Fualaau aina suamalie

Faʻafiafiaga kalori: 35 kcal.

Malosiaga o le malosi o le oloa Faʻasaina o fualaau faisua:
Puipuia: 2.6 g.
Fat: 0.5g.
Carbohydrates: 4.5 g.

Fualaau Faisualala o se fualaau faisua ua uma ona pasia le tele o vaega ole gaioiga (vaai ata). I le avea ai o se tulafono, o sea oloa e ono mafai ona umi le teuina - mai le ono i le sefuluvalu masina. I le faagasologa o le maalili, o fualaau aina fua e taofi ai a latou meatotino aoga i le maualuga, e aunoa ma le leiloa o latou tofo.

E faʻatatau i luga o le 'eleʻele, o lea faʻafefiloi e vaevaeina i ni ituaiga se tolu:

  • tutusa - o sea oloa e aofia ai le tasi mea e gaosia,
  • afaina - o lenei seti e aofia ai le lua poʻo le sili atu ituaiga o fualaau faisua,
  • saunia meaai - o lenei paluga ua taʻua i se isi itu o se mea ua maeʻa ona maeʻa, o ona vaega o mea ia e talafeagai mo le gaosia o se salati faapitoa, soup, ma isi.

Matou te fefaasoaaʻi meaʻai sili ona lauiloa i le laulau i lalo.

O lenei oloa e aofia ai aniani, zucchini, faapea foi kāloti, tamato ma pepa logo.

O lenei ituaiga e aofia ai peʻa, logo logo, sana ma le sukaisa.

O ia ituaiga o faʻafefiloi e aofia ai kāloti, peʻa lanumeamata, laʻau seleni, lanumeamata lanumeamata ma le lanumumu, pepa ma sana.

I lenei tulaga, ua tuufaatasia le pepa ma tamato, okra stalks, faapea foi ma le isalaʻelu ma aniani.

O vaega o lenei paluga o tamato, zucchini, paprika, riki mumu ma le zucchini.

O lenei ituaiga o oloa e aofia ai pi, tamato, pepa suamalie ma zucini.

O nisi taimi o ia seti e aofia ai le falalaʻau, pateta, faʻapea foʻi le pasili, letus, mushrooms ma le broccoli. O ituaiga eseese o le paluga ei ai sina mea e maualalo i le kalori, o le mafuaʻaga lea e masani ona faʻaaogaina mo le kukaina o taumafa taumafa.

E faʻafefea ona kukaina se faʻalapuni faʻamaʻi suamalie i ou lava lima?

Faʻafetai i le faiga e le o galue, e mafai e faletalimalo uma ona kuka ni fualaau faisua ma ona lava lima. I le fale, e mafai ona faia ni faʻalauteleina o fualaʻau faʻasalalau e seasea maua i luga o le faʻatau i le asō. Mo se faataitaiga, o se seti mo le borsch. O lenei sauniuniga e masani ona saunia mo le taumalulu. E aofia uma ai fualaʻau talafeagai, e aofia ai pupu paepae ma beets.

I le fale, e mafai ona e togiina uma fualaau faisua, ae ae leʻi faia lenei mea, e tatau ona saunia lelei ia oloa. Muamua, e tatau ona faʻavasegaina e faatea ese le otaota, ona fufulu lelei lea, ia mama ma tipi i totonu o foliga talafeagai. Mo fualaau faʻamalaisa e masani lava ona nutimomoia i totonu o pulu poʻo vavae. E tatau ona faʻafesoʻotaʻi meaʻai saunia e faʻateleina ai a latou mea, tofo ma lanu. A maeʻa lena, o le mea faigaluega e faʻapipiʻiina i pusa faapitoa ma auina atu i le pusaaisa mo le teuina.

Fautuaga! Ina ia puipuia le fualaau aina mai le teuina i totonu o le pusaaisa mo se taimi umi, ia faapipii se pepa ma le aso o le gaosiga o le oloa i le pusa. Faʻaaoga se mea e faʻafefiloi i le fale o fualaʻau mo le tausaga e tasi.

