Maʻisuka Cheesecake Recipes

Tausaga fou o le laulau e le mafai ona fai e aunoa ma le suamalie. O le keke cheesecake o se filifiliga sili lea mo se pati tea. E lava le sui o le kulimi masani ma le kulimi kulimi ma se kulimi malu o le sipisi, ma o le suka ma se mea suamalie ma le kalori o meaʻai o le a faʻamamafa. O gaosi gaosi e na o le afa itula le umi.

O mea aoga

Mo se oneone oneone, soo se kuki e iai meaʻai e talafeagai (sili ona lelei, "Iupeli"). O le a manaʻomia 200 g. Mea e totoe:

  • 0.5 kilokalama siʻisi gaʻo gaʻo,
  • 350 g o yogurt masani,
  • 50 ml o le apu juice (suka faasao, sili ona lelei mo pepe pepe po o le sasaina fou)
  • tasi ma le afa fuamoa
  • fualaau faisua po o le pata e faʻapipiʻi ai le moa,
  • 1.5 punetini o le malo,
  • 4 sipuni tele fructose
  • suamalie ma le zest o le 1 lemoni

O sea ituaiga o mea e sili ona talafeagai mo le maʻisuka. O le kulimi ma le yogurt e maualalo i le vevela o togafitiga, aʻo tausia a latou meatotino aoga. E le gata i lea, ua saunia le suamalie i totonu o le vai taele. O le kulimi kulimi o se oloa e fautuaina mo le maʻisuka o se puna o polotini, vitamini ma calcium. Ae peitai, e le faateleina le suka o le toto. O le yogurt masani e aoga tutusa mo le maʻisuka. E faʻamaonia le faʻaogaina o le tino ma lagolagoina le faʻaogaina o le tino, tuʻuina le lactobacilli i le tino.

Laasaga i lea laasaga ma lea laasaga

Aʻo leʻi amataina le kuka, faʻamafanafana meaʻai uma i le vevela vevela.

  • Tipi kuki i totonu o se mea e fufulu ai, faʻafefiloi ma le apu o le apu ma kuliaʻi le paluga,
  • gaʻo le vaeluaga ma sina suāuʻu laitiiti, salalau le paluga i lalo ma tao mo le 10 minute i le vevela o le 150 ° C,
  • A o taofi le keke ma faʻamafanafana i foliga, sasa le kusi falaoa ma le yogurt, fuamoa (afa o le fuamoa e tatau ona aofia uma ai le polotini ma le kulimi), fructose, sosolo ma le suamalie,
  • faaopoopo le masini i le mea e tupu ai le masini ma toe vaʻaia,
  • faʻapipiʻi ma le faaeteete le foliga manaia i le afifi, tuu le motu i luga o le keke, ma ufiufi i le afifi i luga,
  • tuʻu le moa i se apa lapoa ma sasaa vai i totonu ina ia aofia ai le afa o le maualuga o le manu,
  • taofi tao mo le 50 minute i le vevela i le 180 ° C.

Aʻo sauni, e tatau ona faʻamafanafana le keke i totonu o le pa. Ona tatau lea ona aveese ma toe faʻavelaina mo le itiiti ifo ma le 6 itula. Mai le aofaiga na faailoaina o mea e maua ai, e maua ai le 6 tufaga o le sisicake.

O le kosi kulimi masani e le faʻapitoa. Ae faʻalagolago lava i ou mafaufauga. E mafai ona teuteuina i fua fou, fasi pepa o lemoni, moli pe naʻo se lau laumei.

Glycemic Index of Baking Products

O le manatu o le faasino igoa e faasino i se faailo e afaina ai le tafe o le kulukose i totonu o le toto. O lalo ifo o lenei fuainumera, o le saogalemu o le oloa. E tupu foi i le taimi o le vevela o togafitiga, e mafai ona faateleina le faʻalauiloa. O lenei mea e sili ona moni mo kāloti, lea i le tino foliga e 35 iunite, ma i totonu o le 85 iunite.

O le faʻamaoniga o le maʻisuka e tatau ona maualalo, o nisi taimi e faʻatagaina ai le 'aiina o meaai i le averesi o le GI, ae maualuga i lalo o le faʻasaina faasaina.

O a faailoga e manatu e masani:

  1. E oʻo atu i le 50 PIECES - maualalo GI,
  2. E oʻo atu i le 70 PIECES - fuainumera GI,
  3. Mai 70 iunite ma luga - maualuga GI.

Ina ia le gata ina faia ni talatala manaia, ae ia maloloina foi, o mea ia o lo o mulimuli mai i fualaʻau, faatasi ai ma a latou faailoilo GI:

  • Rye falaoamata - 45 iunite,
  • Kefir - 15 iunite,
  • Fuga lanu - 45 PIECES, yolk - 50 PIECES,
  • Apple - 30 iunite,
  • Blueberries - 40 iunite,
  • Blackcurrant - 15 PIECES,
  • Laʻau mumu - 30 PIECES,
  • Fatisi e leai se tino - 30 iunite.

A fai ni ipu, e aofia ai meaʻai, ia mautinoa e te faʻaaogaina i luga o le laulau faʻamaufaʻailoga.

