Augmentin® (Augmentin®)

Augmentin o se vailaʻau faʻamaʻi mai le vaega o vailaau faʻasaʻi e iai le tele o aʻafiaga o aʻafiaga, lea e aofia ai le mea oona ma le vailaʻau clavulanic.

O le mea autu o le gaosiga o meaʻai e sili atu ona leaga, e aʻafia ai i vailaau faʻamaʻi e maua ai le tele o faʻaaliga i semisynthetic tupuaga, lea e faʻaalia ai le maualuga o le togafitiga e faasaga i le tele o meaola ma mea e le lelei. O le vailaau leaga e faʻaumatia e le beta-lactamases, o le mea lea, o se vailaau faʻasaina e faʻavaeina i lenei vailaau oona e le o faʻamaonia mo le faʻaleagaina o microhoganic pathogenic e maua ai beta-lactamases.

O le vailaʻau Clavulanic, o se vaega o laʻau o lenei vailaʻau, o se peta-lactam compound e mafai ona faʻaumatia pe taofi le gaioiga o beta-lactamases ma isi enzymes e gaosia e microhoganic pathogenic, ma o le a faʻaalia ai le teteʻe i le penicillin group of drugs and cephalosporins.

O le vailaʻau clavulanic o loʻo i totonu o le laulau e puipuia ai le mea mai i le faʻaleagaina o le beta-lactamases na gaosia e microorganisms, ma o lea na saofagā ai i le faʻalauteleina o mea antibacterial o le vailaʻau. Faʻafetai i lenei mea, o le Augmentin e mafai ona i ai se faʻaleagaga faʻaleagaina i meaola faʻapitoa e faʻamalosi tele i le vaega o fualaau oona ma cephalosporins.

O a meaola ninii e aafia i lenei fualaau?

O fualaau o le gaioiolosi e gaoioi e puipuia ai siama faʻamaʻi ma gasegase faʻamaʻi ma siama, e pei foi o mea gaioiolosi o le vailaau faʻasaina ei ai le faʻaleagaga i nisi o aʻafiaga o faʻamaʻi pipisi.

O le vailaʻau e faʻaalia ai le gaioiga lautele e faasaga i le chlamydia, o le siama elemene (le mafuaʻaga o le syphilis), siama e mafua ai le atinae o leptospirosis, colic Escherichia, staphylococci, streptococci, Klebsiella, listeria, bacilli, clostridia, brucellarlamellella, vagin, isi microorganisms.

O nisi o nei siama siama e maua mai ai beta-lactamases, lea e mafua ai le tetee atu o nei maʻi i mea oona o le fualaau faasaina.

Fale faʻamaloilo

O fualaau o meaʻai e umi le umi (umi) o fualaau faasaina, lea e ese le eseesega mai isi vailaʻau e faʻatatau i luga o le mea e le oona. Ona o lenei mea, e mafai ona faʻaaogaina le vailaʻau e faʻaleagaina ai pona lemonia o pathogens e puipuia i penicillins.

A maeʻa ona faʻafefiloi, o gaioiga malosi o le faʻateleina - oonapi ma le vailaʻau clavulanic, e vave ona solo ma faʻafefe i le gastrointestinal tract. O le maualuga o le togafitiga o le vailaau faʻasaina ua faʻaalia pe afai e ave e le tagata maʻi le pulu aʻo leʻi 'aʻai. O le faʻaogaina o mea aoga o le vailaau faʻasaina e tufatufa atu i totonu o le tino ma le tino - o le pusa o le pusa, o le vevela o le tino, tissues, ua ulu i totonu o le talo, e maua i le vaʻaia, purulent discharge, interstitial ma le inisalular fluid.

E pei o le tele o penicillins, e mafai ona gase i le susu susu. E tusa ai ma le suʻesuʻega faafomaʻi, o faʻamaumauga o le acid clavulanic ua faʻaalia foi i susu o susu. O lenei fualaau faasaina, e fai ma tulafono, e le o faatonuina mo le togafitiga o le lacting o tamaitai ona o le maualuga o le lamatia o le faaputuputuina o mea aoga o le Augmentin i le ate o le pepe, lea e ulu atu i lona tino ma susu susu.

Augmentin na aʻafia foi i suʻesuʻega suʻesuʻe i meaola i meaola, lea na maua ai le vailaʻau clavulanic ma le mimiti e faigofie ona ulu atu i le pa puipui i totonu o le fatu, ae peitai, o suʻesuʻega e leʻi faʻaalia ai ni aʻafiaga faʻaleagaina poʻo le faʻaleagaina o nei vailaʻau i le fetus.

Amoxicillin ua alu ese mai le tino o le tagata maʻi e ala mai i fatugaʻo, ma le acid clavulanic e ala i faʻalavelave faʻapitoa ma le faʻaogaina o mea faʻapitoa. E tusa ma le 1/10 o le muamua masini o le meaʻai oona o loʻo faʻateleina i le urine, aʻo gasegase o le clavulanic e maua i le gasegase o gaioiga ma e faʻasalaga i le feces and urine.

O afea ua faʻamatalaina Augmentin?

O faʻamaoniga autu mo le tofiaina o papatusi Augmentin o:

  • faamaʻi o le tumutumu o le respiratory tract and nasopharynx of inflammatory and infectious origin - sinusitis, inflammation of the ear middle, inflammation of the pharyngeal tonsils, pharyngitis, bronchitis caused by microhoganic microorganisms (streptococci, staphylococci) sensible to components of drug,
  • O faamai pipisi ma le afaina o le vaega maualalo o le manava o le tino - masani ai le bronchitis masani, bronchopneumonia, faamaʻi inflammatory o le tino,
  • O maʻi faʻamaʻi o le gasegase e mafua mai i ituaiga o le siama aiga Enterobacteria coli Escherichia, staphylococcus saprophyticus, enterococci, gonococci - faiga o le inflammatory o le veveder, inflammatory and infectious processes of the ureters, inflammation o le tino (nasal interstitial, pyelonephritis, gonadritis,)
  • Pustular o faamai o le paʻu - pyoderma, suauu, kapiti ma isi liona,
  • Faʻalavelave faʻaleagaina o sooga ma ponaivi - osteomyelitis mafua mai ile aiga staphylococcus,
  • O faʻalavelave pe a mavae le fanau mai ma le faʻapitoa poʻo le faapau pepe o le endometritis, salpingoophoritis, ma isi faʻamaʻi o le tino gaosia o le fafine, e afua mai i le pisia o pathogenic pathogens i totonu o le tino. E masani lava, o faʻamaʻi pipisi o le tuatotonu ma ona faʻaopoopoga e ono mafai ona tupu ona o se faʻataʻitaʻiga o le faʻaaogaina o le faʻamalositino faʻamalositino - histoscopy, leo o le uterine, faʻamalositinoina o le uterine cavity, faʻailoga faʻavae o le maʻitaga, ma isi.

O se tasi o faʻamatalaga mo le tofiaina o le Augmentin o loʻo faʻafefiloi faʻamaʻi faʻamaʻi ile tino o se vaega o togafitiga faʻapitoa ma isi fualaau.

Metotia o le faaaogaina ma fualaau o fualaau faasaina

O le togafitiga ma le fua o le papa o le Augmentin ua faʻamautu lelei e le fomaʻi mo tagata taʻitoʻatasi faʻapitoa maʻi. E taua le manatua o lenei vailaʻau o se vailaau faʻamaʻi, o le mea lea, e pei o isi vailaʻau, e le mafai ona e aveina e aunoa ma se faatagaga ma pe ae manaʻo ai! E le gata i lea, o nisi faʻamaʻi e mafua mai i meaola ninii e le o aʻafiaina e mea aoga o papa maʻa, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻamaʻi poʻo ni sigi.

O le fualaau o le fualaau faasaina ua fuafuaina e se fomai e faalagolago i le tele o mea: o le tausaga o le maʻi, o lona siama, o le i ai o faafitauli, o le gaioiga o gaʻo ma le ate, maʻi o le tino ma pathologies e fesootai ai.

Ina ia ausia le maualuga o le tagofia o fualaau faasaina ma faaitiitia le ono lamatiaga o aʻafiaga, o le a fautuaina ia ave meaʻai i le amataga o le taumafataga.

O le laʻititi o togafitiga faʻapitoa i lenei vailaau faʻasaina e le itiiti ifo i le 5 aso. E tusa lava pe ua leiloloa uma faailoga o faamai, ma e lagona e le tagata maʻi le lelei, ae leai se tulaga e tatau ona e taofia le togafitiga e aunoa ma le faamaeʻaina o le vasega na faailoa mai e le fomai. O le mea e vave faʻafetaui ia meaola faʻamalosi i fualaau faʻasaina ma afai o le tagata maʻi e faʻalavelave faʻalavelave i le togafitiga, ona mafai lea ona toe foʻi mai faʻamaʻi faʻamaʻi o le maʻi ma le malosi faafouina. I lenei tulaga, o le a le toe nofouta ia togafitiga o le pathologist i fualaau o le Augmentin, ma e tatau i le fomai ona piki se mea fou ma malosi. O lenei mea e oʻo atu ai i se aʻafiaga o aʻafiaga ogaoga ma le faʻaleagaina o le ate.

