Aisea e manaomia ai se suega c-peptide?

Ina ia iloilo le gaosiga o le inisalini o le pancreas, e faia se suega C-peptide. E fesoasoani foi i le fuafuaina o le ituaiga o maʻisuka: faaitiitia i le muamua ma faateleina (masani) i le lona lua. E le gata i lea, o suiga o faʻataʻitaʻiga e mafai ona iloa faʻamalosi tino. Pe o le a le taimi ma le auala e saʻo ai se faʻamatalaga mo se C-peptide, faitau atili i la matou tusiga.

Faitau lenei tusiga

O le a le C-peptide

I le pancreas (vaega o le motu), ua fausia ai le vailaau insulin. Muamua, e 4 pateni protein e synthesi - Peptides A, B, C, L. Ua vavaeese nei le mualainsulin, ma o le C peptide ua mamanuina e faʻaogaina ai filifili A ma B o le proinsulin. Aʻo sauniuni le hormone mo le tuʻuina atu i totonu o le toto, o le fusi tuʻufaʻatasi C o loʻo aveesea mai i le enzymes. O isi fulufulu A ma le B o le inisalini malosi.

O le mea lea, o le maualuga o le C-peptide e tutusa uma lava ma inisalini uma na fausia. E le faigofie i le tele o le inu ma le faʻaumatia e le ate, e pei o le inisalini. O le aofaʻiga atoa o polotini e le suia i totonu o fatugaʻo, ona faʻasolosolo ai lea i le gaʻo. O le vaitau o le C-peptide i le toto e tusa ma le 30 minute, aʻo faʻasalalau ile inisalini i totonu pe a ma le 5-6.

Ona o nei meatotino, o le faʻamalamalamaina o le C-peptide sili atu ona atagia ai le gaosiga o le inisalini o le pancreas. O le auʻiliʻiliga e faʻaaogaina e faʻamaonia ai mafuaʻaga o maʻi gasegase o gaʻo. I le maʻisuka ituaiga 1, o le fausiaina o le inisalini ma le C-peptide ua faʻaititia ona o le faʻaleagaina o mea e galue ai e ala ile autoimmune complexes.

Faʻatasi ma le faʻamaʻi 2, o lo latou toto o loʻo i ai masani poʻo ua tulaʻi foʻi. E mafua ona o le maualalo o le gaioiga o gaʻo i le latou inisalini, o le pancreas e foliga mai e sili atu le tele o le homone pe a mafai ai. O lenei gaioiga e tauia ma o loʻo faʻamoemoe i le faʻatoʻilaloina o le inisalini (faʻasaina insulin).

Ma o iinei e sili atu i le masalosalo o le maʻisuka.

Faailoga mo se suʻega toto

O le manaʻoga e faia se suʻesuʻega o le C-peptide e tupu i mataupu nei:

  • maua le maʻisuka, ae o lona ituaiga e le o iloa,
  • e masani ona pa'ū le suka i le toto, o le mafuaaga o le insulinoma (o le tumutumu e faʻamaopoopoina le inisalini) poʻo le faʻateleina pea o fualaau faasaina, solia o tulafono mo le puleaina o le homone,
  • o se taotoga na faia e aveese ai insulinomas, e tatau ai ona vavaeese le ono mafai ona totoe o ona meaola poo metastasis, toe foi,
  • faateleina le kulukose o le toto i le taimi o le maitaga, ma le ovary polycystic (e tatau ona e mautinoa e leai se maʻisuka ituaiga 1),

  • o le pancreas poʻo lona vaega o le islet e faʻapipiʻiina i le tagata maʻi, e tatau ona iloilo a latou galuega, ola ola,
  • ma le maʻisuka ituaiga 2, e iai le manaʻoga e faʻaopopo le inisalini i togafitiga, lea e mafai ona aʻafia ma se faʻaaogaina o le fanua faʻapitoa,
  • i le amataga o le maʻisuka ituaiga 1, ina ua mavae le masina muamua o le inisalini o le pulega, ua oʻo mai le faaleleia ("honeymoon") ma o le mataupu o le faaitiitia o le fua o le hormone o loʻo tautalagia,
  • i faʻamaʻi ogaoga o le ate, e manaʻomia ina ia fuafuaina le faʻavaeina o le inisalini ma le fua o lona faʻaumatia e le ate o le ate,
  • oe manaʻomia le iloiloga o le matuia o le siakiina o le insulin-faalagolago (ituaiga 1) o le maʻi,
  • o loʻo i ai se masalosaloga o se paʻu e maua ai le somatotropin (hormone tupu), lea e faʻafefe ai le galuega o le inisalini.

