Avanoa (400 mg) Moxifloxacin

Falofa atu ia te oe!

O le teutusi na faʻamaonia mai ia te aʻu e se fomaʻi, o lea atonu e sili atu le lelei o tagata mai mea uma o loʻo tusia i lalo, e sili le lelei le faitau.

I le lua tausaga talu ai, ua ou tusia ai ni toe iloiloga i le autu "E i ai loʻu leaga leaga"o lea na tofia ai au:

Ona tatau lea ona ou mafatia: o togafitiga e lei vave ona maua ai ni taunuuga. Ma o le taimi lea ua toetoe lava tutusa.

Ou te le iloa le mea o loʻo tupu i loʻu tino, ae o le faafitauli i se paʻu leaga o loʻo maualuga luga o sela o le toto -

toe asiasi mai ia te aʻu i lenei tausaga. Ma e foliga mai e leai se mea na afaina ai, sa na o se faaletonu lava, lea e toetoe lava a tupu i ia tulaga.

O le mea lautele, o aʻu o se tagata e masani ona asiasi i le gynnecology: o le ultrasound faʻalua 2 taimi i le tausaga ma le faʻatalanoaga tatau a se fomaʻi-endocrinologist. O le mea moni lava, o loʻu maʻi umi o le hyperplasia endometrial.

Talu ai nei lava, na ou iloa ai o le hyperplasia endometrial lea e mafai ona faaosofia ai le oso i le leukocytes i se paʻu - talu ai o taimi uma e masani ona i ai i le tuatusi le folasia o le limaseti.

Na toe faʻamalosi le fomaʻi e fai se vailaau faʻamaʻi, ae o "lelei" suʻega e talafeagai mo lenei faiga. Ina ia faia lenei mea, na faatonuina aʻu i moliga muamua, ma - a ou toe asiasi atu i le fomaʻi, o se vailaau oona.

O le fomaʻi muamua na faʻamalamalamaina moligao Fluomizinum.

Ae o a latou togafitiga, e ui lava e lelei, e leʻi faaleleia ai taunuuga o le smear, - e tusa ai ma le fomai, na atili ai lona leaga.

I le avea ai ma fomaʻi, ou te le iloa pe o le a le mea na taialaina ai o ia e le - i le mea uma, e leai se afaina o aʻu ona o se taunuuga o le ultrasound - na ia faʻamaonia ai le malosi aupito sili ona malolosi o vailaau faʻasaina fou - Faʻapupula.

Faʻamafanafanaina aʻu e faapea "e mautinoa lava o le a ia fesoasoani vave!", Na faʻataʻitaʻiina foʻi aʻu i le tele o fualaau faʻasaina e puipuia ai le faʻaalia o le dysbiosis ma le vevela.

I le tulaga lautele, o laʻu togafitiga na alu se penny!

A o le i aveina avelox O aʻu, e pei ona masani ai, faitau faʻamatalaga, lea na manino ai e le mafai e loʻu tino ona tuʻuina atu le Faʻaopoopoga, ona o loʻo i ai oʻu faafitauli i le gall vladder, mao lona uigatoetoe o faʻamaʻi uma fesoasoani.

Talosaga

Na ou aveina le teutusi 1 papalama i le aso i le maea ai o taumafataga, fufulu ile vai mo le 2 vaiaso.

Sa ou taumafai e aua le suia le taimi o le taimi e faaaoga ai ina ia leai se avega le tatau i luga o le tino.

Faailoga

O faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi pipisi i tagata matutua e mafua mai i meaola ninii e maaleale i le fualaau faasaina: gasegase ogaoga, pneumonia (e aofia ai mea na mafua mai i le microorganism o loʻo aʻafia i le tele o vailaʻau), faʻasalaga o le bronchitis masani, faʻalavelave faigata o le paʻu ma masini mūmū, faigata faʻamaʻi o le paʻu ma le gaʻo fausaga (e aofia ai le faʻamaʻi pipisi o le maʻisuka), faʻafitauli faʻafitauli o le intra-abdomina, e aofia ai faʻamaʻi pipisi o le polymicrobial, e aʻafia ai fomaʻi ile intraperitoneal, faʻamaʻi faʻalavelave faʻaleagaina o okeni pelvic (aofia ai le salpingitis ma le endometritis).

Contraindications

maʻitaga, lactation (fafagaina),
tamaiti ma tagata talavou i lalo o le 18 tausaga,
hypersensitivity i le moxifloxacin ma isi vaega o le fualaau faasaina.

Faʻaiʻuga

Elongation o le vaitaimi ole QT (masani i isi maʻi), tachycardia ma vasodilation (faʻafefeteina o foliga), faʻasolosolo faʻasalaga, toto maualuga, afaina, tachyarrhythmias ventricular, faʻasalaga faʻasalalau (e aofia ai extrasystole), ventricular polymorphic (faʻasolosolo i luga o le gasegase) poʻo le faʻamaʻi pipisi i tagata taʻitoʻatasi ma tuutuuga e faʻamuamua i faʻasalaga, e pei o le bradycardia aoga, o le myocardial ischemia, puupuu le manava, e aofia ai le ac numera, o le gasea, vomiting, tiga o le tino, manava, vailaina, tiga o le tino, manava, gasegase, gastroenteritis (sei vagana ai le gastroenteritis), stomatitis, pseudomembranous colitis (i mea e le masani ai e aafia ai faafitauli o le ola), jaundice, hepatitis (tele cholestate ), o le atuatuvale, tiga o le loto, le mautonu, le mautonu, popolevale, atuatuvale, faalavelave i le moe, atuatuvale, faatupulaia le gaoioiga o le psychomotor, le atoatoa le faamaopoopoga (e aofia ai le le mautonu ona o le valea I, i se tulaga e le masani ai, e mafua ai manuaga ona o se pa'ū, aemaise lava i tagata matutua), faʻamalosi faʻamalosi ma faʻamaʻiga faʻapitoa (e aofia ai o mea e le masani ai, o amioga ma se mea e ono afaina ai le tagata lava ia), o mea e le masani ai, o le gaioiga, gaioiga o le mafaufau (e mafai ona faaalia i amio ma le tuinanau o le afaina o le tagata lava ia), o le le fiafia, o le vaaia o mea vaaia (fenumiai, faʻaititia le gaioiga vaaia, diplopia, aemaise lava i faʻatasi ma le vevela ma le fenumiai), tinnitus, solia o le manogi, e aofia ai le anosmia, le lava le tofo o le tino, ania, leukopenia (e aofia ai le neutropenia), thrombosis cytopenia, thrombocytosis, taimi faaumiumi faaumiumi ma faaitiitia le INR, fesuiaiga, gaioiga, tendonitis, faateleina o le muscle ma le gaogao, faavaivaia o le tendon, supupfection tuuto, vaginitis, faamalolo (mafua mai le manava po o le faaitiitia o le ava), , lea e mafai ona oʻo atu ai i faʻamaʻi fatuga (aemaise lava i tagata matutua ma gasegase faʻaleagaina), faʻataʻitaʻiga o foliga paʻu, mo se faʻataʻitaʻiga, maʻi o Stevens-Johnson poʻo le mea oona Epidermal Necrolysis (e ono lamatia ai le ola), urticaria, pruritus, vevesi, eosinophilia, anaphylactic / anaphylactoid reactions, angioedema, e aofia ai le edema laryngeal (e lamatia ai le ola), osofaʻi anaphylactic (e aofia ai e lamatia ai le ola), lautele malaise (e aofia ai ma le le lelei o le soifua maloloina, tiga le mautonu ma le afu), fulafula.

