Manua o vae mo le maʻisuka

O nisi o faʻafitauli o loʻo fesoʻotaʻi ma fesoʻotaiga vavalalata; o le gaʻo ma le maʻisuka o loʻo i ai i nei faʻalavelave. O le faʻaogaina o faʻamaʻi faʻamaʻi i tagata mamaʻi ma le maʻisuka e tele taimi e maualuga atu nai lo tagata soifua maloloina. O le mafuaʻaga mo le atinaʻeina o togafitiga o le uiga o le maʻisuka e faʻamago ese ai le paʻu ma le pa'ū, ma o le faʻaititia o le faʻamaʻaʻaina o le tino e mafai ai ona salalau faʻafuaseʻi faʻamaʻi faʻapitoa.

E TATAU ONA ILOA! E oʻo lava i le maʻisuka maualuga e mafai ona faʻamalolo i le fale, e aunoa ma se taotoga poʻo falemaʻi. Tau lava faitau le mea na fai mai Marina Vladimirovna. faitau le fautuaga.

Le mafuaʻaga o faʻamaʻi masani faʻaleagaina i le maʻisuka

O faʻamaʻi faʻamaʻi e masani ona aʻafia ai se maʻi o le maʻisuka. O tagata mamaʻie maua i le maualuga o le kulukose o le toto e faigofie lava i le atinaʻeina o meaola ninii. O le mafuaʻaga o lenei tulaga o loʻo taoto ai i le autu o le maʻisuka - sili atu le suka. O le suāsusu o se faʻaleleia o eleele mo meaola ninii e faʻaosofia ai le atinaʻeina o faʻamaʻi.

E faaitiitia vave le suāuʻu! O le maʻisuka i le taimi e mafai ona taʻitaʻia ai le tele o faʻamaʻi, e pei o faʻafitauli o le vaʻai, tulaga paʻu ma lauulu, maʻi o le tino, gangrene ma oʻo ai i le paʻu o le tino! Sa aʻoaʻoina e tagata aafiaga tiga ina ia faʻavasega ai a latou sukū. faitau i ai.

O mafuaʻaga mo le manaʻoga e atiina ae micro microganganisms i le maʻisuka o mea nei:

  • o le i ai o le faateleina o le suka i le afu,
  • tuʻinanau i vaʻa ma manuʻa i luga o le paʻu,
  • faaitiitia le malosi o le malosi o le tino ona o le le lava o le toto,
  • se aofaiga tele o suka i totonu o le toto, e fesoasoani i le salalau o meaola ninii.
Toe foʻi i le laulau o mea

Ituaiga ma ituaiga o togafitiga

O le ituaiga o togafitiga e faalagolago i le pathogen ma le nofoaga o le liona, lea o loʻo taulaʻi ai le taulaʻi o le maʻi. O le mea e sili ona taatele o le gasegase o le fungal pathologies o fatuga o le ituaiga o Candida. O ia vaega o le tino e masani ona aafia:

O le sili ona faigofie i tagata e maua i le maʻisuka o fao ma vae. Faʻaleagaina muamua faʻamaʻi muamua nai lo le uluaʻi faʻaalia. I le maʻisuka, i le taimi lea, o meaola faʻapomaʻi e salalau i le vae atoa ma e mafai ona aʻafia ai isi vaega o le tino, o se faʻalavelave e taʻua o le maʻisuka vae ua atiaʻe. O le faailoga muamua o le onychomycosis o le taimi lea o le tosovae o le tagata maʻi e faʻapouliuligia ma vaivai, ma faʻamalologa foliga, faʻaauau ma faʻaumatia le fagu fagu.

O le gasegase i le maʻisuka e mafai ona tupu i se foliga sili ona faigata, ona o le maualuga o le suka i totonu o le tino, lea e fafagaina ai meaola ninii ma e mafai ona tupu i se foliga masani. O tagata mamaʻi e faʻateleina le inisalini i totonu o le toto e faigofie ona faʻanofo ona o le vaivai o le microcirculation i capillaries.

E faʻafefea ona togafiti i le maʻisuka?

O le togafitiga o maʻi faʻamaʻi i maʻi ma soo se ituaiga o maʻisuka e faigata pe a filifilia fualaau faasaina. Ole tele o fualaau oona, e le gata i le lautele ma le pito i luga, e le fetaui mo tagata mamaʻi e iai le endocrine ma le totoga. E le gata i lea, o aʻafiaga o le togafitiga faaumiumi faʻatasi ai ma faʻamaʻi faʻamalolo e mafai ona faʻaosofia ai faʻamaʻi pipisi o loʻo maʻi ai le maʻisuka.

E tatau ona togafitia i le maʻisuka ma isi maʻi i le maʻisuka pe a oʻo mai uluaʻi faʻamaoniga ma naʻo le maea ai o suʻega ma faʻatalanoaga ma le dermatologist ma le endocrinologist.

E sili atu ona faigofie le togafitia o fao e maua ai le maʻisuka e ala i le faʻaaogaina i le lotoifale. I le laasaga muamua, e mafai ona togafitia lelei se faʻamaʻi pipisi i mea manogi, pulumu poʻo vaifofo. Ae pe a liu manua ma faʻanoanoa ia fao, e mafai e le togafitiga o le a le fesoasoani, o le mea lea, e le mafai e le tasi ona faʻatagaina se faʻalauiloa o le maʻi. Pe a filifilia togafitiga, e tatau ona faʻalogo lelei ina ia mafai ona faʻaaogaina fualaau oona ma i latou, ona o le togafitiga o le galo e mafai ona ola i ni nai masina, ma o le a le mafai e le tagata gasegase ona faia e aunoa ma togafitiga togafitiga.

E na o se fomaʻi e mafai ona faʻamaonia vai. E le fautuaina i latou e liliu atu i togafitiga faʻaleaganuʻu, aua e mafai ona iai se eseesega o meaʻai mo se tagata e maua i le maʻisuka nai lo tagata soifua maloloina. Pe a togafitia togafiti fao i se tulaga ua le amanaiaina i tagata gasegase masani, o le taotoga e sili ona vave ma sili ona aoga. Ae mo le maʻisuka, o lea ituaiga taualumaga e mafai ona lamatia ona o le gasegase toto.

Fautuaga faʻasao

E faigata ona togafitia maʻi faʻamaʻi ma e manaʻomia tele le taimi, e sili atu ona faigofie le mulimuli i ni lapataiga faigofie e aloese mai ai i le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi. Fautuaina e usitaia ia fautuaga:

  • Aloese mai nofoaga e mafai ona e maua ai se mea malie. Tetee mai le savaliga sopo i saunasiga faʻatasi, baths, vaituloto ma matafaga lautele.
  • Faʻaaoga pea mea tau tumama ma mea faigaluega mo le manicure ma le pedicure. Asiasi i se tagata tomai faapitoa faatuatuaina o loʻo iloa e uiga i le tagata suʻesuʻega.
  • Tuuina atu le fiafia i seevae mafanafana o loʻo faʻaalia ma e le afaina ai le vae. E le fautuaina i latou e fai seevae poʻo isi seevae i se pati, ma fai a latou lava totini pe a faʻatau ma filifilia se seevae.
  • O faila, totini ma laʻei e tatau ona faia mai fausaga masani, latou te faʻafefe le susu i le taimi o le afu ma e le faatagaina le susu e faʻaosooso ai le maʻi.
  • O seevae susu ma vae i le maea ai o vai. E le fautuaina i latou e nonofo i le vai vevela mo se taimi umi. O se mafanafana mafanafana, puupuu ma le susu e aoga tele.
  • E tatau ona siaki vae ma isi vaega o le tino mo manua laiti. Taulimaina ma togafitia faʻamaʻi faʻatasi ma se visepisi ua fautuaina vave.

