E faʻapefea ona fesoasoani le fesoasoani i le maʻisuka

O le isi auala e fesoasoani ai i le tino o loʻo maua i le maʻisuka o le faʻaaogaina lea o le paʻu i le togafitiga. Auiliiliga atili - faitau i luga.

Aspen ua leva ona faʻaaloalogia e le au failotu. Toeitiiti lava o vaega uma o lenei laau (i soo se tulaga eleele) e talafeagai i le togafitiga o maʻi eseese. E sili ona aoga le paʻu laau. E aofia ai le numera tele o vailaau faʻamalolo. Ma e ui lava o togafitiga aloaia e leiloa ai le saʻo i togafitiga mo se laau, e masani lava ona faʻaaogaina, mo se faataitaiga, paʻu o aspen mo le maʻisuka. O le iloiloga oi latou e leʻi fefefe e faʻataʻitaʻi le metotia a tagata e faʻamalosia: na foliga mai e matua aoga lava.

Seleseleina o meafaitino mata

I nisi o falemaʻi, e mafai lava ona e faʻatau se nofoaga mo se vailaʻau, ae e sili atu pe ae faʻaaogaina le 'iepen bark mo le maʻisuka ia oe lava. O faʻamatalaga e matauina le lelei tele o le vailaau faʻasaina e maualuga lona lelei, sauniuni lelei sauniuni.

Afai e te vaʻaia le mailei mai le birch ma ua sauni e faʻaalu se taimi mo togafitiga maualuga (o oe poʻo oe pele), faʻaofu oe lava i se manoa ma e alu i le vaomatua i le amataga o le tautotogo (amata mai le afa lona lua o Aperila ma faaiuina i le aso mulimuli o Me). I le taimi lea, o laau e amata ona tafe. O lona uiga, o mea masani e sili atu ona malosi, ma le aspen, lea na fefaasoaaʻi ai le paʻu ma oe, o le a le oti mai au amioga.

O se laau talavou ua filifilia, lea ua ola e le mafiafia, e oo i le fitu maila, o se puipuiga puipui. O le faʻataʻaliʻoliʻo faataamilosaga e faia i luga o le ogalaau, o le isi sefulu senitimita i lalo. E fesoʻotaʻi i latou i tafatafa o faʻamau, ma o mea e maua ai sikuea o loʻo aveesea mai le ogalaau. O le mea autu i lenei pisinisi e le o le faaleagaina o le fafie.

Ua faʻamago i luga o se ogaumu vevela faʻasalaga i se pusa vavae po o le paolo i luga o le auala.

Faia se teuteuga

E masani ona faʻaaogaina e tagata oe, o le paʻu o aspen, na fesoasoani i le maʻisuka. E nutimomoia (e le o le efuefu) ma tumu i le vai i le fua faatatau o le fa volumes o le vai i mea taʻitasi. E tuʻuina le fafie i luga o le afi laʻititi ma a uma ona tuʻu le fafasi mo le afa itula. Pe a uma ona ufiufi i se tapuni ma faʻaoga mo le ono itula i le vevela o le potu. Afai ei ai lau paʻu o le falemaʻi, ona tatau lea ona e kukaina mo na o le lima minute, ae faʻamalosi - tutusa le aofai.

Ina ia aua le "fasiotia" le togafiti o le maʻi suka e mafai ona maua i le maʻisuka, e tatau ona lapatai malosi mai e faasaga i le suamalie o le teuteuga e le gata i le suka, ae e oo lava i le sua sua.

Flask of Bark

E leai se mea lelei e maua ai le paʻu oona mo le maʻisuka. O faʻamatalaga e uiga i sea fofo e sili atu ona lelei, aua, e le pei o se teuteuga, o lenei vailaʻau e manaia le tofo. Pau lava le tapulaʻa i le sauniuni o le faʻafeiloaʻiga e faapea e na o mea fou lava e maua mai, e maua ai, i le afa muamua o le taumafanafana.

O le paʻu ua maeʻa fufulu ma faʻasaina i se mea e fai ai meaʻai poʻo se mea e faʻaleleia. E fesuiaʻi le laumei, lea e tatau ona faʻatumu mo le afa aso ma le tolu tolu vai.

