Vaitafe mo le maʻisuka

Faʻatasi ai ma patho o le endocrine e fesoʻotaʻi ma le solia o le faʻaleleia o gaʻo, o se mea faapitoa e tuʻuina atu i meaʻai. E tatau i tagata maʻi ona iloa po oa meaai, faʻapea foi mea manogi ma taimi e mafai ona aofia ai i le taumafataga, ma e tatau ona lafoai. O le fiafia o le toatele o le sinapi. O lea la, o le a tatou mafaufau pe tatau ona 'ai.

Tataumafa - faʻamago, lea e maua mai fatu fatu (fatu) o laau totō, paʻepaʻe, uliuli, fualaau vao. O nisi o ona ituaiga o faamalologa. I le faʻamuamua, o lenei oloa e faʻatagaina i le togafitiga o le maʻisuka, ae mo togafitiga faʻapitoa e le faʻaaogaina togafitiga, ae o fatu masani masani, suauu ma laʻau e tosoina mai laau.

O le kalori o loʻo i ai le 162 kcal. O le faasinomaga o le faasinomaga o le 35. O le numera o iunite falaoa e 1.92.

O le tele o taimi, o le sinapi e faʻaaogaina o se mea manogi. E lelei mo aano o manu, iʻa, khinkali, ravioli ma salakeke. Ae o le maʻisuka e le manaʻo e auai i ai. O le mea moni, ona o le taua tele o meaʻai gaʻo, e mafai ona aafia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. Afai e te faʻaaogaina nei fualaau aina suamalie pei o se siva, e le sili atu i le 15 g i le aso, e leai se aoga tele i le suka.

Faatasi ai ma mea manogi, o le maʻisuka e tatau ona faatapulaaina le faʻaaogaina o mea inu. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se tuufaatasiga o pasta ma Farani e tatau ona faʻateleina ai le kulūkose.

O le vaitau e aofia ai meaʻai nei:

  • vitamini E, D, A, vaega B,
  • falala, iron, copper, sodium, zinc, calcium, potassium, magnesium, phosphorus, sulfur, manganese, molybdenum,
  • vailaau oona.

E le gata o mea manogi e maua mai fatu. Latou te faia foʻi le suauʻu, ma o le suauʻu suauʻu na totoe e faʻaaogaina e fai ai le paʻukeke. E faʻaaoga uma i le alalaʻau taumafa ma i vailaʻau.

E mafai ona ou aofia i le taumafataga

O tagata mamaʻi e maua i le gaʻo gaʻo e tatau ona mataʻituina ma le mataʻituina le tuufaatasiga o le lisi o aso taʻitasi. Afai e manuia le tagata i le faʻamalieina o lona faʻamaʻi i lalo o le puleaina, ona le taliaina lea o taimi e le tatau ai. E na o le tatau lava ona faʻaleleia ma le faʻaeteete le aofaʻi o mea inu 'oloʻo ulufale atu i le tino.

I le maʻisuka ituaiga 2, o le mustard e mafai ona faʻaaoga e avea o se mea manogi manogi. E mafai ona e faʻaopopo i ipu e maualalo i gaʻo. Mo tagata o loʻo i ai se faʻafitauli i le inu o le suka, e mafai e le fomaʻi ona fautuaina oe e faia se salalaʻau fualaʻau ma le vaitau i le faʻafefiloi o le sua o le lemon, fatu o le eleele oona ma le suauʻu.

Faamanuiaga ma le afaina

Afai e te 'ai ni ipu ma lenei mea manogi i le faʻalelei, e leai se afaina. Ae o aoga o lea mea e le mafai ona faafitia. E oʻo lava pe a faʻaumatia i ni atopaʻu, o loʻo matauina mea nei:

  • mimitaina o le 'otaota,
  • manaʻoga faʻalautele
  • faatulagaina masani o le toto cholesterol,
  • ponaivi malosi
  • puipuiga o fausaga o le telefoni feaveaʻi mai aafiaga le lelei o radical free.

O lenei oloa e iai sona aʻafiaga faʻa-inflammatory, e fesoasoani e faʻaitiitia ai le tiga. Ona o le ulufale atu i le tuufaatasiga o le sinapi Omega-3 acid, o le faatulagaina o le fatu ma toto toto ua mataituina. I le taimi lava lea e tasi, e faʻaleleia le tulaga o sooga, ma o le faia o faiʻai e faaosofia. Na faapena foi ona faamaumauina se aafiaga lelei i le gataiina. O tagata mamaʻi e aofia ai lenei laʻei oona i a latou meaʻai, faʻaumatia le faʻamalosi ma isi faafitauli e fesootaʻi ma le gaioiga o le gastrointestinal tract (GIT).

O maʻi suka e le tatau ona 'ai i meaʻai vevela, suamalie ma vevela, faʻapena i mea manogi, e aofia ai le sinapi, faʻaleleia tatau e tatau ona matauina. Faʻaleagaina o soʻo se faʻamalositino o le a aʻafia ai le soifua manuia o tagata gasegase i faafitauli o le endocrine. E le gata i lea, o meaʻai vevela e mafai ona afaina ai allergies ma fesuiaiga o meaʻai.

Contraindications e aofia ai:

  • tasi le le faapalepale,
  • gastritis, faatasi ai ma le maualuga o le eletise,
  • gasegase gastrointestinal,
  • toto maualuga
  • faʻamaʻi fatu
  • pneumonia

O le avanoa e 'ai le sinapi e tatau ona sili atu ona malilie faatasi ma se endocrinologist. E tusa ai ma faʻamatalaga taʻitasi, e mafai e le fomai ona fai mai pe fia le tele o lenei oloa e faatagaina i luga o le lisi.

Faʻasoʻatoa le maʻisuka

Afai o le fafine maʻitaga e leai ni faafitauli i le totoga o meaola (e leai se maʻi tuga, o se uiga e atiaʻe le gastritis e le o matauina), ona le tatau ai lea ona teena taimi.

Pe a iloa le maʻisuka faʻamaʻi, e fautuaina e fomaʻi le faʻaitiitia o le gaʻo gaʻo. E le o lona uiga e te manaʻomia le fesuiaiga i meaai e leai ni meaʻai. E mafai lava ona e faʻafefete ma faaopoopo i ai le lava meata, ae i fua talafeagai.

Meaʻai maualalo o le carbohydrate

Ina ia pulea le maʻisuka ma taofi le mafatia mai le hyperglycemia, e tatau ona e toe iloilo le meaai. E talafeagai le faia o se lisi ina ia avea ai fualaʻau ma aano o manufasi ma faavae. O le aofaiga o cereals, pasta, falaoa, suamalie e faaitiitia.

Faatasi ai ma se taumafataga maualalo-kapiti, e faigofie ona faʻamautuina le kulūkose. A maeʻa, o oloa e mafua ai le oso i le suka e le ulu i le tino. O le musuina o mea manogi, faʻaauau i lenei taumafataga, e filifili. A uma mea uma, faatasi ai ma la latou fesoasoani, e mafai ona e faʻafouina le lisi, fai meaai e le gata i le soifua maloloina, ae ese foi i le tofo.

