Suauu toto 8 mmol L togafitiga ma meaʻai

O loʻo i ai le suka i toto o tagata uma, poʻo lenei vailaau e taua o le "glucose". E talafeagai mo siama ma sela e fafaga ai ma maua le malosi. A aunoa ma lenei mea, o le tino o le tagata o le a le mafai ona galue, mafaufau, gaoioi.

Glucose e ulu i totonu o le tino e ala i meaʻai, a maeʻa ona tauaveina i ona tino uma. E taua tele le faatumauina o se kulūkose masani, ona o lona sili atu e mafai ona faʻaosoosoina ai le faʻaali o mea faʻavave ma faʻamaʻi.

O le inisalini o le hormone naʻo le puleaina o le gaosiga o le vailaʻau. O ia lea na te fesoasoani i siama e gaoia lenei vailaau, ae i le taimi lava e tasi e le faatagaina ai lona aofaiga e sili atu i le masani. O i latou o loʻo i ai faafitauli i le inisalini gaosiga, i le faasologa, e iai ni faafitauli tetele ma le sili atu o le kulukose.

Tuʻua le maʻisuka i le fale. E tasi le masina talu ona galo ia te aʻu le oso i le suka ma ave le inisalini. Oi, pe na faapefea ona ou mafatia, faʻavaivaia pea, valaau faʻafuaseʻi. E fia taimi na ou alu ai i le endocrinologists, ae na o le tasi le mea latou te fai mai - "Ave le insulin." Ma o lenei ua 5 vaiaso ua mavae, e pei o le toto maualuga o le suka e masani lava, e le o se tui se tasi o inisalini ma faafetai uma i lenei tusiga. O tagata uma e maua i le maʻisuka e tatau ona faitau!

Faailoilo 8 e le o le masani mo le toto suka. E le gata i lea, afai e tupu lenei faailoga, e manaʻomia e se tagata ona faia ni mea faanatinati. Ae o le mea muamua lava, e tatau ona faʻamaonia lelei le mafuaʻaga ma le mafuaaga mo le faateleina o lenei vailaʻau i totonu o le tino.

O le a le uiga o le maualuga o le suka toto i le 8 mmol?

O le Hyperglycemia o se tulaga lea e sili atu ai le maualuga o le suka i totonu o le tino i le masani. O lenei fesuiaiga e le o taimi uma e faʻaleagaina ai le natura. I nisi tulaga, e manaʻomia e le tagata le tele o le malosi, i le itu, o lona tino e manaʻomia ai nisi kulukose. I isi tulaga, o le mafuaaga mo le faateleina o le suka o le:

  • maualuga gaioiga faaletino, lea na mafua ai le faateleina o le gaioiga o le musika,
  • tofo i popolega atuatuvale, tulaga atuatuvale,
  • le tele o lagona
  • tiga syndrome.

I tulaga faapena, o le maualuga o le suka i totonu o le tino (mai le 8.1 i le 8.5 iunite) o se mea masani, aua o le tali a le tino e masani, e le afaina ai taunuuga leaga.

Aʻo le maualuga o le suka o le 8.8-8.9 iunite, o lona uiga ua le toe gaoia lelei le suka, ma o loʻo i ai se faʻafitauli o faʻafitauli. O mafuaaga mo lenei mea atonu e aofia ai:

  • faʻaleagaina le mea faʻapipiʻi,
  • tiga o le endocrine.

O se taunuuga o le glycemia i tagata, e mafai ona vaivai le metabolism, ma o le vai inu o le tino i lona aotelega e mafai ona tupu. I le tulaga sili ona leaga, o oloa gasegase oona e mafai ona atiaʻe ma mulimuli ane ona oona.

Faatasi ai ma le uluai ituaiga o le faamai, e le tatau i se tasi ona fefe i ni taunuuga matuia. Ae, afai o le tele o le glucose e televave ma e matua faateleina, ona manaʻomia ai lea e le tino se tafega masani o soo se vai, ma e masani ona amata ona asiasi i le faletaele. I le taimi o le urination, e maua ai le suka maualuga, ae i le taimi lava lea e tasi, o le mucous membrane ua sili atu ona solo.

Afai o le fuaina o le kulūkose i luga o le manava gaogao, o faʻamaoniga i luga o le 8.1 - 8.7 na maua - o lona uiga o le maʻi e mafai ona maua i le maʻisuka. E taua le manatuaina o le maʻisuka e mafai ona i ai le suauu toto pe a uma ona 'ai - 8.

Faailoga e mafai ona taʻuina ai se ituaiga ogaoga o le hyperglycemia:

  • moe
  • le tulaga o le leiloa o le malamalama,
  • taoto ma vili.

O se faʻamaʻi faapena e mafai ona aliali mai ia i latou o loʻo i ai faafitauli i le endocrine, e maʻi i le maʻisuka. E mafai foi ona tupu mai le afaina ona o se faamai - o le hypothalamus (faafitauli i le mafaufau).

O se taunuuga o le maualuga o le kulukose, o le metabolic process is disturbed in the body, o le mea lea, i se tulaga aoao, o le a faʻavaivaia le faʻalavelave faʻafesoʻotaʻi, pulusulu le mumū, ma o le a faʻalavelaveina le tino gaioiga.

O le mea muamua lava e tatau ona e iloa e uiga i le aofaʻi o le suka e sili atu i le 8.1 iunite o le mea na faʻaosofia ai le faateleina o sea faailoga. O se tagata soifua maloloina e le afaina i le maʻisuka ei ai le toto toto o le 3.3 - 5.5 iunite (i lalo o se suʻesuʻega i luga o se manava gaogao).

I nisi tulaga, o faailoga o le 8.6 - 8.7 mmol / L e le mafai ona faʻaalia ai le maʻisuka. I lenei tulaga, e taua le faia o se suʻega maeʻaeʻa o le maʻi, e tofia se suʻega lona lua. O faʻamaoniga sese e ono aliali mai pe a foaʻiina e le tamaʻitaʻi maʻitaga le toto, na faʻamaualuga le tagata maʻi ao lei tuuina atu le toto, faʻalauteleina le tino, ave vailaʻau e faʻalautele ai le suka.

Afai o le suka toto e 8, o le a le mea e fai

A oʻo i le umi o le maualuga o le suka, o le 8.3 - 8.5 mmol / l, ae o le tagata gasegase e le faʻaaogaina ni auala e faʻaititia ai lona aofaʻi, o loʻo i ai se faʻalavelave faʻafitauli.

Ua faʻalavelaveina faʻafitauli o le gasegase, ma le maualuga o le suka o le 8.2 latou te faʻagesegese ai. Mo le faʻaleleia atili o le metabolism ma faʻaititia ai le maualuga o le suka, e tatau ona faʻaopopo le faʻamalositino i le masani i aso taitasi i se auala sili ona lelei. E le gata i lea, o le tagata maʻi e tatau ona savali atili, faia togafitiga faʻapitoa i le taeao.

O tulafono muamua e faatatau i le malosi faaletino o se tagata e maualuga le suka e faapenei:

  • e tatau i le tagata maʻi ona faʻaaoga i aso uma,
  • teenaina o amioga le lelei ma ava malosi,
  • se tuusaunoaga i le taumafataga o le tao, mea e gaosia ai, gaʻo ma meaʻai vevela.

E mafai ona e puleaina le maualuga o le suka, mo lenei mea e te manaʻomia e faʻatau ai se glucometer lea e mafai ai e oe ona siaki ma pulea le malosi o le kulukose.

Afai, i le taimi na tuʻuina atu ai suʻesuʻega i luga o se manava gaogao, na maua ai o le toto e aofia ai le 7-8 mmol / l o le suka, e tatau ai, muamua lava, ia mataʻituina ma le totoʻa faailoga. O togafitiga vave ma togafitiga faafomaʻi e mafai ona amata ai le maʻisuka ituaiga 2. E sili atu le faigata ona togafitia, e umi se taimi, ae o le faʻafitauli o faʻafitauli e le faʻamaloloina.

Ole togafitiga o le Hyperglycemia e naʻo lalo ole vaavaaiga a fomaʻi. O le tagata tomai faapitoa o loʻo faʻamaonia soʻo se vailaʻau, faʻamaonia le taumafa o le maʻi ma le gaioiga faaletino. O se tasi o itu tāua o togafitiga o le 'ai lelei lea, lea e faʻaitiitia ai le tele o mea leaga e mafai ona faʻaleleia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le tino.

I se tulaga muamua, o vailaʻau e mafai ona faʻataʻitaʻiina i se tagata (na o ni mea e le masani ai), lea o le a taofia ai le gaioiga o le ate i le gaosiga o le kulukose.

Taumafa mo le suka toto 8

O le maualuga o le suka i le tino - 8.0 -8.9 iunite - e le o se faailoga o le maʻisuka. Ae peitai, faatasi ai ma le le atoatoa o uiga faaalia i lo latou soifua maloloina, o nei faailoilo e mafai ona faateteleina ai le tulaga, mafua ai le maʻisuka atoa.

Togafitiga o lenei faʻamaʻi e faʻatagaina. O se tasi o vaega autū o le lelei lea o meaai. Ua fautuaina e le au atamamai i lenei mataupu, usitai i tulafono nei:

  • faʻaopoopo meaʻai fila-tamaoaiga i lau'aiga,
  • mataʻituina ma le faʻaeteete calories 'aina i le aso,
  • faaitiitia le avega i luga o le pancreas e ala i le filifilia o meaai ia e aofia ai le aofaʻi maualalo o mea e mauagofie ai gaʻo vailaʻau,
  • e tusa ma le 80% o fualaau aina ma fualaau faisua e tatau ona i ai i le taumafataga,
  • e pei o le taeao e mafai ona e 'aina faʻatoʻa kuka i le vai (sei vagana ai suka),
  • taofi le inu pia gaʻo.

E sili ona lelei le faʻaaogaina o metotia kuka: kuka, taʻavale, tao tao, uila.

Afai e le mafai e se tagata ona tuʻuina saʻo le meaʻai, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi se tagata fai meaʻai, o lē o le a tusia i lalo se lisi o vaiaso, ma mafaufau i tulaga taʻitasi ma le ituaiga tagata soifua.

Afai o le faateleina o le suka o le toto, e tatau i se tagata ona pipii i le olaga saʻo i lona olaga atoa. I lenei tulaga, e tatau ona e mafaufau:

  • taumafa ma taumafa taumafa,
  • glucose concentration
  • numera o gaoioiga faaletino
  • soifua maloloina lautele o le tino.

O se tagata ei ai faafitauli i le suka e tatau ona toe iloilo lona ituaiga olaga. E taua le iloiloina o fautuaga mai lau fomaʻi. I lenei tulaga, i ni nai vaiaso o le a mafai ona maualalo le suka i se tulaga masani.

E taua tele le mataʻituina o lou soifua maloloina, faʻatino faʻataʻitaʻiga i le taimi ma faʻatalanoa se fomaʻi pe a oʻo mai faʻamaoniga o le hyperglycemia. O le togafitiga a le tagata lava ia i lenei tulaga e mafai foi ona afaina ai le tulaga lautele o le soifua maloloina, talu ai ona o le tele o le maualuga o le suka e mafai ona faaosofia ai le foliga o le hypoglycemia (maualalo le suka), lea e leai foi se aoga mo le soifua maloloina.

I le 47, na maua ai au i le maʻisuka ituaiga 2. I ni nai vaiaso sa ou maua pe a ma le 15 kilokalama. O le le lava o le vaivai, o le moe, lagona o vaivaiga, na amata ona nofo i lalo le vaaiga mamao.

Ina ua atoa lou 55 tausaga, ua ou togiina au lava ia i le inisalini, o mea uma lava e leaga tele. Na faʻaauau pea ona tupu le faʻamaʻi, na amataina osofaʻiga faʻapitoa, na toe foi moni mai aʻu e le falemaʻi mai le isi lalolagi. O le taimi atoa na ou manatu ai o le taimi lenei o le a mulimuli.

Na suia mea uma ina ua mafai e loʻu afafine ona ou faitauina se tasi o tusiga i luga o le Initaneti. E le mafai ona e mafaufauina loʻu agaga faafetai ia te ia. O lenei tusiga na fesoasoani ia te aʻu e faʻaumatia atoa ai le maʻisuka, o se faʻamaʻi e le mafai ona togafitia. O le 2 tausaga talu ai na amata ona ou siitia, i le tautotogo ma le taumafanafana ou te alu ai i le atunuu i aso uma, totoina tamato ma faatau atu i luga o le maketi. E maofa oʻu tuagane i le auala ou te tausisia ai mea uma, o le mea e tele ai le malosi ma le malosi e sau, latou te le talitonu pea ua 66 ou tausaga.

O ai e manaʻo e ola i se olaga umi, malosi ma faʻagaloina lenei faʻamaʻi matautia, faʻaaoga 5 minute ma faitau lenei tusiga.

Faʻateleina le kulukose toto - o lona uiga ma pe faʻapefea

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

E le o tagata uma e iloa le mea e manatu i ai le kulukose o le masani ma pe o faailoga e iloa ai le maʻisuka. I le tasi itu, e lelei lenei mea: o lona uiga e leai ni faafitauli i le endocrine polokalama ma o lenei autu e le manaia. Ae o le isi itu, o se uiga le lelei lea i le soifua maloloina o se tasi, aua e le mafai e se tasi ona vavalo mea o le a tutupu a taeao. O le mea lea, ao leʻi filifilia le mea e fai pe afai e maua se maualuga maualuga o le suka i totonu o le toto, e tatau ona faamasani oe i tulaga faatauaina o faailoga masani ma faailoga e faailoa ai mea le talafeagai ma mafuaʻaga o latou foliga vaaia.

O se aganuu le mafaufau i faitauga o le glucometer i le va o le 3.3 i le 5.5 mmol / l e pei o le physiological. O lenei tulaga faatauaina e le faalagolago i le matua; o le mea lea, e tutusa lava mo tamaiti ma tagata matutua. I le gasologa o le aso, o nei fuainumera e suia, lea e faalagolago i le tele o mea. Mo se faʻataʻitaʻiga, mai le faʻamalositino, lagona faʻalagona poʻo meaai.

Faatasi ai ma mafuaʻaga mo le oso i le suka toto o loʻo i ai faʻamaʻi, maʻitaga poʻo le ogaoga faigata. I totonu o se piriota taimi, o mea uma lava e faʻamaonia, ae o nei suiga ua avea ma se taimi e sili atu ona taulai atu i lou soifua maloloina. I le tulaga lautele, o faailoilo e faʻaalia ai le tuputupu aʻe o le kulukose e faʻaalia ai mea le talafeagai i le gaosiga o gaʻo. O le mea moni, o mataupu tuʻufaʻatasi e le o maʻisuka, ae o loʻo i ai mafuaaga taua e toe iloilo ai le uiga i meaʻai ma ola. E masani lava, o le toto sampling mo le suʻesuʻeina o suʻesuʻega suʻesuʻega o loʻo faia i luga o se manava gaogao. I le fale, e mafai ona e faʻaaogaina glucometers feaveaʻi.Pe a faʻaaogaina masini taʻitasi, e tatau ona amanaia se tasi tulaga: e faʻalogo e iloilo le plasma, ma i le toto o le faailoga e laʻititi i le 12%.

Afai o le fua muamua ua faamaonia ai le maualuga o le suka, ae leai ni faailoga o le maʻisuka, ua fautuaina e faia se suʻesuʻega i nisi taimi. O lenei mea o le a fesoasoani e iloa vave ai le amataina o le faʻamaʻi, pe a oʻo ina le mafai ona toe faʻaaogaina le faʻafitauli uma. I nisi tulaga, pe a faʻaitiitia le aofaʻi o le kulukose mai tulaga masani, e fautuaina e faia se suʻega faʻapitoa e fuafua ai le faapalepale e faʻavae ai le fomaʻi o vailaʻau. E ui lava o faʻamaoniga e faʻaalia ai le i ai o faʻamaʻi o loʻo fesiligia e ono aʻafia.

Suʻega faʻapalepale

E tusa lava pe faʻalauteleina le faʻamaoniga o se mea manogi, e le o taimi uma e faʻaalia ai se faafitauli. Ae ui i lea, ina ia faʻamasinoina se faʻamaoniga poʻo le faʻatuina o se setete, o le a faia se suʻega faapitoa. O loʻo faʻamatala ai suiga e pei o le faaletonu o le kulukose ma le tuputupu ae o le anapogi. O le suʻesuʻega e le o faʻaalia i tagata uma, ae mo tagata e sili atu i le 45 tausaga le matutua, o le mamafa o tagata ma i latou o loʻo lamatia, e tatau ona faʻatagaina.

