10 gasegase gasegase

Gsational diabetes mamanu

Faʻamatalaga faʻaufaʻailoga ICD-10

O mafuaʻaga mai fafo o manua - o faʻamatalaga i lenei vaega e le o ni faʻamaʻi, ae o se faʻamatalaga o tulaga na tupu ai le mea na tupu (Vasega XX. Faʻamaumauga mai fafo o le faʻaleagaina o le tino ma le soifuaga faaletino) Tulafono o ulutala V01-Y98).

Vailaau ma vailaau - o se laulau o fualaau faasaina ma vailaau e mafua ai le oona po o isi mea leaga.

I Rusia Faʻavasegaga Faʻavaomalo o faʻamaʻi 10 toe iloiloga (ICD-10) faʻaaogaina e avea ma faʻamaumauga faʻatasi mo le faʻamaonia o le aafia o faʻamaʻi, mafuaʻaga mo apili o le faitau aofaʻi i falemaʻi faʻapitoa o matagaluega uma, mafuaʻaga o le oti.

ICD-10 na faʻaofiina i le faiga o le soifua maloloina i le Russian Federation i le 1999 e ala i le faʻatonuga a le Matagaluega o le Soifua Maloloina o Rusia na tusia i le aso 27 o Me, 1997 No. 170

O le lolomiina o se fou fou (ICD-11) ua fuafuaina e WHO i le 2022.

Faʻapuupuuga ma tauaofiaga i le Faʻavasegaina Faʻavaomalo o faʻamaʻi o le toe iloiloga lona 10

BDU - e aunoa ma isi faatonuga.

NKDR - e leʻi faʻavasegaina i isi vaega.

- tulafono laiti o le faʻamaʻi faʻamaʻi. O le numera autu i totonu o le faiga faʻasologa faʻaluaina e aofia ai faʻamatalaga e uiga i faʻamaʻi lautele.

* - numera filifiliga. O se faʻaopoopoga o tulafono i totonu o se faiga faʻailoga e lua e aofia ai faʻamatalaga e uiga i le faʻaalia o le faʻalauteleina o faʻamaʻi i se isi itutino poʻo se vaega o le tino.

Le faʻaogaina o le chronic colonnephrine i le ICD

Afai o le faʻamaʻi faʻatasi ma le mumū mumū, e mafai ona oʻo atu ai i le oti, e taua le aua le amataina togafitiga i le taimi muamua. O le pyelonephritis ole taimi e toetoe lava a le mafai ona togafitia, ae o togafitiga faaonaponei e mafai ona puipuia ai le atinaʻeina o le faamaʻi ma ausia ai le faʻamalo mo se taimi umi, ina ia le lagona e le tagata maʻi le le toʻa ma aloese mai le taufaamatau i le olaga.

Symptomatology

I le taimi o le faamagaloga, o le maʻi e toetoe lava a le faʻaalia, o le faʻaitiitia o le vevela o le tino, o le faʻalavelave vaivai, o le faʻasolosolo faifai pea, o le tiga i le pito i lalo e mafai.

I le taimi o le faigata, o le pyelonephritis e tusa ai ma le ICD 10 N11 o loʻo faʻaalia i faʻamaoniga nei:

  • se faʻateleina o faʻamaoniga o le vevela, atonu i se tulaga taua (e oʻo i le 40 tikeri),
  • vaivai, atonu e faateleina i le le mautonu,
  • aiga masani
  • ogaoga tiga i le vanu o lumbar, faʻatasi ai ma le malulu,
  • fulafula o foliga ma pito i lalo,
  • faateleina le urination, e tusa lava po o le a le tele o le vai e faʻaaogaina,
  • le manogi manogi ma le foliga mai o le urine.

    Afai o nei faailoga e tupu, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi o le a taitaia le suʻesuʻega ma faia se suʻesuʻega. Muamua lava, o se faʻataʻitaʻiga ua faʻataʻitaʻiina, lea e fesoasoani i le mauaina o le kielonelritis ona o le i ai o le toto ma le protein i le urine.

    Togafitiga ma le puipuiga

    I le ICD, o le 10 kielonephritis o loʻo aofia i le vaega o faʻamaʻi faʻamaʻi. O le togafitiga o lenei faʻamaʻi i le taimi o le vevelaina, e faia faʻatasi i se falemaʻi. E taua tele le pipii atu i le moega malolo, ave vailaʻau faʻamaʻi faʻamaʻi ma faʻamaʻi puipuiga.

    O isi vailaau faʻapitoa e mafai foi ona fesoasoani i le tau faasaga i le faʻamaʻi, lea e ofoina atu ai teuteuga ma mea faʻaleagaina o fualaau faʻamaʻi ma vine o loʻo i ai ni mea tau diuretic (mo se faʻataʻitaʻiga, lingonberries).

    O le maʻi e manaʻomia ona faia ni fetuunaiga i meaʻai, e tatau ona e tausisi i se meaʻai faapitoa ma faʻaaogaina le tele o vai (e aofia ai le mineral water). I le tulaga o le siamaina o le galalaʻau, e tatau ona e pipii atu i le tino, ia mautinoa ia e faia se suʻega faafomaʻi ia le itiiti ifo ma le taʻitasi i le tausaga, pe sili atu i masina uma . E fautuaina foi le vavaeeseina o le taumafaina o le ava malosi, ma i le taimi malulu e fai ai lavalava lelei ma puipuia ai le maalili.

    Chronic pianlonephritis code codes mcb 10 - faʻamalosi LMS ma maʻa togafiti

    ICD Code 10: N11 Faʻanatinatiina o le nephritis. N11.0 Faʻaleagaina o le colonne o le gaʻoloʻo masani e fesoʻotaʻi ma le reflux. Caps. 100 mg: 10, 20 pi. - faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi pipisi. ICD Code 10: n11.0 Faʻaaogāina o gaʻolaʻau masani e fesoʻotaʻi ma le reflux. Afai o le saite na aoga ia te oe, faamolemole maka lenei mea e ala i le faaopoopoina i au tusi tusi.

    Ianuari 19, 2016 O le Cystitis i le ICD-10 e ave ai se nofoaga taua i le lisi o faamaʻi O le gasegase ma le chronic cystitis ma lo latou nofoaga i le faavasegaina o le ICD-10 e mafai ona tupu ai ni faafitauli e pei o le pyelonephritis, faaleagaina fatugao. Na faia i le 2013 i luga o faʻavae o faʻamatalaga na lafoina i luga o le upega tafaʻilagi aloaia a le Matagaluega o le Soifua Maloloina. ICD Code 10: N10-N16 TUBULO-INTERSTITIAL KIDNEY DISASASES. Nephrite pyelitis pyelonephritis Afai e tatau ai, ia faailoa mai le sui o le N11 Chronic tubulointerstitial nephritis. Taofi. ufiufi pusa ata, 500 mg: 5, 7 po o le Poloaiga a le Matagaluega o le Soifua Maloloina o le Malo o Belarus i le aso 07.12.2001 n 271 I le initoneti. Itulau Faatomuaga: 4: Manaoga autu o le ICD-10 i le tuufaatasia o le falemaʻi mulimuli. Vasega 14 ICD-10 (N10-N23) Pianlonephritoni e le faʻalavelave faʻalavelave faʻalavelave e fesoʻotaʻi ma reflux, N11.1. Faʻalavelave faʻalavelave faʻalavelave. Fomaʻi ma fualaau mo togafitiga ma / poʻo le puipuiga. 2. Talosaga e tusa ai ma le ICD-10. N10 O le gasegase o le nephritis (puteitis puteitis, pyelonephritic tino). N11 Faʻailoga tubulointerstitial. Le mautonu le faaletonu o le biliary tract. ICI-10 tulafono laiti. K82.8. Biliary dyskinesia.

    Fepuari 21, 2015 O le faʻataʻitaʻiga o le ICD-10 mo le SMP A08.4 Rotovirus enteritis A09.0 KINEA A15.3 N11.9 Pielonephritic Chronic. Faamatalaga, Faailoga (faʻailoga) Faʻailoga, Togafitiga, Faʻamatala puupuu. Pyelonephritis. Faʻavasegaina Faʻavaomalo o faʻamaʻi (ICD-10). Faamai ma tuutuuga. Faasino Igoa. N10-N16 Tubulo-faʻamaʻi faʻamaʻi faʻapipiʻi N11.0 Pianlonephritia e leai ni faʻalavelave faʻalavelave e fesoʻotaʻi ma reflux, N11. 1 Faasologa.

    Faʻatasi ma faʻamaʻi o le faiga o genitarianinary (vasega XIV e tusa ai ma le ICD-10). N p. O le faʻamaʻi o le faʻamaʻi e tusa ai ma le ICD-10 e le o le faʻalavelave faʻasolosolo plonlonephritia, o le gasegase o le pianlonephritia e aunoa ma ni faʻalavelave urodynamic e aunoa ma le toe faʻafoʻi. Se otootoga faʻasologa o faʻasologa o faʻamaʻi e tusa ai ma le ICD-10: Faʻasalaga (e tusa ai ma le ICD-10) -e leai. Poloaiga a le Matagaluega o le Soifua Maloloina o le Malo o Belarus na tusia i le aso 7 Tesema, 2001 n 271 I luga o le Faasao. Lisi o le ICD 10: n11 Faʻasologa o le nephritis tubulointerstitial E aofia ai: taimi masani. Code Chronic obstructive pyelonephritis i le faʻavasegaina faavaomalo o faʻamaʻi ICD-10. N00-N99 O faʻamaʻi pipisi o le fomaʻi N10-N16.

    Mcb-10 chronic secondary secondary dose, anti-inflammatory drugs for infiniumate drugs for kidney inflammatory

    Aute Glomerulonephritis Symptoms. Faʻailoga O le a le mea e fai i se faʻamaʻi o le aute. Le numera e tusa ai ma le faʻavasegaina faavaomalo o faʻamaʻi ICD-10: e aunoa ma le solia o urodynamics) ma le lua (faʻapupulaina i le talaaga o faʻamaʻi fatuga, O le gasegase pyelonephritis i le tele o tagata gasegase (50-60%). faʻaopoopoga faʻaopoopoga faʻapitoa o le uiga.

