Togafitiga o le pancreas ma togafitiga faa-tagata

Faʻafomaʻi e faʻataga ai oe e faia se togafitiga e aunoa ma le faʻaaoga ile falemaʻi. Ona o le ituaiga ma le tulaga o le maʻi, o le fomai o le a ofoina atu togafitiga i le fale poo i totonu o se falemaʻi, ma fualaau faasaina poo togafitiga masani.

O aʻafiaga o le tiga e tatau ona faʻamalosia ai se tagata ina ia faʻaaogaina le paleni o meaʻai e aloese ai mai le faʻaleagaina o faʻamaoniga. I le filifili ai e togafitia le maʻi i togafitiga faʻa-le-aganuʻu, e aoga le talanoaina o le faʻasaʻoina ma tofo o laau, faʻasologa faʻasoifua maloloina ma le fomaʻi.

Mafuaaga o le Folafula o le Pagala

O se faʻamaʻi e aʻafia ai se okeni pe afai o se tagata i taimi uma ma i le tele o mea e taumafa ai le ava malosi. O le faʻavaeina o maʻa i le gallbladder e fesoasoani i le atinaʻeina o le faʻaogaina o le faʻaogaina.

O le faʻasauā i le tino o loʻo i ai le pancreas e mafai ona oʻo atu ai i le tiga ma le mumu o le okeni. Afai e afaina le okeni, o le faʻamaʻi na ono mafua ai le tiga.

O le togafitiga a le tagata lava ia o maʻi eseese e mafai ona iai ni aʻafiaga ogaoga. Ole vailaau le pulea, le talafeagai, ole le mulimuli i faatonuga mo le faʻaaogaina e taʻitaʻia ai le gasegase o le pancreas.

Faatasi ai ma fualaau oona e fesoasoani i foliga vaaia o le faamai pipisi, o fualaau faasaina mo le toto maualuga, fualaau oona, ma fualaau faasaina ua iloga. O le mafuaʻaga atonu o se faʻateleina o le tele o triglycerides i le toto.

Faailoga o le mumū

O faʻamaʻi pancreatic e mafai ona aafia ai le gaioiga o le tino poʻo le gaioiga o le endocrin system. O faʻamaʻi pancreatic e aafia ai le tino ma le afaina o le okeni, o le pancreatite o le tino poʻo le maʻi, gasegase (totoga o le toto), o le maʻisuka, faʻateleina o polyp, ma le faʻaleleia o le siva. O le faʻavaeina o polyps i le pancreatic conduct e tupu e aunoa ma ni faʻamaoniga o tiga, e faigata ona iloa e polyps.

O faʻaʻailoga e faʻalagolago i le ituaiga o faʻamaʻi. O le mea autu o le faʻamaʻi e aliali mai pe a afaina i lalo o le matau. E mafai ona salalau le paga i le itu lumbar.

Faatasi ai ma faʻamaoniga, e mafai e le maʻi ona matau le faateleina o le fatu, se lagona o le gaioiga, po o le vomiting. O le maʻi pipili pancreatic e mafai ona taʻitaʻia ai le sosolo maualuga. O foliga vaaia o le paolo o le polotini i mata e mafai ona avea ma faailoga o se faafitauli i le gland.

E faʻafefea ona togafitia le pancreas ma togafitiga faʻataʻitaʻi - o suʻega

Mo le tele o faʻamaʻi, o togafitiga e faia faʻatasi ma vailaʻau e faʻaaogā ai faʻamaʻi. O le tele o faʻamaʻi e tatau ona togafitiga i se fomaʻi.

O maʻi pancreatite e mafai ona togafitia i le fale. Ina ia faʻamalolo le maʻi, e le tatau ona faʻaaoga naʻo vailaau, o togafitiga faʻavae e mafai ona foia ai le faafitauli o le afaina o le okeni.

Ole maʻi e tatau ona togafitia lelei. Ia mautinoa ia mulimuli i tulafono o meaʻai talafeagai.