O le taua o le taualumaga o loʻo mulimuli mai. Manipulations e faia i le auai o le kulukose mama (75 g). O le ala mai i le taeao, e tatau i se tagata ona foai le toto mo le suka i luga o se manava gaogao. Ona ia inu ai lea o se ipu vai lea e faʻavaivai ai le vailaʻau. A maeʻa le 2 itula, ona toe faʻaaogāina lea o le faʻaogaina o le biomaterial. Mo le faʻatuatuaina o taunuʻuga, e taua le ausia o tulaga nei:

  • E le itiiti ifo i le 10 itula e tatau ona alu i le va o le meaai mulimuli ma le taimi e suʻe ai.
  • I le afiafi o le suʻesuʻega a le fale suʻesuʻe, e faʻasaina le taʻalo i taʻaloga ma le mamafa o galuega faaletino e tatau ona vaʻaia.
  • E le mafai ona e suia le masani masani i le sili atu ona soifua maloloina.
  • E fautuaina e aloese mai le tupu mai o tulaga faigata ma lagona atuatuvale.
  • I le po, e taua le lava o le moe ma sau i le falemaʻi malolo, ae le o se suiga i galuega.
  • A uma ona faia se vaifofo ma le kulukose, e le faʻamalosia e savali, e sili le nofo i le fale.
  • I le taeao e le mafai ona e popole ma popole, e tatau ona e toʻafilemu ma alu i le fale suesue.

O le solia o le faapaleni o le kulukose e faailoa mai iʻuga:

  • itiiti ifo i le 7 mmol / l - i luga o se manava gaogao
  • 7.8-11.1 mmol / L - pe a uma ona faʻaaoga se vaifofo suamalie.

O fuainumera i le itulagi o le 6.1-7.0 mmol / L (i luga o se manava gaogao) ma le itiiti ifo i le 7.8 mmol / L (pe a uma le toe sampling) e taʻu mai ai se eseesega. Ae ui i lea, aua le vave popole. E amata i le, o le ultrasound o le pancreas ma le suʻega toto mo enzymes ua faʻamatalaina. I le masani ai, latou vave amata ona mulimuli i se meaʻai ma faʻataunuʻu fautuaga uma a se fomaʻi. E le o toe mamao, o le faʻaititia o le suka i le tino e mafai ona faʻaitiitia.

O faʻamatalaga nei ma suiga i le soifua manuia o le mafuaʻaga lea mo suʻega suʻega:

  • Uiga masani.
  • Gutu gutu, fia inu le mautonu.
  • Lelava, vaivai ma vaivaiga.
  • Faʻateleina pe faʻaitiitia le manaʻo (o se paʻu mamafa mamafa po o lona maua o se uiga).
  • Faʻaitiitia le faʻamaʻi, le tupuga o manuʻa le lelei, faʻamaʻi ma isi mea leaga ile epithelium.
  • Faʻasalaʻi masani poʻo le vaʻaia o le vaʻai.
  • Lalagaina i luga o le paʻu poʻo foliga mucous.

O fua na faʻaalia e mafai ona taʻu mai ai ua oʻo i le taimi e fai ai taga, ma o le meaʻai o se tasi o le ki.

Fautuaina Meaʻai

Muamua, e tatau ona e vaʻai i se fomaʻi ma maua ni fautuaga mai ia te ia. E oʻo lava i le leai o ni faʻamatalaga iloga o le faʻamaʻi, o le a taulai faapitoa le tausiga i meaʻai. Mo lenei mea, o loʻo i ai ni mea faʻapitoa na fuafuaina, o le tulafono autu o le faʻaitiitia o le faʻaaogaina o meaʻai gaʻo.

Faatasi ai ma le tele o le mamafa o le tino, o tane e faia i meaai maualalo-kalori. Ma le isi, aua nei galo e uiga i vitamini ma isi mea aoga. O pulu, gaʻo, ma gaʻo (faʻagasolo lemu ma aoga) e tatau ona i ai i taumafa i aso taitasi. O se faailoga o le "lelei" o le carbohydrate o lona tulaga pito i lalo ifo i le laulau GI (glycemic index), lea e amata mai i le taimi nei ona avea o se soa tumau i le umukuka.E tele se taimi e faʻapipiʻi ai meaʻai. E taua le 'ai e le aunoa, o lona uiga, e masani lava, ae i ni vaega laiti. Mavae le avanoa i le va o taumafataga e le silia le 3 itula. Le lelei, 5-6 taumafataga i aso taitasi: 3 autu ma 2-3 taumafataga. O le mea e matua faʻasaina ona fai o le 'ai lea o meaʻai ma meaʻai, meaʻai vave ma inu suamalie suamalie.

O le tele o calorie e faʻaaogaina e faʻalagolago i le gaioiga faaletino o le maʻi ma lona tino. I le maualalo o le gaioiga ma / poʻo le mamafa, o meaai maualalo-kalori e faʻaalia i le tele o fuālaʻau i totonu o le taumafataga. Ia mautinoa ia 'ai meaai ma fualaau. O se nofoaga taua o le tausia o le paleni o le vai. I le taimi lava e tasi, e tatau ona e lafoaia meaai e faʻapupulaina le kulukose. Muamua, o le suka mama, o mea inu faleoloa suamalie, o falaoamata o meaʻai ma oloa gaosia, mea gaʻo ma ulaula, ava malosi. O fua, vine, fig, vine e le manaomia. O le a tatau ona tuʻuese le pata, kulimi kirimoli, kulimi mama ma le tele o meaʻai.

E fautuaina ina ia 'ai le kuka, faʻasusu, tao ma gaosia mea taumafa ma le itiiti ifo o le masima o masima ma fuamoa. Meaʻai e mafai, ae o le gaʻo vaaia e tatau ona vavae ese mai ai. O le taumafataga mulimuli o le 2 itula ao lei momoe. O meainu, tea e leai ni meaʻai ma le kalama uliuli, o meaʻai ma mea teuteu, o mea inu fou ua mafai ona faatagaina. Ma o le mea e sili ona taua, afai e maua e fomaʻi ua sili atu le glucose i le tino, e leai se mea e te fefe ai. Masalo o se mea le tumau ma o se mea e maua ai se isi avanoa e suia ai se mea i lou lava olaga, ia sili atu le faʻamoemoe ma amata ona e tausia oe lava ia.

Se fesuiaiga o le maualuga o le kulukose toto 8.5 - o le a le mea e tatau ona ou faia?

E tofu tagata uma ma suka i totonu oo latou toto. O le a sili atu ona saʻo le taʻua o le "kulukose o le toto", lea e ese mai i le vailaau kemikolo mai le suka ma o se malosiaga mamana o le malosi. Glucose mai meaʻai e ulu atu i le toto ma salalau solo i le tino atoa ina ia maua ai le malosi ina ia mafai ona tatou mafaufau, siitia, galue.

O le faaupuga "suka i totonu o le toto" ua aʻafia i tagata, ma ua faʻaaogaina foi i vailaau, o lea o le a matou talanoa ai e uiga i le suka o le toto ma se mafaufau mama, ma manatuaina o le mea moni o le kulukose o lona uiga. Ma fesoasoani le kulukose i le inisalini e ulufale atu ai i totonu o le masini.

O le glucose maualuga e liua i le glycogen ma auina atu e faatali i totonu o apaau i le ate ma musele skeletal, lea e avea o se ituaiga fale teuoloa mo ia. Pe a manaʻomia le faʻatumu o le malosi o le malosi, o le a ave e le tino le tele o le glycogen e manaʻomia, toe faʻafouina i le kulukose.

Aʻo lava le kulūkose, o le sili atu o loʻo lafoina i le glycogen, ae o loʻo tumau pea, ona tuʻuina lea i le ituaiga o gaʻo. O le mea lea o le mamafa o le mamafa, faafitauli tau le soifua maloloina, e aofia ai le maʻisuka.

O le fua o le suka i tagata matutua ma tamaiti e sili atu ma le 5 tausaga le matutua e 3.9-5.0 mmol i le lita, e tutusa mo tagata uma. Afai o lau auiliiliga e toetoe lava faaluaina le masani, ia tatou saʻo.

"Filemu, na o le toafilemu lava!" Fai mai le tagata lauiloa, e fiafia i siama ma pa. O se suʻega toto mo le suka e le afaina ai o ia.

O lea, na e foaʻiina le toto mo le suka ma ua iloa le iuga - 8.5 mmol / L. E le o se mafuaaga e fefe ai, o se taimi e faʻalauiloa ai lenei mataupu. Mafaufau i ni filifiliga se tolu mo le faateleina o le kulukose e oo i le 8.5.

1. SUESUEGA SUGAR O LE MALUMALU. O le a le uiga o lenei mea? Na foai le toto pe a uma ona 'ai, pe a maeʻa le faʻamalositino, i se tulaga ogaoga, maʻi, poʻo le maitaga. E i ai le manatu o le "maʻisaga maʻitaga," pe a oʻo mai le suka toto ona o suiga o le hormonal i le tino o le tina o loʻo faatalitali. O nei mea e saofagā i le faʻagasolo le tumau o le suka o le toto, o se uiga masani lea o le tino lea e tupu i le taimi o le gaioiga.

Mulimuli i tulafono faigofie mo le ofoina atu o le toto mo le suka:

  • Fesoasoani i le taeao i luga o se manava gaogao
  • Faʻaitiitia le popole, atuatuvale, lagona le fiafia tele.

2. TULAGA LELEI O LE SUʻESUʻEGA FAʻATASI.O lona uiga, i lalo o tulafono uma mo le foai toto, o le maualuga o le suka e tumau pea i luga aʻe o le 8 mmol / l. E le o le masani lea, ae le o le maʻisuka, o se ituaiga o laina tuaoi. Ua taʻua e fomaʻi o le maʻisuka. E le o se mea e iloa ai, lelei. O lona uiga o le pancreas e maua ai le inisalini e itiiti ifo nai lo le mea e tatau ai. O le gasegase o gaioiga i le tino ua faʻagesegese, o loʻo i ai le toilalo i le gaosia o le suka e le tino.

E tele mafuaʻaga: faʻalavelave o le endocrin system, maʻi o le ate, maʻi faʻamaʻi, maitaga. O le olaga le lelei e ono mafua ai le maualuga o suka. Alcoholism, mafatiaga ogaoga, le lava o faamalositino, oona, soona tuinanau mo ituaiga uma o mea lelei "mo tii."

O le a le mafuaaga na mafua ai ona faateleina le suka i totonu oe - o le a fesoasoani le fomai e amata. Faʻatasi ai ma le maualuga o le faasinusaga o le suka o loʻo i ai se mafuaaga taua e tatau ona fesili ai pe o le a le isi a vavalalata ma le fomaʻi. Faʻalagolago i le taunuuga, e mafai ona ia faasino atu oe i se endocrinologist mo nisi faʻatalatalanoaga ma togafitiga. Faamolemole aua nei tolopo le asiasiga i se tagata tomai faapitoa.

3. O le faʻasalaga o le faʻapalepale o le kulukose o se tasi lea mafuaʻaga o le toto maualuga. O lenei mea ua taʻua o vailaau maʻoti poʻo le maʻisuka. I le tulaga o le faapalepale o le kulukose, e le o iloa i le urine, ma o lona masani e sili atu i le anapogi toto, o le lagona o sela i le inisalini ua suia, o le faasee lea ua faaitiitia.

E faapefea ona ia maua? I totonu o le lua itula, o le tagata maʻi e faʻaaogaina le kulūkose i fuainumera manaʻomia, ma o le 30 minute uma o fua o le toto e fuaina. Faʻalagolago i le taunuuga, o loʻo faʻatulagaina nisi suʻesuʻega faaopoopo.

O le solia o le faapaleni o le kulukose e togafitia, o se taumafataga faapitoa ua faʻatulagaina ma ua fautuaina e suia le masaniga masani i se tagata maloloina. I tagata gasegase maelega ma le amio pulea lelei, o le toe maua mai e mafai.

Suesuega! Tali IOE LE LEAI i fesili nei.

  1. E iai sau faʻalavelave moe? Faanatinati?
  2. Talu ai nei, pe ua e matua paʻu le mamafa?
  3. E faʻalavelave oe i le taimi o le ulu o le ulu ma tiga faaletino?
  4. Faʻapupula i lau vaai i nei taimi?
  5. E te lagona le paʻu o le paʻu?
  6. E te manava?
  7. E i ai se taimi e te lagona ai le vevela ona o se mafuaaga?

Afai e te taliina le "ioe" ia le itiiti ifo ma le tasi ma maua le maualuga maualuga o le toto, o le isi lea mafuaaga e suʻe ai fautuaga faafomaʻi. E pei ona e malamalama, o fesili e faʻavae i luga o faailoga iloga o vailaau.

E i ai avanoa lelei e faʻaititia ai le suka i le 8.5 e ala i le faasaʻo masani o le olaga. Aua e te faanatinati e ita. O nisi nei o fautuaga o le a na o le "faafetai" o le tino. E mafai ona lagona uluaʻi iuga pe a uma le 2-3 vaiaso.

  1. Taumamafa 5-6 taimi i le aso. E sili pe afai e kuka le kuka i totonu o le ogaumu po o le ogaumu. Paʻu leaga, suamalie ma isi vailaʻau gaʻo e sili ona faʻamamaina. Aloese mai meaai falai ma le vevela. O fomaʻi ei ai lava i taimi uma ni tusi taʻavale ma se lisi o meaʻai e maualalo ai le suka. Faʻalogo fautuaga.
  2. Teʻena le ava malosi, mea inu suamalie.
  3. Savalivali i le ea fou. Saili i le pisi vavalalata e tusa ma le afa itula e tau ai i le ea fou. Manatunatu pe o le a le ituaiga taʻaloga e maua mo oe ma faʻagasolo malie le amataina o le tino. Savalivali, tamoe, gymnastics - e talia uma tagata.
  4. Lava le moe. Ono itula pe sili atu o le mea e manaomia e le tino o le tino.

Uiga aoga. Mo le faaauau pea ona mataituina le maualuga o le suka, ua fautuaina e faatau se glucometer, o le a fesoasoani i le siakiina o le malosi o le kulukose. O se masaniga aoga e mafai ona tausia se tusi faʻataʻitaʻiga o le a e maitauina ai le maualuga o suka, lau meaʻai ma gaoioiga faʻaletino, ina ia mafai ai ona malamalama lelei i lou tino.

Mo lau fomaʻi, o le a taua lou mita o le kulukose o le toto, ae o se isi suʻesuʻega toto e mafai ona faʻatulagaina.

Auala e filifili ai se glucometer. Ina ia ulufale i lenei autu, o le a fesoasoani se vitio ia te oe, lea o le a taʻuina atu ai e fomaʻi ia te oe pe faapefea ona faia le filifiliga saʻo.Ma o le fomaʻi o loʻo auai ma lau atotupe o le a taʻu atu ia te oe le faaiuga mulimuli.

O LE A LE AIGA PE AFAI E LE FAIA. O le mea e ono tupu, o le a faateleina le suka, o le a amata ona avea le maʻisuka ma maʻisuka, ma o se maʻi matautia, o aʻafiaga leaga e afaina ai le tino atoa. O le soifua maloloina e ono faʻamoemoeina e faʻaitiitia ma o le tulaga lelei o le olaga o le a faʻaitiitia.

Manatua o le maʻisuka e faigofie atu ona puipuia nai lo le togafitia. O le mamafa, tausaga e 40 + ma se olaga le talafeagai, o loʻo e lamatia. Mo le puipuia o le suka maualuga, e aoga le foai atu o le toto mo le suka ia sili atu ma le faalua i le tausaga ona matau ma faasaʻo suiga talafeagai i le tino ile taimi.

Tusa 2 le maʻisuka faʻamalosi - mea uma e uiga i le siama

O le maʻisuka ituaiga 2 o se maʻi faʻamaʻi tumau o le endocrine e mafua mai i le faʻaitiitia o le lagona o le tino o le tino i le inisalini. O se tasi lenei o maʻi taatele i le lalolagi. Naʻo maʻi o le cardiovascular ma le mafaufau e muamua atu i le maʻisuka.

  • Vaʻaia o le maʻisuka ituaiga 2
  • Mafuaʻaga o le ituaiga 2 Tisuka
  • Faailoga o le ituaiga 2 Tisuka
  • Ituaiga lua o vailaau maʻisuka
  • Ituaiga 2 maʻisuka meaʻai
  • Togafitiga o togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 ituaiga
  • Tusa 2 le puipuia o le maʻisuka
  • Ituaiga 2 maʻisuka i tamaiti

Pepa o le maʻisuka

  • Latent. I suʻesuʻega falesuesue, o le toto maualuga e le mafai ona iloa. O lenei laasaga e aofia ai tagata o loʻo aʻafia i le maʻisuka. Faʻamatalaga i se taimi vave, o le fesuiaiga i mea taumafa paleni, faʻasalaina o maualuga o le suka i totonu o le tino, aʻoga faʻale-tino ma le masani ai i le ea fou e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le atiaʻe o le maʻi.
  • Natia. O suʻesuʻega faʻapitoa o le toto ma le urine e faʻaalia ai le faʻasolosolo pe o le tele o mea sese i le itu o le maualuga o le suka. Aʻo faia se suʻega o le toleniga o le kulukose, o le faʻaitiitia o le maualuga o le suka e sili atu ona lemu nai lo le tatau. O faʻamaʻi pipisi e toetoe lava a toesea. O lenei laasaga e tatau ona mataituina, ma masani i togafitiga faafomaʻi.
  • Manino. O maualuga maualuga o le kulukose e lauiloa e le gata i le toto, ae faapena foi i le urine. O uiga faʻaalia o le faʻamaʻi o loʻo faʻaalia.