Faʻavae

Mea aoga: moxifloxacin hydrochloride - 436.8 mg

Faʻaaliga

O pepa, e pei ona mafai ona e vaʻaia, e lapoa tele, ae faʻafetai i latou foliga lautele o latou inupia masani.

Faʻasologa o foliga

400 mg laupepa vela

E tasi le api e aofia ai

umea galue malosi - moxifloxacin hydrochloride 436.8 mg,

(tutusa ma le moxifloxacin 400.0 mg),

tagata faʻapitoa: lactose monohydrate, cellulose microcrystalline, sodium croscarmellose, magnesium stearate,

atigi fagu: uʻamea uʻamea mumu, hypromelilose, macrogol 4000, dioxide.

O lanu mumu mūmū, faʻapipiʻi, e tusa ma le 17 mm le umi ma e tusa ma le 7 mm le lautele, faailogaina le "M 400" i le tasi itu ma le "BAYER" i le isi.

Fale faʻamaloilo

Pharmacokinetics

Suiga ma le bioavailability

Pe a faʻaalia i le tautala, o le moxifloxacin e faʻavave vave ma toetoe lava atoa. O le bioavailability atoatoa e tusa ma le 91%.

O le pharmacokinetics o le moxifloxacin pe a ave i le fua ole 50 i le 1200 mg i le taimi, e pei o le 600 mg / aso mo le 10 aso, o le laina. Ua ausia le tulaga o le paleni i totonu o le 3 aso.

A maeʻa le tasi le fua o le 400 mg o le moxifloxacin, o le maualuga maualuga (C max) i le toto e oʻo i le 0.5-4 itula ma e 3.1 mg / l. O le maualuga ma le itiiti ifo o faʻasalaga plasma i se tulaga malulu (400 mg i le aso) e 3.2 ma le 0.6 mg / L, i le faasologa.

Aʻo ave le meaʻai i meaai, o le a itiiti le faʻaopoopoga o le taimi e oʻo atu ai i Cmax (i le 2 itula) ma se laʻititi laʻititi i Cmax (e tusa ma le 16%), ao le umi o le absorption e le suia. Ae ui i lea, o nei faʻamatalaga e leai se taua tele, talu ai o le AUC / MIC o loʻo fua mai ai le gaioiga o le antimicrobial o quinolones. O le mea lea, e mafai ona faʻaaogaina le vailaʻau e tusa lava po o le a le meaʻai.

O le Moxifloxacin e vave ona tufatufa atu i totonu o le moega faʻapitoa. O loʻo i ai se vaega tele i lalo o le AUCococokinetic curve (AUCnorm = 6 kg * itula / L) ma le tufatufaina o le tau tutusa (Vss) o le moxifloxacin e tusa ma le 2 L / kg. O le maualuga o le maualuga o le moxifloxacin i le vavalo e maualuga atu nai lo le plasma. I suʻesuʻega in vitro ma suʻesuʻega i totonu o le fuataga mai le 0.02 i le 2ml / l, o le fusifusia o le moxifloxacin i protein e pe tusa ma le 45%, e tusa lava po o le a le maualuga o le fualaau.

Moxifloxacin e masani ona fesootaʻi ma le albumin plasma.

O loʻo i ai se maualuga maualuga i le taufaʻatasiga saoloto> 10xMIC ona o le maualalo o le volume.

O maualuga maualuga o fualaau faasaina, e sili atu nai lo i latou i plasma, e faia i totonu o le tino (epithelial fluid, alveolar macrophages, meaola ola), i sinuses ma polyps, i le foo o le mumū. I le vavave, vavao faʻasaʻo (intermuscular ma le gaʻo), o le maualuga o le fualaau faasaina i se tulaga saoloto e fuafuaina.

E le gata i lea, o maualuga maualuga o fualaau faasaina ua fuafuaina i totonu o totoga o le manava o le manava ma le sua o le peritoneal, faapea foi ma le tino o le tino.

Ina ua maeʻa le tasi le fualaau o le moxifloxacin 400 mg, i auala uma o le pulega, o le maualuga o le faatusatusa maualuga sa maitauina pe a faatusatusa atu i le plasma concentration i ituaiga o mea ua faamoemoeina.

A maeʻa ona pasia le vaega lona 2 o le biotransformation, o le moxifloxacin e aveesea mai le tino e fatugaʻo ma gastrointestinal tract (GIT) e le suia uma ma i le foliga o le tino o le moa (M1) ma glucuronides (M2). O nei metabolites e na o le tino o le tagata e mafai ona faʻaaogaina ma e leai se mea e maua ai le antimicrobial. O se suʻesuʻega o fefaʻatauaiga o vailaʻau mo vailaau faʻasaina ma isi vailaʻau faʻamaonia e faʻaalia ai e le o faʻamatalaina le moxifloxacin e le microsomal cytochrome P450.

Tusa lava pe o le a le auala e faaaoga ai, o M1 ma M2 e maua i le plasma o le toto i se faʻamasinoga maualalo ifo nai lo le maualuga o le ulavalokacin.

O le afa o le ola o le fualaau mai le plasma e tusa ma le 12 itula. O le aofaʻiga atoa o le faʻasalaga pe a maeʻa le faʻaaogaina o le 400 mg mai le 179 i le 246 ml / min. O le faʻamalologa o le Renal pe a ma le 24-53 ml / minute e maua mai i le faʻamautuina o le fualaau faasaina i fatugaʻo. O le faʻaaogaina o le ranitidine ma le probenecid e le afaina ai le faʻamalologa lautele o le fualaau faasaina. Po o le a lava le ala o le pulega, o le mea amata o le moxifloxacin e toetoe lava 96-98% ua faʻaaogaina i metabolites o le laasaga lona lua o le metabolism e aunoa ma ni faailoga o le metabolism oxidative.

Pharmacokinetics i vaega eseese ole maʻi

O eseesega i le pharmacokinetics o le moxifloxacin e le i faavaeina.

Paulo O eseesega (33%) i le pharmacokinetics (AUC, Cmax) i le va o tane ma fafine na faʻaalia. O eseesega na faaalia i AUC ma Cmax na faʻamatalaina e ala i feeseeseaiga i le mamafa o le tino nai lo le itupa. O le mea lea, latou te le taua tele.

O eseʻesega feusuaiga na mafai ona suʻesuʻeina i Caucasoid, Iapani, Negroid, ma isi ituaiga faʻalapotopotoga. O eseʻesega faʻale-aganuʻu i le pharmacokinetics o le moxifloxacin e le i faavaeina.

O vailaʻau o le mocifloxacin i tamaiti e leʻi suʻesuʻeina.