Aspen Kvass

Aspen mo le maʻisuka e mafai ona faʻaaoga i se ituaiga manaia i le vevela o le taumafanafana. Kvass ua toetoe lava o le falaoa masani ma na o le tasi le isi mea e faʻaaogaina. O mea laititi e talafeagai ma fou ma mamago. E naʻo le faʻasalaga muamua, o le fagu lita e tolu lita le afa e tumu i ai, ma i le lona lua - ile tolu.

I le faaopoopo atu i le paʻu, ua sasaa atu le ipu suka i totonu o le fagu, ua tumu le koneteina i le vai mafanafana i luga o tauau, ua faaopoopo se sipuniti o le kirimigi mafiafia, ma ua tuu le fagu i luga o le windowsill mo le lua vaiaso.

Mafaufau i se isi auala e togafitia ai le maʻisuka. O le taimi nei o le a e manaʻomia ai mea faʻagogo matutu. Mo le aoga o lona faʻaaogaina, o le paʻu fou e vave tuʻuina i ni fasi pupuʻu (e le sili atu i le lua senitimita), faʻagogo (sili ona lelei i se auala masani - o le a alu mai le vaiaso i le lua) ma paʻu lima e tusa ma le tele o laʻau laʻau masani.

O le paʻu o loʻo teuina i le auala lava e tasi - i totonu o se atigipusa faʻapipiʻamea poʻo se ipu fagu e iai se tapuni. E le fetaui lelei le lanu eletise, e pei ona mafai ona maua ai se manogi faapitoa o meaʻai, ma i le taimi e tasi e le aoga tele. E le fetaui le afifiina o pepa pepa - o le paʻu vevela, pei o le lauti, o le hygroscopic, e mafai ona susū ma faʻalelei.

E pei o le lauti lanu e pei o le lauti manino: e lua ni sipuni e sasaa mai i le vai inu ma le matutua i totonu o le taʻaloga poʻo le vevela mai le afa itula i le itula. O aso uma e tatau ona e saunia se vaiinu fou.

O le faʻaitiitia o le suka o le toto ma le paʻu o le aspen e faʻalagolago pe faapefea ona e aveina. O fualaau taʻitasi uma ei ai ona lava tulafono, e ui lava o loʻo i ai se masani masani i le va oi latou: o le aʻoga e masani lava ona faʻaalia ai ni vaeluaga i le va o uila. O le mea lea, o le a tatou iloiloina pe faʻapefea ona faʻaogaina lenei oloa i ituaiga eseese.

E ave i se faaputuga o le fasefulu maila le tolu i le aso afa ile itula ao lei faia ni taumafataga mo le umi o le tolu vaiaso. E le gata i lea, o le taliaina mo le sefulu aso o le a taofia le tumau. Afai o loʻo iai oe i le maʻisuka i le taimi muamua poʻo le foliga malie, o le isi auala atonu e le talafeagai. Faatasi ai ma se auala masani o ia auala, e tolu e faia, i mataupu ogaoga, faatasi ai ma matauga ua matauina, o le susu e onā i taimi uma.

O le faʻatulagaina o fuataga tutusa ma le mea teuteu, ae peitai, o le siʻitia o le a faateleina i le afa ipu tioata, talu ai e aunoa ma le faʻafefeteina i totonu o le vai, o mea aoga e alu atu i se faʻamasinoga maualalo.

E inu lava e tusa lava po o le a le meaai ma se aofaiga atoa e oʻo atu i le tolu tioata i le aso. E lua masina, pe a maeʻa ona vaʻaia le togafitiga mo le lua vaiaso. E le gata i lea, e tatau ona lava le paʻu na faʻataʻatia muamua mo le vasega atoa, lea e tofu inu ai se ipu tioata e totogi tutusa le vai ma se sipuni o suka.

E inu faatolu i le aso, e leʻi leva ona 'ai, i le tasi vae tolu o se ipu malamalama mo le lua vaiaso. O le va i le va o vasega o se masina.