O le pancreas, o ona togafitiga faʻaleagaga e masani lava ona togafitia e i latou na feagai ma le faʻamaʻi sili atu i le tasi, e matua tiga lava ma le le umi o le le amanaiaina o faailoga i le amataga o le mumū.

I le fale, ua saunia se fua o le wormwood:

  • Se lua sipuni vavalaʻau o vormwood, sasaa le afa o le lita o vai inu, tuʻu i se vevela pe a ma le itula. O vailaau faʻapitoa e fesoasoani e fofo vave le maʻi, ae lelei.

Suafa fofo:

  • Faʻataʻitaʻiga faʻapitoa o teaseti e lua o le alfalfa inoculated, 300 ml o vai inu, faʻafesoʻotaʻi mo le 30 minute, e ave i sina siʻomaga i le aso atoa. I le fale, o le fofo o se faʻaolataga mai le faʻamaʻi.

Plantain:

  • O le fua mai se sipuni tele o le plantain ma se ipu vai inu, faʻaaogaina leuti, ma faʻamalolo lelei le maʻi i le fale.

Tandelion aʻa:

  • Togafitiga o le afaina o le okeni e faia i togafitiga faʻasalalau, saunia e tusa ai ma se faʻamalosaga mai le au faila:
  1. laʻau uʻamea 50 g
  2. vai inu suavai 300 ml,
  3. tuʻu mo le 2 itula
  4. faʻaaoga le 100 ml i le aso ao leʻi oʻo i taumafataga.

Propolis:

  • I le faagasologa o le faʻavavevaveina o se faʻamaʻi pipisi, e aoga tele le faʻataunuʻuina o le propolis.
    O teuteuga o le 15 pata o se vaifofo o le propolis ma le chamomile e aoga i le togafitiga o faʻamaʻi pipisi.

O isi togafitiga faafomaʻi togafitiga o loʻo faʻatusalia mai i se fua:

  1. garlic 300 g
  2. pasili 300 g
  3. lemoni 1 kg
  4. vili meaʻai ma se mea e teu ai manu, faleoloa i totonu o se pusa tioata i le malulu,
  5. 'ai se sipuni i le kuata o le itula aʻo leʻi' aʻai.

Isi metotia:

  • Hercules, kuka i totonu o le vai e aunoa ma le masima, e mafai ona 'aina sina mea itiiti i le ao i le fale ma fafo, ave faʻatasi ma oe.
  • I le fale, e mafai ona e faʻafefiloi le sipuni sipuni o le buckwheat ma kefir, ma tuu i totonu o le pusaaisa i le po. O togafitiga faʻapitoa e talafeagai e pei o le 'aiga o le taeao.

Togafitiga o le mumu o le okeni i le taimi o le mumū o loʻo faia e le teas.

  • O fua o lea e faʻaaogaina i tulaga o le faʻapalepale patino o vaega. Faatasi ai ma mea taua o le lauti e mafai ona avea ai le St. John's wort, chamomile, immortelle, buds buds.

E mafai ona e togafitiga le faʻamaʻi ma se pulufana mai le yogurt., lea e manaʻomia ona faʻailoaina i le tino, tuu i luga o le manava i le itu tauagavale i le manava, afifi i le cellophane, nonoa se mea afu. I le fale, e faʻaaoga le pipi i le po.

Pancreatic Treatment Treatment

Recipes o togafitiga faʻaleaganuʻu mo togafitiga o pancreatitis, o le mumū o le pancreas i le faagasologa o le faʻavavevave e faavae i luga o gaʻo ma mea masani masani. E faigofie le saunia o vailaʻau i le fale.

O le fua mo se fomaʻi faʻamaloloina a tagata mo gaʻo e aofia ai le aofaiga tutusa:

  1. e tumu i le soifuaga o St. John
  2. tina,
  3. penisini
  4. 0.5 l o vai inu.

