O le maʻisuka faʻasaʻo! Poloketi "Faʻaolataga"

I le 75 tausaga, na maua Olga Zherlygina i le maʻisuka. Faʻafetai i le metotia na atiaeina e lona alo - o le taʻaloga faʻapitoa o taaloga ma faiaoga Boris Zherlygin, o le na faia le kalapu o le maʻisuka alofa, na mafai ai ona ia faʻatoʻilaloina le maʻi. I le 94 tausaga, o Olga Zherlygina e le na o le soifua maloloina - o ia o se tino tino lelei: e mafai ona ia faia le afe sikuea!

Fale faʻasalalauga "Peter" amataina se galuega tele tele e faaleleia atili ai le malo. Faʻaolataga mai le ogaoga, "e le mafai ona faʻaleleia", e tusa ai ma fomaʻi aloaia, o nisi taimi e oʻo lava i faʻamaʻi faʻamaʻi - ua i ai nei i lima o tagata uma. Ua uma ona fausia se faiga faʻalesoifua maloloina e le mafai ai ona e aʻafia faʻataʻitaʻiga e ala i le faia o ni meaʻai, ae ia faʻafouina le totoga, mitochondria, capillaries ma oʻo lava i le pulea o le genome! O le metotia a le tusitala o le fomaʻi o Boris Zherlygin e toe foi mai le faʻamoemoe mo le soifua maloloina e le gata mo le maʻisuka, ae mo tagata foi e mafatia i le cardiovascular, endocrine (thyroid disease), neurolog (multiple sclerosis) ma le tele o isi faʻamaʻi. E mafai e tagata uma ona toe maua lo latou ola maloloina!

I luga o la matou 'upega tafaʻilagi, e mafai ona e siiina le tusi "Faʻamolemole i le maʻisuka! Polokalama" Faʻaolataga "" Olga Zherlygina e aunoa ma se resitara i le fb2, rtf, epub, pdf, txt format, faitau se tusi i luga o le initaneti pe faatau se tusi i se faleoloa luga.

O le maʻisuka faʻasaʻo! Poloketi "Faʻaolataga"

O loʻo e uuina le faalua, faʻateleina, lomiga o se tusi, o le faʻasalalauga muamua ua maeʻa ona maua ni iuga ofoofogia. Mo le 7 tausaga i le taimi nei, o loʻo ia faʻaolaina tagata i isi atunuu o le lalolagi ma o loʻo faaauau pea ona faia i le taimi nei.

O le uluaʻi lomiga na faʻaalia ai o tagata ei ai taaloga, faʻafetai i fautuaga o lenei tusi, na amata ona faʻamaʻi ese le maʻisuka na oi latou. Na latou lafoina ni tusi e faamatala ai a latou tala, ma o nisi tagata na maua muamua o le maʻisuka na aveesea le faʻamaʻi i le uluaʻi lomiga o le tusi a Olga Fedorovna ua uma ona faʻaalia i televise, nusipepa ma mekasini e tusitusi ai.

O le isi itu o le lolomiina o le tusi o le fatuina lea o kalapu taʻaloga ma le Goodbye Groups o le maʻisuka e le au faitau o le tusi. O sui auai o nei kalapu ma vaega o loʻo faʻatino galuega mai le tusi; oa latou taunuʻuga i le toe faʻaleleia o le ola maloloina e faʻaalia foi ile televise. O nisi oi latou na ausia taunuʻuga tutoatasi na mafua ai ona iloa e fomaʻi le aoga o auala o le maʻisuka o le Goodbye o loʻo faʻamoemoe e atiaʻe capillaries ma mitochondria. E tele fomaʻi na amata tufatufaina atu lenei tusi i totonu oo latou maʻi.

Ma o le mea taua na ausia o le mafaufau lea o le sosaiete ua suia, ma o le taimi nei o le siama o le maʻisuka e le o se faasalaga. O lona uiga, e tatau ona suia e se tagata lona ituaiga olaga, ae le o se faaiuga faʻamaonia ma le le mafaamatalaina, e pei ona i ai ao le i lolomiina.