Faʻaalia lou suka pe filifili le itupa mo fautuaga

O pies mo le maʻisuka e faia faapitoa mai le falaoamata atoa, o le falaoa falaoa e tatau ona filifilia. E lelei tele le kukaina o le paluga e aunoa ma le faaopoopo o fuamoa. O le fua pito i sili ona lelei o le faʻaosoina lea o se tasi o le mea faʻafefete o le fefete (11 kalama) i le 300 ml o le vai mafanafana ma faʻaopopo se pine o le masima. A uma ona fufulu le 400 glamu o le falaoamata o le rai, faaopoopo se tasi sipuni sipuni o le suāuʻu fuālaʻau ma kuka se paluga mafiafia. Tuu i se nofoaga mafanafana mo le 1.5 - 2 itula.

Ina ia maua ni keke suamalie, e mafai ona e faʻaumatia ni nai fualaau suamalie i totonu o sina vaega ole vai ma faʻaopopo i le paluga. Mo le faʻatumuina o ia pies, e mafai ona e faʻaaoga:

E mafai ona seleseleina nila i luga o se fatulaʻau pe tipiina i totonu o ni nai pusa, ona o le muaʻi siakiina ma le fuʻe. Pipi pies i totonu o le ogaumu, i le vevela i le 180 C, mo le 30 minute.

O se tasi o mea e sili ona lauiloa mo le maʻisuka o le panikeke e leai sona suka. E faigofie ona latou sauniuni ma e le manaʻomia le suāuʻu kuka pe a fufulu, lea e taua tele mo lenei faʻamaʻi. O ia mea taumafa meaai e leai se suka e sili ona lelei ma ola maloloina.

Mo le tele o tautua o le a e manaʻomia:

  • 0.5 teaspini o le tao tao
  • 200 ml o susu
  • Oatmeal (saunia mai le oatmeal, pre-cut in a blender or grinder),
  • Blueberries, currants,
  • Onamamoni
  • O le fuamoa.

Muamua, sasa le susu ma le fuamoa, ona sasaa lea i totonu o le oatmeal ma faʻaopopo le faʻavela o le paʻu. Afai ei ai se manaʻoga e faʻafiafia le pancakes, ona tatau loa lea ona faʻamaʻapeina ni ipu se lua o le suamalie i le susu.

Faʻafefiloi mea uma ina ia leai ni lumupa. Pipi i totonu o se pusa seia oʻo i le enaena auro, e aunoa ma le faʻaaogaina o le suauu. E faatagaina le suauu i luga ina ia le mu ai pani Amerika.

Auauna i ni vaega, i ni vaega se tolu, ia teuteuina i vine ma faasasusu pancakes ma le kinamona.

Aʻai ma Cheesecakes

O se keke pateta e leai se ola e vave ona kuka ma e ese lona tofo. O le a e manaʻomia ni apu mama e lua, tipi, tipi i totonu o pusa ma uʻu ma sina vai. Pe a mālūlūlū, aveese mai le vevela ma taʻalo i se mea faʻaleleia seʻia oʻo i le faʻaauau pea o pateta pateta.

Ma le isi, fuga 150 km o le cereal i totonu o se apa mago ma le kinamona. Faafefiloi appleauce ma le 150 kalama o le siʻosiʻese vao e leai ni gaʻo, faaopoopo le 1.5 tbsp. punetēpu o koko ma paʻu i totonu o se mea faʻapitoa. Pepa pepa ma taʻavale i le cereal, tuʻu i totonu o le pusaaisa mo le po.

A aunoa ma le tao, e mafai ona e kuka se sisikisi, e te le manaʻomia foʻi le faʻamamaina o le paluga.

Ina ia faia se sisi, o le a e manaʻomia nei oloa:

  1. 350 kalama o le siʻisiʻi gaʻo gaʻo, sili atu meaʻai,
  2. 300 ml susu yogurt poo le kefir,
  3. 150 kalama o kuki mo le maʻisuka (fructose),
  4. 0.5 lemons
  5. 40 ml sua opu
  6. Lua fuamoa
  7. Tolu fualaau suamalie
  8. Tasi le sipuni sipuni.

Muamua, ia tipi kuki i totonu o se mea faʻaleleia poʻo se masini. E tatau ona itiiti le pala. E tatau ona faataatia i se tulaga loloto, na muamua lubricated i le pata. Auina atu le sisiva i le lumanai i le pusaaisa mo le 1.5 - 2 itula.

Aʻo faʻapipiʻi le pito i totonu o le pusaaisa, o le faʻatumu o loʻo saunia. Faafefiloi le kuka maisi ma kiliki i totonu o se masini suamalie seia oʻo ina lamolemole. Ona faaopoopo atu lea o le lemonia lemoni i le paluga ma tafana mo le tusa o le minute.

Faʻafefiloi fuamoa i totonu o se isi pesini ma faʻamaʻi, ona faʻapotopoto lea ma le faʻatumu. Aveese le faavae mai le pusaaisa ma sasaa le faʻatumuina saʻo lava iina. E le tatau ona tao le kesekake i totonu o le ogaumu. Ufiufi le ipu i le kuka i le lumanai ma se fafie ma tuu i totonu o se koneteina, lapoa lautele ma tumu i le afa i le vai.

Ona tuu lea o le cheesecake i totonu o le umu ma tao i le vevela o le 170 C, mo le itula. Alu e faʻamalolo e aunoa ma le aveeseina mai le ogaumu, o le a alu pe a ma le fa itula. Aʻo leʻi tuʻuina atu le sisi i luga o le laulau, sasaa i le kinnamon ma teuteu i fua.

O le vitio i lenei tusiga o loʻo tuʻuina mai ai nisi o fualaau mo le maʻisuka.

