Ginkgo biloba: o aoga ma faʻamaʻi o se laau o le dinosau i vailaʻau, vailaʻau ma le cosmetology

O le Ginkgo biloba o se laau. E na o le pau lea o sui o le Ginkgo e mafai ona ola i le atinaʻeina atoa o le paneta. O vaega o loʻo i totonu o laʻau o le laau e fesoasoani i le faʻaitiitia o le cholesterol, faʻaleleia le tulaga o toto toto, faʻamaonia le metabolism. E tusa ai ma iloiloga, o vailaʻau faʻavae e faʻaleleia le faʻaleleia o mafaufau, mafaufau, ma lagona.

E faigata ona mafaufau pe o le a le tele o tausaga na ola ai se laau tulaga ese o Ginkgo biloba i luga o la tatou paneta. O faʻataʻitaʻiga o lenei aiga na maua i papa e 200 miliona tausaga. Ae o le tulaga ese o le ginkgo biloba e le gata i lona umi o le ola. O se tagata maoae maoae e iai mea taua e aoga i le tino o le tagata. O nei aʻafiaga aoga na oʻo lava ina iloiloina e ala i togafitiga aloaia. O faatonuga mo le faʻaaogaina o le ginkgo biloba i totonu o tagata ma fomaʻi faʻapitoa o le a fesoasoani ia te oe e malamalama ai i le ituaiga o togafiti togafiti faʻanatura na tuʻuina atu i le tagata.

Faamatalaga o le laau ma ona meatotino

O le laau tulaga ese e faagaeetia ma lona matagofie tele. O le mafiafia o lona ogalaau e mafai ona oʻo i le 4 mita Ma o le maualuga o le ginkgo biloba o nisi taimi e 45 mita. O lenei tagata lauiloa e taua o ni uumi faamamaluina o le paneta, aua o nisi o laau e silia ma le afe tausaga.

O nisi taimi o vailaʻau vailaʻau o le ginkgo biloba e taʻua o le mutia. Ma, e ui lava o le mea moni o loo tatou talanoa e uiga i se laau, o se mea faapena foi e moni. E tatau ona malamalama pe o le a le ginkgo biloba vao. O le laʻau lea o se laau.

O le uiga o mea totino

O le mea na ola ai e oo mai i lenei aso, o se fale tuai o le gymnospermous o le ituaiga dioecious. O lona uiga o se laau tulaga ese e mafai ona maua uma fugalaau fafine ma tane. O le mea muamua na gaosia ai le pollen, ao avea nei mea mulimuli o se meafaitino mo fatu.

Ginkgo bilobate - o le mea lea e taʻua e fugalaau e na o le pau ia ituaiga o laau ola o loo i ai uiga taua nei.

  • O le pusa. O laau e ola i Europa e seasea ona sili atu le maualuga o le 18 m, ma o faʻataʻitaʻiga o nonofo i lo latou atunuu (i Saina) e mafai ona oʻo i le 40 mita pe sili atu. Ginkgo biloba ei ai foliga faatagata. O le pale o le laau e faalagolago ile fola. O le mea lea, o tamaʻi manumanu e faigofie. Ma o le "tamaitai" o loo i ai se pale paleni ma vaai i se sikuea laitiiti.
  • Lea O lala o le laau e le oi ai le laʻau masani. I luga ia i latou, o tupuga tulaga ese o loo i ai ni fusi o ni foliga lapopoa umi e ola. E eseese laasaga alofilima.
  • Fugalaau O ituaiga o ituaiga o loʻo faʻaalia e ala i le iai o fusi lanu samasama-lanumeamata ma le tele o sima. Ma o fugalaau fugalaau fugalaau i luga o "vae" umi ma maua ai se paʻu. O le tamaʻitaʻi fugalaau e masani lava ona i ai se fatu laau.
  • O fua. A oʻo le fuʻa, lea e masani ona matauina i le masina o Me, o loʻo faʻaleagaina le faʻaleagaina. I le aluga o taimi, o fua samasama e aliali mai i luga o le laau, e pei o paʻu. I totonu o ia ituaiga fualaau aina e lua ni meaola tele.