E leai ni suiga taua i le pharmacokinetics o le moxifloxacin i tagata gasegase e le atoatoa le galuega (e aofia ai ma gasegase o le kiliata creatinine o le 1/100 ma le 1/1000 ma le 1/10 0000 ma le 1 / 1,000)

- suia i le faʻamalosi o le thromboplastin

- anaphylactic / anaphylactoid reactions, allergic / angioedema, e aofia ai le edema laryngeal (e lamatia ai le ola)

- faʻaletonu o lagona, atuatuvalega (i mea e seasea tupu, atonu e faʻaalia i amioga ma le faʻaleagaina o le faʻaleagaina o le tagata lava ia, e pei o le suicidal mafaufauga poʻo taumafaiga), faʻafeiloaʻiga

- faʻasaina, solia le manogi, e aofia ai le anosmia

- miti a le manava, faʻaleagaina le faʻatasi (e aofia ai le faʻaleagaina o le tino, e mafua mai ona o le vevela po o le vertigo (e oʻo atu ai i manuʻa, aemaise lava i tagata matutua i tulaga e le masani ai), faoa faamalosi ma faʻamatalaga faʻapitoa faʻapitoa (e aofia ai le lautele), le mafaufau, tautalaga le tautala, amnesia

- neuropathy lautele ma le polyneuropathy

- tinisitus, faʻalogo le faʻalogo, e aofia ai le tutuli (e masani lava ona toe faʻafouina)

- faʻavalea, vaʻaia, toto maualuga, tachyarrhythmias ventricular

- dysphagia, stomatitis, pseudomembranous colitis (e fesoʻotai ma faʻalavelave lamatia i le ola i mea e le masani ai), siaki, hepatitis (tele cholestatic)

- tendonitis, faʻateleina le muscle ma le musele maso, vaivaiga maso

- faʻaleagaina o le tino, le faʻaaogaina o le tino (ona o le faamalolo, aemaise lava i tagata matutua ma gasegase faʻaleagaina)

Folasaga faʻasalalau ma tuʻuina

Faʻaavanoa o loʻo maua i foliga o ni mea faʻapipiʻi ma se fofo faʻafefete.

O le gaioiga malosi o le moxifloxacin: i le 1 papa ma le 250 ml o le vaifofo - 400 mg.

Tagata maua fualaau: lactose monohydrate, cellulose microcrystalline, sodium croscarmellose, magnesium stearate, hypromellose, oxide iron oxide, macrogol 4000, titanium dioxide.

Vaega o ausilali o le fofo: 1M hydrochloric acid, sodium chloride, 2M sodium hydroxide solution, vai mo le tuiina.

Pharmacodynamics

Moxifloxacin (igoa kemikolo - 8-methoxyfluoroquinolone) o se vailaau o le anti-bacterialid anti-bacterialid spectrum. O lona aʻafiaga aʻafia e mafua mai i le mea moni o ia o le inhibitor of bacteria topoisrasesrases II ma le IV. O lenei mafuaʻaga e faʻalavelave ai i le faagasologa o le faʻaliliuga, toe faʻaleleia ma le toe faʻaaogaina o le DNA biosynthesis o siama faʻavaomalo ma, o se taunuuga, e oʻo atu ai i le oti o le mulimuli.

O faʻamalositiga ole gasegase o le moxifloxacin e masani lava ona faatusatusa i le tele o faʻasalaga inhibitory. Ole gaioiga ole antibacterial a le Faʻalavelave e le fuafuaina e auala e faʻaosofia ai le atinaʻeina o teteʻe i tetracyclines, penicillins, macrolides, aminoglycosides ma cephalosporins. O le feteenaʻi i le va o nei vaega o vailaʻau faʻasaina ma le moxifloxacin e leʻi iloa. E le o faamauina i le taimi nei ni faʻafitauli o le plasmid. O le tele o taimi o le tulai mai o le tetee e matua laitiiti lava (10 -7 -10 -10).

Faʻaauau i le Atiinaaʻe e atiina ae i luga o se vaitaimi uumi e ala i le tele o suiga.

O le faʻaauau ona faʻaalia i le vaega galue o le Faʻaavanoa i ni faʻatulagaga e le oʻo i le taua o le faʻaitiitia o le faʻasaina (MIC), e naʻo se laʻititi laʻititi i le MIC.

E i ai tulaga o le tetee atu i quinolones. Ae ui i lea, o nisi o meaola ninii e pei o anaerobic ma gram-positive e tetee atu i isi quinolones e faʻaalia ai le gauai i le moxifloxacin.

Ua faʻamautuina e faapea o le faʻaopoopoga o se vaega e mafai ona faʻatuina i le tulaga C8 i le faʻamalosia o le molemone molemone e faʻaleleia ai lana gaioiga ma puipuia ai le faʻavaeina o aʻafiaga o mutanti mausali o siama siama.

O le faʻaopoopoga ole vaega o le bicycloamine i le mole i le tulaga C7 e taofia ai le fausia o galulolo malosi ma le faiga o le tetee atu i fluoroquinolones.

In vitro o le moxifloxacin e malosi e tetee atu i le tele o siama ole fatu ma siama ole tino, anaerobes, microscopic acid (anti-bacterial-resistant) (e pei o Legionella spp., Chlamydia spp., Mycoplasma spp.), Faapea foi ma meaola ninii e puipuia i le macrolide ma le β-lactam antibiotic.

I le taimi nei, e lua suʻesuʻega ma tagata volenitia o loʻo iloa ai suiga o le microflora o le intestinal pe a maeʻa suʻesuʻega tuusaʻo o le moxifloxacin. Na latou faʻaalia se faʻaitiitia i totonu o concentrations o Klebsiella spp., Escherichia coli, Enterococcus spp., Bacteroides vulgates, Bacillus spp., Faʻapea foi anaerobes Peptostreptococcus spp., Eubacterium spp., Bifidobacterium spp. O nei suiga na mafai ona toe suia mo vaiaso e lua. Clostridium faigata toxin e leʻi iloa.

In vitro moxifloxacin o loʻo faʻaalia ai le maualuga o le antibacterial e faasaga i microorganisms nei:

  • Gram-positive bacteria: Gardnerella vaginalis, siama o le coagulase-methicillin siama-staphylococci le lelei (S. simulans, S. cohnii, S. saprophyticus, S. epidermidis, S.Hominis, S. haemolyticus), Staphylococcus aureus (o loʻo faʻaalia ai le lagona i le methicillin), Streptococcus pneumoniae e aofia ai aʻafiaga e puipuia i le penicillin, ma mafatiaga i le tele o vailaau faʻasaʻo, faʻatasi ai ma aʻafiaga e puipuia i le lua poʻo le sili atu o vailaau faʻamaʻi, lea e aofia ai trimethoprim / sulfamethoxazole, penisillin (MIC e sili atu i le 2 μg / ml), tetracyclines, faʻasologa o le cephalosporins lona lua (e pei o cefuroxime), macrolides, Streptococcus dysgalactiae, Streptococcus agalactiae, Streptococcus pyrogenes group A, Streptocans S. v. constatida vivatida vidatida vidata virida , S. thermophilus, S. mutans, S. sa livarius, S. sanguinis, S. mitis), le Streptococcus milleri group (S. intermedins, S. constellatus, S. anginosus),
  • siama le gasegase: Proteus vulgaris, Haemophilus parainfluenzae, Haemophilus influenzae (e aofia ai le vaivai o le synthesizing ma le le tuufaatasia o β-lactamases), Acinetobacter baumannii, Moraxella catarrhalis (e aofia ai mea e gaosia ma le aumaia ai β-lactamases, pordiane Bordella, P. legella, Legion
  • anaerobic microorganisms: Propionibacterium spp., Fusobacterium spp., Prevotella spp., Porphyromonas spp.,
  • o meaola ninii: Coxiella burnetii, Chlamydia trachomatis, Chlamydia pneumoniae, Mycoplasma genitalium, Mycoplasma hominis, Mycoplasma pneumonia.