E le talafeagai le vavae ese o le sinapi mai le meaai. Ua lava lava le mataʻituina o le aofaʻi o meaʻai gaʻo e ulu atu i le tino i le gasologa o le aso.

Faaaogaina o fatu

O fatu o laau e maua mai le sinapi, o se punavai sili lea o vitamini B. O lenei oloa e fautuaina ina ia faaopoopo i le lisi mo tagata o loʻo i ai:

  • o loʻo i ai faafitauli i le vaega o meaʻai,
  • vaivai le puipuiga
  • gasegase o le tino
  • o le vevela o le keke o loʻo faʻateleina,
  • atherosclerosis.

O le mea lea, o gasegase e maua i le maʻisuka e mafai ona faʻaaogaina nei fatu mo togafitiga faafomaʻi. Faʻasalaga, e fautuaina e 'ai le 20 i le 30 fasi vaega i le taimi. E tatau ona fufulu i lalo i le vai manino. O togafitiga faapena e 20 aso.

E mafai ona e faʻapipiʻi fatu i aano o manufasi, fualaʻau, iʻa.

O aoga o le suauu

O meaʻai a se tagata e iai le "suka suka" e tatau ona paleni. Mo le faʻaaogaina o le lisi autu e mafai ona aoga, e tatau ona e aofia ai oloa o loʻo i ai mea maualalo o le carbohydrate. O le faatapulaaina o polotini ma le gaʻo i le taimi e tasi e le talafeagai. O le mea lea, o le lafoaia o fuālaʻau fuālaʻau e le aoga. E i ai so latou aoga aoga i le soifua maloloina. E le gata i lea, latou te aofia ai le tele o meaʻai ma mea taua.

O le suauu manogi manogi e maua ai gaʻo susu gaʻo. Latou te faʻamaonia le lomiina, faʻaleleia le gaioiga o le fatu, vaʻa toto ma fesoasoani e faʻamautu paleni. A faʻaaogaina lenei oloa, e tumu le tino i vitamini D, E, A.

Pe a iai le suāuu sinapi i le taumafataga:

  • faʻasologa o le gaʻo gaʻo,
  • mimitaina o le 'otaota,
  • faʻaleleia atili o laʻau o le endocrine,
  • vaeluaina o toxins, radionuclides,
  • faateleina le malosi o le lapisi,
  • faʻaitiitia le lamatiaga o le atherosclerosis.

O le oloa e iai le anti-inflammatory, antiseptic, analgesic ma faʻamaʻi faʻamaʻi. E toatele e fai mai o lona tofo e sili atu ona manaia nai lo le suauʻu suauu. E faatagaina e aofia i ipu o tamaiti laiti e maua i le maʻisuka, fafine maʻitaga.

Folafolaga masani

O le toʻatele o tagata e faʻapipiʻi le laulaʻau masani i la latou meaʻai. Ae o fatu suamalie ma le suauu na sosolo mai ia i latou e sili atu ona aoga. E toaitiiti tagata e iloa le aoga o lau o lenei laau. Fou e le manaomia. Ae mafai ona faʻaaogaina keke mo togafitiga faafomaʻi. 1-3 laulau punetini ua lava i le aso. O le a mafai ona ausia le faʻamalologa o le faʻamaloloina pe afai e te suia lana meaʻai ma le faʻaaogaina o keke wormwood, yarrow ma isi vailaʻau faʻamaʻi.

O nisi tagata fiafia i isi vailaau fautuaina fautuaina le toso mai lauti mai laau vevela. Ua saunia mai lau o le sinapi, vai vai, fatu chicory. O le faʻafefeteina e faia i le liligiina o se faʻafefiloi o laau mamago i totonu o se vevela. Liligi i latou i le vai vevela ma faʻamalosi mo le itiiti ifo i le 1.5 itula. O lena lauti e faʻaolaina ai le gaioiga o le pancreas.

Meaʻai faatagaina mo le maʻisuka. O i latou uma lava?

Aʻo faʻapipiʻiina se lisi o meaʻai ole maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka mai 'mea' 'taliaina', e tatau i se tasi ona gauai atu i le auai ma le tele o le "vave" ma le "gūsū" o gaʻo e mafai ona faʻaleleia le maualuga o le suka, e tusa lava pe lelei le togafiti.

Le lisi o oloa masanilea o loʻo i ai le tele o meaʻai gaʻo, ae lea ua manatu "e le afaina" (sese) mo le maʻisuka.

  1. Ketchup Toa maualuga ma le malo. O le suauu o le metabolised e pei o le kulukose.
  2. Toga Le i ai o le suka ma le maso. O le le fiafia i le mucosa o le gastrointestinal tract, e mafua ai se vevesi tele o le maʻi o le peptic.
  3. Mayonnaise Maualuga maualuga o le faʻasao, meaʻai, faʻamalositino, vailaʻau i lalo o le igoa lautele "e tutusa ma mea masani." Mo le maʻisuka, o le mayonnaise e matautia ma se gaʻo maualuga le gaʻo, atonu o se faʻafefiloi o manu ma fualaau faisua, matautia ma le i ai o le malo.

Manatua O le malo o se mea taatele i totonu o le alalafaga taumafa. E faʻaaogaina e avea o se faʻamafanafana, o se mea e tumu ai le tele ma le voluma, faʻaaogaina e avea ma faavae mo le gaosiga o le tele o meaʻai susu (mo se faataitaiga, yogurt). I totonu o le tino, o le maso o le a malepelepe i le kulūkose, o le faʻaaogaina o fua tele e masani ona tupu ai le maualuga umi o le SC (toto suka).

  • Sisi kulimi. O lenei oloa e leai se mea e sili atu na i lo se sosolo matagofie ma teuteu faʻamaʻi ma le i ai o le gaʻo manu.
  • Uu kuka (sooga, saisi). O mea o loʻo i totonu o lenei oloa e naʻo le kamupanī e iloa. E mafai ona manatu o le soya (i ni mea laiti), otaota mai le gaosiga o meaʻai (ate, gaʻo ivi, ma isi), sima, ma gaʻo o loʻo i ai iina. O lenei oloa e mafai ona faʻaaoga i ou lava tulaga lamatia. A maeʻa ona faʻaaogaina se aofaiga tele o nei oloa, o le fua (faʻaauau) le suka o le toto e mafai ona avea o se faʻaiʻuga 1.5 i le 2 itula ina ua uma ona 'ai. Afai e masani, ia 'ai (a uma, o nisi taimi e manaia), pe a maualuga le suka, ona tatau ai lea ona suia ia sausago ma aano o meaʻai vela. E mafai ona e faʻaopopo le masima, pepa, sina vaitau ma le ketchup ma lou lava lima, auauna atu i le falaoa uliuli, "suamalie" lauti ma fiafia i le maualuga maualuga o lou suka.
  • Sisi fufulu. Fuainumera mamafa (togi) o le sogi ulaula - o se oloa e maualuga lona lelei, lelei lelei, se foliga matagofie matagofie. Ae ... O le i ai o gaʻo (gaʻo) e matua faʻagata ai le faʻaaogaina o nei oloa mo le maʻisuka. Faʻatau ulavavale meaʻai, ulaula ulaula e tatau ona faʻatapulaʻaina le tele e mafai ai.
  • O le gaosiga e matua faigofie lava ona faia i le fale, lea o le a tausisia ai tulaga o taumafa.