O le C-peptide e masani lava ona fuafuaina i le tuufaatasiga o le kulukose toto, o le hemoglobin glyc, insulin and antibodies.

Faʻafefea ona saʻo

O mea mo le suʻesuʻeina o le toto mai se vein. Ua tuʻuina atu ia te ia pe a uma le 10 itula o se malologa i taumafataga. O le aso ao leʻi oʻo i le siama, e taua le aloese mai le inu ava malosi, mamafa faaletino poʻo le atuatuvale. E tatau ona malilie faatasi ma le endocrinologist:

  • inisalini pulega taimi
  • le mafai ona faʻaaogaina fualaau oona,
  • ave isi vailaʻau e aafia ai le maualuga o le inisalini faʻasologa.

I le taeao e mafai ona e inu vai manino. O le ulaula ma le taʻaloga, o mea faʻalagona ua solia.

O metotia eseese (immunoassay enzyme ma le radioimmune), faapea foi ma sui e le tutusa, e mafai ona faaaoga e fuafua ai le pepide C. O le mea lea, pe a manaʻomia, e tatau ona faia le toe suʻesuʻeina i le fale suʻesuʻe lava lea e tasi na faia ai. E masani lava ona maua iʻuga o le suʻega o le toto i le aso e sosoo ai, ae mafai foi ona maua se suʻesuʻega faʻanatinati.

Tulaga masani i le auiliiliga

O le vaeluaga mai le 255 i le 1730 pmol / L na avea o se tulaga masani o faailoga. O mafuaʻaga faʻaleagaga (faʻamaʻi) mafuaʻaga o mea faʻaleagaga e aofia ai:

  • 'ai
  • o le faʻaaogaina o fuamone e faʻaitiitia ai le suka,
  • le folasaga o le inisalini, prednisone ma ana analogues.

Faailoga mo le maʻisuka

I le ituaiga muamua o faʻamaʻi, o le C-peptide e sili atu i le masani. E mafua ona o le faʻaitiitia o le numera o potu faigaluega o tamaʻitaʻi o Langerhans. O suiga lava ia e mafai ona mafua mai i:

  • aveeseina o se vaega o le pancreas,
  • o le maualuga o le inisalini ma le pa'ū i le kulukose o le toto,
  • faʻaumatia o le pancreas i le taimi umi o le ituaiga 2 faʻamaʻi poʻo le faʻavaeina o auupega i le inisalini na maua i totonu o masini,
  • tulaga popole
  • ava malosi.

O se faʻaopoopoga i le faʻaogaina o le C-peptide e tupu i le maʻisuka ituaiga 2. O se maualuga maualuga o le C-peptide e tupu foi i le i ai o:

  • toe faʻalavelave, faʻaleagaina o le ate,
  • fomaʻi (insulinomas) mai sela o le islet vaega o le pancreas,
  • totō o le tuputupu aʻe (popoitary gland neoplasm e maua mai ai le hormone tupu),
  • le faʻavaeina o auupega i le inisalini,
  • faaitiitia o le suka i le taimi o le faaaogaina o papa (sulfonylurea group),
  • o le faʻaogaina o anamoni faʻasolosolo o hormones: tuputupu aʻe, cortex faʻataʻitaʻi, faʻasolosolo fafine (estrogen ma progesterone).

Ma o iinei e sili atu i le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 1.

C-peptide o se faailoga o le faʻaauau o le inisalini. O le suʻesuʻeina o lona maualuga i le toto e fesoasoani e suʻesuʻeina ai le ituaiga o maʻisuka - ua faʻaititia i le muamua ma le maualuga (masani) i le lona lua. O le suʻesuʻega e faʻaaogaina foi mo masalomia maso o le gaioiga, osofaʻiga o le pa'ū i le suka o le toto. E le manaʻomia ni sauniuniga faʻapitoa, e taua le vavaeeseina o le malosi o meaai ma fualaau.