O fao manulele, e le gata o se mea e le mautonu, ae o se faailoga foi o le atinaʻeina o se togafitiga ogaoga. O faʻalavelave o le tulaga i se maʻi suka o le maʻisuka e tatau ona faʻaumatia vave, aua e mafai ona latou faʻaosofia ai suiga le talafeagai i le tino. E tatau ona mataʻituina lelei le maualuga o le suka i totonu o le toto ma faʻafesoʻotaʻi i se fomaʻi pe afai o le le faʻavauvau, faʻaleleia poʻo le susunuina, o faailoga muamua ia o le atinaʻeina o se maʻi faʻaleaga.

E foliga mai e le mafai ona togafitia le maʻisuka?

O le faʻamasinoga i le mea moni o loʻo e faitauina nei laina i le taimi nei, o le manumalo i le tau faasaga i le maualuga maualuga o le suka o le toto e le oi ai i lou itu.

Ma ua uma ona e mafaufau e uiga ile togafitiga ile falemai? E manino, aua o le maʻisuka o se maʻi sili ona leaga, lea, afai e le togafitia, e mafai ona iu i le oti. O le fiainu, vave vave, faanenefu le vaaiga mamao. O nei faʻamaoniga uma e masani ai oe muamua.

Ae pe mafai ona togafitia le mafuaaga nai lo le aafiaga? Matou te fautua e faitau se tusiga i togafitiga o maʻisuka o loʻo iai nei. Faitau le tusiga >>

E faʻafefea ona masalomia o se mea malie lenei?

Mycosis o le fagu fagu o loʻo i ai faatasi ma se suiga o le lanu o le fao, o lona faʻasalalau poʻo le faʻamalo. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o le mafiafia o le fagu fagu e mafua ai se isi mea matautia: pe a fai ni seevae, o le a sili atu le mamafa i luga o le tamatamailima, ma o se taunuuga, o le maʻi suka o le maʻisuka e mafai ona faia.
A aʻafia le paʻu i le paʻu, o mea nei e tupu: o le vevela, ita ma le mumu i le va o tamatamailima.

Afai e te masalomia se maʻi afaina, ia faʻafesoʻotaʻi lau endocrinologist ma le dermatologist. Na o le fomaʻi e fuafua le togafitiga talafeagai.
Meafaigaluega faʻaonapo nei e mafai vave ona feagai ma se faʻamaʻi pipisi. O le faʻaaogaina o vali mo togafitiga e mafai ona le aoga pe afai o mea filifilia e faʻaleleia atili ai le susu i le va o tamatamailima. Faalagolago i le manatu o se tagata tomai faapitoa. I le vaitaimi ole maʻi pipisi, faʻaaoga togafitiga fautuaina. Tausia masani mea e faʻaleleia mo le faʻasolosolo pe ae feagai ma le faʻafitauli.

O le a le puipuiga e mafai?

I le puipuia o le mecoses, e manaʻomia ona togafitia le paʻu i aso taʻitasi ma vailaʻau manaia, e aofia ai faʻasolosisi ma antibacterial.
O le Taʻilia o le Falemaʻi o le Diaderm ua fautuaina mo le paʻu ma le maʻisuka e faʻafetaui nei tulaga ma ua uma ona suʻeina i le falemaʻi. O le mea oona - undecylenic acid diethanolamide - e galue agai i faʻamaʻi autu o maʻi faʻaleaga. Ole suāsusu taua ole pepa, lauti ma lemoni e faʻaalia ai le antibacterial ma faʻagasolo faʻavaomalo taualumaga. Urea ma glycerin tausi le paʻu e puipuia ai mai le faamamaina, faʻamalie lelei ma puipuia le faʻavaeina o sana.

Faʻalogo i le mea moni e faapea o le maʻi suka e mafai ona faʻateleina, aemaise lava i vaitaimi o le hyperglycemia. O lenei mea e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le faʻavave o le diaper, lea e mafai ai foi ona maua ai siama faʻaleaga. Vaʻaia pitonuʻu e mafai ai e le diapers ona vave faʻaleagaina; faʻaaoga le kulimi faʻasolosolo ma le paʻu o le paʻu ma le paʻu o le zinc, mo se faʻataʻitaʻiga, kulimi diadim.

Inisua pipisi i le maʻisuka

O siama pipisi e mafua ona o faʻamaʻi pipisi o staphylococcal.

I tagata e mamaʻi maʻisuka, O le tele o taimi, o faʻamaʻi pipisi e pei o le:

  • Barley (mumu o le gland cartilage gland)
  • Laʻau
  • Folliculitis (mumu o le lauulu lauulu)
  • Carbuncle (faʻamaʻi pipisi o le paʻu ma mea faʻapipiʻi)
  • Faʻamaʻi pipisi i fao

BarleyFaailoga mumu, fulafula, tiga, lagona i mata. E le gata i lea, o nei faʻamaoniga e o mai faatasi ma se vaʻai itiiti o le vaʻai, loimata o mata, se lagona e iai se mea ua i totonu o le mata.

O le maʻisuka e aʻafia ai le setete o le masimmu, ma faʻaitiitia ai le tetee o le tino i faʻamaʻi pipisi, o le mea lea o le karite e masani ona tupu i le maʻisuka.

Auala e aloese ai: Afai e te mataʻituina lou ola maloloina aʻo e tausia le maualuga o le hemoglobin glycosylated i lalo ifo o le mafai, ona faʻaititia le faʻafitauli o le maʻi. E taua le matauina o le tumama o le tagata lava ia: fufulu fufulu ou lima i taimi uma, aua le fufulu ou mata.

Laʻau. Paʻu o le paʻu na mafua mai i le siama Staphylococcus aureus, lea e ulu atu i le tino o le maʻisuka e ala i soʻo se faʻaleagaina o le paʻu. O le faʻafefete e pei o se pimple-pustule, na o le samasama i le ogatotonu.

O le maʻisuka e faigofie ona maua i le maʻi ona o se faʻafitauli faʻavaivaia. O le mea lea, e taua tele le puipuia o le faʻaalia mai o faʻala.

Auala e aloese ai: E tatau ona e mataʻituina le maualuga o le toto suka. Faatasi ai ma se maualuga maualuga o suka, o se tagata e sili atu ona faigofie i le maʻi.

E taua le tausia o lou paʻu ma lavalava mama. E masani ona pipiʻi le bacteria i le paʻu, o lea e manaʻomia ai ona fufulu ese i taimi uma faʻatasi ma paopao antibacterial.

Afai o le vevela faia, ona e manaʻomia lea e faʻaopoopoina fuataga saogalemu: faʻaofuina ni lavalava mama, faʻaaoga se solo ma moe.