Faʻamalologa avanoa

O faipule Saina e faʻafeiloaʻi i le puleloba i le mana, ola umi ma le soifua maloloina. Ma e le o se mea na tupu. A uma mea uma, e iai se manava faʻalauiloa o le laau. Mo le tele o seneturi, ua faʻaaogaina e togafitia ai le tele o faʻamaʻi. Masalo o le mafuaʻaga lea o le aoga ma le faʻaleagaina o le ginkgo biloba e fiafia i saienitisi. A maeʻa le faia o le tele o suʻesuʻega, e faʻatautaia e fomaʻi o loʻo i ai i le laau le mana faamalolo.

O faʻamalologa o meatotino o le ginkgo biloba e mafua ona o ona aʻafiaga o le antioxidants ma le lelei o aʻafiaga o vaega galue o le laau i le vascular tone ma le toto. O le laau e faʻalauteleina ai capillani laiti ma faʻaleleia le toto i totonu o masini. O loʻo faʻamatalaina ai le faʻamaonia o fualaau o loʻo faʻavaeina e faʻaaogaina e togafitia ai faʻamaʻi e pei o:

  • ogaoga faʻasolosolo faʻasolosolo faʻatasi ma mafaufauga faaletonu,
  • faʻamaʻi totoʻa i le tino ma le maʻisuka ma le atherosclerosis,
  • ogaoga maualuga
  • tinisitus.

Ona o le faʻalauiloaina o aafiaga i le toto toto, o le ginkgo biloba ua faʻaaogaina e faʻaleleia atili ai le malosi. E le gata i lea, o le laau e faʻamausali ai lagona, e aʻafia ai le faʻaogaina o le pancreatic function ma faʻamalosi ai le puipuiga o le tino. O le meatotino mulimuli e mafai ai ona tatou mafaufau i ai o se immunomodulator folafolaina i faʻamaʻi o le autoimmune.

Pe a le faʻaaoga

I le taimi o suʻesuʻega faʻapitoa o le ginkgo biloba, na togafitia lelei e tagata lenei masini. O le togafitiga e seasea lava faʻaosofia ai foliga vaaia o aʻafiaga na tulai mai i le foliga o se allergy i le talaaga o le puipuiga o le tagata lava ia. O nisi taimi e maua ai e tagata ni faaletonu poʻo ni ulu ulu.

Ae ui i lea, o le ginkgo biloba ei ai ni faʻasiga:

  • togafitiga o le manava (maʻi pipili, gastritis),
  • afaina tele
  • faaitiitia le mamafa
  • taimi faʻatulagaina.

Lavega faʻavae

I luga o le falemaʻi faʻamalositisi e mafai ona e maua ai fualaau vailaʻau eseese o loʻo i ai ginkgo biloba. O nei togafitiga e faamoemoe muamua lava mo le togafitiga o pathoces vascular ma faaleleia ai le galue o le faiʻai. O vailaau nei ma mea tutusa e masani ona taatele.

Faatonuga mo le faʻaaogaina o le ginkgo biloba i vailaʻau faʻaleaganuʻu

Mo faʻamatalaga puipuia, e mafai ona e faʻatau le keke ginkgo biloba. O le faia o se meaʻai lelei ma maloloina e faigofie. O se pusa tii (poʻo se sipuni se lua) e sasaa i le vai vevela, o le vevela e oʻo atu i le 70-80 ° C. E le faʻaaogaina le vai faʻafefe mo le tiliina o lauti. E mafai ona e fiafia i le inu mo le fa vaiaso. Ona fautuaina lea e fai se malologa umi 10-14 aso.

Ae afai o le sini o le faʻaaogaina o le ginkgo biloba o le togafitiga o faʻamaʻi, ona fautuaina lea e togafitiga faʻaleaganuʻu le faʻaaogaina o auala sili ona lelei. Ioe, pe a uma ona feutagai ma lau fomaʻi.

