E faʻafefea ona faʻafefeteina le mumu o le pancreatic i le fale

O le pancreatitis o se maʻi matautia lea e mafua ai le mumū o le pancreas. Afai e le togafitiga togafitiga, e ono tulai mai ni taunuuga ogaoga. Talu ai ona o le iron e maua ai le inisalini, o le pancreatitis e mafai ona faʻaosoina ai le atinaʻeina o lona maʻi ma le faʻavaeina o le maʻisuka. O gasegase o se mea taatele, lea e mafua ona o le i ai o le mumu i tagata mamaʻi e le togafitia i le falemaʻi. E taua le iloa pe faʻafefea ona faʻafefe atu le mumu o le pancreatic i le fale.

Aisea e tupu ai le vevela?

O faʻamaʻi taʻitasi o loʻo i ai a latou lava mea e atiaʻe. E masani lava, o le faʻavaeina o faʻamaʻi e faalagolago i le tagata, pe faʻapefea ona ia taʻitaʻia se olaga soifua ma vaavaaia le soifua maloloina.

O le mumu o le pancreatic e faatatau i togafitiga e mafai ona togafitia i puipui o se fale. I se fale e taofia, e moni foi le puipuia o oe lava mai faʻalavelave leaga.

O mafuaʻaga o le mumu o le pancreatic e aofia ai:

  • ulaula tapaa ulaula - faʻaosoina le atinaʻeina o foliga masani o pancreatitis, faʻapipiʻi tino, cancer. Afai e te tuufaatasia lenei masaniga ma isi mea leaga, o lenei mea e faʻaleleia ai o latou aafiaga, pe a uma ona mumu le pancreas, ma o loʻo faʻaauau pea ona inuina e le tagata maʻi le ava malosi ma ua leai ni meaʻai fautuaina,
  • o le faʻamalosi o le ava malosi - e aʻafia ai le gland, e oʻo atu ai i le oti o ona sela, e aʻafia ai siama gaʻo,
  • faʻamaʻi o se natura faʻaleagaina ma se umi umi,
  • faʻasologa o togafitiga
  • suiga i mea taumafa taumafa - masani ona faʻamaonia i le tulaga o le le pulea lelei o meaʻai gaʻo, falaoamata, meaai vevela, soda. O nei oloa uma e mafua ai le faateleina o le gaosiga o le sua o le pancreatic, e faalavelave i lona toso i totonu o le duodenum 12, e faʻaleagaina ai le faagasologa o le vaeluaina o oloa ma se faʻaleagaga tele i le tele o totoga ola. O le mea lea, o se faʻavavega o le mumu o le okeni o loʻo matauina,
  • ituaiga eseese o manuʻa o le vevela pito i luma,
  • aveina o vailaau faʻamaʻi e taʻitaʻi atu ai i le mumū o le okeni,
  • faʻafitauli.

O faailoga muamua o le pancreatitis e faʻapupulaina i faʻamaʻi ma le masani ai o le maʻi, ma faʻaalia ai o ia o se faʻamaʻi tiga tigaina o le herpes zoster, faʻalauiloa i le pito i luga ma se fesuiaiga i le pito i tua. Togafitiga o tiga o faʻaʻailoga o pancreatitis o le a ausia pe afai e te punou i lalo le ogalaau i luma i se tulaga nofoa.

O le malosi o le faʻavauvau tiga o le a faalagolago i le ogaoga o le mumu, aemaise lava e faatatau lea i le gasegase o togafitiga o pancreatic.

I le gasegase o le faʻamaʻi, o le okeni e faʻaleagaina atoa pe i ni vaega eseese. O le pancreatitis e sau faatasi ma le suppuration o le okeni, le vevela o ona masini, o loʻo i ai le toto. I le tulaga o se faʻagasologa masani, o le mimiti e telegese, faʻaitiitia ma faʻateleina.

Faailoga o le mumu o le pancreatic inflammation.

  1. Paga le mautonu i le itu o ivi, o loʻo i ai se uiga fusi.
  2. Nausea
  3. Vomiting, mulimuli ane ua sili atu le lelei o le maʻi mo sina taimi.
  4. O le paʻu o le manava o le tino.
  5. Paʻu paʻu.
  6. Vaivai.
  7. Sweating.
  8. Faʻalauteleina o le tau.

I le taimi muamua, o foliga e foliga mai i le mamafa o le mamafa i totonu o le vaega o loʻo aʻafia 2 itula talu ona 'ai. O le tulaga e mafua ai le paʻu tele o le manava, o le ulu o le ulu, o le vevela. I le taimi lea, o se faasologa o faʻalavelave tiga tiga e tupu i le gland.