O mea nei ole microorganisms ole tino e matua maʻaleʻale i le moxifloxacin:

  • Gira-positive siama: Enterococcus faecium, Enterococcus avium, Enterococcus faecalis (naʻo le popole ile gentamanicin ma le vancomycin),
  • siama gasegase: Providencia spp. (P. stuartii, P. rettgeri), Escherichia coli, Neisseria gonorrhoeae, Klebsiella oxytoca, Klebsiella pneumoniae, Morganella morganii, Citrobacter freundii, Proteus mirabilis, Enterobacter spp. (E. utazakii, E. intermedius, E. aerogenes), Enterobacter cloacae, Stenotrophomonas maltophilia, Burkholderia cepacia, Pseudomonas fluorescens, Pantoea agglomerans,
  • anaerobic microorganisms: Clostridium spp., Peptostreptococcus spp., Bacteroides spp. (B. vulgaris, B. fragilis, B. uniformis, B. distasonis, B. ovatus, B. thetaiotaomicron).

O meaola ninii nei e faaalia ai le tetee i le fualaau faasaina:

  • siama gasegase: methicillin-satuga o le coagulase-o le staphylococci leaga (S. simulans, S. cohnii, S. saprophyticus, S. epidermidis, S. hominis, S. haemolyticus), o le oloxacin / methicillin-resistant strains of Staphylococcus aureus,
  • siama gasegase-siama: Pseudomonas aeruginosa.

O le faʻaaogaina o le Faʻaavanoa e le fautuaina i le togafitiga o faʻamaʻi pipisi e mafua mai i mafatiaga o Staphylococcus aureus ma le faʻamausaliina o le tetee i le methicillin (MRSA). I le tulaga o faʻamaʻi pipisi e faʻamaonia ma faʻamaonia e le MRSA, o togafitiga ma vailaʻau faʻasaina e tatau ona faʻamaonia.

Mo nisi faʻafitauli, o le mauaina o le teteʻe e mafai ona salalau ese i luga o le taimi ma fuafua i luga o le nofoaga o tagata maʻi. Mo lenei mafuaʻaga, pe a tofotofoina lagona faʻaletonu, e fautuaina e suesue faʻamatalaga i le lotoifale e uiga i le tetee, aemaise i togafitiga o faʻamaʻi pipisi.

Afai o togafitiga e togafitiga i totonu o le falemaʻi, o le tau o le nofoaga i lalo o le fua o le pharmacokinetic "concentrant time" (AUC) / MIC90 e sili atu ma le 125, ma le maualuga o mea o le moxifloxacin i le plasma toto (Cmax) / MIC90 i le va o le 8-10, o lona uiga o se faʻataʻitaʻiga lelei ma le faʻamalosia o le maʻi. I falemaʻi, o nei faailoilo e masani lava ona faʻaitiitia (AUC / MIC90 silia le 30-40).

Aʻo fai se faʻaaliga o le Faʻaavanoa: i le averesi MIC90 0.125 mg / ml AUIC (vaega i lalo o le pupuni inhibitory, ie AUC / MIC ratio90) e tutusa ma le 279, ma le Cmax/ MIC90 - 23.6. Faʻatasi ai ma fuainumera MIC90 0.25 mg / ml ma le 0.5 mg / ml Ausetalia ma le Cmax/ MIC90 e tutusa ma le 140 ma le 11.8 i le mataupu muamua ma le 70 ma le 5.9 i le mataupu lona lua.

Faʻasalaga faʻasauā: i le averesi MIC90 0.125 mg / ml AUIC o le 313 ma le Cmax/ MIC90 - 32.5. Faʻatasi ai ma fuainumera MIC90 0.25 mg / ml ma le 0.5 mg / ml Ausetalia ma le Cmax/ MIC90 e mulimuli mai i le 156 ma le 16.2 i le mataupu muamua ma le 78 ma le 8.1 i le mataupu lona lua.

Pharmacokinetics

Aʻo ave le teutusi i totonu, o le moxifloxacin e faʻafefe i se maualuga tele ma toetoe lava atoa. O lona bioavailability atoatoa e tusa ma le 91%. Ua faʻamaonia e faapea o vailaau mo togafitiga o lenei vailaau faʻatasi ma se tasi o fua ile 50-1200 mg, faʻapea foʻi ma le fua o le Apo i se aso masani o le 600 mg mo le 10 aso, o le laina. Ua faʻatulagaina le faʻatusatusaga i totonu o le 3 aso.

A maeʻa le tasi fua ole 400 mg o le Apo, o le maualuga ole maualuga o le toto e maua i le 0.5-4 itula ma e 3.1 mg / l. Faatasi ai ma le faʻafofoga tautala o le 400 mg o le vailaau faʻasaina i lea aso ma lea aso, o le maualuga ma le maualuga o le faʻatulagaina o le vailaʻau i le toto e 3.2 mg / L ma le 0.6 mg / L, i le faasologa. Pe a ulu atu le moxifloxacin i totonu o meaai, o loʻo i ai se faʻaititia le taua i le taimi e oʻo ai i le maualuga o le maualuga (pe a ma le 2 itula) ma se faʻaitiitia le taua i le maualuga (e tusa ma le 16%). I lenei tulaga, o le umi o le faʻaaogaina e tumau pea e le suia. Ae ui i lea, o nei faʻamaumauga e leai se taua o le falemaʻi, o le mea lea e mafai ai ona faʻaaoga le Ava e tusa lava po o le a le mea e 'ai.

A maeʻa le tasi le fulu o le Apo i se fualaau o le 400 mg mo le 1 itula, o le maualuga o le maualuga o le vailaʻau e oʻo i le pito o le fusi ma e tusa ma le 4.1 mg / l, e tutusa ma le siitaga e tusa ma le 26% pe a faatusatusa atu i le taua o lenei parakalafa i le tautala tautala o le moxifloxacin.

O le faʻaalia o le moxifloxacin, lea e faʻamoemoeina e le AUC, e sili atu nai lo le faʻafofoga tautala o le moxifloxacin. O le bioavailability atoatoa e tusa ma le 91%. Pe a maeʻa ona faia faʻamatalaga faʻamalosi o le Api i se fualaau e 400 mg i le 1 itula 1 le taimi i le aso, o le maualuga ma le maualalo o faʻatonuga o le moxifloxacin i le toto e eseese i le range 4.1-5.9 mg / l ma le 0.43-0.84 mg / l. O le maualuga o le mausali o le maualuga o le 4.4 mg / L ua ausia i le faaiuga o le fusi.

O le fualaau faasaina ua vave tufatufaina i totoga ma fusi. O lona maualuga o le fusifusia i le toto totolo (o le albumin) e tusa ma le 45%. O le tele o le tufatufaina atu e tusa ma le 2 l / kg.

O faʻasalaga taua o le moxifloxacin, sili atu i latou i le plasma o le toto, o loʻo faamaumauina i le folasia o le mumusu (faʻamaʻi i totonu o le paʻu o le paʻu), mea o le tino (e aofia ai le macrophages alveolar ma le epithelial fluid), nasal polyps ma sinuses (ethmoid ma maxillary sinus). I le vavave ma le vafela, o le vaega galue o le Faʻaavanoa ua fuafuaina i lona tulaga saoloto (e aunoa ma le fusia i proteins) ma i ni maualuga maualuga nai lo le plasma toto. E le gata i lea, o se maualuga maualuga o le moxifloxacin o loʻo maua i totonu o le tino o le tino, o le peritoneal fluid and tissues of the abdominal organs.

O le Moxifloxacin e aafia i le faagasologa o le biotransformation o le vaega lona lua ma ua alu ese mai le tino ma le urine ma feces. E le gata i lea, e maua uma i le fesuiaiga o foliga ma i le foliga o sulpone (M1) ma glucuronides (M2), e le oi ai ni galuega faʻapitoa.