    Tatau Fualaau Toga

    Liligi i totonu o le ipu laulaʻau po o le fagu eletise, sasaa vai i luga o le vai, faʻafefiloi i laasaga ia maua se kulimi mafiafia. Taumafai lelei seia maeʻa le susu. Faaopopo le masima, pepa aina, sui o suka, vailaau - mo le 200 kalama o le masini vai tasi sipuni sipuni. Ufiufi, afifi. Faʻaaoga pe a uma ona faʻamafanafana.

    E mafai ona ou 'ai fualaʻau mo le maʻisuka?

    Mustard - o se faleteuoloa o meaʻai ma meatotino, e aoga tele mo le soifua maloloina. O le manogi ma se manogi mu, e aofia ai le sili ona aoga ma faʻaaoga lelei i vailaau faʻaleaganuʻu. O fualaau o le fatu sinapi e iai le tele o porotini ma gaʻo ona o gaʻo eletise oona (fatcic, oleic, linolenic, linoleic, pīni), suauu taua, tele elemene, vitamini, sinalbin glycosides, snigrin.

    Mustard faateleina le manava, ei ai le antimicrobial, antifungal, aʻafiaga-inflammatory. E aoga tele i le tele o eria, faatasi ai ma le fesoasoani o le leiloa o le mamafa, ave i totonu (faʻapena foi i foliga o afifi).

    E fesoasoani i le faʻateleina o le tino o le maʻisuka, pe a le mafai ona feagai ma isi auala. Tesema e lelei mo le maʻisuka. O fualaau papaʻu e tatau ona i ai i le taumafa a se tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka, e le gata o le sinapi (faʻapea foʻi ma le wormwood, yarrow, sophora, laumei, jaundice, chicory).

    Latou te faʻaleleia le gaioiga o le gastrointestinal tract, faʻaleleia le faʻamalositino o le gastric juice. E tatau ona faaopoopo mea totino i soo se vasega muamua ma le lua, ia 'ai ma ni meaʻai.

    Tesema mo le maʻisuka: o le a le tele e talia?

    E ui i le mea moni o le maʻisuka o se faʻamaʻi sili ona ogaoga, o togafitiga saʻo ma taimi talafeagai o le a fesoasoani i tagata faʻataʻitaʻi e taʻitaʻia ai se olaga masani ma o nisi taimi e galo ai foi le i ai o lenei maʻi le lelei.

    O le a le mea sili ona taua mo le maʻisuka? O le mea moni, o le inuina o le inisalini ma le mataʻituina pea o le maualuga o le suka i le toto. O le mafuaaga lena e filifilia ai ma le faaeteete e tagata e maua i le maʻisuka meaai mo a latou meaʻai.

    O le tele o le maʻisuka latou te talitonu sese o le taumafaina o meaʻai vevela e pei o le sinapi ua matua faasaina ia i latou. Sei o tatou mafaufau pe faapefea ona moni mea.
    Mea aoga

    O vailaʻau faʻasaina e faʻavae i le fualaau oona, e iai aʻafiaga faʻaleagaina ma faʻaleagaina, faʻamalosia ai le pulelasi o le gastric juice ma faʻanofo ai le manaʻo.

    Auala e faʻaaoga ai

    E tele auala e ave ai le sinapi ma se maʻi o le maʻisuka. O lea, mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e ave le 3 tsp mo le masina. totō fatu i aso uma. A maeʻa le togafitiga, e fautuaina e fai se suʻega toto. O le iʻuga e mautinoa o le a faateʻia ai oe. Ma o le a se mea manaia - i le faaopoopo atu i le autu autu i lenei auala, e mafai foi ona e faaleleia le lomiina ma taulimaina le malosi.

    O lea ituaiga vailaʻau e tatau ona onā i le aofaiga o le 0.5 tbsp. tolu taimi i le aso mo le 30 minute talu ona 'ai. I le faaopoopo atu i ai, e aoga tele le faʻaaogaina o se vaega itiiti o lenei mutia oona pe a itiiti ifo i le tasi meaai i le aso.

    Faʻaaoga meatotino ma mea faʻapitoa

    O le ausiaina o se aafiaga sili ona lelei e maua mai i vailaau aoga e aofia ai le tuufaatasiga. O le mea lea, o fatu fatu sinapi e mauoa i vaega nei:

    E toʻatele tagata e talitonu o le maʻisuka o se faʻasalaga ma o le faʻaaogaina o mea vevela vevela e faasaina, ae e leai lava. O le faʻaaogaina o le sinapi e matua saogalemu lava, talu ai e le faʻamalolo le kullukose i le taimi o lona malepelepe ona o le maualalo o meaʻai o gaʻo. Ae i le taimi lava e tasi, e tatau ona e fiafia ia te oe lava i se oloa faapena e seasea ona maua, ma sili atu i ni vaega laiti.

    O le fualaau oona e faapitoa le lauiloa mo le gaosia o vailaau eseese. O le laau e tele naua mea aoga, e aofia ai le analgesic, aafiaga e tetee ai le inflammatory. E le gata i lea, o le fualaau oona e iai sona aoga i le faagasologa o meaʻai, e faʻaleleia ai le gaosia o le suka gaosia, lea e mafai ai e oe ona faʻaumatia faʻamalosi ma faʻateʻa ese ai faʻafitauli e fesootaʻi ma le gastrointestinal tract.

    E faʻapefea ona faʻaaoga i le taumafataga?

    A e faʻaaogaina le sinapi, e mafai ona e faʻaleleia lelei le pancreas. O le mafuaaga lena e toatele ai tagata latou te faʻaaogaina le oloa i vailaʻau masani. E i ai ni fualaau faigofie ma taugofie lea e mafai ona e faʻaaoga i au mea taumafa e faʻaleleia ai le tulaga ma faʻaaogaina ai faʻamaoniga o le maʻi.