Lototele

  1. Faʻasaʻo tikeri. Glycemia e le afaina. Glucosuria (o le i ai o le suka i le urine) e le o matauina. E leai ni faʻailoga faʻalauiloa o le faʻamaʻi.
  2. Maualalo tikeri. E maitauina le Hyperclycemia, o se faailoga o le sili atu i le 10 mmol / l, o foliga mai o le glucosuria, faʻapea foʻi ma manino manino faʻamaoniga o le maʻi. O fualaau e maualalo ai le suavai ua faatonuina.
  3. Tulaga maualuga. O le faʻafitauli ole gasegase i le tino, suka i le urine, e mafai e le toto ona oʻo ile maualuga. O le ata o le faʻamaʻi o le a faʻalauiloaina, o aʻafiaga o le atiaʻe o le hyperglycemic coma e sili. I le faaopoopo atu i fualaau oona, o le inisalini e mafai ona faʻaalia ile maʻi.

Faʻaiʻuga

  • O le atherosclerosis alualu i luma o le toto ua mafua ai le faʻavevesiina o le toto o le muscle, limo, ma le faiʻai. O aʻafiaga o le ania, thrombocytopenia, maʻi fatu fatu ma isi faʻamaʻi.
  • Ona o le tafe toto, o le alopecia, o le paʻu o le paʻu o foliga, tino, o le faateleina o le pala ma le faʻamalosia o papatusi fao e mafai.
  • Nifipathy o le natura o le maʻisuka.
  • Retinopathy o se faʻamaʻi o le retina.
  • O le maualuga o le cholesterol o le toto e fesoasoani i le atinaʻeina o le maʻi cardiovascular.
  • Uluai maʻi o le pito i lalo.
  • O faʻamaʻi pipisi o mea eseese e mafua mai i le faʻateleina o aʻafiaga i faʻamaʻi pipisi, ae maise lava i le gaosiga o meaʻai.
  • E mafai e tamaʻitaʻi ona atiaʻe le vaivai.

Mafuaʻaga o le ituaiga 2 Tisuka

O le faʻamaʻi e fesoʻotaʻi ma maʻi faʻafitauli o le tino ona o le hyperglycemia tumau, lea e faʻaalia ona o le faateleina o le tetee (tetee) o le tino.E ui i le mea moni o le pancreas o loʻo faʻaauau pea ona maua le inisalini, o le hormoni e le o toʻaga ma e le mafai ona faʻamavae atoa le kulūkose, lea e mafua ai ona faateleina le 'anotusi i le toto.

E le mafai e saienitisi ona taʻu le mafuaʻaga tonu, o le malosi lea e fesoasoani i le atinaʻeina o le faamai. O tulaga lamatia e mafai ona mafua ai le maʻisuka e aofia ai:

  • genet predisposition (tasi o matua ua maʻi poʻo uma uma),
  • mamafa tele
  • le galue malosi
  • toto maualuga
  • meaai le talafeagai, le paleni,
  • soona ava malosi
  • faamai pipisi
  • afaina le ate
  • faʻalautele le faʻaaoga e aunoa ma le vaavaaiga a se fomaʻi maualuga o tui o corticosteroids, diuretics ma fualaau oona,
  • maʻitaga
  • faʻamaʻi pipisi
  • popole
  • maualuga lipids toto.

O le faamai e aafia ai tagata pe a uma le 45 tausaga le matutua, talavou i le taimi o le fetuutuunaiga o le tino, tagata mamaʻi ma le gaʻo. O le faʻamaʻi e mafai ona atiaʻe e faasaga i le talaaga o faʻamaʻi ogaoga o le pancreas ma le ate.

E mafai ona e maua atili faʻamatalaga e uiga i mafuaaga o le maʻisuka ituaiga 2 iinei.

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

Faailoga o le ituaiga 2 Tisuka

Faailoga o le maʻi e malu. Mo se vaitaimi uumi, o le faʻamaʻi e le mafai ona aliali mai i soo se auala, o lona uiga, ia faia i se fomaʻi, lea e faʻaosofia ai le siama. E sili atu i le afa o tagata gasegase i le laasaga muamua atonu e le masalomia latou maʻi mo ni taimi uumi.

O faʻamaoniga autu o le maʻisuka ituaiga 2 o:

  • lagona faifaipea o le fia inu, palago
  • vave vave, faatasi ai ma le polyuria,
  • vaivaiga lautele, vaivai,
  • tupe mama, i se tulaga e le masani ai, i se isi itu, o lona toso malosi,
  • vevela le paʻu, e masani ona faʻaalia i le po. Faʻailogaina ile igoa
  • faigata ona togafiti i fafine,
  • faamai pipisi o le paʻu ma mucous luga,
  • afaina, faʻalavelave moe,
  • afaina ma le tingling o vae,
  • afu, vuluina e mafai,
  • soona inu tele
  • e oo lava i manuʻa laiti, abrasions, togafiti e faʻamalolo umi ma faigata,
  • faateleina le 'ai i le maualalo o le taumafa taumafa,
  • faʻanoanoa vaaia
  • siama faʻamaʻi.

E uiga i isi faailoga - faitau i inei.

Ituaiga lua o vailaau maʻisuka

O togafitiga faʻamaʻi mo le maʻisuka e aofia ai le faʻaaogaina o fualaau faasaina e faʻaitiitia ai le pisia o le kulukose e ala i le mucosa o le intestinal ma faʻalauteleina ai le lagona o le tino i le inisalini. Afai e manaʻomia, ma i tulaga ogaoga o le faʻamaʻi, faʻamalosia le togafitiga o le inisalini.

O fualaau autu e faʻaaogaina e togafitia ai le maʻisuka ituaiga 2:

  1. Metformin - e aʻafia ai le failautusi a le pancreas, faʻaitiitia le faʻamalosia o le inisalini, faʻamalosia ai le kulūkose, ma faʻaleleia uiga o le toto. O lona faamoemoega ma le fuataga ua matua faatonuina e se fomaʻi.
  2. Thiazolidinediones (polyglitazone, rosiglitazone) - faʻaitiitia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ma le urine, e saofagā i lona faʻamago. O fualaau faasaina ua faatonuina mo ni tulaga ogaoga ma ogaoga o le faamai.
  3. Glucophage, Siofor - suālaʻau afi, ua faatonuina mo le gaʻo.
  4. O le Sitagliptin o se fua o le suka e maualalo le suka lea e faaosofia ai le gaosiga o le inisalini. E masani ona faʻaaoga i togafitiga faʻatasi ma isi vailaʻau.
  5. Vitamini - E (tocopherol), C (ascorbic acid), A (retinol), N (biotin), B1 (thiamine), B6 ​​(pyridoxine), B12 (cobalamin). Ia fautuaina foi le faia o le lipoic ma succinicids e fesootai ma vailaʻau e pei o fualaau.

O le tele o fualaau oona e fai ma vaisu. I lenei tulaga, o le endocrinologist o loo faatonuina ai se togafitiga o le inisalini.

Mea faasaina

  • sukalati, meaʻai suamalie, jam, jam, jam, marshmallows, marmalade ma isi oloa gaosi,
  • puaa ma isi ituaiga o aano o manufasi o ituaiga meaʻai, ituaiga o iʻa, mea manogi ulaula, ituaiga gaʻo,
  • susu gaʻo susu, kulimi mumu, fusi mama maualuga,
  • pi
  • pastries ma falaoa paʻepaʻe,
  • sauga e aofia ai le suka. E aofia ai ma le mayonnaise ma ketchups,
  • ava malosi
  • kukaina ma faʻafefiloi sauni
  • taumafa vevela
  • fua suamalie - vine, faʻi, tangerines, pineapples, aso, fig. O nei peaches, plums, pears,
  • vine - fugalaau, strawberries,
  • fualaau mama (vaai foi - oa latou mea aoga).

O nisi taimi e te mafaia ma e tatau foi ona e togafitia oe lava i se vaega itiiti o laʻau suamalie, ae e fautuaina e faʻaitiitia pe aveese se meatini po o se falaoa mai le taumafataga i lena aso.

O oloa i ni aofaiga laiti

  • pateta
  • beets
  • kāloti
  • pi, pi,
  • gaʻo gaʻo, susu, sasi mafiafia, pata,
  • tamai mamoe, pato, kusi,
  • araisa, sei vagana ai vao ma enaena, semolina,
  • palu pasi o le saito,
  • kuka, ulaula ula,
  • fuamoa, na o le polotini, o le isu e matua le lava lava,
  • musipolo, e na o le soupeti,
  • radis.

Meaʻai mama

  1. Kapisi - soo se mea. E matua aoga le paʻepaʻe. E mafai ona faʻaaogaina kalama ile toetoe lava o ituaiga uma - fou, piʻoina, kuka, uʻu, tunu, salu, sua.
  2. Pepa pepa.
  3. Avaka
  4. Ierusalemaichokei (e uiga i aoga - faitau i inei).
  5. O le aniani.
  6. Salati.
  7. Seleti, faʻamau uma ma aʻa.
  8. Till, pasili, cilantro.
  9. Paʻu, zucchini, squash, zucini.
  10. Tomato
  11. Lentils
  12. Eggplant.
  13. Kukama
  14. Lulu.

Faitau atili e uiga i fualaau faisua mo le maʻisuka - faitau i inei.

  1. Faʻamaʻi gaʻo susu.
  2. Yogurt.
  3. Lafasi le maualalo-gaʻo.
  4. Yogurt
  5. Suama.
  6. Ryazhenka.
  7. Laʻu sisi laʻititi-gaʻo.
  8. Yogurt

  1. Pati falaoa
  2. Manatua le falaoa.
  3. Paʻu falaoa.

O iʻa ma iʻa

  1. Laʻau gaʻo maualalo.
  2. Squids, cuttlefish, sea kukumba, taʻavale.
  3. Mollusks - fusi, fusi, lapisi, solo, leo pu.
  4. Paʻu, vali, mapu.

Fua ma fualaau e le suamalie suamalie

  1. Laʻu vaivai vaivai, lanumeamata, samasama, hibiscus.
  2. Teu ua vaivai.
  3. Chicory.
  4. Fualaau suamalie ma fualaʻau suamalie e aunoa ma le suka.
  5. Vaʻaia vai inu.
  6. Laʻau o le vao, mea teuteu, mea faʻaleaga.
  7. Na faʻamatalaina e Unsweetened.

Nai lo o mea lauiloa (sorbitol, xylitol, aspartame), e mafai ona e faʻaaogaina le paʻu mai laulaau o le honey stevia. O lenei laau e mafai ona tupu e oʻo lava ile windowsill pe faʻatau i totonu o le fale talavai. Faitau atili e uiga i mea manogi iinei.

O isi taiala mo taumafa mo le maʻisuka ituaiga 2 o le a aofia i le isi a tatou tusiga e sosoo ai.

Glycemic Faasino Filifiliga Meaʻai

Mo le maʻisuka, filifili meaai ma se fuainumera poʻo le maualalo o le faasino igoa.


E mafai ona e maua le lisi atoa o oloa e ala i le faʻamatalaga faʻapitoa iinei: http://diabet.biz/pitanie/osnovy/glikemicheskij-indeks-produktov.html.

O le meaai e tatau ona siakiina ma lau fomaʻi, aua o loʻo i ai faʻamatalaga taʻitasi ma le faʻailoga. O le fomaʻi, faʻaopoopoga i le lisi o oloa, o le a fautuaina mai ai le mea sili ona lelei o le kalori o ipu, e faʻavae i lou mamafa, le i ai o faamaʻi.

Togafitiga o togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 ituaiga

Faʻasologa faʻapitoa e togafitia ai le togafitia o le maʻisuka faʻatasi ai ma le natura, faʻaleleia o mea e faʻaogaina. O le a fesoasoani e tausia maualuga le maualuga o le toto i totonu o tapulaa masani.

Lapataiga faʻapitoa ua fautuaina mo le maʻisuka ituaiga 2:

  • O le seleni lanu o le laʻau tele (e mafai ona suia i le pakasili aʻa) ma tipi le afa o lemoni i totonu o le pata, vevela i totonu o se vai vai taele mo le 10 minute. Faʻasalalauga - 1 sipuni vaʻa afa itula ao leʻi oʻo i taumafataga.
  • Gated buckwheat po o le keke i le falaoamata, sasaa le 1: 4 ma le kafiti o le kefiti, pe a 1 le vaega o le falaoamata, 4 o le kefir. Tuu le paluga paʻu mo le 7 i le 10 itula. Ave le 0.5 kapu o meainu i le taeao i le afa itula ao le i faia taumafataga ma i le afiafi afa afa itula ao le i momoe.
  • Ave le paʻu o le aspen-lelei - 2 ipu, faaopoopo vai inu ina ia ufiufi le paʻu i ai, faʻafefe mo le 20 minute. Faʻapipiʻu se pani i se teuteuga ma se palanikeke, se solo mafiafia ma tuʻu i luga mo le 12-14 itula i se nofoaga mafanafana.A maeʻa - faʻasolo le fausua ma ave faalua i le aso mo le 2 sipuni tele.
  • Vaovao faʻapipiʻi suamalie mo vai inu suavai 1: 2. Faʻamalosia 3 itula. Inu se tasi o vae tolu o se ipu tioata 3 taimi i le aso ao leʻi oʻo i taumafataga.
  • O le paʻu manogi, faʻapipiʻi i le lauti, kofe poʻo vai vevela, e le gata ina maua ai le manaia lelei ma le manogi, ae fesoasoani foi i le faʻasaʻoina o le toto, faʻaleleia atili le toto, ma faʻaititia le mamafa o le mamafa. E lelei tele le 'amamoni i fualaau' aina, le meli. O lenamamoni e tatau ona faʻaaogaina i le tasi le gram i le aso, ma faʻaititia ai le faʻaoga i le 5 kalama.
  • Faʻamama se tamai vaega o aʻa faʻamau aʻa, faʻala ma sasaa vai malulu mo le tasi itula (e mafai ona e faʻafeusuaʻiina). Faʻasusu le aʻa i luga o se fatu ma se moli lelei, tuʻu i totonu o se vevela ma sasaa vai inu. Faʻaopopo meaʻai e tofo i le lauti. Inu 2-3 taimi i le aso ao leʻi 'aʻai.
  • Suauʻu 300 ml, faaopoopo 15 laulaau o le laurel, faʻapipiʻi mo le 5 minute. A maeʻa le 5 itula i se nofoaga mafanafana. Inu 3 aso, tufatufaina atu le fofo i vaega tutusa. A maeʻa ona inu uma, ona taofi lea mo le 2 vaiaso ma toe fai le kosi,
  • Ave faʻamalosi le paʻu o Ierusalema atisilisi fatu 4 sipuni tele, sasaa le 1 lita o le vai, faʻapipiʻi mo le 1 itula ile vevela vevela. Ave se teuteuga o le 1/3 ipu i le aso.
  • Mo le 3 masina i taeao taʻitasi i luga o se manava gaogao, faʻanoanoa (e le manaʻomia ona foloina) 10 laʻau fou.
  • 2 sipuni tele o fatugogo o Hilba, sili atu ona lauiloa o fenugreek, sasaa se ipu vai inu. Tuʻu i le po. I le taeao, faʻanoanoa ma inu i se manava gaogao.
  • Aumai le afa o le sipuniti o le aloe o le suamalie, laʻau laulau lafoaʻi, paʻu paʻu. Faʻafefiloi, faʻavave mo le 1 le itula. Faʻaalu 2 taimi i le aso, taeao ma afiafi, afa itula ao le i faia taumafataga.
  • 2 vaimuni tele vaovao vaovao vaʻai mo se ipu vai inu. Faʻailoga mo le tusa o le itula, faʻalavelave. Faʻafeiloaʻi o le faʻafefete i le afa afa 2 taimi i le aso.

Tusa 2 le puipuia o le maʻisuka

E ui lava e le mafai ona i ai se puipuiga i mataupu faavae mo le maʻisuka ituaiga 1, ituaiga 2 o le maʻisuka e mafai ona puipuia i nisi o tulaga, pe le itiiti foi le tolopoina o lona atinaʻe. O le mea moni, e leai se tasi na faalēaogāina le genetic predisposition, ae i isi tulaga, matou te faʻaosoosoina le tupu mai o faʻamaʻi.

Afai e te le manaʻo e maua le maʻisuka ituaiga 2, e tatau lava ona e mulimuli i se lisi laitiiti o fua puipui:

  • Galo e uiga i le taumafa poʻo le le lelei, le paleni meaai.
  • Aua neʻi galo le olaga masani i tulaga o aʻoaʻoga faaletino, taʻaloga.
  • Aua nei aloese mai suʻesuʻega masani.