Ina ia maua se vaifofo sauniuni, e tatau ona faʻamalosi pea laʻau mo le afa itula. Faaaoga le afa afa i le afa afa itula ao lei faia se taumafataga.

Togafitiga o le pancreas faatasi ai ma togafitiga faa-tagata, tofotofoina ia i latou lava, e mafai ona vave faʻaitiitia le mumunia ma le toe faʻafouina o le maʻi.

Ina ia togafitia se maʻi, e mafai ona e faʻaaogaina se isi fua mo se faʻasologa faʻasalalau i laau:

  • 30 g o le valerian vale,
  • 20 g elecampane aʻa,
  • 10 g o fugalaau violisa,
  • 10 g o fatu pi
  • Se sipuni tele o le faʻafefiloi mago mo se ipu vai inu.

Kuki se togafiti a tagata mai laau afu mo le afa itula i totonu o le vai taele, faʻamalosi pe a uma le kuka 15 minute.

  • Laʻau seleselega 300 ml o vai suamalie e sasaa mai i le mint (2 vaega), fugalaau ola (1), aʻa o le calamus (1), aʻa valerian (1) i le aofaiga o se sipuni sipuni, faʻaaogaina, 150 itula pe a uma ona 'ai.
  • E mafai ona e kuka i le fale selesele vaoo loʻo faʻatusalia e le marshmallow root (5g), goose cinquefoil (4g), fugalaau fugalaau (4g). Salu se sipuni sipuni i le 150 ml o le vai mo le 5 minute. Tuʻua mo le itula, vaevae le tautua i ni vaega se tolu, inu i ni pusa vaevae se tolu.

O togafitiga faʻapitoa e aofia ai i le togafitiga o le faʻamaʻi o loʻo i ai meaʻai mo mea laiti.

  1. I le fale sauniuni propolis ava tincture (100 g o le ava, 50 g o propolis o loʻo faʻaaogaina). I le afa afa o le susu, e 15 pata o le tincture ua oso.
  2. O loʻo i ai suʻega propolis tinctures i luga o le vai. I le 90 ml o le kuka ma faʻamafanafana i le 60 tikeri vai faʻafefe e faaopoopo i ai le 10 g o le eleʻele pala, tuʻu mo se aso i totonu o se vevela.
  3. O le togafitiga o le mumu o le pancreatic o le a fesoasoani lanu piniki rhodiolalea e maua i le 20 matūa 30 minute ao lei faia se taumafataga.

E faʻapefea ona togafiti le laʻau pancreatic

O le fugalaau e afifi ai meaola oona, lea e fesoasoani e faaitiitia ai uiga o tiga, susunuina. Afai e afaina le okeni, o togafitiga faʻavae e faʻavae i luga o fatu o le flax o togafiti togafitiga lelei ia e faʻamalolo ai le maʻi.

E mafai ona e togafitia pancreatitis ma meaʻai ma togafitiga faʻaleaganuʻu, faʻafefiloi ma le tagofia o fualaau i le fale.

Faʻasua le Leli Fuʻa i totonu o le faʻavae o le meaai paleni, o le a faʻaitiitia ai le mimiti, faʻaitiitia le tiga i le faagasologa o le faʻavavevaveina o le maʻi. O fualaau o togafitiga faʻavae na saunia mai le fatu o le flax e faʻaleleia ai le puipuiga, maualalo le cholesterol, faʻafoʻi mai le malosi i le masani.

  1. O le fua mo le silotilo oona e aofia ai le kuka 200 ml o le vai ma le 1 sipuni vaovao mo le 10 minute ma faʻafefe mo le itula. A maeʻa, inu i se faʻamafanafanaga faʻapitoa.
  2. I se isi fua, 80 g o le fatu o le flax e kuka i le 1 lita o le vai mo le 2 itula. O le vaifofo na maua mai i tagata ua uma ona faʻaaogaina, faʻaaogaina le afa itula ao lei faia se taumafataga i le tele o le tasi tioata.
  3. O le faʻatumuina o le fatu o le flax i le lita o le vai faʻamamaina e mafai ona faʻateleina i le tolu sipuni tele, pe a maeʻa ona latou faʻamalosi i se vevela i le po.
    Pe a filifili e togafitia le mumū o le pancreas i le fale, faʻaaogaina le fatu o le flax, e tatau ona e inuina le tele o vai, faʻaitiitia le aoga o masima.