Faʻaalia lou suka pe filifili le itupa mo fautuaga

O le maʻisuka e manaʻomia ai le meaai. Mai le taumafa e tatau ona e vavaeese ai suka, sipuni, keke ma pusa. O le fale lelei o le fale e faʻasaina foi. Ae o le maʻisuka o le a le misia nei ipu ma meaʻai, nai lo i latou, o loʻo i ai ni meaʻai mo meaʻai suamalie e le afaina ai le suka toto. O le a le mea e tatau ona fai mo le maʻisuka o loʻo faamatalaina i lalo.

Faʻasologa o Tulafono Faʻasalalau Faʻatau mo Tisuka

O le kuka mo le maʻisuka e tatau ona aofia ai meaʻai (photo: sysop.net.mx)

O mea masani masani, keke, pusa ma kuki e solia i le maʻisuka, aua e mafai ona latou faateleina le suka suka. Ae o loʻo i ai ni kuka kulimi e le gata ina aʻafia ai le toto, ae fesoasoani foi i le faʻaitiitia o le kulūkose ma maua ai se aafiaga lelei i le tino. Pe a sauni se meaʻai mo le maʻisuka, e tatau ona e iloa poʻo le a le faʻatumu poʻo le falaoamata e filifili, o mea e le aoga o le a le afaina ai le tagata maʻi. O le mea lea, e tatau ona e manatua nisi tulafono:

  • Faʻafeiloaʻi falaoamata falaoamata. Buckwheat, sana, oat, falaoamata chickpea e talafeagai foi, o le falaoamata po o le fagala ua faatagaina foi.
  • E tatau ona suia le pata i le margarine le maualalo.
  • Mo le faʻatumu, faʻaaoga fua e le i faʻasusu ma vine (apu, pears, cherries, currants, ma isi).
  • Nai lo le suka, e tatau ona faʻaaogaina suka. O le filifiliga sili mo le taoina o le stevia.
  • I le avea ai ma se faʻatumu, filifili ituaiga o meaʻai e maualalo le gaʻo o iʻa po o iʻa.
  • E fautuaina e filifili le kuka, susu, kulimi kirimoli ma isi oloa gaosi susu ma se mea maualalo maualalo.
  • E fautuaina e aua le faaopoopo fuamoa i le paluga pe faaitiitia le numera. Ma o le faʻatumu, o fuamoa ua afifi e sili.
  • O le kuka mo le maʻisuka e tatau ona i ai le itiiti ifo o kalori.

E faʻafefea ona 'ai meaʻai taofa e aunoa ma le fetuunaʻi o le soifua maloloina

O le maʻisuka e le tatau ona 'ai le tele o tao (photo: 3.bp.blogspot.com)

E le afaina pe o le a le meaai ma le soifua maloloina lelei e faʻaaogaina i le tao, e tusa lava po o le a le saʻo ma mulimuli i fautuaga o loʻo saunia se ipu, o le faʻaaogaina tele o lea mea e mafai ona faatupuina ai le toto toto. O le mea lea, e fautuaina e faʻaaoga soʻo se mea e gaosia i le tausisia o tulafono.

  • Afai e taumafai le maʻisuka e tao mo le taimi muamua, e vave ona fautuaina e 'ai sina vaega itiiti e siaki pe faapefea ona tali atu le tino.
  • O mea eseese eseese e i ai aafiaga eseese i le suka o le toto. A maeʻa ona 'aina soʻo se taumafataga, e manaʻomia ona siaki lau kulūkose toto.
  • E faasaina le 'ai tele o le tao i le taimi e tasi. O le vaega e tatau ona vaevaeina i ni nai taimi.
  • E fautuaina e 'ai na o ni ipu tunu fou.

Afai e te le galo e uiga i nei fautuaga, o le a leai se faʻafitauli e maua mai ai meaʻai e leai ni suka mo le maʻisuka.

O le faifeau lelei atoatoa mo pies

E le mafai ona totoina le toto toto (ata: oldtower.ru)

O meaai o meaai mo le maʻisuka o le a tosina ai oe i la latou manogi manaia ma le tofo. Fafagaina ia mea e faigofie.

Meaʻai mo le paluga:

  • rye falaoa 1 kg
  • fefete 30 g
  • 400 ml vai
  • 2 tbsp. l fuālaʻau manogi
  • le masima.

Sauniuniga: faʻafefiloi 500 g falaoamata, fefete, vai ma le suauʻu, faʻafefiloi ma faʻaopopo le falaoamata 500 g totoe. Vili se paluga faigata ma tuu i se nofoaga mafanafana e talafeagai ai.

I le avea ai ma se faʻatumuga, e mafai ona e faʻaaogaina mea uma e mafai ona faʻatagaina mo le maʻisuka (apu, pears, cherries, currants, fuamoa ua fufuluina, fualaau faisua, gaʻo manu po o iʻa, ma isi).

Muffins mo le maʻisuka

Muffins mo le maʻisuka e mama ma lelei (ata: vanille.md)

Muffins faatagaina mo le maʻisuka e mafai ona saunia e tusa ai ma se fua faapitoa.

  • rye falaoa 4 tbsp. l.,
  • fuamoa 1 pc.,
  • gaʻo maualalo-55 g
  • lemoni zest
  • vine po o currants,
  • masima
  • suamalie.