Afai e faʻamalosi le tagata maʻi e ave le vailaʻau mo le sili atu i le 10 aso, ona oʻo lea i le aso 11, e tatau ona faia suʻega toto e iloilo ai lona faʻatinoga. A maeʻa le 2 vaiaso talu mai le amataga o le faʻaaogaina o lenei vailaʻau, e tatau ona e toe mafaufau i le manaʻoga mo se isi togafitiga poʻo le filifili i le faʻamutaina o le ave o le fualaau. E tatau foi ona malamalama o faʻamaʻi taitasi i lona lava togafitiga, mo se faʻataʻitaʻiga, mo le togafitiga o le mumusu faigata o le taliga ogatotonu, o le togafitiga e le sili atu i le 7 aso mo tagata matutua, ao le togafitiga o tamaiti i lalo o le 2 tausaga e mafai ona faaauau mo le 10 aso.

Afai e manaʻomia pe faʻalavelave i le gaioiga o le faʻaogaina o le mumusu ma faʻalavelave, o nisi taimi e muamua faʻataʻitaʻiina tagata gasegase i le tulaga o le injections, ma pe a mavae le leiloloa o ni mea iloga ma faʻaleleia i tulaga lautele, e mafai ona e fesuiaiga i le faʻafofogaina o le fualaau faasaina, o lona uiga, papa.

Taaloga mo tamaiti

I le avea ai o se tulafono, o le fuaina o fualaau o fualaau o Augmentin i aso taitasi e faʻatatau i le tele o mea: o le mamafa o le tino o le tamaititi, faʻamaʻi, faigata o le tulaga, tausaga o le maʻi, ma le i ai o faʻafitauli. Mo tamaiti e tusa ma le 40 kilokalama, o le fua faatatau e fuafua i luga o mg / 1 kg o le mamafa o le tino. Ole aofaiga ole mg o le fualaau faasaina ua fuafuaina e le fomaʻi taʻitasi taitoatasi mo tagata maʻi taitoatasi. O tamaiti e sili atu ma le 40 kilokalama le togafitiga o togafitiga o "tagata matutua".

Mo le togafitiga o gaioiga pipisi o le paʻu ma mea mama, pharyngitis ma le tonsillitis tumau, e itiiti lava laasaga o le faateleina e lava. Mo le togafitiga o faʻamaʻi pipisi e pei o le sinusitis, faʻafulafula o le taliga ogatotonu, faiga o le inflammatory o le pito i luga ma lalo ifo o le respiratory tract, cystitis, pyelonephritis ma isi mumū o totoga toto, o mea maualuga o vailaʻau e manaʻomia.

O le fualaau o le Augmentin i le ituaiga pepa e le faʻaaogaina i togafitiga faʻapitoa mo togafitiga o gasegase i lalo ifo o le 2 tausaga le matua, talu ai e leai ni faʻamatalaga saʻo i luga o le saogalemu o ia togafitiga.

Augmentin dosage mo tagata matutua ma tamaiti e sili atu ile 14 tausaga

Tagata matutua ma tamaiti e sili atu i le 14 tausaga le matua pe sili atu i le 40 kilokalama o loʻo faʻatulagaina Augmentin i le fua faatatau o le 1 le papafa faʻataʻi faatolu i le aso mo le togafitiga o maʻi vaivai ma le agavaʻa. Mo le togafitiga o faiga faʻalavelave pe sili atu ona pisapisao i tagata matutua ma tamaiti e sili atu i le 14 tausaga le matua, e pei o le tulafono, o isi ituaiga o vailaau faʻasaina ua faʻamaonia, masani ona tui.

Mo e gasegase o le litaea tausaga o loʻo i ai le faʻaleagaina o le gaioiga o gaʻo ma le ate, o le fua o le vailaau oona e suia e le fomaʻi.

Faʻaiʻuga

I le faʻaaoga tatau o poloka o le Augmentin ma le saʻo lelei o fua, o le vailaau faʻasaʻo atoa e masani ona faʻasaina e tagata gasegase. I nisi tulaga, faatasi ai ma le siamaina o le tagata lava ia i vaega o le vailaau faasaina, o aafiaga nei e mafai ona atiaʻe:

  • Mai le itu o le vaitafe oona: afu, tiga i totonu o le manava, afaina, afaina, vili, manava manava, galuega o le ate mama, atinaeina o le hepatitis,
  • Mai i totoga o le urinary: gasegase o le tino, le oliguria, le atoatoa le aoga,
  • Mai le totonugalemu ma le vaʻaia o le tino: vevela, gaogao, ulu o le tino, le mautonu, pe, i se isi itu, o le gasegase tuga, o le gasegase o le tino, lea o loʻo faʻaalia i le tele o vaivaiga, lē lelei le tali atu i mea o loʻo tutupu.

O aʻafiaga sili ona taatele e aʻafia ai le faʻafefeteina o le paʻu o le tino, sulu (thrush) (o faʻataʻitaʻiga vavalalata i totonu o fafine ma mucous membranes).

O le tausisia ma le mausali o le vailaau na faatonuina e le fomaʻi ma le saʻo lelei o le faʻaaogaina o fualaau faasaina, o aʻafiaga o aʻafiaga mai le aveina o Augmentin e naʻo tulaga sili ona leaga e tupu ai.

Contraindications

E ui lava i le lautele o latou aʻafiaga, o fualaau o le Augmentin e tele naua mea e teteʻe ai. E aofia ai:

  • Tagata taʻitoʻatasi e le faʻaaloalo i penicillins, cephalosporins,
  • O le gasegase ile vaega o ausilali o fualaau faasaina,
  • O faʻafitauli matuia o le ate ma fatugaʻo,
  • Tamaiti ei lalo o le 2 tausaga,
  • O le mononucleosis faʻamaʻi - pe a faʻaaoga fualaʻau faaopoopo i lenei faʻamautinoaga, e ono oʻo mai se faʻalavelave faʻafuaseʻi i le paʻu o le tagata maʻi, lea o le a faʻaosofia ai le faʻamaonia lelei o maʻi.

Faaaogaina o fualaau faasaina i le taimi o le maʻitaga ma le susu

Augmentin o loʻo tofotofoina i fale faitautusi manu. E tusa ai ma le tele o suʻesuʻega, o fualaau o fualaau faasaina, e oʻo lava i le maualuga o doses, e leai ni aʻafiaga ma aʻafiagenic aafiaga i le fusi o manu. E ui lava i lea, o le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina e faʻavae i luga o le mea faʻamaʻi ma le acid clavulanic i totonu o fafine maʻitaga ua faʻaseseina, aemaise i le uluaʻi tolu masina o le maʻitaga. I totonu o le 12 vaiaso muamua, o le faʻapipiʻiina o totoga uma ma faiga o le fetus, e tupu, ma o le faʻaaogaina o soo se vailaau i lenei vaitau e mafai ona oʻo atu ai i le le atoatoa o le chromosomal, ma, o le iʻuga, o mea faʻalavelave o le atinaʻeina o intrauterine. E le gata i lea, ina ua tofotofo e saienitisi le fualaau faasaina i se fafine na fanau mai se pepe e le o mafai ona ola, na maua ai e oo lava i fualaau faasaina o le faateleina o le faateleina o le lamatia o le necrotic colitis i pepe faatoa fananau mai.

E tusa ai ma faatonuga mo le fualaau faasaina, o le Augmentin i le taimi o le gaioiga e mafai ona naʻo mataupu sili ona ogaoga e mafai ona faia ma ia maua ai o le faamanuiaga i le fafine e sili mamao atu i le lamatiaga o le atiina ae o aʻafiaga e ono aʻafia ai le fetus.

O le faʻaaogaina o le Augmentitis i le taimi o le susu e mafai, ae naʻo tusa ai ma faʻamaoniga manino ma i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi. E leai se tulaga e tatau ai i se tamaitai tausimai ona sili atu i le tui ua faailoa mai e le fomaʻi, talu ai ona o le mea na tupu i totonu o le susu o susu ma i luga o le maualuga e mafai ona oʻo atu ai i le malosi o le ate o le pepe, lea e mafua mai i le atinaʻeina o aʻafiaga ile pepe. I le faaopoopo atu i lenei lamatiaga, e leai ni aafiaga le lelei o Augmentin i luga o le tino o se pepe maua susu susu sa maua i le tele o suʻesuʻega.