Faaaogaina o kuka

I le kuka, faʻaaoga fualaau faisua, e mafai ona e kukaina le tele o ipu. O ia oloa e faigofie i latou e le tatau ona lafoaia ao lei faia le vevela. Ua lava lea e aveese ai i latou mai le afifiina ma tuu i totonu o le ipu talafeagai. Ole vave lava, faatasi ai ma se faʻafefiloi e mafai ona kuka ai soupeti.

E tele suʻega mo fualaau faisua. E mafai ona tuʻuina i latou i le sauniuni i totonu o se fafie faʻamaʻavale, faʻavela le kuka, pei o se ipu masani, oven ma pan. E masani ona faʻaleleia fualaʻau i moa, puaa ma isi aano o manufasi, lea e faia ai se meaʻai i le aoauli atoa.

E faigofie tele le faia o se salati suamalie mai le paluga Mekisiko. Mo lenei, e tatau ona aumaia le oloa i le saunia i sina vai suamalie, ona faʻamalieina lea ma faʻaopopo i soo se sooga. E mafai ona e faʻatumu se salatisi le masani ai ma le mayonnaise masani poʻo le saumalie.

E masani lava, o seti o fualaau faisua aisa e faatauina mo le kukaina o le laʻau lauiloa. I lenei tulaga, e faʻapitoa mea uma e lua i Mekisiko ma o mea manogi e lelei tele.

O faʻafefiloi, lea e aofia ai pulou, e mafai ona faʻaaoga e fai ai paluga, omeleti, sandwiches vevela ma isi mea.

Fugalaau matala

I le masani ai, e talitonuina o fualaau 'aina matala mai le pusa e sili atu ona itiiti ifo nai lo mea e masani ai i totonu oa latou fuainumera o meaʻai - latou te fai mai e leai ni vitamini i totonu o le kemisi faasaina saoloto. Ae ui i lea, o lenei mea e leʻo moni, ma i le mea moni, "fualaau fou" mai le supermarket e mafai ona sili atu ona leaga nai lo le tio.

O le mafuaʻaga o lenei mea o le tuʻuina atu o fualaau 'aina ma fualaau faisua i le tulaga o le faʻatau atu e mafai ona ave ai aso, pe afai e le o vaiaso - e vaeluaina fualaau faisua ao lei saunia ma faʻamalolo i le gaioiga (pe latou te le aʻafia). E le gata i lea, e togafitia i latou i mea faʻasaʻo e puipuia ai le tuputupu ae o microbes ma le faʻavaeina o le paʻu.

E faʻapefea ona faia ni fualaau 'aina mata?

O le tigāina o le malulu o le auala sili lea ona masani ai o le gaosiga o fale gaosiga o fualaau faisua. E le pei o se pusaaisa masani, lea e manaʻomia e oʻo atu i le 2-3 itula e malolo ai, faʻafefe o se vaitafe ma le vevela o -35 ° C e faʻamautinoa ai le malulu o le oloa ile 20-30 minute.

O le aoga sili o tekinolosi o le faateʻaina o le malulu e puipuia ai le faʻamalamalamaina o le aisa ma puipuia le faʻaumatia o le fua o le oloa. E tāua foʻi le vavaeina o fualaʻau mo le faʻavelaina o le mafaʻi i le pito i luga e maua ai le tofo sili ona lelei - e le pei o fualaau "fou" mai le supermarket.

Vitamini i Fualaau Faisua

E ui i le mea moni o le tele o fualaau faisua e maua i le vevela togafitiga aʻo lei faʻamaʻiina - e fai ma faʻataʻitaʻiga, o fuālaʻau lanumeamata (broccoli ma pulu lanumeamata) e sasaa mai i vai inu ma se vaifofo o le acid ascorbic e faʻamaonia ai lanu-o suʻesuʻega e faʻaalia ai e le afaina ai a latou fualaʻau.

