Lisinopril poʻo le enalapril - o le fea e sili atu? O le a le eseesega taua?

Captopril o le muamua fualaau faasaina e faʻaitiitia ai le maualuga o le toto maualuga e ala i le taofiofia o le ACE. Mai isi vailaʻau e faʻamautuina ai le toto, e umi atu le taimi. I le 80 tausaga. o le seneturi ua mavae, na faʻaalia ai lona foliga tutusa - Enalapril.

I le faʻaopopo i le faʻasaoina o le mamafa i le maualuga o le toto maualuga, o le vailaʻau ua faatonuina mo le toilalo o le fatu e tupu mai i se foliga masani, ma le maualuga o le maualuga. Ua faatonuina foi e puipuia le tupu mai o le faaletonu o le fatu i tagata gasegase e le afaina i le itu taumatau tauagavale ma taofia ai le faaleagaina o le myocardial, ina ia faatumauina le tulaga masani o tagata gasegase o mafatia mai le angina pectoris.

O le gaioiga malosi o le olelopril o le vaega o le igoa e tasi. O le vailaʻau o se mea faʻapitoa: pe a uma ona ulu i totonu o le tino, ona liua lea ma avea ma se gasegase malosi - enalaprilat. E talitonuina o lona mafai ona faʻaaogaina se aʻafiaga e aʻafia ai, o loʻo taoto i le faiga o le taofiofia o le gaioiga ACE, lea o le a faʻaitiitia ai le fausiaina o le angiotensin II, lea e mafua ai le vavalalata malosi o vaʻa toto ma i le taimi lava e tasi e faʻaosofia ai le fausia o aldosterone.

Ona o lenei ma le tele o faagasologa ua lafoaia e le enalaprilat, vasodilation e tupu, o se faaitiitia o le maualuga o le tetee o le vaa, o le gaioiga o le fatu maso ua faaleleia ma lona tumau i uta ua faateleina.

O fualaau faasaina ua gaosia i totonu o laupepa e iai mea e aofia ai le enalapril eseese - 5, 10, 15 ma le 20 mg. Togafitiga e amata i se fua e tasi o le 2.5-5 mg o fualaau faasaina. O le averesi o le 10-20 mg / s, vaevaeina i ni atopa se lua.

Lisinopril

O le fualaau faasaina na atiae i le ogatotonu o le 80 tausaga. O le seneturi lona lua, ae na amata ona faʻamalolo mulimuli ane. O le gaioiga o le vailaau faʻasaina ua saunia e le lisinopril, o se vailaʻau e iai foi le gafatia e taofiofi ai le gaioiga o le angiotensin-converging enzyme, lea e aʻafia ai auala e faʻasaʻo ai le toto i le tino.

E pei o le enalapril, o le lisinopril e faaitiitia le fua faatatau o le angiotensin II, lea e mafai ai ona taofiofi toto toto, faaitiitia le OPSS ma le tetee i totonu o ipu o le mama, ma faaleleia ai le tetee o le fatu i le atuatuvale.

O vailaʻau ua faatonuina e faʻamaonia ai le mamafa o tagata mamaʻi i le maualuga o le toto (faʻaopopo atu, e mafai ona faʻaaogaina e fai ma meafaigaluega poʻo isi mea faaopoopo faatasi ai ma isi vailaʻau), ma le fatu o le fatu. E fesoasoani lelei i le faʻaleagaina o le myocardial, pe afai na faʻaaoga i le aso muamua pe a maeʻa le fatu, ma le nephropathy o le maʻisuka.

O le vailaau faʻasaina e gaosia i laumei ma mea eseese o le lisinopril: 2.5, 5, 10 ma le 20 mg i le papa.

O fua i aso taitasi i le amataga o le togafitiga o le 2.5 mg, lea e ave i le taimi, ma le tausiga o le 5-20 mg (e faalagolago i faʻamaoniga).

Le faʻafitauli o filifiliga: mea tutusa ma eseesega o fualaau faasaina

E pei ona mafai ona iloa mai uiga, o vailaau faʻasaina uma i totonu o le ituaiga o fualaau oona e toetoe lava tutusa foliga ma o lea e galue ai i se auala talitutusa. O le mea lea, o le fesili o le filifiliga mo togafitiga o Lisinopril poʻo Elanopril, ma le filifilia o le a sili ona fesoasoani i tulaga taʻitasi, e le faigofie, e oʻo lava i se tagata tomai faapitoa.

Ina ia faafaigofieina le galuega ma saili le eseesega i le va o fualaau faasaina i le tele o tausaga talu ai, na faia ai suʻesuʻega o papatusi ma le auai o vaega o volenitia. O faʻamaumauga na maua na faʻaalia ai le aoga o vailaʻau faʻasaina e toetoe lava a tutusa: Lisinopril ma Enalapril na faʻaitiitia le malosi, ma o le eseesega i le va oi laua na matua maualalo. O lea, mo se faʻataʻitaʻiga, na maitauina o Lisinopril e sili atu lona umi, o lea e sili atu ona lelei le pulea o le mamafa i le aoauli, e le pei o lana tauva.

O eseesega i le auala ma le fuaina o le toina i tua o pepa mai le tino na faaalia: Enalapril - e ala i fatuga ma gaogao, o le vailaʻau lona lua - e ala i fatugaʻo.

E le gata i lea, o nisi tagata atamamai e finau e faapea o le lisinopril e sili atu lona sao, e le pei o le enalapril. E mafai ona onā i le faʻamamaina o taunuuga o le faʻaumatia o le myocardial, pe afai e sili atu na i lo le aso na pasia talu le osofaʻiga.

Enalapril e mafai ona faia se itu i le foliga o se fatu maso. O lenei mea e tupu i se umi umi o le pulega, ma afai e tupu, o le vailaau o le vailaau e tatau ona toe iloilo pe suia i se isi vailaʻau.

O le fualaau faasaina e faavae i luga o le vaega tutusa. O le vailaau o se mea faʻaleleia: pe a uma le faʻafofoga tautala, e suia le ramipril i se metabolite ma se malosi malosi. E taofia ai le ACE, o se taunuuga lea ua soloia ai le mafuaʻaga o le vasoconstriction ma le faateleina o le toto. E pei o Enalapril ma Lisinopril, o le mea galue malosi e faʻaitiitia ai le OPSS, faʻaitiitia ai le mamafa i totonu o toto toto o mama.

E i ai se aoga aoga i le tulaga o le CVS: i tagata gasegase e masani ona fai i le fatu le fatu o le fatu e faaitiitia ai le ono maliu, faagesegese le alualu i luma o le faaletonu o le fatu ma faaitiitia ai le numera o tulaga e manaomia ai le falemai.

Ramipril e faʻaitiitia ai le faʻalavelave o le MI, faʻamaʻi, ma le oti i tagata gasegase pe a maeʻa ona faʻamaʻi le fatu, o le stroke, poʻo le maʻi vascular vascular.

O le fualaau faasaina ua i ai i le ituaiga o meaʻai. O le aʻafiaga o le ramipril e faʻaalia i le 1-2 itula, faʻamalosia mo le 6 itula ma e le gata i le aso.

O le fuafuaina o loʻo fuafuaina pe a maeʻa suʻesuʻega o le maʻi. O le aofaiga muamua na fautuaina e le au gaosi e 1.25-2.5 mg tasi pe faalua i le aso. Afai o le tino e masani ona faapalepaleina le aafiaga o le ramipril, ona mafai ai lea ona faateleina le fualaau o le fualaau faasaina. O le aofaʻi o le vailaau faʻasaina ma se faʻaleleiga tausiga e fuafuaina faʻapitoa.

Faatusatusaga o Ramipril ma isi fualaau

E le pei o isi fualaau oona mo le maualuga o le toto maualuga, o Ramipril o se tasi lea o nai fualaau e le gata ina afaina ai le maualuga o le toto maualuga, ae faapena foi i le taimi e tasi e puipuia ai maʻi fatu ma le atinaʻeina o le gaioiga o le myocardial. E tusa ai ma nisi o tagata atamamai, e mafai ona mafaufauina o le auro o loʻo i ai fualaau tutusa. O fualaau faasaina e sili atu le maualuga o le gafatia i le togafitiga o tagata gasegase e maualuga le lamatia o le MI, o le stroke ma le tino, aemaise i le maʻisuka ituaiga 2. O le fualaau faasaina na faaitiitia ai le amataina o le atherosclerosis.

O Ramipril ua sili atu le aoga nai lo fualaau o loʻo i luga poo Captopril, talu ai e puipuia lelei ai le faiʻai, o le totoga o le tino, o gaʻo ma vaʻa i luga o le sami mai aafiaga o le maualuga o le mamafa. I le taimi nei, ua naʻo le pau lea o le vaifofo lea, faatasi ai ma le aʻafiaga tetee, e puipuia ai foi le solia o le CVS.

Ramipril ma Lisinopril: o le a le eseesega

Pe a faʻatusatusaina nei vailaau faʻasaina, o le lelei e le o se mea lelei i tua o le vailaʻau muamua. Lisinopril e le faʻamavae i gaʻo, o le mea lea e le loloto lona loloto ma e leai sona malosi malosi e pei o Ramipril.

Perindopril

Le fualaau mo le faʻaaogaina i le monotherapy poʻo togafitiga faʻapitoa faʻapitoa e faʻaaogaina i tagata gasegase e maualuga le maualuga. O loʻo faʻamatalaina foi mo le toilalo o le fatu i se foliga masani, e puipuia ai le toe faʻafoʻi o le stroke i tagata mamaʻi ua uma ona tupu. I le avea ai ma se faʻasolosolo, e faʻaaogaina e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le loto ma faʻafitauli faʻapitoa i tagata mamaʻi e maua i le maʻi o le fatu.

O le gaioiga malosi a Perindopril o le vaega o le igoa e tasi. O le vailaau o loʻo aofia ai i le vaega o le ACE inhibitors drugs. O le faiga o ana gaoioiga e tutusa ma Enalapril, Lisinopril ma Ramipril: e taofia ai le vasoconstriction, faaitiitia le OPSS, faateleina le gaioiga fatu ma le tetee atu i le atuatuvale.

Ole aʻafiaga o le perindopril e atiae i totonu o le itula talu ona ave le vailaʻau, oʻo i le tumutumu ile 6-8 itula ma e tasi le aso.

O vailaʻau faʻapitoa e maua i laupepa o loʻo i ai perindopril 2, 4, 8 mg.

O le togafitiga fautuaina o fualaau faasaina i le amataga o togafitiga e tasi i le aso mo le 1-2 mg. Faʻatasi ai ma se lagolagosua lagolago, 2-4 mg o loʻo faʻatulagaina. I le maualuga o le maualuga o le toto, o loʻo faʻaalia i le aso le 4 mg (o le maualuga e oo i le 8 mg e mafai) i le taimi.

I tagata gasegase e maua ai faʻamaʻi pipisi, o le fetuutuunaiga o le perindopril o loʻo faia i le amanaʻiaina o le setete o le okeni.

E pei o soʻo se ituaiga o togafitiga, o vailaau mo le maualuga o le toto maualuga e tatau ona filifilia e amanaʻitauina uma faʻaaliga o le soifua maloloina o le maʻi ma le gaioiga o totoga. E naʻo le tulaga lenei, o le filifiliga saʻo i le va o le enalapril, lisinopril ma isi inhibitors ACE e mafai.

Enalapril ma Lisinopril: o le a le eseesega?

I le sailiga mo eseesega i le va o nei vailaʻau e lua, o faʻamatalaga mai faatonuga mo le faʻaaogaina o le a fesoasoani. O faʻamatalaga patino o le tuufaatasiga ma faʻamaoniga, faʻapea foʻi ma le faʻasaʻoina mo le faʻaaogaina.