    1. Mo le togafitiga o le maʻisuka, o le keke mai le fualaau o le sinapi e faʻaaogaina. 20-60 g o le suauʻu suauʻu e tatau ona faʻaaogaina i aso uma. Ia mautinoa e inu tele vai. Ina ia mafai ai ona lelei le taunuuga, e tatau foi ona e tago i le keke wormwood i isi aso uma.
    2. O fualaau mama sina e masani lava ona faʻaumatia. O le masani i aso taitasi e 3 taimi i le aso mo le 5 g Afai e te inuina le sinapi ma le sipuni o le sipuni, o le taunuuga o le a vave ma aoga. E faʻapefea ona saunia se mea e afaina ai: tipi le sipuni e maua ai le 50 g o le oloa, sasaa 200 ml o le vai malulu, tuu mo le 2 itula. O le togafitiga e 7-14 aso.O taunuuga o le a lelei pe a maeʻa aso e lua o le tagofia o fualaau faasaina.
    3. O le teuteuina o le sinapi o se mea e sili ona fiafia i ai mo le toatele. O le a faʻaleleia ai le tofo o ipu eseese, aʻo aʻafia ai le paʻu. E sili ona lauiloa o le faʻaopoopoga o lau laau i salati.
    4. O vailaʻau faʻalaʻau ua faia mai fatu sinapi. Liligi 500 ml o le vai vevela i le 20 g o le sinapi. Faʻaosoosoina le 2 itula i se vevela. Faʻaalu 3 taimi i le aso mo le 30 minute aʻo leʻi 'ai le 100 ml.

    O tagata ei ai se sphincter vaivai e fautuaina e faʻaititia le aofaʻi o le sinapi, aua e mafai ona faʻaosoina ai le heartburn.

    Contraindications i le taumafaina

    O fualaau o le sinapi e fesoasoani e faateleina ai le insulin, ma maua ai le toto toto. E ui lava i le mea moni o le puatini o loʻo i ai le tele o vaega aoga, o loʻo i ai ni faʻasagaga. O le taumafa mo faʻamaʻi faʻamalositino e mafai ona oʻo atu ai i ni faʻafitauli ogaoga.

    Mo a faafitauli e tatau ona e musu e faʻaaogaina le sinapi:

    • faafitauli i le esophagus
    • gaioiga o le mumusu i totonu o mama,
    • se fatu faʻafuaseʻi o le fatu o le maʻisuka,
    • maualuga le toto maualuga
    • gastritis poʻo le manava o le manava,
    • fatu fatu poʻo faʻamaʻi pipisi,
    • faʻavavevavega o le le atoatoa,
    • tasi le le faapalepale,
    • faʻafeiloaʻiga i faʻamaʻi faʻafitauli.

    Faʻaeteete ma i le faʻaleleiina e tatau ona faʻaaogaina mo le maʻisuka o loʻo i ai fatuga fatu.

    O le a le manatu o fomaʻi?

    E le faʻatagaina le faʻaaogaina o le sinapi mo le maʻisuka, talu ai ona e maualalo le kalori, e le aofia ai gaʻo ma suka, ma o lea ua manatu ai o se oloa saogalemu. I le taimi lava e tasi, e taua le faʻalogo i le manatu o tagata fai meaʻai e fautuaina le faʻaititia o le aofaʻi o le faʻaaogaina o le oloa, talu ai o nisi tulaga o le oloa e matua faʻasaina.

    O se tofo malosi ma se mea tulaga ese - o fua ia o le sinapi, lea e faʻaaogaina e saunia ai vailaʻau e fesoasoani tele i le faʻaumatia o faʻamaʻi leaga i le maʻisuka. E le gata i lea, o le sinapi vavalalata e mafai ona faʻaaogāina i ipu eseese, lea e mafai ai ona e faʻamafaʻailoina oe i meaʻai maʻisuka lelei i aso uma.

    O le a le mustard mo le maʻisuka

    O fatu o le mustard e aofia ai le tele o porotini, gaʻo gaʻo, vitamini, suauu ma minerale taua. Ona o le anotusi o omega-3 gaʻo gaʻo i le sinapi, o lona faʻaaogaina ei ai lona aafiaga lelei i le setete o le cardiovascular system. O aoga o le faʻaaogaina o le sinapi mo le maʻisuka ituaiga 2 aemaise o le mea moni o loʻo i ai sona aoga aoga i le pancreas.

    Faatasi ai ma mea lelei o le sinapi o:

    • faamalosia o puipuiga
    • manaʻoga faʻalautele
    • faaosofiaina o le puleaina o le sua oona,
    • Faʻaleleia le galuega a le manava
    • afaina
    • faateleina le malosi o le pancreas,
    • metabolic optimization.

    Mustard ei ai aʻafiaga o antimicrobial ma aʻafiaga. O se anti-inflammatory. Togavao e mafai ona faʻaaogaina mo afaina mamafa. E pei ona e iloa, o le faafitauli o le mamafa mamafa e masani ona popole ile ituaiga 2 maʻisuka.

    O fualaau ulaula e fesoasoani e taulima ai le malulu. E faʻaaogaina i le foliga o ni mea vavalati sinapi, faʻalavelave, faʻagutu gutu. E fesoasoani foi le meafaigaluega i le i ai o maʻi faʻalavelave poʻo maʻi paʻu. Afai e maʻi le maʻi mai le faʻamalosi, ona mafai lea ona e taulimaina le faafitauli e ala i le 'ai i le tino o le fatu 5-6 fatu fatu sinapi. E taofiofia ai le faʻaogaina o le maʻi suka, ma faʻamaonia le ala o le maʻisuka, fesoasoani e aveese mea leaga mai le tino ona o lona aafiaga vaivai.

    Toga mo le maʻi suka

    E ui lava i mea aoga o le sinapi, e tatau ona 'aina i le faʻatusa. O le aso sili ona lelei i aso taitasi e mafai ona fuafuaina e le fomaʻi o loʻo auai. Aʻo leʻi aofia ai le sinapi i le taumafataga, e fautuaina e faʻafesoʻotaʻi se tagata tomai faapitoa.

    Toga o se mea manogi lava. E faʻaleleia ai le tofo o meaʻai ma faʻalautele ai le pancreas. Mo le maʻisuka, e mafai ona saunia le saulati sinapi mo ia lava. O lea o le ae mautinoa ai e le o iai ni mea leaga e mafai ona avea ma se vaega o le oloa ua faatauina mai.

    I luga o le fautuaga a se fomaʻi, o le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona faʻaaoga fatu fatu sinapi. E faalua taimi e aina ai, e tasi le sipuniti taitasi. A mavae le 30 aso, o suʻega o le a faʻaalia ai se faʻaleleia atili o le kulukose. O le aoga o le faʻaaogaina o fatu sinapi o le a faateleina pe a fufuluina i le sipuni lapisi. Ina ia faia lenei mea, o le afa o le lapisi gaosi ua sasaaina i se ipu vai ma faʻapipiʻi pe a uma le itula.

    E tatau ona faʻaaoga fualaau ulaula e fai ai lauti. Ina ia faia lenei mea, sasaa se sipuni o le sinapi i le vai vevela (500 ml) ma tuu mo ni nai itula ina ia lelei ai le ti. O le mea inu ua uma ona inu i le 100 ml i le afa itula pe a uma le taumafataga.

    O le suauu o le Mustard e toe faʻafoʻi ai sela o le pancreatic, lea e aoga tele mo le maʻisuka, ae o lona faʻaaoga e mafai ona na o ni tapulaa faʻatapulaʻa ma a maeʻa ona feutagai ma se fomaʻi.