Ma i le mea foi o le tiga le faʻavauvau, e mafai ona iloa poʻo fea vaega o le pancreas ua amata ona mu.

  1. O le tiga o le tiga i lalo o le itu tauagavale i le itu tauagavale e taʻu mai ai le mumū o le vaega o le pancreas, faapea foi ma le vetebrae o le 4th thoicic ma le 1st lumbar.
  2. Afai o le itu taumatau i lalo ole afaina, o loʻo i le ogatotonu o le 6th ma le 11th vertebrae, o le a faʻaalia ai le afaina o le ulu o le okeni.
  3. O le mumūina o le tino e faʻaalia ai le tupuga o le tiga i le faʻalapotopotoga faʻapitoa.

Faatasi ai ma le masani ai o le faamai, o faailoga o le mumū e foliga mai:

  • inoino mo mea gaʻo,
  • tiga tiga i lalo o le pili i le taimi o galuega faaletino,
  • suiga o le nofoa
  • vave le mamafa o le mamafa
  • le naunau e ai meaai.

Afai e tupu mai se gasegase umi, o le pancreatitis, e tatau loa ona e talanoa i se fomaʻi.

I lenei tulaga, ei ai mataupu pe a tatau ai ona vave amata togafitiga. I lenei tulaga, e tatau ona e iloa le auala e aveese ai le faʻaleagaina o le faʻagasolo i totonu o se siosiomaga o le aiga.

Tausiga o fale

E faʻavae i luga o mafuaaga o le faʻavaeina o le tiga i le olaga i aso faisoo, e mafai ona faia taʻitoʻatasi i togafitiga masani i le fale. O se osofaʻiga o faʻamaʻi e tupu i soo se taimi, o le mea lea e taua ai le iloa le mea e fai pe afai ua amata ona mu le gland.
Mo maʻi ma le pancreatitis ma le mumu mumcreatic inflammation, ua fautuaina e ave se tulaga pepelo. Faapipii se mea mafanafana ua tumu i poloka aisa po o se isi mea malulu i le nofoaga o le okeni. O le taimi o le talosaga e 20 minute, ona faʻaalu se pupuu puupuu ma toe faʻaaoga le malulu.

E sosoo ai, ua faia sauniuniga o le enzyme pancreatic.

O nei vailaʻau o le a fesoasoani i sina mea e te lagona ai le lelei, talu ai o loʻo iai foʻi se faʻalogona agaʻi.
Afai e te lagona tiga ogaoga i lalo o le gaui agavale, inu No-shpu. O le fualaau faasaina e faʻaleagaina ai spasms, faʻalauteleina ai laina i totonu o le okeni. Ma talia foi:

Mai fualaau faasaina e faavaivaia ai le puleaina o le manava:

Vailaʻau e mafai ona taofia ai le gaosiga o enzymes pancreatic:

Afai o loʻo i ai se vailaau vomiting, ave Motilium. E le gata i lea, ona o le vomiting, o le afaina o le okeni mo sina taimi e mafai ona faʻaitiitia ai le tiga.

E tupu lena mea pe a oʻo mai osofaʻiga oso mai faafitauli, e faigata ona manava. Ona tatau ai lea ona taofiofia lou manava i lea taimi ma lea taimi, lea e tau atu i se fesuiaiga masani o le sternum. O lenei mea o le a faʻaitiitia ai tiga ogaoga.

E fautuaina e ave vai e leai se afi-mineral - Essentuki, Borjomi. A mamafa le pancreatitis, e fautuaina e faʻaaoga e oʻo i le 1.5 lita o le vai, ma le faʻaitiitia malie o le fua.

I le tulaga o le maʻi pancreatic i aso muamua, e manaʻomia ona teena le faʻaaogaina o oloa. Mai le aso lona lua e mafai ai ona faaopoopo ni meaʻai e le mafaamatalaina i meaai.

E faatagaina e faʻaaogaina i latou i le le faʻamapulaʻaina, e inu ai le lauti uliuli. Ona faʻatagaina lea e fesuiai i meaʻai laiti-calorie. E tatau ona aveese meaai nei mai meaʻai, aua o lenei meaai e mafai ona faʻaosofia ai le mumū fou:

  • gaʻo gaʻo ma iʻa,
  • piko, ulaula meaʻai,
  • meaai falai
  • mea manogi
  • Faʻafiafia meaʻai
  • malosi lauti, kofe,
  • sipuni
  • ava malosi.

