafa.

I le faʻaitiitia o le mamafa, e le tatau ona e fuaina le aofaʻi o kalori, ae naʻo le aofai o meaʻai e gaʻoina.

Afai ei ai ni faʻamaʻi faʻamaʻi, o loʻo iai sau maʻi ole gasegase, maʻi maʻisuka, afai o loʻo e maʻitaga poʻo susu susu, o meaʻai laiti-carb ma non-carbohydrate e matua faʻasaina.

O nei taumafa o le a le aumaia ia te oe ni taunuuga vave. O le tele oi latou na atiae ina ia suia le metabolism i le tino, ma e manaʻomia ai le tele o le taimi.

O le ae ausia le mea e manaʻomia ina ua mavae se vaitaimi umi. O meaai e tatau ona avea o se auala o le ola, aua neʻi avea o se togafitiga.

O meaai sili ona lauiloa i lalo ifo o le kapiti: Kremlin, Atkins, faʻapea foi ma le Montignac metotia.

Afai o faʻamau e faʻamatalaina e nei meaʻai e foliga mai e fufusi ma e te le manaʻo pe le mafai ona e faʻalagolago ia i latou mo se taimi umi, e tatau ona e gauai atu i meaai iti-carb e faʻatapulaʻa taimi.

  • polotini
  • polotini
  • le gaʻo-free, ma isi.

I nisi tulaga, o nei meaai e mafai ona afaina ai le tino. O lenei faʻalavelave o le a sili atu le malosi pe afai e faʻatapulaʻa lau meaʻai suka.

I lenei tulaga, o faʻamaoniga e pei o le: vaivai, moe, maʻi tigaina, mavalea e mafai ona matauina.

I le taimi lava e tasi, o se tagata ua faʻasauāina e se lagona o le fiaaai, o lona malosi galue e faʻaitiitia, i nisi tulaga e mafai ona oʻo i se vaivai. I lenei itu, e le fautuaina e faʻaaoga nei taumafa e aunoa ma le malamalama o se fomaʻi.

O le a le meaʻai maualalo ole gaʻo?

O meaʻai e taʻua o le maualalo-carb ua sili atu ona lauiloa. E ui lava, e moni, o le a sili atu le sao i le taʻuina o sea meaʻai po o paleni.

A uma mea uma, o le manuia ma le aoga o sea ituaiga taumafa e maua i le auala e ala i le faʻaaoga tatau saʻo i le faʻaaogaina o gaʻo, polotini ma gaʻo.

Muamua lava, e tatau ona maitauina e eseese mea e gaosi ai le gaʻo, o le mea e taʻua o le lemu ma le vave. O suauu masoā suamalie o mea ia e gaosia i le tino, o nei meaola e aofia ai vailaʻau 'oloʻo maua ai le maulalo o le gaʻo.

Faatasi ai ma meaai autu faatasi ai ma le maualalo o le faasinomaga o fuainumera i meaai i aso uma, buckwheat, pasta mai le saito o le saito, alala enaena ma isi mea e tatau ona sili atu.

O nei vailaʻau faʻamalosi e maua ai le tino i le vave faʻavaveina ma e oʻo atu ai i le tuʻuina atu o le inisalini, ona e iloa o le maualuga o le inisalini e mafua ai le matelaina i le tino o le tagata.

O le osofaʻi malosi i lalo o le inisalini e mafua ai le faaputuputuina o gaʻo gaʻo, ae o le vave tele o le inu o gaʻo gaʻo e taʻitaʻia ai le vave ona leiloloa o le tagata i lona lagona o le nofo lelei, lea na toe faʻateleina ai lona 'ai.

O le faʻaitiitia faʻaitiʻiti o gaʻo, i le isi itu, e sili atu ona afaina nai lo le lelei, aua e iloa ai o gaʻo o le suauʻu mo lipolysis (gaʻo gaʻo).

Faʻatasi ai ma le paʻu o meaʻai, o le tino e amata ona faʻaogaina le porotini o le tino, o loʻo i totonu o musika, pei o le suauu, ma talu ai o le tausia o le musika e manaʻomia ai le tele o kalori nai lo le gaʻo, o le pasene o le gaʻo i le tino o le tagata e faʻaopoopoina le le pulea.