E faʻafefea ona togafitia le pancreas i le fale ma le oats

O le oat e taua o se fofo lelei o tagata e fofo ai le pancreatitis, faamama le mimiti i le faagasologa o le vevesi o le pancreas.

Toa e leai ni meaʻai e faʻaaogaina mo vavaega. Aʻo leʻi faʻaaogaina i le sauniuniga o le faʻafefeteina o oats e tatau ona faʻafefete mo se aso i totonu o le vai. A maeʻa, ona mamago ai lea, o le eleele i le paʻu.

I le avea ai o se vaega o le puipuiga, e aoga tele le teuteu o aisa.

O le fua e faigofie: o le sipuniti o le paʻu ua sasaaina i totonu o se ipu vai, kuka mo le 30 minute i le maualalo o le vevela, aua le faʻapala. Inu i le taimi.
O meaʻai e eseese i le faʻasalaga o mea faʻaaoga.

I le faagasologa o le faʻavavevave, pe a oʻo mai le mumū o le pancreas, e mafai e le pancreatite ona mafai togafiti ma se paluga sili ona palu.

O fatu o le vine ua vaeluaina, mo le teuteuina o se mea e sili atu le mafiafia, o le tele o le sipuni mea e faʻaaoga i le ipu vai, kuka mo ni nai minute. Faʻaaoga i sina sipuni i le taimi aʻo leʻi 'aʻai.

Malosiaga mai le ogatotonu e le masani ai e faʻaaoga i le piriota pe a maeʻa le faʻatinoga, pe a iai pea le avanoa e mumu ai le pancreas, ma o le maʻi e tatau ona faʻamalolo e oʻo i le iuga. O le fuainumera o togafitiga faʻaleaganuʻu e fuaina i tolu ipu tioata o gaosi oloa i le 3 lita o vai. Ua fofoina le fofo mo le tolu itula.

O le faʻaaogaina o se fofo faʻaleagaga e maua mai i le faʻafefiloi o teuteuga o le oat powder ma le motherwort, e mafai ona togafitia lelei le foliga masani o pancreatitis.

Faʻafefea ona faʻaitiitia le tiga o le pancreatic - recipes

Mo se maʻi o loʻo feagai ma se faʻafitauli o le ogaoga o le faʻamaʻi o le maʻi maʻi, o loʻo fautuaina e togafitiga i se falemaʻi. Afai e manatu le fomaʻi togafitiga i le fale aoga, o le a ia faatonuina vailaau ma talanoa e uiga i togafitiga faʻapitoa a tagata.

  1. Afai e tiga le pancreas, o togafitiga ile fale e amata ile teenaina o meaai i le aso muamua i le maea ai o le amataga o le faagasologa o le mu. E fautuaina e ave sina sipuni o vai inu vai i kuata itula uma.
  2. Faʻaaoga i le taimi o le faʻalavelave rosepost decoctions poʻo vai vaivai laulaau.
    A uma ona faʻaitiitia le lagona o le tiga i le pancreas, e mafai ona e taumafai e amata ona 'ai. O tautua e tatau ona laiti, siaki faailoga pe a maeʻa taumafataga taitasi.
  3. Afai o faʻamaoniga e aofia ai le gaioiga ma le vomiting, e tatau ona e ave 1 laulau 3 taimi i aso taʻitasi Cerucal po o Motilium 30 minute aʻo le i ai.
  4. Aveese le talo, faʻasaʻo le tiga o le a fesoasoani fofo togafiti: pepa mumu 20 g, yarrow 15 g, vailaʻau e 10 g, masima massel dried 10 g. E mafai ona suia Marigolds i le calendula. Mai le faʻafefiloi, ave le 2 sipuni tele, sasaa vai inu, kuka i totonu o le vai vai taele mo le kuata o le itula, faʻamalosi se itula, aveese le keke. E fautuaina e togafitia le faʻamaʻi i le fale i ni atopa se lua i le afa muamua o le aso afa itula ao lei faia se taumafataga.
  5. Faatasi ai ma togafitiga a tagata, e iloa ai togatogo vaolea e mafai ona e togafitia ai le faʻamaʻi, faʻaitiitia le tiga, afaina:
  • fua o le fatu 30 g,
  • Mint 30 g
  • hawthorn 20g,
  • immortelle 20g,
  • chamomile 10g.