Mulimuli i se malamalama mea taumafa ma le pancreatitis. Ia 'ai e le aunoa, e aunoa ma le' ai. O lapisi e tatau ona mafanafana.
Mai mea e taliaina mo le mumū, o loʻo iai:

  • aano o manufasi, iʻa e pei o le mimiti po o le tipi,
  • falaoamata
  • fuamoa fuʻa
  • fuālaʻau kuka
  • kusi falaoa
  • oloa susu,
  • fualaau taumafa fualaau aina,
  • palu tao.

O le tafiesea o le mumū o loʻo faia e ala i le faʻamalolo o le tigāina seia oʻo i lona toesea atoatoa. I lenei vaitau, mo le 3-7 aso, o le maʻi e manaʻomia ai se taumafa malosi mo le faʻamaʻi pipisi.

Togafitiga ma togafiti a tagata

I le faaopoopo atu i vailaʻau ma laulauʻai, pe a fai e mumu le pancreas, faʻapefea ona fesoasoani i le tele o tiga? Afai e aliali mai se faʻalogona o le ita, aveese le tiga o le pancreas ma togafitiga faʻa-tagata. E aofia ai mea teuteu, jelini, mea laiti, siʻosiʻomaga, teas, e leai se aoga e faʻatusatusa i fualaau. E le gata i lea, faʻatasi ai ma le faʻamaʻi, togafitiga faʻasalalau e faʻamalieina ai le ita, ei ai se faʻalavelave faʻapitoa i le gland.

Fualaau faʻapitoa mo togafitiga o le ate ma le pancreas.

  1. O le faʻaitiitia o faʻailoga o le mumū o le a fesoasoani i le faʻaputuina o togafiti - pepa oona - 20 g., Flowers Calendula - 10 g., O lenamamini - 10 g, Yarrow - 15 grams. O le aoina e tatau ona palu lelei. Liligi le 400 ml o le vai ua tunuina i le 2
    tele sipuni o laau. Faʻamauina mo le tusa ma le 15 minute. Faʻafiafia ma faamama. Ave faʻalua afa tioata 2 taimi i le aso.
  2. Faʻaitiitia le mumunia, faʻaitiitia le tiga e mafai ona avea ma fatu lili, lea e tumu i le vevela. O se sipuni sipuni o le oloa o le a manaomia ai le 250 ml o le vai. Ma le isi, faʻapipiʻi le oloa ile vevela vevela pe a ma le 10 minute. Maalili, ina ia mafanafana le susu, vevela ma inu.
  3. E afaina i le mumu o aisa. Soka le fatu ma le vai mama mo se aso. Ona vevela, mago ma pala. Liligi le fatu sapalai i le 250 ml o le vai ma faʻapipiʻi ile vevela vevela pe a ma le afa itula. A uma ona kuka, faʻamalie, fafagu le susu ma inu.
  4. Ina ia vave aveese le mumu, o le sua mai sauerkraut ua ave.
  5. E leai se faʻaogaina lelei o le birch buds. Faʻamauina muamua ni fatuga i se aofaiga o le 250 grams i le 1 lita le gafatia, faʻatumu i luga ma vodka ma tuʻu ese mo le 30 aso i le pogisa. Lulu le fagu i aso uma. O vaiinu ua saunia e fufulu ma inu ao leʻi 'ai i se sipuni tele 4 taimi i le aso. O le togafitiga e 30 aso seʻia maeʻa ona toe faʻaaogaina e le gland lana galuega.
  6. Le faʻamalolo o le pancreas i le taimi o le vevela tele ma o le amataina o le tiga e mafai ona maua ai le sua o pateta, lea ei ai foi lona aafiaga antispasmodic.

E taua le malamalama o togafitiga fale e fesoasoani e faʻaitiitia ai le faʻaletonu, ae le lava lea. O togafitiga faʻapitoa e mafai ona taʻitaʻia ai aʻafiaga - maʻisuka, siama o le gaʻo. O le mea lea, afai e maua le pancreatitis, o le soifua maloloina o le ate ma le pancreas o le a faalagolago atoa i le faʻatinoga o faʻasologa uma o fomaʻi.

Faʻafefea ona faʻamalieina le ita

Faʻafefea ona faʻafilemuina le pancreas i le fale? Muamua lava, e tatau ona lafoaʻi oloa ia e faʻaosofia ai le gaosia o le suka gaʻo ma faʻamalosia ai faʻamaʻi tiga. O mea uma e falai, gaʻo ma ulaula e tatau ona faʻaesea mai le taumafataga. O togafitiga vevela ma sauga e faʻasaina foi. Ina ia faamalūina le tiga ma toe faʻafoʻisia le masaniga o le tino, e taua le vavaeeseina o mea uma ma faʻaoga. O le lisi i le vaitau o le faʻavavevavega o le faʻaogaina o le lemu e tatau ona aofia ai se numera faatapulaa o oloa.