Fufuluina lau laufaʻi ma se solo taele e taofi ai le salalau o siama.

Saienitisi saienitisi mai le Iunaite Setete ua latou atiae se suega o le kenera e iloa ai le mafuaaga moni o faamai pipisi o le tino.

E masani lava, o le siama e mafua ai le maʻi o le maʻisuka o loʻo i totonu o le isu, o lea aua le togi lou isu e puipuia ai siama mai le salalau atu i ou tamatamailima.

Afai e maua se manua poʻo se manua matala, e tatau ona togafitia se suauu e aofia ai vailaau faʻasaina e puipuia ai le salalau.

Folliculitis. O lauulu taitasi i luga o le tino o le tagata e tupu mai i se tamai taga e taʻua o se folliki. Afai e tupu se siama i le lauulu, folliculitis e atiina ae.

Faailoga O pulu mumu, e tofu ma le lauulu i le ogatotonu. O pimples e mafai ona i ai le tulei, o.

Carbuncle. Se fulufulu vevela, tiga, mūmū mūmū o pulu ninii i lalo o le paʻu e fesoʻotaʻi.

O faʻamaʻi pipisi o le Staphylococcal na faʻaaogaina e avea ma lamatiaga tau soifua, aemaise lava mo le maʻisuka. I aso nei, faʻatasi ai ma vailaʻau faʻasolosolo ma le faʻaleleia o togafitiga o le suka toto, e seasea lava maliu.

Fungal infections i le maʻisuka

O le mea sili ona taatele o le gasegase o fungal infections i le maʻisuka o le candida paʻepaʻe.

O maʻi pipisi e foliga mai i luga o le paʻu i le foliga o le vevela, susu vevela, lanu mumu, o loʻo siʻosiʻo e tamai paʻu ma le paʻu. Fungal infections "alofa" e aliali mai i na vaega o le paʻu i le mea e mafanafana ai ma susu:

  • i le gutu
  • i lalo o le fatafata (i tamaitai po o alii sili)
  • faataamilo fao
  • i le va o tamatamai lima ma tamatamai vae
  • i tulimanu o le gutu
  • i totonu o le vevela ma le vevela
  • i totonu o le va i tamaitai
  • i luga o genes i alii

O isi faʻamaʻi pipisi e aofia ai

Faʻamau faʻaleagaina o vae (tagata taʻavale), o loʻo aliali i luga o vae. E foliga mai i le foliga o le paʻu le lanu o le paʻu, masani lava i le va o tamatamai vae. O le taamilosaga o le mea e mafai ai, e mafai foi ona aliali mai se lagona mu.

Igoa epidermophytosis, poʻo le inguinal dermatomycosis e faʻaalia i le foliga o se vevela mumu i totonu o le malo poʻo le paranaal.

Body Ringworm poʻo le dermatophytosis o le tino, e faʻaalia o ia lava i foliga o lanu mumu sesega o loʻo siosiomia e foliga paʻu e foliga mai o loʻo paʻu.

Namu fasipolo. O le gaosi mafuaʻaga o le onychomycosis (namu fao) o se fasipolo dermatophyte parasitic. I lalo o le faatosinaga a lenei fulu, o foliga vaaia ma le fausaga o le fao e sui: o le fao e leai ni lanu, e mataʻituina le fao. Faʻapipiʻi foi le afu faatasi ai ma le faanunununu, faanunununu, fao e feololo. O lenei ituaiga o galo e mafai ona salalau atu i isi itu o le paʻu.

Faamatalaga lautele

Mea manogi e manaia tele i nofoaga mafanafana ma suamalie, o le mea lea e tele lava ina tupu aʻe ai siama faʻaleagaina i nofoaga nei:

  • vaʻa tautala
  • genital
  • nofoaga o loʻo i lalo o le eleele mammary,
  • i lalo o laʻau o le paʻu.

E uiga i nei nofoaga, e masani lava ona atiaʻe se maʻi faʻaleagaina i le va.

E tusa ai ma le au saienitisi, o faʻafitauli faʻapitoa faʻaleagaina i le taimi o le soifuaga e sili atu ma le tasi le atiina ae i le 75% o fafine.

E faʻapefea ona aʻafia le maʻisuka ma le faʻaleagaina?

O tagata e le lelei le puleaina o le maʻisuka o loʻo i ai le tele o aʻafiaga o faʻamaʻi sili ona ogaoga ma faʻalavelave masani.

O loʻo taumafai pea tagata suʻesuʻe e malamalama lelei i le ala e fesootaʻi ai le maʻisuka ma le tele o tupuga o le siʻi. I le faatulagaga a saienitisi ei ai faamaoniga o mea nei:

  1. Gaʻo gaʻo i luga o nofoaga e lelei mo le tupu aʻeA maualuga maualuga le kulukose o le toto, e mafai ona faʻasao atu i le kulimi, afu, ma le mimilo. Talu ai ona o meaʻai e fafagaina ai suga, o nei mea faalilolilo o tagata autu autu ia mo le sili atu o le sigi. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o le maualuga o le glycogen, o le polysaccharide lea e faʻaaogaina i le tino e teu ai le kulukose, e faʻapupula foi. O lona maualuga tele i le vasa vaʻaia e mafai ona taʻitaʻia ai i le faʻaititia o le pH, lea e fesoasoani i le tupu aʻe o le siʻi.
  2. Faʻalavelave faʻalavelave faʻaogainaO le maʻisuka pulea lelei o le maʻisuka e aʻafia ai i se tali masani e leʻi puipuia. Atonu o se tasi lea o mafuaʻaga e faigata ai i tagata gasegase i lenei faʻamaʻi ona faʻataʻitaʻia faʻamaʻi pipisi. O le faiga tonu o le fesoʻotaʻiga i le va o le maʻisuka ma le tino o loʻo puipuia pea i suesuega faasaienisi. Ae ui i lea, i le 2015, o se suʻesuʻega e tasi na faaalia ai o le hyperglycemia e mafai ona taʻitaʻia ai le puipuiga o le puipuiga. O nei puipuiga e taua o le beta-defensins, latou te fesoasoani e puipuia ai siama e agai atu i siama ma tuuese meaola laiti. Afai e taofia nei galuega, o le a faigofie ona puipuia i se tagata soifua maloloina ia tagata mamaʻi e le pulea le maʻisuka.
  3. Isi mea
    O le taimi lava e maua ai e le sigi se nuʻu, o le toe faʻaleleia o faʻamaʻi e sili atu ona faigofie ona atiaʻe i totonu.O le mea lea, o se tagata e aʻafia i le faʻamaʻi pipisi ona o le maʻisuka e le lelei ona puleaina e iai foi le tele o le aʻafiaga o le toe faʻafoʻi. O le maʻisuka e mafai foi ona faafaigofieina le faapipiiina o le suka ma isi pathogens i suauʻu ma paʻu mucous. Atonu e mafua mai i le i ai o le sili atu meaʻai gaʻo, lea e mafai ai e le sigi ona faʻateleina le tele.

E mafai ona tupu faʻamaʻi faʻamaʻi i auala eseese i vaega eseese o le tino.

