Faʻailoga: glycemic index, iunite falaoa ma calories

E pei ona e iloa, naʻo na meaʻai e aofia ai meaʻai e maualuga le maualuga o le suka. O lona uiga, afai e te 'ai i le sanuisi ma le pata, pe a uma le 30-40 minute e maualuga le maualuga o le suka, ma e sau mai falaoa, ae le mai le pata. Afai e le salalau le sanuisi lava ma le pata, ae o le meli, o le a maualuga le maualuga o le suka i le taimi muamua - i le 10-15 minute, ma a maeʻa le 30-40 minute o le ai ai le lona lua o le suka o le suka - ua leva mai le falaoa. Ae afai o le maualuga o le suka i le falaoa e alu malie, ona maua mai lea o le meli (po o le suka), e pei ona latou fai mai ai, oso ai, o se mea e afaina ai se maʻi o loʻo maua i le maʻisuka. Ma o nei mea uma ona o le falaoa o le gasegase ole taʻavale gaʻo, ma le meli ma le suka i le faʻaogaina vave.

O se areto o le falaoa o se fua o fuainumera ua faafaigofieina ai le fuafuaina o le aofaʻi o meaʻai i le taumafa. Mo le tasi le areto, latou te ave le 10-12 g o meaʻai fetolofi - e pei ona i ai i totonu o se fasi falaoa e 25 grams. O se vaega masani lenei, lea e maua pe afai e te otiina le 1 cm le ipu falaoa mai se falaoa i le foliga o se piliki ma vaeluaina i le afa - e pei ona masani ona 'ai le falaoa i le fale ma le potuʻai. Mai le 10 i le 30 XE i le aso e tatau ona ulu atu i le tino o le tagata, e fuafua i le ituaiga o gaoioiga faaletino, tausaga ma le mamafa o le tino.

O oloa e maua vave ai le malosi i le tino (e taʻua i latou o "gaʻo eletise saʻo") e aofia ai le numera lofituina o fualaʻau, fualaau aina fou, laumei eseese, faʻapea foʻi ma le sukalati enaena ma le pasta (el dente, o lona uiga, e le o faʻamaina).

O le maualalo o le faasinomaga ma le vaega o falaoa o le oloa, o le faʻagesegese foi lea o le faʻaititia o le fua o le kulukose toto pe a uma ona avea ma meaai. Ma o le sili atu foi ona vave, o le maualuga o le kulukose o le toto e oʻo i se fua faatatau sili ona lelei. Ae ui i lea, e taua le maitauina e le o fesoʻotaʻi faʻatasi ma le kalori le faʻasologa o igoa. O se mea maualalo-GI o loʻo i ai pea nei calorie - o lona faʻaaogaina e tatau ona iloiloina i le tulaga o le faiga o meaai ma meaʻai o loʻo e mulimuli ai.

O lenei faʻamaufaʻailogaina e matua aʻafia lava i faʻavae e pei o le:

1. o le i ai o ni meaʻai faapitoa-togi i totonu o le oloa,

2. o le metotia o le gaosiga o meaʻai (i le a le ituaiga o mea e faaaoga ai ipu: kuka, falai pe tao),

3. le faatulagaga o mea taumafa (vaaiga atoa, e pei o le paʻu poo le vai inu),

4. faailoilo o le vevela o le oloa (mo se faataitaiga, o faʻataʻavaʻaisa tioisa ua i ai se faʻasologa o le glycemic index ma, e tusa ai, XE).

Faataitaiga: o le "saʻo" oatatal, i luga o le afifiina o le taimi e kuka ai le 15-20 minute, ei ai le GI saʻo, aʻo "vave oatmeal" ei ai le GI 10 iunite maualuga: 55-65 ma le 65-75, i le faasologa. GI o le oatmeal ua tunu i le susu e maualalo ifo nai lo le pusa e tasi na kuka ile vai. E le gata i lea, faaopoopo i le maeʻa faʻafiafia falaoamata o bran po o fualaau aina e aofia ai le tele o fiber (apu, pi, vine) e faaitiitia ai foi lona GI.

O palu pateta ua i ai se maualuga maualuga, e tusa ma le 85 (vave paluga pateta e sili atu le maualuga!), A o kuka pateta io latou toniga ei ai le GI e tusa ma le 65.

Pulu falaoa (falaoa) ei ai le GI e maualuga atu nai lo sugar - 135!, Aʻo falaoa o le falaoa atoa - 65.

O masini susu ma paluga pateta e masani lava ona i ai se faasinomaga maualuga maualuga Gi nai lo meaʻai uma-kuka kuka poo meaai kuka, o lea o nei suasusu ma paluga pateta e tatau ona tuufaatasi ma fualaʻau fualaau suamalie ma le tele o meaʻai po o meaʻai.

O fualaau suamalie e sili atu ona lapoa nai lo fualaau aina. O le mea lea, e lelei tele le 'aina o fua lelei.

O oloa e pei o fuamoa, aano o manufasi, ma le eleelea mama e le oi ai, ae o le faaopoopoina i meaai e faaitiitia ai oe ma cereals, ma pateta, ma leki. I le taimi nei, e leai ni auala saʻo mo le faʻatulagaina o le ipu o ia mea tuʻufaʻatasia. Na pau lava le mea e mafai ona malamalama lelei i ai, pe a faʻapipiʻi, mo se faataitaiga, pateta ma aano o manu (2 vaega i le 1 vaega), o le gi o se ipu e faʻaititia e tusa ma le 1/3 e tusa ma le ipu o pateta (70), o lona uiga, o le gi e tusa ma le (47).

Afai tatou te mafaufau i le malologa ma le itu o ipu o pata ma pateta, o le ituaiga o nei oloa gaʻo o loʻo faʻatulagaina i le faasologa lenei e tusa ai ma le taua o le GI:

Pepa o le kiliva Guy (22), masima ma le maile Guy (35), buckwheat Guy (50), pateta laulaʻau tunu Guy (56), araisa araisa Guy (57), oatatal Guy (59) 60), Guy semolina (66), millet (70).

O se togafitiga toetoe lava a atoatoa o se naila kulimi i le fructose ma le 72% -85% o sukalati. Ae o le sukalati ma le paʻu KEROB ma le fructose e sili atu ona aoga (o loʻo i ai le itiiti ifo o le protein ma e le mamafa ai fatugaʻo). E ui i lea, e le fautuaina le Fructose e faʻaleagaina.

E sili atu le faʻafiafiaina i le fale ma le laʻititi i le mamafa. Nai lo o masi, fai le paluga suamalie e faʻaaoga ai le falaoamata atoa o le falaoamata po o le rye ua gaosia, i luga o se mea e le afaina, nai lo le kulimi gaʻo ma le kulimi pata, kulimi i le susu po o le sipisi o meaʻai gaʻo, po o le jam. E mafai ona e faʻaaoga fualaʻau e pei o jelly-pei o fualaau lanu e tele-laʻau ma popo (sili atu ona lelei mai fua o fualaau aina) ile agar-agar poʻo le gelatin laulaʻau Guy (30).

