Glucobay: faatonuga mo le faʻaaoga

O le faʻamalosi ma le faʻamalosi e faʻalavelaveina ai le alpha-amylase pancreatic (hydrolyzes polysaccharides i oligosaccharides) ma le faʻamaʻi-paʻu-alpha-glucosidases (faʻamavae lalo oligo-, tri- ma disaccharides i glucose ma isi monosaccharides) i le lumen o le inumaga laiti. Faʻaitiitia le faʻavaeina ma le faʻamamaina o le kulukose i totonu o le inumaga, faʻaititia le hyperglycemia postprandial, fesuiaiga i aso taitasi i le kulukose i totonu o le toto. E le faʻateleina le faʻaleleia o le inisalini ma e le mafua ai le hypoglycemia.

I suesuega faataitai in vitro ma i vivo leai se faʻamaoniga o le faʻalogo. O le faʻafoega i kusi ma meaai e le aʻafia ai le fafagaina ma le gaosiga o le gaosiga.

E tusa ma le 35% o le fua faatatau o loʻo togafitia mai le gastrointestinal tract, atonu o foliga o metabolites (e 2% o loʻo i ai i le pepa galue), o le bioavailability e 1-2%. Fmax ausia i le 1 le itula, metabolites - i le maeʻa ai o le 14-24 itula. I tagata gasegase ua le atoatoa (Cl creatinine 2) Cmax faʻaopoopo i le 5 taimi, i tagata matutua - e 1.5 taimi. Ua naʻo le faʻaaogaina o le gasegase, e masani lava i siama oona ma vaega eletise ole vaega, faʻatasi ai ma le fausia o le itiiti ifo ma le 13 gaʻo. O le metabolites autu e iloagofie o 4-methylpyrogallol (i le foliga o le sulfate, methyl ma le glucuronic conjugates). O le tasi metabolite, o se oloa o le pipiiina o se kulūkose molecule i le acarbose, o loʻo i ai le malosi e taofiofi ai le glucosidase alpha. E leai se mea e mafai ona faʻaaogaina e tusa ai ma le 51% o le fualaau faʻamaʻi mo le 96. E tusa ma le 34% o le fualaau o loʻo faʻaaogaina e fatugaʻo e pei o metabolites, e itiiti ifo i le 2% - e le suia ma avea o se metabolite malosi. T1/2 i le faasologa tufatufa - 4 itula, i le laasaga o le faʻasalaga - 10 itula

Le faʻaogaina o le vailaʻau Acarbose

O le maʻisuka ituaiga 2 e masani ona le lelei le togafitiga (o le vasega e tatau ona le itiiti ifo i le 6 masina) poo le le lava o mea e maua mai le sulfonylurea e maua mai i meaai maualalo-calorie, ituaiga 1 o le maʻisuka (o se vaega o le tuufaatasiga o togafitiga), ituaiga 2 o le maʻisuka puipuia (i tagata mamaʻi e le atoatoa le faapalepale glucose faʻatasi ma taumafa ma faamalositino).

Contraindications

O le gasegase, maʻi o le maʻisukacidosis, o le cirrhosis o le ate, o le gasegase ma le masani ona maua o le manava o le manava, e faigata ona maua i le gasegase ma le mafaufau (e aofia ai le syndrome malabsorption, syndrome syndrome), syndrome's recomfort, gastrointestinal tract with increased gas, training colitis, obstruction obstruction, t .h. faʻailoga poʻo le vaʻaia o le tino, maʻi o le gaʻo ma le tuilaʻau, o le tele o le hernias, o le galala faʻalologo (fatu fatu creatinine i luga aʻe o le 2 mg / dl), maitaga, fafagaina o susu.

Faʻaiʻuga o le vailaau Acarbose

Mai le itu o le vaega o meaʻai: tiga o le manava, afaina, afu, manava manava, seasea - o le faateleina o le tulaga o le gasegase (ALT ma le AST), taofia o le intestinal, jaundice, hepatitis (i se tulaga e le masani ai, e afaina i se taunuuga matautia).

Tali a le Allergic: paʻu o le paʻu, hyperemia, faʻaleagaina, urticaria.

Isi: seasea - fulafula.

Fegalegaleaiga

O le aʻafiaga e faʻaitiitia ai le gaʻo ua gaoioi ma isi tagata e faʻafeiloaʻi i le intestinal, faʻatoʻaga o le enzyme digestive e aofia ai le pancreatin poʻo le amylase. Thiazide diuretics, corticosteroids, phenothiazine, hormones thyroid, estrogens, e aofia ai o se vaega o fomaʻi faʻamataʻu, phenytoin, nicotinic acid, sympathomimetics, antiocone, isoniazid ma isi fualaau oona e mafua ai le hyperglycemia, e faʻavaivaia ai le gaioiga faapitoa (gafatia e maua ai le maʻisuka), sulfonylureas, insulin, metformin - faʻaleleia le faʻaoga o le hypoglycemic.

Lapataiga mo le vailaʻau Acarbose

E tatau ona mulimuli mulimuli i se meaai. E tatau ona manatuaina o meaʻai ma meainu e aofia ai le tele o meaʻai, o le suka e mafai ona oʻo atu ai i faʻafitauli o le intestinal. O togafitiga e tatau ona faia i lalo o le pulea o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ma / poo le urine, hemoglobin glycosylated ma le gafa i le tausaga muamua o togafitiga - 1 taimi i le 3 masina ona sosoo ai lea ma taimi. O le faʻateleina o le fualaau i le sili atu i le 300 mg / aso e faʻatasi ma se isi mea, ae o le faʻaitiitia o le faʻailoa i le hyperglycemia postprandial ma se faʻaopoopoga tutusa i le lamatiaga o hyperfermentemia (faateleina le maualuga o le AST ma le ALT i totonu o le toto). Faatasi ai ma le faʻaaogaina o le sulfonylurea poʻo le inisalini, e mafai ai ona atiaʻe le hypoglycemia, lea e faʻasaʻoina e ala i le faaopoopo o le suka (glucose, ae le o le suauu) i meaʻai, poʻo le faʻaaogaina o le kulūkose, poʻo le faʻaaogaina o le glucagon (i mataupu ogaoga). Afai e tupu mai le hypoglycemia, e tatau ona manatua i le mafaufau o le suka i le taimi o togafitiga suka e sili atu ona malepe lemu i le fructose ma le kulukose ma e le fetaui mo le vave faʻaumatia o le hypoglycemia, i nei tulaga e fautuaina e faʻaaoga le kulukose i ni gaʻo tele.