  • O le gaioiga malosi o le enalapril o le enalapril maleate, o le faʻaogaina i totonu o le tasi papa maa e mafai ona ese i le 5-20 mg.
  • O le vaega malosi o le lisinopril o le lisinopril dihydrate, o le dosiga e 5, 10 po o le 20 mg.

Faʻatinoga o gaioiga

O vailaʻau uma e lua o loʻo i ai i le iniseti ACE ma e toetoe lava a tutusa le fausaga o vailaʻau (aofia ai se vaega o le carboxyl). O le mea lea, o le taʻiala o le gaioiga a Enalapril ma Lisinopril e le eseese: latou te puipuia le foliga mai o le tele o angiotensin, lea e faʻamalamalamaina ai le gaogao ma e le tuusao e fesoasoani i le faatumauina o le vai i totonu o le tino. O se taunuuga o le faʻaaogaina masani o vailaʻau, faʻaitiitia le toto toto, faʻaitiitia le toto ma le fatu e faʻatulagaina masani.

E masani ona lua fualaau faasaina:

  • loto vaivai
  • maualuga o le toto maualuga (maualuga maualuga).

O faʻamatalaga mo Lisinopril e faʻaalia mai:

  • ogaoga o le fatu - necrosis (necrosis) o le loto fatuga - faʻatasi ai ma le faʻaaogaina o le ventricular agavale,
  • ua le atoatoa le aoga i le maʻisuka.

Contraindications

O faʻatagaga i le faʻaaogaina o Lisinopril ma Enalapril e masani lava e le eseese:

  • ACEI faʻaaloalo,
  • maʻitaga ma lactation,
  • vavalalata (stenosis) o laʻau,
  • angioedema (o se tulaga e fufula ai mata ma le ua) - faʻatoʻateleina poʻo muamua
  • tausaga e 18 tausaga.

O Lisinopril foi ua faalēaogaina i tagata e le faapalepale i le suka (lactose), talu ai o lenei vailaau e faʻaaogaina e avea o se mea e fesoasoani ai.

Faʻaiʻuga

O le lisi o tali leaga e tutusa uma mo fualaau faasaina:

  • afaina fualaau
  • gaioiga gaʻo ma le ate,
  • mago vaivai
  • tiga o le loto
  • tiga o le ulu ma le le fiafia
  • manatu faʻamuamua (vavalalata pe a tulaʻi),
  • Hematopoiesis,
  • allergies
  • musele maso
  • moe i le moe
  • vaivaiga lautele.

Folasaga faʻasalalau ma tau

E avanoa ia Enalapril i Rusia ma fafo atu, o lea e i ai le eseesega i tau o pusa:

  • 5 mg, 20 pi. - 7-75 solo.,
  • 5 mg, 28 vaega - 79 rubles,
  • 10 mg, 20 pi. - 19-100 rubles.,
  • 10 mg, 28 vaega - 52 rubles,
  • 10 mg, 50 fasi - 167 rubles,
  • 20 mg, 20 pcs. - 23-85 tusi.,
  • 20 mg, 28 fasi vaega - 7 ru,
  • 20 mg, 50 fasi vaega - 200 rubles.

O Lisinopril i totonu o fualaau e gaosia foi e falemaʻi vailaʻau faʻapitoa, ma o lona tau e eseese i se tulaga lautele lautele:

  • 5 mg, 30 vaega - 35-160 rubles.,
  • 10 mg - 59-121 rubles,
  • 30 vaega - 35-160 rubles,
  • 60 vaega - 197 rubles,
  • 20 mg, 20 pcs. - 43-178 rubles.,
  • 30 pcs - 181-229 tusi.,
  • 50 fasi vaega - 172 rubles.

O le a le angiotensin e liua ai le inhibitors o le enzyme?

O le mea lilo o le ACE enzyme o loʻo taua i luga, o lona aafiaga i luga o toto toto e aafia ai le toto toto. ACE, po o le angiotensin-liliu mai o le enzyme, o le mea moni o le enzyme sili ona taua lea e aʻafia ai le RAAS (system renin-angiotensin-aldosterone), ma o le a avea ma "tiute" mo le toto i le tino.

O le tele o gaoioiga a lenei faiga e mafua ai le vavalalata o le vavalalata o vaʻa toto, lea e faʻaalia i le faateleina o le toto. O le mea lea, o vailaʻau e mafai ona faʻavaivaia ai le gaioiga o le RAAS system e ala i le aafia i le enzyme angiotensin-converging ua taʻua o le inhibitors ACE. E tutusa uma le poloka o le ACE, pe i ai ea ni eseesega ma e sili atu?

Eseese o le ACE Pule

I le taimi faʻaonaponei faʻapitoa, o loʻo faʻaaogaina ai le 3 augatupulaga ACE, lea e ono fesuisuiai:

  • mea tau vailaau mo togafitiga (o le umi o le gaioiga, le tulaga ese o le faitioga mai le tino, o le i ai o se gasegase malosi),
  • vailaau.

O le taua o le i ai o se fausaga e fegalegaleai ma le nofoaga autu o ACE e mafai ai ona matou vaevaeina le inhibitors oi ai nei i ituaiga:

  • ma le iai o le sulfhydl group - e aofia ai Zofenopril, Pivalopril, Captopril,
  • faatasi ai ma le i ai o se vaega phosphoryl (phosphinyl) - Fosinopril,
  • faatasi ai ma le i ai o se vaega o carboxyl - Perindopril, Ramipril, Lisinopril, Enalapril.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o fualaau oona e fiafia ia i matou e aofia ai i le ituaiga lava lea e tasi, i le faiga lea ei ai se vaega o le carboxyl. O lona i ai i le mea galue, e le pei o le sulfhydl group, e le faʻaosofia ai le tupu o le paʻu o le paʻu, faʻalavelave moe ma le tele o isi aʻafiaga. E le gata i lea, o le i ai o se vaega o carboxyl e aʻafia ai le umi ole fualaau (18-24 itula). O le a le eseesega i le va o le lisinopril ma le enalapril, o le fea e sili atu ia i latou?

Faʻavasegaina o le ACE le faʻatagaina e mea faʻainisinia-kemisi

O le a le eseesega i le va o le lisinopril ma le enalapril?

O lea, o le a se mea e mafai ona faʻamatalaina e uiga i le sili ona lauiloa o sui o le ACE - Lisinopril ma Enalapril, o le a le mea sili, o le a le eseesega i le va o nei vailaʻau?

  1. O le gaioiga malosi o le enalapril o le enalapril maleate.
  2. O le gaioiga malosi o le lona lua o Lisinopril o loʻo faʻamamaina.
  3. Muamua o se vailaʻau, o lona uiga, o se vailaʻau o loʻo liua i se vaega malosi (metabolite) i le taimi o le metabolism.
  4. Ole Lisinopril e le o faʻaalia ile gaioiga ile tino.

Faailoga mo le faʻaaogaina

Seʻio tatou faamasani sili atu ma faʻamaoniga mo le faʻaaogaina o vailaʻau o loʻo fesiligia.

Enalapril e faʻaaoga mo:

  • ogaoga maualuga (e aofia ai le renovascular),
  • faʻasologa masani.

Lisinopril ua faatonuina mo:

  • Renovascular ma le maualuga o le maualuga o le maualuga (monotherapy ma le tuufaatasiga),
  • gasegase o le myocardial (aso muamua),
  • loto vaivai tumau
  • maʻisuka nephropathy.

O fea e sili atu? E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le tele o galuega a Lisinopril e lautele atu nai lo le lautele o le enalapril.

E i ai se eseesega i le aafiaga i le tino?

Enalapril ma Lisinopril, pe afai o le faʻatusatusaga e faʻatinoina e tusa ai ma faʻaiuga e pei o auala e sosola ese ai mai le tino ma uiga faʻasolosolo, e mafai ona mafua i vasega eseese. I lenei itu, ua vaevaeina le au ACE i 3 vasega:

  1. Loto lipophilic lea e mafua mai ai le gasegase gasegase i le ate (o le uiga o le captopril).
  2. O lipophilic prodrugs, o le excretion of metabolites active in this group e tupu mai i le ate ma gaʻo (Enalapril o lenei vasega).
  3. O vailaʻau faʻaleagaina e leʻo faʻafefeteina i le tino, ae e le suia e ala i fatugaʻo (Lisinopril i lenei vasega).

Mai lenei mea ua manino ai - o le eseesega i le va o Enalapril ma Lisinopril, o le muamua, e ese mai i le lona lua, o se vailaʻau. O lona uiga, pe a uma ona faʻafefiloi le mea muamua i le tino, o lona biotransformation i totonu o se metabolite malosi e tupu - i lenei tulaga, enalaprilat.

O le a le eseesega i metotia ma metotia faʻatonutonuga?

E tusa ai ma faatonuga mo le faʻaaogaina, o le fuataga ma le tulafono o enalapril ma lisinopril o loʻo mulimuli mai.

10-20 mg

10-20 mg

20-40 mg

Toto muamua
mg / aso
Lafofua leleiLaʻau maualugaTaimi e tali ai ma taimi
Enalapril:

ma le RG (toto maualuga) - 5 mg,

ma le faaletonu o le fatu - 2.5 mg,

i tagata gasegase e sili atu ma le 65 tausaga - 2.5 mg

Agavaa - 10 mg


10 mg

1-2 taimi i le aso, tusa lava po o le a le taumafataga
Lisinopril:

monotherapy mo le maualuga maualuga - 5 mg,

ma le le atoatoa - mai le 2.5 i le 10 mg (faʻalagolago i le kiliaina o le creatinine)

Faatasi i le aso, tusa lava pe o le a le taumafataga

O le eseʻesega o le faʻatulagaina o fua, e pei ona tatou vaʻaia, e le taua ma e le taliina le fesili - o fea oi latou e sili atu.

O le a se mea e sili atu i le iloiloga o tagata o loʻo faʻatosoina?

O se suesuega o iloiloga o tagata gasegase oe na faaaogaina uma fualaau faasaina e faaalia ai o le toatele oi latou e le iloa le tele o eseesega ma e le o faailogaina po o fea e sili atu ona lelei mai fualaau faasaina.

  1. O i latou oe na feagai ma aʻafiaga o le itu (sili ona faitio i se maʻi paroxysmal mataga) o Enalapril na maitauina e faapea o le fesuiaiga i Lisinopril, o le ata o aʻafiaga i le itu e leʻi suia.
  2. O i latou na faʻaalia le le fiafia i le mea moni e faapea ina ia mafai ona maua se faʻamalositino mausali, e tatau ona umi le taimi o le a faʻaaogaina ai le inisiua ACE, ia maitauina le faaletonu i Enalapril ma Lisinopril.
  3. O i latou ua matua faamalieina lava ia Enalapril ona o lona tau maualalo, ma, o le mea lea, o le gafatia e inu meainu mo se taimi umi, tusi ai latou latou te leʻi matauina ni suiga pe a suia i Lisinopril.

Mai lenei faʻamatalaga e manino lava o le fesili - Enalapril poʻo Lisinopril, o le mea e sili ona lelei - faʻalogo maʻi e le maua ai se tali.

O le a le mea sili atu ona lelei e tusa ai ma fomaʻi?

Ina ia maua manatu o fomaʻi, o le tusitala o la matou upega tafaʻilagi na faʻatautaia se suʻesuʻega i totonu o cardiologists, gastroenterologists, pulmonologists ma isi tagata tomai faapitoa. O faʻamatalaga e uiga i fomaʻi e uiga i le mataupu e sili atu le lelei - Lisinopril poʻo Enalapril, e te mafaufau ai.