O taunuʻuga o le faʻaaogaina o le Meaalofa Tisuka Metotia na lipotia mai i le tele o faʻasalalauga faasaienisi, e aofia ai faʻasalalauga faavaomalo. Ua tatalaina e le kalapu ni paaga i le tele o atunuu ma o loʻo faʻateleina nei le faʻalauteleina o metotia.

Tofa i le maʻisuka! Na faia le aʻoga aoga e fesoasoani i tagata e faʻasaʻoloto i latou mai le tagofia o fualaau faasaina. I le maʻisuka ituaiga 2, o le tolopoina o fualaau faasaina e tupu i totonu o le 72 itula pe afai e ave e le tagata maʻi pili. O le faʻaaogaina o le tui o le insulin e umi se taimi, ae ua mafai nei.

O auala fou ua mafua ai se suiga i le filosofia o le faamalologa, ma o lenei o le maʻisuka i la tatou kalapu ua manatu o se meaalofa sili mo se tagata atamamai. O lenei maʻi e te aʻoaʻoina ai tulafono o le natura. O se tagata e malamalama i le natura, ola e tusa ai ma ana tulafono, e mafai ona avea ma se faʻalologo ma galue malosi seia oʻo i le matua.

Olga Fedorovna ua uma ona faʻamaonia lenei mea i lona poto masani. Sa alu o ia i le 94 tausaga, ae na ia eliina se togalaau lava ia, tausi togalaau, moega, fafaga mea uma lava, totoina o fugalaau, e mafai ona ia faitauina se tamai nusipepa e aunoa ma ni tioata, filo o le nila, e ui lava, e moni, e tumau pea ona faafitauli taimi o maʻi, o loʻo i ai pea. A le galue o ia i le atunuu, e faʻaaogaina, faʻatonuina, oso i luga o vae, faia isi gaioiga (silasila i le afifi), e alu mo savali. O le toe malolo i Kislovodsk i le tausaga talu ai, na ia toe aʻe ai i luga o le mauga laitiiti o Sedlo, ma e 400 mita le maualuga.

Na faʻafuaseʻi ona osofaʻi le faʻamaʻi

Ou te le iloa le aso tonu na amata ai ona atiaʻe le maʻisuka. E masani lava, o le maʻisuka ituaiga 2 (e le o le insulin-faalagolago) e maua i se avanoa. O lea ua ou malamalama o loʻu atinaʻe na siitia i le mamafa ma le tele o vailaʻau na tatau ona ou faia i le taimi o togafitiga o faʻamaʻi eseese.

Na tupu i le tolusefulu tausaga talu ai, i le taimi na ou faigaluega ai, sa ou manuʻa i le limamatua o loʻu lima tauagavale ma e oo lava i le taimi muamua na ou le gauai atu i ai. I lena taimi, ao ou i ai i le tausaga litaea, sa ou faigaluega pea. Ma sa galue o ia mo vaiaso i suiga - fitu aso i le galuega, fitu aso i le fale. O le mea lea, na tonu ai ia te ia i totonu o le vaiaso malolo o le manua o le tamatamailima o le a faamaloloina, ma e le alu i le fomai.

Ae ui i lea, na amata ona ou tosoina loʻu tamatamailima, e tatau ona ou alu i le falemai, i le mea na latou tuuina mai ia te au le togafitiga talafeagai, ma mo se masina atoa sa le mafai ona ou galue e tusa ai ma aso malolo maʻi. Sa ou alu i ofu masani e le aunoa, mulimuli i faatonuga uma ma taualumaga, ae leai se faaleleia - i se isi itu, o le faagasologa o le le fiafia, ua amata ona tiga, ona o le lima atoa na afaina, agai atu i le pito i lalo, o mea uma na o faatasi ma le tiga ma le fiva.