Sauniuniga: sasa le fuamoa i le margarine, faaopoopo i le suka ma le lemon zest, faʻafefiloi. A uma lenei mea, faʻaopoopo le falaoamata. E mafai ona e faaopoopoina se vine po o se fualaau suamalie i le paluga. Faʻasalaga le paluga i ni mea e faʻafefiloi ma le margarine, ma tao mo le afa itula i le ogaumu i le 200 tikeri Celsius. O loʻo iai tapenapena muffins.

Orange pai

O le kulimi na faia mai laʻau e le gata o le soifua maloloina ae e manaia (ata: i.ytimg.com)

O tagata uma o le a fiafia i le manogi manogi ma oni. A uma ona faʻaaogaina, e le tatau ona e popole o le a tulaʻi mai le suka toto.

  • moli 1 pc.,
  • fuamoa 1 pc.,
  • sorbitol 30 g
  • leona tipolo
  • lemon peel 2 tsp.,
  • almonds eleele 100 g.

Sauniuniga: sasa le moli i totonu o le vai vevela ma faʻafefe mo le 20 minute. Aveese, malu, tipi i fasipepa ma aveese ponaivi. 'Aʻai i totonu o se mea e faʻaleleia ai le toto. Ina ia saunia le paluga, sasa le fuamoa i le sorbitol, faaopoopo le sua o le tipolo ma le vevela. Liligi le almond ma le moli i le mea e tupu ai, masini. Tuu le paluga maeʻa i se masini ma tao i totonu o le oven i le 180 tikeri Celsius mo le 40 minute.

Apple pai

Apple pie - o se meaʻai suamalie (photo: gastronom.ru)

O se pele pai pele e saunia e tusa ai ma se fua faapitoa e mafai ona aina e aunoa ma ni faafitauli i le maʻisuka.

Sauniuniga: sasa ia aso faʻamaʻaʻai ma le margarine. Grate apu ma faaopoopo i aso. Taumafai, faaopoopo le masima ma le faʻavasega. Paʻu le masini e tupu ai. Faʻaopopo fua ma fuamoa, faʻafefiloi. Ona faaopoopo lea o le falaoamata, tao tao ma le susu. Vaʻaia le ogaumu i le 180 tikeri Celsius. Tuu le pepa pepa i le pito i lalo o le ipu tao ma tuʻu le paluga. Pipi seia oʻo i le brown brownula mo le 40 minute.

Blue pai

Blueberries fesoasoani e maualalo le toto suka (ata: e-w-e.ru)

O sea paiga o le a sili ona aoga mo le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2, aua o laumei e lauiloa mo lo latou gafatia e maualalo le suka. Nai lo le malulu po o le lanumeamata fou, e mafai foi ona faʻaaoga fualaau suamalie.

  • falaoa falaoa 150 g
  • gaʻo susu gaʻo 150 g,
  • fatalisi fatisi 150 g,
  • walnuts 3 pcs.,
  • fualaau aina fou po o le malulu (po o currants) 750 g,
  • fuamoa 2 pcs.,
  • suka suia le 2 tbsp. l.,
  • almonds 50 g
  • kulimi pe kulimi kirimulu 1 tbsp. l.,
  • masima 1 tsp.,
  • afamona ia tofo.

Sauniuniga: Salu le falaoamata, faaopoopo le kusi falaoamata, faʻafefiloi. Ona faʻaopoopo lea o le margarine ma le masima. Uu le paluga ma ou lima. Ona tuu lea i totonu o le pusaaisa mo le afa itula. Faʻasaga le paluga malulu, faʻafefeteina le falaoamata, gagau i le afa ma toe taʻavale. Afai o le a faʻamaʻago le vine, ona tatau lea ona muamua faʻamago ma mago, ma fufulu fou ma faʻamago. Ona e tatau lea ona sasa le fuamoa, faaopoopo i ai le suamalie, almonds ma mea manogi ma faaauau pea ona sasa. Faaopopo le kulimi, sasa. Vaʻai le ogaumu i le 200 tikeri Celsius. Lubini le fomu ma le margarine ma tuu le paluga i totonu ma tuu i le ogaumu mo le kuata o le itula. O le paluga e tatau ona taoina sina mea itiiti. Aveese mai le ogaumu ma fufuluina i fualaau aina. Taʻu fua i luga ma ufiufi i le faʻafefiloi o fuamoa. Tuu i totonu o le ogaumu. Faaitiitia le vevela taofi i le 160 tikeri Celsius. O le a saunia le keke i le 40 minute.

Tsvetaevsky pai

O sea paiga e mafai ona faia mai strawberries, cherries poʻo fugalaau (photo: gastronom.ru)

O loʻo i ai se faʻataʻitaʻiga o le fua o le Tsvetaevsky anufe o le a valaʻau i le maʻisuka o le 1st ma le 2nd, faapea foi i latou uma e fiafia i laʻau suamalie.

Meaʻai mo le paluga:

  • falaoa falaoa 1.5 ipu,
  • kirimulu mumu (gaʻo gaʻo 10%) 120 ml,
  • fatalisi fatisi 150 g,
  • soda 0.5 tsp.,
  • vineta 15 g
  • apu 1 kg.

Fualaau mo le gaʻo:

  • kulimi mumu (gaʻo gaʻo 10%) 1 ipu,
  • vine fua 1 ipu
  • fuamoa 1 pc.,
  • rye falaoa 2 tbsp. l

Sauniuniga: ia saunia le paluga, e tatau ona e faʻafefeteina le margarine ma faʻafefiloi ma kirimi kiripulu. Faaaoga le vailaau e fufulu ai soda ma faʻaopopo i le falaoamata. Faʻalelei lelei. Faʻuʻu le falaoa tao ma le margarine ma tuʻu le paluga i totonu. Fufuluina apu, pi, tipi i fasi pepa ma tuu i luga o le paluga.