    E aofia ai: faʻasolosolo: gasegase interstitial infectious pyelitis pyelonephritis Afai e tatau ai, faailoa mai le afaina. O le fualaau faasaina e faʻaalia i le 250 pe 500 mg 1 poʻo le 2 taimi / aso. E tatau ona avea papapu Faʻavasegaga ma le viology o le hypothyroidism. O le Hypothyroidism e mafua mai le tele o mafuaʻaga. Faʻavasegaina Faʻavaomalo o faʻamaʻi (ICD-10). Faamai ma tuutuuga. Faasino Igoa. Faʻavae i luga o faʻatagaga aloaia faʻamaonia mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina ma faia i le 2016. ICD-10 rubric Synonyms o faʻamaʻi e tusa ai ma le ICD-10, a09 Tuai ma gastroenteritis atonu o le a mafai. O le gasegase maualuga lua o le kenelonyl. 2. fafo, lea o loo atagia mai i tulafono mo ICD-10 faʻamaʻi o le polokalama urinary. CODE MO. O se aofaʻiga o tala faʻasolopito i le mataupu o Pediatrics. Bronchial asthma, faʻapitoa i luga. Matou te manatu na e fiafia i lenei ata. Ina ia sii mai, ia fautuaina. Pyelonephritis: ICD-10: N 10 10.-N 12 12. N 20.9 20.9. ICD-9: 590 590, 592.9 592.9. Faʻasologa: 29255.

    2 faʻatagaina le taimi faʻalua i le muaʻi faʻamatalaga o le faʻataʻitaʻiga. Paʻu le tino, gau. Ole maʻi pancreatitis ole maʻi masani lea. Vaega o le mafaufau i A ua faʻatuina i faʻamaʻi nei: 1. Laʻau o le lua. O le prostatitis gasegase taimi, (Code ICD 10-N 41.1) (Code ICD 10-N 46), Pielonephritia le tumau i le vaega o le atoa poʻo le vaega. Ae peitaʻi, mo le atinaʻeina o se faʻaogaina o le microbial inflammatory i totonu o fatugaʻo, faʻaopoopoga i na lisi. N10-N16 Tubulo-faʻamaʻi faʻamaʻi faʻapipiʻi N11.0 Pianlonephritia e leai ni faʻalavelave faʻalavelave e fesoʻotaʻi ma reflux, N11. 1 Faasologa.

    ICD-10: I15. Maualuga (symptomatic) maualuga maualuga - o le paleni maualuga o le klonelonephrit, e fai ma tulafono, o se taunuuga. Kudesan (Kudesan) faʻamatalaga o fualaau faasaina: tuufaatasiga ma faatonuga mo le faʻaaogaina, faʻamaʻi. Faamatalaga, Faailoga (faʻailoga) Faʻailoga, Togafitiga, Faʻamatala puupuu. Pyelonephritis. Pyelonephritis: ICD-10: N 10 10.-N 12 12. N 20.9 20.9. ICD-9: 590 590, 592.9 592.9. Faʻasologa: 29255. MedlinePlus: 000522. eMedicine: ped / 1959. Mai le faʻaogaina o meaʻai: afu, manava, vomiting, tiga o le manava, faʻavaʻa. A faʻaaogaina i tagata gasegase i le tele o aʻafiaga. Pyelonephritis i tamaiti o se tulaga faʻapitoa mo le faʻamaʻi pipisi (UTI). O se uiga taatele o UTI uma.

    Paʻu ma le hypokinesia e tupu ona o se taunuuga o le gallbladder sprain. Se otootoga faʻasologa o faʻasologa o faʻamaʻi e tusa ai ma le ICD-10: Faʻasalaga (e tusa ai ma le ICD-10) -e leai.

    Gesational diabetes

    Igoa o le faʻamaʻi: Tisipisi o le maʻisuka (HD) - soʻo se faaletonu o le gaosiga o le gaʻofale muamua na tupu ma na iloa i le maitaga.

    ICD-10 code: Maʻisuka o fafine maʻitaga 024.4.

    Faʻamatala puupuu faʻamatalaga epidemiological
    I Rusia, o le faʻaaogaina o le HD e tusa ai ma le Setete Setete o le Maʻisuka Mistitus o le 4.5%. E tusa ai ma le American Diabetes Association (ADA, 2004), e tusa ma le 7% o maʻitaga uma (sili atu i le 200,000 mataupu i tausaga taʻitasi) e faigata tele i le HD (mai le 1 i le 14% e fuafua i le suʻesuʻeina o le faitau aofai o tagata) ma le Gesational Diabetes Mitusitus. ADA, 2004, Standart of Medical Care in Diabetes. ADA, 2005, Sebko T.B., 2003.

    Faʻavasegaga
    O le DG o soʻo se tikeri o le gasegase o le carbohydrate metabolism, faatasi ai ma le amataina ma muamua iloa i le maitaga. E mafai ona faʻaali atu i le agaga le taua o le hyperglycemia, hyperglycemia postprandial, poʻo se faʻataʻitaʻiga faʻamaʻi o le maʻisuka ma le maualuga o le maualuga o le gasegase.

    Faʻailoga

    Faʻasalaga ma suʻesuʻega faʻamoemoe

    Faʻasalaga e faʻalagolago i le maualuga o le hyperglycemia. O faʻamalositino i le tele o tulaga e le o iai pe leai foi. I le avea ai o se tulafono, o loʻo i ai le tele o ituaiga eseese, e masani lava - vave vave le maua ao maua le maitaga. I le maualuga o le glycemia, o faitioga e aliali mai i le polyuria, fiainu, fiaʻai tele, ma isi.

    Laboratory and instrument instrument research

    O se tasi o foliga o le DG e masani ona le iloa. O le mea lea, o le suʻesuʻega o le HD e faʻavae i luga o le fuafuaina o mea lamatia mo lona atinaʻe ma le faʻaaogaina o suʻega ma le mamafa o le kulukose i vaega maualuluga tulaga lamatia. I le asiasiga muamua a se fafine maʻitaga i se fomaʻi, e talafeagai le iloiloga o le lamatiaga o le atinaʻeina o lona HD, talu ai o isi togafitiga faʻapitoa e faalagolago i lenei. O le vaega e maualalo le lamatiaga o le atinaeina o HD e aofia ai tamaitai ei lalo ifo o le 25 tausaga le matutua (e tusa ai ma tusitala Rusia, i lalo ifo o le 30 tausaga), faatasi ai ma le mamafa o le tino ao le i maʻitaga, e le o maua i le maʻisuka i aiga o le uluaʻi tikeri o le aiga, oe leʻi maua muamua se gasegase gaʻo e aofia ai le glucosuria), ma le iai o se tala faʻasolopito talatala. O le tofiaina o se tamaitai i se vaega e maualalo le lamatiaga o le atinaʻeina o HD e manaʻomia uma ai faʻamaumauga. I lenei vaega o tamaitai, o le suʻega e faʻaaoga ai faʻamalositiga faigata e le o faʻataunuʻuina ma ua faʻamapulaʻaina i le siaki masani o le anapogi glycemia. E tusa ai ma manatu autasi o tagata atunuʻu i fafo ma tagata atunuʻu fafo, o fafine e iai le taua tele (BMI pe 30 kilokalama / m 2), talaʻaga o le maʻisuka, maʻi o le maʻisuka i aiga o le uluaʻi tikeri, mai le maitaga) Gesational Diabetes Mistitus. ADA, 2004, Sebko TV, 2003. Ina ia oʻo i le vaega maualuga, o se tasi o faʻamaumauga ua lava. O nei tamaʻitaʻi ua tofotofoina i le taimi muamua latou te vaʻai ai i se fomaʻi (silasila i le taualumaga i lalo). O le vaega e iai se tulaga lamatia o le atiaeina o HD e aofia ai tamaitai e le auai i vaega maualalo ma le maualuga: mo se faataitaiga, faatasi ai ma le sili atu le mamafa o le mamafa o le tino ao le i maitaga, faatasi ai ma le talafaasolopito ogaoga mamafa (fetus lapoa, polyhydramnios, c / abortion, gestosis, malformations fetal, birthbirths ) ma isi. I totonu o lenei vaega, o suʻega e faia i se taimi e taua mo le atinaʻe o HD - 24-28 vaiaso o le maitaga. Ua saunia e tagata tomai faapitoa i totonu o le atunuu ma auala mai auala nei mo le siakiina o le maʻisuka Diabetes Mellitus HD. ADA, 2004, Standart of Medical Care in Diabetes. ADA, 2005, Sebko T.B., 2003. O se tasi laasaga e sili atu ona sili ona faʻamaonia le tamaoaiga i tamaʻitaʻi i le maualuga o le atinaʻe o le HD. E aofia ai le faia o se suʻega faʻamaʻi ma le 100 g o le kulukose. O se laasaga e lua-laasaga e fautuaina mo le vaega e lamatia le lamatia. Faatasi ai ma lenei metotia, o le suʻeina o suʻesuʻega muamua e faia i le 50 g o le kulukose, ma i le tulaga o lona solia, o le a faia se suʻega 100-kalama. O le faʻataʻitaʻiga o suʻesuʻega o loʻo mulimuli mai. O se fafine inu 50 go glucose ua malepelepe i totonu o se ipu vai (i soo se taimi, ae le o luga o se manava gaogao), ma a mavae le itula, ua fuafua le kulukose i le plasma vevela. Afai a maeʻa le itula o le glucose plasma e itiiti ifo i le 7.2 mmol / L, o le suʻega ua manatu e le lelei ma ua maeʻa le suʻega. Afai o le glucose plasma e tutusa ma sili atu i le 7.2 mmol / L, o le suʻega e 100 g glucose ua faʻaalia. O le faʻataʻitaʻiga ma le 100 g o le kulukose o loʻo maua ai se faʻamaoniga sili atu ona malosi. O le suʻega e faia i le taeao i luga o se manava gaogao, pe a uma le anapogi i le po mo le 8-14 itula, e le tusa ai ma le 3 aso aʻo leʻi faia le suʻesuʻega (a le itiiti ifo ma le 150 g o le suka gaʻo i le aso) ma le faʻamalosiina o le tino. I le taimi o le suʻega, e tatau ona e nofo, ulaula tapaa. I le taimi o le suʻega, o le toto vevela e ave i luga o le manava leʻo (plasma), pe a uma le 1 itula, pe a uma le 2 itula ma le maeʻa le 3 itula. - 10 pe sili atu, pe a uma le 2 itula - 8.6 pe sili atu, pe a uma le 3 itula - 7.8 pe sili atu. Afai o se fafine maʻitaga e faaalia le maualuga o le numera i le plasma vevela: i luga o se manava gaogao e sili atu nai lo le 7 mmol / l ma i totonu o se toto faataitai - sili atu i le 11.1 ma faʻamaonia nei tulaga taua i le aso e sosoo ai, e le manaʻomia ni suʻesuʻega faʻamaonia, ma o le suʻesuʻega o le HD ua faʻamauina.