1. O le a le vaega o meaai e maua ai le toto suka?

2. O le a le mea e aafia ai le GI o se oloa gaosia?

3. O le a le iunite falaoa? Aisea ua faʻaalia ai lenei faʻaaliga?

4. Pe o fesootai GI ma le kalori ihi o le oloa?

5. O le metotia o le kukaina o le oloa i le tasi ituaiga po o le isi e aafia ai le GI o le mea ua maeʻa?

6. O fea oi ai le GI maualuga - i totonu o laulau lauti po o masini pateta?

7. O le a le faʻailoga pito sili o le GI - masusu suamalie po o le tuai masani?

8. O le a se mea e mafai ona faʻaaogaina mo laʻau suamalie (pei o se mea suamalie) mo tagata e pulea le GI (ma le maʻisuka)? - fai ni faʻataʻitaʻiga.

9. Faʻatulaga se faʻataʻitaʻiga mo le aso - maualalo laʻititi GI - faʻaaoga le laulau (tagaʻi i lalo)

O le a le faasino igoa?

O le glycemic index (GI) o se faailoga o le aʻafiaga o mea taumafa taumafa i luga o le toto, le maualuga o le suka i totonu. O le GI o se ata tuusao o le faʻatusatusaina o tali a le tino o le tagata i le suka ma isi meaʻai. O le vaega autū o le fua faʻatatau o le maualuga o le digestibility o se oloa. O le faasinoga o le glycemic index of glucose, lea e tu i le tusa ma le 100.

A faʻapea e laʻititi le faʻamaufaʻailoga o oloa, o ia meaʻai e le mafai ona afaina ai le tino o le maʻisuka, talu ai o le glycemia o le a tulaʻi lelei. I lalo ifo o le GI, o le lelei o le toto o le tagata maʻi o le a maeʻa.

Meaai ma se vaega maualalo o le glycemia, lea e le afaina ai le tino, ei ai lona tulaga maualalo - mai le 0 i le 49 points. Faailoga o fuainumera o loʻo iai i le laina mai le 50 i le 69 points, maualuga - e sili atu i le 70 mea.

  1. o se fuainumera o le faasinomaga o fuainumera,
  2. i le noatia ma le fai fuafua i le taumafa tatau e le afaina ai le tino, e le faateleina ai le suka.

O le faʻamatalaga faʻapitoa o le a faʻalagolago lava i le tele o fiber, protein, ma le metotia o le vevelaina o togafitiga o le oloa.

E mafai ona 'ai persimmons i le maʻisuka: glycemic index, benefits

O le tulaga masani o le soifua maloloina ma le leai o ni faʻafitauli ogaoga i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka e faalagolago i le saʻo latou mafai ona filifilia oloa mo le faʻaaogaina i aso uma.

E mafai ona 'ai le persimmons i le maʻisuka? O le fesili lenei e masani ona fesiligia e se endocrinologist, ae o le a leai se tali mautinoa. O le maualuga maualuga o le faasinomaga o lenei suamalie i le itu i sasae e togafitia ai le fua o se oloa faasaina.

Ae i le noatia ma le fai fuafua i nisi o tulafono, o le persimmon e aumaia ai le tele o faamanuiaga i tagata mamai.

E mafai ona aofia ai le persimmon i le taumafataga mo le maʻisuka

Afai e faʻaalia e se tagata le maʻisuka, o le fomaʻi e faatonuina le togafitiga faafomaʻi, ma faʻaalia le manaʻomia mo se suiga atoatoa i meaʻai. O oloa ua filifilia ina ia aua neʻi faʻafuaseʻi ona oso i le suka o le toto. O le mulimuli i se taumafataga e mafai ai e oe ona faʻamaonia le soifua lelei, fesoasoani e faʻaitiitia le fua o le suka-faʻaitiitia o fualaau faasaina ma faʻaitiitia le fualaau o le insulin o loʻo faʻatonuina.

O fua e maua i le maʻisuka e le faatagaina uma, ae e le mafai ona lafoaia atoa. O meaai i totonu o le fale o se punavai o antioxidants, vitamini ma elemene. O loʻo aofia ai fualaau fou ma fiva, e talafeagai mo le lelei o le faʻatinoga o le mea e gaosia ai meaʻai ma le paʻu, e aofia ai.

O tagata e maua i le maʻisuka e mafai ona 'ai ia persimimo, i lalo o se tasi tulaga - o lenei fualaau aina e leʻo faʻamalosi. Afai e te iloa ma tausisia tulaga masani o le 'aiina o se fualaau moli i meaʻai, o mea lelei o ia meaʻai o le a aʻafia ai le gaioiga o le tino atoa.

Persimmon e matautia mo se maʻisuka mo ni mafuaaga. O le mafuaaga muamua o le maualuga o le gaʻo ma le gaʻo i le fua o le laau, e fautuaina ina ia faaitiitia i latou i aso taitasi i le maʻisuka. O le mafuaaga lona lua o le fuainumera o le faasinomaga o le faasinomaga - ile masima e oʻo i le 70.

O le aofia ai o mea taumafa ma le maualuga o le faasinomaga o fuainumera o meaai e mafua ai le faateleina o le kulukose toto.

O le maʻi o le tagata maʻi e maua i le maʻisuka e le mafai ona gaosia le tele o le inisalini e pei ona manaʻomia mo le gaʻoina o gaʻo, ma e mafua ai le tele o faʻaaliga o le maʻi.

Mataʻituina GI oloa e mafai ai e oe ona fai se lisi mo le aso ina ia le tupu ai le malosi o le suka.

I le maʻisuka ituaiga 1

O le maʻi suka ua vaevaeina i ni ituaiga se lua. Muamua o le taimi e toetoe lava a le atoatoa le fausiaina o le inisalini o le pancreas ma o lea e manaʻomia ai e le tagata maʻi ona faʻatulaga se fua faatatau o le inisalini i aso uma.

Faʻaaloalo i le taumafataga fautuaina e le fomaʻi e mafai ai e se fomaʻi ona maua le faʻamaʻi o le inisalini e maua ai se faʻaititia o le faʻaitiitia o le tatau mo le masani ai o le inisalini. O meaai faasaina mo le maʻisuka e aofia ai ma isi fualaau aina ma persimal.

Afai e te 'ai i fualaau aina nei, o le a matua faateleina le kulukose, o le ai ai lagona le lelei, ma ina ia taofia ai, o le ae toe iloilo le fualaau o le inisalini.

O le Persimone i le ituaiga muamua o le maʻisuka e faatagaina pe a fai o suʻega na faʻaalia ai le le maua o le inisalini pe afai o le tagata maʻi na te oso i le kulukose, e tusa lava po o le a le meaʻai.

I le maʻisuka ituaiga 2

O le ituaiga lona lua o faʻamaʻi o le maʻisuka e le o le insulin. Faatasi ai ma lenei ituaiga o togafitiga, o le tagata maʻi e togafitia i fualaau faasaina e faaitiitia ai le suka ma meaai.