Sa tatau ona ou liliu atu i le ulu o le falemai, lea na ou maua ai se tusi i le falemai. O iina, na vave lava ona iloa ai fomai o le "ponaritium o le ponaivi" ma vave ona taoto. Mo se faagasologa manuia o le toe faʻaleleia, na faatonuina aʻu i vailaau ma togafitiga tatau i ia tulaga. O le mea e leaga ai, o vailaʻau na faʻamatalaina ia te aʻu e leai se aoga lelei, ua atili ai ona leaga. Na suia e fomaʻi fualaau na faatonuina mai ia te aʻu, taumafai i le tele o fualaau oona - i na tausaga, i taimi o Soviet, o nei mea uma sa saoloto ma avanoa mo soo se tagata maʻi. Ae ui i lea, e leai se toomaga, o le manua na le faʻamalolo, e le i uma le afaina. I le tulaga masani, o le manuia lautele sa le lelei atili. Ona faʻamaonia uma lea e vailaau vailaʻau uma ma faʻamaonia naʻo gaʻo gaʻo na faʻaaogaina ma isi vailaʻau.

I le faaiuga, na maua aʻu i le maualuga. O faʻamoemoega mo togafitiga na faʻaalia mai e fomai e foliga mai e le manino, umi ma, i le mataupu faavae, leai se faamoemoe. Na faamalamalama mai e fomaʻi o le maualuga o le maualuga e le mafai ona ola, ma e le mafai ona ou faalagolago i le faamalolo atoatoa. Ou te leʻi fiafia lava i lenei fuaiupu.

Atonu na ou atiae le maʻisuka i lena taimi, ae o le taimi tonu o le amataina o le maʻi e le o iloa. Atonu na faasolosolo malie lona alualu i luma. I le 75 tausaga, o le maualuga o le suka na alu ese mai le fua, ma o le mamafa e 200/100. O aʻa mo le fuafuaina o le kulukose i totonu o le urini ua faʻapogisaina vave lava, ma sili atu ona malosi nai lo le faailoga pito sili ona pogisa i luga o le fagu. Vaʻaia le vaʻai, faʻapipii maʻi i luga o vae, ma na tupu aʻe faafitauli tau fatuga.

Laasaga muamua i le tau faasaga i le faamaʻi

Na toetoe lava a ou toilalo, ae na faasolosolo lava ina oo mai i oʻu lagona ma filifili mausali e tau ma oʻu faamaʻi. O le mea moni e mafai ona taofi le atinaʻeina o le toatele oi latou, ma faʻaumatia nisi o na mea, na ou aʻoaʻoina i se taimi mulimuli ane, i le taumafai ai i togafitiga faʻapitoa o le faʻamalolo mai ituaiga uma o gasegase tumau ma iloa ai o togafitiga faʻale-aganuʻu masani o loʻo faia i totonu oa matou falemaʻi ma falemaʻi o le a le aoga.

I le auala, ua leva ona iloa e le Faalapotopotoga o le Soifua Maloloina a le Lalolagi e faapea o nisi fualaau faasaina e mafai ona mafua ai le maʻisuka, ma lolomiina ai se lisi umi o nei vailaau faasaina. Ae le gata i lenei, ua leva ona iloa e le WHO o togafitiga sili ona lelei mo le maʻisuka ituaiga 2 o le faamalositino ma meaai. Na ou le toe alu i falemai, ma taofia le ave o aʻu fualaau faasaina. Ma na amata ona ia ofoina atu le tele o taimi i gaoioiga i fafo, savali i le ea fou ma le tino faaletino.

O le mea e sili ona lelei mo aʻu, o loʻu atalii o Boris, o se faiaoga o taaloga taʻaloga, e faʻaalia pea le fiafia i auala e toe faʻafoisia ai le soifua maloloina o tagata taʻavale pe a mavae faʻamaʻi ma manua na mafua mai i le malosi malosi faaletino, ma i le tele o taimi ua avea ma tagata poto faapitoa i lenei vaega. E masani lava, na ia taʻu mai ia te aʻu e uiga i aoga ma e oo lava i le faamalologa o aafiaga faaletino ma taaloga, e uiga i mea faapitoa ma mea e ono mafai ona aveesea ai le tele o faamai faatasi ai ma le fesoasoani o nisi taaloga po o metotia faapitoa o faamalositino ma taualumaga. Ae ui i lea, talu ai o aʻu o se tamaloa mamao mai nei mea uma (ou te leʻi faia lava taʻaloga, ou te leʻi faia taʻaloga), ou te le talitonu moni lava ia Boris - lelei, o aʻu o se tagata taʻalo i le taimi nei, i loʻu matua.