Ina ia saunia le kulimi, e tatau ona e faʻafefiloi mea talafeagai ma taia ma taoto i luga o apu.

Vaʻai le ogaumu i le 180 tikeri Celsius ma tao le keke mo le 40-50 minute.

Keke keke Carrot

E mafai ona 'aina le keke a Carrot i le maʻisuka (ata: diabetdieta.ru)

O le keke o Carrot o le a faateia ai oe i lona tofo masani ma le manogi o gourmets uma ma le maʻisuka.

  • rye falaoa 50 g,
  • kāloti 300 g
  • walututs 200 g,
  • fuafasi 150 g
  • falaoa pipi gye falaoa 50 g,
  • 4 fuamoa,
  • fualaau aina po o le sua sua 1 tbsp. l.,
  • soda 1 tsp.,
  • ulani ma isi mea manogi.

Sauniuniga: faʻafefiloi kātiti. Tipi ni fatu ma faʻapipiʻi i falaoamata ma falaoa. Faʻaopopo le soda, masima. Vavaeese le squirrels mai le yolks. Faʻaopopo le fructose faatasi ai ma le sua (e mafai ona faʻaaoga le sua suamalie) ma mea manogi i le yolks. Paʻu. Faaopopo le falaoamata ma falaoa ma kāloti. Faʻafefiloi lelei. Faʻamuʻu le paletini ma tuʻu i totonu o le paluga.

Fagogo se pepa tao tao ma le margarine ma tuʻu le paluga. Pipi i totonu o se ogaumu e vevela i le 180 tikeri Celsius seia uma ona kuka.

O le iloaina o tekinolosi ma tulafono mo le faia o le tao taofi mo le maʻisuka, o tagata ei ai le maualuga maualuga o le toto suka e mafai ona fiafia atoatoa i le tofo o ipu maloloina ma le lelei.

E faʻafefea ona kuka le keke keke, lea e le aʻafia ai le maʻisuka, e mafai ona e vaʻai i le vitio o loʻo i lalo.

O le kuka mo le maʻisuka e le faʻasaina faasaina: e mafai ona e 'ai ma le fiafia, ae ia matauina le tele o tulafono ma tapulaa.

Afai e kuka i faleoloa po o faleoloa masani, e mafai ona faʻatau i le maʻisuka ituaiga 1 i tino laiti, ona tatau loa lea ona saunia le kuka mo le maʻisuka ituaiga 2 i na tulaga e mafai ai ona mataʻituina le tausisia o tulafono ma tulimanu, e le aofia ai le faaaogaina o mea faasaina.

O a meaʻai e mafai ona ou 'ai ma le maʻisuka?

E iloa e tagata uma le tulafono autu o le kukaina o kuka mo le maʻisuka: ua saunia e aunoa ma le faaaogaina o suka, faatasi ai ma mea e suitulaga - fructose, stevia, syrup suamalie, meli.

Meaʻai laiti-carb, faʻamaulalo faʻapitoa o oloa - o nei faʻavae e masani i tagata uma e faitau i lenei tusiga. I le taimi muamua na tilotilo ai, e foliga mai o meaʻai e leai ni suka e maua ai le maʻisuka e le oi ai masani ma mea masani, ma o le mea lea e le mafai ona manaia.

Ae e le o le mea lea: o fua o le a faʻaaogaina i lalo e faʻaaogaina ma le fiafia e tagata e le o maua i le maʻisuka, ae pipii i se meaai lelei. O se faʻaopoopoga sili atu, o fuamasi e masani, faigofie ma faʻavave ona saunia.

O le a le ituaiga falaoamata mo le maʻisuka e mafai ona faʻaaoga i le taoina o kuka?

O le faʻavae o soʻo se suʻega o le falaoamata, aua o le maʻisuka e mafai ona faʻaaogaina e le o ona ituaiga uma. Suauu - faasaina, sei vagana ai le fila. E mafai ona e faʻaogaina laʻititi maualalo ma faʻafefeteina. Auā o le maʻisuka, lūlū, rye, buckwheat, sana ma le oatmeal e aoga. Latou te faia taumafa sili ona lelei lea e mafai ona 'aina e le maʻisuka ituaiga 2.

Tulafono mo le faʻaaogaina o oloa i le kukaina o fualaau mo le maʻisuka

  1. O le faʻaaogaina o fua suamalie, o le toppings ma le suka ma faʻasao e le faatagaina. Ae e mafai ona e faaopoopoina le meli i se vaega itiiti.
  2. O fuamoa moa e faʻatagaina ile faʻaaogaina - o meaʻai uma e maua ile maʻisuka ma ana kuka e aofia ai le 1 fuamoa. Afai e tele mea e manaʻomia, ona faʻaaogaina lea o proteins, ae le o vailaʻau. E leai ni tapulaa pe a sauniuni le toppings mo pies ma fuamoa ua kuka.
  3. O le pata suamalie e suia i fualaau aina (olive, sunflower, sana ma isi) poʻo le margarine maualalo.
  4. O ituaiga uma o le maʻisuka e lua e iloa, pe a kuka kuka mea e taofi e tusa ai ma fuaitau faapitoa, e tatau ona matua pulea lelei le kalori, le numera o iunite falaoa ma le numera glycemic. E taua le faia o lenei mea i le faiga o kuka, ae le o le maeʻa.
  5. Kuki i ni vaega laiti ina ia leai se faaosoosoga o le faʻanoanoa, sei vagana ai aso malolo, pe a valaʻaulia tagata valaaulia ma o le togafitiga ua fuafuaina mo i latou.
  6. E tatau foi ona taliina - 1-2, ae leai se fesoasoani.
  7. E sili atu ona lelei le togafiti oe lava i pastry fou, ae le o le aso e sosoo ai.
  8. E tatau ona manatua e oʻo lava i oloa faapitoa e faia e tusa ai ma le faʻataʻitaʻiga e taliaina mo le maʻisuka e le mafai ona kukaina ma 'ai e le aunoa: e sili atu ma le tasi le taimi i le vaiaso.
  9. E fautuaina e te maua se suʻega o le toto i luma ma pe a maeʻa taumafa.