Persimmon mo le maʻisuka ituaiga 2 e faatagaina mo le faʻaaogaina, ae na o se aofaiga e le sili atu i le 150-200 kalama o fualaau i le aso. A faʻafeiloaʻi muamua i le taumafataga o le fetal, e fautuaina le maʻisuka e faʻatapulaʻa i latou i le 50 kalama ma ia mautinoa e mataʻituina lo latou soifua manuia.

E fautuaina le faia o le fua o le kulukose i totonu o le toto e faʻaaoga ai se glucometer, o le a fesoasoani ia malamalama i le auala e tali atu ai le tino i se meaʻai fou.

O aoga sili o le persimmon i le maʻisuka

I le fesili pe mafai ona faʻaaoga le pulu mo le maʻisuka, ua uma ona matou taliina. O lenei o le a tatou iloiloina pe faapefea ona aoga lenei fua i lenei maʻi, o a suiga e tupu pe a ulu atu i le faiga o meaʻai.

O fua o le Oriental e faʻamalosia ai le tino ma vitamini, fiber, elemene ma meaola oona e manaʻomia, o nei mea e aafia lelei ai galuega o gaioiga ma tino, e pei ona iloa i le maʻisuka, o le tele o faʻamaʻi pipisi faʻatasi ma le maʻi.

Uma le atoatoa o le kulukose ma, e tusa ai ma lea, o le atinaʻeina o metabolic processes e taʻitaʻi atu ai i suiga i faigamalaga ma totoga, o le gaioioiga o le fatu cardiovascular, suia o gaʻo, ma le le lelei o le faʻafouina o paʻu. Faatasi ai ma nei faʻamaʻi, e oʻo lava ile faʻatapulaʻaina o le 'aina o laʻau e maua ai le tele o penefiti i le tino o le maʻisuka.

  • Persimmon o loʻo i ai vailaʻau e faʻaleleia ai le vaivai o le toto toto ma fufulu o latou puipui i totonu.
  • Orange carotene beta-carotene e manaʻomia mo le masani ai o le faʻaogaina o le tino. O lenei vailaau e iai sona aafiaga lelei i le okeni o le faʻaaliga, e mafai ai ona e faʻaleleia galuega faʻatino.
  • O le Persimmon ascorbic acid e fesoasoani e tetee ai le malulu.
  • O le fomaʻi o loʻo i ai ni mea faʻamalosi, lea e faʻaleleia ai le gaioiga galue.
  • I lalo o le faatosinaga o fualaʻau lanu moli, e faaleleia ai le galuega o le talo ma le ate, lea e sili ona taua mo le maʻisuka.
  • O fualaau oona e faʻamautuina ai faiga faʻapitoa, e aʻafia ai le gaioiga o le motumotu, ma fesoasoani e faʻaitiitia le cholesterol leaga. Pectins o ni fesoasoani fesoasoani e aveesea ai toxins, elemene eletise ma sima uʻamea mai le tino. O le mea lea, o le manava mo le maʻisuka e tatau mo i latou e nonofo i nofoaga e le lelei le siosiomaga.
  • O le Persimone o se mea foi o le uʻamea - o se uiga e taofia ai le atinaʻe o le anemia.

Folasaga i le taumafa o persona e mafai ona faʻaleleia le galuega o totoga i totonu. Ae o lenei fualaau aina e tasi le isi meatotino - o le pulupulu o fualaau aina o loʻo aofia ai vailaau faʻasaina, lea o le a mafai ai foi e tagata mamaʻi ona faʻamaʻi faʻamaʻi e vaʻai lelei i le lalolagi. O mea faʻaaogaina o se tamaʻi moli moli e faʻaleleia le gafatia o le tino ma le mafaufau.

O le laulau o loʻo i lalo o le a fesoasoani i le maʻisuka ia malamalama i le tele o fualaau aina e mafai ona latou 'ai i le taimi.

PersimmonsCarbohydratesProteinsFatsCaloric faʻasalalaugaFavaega faʻavaeGusiuga igoa
100 gr15 gr0, 5 gr0.4 gr671,2570

I le maʻisuka, o se laulau o iunite falaoa, e faʻaalia ai le tele o le XE o loʻo i totonu o le 100 kalama o oloa taʻitasi, e manaʻomia foi mo suʻesuʻega. Afai e te faitauina le XE i le pusa, e tatau ona e iloa o le fua o le fua e fua pe a ma le 70-100 kalama, o lea e aofia ai le tasi le areto. O le kalori matū o le fetus e laʻititi, o lona faʻaogaina e le mafai ona oʻo atu ai i le mamafa.

O fualaau moli lanu enaena e faatauina i faleoloa ma maketi i masina o le tautoulu, o le a le taimi e matua atoatoa ai fua. O lona tofo e le gata o se mea suamalie, ae faapena foi le astringent ma le tart.

O le tofo o uiga o persimmons ma le mea o loʻo i ai mea e faʻalagolago i le eseesega o le "Chinese peach". E sili atu ma le 300 ituaiga o persimmons, o le tele o fua o lenei laau e 'aina.

O na ituaiga o fualaau o loʻo faʻatau i lo tatou atunuu e tamaoaiga i le calcium, magnesium, fluorine. O lenei fua e sili atu nai lo apricots i le potassium, ma apu i tulaga o mea uʻamea.

O Persimone o loʻo mauʻoa foi i vitamini. O nei mea, e taua tele le acid ascorbic - i vitamini C 61 mg i le persimmon vitamin C for each hundred grams of pulp. O fualaau suamalie e aofia ai tannini, citric ma malic acid. O aʻafiaga o Persimmon o loʻo aʻafia i le faiga o le faamamaina o le tino, lea e taua mo le ate ate.

O faʻamanuiaga ma faʻasauā o persimmons ma le maʻisuka e le gata ina faalagolago i le tele o fualaau taumafa e te faatagaina oe lava e ai i le aso, ae faapena foi i le masani o lona faʻaofiina i le taumafataga. Afai ei ai se avanoa i taimi uma, pe i le taimi o le vaitau taumafa, e tasi, ona mafai lea ona puipuia le atinaʻe o faʻafitauli, e tele i le maʻisuka.

E le afaina tele le tele o faiga faʻaleagaina o metabolic processes, ma e masani lava e le pagatia le tagata mai le maʻisuka, ae mai le faaleagaina i isi totoga.