Ae na faasolosolo malie lava ona ia faatalitonuina au. Na amata laitiiti: Na amata ona ou aoaoina ni nai taotoga gymnastics faigofie, e ai le suka ma meaʻai aano. E le aofia ai meaai faʻafela, ulaula meaʻai. Ma ona i ai lea o se mataupu e faavavau na liliu ese aʻu mai lenei oloa. Sa ou sauniina le 'aiga o le afiafi faatasi ma se tama teine ​​faaletulafono, amata ona ou tipiina le sousa o se fomai, lea, e pei ona ou manatua, o le tau e 2 rubles 90 kopeka. Ma i totonu o lenei sausage, o le siʻusiʻu o le isumu o loʻo i ai se fasi peni. E manino lava o se mea faateʻia e le aoga mo se mea, talu mai lena taimi ou te leʻi faʻatau pe 'ai se sooga.

E sili atu. Na amata ona ou faalogo ma le faaeteete i fautuaga a loʻu atalii ma amata loa ona ou galue ma le maelega i aoaoga faaletino. Ma o le meaai, ma le tele o meaai i luga o lana fautuaga na matua suia lava. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le anapogi faʻapitoa sa sili atu ona aoga mo aʻu. O a matou fomaʻi e fefefe tagata mamaʻi i le fai mai e le mafai ona matelaina i le maʻisuka, ae o le matelaina na sili atu ona aoga i le teenaina o fualaau aina ma le mamafa. O le auala, ua leva ona faʻaaogaina le anapogi i fafo i falemaʻi tumaoti mo le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2. O le kulukose i le urine na mou vave vave i le taimi o le anapogi, ma pe a uma le aso pe sili atu foi, na toe foi mai loʻu maualuga o le kulukose toto. E tatau ona sauniuni faapitoa mo le matelaina, ma ao le i amataina, e sili atu le faʻafesoʻotaʻi ma tagata tomai faapitoa. E le tatau ona e matelaina na o i latou ua faamalosia e tui inisalini.

I le taimi o le anapogi, e pei o le atinaʻeina o le tino, e manaʻomia le faifai malie. I le taimi muamua e le mafai ona ou fiaaai. Afai ou te le 'ai i le taeao, ona oo lea i le aoauli sa amata ona tiga loʻu ulu ma lagona le pala. Ae na tauanauina au e Boris ia ou toe taumafai i ni nai aso mulimuli ane, ma i le taimi lava e tasi e faateleina le taimi e aunoa ma se meaai e le itiiti ifo i le itula pe oʻo ile afa itula. E le o taimi uma na ou gafatia ai e faʻalogo i le matelaina, ma o le tele o taimi sa ou taofi ai muamua i le taimi. Ae o le faasolosolo lava na mafai ona ou le faia se meaai ao lei faia le aiga o le afiafi, ona ou fiaaai mo se aso. Faatasi pe faalua i le masina ou te toe faia le anapogi i aso uma, ma na avea ma masani mo au. Ona ia faaopoopoina lea o lona fiaai mo le tolu aso atoa. O le manaʻoga, ioe, faʻasalaga, ae na o le aso muamua lava, ona faigofie lea - aemaise lava i le natura, i le ea fou. E sili le savali i se vaomatua po o se paka i le taimi o anapogi. E mafai ona e faia ni faʻamalositino faʻamalositino mo le gafatia ma le manava. Mo le lima tausaga, i le 80 tausaga, sa ou aumaia le umi o le anapogi i aso e fitu. E leʻi fautuaina au i le tele o anapogi. I le taimi lena, o le faamalositino ma le anapogi na faia lana galuega. Sa toe foi mai le suāuʻu masani, ma o le mamafa, pe a oʻo i nisi taimi e maualuga, e puupuu ma e le maualuga e pei ona i ai muamua.

O le tino faaletino o le faavae o se olaga ola maloloina.

O le faamalositino ua avea mo aʻu le faaolataga o le ola ma le ola maloloina. O le mea pito sili ona faigata, ae o le sili ona aoga, ou te mafaufau i sikuea ma se suiga i tua. I le 75 tausaga, i le vaitau o le faʻavavevaveina o maʻi, e mafai ona ou nofo i lalo na o le sefulu taimi. Squatting, taumafai e matau le siitia malie o le avega, faaopoopo i ni nai sikuea, ae le o taimi uma lava, ae na o taimi lava e lelei ai le soifua maloloina.