Ole fualaau faasaina e le o aofia ai i gaioiga o meaola e mafua mai i le aafia i le microsomal system of cytochrome P450. O faʻasalaga o le palatini o M1 ma M2 metabolites e maualalo ifo nai lo o le matua matua. O taunuʻuga o suʻesuʻega tuusaʻo e faʻaalia ai e leai se aʻafiaga leaga o nei metabolites i luga o le tino i tulaga o lo latou faapalepale ma le saogalemu.

O le afa-ola o le moxifloxacin e tusa ma le 12 itula. I le averesi, o le atoaga o le faʻamaonia pe a maeʻa le faʻafoega o le vailaʻau i se fualaau o le 400 mg o le 179-246 l / min. Toe faʻamalo le Renal i le 24-53 ml / min. O lenei mea e faʻamaonia ai le faʻaaogaina o le vailaau.

O le paleni paleni o le moxifloxacin ma le vaega 2 metabolites e tusa ma le 96-98%, lea e faamaonia ai le leai o se metabolism oxidative. E tusa ma le 22% o se tasi o le Avelox (400 mg) e le suia i le urine, ma e tusa ma le 26% ma feces.

I le suʻesuʻeina o le pharmacokinetics o le moxifloxacin i gasegase tane ma le fafine, o le AUC ma le maualuga o faʻatusatusaga e eseese pe a ma le 33%. E le o faalagolago le faʻaaogaina o le vailaʻau i le itupa. O eseʻesega i le AUC ma le maualuga o le faʻatonuga e mafua ona o eseesega o le mamafa o le tino, e le o le itupa, ma e leai se taua o le aoga.

O eseʻesega eseese i le vailaʻau o le moxifloxacin i tagata gasegase o vaitausaga eseese ma le aʻafiaga o ituaiga faʻalapotopotoga eseese e le o iloa. O le falemaʻi o le moxifloxacin i tamaiti e le o malamalama lelei i le taimi nei.

I maʻi gasegase o loʻo maua i lalo o le diathsis tumau i luga o se mea e maua mai i fafo poʻo le faʻaauau pea o le siama, faapea foi ma tagata gasegase e le o maua i le tino (e aofia ai ma tagata mamaʻi CC e itiiti ifo i le 30 ml / min / 1.73 m 2), o suiga tetele i le pharmacokinetics o le moxifloxacin e leʻi iloa. Eseesega taua i le faʻaogaina o le moxifloxacin i tagata gasegase o loʻo i ai le galuega ole ate (vasega A ma le B e tusa ai ma le fua ole Child-Pugh) faʻatusatusa i tagata gasegase o loʻo i ai galuega masani ole ate ma volenitia soifua maloloina e le o iai.

Faailoga mo le faʻaaogaina

E tusa ai ma faatonuga, O le Avanui 400 mg ua faatonuina mo:

  • Faʻafitauli faʻaleagaina o mama ma tino o le ENT,
  • Faʻafitauli faʻamaʻi ma urogenital,
  • Maʻi faʻamaʻi o masini mumu ma le paʻu.

O loʻo faʻaalia le faʻalavelave e faʻatatau i le tele o mea e gaosi mai le fatu-positive ma le fatu-siama, siama faʻamalosi i le beta-lactam ma antiroiotic macrolide, siama faʻamaʻi faʻamaʻi ma ituaiga o meaola ninii, faapea foi siama ole siama ole tino e puipuia ai fualaau.

Contraindications

O faʻatonuga mo le Faʻaavanoa o loʻo faʻamaonia ai e le talafeagai ona faʻaaogaina i faʻamaʻi e pei o le pseudomembranous colitis ma le le atoatoa o le tino. E faʻasaina le ave o fualaau mo le maʻitaga ma le lactating women, tamaiti ei lalo ifo o le 18 tausaga le matutua ma tagata e le faʻaaloalo i soo se vaega o le vailaʻau. E taua tele le lapataiga pe a faatonuina le fualaau i tagata gasegase ma faamai o le totoga tutotonu, ma fautuaina ai le ono mafai ona lavea faamalosi. O faʻamaʻi e pei o le toilalo o le ate, o le myocardial ischemia, bradycardia, hypokalemia o se mafuaaga foi lea e lapatai ai i le tofiaina o Ava.

Faatonuga mo le faʻaaogaina o le Atina: metotia ma metotia

E mafai ona ave ni teutusi i soo se taimi o le aso, e tusa lava po o le a le meaʻai. Ua faʻaumatia uma ia papa, talu ai e le mafai ona solia le amio saʻo o latou atigi. O le afa o le ola o le fualaau faasaina o se faagasologa umi, o lea e lava tele le ave o le fualaau faasaina i lea aso ma lea aso.

O le togafitiga faʻapitoa o le Faʻaopoopoga o le 400 mg. A maeʻa le faʻafofoga tautala, o le fualaau oona e vave faʻavave ma toetoe lava atoa. O le maualuga maualuga o le fualaau faasaina i totonu o le toto pe a uma ona faʻaaogaina se tasi e matauina pe a uma le 0.5-4 itula mai le taimi o le pulega. O le mauaina o se plasma moxifloxacin maualuga e tupu pe a mavae aso e tolu o le masani ona faʻaaogaina.

O togafitiga e afaina ai e faia i le amataga o togafitiga faatasi ai ma se isi faʻafesoʻotaʻiga o le tagata maʻi i le faʻaaogaina o le teutusi i laupepa, pe faʻaaogaina seia oʻo i le toe faʻaleleia.

Faʻalagolago i le faʻamaʻi, o le umi o togafitiga e 7-10 aso.

Faʻaiʻuga

O aʻafiaga leaga e tutupu e seasea lava, i le noatia ma fai fuafua i tulafono o le suʻega. O le atinaʻe e mafua ai aʻafiaga leaga nei:

  • Naua, vili, tiga o le manava, maʻi o le tino, stomatitis, manava manava,
  • Faateleina o le fatu fatu, tiga o le fatu, palpitations, faʻateleina le toto,
  • O le atuatuvale, faʻalavelave moe, atuatuvale, atuatuvale, fenumiai, vaivaiga lautele,
  • Paʻu i tua, tiga i maso ma sooga, tendbaginitis, vavae o le tendon,
  • Tuʻu, paʻu paʻu,
  • Hyperglycemia, hyperlipidemia, hyperuricemia,
  • General malaise, fulafula.

Faʻasalaga

I le taimi nei, e le lava le faʻamatalaga e uiga i le maualuga o le Faʻaavanoa. Faatasi ai ma le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina i se fuasei e oo atu i le 1200 mg pe a faʻaaogaina i tui e le sili atu i le 600 mg, e leai ni aʻafiaga na faamauina mo le 10 aso.

I le tulaga o le sologa lelei, e tatau ona suʻesuʻe ma le totoʻa le ata o le maʻi ma tuʻuina atu se togafitiga faʻamaoni e tutusa ma le mataʻituina o le ECG.

O le faʻaaogaina o le carbon gaoioi pe a maeʻa le faʻafofoga tautalaina o le moxifloxacin i le tino, e masani ona fesoasoani e aloese mai le tele o le faʻaalia o le vailaʻau i le tulaga o le faʻalavelave.

Faatonuga faapitoa

Afai ei ai le tiga i sooga poʻo tendoni i le aveina o le Avelox, e faʻamalo le vailaʻau e puipuia ai le gau o le tendon.

I faʻamaʻi pipisi, E mafai e le Faʻaavanoa ona faʻalavelaveina.

Faatasi ai ma le atinaʻeina o le manava manaia aʻo faia le Apo, ua faalēaogāina.