Faʻasologa o foliga

50 mg ma le 100 mg tablets

E tasi le api e aofia ai

gaioiga galue - faʻataunuʻu 50 pe 100 mg,

mea faʻapitoa: colloidal mea faʻamalositino silicon dioxide, magnesium stearate, masini suauu, microcristalline cellulose.

Laupapa mai le paepae papaʻe ma le paʻu samasama o le lanu, lapotopoto i le foliga, ma le togitogi "G 50" i le tasi itu ma le saini Faʻasa i luga o le isi itu (mo se fua o le 50 mg).

Laupapa mai le paʻepaʻe papaʻe ma le lanu samasama, foliga lautele, ma le faailoga ma le vaneina o le "G 100" i le tasi itu ma faailoga i le isi itu (mo se fua o le 100 mg).

Fale faʻamaloilo

O le pharmacokinetics o le acarbose na suʻesuʻeina pe a uma ona faʻafofogaina le tuʻuina atu o se mea e faʻaoga ai le leitio (200 mg).

Talu ai e tusa ma le 35% o le aofaʻi o le leitio (o le aofaʻiga o mea galue ma metabolites) ua faʻateleina e fatufatuga mo le 96 itula, ua manatu o le tikeri o le absorption o loʻo i totonu o nei tapulaa.

O faʻataʻotoga atoa o le radioactivity concentrations e faʻailoaina i ni nofoaga se lua. O le pito muamua, tutusa ma le maualuga o le maualuga o le maualuga o le 52.2 + 15.7 μg / L, e maitauina i le 1.1 + 0.3 itula. O le maualuga lona lua o avega 586.3 + 282.7 μg / L ma e matauina pe a maeʻa 20.7 + 5.2 itula. E le pei o le radioactivity lautele, o le maualuga o le maualuga o le inhibitory in plasma e 10-20 taimi le maualalo. O le foliga mai o le lua peʻa pe a ma le 14-24 itula e foliga mai e mafua mai i le faʻaaogaina o fua o siama siama mai i vaega loloto o le tootoo laiti.

O le bioavailability of drug is only 1-2%. O lenei maualalo maualalo ole pasene o le maua o mea e manaʻomia ona e naʻo le vaega o le intestinal e galue ai. O le mea lea, o le maualalo o le bioavisi o le fualaau faasaina e le afaina ai le togafitiga.

O le tufatufaina o le tufatufaina o le 0.32 l / kg le mamafa o le tino.

O le afa o le ola faʻamaʻi mo le tufatufaina ma le faʻasalaga o le 3.7 + 2.7 itula ma le 9.6 + 4.4 itula, i le faasologa, 51% o le mea galue malosi e faʻaaogaina i le iniseti i totonu o le 96 itula, 1.7% e le suia ma o loʻo galue metabolite - e ala i fatugaʻo.

O le gaioiga malosi o le vailaau oona Glucobay® - acarbose o le pseudotetrasaccharide o le microbial origin. Glucobay® e mafai ona faʻaaoga e togafitia ai le maʻisuka-tutoʻatasi ma le insulin-tutoatasi le maʻisuka.

O gaioiga e galue i le maualuga o le gastrointestinal tract, e taofia ai le gaioiga o enzymes o le iniseti laiti (alpha-glucosidase), lea e aʻafia i le malepe, oligo ma polysaccharides. O se taunuuga, o le tuai o le faʻatuai o le gaʻoina o gaʻo, na sosoo ai ma le tuai ona tuʻuina atu ma le faʻaaogaina o le kulukose, lea e faia i le taimi o le malepelepe o gaʻo. O le mea lea, o le acarbose e tolopo ma faʻaitiitia ai le faʻateleina o le felaʻuaʻiga i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. Ona o le paleni paleni paleni o le kulukose mai le manava, o le avega masani o le kulukose ma ona fesuiaiga i aso taitasi ua faaitiitia. I le tulaga o le faateleina o le maualuga o le hemoglobin glycosylated, o le acarbose e faaitiitia lona maualuga.

I taimi e le i ai ni faʻafitauli, na maua ai i tagata gasegase e faʻavaivaia le glucose toleniga, o le pulega faifai pea a Glucobaya® e faʻaititia ai le aʻafiaga o le tupu aʻe o le maʻisuka ituaiga 2. E le gata i lea, na maua ai i le taimi lava e tasi na latou faʻaitiitia ai le faʻalavelave o faʻamaʻi cardiovascular ma le faʻaleagaina o le myocardial.

O le faʻaaogaina o le Glucobaya® mo le maʻisuka ituaiga 2 e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le atiina ae o maʻi cardiovascular ma le infarction myocardial.

Faailoga mo le faʻaaogaina

- togafitiga o le maʻisuka e faaopoopo atu i togafitiga o meaʻai

- Puipuia o le maʻisuka ituaiga 2 i tagata gasegase ma le faʻamaonia le faapalepale o le kulukose * faʻatasi ma taumafa ma faamalositino

* ua faauigaina o le concentration o le glucose plasma 2 itula i le maea ai o le uta o le kulukose e 7.8-11 mmol / l (140-200 mg / dl) ma le maualuga o le kulukose o le 5.6 - 7.0 mmol / l (100-125 mg / dl )

Tosiga ma le pulega

O le fualaau o le fualaau faasaina ua filifilia e le fomaʻi taitoatasi mo tagata maʻi taitoatasi, talu ai ona o lona aoga ma le toleniina e eseese.

O fualaau o Glucobaya® e aoga pe a fai e ave loa loa aʻo le i ai meaai, e aunoa ma le mimiti, faatasi ai ma se vaega itiiti o le suavai, poʻo le mimiti faatasi ma le vaega muamua o meaai.

Togafitiga mo le maʻisuka e faaopoopo i meaʻai

Seʻi vaganā ua faʻasinoina, o loʻo fautuaina i lalo:

O le fua muamua o le 1 papalama o le 50 mg 3 taimi i le aso ma taumafa taitasi poo le ½ laulau o le 100 mg 3 taimi i le aso ma meaai taitasi. I le lumanaʻi, e tatau ona faʻateleina le fualaau i le fua o aso taʻitasi o le 300 mg i le aso (2 pauna o le 50 mg 3 taimi i le aso ma taumafataga taʻitasi poʻo le 1 papalama o le 100 mg 3 taimi i le aso ma meaʻai taitasi).

I nisi tulaga, pe a tatau ai, o le fualaau o le vailaau faasaina e mafai ona faateleina i le 200 mg 3 taimi i le aso ma taumafa taitasi.