I le taimi lena, ona o le televaveina o le tele o maila, o nisi taimi e tatau ai ona faaseʻe vasega. Ae na faasolosolo lava ona faateleina loʻu malosi faaletino. I le 77-78 tausaga, e mafai ona ou nofo i lalo i le fiaselau taimi, ma i le 80 o ou tausaga, na ou aumaia le numera o sikuea i le tolu selau. O gafatia o le fatu ma toto toto, faapea foi le soifua manuia atoa, ua faaleleia. Na amata ona toe manuia le vaaiga mamao, ma sa mafai ona ou faitauina le nusipepa e aunoa ma ni tioata. Ina ia faateleina le vaaia o mea, na ou atiina ae se polokalama faapitoa.

I taimi o le faʻasologa o le kulukose, sa ou faʻaaogaina masini eseese, e aofia ai le ASIR. Mai ia te ia, e le na o le faaaliga na faaleleia, ae o le mamafa, pe a maualuga pea, ua faaitiitia. E ui lava e le taugata ia masini, ou te le fautuaina e faʻaaogaina na o aʻu: latou te faamalamalama mai ia te au ei ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e le gata ina aoga, ae mafai foi ona afaina ai. E tele isi tulaga e ao ona matauina e faʻaaoga ai meafaigaluega e mafai ona toe faʻaleleia le faʻaaliga. I le auala, e ese mai ia te aʻu, o le toatele o sui auai o le Faleteli i le Kaisai o le Maʻisuka, e oo lava i tagata e faalagolago i le inisalini, faaleleia atili o latou mata, ma o nisi oi latou na taʻuina e fomaʻi latou te lei vaai muamua lava i le maʻisuka muamua.

Na amata ona ou malosi i aoaoga faaletino ma amata ona ou alu i taʻaloga a le aoga. I le taimi muamua, e ese mai i sikuea, sa ou savali tele ma faia ni tele o atinae lautele. Ona, lemu, lemu, na amata ona tamoe. Muamua, tasi le liʻo faataamilo i le saite, i le aso e sosoo ai, i luga o le tolu ma isi i luga - lua lio, tolu, fa ...

I se tasi taimi, na viia aʻu e se faiaoga aʻoga aoga mo le alu i le aʻoga i ni tausaga, ma faatagaina au e faʻaaoga le faleaoga i soo se taimi talafeagai. Ma na ia fai mai e uiga i tamaiti aoga o nisi oi latou sa tele naua le le fiafia i aoga faaletino, ma o le toatele oi latou e le mafai ona faia ni aoga tulagalua. I se lesona aʻoga faaletino, na ou vaai ai i tamaiti aʻoga maualuga, o nisi oi latou e le mafai ona tamoe malie lemu-ua amata ona paʻu. Sa ou manatu o le a latou auai i vaega o tagata gasegase i falemaʻi, ona o le leaga o le faatinoga, o le leaga foi lea o le malosi o le tino e puipuia ai o ia mai faamaʻi eseese. I le lumanaʻi lata mai, o le leai o se galuega e le faʻafefeina ai le au fomaʻi ma tagata aʻoga faapena.

Na faasolosolo lava, i le aoga a le aoga, mo le tele o vaiaso, na ou aumaia ai le tuuga i le sefulu po o le sefulu ma le lua lapa, ma o lapotopoto taitasi, e tatau ona matauina, e le laiti - pe tusa ma le lua selau mita. I se tulaga lautele, na oo lava i le auai i taaloga tauvaga. Muamua, sa ou auai i le tauvaga ma le toleniga o le Kolisi Tisipenisione, ma, i le 82 tausaga, na ou filifili ai e auai i le tele o tauvaga tauvaga i totonu o le au fitafita. E tolu kilomita ou te tamoe faigofie, ae, ioe, lemu. O le auai i tauvaga tau taaloga e le gata ina tuuina atu ai se avega i vaega uma o le tino, ae e siitia ai foi lagona.