Afai e avea le persimone ma "soa" faifai pea, o le mea moni o loo tatou talanoa e uiga i le faatapulaaina o le faaaogaina o fualaau suamalie, ona faaitiitia ai lea e le vailaau o le fomaʻi le ono mafai ona atinaʻe:

  • Paʻu ma fatu fatu. I tagata e maua i le maʻisuka, o nei faʻamaʻi e mafua ona o le atinaʻeina o suiga tetele, ua mafua ona o le faateleina o le maualuga o le kulukose.
  • Faamai pipisi. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o le setete o le puipuiga o le tino e le maluelue ma o le mea lea e tupu ai maʻi pipisi o le manava ma faʻalavelave faʻafuaseʻi vailaau faʻamaʻi ma faʻaauau mo vaiaso.Persimmon, ona o lona vitamini C, e faʻaitiitia ai le ono mafai ona afaina i le manava.
  • Retinopathies. O lenei faaupuga e faatatau i se suiga i vaʻa o le tupe, lea e mafua ai ona faʻaitiitia le faʻaaliga ma le tauaso. O le retinopathy o se mea tuai, o ona faailoga e iloa pe a mavae le 15-20 tausaga mai le amataga o le maʻisuka.
  • Nifaeropathy. O le perimmon diuretic e faʻamamāina ai le tino fatuga, ona o lenei, o le toto maualuga e faʻamaopoopoina, faateleina i le maʻisuka.
  • Falemaʻi faʻasolo. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o le itiiti ifo o le vevesi ma le solia o le amiosaʻo o le paʻu e muta i le faʻavaeina o se ulupo e faigata ona togafitia. E mafua ona o le faʻaitiitia o le malosi o le paʻu paʻu e toe faʻafouina. Persimmon faʻaleleia le tino o meaʻai ma faʻateleina faiga faʻafouina.

E sili ona aoga le maʻisuka, e fautuaina e mafaufau loa pe a uma le siama. Afai o lenei fua e masani lava ona i ai i luga o le laulau, o taunuuga o le maʻisuka o le a le faalauiloaina. E manaʻomia foʻi le manaia pe a uma ona faʻamatalaina uluaʻi suiga faʻapitoa, i lenei tulaga o le a faʻaitiitia ai e le peimeni a latou faʻaaliga ma taofia ai isi soliga.

E faʻapefea ona 'ai le supimmon i le maʻisuka

O le maʻisuka ma le persona, o nei manatu e lua e le fetaui, pe afai e te le iloa pe faʻapefea ona faʻapipiʻi saʻo se oloa i totonu o le meaai. O meatotino ma foliga o le fetus o loʻo faʻamatalaina i luga e fetaui ma le moni pe afai ua matua.

O le mea lea, o tagata e maua i le maʻisuka e tatau ona filifili naʻo fua o fualaʻau mo i latou lava, e suamalie, malie ma sina tofo i le tofo. E fua mai fua o fualaau aina i le tulaga manaʻoina e ala i le umiaina mo 5-6 itula ile pusaaisa.

I le pusaisaisa, o le fualaau aina e teuina mo le ono masina ma e le aveesea ai lona tofo ma mea lelei.

E tatau ona e amata faʻaaoga manatu ma se vaega itiiti. I le popofou latou te aina le 50 kalama o le paluga, o le afa lea o le averesi poʻo le kuata o se fua tele. Afai e leai ni suiga le lelei o le soifua maloloina, ona 'aina lea o le fusi i le taimi - lua i le aso.

E le manaʻomia ona e faia lenei mea i aso uma, ua lava e faʻamalosia ai meaai ma le persimon lua i le tolu taimi i le vaiaso. Ma ia mautinoa ia siakiina i taimi uma le faʻamasinoga o le kulukose.

Ae e tatau ona e malamalama o le faʻaitiitia o le soifua manuia e le gata ina faalagolago i luga o mafaufauga - o le tele o mea taumafa e gata ai le maʻisuka ma o lea e tatau ai ona e filifili ma le faaeteete oe lava meaai i aso taʻitasi.

O mafaufauga e tatau ona tuulafoaia mo se taimi le tumau pe a oʻo i maʻi faʻalavelave - o mea faʻamalosi o le fotus e faʻapupulaina ai le uiga o le faʻailoga. Faatasi ai ma se faʻavavega o le pancreatitis, e le tatau foi ona faʻaumatia mo se taimi le fetus.

E mafai ona faʻalauiloa mafaufau i le maʻisuka i lau 'aiga meaai ae na o se endocrinologist o le a taliina lenei fesili pe a maeʻa se faasologa o suʻega. Ae afai e te le teenaina lenei fua, ona tatau ai lea ona e 'ai na o se mea saogalemu, matauina o isi tulafono mo le maʻisuka.

Glycemic index of persimmon, apple and other fruits

Soʻo se oloa gaosi o loʻo i ai vailaʻau faʻamalosi i le faaopoopo atu i lona aoga malosi o loʻo i ai se isi mea taua. O se faʻamatalaga manino pe puupuu GI. O lenei faʻamatalaga e aʻafia ai le faʻagasologa o le pagatia ma le mamafa o le mamafa.

Glycemic index: apu

O lenei fua ua leva ona mafaufauina o se oloa faamalolo e fesoasoani i le tele o faamaʻi. O lenei mea o loʻo molimauina e le glycemic index of the apple, lea e tutusa ma le 35. O lenei mea e mafai ai e le tamaititi ona i luga o le lisi i lalo ifo o le GI.

O Apple lava ia o se oloa e le o ni meaʻai. O le aoga o lona malosi e le mafai ona oʻo i le 47 cal.

O le i ai o se maualuga maualuga o vitamini C i le fetus e fesoasoani e faʻaitiitia ai le mafai ona puipuia o puipui o toto toto mo toxins ma faateleina ai le puipuiga. E faʻamamafa foʻi apples i meaola faʻatoʻaga e pei o le phytoncides, lea e faʻaitiitia ai le gaioiga o faʻamaʻi pipisi, pathogens o le staphylococcus ma le dysentery.

O isi mea aoga i totonu o le fualaau aina e aofia ai le filo meaai, citric acid, iron, potassium, pectins, quercetin antioxidant, iodine ma isi.

Glycemic Index: Paʻu

O nisi tagata latou te taʻuina lenei fua i vine, ae o le olaga i aso faisoo e masani ona mafaufau i ai o se fualaau faisua. I soo se tulaga, o le pauka, o lona faasinomaga igoa e 75, o se tasi lea o meaʻai e ono lamatia mo le faʻasalaga.

O lenei faailo e mafua ai ona avea le melonini ma fualaau aina suamalie e sili ona leaga i totonu o meaai masani a tagata. Greenkinkin Green, o lona index index e 72, o loʻo i luga o le lisi o meaʻai ma le GI maualuga.

I le isi itu, o le kalori o meaʻai o le fualaau faisua e faʻapitoa ai i ni meaai mama.

O le aoga o lona malosi i le 100 g e le sili atu i le 22 cal. E le gata i lea, i totonu o le uka, o le tele o faʻasalaga, elekene, pectin elemene, fiber, uʻamea, calcium, meaola malosi, magnesium, potassium, vitamini B, C, E, PP, T.

E taua le matauina o le fualaau faisua e tele taimi e sili atu ai le taua o le beta-pigmenti e sili atu nai lo le kātiti e tasi ma le ate ate.