O se vaega tāua i le puipuia o loʻo faia e le taumafa o vitamini, masini togafitiga, vai taele, ma, ioe, togafitiga faʻafomaʻi faʻapitoa e fesoasoani e taofia ai le faʻalavelave i se tulaga maloloina. O togafitiga faʻaletausaga faaletausaga ma le faʻaaogaina o vai faʻamaloloina o vai, siama togafitiga, faʻaauau o le okesene. E uiga i isi metotia o le puipuia - faitau i inei.

Ituaiga 2 maʻisuka i tamaiti

I le taimi muamua, o le maʻisuka ituaiga 2 o se maʻi e le masani ai i tamaiti. Na talitonuina o le faʻamaʻi e aafia ai na o tagata matutua. Ae i lo tatou taimi, ua matauina "toe faafouina" ma, o le mea e leaga ai, o se mea na tupu i tamaiti e le o se mea masani.

I tamaiti, o le maʻisuka e faʻaalia mai lava mai le fanau mai (togafiti faʻasolosolo), ma le gaʻo po o le taimi palau.

Mafuaaga o le maʻisuka i tamaiti

  • vaega taua
  • faʻafefe,
  • mamafa tele
  • leaga meaai paleni,
  • maualalo le tino faaletino
  • fafagaina le fafaga o le pepe,
  • faʻamaʻi pipisi
  • Toma a le tina i le maʻisaga aʻo maʻitaga
  • viral viruses e tauaveina e se pepe ao laʻitiiti,
  • leai o le palatini, fiber,
  • faʻafeiloaʻiga le lelei o meaai mautu i totonu ole pepe.

O le a le uiga pe afai o le kulukose e 8 pe sili atu?

Afai e maua le maualuga o le suka o le toto toto o le 8 mmol / L pe sili atu foi, o lenei tulaga e taʻua o le hyperglycemia. O le a le mea e mafai ona fai mai e uiga i, o a ni mafuaʻaga ma mea e fai i ia tulaga - o le a talanoaina i le tusiga.E masani ona iloa o le suka i totonu o le tino e faʻatulafonoina e le insulin, o le hormone o le pancreas, ma o le solia o lenei tulafono e mafua ai le faateleina o le kulukose ma le atiina ae o le maʻisuka.

Glucose insulin faʻamalologa taimi

E le o tagata uma e iloa o isi masini e aʻafia ai lenei gaioiga: taimi, tuufaatasiga ma le tele o mea taumafa e maua, natura o gaoioiga faaletino, tulaga o le neuropsychic sphere. Ae ui i lea, o tulaga nei e mafai ona avea ma mafuaaga mo le faateleina o le suka i le maualuga o le 8 mmol / L ma le maualuga:

  • maʻisuka malosi
  • maʻi o le ate ma le solia o lana galuega,
  • eseʻese maʻi o le endocrine,
  • maʻitaga o maitaga
  • Faʻaaogaina o vailaʻau maʻoti.

Toto

I le taimi o le maʻitaga, o le maualuga o ia hormones e pei o estrogens, progesterone, gonodotropin chorionic, lactogen, prolactin e tupu maualuga. I le tasi itu, latou te saunia se fafine mo le avea ma tina ma fafaga, mautinoa le atinaʻe masani o lana pepe i le lumanai. I le isi itu, latou te faʻavaivai i le galuega a le pancreas, e aofia ai lona vaega endocrine, lea e maua ai le inisalini.

Fomaʻi

E mafai ona faateleina le suka o le toto i tagata o loʻo faʻaaogaina fualaau faʻamalomoni mo se taimi uumi - faʻamaʻi faʻamaʻi, hormones steroid, diuretics, fualaau faʻasolosolo - vailaau faʻasaina, faʻafilemuina, fualaau momoe.

I nei tulaga uma, o le faateleina o le suka toto e le tumau, pe a uma ona faʻaaogaina le mafuaaga, e toe foʻi i le masani. Ae ui i lea, i luga o lenei faavae e le mafai ona faia ni faaiuga pe o le maʻisuka pe leai foi. O lenei faʻamaʻi e le mafai ona tuʻuina atu i totonu o tagata i soo se tasi o nei mataupu e faasaga i le mafuaaga o nei mea.

O le maʻisuka pe leai?

I se tagata soifua maloloina, o fesuiaiga i kulūkose i le gasologa o le aso e masani lelei lava, latou te faalagolago i le tuufaatasiga, voluma, taimi o le 'ai, ma o se faiga o le physiological. E vave tele le gaosiga o gaʻo kulimi, pe a uma le 2 itula pe'ā uma ona 'ai, latou te faʻataʻamilosaga atoa ma toe foʻi i la latou laasaga muamua, pe a leai se gasegase o le carbohydrate, e leai se maʻisuka.

I aso nei, mo tagata uma, o le fua o le toto suka i totonu o le fale e avanoa ma le fesoasoani o masini kesi, e mafai ona faʻatau saʻo i falemaʻi, mea tau falemaʻi. E masani lava ona faʻaaogaina e le maʻisuka, ae mafai e soʻo se tagata ona faia ni tala pe a latou manaʻo. Ina ia mafai ona faʻataʻitaʻia saʻo - o le maʻisuka pe leai, pe a oʻo i le toto sugar i le 8 mmol / l, e taua le iloa o ana masani e faʻatatau i le taimi e 'ai ai.

Afai i luga o se manava gaogao

O le fua o le kulukose anapogi i tagata matutua e mai le 3.5 i le 5.6 mmol / l, pe a oo i le 8 i le lotolotoi o le leai o se meaʻai mo le 8-10 itula, o se faailoga faʻafefe lenei. E faʻaalia ai le leai o le kulukose e faʻaaogaina ona o le le lava o le inisalini gaosiga, o lona faʻaleagaina poʻo le faateleina o le tetee atu o le tino i le inisalini. O lenei taunuʻuga e taʻu mai ai o loʻo maʻi le maʻisuka, o se suʻesuʻega faaopoopo e talafeagai e faʻamalamalama ai ona foliga ma filifilia togafitiga.

Le mea e fai

O le faateleina o le anapogi toto sugar e faailoga ai 8 o se faailoga manino o le maʻisuka. O lona uiga o le suʻega, togafitiga ma le siakiina masani e se endocrinologist e talafeagai.

Afai e masani ona suʻe le toto suka i le 8 - o le a le uiga o lenei mea ma o le a le mea e tatau ona fai? Muamua lava, e taua le malamalama o le faʻaaogaina o le kulukose e afaina i le olaga ma meaʻai, lea e faʻaitiitia ai le metabolism, ma o le tele o mea inu gaʻo e ulufale atu i le tino.

Gaoioiga e tatau ona faia vave:

  • faateleina le gaioiga faaletino - fai taga, savali, tietie uila, asiasi ile vaitaele,
  • fetuunai le meaai - e le aofia ai mea e faʻafiafia ai, meaʻai, suia i fualaau aina suamalie, sua suamalie, ma suia ai meaʻai manu ma fuālaʻau fuālaʻau,
  • mumusu e inuina le ava i soo se ituaiga - ava malosi, uaina po o le pia, o lo oi ai se maualuga maualuga o gaʻo.

E taua foi le feutagai ma le endocrinologist i se taimi vave lava ma mulimuli i ana faatonuga uma.

E ese le matautia o lenei mea?

O le mamafa umi o le kulukose i le toto mai le 8 mmol / l o se lamatiaga tele o le soifua maloloina, e fesoasoani i le atinaʻeina o le tele o faamaʻi:

  • fatu ma le toto - atherosclerosis, dystrophic myocardial, infarction myocardial, gangrene o pito,
  • faʻaogaina o le tino - polyneuropathy, eseese gasegase, faʻamaʻi, afaina o le cerebrovascular (stroke)
  • puipuiga o le tino - faʻaitiitia le teteʻe i faʻamaʻi pipisi, faʻamaʻi pipisi,
  • masculoskeletal system - hypotrophy muscle, osteoporosis o ponaivi, vailaʻau faʻasolosolo malie (arthrosis),
  • faiga o le endocrine - o se faʻaitiitia o le gaioiga o lauroid ma gland,
  • le gasegase o le tino - le teuina o le gaʻo, le atinaʻeina o le oona,
  • faʻaleagaina le vaaia - atrophia o neura optic, faʻataʻotoga o le tino,
  • le atinaʻeina o maʻi mama.

Fuainumera o fuainumera faafomai ua fautua mai e le tusa ai ma le talaaga o le hyperglycemia, o le afaina o soo se togafitiga e sili atu le maualuga, ma o le a sili atu ona leaga.

E faapefea ona togafitia?

O le fesili i le auala e faʻafaigofieina ai le suka o le toto o loʻo i totonu atoa o le agavaa o le endocrinologist ma e filifilia taitoatasi mo tagata maʻi taitoatasi. E leai se togafitiga masani mo tagata uma.

Muamua lava, o le ituaiga o maʻisuka ua fuafuaina. Afai o le ituaiga 1, o lona uiga, e le o gaosia le inisalini, o le fesuiaiga o togafitiga ua faatonuina. E mafai ona umi se 24 itula le inisalini, poo le inisalini pupuu, fuafua mo le 1 meaai. E mafai ona faʻasoasoaina faʻatasi pe tuʻufaʻatasia, faʻatasi ai ma le filifilia e se tagata se toʻatasi ma aso taitasi mo maʻi taʻitasi.

I le maʻisuka ituaiga 2, pe a faia le inisalini, ae "e le galue," o le faʻaitiitia o fualaau oona i totonu o maʻa, teuteuga ma mea faʻaleagaina mai fualaau faʻamaʻi ua faʻamatalaina. I itu uma e lua, o se vaega taua o togafitiga o togafitiga faʻapitoa faʻapitoa ma aʻoaʻoga faaletino.

E filifilia e le fomaʻi le auala sili ona faigofie e faʻataʻitaʻi ai le togafitiga

Isi faʻamatalaga faʻasoasoaina

I le taimi nei pe o le a le isi filifiliga mo le maualuga o le suka, o le popole ma faia se mea.

O le faasinusili o le suka o le 5 mmol / L pe sili atu (soo se tau e oo i le 6) i luga o se manava gaogao o le masani lea mo tamaiti ma tagata matutua. O se tuusaunoaga o pepe fou faatoa fananau mai e oo atu i le 1 masina le matutua e le tatau ona sili atu i le maualuga o le maualuga o le maualuga o le maualuga o le sugar mm.

O le siʻitia laʻititi o le suka o le anapogi e sili atu ma le 6 mmol / L e manaʻomia ai suʻesuʻega faʻapitoa ma se carbohydrate avega ma se suʻesuʻega lautele e fuafua ai le mafuaʻaga. E manaʻomia le fefaʻatauaʻiga ma se suʻega, aua atonu o se setete.

Afai o le anapogi o le toto glucose e oʻo atu i le 7 pe sili atu, e manaʻomia vave togafitiga faafomaʻi e suʻesuʻe atili, o le faailoga lea o le maʻisuka. E tatau ona iloa le ituaiga o faʻamaʻi ma faasaʻo le maualuga o le suka e tusa ai ma faatonuga a le endocrinologist.

Suauu toto 5.8 mmol

I le taimi masani o le faiga o le endocrin ma le pancreas, o le toto toto e lava lea e faʻamalosia ai totoga uma. Faatasi ai ma le sili atu o le kulukose, ua faʻalavelaveina ai metabolic processes, ua mafatia le tino. Leai se mea e sili ona leaga o le leai o suka - hypoglycemia. Suauu toto 5 8 mea e tatau ona fai, ma pe o le a le mea e manatu i ai o le masani, o le a tatou faʻamatalaina atili auiliiliga.

Tulaga masani ma solia

E tasi lava le taimi i le tino o le tagata, e le o tagofia saʻo le suka. I totonu o le vaega o meaʻai, o le suka ua malepe i lalo e enzymes i le kulukose. Enzymes e manaʻomia mo le pipisi e taʻua o glycosyl hydrolases. O le prefix hydra o loʻo fai mai o le tali e mafai ona na o totonu o le siosiomaga o le vai.

O se vaega o le sucrose e maua i totonu o le tootoo laitiiti ma le pancreas. Mai iina, glucose e ulu atu i le toto ma salalau solo i le tino o le tagata.

E manaomia e se tino soifua maloloina le kulukose i se aofaiga patino i aso uma. O le tele lava e ulu atu i le tino mai fafo, faatasi ai ma meaai. Glucose e maua ai mea taumafa i le tino faila, ponaivi ma maso.

Afai o le suka e sili atu i le masani, ona faʻalavelaveina ai lea o le meaʻai o sela ma ua leiloloa le gaioiga o le tino. E lua ituaiga o solia o le aofaiga o suka i totonu o le toto:

  1. Faaitiitia mea e maua - hypoglycemia. Muamua lava, o siama o le mafaufau ma le tino popolega e mafatia.
  2. Maualuga maualuga - hyperglycemia. O le suga e teuina i totonu o le polotini o sela ma faʻaleagaina i latou. Faatasi ai ma le hyperglycemia, o le fatu, gaʻo, ate, ma totoga o faaaliga vaaia e matua afaina.

O fua o le suka i le toto e fuaina i le fale suʻesuʻe poʻo le mita o le kulukose o le toto. O le maualuga o le kulukose i totonu o le toto o tagata taʻitasi e faalagolago i lana gaioiga, o le gaioiga o le pancreas ma le malosi o le gaosia o hormones e faʻaitiitia ai le inisalini.

O le maʻi suka o se mea faʻaʻoleʻole ma i le taimi muamua e le o faʻaalia mai. A oʻo mai faʻaalia nei, e fautuaina e vave siaki le suka o le toto:

  1. O lagona masani o le fiainu, mucosa lemu,
  2. Urination e avea ma masani
  3. O le vaivai e foliga mai, moe.

Faʻatasi ai ma le leai o suka, faʻamatalaga talafeagai:

  • Faateleina le vevela,
  • Loto le tumau o le malamalama,
  • Vaivai
  • Faʻaleagaina.

O le siakiina o le toto mo le suka e faʻamalosia mo tamaitai i le taimi o le gaioiga i le 24-28 vaiaso o le gaioiga.

Norm "anapogi"

8 itula aʻo leʻi faia le suʻega, e le mafai ona e 'ai. O le toto e aveesea mai se vein, o loʻo faia se suʻesuʻega o meaola.

O le suʻega muamua e tatau ona faʻaalia ai tulaga taua nei:

  • O le masani i se tagata matua o le 4.1-5.8 mmol / l,
  • Se tamaitiiti mai le masina i le 14 tausaga - 3.3-5.5 mmol / l,
  • I tamaiti e oo ile masina - 2.8-4.4 mmol / l.

O se faailoga o le 5.8 ua manatu o le masani, ma le foai o le toto mo le suka e le talafeagai. E mafai ona e faia le suʻega pe a mavae ni nai vaiaso. Afai o le faʻamaoniga e maualuga atu nai lo le masani, ona valaʻauina lea o le tagata gasegase e faia se suʻesuʻega lona lua.

Ole aofaʻi o le kulukose masani i fafine i le taimi o le misaopaʻu ma aʻo faagasolo le maitaga - 4.6-6.7 mmol / l.

Soʻo se tasi e mafai ona suʻe se suka, ae o se suʻega mo maʻi faʻapitoa o le soifua maloloina e fautuaina faapitoa:

  1. Faʻi maʻi
  2. Mafuaaga
  3. Faʻafitauli i le faʻavaveina o laufanua,
  4. Faʻailogaina o le maʻi maʻi.

O le suka maualuga e ono le tumau. O maualuga maualuga e mafai ona faʻaalia e ala i le atuatuvale, o se vailaau e leʻi leva ona maua e le maʻi poʻo le tele o suamalie na 'aina i le afiafi o le faʻataʻitaʻiga. Ina ia aloese mai i mea sese, o se suesuega lona lua ma suesuega faaopoopo mo hormones ma enzymes ua faatonuina.

Norm "i lalo o le avega"

O se suʻega mo le faʻapalepale kullukose e faʻatino pe afai, a maeʻa le suʻega muamua, e iai masalosaloga o tagata tomai faapitoa. O suʻesuʻega i lalo o le avega e faʻamalosia mo faʻamaʻi:

  • O le tagata gasegase e iai faʻamaumauga o le maʻisuka,
  • E maualuga maualuga le suauu i le suka,
  • E i ai se gasegase o le genes i le maʻisuka,
  • Faateleina urination i le aso

E le gata i lea, o le auiliiliga e faʻamalosia mo fafine pe a uma le fananau, pe afai o le mamafa o le pepe e sili atu i le 4 kilokalama. Ina ia le aofia ai le maʻisuka, e maua foi e le tamaititi se suʻega o le toto.

Aʻo lei faia le faʻatonuga, o le tagata maʻi e tuʻuina atu le lauti ma le 75 karamu o le kulukose. Lua itula mulimuli ane, o le suʻeina o le toto e maua mai se vein. Mo se tamaititi, o le aofaʻi o le kulukose e mafaufau i le fua faatatau o le 1, 75 g / kg.