  1. O nisi e talitonu o le enalapril o loʻo i ai se faʻamaoniga sili atu i le togafitiga o le le atoatoa o fatu fatu.
  2. O isi e tauaofai - o le le lelei o vailaau faʻasaina o le manaomia lea mo gasegase tumau ma maualuga o le pulega ina ia mafai ai ona maua se faʻamalositino.
  3. O se tasi oa latou cardiologists e matauina e na o le 10% o latou gasegase na maitauina se aafiaga e sili atu pe itiiti ifo le mafai ona onosaia mai le aveina o nei atitiata ACE.
  4. I le fesili pe aisea ua sili ai le toatele o tagata matutua e togafitia le toto maualuga masani, e pei o Enalapril po o Lisinopril, e na o le tasi le tali - o le mea atoa o le taugofie o nei fualaau (ao gasegase tagata mama, "tatou te le gaʻo i le taimi nei - matou te taumafa i mea taugofie ...").
  5. Ae o aʻafiaga, o manatu o pulmomologists e manaia. Latou te lipotia mai le tele o taimi o ogaoga ogaoga, e faigata ona taofi le maligi aʻo faia le inisiua ACE. E pei ona faʻamaonia e se tasi o cardiologists, o lona lua lona lua o ona gasegase e malilie i le tali atu i le faʻaaogaina o Lisinopril poʻo Enalapril.

O le mea lea e tali ai le fesili, e sili atu le malosi - Enalapril poʻo Lisinopril, ma o le a sili atu, e faigata foi i fomaʻi ona faigata.

Faʻaiʻuga

O aʻafiaga sili ona taatele e masani ai Lisinopril ma Enapril:

  • o le foliga mai o le mafanafana,
  • se paʻu mataʻutia i le toto maualuga,
  • leai se mafuaʻaga vaivai, faaletonu o le dyspeptic, ulu o le ulu,
  • tiga o le pusa
  • leai se tofo
  • toto faʻamaʻi.

E ui i lea, o Enalapril, o se mea faʻamalosi ma o loʻo faʻafefiloi i le ate, e iai foi sona aafiaga faʻaleagaina ona o le afaina o le ate (o lona uiga, aʻafiaga leaga ile ate). Ma o le aveina o Lisinopril e fatuina ai ni aʻa i fatugaʻo. O le mea lea, e tuʻuina atu ai le fiafia i lenei faailo ma tali le fesili a Lisinopril poʻo Enalapril - o le mea e sili atu ona lelei, faigata. Pe a filifilia se vailaau, o le iai o faʻamaʻi faʻasalaga i le maʻi e tatau ona mafaufau iai. I le i ai o le gasegase o le gasegase, aua le faʻaaoga le enalapril, ma i le tulaga o le le atoatoa, aua le faʻaaoga le lisinopril.

Faamatalaga Aoao a Enalapril

O le fualaau faʻamalosi o Enalapril e mafua ona o le mea o loʻo i ai i le vailaʻau o le igoa lava e tasi i le enalapril. O le atiata a le ACE lea, e ala i nisi auala, e oʻo atu ai i le faʻasaina o le renin-angiotensin. O le faʻaaogaina o le vailaau faʻasaina e maua ai le faʻaitiitia o le mamafa o le mamafa e aunoa ma le faateleina o le fua o le fatu.

Avanoa i totonu o fualaau o le 2.5, 5, 10 ma le 20 mg. Faʻalapotopotoga - Agio Pharmaceuticals, Initia. Na faia foi e kamupani Rusia ma Iukureini.

O le aʻafiaga o le fualaau faasaina e amata i ni nai itula talu ona uma le pulega. E maitauina le paʻu o le mamafa pe a maeʻa le 4 itula. Faʻaalia mo le faʻaaogaina mo se taimi umi.

Suesuega ma le Gafatia

Enalapril o loo i luga o le WHO o lisi o vailaau talafeagai. O le tele o suʻesuʻega e faʻaalia ai le lelei o le fualaau oona i luga o le faʻasologa o le maualuga.

O taunuʻuga o le ANBP2 o loʻo faʻamalamalama manino ai o le tagofia o fualaau faasaina e faʻaitiitia ai le soifua maloloina ma le lamatiaga o faʻamaʻi CVD e sili atu ona aoga nai lo togafitiga. Enalapril e faʻaitiitia ai le ono tulai mai o faʻafitauli o faʻamaʻi oi ai nei. O le suʻesuʻega na faʻaalia ai le gafatia o le fualaau faasaina e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le oti e fesootaʻi ma se osofaʻi fatu i alii.

Ua faaalia Enalapril o le a lelei i tagata mamaʻi ma le faaletonu o le fatu ma se auala suesue faalua-tauaso. Faʻatasi ai ma le 3-masina o le aveina o vailaʻau, o se faʻaleleia atili o le toto ma le faʻamaʻalogaina o faʻamaʻi o le maʻi na mafua ai.

Suesuega o Suesuega ua faʻamaonia e faapea o le vailaau faʻasaina i le fualaau o le 60 mg / aso e faʻatasi ma togafitiga e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le oti i le fatu o le fatu.

"Enalapril i le togafitiga o le toilalo o le fatu." Tomaʻi faigata.

WHO Lisi Lisi o Vailaau Matagata, 2009.

Faʻaiʻuga

O le fualaau faasaina ua lelei ona faapalepale. O le ono tulai mai o aʻafiaga o aʻafiaga e fesootaʻi ma faʻamalologa o le vailaʻau. E i ai le tele o tuʻutuʻuga pe a faʻamaonia se vailaʻau faʻamaonia.

O le tagofia o fualaau faasaina e masani ona mafua ai le tale. E le aoga ma e maeʻa pe a uma le faalēaogāina o tupe. O nisi o tagata gasegase ua gasegase maso, vevela, faʻaleagaga o le maʻi, faʻalavelave, toto maualuga, manava.

O le fualaau faasaina e faia i le tautala, e tusa lava po o le a le taumafataga. O tagata matutua i le togafitiga o le maualuga o le toto maualuga e maua ai le 0.01-0.02 g i le aso. Afai o le tulaga masani e le aoga, e suia le amanaia o le matuia o le maʻi maualalo. Ole fua pito i maualuga ile aso e le sili atu i le 0.04 g.

I le faaletonu o le fatu, o le amataga o le 0.0025 g. E mafai ona siitia i le 10-20 mg i le 2 taimi i le aso. Enalapril e mafai ona faʻaaogaina naʻo ia pe faʻatasi foi ma isi fualaau faʻasaina. Faatasi ai ma le faaitiitia o le faaitiitia o le mamafa, o le a suia le fualaau.

O ai e fetaui

O le faʻamaoniga autu mo le ave o fualaau o le toto maualuga. O vailaʻau ua faatonuina e se fomaʻi. Enalapril e masani ona faʻaaoga i le maualuga o le toto maualuga e tetee i fualaau faasaina. E le gata i lea, o le fualaau faasaina ua faatonuina mo le le atoatoa o le fatu o ituaiga oona ma mo le maʻi o le myocardial ischemic. I nisi tulaga, ua faatonuina mo le bronchospasm.

Faamatalaga Aoao o Lisinopril

O le vailaʻau faʻasaina o le Lisinopril o loʻo i ai le lisinopril dihydrate. O se faʻalavelave o le faʻaosoosoina o gaioiga. E faʻaaogaina e togafitia ai le maualuga maualuga ma puipuia aʻafiaga. O lona tulaga ese o le mafai lea ona faʻaaogaina i tagata gasegase i le gaʻo.

Avanoa i papa o 5, 10 ma le 20 mg. Foafoa - Avant, Iukureini.

O le vailaʻau e faʻaitiitia ai le faʻavaeina o le angiotensin ma faʻalavelave ai le aldosterone. Faateleina le faʻamaonia o le faapalepale, faʻaitiitia le toto toto, faʻalauteleina laʻau, ma faʻaitiitia ai le faʻatonuina o le fatu.

O le faʻaaogaina umi o le vailaʻau e mafua ai le faʻaitiitia o le malosi o le fatu ma musika. Togafitiga e taʻitaʻia ai le faʻalauteleina o le toto i faʻafitauli o mea faʻapitoa. Faʻateleina le ola o tagata gasegase i le fatu vaivai o le fatu.

E aoga i totonu o le itula, tausia le iuga mo se aso. O le aʻafiaga o le toto maualuga e matauina i le 1-2 aso mai le amataga o le pulega. E maitauina se taunuuga mautu pe a maeʻa le 4-8 vaiaso.

Uiga o Lisinopril

O Lisinopril o se faʻatoʻaga lona lua o le ACE. E faʻaitiitia ai le mamafa mo le 24 itula i le maea ai o se toʻatasi. O le faʻateleina i le tino o le tino e le o se uiga o lea mea, o le mea lea e matua aoga tele i le togafitia o le maualuga i tagata ma le tele o meaʻai. O le fualaau faasaina e lelei le faʻafefe ma o loʻo i ai se faʻamaumauga maualuga saogalemu.

O le tuufaatasiga e aofia ai le mea galue malosi - lisinopril dihydrate. Avanoa i papa o 5, 10 ma le 20 mg.

O le faiga o le gaioiga o fualaau faasaina e faavae i le taofiofia o se enzyme lea e liua ai le hormone angiotensin I i le angiotensin II, lea e mafua ai vasospasm ma fesoasoani i le faateleina o le mamafa. Faatasi ai ma se faaitiitia o lona maualuga i totonu o le toto, o le faalauteleina o vaituloto, o le tele o laʻau, e tupu. Ona o lenei mea, o le vailaau faasaina ua i ai sona aafiaga taufaamatau. I le faaopoopo atu, faatasi ai ma le faaumiumi o le faʻaaogaina, faʻaleleia toto toto, faʻaitiitia le maualuga o le hypertrophy ventricular.

Faailoga mo le tofiga:

  • maualuga maualuga - e mafai ona faʻaaogaina naʻo ia pe faʻatasi foi ma isi vailaʻau faʻasaina,
  • o le vaivai o le fatu - faʻaopoopoina i togafitiga faʻamaʻi ma glycosides cardiac,
  • togafitiga faʻapitoa o le faʻaleagaina o le myocardial i le amataga,
  • maʻisuka nephropathy.

  • lagona i le lisinopril poʻo se isi inhibitor ACE,
  • fulafula o soo se tala,
  • maitaga (i taimi uma) ma le vaitau o le susu,
  • tausaga a tamaiti (e oʻo atu i le 18 tausaga).

E iai faʻamatalaga e fesoʻotaʻi ai lea ua faʻamaonia ai le vailaʻau, ae faʻamautinoa tele:

  • afaina o vailaau oona po o vailaau,
  • afaina o le tino, le atoatoa ma le kiliata creatinine e itiiti ifo nai lo le 30 mili / min., fesuiaiga, dialysis,
  • maʻi o le cerebrovascular
  • siama fatu fatu
  • afaina faʻamaʻi pipisi: scleroderma, sosoʻo lupus erythematosus,
  • maʻisuka malosi
  • maʻi ma le toto.

I le avea ai ma aʻafiaga i le maea ai o le aveina o Lisinopril, atonu e te ono oo i ai:

  • vavao, faʻavauvau, vaivaiga lautele, leai se mafaufau,
  • mago vaivai
  • mai le cardiovascular system - faʻasalalauga, faʻateleina pe faʻaitiitia le fatu, tiga o le pusa,
  • mai le faʻalavelave o le tino - faʻalavelave le mafaufau, moe,
  • mai le gastrointestinal tract - faaitiitia le fiaai, pala, mago, vomiting, dyspepsia, tiga o le manava,
  • i luga o le vaega o le paʻu - mea e afaina ai le tino, fulufulu, vevela, pala, le vevela tele,
  • i le toto - o se faʻaitiitia o le hemoglobin, leukopenia, thrombocytopenia.