Faatonuga faapitoa

Aʻo leʻi amataina le faʻaaogaina o lenei vailaʻau, e tatau i le maʻi ona tuʻuina atu i le fomaʻi se talaʻaga auiliili o lona gafatia i fualaau o le penisillin group ma le cephalosporins. I le faaopoopo atu i ai, e tatau ona faʻaalia pe i ai se talafaasolopito o soʻo se mea e afaina i fualaau ma a latou vaega.

I vailaau, o le tele o mataupu o le atinaʻega o faʻamaʻi ogaoga o le gasegase o gasegase i vailaʻau o loʻo iai pene penisillini ua faʻamatalaina. I nisi tulaga, o le faʻalavelave anaphylactic mai le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina o se mea leaga! O le lamatiaga o le atiaeina o nei mea na mafua ai le afaina i penicillin poo le cephalosporins e sili atu ona maualuga i tagata mamaʻi i le gasegase poo le tagata e iai ni faʻafitauli leaga i le taimi ua tuanaʻi e tali atu ai i le faʻaaogaina o fualaau oona poo isi fualaau o le penisilini. I le maualuga o le lamatiaga o se allergy i le fualaau faasaina, e tatau i le fomaʻi ona filifili se isi togafitiga mo le maʻi o le a lelei, ae saogalemu mo le tino o le maʻi.

Faʻatasi ai ma le atinaʻeina o le faʻalavelave o anaphylactic poʻo le upusite a Quincke i le tali atu i le folasaga poʻo le taliaina o Augmentin, e tatau i le tagata maʻi ona vave tui i le adrenaline, iv glucocorticosteroid hormones. Faʻasalaga ma le tigaina o le tagata maʻi, e tatau ona vave faʻamaonia le ea vaʻaia;

E faʻaaogaina pusa lapisi ma le faʻaeteete tele mo le togafitiga o tagata matutua ma tagata gasegase ma le faʻaleagaina o le gaioiga o le fatu ma le ate.

Ina ia faʻaitiitia le aʻafiaga o aʻafiaga mai le faʻaogaina o fualaau oona mai le tagofia o fualaau faasaina, ia fautuaina ia mea e fautuaina e ave i le amataga o se taumafataga.

A maeʻa ona ave faʻamaonia, e fautuaina tagata e gasegase i le alo o le nifo e faʻamalolo lelei ai o latou nifo ina ia aloese ai mai le faaleagaina poo le taofiofia o le au.

O tagata maʻi e amata amataina fualaau oonaxicillin e faʻapitoa e faʻalautele le taimi o le gathronbin. O le mafuaʻaga lea i togafitiga faʻatasi ma le faʻalauteleina ma le faʻamalositino, e tatau i tagata maʻi ona suʻeina i taimi taʻitasi ia suʻega toto e mataituina ai le tali.

O tagata mamaʻi e faʻaitiitia ai faʻasologa o aso taʻitasi (urination) e seasea ona faʻaalia i tioata i le urine. I le avea ai o se tulafono, o lenei faailoga e masani lava ona tupu mai i le tausiga faamatua o le fualaau faasaina.I le taimi o le togafitiga ma fualaau oona, e fautuaina ai le maʻi e 'ai le vai mamā e puipuia ai le faʻaaogaina o tioata oona i totonu o le vailaʻau.

O togafitiga umi faʻatasi ma Augmentin e mafai ona taʻitaʻia ai le saoasaoa o le tuputupu ae o meaola ninii e le mautonu i vaega o le vailaʻau. A o faagasolo le vaitaimi o le faaumiumi o le faʻaaogaina o fualaau faasaina, e fautuaina e mataʻituina galuega a gaʻo, ate ma le hematopoiesis e ala i suʻega ma suʻesuʻega toto.

I le togafitiga ma Augmentin, e faasāina le inuina o le ava malosi, talu ai o le fefaʻasoaʻiga o le ava malosi ma mea aoga o le vailaau faʻasaina e mafai ona oʻo atu ai i le afaina o le ate ma le totoga tutotonu.

E leai ni aʻafiaga o fualaau o loʻo i ai i le fua o le tali atu ma e le afaina ai le puleaina o taavale ma isi faiga.

Le fegalegaleaiga o fualaau faasaina ma isi fualaau faasaina

E le fautuaina mea papa e aofia ai le Allopurinol ona o le maualuga o aʻafiaga o mea e afaina ai le tino ma aafiaga i le tagata maʻi. Afai ua uma ona e ave Allopurinol, e tatau ona e mautinoa lau fomaʻi.

I le taimi o le faʻaaogaina o le Augmentin, faʻapea foʻi ma isi vailaau faʻamaʻi o le penicillin group, o le aoga o fualaau o le fananau mai o pepe e mafai ona faʻaitiitia, lea e tatau ona iloa e tamaitai e sili atu i lenei ituaiga puipuiga mai le maitaga e le manaʻomia.

Pharmacological group

Malosiaga mo le faʻamalo le tautala5 ml
mea gaosi:
amoxicillin trihydrate (i le uiga o le ulavavale)125 mg
200 mg
400 mg
paluga paluka (i le uiga o le acid clavulanic) 131.25 mg
28.5 mg
57 mg
tagata faʻapitoa: xanthan gum - 12.5 / 12.5 / 12.5 mg, aspartame - 12.5 / 12.5 / 12.5 mg, acidic succinic - 0.84 / 0.84 / 0.84 mg, colloidal silicon dioxyide - 25/25/25 mg, hypromelilose - 150 / 79.65 / 79.65 mg, fuamalie moli 1 - 15/15/15 mg, moli moli 2 - 11.25 / 11.25 / 11.25 mg, meaʻai fugalaau - 22.5 / 22.5 / 22.5 mg, le manogi "Malamalama malamalama" - 23.75 / 23.75 / 23.75 mg, dioxide - 125 / up to 552 / up to 900 mg

1 I le gaosia o le vailaau faʻasaina, o le clavulanate o le potassium e tuʻuina atu i le 5% sili atu.

Palama vali ata1 le.
mea gaosi:
amoxicillin trihydrate (i le uiga o le ulavavale)250 mg
500 mg
875 mg
paluga paluka (i luga o tuutuuga o le acid clavulanic)125 mg
125 mg
125 mg
tagata faʻapitoa: magnesium stearate - 6.5 / 7.27 / 14.5 mg, sodium carboxymethyl starch - 13/21/29 mg, colloidal diocide - 6.5 / 10.5 / 10 mg, MCC - 650 / to 1050/396, 5 mg
ata tifaga: titanium dioxide - 9.63 / 11.6 / 13.76 mg, hypromelilose (5 pipi) - 7.39 / 8.91 / 10.56 mg, hypromelilose (15 pipi) - 2.46 / 2.97 / 3.52 mg, macrogol 4000 - 1.46 / 1.76 / 2.08 mg, macrogol 6000 - 1.46 / 1.76 / 2.08 mg, dimethicone 500 ( vailaau oona) - 0.013 / 0.013 / 0.013 mg, vai faamama 1 - - / - / -

1 O le vai faʻamamaina ua aveeseina i le taimi o le ufiufi ata.

Faʻamatalaga o le pepa faʻatumu

Malosiaga: paʻepaʻe pe toetoe lava paepae, faatasi ai ma se uiga masani. Pe a faʻavaivaia, o le faʻamalologa o le paʻepaʻe pe toetoe lava a sinasina ua faia. Aʻo tulaʻi, o se paʻepaʻe sinasina pe toetoe lava a sinasina e alu malie.

Pusa, 250 mg + 125 mg: e ufiufi i se ata vali mai le paʻepaʻe e toetoe a paepae, o foliga o le oval, ma le faaulutala "AUGMENTIN" i le tasi itu. I le kinki: mai le sinasina paepae e toetoe a paepae.

Pusa, 500 mg + 125 mg: ufiufi i se ata vali mai le paʻepaʻe e toetoe lava paepae i le lanu, oval, ma se faʻailoga ua faʻasalalau "AC" ma le lamatia i le tasi itu.

Pusa, 875 mg + 125 mg: ufiufi i se ata vali mai le paʻepaʻe e toetoe a paepae, foliga o le solo, ma mataitusi "A" ma "C" i itu uma e lua ma le laina mase i le tasi itu. I le kinki: mai le sinasina paepae e toetoe a paepae.

Pharmacodynamics

Amoxicillin o se vailaʻau faʻasaʻopoʻa e faʻapipiʻi faʻatasi ma le gaioiga e faasaga i le tele o siama-gaioiga lelei ma mea e le lelei. I le taimi lava e tasi, o le a le mafai ona faʻaleagaina e le beta-lactamases, ma o le mea lea o le fusi o le gaioiga o le tigaina e le oʻo atu i microorganisms e maua ai lenei enzyme.

