Meaʻai mo le maʻisuka ma le pancreatitis

O le pancreatitis o se maʻi mumusu o le pancreas. O se gasegase ma tumau. O le gasegase o le pancreatitis o se faʻalavelave faʻafuaseʻi, i le tele o tulaga e manaʻomia ai togafitiga. O le afaina o taimi e mafai ona tupu i auala eseese, e fuafua i le vaitaimi o le maʻi.

E tatau i le maʻisuka ona iloa! O mea manogi e masani mo tagata uma. E lava le suʻeina o kapula e lua i aso taʻitasi aʻo leʻi 'aʻai ... Faʻamatalaga auiliili >>

E tatau ona mataʻituina se meaai faapitoa i le taimi o faʻasalaga. I le faʻatasi ai ma le maʻisuka, pancreatitis e faia ai se avega mamafa i luga o le pancreas, ma o meaai o se tasi lea o auala autu o le faʻamautuina o le tulaga ma le tausia lelei o le soifua maloloina.

Le faʻamoemoe o le falemaʻi taumafa

O le maʻisuka ma le pancreatitis o faʻamaʻi e le mafai ona togafitia e aunoa ma se meaai. Leai togafitiga fualaau (injections, pills) o le a aumaia ai se taunuuga tumau pe a le fetuunai e se tagata lana meaʻai. O le faʻafefiloi o se taumafataga ma le pancreatitis ma le maʻisuka e faigofie tele, ona o le faavae o le soifua maloloina o meaʻai ia e faigofie ona faʻalavelaveina ma e maualalo le faasinomaga o le maʻisuka.

Glycemic index e masani ona taua o se faailo e faʻaalia ai le vave ona faʻaaogaina o se oloa i meaai o le a mafua ai le faateleina o le toto suka. Faatasi ai ma nei faamai, o suiga faafuasei i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e matua le manaomia, aua latou te faamalosia le pancreas e maua ai le tele o insulin ma galuega mo ofu.

O le mea lea, e le tatau i tagata gaʻo ona 'ai ni meaʻai suamalie, vevela ma meaʻai, faʻapea foʻi ma oloa e maua ai mea manogi. O ia meaai, e moni lava, ei ai se mea manaia tele, ae e faaosofia ai le tele o le faitioga o le gastric juice ma faaosofia ai le manaʻo. O se taunuuga, o le maʻisuka e mafai ona 'ai tele meaʻai nai lo le mea e manaʻomia, lea e faʻapupulaina ai le faʻalavelave faʻafitauli o le pancreatic ma le gaʻo.

O le faʻaitiitia o suga ma gaʻo i meaʻai e aoga tele mo i latou e maua i le maʻisuka e le mafatia i pancreatitis. O le tele o fualaʻau ma cereals i totonu o le lisi e faʻamaonia ai le gaioiga o le iniseti, faʻaititia le suka o le toto ma faʻaleleia le tulaga o vaʻa toto, fatu ma le popole. O le gasegase vaivai ona o le maʻisuka ma le pancreatitis e manaʻomia se taimi umi mo le toe faʻaleleia, o lea e manaʻomia ai e se tagata ona mulimulitaʻi i se meaai malosi e lagona ai le lelei.

Faʻailoga Faʻavavevave

I le maʻi pancreatitis i le aso muamua, e le tatau i le tagata maʻi ona 'ai se mea. I lenei vaitau, e na o le vai lava e mafai ona ia faʻaaogaina e aunoa ma le kesi O le umi o le anapogi e fuafuaina e le fomaʻi i le falemaʻi o loʻo nofo ai le tagata maʻi, o nisi taimi e mafai ona oʻo atu i le 3 aso.

A maeʻa ona faʻasolosolo pea, o le tagata maʻi e faʻataʻitaʻiina se taumafataga le lelei, o le mafuaʻaga o le toe faʻafoʻiina o le pancreas ma faʻamaonia le tulaga lautele. O le faifai pea o meaʻai e tatau ona mucous ma masusu, paʻu i se mashy state. O gaʻo ma gaʻo paluga i lenei vaitau ua faʻaitiitia, ma e tatau ona i ai faʻamalosi i le meaai i le tele o mea. O loʻo i ai le faʻatautaia o kalori i aso taitasi, lea e fuafua e faʻavae i le mamafa o le tino, tausaga, ma maʻi faapitoa o le maʻi. O lenei tulaga faatauaina o le tagata lava ia mo tagata maʻi taitoatasi, ae i soo se tulaga lava, e le tatau ona maualalo ifo i le 1700 kcal i le aso.

O mataupu faavae o mea taumafa e tatau i se tagata maʻi ona matauina i le taimi umi o pancreatitis:

  • ogaoga o le matelaina i le vaitau ua fautuaina e le fomai,
  • teena o le ita, meaʻai suamalie ma le vevela i le gaioiga o le faʻasolosolo o mea e le talafeagai,
  • 'ai sina meaʻai
  • o le tele o taumafa protein i le taumafataga.

O sea ituaiga taumafataga e mafai ona tumau mai le vaiaso i le masina ma le afa, e faalagolago i le fua o le faʻaleleia atili o le tulaga o se tagata ma le ogaoga o le pancreatitis. O le meaʻai lava e tasi e faʻamaonia i le tagata gasegase ma faʻamaonia le tulaga masani o le maʻi. E le pei o le pancreatitis, i lenei tulaga, e mafai ona togafitia le tagata maʻi i le fale. Ae e mafai lenei mea pe a maeʻa ona pasia uma suʻega suʻega manaʻomia, pasia se suʻesuʻega auiliili ma talanoa i se fomaʻi.

Meaʻai i le taimi o le faʻamalologa

I le vaitau o le toomaga (faʻamagaloina) o pancreatitis, o le meaʻai e leʻo ese mai le masani masani o le maʻisuka. O le faʻavae o le lisi e tatau ona avea ma fualaʻau maloloina ma meaʻai, gaʻo ma iʻa. O togafitiga mafanafana o mea e gaosia e sili ona lelei pe a kuka. E le gata i lea, o fualaʻau ma aano o manufasi e mafai ona tusitusi, ae tatau ona faia lenei mea e aunoa ma le faʻaopoopoga o gaʻo ma suauu.

O le tele o taimi, e le fautuaina le faʻaaoga o fualaau kuka ma gaʻo meaʻai mo tagata mamaʻi ma pancreatitis. O gaioiga e pei o le faʻavelaina, loloto-frying ma le gaugau e faʻasaina foi. E sili atu ona saunia le suka i le sua o le fualaʻau, ae faʻatasi ai ma le faʻamalologa umi, e mafai foi ona e faʻaaogaina le gaʻo aano o manu (pe'ā uma ona faʻafeiloaʻi vai).