I le avea ai ma aʻafiaga i le maea ai o le aveina o Lisinopril, atonu e te ono aafia ai: o le vevela, maʻi vevela, vaivaiga lautele, leai se mafaufau.

Enalapril Faʻamatalaga

Faʻatasi i le II o augatupulaga o le ACE. I le faaopoopo atu i le maualuga o le toto maualuga, e faʻaaogaina e togafitia ai faʻalavelave faʻalavelave faʻafitauli matuia. O lenei vailaau faʻasaina ua faʻafefe lelei e le tino. Na ia mauaina ni numera o suʻesuʻega faʻapitoa lea na auai ai tagata gasegase e le gata i le maualuga o le maualuga o le toto, ae faapea foi ma le le atoatoa o le fatu, maʻi o le maʻisuka ma le maʻi fatu fatu. I tulaga uma, o le vailaʻau faʻamaonia ua faʻamaonia lona aoga ma le saogalemu.

O loʻo aofia ai le mea galue malosi - enalapril. Metotia o le faasaolotoina: otaota o le 5, 10 ma le 20 mg.

O le taʻiala o lana gaioiga e faʻavae foʻi i le faʻagataina o le angiotensin II. Faatasi ai ma le faʻaaogaina i taimi uma i le toto, o le maualuga o le potassium ma le renin, o se enzyme lea e gaosia e fatugaʻo ma faʻasaʻo ai le toto, ua tulaʻi. Vasodilation e tupu, o le faʻafitauli o loʻo faʻaitiitia, e faʻaitiitia le mamafa. O le vailaʻau e iai foʻi le faʻamaonia o le faʻamaonia o le fatu - o le soifuaga o tagata gasegase o le fatu e le masani ai, e masani ona faʻateleina le enalapril.

Faailoga mo le faʻaaogaina:

  • afaina maualuga, e aofia ai toe fanau mai,
  • loto vaivai tumau.

  • hypersensitivity
  • faʻaogaina o le tui,
  • talafaasolopito o le angioneurotic edema,
  • maʻitaga, lactation,
  • tausaga o tamaiti.

  • vaivaiga, vaivaiga lautele, fenumiai, maʻi tiga,
  • mago vaivai
  • i le vaega o le cardiovascular system - faaitiitia o le toto, tachycardia, bradycardia, palpitations, tiga o le pusa,
  • mai le faʻalavelave o le tino - faʻafefe o lagona, faʻatuputeleina o le moe,
  • mai le gastrointestinal tract - le lava le fiaʻai, o le gutu malolo, leisa ma le vomiting, faʻamaʻi pipisi, tiga o le manava,
  • i luga o le vaega o le paʻu - faʻamaʻi pipisi, faʻamaʻi ma urticaria.

Faʻailoga mo le faʻaaogaina o le enalapril: toto maualuga, e aofia ai toe maua.

Faatusatusaga o Lisinopril ma Enalapril

O vailaʻau faʻamalosi o loʻo avea ma vaega o fualaau oona o loʻo i totonu o le initaneti ACE. O lona uiga, o Lisinopril ma Enalapril e tutusa lelei, e mafai ona fesuiaʻi.

O nei mea faigaluega e tele ni mea tutusa:

  1. E i ai so latou faʻalogona faʻapitoa ma e talia lelei.
  2. Latou te faʻaitiitia le mamafa e ala i le faʻalavelaveina o le hormone angiotensin, lea e mafua ai le vasoconstriction. A maeʻa le puleaina, faʻaopopo le vaʻa, o le tulaga lautele o le tetee o le toto e paʻu, faʻavasegaina le toto ma le diastolic.
  3. Fesoasoani e faʻaitiitia le lamatiaga o le taia.
  4. E i ai a latou faʻamaʻi pipisi: latou te faʻaleleia le tuʻuina atu o le toto i le fatu, faʻaitiitia le avega i luga, ma faʻaitiitia le hypertrophy ventricular left.
  5. Ua tuʻuina faʻatasi ma isi vaega o vailaau faʻatau e faʻaaoga ai le maualuga o le maualuga. E taua lenei mea mo tagata gasegase lea e le aoga le togafitiga.
  6. Faʻateleina le soifuaga o tagata gasegase i le le atoatoa o le fatu.
  7. O aʻafiaga e seasea ona tupu.
  8. E le pei o vailaau faʻamalosi o isi vaega, e le afaina ai le malosi.
  9. E mafai ona faia e tusa lava po oa meaai - e le afaina ai le amataga ma le umi o le aafiaga.
  10. O le faʻamalo (absorption e le tino) o fualaau faʻasaina e le sili atu ma le 60%.
  11. O le aʻafiaga o le antihypertensive e amata ona aliali pe a uma le 1 le itula.
  12. O le afa-ola e 12 itula.
  13. O se faʻamausaliga malosi e atiina ae pe a uma le 1-2 masina o le faʻaaogaina masani.
  14. O le suʻega mo tagata maʻi taʻitasi e filifilia taitoatasi, ae o le aofaʻi maualuga i le aso e le tatau ona sili atu i le 40 mg.

O le a le eseesega?

O le eseesega tele i le va o nei mea faigaluega o loʻo taua i lalo:

  1. Enalapril e gafatia i le metabolism - i totonu o le tino ua liliu i le vailaʻau enalaprilat, lea e malosi. Lisinopril e le o se mea e faʻapipiʻiina, e le teuina i totonu o le tino.
  2. Lisinopril mulimuli ane (o lenei vailaʻau e sili atu ona faʻaonapo nei). Ae i luga o Enalapril, e tele suʻesuʻega faʻapitoa na faʻatautaia.
  3. Enalapril o le fualaau faasaina o le filifiliga mo le togafitiga o tagata fou faatoa togafitia ma ua maua i le maʻisuka.
  4. E fautuaina ina ia ave faʻatasi i le aso, ae o loʻo tumau pea le malosi faʻamalosi mo le 24 itula. Ae o le tele o tagata gasegase e matauina o se tasi o fualaau o le enalapril e faamautu ai le mamafa e le lava, o lea e fautuaina ai fomaʻi e lua.
  5. E noatia Enalapril i le toto 50% i le 60%. Lisinopril e le noatia lava.
  6. O le maualuga le aoga o le enalapril e mataituina i le mavae o le 4-6 itula, Lisinopril - 6-7 itula.
  7. Excretion of enalapril e tupu mai i le ate ma fatugaʻo, ma le lisinopril naʻo fatugaʻo.
  8. Lisinopril o loʻo maua na o papa maʻa. Enalapril e mafai ona faʻatau e avea ma ampoules mo tui. I le faʻaogaina o foliga, e faʻaaogaina e togafitia ai faʻalavelave faʻalavelave faʻaleagaina.
  9. Faʻatau Enalapril e faia i Serbia ma Rusia, ma o le vailaʻau lona lua o le gaosiga o le fale.

O le fea mea e malosi?

O le malosi o fualaau faasaina e toetoe lava tutusa. O le aʻafiaga o le faʻaitiitia o le toto maualuga i le tele o mataupu e maua pe a ave le 10-20 mg o le vailaʻau. Ae ona o le mea moni e tatau ona liliu le enalapril i le ate i lona gaosiga o le metabolite enalaprilat, o lona aoga e mafai ona vaivai ma se faaitiitia i le aoga o lenei totoga. O le mea lea, e sili atu mo tagata mamaʻi mai faʻamaʻi mai le mamafa e ave lisinopril, aua e le o faʻatulagaina.

Patient Reviews

Antonina, 58 tausaga, Perm

Na ou aveina Enalapril mo le maualuga o le toto maualuga i se fua faatatau o le 10 mg i aso uma. Ou te fiafia i le fualaau faasaina, sa lelei le faapalepale, e le afaina ai ni gaioiga. Ae o nisi taimi o le mamafa e tulai mai ma e tatau ona faateleina le fualaau. Ona faatonuina ai lea e le fomai e inu Lisinopril i le lava lava metotia: faatasi ai, o le mamafa e tumau le tumau i le aso atoa.

Peter, 62 tausaga, Tver

O loʻo ou maua le maʻisuka, ma i lona tulaga na i ai faafitauli i fatugaʻo, o le mamafa e oso i taimi uma. Na faatonuina e le fomaʻi papa o Enalapril, ae ina ua mavae ni nai aso sa ou atiina ae se tale. Ona sui lea e le fomai ia Lisinopril. O le tulaga na toe foʻi i le masani, o le tale na aluese, o le mamafa na faʻamautu, ma e leai ni aʻafiaga.

Alexey, 72 tausaga, Samara

A maeʻa se fatu fatu, ou te aveina ni vailaau eseese, e aofia ai Enalapril. E fesoasoani i le mamafa ma lagolagoina le fatu. I taimi taʻitasi, na fai mai le fomai e sui i le lisinopril ina ia leai se vaisu. O vailaʻau uma lava e faʻasaina lelei ma fesoasoani i le mamafa.

Pharmacokinetics

A maeʻa le faʻafofoga tautala, o le bioavailability of lisinopril e 25-29%. O le tulaga o le ate e le afaina ai le bioavailability. O le taumafaina e le suia ai le faʻaaogaina o fualaau faasaina mai le gastrointestinal tract. I totonu o le tino o le tagata, e le o se mea e faʻafefeteina ma faʻavave i le urine e le suia. I plasma, lisinopril e le fusifusia i proteins. O le afa o le soifuaga e 12.6 itula. O le vailaau oona e maua ai le filiga, o loʻo faʻamaonia ma faʻamaonia i totonu o le tubules. E maualuga le maualuga o le maualuga o le maualuga ile ono itula pe a maeʻa ona faia se fualaau e tasi, ma o le maualuga o le maualuga o le faʻaaogaina ile masani ile 2-3 aso.

I le maualuga o le toto maualuga, o le fua muamua o le 10 mg / aso faatasi ai ma se fualaau e tasi, sosoo ai ma le siitia malie i le 40 mg / aso.

O le mea lea, i le togafitiga o tagata gasegase e maualuga i le togafitia o le fualaau oona, ua maua e le fomai le avanoa e filifili ai fualaau faasaina mai le tele o vasega o le inisiua ACE, e fuafua lava io latou uiga o le pharmacokinetic.

I la matou galuega, matou te iloiloina le aoga o le inhibitor ACE (lisinopril) i le togafitiga o gasegase o le hypertous ma le tele o maʻi o le tino.

Mea ma metotia suʻesuʻe

O le suʻesuʻega na aofia ai le 60 tagata gasegase o le gasegase faʻatasi ma le steatosis (vaega 1), cirrhosis (vaega 2), ulutala duodenal (vaega 3), 20 tagata i vaega taʻitasi, taʻitasi.

O le umi o inumaga o le lisinopril na faia i vaiaso taitasi i lalo o le vaavaaiga o le siakiina o le toto i aso taitasi (ABPM). E faavae i faitioga, tala faʻasolopito ma suʻesuʻega (suʻega toto, esophagogastroduodenoscopy, suʻesuʻega ultrasound o totoga o le tino), o le i ai o pathology mai le ate ma le vaega pito i luga. O maʻi na maua i le maʻi o le maʻi ulualii ma le gaʻo masani na faia ai se vaega faʻatusatusa (Laulau 1).

Ina ia iloilo le aoga o le lisinopril, sa faatinoina le vaavaaia o le ABPM-02 e ala i le faaaogaina o le ABRM-02 e ala i le metotia o le fuaina o le toto i se auala fua saoloto. O le resitalaina na faia i luga o se lima o le "leai se galuega" i le leai o se toto o le toto. Faatasi ai ma le maualuga o le toto maualuga nai lo le 5 mm RT. Art. o le suʻesuʻega sa faia i luga o le lima o loʻo maualuga atu. Fuaina o le toto maualuga na faia mo le 24 itula i 15 minute uma mai le 6.00 i le 22.00 itula ma 30 minute mai le 22.00 i le 6.00 itula.