Faʻamatalaga faaopoopo: ituaiga uma o vailaʻau, sei vagana kvass, e sili atu le kuka i aso taʻitasi, fou. O le tele o taimi, e faia e tagata i le afiafi, o le taeao ua saunia le fofo. Afai mo nisi mafuaʻaga e le mafai ona saunia le meaʻai i aso uma, o le faʻaagaaga mo aso e lua e faʻatagaina. Ae le toe i ai - o le faʻamaloloina o le aʻafiaga i le taimi o le teuina o loʻo faʻaititia.

O ai e tatau ona faʻaeteete

O le asu o Aspen mo le maʻisuka e leai se faʻaleagaina ma faʻasaina. Naʻo tagata gasegase e tatau ona lafoaʻi o i latou o loʻo i ai se faʻamalamalamaga manino o le faʻalepalegata. E seasea lava ona tupu lenei mea, ae a maeʻa le ave o le gasea, o le vevela poʻo le ulu o le ulu, faalua i mata po o fulufulu, e tatau ona e saili mo isi metotia e faʻaitiitia ai le suka toto - faʻaaogaina le paʻu aspen, e avea ma mea matautia. I le leai o allergies, e tatau ona faʻaalia le faʻaeteete mo i latou ei ai taimi masani. E i ai foi le malosi o le paʻu Aspen, o le mea lea, o togafitiga masani e faʻaaogaina i le togafitia o le manava ma le fatu i faʻamaʻi faʻatasi ma le manava. Mo tagata e masani ona faʻapalapalaina, ua lava lea e manatua ai le faia o vavao i le va o vasega, ina ia le faia le dysbiosis.

O mea faʻamalolo o le paʻu o aspen

Mai aso anamua e masani tagata i mea aoga o le paʻu o aspen. O lenei malamalama na faʻavae i luga o suʻesuʻega o le lalolagi ola. O ogalaau vevela o aspen e masani lava ona gaoia i le taumalulu umi. O anufe ma roe, deer ma bison na 'aina le paʻu. O le tamaoaiga o le paʻu na fesoasoani i manu e toe maua ai le malosi, maua ai vitamini, faʻamalolo ina ia sao ai i le tau malulu o Rusia.

I le mulimuli ai i manu, na aʻoaʻoina ai e tagata le faʻaaogaina o le paʻu. E oʻo lava i le 100 tausaga talu ai, na faʻaaogaina ma le manuia i le togafitiga o le mamatika ma le gasegase, afaina o le mama ma le faiga o meaʻai, maʻi o le maʻisuka ma le faʻamaʻi. E ui lava i le oona oona, faʻaogaina ma teuteu o le paʻu ua lelei le faʻafefe, e seasea ona maua ni aʻafiaga aʻafia, e itiiti lava le faʻasaina.

O suʻesuʻega faʻaonapo nei ua faʻaalia ai le tele o vailaʻau kemini i totonu o le tuufaatasiga o le cortex, o le auai lea e fuafua ai ona togafitiga o le maʻisuka.

Faʻavaeina o le aspen barkFaʻalogo togafiti
AnthocyaninsFaʻavaveina o mea e le afaina ai le tino, faʻavasegaina o le metabolism, faʻamaʻalogaina o le atuatuvale o le oxidative, lea e masani ona tupu ona o se gasegase o le gasegase o le gaʻo i le maʻisuka.
Phenol glycosidesLatou te faʻalogoina le fatu, faʻaleleia le galuega o le myocardial, ma maua ai se aʻafiaga.
TanninsO mea faʻamaʻi faʻamalosi ma mea e le faʻaleagaina e fesoasoani e faʻamaʻi ai siama o le gaʻo, lea e taatele i le maʻisuka, faʻavaveina le faʻamaloloina o tui o le paʻu, ma taofi le toto.
Ava malosilauricTaofiofia o le atinaʻeina o microflora, faʻamaonia le gaoioiga i staphylococcus, streptococcus, candida.
arachidonicAuai i le tuufaatasiga o mea e faatonutonu ai le va i le va o puipui o toto toto, faalauiloaina le tuputupu ae o capillaries fou, faaitiitia ai le mamafa. E sili ona aoga i le amataga o le atinaʻeina o le angiopathy - o se tasi o faʻafitauli masani o le maʻisuka.
caprylicPuipuiga o faʻamaʻi pipisi o le oral mouth ma le urinary tract.
Bitter GlycosidesPopulinSui a tagata Antiparasitic, aʻafiaga faʻasalalau.
salicinFaʻamālōlōina le tiga ma le fiva, faʻasaʻo le faʻaogaina o le mu, faʻaitiitia le fulafula. Faʻaitiitia le talipupuni o le platelets, ma faafaigofieina ai le galue o le fatu ma faʻaitiitia ai le faʻaleagaina o lapisi ona o le maualuga o le suka i le maʻisuka.

