TULAGA: le filifilia o nila mo se peni

Inisalini Lantus SoloStar o se tutusa o le hormone faʻatasi ai ma se faʻasolosolo taimi, lea e faʻamoemoe mo togafitiga o le maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2. O le gaioiga malosi o le vailaʻau o le insulin glargine, o lenei vaega e maua mai le Escherichiacoli DNA e faʻaaogaina ai le auala o le recombination.

E mafai e Glargin ona fusifusia i le inisalini o loʻo talia e pei o le inisalini o le tagata, o lona uiga, o le vailaau faʻasaina ua i ai uma aʻafiaga e tatau ona ola ai i totonu o le homone.

I le taimi lava e gaʻo ai le gaʻo, o le insulin glargine e faʻaolaina ai le fatuina o le microprecipitate, ona o le tele o le hormone e mafai ona ulufale i taimi uma i toto toto o le maʻisuka. O lenei faiga e maua ai se faʻamatalaga glycemic sulu ma manino.

Vaega o fualaau faasaina

O le gaosiga o le fualaau faasaina o le Siamani Sanofi-Aventis Deutschland GmbH. O le mea autu autu o le vailaʻau o le insulin glargine, o le tuufaatasiga e aofia ai vaega fesoasoani i foliga o metacresol, zinc chloride, glycerol, sodium hydroxide, acid chloride, vai mo le tuiina.

O Lantus o se vai manino, le lanu pe toetoe a leai se lanu. O le faʻaogaina o le vaifofo mo pulega faʻapitoa e 100 U / ml.

E tofu ipu tioata taʻitasi ma le 3 ml o vailaʻau; o lenei kesi e faʻatūina i totonu o le penisini a le suauu lafoai a SoloStar. E lima peni inisalini mo suauʻu e faʻatau atu i totonu o se atigipusa pepa, o le seti e aofia ai se tusi lesona mo le masini.

  • O se vailaau faʻasaina o loʻo i ai ni iloiloga lelei mai fomaʻi ma tagata gasegase e mafai ona faʻatau i se fale talavai e naʻo se fomaʻi faʻatau.
  • Inisalini Lantus ua faailoa mai mo le maʻisuka e faalagolago ile maʻisuka ile matutua ma tamaiti ile ono tausaga.
  • O le tulaga faapitoa o SoloStar e mafai ai ona togafitiga i tamaiti e sili atu ma le lua tausaga.
  • O le tau o se afifi o penisini e lima ma se vailaʻau o le 100 IU / ml o le 3,500 rubles.

Faatonuga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina

Aʻo leʻi faʻaaogaina le fualaau faasaina, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi, o le a fesoasoani le endocrinologist ia te oe e filifili le vailaau sao ma faʻamaonia le taimi tonu o tui. O le inisalini e tui faʻafuaseʻi ile tasi aso i le aso, aʻo faia le inumaga i se taimi patino.

O le fualaau faasaina ua tui i totonu o le gaʻo o le suilapalapa, tauau poʻo le manava. O taimi uma lava e tatau ona e suia ai le nofoaga o tui ina ia le afaina ai le paʻu. O le fualaau faasaina e mafai ona faʻaaogaina e avea o se fualaau faʻasaina tutoʻatasi, poʻo le tuʻufaʻatasia foʻi ma isi fualaau o le suka.

Aʻo leʻi faʻaaogaina Lantus SoloStar inisalini i se peni pipi mo togafitiga, e tatau ona e iloa pe faʻapefea ona faʻaaoga lenei masini mo le tuiina. Afai o togafitiga muamua na faia i le inisalini na faia i le fesoasoani a le inisalini o le gaioiga umi poʻo le gaioiga, e tatau ona fetuʻunaʻi le aso o le insalini basal.