Ua faatagaina e 'ai le pateta ua kuka. E mafai ona e faʻaaogaina le suauu zucchini i le meaʻai. Ae ui i lea, o le taumafa o le isalaʻelu, tamato ma musika i le taimi faigata e le fautuaina. E aoga tele le patato, lea o le a fesoasoani e aveesea le mumū. E mafai ona faʻaaogaina mo togafitiga i na o le taimi masani ole faagasologa o le le fiafia, o lona uiga, pe a le o iai ni tiga tiga.

Ina ia mafai ona vave faʻaumatia faʻamatalaga tetele o le faʻaogaina o le mea e le lelei ai, e tatau ona mulimuli i se meaʻai e aofia ai le silotilo, piʻo, masusu susu e aunoa ma le aano o aano o manu, gaʻo vaovao ma le siʻi. O le ava malosi ma le gaosiga o meainu i taimi o togafitiga e matua faasaina.

Afai e te le mulimulitai i lenei tulafono, ona faʻaosoina ai lea o le faʻaogaina o le gaogao o le tino.

O vailaʻau e fesoasoani ai i le faʻalaumalieina e tatau ona ave faʻatasi ma meaai. O le togafitiga faafomai o le Enzyme e taua tele. Mo lenei mafuaʻaga, e faʻaaogaina Mezim, Pancreatin, Panzinorm ma Creon. O lenei laina o meafaigaluega e fesoasoani e faʻatumu le vaivaiga o enzymes pancreatic.

E tatau ona togafitia tagata o loʻo mafatia mai le maʻi pancreatitis i totonu o le falemaʻi gastroenterological. Afai e mumusu le pancreas, ona faʻaaogaina lea o mea mai le vaega o analgesics ma spasmolytics. Metronidazole, o loʻo i ai le aʻafiaga o le inflammatory, e faʻaaogaina foi e faʻamalolo ai faʻafitauli matuia.

I le taimi o togafitiga, e faʻaaogaina ai meaʻai o le saline, talu ai ona o le mumū o gland, o le tino e masani ona faʻamalolo. E fautuaina e inu le tele o le malosi pe a mafai ai. E sili le inu vai mama. Afai e le fesoasoani le laulau i le fale, ona manaomia loa lea ole falemai.

O a isi metotia e mafai ona faʻaaoga

O faʻamaʻi pipisi e fesootaʻi ma le faʻaogaina o le faʻafefeteina i le pancreas e masani ona o mai faatasi ma le nausea. Ina ia faʻaitiitia le faʻaalia o lenei mea le lelei, e fautuaina ai le inu o laʻau tipolo. Ava le inu mo le sili atu i le 5 minute, a leai e mafai ona e faʻaosofia le faateleina o le tiga.

Faʻamālōlōina ni faʻafitauli loloto i le faʻaogaina o le inflammatory i le paluga pancreatic mai le oats. O le a le aveina cereal, ae o saito, lea e tatau ona fuaina ma ave mo togafitiga atoa atoa. Ona fuafua lea e tusa ma le 200 g ma sasaa le 300ml o le vai kuka. Fufulu le afi ma faʻapipiʻi mo le 15 minute. A uma lea, sasaa i totonu o se vevela ma alu mo le 8-10 itula. Ona fufulu lea ma faʻaaoga le vai e maua mai mo togafitiga.

O le aʻafiaga o le inflammatory o loʻo i ai foi le afaina o le chamomile. Ina ia faia lenei mea, 1 tbsp. l sasaʻa meaʻai ma lua ipu tioata. A maeʻa le afa itula, e tatau ona vavae ese le vai mai fugalaau fugalaau ma faʻauʻu aʻo leʻi 'ai.

Mai mea uma e mafai ona fesoasoani i le faʻamalosia, e mafai ona faʻaaoga fatu fatu e aunoa ma le fefe. Ae peitaʻi, afai o le tiga e ogaoga, ona togafiti lea o togafitiga ma lenei metotia mo le taimi mulimuli ane.

O fua o fatu e manaʻomia ona fafaguina ma faʻaalu i le tele o taimi i le aso.