I le taimi lava na faia ai se satauro i se paka o le taulaga. O se tasi o tagata maimoa, oe na matamata i tauvaga, ma faalagolago i se mea sese, e ui ina luasefulu ona tausaga nai lo aʻu, na fai mai: "E tatau ona taofi lau taʻavale i le taimi nei!" Na ou tali e aunoa ma le taofi o lea faatoa ou amata.

E leai se aoga e fai atu, o se taunuuga o aʻoaʻoga masani faʻale-tino, o loʻu soifua maloloina ua faʻamalosia i le auala sili ona mataʻutia. Na amata ona ou lagonaina le sili ona lelei, ma talu mai lena taimi, e lei tuuina mai e loʻu tino ia te au ni mea le fiafia, ma ua toe foi mai le kulukose i le masani.

O le galue i se fale vevela o se faʻamaoniga o le soifua maloloina

I le faaopoopo atu i aʻoaʻoga faʻale-tino, suiga i meaʻai ma le faʻaitiitia o le tele o meaʻai mo aʻu, o galuega faaletino i totonu o se fale mafanafana na avea ma mea taua i le faʻaleleia atili o le soifua maloloina. Ou te eli moega, pamu vai, vai le togalaau, afai e te manaʻomia le felauaiga o se mea, ona ou tietie lea ma se uili vavae, vao vao, ma totoina fugalaau. O le mea autu e le o le soona gaogao, ae le o le taamilo i le filemu, ae le o le mamafa o le mamafa. E oo lava ia Boris, o le tilotilo i lena gaoioiga faateleina ma le gafatia galue i totonu ia te au, na amata ona fautua mai ia te au ou te malolo i taimi uma ma galue laitiiti.Ma e le mafai ona ou faia se isi mea e ese mai ai - o gaoioiga faaletino ua avea ma mea fiafia, ua avea ma se fiafiaga. E le gata i lea, na afaina ai le nuu - talu mai le laʻititi ou te iloa galuega i nuʻu.

Ona manaʻomia ai lea o le manaʻoga. Na maliu lou tama i le 1921, ma e toaiva o ma tina: tolu tama ma teine ​​e toaono. O le tuagane matua o le 18 tausaga le matua, o au o le uii - sa na o le tolu oʻu tausaga i lena taimi. I lena taimi, e tusa ai ma le aganuʻu tuai, na vaeluaina le fanua i totonu o tagata o le nuʻu, o lea na itiiti ai lo matou fanua. Sa matou fiaaai pea ma ola i se manaoga tele. O le mea e lelei ai, na tuʻuina mai se tulafono Leninist ile tutusa vaevaeina o eleele i aiga e ala i le numera o tagata e 'ai e aunoa ma le faʻasesega o le itupa ma le matua, ma ua vaeluaina i matou i ni tagata se toʻasefulu. Faatasi ai ma le faigata na matou toso faatasi le fatu, ae matou te totoina mea uma. Ma o falaoa ma pateta ma togalaau uma o togalaau na tele naua i lo tatou luma. Ou te manatuaina lena mea i lena tausaga, o loʻu tina na maʻi mata, ma sa alu o ia i Moscow, lea sa nofo ai lona tuagane, mo togafitiga. E oo mai i le taimi o lona toe foi mai, matou te aveese uma a matou falaoa, sasaina, o se faaputuga tele o saito na lafo mai. Sa vaai atu lona tina ia te ia pe a foi mai i le fale. Sa matua faateia lava o ia i lena taimi, e lei vave ona talitonu i se mea faapena, e oo lava i le maligi o loimata o le olioli. Mai lenei aso sa matou 'ai a matou falaoa ma a matou fualaau faisua. Na latou tausia, ioe, manu uma ma manu uma. O lea mai loʻu laitiiti sa tatau ona ou faia mea uma: i le seleselega o le seleselega ma se selesaito, ma le mutia o mutia i mea manogi, e kuka ai meaai, ma togafiti ai povi. E oʻo atu i le sefulutolu tausaga, na ia aʻoaʻoina mea uma, ona amata loa lea ona faʻatulagaina faatoaga. Sa faapitoa loʻu lelei i le moaina, sa aofia ai foi aʻu o se tagata matua i le au fanafana. Ma sa ou ofuina faatasi ma alii, ae le o le taoto i tua. O le mea lea, o galuega faigaluega na faʻateleina ia te aʻu faʻapea foi ma i latou, e le itiiti.