Vitio aoga

Matamata i le vitio i le maʻisuka:

O le maʻisuka o le maʻisimune o loʻo faʻamatalaina e iai lona ituaiga 1 ma le ituaiga 2 faʻamaoniga. E taʻua foi o le latent, poʻo le tasi ma le afa. O mafuaʻaga atonu o le pepelo. E masani ona iloa i tagata matutua pe a mavae le 30 tausaga. Togafitiga mo le maʻisuka e amata i fualaauʻai ma meaʻai, ae masani ona sui i inisua o inisalini.

Lagolagoina o le maʻisuka e mafai ona tulaʻi mai i le i ai o faʻamaʻi faʻamaʻi - fia inu, televave gaioiga. Lagolagoina o le maʻisuka i totonu o se tamaititi e mafai ona tupu na o se coma. O suʻesuʻega lautele ma suega o le toto o le a fesoasoani ia te oe e filifili ai le mea e fai. Ae i soo se tulaga lava, e manaʻomia se taumafa.

Ina ia malamalama i ituaiga o maʻisuka o iai iina, ia iloa o latou feeseeseaiga e mafai ona tusa ai ma le mea e ave e se tagata - o ia o le insulin-faalagolago poʻo i luga o fualaau. O le fea ituaiga e sili atu ona matautia?

Afai e maua le maʻisuka ituaiga 1, o togafitiga e aofia ai le puleaina o le inisalini o taimi eseese. Ae ui i lea, i aso nei o loʻo iai se taʻiala fou i togafitiga o le maʻisuka - faʻaleleia pamu, patches, sprays ma isi.

E masani lava i tagata gasegase ma faʻafitauli o le vaʻaia, ola, o le oona, o loʻo i ai le gaʻo mai le toilalo. E faʻaosofia foi i le atuatuvale, taotoga, togafitiga o le radiation. O loʻo i ai le meaʻai pe a mavae fualaau oona. Faʻalagolago i le mafuaʻaga, ua filifilia le togafitiga - fualaau mo le maʻi faʻamaʻi, fualaau oona ma se taumafataga mo le gaʻo.

Aisea e fai ai se suʻega peptide?

O le mea moni, o le toʻatele e fiafia i mataupu o le maʻisuka, talu ai o le maʻisuka o se faʻamaʻi masani. Pepides e maualuga i le maʻisuka ituaiga 2, ma le ituaiga 1 latou te faʻaitiitia. O lenei auiliiliga e fesoasoani i fomai e fuafua ai auala o le togafitia o le maʻisuka. E sili ona lelei le foaʻiina o le toto i le taeao, pe a mavae le mea na taʻua o le po o le matelaina o le tino ua mavae, ma, i le taeao o le maualuga o le suka i le tele o tulaga e le maualuga, lea o le a mafai ai ona e maua le sili ona saʻo.

O se auiliiliga o se peptide e tatau ona faia i mataupu nei:

  1. E masalomia se tagata e iai le maʻisuka ituaiga 1 poʻo le ituaiga 2.
  2. E iai le hypoglycemia e le tupu ona o le maʻisuka.
  3. I le tulaga o le aveesea o le pancreas.
  4. Polycystic ovary i tamaitai.

O le taimi nei i le tele o fale suesue, e tele ituaiga seti eseese e faʻaaoga ma faatasi ai ma la latou fesoasoani i le c-peptide rate o le a faigofie lava ona fuafua. E taua le iloa e mafai ona ese mo tagata uma, o le a le faigata ona fuafuaina. I le avea ai o se tulafono, e mafai ona e vaʻaia lau faailo i luga o le pepa faʻatasi ma le iuga, e masani lava ona faʻatulagaina tulaga faatauaina masani i le itu, lea e mafai ai ona e faʻatusatusa oe lava.

O le a le galuega a le c-peptide?