    I nisi tulaga, e le tatau ona e 'ai fualati. E faʻasaina i le iai o ia maʻi:

    • afaina o le fatu fatu
    • pneumonia
    • se ulutala
    • gastritis
    • maualuga le toto maualuga
    • vai vaivai sphincter
    • loto ma vascular diseases,
    • tasi le le faapalepale i le oloa.

    Le Auala e Faia ai le Titala i le Fale

    E mafai e le maʻisuka ona kuka le kuka sinapi. Ina ia faia lenei mea, ave:

    • 3 tbsp. l fualaʻau sinapi
    • 1 tbsp. l olive suauu
    • 0.5 tbsp. l masima
    • 2 tbsp. l leona tipolo
    • 100 ml o sua sua.

    O le vavalaʻau vavalalata e sasaa atu i totonu o se tamai pesini. Ua faaopoopo ma faamama le masima. I le faitalia, ia faʻaleleia le tofo, e mafai ona e faʻaopoopo 1 tbsp. l suamalie. E faʻafefiloi le faʻafefiloi i le vai inu ma faʻafefiloi lelei.

    Faaopopo le olive olive ma le sua o le tipolo, toe fefiloi ma ufiufi. E tatau ona faʻafefiloi le faʻafefiloi mo ni nai itula. A maeʻa le pepe, e tuʻuina atu i totonu o se fagu tioata, lea e tapunia ma se tapuni ma auina atu i le pusaaisa.

    I le maʻisuka, o le taumafaina o le fua o le sinapi e tatau ona aoga ona e maua ai se aoga aoga i luga o le pancreas ma faaleleia ai le galala. Aʻo leʻi faʻaogaina le sinapi, e fautuaina e faʻatalanoa se fomaʻi. O fualaau totisini e mafai ona faia mai mea masani ile fale. O aoga aoga o le sinapi e mafai ona maua i le vitio o loʻo i lalo.

    Mea e tatau ona tatau ai le Togalaau

    E i ai le tele o polotini i fatu o le sinapi, gaʻo ona o gaʻo eletise polyunsaturated. O le tuufaatasiga e aofia ai le suauu taua ma elemene taua e aoga mo le tino. O le lisi e tatau ona faaopoopo i vitamini ma glycosides sinalbin, snigrin.

    Ona o le tele o omega-3 gaʻo gaʻo, o le faʻaaogaina o le sinapi e aoga tele i le loto ma toto toto. E faapena foi mo le faiʻai ma sooga.

    O le a le vaega o le laau?

    E faapefea ona aoga le sinapi mo le maʻisuka? Talu ai ona o le tulaga tulaga ese o loʻo i ai i lenei fale, o loʻo i ai le aoga tele. O le laau o loʻo i ai se gagana Asia, o le aiga Cabbage. Talu mai aso anamua, na tusia e fomaʻi mea aoga o le laau, na faʻaaogaina e avea ma se faʻavasegaga mo ipu eseese.

    Ae mo le faʻaaogaina i vailaʻau, i lenei tulaga o fatu o le sinapi fatu mai le maʻisuka ituaiga 2 na faʻamaonia lelei lava i latou. Gagana vavave faʻamalosi le fesoasoani i le tele o ituaiga o faʻaogaina o le faʻaogaina. Ia, o le mea moni, latou te saofaga i le toe faʻaleleia o le gastrointestinal tract, o le puipuiga o le tino ma le metabolism lautele.

    O se aafiaga lelei o le fatu sinapi e maua i le maʻisuka e mafai ona o le mea moni e iai mea aoga e pei o:

    O fatu fatu e maualalo le faʻaogaina o faʻamaumauga. O lenei faailoga e tutusa ma le 35 iunite. O le tuufaatasiga o fatu laau e aofia ai le tele o gaʻo ma le maualalo o le gaʻo. I le taimi lava e tasi, o le malosi o le oloa e tusa ma le 143 kcal.

    E le gata i lea, o le tuufaatasiga e sili atu. O lenei ma se aofaiga o protein, filo o mea taumafa, gaʻo gaʻo ma gaʻo, faʻatoʻaga masani.

    E lelei foi fatu aua e toetoe lava o B uma vitamini, lea e aoga mo tagata gasegase o loʻo i ai se faʻafitauli i le inu o le suka.

    Mustard e mafua ai se faʻaitiitia o le suka o le toto, e aofia ai glycoside, spines ma bioflavonoid. Faʻafetai i vaega sili ona lata mai, o le faʻaaogaina masani o le oloa e fesoasoani e toe faʻafouina ai le faʻaogaina o le tino ma puipuia ai isi faʻafitauli.

    Mea aoga o le fale

    O le tele o maʻisuka e manaʻomia e mulimuli i se taumafa malosi. O sea ituaiga o meaai e masani lava ona faavae i meaai e saunia e aunoa ma le faaopoopoina o mea manogi ma le tele o oloa e maua ai le meaʻai manaia. O le mafuaʻaga lea e toʻatele ai gasegase ua mafatia i le soliga o le gaioiga o le suka faaopoopo le mustet ia latou ipu. E tuʻuina atu ai mea taumafa o se meaʻai e sili ona lelei ma le manogi, lea e aʻafia ai le tuinanau.

    I le faaopoopo atu i le sinapi, e fautuaina foi e fomaʻi le faaopoopoina o le vineka, mo se faataitaiga, e masani lava ona faaopoopo i se salati o fualaau faisua fou.

    O le laau e faʻaaogaina e le gata o se mea manogi; e masani ona faʻaaogaina o se vailaʻau mo malulu. I le tulaga mulimuli, o le laulaʻau melati e faʻaaogaina. Ua faia ni faʻamaumauga, faaopoopo i le taele poʻo le faʻalavelave ua faia.

    O le isi fofo e aoga mo le maʻisuka aua e afaina tele ai le faagaioia o le tino, e mafai ona faaaoga mo ituaiga maʻi tigaina. E le gata i lea, o le oloa e afaina lelei i faʻamaʻi paʻu, ma e mafai foi ona mafai ona faʻasolo i siama o le kanesa i le amataga o le maʻi.

    O le fofo ua faia e tusa ai ma se faiga faigofie. Afai o loʻo tatou talanoa e uiga i paʻu, o le mea la lea i lenei tulaga, o sina kalama o le paʻu ua lava, lea e vevela i se vevela ma faʻaaoga i le tino o le maʻi.

    Ia, o le suauu sinapi poʻo le suauʻu e faʻaaogaina e sili atu ona faigofie, e na o le lafoina i totonu o le tino o le tagata i na nofoaga o loʻo i ai se faʻafitauli.

    A i ai se faʻafitauli o se tagata i le gastrointestinal tract, e tatau ona e ave le lima i le ono fatu i luga o se manava gaogao. O se taunuuga o lenei mea, o le maʻi e iloa ai se faʻaleleia atili o le gastrointestinal tract ma le metabolism atoa i le tino.