O siama o le paʻu e mafai ona mafua ai le faʻavasegaina o le lamolemole, faʻaleleia, poʻo se mea mataʻutia. I tagata, o faʻamaʻi pipisi o faʻamaʻi pipisi e mafai ona oʻo atu ai i se vevela vevela i luga o le penis.

E ui lava o faʻamaʻi pipisi o faʻamaʻi i totonu o tane e sili atu ona taatele nai lo faʻamaʻi pipisi i fafine, o le malosi malosi o feusuaiga ma le puleaina o le maʻisuka o loʻo lamatia.

E i ai le tele o faʻailoga masani o se faʻaleagaga faʻaleagaina. E manaʻomia e tamaitai ona fefesoʻotai se fomaʻi pe afai o iai au nei:

  • Tuʻu, susunuina, poʻo le tiga i le va.
  • Lafoaia o otaota, e foliga tutusa ma le sisi i foliga vaaia.
  • Fufuluina poʻo le tiga pe a faʻaulu.
  • Le manogi leaga.

E tusa lava pe tutusa foliga e pei o le ata o se maʻi pipisi, e tatau ona e vaʻai i se fomaʻi, ma e le faʻamautuina oe lava ia. E mafua ona o faʻamaoniga o se maʻi faʻaleagaina e talitutusa lava ma faailoga o faʻamaʻi pipisi o le urinary ma faʻamaʻi pipisi i feusuaiga. O nei faʻamaʻi e sili atu ona ogaoga nai lo le faʻaleagaina o siama, ma manaʻomia se togafitiga ese.

Faʻailoga

Ina ia faʻamaonia se maʻi pipisi, e masani ona faʻaaogaina e fomaʻi se faʻataʻitaʻiga o togafitiga faʻapitoa.

O lenei faʻataʻitaʻiga o loʻo suʻesuʻeina i lalo o se microscope e iloa ai pe o iai se mea faʻaleagaina o le sigi mai le ituaiga o Candida (o le ituaiga suauu lea e masani ona taʻitaʻia ai le faʻamaʻi).

E mafai foʻi e lau fomaʻi ona suʻe se suʻega siama e siaki ai isi faʻamaʻi pipisi.

Afai e iloa e le fomaʻi o faʻafitauli o le maʻi e mafua ona o se maʻi pipisi, e mafai ona ia faʻamalolo le maʻi i le tele o auala.

  1. Manatua o mea manogi poo suppositoriesI le taimi muamua, e masani lava ona faatonuina e le fomai ni mea fou o le antifungal poo suppositories, aua e aoga tele mo se maʻi afaina lea o loo i le amataga o le atinae. O nei mea manogi, e pei o suppositories, e mafai ona faʻatau fua i se fale talavai e aunoa ma se faʻamaumauga, ae e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi aʻo leʻi faʻaaogaina. E lua mafuaʻaga mo lenei manaʻoga. Muamua, o le tagata gasegase e mafai ona i ai se isi faʻamaʻi, nai lo se faʻamaʻi pipisi. Lona lua, afai o nei fualaau oona e masani ona faʻaaogaina, o meaʻai e mafai ona puipuia mai a latou gaioiga.
  2. Oral anti-drug antiloys
    Afai e le galue le meaʻai poʻo le suauʻu, pe afai o le maʻi ua tele ni faʻasologa o faʻamaʻi pipisi mo se taimi puupuu, e mafai e le fomaʻi ona fautuaina se vailaʻau faʻauu faʻamalo. Fluconazole (Diflucan) e masani ona faʻaaogaina. Ina ia togafitia se maʻi faʻaleagaina, e masani lava o se tasi o fualaau o lenei vailaʻau e lava.
  3. Fale ma Faʻatuga Faʻatura
    E i ai auala e mafai ai e tagata ona fofoina se siama afaina i le fale. Latou te aofia ai:

  • Manua o le antifungal i luga o le counter-counter.
  • Yogurt
  • Boric acid.
  • Oregano manu.
  • Laʻu popo
  • Laʻu laau suauʻu.

E ui lava o le tele o tagata gasegase e maua nei togafitiga e aoga, ae afai latou te le aveeseina le siama, e tatau ona e feutagai ma lau fomaʻi.

Forecast and Prevention

O faʻamaʻi pipisi e tali lelei i togafitiga, e oʻo lava i tagata gasegase e maua i le maʻisuka.

E tusa ai ma saienitisi ma fomaʻi, o le faʻagasologa o taimi o togafitiga o vailaʻau faʻamalolo e aoga i le 80-90% o mataupu. Afai e le mafai ona togafitia lenei metotia, o le faamaʻi e masani lava ona faʻaumatia ma se faʻagasologa umi o togafitiga.

Ae peitai, afai ei ai se maʻi faʻaleagaina, e taua tele le sailia o fesoasoani faafomaʻi i se taimi vave e mafai ai. I le leai o togafitiga, o lenei faʻamaʻi e sili atu ona ogaoga. E i ai foi le lamatiaga o le faʻafeiloaʻiga o faʻamaʻi pipisi i le va o paʻaga feusuaʻi.

A maeʻa togafitiga o siama afaina, o laasaga nei e mafai ona fesoasoani e aloese mai le toe atiaʻe o le maʻi ile lumanai:

  • Laeiina o laei o le cotton, le lafoaia o pusa uʻamea.
  • Faʻalēaogāina fasimoli faʻamalolo, pamu, faʻapipiʻi ma fao. O nei meaʻai e mafai ona suia le pH i totonu o le vaʻa, e faʻavaivaia le paleni masani i le va o sigi ma siama.
  • A maeʻa le taele, e manaʻomia ona fufulu oe lava, ma i le gasologa o le aso, e tatau ona teuina ma mama le tino ma gaʻo o le paʻu.
  • Taumafa o le yogurt po o mea faʻapitoa.

E ui lava o le aoga o le fautuaga mulimuli e manaʻomia ai le faʻamaonia, e toʻatele saienitisi ma fomaʻi e talitonu o le faʻaaogaina o le 230 g o le yogurt e aofia ai le bacteria probiotic i le aso poʻo le aveina o vailaau faʻamalosi e aofia ai le Lactobacillus acidophilus bacteria e mafai ona fesoasoani e puipuia ai faʻamaʻi pipisi. O le isi ituaiga o siama o loʻo faʻaaogaina i mea faʻapitoa e mafai ona fesoasoani e faʻaitiitia le faʻamaʻi o Saccharomyces boulardii.

E le gata i lea, o le mea sili ona taua mo le puipuia o tagata e maua i le maʻisuka o le maua lea o le lelei o le puleaina o le kulukose o le toto.

Faatasi ai ma le fesoasoani a la latou fomaʻi, e mafai e tagata gasegase ona atiaʻe se fuafuaga e faʻaitiitia le kulukose o le toto i ni tulaga mautu. O lenei fuafuaga e mafai ona aofia ai se suiga i meaʻai, faʻatupulaia le gaioiga faaletino, ma le faasaʻoina o togafitiga fualaau.

O le puleaina o maʻi suka e le gata e taua mo le puipuia o faʻamaʻi pipisi. O lona manuia e aoga mo le tausisia:

  • Soifua maloloina cardiovascular.
  • Le gaioiga o le tino.
  • Faaaliga
  • Tulaga lelei o le masini-siaki.
  • Soifua Maloloina lautele.