I isi vailaʻau, o le elekinise e faʻaaogaina e puipuia ai le faʻamaʻi, maualuga, afaina o le urinary tract, o le afaina ma le tele o isi faʻamaʻi.

Glycemic Index: Fualaau aina ma fualaʻau

O nei fualaau aina e le gata o meaʻai ma mea taumafa, ae e aoga foi, aua o loʻo i ai vaega taua mo le tino o le tagata. O le fuainumera glycemic index of fruits e talitutusa ma fualaau faisua.

I le isi itu, o ituaiga uma o mea taumafa o laau e iai a latou lava tagata e sili ona leaga. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le glycemic index of persimonimo e 50. O lenei fua e faʻatagaina mo le faʻaaogaina i aso uma. Ae o aso latou te maua ai se maualuga maualuga o le GI - 103.

I fualaau faisua, o se sui, muamua lava, o le rutabaga. O lona faasinomaga igoa e 99.

Mo le faʻamatalaga, o oloa sili ona taatele ma a latou GI: apricot - 20, moli - 35, sima - 70, broccoli - 10, vine - 44, peas - 35, pear - 33, vine - 65, zucchini - 75, kāpeti - 10, pateta - 70, strawberries - 32, lemon - 20, aniani - 15, kukama - 20, pasesa - 5, beets - 70, pi - 30.

E le o se mea faalilolilo o le suamalie e masani lava ma i soo se mea ua manatu i ai o se tasi o mea sili ona leaga mai mea eseese. O le mea lea, o le faasinomaga o le faasili o le suka o le 70. O lenei mea e tuʻu ai le oloa i totonu o tagata matautia faʻatasi ai ma le maualuga o le GI. Sucrose o se mea e itiiti ifo le afaina i le toto. O lona faasinomaga igoa e 60.

O le aoga aupito sili ona aoga o le suka e pei o le suka o le fructose. O lona GI na o le 20.

O pafe (80), caramel (80), jam (70) ma le jelly marmalade (70) ua manatu o se tasi o mea suamalie sili ona leaga e iai se faasinomaga maualuga. Ae peitai, o le siamupini i le GI o le meli. O lona aafiaga i le suka toto o le 90.

O le sili ona leaga o le a avea ma sukalati pouliuli (e oʻo i le 25).

Glycemic Index: Cereals and Cereals

Ua leva ona faamaonia e saienitisi o laau toto e taua tele mo le soifua maloloina o tagata. O le mafuaaga lena e sili ona lauiloa ai fualaʻau i le taumafa a tagata taaalo. O le fuainumera faʻamamafa o cereals, i le averesi, e amata mai i le 45 i le 65.

Mo cereals, o la latou GI e eseese mai le 22 i le 70. O le pito sili ona maualalo o le fuainumera mo le saito ma le karite karite e 45, ma le maualuga mo semolina (65). Faatasi ai ma cereals, o le laisi enaena ua sili ona aoga (49).

E taua le matauina o le karite GI e na o le 22 pe a 50 minute.

Persimmon bull bull and sharon

E pei ona uma ona taʻua, i le natura e sili atu ma le 500 ituaiga o fualaau moli, o ia mea uma e aoga i lona lava ala.

O le kalori mea o loʻo iai i le tasi o le manimonimo sharon e tusa ma le 200 grams e tusa ma le 170 kcal.

O lenei ituaiga mea manaia e le aofia ai ni puipuiga ma gaʻo, o le mea lea e aoga ai le 'ai i aso anapogi ma taimi o taumafataga.

O le uiga ese o le suamalie o le fatu o le bovine o le leai lea o fatu i fua

O le taua o mea taumafa o le pounimo eseese o le bovine fatu e le sili atu ma le 62 kcal i le 100 kalama.

Calorie persimmons chocolate ma le Sipaniolo

E ui lava i mea o le suauu ma le kulukose i le gagana Sipaniolo, e manatu o se fua o fualaau aina.

O fua o Spanish persimo e mamafa tele - e tusa ma le 500 kalama, o lona uiga o le kalori content of 1 pc e oʻo atu i le 300 kcal.

E ui lava i le tele o calories, o ia pemene e mafai ona faʻaititia ai le malosi o le taumafa, aua e aofia ai fiber.

O le isi ituaiga o pusa o le sukalati. Na ia maua lena igoa ona o le lanu.

Calories i le keke sukalati - 56 kcal mo le 100 kalama.

E pei o sui uma o lenei fua matagofie, e lelei ma maloloina.

"Apu oona"

O le mea lea ua taua o le popimon aua o se meafaigaluega sili lea e lagolagoina ai le soifua maloloina o le cardiovascular system. I le avea ai o se puipuiga o le atherosclerosis, e tatau ona e 'ai e tusa ma le selau kalama o lenei fua i aso uma. O loʻo iai suga e manaʻomia e fafaga ai le fatu o le fatu. O a latou meatotino ofoofogia o le le mafai ona totoina le kulukose toto.

Ae ui i lea, o le maualuga o mea o suga faigofie faigofie e mafai ona le maua ai ni faʻasalalauga e le manaʻomia mo tagata lautele.

O le Persimone e aofia ai le tele o le potassium, o lea e tatau ai i tagata e inu meaʻai ona 'ai nai lo le faʻaaogaina o masima.

Paʻu Areto ma le Glycemic Index - Togafitiga mo le maʻisuka

  • 1 GI o fusi
  • 2 E ono mafai ona faʻamalosi i le maʻisuka?
    • 2.1 Manaia i vine
    • 2.2 Pogisa pouliuli
  • 3 Fagogo i le maʻisuka

O le musuina o falaoa ma isi falaoamata o oloa, aemaise lava o meaʻai, i le maʻisuka malosi (DM) o se galuega faigata.

O le tausisia atoatoa o le manaoga e le o talafeagai. O suauu suamalie ma vine po o isi mea faaopoopo e tatau ona aveese mai le taumafataga, faapea foi ma isi oloa mai falaoamata o meaʻai. O le tuʻuina atu i ni fua laʻititi e mafai ona faʻamago mai nai le pogisa o le falaoamata, faʻatasi ai ma mea maualuga fila.

O meaʻai e maualuga taumafa GI e lamatia mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka.

GI crackers

O le glycemic index (GI) o se faailo e taua tele le fuaina o le maʻisuka. O taumafa ma le tau faasaga i le mamafa o le tino o galuega autu ia mo le maʻisuka ituaiga 2. O oloa e maua ai le gaʻo maualuga, o le maualuga o le suka poʻo le maualuga o le gaʻo e faʻasaina mo le maʻisuka.

Lisi e aofia ai oloa ma maualuga GI (70 iunite ma luga). Fagogo mai le falaoa pogisa ma ituaiga o le falaoamata o le falaoamata e latalata i fuainumera.

O oloa uma e gaosia ai keke e aofia i le ituaiga o oloa gaosi ma le maualuga o le gaʻo i le tuufaatasiga, o le mea lea, e manaʻomia le faʻaaogaina e tagata gasegase i le maʻisuka.