Pe a kuka le vasega muamua ma le lua, e le manaʻomia le faʻaaoga o aniani ma le kalaka. Latou te faʻaleagaina le membrane mucous o le tino o meaʻai ma faʻaleagaina ai le pancreas mumū.

I meaʻai a manu, e sili ona lelei le faʻaaogaina o pulu. Aʻo leʻi kukaina, e tatau ona aveese le paʻu mai le aano o manu, aveese uma ponaivi ma faamama mai ata gaogao. Ina ia saunia meaʻai mo se tagata maʻi i le pancreatitis e aʻafia ai i le maʻisuka e sili atu le filifilia o se pipi, moa ma le lapiti. I le vaitau o le faʻamalologa faaumiumi, e mafai ona e folasia le lafumanu i totonu o le taumafataga, ae e sili atu ona lelei le faʻamagaloina o puaa ma le pato. O le iʻa, hake, pollock, cod ma vaitafe vai e fetaui lelei mo nei tagata gasegase. E mafai ona kuka pe fufulu fualaau faisua. O nei tagata maʻi e le mafai ona kuka kuka i luga o le fagu iʻa, talu ai e mafai ona faʻavevesi ai le paʻu o le pancreas.

O fualaau suamalie ma sua e leʻi faʻafefeteina e le tatau ona onāina e se tagata maʻi, talu ai o loʻo aofia ai le tele o fualaau aina suamalie. E sili atu le 'ai o fua i le paluga (apu, bananas), e ui o nisi taimi, ae e te lagona lelei, e mafai ona e gafatia sina fua o fualaau aina. Pe a filifilia i latou, e tatau ona e gauai atu ina ia latou le maua se tofo fiafia. I fua, o le mea sili lea mo tagata mamaʻi e 'ai ai apu, plums, banana, ma apricots. Ae e oo lava i le paʻu mama mai ia fualaau aina e tatau ona aveeseina.

O le falaoa, i le mataupu faavae, e le fautuaina mo le maʻisuka, o lea pe afai e mafai, e tatau ona alofia. Faatasi ai ma le pancreatitis, na o fusi e faia mai i falaoa o le saito e faatagaina, ae o le faasinomaga glycemic o lenei oloa e maualuga tele, o lea e sili atu ai le aua le taumafaina.

O le a le mea e tatau ona vaʻaia?

Mo le maʻisuka ma le pancreatitis, e tatau ona e vavae ese mai le meaai meaʻai ma ipu:

  • 'oa ma gaʻo gaʻo, soupeti,
  • sukalati, suti,
  • kuka ma kuki,
  • mūmū, faʻafefe solo,
  • oloa gaosi susu,
  • sausa ma sausage,
  • ulaula meaʻai
  • mea inu gaʻo, kofe, kvass,
  • ava malosi
  • musika
  • tamato, radisa, meaʻai, gaʻo,
  • fualaau suamalie ma fualaau aina uma ma se manogi suamalie.

Faatasi ai ma le pancreatitis, e le mafai ona e 'ai i se faʻasaoina, inuina le lauti malosi ma' ai ai le falaoa. O nei oloa e faʻateleina ai le malosi o le faʻaogaina o meaʻai, ma mafai ona mafua ai se osofaʻiga o le faʻamaʻi. Musika i soo se ituaiga e pau i lalo o le faasaina. E ui lava ile maualalo o le faasinomaga ma le maualuga o le paleni o meaʻai, o le maʻisuka oe na atiae faʻatasi pe na i ai muamua se talafaasolopito o pancreatitis e le tatau ona 'aina.
Mo maʻi ma pancreatitis ma le maʻisuka, e lelei tele le teena o kāpeti paʻepaʻe i soo se ituaiga.

E mafua ai le fulafula ma faʻaleleia le faʻamalositino o le gastric juice, lea e faʻaaogaina ai enzymes pancreatic. O lenei mea e mafai ona oʻo atu ai i le soliga o lana gaioiga galue ma le faʻaopoopoga o le faʻateleina. O lenei oloa e mafai ona suia i le broccoli ma le cauliflower. O loʻo i ai le tele o vitamini, minerale ma isi mea aoga, ma i le taimi e tasi, o ia fualaau faisua e le mafua ai ni faʻaoga nutimomoia.

Manatu Autu Tau Meaʻai

Filifili se meaai ma lau fomaʻi. Tuuina atu e faapea o nei tagata gasegase e afaina mai i faamaʻi e lua, e tatau ona sili atu ona lelei le faamaopoopoina o mea taumafa ma le endocrinologist ma le gastroenterologist. Soʻo se oloa fou e tatau ona faʻaofiina i totonu o le taumafataga lemu, mulimuli ane e taua le mataʻituina o le tino. Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e tausia se tusi talaʻai o le a fesoasoani i le faʻaogaina o faʻamaumauga uma ma faʻasaʻo le maʻi mai faafitauli i le lumanai ona o soʻo se ituaiga o meaai.

Ina ia faʻaleleia le faʻalaumalieina ma faʻamaonia le soifua lelei, e fautuaina mo le maʻisuka ma le pancreatitis e manatua nei tulafono:

  • 'ai e 5-6 taimi i le aso,
  • faateleina le aofaʻi o le protein i le taumafataga, 60% o ia mea e tatau ona avea ma polotini o meaola,
  • faatapulaʻa meaʻai gaʻo ma gaʻo (e sili atu le tuʻuina atu o mea e sili ona lelei i fuālaʻau fuālaʻau nai lo pata ma isi gaʻo o meaola manu),
  • 'ai meaai mafanafana (e le malulu pe vevela),
  • ao faagasolo vaitau o le faʻaleagaina o le soifua maloloina, faʻaaoga naʻo mucous ma masima mea e masani ai,
  • Aua le 'ai meaʻai leaga, faʻasaina, e tusa lava pe laiti.

Faʻailoga pancreatitis, e pei o le maʻisuka, o faʻamaʻi e manaʻomia ai se toe iloiloga o le masani masani o le olaga ma le faʻasaʻoina o meaʻai. O le mulimuli i se taumafataga mo na o se taimi lē tumau o le a le aumaia ai se taimi umi mo le maʻi, o lea e tatau ai ona e faʻatautaia le taumafaina o le soifua maloloina ma lelei lelei e tatau ai i taimi uma. O sina taimi o le fiafia mai suti poʻo meaʻai vave e le mafai ona suitulaga i le lelei ma le soifua maloloina. E le gata i lea, o le faʻaalia o se togafitiga o gaosiga, e oʻo lava i oloa faigofie e mafai ona e kuka ai meaʻai moni.