O le vailaʻau Clavulanic, o le inhibitor beta-lactamase e faʻapitoa i penisilini, o loʻo i ai le malosi e faʻaaogaina ai le tele o peta-lactamases o loʻo mauaina i penisillini ma microphaganic microphallosin. O le vailaʻau Clavulanic e lava lona aoga e faasaga i le peta-lactamases plasmid, lea e tele lava ina aʻafia i aʻafiaga o siama, ma e le aoga tele i chromosomal beta-lactamases o le ituaiga 1, e le o puipuia e le vailaʻau clavulanic.

O le i ai o le vailaʻau clavulanic i le sauniuni a Augmentin ® e puipuia ai le mea mai le faʻamafunaina e enzymes - beta-lactamases, lea e mafai ai ona faʻalauteleina le fomaʻi antibacterial o amoxicillin.

O mea nei o le gaoioiga o se tuufaatasiga o le mea oona ma le vailaʻau clavulanic in vitro .

Paga masani e masani lava ona aʻafia i le tuufaatasiga o le meaʻai e pei o le clavulanic

Gram-positive aerobes: Bacillus anthracis, Enterococcus faecalis, Listeria monocytogenes, Nocardia astero> e aofia ai Streptococcus pyogenes 1.2, Streptococcus agalactiae 1.2 (isi lapoptococci lemoni) 1,2, Staphylococcus aureus (maaleale i le methicillin) 1, Staphylococcus saprophyticus (maaleale i le methicillin), coagulase-o le staphylococci leaga (maaleale i le methicillin).

Gira-positive anaerobes: Clostr> e aofia ai Peptostreptococcus magnus, Peptostreptococcus micros.

Gram-negative aerobes: Bordetella pertussis, Haemophilus influenzae 1, Helicobacter pylori, Moraxella cafarrhalis 1, Neisseria gonorrhoeae, Pasteurella multocida, Vibrio cholerae.

Gram-anaerobes le lelei: Bactero> aofia ai Bactero> aofia ai Fusobacterium nucleatum, Porphyromonas spp., Prevotella spp.

Isi: Borrelia burgdorferi, Leptospira icterohaemorrhagiae, Treponema pallidum.

Pacteria lea na maua ai le teteʻeina i le tuufaatasiga o le meaʻai e pei o le clavulanic

Gram-negative aerobes: Escherichia coli 1, Klebsiella spp., e aofia ai Klebsiella oxytoca, Klebsiella pneumoniae 1, Proteus spp., e aofia ai Proteus mirabilis, Proteus vulgaris, Salmonella spp., Shigella spp.

Gram-positive aerobes: Corynebacterium spp., Enterococcus faecium, Streptococcus pneumoniae 1,2 streptococcus vaega Viridans.

Papateria e masani ona faʻasaga i le tuʻufaʻatasiga o le amoxicillin ma le vailaʻau clavulanic

Gram-negative aerobes: Acinetobacter spp., Citrobacter freundii, Enterobacter spp., Hafnia alvei, Legionella pneumophila, Morganella morganii, Providencia spp., Pseudomonas spp., Serratia spp., Stenotrophomonas maltophilia, Yersinia enterocolitica.

Isi: Chlamydia spp., e aofia ai Chlamydia pneumoniae, Chlamydia psittaci, Coxiella burnetii, Mycoplasma spp.

1 Mo nei siama, o le aoga ole gasegase o le tuufaatasiga o meaʻai e pei o le clavulanic ua faʻaalia i suʻesuʻega faʻapitoa.

2 O faʻamalosi o nei ituaiga siama e le maua ai le beta-lactamase. O le mafaufau ma le mimiti o le monotherapy e maua ai le lagona tutusa i le tuufaatasiga o le ulavalea ma le vailaʻau clavulanic.

Pharmacokinetics

O mea aoga uma o le tapenaga Augmentin ® - oona ma le acidic clavulanic - e vave ona gaogao uma mai le gastrointestinal tract pe a uma le faʻafofoga tautala. O le faʻaaogaina o mea aoga o le fualaau oona Augmentin ® e sili ona lelei pe a fai o le fualaau faasaina i le amataga o se taumafataga.

O fualaau o le pharmacokinetic o le mea oona ma le acid clavulanic o loʻo maua i suʻesuʻega eseese o loʻo faʻaalia i lalo, pe a oʻo i le 40-12 mg / 10 mg / kg / 125 mg + 31.25 mg i le 5 ml (156.25 mg).

Faʻamatalaga masani o le pharmacokinetic

Amoxicill

Augmentin ®, 125 mg + 31.25 mg i le 5 ml

Clavulanic acid

Augmentin ®, 125 mg + 31.25 mg i le 5 ml

FualaauFai le mg / kgFmax mg / lTmax fAUC, mg · h / lT1/2 f
407,3±1,72,1 (1,2–3)18,6±2,61±0,33
102,7±1,61,6 (1–2)5,5±3,11,6 (1–2)

O fualaau o le pharmacokinetic o le mea oona ma le acid clavulanic o loʻo maua i suʻesuʻega eseese o loʻo faʻaalia i lalo, pe a maua e le aufaigaluega volenitia e 2-12 tausaga le matua i luga o se manava gaogao le Augmentin ®, paʻu mo le faʻamalologa ole tino, 200 mg + 28.5 mg i le 5 ml (228 , 5 mg) i se fua faatatau o le 45 mg + 6.4 mg / kg / aso, vaevaeina i ni atopa se lua.

Faʻamatalaga masani o le pharmacokinetic

Gaioiga galueFmax mg / lTmax fAUC, mg · h / lT1/2 f
Amoxicill11,99±3,281 (1–2)35,2±51,22±0,28
Clavulanic acid5,49±2,711 (1–2)13,26±5,880,99±0,14

O fualaau o le pharmacokinetic o le mea oona ma le acid clavulanic o loʻo maua i suʻesuʻega eseese o loʻo faʻaalia i lalo, pe a ave e le au volenitia maloloina se tasi o le Augmentin ®, paʻu mo le faʻamalologa o le tino, 400 mg + 57 mg i le 5 ml (457 mg).

Faʻamatalaga masani o le pharmacokinetic

Gaioiga galueFmax mg / lTmax fAUC, mg · h / l
Amoxicill6,94±1,241,13 (0,75–1,75)17,29±2,28
Clavulanic acid1,1±0,421 (0,5–1,25)2,34±0,94

O faʻataʻitaʻiga o le pharmacokinetic o le mea oona ma le vailaʻau clavulanic, na maua mai i suʻesuʻega eseese, pe a fai e le aufaigaluega ofo fua anapogi:

- 1 le. Augmentin ®, 250 mg + 125 mg (375 mg),

- 2 papa Augmentin ®, 250 mg + 125 mg (375 mg),

- 1 le. Augmentin ®, 500 mg + 125 mg (625 mg),

- 500 mg o meaʻai,

- 125 mg o le vailaʻau clavulanic.

Faʻamatalaga masani o le pharmacokinetic

E le afaina i le tuufaatasiga o le fualaau faasaina Augmentin ®

Ava Clavulanic i le tuufaatasiga o le fualaau faasaina Augmentin ®

FualaauFai fuaFmax mg / mlTmax fAUC, mg · h / lT1/2 f
Augmentin ®, 250 mg + 125 mg2503,71,110,91
Augmentin ®, 250 mg + 125 mg, 2 papa5005,81,520,91,3
Augmentin ®, 500 mg + 125 mg5006,51,523,21,3
Amovale, 500 mg5006,51,319,51,1
Augmentin ®, 250 mg + 125 mg1252,21,26,21,2
Augmentin ®, 250 mg + 125 mg, 2 papa2504,11,311,81
Ava Clavulanic, 125 mg1253,40,97,80,7
Augmentin ®, 500 mg + 125 mg1252,81,37,30,8

A faʻaaogaina le fualaau oona Augmentin ®, o le plasma concentrations o amoxicillin e talitutusa lava ma i latou e tuʻuina atu i le tautala le tutusa o tui o mea e leai se afaina.

O faʻataʻitaʻiga o le pharmacokinetic o le toʻilalo ma le vailaʻau clavulanic, na maua i suʻesuʻega eseese, pe a ave e le aufaigaluega ofo fua anapogi:

- 2 papa Augmentin ®, 875 mg + 125 mg (1000 mg).

Faʻamatalaga masani o le pharmacokinetic

E le afaina i le tuufaatasiga o le fualaau faasaina Augmentin ®

Augmentin ®, 875 mg + 125 mg

Ava Clavulanic i le tuufaatasiga o le fualaau faasaina Augmentin ®

Augmentin ®, 875 mg + 125 mg

FualaauFai fuaFmax mg / lTmax fAUC, mg · h / lT1/2 f
175011,64±2,781,5 (1–2,5)53,52±12,311,19±0,21
2502,18±0,991,25 (1–2)10,16±3,040,96±0,12

E pei o le faʻavaeina o le tuufaatasiga o le meaʻai ma le vailaʻau o le clavulanic, e maua i le eseese o masini ma le vai faʻamalosi (lipine vevela, tissues abdominal, skin, fat and muscle tissue, synovial and peritoneal fluids, bile, purulent discharge )

O le vailaʻau oona ma le vailaʻau o le clavulanic e maualalo le tikeri o le faʻamalosi i pulu plasma. O suʻesuʻega ua faaalia ai e tusa ma le 25% o le aofaʻi o le acid clavulanic ma le 18% o le mea oona i le plasma toto e fusifusia ai i masini toto plasma.