Atonu e te iloa o le natura, e pei ona latou fai mai, e le fatuina ai se mea e sili atu le maoae, ma o mea uma lava na faia e ia e masani lava ona i ai lana lava galuega patino. I le tau o le c-peptide, o loʻo i ai se manatu faʻafeagai, mo se taimi umi na talitonu ai e leai se aoga mo le tino o le tagata. Ae o suʻesuʻega sa faia i luga o lenei mea, o le faʻamoemoega o le faʻamaonia lea o le c-peptide ei ai moni lona taua i totonu o le tino. E tusa ai ma taunuʻuga o le suʻesuʻega, na faʻamoemoeina ei ai se galuega e fesoasoani e faʻagesegese ai faʻafitauli o le maʻisuka ma puipuia ai i latou mai le atinaʻe atili.
Ae ui i lea, o le c-peptide e leʻi maeʻa ona suʻesuʻeina, ae o le mea e ono mafai ona faʻatonuina i tagata gasegase, ma le insulin e maualuga. Ae o loʻo tumau pea, o mataupu e pei o le lamatiaga o lona faʻaofiina, aʻafiaga itu, o faʻamatalaga e leʻi faʻamalamalamaina.

Faamatalaga o le auiliiliga

Toeitiiti lava o tagata uma ua faʻalogo i le taua o le galuega a le insulin i le tino o le tagata. Ae toaitiiti e iloa le mea moni e faapea o lenei hormone e gaosia i se tulaga le toaga ma e faatoa faʻaaogaina pe a maeʻa ona faʻasalalau nisi vaega, e aofia ai le C-peptide.

O le fuainumera o le C-peptide ma le inisalini o le tasi i le tasi, o lona uiga, e ala i le fuafuaina o le tulaga o le mea o loo i ai i le mea e tasi, o faaiuga e mafai ona tosina mai i le maualuga o le lua. Ae aiseā e fautuaina ai e le fomaʻi le suʻega faapitoa mo le C-peptide, ae le mo le inisalini?

O le mea moni, o le faʻamoemoe o le ola o nei mea e le tutusa. Afai e le sili atu i le 4 minute le inisalini, ona tumau ai lea o le C-peptide i le toto mo le 20 minute. O le mea lea, o le maualuga o nei mea i le plasma e le tutusa.

O a faailoga mo le auiliiliga?

Aisea tatou te manaʻomia ai se auʻiliʻiliga e fuafua ai le numera o le C-peptide? E pei ona uma ona tatou iloa, e ala i le faʻamasinoga i le toto o lenei mea, e mafai e se tasi ona faʻamasino le tele o le inisalini e faʻapipiʻiina e le pancreas. I le avea ai o se tulafono, latou te fautuaina le pasia o se auiliiliga pe afai:

  • o loʻo i ai masalosaloga e uiga i le ituaiga o maʻisuka ua atiaʻe e le maʻi,
  • ua aveese le pancreas o le maʻi ma ua tatau ona siakiina ana galuega totoe,
  • faʻatasi ai ma le le faʻaleleia o tamaʻitaʻi, pe a masalomia ole ovary polycystic,
  • i se tagata maʻi e le maua i le maʻisuka, e masani ona osofaia osofaʻi o le hypoglycemia.

E le gata i lea, faatasi ai ma le fesoasoani a suʻesuʻega suʻesuʻega, o le tulaga masani o le injection o le inisalini e faʻamoemoeina, o le fesili o le manaʻomia e faʻaaoga le inisalini mo le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 e foia. E faʻaaoga foi se suʻesuʻega e iloilo ai le tulaga o tagata gasegase i le faʻamagaloina.

E faapefea ona faʻatinoina le auʻiliʻiliga?

Ina ia maua le sao saʻo mo le mea o loʻo iai i le C-peptide i le toto, o le suʻega e mafai ona faia i ni auala se lua. I le taimi muamua o le suʻega, ua faʻamaonia se suega "fiaaai". Ae peitai, o lenei lomiga o le auiliiliga e le o taimi uma e maua ai se ata faatuatuaina.