Le faiga o le atinaʻe o pancreatitis ma le maʻisuka

E pei ona uma ona tatou matauina, o le pancreas e nafa ma le lua galuega autu i totonu o le tino.

FaʻamasinogaFaʻailoga taga
ExocrineO le gaosiga o le sua o le pancreatic o loʻo faʻatasi ma faʻamaʻi pala.
EndocrineO le gaosia o le insulin, lea e nafa ma le taofiofia o le maualuga o le suka i le plasma sugar.

O le mea e tupu ai le ita i le pancreas e aʻafia ai le gaosia o le vai pani ma le insulin. O le gau o le hormone e taʻitaʻia ai le mea moni o le glucose e ulu atu i le tino ua le mafai ona alu i se tulaga fesuisuiai (glycogen) ma teuina i totonu o le mea lagolagosua o le ate, faapea foi i le tino ma le maso.

O le maualuga o le suka e tau atu ai i le faʻaleagaina faʻaleagaina o sela o le pancreatic e maua ai le inisalini. E fesuisuiai ma le lava gaosiga o le hormone, e le mafai ona mafai ona faʻatino atoatoa ana galuega. O lenei tulaga e mafua mai i le le maua o le inisalini, ma e aofia ai le pancreatitis, ituaiga II o le maʻisuka.

Afai o le faʻaogaina o le tino e matua faʻaleagaina ai le gaioiga o sela ma faʻapogai ai i latou faʻaumatiaga, ona lamatia lea o le atinaʻeina o le maʻisuka (le atoatoa o le insulin).

E taua. E ui i le mea moni o le pancreatitis ma le maʻisuka e fesoʻotaʻi, o le atinaʻe o pancreatitis i le maʻisuka e le o taimi uma e matauina, ma le isi itu. O meaʻai talafeagai e faʻaitiitia ai le ono mafai ona atiaʻe ni faʻafitauli eseese o le maʻisuka. I nisi tulaga, o meaai paleni o le togafitiga autu mo le maʻi.

Vaega o le atinaʻe, ala ma mafuaʻaga ole maʻi suka pancreatogenic

Ua uma ona taʻua i luga o le mafuaaga autu mo le atinaʻe o pancreatitis o le ala sese lea o le 'ai. O le mea moni, i le taimi nei, e le masani tagata i meaai masani, faʻafeiloaʻi i meaʻai talafeagai, meaai mai supermarkets ma, sili atu ona leaga, meaʻai vave.

Nai lo le fafagaina faatolu i le aso, e nofo se tasi i luga o le laulau i le leva o le aoauli ma tumu lona manava i le otaota. I le gasologa o le aso, ua na o ni meaʻai i meaʻai e mafai.

Ae o le 'aiga o le afiafi e le tatau ona aofia ai le tele o kalori, ma aemaise lava gaʻo pe ulaula. E le gata i lea, o tagata e masani i le fafagaina o falai, ulaula ma le lelei o meaai i aso uma, o sui e faamuamua mo le atinae o pancreatitis.

O tagata e taumafaina le tele o le ava malosi, o meaʻai vevela, meainu inu gaosiga o loʻo aʻafia foi mo pancreatitis. A maeʻa le fanau mai, e faʻapipiʻi foi le pani i luga o tina talavou, o lea e sili ai ona taua le tausia o oe lava i masina muamua ina ua mavae le fanau mai o le pepe.

O le masaniga masani o le pancreas e leai se nofoaga pe afai o le tagata maʻi ua maua i le maʻi suka ma le pancreatitis. O le le lelei o le togafitiga ma le le amanaiaina o fautuaga mo meaʻai lelei e fesoasoani i le faʻaumatia o β-sela o le gland. Ae paga lea, e le mafai ona taofia le gaioiga o le oti.

O le faiga o le fesuiaiga o pancreatitis i le maʻisuka

Ua uma ona matou matauina o le vaitaimi o le atinaʻeina o le maʻisuka e faʻafeagai ma le talaaga o le pancreatitis chronic e masani ona umi se taimi. O le faamai ua taʻua o le pancreatogenic diabetes mitusitus, o lona togafitiga e tuusaʻo lava i meaʻai lelei e faʻapitoa ma togafitiga o le inisalini ma le faʻaaogaina o fualaau oona ei ai enzymes digestive.

O le atinaʻeina o le maʻisuka o le pancreatogenic e maua i ni tulaga.

Faʻatau togafitiga

Pancreatitis ma le maʻisuka fautuaina togafitiga. I le tulaga o le le atoatoa o le galuega o le enzyme o le pancreatic, e manaʻomia le togafitiga toe sui. E filifilia e le fomaʻi ni vailaau o sauniuniga o le enzyme e talepeina ai le puipuiga, gaʻo, ma faʻamaonia le metabolism o le carbohydrate.

O maʻi suka faʻatasi ai ma le inisalini e faʻalagolago e tuʻuina atu inisalini injections. Mo maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2, e leai ni inisiua e faia. O tagata maʻi ua faatonuina fualaau faasaina e maualalo ai le suka o le toto.

O se taumafataga ma suiga faʻaleagaina i le fausaga o le gasegase lapoa o se vaega taua o le togafitiga uma o le maʻi i se tagata matua ma se tamaititi.

Togafitiga o pancreatitis ma le maʻisuka e faʻamoemoe e taofiofia ai le faʻaleagaina o galuega i totonu o le paʻu. O le togafitiga ua fuafuaina e le endocrinologist e faalagolago i le talaʻaga o le maʻi, le ogaoga o le faʻaleagaina o togafitiga ma le faapalepale o le tagata.

Vaega o mea taumafa i le maʻi suka pancreatogenic

O le tuufaatasiga o faamaʻi e pei o pancreatitis ma le maʻisuka e mafai ai e se tagata ona mulimuli i se meaai faapitoa mo le toeitiiti atoa o lona olaga.

O ia meaʻai e tatau ona tuʻuese mai le taumafataga:

  • meaʻai vevela ma mea manogi
  • eseese suti
  • pastry ma falaoa paʻepaʻe,
  • meaʻai gaʻo ma falai,
  • mayonnaise
  • ulaula meaʻai ma sisi.
O le togafitiga o le maʻisuka ma le pancreatitis e faasaina ai le faaaogaina o meaai e aofia ai le tele o suka ma gaʻo.

I le i ai o se suʻesuʻega o le maʻisuka ituaiga II, e tatau ona faitau pea i taimi uma ia meaʻai gaʻo ma faʻaaogaina atoatoa le suka.