E tāua foi, o nisi o vai vitamini suamalie (autu o vitamini o le vaega B ma le vailaʻau C) na leiloloa i le taimi o le faʻaaogaina o le fualaau faisua (2) o le a leiloa i le tulaga o le sauniuni masani o fualaau faisua - e tatau ona kuka le sukalati ma lanu meamata ao lei faʻaaogaina.

E faʻafefea ona kuka fuālaʻau matala?

O le auala aupito sili e saunia ai fualaau faisua aisa e tatau ona fufuluina i totonu o se fafie faʻatau pe i totonu o se pani ma se pani faapitoa. A maeʻa le 5-7 minute o ia gaioiga, e sauni fualaʻau e faʻaaogaina e avea ma mea masani i ipu - mo se faʻataʻitaʻiga, mo le faʻavelaina poʻo le suʻeina o aano o manu.

Peasini lanumeamata lanumeamata po o sana e mafai ona saunia e ala i le lafoina i totonu o le vai inu mo 2-3 minute - o le i ai o le pulu e puipuia mai le lafoaia o vitamini. Ae peitai, mo broccoli, pulu lanumeamata, moli ma, natura, fualaau malulu, o le kuka i auala inu vai e le talafeagai.

Risi ma Fualaau Faisua

E tatau ona manatuaina o le mea e taʻua o "Hawaiian mix" (araisa, peʻa lanumeamata, sana ma pepa suamalie) e matua faigata lava ona valaʻau i se mea maloloina ma meaʻai. Na o le pau lea o punavai o vitamini o loo i totonu o le pepa mumu - e le o sana, po o pamu, e leai, aemaise lava le araisa, e mauoa i totonu.

O se mea e faanoanoa ai foi, o le tele o araisa i na mea e masani ona sili atu nai lo le tele o fualaau faisua ua maeʻa, ma o le faasinomaga o le faasisaisa ua matua maualuga lava. E le tatau ona galo ia i tatou o mea gaʻo meaʻai mo se vaega taua o le mago o masima suamalie, pepa suamalie ma peʻa.

"Faʻafefiloiga Faʻafefiloi", faʻatasi:

I le 100 g o le paluga:FatsSquirrelsCarbohydratesCalories
Suauu kuka - 60-65 g0 g1.5 g17-18 g80 kcal
Peʻe suamalie - 10-15 g0 g0.5 g1-2 g8-12 kcal
Grains Maʻa - 15-20 g0 g0.5 g2-3 g8-10 kcal
Peʻa lanumeamata - 15-20 g0 g1.5 g2-3 g8-10 kcal
Aofai:0 g4 g25 g120 kcal

O le fea sua vai e tasi ma le afa taimi e sili atu ai le suka nai lo Coca-Cola? E lelei tele le vai moli?

Faamanuiaga ma le afaina

Ona o le mea moni e tusa lava pe a uma ona faʻamalosi fualaʻau faʻamalosi e puipuia a latou vailaʻau faʻasolosolo i le maualuga, o mea faʻafefiloi na faia mai ia i latou e matua aoga lava mo tagata. O tulaga uma lava e aofia ai vitamini C ma le B, faʻapea foi ma nisi minerale (calcium, potassium, ma isi).

O ituaiga taitasi o lenei oloa e faateleina ai le manava, faatelevaveina metabolic faagasologa i totonu o le tino ma faaleleia ai le otaota.

O le faʻamanuiaga o sea ituaiga o meaʻai e leʻi maeʻa, o le taimi o le taumalulu e fesoasoani tele i le fua o le vailaʻau ma faʻateleina ai le puipuia o le tino puipuia.

O suʻesuʻega faasaienisi e faʻamaonia ai o fualaau faisua e malolo e mafai ona afaina ai le tino pe afai o loʻo e faʻasalaga i se oloa faapitoa, o le mea lea pe a faʻatau, suʻesuʻe muamua le mea na fai.