O le fualaau e mafai ona faʻaleleia pe a maeʻa le 4-8 vaiaso pe a fai e le maua i le gasegase le aoga o le falemaʻi.

Afai o le tagata maʻi, e ui lava i le tausisia o le taumafa, afaina ma le manava manaia e faateleina, ona tatau ai lea ona taofi le faateleina o le fualaau o le vailaʻau, ma i nisi tulaga e tatau ona faaitiitia le fualaau.

O le fua faatatau masani o le fualaau oona e 300 mg i le aso.

Puipuia o le maʻisuka ituaiga 2 i tagata gasegase e maualalo le glucose faapalepale i le tuufaatasiga ma taumafa ma faamalositino

O le fua muamua o le 50 mg i le aso (50 mg tablets poʻo le 100% o fuamosa i le aso). I le gasologa o le 3 masina, o le fua muamua ole faasolosolo malie ile faasolosolo ole togafitiga o le 100 mg 3 taimi i le aso (2 pusa o le 50 mg poo le 1 papalama o le 100 mg i le aso ma le taumafataga taitasi).

O se suiga i le fualaau oona po o se fuataga e le manaomia le tulafono.

Tagata gasegase e maua ai le gaʻo galuega

I tagata gasegase ma le gase o le galuega, e le manaʻomia se suiga i le faʻatulagaga o fua.

E leai ni tapulaa i le aofai o le aveina o le Glucobay®.

Taumafa ma ave le mamafa

O le faafitauli sili lea. O fautuaga faigofie e pei o le faatapulaaina o gaʻo ma le faateleina o le fualaau faisua, iʻa fagota ma fatuga atoa i le taumafataga e le fetaui ma tagata. I le avea ai o se tulafono, e manaʻo le tasi e 'ai mea e sili ona fiafia i ai, o le tofo le toʻotoʻo. Ma e ui ina le gata ina le maua le mamafa, ae ia aveesea foi le faaputuga. Ae paga lea, e leai ni vavega i le lalolagi. Afai e te faʻateleina kalori nai lo oe faʻaaluina, o le a tuʻuina i itu.

Ae o lenei tulafono e le o manino i tagata uma. A leai, faʻapefea ona faʻamalamalama le vave vave ona tupu mai o poloka poloka o gaʻo ma gaʻo? Faʻasalalauga folafola mai e mafai ona e fiafia i mea e sili ona e fiafia i ai, pe a uma ona ave lau piliki. Ma o meaai uma o le a tuua le tino e aunoa ma se afaina. O le mea lenei - seʻio tatou faʻatusatusa faatasi.

O mea uma e lelei

E faigofie lava ona oʻo mai i le faaiuga, ua lava le mafaufau i le maketi o fualaau faʻaonapo nei e faʻaitiitia ai le mamafa. E aofia ai i totonu o fualaau faasaina ma e oo lava i vailaau e tineia ai manu faalafua, fualaau faasaina. Talu ai nei, o se fualaau faasaina ua fuafuaina mo togafitiga o tagata mamaʻi ua maua i le maʻisuka ua amata ona lauiloa. E faʻaaogaina mo le gau o le mamafa "Acarbose". Ole iloiloga oi latou na suʻeina le fualaau faasaina e matua ese lava mai le tasi ma le isi, o nisi o ia mea e leaga. Leai, o tagata na matua leiloa le mamafa, ae o aʻafiaga i le itu e leai se mea e sili ona lelei. O lea e maua ai e tagata uma le avanoa e mafaufau ai i taunuuga, o le aso o le a tatou mafaufau ai i foliga o lenei fualaau faasaina, o lona faamoemoega ma lona aafiaga i le tino.

E le o se panacea

O le fili pito sili ona matautia o se tagata matagofie o le suamalie. E matua faigata lava le teenaina o se pa poʻo kuki, pai pe faʻamaʻa. Ma o se taunuuga, e maua e le tino se tele o meaʻai gaʻo. Ioe, e le mafai ona e faʻaaluina, seivagana ua e galue faaletino i se fale fau.

O le mafuaaga lena ua tosina atu ai tamaitai i fualaau faasaina lea e mafai ona poloka ai vailaʻau maso faigofie, aua e mafai ona faʻaaogaina mo le mamafa o le mamafa. E tele lava iloiloga e uiga i le "Acarbose", ae e tatau ona e manatuaina o lenei vailaʻau na gaosia ina ia maua ai le fesoasoani talafeagai i le maʻisuka. O le paʻu o le mamafa o lona itu o lona aʻafiaga.

Gaioiga galue

A aunoa ma se fomaʻi, e toetoe lava a le mafai ona faʻatau. O le mea moni, atonu e le mafai ona e faʻamaonia le endocrinologist e te manaʻomia o ia e faasaʻo tino o le tino. O se oloa faafomai, o lona faʻaaogaina e tatau ona faʻamaonia. E le gata i lea, faatasi ai ma le faʻaogaina faʻatasi o le "Acarbose" ma isi fualaau, o aʻafiaga e mafai ona faateleina.

O le gaioiga malosi o le mea e gasegase, o le poloka o le alpha-glucosidase, o le enzyme o le pancreas. E talepeina ai suga faigata i le kulukose ma le fructose. Tatou taofi iinei mo sina mea, aua e taua le malamalama i le auala e aoga ai fualaau faasaina ma pe aisea "e aʻafia ai le" Acarbose "i le paʻu o le mamafa. O faʻamatalaga e uiga i fomaʻi e le o se mea e sili ona mautinoa, latou te le fautuaina le faʻataʻitaʻiina o latou soifua maloloina.

O le mea lea, o le faʻamalo o le glucosidase e faʻasaina ai le gaogao ma le faʻaaogāina o gaʻo i totonu o le pepe. O le mea lea, o le faateleina o le kulukose o le toto e faʻaitiitia pe a uma ona faʻaaogaina meaʻai gaʻo. O le iʻuga, o loʻo maua e lou tino ni calories itiiti, lea e aofia ai se paʻu vaivai.

Mo le nifo manogi suamalie

O lenei vaega o tagata e masani ona tofotofoina le aafiaga o nei vailaʻau i luga ia i latou lava. I soo se tulaga lava, o lenei mea e molimauina i iloiloga. "Acarbose" mo le gau o le mamafa e foliga mai e talafeagai. O le taimi nei e le mafai ona e tausia se numera mamafa. Fiafia i lau meaai e sili ona e fiafia i ai e aunoa ma le fefe e saili nisi centimita i ou sulu ma pulou.