I nisi o gasegase e iai se faʻamautinoaga, o le anapogi C-peptide o mea e ono le mafai ona faʻavaivaia. I lenei tulaga, ia maua se ata faʻamaonia, e tatau ona fai se suʻega ma le faʻaosofia. O lenei filifiliga suʻesuʻe e mafai ona faʻatino i le faʻaaogaina o metotia e tolu:

  • O le tagata maʻi e valaʻaulia e inu se aofaiga o le kulukose, a maeʻa, a maeʻa le lua itula, ona ave lea o samples toto.
  • A o lei aveina le meafaitino, o le tagata maʻi e tui i le glucagon insulin.

Fautuaga! O lenei filifiliga o le faaosofia o le tele o faʻasolega, o le mea lea e latou te le masani ai.

  • E faʻaaogaina mea ile lua itula pe a uma ona 'ai e le tagata maʻi se vaega o meaʻai gaʻo.

Fautuaga! Ina ia faʻaleleia le gaosiga o le inisalini, e manaʻomia ona maua 2-3XE oe gaʻo. O lenei aofaiga o loʻo i ai i le taeao o le taeao, e aofia ai le 100 kalama o le falaoamata, se fasi falaoa ma se ipu lauti ma le faʻaopoopoga o lua suka.

E faapefea ona saunia?

Ina ia pasi saʻo se auiliiliga mo mea o loʻo i totonu o le C-peptides i le toto, e tatau ona e sauniuni mo ia. E tatau:

  • mumusu e inuina vailaʻau e mafai ona aʻafia ai le taunuuga o le auiliiliga, talu ai na talanoaina muamua le mataupu lenei ma le fomaʻi,
  • mumusu e 'ai meaʻai gaʻo ma meainu malolosi a itiiti mai o le aso ao leʻi faia sampling,
  • afai o se "fiaai" o loʻo faʻamaonia, ona tatau lea ona e 'alofia le' aiina o soʻo se meaai i le 8 itula aʻo leʻi faʻataʻitaʻiina.

E faapefea ona alu le faiga?

Mo le mauaina o mea mo suʻesuʻega, e tatau ona tuʻuina atu le toto mai se vein, o lona uiga, e faia le vevesi. O le toto e tuʻuina i totonu o se laupepa e faʻamaonia - leai se mea poʻo le gel.

A maeʻa ona ave le meafaitino, e mafai e le tagata gasegase ona taitaia se olaga masani. A oʻo mai se hematoma i le mea o le venipuncture, o loʻo faʻatulagaina ia avega maʻaleʻale.

Tulaga maualalo

O le fea tulaga e mafai ai ona faaitiitia le masani ole C-peptide? Afai o loʻo tatou talanoa e uiga i se faʻamaʻi, o lona uiga o lenei taunuʻuga e foliga mai ai o loʻo i ai le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka. Peitai, o le masani o lenei mea atonu e faaitiitia e tusa lava pe le saʻo le sauniuniga mo le auiliiliga. Mo se faʻataʻitaʻiga, pe a fai o le samples na faia i se tulaga faʻapitoa o le maʻi. Po o le tagata gasegase i le afiafi o le faʻataʻitaʻiga na inu ava malosi.

Tulaga maualuga

Afai o le masani o le C-peptide i totonu o le toto ua sili atu i le toto, ona mafai loa lea ona faailoa mai le i ai o ituaiga maʻi eseese:

  • e le o le insulin e faalagolago i le maʻisuka
  • le lava le gaioiga galue,
  • fomaʻi faʻamaʻi o le ovariancy,
  • susu o le pancreas.

E le gata i lea, o le masani o mea o loʻo i totonu o le C-peptide e mafai ona sili atu pe a fai e gasegase e le tagata gasegase fualaau faasaina, fualaau oona e aofia ai glucocorticosteroids, estrogens, etc.

O le mea lea, o le suʻeina o le suʻega toto mo mea o loʻo iai i le C-peptides e manaʻomia i le faagasologa o le faʻamaonia o faʻamaʻi pipisi. O le faʻamalamalamaga lelei o faʻataʻitaʻiga o suʻega e naʻo tagata tomai faapitoa e mafai ona faʻatinoina, i le amanaʻiaina o faʻamatalaga mai isi suʻesuʻega.