O se fua mo se suʻesuʻega faʻasaʻo ma le saogalemu mo le maʻisuka ituaiga 2

O meaʻai mo keke, rolls, pies, ma isi taumafataga mo le maʻisuka o loʻo fausia tele i luga o se suega faigofie, lea e faia mai le falaoamata o le rai. Manatua lenei fua, e aoga mo le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2.

E aofia ai mea sili ona taua e maua i fale uma:

Mai lenei suʻega, e mafai ona e taoina pies, rolls, pizza, faʻataʻitaʻi ma sili atu, ioe, i ai poʻo le leai foi o ni togi. Ua saunia faigofie - o le vai e vevela i le vevela e sili atu i luga o le vevela o le tino o le tagata, o le fefete ua fafaga ai. Ona faʻaopoopoina lea o sina falaoamata, o le paluga e faʻamaluina i le faʻaopoopoga o le suauʻu, i le iʻuga e tatau ona faʻafefe le masini.

A fai loa le meaʻai, ona tuu lea o le paluga i se mea mafanafana, ufiufi i se mafanafana mafanafana ina ia fetaui lelei. O lea e tatau ona faʻaalu pe a ma le itula ma faʻatali mo le sauniuniga o le faʻatumu. E mafai ona fufuluina le kapeti ma se fuamoa poʻo le suaina o apu ma le kinnamon ma le meli, poʻo se isi lava mea. E mafai ona faʻatapulaaina oe lava i le taoina o apa.

Afai e leai se taimi po o se manaʻoga e gasegase i le paluga, o loʻo i ai le auala sili ona faigofie - ia fai ni falaoa pita matala e avea ma faavae mo le pai. E pei ona e iloa, i lona tuufaatasiga - naʻo le falaoamata (i le mataupu mo le maʻisuka - rye), vai ma masima. E matua faigofie lava ona faʻaaogaina e kuka ai meaʻai, pizza, ma isi pusa tuusaʻo.

E faʻapefea ona fai se keke mo le maʻisuka?

E le mafai ona sui keke keke, lea e faʻasaina mo le maʻisuka. Ae le o le mea atoa, ona o loʻo i ai keke keke maʻisuka faapitoa, o fua o mea tatou te tufatufaina nei.

O na kulimi masani e pei o le manogi suamalie suamalie po o le mafiafia ma le gaʻo, ioe, o le a le, ae o keke mama, o nisi taimi i luga o se siaki po o isi tulaga, ma le filifilia ma le faaeteete o mea e mafai ona faatagaina!

Mo se faʻataʻitaʻiga, ave se keke keke-yogurt mo le maʻisuka ituaiga 2: o le fua e leʻo aofia ai se gaosiga tao! O le a manaʻomia:

O le faia o se keke i ou lava lima e taua: e tatau ona e faʻafefe le gelatin ma faʻafefe malie, faʻafefiloi le kulimi kulimi, yogurt, kisisisi seia lelei, faʻaopoopo le gelatin i le masini ma faʻapipiʻi ma le faʻaeteete. Ona faʻafeiloaʻi lea o vine po o nati, tafe ma sasaa le paluga i le pepa saunia.

O sea keke mo le maʻisuka e tatau ona tuu i totonu o le pusaaisa, lea e tatau ona 3-4 itula. E mafai ona e faʻamamaina i le fusi. A e auauna atu, ave ese mai le paʻu, taofi mo sina minute i le vai mafana, liliu i luga o le ipu, teuteu le pito i luga i le seleselega, fasi 'apu po o alani, laʻau tipi, fasi mite.

Pies, pies, rolls: kuka kulimi mo ituaiga 2 maʻisuka

Afai e te filifili e fai se pai mo le maʻisuka, ua uma ona e iloa le fua: sauni le paluga ma le fufuluina o fualaau faisua, fualaau aina, suamalie, susu susu susu gaosia mo le taumafaina.

E fiafia tagata uma i keke keke ma i ituaiga uma o filifiliga - French, charlotte, i luga o le faifeau pupuu. Sei o tatou vaai i le auala e vave ai ma faigofie ona kuka ai se meaʻai masani, ae sili atu le suamalie apu apu mo le maʻisuka ituaiga 2.

Ua faʻafefiloi Margarine ma le fusi, ua faaopoopoina se fuamoa, ua sasaina le masini i se fusi. E faʻafeiloaʻi le falala i totonu o se sipuni ma faʻapipiʻi lelei. O le a nutimomoia (gaosi finisi), faaopoopo i le masini ma susu. I le faaiuga, e faaopoopoina le paʻu tao (afa afa).