I le taimi lava e tasi, e toatele tagata o le ai ai se fesili: o le a le mea e fai e le tino e aunoa ma gaʻo? E oʻo lava mo se tagata soifua maloloina, e tupu tele i faafitauli tetele, ma afai tatou te talanoa e uiga i tagata mamaʻi o loʻo maua i le maʻisuka, e mafai lava ona latou pauu i se paʻu mai le matelaina o le gaʻo. Ua fai mai le kamupanī o le aʻafiaga o le vailaau faʻasaina ua faʻamapulaʻaina. O lona uiga, e le mafai ona ia faʻaitiitia le toto suka i lalo ifo o se tulaga taua.

Uluai manatu

O lenei sei tatou tilotilo pe faapefea ona aoga lenei mea faigaluega. O lona aoga aoga e faapenei:

  • O le fualaau faasaina e toetoe lava a poloka atoa ai le gaogao o gaʻo vailaau sau, sei vagana ai se numera itiiti. O se taunuuga, o le mamafa e amata ona paʻu vave. E tutusa lava peiseai na e tuʻuina atu suka, falaoa, taʻavale ma pusa.
  • O lenei faagasologa e le afaina ai le maso maso, talu ai ona o le protein na ulufale i totonu o le tino ua gauai e aunoa ma ni faafitauli.
  • O le fualaau faasaina e faʻaitiitia ai le manaʻo, o le a sili atu ona faigofie le faagasologa o le leiloa o le mamafa.

E tatau ona maitauina e le gata o le "Acarbose", ae o isi foʻi vailaʻau faʻamaina oona e tasi lava lona aafiaga. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e faʻatapulaaina e tagata gasegase lo latou suamalie, paluga ma falaoa, o lea e leai ni faʻafitauli i le inuina o fualaau. Ae o se tagata masani e le masani i nei tulafono ma o loʻo faaauau pea ona 'ai le taeao i le lauti suamalie ma susu, o le roll roll or cookies. O le a le mea na tupu o se taunuuga? I totonu o le iniseti o loʻo i ai le tele o meaʻai gaʻo, e leai se mea e talepeina ai i lalo, ogaoga tiga, tiga ma faʻamalosi i le falemaʻi e atiaʻe. Aua e te manao e te lagonaina na lagona? Aloese mai i punaoa o gaʻo, seivagana mo cereal atoa o le sana i le faʻaogaina. Ona le manaomia ai lea o fualaau faasaina. O le a oʻo mai lava le aʻafiaga.

O fautuaga nei mai le tele o fomai, tagata fai meaʻai ma endocrinologists. Leai se mea e tatau ona e tagofia ai fualaau faasaina lea e mautinoa lava ua fuafuaina mo isi faamoemoega. Ae o le mea moni, o tamaitai e matua mausali. Ma afai e te filifili e faʻaaoga le "Acarbose" / analogues o lenei vailaʻau, o le a le taofia. Ia, o le matagofie e manaʻomia ai le ositaulaga. Ae o tagata na afaina i se faaupuga lauiloa? E tatau i se tasi ona mafaufau i taunuuga o sea laasaga.

O mea e tatau ona e iloa

O le mea masani lava, e le manaʻomia e le tagata gasegase ona suʻesuʻe le tuufaatasiga o fualaau faasaina ma filifili le metotia, pe a fai e avatu e le fomaʻi fautuaga ma faʻatonuina le faʻatulagaga o fua. Ae afai e te filifili e ave oe lava ia, ia mautinoa e faitau faatonuga mo le faʻaaogaina. "Acarbose" e faʻaaoga mo le maʻisuka ituaiga 2 ma le le atoatoa o le togafitiga o meaʻai. E le gata i lea, o le umi ole aso e tatau ona le itiiti ifo i le 6 masina. O se sooupu ua faatonuina foi o se vaega o togafitiga faigata mo le maʻisuka ituaiga 1.

Faʻaiʻuga

O se faʻafitauli tiga, aua o le lisi o "aʻafiaga itu" e matua manaia lava. Ae o le aspirin sili ona taatele e le mafai ona taʻua o le saogalemu atoatoa. O aʻafiaga o loʻo taua i lalo o loʻo lisiina i faatonuga:

  • Faʻafitauli o le tino
  • Tali atu i le Allergic.
  • Faʻafitauli i totonu o le mea oona. O lona uiga o le vevela, manava, manava.
  • O gaioiga mai le ate. Atonu o ni nai mea laiti e le afaina ai le soifua lelei. Ae o le atinaʻeina o jaundice e mafai foi.

O le a aoga le faamasani ia oe lava i iloiloga o le tagofia o fualaau faasaina. "Acarbose" mo le gau o le mamafa o loʻo faʻaaogaina, e ui lava i lapataiga uma a tagata fai meaʻai. O le mea moni, e tele tagata e le o iai ni aʻafiaga aʻafiaga ma sa faamalieina i le aʻafiaga o le fualaau faasaina. O nisi iloiloga e sili atu le faamaoni i le tino nai lo le Xenical, lea e mafai foi ona mafua ai lagona tiga, aemaise lava, pe afai e fiafia se tasi i meaʻai gaʻo.

Aafiaga masani

O le tele o taimi, e pei ona mulimuli mai i faatonuga, o tali le lelei o faafitauli i le gastrointestinal tract. Ae o loʻo i ai tagata e le o se toʻasefulu toʻalua na filifili e tofotofoina le aʻafiaga o se vailaau faʻapitoa ia i latou lava. I le tau "Acarbose" o loʻo avanoa, o se isi mafuaaga lenei e faʻataʻitaʻi ai lenei fualaau faasaina. O se taunuuga, mo nisi o le maumau o mea uma e lelei tele latou te faʻaaogaina mo le tele o masina i le laina, i le taimi lava lea e fiafia ai i latou i laʻau suamalie ma toesea nai kilokalama. Ae paga lea, e le o tagata uma e laki.

E tatau ona manatuaina o se faʻataʻitaʻiga moni lava, lea e faʻaalia ai le tele o le faʻaaogaina o gaʻo. Ae o le mea lava lea, ma i aso o lumanaʻi ua talitonu tagata i lenei mea. Afai e paleni le taumafataga, ona leai lea o se faʻafitauli.

O se tuusaunoaga e mafai ona mafaufauina o le manava manaia poo le taoto i le 2-3 aso muamua o le ave o vailaʻau. Ae e taua le faateleina o le tele o le suamalie, o se "taua" e amata i le manava. O lagona, faʻamasinoina e ala i iloiloga o tagata o loʻo mafatia, e le lelei: maʻi, moa, vavae, tala ma vevela.