O le faʻaaogaina o mea faʻamaʻi ma mea e aʻafia ai, faʻapea foʻi ma vailaau faʻasaina e aofia ai le uʻamea, alumini ma le magnesium e tatau ona tutupu i taimi eseese ma le Faʻaavanoa, o le eseesega e tatau ona le itiiti ifo i le 4 itula.

E le faʻaaoga le teutusi e togafitia ai tamaiti.

Aafiaga i luga o le malosi e ave ai taavale ma faʻalavelave faʻalavelave

O le faʻaaogaina o le Faʻaavanoa e mafai ona oʻo atu ai i faʻafitauli i tagata gasegase pe a ave taavale afi ma faia isi ituaiga o galuega e ono lamatia ai le matuitui ma vave vave gaioiga o le psychomotor, e mafua ona o aʻafiaga aʻafiaga o fualaau (vailaau vaaia, aʻafiaga leaga i luga o le tino).

Tina ma le lactation

O le saogalemu o le puleaina o le moxifloxacin i le taimi o le maitaga e leʻi faavaeina, o lona uiga o lona faʻaaogaina ua solia. O nisi o faʻamaʻi faʻasalaga faʻaleagaina i tamaiti oe ua maitauina nisi mea e iloa ai, e le maua i le fetus i taimi o togafitiga ma fafine maʻitaga e ala i le Faʻaopoopoga.

O suʻesuʻega a manu ua faʻamaonia ai le afaina o le gaxifloxacin. I le tulaga o tagata, o le aʻafiaga lamatia o le Faʻaopoopoga e le malamalama lelei i ai.

O le Moxifloxacin, e pei o isi quinolones, e faʻaleagaina ai le gaioiga o sooga tetele i manu na fananau mai. O suʻesuʻega muamua na faʻamaonia ai o le moxifloxacin, i nai faʻavae laiti, e pasi i susu susu. O faʻamatalaga e uiga i lona faʻaaogaina o maʻi i le taimi o le lactation e le o maua, o le mea lea, o lona faʻaaogaina i le taimi o le susu pepe ua solia.

Faiga faʻavae, tuʻufaʻatasia ma le afifiina

Lapoʻa afifi faʻatasi:

  • 1 papalama e aofia ai le moxifloxacin (i le foliga o le hydrochloride) - 400 mg
    i totonu o se atigipusa 1 le pulu mo le 5 po o le 7 pcs., poo totonu o se atigi pusa 2 paʻu mo 5 pcs.

Faʻaopoopoga faʻasolo faʻamatalaga:

  • 1 le fagu ei ai le moxifloxacin (i le foliga o le hydrochloride) - 400 mg
    isi vaega: sodium chloride, sodium hydroxide, vai chloride, vai d / ma.
    250 ml -1 le fagu i totonu o se pusa.

Faʻaopoopoga faʻasolo faʻamatalaga:

  • 1 le pepa e aofia ai le moxifloxacin (i le foliga o le hydrochloride) - 400 mg
    isi vaega: sodium chloride, sodium hydroxide, vai chloride, vai d / ma.
    250 ml - taga polyolefin (1) - laupepa paʻu ua lalagaina i pepa (12) i totonu o se pusa.

Faʻataʻitaʻiga

O le Moxifloxacin o se vailaau faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi pipisi e iai le tele o gaioiga o le gaioiga o le fluoroquinolone. O le aʻafiaga o le fualaau faasaina e mafua mai i le faʻamaina o siama fuamoa II ma le IV, lea e oʻo atu ai i se faʻalavelave i le biosynthesis o le DNA o le masini microbial ma, o se taunuuga, i le oti o le masini eletise. Ole faʻataʻitaʻiga ole fualaau ole fualaau faʻasaina e masani lava ona faatusatusa i ana tapulaa faʻasaina ile maualalo.

O auala e taʻitaʻia ai le tetee atu i penicillins, cephalosporins, aminoglycosides, macrolides ma tetracyclines e le solia ai le antibacterial o le moxifloxacin.E leai se feteenaʻiga i le va o nei vaega o vailaʻau faʻasaina ma le moxifloxacin. I le taimi nei, e leai foi ni tulaga o le malosi o le plasmid. O le tele ole taimi o le atiaʻe o teteʻe e laʻititi (10 7 - 10 10). O le faʻafitauli o le Moxifloxacin e faʻaleleia lemu e ala i le tele o suiga. O le faʻaalia o le faʻaleagaina o le moxifloxacin i microorganisms i concentrations i lalo ifo o le maualuga o le faʻasaina (MIC) e faʻatasi ma sina siitaga laʻititi i MIC. O mataupu o le tetee atu i quinolones e maitauina. Ae ui i lea, o nisi o mea e gaosi ma faʻamalosi e faʻasaga i isi quinolones e tumau pea le nofouta i le moxifloxacin.

In vitro moxifloxacin o loʻo galue malosi e faasaga i le tele o ituaiga o meaola e le gaioiga ma gaioiga lelei, anaerobes, siama faʻamaʻi faʻamaʻi, ma siama, e pei o Mycoplasma, Chlamidia, Legionella, faʻapea foʻi ma siama faʻasaina i le ß-lactam ma le vailaʻau faʻamalosi.

O le a le mea e fesoasoani i le atiina ae?

O faʻamatalaga autu mo le tofiaina o le Faʻaavanoa o tulaga nei / faʻamaʻi:

  • Faʻafitauli faʻaleagaina o mama ma tino o le ENT,
  • Faʻafitauli faʻamaʻi ma urogenital,
  • Maʻi faʻamaʻi o masini mumu ma le paʻu.

O loʻo faʻaalia le faʻalavelave e faʻatatau i le tele o mea e gaosi mai le fatu-positive ma le fatu-siama, siama faʻamalosi i le beta-lactam ma antiroiotic macrolide, siama faʻamaʻi faʻamaʻi ma ituaiga o meaola ninii, faapea foi siama ole siama ole tino e puipuia ai fualaau.

Toto

O le saogalemu o le faʻaaogaina o le moxifloxacin i le taimi o le maitaga e leʻi faʻamautuina ma faʻaaogaina lona faʻaaogaina. O le tele o faʻamaʻi faʻasalaga faʻasalaga i tamaiti o loʻo mauaina nisi o quinolones o loʻo faʻamatalaina, peitai, o le faʻaaliga o lenei aafiaga i le fetus (pe a faʻaaogaina e le tina i le maitaga) e leʻi lipotia.

O suʻesuʻega a manu na faʻaalia ai le faʻataʻitaʻiina o mea matautia. E ono le iloa le tulaga lamatia o tagata.

E pei foi o isi quinolones, o le moxifloxacin e afua ai le faaleagaina o le gaioiga o sooga tetele i manu e leʻi leva ona ola. O suʻesuʻega muamua na maua ai e faʻapea, o sina vaega itiiti o le moxifloxacin ua faʻavaveina i susu susu. O faʻamatalaga e uiga i lona faʻaaogaina i tamaitai i le taimi o le lactation e le o maua. O le mea lea, o le tofiaina o le moxifloxacin i le taimi o le fafagaina e solia.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

I le tuufaatasiga o le moxifloxacin ma le probenecid (o le toesea o se fegalegaleaiga taua tele ma le vaega galue o le atiaʻe, ua faamaonia), atenolol, morphine, ranitidine, digoxin, itraconazole, additives containing additives, glibenclamide, theophylline, contraceptive oral, cyclosporin e le manaomia.