    Ina ia le faʻaaogaina mea sese, o le faʻaaogaina o le glycemia i taimi o suʻesuʻega faʻamalosi o le a faia naʻo auala suʻesuʻe. O le faʻaogaina o glucometers mo faamoemoega faʻamalositino e le taliaina. Soo se faateleina i le kulukose i se tina maitaga e tatau ona maua lona faʻamatalaga, ma e manaʻomia ai se toe faʻafoʻiina o le glycemia. Peitai, e pei ona taua i fautuaga a le ADA (2004) ma tagata atamamai i totonu o aiga, o le faateleina o le glycemia i se maitaga maʻitaga ua faatagaina ai o ia e taua i se vaega maualuga mo le atinaʻe o le HD, o lona uiga o se isi suʻesuʻega faʻamalosi e faʻaaoga ai suʻega o mafatiaga.

    Togafitiga

    Tausiga faifai pea mo le gaʻo gaʻo i le taimi atoa o le maitaga. Taʻiala mo taui: o le kulukose toto toto LITERATURE

    1. Algorithms mo le puipuia ma togafitiga o maʻi o le iodine Polokalame / Ed. G.A. Melnichenko. - M .: B.I., 2005 .-- 48 p.
    2. Tamamatua I.I. Endocrinology Text / I.I. Tamamatua, G.A. Melnichenko, V.V. Fadeev. - M.: Medicine, 2000 .-- 632 p.
    3. Tamamatua, I.I. Folasaga i le Talafaʻasolopito Tusi: Lima. mo fomaʻi / I.I. Tamamatua, V.V. Fadeev. - M.: Faʻasalalauga Bereg, 1998. - 191 itu.
    4. Tamamatua, I.I. Polokalame faʻapitoa a le Feterale "maʻi o le maʻisuka" Tusitusiga: taiala / II.Tamamatua, M.V. Shestakova, M.A. Maksimova. - M .: B.I., 2002 .-- 88 p.
    5. Maʻi faʻaleagaina i Rusia. Se fofo faigofie i se faafitauli ogaoga Text / G.A. Gerasimov et al. - M .: Adamant, 2002 .-- 168 itu.
    6. Fautuaga faʻaleleia a le Rusia o le Association o Endocrinologists (RAE) mo le suʻesuʻeina ma le togafitiga o le nodular goiter Text / II. Tamamatua ma isi // Falemaʻi tui. - 2004. - T.2, Nu. 4. - S. 47-52.
    7. Melnichenko, G.A. O oe i le taimi o le maʻitaga. Faʻamatalaga, togafitiga, puipuiga Tusiga: se tusi lesona mo fomaʻi / G.A. Melnichenko, V.V. Fadeev, I.I. Tamamatua. - M .: MedExpertPress, 2003 .-- 48 p.
    8. Puipuiga ma togafitiga o maʻi o le iodine-deficiency i vaega ogaoga. Text / I. I. Dedov et al. - M .: Bi., 2004. - 56 p.
    9. Sebko, T.V. Maʻisuka ma maitaga Text / II. Tamamatua, M.V. Shestakova // O le maʻi suka: lima. mo fomaʻi / T.V. Sebko. - M., 2003. - Ch. 28.-S. 364-372.
    10. Faʻamatalaga faʻaonapo nei o le clinical endocrinology Text. Otootoga o le Lima o le Fono a le Aai o Endocrinologists a Moscow (Mati 23-24, 2006) / M.: Geos, 2006. - 134 p.
    11. Fedorova, M.V. O le maʻi suka, ma le maʻitaga ma le maʻi o le maʻisuka. Tusitusiga / M.V. Fedorova, V.I. Krasnopolsky, V.A. Petrukhin. - M.: Medicine, 2001 .-- 288 p.
    12. American Association of Clinical Endocrinologists and Assocazione Medici Endocrinologi taiala faafomai mo togafitiga faafomai mo le siakiina ma le puleaina o thyroid nodules. Endocr Pract., 2006 - V. 12, Nu. 1. - P. 63-102.
    13. Gesational Diabetes Molitus. American Diabetes Association. Maʻisuka Care 27: S88-S90, 2004.
    14. Tufaʻatasi o togafitiga faafomai i le maʻisuka. American Diabetes Association. Taʻi Maʻisuka 28: S4-S36, 2005.

    Faʻavasegaga

    O faʻamatalaga talu ai nei e uiga i le faʻamaʻi ua faʻalauteleina, o lea pe a faʻaogaina, e feagai tagata tomai ma faʻafitauli.

    O le taatele masani o le maʻisuka o:

    Afai e matua paʻu le tino i le inisalini, e faʻaalia ai le maʻisuka ituaiga ituaiga. O lenei tulaga e mafua mai i siama pancreatic aʻafia. O le tele o taimi, e tupu le maʻi i se talavou.

    I le ituaiga 2, o le le lava o le inisalini e fesootai. E maua i le tele o mea. Ae ui i lea, o le fuainumera o fausaga e maua ai le fesootaʻi ma siama ma faafaigofie ai le ulu atu o le kulukose mai le toto ua faaitiitia. I le aluga o taimi, o le gaosiga o le vailaʻau e faʻaititia.

    E i ai le tele o ituaiga o faʻamaʻi e mafua mai i faʻamaʻi pipisi, vailaʻau, ma le faʻamalosi. E ese lava, o le maʻisuka e tupu i le taimi o le maitaga.

    O le a le maʻisuka maʻisuka?

    O le maʻisuka ituaiga o se ituaiga o maʻi lea e aliali mai i le taimi o le maitaga, lea e faʻaititia ai le malosi o le tino e gaʻo ai le kulukose mai le toto.

    E maua e le siama se faaitiitia o le lagona lelei ia latou lava inisalini.

    O lenei mea matautia e mafua mai i le i ai o le hCG i le toto, lea e tatau ona tausia ma tausia ai le maitaga. A maeʻa le fānauga, i le tele o tulaga, toe faʻaleleia. Ae ui i lea, o nisi taimi o le tupu aʻe o le faʻamaʻi e tupu e tusa ai ma le 1 poʻo le 2 ituaiga. O le tele o taimi, o le faʻamaʻi e faʻaalia i le afa lona lua o le taimi o le fanauina o se tamaititi.

    Faʻailoga e faʻaosofia ai le atinaʻe o le GDM:

    • uiga faʻamaoni
    • mamafa mamafa
    • maʻitaga ina ua mavae le 30 tausaga,
    • faʻaaliga o le GDM i le taimi o maʻitaga talu ai,
    • maʻi faʻateʻa
    • le fanau mai o se tamaitiiti matua muamua.

    O le maʻi e mafai ona faʻaalia i se mamafa tele, faʻalauteleina le volumini o urini, fia galala tele, le fia taumafa.

    I le maitaga e faigata i soo se ituaiga o le maʻisuka, e taua tele le mataʻituina le maualuga o le suka ma tausia ona tulaga masani (3.5-5.5 mmol / l).

    O le maualuga o le suka i le fafine maʻitaga e mafai ona faigata:

    • vave fanau
    • faʻanofo
    • tuai faʻamaʻi
    • maʻisuka nephropathy,
    • faʻamaʻi pipisi.

    Mo se tamaititi, o le faamai ua lamatia i luga o le mamafa, eseese maʻi o le tuputupu ae, le ola maloloina o totoga i le fanau mai.

    E masani lava, o maualuga o le suka i le maʻisuka ituaiga e mafai ona fetuutuunai i meaai (numera o le laulau 9). O se lelei lelei e maua mai ile gaioiga faaletino. Afai e le aumaia ni faʻataunuʻuga, o le inisalini o le iniseti ua faatonuina.

    Afai e faʻamaonia le solia o le tulafono aʻo leʻi oʻo i le faʻailoga, o le togafitiga ma le faʻatinoina o fautuaga a le fomaʻi o le a fesoasoani e aloese mai le tele o taunuuga le lelei ma fanau ai se tamaititi soifua maloloina.

    ICD-10 numera

    O le Vaega 21 e faʻapipiʻi faʻamaʻi i le vasega ma taʻitasi e iai lana lava tulafono. O lenei auala e maua ai le faigofie o le teuina ma le faʻaaogaina o data.

    O le maʻisuka faʻamamafa ua faʻavasegaina o le vasega XV. 000-099 "Totoʻa, fanau ma le puerperium."

    Meataitasi: O24 Maʻi suka i le taimi o le maitaga. Subparagraph (code) O24.4: O le maʻisuka na tupu i le taimi o maitaga.