O le mafuaʻaga lea e le mafai ai ona faʻaitiitia le faʻaaogaina o gaʻo, e tatau ai ona tausisia lona paleni lelei ile taumafataga.

Vitamin Protein Diet

A le o lea ua taua o le protein-carbohydrate, o lenei taumafa e faavae i le tuueseeseina o meaai ia e aofia ai vitamini ma protein, o lea o le a gaosia ai gaʻo ma gaʻo i totonu o le tino i taimi eseese.

Meaʻai aso taʻitasi:

  • 8-00 - fuamoa ua vevela -2 pcs.
  • 10-30 - moli - 1 pc.
  • 13-00 - aano o manufasi moa - 200 kalama,
  • 15-30 - tamaʻi apu - 2pcs.
  • 18-00 - iʻa fagota o ituaiga e maualalo maualalo - 200 kalama,
  • 20-30 - fualaau 'aina - 1 pc.

Umi - e oo i le 10 aso, toe faia pe a maeʻa se taimi pe a manaʻomia.

Atkins Diet

O le taumafa Atkins e talafeagai mo tagata ua leva ona naunau e aveesea le mamafa e ala i meaai. Ma mo i latou foi e mananao e faifaimalie, ae leai se malosi e teena a latou ipu e sili ona fiafia i ai i taimi uma.

Ae e te leʻi mulimuli i lenei taumafataga, e tatau ona e faʻatalanoa ma lau fomaʻi e uiga i le i ai o faʻasagaga. Fai suʻesuʻega mo le kulukose toto, insulin ma le cholesterol.

  • aveese le tele o gaʻo,
  • faʻamaonia le toto toto
  • faatea ese le fiaaai
  • malolo mai vaisu meaai.

O lenei taumafataga e fausia i vaega e lua:

  1. O le taimi muamua o le taumafataga o le faʻaitiitia, e tusa ma le lua vaiaso. I le taimi lea, o le tino e faʻafetaui i se auala fou o le 'ai, o loʻo tuʻuina atu i ai faʻataʻitaʻiga faagasologa.
  2. O le laasaga lona lua o loʻo lagolagoina, ma faasolosolo lava ina avea ma se tagata soifua ma e tatau ona fesoasoani e faʻaitiitia le mamafa i le tulaga manaomia.

O le susunuina o le gaʻo e tupu i le taimi lava e tasi e faʻaitiitia ai le gaosiga o le carbohydrate i le 20 kalama i le aso atoa.

E le manaʻomia le faitauina o kalori. A uma mea uma, e tatau ona 'ai pe a iloa e se tagata se lagona o le fiaaai ma le faʻalelei. Le mea e fai:

  • Aveese masini gaʻo mai le meaʻai atoatoa. Afai e te 'aina i latou i ni mea laiti, o le a toe taitai atu i se seti o kilokalama e le manaʻomia.
  • O le fesoasoani taua i le fetuutuunaiga o le tino i se ituaiga olaga fou e mafai ona maua mai i faʻalaʻau faʻalauiloa (chromium, L-carnitine, soʻo se multivitamins).
  • E tatau ona lafoaʻi le faʻaaogaina o falaoa ma falaoamata oloa, fualaau faisua, fualaau 'aina, cereals, lea o loʻo i ai le maso.
  • Mataʻituina lau meaʻai ma aua le aluese mai le sini faamoemoeina. A uma mea uma, tusa lava pe o le a asiasi i se faleaiga pe mafai foi ona e maua ni oloa e fetaui ma le meaai ua filifilia.
  • E le gata i lea, o le lisi o mea taumafa e tele tele ma i ai le onosaʻi, o sina mafaufauga ma le manaʻoga, e mafai ona e faʻafiafiaina oe lava ma e pele ia te oe i meaʻai e sili ona lelei.

Kremlin meaai

O le taumafataga Kremlin e pito sili ona agamalu, sili ona agamalu ma sili ona fiafia i meaʻai uma ua iloa nei i tagata.

Faʻatasi ai, e mafai ona avea oe ma sikuea i le 6 kilokalama i totonu o le vaiaso, ma i totonu o le masina, e mafai ona e faʻasaʻolotoina lou tino mai le 10-12 pauna faaopoopo.

O ia taunuuga taua e maua mai ona o le mea itiiti o mea inu o le gaʻo i oloa e faʻaaogaina i le Kremlin taumafataga.