Sa aoaoina foi i matou e Tina e faaaoga ma le poto meaalofa a le natura - matou te aoina ma le faaeteete musulrooms ma vine ma le faaeteete ma tele. Tina pele tele pele: afu, ua lelei mo le faʻatau. Na lava foi a matou mea: oa musipolo e vego, o popo i paʻu. Sa alu foi le pisinisi fagafao i pisinisi - sa kukaina le ogaumu mo le taumalulu ...

Aisea ou te manatua ai nei mea uma? Ioe, atonu e ono tupu, ona o le natura masani o le olaga e matua latalata lava i se olaga ola maloloina. O le atoaga o le fausaga o le tamaloa o le nuʻu e faʻalagolago i galuega faʻale-tino ma aso uma, faʻapitoa foi ma le vaitau ma le tausaga ma le taimi faatulagaina. Faatasi ai ma se uiga mataalia i ona tiute tauave ma aiga, o le a tausia e se tagata lona soifua maloloina mo le taimi aupito maualuga, pe afai, ioe, e le o ia te ia ni masani leaga, ma o le a sili lava loʻu taua o le inuina o le ava malosi, ulaula, le matauina o masaniga o aso uma, ma le tagofia o meaai. O le tāua tele mo le ola umi ola maloloina o le amio lea e fesoasoani i le atuatuvale ma le leai o se ola maloloina. O tagata e le iloa le auala e taulimaina ai le atuatuvale e talavou. Ma o tagata e le iloa pe faapefea ona togafitia le gaioiga faaletino i le galuega, i le fale poʻo se isi lava mea, latou te faia le tele o maʻi mo i latou lava, aua o se isi mea sili lea. O le vaivai i galuega faaletino e aunoa ma se fua, aemaise lava i le siitiaina o le mamafa, e oo atu ai i ni taunuuga matuia. Ae o se filifiliga manuia o auala e toe faʻafoisia ai le soifua maloloina e mafai ai e oe ona faatea ese le maʻisuka ma ola ai i se olaga sili atu. E taua tele le fiafia i le avanoa e tuumuli ai, galue, aoga i le vavalalata o tagata ma le fiafia i le vaʻaia o natura o loʻo aʻafia ai, mo se faataitaiga, fugalaau e ola i totonu o loʻu fale?

E faʻaogaina le auala o le kalapu ma le Goodbye

O metotia ma le kalapu na faia mo aʻu ma le tama a laʻu tama, o ia foi na toetoe lava maua i le maʻisuka. Masalo, ua i ai so matou aiga e mafua ai lenei maʻi. Muamua, na faia ia metotia mo au, ona faaopoopoina lea i ai metotia mo le tetee i le maʻisuka tamaititi, ona e ese le togafitiga nai lo le maʻisuka i tagata matutua, e ui o mataupu faavae o le atinaeina faaletino e tutusa mo tagata uma ma o le tele o faatinoga e mafai ona faatinoina e tagata matutua ma tamaiti. Ma ina ua manino o auala e mafai ona fesoasoani i le tele o tagata ma e sili atu ona lelei le taulimaina o le faʻamaʻi - pe a uma, o le mafai ona faʻafesoʻotaʻi, o le fesuiaiga o faʻamatalaga e uiga i le manuia i le tau faasaga i le maʻisuka na faʻatūina se tagata e manumalo ai, na faia le kalapu. O le au e sili atu ona faigofie le gauai i le gaioiga faaletino, ma o le popole i le taimi o le faamalositino e maualalo.