E mafai e tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka?

Faasaina faasaina mo le maʻisuka o loʻo faʻamamago i vine vine, vanilla, faʻapipiʻi suamalie i falaoa papaʻe. Ae e tatau ona manatuaina o le tuufaatasiga o oloa gaosi oloa e aofia ai:

  • fiber
  • sodium
  • fumela
  • magnesium ma le uʻamea
  • amino acids ma proteins.

O elemene elemene o meaʻai e manaʻomia mo le tino ma le maʻisuka e manaʻomia foi i latou.

E mafai ona na o ni meaʻai, ae sili atu le faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

E taua tele le faʻaaogaina o ni meaʻai i se tulaga faʻapitoa, e le sili atu i tulafono masani na faatagaina e le fomaʻi. E le manaʻomia le aveesea atoatoa o oloa mai le taumafataga. E sili atu le sui o ni meaʻai ma se falaoa mago fou.

E mafua lenei mea i le ono mafai ona sili atu le vave ma le vave o le saturation o le maʻi.

O tagata e maua i le maʻisuka e tatau ona faitauina vaega o falaoa (tasi fasi falaoa 1 cm le mafiafia e tutusa ma le 1 le iunite), faʻaliliu i latou i le aofaiga o suka e ulu atu i le tino.

Talia i vine

O le tele o taimi, o nei meaʻai e saunia i luga o le papa paepae, lea e le aofia ai i le taumafa o le maʻisuka. O vine vine ma isi mea suamalie e faateleina ai le maualuga o le suka i totonu o le oloa, lea e matua le manaomia mo le maʻi.

Endocrinologists faʻalauiloa i latou i le vaega o oloa, lea e faʻasaina mo le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2. E sili atu le faʻagaloina o lo latou ola ma e le lamatia ai le soifua maloloina.

I le faaopoopo i le faateleina o le kulukose ma le maualuga o le kalori, o meaʻai suamalie e oso ai lou manava, afaina ai ou nifo ma e le saturate ai le tino.

O le taofi pogisa o se oloa soifua lelei ona o lona fiva content. O le paʻu vaivai e lelei mo le 'aiga o le taeao po o se meaʻai i le 50-100 g i le aano povi poʻo le salati.

E i ai so latou aoga aoga i le gaioiga o le gastrointestinal tract, faʻaleleia le metabolism ma faʻalauiloaina elemene talafeagai ile tino.

Faʻatasi ai ma le saʻo lelei o le GI ma le sauniuniga o le fua, o oloa o lenei ituaiga e mafai ona faʻavasegaina le lisi o le tagata maʻi.

O tagata faʻamaʻi ma le maʻisuka e avea ma mea e le manaʻomia ma matautia. O le faʻaaogaina e tatau ona matua faʻamapulaʻa ma e le sili atu i le masani masani na faatagaina e le fomaʻi.

E le aoga le faʻamaeʻaina o lenei ipu, ae e tatau ona e filifilia le lisi sili ona lelei ina ia mafai ai e le aofaʻi o le kalori ona faʻatagaina oe e tausia le mamafa o le maʻi.

O le fufuluina o le falaoa paʻepaʻe ma faʻaopoopoga e faʻaseseina atoa mai le maʻisuka o soʻo se ituaiga. O vailaʻau o le pouliuli ma mea taumafa e mafai ona talia i ni togi laiti.

Mea aoga

Peas o loʻo aofia ai meaʻai e manaʻomia mo le tagata maʻi e faʻamalosi ai le tino ma faʻamautinoa le masani ai. O le oloa o loʻo i ai le tele o le fualaʻau fualaʻau, faapea foʻi ma gaʻo. E tusa ai ma lona aoga o le malosi, o loʻo i luma o nisi o ituaiga o aano o manufasi, mo se faataitaiga, lafumanu (faalua).

E tatau ona faʻaaoga le fatu pi i le mea e fai ma meaai, aua e tele ana meaʻai ma mea e maua ai le tofo. Ae peitai, e le tatau i se tasi ona galo e uiga i le fua.

Faiga o meaola

Peas o loʻo i ai vitamini B1. E aafia ai le faiʻai i le faiʻai, aemaise lava, gafatia ona aʻoaʻoina, ma e talafeagai foi mo le musika i totonu o le vaega o meaʻai ma le fausiaina o manaoga masani.

O Lysine o se tasi lea mea i totonu o le laau, lea e faʻaleleia ai le gaioiga o le fatu, ma auai i le faʻavaeina o le palakene ma le toe faaleleia o mea.

E faʻaaogaina i le taimi o le toe faʻaleleia pe a uma galuega ma faʻalavelave taʻaloga.

O le oloa e maua ai le suauu nicotinic (vitamin PP) i le tino, lea e puleaina ai le cholesterol. O le mea lea, e mafai ma e aoga lenei fatu laau pi mo tagata e maualuga le maualuga lipoproteins i le toto.

Faʻafetai i le lysine, o peas ei ai aʻafiaga antibacterial ma antiviral. O le mea moni, e tau le mafai ona faʻaaogaina e avea o se fofo, ae i le taimi malulu e le afaina ai le toe kukaina o se ipu o peasama mafiafia. O le a avea ma puipuiga lelei o le kanesa ma isi faʻamaʻi pipisi.

Pea e puipuia le tino mai le fatu o masini eletise: ona o le maualuga o mea o le seleni, o nei mea ua tuueseeseina ma ua le mafai. E le gata i lea, o se vailaau mamana malosi lea e tetee malosi ai tuusaʻo saoloto, lea e mafai ona afaina tele ai le tino. E masani ona faʻamalosia le faʻaogaina o tui laʻititi o lenei laau i le faʻamalosia o puipuiga.

I le avea ai ma se mea e puipuia ai, o pene e aoga mo tagata e faigofie ona maua i le dermatitis. E aofia ai le pyridoxine (o se vaitamini o le vaega B), lea e afaina ai le lelei o le paʻu. O le faʻaogaina o ia mea i le oloa e laʻititi. Ae peitai, ua lava lenei e faatumauina ai le mucous membranes ma le epidermis i se tulaga masani, pe afai e masani ona faʻaaogaina le aganuu legume.

E mafai ona aofia ai pusi i le lisi mo fafine maʻitaga e maua i le maʻisuka faʻamaʻi. E faʻaaogaina mo le maualalo o meaʻai gaʻo, e ui lava i le maualuga o le kalori ma se mea e lava le maua o gaʻo i le telegese.

Contraindications

I le amanaʻiaina o mea lelei uma o loʻo i luga, e le mafai e se tasi ona naʻo le tautala e uiga i mataupu e mafai ai ona aʻafia le tino. O meaʻai ma meaʻai e kukaina e matua faateleina ai le faʻavaeina o gaʻau oona.

O lenei mea e mafua ai le le faʻavauvau ma faʻaleagaina ai le soifua maloloina i le nofoaga muamua o tagata e iai le faafitauli o le gastrointestinal, o tagata matutua.