O fuālaʻau faʻasualaʻau o se mea e gaosi ai le kuka, lea e mafai ai ona e vave kukaina le tele o ipu malamalama ma le manaia!

Faʻasologa o Fualaau Faisua

O le le lelei tele o fualaau faisua aisa o se taumafaiga faifaipea e taitaisese ai le tagata faʻatau, faʻatau atu i lalo o le faʻaogaina o fualaau '' maloloina "e le o ni mea ola maloloina lelei. O faʻafefiloi o fualaau 'aina suamalie mataisa ma le araisa, pasta poʻo pateta o se faʻataʻitaʻiga masani.

O le tagata faʻatau e talitonu o loʻo ia faʻatau "fualaau faisua lelei", ae i le tulaga o le faʻalauiloaina o meaʻai o se oloa o se meaʻai vave. O le oso i totonu o se paʻu masani i se aofaiga tele o le suauu manogi e naʻo le faʻamalosia ai o le tulaga - nai lo vitamini, e naʻo gaʻo gaogao gaogao e maua e se tagata.

O le fofo sili ona talafeagai mo le sauniaina o fualaau faisua aisa e faʻaaoga fualaʻau lanumeamata (broccoli, moa, pulu lanumeamata, eggelu) o se mea e gaosi pe a fufulu aʻano. I lenei tulaga, o le a e faaopoopoina se isi punaoa o vitamini i lau meaai.

O pulu lanumeamata lanumeamata e mafai ona avea o se punavai faaopoopo o polotini, ae toetoe lava leai se tele o vitamini po o minerale oi ai. E tutusa foi lea mea i le suamalie suamalie, kātiti tioisa ma pateta - ae ui i lea, e sili atu ona saʻo lelei o latou masini.

O fualaau 'aina matala o se auala taugofie e faʻalauteleina ai au mea taumafa i vitamini masani ma minerale i le taumalulu. Ae ui i lea, e taua le aua le faʻaogaina fualaau faisua ola maloloina ma faʻafefiloi o fualaau faisua manaia ma le araisa, pateta poo pasta, lea e sili atu pei o meaai vave.

  1. Meaʻai faʻasusu, punavai
  2. Fualaau Faisualū e Matagofie!, Punaoa
  • Aisea e gaʻo ai gaʻo gaʻo?
  • Lisi o oloa aoga
  • Chemistry i oloa

Laʻau faʻafefe o fualaʻau - calories ma recipes

Fualaau Faisualala o se fualaau faisua ua uma ona pasia le tele o vaega ole gaioiga (vaai ata). I le avea ai o se tulafono, o sea oloa e ono mafai ona umi le teuina - mai le ono i le sefuluvalu masina. I le faagasologa o le maalili, o fualaau aina fua e taofi ai a latou meatotino aoga i le maualuga, e aunoa ma le leiloa o latou tofo.

E faʻatatau i luga o kulupu, o lea faʻafefiloi e vaevaeina i ni ituaiga se tolu:

  • tutusa - o sea oloa e aofia ai le tasi mea e gaosia,
  • afaina - o lenei seti e aofia ai le lua poʻo le sili atu ituaiga o fualaau faisua,
  • saunia meaai - o lenei paluga ua taʻua i se isi itu o se mea ua maeʻa ona maeʻa, o ona vaega o mea ia e talafeagai mo le gaosia o se salati faapitoa, soup, ma isi.

Matou te fefaasoaaʻi meaʻai sili ona lauiloa i le laulau i lalo.

UlutalaFaʻavae
lesoO lenei oloa e aofia ai aniani, zucchini, faapea foi kāloti, tamato ma pepa logo.
tamaʻitaʻiO lenei ituaiga e aofia ai peʻa, logo logo, sana ma le sukaisa.
MexicanO ia ituaiga o faʻafefiloi e aofia ai kāloti, peʻa lanumeamata, laʻau seleni, lanumeamata lanumeamata ma le lanumumu, pepa ma sana.
gouvecheI lenei tulaga, ua tuufaatasia le pepa ma tamato, okra stalks, faapea foi ma le isalaʻelu ma aniani.
ratatouilleO vaega o lenei paluga o tamato, zucchini, paprika, riki mumu ma le zucchini.
papasiO lenei ituaiga o oloa e aofia ai pi, tamato, pepa suamalie ma zucini.