    Vitio faʻatalanoa

    E uiga i le maʻisuka faʻamaʻi i fafine maʻitaga i le vitio:

    GDM o se faʻamaʻi matautia lea e mafai ma e tatau ona tau. O le a latou fesoasoani e foia le maʻi ma fanau mai se pepe soifua maloloina, mulimuli i le taumafataga ma fautuaga faʻalesoifua maloloina uma, faʻatinoina o faʻatinoga faigofie, savali i le ea ma uiga lelei.

    • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
    • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

    Aoao atili. E le o se fualaau faasaina. ->

    Faʻavavevaveina o le telefoni colonial code code 10 mb ma pe faʻapefea ona fafaga se pusi i le fatuina o fatu fatu

    Matou te manatu na e fiafia i lenei ata. Ina ia sii mai, ia fautuaina. Mataupu 1. Anemia, Maʻi mimita mimiti, Mania masi, Anemia. Le mautonu le faaletonu o le biliary tract. ICI-10 tulafono laiti. K82.8. Biliary dyskinesia. Taʻiala mo faʻalavelave faigata ma le faigata faigata, Criteria. Le faʻalavelave. Faigata.

    Faamatalaga, Faailoga (faʻailoga) Faʻailoga, Togafitiga, Faʻamatala puupuu. Pyelonephritis. Codes codes ICD 10 N10-N16 Tubulo-interstitial kidney acute N11.0 O meaʻai e le faʻalavelave faʻalavelave masani e fesoʻotaʻi ma le reflux. Hyleflox (Hileflox) faʻamatalaga o fualaau faasaina: tuufaatasiga ma faatonuga mo le faʻaaogaina, faʻasaʻo. 6. I le taimi o le gaioiga o le maʻitaga, ua faia suʻesuʻega o tina maitaga. Talofa! E 22 oʻu tausaga. E i ai loʻu tachycardia focalysia sili ona maualuga paroxysmal. ICD Code 10: N10-N16 TUBULO-INTERSTITIAL KIDNEY DISASASES. Nephrite pyelitis pyelonephritis Afai e tatau ai, ia faailoa mai le sui o le N11 Chronic tubulointerstitial nephritis. MUAMUA, FAAVAEINA O LE FAAIPOIPOGA E ala i le ulufale atu i le faaipoipoga, o loo e fatuina se aiga, ona e sauni ai lea mo lena mea. 10 GLOMERULONEPHRITIS NEPHOLIC O le Nephrotic glomerulonephritis e tupu i le 25% o tagata gasegase. Faʻamatalaga, Mafuaʻaga, Faailoga (faʻailoga) Faʻamatalaga, Togafitiga, Faʻamatala puupuu. ICD Code 10: N11 Faʻanatinatiina o le nephritis. N11.0 Faʻaleagaina o le colonne o le gaʻoloʻo masani e fesoʻotaʻi ma le reflux.

    O le atinaʻeina o le gasegase o le pyelonephritis, o le mea moni, e amata ile folasaga. Suʻesuʻega o le siama o le urine: bacteriauria 10-10 CFU / ml. Suesuega ole toto. Taofi. ufiufi ufiufi ata, 250 mg: 5, 10 poʻo le 20 pi. (faʻamaʻi pipisi o le siama ma le faʻavavevave o le bronchitis masani, pneumonia). - faʻamaʻi pipisi urinary (pyelonephritis, cystitis, urethritis), tulafono laiti ICD-10. O le tele o taimi, o le pyelonephritis e aafia ai tamaitai. E fesoasoani lenei mea i le lautele. O le pyelonephritic taimi e faamatalaina i le mosaic leion o le tino fatu. I le tele o tulaga, o le gasegase o le klonelonephritis o se taunuuga. O nisi o tagata gasegase e mafai ona fai soo ma tauto taimi o le vevela. O le numera masani o lelamūmū toto e 1 miliona leukocytes - 2 miliona pauna 10,000, lea o loʻo atagia i tulafono mo le ICD-10 o faʻamaʻi o le polokalama urinary. ICD-10 numera mo gasegase gasegase: E i ai ni faʻalavelave faʻafuaseʻi ma masani ona o le maʻi. Faatasi ai ma le sili atu ona faigata o se foliga masani. 10 Faiga faʻapipiʻi - toetoe 80%. Suiga o faʻasalaga ma faʻamagaloga. Faʻapitoa

    Toto o le maitaga: Asymptomatic bacteriuria: Aʻo cystitis: Exacerbation o taimi masani. Totogi ICD: 023 Inumaga o le urinary i le taimi o le maʻitaga. Taʻiala Faʻaauau le faʻataʻitaʻiga o le gaosiga masani o le koko. 08/07/14 18: 52 Marina. Talofa, Vladimir Borisovich. E 50 ou tausaga, ou te nofo sauni. Fibroids lautele. Faʻasologa faʻasolosolo o Tesema 22, 1999 Nu. 99/227 Faʻailoga ma fomaʻi mo. Lelei lelei Faamolemole talanoa i le talafeagai o togafitiga ua faatonuina.

    FUAFUAGA TOTONU. FAʻAFAIGALUEGA I LE BEKHTEREV: Rheumatology o se suʻesuʻega tutoatasi. O faʻamaoniga o le gasegase o le pyelonephritis e mafai ona fesuisuiai mai sepsis mafua mai i le gram-negative. Toto o le maitaga: Asymptomatic bacteriuria: Aʻo cystitis: Exacerbation o taimi masani. Faatasi ai ma le alualu i luma o le kielonephritis, ua faia ai le va o le interstitial sclerosis, o lona uiga. toso. P / p Code mo le faʻavasegaina faavaomalo o faʻamaʻi Igoa o le faʻamaʻi 10 G80 Palsy cérébral afaina Cérébral o le gasegase Pianlonephritic chronic-obstructive Chronic obstructive pyelonephritis Osteomyelitis i se gaioiga mamafa, i luma o le tele.

    Gestational pyelonephritis

    Pyelonephritis i fafine maʻitaga ua maua i le tusa ma le 10% o fafine. O mafuaʻaga autū e faʻavaivaia ai le puipuiga, faʻamalosi o le fatu i fatugaʻo, suiga o le hormonal. O le ICD-10 numera o O23.0 (faʻamaʻi fatuga i le taimi o le maitaga).

    A o tuputupu ae le tamaititi, o le fatu e matua tele - i lalo o le mamafa, o le suiga faanatura o fesuiaiga, suia le toto, ma o le mimilo e sili atu ona leaga. E ese mai i suiga o suiga o le hormonal i le tino, o le leo o maso ua suia-o urodynamics ua faʻalavelaveina, o le urine mai le vevela e lafoina i totonu o fatugaʻo. Afai e iai ni meaola faʻapitoa i le urine, e amata le gaioiga inflammatory i fatugaʻo.

    Taua! Soʻo se faʻamaʻi pipisi e mafai ona mafua ai le mumū i totonu o le tino.

    O le afaina o fatugaʻo i totonu o fafine maʻitaga ua taua o le kielonephritic gestation - o le maʻi e amataina i le taimi o le fanauina o le pepe, e ono aliali mai i nai aso talu ona fanau mai. O le tele lava o taimi, o le faʻalauiloaina o le faagasologa o loʻo maua i le fatuga saʻo.

    O le tele o taimi, o gasegase gestational o loʻo tupu i tamaitai matua, faʻatasi ai ma polyhydramnios, o le fanauina o ni tamaiti se lua pe sili atu foi, o se fausua tele. O le faʻamaʻi e masani lava ona maua e aunoa ma ni uiga manino, o faʻamaoniga e talitutusa ma le faʻavevesi o le placental, o le taufaʻamataʻu o le faʻanoanoa. E le mafai ona faia se suʻesuʻega pe'ā maeʻa suʻesuʻega.

    Faʻailoga mo falemaʻi ma pyelonephritis i fafine maʻitaga:

  • gasegase maualuga, vavavevave o se foliga masani,
  • toe le manuia
  • uluaʻi masina, lea e atiina ae i tua o le fatu o le fatu,
  • o le taufaamatau o le faalētonu, fanau vave,
  • pe a fai o suʻega na faʻaalia ai le faʻaitiitia o le fetus.

    O le Pyelonephritis i le uluaʻi masina e sili atu lona malamalama nai lo le tuai o le maitaga. O togafitiga talafeagai i le amataga o le faʻamaʻi o le a fesoasoani i le vave faʻaitiitia o le faʻaleagaina o le faʻafitauli, o le aʻafiaga o faʻafitauli e laʻititi. Afai o le gasegase o le krallonephritis e tupu mai i se talaaga o le maualuga o le toto, o le anemia, o le faaletonu o gaʻo - o lenei mea e lamatia ai le ola ma le soifua maloloina o le tina ma le tamaitiiti.

    Faailoga o gasegase tumau ma gasegase

    Pyelonephritis o se faʻamaʻi pipisi lea e tupu mai i le talaaga o faʻamaʻi pipisi ma Escherichia coli, siama. I le tafe o le toto, alu aʻe pe alu ifo auala e ulu atu ai i totonu o fatugaʻo. O le faʻavaivaia o le puipuiga a se fafine maʻitaga e le mafai ona tau ma i latou, e tupu ai le mumū.

    O le gasegase maualuga e maua mai i tiga ogaoga i le laufanua lumbar, lea e tuʻuina atu i le vae, manava, papa. Urination o le a tiga, o le vevela e maualuga le vevela, vevela le vevela. I fafine mataʻutia, e mafai ona tupu le maʻi i le 16-20 vaiaso, i le tele o fafine - i le 25-32.

    O faʻapogai autu o le maualuga o le kielonephritis:

  • o le faateleina o le vevela o le tino i le 38-39 tikeri,
  • o le urine e amata ona puaoa
  • faʻaaualalo lalo ifo tiga i se tasi poʻo itu uma e lua,
  • malulu, tiga i sooga, maso.

    O le gasegase o le pyelonephritis e tupu e aunoa ma ni faʻamaoniga faapitoa, lea e ono lamatia tele mo se fafine maʻitaga. O le suʻesuʻega o le toto ma le urine o le a fesoasoani i le faʻamautuina o se faʻamaoniga. Faʻasalaga tiga i le vanu o lumbar, o le i ai o le popo i totonu o le urine e mafai ona faʻaalia ai le atinaʻeina o le fulafula i le gaʻo.