E tatau ona togafitia togafitiga faʻaleaganuʻu 3 taimi i le aso i le afa o le tioata mo le tasi itula aʻo leʻi 'ai.

Pancreatic cyst - togafitiga ma togafitiga faʻavae

E mafai e lau fomaʻi ona fautuaina se siva nai lo se polyp. E mafai ona e aveesea le polyp ma le taotoga. O le faʻatupuina o le siva e talitutusa ma le polyp tupu. E le faʻalavelave lenei mea i le gaioiga o le tino seia oʻo ina oʻo atu i se tulaga taua tele.

  1. Le togafitiga o kesi o le pancreatic e mafai ona faia faʻatasi ma le fualaʻau calendula.
  2. O le a sili atu le malosi pe afai e te faʻaaogaina togalaau, faʻapipiʻi calendula, yarrow, celandine.
  3. O le faʻaitiitia o le tuputupu aʻe o le faʻaaogaina o le cystic o le a fesoasoani i le faʻaaogaina o laulaau o cranberries, blueberries, currants, ma totoe i le po. O togalaau vao e maua i le fale.
  4. O le anapogi i le mummy mo se vaitau e 10 i le 20 aso e foia ai faʻamaufaʻailoga i le gland.
  5. Faatasi ai ma se uila o le pancreas, e aoga aoga vai.

Mo le togafitia o se okeni mai se uila, o le a e manaʻomia se faʻapitoa o togafitiga faʻasalalau ma faʻatapulaʻaina mea taumafa.

Togafitiga o togafitiga o le kanesa o le pancreatic togafitiga

O le totoga o le okeni tele e mafua ai faʻamaoniga o le tiga o le tino. O le fatu o le fatu Benign e mafua ai ona sili atu le tiga nai lo gase. O suauu mama e mafai ona pasia i totoga tuaoi.

E talitonuina o le paʻu e mafai ona faʻamaloloina e ala i se taotoga auala e aveese ai mai le tino.

O togafitiga muamua o le kanesa o tagata e mafai ona maua i togalaau faʻamatalaga:

  • se sipuni tele o fugalaau mumu mumu,
  • se ipu vai vevela
  • faʻaauau 2 itula
  • ave le faʻasoga 3 taimi i le aso mo le 1/3 ipu.

O se togafitiga faʻale-aganuʻu e sili atu ona lelei le tuʻufaʻatasia ma le faʻaogaina o mea laiti mai le tumutumu o birch.

  • O le tuputupu ae o le toto i le amataga o lona atinaʻe e mafai ona faʻagesegese le faʻaaoga vaega o le aʻa o le aconite. O le aʻa mago (100 g) e tatau ona tuu i totonu o se lita o vai inu, tuu mo le itula. O le aʻa ua paʻu i luga o filo ua toe foʻi i le vai i le faaopoopoina o le ava malosi. Faʻamalosia le fofo i le mafanafana ma le pogisa mo le 2/3 masina.

Meaʻai mo le mumu o le pancreas

Afai na lipotia mai e le fomaʻi se maʻi faʻamaʻi poʻo le ono ono tupu mai lenei mea, e aoga le mafaufau i se meaʻai. O le puipuia o faamai pipisi o le a fesoasoani e aloese mai le faagasologa o le afaina o le okeni, tiga, le atiina ae o le faamai ma mafai ai ona faateleina le pancreatitis.