Auala i fafo

Ua maeʻa ona matou suʻesuʻeina le faiga o gaoioiga a Acarbose. E faʻaputuina faʻamalosi gaʻo i totonu o le fatu, aua e le mafai ona vaeluaina ma faʻafefe. O iina latou te feoai ai, lea e tau atu i na taunuuga. O le mea lea, e mafai ona tatou fai atu o le vailaau faʻasaina ei ai foi lona aoga. Aʻoaʻo oe e 'ai le selu i na o le fale ma i faaiuga o vaiaso. O lenei lava mea lelei. Ma afai e amata ona "faapipiiina," ona tatou aveeseina uma lea o gaʻo, e aofia ai le falaoa ma le cereals, mo le 4-6 itula - ma o mea uma e pasia. O lea e tusia e tagata a latou iloiloga. Ae e aoga le leiloa o le mamafa i lenei auala? O faʻalavelave i totonu o le tino e mafai i nisi taimi ona le mafai ona faʻafitia.

Le faiga o gaioiga ma faatonuga mo le faʻaaogaina o Acarbose Glucobay

Mo le tele o tausaga e tauivi ma le DIABETES e aunoa ma se taumafaiga?

Ulu o le Inisetiute: "O le a e maofa i le faigofie o le togafitia o le maʻisuka i le ave i aso uma.

Ona o le faaletonu tumau o le hormonone o le inisalini, o se maʻi ogaoga o le endocrin system e atiina ae i totonu o le tino - maʻi o le maʻisuka.

O le gafatia o tagata ei ai lenei maʻi faʻapitoa e lagolagoina e vailaʻau faʻamalosi e faʻasaina ai le kulūkose. Acarbose o se vailaʻau faʻamalosi lelei mo togafitiga o le maʻisuka.

Faailoga mo le tofiga

O fualaau faasaina ua faatonuina e le endocrinologist pe afai oi ai mea nei e maua ai:

  • ituaiga 2 maʻisuka faʻamalosi,
  • sili ona tumu i totonu o le toto ma gaʻo o le lactic acid (lactic acid diabetic coma).

E le gata i lea, i le faʻatasi ai ma taumafa taumafa, o le fualaau faasaina ua faʻaalia mo le maʻisuka ituaiga 1.

O le faʻaaogaina o le vailaau faʻasaina e le taliaina pe afai o le tagata maʻi o loʻo i ai mea nei e maua ai le faʻamaonia:

  • patino le le faapalepale,
  • faʻafitauli tele o le maʻisuka (ketoacidosis o le maʻisuka poʻo le DKA),
  • fesuiaiga le faʻafefeteina o le ate ate (cirrhosis),
  • faigata ma tiga tigaina (dyspepsia) o se natura masani,
  • suiga o le cardiovascular galuega faʻaleleia e tutupu pe a uma ona 'ai (Remoked's syndrome),
  • le vaitau o le faʻataʻitaʻiga ma le susu,
  • faateleina le gaosiga o le kesi i totonu o le manava,
  • faamai pipisi tumau o le membrane mucous o le colon (ulitisrative colitis),
  • faʻasolosolo o totoga o le tino i lalo o le paʻu (paʻu).

Faʻavaeina ma le masini o gaioiga

Acarbose (Igoa Latina Acarbosum) o se fomaʻi vailaʻau e maua ai sina siʻosiʻomaga faigofie o le suka, faigofie faʻafefete i totonu o le vai.

O le vailaau o loʻo faʻapipiʻiina e ala i le gaosia o meaola oona i lalo o le malosi o enzymes. O le meafaitino o le Actinoplanes utahensis.

O le acarbose e faʻaleleia ai le maʻisuka polymeric i le faʻasaina o le tali o le enzyme. O le mea lea, o le maualuga o le faʻavae ma le malosi o le malosi o le suka i totonu o le inumaga ua faʻaitiitia.

E fesoasoani lea i le faʻamautinoa o le maualuga o le kulukose o le toto. O le fualaau faasaina e le faʻagaoioia ai le gaosiga ma le faʻamalositino o le insulin ile horstone ma e le faatagaina ai le faʻaitiitia o le suka i le toto suka. O vailaʻau faʻapitoa e faʻaitiitia le ono mafai ona atiaʻe le maʻi cardiovascular, ma le alualu i luma o le maʻisuka.

E le sili atu i le 35% le faʻaaogaina o le vailaʻau (absorption). O le faʻaogaina o se mea i totonu o le tino e tupu i laasaga: o le absorption muamua e tupu i totonu o le tasi ma le afa itula, tulaga lua (absorption o oloa gaosia) - i le va o le 14 itula i le aso e tasi.

Faatasi ai ma le gasegase o le faaletonu atoatoa o gaioiga (toe gaogao), o le faateleina o le vailaau faasaina e faateleina le lima taimi, i tagata e 60+ - 1.5 taimi.

O le fualaau faasaina ua aveesea mai le tino e ala i le inumaga ma le polokalama urinary. O le vaitau o lenei faagasologa e mafai ona oʻo i le 10-12 itula.

Faatonuga mo le faaaogaina

O le faʻaaogaina o le acarbose e aofia ai le umi o le togafitiga. O pusa e tatau ona onā i le itiiti ifo ma le kuata o le itula ao lei faia se taumafataga.

I le uluaʻi taimi o togafitiga, 50 mg o le vailaau faʻasaina ua faʻataʻitaʻiina faatolu i le aso. I le leai o ni aʻafiaga le lelei, o le fualaau e maualuga ile 2-4 taimi ma le vaeluaga o le 1-2 masina.

O le maualuga o le dose e tasi e 200 mg, aso - 600 mg.

Mo faamoemoega faʻasolosolo, o le fualaau oona e ave i se tau e mafai ona faʻaaogaina (50 mg) i le aso. E tusa ai ma faʻamatalaga, e mafai ona faʻaluaina le vailaʻau.

E mafai ona faʻaaogaina le Glucobai e faʻaaoga mo le paʻu mamafa?

O fualaau faʻatele masani e maua i luga o le Acarbose o le fualaau faʻamaina a Glucobay. O lona faʻamalositino aafiaga, faʻamaoniga ma le faʻailogaina mo le faʻaaogaina e foliga tutusa ma le Acarbose. Ae ui i lea, o le faʻaaogaina o fualaau faasaina e le faatapulaaina i togafitiga o le maʻisuka.