Aisea e tupu aʻe ai se mea malie

O le mafuaʻaga autu mo le faʻaalia o maʻi paʻu i le maʻisuka o loʻo i ai o se maʻi faʻafitauli. Ma o sea solitulafono e tupu mai ona o le maualuga o le toto suka.

O le tala faʻatusa, o le suka e maua ai suiga i le tino o le tagata e maua ai le maʻisuka:

  • o lona toʻalaiti laʻititi e faʻafefe,
  • sina glucose laitiiti e nofo i luga o le toto,
  • o le suka e nofo i totonu o masini ma mafua ai suiga faʻaleagaina oi latou,
  • vaega o le suka e afaina i le vevela ma le urine.

O le vaega mulimuli lea o le glucose o loʻo saofaga i le atinaʻeina o le fuga. Aisea ua tupu ai lenei mea? O le mea moni, o le afu ua faʻamalosia i le kulukose o se mea sili ona lelei mo meaʻai. I totonu o se tino ua faʻavaivaia e le maʻisuka, o loʻo iai ni tulaga lelei mo le atinaʻe ma le alualu i luma o faʻamaʻi pipisi.

O le faiga o le atinaʻeina o le faʻamaʻi e faigofie lava: o le fesoasoani e fesoasoani i le selu, e paʻu le paʻu i vaega ua afaina. O loʻo iai luga i luga o fata ma vaʻa. Ma faatasi ai ma le sili atu o le tetee, manua manu. O le fomaʻi o se maʻi faʻamaʻi e tuʻuina i totonu ia i latou.

Faailoga o maʻi faʻaleaga

O le mea e mafua ai le sosolo vae o le trichophyton. O lona faʻaaliga o se mumu mumu i le taulaʻiga o le vaiono. O le tagata gasegase e mafai foi ona ia matauina le foliga mai o vesicles ma fua i luga o le paʻu o vae. O le faʻafefe o faʻataʻitaʻiga o loʻo faʻamaonia ai o se maʻi pipisi ua aʻafia i le faʻaleagaina o le gaioiga.

O tulaga sili ona lelei mo le ola o le fuga e tupu i le va o tamatamailima, luga o fao, aemaise lava vae, faapea foi i totonu o le fagu, i lalo o le mammary glands. I fafine, e mafai ona tupu le siva i totonu o le va.

E le gata i lea, e sui suiga o le tagata maʻi. O le a avea i latou ma mea e pala. O le lanu suia o le fagu fagu e taua tele - e liua samasama.

Togafitiga o le suka i le maʻisuka

Togafitiga o le suka i luga o vae i tagata gasegase e maua i le maʻisuka e faigata. E mafua ona e le faatagaina i latou e faʻaaogaina le tele o suāuʻu manogi ma vailaʻau faʻamaʻi. Matou te fautua atu e te le manatu faʻapitoa i se maʻi pipisi, ae vave ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi pe a vave ona matauina faailoga o le mafatia.

E leai se tulaga e tatau ona e faʻaogaina ai le "togafitiga faʻale-aganuʻu", lea e naʻo le afaina ai. E le gata i lea, o se tagata maʻi e faʻaleagaina le fao e ono lamatia le taimi.

O le isi faafitauli i le togafitiga o le galo o le gasegase o le tino e faʻaitiitia ai le lagona o le mafaufau ma e le o maitauina ai faʻafitauli o fao. O le mea lea, latou te sailia fesoasoani faafomaʻi ua tuai.

O vailaʻau uma e tatau ona filifilia na o luga lava o ia tulaga manaomia:

  • o le leai o ni fefaʻatauaiga leaga i le va o vailaau faʻamalosi ma vailaau faʻasaina e tatau ona togafitia e le tagata maʻi gaʻo maualuga,
  • leai se hypoglycemia, o lona uiga, o se paʻu mataʻutia i le suka o le toto,
  • le leai o aʻafiaga o loʻo aʻafia ai e faʻaleagaina ai le tulaga o le tagata maʻi i le maʻisuka.

O le mea lea, e leai ni fautuaga lautele e uiga i le puleaina o fualaau o le maʻisuka i tagata mamai. O tupe uma e filifilia na o tagata taʻitoʻatasi e faʻavae i luga o suʻesuʻega faʻapitoa suʻesuʻe. E le gata i lea, na o se fomaʻi e mafai ona fautuaina togafitiga faʻaleaganuʻu mo le togafitia o fao. O a latou talosaga e tatau ona matua faʻamalosia - e leai se gaoioiga faʻafiafia i lenei mea.

Faʻafefea ona faʻagesegese le faʻaleagaina o le afu fao

O le tagata gasegase e mafai ona faatelevave togafitiga ma mulimuli i fautuaga faigofie e faʻaleleia le tulaga o fao i le maʻisuka.

  1. Faʻaauau ona mataʻituina lau maualuga o le suka (ole tui ile inisalini e le tatau ona faʻavevesi).
  2. O savali masani ma le ofuina o seevae lelei e fesoasoani e faaleleia ai le microcirculation.
  3. E tatau ona tatou taumafai e aloese mai le vevela tele o vae.
  4. O aso uma e te manaʻomia e mulumulu ou vae i le vai mafanafana ma le fasimoli ma solo.
  5. Afai o le paʻu i luga o ou vae ua matutu ma faigofie i le taʻeina, faʻamamaina i se kulimi faapitoa.
  6. E tatau ona togafitia togafiti i luga o vae i vailaau faʻasaina na tuʻuina e le fomaʻi e ave.
  7. E le taliaina le gasegase i luga o le maʻisuka. Mo le mafuaʻaga lava e tasi, e le tatau ona latou latalata atu i punavai vevela.

I le avea ai o se mea e puipuia ai, e tatau ai ona tipi saʻo fao: aua le tipiina tulimanu, ae faʻapipiʻi malie i se faila fao. E fautuaina e aua e te alu i le taele o le lautele, lea e mafai ona faigofie ai ona e pisia i se pala.

O a mea faʻafomaʻi e faatagaina mo le maʻisuka

E fautuaina e fomaʻi o latou gasegase ina ia togafitia i vailaʻau faʻamaʻi, ma ia vave ona togafitia uma lava i luga o le paʻu ma fualaau faasaina.

O le togafitiga faʻatoʻa togafitiga e tatau ona faia mo le lua i le tolu vaiaso. Ona faʻaumatia loa lea o faailoga o le fuga. O le fualaau faasaina a Lamisil e faʻaleagaina ai le faʻamaʻi o le faʻamaʻi, ona o se ata puipui i luga o le paʻu. O lea gel e faʻamaloloina ai le maʻi o le maʻi, e pei o le vevela ma le tiga e oʻo lava ina le iloa.

Fungal Complications

Laʻu faʻamaʻi o se tulaga lelei tele o le soifua maloloina. O manuʻa, faʻalavelave e mafua mai i se maʻi faʻaleagaina e togafitia mo se taimi umi lava. E mafai foi ona latou pisia, ma maua ai se tulaga maualuga o le gangrene. Ma o le gangrene, i le isi itu, o le vavaeʻesega matautia o vae ma le atinaʻeina o sepsis ma se maualuga maualuga o le oti. O le mea lea e tatau i tagata gasegase uma ona matua faʻaeteete i le malie.