O le faʻaaogaina o le laau e le fautuaina mo le lacting o tamaitai, faʻapea foi i le aʻoga, pe a le o faʻamautuina atoatoa le faʻaogaina o le tino.

O le a se mea e mafai ona ou kuka

Mo le maʻisuka, pulu lanumama lanumeamata i le taumalulu o le a avea ma punaoa o vitamini ma minerale.Ma o le oloa e leiloa ai lona fou ma lona foliga mai, e tatau ona muamua faʻafefiloi i le vai inu mo ni nai minute, ona faʻamafanafana loa lea.

A maeʻa le faʻafefea o vai ma le vai mama, e mafai ona mago. Mo lenei mea, o le lanu lanumeamata o loʻo tuʻuina atu i se mea manifinifi i luga o se fata poʻo se fata ma tuʻu i totonu o le pusaaisa.

A maeʻa ona faʻamaʻaʻaina le meafaitino, i ni vaega laiti e tatau ona tufatufa atu i ni pusa eseese.

E mafai ona aoga pusi lanumeamata lanumeamata, e ui lava e le pei o se mea fou fou.

E sili atu i le maʻisuka ona 'ai ni avanoa e faʻaaoga ai a latou lava tekinolosi i le fale. O lea e mafai ai ona e aloese mai le faʻaaogaina o le suka sili atu ma isi faʻaopoopoga o mea faʻapitoa.

I le masani ai, o meaʻai, soupeti, meatballs, pies ma isi ipu ua saunia mai se oloa mamago.

Ina ia aloese mai le faʻasalaga ma faʻafitauli faʻapitoa, o le supa o le maʻisuka ituaiga 2 e tatau ona saʻo le kuka. Ae e te leʻi alu i le moega, salu le cereal e ala i le faaopoopoina o se sipuni o vai inu i le vai.

A maeʻa le sefululua itula, faʻatumu talo i vai fou ma faʻapipiʻu mo le 15 minute, pe a uma ona suia le vai i se mea fou. Toe fai, taofi le taimi e tasi i luga o le afi.

Ona sui lea o le vai ona kuka ai lea e faʻaaoga ai tekonolosi masani.

E mafai ona faia ni falaoamata e le gata mai fatuga atoa pe fatuina, i nisi tulaga, e faʻaaogaina le falaoamata. Mo le afa-lita o le vai, 100-150 kalama o le paʻu ua ave. O sina mea itiiti e faaopoopoina i le vai inu, faʻaosooso i taimi uma. Kuki seivagana ua faʻatulagaina se faʻafefe mafiafia. O le masima ma isi mea manogi e faaopoopo i le tofo.

Persimmon Glycemic Index ma Calories

O Persimone, lea na taua o le aso paʻu, na amata ona salalau atu i le salafa o le lalolagi mai Saina i matu. O se fualaau ola maloloina lelei lea e totoina i totonu o atunuu e mafanafana le tau. O fua o Persimmon e aofia ai le tele o vitamini eseese (A, E, PP, C). E le gata i lea, o lenei laʻau tele o loʻo aofia ai isi mea aoga e tele. Faatasi ai ma:

O le faʻamatalaga faʻamaonia o loʻo faʻaalia ai le maualuga o le maualuga o le suka i le toto pe a faʻaaogaina se oloa faapitoa. O le maualuga o lenei faailoga, o le itiiti ifo o lenei oloa e tatau ona faʻaaogaina. O Persimone e leai se faʻasalaga. O le faasinomaga o le igoa o lenei tamaititi e tutusa i le laulau GI lautele. O le mea lea, e masani ona aofia ai i le taumafa a tagata mamaʻi ma le maʻisuka.

Talu ai o le sugar sugar content in persimmons o loʻo i ai i se tulaga maualuga maualuga, ua na o ni tapulaa faʻatapulaʻaina ua faatonuina. E masani ona aofia ai i le taumafataga i le taimi o le mateina mo faʻamaʻi cardiological, oncology, neurotherapy ma le tele o isi mataupu.

O le kalori mea o lenei lanu moli tele e pe tusa ma le 67 kcal mo le 100 kalama, ma o le index glycemic e 45 iunite. Faʻalagolago i ituaiga eseese, e ono fesuisuiai tulaga o le suka. I le averesi, o le pulu o aso e aofia ai le 25 pasene le suka.

Mo le gau o le mamafa

E tele meaʻai, ae le o mea uma e aoga ma maloloina. I le faagasologa o le suʻesuʻeina o meatotino a persimimo, na mafai ona iloa ai o lenei oloa e le gata o loʻo maua i vitamini ma ei ai le fuainumera faʻamaonia, ae e maualalo foi i le kalori. I le taimi lava e tasi, o le faʻaaogaina o lenei fetus e mafai ai e oe ona faatea ese le fiaai mo se taimi umi.

O se tasi o taumafa sili ona taatele, lea e faʻavae i luga o le faʻaaogaina o peimeni, o loʻo taua i lalo:

  1. O le aso muamua o le aso na suia ai e le pulu isi mea uma. Mo le 'aiga o le taeao,' aiga o le aoauli ma le 'aiga o le afiafi e mafai ona e' ai na o persimmons
  2. I le aso lona lua, e le aofia ai i le meaai ma suia i meaʻai maualalo. E mafai ona avea o le kulimi, iʻa, meaʻai e tunu ma isi.
  3. O le taumafataga o le aso lona tolu e talitutusa ma le muamua. Ma o lea e tatau ai ona e suia aso mo le vaiaso e tasi.

O lenei taumafataga e lelei mo tagata e le mafai ona faʻatapulaʻaina i latou lava i mea taumafa. E fesoasoani le Persimmon e aveese ia toxins mai le tino, fufulu ma aveesea le tele o le suavai. O le numera sili ona lelei o vine i le aso e oʻo atu i le lua kilokalama.

E fia le suka e mafai ona faʻapalaina i le aso

I se tulaga lautele, ina ia le maua le mamafa, e fautuaina e toe iloilo le laulau "Glycemic index of fruits, vegetables, cereals, bread and dairy products" aʻo lei tuufaatasia le meaai. O sea laulau e mafai ona maua i soʻo se tusitaulima o le maʻisuka.

Ina ia faasaʻo le mamafa, e fautuaina e aofia ai i le taumafataga na o na oloa e le sili atu i le averesi le index index, o lona uiga, i totonu o le 70 iunite.

O le mea lea, o meaʻai gaʻo e tatau ona vavae ese mai le taumafataga, aua, mo se faʻataʻitaʻiga, o le index glycemic o se hamburger e 85, lea e sili atu i le faʻatagaina faatagaina. A maeʻa, e taua le filifilia o meaʻai e maualalo le faʻaogaina o faʻamaumauga.

Persimone i le maitaga

O le tele o tamaitai i le tulaga e masani ona fesiligia fesili pe mafai ona aofia ai ni mea faapitoa i totonu o le taumafataga ao maʻitaga. Persimmon o se oloa e fautuaina mo tamaitai uma ua maitaga.