O le a le pepeti C?

I le faigofie, o le C-peptide o se "product-product" lea na faia e avea o se taunuuga o le tuufaatasiga o le insulini hormone.

Ua uma ona e iloa o se hormone faapitoa taua mo le maʻisuka - o le inisalini o loʻo faʻapipiʻiina e le pancreas. O le metotia o lona faʻavaeina (natura, i totonu o le tino) o se faʻalavelave tele ma telefaeteted faagasologa, lea e faia i nisi tulaga.

Ae ina ia mafai ona talanoa e uiga i ai, e tatau ona fai se otootoga o ni metabolic processes e tutupu i le taimi lona lua i totonu oo tatou tino.

O totoga uma e "fesootai" le tasi i le isi e ala i le toto, lea e aumai mai le tasi vaega o le tino i le isi vaega faapitoa o vailaau kemini na gaosia e totoga eseese o le tagata pe maua foi e ala i meaai. O nei vailaʻau e mafai ona aoga uma ma faʻaleagaina, ia na faia i le faagasologa o meaʻai faʻavaomalo (o mea nei ua taʻua o mea faʻamalolo oona e ulu atu i le toto ma e faʻavaveina e ala i le toto totoina o toto, gaʻo).

Ina ia faʻamamaina le masini i le malosi, e manaʻomia le kulukose.

E mafai ona atinaʻe mai le faʻaagaga o le tino o le tagata lava ia (o loʻo i ai se pasene faapitoa o faʻaagaga i foliga o glycogen i totonu o le ate, muso, gaʻo gaʻo, lea e mafai foi ona faʻaaogaina o "meaai" mo le tino), ma mai meaʻai gaʻo (o le punavai autu lenei o le malosi).

Ae o le kulukose e le mafai ona faʻaaoga i sela e aunoa ma se hormone faapitoa, lea ei ai le gafatia e ulu atu ai ia i latou. E mafai ona e mafaufauina le inisalini o se tausi, o le na te setiina se laulau taumafa faapitoa mo potu patino taitasi. O le mafuaaga lea ua taua ai o le hormone felauaiga (e tufatufaina le kulukose).

A aunoa ma lea mea, e le mafai ona "'ai" e le tino ia i latou lava ma faasolosolo malie lava ona mafatia i le fia aai ma feoti ai! O le mafuaaga lena e taua tele ai!

I le pancreas, e pei o le tele o isi totoga i totonu, ei ai vaega faapitoa e nafa ma le faʻamalosi (vaevaega, faʻasologa) o nisi mea e faʻavave pe faʻagesegese le metabolism (metabolism), o le faavae lea mo le manuia o le tino atoa o le tino.

Aemaise lava, o lo tatou toa e fanau mai i le tulaga o se mea faapitoa e aofia ai le tele o elemene.

I le amataga, i se vaega faapitoa o le gland (i sβ-sene poo le lala pancreas - o se vaega faapitoa o sela e taʻua o le Langerhans islets) o se gaioiga muamua o le gaioiga muamua o gaioiga amata i le tali atu i le faateleina o le suka i totonu o le toto, ma mafua ai le tele o mea amino (110 amino acids) )

Ina ia faigofie, ona i ai lea i totonu o sifi β o loʻo i ai se fale suʻesuʻe vailaʻau, lea, e ala i le faaopoopoina o elemene eseese, o le faagasologa o le faia o inisalini malosi e amata.

O nei tino 110 amino oona ua taʻua o le preproinsulin, e aofia ai le A-peptide, L-peptide, B-peptide, C-peptide.

O lenei vaega e le tutusa lava ma le inisalini masani, ae ua na o se sauniuniga faigata, lea e manaʻomia ai nisi gaioiga malosi, lea e mafai ai ona tatou vavae ese elemene tatou te manaʻomia.

O le faʻagasologa e aofia ai le mea moni o le vailaʻau faʻamaʻi e gau e enzymes (o latou foi o enzymes), lea e mafai ai ona e vavae ese naʻo mea o le a talafeagai mo le faʻavaeina o le hormone o loʻo tatou sailia.

O lea e vavaeese ai se vaega itiiti o le L-peptide.