O le paluga o loʻo faʻapipiʻiina i luga o se fulufulu ma se maualuga maualuga, ua faataatia ina ia maua ai se vaimalie ma avanoa mo le faatumuina. E tatau ona taofi le paluga i le ogaumu pe a ma le 15 minute, ina ia maua ai e le eleele le tele o mea. Ma le isi, ua saunia le faʻatumu.

E tipiina apilua i ni fasi pepa, fufuluina i le sua o le lemoni ina ia aua nei mou atu le foliga fou. Latou te manaʻomia ina ia faʻatagaina sina meaʻai i totonu o le suāuʻu fuālaʻau, e leai se mea, e mafai ona e faʻaopopo sina tamaʻi meli, fufulu ma le kinamona. Tuu le faʻatumu o le avanoa na tuʻuina atu, tao mo le 20-25 minute.

Kuki, keke keke, keke mo le maʻisuka: fualaʻau

O mataupu faavae o le taoina mo le maʻisuka ituaiga 2 o loʻo mulimulitaʻia foi i nei fua. A oʻo mai faʻafuaseʻi malo, e mafai ona e togafitia i latou ile kuki oatamal e faia i le fale.

  1. Hercules flakes - 1 le ipu (e mafai ona nutimomoia pe mafai foi ona tuu i le tino masani),
  2. Toa - 1 fasi pepa
  3. Palu faʻamalosi - afa o le ato,
  4. Margarine - o sina mea laitiiti, e tusa o se sipuni sipuni,
  5. Laʻau suamalie e tofo ai
  6. Milu - e ala i le tumau, itiiti ifo i le afa ipu tioata,
  7. Vanilla mo meaʻai.

O le ogaumu e faigofie tele - o mea uma o loʻo i luga o loʻo faʻafefiloi i se mea e tutusa lelei, e lava le mamafa (ae le o le vai!) Mass, ona tuʻuina lea i vaega tutusa ma fomu i luga o se pepa tao, kuka i luga o le suāuʻu manogi, poʻo luga o le paʻu. Mo se suiga, e mafai foi ona e faaopoopoina ni fatu, fualaau mamago, vine mamago ma tio. E taoina keke i le 20 minute i le vevela i le 180 tikeri.

Muffins, keke, muffins mo le maʻisuka - o mea uma lava e mafai ma e naʻo le fale lava ia!

Afai e le maua le fua saʻo, faataitai i le sui o mea e le talafeagai mo le maʻisuka i fua masani masani!

O se vasega matua i le sauniuniga o keke, lea na saunia e loʻu afafine ma laʻu fesoasoani laitiiti)

O le a ou fai muamua atu o pineapa i le fua e foliga mai e sili ona suamalie i se tasi, e mafai ona suia i se mea.

Ou te fia faasoa atu ia te oe se faigofie

se fua mo fualaau suamalie ma maloloina

e leai ni falaoamata ma suka. O le mea pito sili ona taua, o lau pepe e mafai ona avea ma se vaega malosi i le kuka. O laʻu tama teine ​​e na o le tasi le tausaga ma le 8 masina le matua, o lea na ou saunia ai mea uma i le taimi muamua, ae faʻatasi ma se tamaititi matua e mafai ona e faʻatagaina nisi saolotoga. O laʻu tama teine ​​i le umukuka ei ai lona lava tulimanu ma se fata ma meafaigaluega. Sa matou faia a matou katepa iina.

resitala e vaʻavaʻai i le fesoʻotaʻiga
O le a e manaʻomia: Mo keke keke

  • oatmeal 150 g
  • papaʻe kulimi 250 g
  • polotini o fuamoa e lua
  • apu ma / poʻo pears 350 g
  • falaoa pinea 250 g
  • kāloti 300 g
  • vine mama, vine ma sieri 20 g
  • pulu, apricots malo ma aso 80 g
  • taoina le paʻu 1 tsp

Mo le suauu paʻu:

resitala e vaʻavaʻai i le fesoʻotaʻiga

  • sina sisi kuka laititi po o le ricotta 250 g
  • yogurt 100 g
  • vine (matou te tago i le kiona, ae sili atu ona lelei) 220 g

  • Liligi le oatmeal ma le yogurt ma faʻafefiloi lelei. Faʻaopopo fasi squirrels.

tusi resitala e vaʻaia ai le kulupu Grate Karoti i luga o se fuʻa lelei, apu ma le pi i luga o se mea e sili ona lelei, ia tapenaina lelei le pineapple (e mafai ona e faʻapipiʻi mea uma i totonu o se paluga, o le mea autu e le tatau ona faʻafefeteina), faʻaopopo i le paluga.

resitala e vaʻavaʻai i le fesoʻotaʻiga

  • Faaopopo fualaau mamago ma vine mamago i le paluga, faaopoopo le tao tao, toe faʻafefiloi mea uma
  • Tuu le paluga i le keke cupcake. Pipi i totonu o se ogaumu e muaʻi faʻamama i le vevela i le 160 tikeri 50 minute.
  • Matou te faia se kulimi: sasa le yogurt ma fua i totonu o se mea faʻafefiloi, faaopoopo leisi siʻi i le lumanaʻi lumanaʻi. Ua saunia le kulimi, e mafai pea ona pusa.
  • Ave ipu keke mai le ogaumu, malulu. Matou te tufatufa atu le kulimi kulimi luga oi latou. Alu i le pusaaisa mo le tele o itula.
  • Fesoasoani ia te oe lava!
  • resitala e vaʻavaʻai i le fesoʻotaʻiga

O se vasega matua i le sauniuniga o keke, lea na saunia e loʻu afafine ma laʻu fesoasoani laitiiti)

O le a ou fai muamua atu o pineapa i le fua e foliga mai e sili ona suamalie i se tasi, e mafai ona suia i se mea.