Mo le faʻamalamalamaina o le numera o le toto o le toto ma iloilo le malosi o le lisinopril, o le maualuga o le maualuga o le toto o le toto na fuafuaina mai le ABPM. E masani lava, i le ao, e le tatau ona sili atu le mamafa o le toto i le 140 ma le 90 mm Hg. Art., I le po - 120 ma le 80 mm RT. Art. I le avea ai o se faailoga o le mamafa o le avega, matou te iloiloina le taimi o le faasinoupu (VI) - le pasene o le taimi lea e sili atu ai le mamafa o le toto i se tulaga taua mo nisi taimi (e tusa ai ma fautuaga a le American Society of Hypertension, o le faateleina o le toto maualuga o le sili atu ma le 30% o loo faaalia ai le i ai o le faateleina o le toto) .

Mo le faʻamaumauga o faʻamaumauga, o le Statistica 5.0 sa faʻaaogaina. Mo faailoilo taʻitasi, o le tau aogā ma le faʻasologa masani mai le tau taua na fuafuaina. O le taua fuainumera o suiga i faailoilo na fuafuaina e faʻaaoga ai le suʻega o Fisher. O feeseeseaiga na manatu taua tele i le numera 265 votes: 3.67 i le 5)

Faʻamatalaga faʻamatalaga 01/30/2019

Toto maualuga (AH) i le Rusia Federation (RF) o se tasi o faafitauli aupito sili ona taua i le soifua maloloina ma le lautele. O lenei mafuaʻaga ona o le salalau lautele o lenei faʻamaʻi (e tusa ma le 40% o le faitau aofaʻi o tagata matutua o le Rusia) ei ai le maualuga o le toto maualuga), faapea foi ma le mea moni o le maualuga o le maualuga o le maualuga o le aʻafiaga o le aʻafiaga o maʻi ogaoga o le cardiovascular - o le infarction myocardial and cerebral stroke.

Faʻaauauina pea le faateleina o le toto (BP) e oo atu i le 140/90 mm. Hg. Art. ma sili atu - O se faailoga o le maualuga maualuga (maualuga).

O aʻafiaga o aʻafiaga e fesoasoani i le faʻaalia o le toto maualuga e aofia ai:

  • Tausaga (tagata e sili atu i le 55 tausaga, fafine ua silia ma le 65 tausaga)
  • Fuʻa
  • amio le taua
  • Ova (gaogao e sili atu i le 94 cm mo alii ma sili atu i le 80 cm mo tamaitai)
  • Totoga a le aiga o maʻi maʻi cardiovascular anamua (i alii i lalo ifo o le 55 tausaga le matutua, i lalo ifo o le 65 tausaga)
  • Le taua o le totoina o le toto i luga o tagata matutua (o le eseesega i le va o le tumutumu o le toto (maualuga) ma le diastolic (maualalo) toto. E masani lava, o le 30-50 mm Hg.
  • Glucose plasma anapogi 5.6-6.9 mmol / L
  • Dyslipidemia: le aofai o cholesterol e sili atu i le 5.0 mmol / L, le maualuga lipoprotein cholesterol 3.0 mmol / L pe sili atu, maualuga lipoprotein cholesterol 1.0 mmol / L pe itiiti ifo mo alii, ma 1.2 mmol / L pe itiiti mo fafine, sili atu i le 1.7 mmol / l
  • Tulaga faigata
  • ava malosi
  • Faaaogaina masima sili atu (sili atu ma le 5 kalama i le aso).

E le gata i lea, faʻamaʻi ma tuutuuga e pei o:

  • O le maʻisuka (o le pulu plasma glucose o le 7.0 mmol / L pe sili atu ma fua faʻatele, faapea foi le kulukose plasma pe a uma ona 'ai le 11.0 mmol / L ma sili atu)
  • O isi faʻamaʻiga endocrinological (pheochromocytoma, aldosteronism muamua)
  • Faʻatoʻa fatu ma fatulaʻi
  • Aveina o vailaʻau ma vailaʻau (glucocorticosteroids, vailaʻau faʻamaʻi-anti-inflammatory, faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi, erythropoietin, cocaine, cyclosporine).

I le iloaina o mafuaʻaga o le maʻi, o le atinaʻeina o faʻafitauli e mafai ona puipuia. I tulaga lamatia o tagata matutua.

E tusa ai ma le faʻavasegaga faʻaonaponei ua taliaina e le World Health Organization (WHO), ua vaevaeina le toto maualuga i:

  • 1 tikeri: Faateleina le maualuga o le toto maualuga 140-159 / 90-99 mm RTST
  • 2 tikeri: Faateleina le toto maualuga 160-179 / 100-109 mm RTST
  • Vasega 3: Faʻateleina le toto maualuga i le 180/110 mmHg ma le maualuga.

O faʻamamaʻi o le toto maualuga e maua i le fale e mafai ona avea ma se faʻaopoopoga tāua i le mataituina o le aoga o togafitiga ma e taua i le iloa o le maualuga. O le galuega a le tagata maʻi o le tausia lea o se tusi o le siakiina o le toto, pe a faʻasaʻo le toto ma le fatu i le fuaina i le taeao, aoauli, afiafi. E mafai ona faia ni faʻamatalaga e uiga i le olaga (faʻaleleia, taumafa, gaioiga faaletino, tulaga faʻalavelave).

Tomai mo le fuaina o le toto:

  • Vavave faʻamaʻi le ea i totonu o le paʻu i le maualuga o le 20 mmHg, sili atu le maualuga o le toto toto (SBP), i le mou ese atu o le pulse
  • O le mamafa o le toto e fuaina i le sao atoatoa o le 2 mmHg
  • Faʻaititia le mamafa o le kesi i le fua faatatau pe tusa ma le 2 mmHg i le 1 le lua
  • Le maualuga o le maualuga o le leo e foliga mai e tutusa ma le GARDEN
  • O le maualuga o le mamafa lea o le leiloloa o leo e fetaui lelei ma le toto diastolic (DBP)
  • Afai o le leo e matua vaivai, e tatau ona sii lou lima ma fai ni gaioiga faamalosi i le pulumu, ona toe fai lea o le fua, ae e le tatau ona e tosoina le uaea malosi i le membrane phonendoscope
  • I le uluaʻi fua, o le toto maualuga e faʻapipii i lima uma. E le gata i lea, o le fua o loʻo faia i luga o le lima o loʻo maualuga ai le toto
  • I tagata gasegase e maua i le maʻisuka ma i tagata taitoatasi e maua mai fualaau oona, o le toto e tatau ona fuaina i le 2 minute o le tu.

O maʻi e maua i le maualuga o le tiga o le ulu i le ulu (masani i le tino, i le pito i tua o le vaituloto), faasologa o le valevala, vave le vaivai, le lava le moe, tiga i totonu o le loto, ma faaletonu vaaia.
Ole maʻi e faigata i faʻafitauli faʻafuaseʻi (pe a oʻo i luga le maualuga o le toto toto i luga o le maualuga, numera faifai pea, maʻi tigaina, vevela, palpitations, lagona vevela), maʻi le atoatoa - nephrosclerosis, strokes, inforrebral hemorrhage, infarction myocardial.

Ina ia puipuia ni faʻafitauli, e manaʻomia e tagata maʻie maualuga le maualuga o le toto ona siakiina pea o latou toto ma faʻaaogaina fualaau faʻasaina faapitoa.
Afai e popole se tasi e uiga i faitioga ua taua i luga, faapea foi ma le mamafa 1-2 taimi i le masina - o se taimi lea e faafesootai ai se fomaʻi maʻi poo se cardiologist oe o le a faatonuina ia suega talafeagai, ma i le lumanai o le a fuafuaina ai nisi togafitiga togafitiga. E naʻo le maeʻa ona faia o le suʻesuʻega tatau e tatau ona talanoa e uiga i le faʻamatalaga o togafitiga fualaau.

O le pulea lelei e le tagata lava ia o fualaau faasaina e mafai ona lamatia ai le atinaʻeina o aʻafiaga e le manaʻomia, o faʻalavelave ma ono ono afaina! E faʻasaina le faʻaaogaina o vailaau faʻasaina i luga o le faavae o le "fesoasoani i le au uo" mataupu faavae poʻo le falemaʻi i fautuaga a fomaʻi i vailaau faʻamaʻi. O le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina e mafai ona faia e pei ona faatonuina e se fomaʻi!

O le sini autū o le togafitia o tagata gasegase o le faʻaitiitia o le lamatiaga o le atiina ae o faʻafitauli faigata i le cardiovascular ma le oti mai ia i latou!

1. Gaoioiga e sui ai le ituaiga olaga:

  • Faʻalo le ulaula
  • Tausiga o le mamafa o le tino
  • Ava oona e itiiti ifo i le 30 g / aso mo alii ma 20 g / aso mo tamaitai
  • Faʻateleina le gaioiga faʻaletino - faʻaauau masani faʻaauau (dynamic) mo le 30-40 minute pe tusa o le fa taimi i le vaiaso
  • Faʻaitiitia le faʻaaogaina o masima i le 3-5 g / aso
  • Suiga o mea taumafa ma le faateleina i le taumafaina o meaʻai, meaʻai i le taumafataga o le potassium, calcium (maua i fualaau faisua, fualaau aina, fatu) ma le magnesium (maua i oloa gaosi), faapea foi le faaitiitia o le gaʻo manu.

O nei fuataga ua faʻamaonia mo tagata uma e maua i le maualuga o le toto maualuga, e aofia ai i latou e maua fualaau faʻamalosi. Latou te faʻatagaina oe: faʻaitiitia le toto maualuga, faʻaitiitia le manaʻoga mo vailaau faʻamalosi, ma faʻafefe aʻafia ai aʻafiaga o iai.

2. Faʻamaloloina o fualaau

O aso nei o le a tatou talanoa e uiga i nei vailaʻau - fualaau faʻaonapo nei mo le togafitiga o le maualuga.
O le maualuga o le toto maualuga o se maʻi tumau lea e manaʻomia ai le le na o le siakiina faifai pea o le toto, ae o le faʻaauau foi ona faʻaaogaina fualaau. E leai se togafitiga e puipuia ai, o fualaau uma lava e faia e le aunoa. Afai o le monotherapy e le aoga, o fualaau mai kulupu eseese e filifilia, e masani ona tuʻufaʻatasi ai fualaau faasaina.
I le avea ai o se tulafono, o le manaʻoga o se tagata maʻi i le maualuga o le toto maualuga o le maua lea o le vailaʻau sili ona mamana, ae le taugata. Peitai, e tatau ona malamalama e leai se mea.
O le a le ituaiga o fualaau oona mo lenei mea e tuʻuina atu ai maʻi o loʻo mafatia i le toto maualuga?