  1. I le tulaga o se fesuiaiga mai le lua-taimi inisiua o le inisalini-isophan i se tasi tui e Lantus i le lua vaiaso muamua, o le fua o aso uma o le hormonone basal e tatau ona faʻaititia e 20-30 pasene. O le faʻaititia o le dose e tatau ona totogi e ala i le faʻaopoopoga o le tui o le inisalini puupuu.
  2. O lenei mea o le a taofia ai le atinaʻeina o le hypoglycemia i le po ma le taeao. E le gata i lea, pe a suia i se vailaʻau fou, o le a faʻaalia le tele o tali i le tuiina o le hormone. O le mea lea, i le taimi muamua, e tatau ona e mataituina ma le faaeteete le maualuga o le suka o le toto e faaaoga ai se glucometer ma, pe a tatau ai, fetuutuunai le fua o le inisalini.
  3. Faʻatasi ai ma le faʻaleleia atili o tulafono faatonutonu o le metabolism, o nisi taimi e lagona ai le tele o fualaau faasaina, i lenei tulaga, e tatau ona fetuunai le faʻatulagaina o fua. O le suia o le fualaau e manaomia foi pe a suia le olaga o le maʻisuka, faateleina pe faaitiitia le mamafa, suia le taimi o tui ma isi mea e fesoasoani i le amataga o le hypo- poo le hyperglycemia.
  4. O le vailaau faasaina ua matua faasaina mo le puleaina o le tino, e mafai ona oo atu ai i le atinaʻeina o le hypoglycemia matautia. Aʻo leʻi faia se tui, e tatau ona e mautinoa o le syringe peni mama ma mama.

I le avea ai o se tulafono, o le insulin o Lantus e faia i le afiafi, o le uluai masini e mafai ona 8 iunite pe sili atu foi. Pe a sui i se fualaau fou, vave ona faailoa atu o se fualaau tele e lamatia ai le ola, o lea e tatau ona faia malie le faasaoga.

Glargin amata ona galue malosi i le tasi itula pe a uma le tui, i le averesi, e galue mo le 24 itula. E ui i lea, e taua le mafaufau i lena mea ma se fua tele, o le vaitaimi ole gaioiga e mafai ona oʻo i le 29 itula.

Inisalini Lantus e le tatau ona faʻafefiloi ma isi fualaau.

Faʻaiʻuga

Faʻatasi ai ma le faʻaofiina o se vailaʻau maualuga o le inisalini, o le maʻisuka atonu e maua i le hypoglycemia. O faʻafitauli o le maʻi e masani lava ona faʻafuaseʻi ona aliali mai faʻafuaseʻi ma eo mai faatasi ma se lagona o le vaivai, faʻalautele le vaivai, vaivaiga, faʻaitiitia le faʻamalosi, moe i le tino, faʻalavelave vaaia, maʻi tigaina, leisa, fenumiai, ma le vavao.

O nei faʻaaliga e masani ona muamua atu i faʻamaoniga i foliga o lagona o le fiaai, le faʻaleagaina, le fiafia ma le popole, popolevale, paʻu le paʻu, foliga mai o le afu malulu, tachycardia, fatupopoʻa. O le malosi o le hypoglycemia e mafua ai le faaleagaina o le tino, e taua tele le fesoasoani i le maʻisuka i se taimi tatau.

I nisi o tulaga e le masani ai, o le tagata maʻi e i ai sona faʻafefe i le fualaau faasaina, lea e faʻatasi ma se faʻataʻotoga o le paʻu o le tino, angioedema, bronchospasm, toto maualuga, teteʻi, lea e matautia foʻi mo tagata.

A maeʻa le tuiina o le inisalini, e mafai ona faʻapipiʻi siapo i le mea galue. I lenei tulaga, e tatau ona fetuutuunai le fuataga o fualaau o fualaau faasaina ina ia faʻaitiitia ai le lamatiaga o le atiaʻe o le hypo- poo le hyperglycemia. E seasea lava, i le maʻisuka, o le tofo e mafai ona suia, i se tulaga e seasea lava, o galuega vaaia e le tumau ona o le suiga o ata o le tioata o mata.

E masani lava, i le vaega o tui, o le maʻisuka e tupu ai le lipodystrophy, lea e faʻagesegeseina ai le faʻaaogaina o fualaau faasaina. Ina ia aloese mai lenei mea, e tatau ona e suia le nofoaga o tui. E le gata i lea, o le lanu mumu, vevela, tiga e ono aliali mai i luga o le paʻu, o lenei tulaga e le tumau ma e masani ona mou ese atu i le mavae ai o nai aso o togafitiga.

