Tusa o le inisalini lipodystrophy

Lipodystrophy e maua pe afai e leai se gaʻo o se tagata. I le taimi lava e tasi, o taumafataga maloloina ua fautua mai e le fomaʻi e le maua ai se taunuuga, o le maualuga o le gaʻo e le faʻaleleia e oʻo lava pe a uma ona 'ai meaʻai maualuga-kalori. Faʻatasi ai ma le faʻamaʻi, o le matua o le tagata ma le itupa e le afaina, peitaʻi, o faailoga e mafai ona eseese i alii ma tamaitai.

E le afaina po oa meaai e 'ai e le tagata maʻi, o le aofaʻi o carbohydrates, gaʻo ma le polotini. Na te le maua foi le mamafa i le le atoatoa o lagona faalelagona, gaoioiga faaletino, taaloga taʻavale.

Lipodystrophy o se togafitiga matautia, e maua ai ni taunuuga ogaoga ma ni faʻafitauli, talu ai o lipids e aofia ai i le taua o metabolic processes i le tino o le tagata, e taua.

O le eseʻesega taua mai i le masani ai o le mea e le masani ona tupu. I se vaaiga vaaia, e le foliga mai ua vaivai le tagata, ae aunoa ma togafitiga, o le a amata le faʻalavelave i le gaioiga o totoga o le loto ma tino.

Ituaiga o lipodystrophy, o latou foliga

O se aganuu le iloagofie o ituaiga o lenei maʻi. E seasea lava ona iloa le lipodystrophy masani, e le gata i le ulu ma alofilima. O se masani masani faʻaleagaina faʻapitoa o togafitiga e tupu; i totonu o ia maʻi, o loʻo i ai i luga o le ua, mata ma le fatafata le meaʻai. O le maʻi e tupu i alii ma tamaitai o soo se vaitausaga.

O le lipodystrophy ua maua e seasea ona iloa, e aafia ai na o tamaitai. Tulaga manino - o le leai atoa o le gaʻo, e amata ona mou atu i le taimi o le talavou. Toeitiiti lava o taimi uma, o gasegase e mafatia i faʻalavelave fatugao.

O le isi mea o le lipodystrophy masani, e tupu mai o se taunuuga o le siitia atu o gasegase e aafia ai: gasegase, panemonia, tipia. Afai o le gaioiga o galuega a le hepatocytes e nafa ma faiga faʻasolosolo ma le malepe o gaʻo o loʻo matauina i totonu o le tino, o le lipodystrophic hepatic e amata i se tagata.

E matua talafeagai lava le vavaeeseina o le lipodystrophy i le maʻisuka (insulin lipodystrophy), e mafua ona o le masani ona inisiua o le inisalini. Le nofoaga e masani ona tuʻuina atu ai le tui:

I le fomaʻi o lenei ituaiga o lipodystrophy, e taua tele le tuuina atu i le umi o le gasegase i le tino, o le suluina o neura o le gataifale ona o le gasegase o le tino, masini ma le vevela. O se mea sese foi le tuueseina o le matafaioi o se tali atu i le lotoifale i le pulega o hormones.

O fomaʻi e mautinoa o le tino o nisi o tagata gasegase e tali atu i inisiua pe a maeʻa ni tui ole inisalini. Peitai, i le tele o mataupu, o lenei ituaiga o lipodystrophy e na o le 10-15 tausaga talu ona amata le togafitiga. O le loloto o liona e mafai ona ese mai i le lua millimeters i le atoaga o le leai o ni mea faʻapitoa i vaega tetele o le tino.

I aso nei, o mea uma e mafai ona aʻafia ai le suiga i le aofaʻi o gaʻo e leʻi faʻatuina. O mafuaʻaga e sili ona afaina e mafua ai le le atoatoa o le tino, e aofia ai mea oona, vaisu (ulaula tapaa, ava malosi), giardiasis, siama pipisi, taumafa gaʻo ma meaai sugary, ma meaai le lelei.

O le mafuaaga tutusa o le lipodystrophy o le inisua o le tino, e aofia ai:

  • mea oona i fale matautia,
  • umi le tumau i nofoaga e le lelei le faʻaogaina o meaola.

A maua e le fomaʻi le lipodystrophy o le maʻisuka, e tatau lava ona masani ona sailia i le masani ona iniseti o le inisalini.

O le a le lipodystrophy?

Lipodystrophy o se faiga e le masani ai lea ei ai le tuulafoaia atoatoa pe leai foi o le tino. O le i ai o se togafitiga, o se tagata maʻi e maua i le maʻisuka e le mafai ona faʻatupulaʻia le maualuga o le gaʻo, e tusa lava pe e te 'ai meaʻai ma gaʻo gaʻo ma se olaga masani. Ma o lenei mea e le afaina ai le foliga vaaia: o le paʻu o le lumpy ua foliga, ua le toe aoga pe o le lua. O ia mau e foliga mai i luga o lima, manava, papa.

E le pei o le dystroph, lipodystrophy e naʻo na o siama faʻamalosi, o togafitiga e le afaina ai maso. Faatasi ai ma le faʻamalositino, ua tupu ai le maso maso.