Mo le faʻaleleia atili o le tulaga o le gland, e mafai ona e faia se masini moli o le vevela. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e faia se tulaga maualuga. O massage e naʻo luga o se manava leʻo. E fesoasoani i le amataina o galuega a le tino. Muamua, o le manava e tatau ona taia i le faasologa vave. Fai se taʻaloga mo se minute. Ona faia loa lea, ia na o sina pati laitiiti i le manava. Ona, pei o le taloina atoa o le manava o le manava, tataʻi le paʻu. E tatau ona e faaumaina le metotia i tafe.

I le avea ai o se vaifofo mo le mumū o meaola oona, e mafai ona faʻaaoga aʻa aʻa. E sili atu le ave o se meainu. Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e faʻatau le paʻu chicory ma faʻafefe i le vai inu.

Isi togafitiga

O le aʻafiaga faʻamaʻi o Ivan tea. E mafai ona gaosia ma faʻaaogaina i aso uma. Teu ma koko e tatau ona vavae ese mai le meaai. E le tatau foi ona e togafitia i le meli, talu ai e mafai ona e faʻaleagaina le ala o faʻamaoniga.

O se auala lelei tele o le ausilali. E mafai ona faʻaaoga i le itula e tasi pe a uma le taumafataga. E i ai sona aafiaga faʻaleagaina-inflammatory, faʻaleagaina ai siama ma faʻaseseina ai le pathogen autu lea e mafua ai le tele o gasegase faamai - Helicobacter pylori. Mo togafitiga, na o le suavai e tatau ona faʻaaogaina.

Faʻasalaga tiga, e tatau ona e lafoaia uma meaai mo le itiiti ifo ma le 24 itula. O se aʻafiaga o ausilali e faʻaaogaina e vaega e pei o le mint, hawthorn ma le plantain. Afai e faʻafefiloi mea uma e 3 ma sasaa i le vai e kuka ai le suavai 1: 5, ma faʻamaʻalo pe a uma le 30 minute, o le ae maua se vaiinu malosi lea e mafai ona faʻamalolo ai le tiga ma le mumu. Gaioiga faaalia.

E mafai ona faʻaaogaina aʻa aʻa e faʻasaʻo ai le tiga ma le afaina. E tatau ona faʻamalosi mo le afa itula. Mo le 1pp. mea lanu e lava le tele o vai. Talu mai aso anamua, sa manatu ai St. John's wort o se vailaau aoga mo ituaiga faʻamaʻi eseese o le gastrointestinal tract, ma o loʻo faʻaaogaina nei e faʻaaogaina ai le faʻaogaina o le faʻaogaina o le tino o le pancreas. O le mutia e tatau ona fafagu ma inu nai lo lauti ia le itiiti ifo ma le 2 taimi i le aso mo aso e 10.

Sage ma le motherwort e mafai ona faʻaaoga e fai ma faʻaopoopoga i togafitiga autu. 1 tbsp.l otaota fautuaina mo le 400 ml o le vai kuka ma tuu mo le 1 itula. Ona faamama lea o le vai ma ave 3 taimi i le aso. E mafai ona faʻaaogāina le pala i le toe faʻaleleia. E tatau ona sasaa i le vai inu ma ave i luga o se tino o le tino o le mucous, lea o le taunuuga.

I le leai o se tiga, e mafai ona faʻatau le fatu e aunoa ma le tataina.

O se faʻaopoopoga lelei lelei e maua mai i fatu paka. E manaʻomia ona faʻaumatia i se vavao ile afa itula pe a uma le taumafataga autu. Auala togafitiga uma e tatau ona talanoaina ma lau fomaʻi, talu ai o le pancreas o se okeni sili ona maaleale.

Afai o le tiga e na o le faateleina o se taunuuga o le faʻaaogaina o le lisi o tupe, ona tatau ai lea ona lafoai lenei auala. E le fautuaina e faʻafefiloi le pancreas ma se mea e faʻavevela ai ma faʻaaogaina ai le vai minerale i totonu o le laasaga laititi. A oe toe faʻaleleia, e tatau ona e faʻalauiloaina cereal cereals i totonu o le taumafataga, o loʻo i ai se aafiaga lelei i le faʻatinoina o le tino.

I le taimi o togafitiga, o le faʻaaogaina o vailaʻau o loʻo i ai se faʻasalaga faʻasalalau e solia. O le manatu lava lea e tasi e faatatau i togafitiga faa-aganuu. A le o lea, e mafai ona e faʻaosofia atili le mu.

Pancreas

O le pancreas o se okeni o le fualaau otaota o loo i ai galuega o le elekene fefiloi. O le galuega i totonu (endocrine) o le faia lea o nisi o hormones: insulin, lipocaine ma glucagon. E aʻafia ai foʻi i le faiga o le tino. O le galuega i fafo o le gaosiga o le vai o le pancreatic, lea e aofia ai le tele o fualaau oona.