    Taua! O le faʻavavevaveina o le gasegase o le koko i le taimi o le maitaga e mafai ona mafua ai le faʻanoanoa, vave tuʻuina atu, maliu fetal i totonu o le manava.

    O le a le mea matautia matautia i le taimi o le maitaga

    Taua! Pyelonephritis e noatia i togafitiga faʻatagaina i le taimi ole maitaga - o vailaau faʻasaʻi e itiiti le afaina. Nai lo o se mea e le lelei i totonu o fatugaʻo.

    E faʻafefea ona aafia ai le maʻitaga i le pyelonephritis? I fafine maʻitaga e afaina ai fatugaʻo, o le gasegase matuia e toetoe lava o taimi uma e tupu - e mafai ona mafua ai ni taunuuga ogaoga mo le tamaititi.

    O le a le mea e lamatia ai le pyelonephritis i le taimi o le maitaga:

  • faʻamaʻaloga vave o le maitaga - o se faʻamaʻi tumau poʻo tiga ogaoga faʻaosofia le faʻaitiitia o le myometrium uterine,
  • fetua i totonu o le manava - i le amataga o le maitaga, le placenta e lei atoatoa ona tupu, o le siama e aafia i le fetal, fatufatuga o atinae,
  • O le faʻamaʻiina o le okesene - e aʻafia ai le suiga o suiga o le mafaufau i fatugaʻo, hypoxia ma le fetal asphyxiation.

    Afai na mafatia se fafine i le kielonephritis i le maitaga, ona masani ai lea o pepe faatoa fananau mai e mama i le mamafa, uumi faaumiumi, le maalili, ma pathoces o le totoga tutotonu.

    Taua! O le taunuuga o le pyelonephritis i le amataga, o le maliu o le tamaititi i le taimi o le popofou.

    Talu ai o le mumusu o fatugaʻo e masani ona tupu aʻe i se foliga masani, o le maitaga pe a uma le pyelonephritis o loʻo i lalo o le vaavaaiga faifai pea a se fomaʻi, ma ua fautuaina le fafine e alu i le falemaʻi i le muamua ma le tolu piliona.

    O suʻesuʻega muamua e fesoasoani e faʻaitiitia ai le le lelei o taunuuga o le faʻamaʻi, faʻafeiloaʻi le togafitiga i le tulaga o le faʻamagaloina faifai pea. A maeʻa suʻesuʻega i fafo ma auiliiliga o faasea, e faʻamatalaina e le fomaʻi se suʻega auiliili ma le atoatoa.

  • vailaʻau suʻesuʻeina o le urine - o le i ai o le polotini, siama, maualuga maualuga o sela o le paʻepaʻe paʻepaʻe, o loʻo taʻu mai ai se faʻafitauli
  • faʻataʻitaʻiga o urine e tusa ai ma le Nechiporenko, e tusa ai ma le Zimnitsky - o loʻo faaalia ai mea o loʻo i le leukocytes, o le i ai o le polotini ma le mama o le toto,
  • aganuu faʻamalosi e iloa ai le ituaiga o meaola ninii e faʻaleagaina e faʻatinoina faʻatolu,
  • suega o le toto - maualuga le ESR, maualalo le hemoglobin, maualuga maualuga le toto toto, faailoa mai le mumū
  • O le faʻasalalauina e masani ma faʻatasi ai ma le faʻatusa.

    Afai e masalomia le fivalonephritis, e tuʻuina atu e le fomai tipitipi se faʻamatalaga mo auiliiliga ma feutagaiga ma le nephrologist. O isi togafitiga o le mumū o le tamaʻi pepe o le a faia i totonu o se falemai i lalo o le vaavaaiga a tagata e toʻalua.

    Taua! O le Pyelonephritis e le o se tasi o faʻamatalaga autu mo le vaega o caesarena.

    Vaega o togafitiga i fafine maʻitaga

    Faʻatasi ai ma le kesilonephritis o fatugaʻo, o fafine maʻitaga e manaʻomia ona matauina le moe, ma aloese mai le atuatuvale, faʻamalositino mamafa. Ina ia faʻaleleia le tafe o le urine, e tatau ona e taoto i le tasi itu i le tele o taimi i le aso, e faʻafeagai ma le fatu fatu - o vae e tatau ona laʻititi i luga o le ulu. Afai e leai se faʻaleleia atili e matauina i totonu o le 24 itula, o le a maua e se fafine se pusi.

    O vailaau mo togafitiga o le fatu o le fatu fatu e faʻaaogaina e aunoa ma le toilalo, o la latou filifiliga e fuafua i le umi o le maʻitaga, le foliga ma le matuia o le maʻi. E le gata i lea, o le uroantiseptics, painkillers, antispasmodics ua faatonuina. O togafitiga togafitiga e faʻataʻitaʻiina e le fomaʻi taʻitasi.

    Vailaau aoga mo togafitiga o le fatu o le fatu fatu:

    1. I le uluaʻi masina muamua, o vailaau faʻasaina o loʻo faʻamatalaina i tulaga ogaoga, talu ai o le placenta e leʻi puipuia atoatoa le fetus. I lenei vaitau, ua faatagaina e faʻaaoga vailaau faʻamaʻi o le penisillin group - Ampicillin, Amoxiclav.
    2. I le lona lua o masina, o le faʻaaogaina o vailaau faʻasaina malolosi mai le vaega o cephalosporins II, III o le gaosiga - Cefazolin, Supraks ua faatagaina. O nei tupe e mafai ona oʻo atu i le 36 vaiaso, o le umi o togafitiga e 5-10 aso.
    3. Mai le 16 vaiaso, pe a manaʻomia, e mafai ona faʻaaogaina le Nitroxoline.
    4. Faʻatasi ai ma faʻamaʻi fatugao i le staphylococci, macrolides - E mafai ona faʻaaogaina le faʻamalosi, Eritoromycin.

    Taua! E matua faasaina le faia o togafitiga i le taimi o maitaga ma le fluoroquinolones (Nolicin), fualaau faʻatau e faʻatatau i tetracycline, e le mafai ona e aveina Biseptol, Levomycin.

    O le taua tele i le taimi o togafitiga o le lelei o taumafa, tausisia o le puleaina o le ava. O le taumafa mo le pyelonephritis i totonu o fafine maʻitaga o lona uiga o le teena atoa o meaʻai vevela, suamalie, gaʻo, ulaula, falai. E le fautuaina le faʻaaogaina o meaai e faʻafefe ai puipui o le vevela - susulu, meaʻai, mala. E sili atu le 'aiina o le falaoa e faʻamago, ma e manaʻo e tuʻuina atu oloa mai le falaoamata atoa.

    E tatau ona e inuina le itiiti ifo i le 2 lita o le vai i le aso. O meainu aupito sili ona lelei mo fafine maʻitaga o le sukalani, rose ups, water mineral e aunoa ma le kesi.

    Togafitiga ma togafiti a tagata

    O fualaau oona o le a fesoasoani e faateleina le aoga o fualaau faasaina, mo le togafitiga o le klonelonephritis, o laau totino o loo i ai se ituaiga o meaola ma mea e tetee ai.

    E faapefea ona togafitia pyelonephritis ma otaota? Muamua e tatau ona e manatua po o fea laau e faʻasaina ona faʻaaoga i le taimi o le maitaga:

  • vine vine
  • pakasa aʻa ma fatu,
  • bearberry
  • laisene
  • yarrow.

    O le sua o le oat o se vailaau masani mo togafitiga o le fatu o le fatu fatu. E tatau ona kuka mai le gaʻo - sasaa le 180 g o le cereal 1 lita o le vai, faʻapipiʻi mo le 2-3 itula ile vevela vevela. Ave le vailaau oatmeal i luga o se manava gaogao, 120ml 2-3 taimi i le aso.

    O le kulūlū o se fualaau faʻailoa ola maloloina ma se malosi malosi e tetee atu ai i aʻafiaga. Mai lea mea e manaʻomia lou faia o le sua, kuka le falaoamata, 'ai le meaʻai ma le kuka.

    O le suamalie Rosehip - o se mea e sili ona taua mo fafine ua maitaga, lea e faʻamalosia ai le tino puipuia o le tino, ei ai se mea faʻapipiʻi ma le faʻamaoni. Liligi 100 suamalie mamago i le 1 lita o le vai inu, faʻafefete i luga ole vevela mo le 5 minute i totonu o se pusa tapuni. Faʻamalosi 3 itula, inu le vaega atoa o le susu i le aso.

    Ole fesoasoani ole Thyme fesoasoani e vave faʻaitiitia ai le tiga ma le mumu. Sulu 220 ml o le vai kuka 5 g o mea matagogo, tuu mo le 20 minute. Ave i se mea vaivai 15 ml 3-4 taimi i le aso. O le umi o togafitiga e 7-10 aso.

    Puipuiga

    O fafine maʻitaga e tatau ona iloa e le gata le auala e togafitia ai le pyelonephritis, ae faʻapea foi le auala e puipuia ai le amataina o le faʻamaʻi, o lona faʻavavevave. E tatau ona e asiasi i se fomaʻi maʻi, ave faʻamaʻi ma suʻe toto. Ina ia taofia le faʻasalaga i le faʻalaumua o le mumusu mai le 12-13 vaiaso, e mafai ona e suʻeina lau togafiti - Kanefron N, Brusniver.

    Afai o loʻo iai se talaʻaga o faʻamaʻi tumau o le urinary system, ona tatau lea ona mulimulitaʻia se meaai faapitoa seia oʻo i le fanau mai. O fafine maʻitaga e manaʻomia ona faʻamaesea o latou tino i soo se 3-4 itula e puipuia ai le faʻamaʻiina o le urine.