O le le lava o le gaʻo o le tino i luga o le tino e le o se faailoga o se soifua maloloina, masani masani. O maso fua i totonu o le tino e taua tele. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le gaʻo o le tino i luga o le fatuga e taofia ai le leai o se totoga taua. E tusa lava pe le o iai se mea e iloagofie ai le okeni i totonu, o le lipid layer o loʻo iai i le telefoni feaveaʻi.

Lipodystrophy o se togafiti e afaina ai vaitausaga eseese o tagata. E mafai ona atinaʻe i se pepe fou, ona maʻi ai lea o le maʻisuka i totonu o le 10-15 tausaga.

I tagata matutua, i le isi itu, o le maʻisuka muamua e muamua, ona lipodystrophy, lea e mafai ona atiaʻe le 5-10 tausaga talu le faʻamautinoaga. O le faʻataʻitaʻiga e le o se mea e lamatia ai le soifua maloloina o tagata, ae e mafua ai le le toʻa i tamaitai.

O le mafuaʻaga tonu o le faʻaalia o suiga i le paʻu o le paʻu e le o iloa. O le mea autu e aʻafia ai le atinaʻeina o togafitiga o suiga ia o faiga faʻavae i le tino.

E le gata i lea, o le atinaʻeina o lenei togafitiga e afaina i:

  • le faʻaaogaina o le steroid,
  • ogaoga oona e toxins,
  • vailaʻau vailaʻau o le hepatitis,
  • leaga masani
  • HIV
  • manuʻa o nofoaga o tui,
  • uiga faʻamaoni
  • faʻamaʻi o se fomaʻi.

E le gata i lea, o le le paleni o taumafa, o le 'ai vave-vae, meaai falai, ma le tele o laʻau suamalie e tele sona aafiaga. O le mea inu o le ava i le nofoaga o tui e mafua ai ona mumu ai mea laiti e aafia ai le alualu i luma o le lipodystrophy. O se mea tāua mo le faʻalauteleina poʻo le faʻaitiitia o le gaʻo gaʻo o le tali masani a le tino i inisua o inisalini.

O faʻamatalaga muamua e mumu, mimiti o le paʻu. Lipodystrophy i le maʻisuka e faamatalaina i le atrophy ma le maualuga o gaʻo gaʻo i totonu o na nofoaga o le tino lea e masani ona faʻaaogaina ai le fualaau faasaina.

E i ai mataupu pe a tulaʻi maʻi i tafatafa o le nofoaga o tui. I le faʻaopoopoga, o faʻamaoniga e faʻatusatusa i le paʻu, lipomas foliga, ma le faʻalogona o le paʻu i injections faateleina.

I le faaleagaina o totoga i totonu, o maʻi eseese e tutupu i la latou gaioiga. Ae o faʻailoga mai fafo ua matua leai lava.

Pepa o le maʻi

O lenei togafitiga e tele ituaiga.

  • Maʻisuka lea e fai i le nofoaga o tui. A maeʻa le tui, e ono oʻo mai le maʻi i ni nai vaiaso pe a mavae ni nai tausaga.
  • Vailaʻau faʻasaʻi, i le taimi e faʻaaogaina ai lela o le ate e avea ma sima gaʻo. O le faamai o se foliga masani ma faamataʻuina le foliga mai o le gase o le ate.
  • Gynoidal, lea e taua foi o le cellulite. O loʻo faʻaalia e ala i le faʻamaʻiina i le tino, lea e faʻafefe ai le leai o se toto. O le tupu o le dystrophia e mafua ona o le le talafeagai o le estrogen i le gaʻo gaʻo.
  • Vaʻaiga lautele ei ai se natura faʻapitoa pe maua.
  • O le lipodystrophy o le tino na matauina talu mai le fanau mai o le pepe.
  • O foliga na maua mai o se taunuuga o siama talu ai, mo se faataitaiga, o le misela, chickenpox, monocleosis infectious.

O nisi taimi i le taimi lava e tasi o loʻo i ai le faateleina o le gaʻo gaʻo i le tasi nofoaga o le tino, ma le leiloa o le gaʻo gaʻo i se isi.

Maʻisuka Lipodystrophy

I le le lelei o le inisalini poo le le lelei o le pulega, e mafai ona atiaʻe e le dystroph.

E lua ituaiga:

  • Lipodystrophy, lea e faʻaitiitia pe faʻaititia atoa ai le tino o le tino. Afai o aʻafiaga e aʻafia ai le tino atoa, ona faʻaalia manino lea o veins, ma o foligafau e foliga mai e leai se mea.
  • O le lipolypertrophy, lea e mafua mai i le tupu aʻe o se pusa mafolafola i luga o le nofoaga o le inisalini tui (i se isi auala, o le teuina o le tino i totonu o le tasi nofoaga e taua o le wen). Faamaufaʻailoga o le tino o le tino e le gata i le nofoaga o tui, ae o isi vaega o le tino. O tupe faʻaalu o mea faʻapitoa o loʻo i ai se fale tele ma e masani ona maua i le taimi o le palpation o gaʻo. E leʻo vaaia i luga o le tino le lipolypertrophy. O le auala pito sili ona faigofie e faʻamaonia ai le fausiaina o le tino o le tino, o le togiina lea o le mea ua afaina. I luga o masini masani, e mafai ona fai faigofie.