Faʻavasegaga

I le taimi nei, ua iloa e tagata atamamai ituaiga autu e lua o pancreatitis, e fuafua i le natura o le maʻi o le maʻi:

  • Faasoa lea e teu ai e le pancreas ona fatu ma ona lava enzymes. O faʻasolosolo e atiaʻe vave ma e faʻaalia tele.
  • Taimi E mafua ona o le ituaiga o faʻamaʻi. O loʻo faʻamatalaina i ni uiga maualalo.

Mafuaaga o le mumu

O mafuaʻaga mo le tupuga o le faʻaogaina o le faʻaogaina o le faʻaogaina o le tino. I le tele o tulaga, o tulaga faʻaleagaina e tupu mai i meaʻai le talafeagai, o lea o le pancreatite ua maua e le gata i tagata matutua, ae faʻapea foʻi i tamaiti. I le faaopoopo atu i meaʻai, o mea nei e mafai ona faʻaosofia ai le atinaʻeina o le mumū:

  • genis predisposition
  • gasegase
  • duodenitis
  • faʻaleagaina o gaʻo, meaʻai vevela, suamalie,
  • manava o le manava
  • ava malosi
  • popole
  • ave ni fualaau faapitoa
  • togafitiga o gallbladder ma duodenum,
  • vascular vascular,
  • viral infections
  • Crohn's faamaʻi
  • ulaula
  • afaina o le tino
  • maʻi ate
  • manuʻa i le manava,
  • togafitiga o le atinaʻeina o le pancreas,
  • hyperthyroidism ma isi.

O le tele lava o taimi, o faʻafitauli pipisi o le toto e avea o se mea faʻaosofia. O lenei mafuaʻaga e mafua ai le faaletonu o le tino, lea e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le faatupuina o le pancreatitis.

O le faailoga autu o le maʻi pancreatitis o le tiga, o lona faʻasalalau lea o le a faʻalagolago i le nofoaga o le taulaiga o le mumū. O faʻamatalaga nei e tupu foi:

  • taoto ma vili, lea e mafai ai ona e iloa se aofaiga o talo,
  • solia o le nofoa, lea o loo i ai ni fasi meaai e le i vaaia,
  • fiva
  • fusipaʻu ma faʻavalava
  • pallo o le paʻu
  • faʻateleina le sosolo
  • tagi
  • ogaoga tiga i le vaega o le pancreas o le zoster,
  • faaitiitia po o le le lava o le fiaai,
  • afaina
  • lanu samasama
  • vaivaiga.

I le pancreatitis e masani ai, e ono oʻo mai le tiga i lalo o le 'augavale tauagavale, lea e mafai ona faʻateleina e ala i le' ai o meaʻai gaʻo ma le taimi o faamalositino.

E taua le faailogaina o faailoga, foliga vaaia e te manaʻomia e valaʻau ai se taʻavale:

  1. Faʻasalaga faifaipea o pancreatitis.
  2. Vaivaiga, gaioiga, ma le faateleina o le urination.
  3. O le tiga i totonu o le manava e le alu ese pe a maeʻa ona fai ni mea faʻapitoa ma ni antispasmodics.
  4. O le faateleina o le vevela o le tino, faatasi ai ma le vomiting ma le tiga o le tino.

Faʻailoga

Afai e aliali mai uiga o le maʻi, e tatau ona e faʻatalanoa se tagata gastroenterologist o le a faia se suʻega ma faatulaga se suʻega. I le taimi o le faʻafeiloaʻiga, e aoina e le fomaʻi se talafaʻasolopito o le soifua maloloina, e osofaʻi ai le manava o le manava. I le i ai o faʻamaoniga faapitoa, o le faʻamaonia, o se tulafono, e le faigata.

Faʻataʻitaʻiga o suʻesuʻega ma meafaigaluega e aofia ai:

  • Suʻega a le toto lautele e faʻamaonia ai le faʻaogaina o le gaioiga o le maʻi.
  • Suesuega ole toto. Faatasi ai ma lana fesoasoani, e mafai ona e fuafuaina le gaioiga o le ate ma le maualuga o enzymes pancreatic.
  • Urinalysis O le i ai o le amylase e faʻaalia ai le atinaʻeina o le tino pancreatiti.
  • Coprogram.
  • Iloiloina o le vevela o le tino.
  • Roentgenography. Faatasi ai ma lana fesoasoani, o le i ai o maʻa i totonu o le palapala ua fuafuaina.
  • Faʻasalalau faʻatusatusa
  • Afai e tatau ai, e faʻataʻitaʻiina se faʻataʻitaʻiga, lea e suʻeina ai okeni o le gastrointestinal using using a camera camera.
  • Se suʻega toto mo le suka.
  • O nisi taimi e mafai ai ona manaʻomia se togafitiga o taotoga, o le laparoscopy.