Glyukobay e sili ona lauiloa i tagata taaalo ma tagata o loʻo tauivi ma le mamafa. E mafua ona o le malosi tele o le fualaau faasaina - o le mafai ona taofia le fausia ma le faʻaaogaina o le kulukose. O le mafuaʻaga o le mamafa o le mamafa, e pei o se tulafono, o se aofaiga sili atu o le gaʻo. I le taimi lava e tasi, o gaʻo gaʻo o le punavai autu lea o punaoa malosi a le tino.

Pe a fegalegaleai ma gaioiga o meaʻai, o meaola gaʻo faigofie e vave ona aʻafia e le manava, o gaʻo vailaau faʻamalosi e ala atu i le laasaga o le faʻasologa i mea faigofie. A maeʻa ona faʻaleleia le tino, ona taumafai lea o le tino e faʻaaogaina mea ma tuʻueseese "faʻaagaga". Mo le puipuia o nei faiga, oi latou e mananao e aveesea le mamafa e avea Glucobai o se sui e taofia ai le carbohydrate.

Ata vitio e uiga i fualaau oona gaʻo-faʻamaʻi:

O aʻafiaga, faʻalavelave ma faʻapitoa

O aʻafiaga le talafeagai i le taimi o le faʻafoega o fualaau faasaina e masani lava mai le epidermis ma le gastrointestinal tract.

E aofia ai:

  • afaina
  • nofoa le fiafia
  • afaina oona (dyspepsia),
  • faigata le faʻalauteleina o mea o loʻo i totonu o le vaega o meaʻai (faʻaogaina o le intestinal),
  • maualuga bilirubin maualuga (jaundice),
  • mūmū o le paʻu na mafua ona o le faʻalauteleina o capillaries (erythema),
  • fomaʻi epidermal.

O le tele o le togafitiga ua faʻamaonia e faʻaalia i tiga o le manava, faʻateleina le gaosiga o le kesi, manava. O le toomaga i lenei tulaga o se mea faʻapitoa, faʻatasi ai ma le faʻaaogaina o ipu gaʻo mai le meaai.

O le faʻataʻitaʻiga ua faʻataʻitaʻiina ma le faʻaeteete tele i tagata gasegase faʻamaʻi pipisi, faapea foi ma talavou i lalo ifo o le 18 tausaga.

I le taimi o togafitiga faʻamalositino, o tulaga autu e:

  • mulimuli i se taumafa paleni
  • siaki faifaipea o le hemoglobin, transaminases ma le suka (toto totogia).

I meaai, o le sucrose e tatau ona suia i le kulukose.

Analogues o fualaau faasaina

O vailaʻau faʻatasi ma le tutusa o aʻafiaga e aofia ai le gasegase o le mea autu autu.

E lua fualaau faasaina e faaaoga e sui ai:

Glucobay50 ma le 100 mg pepa lolomiBAYER PHARMA, AG (Siamani) Alumina100 mg tablets"Abdi Ibrahim Ilach Sanay ve Tijaret A.Sh." (Turkey)

Manatu o maʻi

Mai suʻesuʻega faʻapitoa, e mafai ona faʻamaonia e aoga lelei Acarbose i le tausiga o le toto maualalo maualalo, ae o lona pulega e masani ona o faatasi ma aʻafiaga le lelei, o lona faʻaaoga e le talafeagai le faʻaitiitia o le mamafa.

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

Na togafitia le vai e pei ona faatonuina e le fomaʻi ma e tusa lava ma faatonuga. E le gata i lea, ou te aveina le 4 mg o NovoNorm i le taimi o le malologa. Faatasi ai ma le fesoasoani a lua fualaau faasaina, e mafai ona tumau pea le suka o le aoauli. Acarbose "e tineia ai" le aʻafiaga o gaʻo vailaʻau, o aʻu faailoilo e lua itula pe a uma ona 'ai e 6.5-7.5 mmol / L. Muamua, e le itiiti ifo i le 9-10 mmol / L. O togafitiga e aoga tele.

E iai loʻu maʻisuka ituaiga 2. Na fautuaina e le fomai Glucobai. E le mafai e le laulau ona faʻafefiloi le kulūkose i totonu o le gastrointestinal tract, o le mea lea, o le suka "e le oso". I loʻu tulaga, o le vailaʻau faasaina le suka i le pito sili ona maualalo mo le maʻisuka.

Sa ou taumafai ia Glucobai o se auala e faaitiitia ai le mamafa. Aafiaga aʻafiaga. O le manava masani, faʻatasi ai ma vaivaiga. Afai e te le mafatia i le maʻisuka, galo e uiga i lenei vailaʻau ma ave le mamafa ma le fesoasoani o meaai ma gaioiga faaletino.

O vailaʻau o faʻamaumauga. O le tau o fualaau o Glucobai e tusa ma le 560 rubles mo le 30 vaega, ma se vailaau e 100 mg.

New Generation Type 2 Mate Masaʻi

O se maʻi o loʻo fautuaina togafitiga mo le maʻisuka ituaiga 2, o fualaau oona ua filifilia i se faiga faʻaopoopo. O a latou meaʻai e masani lava e le taofia i le olaga atoa. E moni, o se taumafataga e muamua ona tuufaatasia. Ma e naʻo le taimi lava lena, pe a fai e manaʻomia le manaʻoga, o le togafitiga ma fualaau faʻamalosi e faia. E mafai ona faʻamatalaina i le mea moni o le faʻafetai i meaʻai, o kulūkose e mafai ona tausia masani. O lea la e leai se manaʻoga mo sauniuniga inisalini. E aliali mai pe a amata ona faʻamalosia maʻi.

Vaega o le faʻaaogaina o vailaʻau

O le faʻamaʻi o loʻo faʻaalia i se atinaʻe faifai malie. I le taimi muamua, o ona faailoga e faʻaalia i le vaivai. O le mea lea, o le mea e leaga ai, e toatele e liliu atu i fomaʻi pe a tupu ni faʻafitauli. Afai e le amanaia le faamai mo se taimi umi, o le faasoasoa e mafai ona vave.

O le faʻavae o le maʻisuka togafitiga o le faʻaaogaina o fualaau. O fualaau oona e sau i ni vaega.

O le togafitiga e tatau ona:

  1. Faʻaosofia le gaosiga o le inisalini.
  2. Faʻateleina le lagona o le tino ile hormone.
  3. Faʻamalo le aveʻeseina o le kulukose ma faʻaititia le gluconeogenesis, o lona uiga, lona faʻasologa.
  4. Faʻatonu totoga o le lipid saʻo.