Faatasi ai ma le faʻaaogaina o le Faʻaavanoa ma fualaau faʻasaina lea e aʻafia ai le faʻalauteleina o le vaitau QT, e mafai ona mataʻituina le faʻaopoopoga o le faʻalauteleina o le vaitaimi ole QT. Faatasi ai ma se tuufaatasiga o le moxifloxacin ma fualaau faasaina tutusa, o le tulaga lamatia o le atiaeina o arrhythmias ventricular, e aofia ai le tachycardia ventricular polymorphis (tosoina o faailoga), ua faateleina.

O le faʻatasi ma le faʻamalosia o le moxifloxacin ma fualaau oona nei e aʻafia ai le faʻaopoopoga o le vaitaimi QT e faʻasalaina:

  • antihistamines (misolastine, astemisole, terfenadine),
  • vasega AI faʻamaʻi-oona (fomaʻi, hydroquinidine, quinidine, ma isi),
  • vasega III fualaau faʻamaʻi (ibutilide, amiodarone, dofetilide, sotalol, ma isi),
  • antimicrobials antimalarials, aemaise lava o le halofantrine, sparfloxacin, pentamidine, erythromycin (manava o le tino),
  • tricyclic antidepressants,
  • antipsychotics (suloprid, phenothiazine, haloperidol, sertindole, pimozide, ma isi),
  • isi fomaʻi, cisapride, bepridil, vincamine (faʻafefe).

O le faʻafoega faʻapitoa o le Faʻalavelave faʻatasi ai ma multivitamins, minerale ma faʻataʻitaʻiga e mafai ona faʻaosofia ai le faʻaaogaina o le moxifloxacin ona o le fausiaina o faʻataʻitaʻiga faʻatalaʻau ma faʻalautele faʻaogaina o vaega o nei fualaau. O se taunuuga, o le maualuga o le moxifloxacin i le plasma toto e mafai ona matua maualalo ifo nai lo le mea e tatau ai. O le mea lea, o le antiretroviral (faʻataʻitaʻiga, isanosine) ma faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga ma isi vailaau faʻamalosi e aofia ai le alumini poʻo le magnesium, faapea foi ma isi vailaʻau o loʻo i ai le zinc po o le uʻamea, e fautuaina ia ave i le itiiti ifo i le 4 itula muamua pe 4 itula mulimuli ane faʻafofoga tautala o le Faʻaopoopoga.

Faatasi ai ma le tuufaatasiga o le Faʻaavanoa i warfarin, o le taimi o le gathronbin ma isi vaega o le toto coagulation e tumau pea e le suia. I tagata gasegase o loʻo togafitia faʻatasi ma mea faʻamaʻi faʻamaʻi faʻatasi ma vailaau faʻamaʻi, o mataupu o le faʻaopoopoga o le faʻamalosia o vailaʻau faʻasaina o vailaau faʻamalosi tino.

O aʻafiaga o aʻafiaga e aofia ai le tulaga lautele ma le matua o le maʻi, faʻapea foʻi ma le i ai o se faʻamaʻi pipisi e faʻatasi ma faʻataʻitaʻiga e le lelei. E ui lava i le mea moni e faapea o le fegalegaleaiga o le moxifloxacin ma warfarin e leʻi faamaonia i le aso, o tagata gasegase o loʻo maua le faʻamalosiga faʻatasi ma nei vailaʻau e tatau ona mataʻituina le INR ma, pe a tatau ai, faʻateleina pe faʻaitiitia le fualaau o mea faʻapitoa faʻamalosi.

Digoxin ma le moxifloxacin toetoe lava e le afaina ai le vaega o le pharmacokinetic o le tasi i le isi. Faʻatasi ai ma le faʻaofiina o faʻasolosolo faifai pea o le Faʻaavanoa, o le maualuga maualuga o le digoxin na faʻatupulaia e tusa ma le 30%. I lenei tulaga, o le maualalo o le maualuga o le digoxin ma le tau o le nofoaga i lalo o le fualaau o le pharmacokinetic "masani" e masani lava e lei suia.

Faatasi ai ma le faʻafofoga faʻapitoa faʻapitoa o le moxifloxacin i se fualaau o le 400 mg ma le faʻaoʻoina o le malala, o le faʻavaveina o le ola o le Faʻaavanoa e faʻaititia e le sili atu i le 80% ona o le faʻasaina o lona faʻaaogaina. I le tulaga o le televave, o le faʻaaogaina o le carbon i le amataga o le absorption e taofia ai se faʻaopoopoga o le faʻaleleia o le tino.

O analogues o le Faʻaavanoa i le mea galue o vailaʻau nei: Vigamox, Moximac, Moxin, Moxifloxacin, Moxifloxacin hydrochloride, Plevilox. O le isi vaega o le falemaʻi e aofia ai: Abactal, Basigen, Gatispan, Geoflox, Zanocin, Xenaquin, Levoflox, Normax, Ofloxacin, Ciprofloxacin ma isi.

Faʻamatalaga e uiga i Faʻavaa

O faʻamatalaga e uiga i le Faʻaavanoa o loʻo tuʻuina e tagata atamamai e fai ma finauga. O nisi fomaʻi e manatu o se vailaʻau faʻamalosi malosi ma aoga e fesoasoani e faʻafetaia ai le soona faʻamaʻi o faʻamaʻi pei o chlamydia, pyelonephritis, flu, SARS, ma E. coli. O isi tagata tomai faapitoa e fai mai e leai se lelei o taunuuga o togafitiga, ae latou te maitauina le tele o itu taua.

O manatu o tagata maʻi e uiga i le Faʻaopoopoga e fefiloi foi. E toatele tagata na latou taʻua na itu le fiafia e pei o se faaitiitia o le manava ma le gaioiga. Ae ui i lea, o le toʻatele o tagata gasegase e manatu o se vailaʻau faʻamalosi faʻamalosi malosi ma lelei.

Faʻavae ma le faʻavae o le faʻamalolo

Faʻaavanoa o loʻo maua i foliga o laumei ma se vaifofo mo le afu (e le mo tui). Faamasani oe lava i le tuufaatasiga, faʻamatalaga ma faʻamatalaga otooto o fualaau faasaina:

Pink, matte, oblong, ata velanisi.

Liliu mai lanu samasama lanumeamata.

O le faʻaogaina o le moxifloxacin, mg

400 mo le 1 fagu

Titanium dioxide, microcrystalline cellulose, macrogol, sodium croscarmellose, uila uʻamea, lactose monohydrate, hypromellose

Suavai, sodium chloride, hydrochloric acid, suauu hydroxide solution.

Paʻu mo le 5 po o le 7 pcs., Papa o le 1 po o le 2 paʻu.

250 ml ipu poo pusa.

Tosiga ma le pulega

E masani ona faatonuina e fomaʻi le Faʻaavanoa mo angina, toso, pneumonia, ona o le antibacterial, o le fualaau faasaina e faʻamalolo ai le faʻamalolo o le faʻamaʻi ma faʻasaʻo le mumū. O le metotia o le talosaga, o le faʻatulagaga o fuataga ma le umi o le togafitiga e faʻalagolago i le ituaiga, ogaoga o le maʻi ma le ituaiga o fualaau faasaina. O pusa e faia i le tautala, o le fofo o le parenteral, i le tulaga o infusions.