O mea taumafa masani i aso uma o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ma le mumunia o meaʻai e tatau ona aofia ai mea nei:

  • se vaega itiiti o fualaau aina fou
  • e le silia le 300 kalama o fualaau faisua,
  • e le sili atu i le 200 kalama o mea taumafa e maua i le protein,
  • e oʻo atu i le 60 kalama o gaʻo.

Tip. O le kuka e tatau ona faia i totonu o se faletua faalua poʻo le ogaumu. O le taumafataga o le aso e tatau ona fa 4 pe 5 taimi i le aso, talu mai le taimi e ulu atu ai meaai i le manava, e amata ona gaosia le sua pancreatic. O le masani i le tino i se pulega faapena o le a mafai ai ona faatonutonu le taimi e tatau ai le suavai i le tele o le tele.

Faʻamālōlō togafitiga

Ole togafitiga o tagata maʻi ma le pancreatitis ma le maʻisuka e faigata. Muamua lava, o taumafaiga uma lava e faʻatatau i le toe faʻafoʻiina o le gaʻololo i le tino ma le gaosiga o le eletene o le pancreas.

E masani lava, o le fomaʻi e faatonuina ai fualaau oona, statins (fualaau e maualalo ai le cholesterol) ma enzymes (fualaau e faʻamaonia ai le gaʻo gaʻo).O fualaau e sili ona taatele lea e talepeina ai gaʻo, proteins ma gaʻo, o le Pancreatin, ma e talafeagai faapitoa mo le maʻisuka ituaiga 2, talu ai o le togafitiga o lenei ituaiga o maʻisuka e masani lava ona aofia ai ma meaʻai talafeagai ma le toe faʻaleleia o faiga faʻasolosolo.

Pancreatin faʻaleleia le galuega elekene o le pancreas.

E taua. O vailaʻau faʻamalosi o pancreatitis i faʻatasi ma le maʻisuka e faia i ni tulaga. O le umi ole togafitiga atonu e tolopo mo se vaitaimi umi. O fualaau uma e tatau ona faia naʻo le faatonu e le fomaʻi. O le tagofia o le tagata lava ia e tau atu ai i taunuuga le mafaagaloina.

O le maʻi suka e manaʻomia ai le fesuiaiga o togafitiga, e faʻavaivai i lalo e faʻavasega le maualuga ole kulukose o le toto ma faʻatumu ai le le atoatoa o le insulin. E tusa ai ma le tulaga o le faʻamaʻi, o le tagata maʻi e faʻamaonia le inisalini o le inisalini poʻo le tagofia o fualaau.

Ae ui i lea, i le tele o auala, o le soifua maloloina o le tagata maʻi e faalagolago i le faʻaleleia lelei o mea taumafa. Ma, ioe, aua nei galo e ave le pancreatin mo le maʻi suka, lea o le a faigofie ai ona eliina ma gaosia meaʻai na maua i le manava.

Le faaaogaina o le 5p meaai mo pancreatiti

O le pancreatitis o se maʻi faʻamaʻi ma faʻalavelave faʻafuaseʻi ma le tele o mea. O se tasi oi latou: o le solia o tulafono masani o le taumafaina o meaʻai gaʻo, gasegase, vaisu i le ava malosi. Faʻaaloalo i tulafono faʻapolokalame faapitoa mo pancreatitis o le afa o le manuia o togafitiga.

O le pancreatitis diet ua mamanuina e suitulaga ma faaopoopo i le lisi ma mea na e le lelei ona gaosia ona o le le lava o enzymes pancreatic.

O nisi tagata gasegase e manatu o le falemaʻi meaai mo pancreatitis e le ese mai le taumafa 5a ma faaauau pea ona mulimuli i ana fautuaga. E mālamalama lenei mea ona o le toʻatele o tagata na togafitia muamua mo se taimi umi mo cholecystitis, cholelithiasis, poʻo le hepatitis. Latou te masani lelei i le laulau Numera 5a ma le 5, lea o loʻo faatulaga ai tulaga talafeagai o meaʻai mo nei faʻamaʻi.

Ae a iloa le pancreatitis, e tatau ona e suia le 5a taumafataga. Suiga e tupu i le faaleagaina o le pancreatic e manaʻomia le faasaʻoina o polotini, mea gaʻo ma le gaʻo.

O le meaai mo maʻi ma pancreatitis ua taʻua o le "5p." Na faateleina le maua o le protein i le 150 g (i le Numera 5 100-120 g), faaitiitia le aofaʻi o gaʻo (i le Numera 5 itiiti ifo i le 70 g) ma le gaʻo (i le Numera 5 itiiti ifo 300 g).

O tulafono lautele o loʻo kuka ma faʻaitiitia meaʻai.

Mea e Manaomia ai Meaʻai

O le tulafono ole taumafa ole tulafono ole 5p e le faʻaesea ai le faʻaaogaina o faʻamaʻi faʻamaʻi o le tino. E tāua tele mo le faʻateleina o le mamafa o galuega mamafa.

  • Kuki na o le kuka, uʻu, tunu pe uʻu. O le auala e falai ai ua matua faasaina.
  • Faʻaauau le vaʻaia o le okeni ua afaina e ala i le fesuiaʻiina o ipu uma mo le tulaga sili ona leaga o le maʻi.
  • E manaʻomia se faʻatonuga o le vevela (e leai ni fesuiaiga mataga mai le malulu ma vevela).
  • E taua le fafagaina o le maʻi i ni nai meaʻai, ae pe a uma 3-4 itula.
  • Aloese mai le tasi taimi le tele o mea taumafa, fafagaina e oo lava i meaai taumafa.
  • Faʻaauau pea le aoga o caloric i aso taitasi a itiiti mai o le 3000 kcal.

Fautuaina laulau o meaai e tusa ai ma le Povzner ia mafaufau i filifiliga mo taimi o le vevela ma tua atu, pe a uma le tiga, ae e taua tele le faatumauina ma faaauau pea meaai tatau ma le pancreatitis.

5p filifiliga mo meaʻai mo le faʻavavega o le pancreatitis

Faʻaaliga faʻapitoa o le pancreatiti ma le faʻalavelave masani i totonu o le gaioiga laititi (faʻamaʻi tiga, vomia, taoto, manava) e le faatagaina le tagata maʻi e 'ai i le masani masani. O le togafitiga e manaomia ai le fiaʻai atoatoa mai le lua i le fa aso. E le mafai ona e inu, i aso muamua e faʻatautaia ai le suavai.

A maeʻaeʻa le vomiting, tiga, o le uluai kopi o le 5p taumafa ua faʻamatalaina. O lona sini ia faʻaitiitia le faʻavaeina o le kulimi i totonu o le vai gastric ma mafai ai e le pancreas ona faʻaoʻo uma ona malosi i le faagasologa o le tauivi mo le ola.