    E tatau ona aloese mai le maalili, e le o le asiasi atu i nofoaga maualuluga i le vaitau o faʻamaʻi, ia faia i taimi uma gymnastics mo fafine maʻitaga, e aau, ia savali mo le 30-40 minute i aso uma.

    Pyelonephritis i le taimi o le maitaga o se maʻi faigata ma matautia, matautia mo se fafine ma se tamaititi. E tatau ona togafitia le faʻamaʻi, ona o le faʻamaʻi pipisi e mafua ai le oti o le tamaititi. Ole taimi ole suʻesuʻega, o le faʻatinoina o fautuaga a se fomaʻi o le a fesoasoani e aloese ai mai le vevela ma le toe faʻafoʻi o le afaina o le tino.

    Faʻaiʻuga o le kielonephritis aʻo maʻitaga

    Pyelonephritis i le taimi o le maitaga o se faʻamaʻi lea e iai se aafiaga leaga i le tino o le tina ma le atinaʻeina o le tamaititi. O le mea na tupu e mafai ona oʻo atu ai i ni faʻalavelave matuiā e pei o le purulent necrotic leion o le fatugaʻo ma sepsis. Faʻatasi ai ma le pyelonephritis i le taimi o le maʻitaga, o le ono oʻo mai i le fanau mai vave, le faʻaipoipoina, maliu faʻatasi o le fomaʻi ma isi faʻataʻi faʻatagata. Aʻo suʻesuʻeina i le taimi uumi pe a mavae le mafatiaga o le pyelonephritis i le taimi o le maitaga, e toʻatele fafine latou te mauaina le paleni o le colonelphysics, nephrolithiasis, nephrosclerosis, hypertension hypertension, etc.

    O le gasegase o le pyelonephritis e mafai ona tupu i le taimi o maitaga, fananau ma le taimi vave o le vaʻalele, i le fesoʻotaʻiga lea e masani ona taʻua o le gasegase gestational gestational.

    O gasegase gasegase maualuga o fafine maʻitaga (e tele lava ina maua), o fafine e fananau ma puerperas (ovate pyelonephritis) e iloga.

    E oʻo atu i le 10% o fafine maʻitaga o loʻo i ai le pyelonephritis gasegase e afaina i ituaiga o le faʻamaʻi o le faʻamaʻi. Faatasi ai ma i latou, o karikato e sili ona maualuga, o lo latou tuufaatasiga ma le liliuese ma le sooga. O le toʻatele o fafine maʻitaga e faʻapupulaina le gasegase o le pianlonephritis, ae o le itu taumatau o loʻo vaaia 2-3 taimi sili atu nai lo le itu tauagavale. I le taimi nei, o le pyelonephritis o le lona lua e sili ona taatele i faʻamaʻi faʻapitoa i fafine maʻitaga. Pyelonephritis i le taimi o le maitaga e ono aʻafia ai tamaitai i le taimi o la latou maitaga muamua (70-85%) ma sili atu nai lo le mulimulitaʻi. Ua faamatalaina lenei mea ona o le leai o ni fetuutuunaiga mo togafitiga faʻavaomalo, hormonal ma isi suiga i totonu o le tino o le tamaititi i le taimi o le gaioiga.

    E masani ona tupu i le pregnancy i le taimi o le maitaga i le II ma le III o matai o le maʻitaga. O vaitaimi taua o lona atinaʻe o le 24-26th ma le 32-34 vaiaso vaiaso o le maʻitaga, lea e mafai ona faʻamatalaina e le taua o le pathogenesis o le faʻamaʻi i fafine maitaga. O le mea e masani ai, o le pyelonephritis i le taimi o maitaga e faʻaalia i le taimi o le fanau mai. O le pyelonephritis maternal e masani lava ona tupu i le aso 4-12-aso o le taimi o le failele.

    O mafuaʻaga o le pyelonephritis i le taimi o le maitaga e ese mai: siama, siama, sigi, protozooa. O le tele o taimi, o le gasegase o le toto i le taimi o le maitaga e mafua mai i meaola faʻatauvaʻa o le vaega o le intestinal (E. coli, Proteus). I le tele o tulaga, e tupu o se faʻaauau pea o le pyelonephritis o le tamaitiiti. O le faʻafouina o le faʻaogaina o le inflammatory e masani lava ona tupu i le taimi o le laititi po o le amataga o le palau (faatasi ai ma le tupu o cystitis ma le maʻitaga). O le mea e fai ai le microbial leioio e tutusa ma fomaʻi uma o le pyelonephritis i le taimi o le maitaga, ma o se talaʻaga ole maʻi pipisi e maua i le sili atu i le afa o fafine o loʻo mafatia i le pyelonephritis aʻo maʻitaga.

    O le siama o le siama o loʻo maua i fafine maʻitaga. - o se tasi o mafuaʻaga lamatia mo le atiaʻeina o le faamai. O le siama siama e le mafuaina ai le gasegase o le toto, ae o le bacteriia i totonu o fafine maʻitaga e mafai ona oo atu ai i le pyelonephritis ao maitaga. O le siama o le siama i le 4-10% o fafine maʻitaga, ma o loʻo maua i le 30-80% o le mulimuli. Bacteriuria i totonu o se fafine maʻitaga o se tasi lea o tulaga lamatia mo le atinaʻeina o le pyelonephritis i tamaiti na fananau mai. E matautia tele mo le tina ma le tamaititi, aua e mafai ona oʻo atu ai i le vave fanau mai, oʻo i le matua ma le maliu fetal. E iloa lelei o le mimiti maʻitaga o se auala lelei mo le tuputupu ae o siama (aemaise lava E. coli). O le mafuaʻaga lea e taua tele ai le faʻamaonia ma le togafitiga o siama i le taimi nei mo le puipuia o faʻafitauli faigata.

    O le tele o taimi e tupu mai ai le siama o le siama i totonu o fafine maʻitaga o loʻo aʻafia i gaioiga faʻafeusuaiga a le fafine aʻo leʻi maʻitaga, o le i ai o eseesega malformations o le urinary tract, ma le solia o le ola mama.

    Renal pyelonephritis i fafine: faʻamaoniga ma togafitiga

    O faʻamatalaga i luga o le 'upega tafaʻilagi o loʻo tuʻuina atu mo faamoemoega faʻavae Aua e te mafaufau ia te oe lava. I le faailoga muamua o se faʻamaʻi, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi!

    Pyelonephritis i se tulaga masani o se maʻi le fiafia o le pelus ma le parenchyma o le okeni ua fetaui. O le ICD-10 numera o le N10-N16. E le pei o le glomerulonephritis, lea e afua ai le mafuaʻaga o le autoimmune i le tele o tulaga, o le pyelonephritis o se faʻamaʻi o se vailaʻau faʻamaʻi pipisi. O le maʻi e amataina e tusa lava po o le a le matua, e masani lava i le sili ona lelei. E mafai ona faamatalaina lenei mea e pei ona taua i lalo. O le mafuaʻaga e taoto i le lautele ma le pureotra puupuu. I tagata, o le urethra e umi, lea e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le alualu i luga o le faʻalavelave faʻamaʻi i totonu o le vevela, ma mai iina i totonu o fatugaʻo. I tamaitai, o le faafeagai e moni.

    O le mea lea, o le tamaʻitaʻi vavalalata e sili atu ona afaina i le cystitis ma le fatu fatuga. O tagata gasegase taʻavale e sili atu ona afaina pe a faʻaitiitia le faʻamaʻi ma e masani ona faʻavaivaia le synthesis o le estrogen.

    "O faamaʻi o le Nephis o le sasa lea oo tatou taimi," o le tala lea a Maryana Lysenko, le fomai sili i le Falemai o le Moscow 52. - Fomaʻi e taʻua 'au fatuga o se "okeni filemu": latou te le afaina, latou te le tuuina mai ni faailo faʻalogo. O faʻafitauli ua tulaʻi mai i taimi mulimuli ane, pe a manaʻomia le ogaoga o togafitiga faafomaʻi. "

    Mafuaaga o le faamai

    O le mafuaʻaga autu o le faʻamaʻi o le faʻaofiina lea o sui solaʻau i totonu o le fatu fatu, e pei o E. coli, protea, staphylococci, enterococci ma isi. O le mea e masani ai, o le pyelonephritis e mafua mai i sui o fualaau, viruses, poo protozooa. O le fomaʻi e ulufale atu i le auala o le limatogenous (toto mai le isi foci) poʻo le urogenic (mai i le mumua o le urethra poo le vevela i lalo).

    Ina ia mafai e le faagasologa ona atiae, e tatau ona faia ni tulaga lelei, e aofia ai:

  • suiga i le telē, tulaga faanatura ma le gaioiga o gaʻo i lenei vaitau (e laʻititi tele, ma ona o le aafiaga o le gasolosolo o faʻalauteleina vaega uma e faʻalauteleina, ma le faaopoopo atu, o le tuputupu aʻe tuputupu aʻe o loʻo faʻamalosi ai le ureters),
  • o le veveder e leiloa lona natura masani, ma o maliu o tagata e sili ona leaga, e laiti, lea e mafua ai le le lelei o le gaogao,
  • o le tele o mea faigaluega o fatugaʻo e amata ona galue 50% sili atu.

    O le tuputupu ae o le fusi e mafua ai le faateleina o le tele o le tagata matua, lea e suia ai le tulaga masani o le urinary tract ma mafua ai le pyelonephritis

  • o loʻo maua poʻo le faʻaleagaina o faʻamalologa i le atinaʻe o le urinary tract,
  • faʻasalaga faʻapipiʻi muamua i le urinary tract poʻo faʻamaʻi masani o gaʻo o le pelvic i fafine (aemaise lava, colpitis poʻo vailaʻau faʻamalosi),
  • faia ni fatugaʻo fatugaʻo, aemaise lava pe'ā tele,
  • tulaga maualalo o aganuu, agafesootai ma tamaoaiga i totonu o tamaitai,
  • maʻi masani o isi totoga, e pei o le maʻisuka.