    O faʻamanuiaga e manino i tagata gasegase e maua i le maʻisuka. I la latou tulaga, o le faaleleia o le metabolism e fesoasoani e toe faʻafoʻi ai le pancreas, lea e faʻapupulaina ai le faitioga o le inisalini ma, e tusa ai ma lea tulaga, faʻamautuina ai le ave o le suka mai le plasma toto.

    O a faʻamaʻiloga e mafai ona?

    Ona o le mea moni o fatu o le sinapi e iai se aafiaga lelei i le toe faʻaleleia o sela o le pancreatic, o le faʻasalalauga o le siama o le insulin e faʻalautele. O le mea lea, na faʻaititia ai le maualuga o le suka toto i tagata. O le mea moni e faapea afai e togafitia le maʻisuka ituaiga 2, o le tele o tagata gasegase o loʻo faʻamautinoaina o vailaʻau faʻapitoa o vailaʻau, atonu o le a mafua ai se paʻu tele i le kulūkose.

    Ina ia aua nei faʻaalia le tino o le tagata i tulaga lamatia e sili atu ma faʻaitiitia ai le avanoa e atiaʻe ai ona o le maualalo o le maualuga o le suka, e tatau ona e fuaina i taimi uma le maualuga o gaʻo i totonu o le tino ma pe a tupu se pa'ū mataʻutia i le kulūkose, pe a tatau, taofi le tagofia o fualaau faasaina.

    Ae i le faaopoopo atu i lenei tulaga, o loʻo i ai ni faʻamaoniga e le taliaina ai le mauaina o lenei oloa. Afai e te lafoaʻia lenei fautuaga, ona mafai loa lea ona e faʻaleagaina le tino o le tagata.

    O faʻamaʻi e le fautuaina e faʻaogaina le sinapi mo meaai e aofia ai:

    1. Lapataiga inflammatory i mama.
    2. Tigā toto maualuga.
    3. Loto o le fatu poʻo le maʻi tuʻa.
    4. Faʻaauau le faʻamaonia o le le atoatoa.
    5. Gastritis poʻo le maila.
    6. Talu ai nei sa mafatia ai le fatu i le maʻisuka.
    7. Faʻafitauli i le isophagus (vaivaiga sphincter).

    E ono i ai i se tagata le le faapalepale i le oloa. I lenei tulaga, e le fautuaina le faʻaogaina o le oloa.

    Afai e i ai i le tagata ni faʻafitauli i le galuega a le loto, ona tatau lea ona e faʻaeteete ma le faʻaeteete i le faʻaaogaina o le sinapi.

    E manaʻomia ona 'aina i ni gaʻo laʻititi.

    Fualaau o le Mustard mo le maʻi suka

    Ua uma ona taʻua i luga o le fualaau mo le maʻisuka ituaiga 2 e aoga aua e toe faʻafoʻi ai siama pancreatic. O le iʻuga, o le faʻasologa o inisalini e faʻaleleia. Ae na o le tasi lava le aoga o lenei vaifofo ma lenei faʻamaʻi.

    E taua le maitau - o le laau o loʻo i ai le fatugalaina i ituaiga eseese o vitamini ma minerale. Ae ina ia mafai e le fua o le sinapi ona tuʻuina atu le lelei lelei, e tatau i se tagata ona malamalama i le auala e lelei ona 'ai ai le laau ma pe faʻapefea ona kukaina ina ia tumau ai ona mea aoga uma.

    I le pito i luma o le faʻaaogaina lea o fatu laau i la latou mamanu. Ua maea ona taʻua i luga pe faapefea ona ave sao. I le isi itu i le lauiloa, e tatau ona e faamamaina lau, saunia i luga o le faavae o le aoina, e aofia ai le sinapi. O le saunia o se meainu e faigofie lava, na o le tasi le sipuni o le aoina ma le lua selau piligrams o le vai inu ua lava. Ave faalua i le aso lenei lauti i mea tutusa.

    I le faʻaitiitia lelei o le toto toto, faaopoopo atu i le sinapi, chicory, sophora, talatini ma le wormwood e mafai foi ona faaopoopo i le lauti.

    Fai mai tagata popoto o aoga o le taumafa o le sinapi e sili atu le maualuga, e fautuaina e inu fatu laau ma le suka suka.

    I le lautele, e tatau ona maitauina i totonu o suʻega lelei a tagata mo le maʻisuka ituaiga 2, o le sinapi o loʻo nofo i se tulaga maualuga. O le mea moni, ina ia mafai ai ona tutupu le vave i le vave e mafai ai, e taua le manatua le auala e saʻo ai le tagofia o fualaau faasaina ma pe o fea tulaga e fautuaina pea e teenaina togafitiga.

    O le mea lea, pe a taliina le fesili pe tatau ona faʻaaoga le mustard mo le maʻisuka ituaiga 2, o le tali o le a mautinoa lava ioe. Ae fetuunai mo le mea moni e faʻapea, a e leʻi amataina le faʻaogaina, e manaʻomia lou faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi ma vaʻavaʻai i tulaga lamatia uma. Ona oʻo mai lea o le lelei o le a oʻo mai ma o le a mafai ona faʻamalosia le soifua maloloina o le maʻi mo se taimi umi.

    O faʻamanuiaga ma faʻamaʻi o le sinapi mo le maʻisuka o loʻo faʻamatalaina i le vitio i lenei tusiga.

    Aisea e taua ai le maʻisuka?

    Tesema i le ituaiga lona lua o le maʻisuka e sili ona aoga. E i ai le aʻafiaga o le antimicrobial. Ma le - faʻailoga. O se puipuiga tele lea e le o le mumū. O tafaoga vavao e fesoasoani e aveesea le mamafa. E le o mea aoga uma nei. E tele isi mea:

    • faʻamalosia le faʻaogaina o le tino
    • toteti o se fesoasoani sili ona lelei mo le faʻamalositino o le gastric juice,
    • manaʻoga faʻalelei
    • e mafai ona mafai ona pulea le galuega o le gastrointestinal tract,
    • o se fesoasoani tele mo le faateleina o le uterine tone.

    Ole togafitiga faʻapitoa e faʻaaogaina ina ia maua ai togafitiga lelei. E i ai ona aʻafiaga e aʻafia ai ma faʻamalosi ai, faʻaitiitia ai le faʻamalosi. O fua o le fatu o le fatu saito na mafua ai le faateleina o le faaola. O le taunuʻuga o se faʻataʻitaʻiga sili lea o le enzyme o le meaʻai. Vailaau e ulufale i le tino ile foliga lelei, e aoga mo le tino.

    O fatu e taofia ai le gaioiga o le mumū, faʻamaonia le ala o se maʻi mama. O le Mustard e iai sona aafiaga agamalu e mafua ona o le faaosofia o le motilemini. O le iʻuga, o mea leaga e faʻamaʻaʻaeseina mai le tino, e aunoa ma le afaina ai.