O le taumafataga e mafai ai mo se taimi e le sili atu i le lua vaiaso, ona e le paleni le tuufaatasiga (o palatini e faaitiitia i le 60 g, gaʻo i le 50 g, gaʻolapeti i le 200-280 g, ma le aofai o kalori i le 1800 kcal). Ioe, o le moe ma le le lava o gaoioiga faaletino e fautuaina.

Meaʻai Taumafa

Aafiaga lelei i le faʻaaogaina o le suauʻu fuālaʻau, pe afai e te kukaina e tusa ai ma se fua faapitoa. E tatau ai ona ave ni fatu tetele se lima o pateta, tipi i totonu o se fasi poloka. A maeʻa lena mea, e tasi le kālati e faʻataʻitaʻiina, o le aniani tipi. Ina ia tofo, e mafai ona faʻaopopo i ai sina aofaiga o tamato, pikiaka.

O fualaau faisua uma e tuu i totonu o se paʻu loloto, sasaa i se ipu vai, māmā lelei ma togi i luga o le vevela vevela. A o lei tautua, ua teuteuina le ipu maeʻa i greens.

E taua mo se tagata maʻi i pancreatitis ia iloa le kukaina o iʻa mo le maʻisuka ma ituaiga eseese e filifili ai. E mafai ona e kuka kuka, iʻa e talafeagai mo lenei mea: pikeperch, pike, pollock, hake.

E mafai ona kuka le iʻa atoa pe tipiina i ni vaega. O le iʻa e tuʻuina i luga o fasi pepa alumini, faʻafefeteina i aniani akama, kāloti kuka, faʻaopopo le tele o le sua o le lemon, masima.

E 30 minute e kuka ai le ipu i le ogaumu o le ogaumu e 200 tikeri.

O se isi mea lelei i meaai pisapisao o le mea e teu ai kalo, e tatau ona e saunia na oloa:

  • 1 koko
  • 5 g pata,
  • 500 ml o susu
  • 1 fuamoa paʻepaʻe
  • 2 teaspoons semolina.

Faʻaopopo le afa o le sipuniti o le suka, sina kulimi suamalie e leai sona gaʻo ma se sipuniti o meaʻai e seleseleina.

O koko kāti e fufulu lelei, fufulu, tipi i ni fasi keke, ona suʻe lea i le suāsusu seia maeʻa faʻavela (i luga o le vevela vevela). Pe a vaivai le kāloti, ona latou tipi lea i se paluga, faaopoopo le suka, afa o le pata, semolina.

A maeʻa pe a paʻu le fusi i se paʻu, faʻafeiloaʻi ma le faʻaeteete i totonu o le kuka. Afai e manaʻo ai, e mafai ona faʻaopoopo i ai i le ipu se tamaʻi pulu, aisa po o ni vine. O le vai o loʻo totoe o loʻo faʻafeuʻuina i se masini tao, faʻafefete i falaoa. Puree ua sasaa i totonu o le meaola, lamolemole le luga, suauu ma le kulimi kirimulu i luga. Pudding ua saunia i totonu ole ogaumu seia oʻo ina lanu enaena.

E tatau ona maitauina o kāloti kuka ua i ai se GI maualuga.

Mafaufau i le tele o ituaiga o fualaʻau lea e mafai ai ona e kuka mea e tatau ai. O se meaai lauiloa o pancreatitis o le soupeti mamae.

Ina ia saunia sea ituaiga meaʻai, e tatau ona e faia laasaga nei:

  1. Muamua e tatau ona e ave ni aano o moa, tipi i ni fasi vaega ma faʻala. Aʻo sauni le aano, e tatau ona faʻamafanafana ma vavae ese mai le ponaivi. A maeʻa lenei mea, o le a maua mai ai aano o manu e ala i se mea e fai ai meaʻai manu ma se masiʻi laitiiti.
  2. Aʻo saunia le aano o manu, ona tatou faʻaauau lea i le sauniuni o le susu mai fualaau faisua. Ina ia faia lenei mea, ave pateta, kāloti, pasesa, kapisi ma faʻafefe i latou mo le 30 minute. O fuālaʻau faʻatau e tatau ona taina, ae i ni fasi lapopoa. A uma ona tapena le susu, e tatau ona fufulu e ala i le susu.
  3. Matou te manaʻomia se mea suamalie e faʻaopopo ai meaʻai gaʻo. A maeʻa lena, o le mea e maua ai le mea faigaluega e tuʻuina i luga o le afi ma aumai i se faʻala. A maeʻa le susu, e mafai ona faʻaumatia. Ae ia faʻalauteleina atili, e mafai ona e faʻaopopoina se paluga-susu susu. Ina ia saunia, e tatau ona e faʻafefiloi le kulimi i le suāsusu ma tuʻu le afi. Pe a faʻafefiloi le paluga, faʻapipiʻi i le sua mama ma tuʻuina i luga o le laulau.

O sea ituaiga o meaʻai e aoga ma lelei mo maʻi ma pancreatitis. O se fua e sili atu ona faigofie e mafai ona faia vave:

  1. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e kuka le koko ma le araisa.
  2. Lanu le kāloti i totonu o se laʻau lelei, ma le araisa i totonu o se sieve.
  3. O le mea na mafua ai le masini e faaopoopo atu i le suka o le fualaʻau ma kuka mo le 5 minute.

A maeʻa lenei mea, ua sauni le supa e 'ai, ae faʻaopoopo le' ai, e mafai ona e faʻaopoopo le 5 kalama o le pata.

O meaai e faʻatagaina i luga o se meaai i le taimi ma pe a maeʻa le pancreatitis e mafai ona faʻatasi ma le isi. E aoga le saunia mai ia i latou o laʻau autu ma isi mea taumafa, meaʻai ma faʻasaga i taumafataga faalevaiaso i le vaitau o le faʻamagaloga.

Laʻau gaʻo gaʻo

E mafai ona saunia ni cutlets vaovao i ni laasaga:

  1. Tuʻu le afa kilokalama o meaʻai e maualalo le gaʻo e ala i se mea e teu ai meaʻai poʻo se mea e gaosi ai meaʻai, faʻapipiʻi le sipisi ma le logo.
  2. Toto i fafo meaʻai. Afai e tatau ai, ia toe togi. Faʻaopopo sina masima, faʻafefiloi, fai patties ma ave mo le afa itula i le malulu.
  3. Faʻapipiʻi meaʻai i totonu o se fafie faʻalua, faʻafefe mo le afa itula.