I se faapuupuuga, faatasi ai ma le fesoasoani o togafitiga e tatau ona faʻavaeina ai le umi o le pulea o le tino ma puipuia ai faʻafitauli.

O le vaega autu o fualaau mo le maʻisuka ituaiga 2 e aofia ai:

  1. Vailaʻau, ona o lea, o le pancreas e maua ai le inisalini sili atu. O loʻo matou talanoa e uiga i sauniuniga o le sulfonylurea o loʻo i ai se siosiomaga faʻapena e tutusa ma fesuisuiai i le tupulaga. Talu ai nei, na maua ai foi fualaau faasaina, Novonorm ma Starlix.
  2. Biguanides, o le mafuaʻaga o le faʻaleleia o le aʻafiaga o le toto ile hormone. O lauiloa e lua e faʻavae i metformin (Siofor, Glucofage). Ua faatonuina i latou mo le mamafa o tagata, ao latou saofagā i lona faʻaititia.
  3. Alpha glucosidase inhibitors. Faʻavave le faʻavaivai o le kulūkose. E masani ona faʻaaoga vailaʻau "Glucobay."
  4. Sensitizers (tagata e iai le vaʻaia). Faafetai ia i latou, o le talileleia o fusi i le hormone e faateleina. Faʻaauau i faʻamaumauga o le cell e masani ona faʻaaogaina e faʻaaoga ai le Actos.

I se isi vaega o loʻo i ai faʻamaʻi faʻamalosi e pei ona faatonuina mo le maʻisuka ituaiga 2. Latou te manaʻomia, pe'ā iai ni faʻafitauli o se vateatea. O le toto o le toto e masani lava ona faʻatonutonuina e togafitiga o le thiazide, faʻapena foi ma le calcium channel blockers (calcium antagonists).

Inisalini o fualaau faʻapitoa

Faatasi ai ma vailaʻau, thiazolidinediones ma biguanides e tatau ona iloga. E tofu le vaega ma ona lava lelei.

O le maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka, e pei o thiazolidinediones, e faʻaaoga mo:

  • faaitiitia le lamatiaga o le faateleina o le tulai mai o faafitauli i vaʻa toto,
  • toga faʻamalosi,
  • laʻau peta pancreatic
  • puipuiga ma togafitiga.

Ae paga lea, ei ai foi a latou faaletonu.

O le thiazolidinedione togafitiga e mafai ona taʻitaʻia ai:

  • le faʻaalia o isi pauna,
  • fula o le pito i lalo,
  • osteoporosis.

Ina ia maua ni taunuuga masani pe sili atu, o tupe e tatau ona faia mo se taimi umi. E le gata i lea, o loʻo i ai tapulaa i luga o le latou faʻaaogaina.

O le lisi o tagata gasegase ua faʻasaina mai i vailaau faʻasaina e aofia ai maitaga ma maitaga tamaitai, faʻapea foi ma tagata o loʻo mafatia mai:

  • maʻi faʻalaʻoʻoʻo maʻi,
  • loto vaivai
  • siama fatu fatu.

E le mafai ona e tuufaatasia le inisalini ma le thiazolidinediones i le taimi e tasi.

O se togafitiga lelei lelei e matauina foi mai le faaaogaina o biguanides.

  • o loʻo i ai se faʻaleleia atili o le toto, ae o le tele o le cholesterol ua faʻaitiitia,
  • o le hypoglycemia ua mou atu,
  • o le lamatiaga o le fatu fatu i tagata mamaʻi e mafatia i le mamafa o le mamafa e faʻaititia i se mea maualalo.

Biguanides e le mafua ai le gaʻo. E ui, pe a faʻaaogaina, e mafai e le tagata maʻi ona faitio i se lagona o le le toʻa i le gastrointestinal tract.

  • foia le ate
  • ava malosi
  • tauaveina se tamaititi.

O fomaʻi e sili atu le faʻaaogaina o fualaau oona nei mo togafitiga: Siofor, Glyukofazh, Metonu.

Faʻaopoopoga faʻamalosi e faʻaosofia ai fualaau faasaina

O gaioiga pancreatic e faʻaaogaina i le fesoasoani a le sulfonylurea o mea e maua mai ma meglitinides. O le filifiliga muamua o vailaau, o lona aafiaga e lagona toetoe lava a vave. Faʻafetai atu ia i latou, o faʻafitauli faʻapitoa e tutupu faʻafuaseʻi. E masani lava ona faatonuina o le "Diabeton MV", "Maninil." I nisi tulaga, e faʻasaina le togafitiga ma le sulfonylurea.

  • gasegase ma le le atoatoa po o le ketoacidosis,
  • maʻitaga
  • faʻaipoipo.

E ui lava o vailaʻau e maua ai vave vave, e mafai:

  • hypoglycemia,
  • atinae o le tetee
  • mamafa tele.

Ae o meglitinides, e mafai ona faʻaaogaina e tausisia ai le maualuga o le suka i le tulaga saʻo. E i ai foi a latou aafiaga vave. O le tele o taimi, e filifilia NovoNorm ma Starlix.

E le o iai foi mea le lelei. Muamua, e mafai ona faateleina le mamafa o le tino. Lona lua, e leʻi faʻamaoniaina e faapea, faʻatasi ai ma le faʻagasologa o le faʻaaogaina, o le aoga o meglitinides e tumau pea.

O fualaau uma o loʻo i luga e mafai ona faʻaosoina ai le fatu, faʻamaʻi ma le glycemic coma. O le mea lea, i tausaga talu ai nei, o le tele o fomaʻi na teʻena nei tupe, ma suia i fualaau fou fou.

Siofor ma Glyukofazh

Mo le maʻisuka, o nei vailaʻau e faʻavae i metformin. Afai o le siama o le maʻisuka ituaiga 2 e tupu i se taimi vave, pe afai ole taumafa o le maʻi e maualalo le carbohydrate, ma o le a ia masani ona ave le metformin, ona le toe manaomia ai lea o fualaau faasaina ma inisiua.

"Siofor" ua faʻaalia e le gata mo le maʻisuka, ae faʻapea foi mo tagata uma o loʻo i ai le faʻalavelave o le malosi o le systolic ma le diastolic. Pills fesoasoani e faʻamaonia le taamilosaga fafine ma toe faʻafoʻi galuega faʻapitoa.

O maʻi pe a ma le 65, faʻapea foi i latou o loʻo feagai ma le tele o faamalositino i aso taitasi, e tatau ona faʻamaonia Siofor ma le faʻaeteete (lactic acidosis, lea o loʻo faʻatasi ma le faateleina o le eletise, e le faʻamaloloina).