    Auala e faʻaaoga ai le sinapi mo le maʻisuka

    Ina ia ausia le aʻafiaga o se gasegase manaia, o fatu fatu sinapi e tatau ona faʻatagaina i se sipuni tolu taimi i le aso. Ina ia faʻaleleia le aʻafiaga, e fautuaina e inu vailaʻau faʻamalolosi mo le maʻisuka faʻamalolo i le fufulisi o le suka. E faigofie ona kuka. Ina ia faia lenei mea, tata le aniani ma sasaa se ipu vai malulu. A maeʻa lena, ia faʻamalosi mo le lua itula. O le togafitiga e mai le tasi i le lua vaiaso. Ona tuʻuina atu lea o se suʻega toto.O le soifua manuia o le tagata maʻi e faʻaleleia, aua o le maualuga o le suka e faʻasaʻo.

    Pusa aoga o fualaau o le sinapi. Tasi i le tolu sipuni gaʻo o le suauʻu suauu e tatau ona faʻaaogā i le aso. Ina ia mafai ai ona maua le maualuga, ia faʻamalosia meatotino o le sinapi, e tatau ona suia i le keke yarrow ma le poplar. I totonu o le lisi e tatau ona faaopoopo i ai keke keke ma isi laau totoa ma mea faʻamalolo.

    O lea mai laau vevela e taua tele mo se gasegase suamalie. E tatau ona tuu se sipuni o le sinapi i totonu o se vevela, sasaa i le 500 mililiters o le vai e vevela, ae le o le vai inu. E tatau ona faʻamalosi mo le tele o itula - e tatau ona faʻaigoaina le lauti faamalo. Inu se vai inu vailaau i le afa afa i le afa afa itula pe a uma se taumafataga.

    E tatau ona faʻaaoga fualaau ulaula e avea o se faʻavaitau mo meaai. E i ai sona aafiaga faʻaosofia i le gaioiga o le pancreas. O le tofo o ipu e faʻaleleia. E taua lenei mea mo le mate.

    Pe a solia le totiti

    1. Umi o le fatu fatu o inflammatory.
    2. Pulmonary tuberculosis.
    3. Le faʻaogaina o le mimiti i totonu o le faʻalavelave.
    4. Faatasi ai ma se sphincter vaivai, e tatau ona faʻaaoga le vaʻaiga ma le faʻaeteete, a leai o le ai ai le manava.

    O tulaga e tatau ona faʻaogaina ai le sinapi i le ituaiga muamua ma le lona lua o le maʻisuka ile vaega, e tatau ona faʻapipiʻi mea nei:

    • afaina maualuga - e sili atu le tuʻuina atu o le fiafia i le lauti, nai lo fatu sinapi,
    • loto ma vascular diseases,
    • tasi le le faapalepale i le sinapi.

    I lenei tulaga, o le sinapi e tatau ona faʻaaogāina i ni vaega laiti, ma faʻateleina ai. Afai e le oʻo mai ni faʻafitauli fou, ona faʻaauau pea lea o togafitiga.

    O le mea moni, o le sinapi e tatau ona faʻaaogaina i fua talafeagai. O le faʻaaogaina tele e afaina ai le tino o loʻo maua i le maʻisuka, o loʻo i ai le ituaiga muamua poʻo le lua. E tatau ona sili atu le faʻaaogaina o vaʻaiga o le vavae. O mea uma lava e aoga i le faʻatamafa. O le faʻaaoga lelei o le sinapi e taʻitaʻi atu ai i se tulaga lelei o le maʻi, faʻaititia ai le lamatiaga o faʻafitauli.

    Togavao o se vailaʻau

    I Rusia, o le sinapi o le mea sili lea ona lauiloa i mea taumafa. O lona manogi manogi ma le susunuina o le manava e faaosofia ai le fiaʻai e tusa lava pe o se melancholic paʻu ... E ui i lea, o le sinapi e le gata o se meaʻai suamalie, ae o se togafitiga faʻamalolo.

    Fai mai fomaʻi o se pine o le fatu sinapi i aso taitasi e faʻaleleia atili ai le faʻalaumalieina, faʻasaʻo le faʻamalosi, faʻamamaina le paʻu, ma i le maʻisuka e maua ai le toto suka. E talitonu foi e mafai e se fafine ona sili atu ona lelei pe a 'aina e ia le fatu sinapi.

    Suauu na maua mai le fatu sinapi o le sili lea ona aoga o ituaiga uma o fuālaʻau fuālaʻau. O se visefofo lelei lenei, i lona tuufaatasiga - o le tele o vitamini: A, B6, D, E, K, P, lea e faateleina ai le puipuiga o le tagata, faamalosia le loto ma puipuia mai le atherosclerosis.

    I le faaopoopo atu i vitamini, o le suauu sinapi e aofia ai le magnesium, sulfur, iron, sodium, potassium ma le calcium, lea e faʻaleleia atili ai le gaioiga o le ate ma le gall vess. O se "bouquet" o elemene aoga e le gata ina faateleina ai le metabolism, ae e faagesegese foi le matua ma le gauai! - fesoasoani e aveesea le mamafa.

    Mo se taimi umi, ua tupu ai Sarepeta le sinapi pei o le suauu i le itu i saute o lo matou atunuu, lata i Volgograd. E ia te ia se tofo lelei ma le manogi manogi. A uma ona sasaina le suauu mai fatu, e fai le paʻu o le sinapi mai mea totoe, lea e faʻaaoga i vailaʻau ma kuka.

    Fufuluina o vailaʻau

      I le tulaga o le leai o se malosi, e 20-30 fatu e tatau ona fufulu i le vai, faʻaaoga tasi i le aso mo le 20 aso pe sili atu. E tatau ona selesele muamua fatu. Mo le ulu o le ulu, faʻafefiloi 3 sipuni o le vaʻaiga o le sinapi ma le vai i totonu o se paʻu mafiafia, tuu mo le 5 minute, faʻaoga i luga o se fasi mea mai le tua i lalo o le ulu mo le 5 minute. Faʻatasi ma le sinusitis (goto mimita masani), fai laʻititi i aso taʻitasi, ae aua le kukaina le suauu manogi i tafatafa o le isu, malumalu. Faatasi ai ma le faʻaaogaina masani, o le a faasolosolo lava ina pasia le maʻi. I le tulaga o le niumonia, lūlūina le fatu o le sinapi, olo i totonu o le paʻu, faʻafefiloi ma le meli, ia faia ni laulaau le tele o pi. Ave ni papamaa se 10 ma se mea teuteu o le togi. I le tulaga o urolithiasis, sasaa le 100 g o le paʻu o le vaimalie ma se lita o le uaina tuai, inu le 50 ml, luluina mea, 3 taimi i le aso. Mo gout, rūmatism, faʻafefiloi 100 g fua o le fatu sinapi, 100 g masima ma le kerosene faʻamamaina e faia ai se paʻu mafiafia. Faʻamau i totonu o mea tiga. O le paʻu o le sinapi vavalalata e fesoasoani e faaosofia ai le toto.