Mai lenei faʻamatalaga, e mafai ona tatou faʻataunuʻu e faapea e le o iai ni vailaʻau e mafai ona suia ai le inisalini pe faʻaosofia le toe faʻafoʻiina o le pancreas, o lea e le mafai ai ona fesiligia se vailaau atoatoa mo le maʻisuka. Ae o le paʻu aspen o se filifiliga sili lea ona lelei mo le puipuia o faʻafitauli o le maʻisuka, o le tele o ia mea o loʻo faʻatasi ma faʻamaʻi ma mumu o le tino.

O le paʻu aspen e aofia ai le maualuga o vailaau faʻasaina i le tautotogo, pe a faʻafefe le sua i totonu o le ogalaau. O le taimi aupito sili ona aoina e amata mai i le ogatotonu o Aperila seia oʻo i le faaiuga o Iuni. O le paʻu o le aspen i le maʻisuka ituaiga 2 e sili ona aoga, o le maualuga o le laau e le tatau ona sili atu i le 10 cm.

Contraindications

O le tuufaatasiga o le paʻu aspen e saogalemu tele. O faʻamaʻiloga uma mo le faʻaaoga e mafua mai i le choleretic ma le tannin o meafaitino.

O le faʻaaogaina o paʻu mo togafitiga o le maʻisuka e faʻasaina:

Fomaʻi o Fomai Faʻafomai, Ulu o le Inisetiute o Taʻafia - Tatyana Yakovleva

Sa ou suʻesuʻeina le maʻisuka mo le tele o tausaga. E mataʻu pe a oti le toʻatele o tagata, ma sili atu ona le atoatoa ona o le maʻisuka.

Ua ou faanatinati e taʻu atu le tala lelei - ua mafai e le Endocrinological Research Center o le Rusia Academy of Science Sciences ona atiaʻe se vailaau e faʻamalolo atoatoa ai le maʻisuka. I le taimi nei, o le aoga o lenei fualaau faasaina ua lata i le 98%.

O le isi tala fou: ua faʻamautinoa e le Matagaluega o le Soifua Malōlōina le faʻatagaina o se polokalame faapitoa e totogi ai le tau maualuga o le fualaau faasaina. I Rusia, maʻisuka seia oo i Me 18 (aofia ai) mafai ona maua - E na o le 147 rubles!

  • ma le dysbiosis,
  • afaina o le manava
  • faanaunauga i lagona,
  • cirrhosis o le ate,
  • pancreatitis
  • gasegase ogaoga
  • le le faʻamaoni - le gaioiga ma le vevela e mafai,
  • afaina i le foliga o se vevela.

Aoina mai lala o le aspen mai laau laiti. E mafai ona e faigofie - naʻo le faʻatau i se fale talavai

O le vaitaimi o le fanauina ma le fafagaina o se tamaititi e faʻatasi ma le maʻisuka e le o se taimi sili lea mo suesuega i togafitiga faʻalautele. O le aʻafiaga o elemene elemene o le pa o le aspen i le tino maitaga e leʻi suʻesuʻeina, o le aʻafiaga o aʻafiaga le lelei i le fetus e leʻi faʻaaogaina. O le tiga i totonu o le paʻu e mafai ona aafia ai le tofo o le susu, o tannins e mafua ai faafitauli i le faʻaogaina o le pepe.