I suʻesuʻega a manu, e leai se faʻaogaina o vaega o sauniuniga Augmentin ® i soo se okeni na maua.

O le mimiti, pei o le tele o penicillini, e pasi i le susu o susu. E mafai foi ona maua i le susu susu ni ala o le vailaʻau clavulanic. Faʻatasi ai ma le avanoa e atiaʻe ai le manava ma sui o le tino o le mucous membranes, e leai se isi aʻafiaga leaga o le oona ma le vailaʻau clavulanic i luga o le soifua maloloina o pepe fafagaina.

O suʻesuʻega faʻaleleia o manu na faʻaalia ai o le mea oona ma le vailaʻau clavulanic e sopoia ai le pa puipui. Ae ui i lea, e leai ni aafiaga leaga i luga o le fetus na maua.

10-25% o le muamua masini o le meaʻai oona e faʻataunuʻuina e fatugaʻo e avea o se gasegase vaivai (penicilloic acid). O le vailaʻau Clavulanic e tele lava le metabolised i le 2,5-dihydro-4- (2-hydroxyethyl) -5-oxo-3H-pyrrole-3-carboxylic acid ma le amino-4-hydroxy-butan-2-one ma aveesea mai i gaʻo O le gasegase o le gasegase, faʻapea foʻi ma le mimita e pei o le carbon dioxide.

E pei foi o isi penisillins, o le mea oona e mafua mai i fatugaʻo, ae o le vailaʻau clavulanic e faʻaaogaina e ala i le faʻaaogaina ma le faʻaaogaina o mea e faʻaaoga.

E tusa ma le 60-70% o le mea oona ma pe tusa ma le 40-65% o le vailaʻau clavulanic e faʻamalosi e gaʻo e le suia i le 6 itula muamua ina ua maeʻa le 1 laulau. 250 mg + 125 mg poʻo le 1 papa 500 mg + 125 mg.

O le faʻatulagaina tutusa o le probenecid faʻagesegese ai le faʻamalositino o le oona, ae le o le gavinonic acid (tagai i le "Fesootaiga").

Faailoga Augmentin ®

O le tuufaatasiga o mea tiga ma le vailaʻau clavulanic ua faailoa mai mo le togafitia o siama siama i nofoaga nei e mafua mai i meaola ninii e ono maaleale i le tuufaatasiga o le mea oona i le vailaʻau clavulanic:

afaina o gasegase pito i luga (aofia ai faʻamaʻi pipisi o le ENT), e pei o le tonsillitis faifai pea, sinusitis, faʻataʻi tuʻa, masani ona mafua ai Streptococcus pneumoniae, Haemophilus influenzae 1, Moraxella catarrhalis 1 ma Streptococcus pyogenes, (sei vagana ai paluga Augmentin 250 mg / 125 mg),

afaina o le respiratory tract, e pei o faʻateleina o le bronchitis masani, pneumonia lepalapa, ma le bronchopneumonia, e masani ona mafua ai Streptococcus pneumoniae, Haemophilus influenzae 1 ma Moraxella catarrhalis 1,

urinary tracts infectious diseases, e pei o cystitis, urethritis, pyelonephritis, faʻamaʻi pipisi o le tino o le fafine, masani ona mafua mai ituaiga aiga Enterobacteriaceae 1 (tele lava Escherichia coli 1 ), Staphylococcus saprophyticus ma ituaiga Enterococcusfaʻapea foʻi ma le gonorrhea mafua mai Neisseria gonorrhoeae 1,

paʻu ma le gasegase o le tino e masani ona tupu Staphylococcus aureus 1, Streptococcus pyogenes ma ituaiga Bacteroides 1,

faʻamaʻi pipisi o ponaivi ma sooga, e pei o le osteomyelitis, masani ona tupu Staphylococcus aureus 1, pe a manaʻomia, faʻaauau le togafitiga umi.

afontogenic faʻamaʻi pipisi, faʻataʻitaʻiga o le taimi umi, odontogenic maxillary sinusitis, abscess absentes ma le faasalalauina o le cellulitis (na o le papaa Lapopoa pepa, doses 500 mg / 125 mg, 875 mg / 125 mg),

isi faʻamaʻi pipisi (mo se faʻataʻitaʻiga, faʻauʻu pepe, vavae vaʻalele, vavalaʻau faʻamalosi) e avea o se vaega o le togafitiga (naʻo le papaitusi O le aotelega o vailaau 250 mg / 125 mg, 500 mg / 125 mg, 875 mg / 125 mg),

1 Sui o le ituaiga ituaiga microorganisms e maua mai ai le beta-lactamase, lea e mafua ai ona latou le mautonu i le le mautonu (tagai i le Pharmacodynamics).

O faʻamaʻi pipisi e mafua mai i meaola ninii e maaleale i mea e le mafai ona togafitiina e mafai ona togafitia ma le Augmentin ®, talu ai o le mea oona o se tasi o mea aoga. Augmentin ® o loʻo faʻaalia foi mo le togafitiga o gasegase fefiloi e mafua mai i meaola ninii e maaleale i mea e le oona, faapea foi ma microorganisms e gaosia ai le beta-lactamase, e maaleale i le tuufaatasiga o le mea oona ma le acid clavulanic.

O le lagona o siama i le tuufaatasiga o le meaʻai e pei o le clavulanic e eseese e fuafua i le itulagi ma le tele o taimi. Afai e mafai, e tatau ona amanaia faʻamaumauga i le lotoifale. Afai e tatau ai, e tatau ona aoina mai ma faʻavasegaina faʻataʻitaʻiga o meaola ninii mo le gasegase o le bacteriological.

Tina ma le lactation

I suʻesuʻega o galuega faʻatinoina i meaola, faʻataʻitaʻiga ole fofoga ma le matua o Augmentin ® e leʻi mafua ai ona aʻafiaga.

I se suʻesuʻega se tasi i fafine na malepelepe le taimi muamua, na maua ai o le togafitiga faʻasolosolo ma le Augmentin ® atonu e fesoʻotaʻi ma le tele o le aʻafiaga o le aʻafia o enterocolitis i pepe faatoa fananau mai. E pei o fualaau uma, o le Augmentin ® fualaau e le fautuaina mo le faʻaaogaina i le taimi o le maitaga, seivagana o le faʻamoemoe e ono maua i le tina e sili atu i le lamatiaga o le pepe.

O le fualaau o le Augmentin ® e mafai ona faʻaaogaina i le taimi o le susu. Vagana ai le ono mafai ona faia le manava manaia po o le au faʻasalalau o le mucous membranes o le vavalalata ole vavalalata e fesootaʻi ma le faʻaaogaina o fualaau oona o lenei vailaʻau i le susu o susu, e leai se isi faʻaleagaga na matauina i tamaiti tausi susu.I le tulaga o aʻafiaga leaga i pepe laiti o loʻo fafaga, e tatau ona taofi le fafagaina o susu.

Faʻaiʻuga

O mea leaga na tutupu i lalo o loʻo lisiina e tusa ai ma le faʻaleagaina o totoga ma okeni ma le tele o taimi e tupu ai. O le tele o mea e tutupu e fuafuaina e pei o nei: masani lava - ≥1 / 10, masani ≥1 / 100 ma PV, anemia, eosinophilia, thrombocytosis.

Mai le polokalame puipuia: e seasea ona tupu - angioedema, faʻamaʻi anaphylactic, se faʻamaʻi tutusa ma maʻi o le maʻi, vascularitis allergic.

Mai le faʻalavelave faʻalavelave: E le o se mea e masani ai - o le vevela, maʻi tigaina, e seasea ona maua - e mafai ona faʻaaogaina, faʻalavelave faʻafuaseʻi (e mafai ona tupu i tagata mamaʻi e le atoatoa le aoga, e pei foi oi latou e maua i luga o fualaau o fualaau faasaina), sogasoga, vevesi, atuatuvale, amio suia.