Ina ia faʻaleleia le gaioiga a Siofor, e fautuaina e le endocrinologists ia fualaau fou-o le glucagon-like peptide-1 agonists (GLP-1) ma le dipeptyl peptidase-4 (DPP-4) inhibitors.

I le tulaga muamua, o se vailaau faʻasaina e aofia ai le hormone e faʻaitiitia ai le manaʻo ma faʻateleina le gaosiga o le inisalini. Maua i le tulaga o se peni. Injections e tatau ona faia i le tasi itula aʻo leʻi 'ai. E tasi le faʻataʻitaʻiga e lava i le aso.

O le filifiliga lona lua o se ituaiga o vailaʻau e aofia ai se enzyme e faʻaleagaina ai le GLP-1. Ole fua fautuaina ole 1 le papa ile aso atoa.

Uiga lelei o "Glucophage":

  1. Faʻaitiitia le taumafa o gaʻo i le gastrointestinal tract.
  2. Tuʻuina o le kulukose i le ate.
  3. Faateleina le malosi o le insulin.
  4. Faaleleia le faagasologa o le excretion o le suka i sela.

I se vaega toaitiiti o tagata gasegase mai le tagofia o metformin, o faʻamatalaga leaga e mafai i le tulaga o:

  • taʻavale
  • gaosiga tau metotia i totonu o le vavau o le tautala,

  • vili,
  • tootoo o le intestinal
  • sili atu le tele o gaʻo i totonu o le manava,
  • manava manava.

Ina ia aloese mai ia ituaiga o gaioiga, ua faia ai fualaau faasaina mo le maʻisuka ituaiga 2, lea e le afaina ai aʻafiaga. E uiga ile Glucofage Long.

O avelaʻau e faʻaalu i le aso. O le iʻuga, o le metformin e tuʻuina atu ma le manino ma mo se taimi umi. E leai se mea muamua e tupu i luga o le toto.

E tatau ona faʻamatala eseese e uiga i mataupu e faʻasaina ai Siofor ma Glucophage.

O le aloese mai togafitiga ma nei sui e tatau pe a:

  • Faʻaleagaina o Renal faʻapea foʻi ma le faʻamaʻi vale.
  • Hypoxia o le cardiovascular system poo le manava.
  • Paʻu o le fatu, angina pectoris, faʻamaʻi o le loto.
  • Faʻafitauli i le vaʻaia o le cerebral.
  • Faʻanoanoa ma faʻanoanoa.
  • Faʻafitauli matuia.

  • Manua.
  • Le lava o le uʻamea ma le gaʻo.
  • Alcoholism.
  • Toto

I le taimi ua maeʻa, o nei vailaau faʻasaina foi e faasaina.

Faʻatasia tupe

E masani lava, mo le maʻisuka ituaiga 2, o togafitiga e maua mai i se fualaau e tasi. Ae afai e leʻi aumaia e le togafitiga le mea e manaʻomia, e tatau ona faʻaaogaina isi vailaʻau. E masani lava, o vailaau ua filifilia e le mafai ona foia uma faafitauli e tulai mai. O le mea lea, ua suia e se sui soʻo.

E mafai ona e togafitiga ma ni vailaʻau e aunoa ma se aʻafiaga o soʻo se itu. O le tele lava o taimi, e maua e fomaʻi se tuufaatasiga o thiazolidinediones ma metformin, faʻapea foi ma le sulfonylurea o mea e maua ma tutusa le metformin.

O le vailaau tuʻufaʻatasi o le maʻisuka ua mamanuina e puipuia ai le alualu i luma o le hyperinsulinemia. O le iʻuga, o le manaʻomia o le inisalini faʻataʻitaʻiga e mou atu.

O se fomaʻi aloaʻia o Glibomet. E talafeagai pe a le togafitia togafitiga.

Ae peitai, e tatau ona lafoai Glibomet pe afai oi ai:

  • faafitauli i le gaioiga o le ate,
  • toe le manuia.

O isi vailaʻau e filifilia mo le maʻitaga ma le lactating women.

"Glibomet" o nisi taimi e mafua ai aʻafiaga i foliga o:

  • ogaoga ogaoga
  • taʻavale
  • vavao
  • paʻu o le paʻu ma le vevela.

O vailaʻau e tatau ona matua faʻamautinoa e pei ona faʻatonuina e se fomaʻi.

Maʻisuka Fiafia Fomai

Afai e manaʻomia e togafitiga togafitiga mo le maʻisuka ituaiga 2, e mafai ona ia mauaina togafitiga sili ona lelei. O loʻo i ai se lisi faʻapitoa e lisiina uma vailaau faʻatagaina o loʻo faʻamaonia i tagata gasegase i masina taʻitasi i le taimi o faʻalavelave faʻafuaseʻi.

O maʻi suka e mafai ona faʻamoemoe e maua:

  • nisi fualaau oona - Acarbose, Glycvidon, Glibenclamide, Glucofage, Metformin, Gliclazide, Glimepiride, Rosiglitazone, Repaglinide,
  • inisalini fofo mo tui,
  • "Isofan-insulin" i le tulaga o le taofiga,
  • 100 g o le alcohol alcohol,
  • inisalini syringes ma nila.

A manaʻomia e se tagata maʻi se hormone, e tuʻuina atu ia te ia se glucometer, faʻapea foʻi ma sapalai e fesoʻotai iai, e faʻatino ni suʻega se tolu i le aso. O tupe e tuʻuina atu i se tau faʻaititia. Afai e le manaʻomia le inisalini, ona mafai loa lea ona faʻaaogaina vaega o suʻega filifilia. E mafai ona e faʻaogaina se fasi pepa i le aso. Afai ei ai ni faʻafitauli i le vaʻaia, o tagata gasegase e tuʻuina atu e aunoa ma se totogi i glucometers, faʻapitoa foi ma mea e mafai ai le tasi suʻesuʻega i le aso.

Afai e te mulimuli ma le totoa i fautuaga faafomaʻi, faʻaaoga togafitiga faʻasoloina, togafiti i se meaʻai, faʻaitiitia mea leaga mai le lisi, o le a tupu le tulaga i le auala sili ma le ituaiga 2 o le maʻisuka o le a pulea. O tausiga faʻalesoifua maloloina e faʻamaonia ai se olaga atoa e aunoa ma ni faʻalavelave matautia. Ina ia faia lenei mea, e naʻo lou manaʻo e taofia faʻavevesi faʻafuaseʻi i le suka.

Tuua Lau Faamatalaga