O vailaʻau faʻamalosi uma o loʻo i ai lana lava masini o gaioiga, o lona uiga. aafia ai i latou poo isi"Faatulagaga" o le faateleina o le toto toto:

a) Renin-angiotensin system - i fatugaʻo, o le vailaau oona e maua (faatasi ai ma le faʻaitiitia o le mamafa), lea e pasi atu i le renin i totonu o le toto. Renin (o le enzyme proteolytic) e fegalegaleai ma se palatini plasma - angiotensinogen, e mafua ai le fatuina o se mea e le aoga, angiotensin I. Angiotensin, pe a fegalegaleai ma se angiotensin liliu mai o le enzyme (ACE), e pasi i le mea galue, angiotensin II. O lenei vailaau e fesoasoani i le faateleina o le toto toto, vasoconstriction, o le faateleina o le taimi ma le malosi o le loto e le mautonu, faaosofia o le popole popolega (lea e mafua ai le faateleina o le toto), ma le faateleina o le gaosiga o le aldosterone. Aldosterone e fesoasoani i le faatumauina o le sodium ma le vai, lea e faʻapupulaina ai foʻi le toto. O le Angiotensin II o se tasi o vasoconstrictors sili ona mamana i le tino.

b) Alalaupapa o le calcium o sela o tatou tino - o le calcium i totonu o le tino o loʻo i totonu o se seti. I luga o le mauaina o le koneteko e ala i auala faapitoa i totonu o le suauu, o le fausia o le palatini konekarate - actomyosin. I lalo o lana gaioiga, e vaʻa vaʻa vaa, ua amata ona faʻateteleina le malosi o le fatu, o le a oʻo mai le mamafa ma o le fatu ua faateleina.

i) Adrenoreceptors - i totonu oo tatou tino i nisi o totoga o loʻo i ai ni faʻaleleia, o le ita e afaina ai le toto. O nei aʻafiaga e aofia ai faʻamaumauga o le alpha-adrenergic (α1 ma le α2) ma le peta-adrenergic receptors (β1 ma le β2). β1-adrenergic receptors e maua i totonu o fatu, i fatugaʻo, o lo latou faaosofia e mafua ai le faateleina o le fatu, o le faateleina o le okesene o le okesene ma le faateleina o le toto. O le faʻamalosiina o faʻamaʻi seta β2-resrenergic o loʻo i totonu o le bronchioles e mafua ai le faʻalauteleina o le bronchioles ma le aveesea o le bronchospasm.

d) Urinary system - o se taunuuga o le tele o vai i totonu o le tino, ua tulai mai le toto toto.

e) Faʻalavelave faʻaogalua - o le fiafia o le faʻalavelave faʻapitoa e faʻatele ai le toto toto. I totonu o le faiʻai o nofoaga autu ole vasomotor e faʻasaina ai le toto.

O lea la, na matou suʻesuʻeina auala autu mo le faateleina o le toto i le tino o le tagata. Ua oʻo i le taimi e alu atu ai i vailaʻau faʻasaʻi e aafia ai nei tino.

2. Polokalama alalaupapa alalaupapa

O le faʻasolosolo o le alalaupapa (calcium antagonists) o se vaega o ituaiga vailaʻau o loʻo i ai le masini tutusa o le gaioiga, ae eseese i le tele o meatotino, e aofia ai le pharmacokinetics, filifiliga o le tino, ma le aafiaga i le fatu fatu.
O le isi igoa mo lenei vaega o le autagon ion iontagonists.
E tolu vaega autū autu o AK: dihydropyridine (o le sui autu o le nifedipine), phenylalkylamines (o le sui autu o le verapamil) ma benzothiazepines (o le sui autu o diltiazem).
Talu ai nei, na amata ona vaevaeina i ni vaega tetele se lua, e fuafua i le aafiaga o le fatu. Diltiazem ma verapamil e taua o le "paʻu-faaitiitia" o le calcium (non-dihydropyridine). O le isi vaega (dihydropyridine) e aofia ai le amlodipine, nifedipine ma isi mea uma o le dihydropyridine, e faateleina pe leai foi le suia o le fatu fatu.
E faʻaaogaina le faʻaaogaina o alalaupapa o le Calcium mo le maualuga o le maualuga o le toto maualuga, faamai o le fatu fatu (contraindicated in form forms) Ma arrhythmias. Faʻamataʻu, e le o mea uma e mafai ona faʻaaogaina alalaupapa o calcium, ae na o le pulsating.

  • Verapamil 40mg, 80mg (faaumiumi: Isoptin SR, Verogalid EP) - fuataga 240mg,
  • Diltiazem 90mg (Altiazem PP) - fuataga 180mg,

O sui o loʻo mulimuli mai (dihydropyridine derivatives) e le o faʻaogaina mo faʻasalaga: E faʻamaonia i le gasegase o le myocardial ma le angina e le faʻamalosi.

  • Nuitipine (Adalat, Cordaflex, Kordafen, Cordipin, Corinfar, Nifecard, Prangaidin) - fua o le 10 mg, 20 mg, Nifecard XL 30 mg, 60 mg.
  • Amlodipine (Norvask, Normodipine, Tenox, Cordy Kor, Es Cordy Kor, Cardilopin, Kulchek,
  • Amlotop, Omelarkardio, Amlovas) - fua o le 5 mg, 10 mg,
  • Felodipine (Plendil, Felodip) - 2.5mg, 5mg, 10mg,
  • Nimodipine (Nimotop) - 30 mg,
  • Lacidipine (Lacipil, Sakur) - 2mg, 4mg,
  • Lercanidipine (Lerkamen) - 20mg.

O aʻafiaga o aʻa o le dihydropyridine, o le fula, o le tele o vae, o le ulu, o le mumu o foliga, o le faateleina o le fatu, o le faateleina o le pine o le urination e mafai ona faailoa. Afai e tupu pea le pala, e tatau ona suia le fualaau faasaina.
Lerkamen, o ia o se sui o le tupulaga lona tolu o le tau o le calcium, ona o le maualuga o le filifilia e tafe le alalaupapa calcium, e mafua ai le edema i se tulaga maualalo nai lo isi sui o lenei vaega.

3. Peta-blockers

E iai fualaau e le mafai ona vaʻaia poloka - o mea e le filifilia, e faʻasalaina i le fomaʻi o le bronchial, o le faʻamaʻi pipisi o le pulmonary disease (COPD). O isi vailaʻau e vaʻaia ai naʻo peta-talitata o le fatu - o se filifiliga filifilia. O peta-blockers uma e faʻasaʻo le faʻasologa o le malosi i fatugaʻo, o loʻo taofia ai le system renin-angiotensin. E tusa ai ma lenei tulaga, ua faateleina le toto toto, ua faaitiitia le toto toto.

  • Metoprolol (Betalok ZOK 25mg, 50mg, 100mg, Egilok lata mai 25mg, 50mg, 100mg, 200mg, Egilok S, Vazokardinretard 200 mg, Metokardretard 100 mg),
  • Bisoprolol (Concor, Coronal, Biol, Bisogamma, Cordinorm, Niperten, Biprol, Bidop, Aritel) - o le masani o le dosiga e 5 mg, 10 mg,
  • Nebivolol (Nebilet, Binelol) - 5 mg, 10 mg,
  • Betaxolol (Lokren) - 20 mg,
  • Carvedilol (Carvetrend, Coriol, Talliton, Dilatrend, Akridiol) - o se fua faatatau o le 6.25 mg, 12.5 mg, 25 mg.

O fualaau o lenei vaega e faʻaaogaina mo le maualuga o le toto maualuga, faʻatasi ai ma maʻi fatu fatu ma gasegase.
Vailaau puai, o le faʻaaogaina e le o se mea tatau mo le toto maualuga: anaprilin (obzidan), atenolol, propranolol.

O le tele o le faʻasagaga i le beta blockers:

  • bronchial asthma,
  • faaitiitia le mamafa
  • maʻi faʻamaʻi maʻi,
  • togafitiga o gaioiga lautele,
  • bradycardia
  • cardiogenic faateia
  • poloka o le atioventricular o le tikeri lona lua poʻo le tolu.

Angiotensin Converting Enzyme Inhibitors (ACE)

O nei fualaau e taofia ai le suiga o le angiotensin I i le angiotensin II active. O le iʻuga, o le faʻateleina o le angiotensin II i le toto ua paʻu, ua faʻafefea ai vaa, ma ua faʻaitiitia le mamafa.
Sui (i totonu o puipui e tutusa lelei - o mea e tutusa ma le kemini):

  • Captopril (Kapoten) - fua o le 25 mg, 50 mg,
  • Enalapril (Renitek, Burlipril, Renipril, Ednit, Enap, Anarenal, Enam) - o le metotia e masani lava 5 mg, 10 mg, 20 mg,
  • Lisinopril (Diroton, Dapril, Lysigamma, Lisinoton) - o le dosiga e masani lava 5 mg, 10 mg, 20 mg,
  • Perindopril (Prestarium A, Perineva) - Perindopril - fua o le 2.5mg, 5mg, 10mg. Perineva - fua o le 4 mg, 8 mg.,
  • Ramipril (Tritace, Amprilan, Hartil, Pyramil) - fua o le 2.5 mg, 5 mg, 10 mg,
  • Hinapril (Akkupro) - 5mg, 10mg, 20mg, 40mg,
  • Fosinopril (Fosicard, Monopril) - i se vailaau e 10 mg, 20 mg,
  • Trandolapril (Gopten) - 2mg,
  • Zofenopril (Zokardis) - fua o le 7.5 mg, 30 mg.

O vailaʻau o loʻo maua i vailaʻau eseese mo togafitiga faʻatasi ai ma tulaga eseese o le faateleina o le toto maualuga.

O le tulaga ese o le fualaau faasaina Captopril (Kapoten) e mafua ona o lona puupuu le umi o le gaioiga, e naʻo le faʻalavelave faʻafuaseʻi.

O le sui mamalu o le vaega Enalapril ma ona upu tutusa e masani lava ona faʻaaogaina. Ole fualaau faasaina e le eseese i le umi o gaioiga, o le mea lea, ia faalua 2 aso i le aso. I se tulaga aoao, o le malosi atoatoa o le inisinia ACE e mafai ona matauina i le maea ai o le 1-2 vaiaso o le puleaina o fualaau faasaina. I totonu o falemaʻi, e mafai ona e mauaina ituaiga eseese (analogues) o le enalapril, i.e. Faʻataʻitaʻiina ole vailaʻau o le enalapril taugofie lea e gaosia e kamupanī fale gaosimea. Na matou talanoaina le uiga o ituaiga o tagata i se isi tusiga; o lea e taua ai le iloa o genenipril genericics e talafeagai mo se tasi, latou te le faigaluega mo se tasi.

O loʻo faʻamalosia e le atiata ACE le aʻafiaga - o se maʻi maso. I mataupu o le tale, o loʻo faʻaaogaina le inisiua ACE i fualaau o isi vaega.
O lenei vaega o vailaau faʻasaina ua solia i le taimi o le maitaga, ei ai sona aafiaga tauato i le fetus!

Angiotensin le faʻamaumauga o le talipupuni (taligata) (faʻafefe)

O nei sui e faʻamaonia ai aʻafiaga a le angiotensin. O se taunuuga, angiotensin II e le fegalegaleai ma i latou, e faateleina vaʻa, faʻaititia le toto toto

  • Lozartan (Kozaar 50mg, 100mg, Lozap 12.5mg, 50mg, 100mg, Lorista 12.5mg, 25mg, 50mg, 100mg, Vazotens 50mg, 100mg),
  • Eprosartan (Teveten) - 400mg, 600mg,
  • Valsartan (Diovan 40mg, 80mg, 160mg, 320mg, Valsacor 80mg, 160mg, 320mg, Valz 40mg, 80mg, 160mg, Nortian 40mg, 80mg, 160mg, Valsafors 80mg, 160mg),
  • Irbesartan (Aprovel) - 150mg, 300mg,
    Candesartan (Atakand) - 8mg, 16mg, 32mg,
    Telmisartan (Mikardis) - 40 mg, 80 mg,
    Olmesartan (Cardosal) - 10mg, 20mg, 40mg.