- tagata matutua: o le tele o taimi - manava faʻamaʻi, masani - leu, vomiting,

- tamaiti: masani - faʻamaʻi, manava, vomia,

- le faitau aofaʻi atoa o tagata: o le tausea sa masani ona fesoʻotai ma le faʻaaogaina o mea maualuga o fualaau faasaina. A maeʻa le tagofia o fualaau faasaina, e iai ni mea e le manaʻomia mai le gastrointestinal tract, e mafai ona faʻaumatia pe afai e ave le Augmentin ® i le amataga o le taumafataga, e seasea ona nutimomoia, e seasea ona aʻafia ai faʻamaʻi (e aofia ai pseudomembranous colitis ma colum) »Gagana, gastritis, stomatitis, suʻesuʻeina o le papa o le nifo i tamaiti. Ole tausiga ole tautala e fesoasoani e puipuia ai nifo, talu ai o le fufulu o ou nifo ua lava.

I le vaega o le ate ma le biliary tract: e le masani - o se faʻaopoopoga faʻatupulaia i le gaoioiga a AST ma / poʻo le ALT. O lenei mea mataʻutia ua matauina i tagata gasegase o maua togafitiga o le beta-lactam antibiotic, ae o lona taua ole aoga e le o iloa. E seasea lava - o le fiva samasama ma le cholestatic jaundice. O nei mea faʻapitoa e matauina i tagata gasegase e togafitia togafitiga faʻasolosolo ma vailaʻau o le penisillin ma le cephalosporins. Faʻatupulaia o faʻasalalauga o bilirubin ma alkaline phosphatase.

O aʻafiaga leaga mai le ate o loʻo maitauina e masani lava i alii ma tagata matutua ma e mafai ona fesootaʻi ma togafitiga umi. O nei mea leaga na tutupu e seasea ona matauina i tamaiti.

O faailoga lisi ma faailo e masani lava ona tupu i le taimi poʻo le vave lava pe'ā maeʻa le faʻamalositino, ae i nisi tulaga atonu latou te le o mai mo ni nai vaiaso talu ona maea le togafitiga. O mea mataʻutia e masani lava ona toe faʻafouina. O mea leaga na tutupu mai le ate e mafai ona ogaoga, i tulaga e le masani ai na i ai lipoti o taunuʻuga leaga. E toetoe lava o mataupu uma lava, o nei tagata o gasegase o loʻo iai ni faʻamaʻi faʻamaʻi poʻo ni tagata gasegase e maua mai fualaau oona.

I luga o le vaega o le paʻu ma mea faʻapipiʻi: E le o se mea e masani ai - vave, tigaina, urticaria, e seasea erythema multiforme, e seasea ona maua le maʻi o Stevens-Johnson, o le tiga o le epidermal necrolysis, musical exfoliative dermatitis, pustulosis.

I le tulaga o gaioiga o le paʻu o le paʻu, o togafitiga ma le Augmentin ® e tatau ona faamutaina.

Mai gaʻo ma le urinary tract: e seasea ona tupu - o le natura faʻapipiʻi, crystalluria (silasila i le "Faʻasalaga"), hematuria.

Fegalegaleaiga

O le faʻaaoga faʻaaogaina o le fualaau oona Augmentin ® ma le probenecid e le fautuaina. O le Probenecid e faʻaitiitia ai le puleaina o le masini o le misa, ma o le mea lea, o le faʻaaogaina o fualaau faasaina Augmentin ® ma le probenecide e mafai ona oʻo atu ai i le faateleina ma le tumau i le toto o le totoxicillin, ae le o le vailaʻau clavulanic.

O le faʻaaogaina tutusa o le allopurinol ma le mimiti e mafai ona faʻaititia ai le lamatiaga o tali o le paʻu o le paʻu. I le taimi nei, e leai ni faʻamatalaga i tusitusiga i luga o le faʻaaogaina o se tuufaatasiga o le meaʻai e pei o le clavulanic ma le allopurinol.

Penicillins e mafai ona faʻagesegese le faʻaitiitia o le auala mai le tino e ala i le taofiofia o lona pulelaina, e mafai ai e le faʻaaogaina tutusa o le Augmentin ma le methotrexate ona faʻapupulaina ai le vevela o le auala.

E pei o isi vailaʻau faʻasaina, o le Augmentin ® sauniuni e mafai ona aʻafia ai le microflora o le intestinal, e mafua ai le faʻaitiitia o le gasegase o le estrogen mai le gastrointestinal tract ma se faʻaitiitia o le aoga o faʻamaʻi faʻamalosi tuʻufaʻatasia.

O tusitusiga o loʻo faamatalaina ai tulaga e le masani ai o le faateleina o le MHO i tagata gasegase ma le faʻaaogaina o le acenocumarol poʻo warfarin ma le mea leaga. Afai e manaʻomia, e tatau ona mataʻituina le faʻatulagaga tutusa o le Augmentin ® sauniuniga ma le PV anticoagulants poʻo le MHO pe a faʻamaonia pe faalēaogāina le sauniuniga a le Augmentin ®; o le faʻamautuina o vailaʻau e mafai ona manaʻomia.

Tosiga ma le pulega

O le faʻatulagaga o le faʻatulagaga e faʻatulagaina taʻitasi, e fuafua i le matua, mamafa o le tino, galuega o fatuga o le maʻi, faʻapea foʻi ma le ogaoga o le faʻamaʻi.

Ina ia faʻaitiitia le gasegase gasegase e ono mafai ona maua, ma ia lelei le ave o le taumafa, e tatau ona ave le vailaʻau i le amataga o se taumafataga. Ole laʻititi laʻititi o togafitiga o faʻamaʻi ile 5 aso.

E le tatau ona faʻaauau togafitiga mo le silia ma le 14 aso e aunoa ma se toe iloiloga o le tulaga o le falemaʻi.

Afai e tatau ai, e mafai ona faia se togafitiga ole laasaga (faʻamuamua togafitiga o le fualaau faʻasaina ma le suiga mulimuli i le faʻafofoga tautala).

E tatau ona manatua e 2 le 'au. Augmentin ®, 250 mg + 125 mg e le tutusa ma le 1 papa. Augmentin ®, 500 mg + 125 mg.

Tagata matutua ma tamaiti 12 tausaga le matutua ma sili atu pe mamafa 40 kilokalama pe sili atu. E fautuaina e faʻaaoga le 11 mL o se faʻamalolo i se fua o le 400 mg + 57 mg i le 5 ml, lea e tutusa ma le 1 laulau. Augmentin ®, 875 mg + 125 mg.

1 le. 250 mg + 125 mg 3 taimi i le aso mo faʻamaʻi pipisi o le agamalu ma le agavaʻa. I faʻamaʻi pipisi (e aofia ai siama faifai pea o le urinary chronic, maʻi faifai pea ma faʻaauau pea ona maua i le manava o le tino), o isi faʻasologa o Augmentin ® e fautuaina.

1 le. 500 mg + 125 mg 3 taimi i le aso.

1 le. 875 mg + 125 mg 2 taimi i le aso.

Tamaiti e taʻi 3 masina i le 12 tausaga ma le tino o le mamafa e itiiti ifo i le 40 kilokalama. O le faʻatusatusaga o le faʻatinoga e faʻatatau i le matua ma le mamafa o le tino, ua faʻaalia i mg / kg / aso pe i le ml o le faʻamalolo. Ole vaevaega ole aso e vaevaeina i 3 togi ile 8 itula (125 mg + 31.25 mg) poʻo le 2 inumaga ile 12 itula (200 mg + 28.5 mg, 400 mg + 57 mg). O le togafitiga o togafitiga fautuaina ma taimi ole pulega e tuʻuina atu i le laulau i lalo.

Augmentin ® fuataga faʻatulagaga (fua faʻatatau o fuataga e faʻavae i luga o luga o le mea oona)

LafoTaologa 4: 1 (125 mg + 31.25 mg i le 5 ml), i le 3 inumaga i le 8 itulaSusue 7: 1 (200 mg + 28.5 mg i le 5 ml po o le 400 mg + 57 mg i le 5 ml), i le 2 togi i le 12 itula
Laititi20 mg / kg / aso25 mg / kg / aso
Maualuga40 mg / kg / aso45 mg / kg / aso

Laititi vaega o le Augmentin ® e fautuaina mo le togafitiga o faʻamaʻi pipisi o le paʻu ma masini mūmū, faʻapea foʻi ma le tonsillitis faifaipea.

Ole maualuga ole tui o le Augmentin ® e fautuaina mo le togafitiga o faʻamaʻi e pei o le otitis media, sinusitis, faʻamaʻi o le tino maualalo o le manava ma le urinary tract, faʻamaʻi o ponaivi ma sooga.

E le lava le falemaʻi e fautuaina ai le faʻaaogaina o le Augmentin ® i se fualaau o le sili atu i le 40 mg + 10 mg / kg i 3 vaeluaina (4: 1 le faʻamalolo) i tamaiti ei lalo o le 2 tausaga.

Tamaiti mai le fanau mai i le 3 masina. Talu ai ona o le matua o le aoga o gaʻo, o le fua fautuaina o Augmentin ® (fuafuaina mo amoxicillin) e 30 mg / kg / aso ile 2 vaevaega ole 4: 1.