O suʻesuʻega i lalo o le avega e tatau ona faʻaalia ai se ata e oʻo atu i le 7.8 mmol / L. Afai o fuainumera i le itulagi e mai le 7.8 i le 11.0 mmol / l, ona maua ai lea o le maʻi i le le atoatoa o le kulukose. O le tulaga e taʻua o le muaʻi maʻi suka ma o se tagata ua faatonuina fualaau.

O le faailo 5.8 i le auʻiliʻiliga i lalo o le avega e sili ona lelei ma e le manaʻomia e le tagata ni suʻega faaopoopo.

A oʻo i luga ole 11.1 mmol / l, o le maʻisuka ua maua.

Gaioiga puipui

O le maualuga o le kulukose e 5.8 mmol / L e mafai ona faʻafefe ai se tagata soifua maloloina, talu ai o le pito i luga o le masani. I le lamatiaga o tagata e sili atu le mamafa ma le faaletonu o le galuega o le pancreatic.

Ina ia faʻaitiitia le toto toto, ua lava lava le tausisi i tulafono:

  1. Ave faʻateleina ma asiasi i le fale taʻalo faalua i le vaiaso,
  2. Mulimuli i le soifuaga saʻo: tuʻu le ulaula tapaa, ava malosi, galala,
  3. Mātauina le faʻatonutonuina o le aso, mo se tagata soifua maloloina e 7-8 itula o moe,
  4. Ia televave savali i fafo
  5. Taumamafa i se taumafataga maloloina.

E lima tulafono faigofie o le a fesoasoani e faʻaititia le suka o le toto ma faʻamaonia ai lou tulaga.

Taumafa faafomaʻi

E fautuaina tagata e vavaeese mai a latou meaʻai: meaai suamalie, pusa ma pusa. 70% o taumafa i aso uma e tatau ona aofia ai fualaau faisua ma fualaau suamalie. Faʻatasi o pateta ma fualaau 'aina e maua ai le maualuga o le fatu.

O le aano o manu e maua i vitamini ma e manaʻomia e le tino le gaioiga masani o le fatu, nerve namu ma maso. O tagata e aʻafia i le maʻisuka e fautuaina e 'ai naʻo ni meaʻai:

Ia faʻaleleia lelei le taumafataga ma iʻa: iʻa, moa, moa, musele. O meaai mama e kukaina pe tao i totonu o le ogaumu. E fautuaina e aloese mai le fausiaina o le suauu.

Faʻaseseina atoa mai le taumafataga: mayonnaise, suka, meaai gaosi, meaai kuka.

O oloa gaosi ma gaʻo gaʻo e oo atu i le 1.5% e aoga. E le fautuaina e 'ai le kusi falaoa e leai se gaʻo, kefir. O le tino o le a le maua ni aoga mai le leai o se gaʻo. Ina ia faʻafefiloi le polotini ma le calcium mai le kulimi siʻosiʻomaga, e manaʻomia sina sina gaʻo.

Aua e te aafia i le kofe malosi ma le lauti. Sui meainu ma fualaau maloloina po o mea inu fualaau aina.

Fualaau faʻapitoa mo le faʻaitiitia o le kulūkose toto

O le maualuga o le suka o le toto e faʻaitiitia le faʻaaogaina e faʻaaoga ai metotia a tagata:

  1. Tincture o le laʻau bay. 10 laupepa faʻaiʻu, 2 uʻu e ave. 500 ml o vai inu ua sasaa ma tuu i se nofoaga pogisa mo le 6 itula. E inu le 100 ml i le taeao i luga o se manava gaogao, i le malologa ao leʻi faia le taumafataga ma le afiafi ao lei moe. O le togafitiga e fitu aso.
  2. Lemon suamalie ma le paʻu aspen. Ua faʻamago ma paʻu le paʻu Aspen. 1 lemoni o loʻo ave i le 1 sipuni sipuni o le paʻu paʻu. O mea e faʻaaoga e sasaa atu i le 200 ml o le vai ma tuʻu i totonu o se vai vai. O le oloa ua kuka mo le 30 minute i luga o le vevela vevela. Ua uma ona fufulu ma faʻamama le gae ua maeʻa. O le vailaʻau e ave i le 1 sipunipuni i le taeao ma ao le i momoe.
  3. Faʻafefeteina o laau afu e fitu. Mo le kukaina, e ave i le tutusa tutusa: mint, lemon balm, hawthorn (fruit), viburnum (fualaau), fugalaau linden, lanu o le falemaʻi, calendula. E faʻafefiloi mea e gaosia ma sasaa 250 ml o vodka. O le oloa o loʻo totoe i se nofoaga malulu ma malulu mo aso e 10. Ona fufulu ma faamama lea o le mea e faʻaaogaina i le pusaaisa. Ave 10 pata i le 100 ml o le vai i le taeao i luga o se manava gaogao. O le vasega o le taliaina e le itiiti ifo ma le 1 masina.

Suauu toto 5.8 e le tatau ona faʻafefe, ae e tatau ona e faʻaeteete atili i lou soifua maloloina. O le mulimuli i se taumafataga talafeagai ma masaniga masani a tagata o le a fesoasoani i le vave faʻaitiitia o le kulūkose toto. E fautuaina e mataʻituina le tulaga ma faia suʻega taʻitasi i le masina.

Suauu toto o le suka 8 - o le a le uiga ma le mea e fai?

Glucose o se punavai o le malosi mo le tino. Ae mo potu taitasi ina ia maua i le tele o le aofaiga, e manaʻomia se vailaʻau e momoli atu ai le malosi i totoga uma ma gaʻo. O le inisalini. I le ituaiga 1 o le maʻisuka, e le mafai e le pancreas ona gaosia i le aofaiga manaomia, o le mea lea, o le maualuga o le suka toto e 8 ma le maualuga. I le maʻisuka ituaiga 2, o le aʻafiaga o siama i le inisalini e faʻavaivaia, e le mafai ona ulu atu le kulukose i totonu o masini, ma o lea ua tulaʻi mai ai le glycemia, faʻaleagaina le lelei.

O le mamafa o le mamafa, vaivai, ulu o le ulu ma le mamafa i vae o ni mea faʻalavelave e ono faʻaalia ai le amataina o le maʻisuka. O fomaʻi e fautua mai o tagata ua oʻo i le fasefulu tausaga ma e mafatia mai faʻamaʻi e masani ona siakiina e le aunoa o latou toto ile kulukose toto - a itiiti ifo i le 2 tausaga. E mafai ona faia lenei mea i le fale ma le fesoasoani a se glucometer pe faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

Suauu toto o le 8 mmol / L e le o le maʻisuka. E faalagolago lava i le a le taimi na faia ai le suʻega ma i le a le tulaga o le tagata. A maeʻa ona 'ai, faʻatupulaia le gaioiga faaletino, ao maitaga, o faʻamaoniga e eseese mai le masani, ae le o se mafuaaga lea o le popole. I lenei tulaga, e tatau ona e faia ni puipuiga, toe iloilo le meaai ma le galuega, ona toe fai lea o suega i se isi aso.

O le maualuga o le kulukose o le 3.9-5.3 mmol / L. A maeʻa ona 'ai, ona tulaʻi lea, ma afai o le meaʻai e mauʻoa i gaʻo, o lona uiga e mafai ona oʻo atu le glycemia i le 6.7-6.9 mmol / L. Ae peitai, o lenei faailo e vave lava ona toe foi mai i le masani, ma ua lagona e le tagata le faamalieina. Faʻateleina le suka o le toto i le 8 mmol / L pe a uma ona 'ai o se' alofaga e faʻamaonia ai vailaʻau. Ae mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, o se faailo sili lea o le glycemia pe a uma ona 'ai. Afai o le maualuga o le suka o le toto e 8, e lelei oe i le taulimaina o le faʻamaʻi ma mafai ona agaʻi i luma i le ala i le toe faʻaleleia. Faatasi ai ma nei faailoilo, e le mafai e fomai ona faatonuina ni togafitiga, ae na o le fautuaina o se taumafataga maualalo.

Ma afai e leai sou faʻamaʻi o le maʻisuka, toto maualuga maualuga i le maualuga o le 8 mmol / l - o le mafuaaga e tatau ona faʻafesoʻotaʻi vave se fomaʻi ma faia se suʻesuʻega faaopoopo. E tatau ona faia lenei mea tusa lava pe e te lagona lelei.

Matou te faʻamanatu atu ia te oe o tulafono manino e tutusa lelei lava mo alii, tamaitai ma tamaiti e silia ma le 5 tausaga le matutua. O le mea lea, soʻo se faʻaaogaina o faailoilo e tatau ona mafua ai le faʻailo. O le le mautonu i le tino o le tagata lea e masani ona avea ma mafuaaga autu o le atinaʻeina o se faʻamaʻi matautia i le gasegase ma isi faʻafitauli.

Afai o lou suka toto e 8 i le taeao i luga o se manava gaogao, o se faailoga leaga tele lea. I luga o se manava gaogao i le taeao, o faailoga e tatau ona maualalo. O maʻi suka e tatau ona taumafai mo le 5.5-6.0 mmol / L. E naʻo le vaega lenei o le faʻafitauli o faʻafitauli e itiiti. I le maualuga o le glycemia, i le aluga o taimi, o faʻamaʻi o gaʻo, mata, vae, ma le cardiovascular system e mafai ona tupu. I uluaʻi laʻasaga o le faʻamaʻi, o lenei ata o loʻo faʻaalia ai le alualu i luma o le faʻamaʻi ma le manaʻomia mo se auala e sili atu ona taua i togafitiga. I le leai o se faʻamaʻi, o le faailoga lea o le i ai o vailaau.

Suauu toto 8 - o le a le mea e tatau ona fai?

Preditebetes e faʻailoaina i le soifua maloloina lelei ma nisi faʻamaoniga e masani ona le faʻapipiʻiina e tagata. I se lamatiaga o le atiina ae o se maʻi suka, e tatau ona e gauai atu i na faafitauli ma le soifua lelei:

  • o le fia inu ma le susu
  • toe faia le faʻaliliuga mo le leai o se mafuaaga
  • sasaina ma le paʻu o le paʻu
  • vaivai, faʻanoanoa, mamafa i vae
  • "Fog" i luma o mata
  • faʻavave o faʻamalolo o mea laiti ma mea e faʻaaogaina
  • masani faʻafitauli e le mafai ona faʻatautaia lelei
  • le manava manava manava o le acetone.

O lenei tulaga e matautia ona o nisi taimi o le glycemia i le taeao i luga o se manava gaogao o loʻo tumau pea i totonu o le masani masani, ma e tulaʻi pe a uma ona e 'ai. E tatau ona e popole pe a maeʻa le taumafataga e sili atu le 7.0 mmol / L..

O se suʻega o le manava o le tino na faʻaalia ai le suka toto i le 7 - 8 mmol / L - o le a le mea e fai i lenei mataupu? Muamua lava, siaki ou faailoga. I totonu o lenei setete, o masani masani ile taeao o le 5.0-7.2 mmol / L, pe a uma meaai, latou te le sili atu i le 10 mmol / L, ma o le aofaiga o le hemoglobin glyculated e 6.5-7.4 mmol / L. O le masani masani o le toto toto o le 8 mmol / L pe a uma taumafa o se faʻamatalaga tuusaʻo o vailaʻau.I le tulaga e le mafai ai ona maua se fomaʻi, e mafai ona liua i le maʻisuka ituaiga 2, ona togafitia lea ma sili atu le faigata ona togafitiga, e ono tulai mai ni faʻafitauli eseese.

E faʻafefea ona togafitia pe afai o le suka toto e 8 - o lenei fesili e masani lava ona tupu mai i tagata mamai o endocrinologists. O le fautuaga autu ma le auala aupito sili ona lelei e faatoilaloina ai se maʻi i le amataga o le atinaʻe o le toe iloilo lea o meaʻai ma sui ai lou olaga. E tatau ona e 'ai pea i le 5, ma sili atu i le 6 aso i le aso, auai i taaloga avanoa, aloese mai le atuatuvale ma le moe ia le itiiti ifo ma le 6 itula i le aso.

O se mea e manaʻomia mo togafitiga o le tausisia o meaʻai. Mai le taumafataga, e tatau ona faʻaesea ia oloa:

  • meaʻai gaʻo ma gaʻo maualuga,
  • meaai vevela ma falai
  • soʻo se mea ulaula,
  • falaoamata lelei falaoamata falaoamata ma soʻo se ipu mai ai,
  • muffins, desserts, sweets ma isi suamalie,
  • suamalie suamalie
  • ava malosi
  • fualaau suamalie ma fualaʻau maualuga.

E taua foi le faatapulaaina o le lisi i ipu o pateta ma araisa. Pe a faʻapipiʻi se taumafataga i aso uma, e tatau ona tuʻuina atu i fualaau faisua ma fuālaʻau fou ma fualaau 'aina, buckwheat, millet, oatmeal, mea e maualalo le susu o susu, meaʻai ma iʻa. O pi, nati, o laau afu, teas mai togalaau o togafitiga, suamalie fou ua suamalie e aoga tele mo le faʻasaina o le glycemia ma le faʻaleleia o le lelei.

O fomaʻi e fautuaina pe afai o le suka toto e tusa ma le 8 mmol / l, faʻafesoʻotaʻi vave se fomaʻi ma fesuiai i se meaʻai maualalo. O le mulimuli i le fautuaga a le endocrinologist ma 'ai lelei, e mafai ona e faʻaleagaina ai ni faʻamaʻi e aunoa ma ni inisiua ma fualaau.

Suga Suauu 8.5 mmol / L

E tofu tagata uma ma suka i totonu oo latou toto. O le a sili atu ona saʻo le taʻua o le "kulukose o le toto", lea e ese mai i le vailaau kemikolo mai le suka ma o se malosiaga mamana o le malosi. Glucose mai meaʻai e ulu atu i le toto ma salalau solo i le tino atoa ina ia maua ai le malosi ina ia mafai ona tatou mafaufau, siitia, galue.

O le faaupuga "suka i totonu o le toto" ua aʻafia i tagata, ma ua faʻaaogaina foi i vailaau, o lea o le a matou talanoa ai e uiga i le suka o le toto ma se mafaufau mama, ma manatuaina o le mea moni o le kulukose o lona uiga. Ma fesoasoani le kulukose i le inisalini e ulufale atu ai i totonu o le masini.

Vaai faalemafaufau o le potu o se fale laititi, ma o le inisalini o le ki lea e tatala ai le faitotoa i le kulukose i totonu o le fale. Afai e itiiti le inisalini, o le vaega o le kulukose o le a le gauai ma o le a tumau i totonu o le toto. O le kulukose maualuga e mafai ona taʻitaʻia ai le maʻisuka.

O le glucose maualuga e liua i le glycogen ma auina atu e faatali i totonu o apaau i le ate ma musele skeletal, lea e avea o se ituaiga fale teuoloa mo ia. Pe a manaʻomia le faʻatumu o le malosi o le malosi, o le a ave e le tino le tele o le glycogen e manaʻomia, toe faʻafouina i le kulukose.

Aʻo lava le kulūkose, o le sili atu o loʻo lafoina i le glycogen, ae o loʻo tumau pea, ona tuʻuina lea i le ituaiga o gaʻo. O le mea lea o le mamafa o le mamafa, faafitauli tau le soifua maloloina, e aofia ai le maʻisuka.

O le fua o le suka i tagata matutua ma tamaiti e sili atu ma le 5 tausaga le matutua e 3.9-5.0 mmol i le lita, e tutusa mo tagata uma. Afai o lau auiliiliga e toetoe lava faaluaina le masani, ia tatou saʻo.

"Filemu, na o le toafilemu lava!" Fai mai le tagata lauiloa, e fiafia i siama ma pa. O se suʻega toto mo le suka e le afaina ai o ia.

O lea, na e foaʻiina le toto mo le suka ma ua iloa le iuga - 8.5 mmol / L. E le o se mafuaaga e fefe ai, o se taimi e faʻalauiloa ai lenei mataupu. Mafaufau i ni filifiliga se tolu mo le faateleina o le kulukose e oo i le 8.5.

1. SUESUEGA SUGAR O LE MALUMALU. O le a le uiga o lenei mea? Na foai le toto pe a uma ona 'ai, pe a maeʻa le faʻamalositino, i se tulaga ogaoga, maʻi, poʻo le maitaga. E i ai le manatu o le "maʻisaga maʻitaga," pe a oʻo mai le suka toto ona o suiga o le hormonal i le tino o le tina o loʻo faatalitali. O nei mea e saofagā i le faʻagasolo le tumau o le suka o le toto, o se uiga masani lea o le tino lea e tupu i le taimi o le gaioiga.

Mulimuli i tulafono faigofie mo le ofoina atu o le toto mo le suka:

  • Fesoasoani i le taeao i luga o se manava gaogao
  • Faʻaitiitia le popole, atuatuvale, lagona le fiafia tele.

Ona tatau loa lea ona toe maua le toto. Afai o le taunuuga e tutusa, e taua le faitau o parakalafa 2 ma le 3. Afai o le mea e masani ai, faitau palakalafa 2 ma le 3. Na ia fai mai e le o se vailaau, ae o se mafaufau poto.