E pei lava oo latou tuaa, latou te faatagaina oe e iloilo le atoaga o le 1-2 vaiaso talu ona amata le pulega. Aua nei mafua le maʻi vaivai. E le tatau ona faʻaaoga i le taimi o maitaga! Afai e maua le maitaga i le taimi o togafitiga, e tatau ona faamutaina le togafitiga antihypertensive ma fualaau o lenei vaega!

5. Auro o le gaoioiga tutotonu

Neurotropic o vailaau faʻamalositino o gaioiga tutotonu e aʻafia ai le nofoaga ole vasomotor i totonu o le faiʻai, e faʻaitiitia ai lona leo.

  • Moxonidine (Physiotens, Moxonitex, Moxogamma) - 0.2 mg, 0.4 mg,
  • Rilmenidine (Albarel (1 mg) - 1 mg,
  • Methyldopa (Dopegit) - 250 mg.

O le sui muamua o lenei vaega o le clonidine, sa masani ona faaaogaina i le maualuga. O le taimi lenei o lenei vailaau faasaina ua faʻatuina lelei e tusa ai ma le talavai.
I le taimi nei, o le moxonidine e faʻaaoga uma mo le faʻalavelave faʻafuaseʻi mo le faʻalavelave faʻafuaseʻi, ma mo togafitiga fuafuaina. Fua 0.2 mg, 0.4 mg. O le maualuga o le aso o le 0.6 mg / aso.

7. Polokalame Alefa

O nei sooga o loʻo faʻapipiʻi i faʻamaumauga o le pi-resrenergic ma poloka ai i latou mo le faʻaleagaina o le norepinephrine. O le iʻuga, o le faʻaitiitia o le toto maualuga.
O le sui talafeagai - Doxazosin (Kardura, Tonocardin) - e masani lava ona gaosia i fua o 1 mg, 2 mg. E faʻaaogaina mo le taofia o osofaiga ma togafitiga umi. E tele faʻamaʻi faʻamalo-blocker ua faʻaumatia.

Aisea e tele ai fualaau oona e ave i le maualuga o le maualuga?

I le amataga o le faamai, ua faatonuina e le fomai se tasi o fualaau faasaina, e faavae i luga o nisi o suesuega ma le amanaiaina o faamai o loo i ai nei i le tagata gasegase. Afai e le aoga se tasi fualaau faasaina, o isi vailaʻau e masani lava ona faaopoopo, faia se tuufaatasiga o fualaau faasaina e maualalo ai le toto, e aafia ai auala eseese mo le faaitiitia o le toto. O togafitiga faʻatasi mo le faʻaogaina (faʻamausali) maualuga maualuga e mafai ona tuʻuina atu i le 5-6 fualaau faʻasaina!

O vailaau e filifilia mai vaega eseese. Mo se faʻataʻitaʻiga:

  • ACE inhibitor / diuretic
  • angiotensin receptor blocker / diuretic,
  • ACE inhibitor / calcium channel blocker,
  • ACE inhibitor / calcium channel blocker / beta-blocker,
  • angiotensin le faʻamaʻi vaʻaia / faʻapipiʻi o le calcium / beta-blocker,
  • ACE inhibitor / calcium channel blocker / diuretic ma isi faʻapotopotoga.

E iai faʻalapotopotoga o fualaau faasaina, e fai ma faʻataʻitaʻiga: o peta-blockers / calcium channel blockers pulsating, beta-blockers / centrally acting drugs and other combinations. E matautia i le mafaufau ia te oe lava.

E i ai vailaʻau tuʻufaʻatasiga e tuufaatasia i le 1 papa maʻa vaega o vailaʻau mai vaega eseese o vailaau faʻasaina.

  • ACE inhibitor / diuretic
    • Enalapril / Hydrochlorothiazide (Co-Renitec, Enap NL, Enap N,
    • Enap NL 20, Renipril GT)
    • Enalapril / Indapamide (Enzix duo, Enzix duo malosi)
    • Lisinopril / Hydrochlorothiazide (Iruzide, Lisinoton, Liten N)
    • Perindopril / Indapamide (NoliprelAi ma NoliprelAforte)
    • Hinapril / Hydrochlorothiazide (Accid)
    • Fosinopril / Hydrochlorothiazide (Fosicard H)
  • angiotensin receptor blocker / diuretic
    • Losartan / Hydrochlorothiazide (Gizaar, Lozap Plus, Lorista N,
    • Lorista ND)
    • Eprosartan / Hydrochlorothiazide (Teveten Plus)
    • Valsartan / Hydrochlorothiazide (Co-diovan)
    • Irbesartan / Hydrochlorothiazide (Co-Aprovel)
    • Candesartan / Hydrochlorothiazide (Atacand Plus)
    • Telmisartan / GHT (Mikardis Plus)
  • ACE inhibitor / calcium channel blocker
    • Thrandolapril / Verapamil (Tarka)
    • Lisinopril / Amlodipine (Ekepe)
  • angiotensin sosoʻo faʻapipiʻi / faʻapipiʻi alalaupapa
    • Valsartan / Amlodipine (Extrage)
  • dihydropyridine calcium channel blocker / beta blocker
    • Felodipine / Metoprolol (Logimax)
  • beta-blocker / diuretic (e le mo le maʻisuka ma le gaʻo)
    • Bisoprolol / Hydrochlorothiazide (Lodose, Aritel Plus)

O vailaʻau uma o loʻo maua i vailaʻau eseese o le tasi ma le isi vaega, e tatau i le fomaʻi ona filifili le fualaau mo le maʻi.

O le ausiaina ma le tausisia o le maualuga o le maualuga o le toto e manaʻomia ai le tulituliloaina o le soifua maloloina ma le siakiina o le tausisia o le onosai i fautuaga e uiga i suiga o olaga ma le tausisia o fualaau faasaina ua faatonuina, faapea foi ma le togafitia o togafitiga e faalagolago i le aoga, saogalemu ma le gafatia o togafitiga. I le mataituina lelei, faʻamausaliina le tagata lava ia i le va o le fomaʻi ma le tagata maʻi, aʻoaʻoina o tagata mai i aʻoga mo gasegase maualuga, ma le faʻatupulaʻia o le maʻi pipisi i togafitiga e taua tele.

Faʻamatalaga faʻamatalaga 01/30/2019

CardiologistZvezdochetovaNatalya Anatolyevna

Lisinopril ma le enalapril e le taugata, aoga ma lautele ona faaaoga fualaau faasaina mo togafitiga o ituaiga uma o le maualuga o le toto maualuga ma le faaletonu o le fatu.

O a eseesega ma mea e tutusa ai Lisinopril ma Enalapril?

O le togafitiga o Lisinopril ma Enalapril o ni mea gaosi eseese, ae o le pau lea o le eseesega i le va o fualaau. I isi itu, e tusa ai ma le faʻatusatusaga o faatonuga mo le faʻaaogaina, o sauniuniga e foliga tutusa ma tutusa.

Faʻamatalaga lautele: foafoa, faʻasalaga, mamanu vaega

O le vaega muamua o lenei vaega na fatuina "Captopril" ma sa i ai se eseesega tele i le taimi o gaioiga pe a faatusatusa i isi fualaau o lena taimi. Enalapril na faia i le 80 o le seneturi lona lua na faia e Merck, e fai ma sui mo Captopril, ma e aofia ai i le lona lua o fualaau o fualaau faasaina. O Lisinopril na faʻapipiʻiina i le 1975, ma mulimuli ane amata ona gaosia i Hungary. E leʻi tele sona eseesega mai ia Enalapril. O le laulau o loʻo faʻaalia ai le lautele ma uiga o fualaau faasaina ma o latou feeseeseaiga, lea e mafai ai ona e faatusatusa fualaau faasaina.

Faailoa atu lau uunaiga

Fua Faatatau o Fualaau Faasaina
FaʻataugaLisinopril
Gaioiga galueEnalapril maleateLisinopril dihydrate
Auxiliary ingredientsO nisi taimi e ese mai i gaosiga eseeseTumau, naʻo le aofaʻiga o suiga e faʻalagolago i le faʻaogaina o le mea autu
Mafaufauga5, 10 ma le 20 mg
Taunuuga o le taimie oo i le 24 itula
Faiga faʻapolopoloPills
Auala e gaosia aiFaʻaleagaina e gaʻo ma le ateAʻo alu ese mai le tino, o lona fausaga e toetoe lava a le suia
Faʻasalaga i luga o le pa puipui i le susuMaualugaLaititi
Faaaogaina o le mea autu i isi sauniunigaEnap, EnamLipril, Diroton, Scopril
Faamatalaga faaopoopoEnalapril maleate e aofia i totonu o le tui mo le faʻalavelave maualuga

Tofiaina o le ACE, faʻasologa ma taimi ole pulega e mafai ona faia e se fomaʻi.

Faailoga ma le faʻailoga

Faaaoga fualaau i tulaga e pei o:

  • toto maualuga
  • e avea o se vaega o le tele o togafitiga mo togafitiga o le faʻaleagaina o le myocardial,
  • loto vaivai fatu II-IV,
  • microalbuminuria i le maʻisuka,
  • siama fatu fatu.

E le tatau ona faʻaaoga vailaʻau pe afai:

  • tausaga e oʻo atu i le 18 tausaga
  • susu poʻo le maʻitaga
  • ua maua ai le faʻamaʻi o le faʻailoga,
  • o le le usitaia e le tagata lava ia vaega o le vailaau faasaina,
  • i lalo o le toe faʻaleleia pe a maeʻa le suini,
  • siakiina o le valve stenosis,
  • le iloa o le le mafaia
  • faailoa mai le cardiomyopathy,
  • O le sisiʻo o le edema o loʻo matauina,
  • ei ai le hyperlink.

Talosaga talosaga

E faʻaaogaina laulau e tusa lava po oa meaʻai i le taimi e tasi. "Lisinopril" e tasi le taimi mo le 24 itula, pe afai e te faʻatusatusa, o le taimi lea "Enalapril" e faalua ona faaluaina. O le fua muamua e masani ona aofia ai le 2.5 pe 5 mg, o loʻo faʻatulagaina e faʻavae i luga o le maʻi ma le maʻi faʻatasi. E mafai e le fomaʻi ona fetuunai le fualaau. 20 mg - le maualuga o le aso i le aso, itiiti ifo - 40 mg (mo Enalapril). O le maualuluga o loʻo faʻaalia i le paʻu o le toto poʻo le faʻaalia o le faoa faamalosi. Afai e iai na uiga, e tatau ona fufulu le manava, ma i tulaga ogaoga, faʻaititia le mamafa e ala i le folasia o fofo o salts, vailaʻau plasma.

Pe a ave, e ono mafai ona maitauina ia itu itu:

  • mago vaivai
  • vavao
  • manava manava
  • tiga o le ulu
  • faaletonu o fatugaʻo,
  • afaina o le tino
  • o se toso malosi o le mamafa i uluai vailaau o fualaau faasaina e mafai,
  • hypermalemia, pe a fai e ave ma vailaʻau faʻasaina.

O le a le mea sili atu ma o le a le eseesega i le va o Lisinopril ma Enalapril?

E le mafai ona e fai mai po o fea e sili ona lelei - "Lisinopril" poʻo "Enalapril." Ae ei ai eseesega i le va. I le 1992, o se faatusatusaga o nei fualaau faasaina na tuuina mai. Na vaevaeina ia mataupu i ni vaega se tolu - 2 maua le 10 mg o le tasi o fualaau faasaina, ma le lona tolu - o se paʻu. O le suʻesuʻega o faʻamatalaga na faʻaalia ai i tagata gasegase o loʻo faʻatagaina, o le mamafa na faʻaititia i se faailo lelei, ae o le eseesega e le taua. E ui o le vaega o le placebo e leai ni faailoilo. I le taimi lava lea, "Lisinopril" na sili atu ona aoga i le aoauli, e le pei "Enalapril," ona o le faaumiumi o le gaioiga. I lenei tulaga, o le tolopoina o Enalapril mai le tino na tupu e le gata i fatugaʻo, ae o le ate foi, lea e le talafeagai i taimi uma. Na maua ai Enalapril o le a sili atu ona tupu lona fatu vaivai nai lo Lisinopril. Laʻau e faʻapupulaina ma faʻaaoga umi, ma taofi, e manaʻomia le faʻaitiitia o fualaau poʻo le suia o fualaau.