I lenei laasaga, o le mea ua taʻua o le proinsulin ua uma ona aliali mai - o se mea e latalata i le "mama" insulin.

Ae ua "leai", ua le toaga ma ua le mafai ona ulu atu i ni mafutaga faapitoa ma glucose suamalie ma isi mea. O le isi seti o enzymes e faʻamalosia ai, lea e vavae ese ai le C-peptide mai le vailaʻau, ae i le taimi lava lea e fausia ai se sootaga malosi i le va o pepides A ma B. O lenei noataga o se alalaupapa faʻapitoa vaʻaia.

E tutusa lava, o filifili o pepide A-B e fesoʻotaʻi ma alavai vaʻavaʻavave o a tatou insulin, lea ua mafai ona faataunuuina lona tiute ma tufatufa atu le kulukose i suma.

O le tutusa ole inisalini ma le C-peptide ua faʻasaʻoina i le toto!

Ae o le a le matafaioi o le vaega totoe o le C e le manino. O loʻo suʻesuʻeina e saienitisi e le o iai so latou sao taua i le gaosiga o le tino ma faʻaalia i le tele o oloa o totoe na maua i le fefaʻatauaiga.

O le mafuaaga lena, o le C-peptide e matua le mafuatiaina e mafua mai i-oloa e ulu i le toto pe a uma ona fausia se inisalini.

O loʻo faʻapea lava ona mafaufau i ai, talu ai e le mafai ona malamalama faʻamaʻi pe aisea e manaʻomia ai lenei elemene. O lona gaioiga ma faamanuiaga i le tino e tumau pea le lilo. Peitai, ina ua maea le faia o se suʻesuʻega, na oʻo mai ai saienitisi Amerika i se faaiuga e lei faamoemoeina. Afai i le taimi lava e tasi o le inisalini e faʻatonuina i le maʻisuka tutusa le aofaiga o le C-peptide, ona iai lea o le faʻaititia o le faʻafitauli o le faʻafitauli o le maʻisuka, aemaise lava:

Ae o le togafitia o le maʻisuka ma le C-peptide e le mafai!

I le faaopoopo atu i ai, o le tau o se mea faʻapitoa e faʻapipiʻiina e le maualuga le maualuga, talu ai e le o gaosia e avea o se vaega o oloa faʻataʻitaʻi ma e leʻi aloaia aloaia e avea o se vailaʻau faʻamalosi.

E faʻapefea ona faia se suʻega mo C-peptide

Analysis mo le c-peptide, pei o le tele o isi ituaiga o suʻesuʻega i fale suʻesuʻe, ua tuʻuina atu i luga o se manava gaogao!

E le itiiti ifo ma le 8 itula ua mavae talu mai le taumafataga mulimuli.

E te le manaʻomia ona e mulimuli i soʻo se taumafa faʻapitoa poʻo ni isi fautuaga.

Ina ia mafai ai e le suʻega ona faʻaalia auga faʻalagolago, e tatau ona e taʻitaʻia lau masani masani o lou ola, ae aua le 'ai i le taeao po ao leʻi suʻeina le toto. Ioe, e le mafai ona e inuina ava malosi, ulaula pe faʻaaoga isi vailaau.

O aʻafiaga e afaina ai foi le setete o le toto na ave mo le auiliiliga.

O le mea moni, aua nei galo o le kulukose e afaina saʻo le iniseti o le inisalini. Afai o lona mamafa i le toto e lapoa, ona faʻaleleia ai lea o le pancreas e faʻasaʻo ai le lapisi o le hormone i totonu o le toto, o le aofaiga tutusa o le ai totonu o le toto ma le C-peptide.

O le toto e masani ona ave mai se vein mo le suʻega.

Aisea e mafua ai le aofai o le C-peptide, ae le o le inisalini, i le suʻesuʻeina o suʻesuʻega falesuesue?

O le mea moni, o lenei mea moni e ese le uiga ese e faapea o le C-peptide o se oloa-oloa, o le mea e le talafeagai ai le gaosia o le hormone. Ma aiseā ua sili ai ona ia gauai atu pe a sili atu le taua o le hormone malosi ma sauniuni?