2. TULAGA LELEI O LE SUʻESUʻEGA FAʻATASI. O lona uiga, i lalo o tulafono uma mo le foai toto, o le maualuga o le suka e tumau pea i luga aʻe o le 8 mmol / l. E le o le masani lea, ae le o le maʻisuka, o se ituaiga o laina tuaoi. Ua taʻua e fomaʻi o le maʻisuka. E le o se mea e iloa ai, lelei. O lona uiga o le pancreas e maua ai le inisalini e itiiti ifo nai lo le mea e tatau ai. O le gasegase o gaioiga i le tino ua faʻagesegese, o loʻo i ai le toilalo i le gaosia o le suka e le tino.

E tele mafuaʻaga: faʻalavelave o le endocrin system, maʻi o le ate, maʻi faʻamaʻi, maitaga. O le olaga le lelei e ono mafua ai le maualuga o suka. Alcoholism, mafatiaga ogaoga, le lava o faamalositino, oona, soona tuinanau mo ituaiga uma o mea lelei "mo tii."

O le a le mafuaaga na mafua ai ona faateleina le suka i totonu oe - o le a fesoasoani le fomai e amata. Faʻatasi ai ma le maualuga o le faasinusaga o le suka o loʻo i ai se mafuaaga taua e tatau ona fesili ai pe o le a le isi a vavalalata ma le fomaʻi. Faʻalagolago i le taunuuga, e mafai ona ia faasino atu oe i se endocrinologist mo nisi faʻatalatalanoaga ma togafitiga. Faamolemole aua nei tolopo le asiasiga i se tagata tomai faapitoa.

3. O le faʻasalaga o le faʻapalepale o le kulukose o se tasi lea mafuaʻaga o le toto maualuga. O lenei mea ua taʻua o vailaau maʻoti poʻo le maʻisuka. I le tulaga o le faapalepale o le kulukose, e le o iloa i le urine, ma o lona masani e sili atu i le anapogi toto, o le lagona o sela i le inisalini ua suia, o le faasee lea ua faaitiitia.

E faapefea ona ia maua? I totonu o le lua itula, o le tagata maʻi e faʻaaogaina le kulūkose i fuainumera manaʻomia, ma o le 30 minute uma o fua o le toto e fuaina. Faʻalagolago i le taunuuga, o loʻo faʻatulagaina nisi suʻesuʻega faaopoopo.

O le solia o le faapaleni o le kulukose e togafitia, o se taumafataga faapitoa ua faʻatulagaina ma ua fautuaina e suia le masaniga masani i se tagata maloloina. I tagata gasegase maelega ma le amio pulea lelei, o le toe maua mai e mafai.

Suesuega! Tali IOE LE LEAI i fesili nei.

  1. E iai sau faʻalavelave moe? Faanatinati?
  2. Talu ai nei, pe ua e matua paʻu le mamafa?
  3. E faʻalavelave oe i le taimi o le ulu o le ulu ma tiga faaletino?
  4. Faʻapupula i lau vaai i nei taimi?
  5. E te lagona le paʻu o le paʻu?
  6. E te manava?
  7. E i ai se taimi e te lagona ai le vevela ona o se mafuaaga?

Afai e te taliina le "ioe" ia le itiiti ifo ma le tasi ma maua le maualuga maualuga o le toto, o le isi lea mafuaaga e suʻe ai fautuaga faafomaʻi. E pei ona e malamalama, o fesili e faʻavae i luga o faailoga iloga o vailaau.

E i ai avanoa lelei e faʻaititia ai le suka i le 8.5 e ala i le faasaʻo masani o le olaga. Aua e te faanatinati e ita. O nisi nei o fautuaga o le a na o le "faafetai" o le tino. E mafai ona lagona uluaʻi iuga pe a uma le 2-3 vaiaso.

  1. Taumamafa 5-6 taimi i le aso. E sili pe afai e kuka le kuka i totonu o le ogaumu po o le ogaumu. Paʻu leaga, suamalie ma isi vailaʻau gaʻo e sili ona faʻamamaina. Aloese mai meaai falai ma le vevela. O fomaʻi ei ai lava i taimi uma ni tusi taʻavale ma se lisi o meaʻai e maualalo ai le suka. Faʻalogo fautuaga.
  2. Teʻena le ava malosi, mea inu suamalie.
  3. Savalivali i le ea fou. Saili i le pisi vavalalata e tusa ma le afa itula e tau ai i le ea fou. Manatunatu pe o le a le ituaiga taʻaloga e maua mo oe ma faʻagasolo malie le amataina o le tino. Savalivali, tamoe, gymnastics - e talia uma tagata.
  4. Lava le moe. Ono itula pe sili atu o le mea e manaomia e le tino o le tino.

FAʻAMATALAGA FAʻAALIGA. Ua maitauina e faʻapea o nisi tagata e mulimuli ma le totoʻa i le maʻisuka taumafa e sili atu nai lo o latou tausaga. Ae ui i lea, o le suiga i se olaga ola maloloina e mafai ona vaaia e oo lava i mata le lava.

Uiga aoga. Mo le faaauau pea ona mataituina le maualuga o le suka, ua fautuaina e faatau se glucometer, o le a fesoasoani i le siakiina o le malosi o le kulukose. O se masaniga aoga e mafai ona tausia se tusi faʻataʻitaʻiga o le a e maitauina ai le maualuga o suka, lau meaʻai ma gaoioiga faʻaletino, ina ia mafai ai ona malamalama lelei i lou tino.

Mo lau fomaʻi, o le a taua lou mita o le kulukose o le toto, ae o se isi suʻesuʻega toto e mafai ona faʻatulagaina.

Auala e filifili ai se glucometer. Ina ia ulufale i lenei autu, o le a fesoasoani se vitio ia te oe, lea o le a taʻuina atu ai e fomaʻi ia te oe pe faapefea ona faia le filifiliga saʻo. Ma o le fomaʻi o loʻo auai ma lau atotupe o le a taʻu atu ia te oe le faaiuga mulimuli.

O LE A LE AIGA PE AFAI E LE FAIA. O le mea e ono tupu, o le a faateleina le suka, o le a amata ona avea le maʻisuka ma maʻisuka, ma o se maʻi matautia, o aʻafiaga leaga e afaina ai le tino atoa. O le soifua maloloina e ono faʻamoemoeina e faʻaitiitia ma o le tulaga lelei o le olaga o le a faʻaitiitia.

Manatua o le maʻisuka e faigofie atu ona puipuia nai lo le togafitia. O le mamafa, tausaga e 40 + ma se olaga le talafeagai, o loʻo e lamatia. Mo le puipuia o le suka maualuga, e aoga le foai atu o le toto mo le suka ia sili atu ma le faalua i le tausaga ona matau ma faasaʻo suiga talafeagai i le tino ile taimi.

Totoga faatagaina o le kulukose i le toto o le tagata: laulau ma faailoga

Mo le puipuia, pulea ma togafitiga o le maʻisuka, e taua tele le fuaina o fua o le kulukose toto.

O le masani (sili ona lelei) faʻaalia mo tagata uma e tutusa lava, e le faalagolago i le itupa, tausaga ma isi uiga o se tagata. O le masani masani o le 3.5-5.5 m / mol i le lita o le toto.

O le auiliiliga e tatau ona agavaa, e tatau ona faia i le taeao, i luga o se manava gaogao. Afai ole maualuga o le suka i le toto capillary e sili atu i le 5.5 mmol i le lita, ae e lalo ifo i le 6 mmol, ona manatu lea o lenei tulaga o le tuaoi, latalata i le atinaʻe o le maʻisuka. Mo le toto vevela, e oʻo atu i le 6.1 mmol / lita ua manatu e masani.

O faʻamaoniga o le hypoglycemia i le maʻisuka e faʻaalia i le faʻaitiitia o le suka i le toto toto, vaivaiga ma le leiloa o le mafaufau.

E mafai ona e aʻoaʻo pe faʻapefea ona sauniuni ma faʻaaoga le faʻataʻitaʻiga o launiva mo le ava i luga o lenei itulau.

O le taunuuga atonu e le saʻo pe afai e te faia soo se soliga i le taimi o le toto sampling. E le gata i lea, o le faʻaleagaina e mafai ona tupu ona o mea taua e pei o le atuatuvale, maʻi, manuʻa matuia. I tulaga faapena, e tatau ona e feutagai ma lau fomaʻi.

O le a le mea e faʻatonutonuina ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto?

O le hormone autu e nafa ma le faʻaitiitia o le suka o le insulin. E maua mai i le pancreas, poʻo ona peta beta.

Hormones ua faateleina le maualuga o le kulukose:

  • Adrenaline ma norepinephrine e gaosia e alalaʻau.
  • Glucagon, faʻapipiʻiina e isi vela pancreatic.
  • Oona horroone.
  • "Poloaiga" hormones e gaosia i totonu o le faiʻai.
  • Cortisol, corticosterone.
  • Mea e pei o mea e tutusa.

O le gaioiga o le faʻasalaga i totonu o le tino e pulea foi e le autonomous nervous system.

O loʻo i ai aso taʻitasi o le kulukose - o lona laʻititi pito i lalo e matauina mai le 3 i le taeao i le 6 i le taeao, pe a faʻapea o le taimi lea o loʻo momoe ai le tagata.

E masani lava, o le kulukose o le toto i tamaʻitaʻi uma ma tamaʻitaʻi i le faʻatalanoaga masani e le tatau ona sili atu nai lo le 5.5 mmol / l, ae e iai sina eseesega i le matua, o loʻo faʻaalia i le laulau i lalo.

Tausaga o le kulukose, mmol / L
2 aso - 4.3 vaiaso2,8 - 4,4
4.3 vaiaso - 14 tausaga3,3 - 5,6
14 - 60 tausaga4,1 - 5,9
60 - 90 tausaga4,6 - 6,4
90 tausaga4,2 - 6,7

I le tele o falemaʻe, o le iunite o fuataga o le moli / L. E mafai foi ona faʻaaogaina le isi iunite - mg / 100 ml.

Ina ia liua iunite, ia faʻaaoga le fua faʻatatau: afai o le mg / 100 ml ua faʻateleina i le 0.0555, o le ae mauaina le iuga i le mmol / l.

Le masani o le kulukose toto i tamaiti

O le toto maualuga o le suka i pepe faatoa fananau mai e oʻo i le 1 tausaga le matua: mai le 2.8 i le 4.4 mmol i le lita, i tamaiti ei lalo ifo o le 5 tausaga - mai le 3.3 i le 5.0 mmol / l, i tamaiti matutua, e tatau ona tutusa ia faailoga. pei o tagata matutua.

Afai o le suʻega a le tamaititi e sili atu i le 6.1 mmol / l, i tulaga faapena, e manaʻomia se suʻega o le faapalepale kullusese poʻo se suʻesuʻega o le maualuga o le hemoglobin glycosylated.

Toto o le kulūkose toto

I le tele o falemai ma falemaʻi a le malo, e mafai ona e suʻeina se suʻega toto mo le suka. A o lei uuina, e tatau ona tusa ma le 8-10 itula pe a uma le taumafataga mulimuli.A maeʻa ona ave le plasma, e manaʻomia e le maʻi ona ave le 75 kalama o le glucose faʻamaʻi ma a maeʻa le 2 itula toe tuʻuina atu le toto.

O se taunuuga ua manatu o se faailoga o le faapalepale o le kulukose pe a mavae le 2 itula o le taunuuga o le 7.8-11.1 mmol / lita, o le i ai o le maʻisuka e iloa pe afai e sili atu ile 11.1 mmol / L.

E iai foi se faailo o se taunuuga o le itiiti ifo i le 4 mmol / lita. I ia tulaga, o se suʻesuʻega faaopoopo e talafeagai.

O le mulimuli i se taumafataga ma vailaau o le a fesoasoani e puipuia ai faʻafitauli.

O le togafitiga mo le maʻi o le maʻisuka atonu e aofia ai auala eseese o loʻo faʻamatalaina iinei.

Aisea e mafua ai le pala i le maʻisuka o loʻo faʻamatalaina i lenei tusiga.

O le solia o le faapaleni o le kulukose e le o le maʻisuka, o loo tautala e uiga i le solia o le lagona o sela i le inisalini. Afai e iloa lenei tulaga i le taimi, o le atiaʻeina o le maʻi e mafai ona puipuia.

E te fiafia i le tusiga? Taʻu i au uo e uiga i →

O le a le uiga, o le a le mea e fai ma le auala e togafitia ai?

Ole aofaiga ole suka i totonu o le tino e tatau ona teuina i se tulaga faapitoa ina ia mafai ai ona lelei ma faigofie ona maua e lenei mea malosi malosiaga uma ile tino. E taua foi le le o le glucose e faʻamalosi i le mimi. Afai e faʻaumatia le gaosiga o le suka, e mafai e se tagata ona maua se tasi o faʻamaʻi - hyperglycemia ma hypoglycemia. O le mea lea, o le maualuga ma le faʻaitiitia o le kulūkose.

I lenei tusiga o le a tatou mafaufau i le matautia o le maualuga o le suka o le toto. O le mea lea, e mafai ona e fuafua po o le a le mea e matautia mo le faailo o le kulukose 8, ma le mea e fai e uiga i ai.

Toa maualuga

O le Hyperglycemia ua faauigaina o le tele o le toto toto. I le isi itu, o sea ituaiga o faailo e mafai ona taʻu mai ai se gaioiga talafeagai o le tino. O le taimi nei, o le tuʻuina atu o meaola uma i le vailaau e faʻamautinoa, e tusa ai, o ia uiga e manaʻomia ai le faʻalauteleina o le kulūkose. Atonu e tele mafuaʻaga mo lenei:

  1. Gaioiga faaletino, faʻaosofia le faʻavaeina o maso.
  2. Tulaga faigata ma le fefe i se mea faapitoa.
  3. Lagona fiafia.
  4. Paʻu maʻi.

E masani lava, o le faateleina o le kulukose toto o se natura puupuu. O lenei gaioiga e masani lava i aʻafiaga e maua mai e le tino.

Afai o le faasinusili o le faasinoupu 8 ​​e teuina umi, o lona uiga o le faateleina o le maualuga o le kulukose o loo matauina i totonu o le tino, ma o le tino e le mafai ona gauai i se taimi talafeagai. E masani lava, o na ituaiga o gaioiga e tupu i faafitauli ma le endocrin system. E le gata i lea, o taunuuga e mafai ona sili atu le leaga - ei ai se tulaga lamatia o le faaleagaina o le insulin secreting organ, lea o loʻo i totonu o le pancreas. O le mea lea, o le sili atu o le suka o le a tupu mai i le urine.

O le Hyperglycemia o se maualuga o le kulūkose i totonu o le toto ma e le mafai e le tino ona faʻaaogaina le mea e sau ai le malosi. O ia mea na tupu e mafua ai faʻafitauli faʻafitauli faʻapitoa ma faʻapenaina le atinaʻeina o fualaau oona gasegase. O le pito i luga o lenei tulaga e mafai ona faʻafefe ai le tino.

O le uluaʻi faʻataʻitaʻiga o le faʻamaʻi mo se tagata e masani lava e leai ni aʻafiaga ogaoga. I le tulaga pe a sili atu le maualuga o le kulukose, e manaomia e le tino se tafe faifai pea o le vai. E masani ona manaʻo se tagata e inu vai, ma e masani ona asiasi i le faletaele. Aʻo faʻamalosi, o le a sili atu le suka. O lea la, o le mucous membrane o le tino ua faʻamago ma le paʻu.

O le maualuga o le hyperglycemia e tuʻuina mai ma faʻamaoniga nei:

  • le mautonu pea
  • maualuga maualuga o le leiloa o le mafaufau
  • vili
  • taʻavale

O lenei faʻatulagaga o mataupu o loʻo taʻu mai ai le uluaʻi faʻavae o le hyperglycemic coma, lea e mafai ona iu i se taunuuga le lelei. O lenei faʻamaʻi o loʻo iai i nisi tagata e mafatia i faafitauli o le endocrin: o le maʻisuka, ua faʻalauteleina lau galuega.

O le Hyperglycemia e tupu foi ona o se faʻamaʻi o le hypothalamus (o le vaega o le faiʻai e nafa ma le galue malosi o le pito o le endocrine).

O le mea e masani ai, o faafitauli o le ate e mafai ona mafua ai le maualuga o suka.

O le taunuuga o se maualuga o le kulukose maualuga o le solia lea o metabolic process in the body. O ia toilalo e mafua ai vaivaiga matuia o le tino, faapea foi ma le vaivai o le tino puipuia. O le mea lea, o le mumusu o le mumusu e amata ona aliali mai i totonu o le tino, sosoo ai ma le solia o galuega o le faʻaleleia o le tino ma le tafe toto o gaʻo uma.

O le faʻasalalauga lautele e uiga i le masani o le suka e faʻapea afai o le glucose e sili atu nai lo le 5.5 mmol / l i luga o se manava gaogao, o le faailoga lea o le maualuga o le kulukose. Faʻavae i luga o le iuga o le suʻega, ua faʻamaonia le tulaga ma ua faia se faaiuga - maʻisuka.