O nisi taimi o ia seti e aofia ai le falalaʻau, pateta, faʻapea foʻi le pasili, letus, mushrooms ma le broccoli. O ituaiga eseese o le paluga ei ai sina mea e maualalo i le kalori, o le mafuaʻaga lea e masani ona faʻaaogaina mo le kukaina o taumafa taumafa.

Aofaʻi o fuataga e aofia ai le faʻalauteleina o fualaʻau: 123

  • Oketopa 04, 2007 03:02 i le.m.
  • Fepuari 28, 2008, 13:53
  • Aperila 22, 2010, 14:50
  • Oketopa 11, 2007, 18:27
  • Fepuari 05, 2009, 06:37
  • Iuni 26, 2009, 23:17
  • Ianuari 01, 2018 12:58
  • Mati 24, 2010, 20:22
  • Fepuari 08, 2008 00:57
  • Me 19, 2013, 18:47
  • Oketopa 13, 2016, 21:02
  • Mati 09, 2009, 18:49
  • Novema 07, 2011, 21:12
  • Novema 14, 2014, 14:17
  • Fepuari 17, 2016, 11:29
  • Fepuari 25, 2019 19:22
  • Aperila 09, 2012, 15:56
  • Setema 08, 2013, 13:52
  • Ianuari 24, 2019, 14:16
  • Me 29, 2011, 16:00

Laʻau o meaʻai - o se sootaga i le tele o ipu. E mafai ona puleaina, faʻamaonia pe tuufaatasia se mea manaia mulimuli ane. I luga o lenei itulau o le ae maua ai se aoina o fualaau mo mea suamalie: soupisi, meaʻai, mea autu. Tasi le oloa - tele mafuaaga, o lea o lenei filifiliga e fetaui lelei mo soʻo se taimi: tapolo, lunch. Mulimuli i fautuaga a matou matai poto masani ma o le a tatala atu le elemene ia te oe mai se itu e le taua.

Ituaiga o Meaʻai Fualaʻau Faʻafefe

E faʻatatau i le tuufaatasiga o le seti fualaʻau, e vaevaeina mea faʻafefiloi i ni ituaiga:

  • Eseesega. Na o le tasi le elemene o loʻo i ai i le faʻafefiloi.
  • Faʻanoanoa. O le faʻafefiloi e aofia ai le tele o fualaau faisua.
  • Meaʻai taumafa. O le isi igoa mo ia ituaiga o vailaʻau o oloa e leʻi maeʻa. O le tuufaatasiga o loʻo i ai le seti talafeagai o oloa mo le sauniuniga o se ipu faapitoa.

O faʻafefiloi fualaʻau vevela manuia ma faʻaleagaina

I le taimi o le malolo, o mea aoga aoga uma o loʻo maua i totonu o fualaʻau ma 'aina o loʻo faʻasaoina. O mea uma e aofia ai vailaʻau ma minerale e manaʻomia mo se tagata. E pei o fualaau faisua fou ma le aisa, o vitamini B ma C, potassium, calcium, ma isi mea aoga aoga o loʻo i ai.

O vailaʻau vailaʻau faʻamalosi uma e fesoasoani e faʻaleleia ai le manaʻo, faʻaleleia le faʻaogaina o meaʻai ma faʻamautu le metabolism.

E le mafai ona afaina fualaʻau vevela. Latou te faʻapolopolo mai i le fualaʻau o le vailaʻau ma faateleina ai le puipuiga. Afai e te faʻaaloalo i se tasi o oloa, e tatau ona e suʻesuʻe ma le totoa i le tuufaatasiga o le faʻafefiloi pe faia foi ia oe.