Faʻaavanoa i ni fualaʻau e faʻafofoga tautala i le 400 mg 1 taimi / aso. E le magoina ia pepa, fufulu i le vai, e tusa lava poo le a le taumafataga. I le matua, e le suia le fua. O le umi o togafitiga e faʻalagolago i le faʻamaʻi:

Le faagasologa o togafitiga i aso

Faʻavavevaveina o le bronchitis masani

Atunuʻu-maua mai le pneumonia i le maea ai o se faʻalavelave faʻapitoa

Faʻatatau vaifofo

Mo le faʻaogaina o le faʻaaoga, o se vaifofo o le igoa e tasi ile fua ole 400 mg tasi / aso ua fuafuaina. O togafitiga faʻamaʻi e oʻo i le 21 aso. I le mauaina o le niumonia i le nuu, o le togafitiga e na o le 7-14 aso, faatasi ai ma faʻamaʻi faigata - 7-21 aso, ma faʻamaʻi pipisi - 5-14 aso. Mo tagata matutua ma tagata gasegase o loʻo i ai le galuega ole ate, e le suia le fua.

O le fofo o loʻo faʻafoʻosaʻoina mo se itula. E mafai ona faʻaaogaina le vailaʻau faʻamalosi i le vai, vaifofo a Ringer, sodium chloride, dextrose poʻo xylitol. Na o se fofo manino e folasia e aunoa ma le pala, pala. A maeʻa le faʻamalolo ma solvents, e faʻamautu le vailaʻau i le aso atoa, pe a tuʻuina i le potu vevela.

I le taimi o le maitaga

O le saogalemu o le faʻaaogaina o le moxifloxacin i le taimi o le maitaga e leʻi faʻamautuina, o le mea lea o lona faʻaaogaina ua solia. Suesuega i tamaʻi mamoe na faʻaalia ai le faʻaleagaina. I meaola, o le Moxifloxacin e mafua ai le faaleagaina o le gaʻau o sooga tetele, faʻasolo i le susu susu, o le togafitiga faʻatasi ma le susu susu ua solia.

I le tamaitiiti

E le mafai ona faʻaaogā le atinaʻe i le laʻitiiti ma le talavou i lalo o le 18 tausaga. E fesoʻotaʻi lenei mea ma se faʻalavelave maualuga o le faʻaaogaina o le gaioiga o sooga ma le gaioiga. O le tele o le faʻaalia i le vailaʻau faʻamaʻi e mafai ona oʻo atu ai i le 'oona, o le atinaʻeina o faʻafefete, le faʻavauvau ma le atuatuvale o le fatugalemu o le tino. E sili atu ona lamatia lenei mea i le talavou ma i tamaiti aʻoga.

Faʻaautele ma le ava malosi

Ina ia aloese mai le ono lamatia o le ate, mo le umi o le togafitiga o le Avelox, e tatau ona e teena le inu ava malosi po o fualaau faasaina. O le ava malosi e faʻaleagaina ai totoga, e mafua ai le soona inu ma le soona inu. Ethanol faʻaititia le lelei o le fualaau faasaina, e oʻo atu ai i ni faʻafitauli matuia. E mafai ona e toe faʻaaʻea i le masina pe a uma le togafitiga.

Tuutuuga o le faatauina atu ma le teuina

O le atinaʻe o loʻo faʻatau atu e ala i faʻamatalaga, teuina i le vevela e oʻo i le 25 tikeri mo papa maʻa ma 15-30 tikeri mo fofo. O le soifuaga ola o fualaau ma ipu o le fofo o le lima tausaga, o le fofo i totonu o pusa e tolu tausaga.

Genericics o loo i ai le mea e tasi o le gaioiga ma suia i se isi vaega, ae tutusa ma le faʻaogaina o le tino, e tuʻuina atu i le Faʻalapotopotoga analogues. Antimicrobial drugs analogues:

  • Aquamox - o se fofo e faavae i le moxifloxacin,
  • Moxifluor o se vailaʻau lautele ole vailaʻau ole fesili,
  • Megaflox - fuamoa e tutusa le mea e gaosia,
  • Hainemoks - tapenaina papa, tuusaʻo tuusaʻo,
  • O le Moxifloxacin o le mea sili ona lauiloa i fualaau faasaina.

Faatonuga mo le faʻaaogaina (Metotia ma fua)

E ave laulau e aunoa ma le mumu po o le vaevaeina, tusa lava po o le a le taumafataga.

E tusa ai ma faatonuga mo le Avanui 400 mg, mo tagata matutua, o aso taʻitasi o le tasi papafa poʻo le 400 mg o fualaau faʻasa.

O le umi ma le faiga o le pulega e tatau ona fuafuaina e le fomaʻi, e faalagolago i le ogaoga o le maʻi, lona aoga ma le lagona o le maʻi.

I le avea ai o se tulafono, i le amataga o togafitiga, o le fualaau faasaina ua faatonuina i le injections, o lona uiga, pe a uma le faʻaleleia, e mafai ona faʻamaonia ripoti.

Faʻamalosia tele masanibronchitis o le togafitiga ma le vailaʻau e 5 aso. At pneumonia - mai le 7 (injections) i le 10 aso.

At gasegase ogaoga ma faʻamaʻi faʻalavelave o le paʻu ma fusi, o le umi ole pulega o vailaau faʻasaina ile vaiaso e tasi.

Faatasi ai ma siama faigata o le toto o le pelvic, o le togafitiga e lua vaiaso.

I le tulaga o faʻamaʻi faigata o le paʻu ma fausaga i lalo o le paʻu, o le togafitiga e faʻataʻitaʻiina ma tumau mai le 5 aso i le lua vaiaso.

I tagata e leai se tino ma le gasegase galuega, tagata matutua, ma mo ituaiga eseese faʻalapotopotoga, e le faia le fetuunaiga o fualaau.

Faatonuga mo le faʻaaoga o le Faʻaavanoa mo le tui

Faʻaaogā na o se vaifofo manino, e aunoa ma se vaʻaia poʻo se puaʻa.

O le vailaau faʻasaina e faʻaaogaina mo se taimi umi, mo le 60 minute, pe a aunoa ma le faʻamaluina. E masani foi ona palu faatasi ia vailaau T fetuutuunai ma le vai mo le tui sodium chloride solution(0.9% po o le 1M), fofo dextrose (5%, 10%, 40%), fofo xylitol 20%, tali a le sui. E mafai ona teuina le paluga ua saunia i le vevela o le potu mo le 24 itula.

I le syringe lava e tasi poʻo le kululu, o isi sooupu e le faʻafefiloi.

Fegalegaleaiga

E lelei lelei atenolol, thophylline, sauniuniga o le calcium, ranitidine, faʻamaʻi pepe, intraconazole, morphine, glibenclamide, digoxin, warfarin, probenecid.

Ae peitaʻi, pe a faʻatasi ma tuusaʻo tuusaʻo e tatau ona iloiloina ma fai siaki taimi INRFaʻataʻosaʻo saʻo le fua o le vailaʻau.

Pe a faʻatasi ma atacids, multivitamins ma faia ai minerale chelate faʻalavelave faʻapitoa, ma le faʻaititia o fualaau oona i le toto. I lenei itu, e tatau ona mataituina le 4 itula i le va o le tagofia o fualaau faasaina.

Afai e faʻaopoopoina se vailaʻau faʻamalosi poʻo le isi mea gasegase, ona faʻaitiitia le leai o le vailaau faʻasaina (pe a ma le 80%). Faatasi ai ma le pule malosi, o lenei faatusa e oʻo atu i le 20%.

O le fofo mo le afuafu e le tatau ona pulea i le 10% ma le 20% sodium chloride, sodium hydrogencarbonate 4.2% ma le 8.4%.

Analogs o Opo

O tala e sili ona vavalalata o le Faʻaopoopoga: Moxifloxacin-Farmex, Moxifloxacin, Moxifluor, Moflox, Moxifloxacin-Kredofarm, Maxicin, Moxifluor 400, Moxin, Tevalox, Mofloxin Lupin.

Tuua Lau Faamatalaga