  • Inisalini Lantus e le tatau ona faʻaaogaina ma le vaʻaia o le tino i le vailaau galue malosi poʻo isi vaega o ausilali o le fualaau faasaina. E faʻasaina le vailaʻau mo tamaiti i lalo ifo o le ono tausaga le matutua, ae mafai e le fomaʻi ona fautuaina se ituaiga faapitoa o le SoloStar, e fuafua mo le tamaititi.
  • E tatau ona faʻaeteete i le taimi o le insulin i le taimi o le maʻitaga ma le susu. E taua i aso uma le fuaina o le suka o le toto ma pulea le ala o le maʻi. A maeʻa le fananau, e tatau ona fetuunai le fua o le fualaau faasaina, talu ona faʻaitiitia le manaʻomia ole inisalini i lenei vaitau.

E masani lava, e fautuaina e fomaʻi i le maitaga ma le maʻisuka ituaiga e faʻaaoga ai se isi analog o le inisalini umi-le fualaau faasaina Levemir.

I le tulaga o le maualuga, o le hypoglycemia faʻaleagaina e taofi i le faʻaaogaina o oloa ia e aofia ai vailaʻau faʻamaʻi vave. E le gata i lea, o togafitiga e suia ai suiga, o meaai talafeagai ma gaoioiga faaletino e filifilia.

I le hypoglycemia ogaoga, o le glucagon e faia i le intramuscularly poʻo le iniseti foi, ma o le iniseti o le inuina o se kulūkose concentrate e tuʻuina atu foi.

Faʻatasi ai ma le fomaʻi e mafai ona fautuaina se taumafa umi o meaʻai gaʻo.

E faʻapefea ona faia se inisalini tui

Aʻo leʻi faia se iniseti, e tatau ona e siaki le tulaga o le kalama ua faʻapipiʻiina i le peni. O le vaifofo e tatau ona manino, leai ni lanu, e le o iai ni meaʻai po o ni meaola ese mai fafo, e toe faʻalauiloaina le vai e tutusa.

O le tui o le syringe o se masini e mafai ona faʻaaogaina, o le mea lea, a maeʻa le tuiina, e tatau ona lafoaia, toe faʻaaogaina e ono oʻo atu ai i le faʻamaʻi. O tui taitasi e tatau ona faia i se nila fou fou, mo lenei mafuaʻaga e faʻaaoga ai nila faʻapitoa, fuafua mo paʻu tui mai lenei gaosiga.

E tatau foi ona lafoaʻi masini faʻaleagaina, faatasi ai ma sina masalosaloga o se mea e le lelei, e le mafai ona faia se tui i lenei peni. I lenei tulaga, o le maʻisuka e tatau ona i ai pea se peni faaopoopo e sui ai.

  1. Ua aveese le pupuni puipui mai le masini, ma ua maeʻa ai le siaki i luga o le vai resitara o le insulin e tatau ona siakiina ina ia mautinoa o loo iai le sauniuniga saʻo. O le faʻaalia o le vaifofo o loʻo suʻesuʻeina foi, i le i ai o le palapala, mea mai fafo malo malosi poʻo le tutusa o le vavao, e tatau ona suia le insulin i se isi.
  2. A maeʻa ona aveese le pupuni puipui, o le a faʻapipiʻi ma le faʻaeteete ma faʻapipiʻi le nila seleso i le sisi. Soʻo se taimi e te manaʻomia ai le siakiina o le masini aʻo leʻi faia se tui. E tāua le faʻamautinoa e muamua le pointer i le 8, lea e taʻu mai ai e leʻi faʻaoga muamua le tui.
  3. Mo le seti o le fuainumera manaomia, o le amataga o le button ua maeʻa uma, pe a uma lea e le mafai ona toe suia le filifili o le fua. E tatau ona aveese le pito i fafo ma totonu o le pito i totonu, e tatau ona tausia seia maeʻa le faʻamaʻaloga, ina ia mavae le tui, aveese le nila faʻaaoga.
  4. O le peni a le syringe o loʻo uu i luga e le nila, a maeʻa e manaʻomia lou faʻapipiʻi mama o ou tamatamailima i luga o le vaituloto o le insulin ina ia mafai ai e le ea i totonu o mata ona tulaʻi agai i le nila. Ma le isi, o le amataga o le komiʻa oomi i le auala atoa. Afai ua saunia le masini mo le faʻaaogaina, e tatau ona i ai sina mataua ile pito i luga o le nila. I le leai o se matāua, o le tui suauu e toe faʻaalia.