Fanau pepe na vave fanau. E leai ni fautuaga e faʻatatau i le faʻatulagaina o fua.

Vaega faʻapitoa maʻi

Tomaʻi matutua. E le manaʻomia le faʻasaʻoina o le faʻatulagaina o fuataga; o le faʻatulagaga o fuataga o loʻo faʻaaogaina e pei o tamaiti matutua. I tagata matutua ua gasegase e le o toe aoga, o laasaga talafeagai e tatau ona faatonuina mo tagata matutua matutua o loʻo i ai galuega le atoatoa.

Tagata gasegase e maua ai le gaʻo galuega. O togafitiga e faia ma le lapataiga; o le galue o le ate e siakiina pea. E le lava le tele o faʻamatalaga e suia ai le fautuaga i totonu o nei tagata.

Tagata mamaʻi e leai se aoga. O le faasaʻoina o le faʻatulagaina o fuataga e faʻavae i luga o le maualuga o fua fautuaina o le amoxicillin ma le faʻamaonia le faʻamaonia o le creatinine.

Augmentin ® fuataga faʻatulagaga

Cl creatinine, ml / min4: 1 le faʻamalolo (125 mg + 31.25 mg i le 5 ml)Susue 7: 1 (200 mg + 28.5 mg i le 5 ml po o le 400 mg + 57 mg i le 5 ml)Pepa vali ata, 250 mg + 125 mgPepa vali ata, 500 mg + 125 mgAta vali ata, 875 mg + 125 mg
>30Leai se fetuutuunaiga ole fua ole manaʻomiaLeai se fetuutuunaiga ole fua ole manaʻomiaLeai se fetuutuunaiga ole fua ole manaʻomiaLeai se fetuutuunaiga ole fua ole manaʻomiaLeai se fetuutuunaiga ole fua ole manaʻomia
10–3015 mg + 3.75 mg / kg 2 taimi i le aso, o le maualuga o le dose e 500 mg + 125 mg 2 taimi i le aso1 le. (faʻatasi ma le maʻi vaivai) 2 taimi i le aso1 le. (faʻatasi ma le maʻi vaivai) 2 taimi i le aso
® i totonu o le toto, o le fua lona lua lona lua o le 15 mg + 3.75 mg / kg e tatau ona faia pe a maeʻa se vasega o le hemodialysis.

Pepa vali ata, 250 mg + 125 mg: Faʻataʻotoga o faʻavae e faʻavae i luga o le maualuga ole fua fautuaina o le gasegase.

2 le. 250 mg + 125 mg i le tasi le afa i le 24 itula

I le taimi o le faʻasalaga, o le isi 1 faʻasolosolo (1 le papa) ma le isi 1 laulau. i le faaiuga o le faʻasalaga (e totogi ai le paʻu o le mamafa o le mamafa o le amoxicillin ma le acid clavulanic).

Pepa vali ata, 500 mg + 125 mg: Faʻataʻotoga o faʻavae e faʻavae i luga o le maualuga ole fua fautuaina o le gasegase.

1 le. 500 mg + 125 mg i le dose 1 i le 24 itula

I le taimi o le faʻasalaga, o le isi 1 faʻasolosolo (1 le papa) ma le isi 1 laulau. i le faaiuga o le faʻasalaga (e totogi ai le paʻu o le mamafa o le mamafa o le amoxicillin ma le acid clavulanic).

Le auala e saunia ai le faʻamalolo

O le faʻamalologa e saunia vave aʻo lei faʻaaoga muamua. Pe a ma le 60 ml o vai ua tunu i le vevela vevela e tatau ona faaopoopo i le fagu paʻu, ona tapuni lea o le fagu ma se tapuni ma lulu seia maeʻa atoa le paʻu, faʻafeiloaʻi le fagu e tu mo le 5 minute e faʻamautinoa ai le faʻamamafa atoatoa. Ona faʻaopopo lea o vai i le faʻailoga i luga o le fagu ma toe fagu le fagu. I le lautele, e tusa ma le 92 ml o le vai e manaʻomia e saunia ai le taofiga mo se fua o le 125 mg + 31.25 mg ma le 64 ml o le vai mo se vailaʻau 200 mg + 28.5 mg ma le 400 mg + 57 mg.

E tatau ona lulu lelei le fagu ao lei faʻaaogaina. Mo le saʻo le tuʻuina o fualaau faasaina, e tatau ona faʻaaoga se pulou fua, lea e tatau ona fufuluina lelei i le vai pe a uma ona faʻaaoga. A maeʻa le faʻamalosi, e tatau ona teuina le faʻamalologa mo le silia ma le 7 aso i totonu o le pusaaisa, ae le o le aisa.

Mo tamaiti ei lalo ifo o le 2 tausaga le matutua, e mafai ona faʻaitiitia le fua o le toʻesea o le tapenaga o le Augmentin ® i le vai i se fua faatatau o le 1: 1.

Faʻasalaga

Faailoga e mafai ona matauina mai le gastrointestinal tract ma vai-electrolyte balance disturbances.

O le faʻamaonia o le crystalluria o loʻo faʻamatalaina, i nisi tulaga e taʻitaʻia ai le atinaʻeina o le le atoatoa (silasila "Faatonuga Faapitoa").

Faoa faamalosi i tagata gasegase e le atoatoa le malosi, e pei foi oi latou e mauaina ni maualuga o fualaau faasaina.

Togafitiga: Faailoga mai le gastrointestinal tract - faʻamalositino o togafitiga, faʻalogo faapitoa i le faʻamautuina o paleni vai-electrolyte. E mafai ona aveʻesea le vailaʻau mai le toto ma le hemodialysis.

O taunuʻuga o se suʻesuʻega faʻatinoina na faia ma le 51 tamaiti i totonu o se nofoaga tutotonu oona e faaalia ai o le puleaina o le mea e le oona i se fualaau o le itiiti ifo ma le 250 mg / kg e leʻi oʻo atu ai i faʻamaʻi ogaoga o le falemaʻi ma e le manaʻomia ai le gaosiga.

Faiga faʻapolopolo

Malosiaga mo le tuʻuina atu i luga o le tautala, 125 mg + 31.25 mg i le 5 ml. I totonu o se fagu tioata manino, tapunia e se pulou alumini alumini ma le puleaina o le amataga, 11.5 g. 1 fl. faatasi ai ma se pulou fua i se pepa pepa.

Malosiaga mo sauniuniga mo le faʻamalolo mo le faʻafofoga tautala, 200 mg + 28.5 mg i le 5 ml, 400 mg + 57 mg i le 5 ml. I se tioata tioata manino ua tapunia ma se pulou alumini paʻu ma se pule muamua amata, 7.7 g (mo se vailaʻau 200 mg + 28.5 mg i le 5 ml) poo le 12.6 g (mo se fua o le 400 mg + 57 mg i le 5 ml ) 1 f. faatasi ai ma se pulou fua poʻo se tui tui i totonu o se pusa kata.

Pepa vali ata, 250 mg + 125 mg. I le aluminium / PVC blister 10 pcs. 1 le manava ma se taga o le gel silica i totonu o se afifi o le alumini alumini ua lalagaina. 2 pusa pepa i totonu o se pusa pepa.

Pepa vali ata, 500 mg + 125 mg. I le aluminium / PVC / PVDC malepelepe 7 poʻo le 10 pi. 1 le manava ma se taga o le gel silica i totonu o se afifi o le alumini alumini ua lalagaina. 2 pusa o le alumini alumini ua lalagaina i totonu o se pusa pepa.

Ata vali ata, 850 mg + 125 mg. I le alumini / PVC blister 7 pcs. 1 le manava ma se taga o le gel silica i totonu o se afifi o le alumini alumini ua lalagaina. 2 pusa pepa i totonu o se pusa pepa.

Faʻatau

SmithKlein Beach P.C. BN14 8QH, Sisifo Sisifo, Vorsin, Clarendon Road, Peretania.

Igoa ma le tuatusi o le vaega faaletulafono o loʻo i ai le igoa na tuʻuina atu ai le tusi resitala: GlaxoSmithKline Trading CJSC. 119180, Moscow, Yakimanskaya nab., 2.

Mo nisi faʻamatalaga, faʻafesoʻotaʻi: GlaxoSmithKline Trading CJSC. 121614, Moscow, st. Krylatskaya, 17, bldg. 3, fola 5. Paka o Pisinisi "Krylatsky mauga."

Telefoni: (495) 777-89-00, fax: (495) 777-89-04.