Ou te fia faasoa atu ia te oe se faigofie

se fua mo fualaau suamalie ma maloloina

e leai ni falaoamata ma suka. O le mea pito sili ona taua, o lau pepe e mafai ona avea ma se vaega malosi i le kuka. O laʻu tama teine ​​e na o le tasi le tausaga ma le 8 masina le matua, o lea na ou saunia ai mea uma i le taimi muamua, ae faʻatasi ma se tamaititi matua e mafai ona e faʻatagaina nisi saolotoga. O laʻu tama teine ​​i le umukuka ei ai lona lava tulimanu ma se fata ma meafaigaluega. Sa matou faia a matou katepa iina.

resitala e vaʻavaʻai i le fesoʻotaʻiga
O le a e manaʻomia: Mo keke keke

  • oatmeal 150 g
  • papaʻe kulimi 250 g
  • polotini o fuamoa e lua
  • apu ma / poʻo pears 350 g
  • falaoa pinea 250 g
  • kāloti 300 g
  • vine mama, vine ma sieri 20 g
  • pulu, apricots malo ma aso 80 g
  • taoina le paʻu 1 tsp

Mo le suauu paʻu:

resitala e vaʻavaʻai i le fesoʻotaʻiga

  • sina sisi kuka laititi po o le ricotta 250 g
  • yogurt 100 g
  • vine (matou te tago i le kiona, ae sili atu ona lelei) 220 g

  • Liligi le oatmeal ma le yogurt ma faʻafefiloi lelei. Faʻaopopo fasi squirrels.

tusi resitala e vaʻaia ai le kulupu Grate Karoti i luga o se fuʻa lelei, apu ma le pi i luga o se mea e sili ona lelei, ia tapenaina lelei le pineapple (e mafai ona e faʻapipiʻi mea uma i totonu o se paluga, o le mea autu e le tatau ona faʻafefeteina), faʻaopopo i le paluga.

resitala e vaʻavaʻai i le fesoʻotaʻiga

  • Faaopopo fualaau mamago ma vine mamago i le paluga, faaopoopo le tao tao, toe faʻafefiloi mea uma
  • Tuu le paluga i le keke cupcake. Pipi i totonu o se ogaumu e muaʻi faʻamama i le vevela i le 160 tikeri 50 minute.
  • Matou te faia se kulimi: sasa le yogurt ma fua i totonu o se mea faʻafefiloi, faaopoopo leisi siʻi i le lumanaʻi lumanaʻi. Ua saunia le kulimi, e mafai pea ona pusa.
  • Ave ipu keke mai le ogaumu, malulu. Matou te tufatufa atu le kulimi kulimi luga oi latou. Alu i le pusaaisa mo le tele o itula.
  • Fesoasoani ia te oe lava!
  • resitala e vaʻavaʻai i le fesoʻotaʻiga

E faʻafefea ona kuka le kukikiniki e leai se suka:

  • Kuki le pauka. I totonu o se mea e faʻafefeteina ai, sasaina i totonu o se lamolemole.
  • Faʻafefiloi mea uma mo le faʻatumu (silasila i vaega) i se masini tutusa. E tatau ona e maua se foliga manaia. Tuʻu 2 sipuni tele o le pumpkin puree mo le faʻavae.
  • Ave se ipu tunu ma pito i luga. Ufiufi i le paʻu. Liligi le faatumuina i totonu. Ufiufi le pito i luga i le pepa.
  • Ave se apa lapoa, sasaa vai i totonu. Faʻamau i totonu o le pepa faʻatumu. O le vai e tatau ona oʻo atu i le ogatotonu o le kulimi o loʻo tumu.
  • Tuu le fausaga ile ogaumu. Pipi 1 le itula i le 180 tikeri.
  • A maeʻa ona tuʻu le manava, ma tuʻu i totonu o le pusaaisa i le po.
  • O le a matou saunia le faʻavae o le a taoto ai le paukuki o le kulimi kulimi o loʻo tumu i le sisi. Faʻafefiloi mea eseese o le faʻavae, ma le eseese o le vai, suauu ma le elekeni puree.
  • Faʻafefiloi ma le filemu ia mea, ae le o le tosoina tele. O le masini e tatau ona tumau le ea.
  • Tuu se fasi iemole o le masini i luga o se pepa tao tao, ma tao mo le afa itula i le 180 tikeri. Ona faʻatagaina lea o le keke ia faʻaliliu.
  • O le taimi nei matou te aoina ma teuteu kekecake. Tuu le keke i luga o le ipu, ia faaeteete le faatumuina i luga. Le faia o se mea lanu enaena, faʻaaoga le maltitol ma se mea e mumu. Afai e leai sou mumu, e mafai ona e teuteuina le sisi sisi ma fasi pulu poʻo mea manogi.

BJU dessert, fuafua i se meaʻai fuafuaina:

O se mea manaia o le a ofo ma fiafia i soo se tasi. Ma le 1 le falaoa e tasi mo le 100 kalama o se meaalofa mo le maʻisuka.

O le kalori ihi o le cheesecake e maualalo foi, aemaise lava mo se keke, 97 kcal.

Tuua Lau Faamatalaga