Fafagaina aano o manu

  1. Palu le selau kalama o le fusi. Skip e ala atu i se mea e teu ai meaʻai poo le suauu.
  2. Faʻaopopo le kulimi moa, masima ma le masima i meaʻai moa, faʻafefiloi.
  3. Tuu le masini i se moa, kuka mo le afa itula mo se ulugalii.
  4. Uu se sipuniti o le pata, faʻaopoopo le afa o le sipuni o le falaoamata o le saito, faʻafefe mo ni nai minute, lelei. Auauna ma fai se ipu i se sau.

O le pati pateta ua tumu i aano o manu

  1. Palu le afa afa kilokalama o pateta pateta. Faʻamaʻei.
  2. Skip le afa kilokalama o aano o manu e aunoa ma le gaʻo ma se siʻosiʻiti sosolo e ala i se mea e teu ai meaʻai, faaopoopo le moa moa i aano o manu.
  3. Tuu se centimeter layer o paluga pateta i totonu o se fuga. Faʻasalaga meaʻai i le pito i luga, ufiufi i le vaega o le mama ma gaʻo le pito i luga i le suauu.
  4. Pipi mo le afa itula.

Fautuaga ma Fautuaga Lautele

O suʻesuʻega a le falemaʻi ua faʻaalia e faapea, ina ia mafai ona maua le faʻamagaloina tumau i le pancreatitis ma le maʻisuka masani, e manaomia e le tagata gasegase, muamua lava, ia 'ai saʻo. E taua foi le inu tele vai. E fesoasoani i le lelei o le 'aiina o meaai, faʻamaonia le paleni o le masima ma fesoasoani e aveese mea leaga mai le tino.

O se paleni taumafa ma le fesuiaiga o togafitiga e faʻaleleia ai le lelei o le olaga o tagata gasegase. O le a taʻu atu e le fomaʻi ia oe meaʻai e faatagaina mo le pancreatitis ma le maʻisuka, filifili se meaʻai ma faʻatonu se togafitiga. O nei fuataga i le 80% o mataupu e mafua ai le faʻamalolo umi.

Meaʻai Faʻapitoa mo Pancreatitis ma le Faʻatonuina o Meaola

O le tulafono faavae o taumafa mo pancreatitis o le paleni lea o le taua o taumafa o mea taumafa ua 'aina. E tatau ona faʻaititia le aofaʻi o le porotini, faʻaitiitia le faʻaaogaina o vailaʻau faʻataʻitaʻi ma faigofie le fuainumera o mea totino ma meaola.

O meaʻai faʻamalosi-protein e maua ai se aoga aoga i faʻamaʻi pipisi. E maua mai popo i meaʻai: aano o manu, iʻa, soya, fuamoa moa ma nati.

E tusa lava po o le a le talafaasolopito o le maʻisuka, e taua tele le taumafataga ole vaega. O le faiga e aofia ai le 6 aʻai i le aso i vaega e sili atu i le 300 g.

Mo le togafitiga o faʻasalaga ma faʻasalaga masani o le pancreas, o le laulau meaai faapitoa Nu.5p ua atiaʻe. Mo le maʻisuka, faʻaaogaina le numera 9.

Mo maʻi ma le pancreatitis, e taua le aua nei faʻaosoosoina se pule malosi o le vai gao, e pei o se maʻi o le manava. O se faʻaopoopoga o mea e maua mai i le eleʻele chlorhydrate e mafua ai le gastrin production. O le hormone e faʻaosofia ai le pulefaʻatasia o le pancreas, ona enzymes digestive ma insulin. Mai le taumafataga e manaʻomia ona tuʻuese meaʻai vevela ma mea 'aila, ipu e faʻafefete ma ulaula. E faasaina le inu ava malosi.

O le taumafataga mo maʻi mama, faʻapea foi ma pancreatitis, e aofia ai le kukaina o ipu mo se ulugalii poʻo le kuka, faʻafefe ma faʻamafanafana. O aafiaga o le masini ma le fesuiaiga o le vevela e afaina tele ai le mucosa gastric, mafua ai le mumū ma le gaosia o enzymes pancreatic.

Mea e mafai ma e le mafai ona e faia i le pancreatitis ma le maʻisuka

O le 'ai ma le pancreatitis e manaʻomia i taimi uma i se mafanafana, mai le vevela ma le malulu ipu e tatau ona lafoai. O le lisi e masani lava ona puleaina e meaai e maua i le popo, ma o meaʻai gaʻo ma gaʻo e tipi i lalo ifo. E faasaina le faʻaaogaina o na meaʻai e tele naua le palapala.

O le pancreas ma le digestive tract e mafai ona puipuia i le tele e mafai ai mai le kemikolo ma le faʻaaogaina o masini ona o le kuka i totonu o le ogaumu. E aoga foi le kukaina o meaai, ma fesuisuiai ao le i faaaogaina.

Fomaʻi faʻamalosi e tatau ona lafoaʻi oloa, lea e aofia ai le tele o fiber. O le avega o le kalori i aso taitasi e tatau ona i totonu o le 2,000 kalori. E le gata i lea, latou te inu le itiiti ifo i le 1.5 lita o le vai mama, e tatau ona faalagolago i le mafanafana ma le inu.

O le vailaʻau faʻasolo o le lisi mo le aso e faapenei:

E lua ni filifiliga mo le laulau o meaai Numera 5. Afai o le maʻisuka ua maua i se ituaiga faʻafitauli o le maʻi, o le a tuʻuina atu ia te ia se laulau e 5 a, ma se foliga masani, laulau 5b o loʻo faʻaalia.

O le taumafataga Numera 5a ua aiaia mo le faaaogaina o le sili atu i le 1700 kalori i le aso, o mea uma lava e tuuina atu i le tagata maʻi i se pepa e tapena ma le faaeteete. Mafai ona le faʻatagaina oloa e faʻateleina ai le galuega faalilolilo o le pancreas. I le faaopoopo atu i le mekasini faavae, o loʻo i ai faʻasalaga mausali i le masima o le laulau - o le maualuga o le 10 g i le aso.

Taumafa e tatau ona vaevaega, a itiiti ifo ma le 6 taimi i le aso, ia e mautinoa e tu i se taimi patino. O le umi o ia ituaiga o meaʻai e faʻatatau i le maʻisuka e faʻalagolago i le ogaoga o pancreatitis, ae i le averesi e 7 aso.

O le Fuataga 5b e faatonutonuina ai le 2700 calories i le aso, ma o le vailaʻau kemini o ipu e pei ona taʻua i lalo:

  • gaʻo (maualuga 70 g),
  • carbohydrates (e oʻo i le 350 g),
  • polotini (e le silia le 140 g).