Ae ui i lea, e fautuaina e le sili atu i le 150 g o lenei fua i le aso. O le mea lava lea e tasi mo le vaitau o le susu. Faʻasalaga Persimone le faʻafefeteina, faʻamalosi ai ivi o le tamaititi (ona o le mea e maua ai le calcium).

Iodine, o se vaega foi o persimmons, e fesoasoani i le atiina ae o le faiʻai o se tamaitiiti, ma o le magnesium e fesoasoani e faʻamalosi ai lona tino.

Afai o le tamaititi ei ai faʻaʻailoga o diathesis, aʻo leʻi aofia ai le peimeni i le taumafataga. Fefaʻasoaʻi se fomaʻi. Ona o le tele o meatotino a le peimeni, o le faʻaaogaina o tamaiti i lalo ifo o le tolu tausaga le matua ua solia.

A le o lea, o le a mafai ona taʻitaʻia ai le fausia o se paʻu pipisi ma, o le iʻuga, e faʻasaʻo le faʻalavelave. Pe a tolu tausaga le pepe, e mafai ona faasolosolo malie ona aofia ai i le taumafa o le persimmon in small quantities.

Ae sili pe a amata ona 'ai e le tamaititi pe a maeʻa le 10 tausaga.

E mafai ona ou 'ai ni meaʻai mo le maʻisuka?

  • 1 GI o fusi
  • 2 E ono mafai ona faʻamalosi i le maʻisuka?
    • 2.1 Manaia i vine
    • 2.2 Pogisa pouliuli
  • 3 Fagogo i le maʻisuka

O le musuina o falaoa ma isi falaoamata o oloa, aemaise lava o meaʻai, i le maʻisuka malosi (DM) o se galuega faigata. O le tausisia atoatoa o le manaoga e le o talafeagai. O suauu suamalie ma vine po o isi mea faaopoopo e tatau ona aveese mai le taumafataga, faapea foi ma isi oloa mai falaoamata o meaʻai. O le tuʻuina atu i ni fua laʻititi e mafai ona faʻamago mai nai le pogisa o le falaoamata, faʻatasi ai ma mea maualuga fila. O meaʻai e maualuga taumafa GI e lamatia mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka.

Pogisa paoa

O le taofi pogisa o se oloa soifua lelei ona o lona fiva content. O le paʻu vaivai e lelei mo le 'aiga o le taeao po o se meaʻai i le 50-100 g i le aano povi poʻo le salati. E i ai so latou aoga aoga i le gaioiga o le gastrointestinal tract, faʻaleleia le metabolism ma faʻalauiloaina elemene talafeagai ile tino. Faʻatasi ai ma le saʻo lelei o le GI ma le sauniuniga o le fua, o oloa o lenei ituaiga e mafai ona faʻavasegaina le lisi o le tagata maʻi.

Toe foʻi i le laulau o mea

Toto i le maʻisuka

O tagata faʻamaʻi ma le maʻisuka e avea ma mea e le manaʻomia ma matautia. O le faʻaaogaina e tatau ona matua faʻamapulaʻa ma e le sili atu i le masani masani na faatagaina e le fomaʻi. E le aoga le faʻamaeʻaina o lenei ipu, ae e tatau ona e filifilia le lisi sili ona lelei ina ia mafai ai e le aofaʻi o le kalori ona faʻatagaina oe e tausia le mamafa o le maʻi. O le fufuluina o le falaoa paʻepaʻe ma faʻaopoopoga e faʻaseseina atoa mai le maʻisuka o soʻo se ituaiga. O vailaʻau o le pouliuli ma mea taumafa e mafai ona talia i ni togi laiti.

O faʻamanuiaga ma faʻasalaga o pī mo le maʻisuka

Pea mai laumei uma o le oloa sili ona maualuga-kalori. O isi meaʻai maloloina ma le maloloina e saunia mai ai, e aofia ai soupili, masini, tila. Ma e mafai ona aofia ai lenei laau i le faasologa meaai, mo se faataitaiga, o gasegase e maua i le maʻisuka? O le a matou taumafai malosi e tali lenei fesili.

Peʻa tu i fafo atu o isi faʻatoʻaga ma le maualuga o taumafa ma le malosi. E ui lava i le faʻatautaia o le kalori, o lona faʻasinomaga faʻamavae e laiti. O nei uiga e mafai ai ona faʻalauiloa atu le oloa na tuʻuina atu i totonu o le meaai mo tagata e maua i le maʻisuka.

UlutalaFaʻafiafiaga kaloriSquirrelsFatsCarbohydratesGlycemic indexItū falaoa
Umu mūmū (lanu meamata)

30020,52,053,335 Pia vao

31219,151,556,222 Peʻa lanumeamata

555,00,28,3350,57 Peʻa lanumeamata

583,020,4810,6480,7

O le laau ei ai se mea manaia lea e taua ai i le lisi meaai. E taua tele mo le maʻisuka, ona o tagata e sili ona faalagolago i meaʻai latou te 'ai i aso uma. Faatasi ai ma le faaaogaina tutusa o pamu ma isi oloa, ua faaitiitia ai la latou faasinomaga glycemic. E mafua ona o leʻumeʻumi e faʻagesegese ai le faʻaoʻoina o le kulukose i totonu o le manava ona o le maualuga o meaʻai o fiber ma le protein.

E le gata i lea, o peas ua i ai le gafatia e aʻafia ai le suka o le toto.

Faʻaaoga vailaʻau faʻaaogaina lenei fale mo le sauniuniga o togafitiga faafomaʻi o le faʻaogaina o le hypoglycemic. O le togafitiga e sili ona faʻalauiloaina o loʻo i ai ni peʻa lanumeamata fou. E lelei le 'ai faʻatasi: o le auala lea o le a maua ai e le laau le tele o aogā i le tino.

O se teuteuga o loʻo saunia mai le pito i lalo o peasiti talavou, lea e fesoasoani ai i le maʻisuka ia tumau le kulūkose masani. I le lita o le suavai i luga o le vevela vevela, faʻapipiʻi mea gaʻo nutimomoia (25 g) mo le tolu itula. O le iuga e tatau ona inu i sina vaega itiiti o le aso. Togafitiga i le masina mulimuli pe sili atu. O le falaoamata falaoamata ei ai mea faʻaleagaina. E fautuaina mo le maʻisuka o soʻo se ituaiga e ave le afa-sipuniti ao leʻi 'ai.

I le vaomatua, e mafai ona e maua ni pusi paʻu. O se vailaʻau faʻamalositino e faʻaaoga faapitoa i vailaau masani. Ua leva ona lauiloa mo ona faʻamalologa, lea na maua ai le faʻaaogaina i le togafitiga o le atherosclerosis, edema, hepatitis C, o le afaina o le tino, o le tino pala, o le rūmāmatika, o le paʻu o le paʻu, ma le fiaʻai tele.

Tuua Lau Faamatalaga