O loʻu atalii o Boris ma ana paaga i le Klyazma Research and Production Centre, lea na ia faʻatonuina, na faia ai metotia. Na auai lana PPC i le fausiaina o metotia faafomai fou ma auala mo le toe faaleleia o tagata taaalo ma isi togafitiga tau taaloga, lea ou te le malamalama lelei i ai. O nisi o mea na faʻatulagaina mo tagata taʻaalo ua faʻaaogaina mo le togafitiga o le maʻisuka ma faʻamaʻi faʻatasi, toto maualuga, maʻi fatu faʻamaʻi ma le tele o isi. O le mea moni, o taunuuga maualuga i nisi taʻaloga e mafai ona ausia naʻo se tomai gafatia e "susunu" gaʻo gaʻo e faʻatino ai faʻamalositino. O le mea lea, o metotia mo le atinaʻeina o le faagasologa o le "susunuina" o gaʻo, mai mea taʻalo, na fesoasoani i le tele o tagata gasegase e maua i le maʻisuka latou te manuia ai. O le toatele o sui o le Goodbye Diabetes Club, oe na mulimuli i fautuaga a le au aʻoaʻo, na toetoe lava a faamaloloina. O nisi oi latou sa mafai ona auai i le faigamalo, faasee, ma o lea ua latou fesoasoani nei i tagata fou ina ia ausia le manuia i le tau faasaga i le maʻisuka.

E le o se mea na tupu ai le avea o loʻu atalii ma faiaoga ma faia mea lelei. Talu mai lona laʻitiiti, e tatau ona alu o ia mo taaloga e toe faʻafoʻi le malosi e alu ese ai pe a maeʻa le faʻamaʻi pipisi. Na suesue e Boris auala eseese o le atinaʻeina o le tino ma amata loa ona galue o se faiaoga. I le 19 o ona tausaga, na ia saunia ai lona uluai matai o taʻaloga, ona ia saunia lea o tagata manumalo o tauvaga faavaomalo. Ae sili atu ona fiafia o ia mai lana galuega, ma iloa ai pe na faapefea ona pipili se tagata talu ai ona o le paʻu o le a auai i tauvaga pe na faapefea ona setiina e le maʻisuka a latou lava faamaumauga, ma galo ai le maʻi.

O lea ua amata nei ona faʻavae lala o le Falemaʻi Tonu Mamoe i isi atunuu. I Bulgaria, "Tofa i le maʻisuka!" Ua faaliliuina o le "faamanuia le Atua i le maʻisuka!"

Galulue ma le kalapu o kalapu

O le archive o le Goodbye Diabetes Club, lea na masani ona ou galue ai i le tusi, e tele tusi faʻapitoa. Mo i latou e mananao e faʻaleleia atili lo latou ola maloloina, o le a aoga le faamasani i faavae faavae o le atinaʻeina o le tino ma mafuaʻaga o le maʻisuka - o mea e maua mai lenei tusi. O le faʻaaogaina o le vaega taua o auala mo le faʻamaloloina o le tagata lava ia, malamalama i le faiga o le atiaʻe o faʻamaʻi, e mafai ona puipuia ma togafitia lelei. E masani ona ou toe faitau tusi ma tusiga, o taimi uma lava ou te maua ai se mea taua mo au lava lea ou te le i faalogo muamua i ai.

Le aoga o faiga o le maʻisuka na faia i le Goodbye Diabetes Club e maualuga tele. Mo se faʻataʻitaʻiga: i totonu o le 72 itula, o le toʻatele o tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona faʻaumatia le manaʻoga e suʻe fualaau suka. Ae o le autu autu i totonu o le kalapu ua manatu o loo i ai mataupu o le maʻisuka o le tagata lava ia ona o le tagata maʻi e mulimuli i fautuaga a polosiua ma tusiga a le kalapu. Ina ua maeʻa le lipotia o le maʻi suka i le iva tausaga talu ai, na amata ona taunuu mai tusi ma tusi mai le au faitau i le kalapu ma le nusipepa o le nusipepa, oe na mafai ona vave faaleleia lo latou soifua maloloina ona o le faaaogaina o le auala o loo faamatalaina i tala o nusipepa. Ma o nisi o au faitau o tusiga ma polosiua ua matua aveesea atoatoa le maʻisuka ma mumusu e inuina vailaau, e aofia ai le inisalini. Nusipepa na tusia e uiga i ia togafitiga, e aofia ai Rossiyskaya Gazeta, Trud, ma le tele o isi.

Tuua Lau Faamatalaga