O le eseʻesega o lenei laulau e le o vaʻaia teuteuga ma aano o aano o manu, e tatau ona faʻaitiitia le gaosia o le faasela e le pancreas. O mea taumafa o loʻo faʻaaogaina i le fugalaau.

Ina ia faʻateʻa ese le tele o tiga ma le le lelei o faʻaʻailoga o pancreatitis, e tatau ona e puleaina au mea taumafa. Afai e te le o tausisi i se meaai faapitoa, ona le tuua ai lea o se tagata na o faailoga o le faamai.

O le mea lea, o le mea muamua e manaʻomia mai le maʻi o mea lelei poʻo le taumafa. Muamua, mafaufau pe o a meaai e tatau ona aofia ai i le taumafa a se tagata o loʻo maʻi i se isi ituaiga o maʻi.

Mo au faʻamatalaga! Ina ia faʻaitiitia le avega i luga o le paʻu ma faʻavave le faʻapalapalaina o meaai, e fautuaina e fugalaau fualaau faisua ma saunia salakeke pe faoa sou sou mai ia i latou.

O le mea lea, o oloa nei e tatau ona aofia i le taumafataga:

  • pateta
  • paka
  • zucchini
  • meaʻai
  • kāloti
  • lanu meamata
  • pepa suamalie.

E oo lava i tamato ma kapisi e tatau ona kuka, lea e mafai foi ona faaopoopo i soupe poo salati, ae o le taimi. O le meaai e tatau ona faia i le paukini faʻamalosia ma iodine.

Ma o iodine, i le isi itu, e fesoasoani i le toe faʻafoʻiina o mea ua faaleagaina, faʻapea foi ma le faʻamautuina o lona gaioiga. O le mea lea, o beets e mafai ona 'aina i aso uma ma aupito sili ona lelei i luma o le taumafataga autu.

I le faaopoopo atu i le mea moni e faapea o loʻo i ai mea e iloa lelei e mafai ona faʻaumatia i pancreatitis, e tatau ona e faʻalauteleina lau taumafataga faalevaiaso. Ina ia faia lenei mea, o le a tatou iloiloina se mea e tatau ai mo le pancreatitis mo le vaiaso.

O meaai paleni paleni i totonu o le pancreatic pancreatitis ua faatonuina e le fomaʻi e leʻi muamua atu i le tolu i le fa aso pe a maeʻa le anapogi.

O le tele lava o taimi, o le laulau numera 5 e filifilia e fai ma taumafataga maloloina, lea e talafeagai mo tagata mamaʻi toetoe lava o tausaga uma. O lona lisi autu e fesoasoani i le toe faʻaleleia o le malosi o le tino, faʻaleleia mo le leai o vitamini ma minerale, faʻapea foʻi ma le faʻaitiitia o le avega mai le totoga fatu.

O le diet 5 e mafai ona i ai nei i ni faʻaliliuga se lua:

  • Meaʻai malosi ma iʻa,
  • Kapisi, togafiti, kālati ma aniani,
  • O suauu uma e matua faʻasaina,
  • Legumes
  • Margarine ma Pork Fat
  • Meainu gaosini, vai malosi ma le kofe,
  • Suamalie.

O le mea e lelei ai, o tagata mamaʻie maua i le maʻisuka ma pancreatitis e tatau ona tausisia i taimi uma se taumafataga i meaʻai kuka, pe uʻu. O le gaosiga o mea taumafa e agamalu mo totoga o le gastrointestinal tract.

E oʻo mai i le taimi nei, e leai se faʻataʻitaʻiga masani, ae o tagata atamamai uma e malilie i se mea se tasi: e manaʻomia le faʻavaveina o taumafa ma fualaau mo le manuia togafitiga o lenei maʻi.

I le maʻi pancreatitis i le aso muamua, e le tatau i le tagata maʻi ona 'ai se mea. I lenei vaitau, e na o le vai lava e mafai ona ia faʻaaogaina e aunoa ma le kesi O le umi o le anapogi e fuafuaina e le fomaʻi i le falemaʻi o loʻo nofo ai le tagata maʻi, o nisi taimi e mafai ona oʻo atu i le 3 aso.

E le mafai ona togafiti i le tino pancreatitis i le fale, o se tulaga sili ona matautia, lea, e aunoa ma se togafitiga faafomai, e mafai ona iu ai i le oti. I le faʻaopopo atu i le faʻamaonia mai meaʻai, i totonu o se falemai e maua e se tagata vailaʻau, ma afai e tatau ai, ua togafitia o ia.

A maeʻa ona faʻasolosolo pea, o le tagata maʻi e faʻataʻitaʻiina se taumafataga le lelei, o le mafuaʻaga o le toe faʻafoʻiina o le pancreas ma faʻamaonia le tulaga lautele. O le faifai pea o meaʻai e tatau ona mucous ma masusu, paʻu i se mashy state.

O gaʻo ma gaʻo paluga i lenei vaitau ua faʻaitiitia, ma e tatau ona i ai faʻamalosi i le meaai i le tele o mea. O loʻo i ai le faʻatautaia o kalori i aso taitasi, lea e fuafua e faʻavae i le mamafa o le tino, tausaga, ma maʻi faapitoa o le maʻi.

O lenei tulaga faatauaina o le tagata lava ia mo tagata maʻi taitoatasi, ae i soo se tulaga lava, e le tatau ona maualalo ifo i le 1700 kcal i le aso.

O mataupu faavae o mea taumafa e tatau i se tagata maʻi ona matauina i le taimi umi o pancreatitis:

  • ogaoga o le matelaina i le vaitau ua fautuaina e le fomai,
  • teena o le ita, meaʻai suamalie ma le vevela i le gaioiga o le faʻasolosolo o mea e le talafeagai,
  • 'ai sina meaʻai
  • o le tele o taumafa protein i le taumafataga.

O sea ituaiga taumafataga e mafai ona tumau mai le vaiaso i le masina ma le afa, e faalagolago i le fua o le faʻaleleia atili o le tulaga o se tagata ma le ogaoga o le pancreatitis. O le meaʻai lava e tasi e faʻamaonia i le tagata gasegase ma faʻamaonia le tulaga masani o le maʻi.

E le pei o le pancreatitis, i lenei tulaga, e mafai ona togafitia le tagata maʻi i le fale. Ae e mafai lenei mea pe a maeʻa ona pasia uma suʻega suʻega manaʻomia, pasia se suʻesuʻega auiliili ma talanoa i se fomaʻi.