I le taimi nei, e tusa ma le 20 ituaiga eseese o fualaau o enalapril o loo i ai i luga o le maketi a Rusia, o le mea lea, o se suesuega mautu o nei fualaau oona e manaomia.

O le autu o lenei suʻesuʻega o le iloiloina lea o le aafiaga o le angiotensin liliu mai o le enzyme (ACE) inhibitor enalapril (enam, Dr. Reddy's Laboratories LTD) pe a faatusatusa i le sauniuniga o le tapopril i le suʻega o le toto i aso uma i tagata gasegase i le maualuga o le toto maualuga.

O le suʻesuʻega na aofia ai tagata e 45 i le 68 tausaga faʻatasi ma le maualuga o le maualuga II (e tusa ai ma le WHO), ma faʻateleina le maualuga o le toto diastolic mai le 95 i le 114 mm Hg. Art., O le sa manaʻomia le faʻaaogaina masani o fualaau faʻasaina. O tagata mamaʻi o loʻo mafatia i faʻamaʻi faʻamaʻi ma manaʻomia le togafitiga faifai pea, faʻapea foi ma le faʻasaʻoina o togafitiga umi mo togafitiga a le ACE, e leʻi aofia i le suʻesuʻega. I tagata gasegase, o le togafitiga muamua o le antihypertensive togafitiga na faalēaogāina aʻo leʻi amataina le suʻesuʻega, ona faʻasaʻo ai lea o se placebo mo le 2 vaiaso. I le faaiuga o le vaitau o le placebo, na faʻataunuʻuina ai. O tagata maʻi uma na ave le enalapril (enam) mo le 8 vaiaso i aso taitasi o le 10 i le 60 mg i le 2 vaeluaina (fua faatatau masani o le 25.3 + 3.6 mg) ma captopril (capoten, Akrikhin JSC, Rusia) ) 50 mg 2 taimi i le aso (fua faatatau masani ole 90.1 + 6.0 mg). I le va o vasega o fualaau faʻamalosi, o le placebo na faʻatulagaina mo le 2 vaiaso. O le faasologa o le puleaina o fualaau faasaina na fuafuaina e ala i le faasologa o fuainumera. I le tasi taimi i vaiaso uma, o le tagata maʻi na suʻeina e se fomaʻi o le na fuaina le toto faʻasaina i le mercury sphygmomanometer ma faitauina le fua o le fatu (HR). O le 24-itula le siakiina o le toto maualuga na faia muamua, ina ua mavae le 2 vaiaso o le mauaina o le placebo ma le maeʻa ai o le 8 vaiaso o togafitiga ma fualaau faasaina taitasi. Na matou faʻaaoga le SpaceLabs Medical system, faʻataʻitaʻi 90207 (USA). O le auiliiliga o loʻo faʻamatala auʻiliʻili e i tatou muamua.

O le suesuega na aofia ai le 21 tagata gasegase. E tolu "toesea" o le suʻesuʻega: tasi le tagata maʻi - ona o le tuusaʻo masani o le toto i le placebo, o le isi na musu e auai i le suʻesuʻega, ma lona tolu - ona o le bronchospasm i le taimi ole placebo. O le vaega mulimuli o le suesuega na aofia ai le 18 tagata mamaʻi e 43 i le 67 tausaga (52.4 ± 1.5) ma le umi o le maualuga o le maualuga o 1-27 tausaga (11.7 ± 1.9 tausaga). O faʻataʻitaʻiga nei na suʻeina: avega o le toto toto i aso taʻitasi (SBP, mmHg), o le mamafa o le toto diastolic i aso taʻitasi (DBP, mmHg), fua o le fatu (fatu fatu, paʻu i minute), faʻapea foi ma aso eseese mo aso ma le po, SBP taimi index (IVSAD,%) ma le DBP taimi index (IVDAD,%) - le pasene o fuataga e sili atu i le 140/90 mm Hg. Art.i le aoauli ma le 120/80 mm RT. Art. i le po, VARSAD ma le VARDAD (mmHg) - o le fesuiaiga o le toto maualuga (pei o le fesuiaiga o le uiga) eseese mo le ao ma le po.

Na faia suʻesuʻega faʻamaumauga i le faaaogaina o le Excell 7.0 ripoti. O metotia masani o fuainumera o fuainumera na faʻaaogaina: fuafua le aofaʻi, faʻasologa masani o le uiga. O le taua o feeseeseaiga na fuafuaina e faʻaaoga ai le numera o tamaiti aʻoga.

Pusa 1. O le aʻafiaga o le enalapril, captopril ma le placebo i luga o le aso o le totoga o le toto

Faʻailoga Muamua Placebo Captopril Enalapril M ± m M ± m M ± m M ± m Aso GARDEN153,0±2,6152,0±2,6150,0±3,4145,0±2,6* DBP98,8±1,599,6±2,197,0±2,293,2±1,7* Loto o le fatu73,9±1,174,7±2,575,0±2,273,9±2,4 Aso GARDEN157,0±2,6156,0±2,3152,0±3,3148,0±2,4* DBP103,0±1,7104,0±1,8100,0±2,396,1±1,4** WARSAD11,4±0,611,3±0,612,0±0,912,9±0,8 WARDAD9,2±0,48,8±0,49,3±0,610,0±0,6 IVSAD87,7±3,888,3±2,874,0±5,5*68,0±5,7** IVADAD86,0±3,890,0±3,276,0±5,468,2±4,8* Loto o le fatu77,4±1,278,2±2,878,0±2,277,0±2,7 O le po GARDEN146,0±2,9146,0±3,1146,0±3,7138,0±3,7 DBP92,6±1,493,2±2,392,0±2,386,4±2,8 WARSAD12,8±0,913,2±0,714,0±0,912,5±0,9 WARDAD10,7±0,611,3±0,612,0±0,711,0±0,7 IVSAD94,2±2,092,7±2,692,0±2,477,9±6,6* IVADAD83,3±3,279,2±5,179,0±4,963,2±7,4 Loto o le fatu68,5±1,369,6±2,571,0±2,468,4±1,8 Manatua: * i

I le faaiuga o le vaitaimi o le placebo, o le maualuga o le toto toto ma le diastolic ua fuaina i le mercury sphygmomanometer (156.3 ± 3.5 / 103.6 ± 1.5 mm Hg) e leʻi ese tele mai uluai tau (161.8 ± 4.2 / 106 , 6 ± 1.7 mm Hg). Togafitiga ma le enalapril ma le captopril na mafua ai le paʻu tele o le toto o le diastolic (i le 91.5 ± 2.0 (p Faʻamataʻuga itu Taimi o mea tutupu Gaoioiga Faʻamaonia Fai fua Faʻamataʻuga itu Taimi o mea tutupu Gaoioiga Faʻamaonia 1100Tele le tale8 vaiasoE le manaʻomia10Tele le tale4 vaiasoFaʻaitiitia le faʻaititia i le 5 mg 250Lagona tiga6 vaiasoFaʻaitiitia le faʻaititia i le 37.5 mg10Lagona tiga4 vaiasoFaʻaitiitia le faʻaititia i le 5 mg 350Ootia2 vaiasoFaʻaitiitia le faʻaititia i le 25 mg20Tele le tale8 vaiasoE le manaʻomia 4100Sputum tau8 vaiasoE le manaʻomia40Tele le tale8 vaiasoE le manaʻomia 5————20Lagona tiga2 vaiasoE le manaʻomia 6100Vaivai5 vaiasoE le manaʻomia20Aafiaga faʻapitoa5 vaiasoE le manaʻomia 7100Tele le tale4 vaiasoE le manaʻomia40Tele le tale7 vaiasoE le manaʻomia 8————20Tele le tale4 vaiasoFaaleaoga 9————15Tele le tale4 vaiasoE le manaʻomia

Nitrosorbide ma isodinite ua aloaia e aoga tele. O le mafuaʻaga o le vaivai o le aʻafiaga o le isodinite o le paʻu vaivai lea o papatusi (pe a uma ona tuʻu i totonu o le vai na faʻamaʻapeina pe a uma le 5 aso, ona faʻamalosi ai lea).

Enalapril o se fomaʻi ua leva ona lauiloa. I Rusia, e tusa ma le luasefulu lua ituaiga o elealapril o kamupani eseese mai fafo ma le tasi ituaiga o gaosiga o fale (Kursk Combine of Medicines) o loo faamauina i le taimi nei. E pei ona mafai ona iloa mai le faʻataʻitaʻiga o loʻo i luga, soo se ituaiga o vailaʻau e manaʻomia ona suʻesuʻe ma le totoʻa. E le gata i lea, o le enalapril (enam) e masani ona faʻaaoga i togafitiga faʻale-soifua maloloina ona o lona taugofie.

O le suʻesuʻega o loʻo i ai nei na faʻaalia ai le maualuga o le gaioiga o le ACE inalapril (enam) i tagata gasegase e maualalo le maualuga o le maualuga. O lenei fualaau faasaina na i ai sona aafiaga malosi e tetee atu i le placebo i le averesi i le aso ma le ao. Enalapril o se fualaau faasaina o le faaumiumi gaioiga ma o le mea lea e fautuaina ai e faatonu i lea taimi i lea aso. Ae ui i lea, e pei ona faaalia i le faatinoga, mo le puipuia lelei o le toto maualuga i tagata mamaʻi i le maualuga o le maualuga o le maualuga o le toto maualuga, e tatau ona faʻaaoga le enalapril 2 taimi i le aso.

O le aʻafiaga aloese o le captopril pe a faatusatusa i le placebo e le taua tele, e na o se faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le toto. O le taua na maua e captopril na o le SBP taimi index.

O le mea lea, o le pulega o le enalapril (enam) i se fualaau masani e 10 i le 60 mg i le aso mo le 2 inumaga ma togafitiga umi o tagata mamaʻi e maualalo i le maualuga o le toto maualuga e mafai ai ona sili atu le mataituina o le toto i le aso nai lo le pulea o le captopril i se fuasela 50 mg 2 taimi aso. O le mea lea, o le enalapril (enam, Dr. Reddy's Laboratories LTD company) i se fualaau e 10 i le 60 mg i le aso mo le 2 inumaga ma togafitiga umi o tagata mamaʻi i le maualuga o le maualuga o le maualuga o le maualuga o le maualuga o le toto maualuga ua i ai se aafiaga sili atu o le antihypertensive e pei o le captopril na faia i le 50 mg 2 taimi i le aso.

1. Kukushkin S.K., Lebedev A.V., Manoshkina E.M., Shamarin V.M.// Iloiloga faʻatusatusa o le aʻafiaga o le mimita (tritace) ma le captopril (capoten) i le 24 itula o le siamaina o le toto faʻamalosi puipuia // Clinical Pharmacology and togafitiga 1997. Nu. 6 (3). S. 27-28.
2. Martsevich S. Yu., Metelitsa V.I., Kozyreva M.P. et al. New ituaiga o fualaau o le faʻataʻitaʻiina o le dineta: o se suʻesuʻega faʻamaonia i tagata gasegase e maua i le fatu o le maʻi fatu / Farmakol. ma le vevela. 1991. Nu. 3. S. 53-56.

Tuua Lau Faamatalaga