O le tausisia o tulafono o mea taumafa mo faʻamaʻi o le tino o le a le mafai ona fofoina le faʻamaʻi o le pancreas, ae o le a fesoasoani i ana togafitiga faʻatasi ai ma vailaau faʻasaina, togafitiga faʻatoʻaga. O lenei togafitiga togafitiga e faigofie ona usitai i le fale.

I le avea ai o se vaega o le puipuiga ma togafitiga o faʻamaʻi pipisi, e aoga ma e le afaina ai le tiga, o le a faʻaitiitia ai le mumū i le faagasologa o le faʻamalosia o pancreatiti:

  • aano ma aano o ituaiga o meaʻai maualalo, saunia e faʻaaoga ai le uila po o le gaʻo vaʻa,
  • falaoamata kuka i luga o le vai
  • fuamoa fuʻa
  • fualaau faisua ua kukaina, o le faifaipea mamae e mafai ona faia i taimi o faigata,
  • curd, oloa susu,
  • fualaau suamalie ma le papa
  • toli
  • fualaau tao tao (apu, pears).

Faʻaaoga le talafeagai i meaʻai o vai, fualaau aina suamalie, fualaau faisua ma fualaau aina suamalie, gaʻo, salima, ulaula. O le tagata maʻi e tatau ona faʻaititia le tele o le masima e faʻaaoga.

E le mafai ona faʻaumatia ava malosi, falai, mea vevela, mufui, oloa sukalati. Meat, mushroom broths, meaai e mafai ona tuuese mai le taumafataga mo le puipuia poʻo togafitiga o pancreatitis poʻo isi faʻamaʻi pipisi.

Afai o le sini o le togafitia o le pancreatitis poʻo se isi faʻamaʻi o le okeni, ona tatau lea ona tausia lelei le meaai mo le lua masina. Afai e te manaʻo e togafitia le faʻamaʻi ma i le lumanaʻi e te le fetaiai ma faʻamaoniga o le tiga, faʻafano i le taimi o le faigata, e fautuaina e te pipii i se ituaiga o meaai mo se taimi umi.

O meaai i le aso atoa e tatau ona vaevaeina i ni vaega, o lona tele o le a laʻititi.

E tatau ona le aofia ai meaʻai. E tatau ona ave vailaau i le sao saʻo, taumafai e faaitiitia le latou voluma.

Faʻafofoina o fualaau oona i le fale

O vailaau faʻainisinia o le a fesoasoani e faʻaititia le tiga i pancreatitis poʻo isi maʻi faʻamaʻi. faʻamaʻi:

O vailaʻau faafomai e faaitiitia ai le maualuga o le suka o le chlorhydric i totonu o le manava i le fale.

Faatasi ai ma vailaau oona mo le afaina o le okeni, faʻavavega o faʻamaʻi pipisi e iloa:

O le faʻaaogaina o nei vailaʻau i le fale e tatau ona faʻatapulaʻa i le vaiaso, o le faʻaaogaina o taimi uumi e le manaʻomia. Afai e afaina le okeni, o le tiga e faateleina pe le alu ese foi, e te manaʻomia le fesoasoani mai se fomaʻi.

Afai e tiga le pancreas, e le malolo le mumu i le vaitau o le faʻavavevaveina o le maʻi, e mafai ona e ave Pancreatinum (30,000 PIECES), Creon (25,000 PIECES). O le a latou malolo le tino, o lona gaioiga o le a toe foi atu i le masani i le faagasologa o masina o togafitiga.

Faʻatasi ma isi vailaʻau, e mafai e lau fomaʻi ona faʻatonuina ni mea faʻapitoa:

O togafitiga faʻamaʻi e tatau ona faʻatino i le fale ma feutagaʻi ma le fomaʻi.

Tuua Lau Faamatalaga