Matou te fautua atu ia e faamasani ia oe lava i tulaga faavae o le kulukose o le toto lea o le a fesoasoani e fuafua ai le uiga o le glucose 8 ma tusi ai faaiuga talafeagai.

FaailoilogaUluai UlisukaItuaiga 2 maʻisuka

anapogi glucose5,5-7silia ma le 7.0

siaki le maualuga o le suka 2 itula pe a uma ona 'ai7,0-11,0silia 11.0

maualuga le hemoglobin glycated5,7-6,4silia le 6.4

O a mea na faaalia e le tino e faʻaalia ai le maualuga o le suka:

  1. E fia inu pea.
  2. Gutu gutu.
  3. Uiga masani.
  4. Paʻu paʻu e te manaʻo e suʻe.
  5. Vaʻaiga o le faʻaaliga.
  6. Lafoaʻi vave o le faʻatinoga ma le momoe tumau.
  7. Pau le mamafa o le mamafa, lea e le mafai ona faamatalaina i soo se auala.
  8. O faʻasalaga ma manuʻa e umi se taimi e faʻamalolo ai.
  9. Tingling ma togi i vae.
  10. O faʻasolosolo masani faʻamaʻi pipisi e faigata ona togafitia.
  11. Le manava vave ma loloto.
  12. Le manava leaga, toe faamanatu o le acetone.
  13. Faʻafefe o lagona o le loto.

Low glucose

O lenei tulaga o le tino ei ai foi se nofoaga e tatau ai. Hypoglycemia - maualalo le kulukose o le toto. O lenei mea leaga e seasea lava, e le pei o le hyperglycemia. O le faailo e mafai ona pau ona o le meaʻai e 'ai e se tagata le tele o meaʻai manogi, ma o le okeni o le insulin e amata galue i le tapulaa o ona gafatia. O le iʻuga o lea faʻalavelave, o lenei maʻi e amata ona atiaʻe.

Afai o le suka e maualalo ifo nai lo le 3.3 mmol / L i luga o se manava gaogao - o le mafuaaga muamua e taʻu mai ai le maualalo o le kulukose i totonu o le tino.

Aisea e ono tupu ai le hypoglycemia

O mafuaaga mo lenei mea atonu e tele:

  • ituaiga uma o faafitauli ma le pancreas, lea e mafua ai le faateleina o le masini ma sela e maua mai ai le inisalini,
  • susu
  • ogaoga o le ate ma le tuʻuina atu o glycogen i le toto,
  • gasegase fatu ma gasegase,
  • faʻalavelave i le galuega a le mafaufauga.

Suga masani o le toto

Mo se tagata soifua maloloina e leʻi maua i le maʻisuka, o le toto glucose masani e mai le 3.3 i le 5.5 mmol / l pe a tofotofoina i se manava gaogao. Afai e le mafai e siama o le tino o le tagata ona gauai le suka e sau, o le a amata lemu ae mautinoa e tulai mai. Atonu e te iloa o le glucose o le punavai autu o le malosi.

Afai o le tagata maʻi ei ai le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka o le ituaiga muamua, o lona uiga o le pancreas e le maua ai le insulin i mea uma. Ole ituaiga lona lua ole maʻi ole insulin e fautua mai ai ua lava le inisalini i le tino, ae le mafai ona gaosia lelei le kulukose.

O le mea lea, afai e le maua e sela le maualuga o le malosi, o le tino e vave ona vaivai ma vaivai pea.

I le tulaga pe a tauivi le tino ma se maualuga maualuga o le kulukose ina ia maua se fua masani masani, e amata ona galue malosi gaioiga, o se taunuuga, e masani ona alu le tagata i le faletaele.

Afai e tausia le maualuga o le suka 8 mo se taimi umi lava, o lenei tulaga e mafai ona fesoasoani i faʻafitauli.O le sili atu o le kulukose e masani ona faaosofia ai le faʻatusatusaina o le toto, lea e le mafai ona pasia i totonu o vaʻa laiti. O se taunuuga, o le tino atoa o le a mafatia.

Ina ia foia ituaiga uma o mea leaga, ia taumafai e toe aumaia mea uma i le masani. E tele metotia e mafai ona faʻaaoga mo lenei mea, ma o le a tatou mafaufau nei i le autu autu.

Muamua lava, e tatau ona e fesuiaiga i se meaʻai maloloina, faʻapea foʻi ma le siakiina pea o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. O meaai mo tagata mamai e maua i le maʻisuka e toetoe lava a le ese mai meaai maloloina masani, lea ua faatonuina i se tagata maloloina e lagolago le soifua maloloina lelei. Manatua o le anapogi o toto toto mai le 3.3 i le 5.5 mmol / L.

Mo se tagata o loʻo maua i le maʻisuka, o le masani e iai se lautele lautele. E lelei le taumafai mo se masani masani talia, peitaʻi, afai o loʻo maua e le tagata maʻi le maʻisuka, e ono le mafai ona latou ausia sea faailoga. O le mea lea, afai o le tulaga o loʻo i lalo o le suʻesuʻega i le tulaga e 4 i le 10, o se taunuuga lelei lea.

Faatasi ai ma lenei ituaiga o kulūkose i totonu o le toto, o le a le mafatia se tagata mai faʻafitauli mo le 10 tausaga pe sili atu. O le mea lea, e taua le taumafai malosi mo lenei vaega. Mo le siakiina faifaipea, e tatau ona e faʻaaoga se glucometer.

Auala e fuafua ai le kulukose toto

E tele taimi e tofotofoina ai le toto mo le suka i luga o se manava gaogao. O lenei faiga e tele naua mea le lelei:

  • maualuga ua fuafuaina i na o se taimi faapitoa. O se suʻesuʻega faalevaiaso o le a faʻaalia i taimi uma ni faʻaaliga eseese,
  • i le taeao atonu e maualuga le suka o le toto, ma afai o le falemaʻi e mamao ese, pe a maeʻa le afa itula e savali i le ea, o le maualuga o le a masani. I le auala, matou te maitauina o le masani ona savali e faʻaitiitia lelei lenei fuainumera. O le inuina o se ipu vai i le taeao o le a faʻaitiitia ai foʻi le toto, ma o le a faʻaitiitia le suka,
  • e mafai e le tagata ona maua maualuga le suka mo se taimi umi, ae afai e te faʻaititia (ia galue i vaiaso uma o se tagata faigaluega i le atunuu), o le auiliiliga o le a faʻaalia ai o mea uma lava ua saʻo, ae o le mea moni e leai.

I le taimi nei, o le metotia aupito sili mo le fuafuaina o le kulukose o le faʻamamaina o le suʻesuʻeina o le hemoglobin. O lenei faailo saʻo e atagia ai le maualuga o le suka i le tino mo le 3 masina.

O nei auiliiliga e le faalagolago i luga o le avega, meaʻai ma le lagona o le tino. O le mea lea, a maeʻa le suʻega, o le ae mauaina saʻo taunuʻuga.

O se taunuuga, pe afai o le auiliiliga o le hemoglobin glycated na faaalia ai o le toto o le toto 8 o le uluai logo lea i le maʻisuka. O le mea lea, i lenei tulaga, vave faʻafesoʻotaʻi le falemaʻi, lea o le a faʻatulagaina ai oe i togafitiga talafeagai. I totonu o le tusiga, na matou iloiloina auiliiliga o faailoga o le maualuga o le kulukose o le toto, ma le mafuaʻaga e ono tulaʻi ai i totonu o lenei faailoilo.

Mataʻituina ma le faʻaeteete le tulaga o le tino - o lea e faigofie ai ona e filifilia faailo muamua o le faateleina o le kulūkose ma ave togafitiga manaʻomia i le taimi.

Glucose o le toto Tulaga masani, mafuaʻaga o le faateleina ma le faʻaitiitia i le kulukose

Afai e te masalomia se faʻailoga amata poʻo le faʻaaogaina o le gaosiga o le carbohydrate, e manaʻomia se suʻega faʻapalepale kulukose.

Faailoga ma tau.

O tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka ua fautuaina e tauaveina le siakiina o suʻesuʻega o faʻamatalaga autu i le urine ma le toto ia le itiiti ifo ma le faalua i le tausaga.

E taua le manatuaina: o le saʻo o latou taunuuga e faalagolago i le sauniuniga talafeagai mo nisi auiliiliga.

Mo le teuina o tupe, sailiili e uiga i le faʻaitiitiga o polokalama i fale suʻesuʻe.

O le faʻaleleia lelei o suʻesuʻega i fale suʻesuʻe e faia e tusa ai ma tulaga faʻavaomalo, o se finauga malosi i le filifilia o se fale suesue.

E faʻapefea ona filifili se fale suesue?

Glucose ma metabolites o le gaosiga o le gaosiga o le carbohydrate e tāua tele i le tuuina atu o le malosi i totonu o le tino ma le manavaina o le tino. O se faʻaopoopoga faʻaopoopoga po o le faʻaitiitia i totonu o mea o loʻo aofia ai, e oʻo atu ai i ni aʻafiaga ogaoga e lamatia ai le soifua maloloina o tagata.O le mea lea, o fomaʻi e taua tele le puleaina o le kulukose o le toto.

O lona faʻamaualuga i le toto e aʻafia i le tele o hormones i le taimi e tasi-inisalini, glucagon, somatotropin, thyrotropin, T3 ma le T4, cortisol ma adrenaline, ma i le gaosia o le kulukose 4 o gaioioga atoa - o le glycogenesis, glycogenolysis, gluconeogenesis ma le glycolysis. Mo faʻamoemoega faʻamalositino, e taua le iloa o faʻamaumauga, faʻapea foʻi ma le vavalalata i totonu ma fafo atu o le masani, lea e faalagolago i le taimi o le 'ai ma le i ai o faʻailoga o le maʻisuka. I le faaopoopo atu i le kulukose, ei ai isi faailoga o le suka toto: fructosamine, hemoglobin glyc, lactate, ma isi. Ae o mea muamua muamua.

Glucose i le toto o le tagata

E pei o se isi lava gaʻo, o le suka e le mafai ona afaina i le tino ma e manaʻomia le pipiʻi i le kulukose ma le fesoasoani o enzymes faapitoa ma le faʻauʻuga "-ase" ma le tuʻuina atu o le igoa glycosyl hydrolases (glycosidases), poʻo le sui. "Suavai" i le igoa o le vaega o enzymes o loʻo taʻu mai ai o le gau o le sucrose i totonu o le kulukose e na o totonu o le siosiomaga o le vai. O isi vailaau faʻasolosolo e maua mai i le pancreas ma le tootoo laiti, i le mea o loʻo gauai ai i totonu o le toto e pei o le kulukose.

E lelei le iloa! Suga, poʻo le soʻotaga (beet, sugar cane), o se multisaccharide, e aofia ai monosaccharides - fructose (50%) ma glucose (50%). O isi sugars foi ua faʻaleagaina i le kulukose - maltose (malt sugar), lactose (susu), nigerose (sisi uliuli), trehalose (mushroom), turanose (meli), cellobiose (bois birch), ma isi. O le malo, pectin, inulin ma isi vailaʻau faʻamalosi faʻalavelave e faʻapalapalaina foi i le kulukose, i le taimi o le faagasologa o le eletise o le eletise, faʻaititia malie le mamafa o le mamafa, ae o lenei faagasologa ua faʻagesegese. O le mea lea o le igoa - "faʻagesegese" gaʻo.

O le mea lea, glucose (dextrose) e mafua mai i le vaevaeina o gaʻo o le gaʻo i totonu o ni mea faigofie, poʻo se monosugar. O loʻo aʻafia e le tootoo laitiiti. O lona autu (ae le na o le pau) punaoa o meaai gaʻo-mauoa. Mo le tino o le tagata, e taua tele le tausia o le "sugar" i se tulaga faifaipea masani, aua e maua ai le malosi i sela. E taua tele le tuʻuina o maso skeletal, fatu ma le faiʻai i lenei mea i le taimi, lea e manaʻomia ai le malosi sili atu.

Afai o le suka suka o loʻo i fafo atu o le masani masani, ona:

  • o loʻo i ai le malosi o le matelaina o sela, ma o se taunuuga lea e faʻaitiitia ai le malosi o le gaioiga, pe afai o se tagata e maua i le hypoglycemia tumau (maualalo le kulukose), ona mafai loa lea ona tupu le faaleagaina o le faiʻai ma le nerve,
  • O mea e sili atu meaʻai e teuina i totonu o le puipuiga o le gaʻo, mafua ai le faaleagaina ia i latou (faʻatasi ai ma le hyperglycemia, e faʻaumatia e gaʻo o fatuga, mata, fatu, vaʻa toto ma le faʻalavelave).

O le iunite o suiga mo le kulukose o le millimoles i le lita (mmol / L). O lona maualuga e faalagolago i meaʻai a le tagata, o lana afi ma le mafaufau, o le malosi o le pancreas e maua ai le inisalini, lea e maua ai le suka, ma le malosi o le gaosia o hormones e faʻaitiitia ai le inisalini.

Faʻaaliga! O le tino o le tagata e masani ona "taofia" se aofaiga o le malosi i le tamaoaiga. O lona uiga e na te maua le kulukose e le gata mai fafo, mai meaʻai, ae mai ona lava fatuga intracellular - i le ituaiga o glycogen. Glycogen, o nisi taimi e taʻua o le manu poʻo le maso o le tagata, e maua i le tele o vailaau o le ate - hepatocytes. E oo atu i le 8% o le masini masini ma e oʻo atu i le 200 kalama i le mamafa atoa o le ate o glycogen granules. O ona mea taua o loʻo i totonu o le fatu (e oʻo i le 1% o le mamafa o le tino) ma isi mea maso, ae na o le faʻaaogaina i le lotoifale. O le ate e mafai ona tuʻuina atu le malosi i le tino atoa, ae le naʻo ia lava.

O loʻo i ai se isi mea i totonu o le kulukose - ua faʻaaogaina pe a maeʻa faleoloa glycogen, e masani lava ona tupu pe a maeʻa le aso o le anapogi poʻo le taimi muamua - o se taunuuga o le popole tele ma le faʻamalositino. O lenei faagasologa ua taʻua o le gluconeogenesis, lea ua mamanuina e tuufaatasia ai le kulukose mai:

  • lactic acid (lactate), faia i maso uta ma vela mumu mumu,
  • glycerol e maua mai e le tino pe a maeʻa le faʻamalosi o le tino,
  • amino acids - ua mafua mai ona o le malepe o maso maso (pulu).

O le vaaiga mo le mauaina o le kulukose mai mea aoga o le amino ua manatu e lamatia mo le soifua maloloina o tagata soifua, talu ai ona o le "'ai" a le tino o lona lava maso maso e mafai ona aafia ai se okeni e pei o le fatu, faapea foi maso masele o le inumaga ma toto.

Anava toto toto

O lenei auʻiliʻiliga faʻagasolo ina ua maeʻa le 8-14 itula vave. O le toto e aveesea mai se vein. O le masani masani o le glycemia i tagata matutua o le 4.1-5.9 mmol / L, i tamaiti mai le tasi le masina i le 14 tausaga - 3.3-5.6 mmol / L, i tamaiti laiti e oo i le masina - 2.8-4.4 mmol / l I tagata matutua (mai le 60 tausaga) ma fafine aʻo maʻitaga, e mafai ona siitia le fua faatatau i le 4.6-6.7 mmol / l.

O se suʻesuʻega tali tutusa e faia:

  • i taimi o suʻesuʻega puipuia,
  • ma le oona po o le i ai o pathoces o le ate, flanua o le eleele, lauroid gland, pituitary gland,
  • i le i ai o faʻamaoniga o le hyperglycemia: faʻateleina pea o le maʻi, fia inu pea, vaʻaia le vaʻai, vaivai ma le gasegase i faʻamaʻi pipisi,
  • i le i ai o faailoilo o le hypoglycemia: faʻalauteleina o le 'ai, sosolo, masalosalo matala, vaivaiga,
  • ina ia mafai ai ona mataʻituina le tulaga o le tagata maʻi: faʻasolosolo ma le maʻisuka,
  • faʻatasi ai ma le sini o le faʻaitiitia o le maʻisuka faʻamaʻi: fafine 24-28 vaiaso o le gaioiga.

O le suʻesuʻeina o le kulūkose anapogi i se voluma e 7.0 mmol / L ma sili atu le maualuga o mafuaaga mo isi suʻesuʻega falesuesue, e aofia ai hormones ma enzymes.

Suauu toto "utaina" i le kulukose

Afai o le mea e maua mai i le suʻega maualuga o le suka e mafua ai masalosaloga i le va o tagata tomai faapitoa, ona faia ai lea o se suʻega toleniga o le kulukose. E mafai foi ona faia e iloa ai le maʻisuka ma faʻafitauli eseese o le gaʻo gaʻo.

O se suʻesuʻega talitutusa o loʻo faaalia i le i ai o faʻamaʻi o le maʻisuka, faʻatasi ai ma le kulukose masani, faʻasalalau taimi o le suka i le urine, o le faʻaopoopoga i le aso o le urine, o le faʻavaeina o le maʻisuka pe o le i ai o le retinopathy o le amataga e le iloa. O ia suʻesuʻega e faia mo fafine ua fananau mai i tamaiti e sili atu ma le fa kilokalama, faʻapea foi a latou fanau.