Ava o le ava mo le faia o faiʻai

Faʻamatalaga Mo le faʻaleleia o le gasegase o le cerebral, faʻamamaina ma faʻamalosia vaʻa toto ia fautuaina e faʻaaoga le faʻavaʻaina o le ava. O lenei meafaigaluega e faʻalauteleina ai le mafaufau, toe faʻaleleia mafaufauga. Ua faatonuina o ia i tagata e auai i galuega faalemafaufau. Ae mo tamaiti e faasaina aua o loo aofia ai le ava malosi.

  • Ginkgo biloba lau - 50 g,
  • vodka - 700 ml.

  1. Ina ia saunia le ava malosi o le ginkgo biloba, e mafai ona e faʻaaoga uma laulaʻau fou ma mamago. Mea e teu ai mea e gaosi
  2. Ua sasaa le vailaka i le vodka. E mafai ona e inu ava malosi. Ae i lenei tulaga, aʻo leʻi faʻaaogaina, ua faʻaititia le alcohol i le 40%.
  3. O le fagu e lelei le faʻafefe ma tuʻu ai e faʻaaogaina mo le lua vaiaso. Ina ia vave ona maua le vailaau faʻamalosi malosi, e fautuaina e lulu le fagu i aso uma.
  4. A maeʻa le 14 aso, e tatau ona fufulu le vai.

Faagasologa o sauniuniga ma togafitiga

  1. Mo faʻafitauli o le faiʻai, e fautuaina e faʻaaoga se sipuniti o le tincture.
  2. A o lei aveina le vailaʻau, e faʻafefe i le vai. Toe fai le meaʻai faatolu i le aso ao leʻi 'ai.
  3. Faʻaauau le togafitiga ma le inu o le ava mo le 30 aso. Ona mautinoa lea latou te malolo mo le tasi i le lua vaiaso. A maeʻa se togafitiga o le "malolo" e mafai ona toe faia.
  4. Ina ia faateleina le malosi, ua taʻuina atu i tama tane le 15 gogo o le fualaau faasaina i le lua. O le tincture ua faʻavaivai foi i le vai. O le umi ole togafitiga e ono masina.

Siʻosiʻomaga mai faʻamaʻi pipisi o le tino faʻaleleia

Faʻamatalaga O le faʻamalolo o le faʻamalolo e faʻaaogaina i le togafitiga o faʻamaʻi pipisi o le manava. O lenei meafaigaluega ua fautuaina mo le faʻaaogaina i le gasegase. O fualaau e fesoasoani i le anemia, faʻaauau le gaosiga o le inisalini, o le mea lea e fautuaina ai i le togafitiga o le maʻisuka.

  • fualaau faisua matala - tasi sipuni sipuni,
  • vai - 300 ml.

Faagasologa o sauniuniga ma togafitiga

  1. E mafai ona e faʻatau mea tau vailaʻau i totonu o vailaʻau. E masani lava i luga o le afifiina o ni faʻamaumauga tusitusia i le auala e fai ai le mutia.
  2. Mo le togafitiga o le faʻaleleia o le tino, e tatau ona faʻafefe meaʻai.
  3. O le vao e tuʻuina i totonu o se pusa, sasaa i le vai ma kuka i luga o le vevela vevela mo le lima minute. Ua maeʻa le faʻalelei o le oloa.
  4. Mo faʻamaʻi pipisi i le manava, e fautuaina e ave se decoction o le 50ml tolu taimi i le aso mo le 10-14 aso.
  5. Afai o le vailaʻau e faʻamaonia e le manaʻoga e togafitia le maʻi, ona latou faʻaaogaina lea o le 70-100 ml o le suka e fa taimi i le aso. O le umi o ia togafitiga e mafai ona tolopoina mo le lua masina.