I le tulaga o le mumu o le pancreatic, o togafitiga o le a faatonuina e le fomaʻi o loʻo faʻavae i luga o iuga o suʻega uma. Faʻafetai i metotia faʻaonapo nei faʻapitoa, faʻamautuina le mafuaʻaga o le tulaga faʻaleagaina e le faigata.

Faatasi ai ma le afaina o le pancreas, o le togafitiga o le aiga e le itiiti ifo lona aoga nai lo le initaneti. O togafitiga e filifilia e le fomaʻi taʻitasi, e fuafua i le tulaga o le maʻi ma le malosi o le maʻi. E tele togafitiga e maua:

  1. Conservative.
  2. Totogi
  3. Taumafa i meaʻai.
  4. Vailaau faʻapitoa.

I le tele o tulaga, o le togafitiga e faia ile falemaʻi, ae a oʻo i le faʻamaʻiina o le mumusu o le pancreas, o togafitiga i le fale e le solia.

Faʻamālōlō togafitiga

Mai lava i le amataga o le togafitiga, o le afaina o fualaau oona lea e faʻasaina ai le toto ma faʻafefe ai le faʻamalolo o le tino ua faʻaaogaina. O fualaau faʻamaʻi ma le inhibitory production o enzymes pancreatic ua faʻamaonia foi. A maeʻa lenei mea, o le togafitiga e faʻamoemoe e faʻamālōlōina ai faʻamaoniga o togafitiga ma toe faʻafoisia le masaniga o le gaioiga o le okeni.

O vailaʻau o loʻo faʻaaogaina e togafitia ai lenei faʻamaʻi e aofia ai vaega nei o fualaau oona:

  • Aneti-inflammatory - Diclofenac. Faʻaitiitia le tiga, faʻafefete ma faʻasaʻo le fulafula.
  • Antispasmodics - Drotaverinum.
  • Antibiotics - Amoxicillin. O lenei vaega o fualaau faasaina ua faatonuina e puipuia mai ai siama i se okeni vaivai.
  • Enzymes o lona faamoemoega o le lafoaia o le pancreas o Pancreatin.
  • O vailaʻau faafomai e faaitiitia ai le gaosiga o le sua suamalie - Omeprazole, Gasterogen.
  • Sorbents - Polysorb.

Afai e iai faʻamaʻi pipisi, o le togafitiga e filifilia e le fomaʻi o se tamaititi vaʻaia. Mo se faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ai ma le atinaʻe o le maʻisuka, o le a manaʻomia se endocrinologist. Afai e masalomia le mumu o le pancreatic i tamaitai, o le togafitiga e faʻatalanoaina pe a maeʻa le faʻamaonia o le siama, talu ai e mafai ona tuʻuina mai e pathoces o le ovarian nei faʻamaoniga tutusa.

Tausiga togafitiga

E iai tulaga e manaʻomia ai togafitiga o togafitiga. E mafai ona faia i ni auala se lua, e fuafua i le ogaoga o le maʻi.

  • Tatala galuega. O lenei metotia e talafeagai mo le atinaʻe o faiga o le tuma, faʻapea foʻi ma le aveesea o le tino oti.
  • Laparoscopy Le auala sili ona taatele e faʻaitiitia ai le lamatiaga o faʻafitauli.

Taumafa i meaʻai

I le togafitiga o le mumu o le pancreatic, o le meaai e sili ona taua. A aunoa ma ni meaʻai talafeagai, o le a leai se aoga tumau o fualaau. O se taumafataga mo pancreatitis e le itiiti ifo lona taua nai lo se togafiti puipuia.

  • pateta
  • fuamoa fuʻa
  • ituaiga iʻa e maualalo le gaʻo,
  • totoʻa manu
  • kusi falaoa
  • masusu susu
  • vevela kuka i totonu o le vai
  • palu pasi o le saito,
  • kefir
  • jeri, fualaau aina,
  • fuamoa
  • pele faapelepele
  • vao vao.

Faatasi ai ma le mumū o le pancreas, o togafitiga i le fale e aofia ai le teenaina o oloa ia e le gata ina osofaia ai se osofaiga fou o le faamai, ae faapena foi ona faafaigata ai le tulaga oi ai nei. O oloa e le fautuaina mo le faʻaaogaina o togafitiga faʻapitoa e aofia ai:

  • ava malosi
  • sukalati
  • aisa kulimi
  • oloa maualuga gaʻo susu,
  • saisi,
  • sipuni
  • oloa ulaula
  • pi
  • ituaiga o iʻa ma aano o manu,
  • kofe ma le lauti malosi,
  • vine mama ma fua.