    I le gasegase o le faamaʻi, o se ituaiga o gasegase gestational and se chronic one e iloga. O le gasegase o le faʻamaʻi i le tele o mataupu e tupu i le uluaʻi maʻitaga. Ae ei ai mataupu o le amataga o le faagasologa i fafine i le fanauina po o le puerperas.

    O faʻamaʻi o le faʻamaʻi e matua fuafuaina lava e le tausaga faʻateʻa. O le mea lea, i le uluaʻi masina, o le fafine e masani lava ona afaina i tiga ogaoga i le itu o lumbar (i le suʻesuʻeina o le tasi poʻo le lua fatuga), e susulu i le labia ma le lalo ifo. O nisi taimi o le tiga e malosi tele e mafai ai ona latou faʻaaogaina se osofaiga o le tino.

    I se taimi mulimuli ane (II ma le III), o mea faʻapitoa o le natura o le natura e oʻo mai i luma, o le gaioiga o le gaogao o le vevela ua faʻaumatia. O le tiga e le faʻailoaina, ae o fafine maʻitaga e masani ona taumafai e ave se tulaga faʻamalosi, o loʻo taoto i se itu lelei ma vae ua paʻu i le manava.

    O loʻo i ai faʻamaoniga o le iniseti syndrome, o nisi taimi latou te manumalo ai i isi faitioga, lea e faʻalavelaveina ai le faagasologa o faʻamaʻi taimi. O se fafine e toetoe lava o taimi uma e maua ai le malaise ma vaivaiga, o lona fiaʻai ua faaitiitia, o lona uiga e faateteleina, ma o se lagona o vaivaiga lautele e aliali mai.

    O faʻafitauli faigata

    O se faʻamaʻi e pei o le gestational pyelonephritis e mafua ai le lamatiaga o le soifua maloloina o se fafine ma se pepe e leʻi fananau mai, aua e mafai ona aʻafia ai le atinaʻe masani o le fetus. E i ai se lamatiaga tuusaʻo o le faʻamaʻi o le intrauterine, faʻamutaina o le maʻitaga poʻo le vave momoli atu, e aofia ai se pepe maliu. O nei faʻafitauli e mafua mai i le tele naua o le puipui o le tino i le tali atu i le tiga ma le mumu, faapea foi ma le lautele lautele.

    O le vaitaimi pito sili ona taua o le faamai ua taua o le 32-34 vaiaso o le gaioiga, lea e fesootaʻi ma le ausia o le maualuga pito i luga o le fatu.

    O se masani masani o le gasegase o le gestation o le a avea o se tulaga o le gestosis i fafine, lea e faaalia e le edema, o le faateleina o le toto maualuga ma le foliga mai o se maualuga maualuga o le protein i le suauu urinary.

    E le tatau ona galo ia i tatou se faʻalavelave faigata o le gasegase o le gestation o le gestosis

    Faʻailoga

    Ina ia mafai ona saʻo, ma sili atu le taua o suʻesuʻega taimi, o loʻo faʻaaogaina e ia le auala masani ma le faʻaogaina o metotia faʻaipoipo.

    Le lisi o suʻesuʻega i fale suʻesuʻe:

  • suesuega lautele o le toto ma suʻesuʻega o le urine (faateleina le ESR ma le toto paʻepaʻe, leukocyturia, bacteria),
  • se suʻega faʻapitoa o le toto faʻasolosolo ma le faʻamalosia o le faʻamautuina o faʻaiʻuga (o mea o loʻo totoe o le vailaʻau oona ma le tele o urisa),
  • iloiloga faaopoopo ole suauu urinary e ala i le metotia a Nechiporenko, samples o Zimnitsky ma Addis-Kakovsky.
  • Reberg suega,
  • urine microscopy, aganuu ma le naunautai o le lagona o le pathogen i vailaau faʻamaʻi.

    • Faʻasologa o le urinary tract ma le faʻamautinoa o le saoasaoa o le tafe o toto (dopplerography),
    • CT faʻataʻitaʻiga o fatugaʻo (i mataupu maʻaleʻale faigata).

    Togafitiga metotia

    O togafitiga togafitiga e fuafua i le:

  • le taua faasaga i se sui sooupu ma le toomaga o faailoga uma o le faamaʻi,
  • faasaʻo o le urinary tract,
  • faʻasologaina o le faʻavave ma le toto i le potu suʻesuʻe,
  • maualuga le puipuia o faʻalavelave faʻalavelave ma toe foʻi mulimuli ane o le pyelonephritis.

    O gasegase gasegase e manaomia ai le mataituina lelei ma, o se tulafono, e taʻitaʻia ai ile falemaʻi ile maʻitaga

    O loʻo faʻamaonia le faʻamaʻi fale i mataupu nei:

  • faʻavavevavega o le masaniga masani o le kielonelivase,
  • faailoga o le gestosis na auai i le falemaʻi o le faamai,
  • o loʻo i ai ni soliga ogaoga i le galuega a fatugaʻo,
  • lipotelite e faʻaalia ai manino manino o le le lelei o le tamaititi,
  • asymptomatic bacteriuria e le mafai ona gafatia i togafitiga talafeagai.

    Auala e le o togafitiga

    O fafine ua maʻitaga e fautuaina ia i ai i le tulivae tulivae mo le 15-20 minute pe a ma le 4-5 taimi i le aso.

    O meaai e iai le maualuga o le vitamini (blackcurrant, pi, vine, kāloti ma isi) e faʻafeiloaʻiina i totonu o le taumafataga, e fautuaina le sua arani.

    O le moe e tatau ona na o se itu maloloina.

    Fomai togafitiga

    O loʻo faʻataunuʻuina i le amataga o le faʻamaʻiina o le faʻamaʻi siama, ona o lenei mea e fuafua ai se isi faʻamatalaga ma puipuia ai faʻafitauli. I le uluaʻi masina, o le faʻamaonia, o le puipuiga muamua, e faʻatagaina, ma i le lona lua ma le tolu piliona, o le faʻaaogaina o cephalosparins ma macrolides e le faasaina. O le umi o le togafitiga e ave ai le 2 vaiaso.

  • o le faamamaina o loʻo faʻataunuʻuina e ala i le faʻaaogaina o palatini ma albumin,
  • i le vaitau o se vaega o le spastic pronoun, ua faʻamatalaina antispasmodics (mo se faʻataʻitaʻiga, leai-shpa),
  • togafitiga faafomaʻi togafitiga e aofia ai le faʻaaogaina o le kope o le kope, brothberry bearberry.
  • Tausiga togafitiga

    Afai o togafitiga faasao e le aumaia ai le aoga talafeagai pe le afaina ai foi le soifua manuia o le fafine maʻitaga, latou te maua le fesuiaiga o le ureters ina ia mafai ai ona toe maua mai le siama o le urine. Pe a iai se masalosaloga o le atinaʻe o abscesses poʻo le carbuncle i totonu o masini o le fatugaʻo, e faʻataunuʻuina se faʻamatalaga faʻamalosi pe faʻamaʻi.

    O asiasiga i le fomaʻi i le taimi atoa o le maitaga e le tatau ona faʻamagaloina, ona o le taimi e faʻamaonia ai soʻo se mea sese o le a faalagolago le soifua maloloina o lou pepe i le lumanai.

    Le pathogenesis o le pyelonephritis

    O faʻalavelave faʻafuaseʻi i le toto e ulufale i totonu o vaʻa o le glomeruli tele ma mafua ai le mumū ma suiga o le degenerative. O le mafuaaga o le pyelonephritis o le siama.

    O le tele o taimi e faʻaosoina ai maʻi faʻapitoa:

  • Escherichia coli ma le gasegase,
  • streptococci,
  • staphylococci,
  • Pseudomonas aeruginosa,
  • L mamanu siama.

    O le pathogenesis o le gasegase o le pianlonephritia e faʻapitoa ma atiaʻe.

    O le a le maʻisuka o le maʻisuka: ICD-10 numera, ata o le falemaʻi ma mafuaʻaga

    O se tasi o mafuaʻaga autū i le tupuga mai o le maʻisuka o le faʻaleagaina o le tino o le endocrine.

    O le faʻaitiitia o le kulukose o le a faʻagesegese, o le maualuga o le suka o le toto e maualuga, e iai suiga le lelei i le metabolism, e aʻafia ai vaʻa toto. E i ai le tele o fomaʻi, o le tasi o ia o le maʻisuka ituaiga. E tusa ai ma le ICD-10, o le siakiina ua faamauina i lalo o se tulafono patino ma se igoa.

    O faʻamatalaga talu ai nei e uiga i le faʻamaʻi ua faʻalauteleina, o lea pe a faʻaogaina, e feagai tagata tomai ma faʻafitauli.

    O le taatele masani o le maʻisuka o:

    Afai e matua paʻu le tino i le inisalini, e faʻaalia ai le maʻisuka ituaiga ituaiga. O lenei tulaga e mafua mai i siama pancreatic aʻafia. O le tele o taimi, e tupu le maʻi i se talavou.

    I le ituaiga 2, o le le lava o le inisalini e fesootai. E maua i le tele o mea. Ae ui i lea, o le fuainumera o fausaga e maua ai le fesootaʻi ma siama ma faafaigofie ai le ulu atu o le kulukose mai le toto ua faaitiitia. I le aluga o taimi, o le gaosiga o le vailaʻau e faʻaititia.

    Afai e maua e se fafine le GDM i le taimi o le maʻitaga, e taua tele le pulea o le suka toto i le taimi lava pe a uma le fananau ma i le lumanaʻi a itiiti ifo ma le 1 le taimi i le tausaga.

    E i ai le tele o ituaiga o faʻamaʻi e mafua mai i faʻamaʻi pipisi, vailaʻau, ma le faʻamalosi. E ese lava, o le maʻisuka e tupu i le taimi o le maitaga.