O le mea lea, o se uiga faʻaeteete i le soifua mālōlōina, togafitiga faʻapitoa o maʻi paʻu ma le tausisia o tulafono uma o le tumama o le a fesoasoani i le tulaga masani o vae ma taofia ai le atinaʻeina o faʻafitauli.

Paga o le gasegase ma fungal i le maʻisuka

O maʻi suka e feagai ma faʻafitauli paʻu na afua mai i le maʻi. E masani lava o faʻafitauli paʻu o le faailoga muamua lea o le maʻisuka. O le mea e lelei ai, o le tele o faʻamaʻi ma sigi e faigofie ona togafitia.

O le maʻisuka e mafai ona aʻafia ai soo se totoga o le tino o le tagata, e aofia ai le paʻu. E masani lava, o faʻafitauli o le paʻu e faʻaalia ai e maua e se tagata le maʻisuka. O faʻamaʻi pipisi o le paʻu e faigofie ona togafitiga i le amataga o le atinaʻe.

Ioe, e mafai ona tupu ni faʻafitauli paʻu i totonu o soʻo se tagata, ae o tagata e maua i le maʻisuka o le a sili atu ona afaina i siama ma fomaʻi.

Faʻafefea ona puipuia aʻafiaga paʻu?
  • Mataʻituina lou toto toto
  • E tatau ona ave le tausiga ina ia mama ma faʻamama le paʻu.
  • Puipui lou paʻu. Fufulu totigilima pe a faʻaaogā mea e faʻamamā ai.
  • Aua e te vevela vevela poʻo le taele.
  • Mo le paʻu vevela, e le fautuaina le pulu anufe; e tatau ona faʻaaogaina susu. Ae aua le faʻaaogaina le susu ile va o ou tamatamailima.
  • Faaaoga le suauu faʻamalolo e tipi ai e aunoa ma le faatuai.
  • Siaki pea ou vae mo le tipiina, o le au, ma manua. Vaevae seevae mananaia maoaʻe e le faʻamalosi ai lou vae.

Vaʻaia eseese: ituaiga 1 maʻisuka ma le maʻisuka ituaiga 2

E faʻafefea ona faʻatusatusa iunite falaoa

Mea e fesoʻotai ai:

O le a lenei mea

Fungal maʻi - O le liona lenei o le mucosa, lauulu, fao ma le paʻu i le parasitic, pathogenic poʻo fualaau pathogenic fungi.

Mo se tagata soifua maloloina, o le silo e le o se faʻalavelave matautia, talu ai o loʻo togafitia lelei. Ae i le i ai o faʻamaʻi faʻamaʻi, o fao e aʻafia e hagi e mafai ona faʻaosoina ai le fesuiaiga o le faʻamaʻi i le vae i masini mūmū.

O se fula mai o le fao ua faaali. I le leai o se togafitiga faafomaʻi, e mafai ona mafua ai le suppuration o masini mumu.

I tulaga sili atu, e tatau ona faʻaaogaina togafitiga faʻamalosi. O lenei mea e mafai ai ona aloese mai le fausiaina o se "vae o le maʻisuka."

Aiseā e ono lamatia ai le maʻisuka mo le maʻisuka?

O se mafutaga tuusaʻo na maua i le va o le maualuga o le suka suka ma le solia o vae i fualaau

O maʻi suka e tatau ona faʻaeteete ma le faʻaeteete i le tulaga o le paʻu, talu ai o loʻo aʻafia le epidermis i le gaosiga o le gaʻo, lea e faia i isi totoga.

O le sili atu o le kulukose i totonu o le paʻu # 8212, o se nofoaga sili ona lelei mo le tele o ituaiga o siama afaina, mo a latou meaʻai, faapea foi ma le toe gaosia.

Mafuaaga ma faailoga o le maʻi

O isi mea e fesoasoani i le atinaʻeina o suauu afaina o vae, faʻaopoopo i le maualuga o le kulukose i le toto:

O faʻamaʻi o le paʻu atonu e taʻu mai ai vave o faailo o se faʻamaʻi e leʻi faʻaalia.

  • Ua maitauina e faapea o le leaga o loʻo mataʻituina tonu i le vaitau o le tautotogo-taumafanafana.
  • Afai ua liua fao o tamatamailima ma limamatua, ua amata ona paʻepaʻe paepae ma lanu samasama, e tatau ona e sailia faanatinati le fesoasoani. Afai e te le faia se gaioiga, ona oʻo lea i se taimi tuai, o le suiga o le lanu, fausaga ma foliga o fao o loʻo matauina. O latou foliga e le aoga, ma o le fausaga e sili atu ona mataga. E le gata i lea, o le vavae ese mai le moega faʻailoga o le a tupu.
  • Aʻo le toilalo o le paʻu o le vae, e amata ona toe faʻaaogaina ma paʻu ese. O le a oʻo mai pu i le va o tamatamai vae, o le a oʻo mai, aumai lagona le lelei.
  • Faʻatasi ai ma le natura o le faʻamaʻi, e mafai e fusi laiti ona fausia, mulimuli ane fusia. I le tulaga o le gasegase, o le a tupu aʻe ai se maʻi lona lua. Faʻalupega tatala i totonu o le vaiaso. I lo latou nofoaga, o le a mumu le palapala. E tatau ona togafitiga vave.
  • O nisi taimi o le mumu o le paʻu eo mai faatasi ma le faʻaogaina ma le mago. O lenei faagasologa e amata ona aafia ai le pito i lalo, faapea foi ma le faitotoa o le vae. E i luga o le mulivae ni paʻu leaga. O se tulaga talitutusa o le paʻu e mafai ona faʻatasi ma le vaivai ma le malaise, fiva.

Togafitiga Metotia ma Puipuiga

Ina ia faʻaitiitia le aʻafiaga o faʻamaʻi pipisi, e tatau ona mulimulitaia ia autu o le tumama ma le puipuiga.

I le maʻisuka, e ese le tausiga ole vae mai i tagata soifua maloloina. O le autu autu # 8212, faasaʻo o le suka, o lea o le togafitiga e faia faʻatasi e le endocrinologist ma le fomai tipitipi.A aunoa ma le faasaʻoina o le gaosiga o le gaʻo, e le mafai ona ausia se aafiaga i le togafitiga o le paʻu.

I tagata gasegase e maua i le maʻisuka, o le pipisi o le paʻu masani e masani ona i ai i le vaega o le oti ma manuʻa.

Le togafitia o ia manuʻa e le faatagaina faʻaaoga vailaau faʻasaina # 8212, iodine, lanu meamata lanu meamata poo le potassium.

E sili atu le faʻaaogaina o le hydrogen peroxide, furatsilin, chlorhexidine poʻo teuteuga faʻapitoa faapitoa.

Pau lava le mea e te manaʻomia e faʻaaogā ai mea totino, faʻamaʻi solo seevae, sui faʻasolosolo i taimi uma. O se faailoga iloga lelei e faʻapupulaina le afaina, o le solia o le vevela. O le mea lea, e aliali mai ai le vevela o le paʻu i paʻu o le paʻu, lea e manaʻomia e togafitia ai talc poʻo isi sauniuniga e aofia ai le faʻamaʻi o le zinc.