Augmentin ® aso faʻauma

pusa vela ata 250 mg + 125 mg 250 mg + 125 - 2 tausaga.

kiriata felanulanuaʻi 500 mg + 125 mg - 3 tausaga.

ata e valiina ata-film 875 mg + 125 mg - 3 tausaga.

eletise mo le faʻamalolo mo le faʻafofoga tautala 125mg + 31.25mg / 5ml - 2 tausaga. O le faʻamalolo e sauniuni e 7 aso.

paʻu mo le faʻamalolo mo le faʻafofoga tautala 200 mg + 28.5 mg / 5 ml 200 mg + 28.5 mg / 5 - 2 tausaga. O le faʻamalolo e sauniuni e 7 aso.

paʻu mo le faʻamalolo mo le faʻafofoga tautala 400 mg + 57 mg / 5 ml 400 mg + 57 mg / 5 - 2 tausaga. O le faʻamalolo e sauniuni e 7 aso.

Aua le faʻaaoga pe a maeʻa le aso na faʻauʻuina i luga o le afifi.

Faʻavae ma le faʻavae o le faʻamalolo

Matou te lisiina pepa o le faʻasaʻolotoina o le vailaau faʻasaina ua faamauina i Rusia:

  1. O le filifiliga i le foliga o se paʻu vevela mo le sauniuni o se faʻamalologa tautala, lea e aofia ai le 125 mg + 31.25 mg i le 5 ml o le vailaʻau faʻatoʻa,
  2. Augmentin i le foliga o se paʻu vevela mo le sauniuniga o se faʻamalologa tuusaʻo lea e aofia ai le 200 mg + 28.5 mg i le 5 ml o le vailaʻau faʻatoʻa,
  3. Paʻu paʻu e aofia ai 400 mg + 57 mg i le 5 ml o le faʻamalolo faʻamalolo,
  4. Laʻau paʻu, fuafua mo le sauniuniga o se vaifofo mo le puleaina o le tino,
  5. Augmentin ES mole mo le sauniuniga o le faʻamalolo o tamaiti, lea e aofia ai le 600 mg + 42.9 mg i le 5 ml,
  6. 500mg + 125mg papa
  7. 875 mg + 125 mg tablets
  8. Augmentin tablets 250mg + 125 mg.

Vaega o fomaʻi ma falemaʻi: o se vailaʻau faʻasaʻo o le lautele o le spectic penicillin group with a beta-lactamase inhibitor.

O le a le mea na faʻaaoga e Augmentin?

E tusa ai ma faʻamatalaga Augmentin e faʻaaogaina mo siama siama e mafua mai i meaola ninii e maaleale i le fualaau faasaina. E aofia ai:

  1. Iniseti o totoga o le ENT - otitis media, tonsillitis, pharyngitis, sinusitis,
  2. Faʻamaʻi pipisi o le bronchopulmonary system: bronchitis gasegase, faʻavavevave o le bronchitis masani, pneumonia,
  3. O faʻamaʻi pipisi ole tino o le genitourinary system: cystitis, pyelonephritis, urethritis, i fafine - bacterial vulvovaginitis, endocervicitis,
  4. Paʻu o le paʻu ma le susu,
  5. Manua ogaoga o le intestinal - o le dysentery, salmonellosis,
  6. Iniseti gasegase - osteomyelitis, nisi o ituaiga o gaʻo pipisi,
  7. Inisua o nifo - periodontitis, nifo nifo,
  8. Gonorrhea
  9. Sepsis.

E le gata i lea, o le faʻaaogaina o le Augmentin o loʻo faʻaalia mo faʻalavelave pipisi i le taimi o le faʻasologa.


Faʻataʻitaʻiga

Vailaʻau faʻasolosolo lautele. E i ai sona aʻafiaga (faʻamaʻi faʻamaʻi).E malosi tele e tetee atu i le tele o vailaʻau (faʻapupulaina naʻo le i ai o le okesene) ma anaerobic (mafai ona i ai i le leai o se okesene) fatu faʻamaʻi ma meaola eletise, e aofia ai vevela e maua ai le beta-lactamase (o le enzyme e faʻamaina ai penisini).

O le vailaʻau Clavulanic, o se vaega o le sauniuniga, e maua mai ai le teteʻe mai le mea e le o iai i aʻafiaga o beta-lactamases, faʻateleina le fusi o ana gaioiga.

Faatonuga mo le faaaogaina

E tusa ai ma faatonuga mo le faʻaaogaina o le Augmentin, o le faʻatulagaina o le faʻatulagaga e faʻatatau taʻitoʻatasi e faalagolago i le matua, mamafa o le tino, galuega o fatuga o le maʻi, faʻapea foʻi le ogaoga o le faʻamaʻi. Afai e talafeagai, e mafai ona taitaia le togafitiga (i le amataga o togafitiga, faʻafoega matua o le fualaau faʻasaina ma le suiga mulimuli i le faʻafofoga tautala).

  • Tagata matutua ma tamaiti e sili atu ma le 12 tausaga pe mamafa 40 kilokalama pe sili atu. 1 papalama 250 mg / 125 mg 3 taimi / aso (mo faʻamaʻi o le agamalu ma le agavaʻa), poʻo le 1 papalama 500 mg / 125 mg 3 taimi / aso, poʻo le 1 papalama 875 mg / 125 mg 2 taimi / aso, poo le 11 ml o le taofiga ole 400 mg / 57 mg / 5 ml 2 taimi / aso (lea e tutusa ma le 1 papalama o le 875 mg / 125 mg).
  • E lua fualaau 250 mg / 125 mg e le tutusa ma le 500 mg / 125 mg papa.
  • Tamaiti mai le 3 masina i le 12 tausaga le mamafa o le tino o le itiiti ifo i le 40 kilokalama. O le fualaau faasaina ua faatonuina i le tulaga o le taofiga mo le puleaina ole fofoga. O le faʻatusatusaga e faʻatatau e faʻatatau i le matua ma le mamafa o le tino, o loʻo faʻaalia i mg / kg mamafa o le tino / aso (fuafua e tusa ai ma le amoxicillin) poʻo le ml o le faʻamalolo.
  • Tamaiti mai le fanau mai i le 3 masina. Talu ai ona o le le atoatoa o le aoga o gaʻo, o le fua fautuaina o le Augmentin (fuafua e tusa ai ma le amoxicillin) e 30 mg / kg / aso i le 2 vaeluaina tuʻufaʻatasia i le ituaiga 4 suspension.

Ole laʻititi laʻititi o togafitiga o faʻamaʻi ile 5 aso. E le tatau ona faʻaauau togafitiga mo le silia ma le 14 aso e aunoa ma se toe iloiloga o le tulaga o le falemaʻi. Ina ia faʻafefe lelei ma faʻaitiitia le ono aʻafiaga o aʻafiaga mai le tino, e fautuaina Augmentin e ave i le amataga o se taumafataga.

Augmentin ao maitaga ma lactation

E pei o le tele o vailaau faʻamalosi o le penicillin group, e leai se mea, e tufatufaina i totonu o le tino, e oʻo foʻi i le susu o susu. E le gata i lea, o siama o le clavulanic e mafai ona maua i le susu.

Ae ui i lea, e leai se aʻafiaga le aoga i le tulaga o le tamaititi e matauina. I nisi tulaga, o le tuufaatasiga o le vailaʻau clavulanic ma le amoxicillin e mafai ona mafua ai le manava ma / poo le candidiasis (thrush) o le mucous membranes i le ooto tautala i totonu o le pepe.

Augmentin e aofia ai le fualaau o vailaʻau faʻatagaina mo le susu. Ae afai, e ui i lea, e le tusa ai ma le talaaga o togafitiga a tina ma Augmentin, o le tamaititi e atiina ae ni aʻafiaga le manaomia, e taofia le tausiga o susu.

O analogs a Augmentin o sauniuniga A-Clav-Farmex, Amoxiclav, Amoxil-K, Betaclav, Clavamitin, Medoclav, Teraclav.

Faʻalogo: o le faʻaogaina o analogues e tatau ona malilie faatasi ma le fomaʻi.

O le tau masani o le Augmentin i falemaʻi (Moscow) e faʻalagolago i le ituaiga faʻamalolo.

  1. Augmentin tablets 250 mg + 125 mg, 20 pcs. - mai le 261 paʻu.
  2. Augmentin papa 500 mg + 125 mg, 14 pcs. - mai le 370 lau.
  3. Paʻu meaʻai 875 mg + 125 mg, 14 pcs. - mai le 350 rub.

Tuutuuga ma tuutuuga o le teuina

E tatau ona teu le vailaʻau i se nofoaga matutu e le mafai ona maua e tamaiti i le vevela e le sili atu i le 25 ° C. O le soifuaga ola o meaʻai (250 mg + 125 mg) ma (875 mg + 125 mg) e 2 tausaga, ma o pepa (500 mg + 125 mg) e 3 tausaga. O le ola ola o le paʻu mo le sauniuni o se taofiga i se fagu e leʻi tatalaina e lua tausaga.

E tatau ona teuina le faʻamalologa sauniuni i le pusaaisa i le vevela mai le 2 ° i le 8 ° C mo le 7 aso.

Tuua Lau Faamatalaga