    Suʻesuʻega e le TIN

    • OKPO e le TIN

    Saili le OKPO numera e le TIN OKTMO INN

    Saili mo le OKTMO code e le TIN NOFOA I LE INN

    Suʻe le NUMATO code by TIN OKOPF e le TIN

    Suʻe NUMBER code e le TIN OKOG i le TIN

    Saili le NUMOGU code mai le TIN OKFS e le TIN

    Saili le OKS code e le TIN BIN i le TIN

    Suʻe le OGRN e le TIN Maua le TIN

    Saili le faʻapotopotoga TIN i le igoa, TIN IP i le igoa

    Tagata liliu mai

    • OKOF i le OKOF2

    Faʻaliliuga o le NUMPL code code classification i le NUMPLA code OKDP i le OKPD2

    Faʻaliliuga o le faʻamaumauga o le OKDP i le NUMPD2 code OKP i le OKPD2

    Faʻaliliuga o le NUMPP i le code OKPD2 OKPD i le OKPD2

    Faʻaliliuga o le NUMPD numera codeifier (OK 034-2007 (CPA 2002)) i le NUMPD2 code (OK 034-2014 (CPA 2008)) OKUNI i le OKPD2

    Faʻaliliuga o le numera o le Igoa o le OKUN i le OKPD2 code OKVED i OKVED2

    Faʻaliliuga o le OKVED2007 numera faʻapipiʻi i le OKVED2 code OKVED i OKVED2

    Faʻaliliuga o le OKVED2001 numera faʻapipiʻi i le OKVED2 code OKATA i OKTMO

    Faʻaliliuga o le NUMATO numera codeifier i le OKTMO code HS i le OKPD2

    Faʻaliliuga o le code HS i totonu o le OKPD2 code code classifier OKPD2 i le HS

    Faʻaliliuga o le NUMPD2 faʻapipiʻi numera i totonu o le code HS OKZ-93 i le OKZ-2014

    Faʻaliliuga o le OKZ-93 numera faʻailoga i le OKZ-2014 code

    Vasega uma-Rusia

    • ESKD faʻamatalaina

    Tusitala uma-tagata Rusia o oloa ma pepa mamanu OK 012-93 KIES

    Faʻavasegaina o iunite faʻale-iunite e le vaega o le tamaoaiga Okato

    Tagata-Rusia uma na faʻapipiʻiina mea faʻapitoa o le pulega-teritori vaevaega OK 019-95 OKV

    Tagata Uma-Rusia Igoa o Faʻamatalaga OK (MK (ISO 4217) 003-97) 014-2000 OKVGUM

    Tagata-Rusia uma na faʻapipiʻi ituaiga o oloa, afifi ma mea e faʻapipiʻi ai OK 031-2002 OKVED

    Tagata Uma-Rusia Igoa o ituaiga o Mea Tau Tamaoaiga OK 029-2007 (NACE Rev. 1.1) OKVED 2

    Tagata Uma-Rusia Igoa o ituaiga o Mea Tau Tamaoaiga OK 029-2014 (NACE RED 2) OGR

    Faʻatonu Igoa-Rusia uma o Punaoa Faʻasaina Meaola OK 030-2002 OKEY

    Tagata-Rusia uma o vaega o fuataga OK 015-94 (MK 002-97) OKZ

    Tagata uma-tagata Rusia na faʻauluina galuega galuega OK 010-2014 (ISKZ-08) OKI

    Tagata Uma-Rusia Igoa o Faʻamatalaga o Aofaʻi Tagata Igoa OK 018-2014 OKISZN

    Tagata-Rusia uma o faʻamatalaga e uiga i le puipuiga lautele o tagata. OK 003-99 (aloaia seia oʻo i le 12/01/2017) OKISZN-2017

    Tagata-Rusia uma o faʻamatalaga e uiga i le puipuiga lautele o tagata. OK 003-2017 (mai le 01.12.2017) OKNPO

    Tagata uma-tagata Rusia na faʻauluina aʻoaʻoga o aʻoaʻoga muamua OK 023-95 (aloaia seia oo i le 01.07.2017) OKUU

    Tagata Uma-Rusia Igoa o Pulega a le Malo OK 006 - 2011 OKOK

    Le Tusitala Lotu-Rusia uma o Faamatalaga i Tagata Uma-Rusia. OK 026-2002 OKOPF

    Tagata uma-Rusia na faʻatuina pepa faaletulafono OK 028-2012 OKOF

    Tagata Uma-Rusia Igilisi o Aseta Faʻamaumau OK 013-94 (aloaia seia aulia 01.01.2017) OKOF 2

    Tagata Uma-Rusia Igilisi o Aseta Faʻamaumau OK 013-2014 (SNA 2008) (amata mai 01.01.2017) Okp

    Faʻatulagaina uma-Russian oloa OK 005-93 (aloaia seia oo i le 01/01/2017) OKPD2

    Tagata uma-Rusia na faʻatuina oloa e ala i ituaiga o gaoioiga tau tamaoaiga OK 034-2014 (CPA 2008) OKPDTR

    Tagata Uma-Rusia Igoa o Galuega a Tagata Faigaluega, Tulaga o Tagata faigaluega ma le Faasologa o Tulaga Ranks OK 016-94 OKPIiPV

    Tagata uma-tagata Rusia na faʻapipiʻiina minerale ma vai palapala. OK 032-2002 OKPO

    Faʻasoa--Rusia uma o atinaʻe ma faʻalapotopotoga. OK 007-93 ACS

    Tagata Uma-Rusia Igilisi o Tulaga Faatauaina OK (MK (ISO / ISO / ICS) 001-96) 001-2000 OKSVNK

    Tagata uma-Rusia na faʻatuina mea faapitoa o agavaa maualuga faasaienisi OK 017-2013 OKSM

    Tagata Uma-Rusia Lotu o le Lalolagi Atunuu OK (MK (ISO 3166) 004-97) 025-2001 OKO

    Tagata uma-tagata Rusia na faʻatuina mea faʻapitoa i aʻoaʻoga OK 009-2003 (aloaia seia oo i le 01.07.2017) OXO 2016

    Tagata uma-Rusia na faʻatuina mea faʻapitoa i aʻoga OK 009-2016 (aloaia mai le aso 07/01/2017) OCTS

    Faʻasalalau--Rusia uma o suiga suiga OK 035-2015 OKTMO

    Tagata Uma-Rusia Igoa o Teritori o Municipalities OK 033-2013 OKUD

    Tusitala uma-faresaio o le pulega pulega OK 011-93 OKFS

    Tagata Uma-Rusia Igilisi o Pepa Faatulafonoina OK 027-99 OKER

    Le Faʻatonu o le Faʻatoaga o le Tamaoaiga o le Uma-Rusia. OK 024-95 Perch

    Tagata-Rusia uma na tuʻuina atu auaunaga i le faitau aofaʻi. OK 002-93 CN FEA

    Fuainumera o igoa o le tamaoaiga o fafo (TN FEA EAEU) Vasega VRI ZU

    Faʻatulagaina o ituaiga faʻaaogaina o fanua KOSGU

    Faʻatulagaga o le faʻalapotopotoga a le malo FKKO 2016

    Faʻamaumauga o le faʻavasegaina o otaota fomaʻi (aloaia seia oo i le 06/24/2017) FKKO 2017

    Faʻamaumauga o le faʻavasegaina o otaota fomaʻi (aloaia mai 06.24.2017) CLADER

    RF Igoa Igoa Igoa BBK

    Gsational diabetes mitusitus - o aʻafiaga taua:

    • Nausea
    • Uiga masani
    • Vomiting
    • Gutu gutu
    • Vaivai
    • O le fia inu
    • Faʻaitiitia le faʻaaliga
    • Laʻau mumu mumū

    Faailoga o le maʻisuka i le taimi o maitaga e ese mai le tutusa ituaiga 1 poʻo le 2 faʻamaʻi, talu ai e leai ni suiga taua i le soifua manuia.

    Ina ia faʻamautinoa le faʻamaonia saʻo, o loʻo suʻesuʻeina se suʻega suʻesuʻe. Togafitiga e faʻavae i luga o metotia faʻamalosi, aemaise lava, o le usitai i se taumafataga vaivai.

    I le faʻavasegaina faavaomalo o faʻamaʻi, o se faʻamaʻi e taua lona taua. O le tulafono mo le ICD-10 o le O24.4.

    Soo se fafine i se tulaga e mafai ona feagai ma faailoga o le GDM - e mafua ona o le tele o suiga e tupu i le tino. Faatasi ai ma i latou, o le faʻaitiitia o le ono gasegase o le tino ma siama i le inisalini na gaosia e le pancreas.

    I le faʻaopoopoga, o fomaʻi e faʻamalamalamaina le tele o isi mea e mafua ai mea e faʻalagolago i uiga o le fafine "i le tulaga". O le mea lea, o mafuaʻaga o le maʻisuka faʻateʻa aʻo maʻitaga o:

    I nisi tulaga, e tupu ai le maʻisuka ua maeʻa i lona lava tino pe a uma ona fanau mai, ae o le a le mafai ona faʻamaloloina ia foliga o le maʻisuka i le lumanaʻi.

    Faʻaiʻuga

    O le maʻisuka ituaiga e sili atu le faigata mo se fafine e pei o se tamaititi. Pau lava le faʻalavelave mo le tina faʻamoemoe o le mavae le fanau mai o le pepe e mafai ona ia atiina ae le maʻisuka masani.

    O le a le lamatiaga o se maʻi mo se pepe:

    • toto maualalo toto
    • atinaʻe o le maʻi o le maʻisuka,
    • maualalo maualalo o le magnesium ma le calcium.

    O se tulaga faapena e pei o le fetopathy o le fetus ei ai uiga nei:

    • lapoa tetele o le tamaititi,
    • le lauiloa i le va o le tino ma vae,
    • fula o le tino
    • maualuga gaʻo gaʻo gaʻo
    • lanu
    • faʻalavelave faʻafuaseʻi
    • maualuga le viscosity o le toto, lea e mafai ona oʻo atu ai i le fausiaina o fusi toto.

  • Tuua Lau Faamatalaga