O mea uma e matuai faigofie lava! O le faʻasalalau o vailaʻau i totonu o le toto e le mausali, talu ai latou te taʻalo ma ua faʻagasolo malie ona faʻaaogaina.

Ole laʻititi o le inisalini e laʻititi - na o le 4 minute. A o faagasolo lea taimi, e fesoasoani i le kulukose ina ia gauai i le taimi o le intabellular metabolism.

E sili atu le umi o le C-peptide - 20 minute.

Ma talu ai ona ua vaevaeina i latou i le aofaiga tutusa, ona faia lea e le "itu" peptide le tele o le faigofie e faʻamasino le maualuga o le inisalini.

O lenei mea e taʻu mai ai o le maualuga o le insulin i totonu o le toto e 5 taimi e itiiti ifo nai lo le aofaiga o le C-peptide!

O mafuaaga mo le tofiaina o sea suʻesuʻega

Aiseā tatou te manaʻomia ai se iloiloga, ua uma ona tatou taʻua i le amataga o le tusiga, ae mafai ona tofia i latou mo le faʻatagaina mo isi mafuaaga:

  • ua fuafuaina e faʻalauiloa togafitiga o insulin i le taimi o togafitiga o se tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2

E manaʻomia e le fomaʻi ona mautinoa mea taua o le pancreas e maua ai se pasene patino o insulin i le tali atu i le hyperlycemia. Faʻavae i luga o taunuuga, e sili atu le faigofie ona faʻamaonia le fua o le hormone. I le lumanaʻi, e mafai ona toe faʻataʻitaʻiina lenei suʻega.

  • o le le saʻo i le maʻi

Aʻo maua nisi suʻesuʻega suʻesuʻe ile suʻesuʻega, ae o latou taunuuga e faigata ai ona faʻamasino le ituaiga o maʻisuka, ona mafai lea e le auʻiliʻiliga ona faigofie ona iloa le ituaiga o faʻamaʻi: afai e tele le C-peptide i le toto, ona faʻamaʻi ai lea o le maʻisuka 2, pe afai e maualalo lona faʻatonu, o loʻo faʻaalia ai le maʻisuka ituaiga 1.

  • se tagata ua maua i le ovary polycystic

O le tulaga o loʻo galue ai ovaries e afaina i le tele o le inisalini i totonu o le toto. Afai e le lava i le toto, o le mea lea e mafai ona mafua ai: amene amene, lavea, amataga o le moaopao pe galue foi o se tasi o mafuaʻaga e avea ai le fertilization ma se mea faigata, ma o nisi taimi e le mafai. E le gata i lea, o le insulin foi e aʻafia ai le gaosia o hormones i le ovary.

  • e talafeagai le pulea o le malosi e totoe e faʻamaopoopoina ai le homone oona pe a uma le taotoga i luga o le paʻu

  • o se tagata e afaina i le tele o taimi o le hypoglycemia, ae le maua i le maʻisuka

Filifiliga ma le masani o le C-peptide

Faʻalagolago i le metotia o suʻesuʻega, o tulaga faʻale-aganuʻu po o fua faʻatatau e faʻapenei:

  • 298 - 1324 pmol / L
  • 0.5 - 2.0 mng / l
  • 0.9 - 7.1 ng / ml

Afai ei ai le maualuga o lenei mea i le toto, ona faʻaalia ai lea o faʻamaʻi ma mea e le masani ai:

  • ituaiga 2 maʻisuka
  • nephropathy tulaga V (faʻamaʻi fatu fatu)
  • insulinoma
  • polycystic ovary
  • o le faʻaaogaina o le suālaʻau e faʻaitiitia ai le papa
  • O le maʻi o Herenko-Cushing
  • aveina o fualaau oona (glucocriticoids, estrogens, progesterone)

Afai e maualalo le faʻamoemoe:

  • ituaiga 1 maʻisuka
  • tulaga le mautonu o le mafaufau e mafua ona o le tele o taimi faigata
  • ava malosi

Afai e te maua se mea sese, faamolemole filifili se fasipepa ma kiliki Ctrl + Enter.

Tuua Lau Faamatalaga