Togafitiga o se faʻamaʻi faapena e mafai ona oʻo i le tausaga. Auala o tauiviga o togafitiga faifaipea o le moega o fao faatasi ai ma mea e le faʻaleagaina, o suauu, kulimi, siama, sefulu pasene o iodine, faʻapea foʻi ma le tagofia o fualaau.

E aofia ai:

O faʻaaoga mo le faʻaaogaina i fafo e manatu e le aoga. O le aveina o pills e faateleina ai le avanoa e faamalolo ai e oʻo atu i le 90%. Ae ui i lea, e tatau ona mataitu le faatinoga o le ate. O vailaʻau e mafai ona mafua ai aʻafiaga - vomiting, leai se manaʻo.

Ina ia faʻaitiitia le feeseeseaiga i le va o le fao ma le paʻu o le tamatamaʻilima, e tatau ona tuʻuina se faʻavae gau i totonu o se vaifofo antisepic. E i ai foi masini masini e fesoasoani e aveese le faʻaleagaina o le fao.

I le tulaga o se faʻalavelave matuia o le faʻamaʻi, latou te faia togafitiga faʻapitoa.

Aveese le fao o le afaina po o se vaega o lea mea e aveese ai le nofoaga o le mumu. Ae o sea togafitiga ei ai foi se tulaga le lelei. A maeʻa le faʻamalosi, e tumau pea le puipuia o le fao. O le mea lea, o le avanoa e toe foʻi ai e maualuga tele.

O faʻamaʻi faʻamaʻi i le maʻisuka e sili atu ona umi ma faigata nai lo isi tagata. Ae peitaʻi, afai e te mulimuli i fautuaga faʻafomaʻi # 8212, o le manuia e mautinoa!

Tulaga fao ma le maʻisuka

O le tele lava o taimi, o tagata o loʻo i ai lenei faʻamautinoaga ua faitio i le leaga o foliga o fao pepa. Aisea ua suia ai lo latou tulaga? O le mea moni, o soʻo se ituaiga o maʻisuka e oʻo atu ai i le faʻaumatiaga o le fesoʻotaʻiga o capillary, lea e tuʻuina atu ai le tino o le tagata. E mafua ona o le le mausali o le i ai o le kulukose i totonu o le toto.

O le iʻuga o faʻafitauli o meaʻai po o meaʻai, o le matrix o le fao o loʻo faʻaalia ai mea faʻapitoa o le hypoxia ma le le lava o elemene e manaʻomia mo le atoatoa o le metabolism. O lenei tulaga ua avea ma mafuaʻaga o suiga eseese i totonu o le fao ma se faʻaitiitia o le puipuia o le puipuiga mai le lotoifale, o se mea taua tele i le faapipiiina o se faʻamaʻi - faʻaleagaina poʻo le faʻamaʻi faʻamaʻi i tamatamailima ma tamatamai vae.

Ae o pito i lalo ifo, o le tulaga ua faʻapupulaina e le faaopoopoina o le toto o le toto, aua e toetoe lava o tagata uma e maua i le maʻisuka ua maua i vailaʻau varicose. Ina ia taofia le atiina ae o le togafitiga, e taua le suʻesuʻeina pea o vae ma gauai atu i soo se mea, e oo lava i suiga laiti, o papatusi fao. Faatasi ai ma le taimi e faʻamaonia ai le faafitauli, e le gata ina mafai ona taofi le 'onychomycosis, ae faʻamaʻi manuia foi.

Faʻanoanoa faʻapouliuli i le maʻisuka

Na maitauina i luga atu o puipui lapisi o le maʻisuka e matua vaivai lava, o le mea lea, e le o aofia ai le tele o gasegase, mo se faataitaiga, e le o le talaaga o se manua po o le mamafa tele o vae. E seasea lava ona tupu i tagata soifua maloloina, ae i tagata o loʻo iai lenei faʻamaʻi ua masani le tulaga, ona e faʻaopoopo i le faʻaumatia o nai capillaries, e aʻafia foi aʻafiaga o le namu ona o le le lava o se taʻaloga. O nei mea uma e oʻo atu ai i le mea moni o le a lagona e tagata maʻi le leaga o latou vae, e masani ona faamanualia i latou.

Afai ei ai se faʻafitauli o se uila faʻapouliuli, e taua le faʻafesoʻotaʻi faʻapitoa i se taimi vave e mafai ai. I le leai o se fesoasoani talafeagai, o le toto o le a faaauau pea ona tafe i lalo o le fao ona o le le atoatoa o le faamaoni o le tino, ma e foliga mai o le a ulufale atu i ai le siama ma o le tulaga o le a faigata ona o le suppuration.

O le a le mafuaʻaga o le faaleagaina o le tino i le maʻisuka?

E tusa ai ma fuainumera, o tagata taʻitoʻatasi uma o loʻo mafatia i lenei faʻamaʻi ua maua i se afu fao. Mafaufau i mea e faʻaosofia ai le 'onychomycosis i le laulau lea.

MafuaagaFaʻamatalaga
FUAFUAGA TATAUE le mafai e le tino ona tetee i le mafuaʻaga o faʻamaʻi o fomaʻi afaina ona o puipuiga vaivai.
TULAGA TAUSIFaatasi ai ma le pulepulega a le afu, o le gaʻo itiiti o le suka e lafoina i luga o fao ma paʻu, lea e tau atu ai i le fausia o se meaʻai lelei mo le tuputupu ae ma le toe gaosia o pathogens.
FAʻAALIGA FAALETUPEO le leaga o le innervation o pito i lalo e mafua ai le amata ona faamanualia e se tagata ona fao, o nisi taimi e le matauina ai. I se tulaga faapena, o le aʻafiaga o le auai i siama mai siama poʻo le faʻaleagaina e matua faateleina ai.
FAʻAMALUINA O LE TOTONUINA O LE BLOOD I LE FEETUE faigata mo le tino ona tauivi ma le siako o le paʻu ma fao e oʻo lava i le amataga o lona atinaʻe, talu ai o le faʻaleagaina o meaola a le lotoifale e puipuia ai lenei mea.

Aisea e ono lamatia ai le maʻisuka mo le maʻisuka?

A maeʻa ona maua e sui o le au o le onychomycosis i luga o masini umukuka, gaʻo, tipi poʻo le afaina i lalo o le fao, ma e le mafai ona tuʻuina atu se tali saʻo, e amata ona tupu le maʻi. Ma o le taua autu iinei o le sao lea o le maualuga o le suka, o le mea sili lea ona aoga mo le totoina o microbes.

O le galo e matua faʻaleleia, mauaina o vaega fou. O le paʻu o le paʻu, aemaise lava i le vaeluaga, e mūmū mūmū, vaʻavaʻai i luga, ma faailoga o le vevela ma le susunuina. O le fao e amata ona pala, faʻaauau luga aʻe o lona moega, suia lona lanu ma lona fausaga. I le leai o ni togafitiga togafitiga, o le ipu e pala, faʻapalaina ma e mafai ona vaʻaia atoatoa mai le fao fao.