O ia ituaiga uma e aafia ai le foliga mai o se tagata, lea e mafua ai le atuatuvale lagona aemaise lava i tamaitai. Latou te aʻafia ai le faʻaaogaina o le inisalini i totonu o le toto, ma o lenei mea e aʻafia ai le fua saʻo o le fualaau o le vailaʻau.

Faʻaiʻuga

O lenei maʻi e faʻaalia i le maualuga o le lagona o le paʻu i inisiua. E lagona le tiga i nofoaga o tui, aemaise lava i tamaitai ma tamaiti.

Vaega afaina o le poloka poloka le aoga o le fualaau faasaina ile toto. E le gata i lea, o le malosi o le insulin e mafai ona atiaʻe.

O le faʻavaeina o gaʻo susu i luga o poloka i tua o le taamilosaga masani o le toto, mafua ai le ulu o le ulu, faigata le manava, ma faʻalavelave moe.

O le Dystrophy o loʻo faʻaalia i le atinaʻeina o le faʻaogaina o le mu i nofoaga na afaina. O le a sili atu ona aʻafia i le faʻamaʻi e tusa lava pe i ai ni nai mea laiti, o loʻo lamatia ai faʻamaʻi pipisi umi ma oʻo lava i le oti.

Lipoatrophy o se gaioiga e le mafai ona togafitia, ae ma le togafitiga talafeagai, e mafai ona faasaʻo ma toe faʻaleleia se foliga maloloina o le tino. O le togafitiga e umi, talu ai e fesootai ma le manaʻoga mo le inisalini.

O togafitiga o togafitiga e faʻaititia i le faʻaaogaina o se faʻalavelave o metotia:

  • gaoioiga faʻapitoa faapitoa,
  • faʻasaʻoina o malosiaga
  • massage.

O le eletise e faʻaaoga e faaosofia ai le toto i totonu o vaega ua afaina. E afaina ai le loloto o le 10 inisi. E faʻaaogaina le telefoni mo le itiiti ifo i le 10 vasega, e toe faia le vasega pe a uma le 2 masina.

Ina ia aveese le tiga, faatasi ai ma le inisalini, o injections o le solution novocaine e faia. Faataitai le sasaina o se vaega tiga ma Lidaza.

Faʻatasi ai lipodystrophic atrophic, o le ultrasound of minimal power in combination with hydrocortisone e faʻaaogaina. O le taualumaga e oʻo atu i le 10 minute. O lenei togafiti togafitiga e taofia ai togafitiga mo le 2 tausaga.

I nisi tulaga, o vitamini ua faatonuina, lea e aofia ai le uʻamea, hormones, diuretics. O le faʻaogaina o taotoga, o le liposuction e maua ai se taunuuga le tumau.

E taua le manatuaina pe afai e aliali mai ni nai faʻailoga o le paʻu o le paʻu, e taua le sailia o fautuaga a tagata tomai faapitoa o le a fesoasoani ia te oe e filifili le togafitiga saʻo. O le faʻamalositino e faʻateleina ai le togafitiga o togafitiga.

Puipuiga ma fautuaga

Ina ia faʻaitiitia le lamatiaga o le insulin lipodystrophy, e taua tele le filifili ma ave se tui insulin. O le vevela o le fualaau faasaina e le maualuga atu nai lo le vevela o le tino ae le o lalo ifo o le vevela o le potu. Ole inisalini e le fautuaina mo le faʻaaoga ile foliga malulu. E taua le togafitia o le inisiua i le ava malosi, ma a maeʻa ni nai minute, pe a faʻamaʻe le ava, o le inisalini e faia.

O le vailaau faasaina e tatau ona faʻamamaina lelei, ae le o manu. Injections e pipisi i vaega eseese o le tino, faʻalauiloa ma loloto le folasia o le nila. I le nofoaga lava e tasi o injections e oʻo atu i le 60 aso. O le fuataga sili ona faigofie o se suʻesuʻega masani ma maeʻaeʻa o nofoaga o inisiua.

O se vaega tele e faia i le filifiliga o nila mo le inisiua. E tatau ona faapitoa, nila maamao po o se peni. E fautuaina e olo le nofoaga o tui ina ua uma le tui. E aoga le suʻesuʻeina o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, tausisia le meaʻai fautuaina, mataʻituina le mamafa. E aoga le faʻaaogaina e oʻo i le 3 lita o le vai mama i aso taitasi.

Pe a togafitia lipodystrophy i fualaau oona, e taua le gauai atu i le toe faʻaleleia o le ate.

O faʻamaʻi e mafai ona tupu i soo se taimi. O le lipodystrophy sili atu ona vave iloa, o le itiiti ifo o faʻafitauli ma lona aafiaga ile foliga vaaia.

Tuua Lau Faamatalaga