O le maʻisuka e mafai ona filifili le fuainumera o loʻo manaomia mai i le 2 i le 40 iunite, o le laasaga e tasi i lenei mataupu e 2 iunite. Afai e tatau ona pulea le tele o le inisalini, e lua inisiua e faia.

I luga o le maualuga o le inisalini, e mafai ona e siakiina le tele o fualaau faasaina i le masini. Aʻo iai le piston uliuli i le vaega muamua o le lanu, o le aofaʻi o le vailaʻau e 40 PIECES, pe afai o le piston o loʻo tuʻuina i le pito, o le dose e 20 PIECES. E liliu le sui filifilia o le fua seia oʻo i le fua o le arrow i le fua o loʻo manaʻomia.

Ina ia faatumuina le penisini o le inisalini, o le inomi amataga o le tui e toso i le tapulaa. E tatau ona e faʻamautinoa ua filifilia le vailaʻau i le metotia manaʻomia. O le amataga o le button ua suia i le aofaiga talafeagai o le hormone o totoe i totonu o le tane.

I le faʻaaogāina o le amataga o le kuluma, o le maʻisuka e mafai ona siaki pe fia le insulin e aoina. I le taimi o le faʻamaoniga, o loʻo faʻamalosia le faamau. O le aofaʻiga o fualaau faasaina e mafai ona faʻamasinoina e le laina mulimuli vaaia lautele.

  • O le tagata maʻi e tatau ona aʻoaʻo e faʻaaoga pene insulin i le taimi muamua, e tatau ona toleniina e le au fomaʻi i le falemaʻi le inisinia. O le nila e faʻapipiʻiina i lalo, pe a maeʻa ona faʻauluina le kulini amata i le tapulaʻa. Afai o le a patipati le faamau i le auala atoa, o le a faʻalogoina se kiliki leo.
  • O le kuluma amata o loʻo faʻagasolo i lalo mo le 10 sekone, mulimuli ane e mafai ona toso ese le nila. O lenei tui tui e mafai ai ona e ulu atu i le fualaau atoa o le fualaau faasaina. A maeʻa le tui, ona aveese lea o le nila mai le peni ma tuʻu ai; e le mafai ona toe faʻaaoga. O le pulou puipui e tuʻuina i luga o le peni.
  • O peni insulin uma e tuʻuina mai ma se tusi lesona, pe mafai ona e suʻe pe faʻapefea ona faʻapipiʻi lelei se fagu, faʻafesoʻotaʻi se nila ma faia se tui. Aʻo le i faia le inisalini, o le kilika e tatau ona le itiiti ifo i le lua itula i le vevela o le potu. E leai se mea e mafai ona toe faʻaaogaina ai cartridges.

E mafai ona teuina Lantus insulin i lalo ole tulaga vevela mai le 2 i le 8 tikeri i se nofoaga pogisa, e ese mai le susulu o le la. O vailaʻau e tatau ona tuʻuina i fafo atu o le mafai ona maua e tamaiti.

O le soifuaga o le inisalini e tolu tausaga, a maeʻa ona lafoai le fofo, e le mafai ona faʻaaogaina mo lona faʻamoemoega.

Analogues o fualaau faasaina

O vailaau faʻapitoa faʻatasi ai ma le faʻaaogaina o le hypoglycemie e aʻafia ai le insulin, Levemir, lea e matua lelei lava le iloiloga. O lenei fualaau faasaina o se mafanafana soluble o le insulin i le tagata.

Ua maua le hormone e faʻaaoga ai le biotechnology DNA recombinant e faʻaaogaina ai se faʻalavelave a Saccharomyces cerevisiae. Levemir ua faʻafeiloaʻiina i le tino o le maʻisuka ile naʻo se mea faʻafuaseʻi. O le fua ma le taimi o le iniseti ua faʻatonu e le fomaʻi, e faʻavae i luga o uiga patino o le tagata maʻi.

Lantus o le a talanoa auiliili e uiga i inisalini i le vitio i lenei tusiga.

Tuua Lau Faamatalaga