I le taimi o le suʻega, e maua e le tagata maʻi le toto i luga o se manava gaogao, ona ia ave lea o le 75 kalama o le kulukose i le lauti. Mo tamaiti, o le metotia ua fuafuaina e tusa ai ma le fua faʻatatau 1.75 gram / kg. Ole suʻesuʻega faifaipea e faia i le 1-2 itula i le maea ai o le faʻaaogaina o fualaau faasaina, aʻo le toto toto e le tatau ona sili atu i le faailoga o le 7.8 mmol / L. Afai o le plasma glucose level after 2 hours after administration in the oral glucose tolerance test o le 11.1 mmol / L poʻo le maualuga, o se faʻamatalaga tuusaʻo lea o le maʻi suka. Afai o le glucose concentration e lalo ifo i le 11.1 mmol / L, ae i luga aʻe o le 7.8 mmol / L, o loʻo tatou feagai ma le faʻavaivaia o le kulukose.

O le hemoglobin glycated

Sooga o le hemoglobin erythrocyte ma le kulukose. O le fuaina o le maualuga o le hemoglobin glycated e mafai ai e oe ona fuafua le suka i totonu o le toto mo le 2-3 masina mulimuli. Mo le auʻiliʻili, o le tagata maʻi e manaʻomia le biomaterial pe a uma le lua poʻo le tolu itula o le anapogi. O le lelei o lenei auiliiliga e aofia ai le mea moni o ona taunuuga e le afaina i le i ai o le atuatuvale po o le pipisi i le tagata maʻi, faapea foi ma fualaau.

Ua faʻaalia le suʻesuʻega:

  • mo le faʻamautinoaina o le state prediabetic ma le maʻisuka,
  • ia suesue i le malosi o le tulaga o tagata mamai,
  • ia iloilo le aoga o togafitiga ua faatonuina,

O le hemoglobin glycated e fuaina o se pasene o le hemoglobin atoa. O le masani e laʻititi ifo i le 6%. O le taua o le 6.5% ma le luga o se faʻailoga mo le siama o le maʻisuka.

Fructosamine

O se tuufaatasiga o le kulukose ma pulu plasma, lea e mafai ai ona e fuafuaina le maualuga o le suka i totonu o le 2-3 vaiaso ua tuanaʻi. Mo le auʻiliʻili, o le tagata maʻi e maʻi le toto pe a maeʻa le 8 itula. O le masani masani o le fructosamine e itiiti ifo i le 319 μmol / L.

Mo se suʻesuʻega mai le taimi ua mavae o le maʻi, o le mea e maua ai le hemoglobin glycated e tele lava ina fuafuaina (o le auiliiliga e faʻaalia ai le maualuga o le kulukose mo le 3 masina), ma o le fuaina o le fructosamine o loʻo faʻatulagaina pe a tatau ona iloilo le tulaga o le maʻi ile vaiaso talu ai,

  • ma se suiga tele i le togafitiga togafitiga mo le maʻisuka,
  • aʻo maitaga i fafine e maua i le maʻisuka,
  • i tagata mamaʻi i le ania (i la latou mataupu, o se suʻesuʻega i le hemoglobin glycina e le maua ai ni faʻataunuʻuga saʻo).

Afai o le tau e faʻamautu i luga atu o le 370 μmol / L, o loʻo taʻu mai ai le faʻateleina o le gaosiga o le gaʻo, gaʻo, le hypothyroidism, poʻo le faateleina o le vasega A immunoglobulin (IgA). Afai e laʻititi le fructosamine i le 286 μmol / l - o se mea lea e masalomia ai le hypoproteinemia (hypoalbuminemia) ma le maʻi o le nephrotic, le nephropathy diabetic, hyperthyroidism, poo le taumafa mamafa o le ascorbic acid.

O se vaega taua lenei o le manava faʻanatura, lea e mafai ai e oe ona suʻe le gaosiga o le inisalini. O le fuaina o le aofaʻi o lenei vailaʻau e mafai ai ona iloa le maʻisuka ma iloilo le aoga o ona togafitiga. C-peptide ma le inisalini e maua i le tutusa tutusa, ae o le faʻateleina o le C-peptide e tumau ma e le faalagolago i le maualuga o le kulukose i le toto o le tagata. E tusa ai ma lea, o le fuafuaina o lona aofaiga e mafai ai ona iloilo lelei le gaosiga o le inisalini. O fua masani o anapogi o le C-peptide e eseese lautele - 260-1730 pmol / L.

O le siitaga e matauina pe a uma ona 'ai, fualaau oona, glucocorticosteroids, contraceptives ma isi. Afai e leʻo ese lenei vaega, hypertrophy beta-cell, insulinoma, le i ai o siama i insulin, non-insulin-dependent mate, hormone tupu (tumo pituitary), apomaoma (o le tumo e maua mai ai le inisalini i le toto), ma e le mafai ona toe maua. O se tulaga maualalo o le C-peptide o loʻo faʻamaonia ai le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka, togafitiga insulin, alcohol hypoglycemia, faʻalavelave, o le i ai o siama i le inisalini receptors (faʻatasi ai ma le maʻisuka ituaiga II).

Aisea e mafai ai ona siitia pe tuu i lalo le kulukose o le toto?

O le mea lea, o le maualuga o le kulukose o le toto ua lauiloa i le i ai o faamaʻi o le endocrin system, pancreas, fatugaʻo ma le ate, ma le fatu fatu ma le stroke, maʻi o le maʻisuka. Toeitiiti lava o mafuaʻaga lava e tasi, na o le faʻafeagai faʻafeagai, e taʻitaʻia ai le faʻaitiitia o le kulukose toto. Sugar e maualalo i faʻamaʻi pipisi, o nisi o faʻamaʻi o le endocrin, o le inisalini luga, o faʻamaʻi ogaoga o le ate, gasegase leaga, fermentopathy, maʻi faʻapitoa, ava malosi ma vailaʻau vailaʻau, ave faʻamalosi ma amphetamines, fiva ma malosi malosi faaletino. O le hypoglycemia e mafai ona tupu i le umi o le anapogi, faʻapea foʻi ma pepe ma pepe faatoa fananau i tina e maua i le maʻisuka.

E manaia lenei mea! O totoga uma a le tagata, o le tele o le malosi, o lona uiga o le kulukose, e faʻaaoga e le faiʻai. E ui i le mea moni e na o le 2% o le mamafa o le tino, o lona malosi e mai le 15% i le 60% o mea uma e maua mai le malosi, e fuafua i le maualuga o le mamafa o le tino ma le ituaiga o gaioiga. Mo le "statistician" o nei tau i aso taitasi e oo atu i le 400 kcal, o le tutusa lea ma le susunuina pea o le pulufana 18 W.Mo tamaiti aʻoga ma tagata faigaluega o le ofisa, o lenei faailoga e faʻaleleia ai le 500 kcal (pulo o le pusa - 25 W), mo tagata e galulue i galuega faʻapitoa ma le faʻalagona - e oo atu i le 700 kcal (34 W), ao faagasolo a latou galuega i galuega faigata - e oo atu i le 1,100 kcal (46 watts!). O le mea lea, o le aʻafiaga o le kulukose i totonu o ia tagata e totogiina i le gau o glycogen totonu ma gaʻo. Masalo o le mafuaʻaga lena e leai se saienitisi e mamafa tele.

E faʻapefea ona toe faʻafoʻi le maualuga o le suka i tuʻutuʻuga faʻavae?

Faʻasalaga laiti mai le masani o le kulukose i totonu o le toto, e fautuaina e fetuunai le taumafataga. O maʻi e maua i le hyperglycemia e manaʻomia le faʻapulaʻaina o le faʻaaogaina o le gaʻo i le meaʻai. O le vaega "faasaina" e aofia ai oloa gaʻo, falaoa paʻepaʻe, pasta, pateta, uaina, ma mea inu gaʻo. I le taimi lava e tasi, e tatau ona e faʻalauteleina le taumafaina o mea taumafa e maualuga le maualuga o le suka (kāpeti, tamato, aniani, kukama, eggplant, elekena, meaʻai, seleni, pi, ma isi)

O tagata mamai e maua i le maʻisuka ua fautuaina e mulimuli i le taumafataga Numera 9. Faʻamaonia e faʻaaoga mea suamalie, aemaise lava, sucracite, aspartame ma saccharin. Ae ui i lea, o na vailaau e mafai ona mafua ai le fiaai, ma i nisi tulaga, ita ai ma manava. O le faʻatagaina o le faʻatupega o nei tupe e tatau ona fuafuaina e le fomaʻi.

Faʻatasi ai ma le hypoglycemia, e tatau ona e faʻaleleia le faʻaaogaina o protein, lea e maua i le tele o fualaau, pi, meaʻai susu ma meaʻai suamalie. O le puipuia o le hypo- ma le hyperglycemia e aofia ai le mataituina o se meaai ma le malosi faaletino.

Afai o le faateleina o le suka e afua mai i faamai o totoga e aafia i le glucose, o lona uiga o le maʻisuka ua taua o le lua. I lenei tulaga, e tatau ona togafitia i le taimi lava e tasi ma le faamaʻi (o le ate cirrhosis, hepatitis, leʻo ate, pituitary, pancreas).

I le maualalo o le maualuga o le hyperglycemia, e mafai e se fomaʻi ona fautuaina vai: sulfanilureas (Glibenclamide, Gliklazid) ma biguanides (Gliformin, Metuau, Glucofage, Siofor), lea e maualalo ai le maualuga o le suka, ae le faateleina le gaosiga o le inisalini. Faʻatasi ai ma le faʻamautuina o le inisalini, o siama o loʻo faʻamaonia le inisalini, lea o loʻo faʻatonuina i se auala faʻapitoa. O a latou metotia e fuafuaina e le endocrinologist patino mo tagata maʻi taitoatasi.

Suauu lautele toto (glucose)

O se tasi o vaega o meaola o le toto o le glucose, lea e aofia ai i le faagasologa o le malosi o le malosi. O lona maualuga o loʻo pulea e le insulin, lea e maua mai i le pancreas e ona soʻo ua taʻua o peta. Tulaga masani mo tamaiti:

  • ao leʻi oʻo i le 1 masina: 2.8 - 4.4 millimole / lita,
  • amata mai le 1 masina i le 14 tausaga: 3.3 - 5.5 mmol / l.

  • i tane ma fafine e le o maʻitaga, anapogi glucose: 3.4 - 5.5 mmol / lita - i le toto capillary (aveese mai le tamailima) ma mai le 4 i le 6 mmol / lita - i le vevesi,
  • i tagata e 60 tausaga ma sili atu: 4.1 - 6.7 mmol / l.

O le faailo i le gasologa o le aso e mafai ona fesuisuiai, ae ia mafaufau i meaʻai, moe, lagona, faaletino, ma le mafaufau. Peitai, o lona pito i luga e le tatau ona sili atu i le 11.1 milimole / lita.

Tausaga masani o le maʻitaga

I totonu o le toto o fafine maʻitaga, o le tapulaa o le kulūkose e faʻaitiitia ai le "salalau" - o le laʻasaga maualalo e oʻo atu i le 3.8 mmol / L, o le pito i luga e faʻaitiitia i le 5 mmol / L. E tatau ona mataʻituina lelei le maualuga o le suka i le taimi atoa o le maʻitaga. E tuʻuina atu faʻamatalaga pe ae faʻafesoʻotaʻi muamua le falemaʻi faʻalavelave. E fautuaina e suʻe i le 8 - 12 vaiaso o le gaioiga. Afai o faʻamaufaʻailoga e fetaui ma tulaga masani a fafine maʻitaga, o le isi suʻesuʻega e fuafuaina mo le 24 - 28 vaiaso. O se suʻega toto mo le suka e tuʻuina mai i se tamatamailima poʻo se vein. O le toto toto e mafai ai e oe ona fuafua le maualuga o suka i le plasma.I lenei tulaga, o faailoga masani o le a maualuga atu nai lo le pa puipui - mai le 3.9 i le 6.1 millimol / l.

I le lona tolu o masina o le maitaga, o le pancreas e maua ai le tele o insulin, lea e tatau ona feagai ma le tino o le fafine. Afai e le tupu lenei mea, o le atinaʻeina o le maʻisuka (DM) i fafine maʻitaga, o le maʻisuka ituaiga o le maʻisuka, e foliga mai. O faʻaaliga o le faʻamaʻi e mafai ona faʻagasolosolo, e le afaina ma masani ai le glucose anapogi. O le mea lea, mo se vaitau e 28 vaiaso, e tofoina ai fafine maʻitaga mo le kullukose (faʻamalositino).

O le suega o le toleniga o le glucose (suega o le faapalepale glucose, GTT) e fesoasoani e iloa pe le aofia ai le i ai o le maʻisuka. E aofia ai le toto muamua i luga o se manava gaogao, ona - pe a uma ona 'aiina le kulukose (ave). Mo fafine maʻitaga, e tolu suʻega e faia. A maeʻa le suʻega i luga o se manava gaogao, e tuʻuina atu i se fafine le 100 kalama o le glucose ua solo i totonu o vai inu. O suʻega suʻega e tasi, lua ma le tolu itula pe a maeʻa. O taunuuga e manatu e masani:

  • pe a uma le 1 itula - 10.5 mmol / l pe maualalo,
  • ina ua mavae le 2 itula - 9.2 ma lalo,
  • pe a uma le 3 itula - 8 ma lalo.

O le tele o nei faailoilo e mafai ona taʻu mai ai le i ai o le maʻisuka faʻateʻa, lea e manaʻomia ai se isi suʻesuʻega ma togafitiga e le endocrinologist. O faʻafitauli uma o le kulukose o le toto i le taimi o le maitaga o loʻo faʻaalia i le laulau:

Faʻaititia galuega

O lalo ifo o le maualuga o le suka i fafine maʻitaga e mafai ona fesoʻotaʻi ma le le atoatoa ma le le lava o meaʻai, faʻalauteleina o le taumafa, gasegase malosi, faʻapea foi ma le iai o soʻo se maʻi faʻamaʻi. O le faʻaitiitia o le kulukose toto e tutusa lava le le manaomia (hypoglycemia) o se faateleina (hyperglycemia).

Faatasi ai ma se paʻu mataʻutia i le maualuga o le suka, o se lagona o le lafoaʻi o le la, o le gatete i le tino, o le vevela, o le soona fiafia, ma le lagona o le fefe o uiga ia. O le hypoglycemia e lamatia i se paʻu ma se lamatiaga i le olaga o se fafine ma se tamaititi o loʻo atiina ae le okesene ile matelaina. E taua tele le taofia o le atinaʻeina o le hypoglycemia, e faʻamaopoopo lelei ai le taumafataga ma na o le mafai ona gaioiga faaletino. Afai ei ai se maʻi faʻapitoa, e tatau ona e logoina lau fomaʻi-fomaʻi e uiga i lenei mea.

Faʻaleleia atili o galuega

O le maʻitaga lava ia o se tulaga lamatia mo le atiaʻe o le maʻisuka. E mafua ona o le le mautonu o le gaosiga o le inisalini. O faʻamatalaga nei e mafai ona taʻu mai ai le faateleina o le maualuga o le kulukose o le toto:

  • lagona faifaipea o le galala ma le mago i totonu o le vavau,
  • fiaai pea
  • faʻaoga faifaipea,
  • o foliga vaaia o vaivaiga lautele ma le vaivai,
  • taumafa mamafa i mea taumafa lelei,
  • metotia lanu i le gutu,
  • manava manava ma faʻafeiloaʻi masani
  • oso i le toto maualuga, sili atu i luga,
  • suka i le urine faʻaauau (masani lava e tatau ona toesea).

Pe a toe fai faʻamatalaga maualuga, o se taumafataga e maualalo le aofaʻi o meaʻai gaʻo e talafeagai. O le faʻaaogaina o suka ma mea faʻafiafia, falaoa paʻepaʻe, fua suamalie, suamalie ma suamalie, pateta, pipi e tatau ona le aofia ai. E le fautuaina le faʻaaoga o falai, gaʻo ma ulaula ma oloa. Suʻe lau fesuiaiga i le kulukose o le toto i soo se taimi o le aso o le a fesoasoani i lou mita toto kulukose toto. Afai o se tasi meaai e faʻafetaui ai faailo i mea masani, e le lava, e mafai e le endocrinologist ona faʻatonuina le tuiina o inumaga talafeagai ole Inisalini.

Afai o loʻo maua pea le maʻisuka faʻamalosi, e le o lona uiga o le faamaʻi o le a alu i se foliga masani pe a uma ona fanau. Faʻaaloalo i fautuaga uma a fomaʻi, lava gaioiga faaletino, o se meaai malosi e aofia ai ni mea maloloina lelei e mafai ona saunia lelei lava o fesoasoani fesoasoani i le auala e puipuia ai le maʻisuka.

Tuua Lau Faamatalaga