Ginkgo Honey Against Stroke

Faʻamatalaga O faʻamaoniga mai fomaʻi neurologia e faʻaalia ai o le faʻaaogaina o oloa e maua i le ginkgo e mafai ona puipuia ai le atinaʻe o le stroke, puipuia le maʻi mai le fatu fatu ma teteʻe i le atherosclerosis. O le masani ona faʻaaogaina le meli ginkni e faʻasaʻo ai le toto maualuga mo le maualuga.

  • lau - afa kilokalama,
  • linden honey - 500 ml.

Faagasologa o sauniuniga ma togafitiga

  1. Ua totō le fagu fagu.
  2. Ua tumu laulaau i le meli linden. E masani lava, i fuamasi o loʻo i ai le ginkgo biloba, e mafai ona faʻatagaina ia aofia uma ai mea fou o laau totō ma faʻamago. Ae afai e saunia le fualaau faasaina e puipuia ai le taia, o le fatu fatu, ona fautuaina lea e sue se laulaau fou o se laau o le dinosau.
  3. Maelega faʻafefiloi vaega.
  4. Mo aso e lua, e tatau ona tuʻuina le paluga i totonu o le pusaaisa.
  5. Latou te faʻaaogaina vailaau e faʻafetaui ai le maualuga o le toto, faʻamamaina toto toto pe taofia le atinaʻe o le atherosclerosis, stroke, tasi sipuni faalua i le aso.

Lafoaʻi mai le matua, anemia

Faʻamatalaga I nisi faʻamaʻi, o faʻamalolo faʻapitoa e fautuaina le faʻaaogaina o le ginkgo biloba i le paʻu pepa. O ia togafitiga e mafai ona faʻagesegese le faagasologa o le soifua matua. O le paʻu susu e faʻaaogaina mo le anemia. O lenei togafitiga o loʻo faʻaalia foi mo vaʻa i pito. O le paʻu o loʻo faʻamatalaina i le tulaga o le atuatuvale o le popole, toto maualuga, atuatuvale, e faateleina ai le puipuiga.

Faagasologa o sauniuniga ma togafitiga

  1. O paʻu vevela mai lau o le ginkgo biloba e faʻaalu i le aso mo le sipuni 30 minute ao leʻi faia le taeao.
  2. O le faʻafefiloi e maeʻa maeʻa. Latou fufuluina le "vailaau" i se ipu vai.
  3. Faʻaauau le faʻaauau mo le tasi le masina.
  4. E mafai ona toe faia le togafitiga o le togafitiga pe a maeʻa le lua vaiaso.

Le faʻaaogaina o le laau o le dinosau i le cosmetology

E leai se mea e maua ai le faʻaaogaina i le cosmetology. Tagata faʻapitoa, mo lona mafai ona toe faʻafouina le tino, ia taʻua le "tupulaga a le tainasoa" se laau o le talavou. Ginkgo biloba e maua ai se faʻamatalaga lelei:

  • faʻamalosia le toe faʻafouina
  • faamalosia le puipui o toto toto,
  • faaitiitia le fetogi,
  • smorinkhes wrinkles
  • faamalosia le lauulu
  • Faʻamalosia le tuputupu aʻe o fusi.

Ginkgo biloba e faʻaaoga lelei i le mesotherapy. E faʻaaogaina e faʻaleleia ai le tulaga o paʻu matutua. O le fualaau faasaina e manaʻomia i le faasaʻoina o le rosacea ma faʻaitiitia ai le vaivai.

Iloiloina o iloiloga e uiga i le ginkgo biloba laau, e tatau ona faamamafaina e masani ona masani lelei manatu e uiga i le laau o le dinosau. Ae o nisi taimi o togafitiga e itiiti le manuia, ma e masani ona mafua ona o se mea sese i le talosaga. Ina ia faʻaleleia aafiaga aoga o le ginkgo biloba i luga o le tino, o nisi tamaitai e faʻaopoopoina le mesotherapy faatasi ai ma le faʻaoga i totonu o mea e gaosi. O lea ituaiga tuufaatasiga e mafai ona taitai atu ai i se mea maualuga. O le iʻuga, o le a aliali mai i luga o le paʻu le manua po o le afaina.

Tuua Lau Faamatalaga