O mea uma e gaosia e maualalo le kalori. E talafeagai mo meaai ma meaai pepe.

E faʻafefea ona kuka se vailaʻau faʻamafanafana

I totonu o le fale, e mafai ona e faia faʻatasi ma faia ni tuufaatasiga eseese o falaʻau. E mafai ona e tuʻuina le kāpeti, kāloti, beets, greens ma aniani i le sauniuni o le borsch. E mafai ona e faia se paluga faigofie o beets, aniani ma kāloti.

Sauniuniga o le Laʻau Faʻasualaʻau:

  1. O fualaau faisua uma e tatau ona faʻapipiʻi lelei, aveese le pala ma le vevela.
  2. Fufuluina, pi, tapuni. Mo le tipiina o fualaau 'aina e talafeagai: naifi, grater, cutter vegetables.
  3. Faʻasalalau. E tatau ona puipui le lanu, tofo ma le fausaga o fualaau faisua.
  4. Auina fualaau faisua i totonu o le vai inu mo ni nai sekone, tuu i totonu o se mea e teu ai, mago.
  5. Faʻafeiloaʻi i pusa teu ai: pusa paʻu, ato mo le faʻamaisa.
  6. E fautuaina e faʻaaoga fualaʻau mo le 1 tausaga.

Fautuaga! Seti le aso kuka i tua o le ato poʻo le fagu. O lea o fualaau faisua o le a le faʻafefe mo se taimi umi.

Faʻafefiloi fualaau faisua e tuʻu i le pusaaisa.

Faʻapitoa

I aso ua tuanaʻi, e toaitiiti tagata na mafaufau e uiga i meaʻai e leai ni meaʻai, talu ai e le mafai ona faʻaaogaina e le faisaisaisa o pusaaisa na tausaga na o sina meaʻai ma lua moa.

O faʻafefiloi fualaʻau vevela o se seti o fualaau faʻamalosi e faʻaaogaina. E mafai foi ona aofia ai pulou masima, cereals, aano o manufasi. O mea taumafa o fualaʻau o se elemene lea e na ona e manaʻomia e vevela ma auauna atu ai.

I le ituaiga o paluga, e ese mai le tasi i le isi.

  • Faʻanoanoa. Se seti o fualaau faisua, e aofia ai le faʻafefiloi o mea taumafa (mo suʻega, laei mo soupuni).
  • Monoset. E tasi le fualaau faisua e aofia ai, mo se faʻataʻitaʻiga, pi pi poʻo kāloti.
  • Meaʻai sauni (mea faʻapitoa). O se avanoa talafeagai mo se taumafataga atoa, e mafai ona aofia ai fatu (e masani lava o le araisa po o le paluga), aano o manufasi.

Lena sauniuni

I totonu o faleoloa o faleoloa o loʻo i ai se vateatea tele o vailaʻau faʻalaʻau mo soʻo se tofo. Ua leva ona latou mauaina le lauiloa, aua e faigofie ona latou sauniuni, e matua lavelavea le taimi, e le o aofia ai ni mea faaopoopo, suka ma masima.

O fatuga e gaosia e tusa ai ma se tasi tekinolosi o le teʻi, ona faʻamaʻalo masani. O sea paluga e mafai ona teuina i le malulu mai le 6 masina i le tausaga, lea e faigofie tele pe a faʻatau oloa mo se taimi umi.

O se pusa masani o le 400 po o le 450 g e aofia ai le tele o le tasi auaunaga, pe afai o le ipu e tautua e tutoʻatasi. O le tele o taimi, o vailaʻau faʻalaʻau e avea o se falaoa.

O le kalori ihi o le seti e eseese e fuafua i le tuufaatasiga o fualaau faisua ua aofia ai, o faʻamaumauga uma o loʻo faʻaalia i luga o le afifi.

O le faʻavasegaina o mea e sili ona lauiloa o loʻo faʻapipiʻiina e aofia ai mea faʻapitoa.