O le tele o le ipu i totonu o mea mama i le maʻisuka

O faʻafitauli eseese i fao o loʻo fesootaʻi ma faʻafitauli pipisi i totonu o le moega moega. I le faʻaopopo atu i faʻamaʻi pipisi, o tagata e maua i le maʻisuka e masani lava ona mafatia mai i se tui faʻaiʻu - faʻatasi ai ma lenei faʻamautinoaga, o le ipu mafiafia e amata ma amata ona paʻu i totonu o mea o loʻo siomia ai.

I le amataga o le faamai, e masani lava ona misia e se tagata lenei tulaga, ae le o le taua tele, ona o le le mautonu o le le mautonu o le pito i lalo. E faasolosolo lava, o le faʻaleagaina o togafitiga e faʻateleina, afaina ma suppuration e faʻapipiʻi i le mea e faʻaaogaina ai le masini, lea, i le leai o se togafitiga faʻamalosi, faigofie ona pasi i se maʻi suka.

I le puipuia o nei mea na tutupu, e taua le mataʻituina o le fao, faʻapipiʻi i se taimi tatau, ona o tulimanu ole ipu e tatau ona tumau i le pito i luga o le moega, e le fautuaina e siosiomia i latou i soo se tulaga. Afai e te faia lenei mea i le faʻamoemoega, o le a vave loa pe mulimuli ane, o le fao o le a amata ona "alu" i lalo o le paʻu ma e oʻo lava i se tagata soifua maloloina o le a feagai ma lona fua.

E faʻafefea ona faʻagesegese le faʻaumatia o afu fao?

Onychomycosis e mafai ona taofi naʻo ona togafitiga taimi. E faigata i le mea moni e faʻapea, mo tagata e maua i le maʻisuka e faigata tele ona filifilia vailaʻau faʻamaʻi, e ui lava i a latou vailaʻau i luga o fata o falemaʻi. I soʻo se tulaga, e taua le aua le mafaufau pe afai e iloa le onychomycosis, ae ia vave ona talanoa i se tagata suʻesuʻe i le faailoga muamua o faafitauli.

E faʻafefea ona togafiti i le maʻisuka?

Ole togafitiga ole tui ole mycosis e uiga i le maʻisuka e matua ese lava mai le togafitiga masani o tagata soifua maloloina. Afai o le mea mulimuli, o le matauina o le amataina o le faamaʻi, maua ni avanoa lelei e aveesea ai le toilalo, na o le faafesootai o le falemaʻi ma le faatauina mai o vailaau faʻaleagaina i le lotoifale, ona o le maʻisuka o lenei faʻaogaina o mea tutupu e toetoe lava a le mafai.

O tagata maʻi uma e manaʻomia se taumafaiga a le tagata e foia ai le faafitauli. Togafitiga ua fuafua e tusa ai ma iuga o suʻesuʻega suʻesuʻega suʻesuʻe ma le soifua maloloina o le maʻi. O le filifiliga a sui o le anetilo mo le maʻisuka e matua vavalalata - e mafai ona maua ni nai vailaau mo tagata e maua i le maʻi o le endocrine.

I le taimi lava e tasi, e mautinoa e le fomaʻi e le sili atu le leaga o fualaau o fualaau faasaina - o fualaau oona e maualalo ai le kulukose o le toto, fomaʻi o le toto, faʻatoʻaga o le ACE, ma isi mea. E tatau i le antimycotics ona faʻamalieina manaʻoga o loʻo lisi atu i lalo:

  • Aua le faʻalavelave i fualaau o le maʻisuka
  • e le mafua ai le hypoglycemia, o lona uiga, aafia ai le toto toto,
  • Aua le faʻaosooso i aʻafiaga i itu.

O vailaʻau faʻamaonia ua faamaonia

O fualaau faasaina mo le taua faasaga i le onychomycosis o vailaau e faavae ile fluconazole - Flucostat ma Diflucan, poo griseofulvin - Griseofulvin Forte. O le vailaau o le vailaʻau ua filifilia e le fomaʻi taʻitasi. Togafitiga mo le maʻisuka e masani ona fuafuaina mo se taimi uumi - ia le itiiti ifo ma le tasi le tausaga. Ina ia taofia le toe faʻafoʻi o le faʻaleagaina, o vailaau ua lisiina e mafai ona faʻasolosolo faʻasolosolo - faʻatasi i le masina mo le taimi e manaʻomia e toto ai se fagu faʻalelei.

I totonu o vailaʻau faʻaleagaina, o tagata e maua i le maʻisuka o loʻo faʻaalia ai le faʻaaogaina o fualaau oona Clotrimazole, Candide, ma isi.

Taumafa mo le maʻisuka ma le afu fao

O le tulafono autu o soʻo se mea taumafa o le paleni ma meaʻai. E taua tele le faʻapulaʻaina o le aofaiga o oloa e "afaina,", suia i latou aoga aoga i le maualuga, lea o le a faia mo le le lava o vitamini ma minerale i totonu o le tino. O le meaai e maua ai le onychomycosis e tatau ona suia laitiiti, ina ia fesoasoani le meaʻai e puipuia ai le faʻafefe o le microflora.

O le faavae o le taumafa e tatau ona aofia ai:

  • vailaau masani,
  • kusi cheese, yogurt, susu susu,
  • fuamoa o moa ma salu,
  • apu, lemoni ma isi fualaau suamalie ma fualaau suamalie,
  • falaoa e le o lefete, falaoa e leai ni meaʻai,
  • sami kale,
  • iʻa, laʻau,
  • fualaau faisua.

Mafaufau i mea taumafa e mafai ona saunia mai mea nei:

  • Cod cutlets. 0.5 kilokalama o fuga iʻa, 1 fuamoa, 1 karoti, 1 le aniani ma se fusi pasili. Fufulu meaʻai uma i se mea e teu ai meaʻai, masima ma fai ai le meatballs. Pipi i totonu o le ogaumu e aunoa ma le faaopoopoina o suauu.
  • Vitamin fou. 150 ml o le sukalati, 50 ml o le suka ma le kukama o loʻo palu i se mea faʻafefeteina ma faʻaaogaina e avea o se meaʻai. O le oloa e faʻaleleia ai le tino puipui o le tino.

Laasaga talafeagai mo puipuiga

Ina ia puipuia mai faʻamaʻi pipisi, e tatau ona mulimulitaia fautuaga nei:

  • Vaʻaia taimi uma lou toto toto ma ave vailaau talafeagai e tausia ai masani.
  • E masani ona savali i totonu o le ea fou ma fai ni seevae lelei e le faʻagataina ai le vae ma e le faʻalavelave ai i le mea e masani ai le microcirculation.
  • Aloese mai le hyperhydrosis - soona suamalie o vae.
  • Fufulu lafu i aso uma ma le fasimoli ma fufulu suavai.

  • Afai o le paʻu e faʻamalūlūina, e mafai ona e togafitia faʻatasi ma se suāsusu e puipuia ai le male ma le manua.
  • Aloese mai le vevesi o pito i lalo.

O faʻafitauli o le nail e masani ona iloa e tagata e maua i le maʻisuka. O nisi taimi o le puipuia e le lava, o le mea lea, i uluai faailoga o se maʻi pipisi, e le tatau ona e mumusu e fefesoʻotai se fomaʻi.

Tuua Lau Faamatalaga