E masani lava, e le aofia ai togafitiga faʻapitoa, e manaʻomia se suʻesuʻega faaopoopo e manaʻomia e le fomai tipitipi, ma e mafai ona manino le ituaiga pancreatitis o le tagata maʻi na atiaʻe

I le vaitau o le toomaga (faʻamagaloina) o pancreatitis, o le meaʻai e leʻo ese mai le masani masani o le maʻisuka. O le faʻavae o le lisi e tatau ona avea ma fualaʻau maloloina ma meaʻai, gaʻo ma iʻa. O togafitiga mafanafana o mea e gaosia e sili ona lelei pe a kuka. E le gata i lea, o fualaʻau ma aano o manufasi e mafai ona tusitusi, ae tatau ona faia lenei mea e aunoa ma le faʻaopoopoga o gaʻo ma suauu.

O le tele o taimi, e le fautuaina le faʻaaoga o fualaau kuka ma gaʻo meaʻai mo tagata mamaʻi ma pancreatitis. O gaioiga e pei o le faʻavelaina, loloto-frying ma le gaugau e faʻasaina foi. E sili atu ona saunia le suka i le sua o le fualaʻau, ae faʻatasi ai ma le faʻamalologa umi, e mafai foi ona e faʻaaogaina le gaʻo aano o manu (pe'ā uma ona faʻafeiloaʻi vai).

Pe a kuka le vasega muamua ma le lua, e le manaʻomia le faʻaaoga o aniani ma le kalaka. Latou te faʻaleagaina le membrane mucous o le tino o meaʻai ma faʻaleagaina ai le pancreas mumū.

I meaʻai a manu, e sili ona lelei le faʻaaogaina o pulu. Aʻo leʻi kukaina, e tatau ona aveese le paʻu mai le aano o manu, aveese uma ponaivi ma faamama mai ata gaogao.

Ina ia saunia meaʻai mo se tagata maʻi i le pancreatitis e aʻafia ai i le maʻisuka e sili atu le filifilia o se pipi, moa ma le lapiti. I le vaitau o le faʻamalologa faaumiumi, e mafai ona e folasia le lafumanu i totonu o le taumafataga, ae e sili atu ona lelei le faʻamagaloina o puaa ma le pato.

O le iʻa, hake, pollock, cod ma vaitafe vai e fetaui lelei mo nei tagata gasegase. E mafai ona kuka pe fufulu fualaau faisua.

O nei tagata maʻi e le mafai ona kuka kuka i luga o le fagu iʻa, talu ai e mafai ona faʻavevesi ai le paʻu o le pancreas.

O mea inu, e sili ona lelei le faʻaaogaina o le tilotilo ma le suamalieina o fualaau aina e aunoa ma le faaopoopo o suka.

O fualaau suamalie ma sua e leʻi faʻafefeteina e le tatau ona onāina e se tagata maʻi, talu ai o loʻo aofia ai le tele o fualaau aina suamalie. E sili atu le 'ai o fua i le paluga (apu, bananas), e ui o nisi taimi, ae e te lagona lelei, e mafai ona e gafatia sina fua o fualaau aina.

Pe a filifilia i latou, e tatau ona e gauai atu ina ia latou le maua se tofo fiafia. I fua, o le mea sili lea mo tagata mamaʻi e 'ai ai apu, plums, banana, ma apricots.

Ae e oo lava i le paʻu mama mai ia fualaau aina e tatau ona aveeseina.

O le falaoa, i le mataupu faavae, e le fautuaina mo le maʻisuka, o lea pe afai e mafai, e tatau ona alofia. Faatasi ai ma le pancreatitis, na o fusi e faia mai i falaoa o le saito e faatagaina, ae o le faasinomaga glycemic o lenei oloa e maualuga tele, o lea e sili atu ai le aua le taumafaina.

I le seneturi 21, i le faanatinati e fai le tele, ua galo i tagata le soifua maloloina. Faʻalavelave i le tamoe, meaai le lelei, le faʻaaogaina o meaʻai e afaina ai le tino, popolega, masani leaga - e le o se lisi vaivai, o se tasi o mea e aʻafia ai le gastrointestinal tract aemaise o le tulaga lautele i lona atoaga.

E mafua ona o se lagona le lelei o le setete o le soifua maloloina. Tagata e faʻamaonia lo latou le amanaiaina ona o le leai o se taimi avanoa. O le alofaga e le saʻo i taimi uma.

O se taunuuga o mafuaʻaga o loʻo i luga i luga o le gastrointestinal tract o le faʻateleina lea o le gastritis ma le pancreatitis. Ina ia faʻamaonia le faagasologa o le faʻapalapalaina, o le a fesoasoani i se mea na faia lelei ma filifilia lelei mo se tulaga faapitoa ma le pancreatitis ma le gastritis.

Fautuaga masani mo meaʻai mo pancreatitis ma gastritis

Fautuaga faʻamaʻi e talitutusa. Pe a mafaufau i le tulaga o le tino o le tino, e iloagofie ai o le pancreas e tu saʻo i luga o le manava. O le le lelei o le galueaina o le pancreas e mafua ai le manava o le manava, o le paleni o le alkali ma le malosi o le mea e faalavelaveina - o le taunuuga o se mea leaga i le pancreas.

Faatasi ai ma lenei taamilosaga o faiga o fualaau oona, matou te otootoina ai fautuaga autu mo le televave o gastritis ma pancreatitis:

  1. E tatau ona eli maeʻaeʻa meaai i le taimi o kuka, pe a faʻaumatia - maeʻaeʻa.
  2. O le kukaina o mea e fiafia i ai e tuʻuina i le vavala, tao tao, taoina pe fufulu ipu. Fans of dishes with a crust golden should forget about their own weaknesses for such food, use foil for baking.
  3. E tatau ona e 'ai e masani,' ai i ni vaega laiti mai le pama o lou lima.
  4. Meaʻai e faʻamafanafanaina.
  5. E sili atu le lafoai o le masani o le inuina o meaai i le vai, e sili atu le inu i le itula e tasi pe a uma le taumafataga autu.
  6. O le a talafeagai le atiaeina o se ituaiga taumafa ma tausisia lelei, e aunoa ma le tuuina atu o le toomaga.
  7. Ae e te leʻi alu i le moega, e le tatau ona e 'ai, e sili atu le faʻaputuina o le meaai mulimuli i ni nai itula ao le i malolo.

I nei aso e sili atu ona faigofie le taitaia o se olaga ola maloloina, taumafa lelei, mea e faʻaogaina i le umukuka e laveaʻiina - o se mea faʻaleleia ma se masini faʻaleleia afi, o le mea e tasi o le manaʻo e 'ai saʻo.

Tuua Lau Faamatalaga