I le togafitiga o le mumū o le pancreas i le fale, ua fautuaina e tausisi i nisi o tulafono paleni: e tatau ona e 'ai i le tele o taimi i le aso i ni vaega laiti. O meaai e tatau ona mafanafana. Pe a aliali mai faailoga o le tino pancreatitis, e tatau ona e aloese mai le 'ai mo le aso. E mafai ona inu le vai, o le pulupa lapisi poʻo le vaivai lauti. Ma, o le numera numera 5 e faʻaalia mo ni nai aso.

Vailaau faʻapitoa

Faatasi ai ma le mumu o le pancreas, o togafitiga ma togafitiga faa-tagata e maua ai se taunuuga taua. Ae e taua le manatuaina o le manaʻoga mo feutagaiga ma se fomaʻi aʻo le i faia togafitiga faʻaleaganuʻu. O se aʻafiaga lelei i pancreatitis e maua ai le faʻaleleia o togalaau. E fautuaina e faʻaaoga:

  • daisy
  • immortelle
  • bean pods
  • lanu lanu moana
  • St. John's wort
  • fatu fatu
  • aulaʻau
  • laʻau
  • e mafai e tamaʻitaʻi ona faʻaaoga le fusi o le paʻu o barberry.

I le togafitiga o le mumu o le pancreatic faatasi ai ma togafitiga faa-tagata, o fualaau aina e faaaoga i foliga o teas, infusions, decoctions. E le sili atu i le 2-3 vaiaso le vasega. Ona e manaʻomia lea e malolo. O loʻo i ai se fuainumera tele o fualaʻau e mafai ona fesoasoani i le faʻamaloloina o faʻamaoniga o le faʻavavevaveina, faʻavave i totonu o le ala ma faateleina le umi o le faʻamagaloga. Ae e taua le manatuaina o le faʻaaogaina o soo se ituaiga o vailaʻau masani e tatau ona faia pe a uma ona feutagai ma lau fomaʻi.

Tausiga o fale

Afai ei ai ni faʻamaoniga o le mumu o le pancreatic, o togafitiga i le fale e mafai ona faʻatagaina i faʻamatalaga nei o le maʻi:

  1. Faatasi ai ma le faifai pea le le mafaamatalaina o le faigata o le togafitiga.
  2. Afai e le sili atu i le faalua i le aso ona e le faʻaaogaina le ogaumu.
  3. E leai se faʻaleleia o le vevela e matauina
  4. Le lelei le viliina po o se foliga e tasi.
  5. E le faʻaalia le tiga.
  6. Faʻamatalaga manino i mafuaʻaga o le faʻamalolo o le faʻamaʻi. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le solia o le meaʻai.

O taunuuga

O le faʻaogaina o le tino i le pancreas e mafai ona aʻafia ai le tele o okeni ma tino o le tino. Faatasi ai ma le mumū, o le uʻamea e faʻamalolo ai le enzymes i totonu o le toto, ma o le mea lea o faʻamaoniga o le inisua e mafai ona afaina ai le tino ma faʻaitiitia ai le lelei o le ola. Ae le gata i lea, o loʻo i ai se faʻalavelave sili ona leaga: o nisi o enzymes e mafai ona amata ona faʻaumatia tino o le gland lava, lea e oʻo atu ai i tulaga matautia e manaʻomia ai togafitiga faʻapitoa.

E mafai foi ona atiae:

  • fao
  • purulent pancreatitis,
  • totoga
  • fistula formation
  • lanu
  • afaina o le tino
  • maʻisuka malosi
  • faigamalo
  • faʻatasi ai ma le faʻaogaina o le pacreatic ducts, e mafai ona fausia ni kesi,
  • peritonitis.

Faaiuga

O le pancreatitis o se maʻi sili ona matautia lea e manaʻomia ai togafitiga vave. Ina ia puipuia le tupu mai o togafitiga, e tatau ai ona faʻaoga ni puipuiga e faʻaaogaina i se paleni taumafa, lafoaia o amio leaga ma suʻesuʻega e puipuia ai. Aua e te faʻalale i le togafiti o le mumusu o le tino ma togafitiga faʻaleagaga, talu ai ona o le togafitiga faapena e maua ai se taunuuga sili ona lelei.

Tuua Lau Faamatalaga