O le igoa "Kremlyovka" na faia e le fomaʻi o Yuri Luzhkov ma le pulega a le aai o Moscow, o le na faʻasalalau faʻamatalaga e uiga i le aufaigaluega, ona sosoo ai lea ma Russia.

O le taumafa o le Kremlin meaai

O le taumafa e faʻavae i luga o se faʻaitiitia faifai pea ma le faʻaauau pea i le taumafa o mea taumafa o loʻo i ai gaʻo.

Faatasi ai ma se faaitiitia o meaai i aso uma o meaai e aofia ai le tele o mea -ona oona, o le tino e matua gaogaoina le gaʻo o le tino.

O le taumafataga o le Kremlin meaai e tuufaatasia e tusa ai ma le laulau, e tusa ai ma mea e mafai ona e siakiina ai ni mea faapitoa: 1 point - 1 g o le suka i le 100 g o oloa.

O le taumafataga e amata i se vaitaimi e fitu aso, lea e 20 pasene e faatagaina i le aso, i le lua vaiaso e sosoo ai - 30 pito, ona 40 uma lea e faʻamalosia le iuga. O le taimi o le faʻaaogaina o sea meaai i meaai e mafai ona ese mai le lua i le fa vaiaso.

  • O le meaai meaai e mafai ona aofia ai ni ipu e aofia ai: iʻa, aano o manu, palu, ate, laulaufaiva, fuamoa moa, kulimi kulimi, kata, musika i soo se aofaiga e aunoa ma le inu ona o le maualalo o latou gaʻo.
  • Matou te fautuaina oe e 'ai fualaau faisua i le maeʻa ai o le 14 aso, e mafai foi ona e inuina ni meainu e leʻi faʻaosofia. Matou te fautuaina le taumafa, ma e le 'ai foi i le 3-4 itula ao lei momoe.
  • Maʻeu le mumusu e 'ai fua o falaoamata, mea suamalie uma, falaoa, sugar ma cereals.
  • O se taumafataga maualalo-gaosiga e faʻaititia ai le mamafa o le mamafa e ala i le faʻaitiitia o le aofaʻi o meaʻai gaʻo ma faʻateleina oloa gaosia i le aso.
  • Faʻatasi lelei le fuaina o fua suamalie ma le tele o le vai inu i aso taitasi, o le taumafataga e maua ai iuga lelei ma e mafai ai ona faʻaumatia vave pauna.

Faʻamanuiaga o se Meaʻai Laititi-Carb

E pei lava o soʻo se meaʻai, o le maulalo o le carb ei ai ona itu lelei ma leaga.

O le lelei o se mea e leai se mea e maua mai i le gaʻo-ole gaʻo, o le pulea lea o le tuʻuina atu o le inisalini, lea e tupu pe a oʻo i luga le maualuga o suka i le maualuga o le gaʻo. O le faʻasalaga o le inisalini e faʻagesegese lava, ma o nisi taimi e matua taofia uma lava le gaioiga o le mu i totonu o le tino.

Faʻatasi ai ma le maualuga o le pasene o le gaosiga o le inisalini, o gaʻo eletise e faʻafefe ai gaʻo ma liliu mai ai i le gaʻo.

O se faʻaitiitiga taua o le aofaʻi o meaʻai gaʻo e faʻatagaina e le mafai ai e le tino ona maua le malosi mai le kulukose, lea ua liua i le glycogen, ma amata ai ona toso saʻo mai faleoloa gaʻo, lea e oʻo atu ai i le paʻu o mea mamafa.

Ae peitai, faatasi ai ma le faaumiumi o le gaosiga o ketones, o le a amata ona aveese e le tino ia mea, ma aveese faatasi ai minerale aoga, lea e mafua ai le le mautonu o le fatu, vai inu ma le vevela.

O le maualuga o le taumafaina o meaʻai e aofia ai le polotini e faateleina ai le cholesterol ma e oʻo atu ai i le le lava o le calcium i le tino.

Talu ai ona o le televave o le mamafa o le pa'ū ona o le faʻaaogaina o mea e gaʻo ai le gaʻolaʻau mo se taumafataga atoatoa ma le soifua maloloina, e le fautuaina e usitaia se ituaiga o meaai mo se taimi umi e aunoa ma le talanoa i se fomaʻi.

Tuua Lau Faamatalaga