Faʻamatalaga mo le togafiti o le maʻisuka i le paʻu

O fua uma e faʻaaoga mea tutusa e tasi - faʻamago, nutimomoia i totonu o le centimita, o le pito i luga o le paʻu mai laau laʻititi. Ua maeʻa le paʻu o aspen i totonu o falemaʻi poʻo togalaau.

Auala e saunia ai lau lava paʻu:

  1. Filifili laau o loʻo vaʻavaʻai mai faʻamalamalamaga - o taulaga, auala tetele ma fale gaosi oloa.
  2. Ave ese le paʻu, aua o le mea lenei e te manaʻomia e faia ai ni fasi pepa se tolu - 2 i le isi itu i le mamao o le alofilima o lou lima, lona tolu - mai le muamua i le lona lua. A maeʻa lena, ia sosoʻo malie mai le paʻu ma se naifi ma peiseai e mimilo mai le ogalaau. O lenei mea o le a le mafua ai le tele o mea leaga i laau - aspen faigofie e faʻamalolo ai mea leaga, fausiaina se fale fou o le paʻu. Mo le faʻaleleia o le toe faʻaleleia, e mafai ona e tuʻuina se vaega laititi o le cortex i luga o le ogalaau.
  3. E tipi ese le paʻu o aspen i ni vaega laiti ma faʻagogo i le ea poʻo totonu o se ogaumu i le vevela e le silia le 60 tikeri.
  4. Teuina i totonu o se pusa tapuni, e aunoa ma se avanoa i le susulu o le la.

Auala e saunia ai vailaʻau faʻasaina mo le togafitia o le maʻisuka mai le paʻu o aspen:

  1. Atagofie. E masani ona faʻaaogaina, talu ai e lelei tele le faʻaaogaina o se vai inu ua saunia fou e togafitia ai le maʻisuka. O se sipuniti o mea e faʻaaogaina ai eleele poʻo se fasi pine o loʻo tuʻuina i totonu o se atigi fagu, 200 ml o vai faʻaopoopo ma faʻagesegese lemu i le kuka. O le taimi e kuka ai e faʻalagolago i le tele o vaega o le paʻu o le aspen - mai le 10 minute mo le lelei o le pefu i le afa itula mo le fasi tele o le tupe siliva. Faʻafiafia ma faʻafefe le susu. Latou te inuina ao leʻi faia le taeao ma le 'aiga o le afiafi, o le afa o le vaega e maua ai. E ui lava i le oona oona, e le aoga le suamalie o le vai, talu ai o le aʻafiaga leaga o le gaʻo maualuga o meaʻai o le a faaleaogaina ai mea aoga uma o le paʻu.
  2. Faʻatau. Mauaina e ala i le suʻeina o paʻu o aspen i le vevela. O le sipuniti o mea faʻaaoga e sasaa atu i totonu o se ipu vai inu ma faʻamalosi mo le 12 itula. Faaaoga mo le maʻisuka e talitutusa ma le fua muamua.
  3. Aspen kvass o se mea tuai a tagata. O se fagu e tolu-lita le tolu-lita ua faatumulia i le paʻu, ona oʻo lea i le pito i luga ua faaopoopo i le vai ua kuka, lea o le 200 g o suka ma le 1pp ua solo. kulimi mumu po o le 1 sipuni le kulimi suamalie. O le fagu e ufiufi i se ie sipuni ma faʻamafanafana mo le 2 vaiaso. A o faagasolo lea taimi, siama gasegase siama i le suka, o lea e le mafai ona e fefe i le faateleina o le kulukose i le maʻisuka. Kvass mai le aspen paʻu ua liu suamalie, tart, faafouina. Ina ia togafitia le maʻisuka, e tatau ona e inuina se ipu vaiinu i le aso, faaopoopo vai i le fagu i aso uma. Lava lenei avanoa mo le 3 masina, mulimuli ane e manaʻomia ona e malolo mo se vaitaimi o le 1 masina.

Faitau atili: Gasegase Faʻataʻi - pe faʻapefea ona fesoasoani i le maʻisuka ma pe faʻapefea ona faʻaaogaina.

Tuua Lau Faamatalaga