    Muamua i le vaitau

    O le tele o Falani ua latou aʻoaʻoina le fatuina o fatu sinapi i le ituaiga pasta ma le kulimi, ma o fatu o le sinapi ma le mūmū mūmū na alu i luga vevela, ma sinasina - i luga o le togi mumu. Talu mai lena taimi, o lenei oloa ua vaevaeina i ni vailaʻau oona ma le vaivai.

    O le mea pito sili ona malosi, o se tasi o mea e sili ona lauusiusi o le Saina. E faʻapipiʻi le vai poʻo le vai vaivai. E tutusa lava le tui ma le Igilisi - e faaopoopo atu i le vai, falaoamata o le saito ma le mumu ua tuu i totonu o le falaoamata sinapi. O le divon mustard is made in French Dijon, o loʻo i ai le uaina paepae, aʻa, pepa.

    O le laulaʻau laulamu faʻatau i totonu oa tatou faleoloa e lelei ma taumafa faigata-meaai. E mafai ona e faia lau oe lavalava faʻafefiloi e ala i le suʻiina o le vaimusu paʻu ma le vai inu ma faʻaopoopo le suauʻu fuālaʻau, pepa, masima, sugar, vinis, cloves mo le tofo.

    Faʻapipiʻi mea o loʻo i ai, faʻafefiloi lelei le paluga. Ona tuu lea na o le 2-3 aso mo le matua. O lo o teuina le togi i totonu o se fagu kulupu tapunipuni i le pito i lalo o le pusaaisa mo le silia ma le ono masina mai le aso o le gaosiga.

    Ae ui i lea, e le tatau ona e aʻafia i le sinapi. O lenei laau o le mea oona, ma le maualuga i totonu o se tagata, puupuu le manava, o le bradycardia e mafai ona tupu, e oʻo lava i le leiloa o le mafaufau. Togavaʻa e tatau ona faʻaaoga ma le faʻaeteete i le tulaga o le manava o le manava, gastroenterocolitis gasegase, vasodilation, allergy i le sinapi ma le mumū o fatugaʻo.

    Tesema: o aogā ma mea leaga mo se maʻisuka

    O ai e iloa le sinapi? O le vevela vevela, faʻafefe i taimi, taimi e taofi ai le manava ma loimata oona mai o tatou mata i vaitafe. Ae vave ona mou ese atu loimata, ma o le sinapi o se taimi e sili ona fiafia i ai, ma e matua leai lava se manao e vavaeeseina mai a tatou meaai.

    Peitai, e ui lava i lenei tulaga tulagaese, o le laau lava ia o se meaola masani ma e tauagafau i le tele. E taʻua o se vao, o le mea lea o le a paʻuʻese ai ma le le alofa ma ua lelea. E tele manatu e uiga i le amataga o le sinapi. O nisi e aʻafia i le amataga o le Metitirani, o isi e talitonu o le puatini e mai Asia. Na aumaia e fitafita Roma i Europa, e tatau ona faaaoga, o le sua o le vine mama, ua palu faatasi ma le fatu sinapi.

    O saienitisi i luga o le meaola e mafaufau i le paina paʻepaʻe e avea o se vaega o le genes Mustard (Sinapis).

    I Dijon, le farani Farani, o le nofoaga pito i matua o Europa, lea na gaosia ai le sinapi talu mai le 1634. I le 1856, na fausia ai le fatu sinapi o Dijon, ma faamamaluina lenei nofoaga matagofie. I Rusia, na olaola le sinapi i le 18 senituri i luga o le teritori o le vaitau o Volgograd i le taimi nei. Na faʻafeiloaia i se avanoa, faatasi ai ma fatu o le flax ma le millet.

    O gaʻo eletise o se uiga taua o fatu o le sinapi, taʻitasi, ma le sinapi. O loʻo i ai vitamini B, E D, A, protein, snigrin ma gincosides sinalbin, enzymes, suauu taua, elemene o elemene - zinc, potassium, calcium, sodium, iron and dietary fiber.

    Na matauina foi e o tatou augatama o le sinapi e faateleina le manaia, ei ai sona aafiaga lelei i le metabolism ma uunaia ai le lomiina. O le uiga taua o le sinapi o lona faʻaaogaina, antimicrobial ma le aʻafiaga o le inflammatory. O loʻo faʻaalia foi i se teutusi, antioxidant ma le aʻafiaga.

    O mea faʻapitoa o le sinapi e masani ona faʻaaoga i le olaga: ua lava e faʻamalie ai meaʻai fou faatasi ai ma se vaʻaiga papaʻu o le faʻafefea ma o le a sili atu ona umi lona ola.

    Faʻaaogaina faʻapitoa o le sinapi - o le mea e taʻua o le mustard plasters, lea e faʻaaogaina i soo se mea mo le tiga o le tua, bronchitis, tiga o le neurology, sooga, malulu. O vai taele o le Mustard e mafai ona faʻamālōlōina le isu o le galu.

    O le faʻaaogaina o siama memele ua lauiloa. E i ai le aoga aoga i le togafitiga o le rūmāmatika, radiculitis, gout, neuralgia, neuritis, faʻapea foi le paumonia ma le bronchitis. Talu ai nei, na maua ai e le fafine o le faitau aofaʻi le faʻaaogaina o le poula, ma faʻamalosi ai le lauulu.

    O faʻamaʻi pipisi e pei o neurodermatitis ma psoriasis o loo i luga o le lisi, o le sinapi e iai sona aafiaga taua. E le gata i lea, o lenei taumafataga e taua o le aphrodisiac, lea, e pei o le totino, e aafia ai le malosi i alii, ma e faʻaaogaina e tamaitai le togafitiga e togafitia ai le tamaʻitaʻi ma isi faʻamaʻi tama.

    O le faʻaaogaina o le faʻavasegaina e lauiloa foi mo le faʻalavelave o le tino, o lona faʻaaoga masani i meaʻai e faʻamalosia ai le toto totoga o le faiʻai, faʻaleleia le mafaufau ma afaina ai le gaʻo.

    I le kukaina, o lenei vaitau e nofo ai i se nofoaga faapitoa. E matua ofoofogia lava le faʻapipiʻiina o ipu o manu, faia o lagona faapitoa o le tofo, ma e fesoasoani foi e faigofie ona gaʻo gaʻo ma puipuiga. O le falaoa o le Mustard i le fagaina o aano o manu e faaleleia ai le tofo ma puipuia ai le sua mai fafo. O loʻo faia ai se mea manaia matagofie auro, e galue e avea o se mea e puipuia ma, i le itu, e taofia ai le atinaʻeina o siama.

    O le auai i aso taʻitasi i luga o lau laulau o se vaitau matagofie e faʻamautinoa ai e faʻaopoopo le piquancy faapitoa i ipu ma faʻalauteleina ai lou uiga.

    Tuua Lau Faamatalaga