  • Latou te faʻatauina le Spring Vegetables ma Mexican Mix.
  • E i ai "Village Vegetables."
  • E mafai ona e feiloai "Parikash" ma le "Hawaiian."

O le eseesega i le fualaʻau fualaau faʻalagolago i le kamupanī. O le tele o ituaiga oloa e mafai ai e oe ona filifilia le tulaga e le masani ai o mea aoga mo mea uma e tofo ai. Pini, pi, sana, pulupulu soya e mafai ona faaopoopo i se faatulagaga masani o kāloti, aniani, pepa suamalie.

Seti fale

O le faleoloa ua saunia e faʻafefiloi, e ui lava o le lelei mo le sasaina o ipu, e mamao mai le sili atu ona taugofie. O tamaʻitaʻi faʻamaualuga ua leva ona faʻafetaui e fai ni seti mo le malolo i le fale, lea e sili atu ona taugofie. Ae maise lava i le vaitau o le tautoulu, pe a faʻatau atu fualaʻau 'aina i tau fefaʻatauaʻiga.

O le faʻafefiloi fale ua faʻaaogaina naʻo mea e naʻo lo latou lava tofo ma le manaʻoga, lea e maua ai se telē tele mo togavao.

Ina ia fuafuaina le tele ma le voluma, faʻapea foi ma le faʻaaoga tatau o le avanoa i le pusaaisa, e tatau ona e filifili muamua i le lisi autu ua fuafuaina. O seti faʻamaisa faʻavaisa mo meaʻai faʻaonapo nei e aofia ai fualaʻau masani.

  • O laei pusa e aofia ai tamato, beets, aniani, kāloti, pepa suamalie.

  • Laʻau o fualaau aina e aofia ai zucini, kāloti, pepa suamalie, aniani.
  • O loʻo i ai ni paʻu pepa ma ni kesi faila.

Gagana - pasili ma le pulu - o nisi o faletalimalo e faaopoopo i le paluga. Faatasi ai ma le tele o lanu meamata, e sili atu ona lelei le gase ese. I le lumanaʻi, e faigofie ona vavaeese le aofaʻi sao mai le aofaʻiga atoa ma se naifi ma faʻaopopo i le ipu.

E taua le manatuaina o fuālaʻau faʻatasi ma le itiiti ifo o mea e maua i le vai e sili ona lelei ona teuina i totonu o se paluga faʻasusu. E sili atu i latou i totonu o le fausaga ma e le faʻavaivaia pe a faʻatau. O fualaau faisua, e pei o le zucchini, e mafai ona muaʻi malolo i ni vaega eseese ina ia le mafai ona liua i totonu o le falaoa.

Faʻaaliga

Mo le maluluina, na o fualaau aina maualuga e filifilia, e leai ni faaletonu. O le maualalo o le vevela o le a mautinoa lava le faʻamalolotoina o le faagasologa o le pala, ae a maeʻa sea ituaiga o oloa o le a maua uma ai le manogi o manogi ma tofo o le meaʻai e leiloa. O le faagasologa atoa mo le sauniuni o vailaʻau faʻalaʻaulaʻau e auala atu i ni laasaga faigofie.

  • Sauniuniga. E tatau ona mulumulu lelei fualaʻau, ma faalagolago i le ituaiga, peʻe ese mai luga, rhizomes, aʻa poʻo fatu. Lafoaʻi le oloa mama i luga o se solo e faʻaalu ai le tele o le vai.
  • Tipiina. O foliga o fasi vaega o le a faalagolago atoa lava i ipu fuafuaina. Mo soupeti, e mafai ona avea ma ni kopa po o ni fusi. Mo suti - fasi lapopoa, fasi pepa, afa mama. Mo le faʻavelaina, latou te masani ona faia se mea faʻafefiloi ma le fagu.
  • Faʻasalalau. O faufautua e fautuaina e suʻe fualaau faisua i se vevela vevela togafitiga aʻo lei faʻamaʻi, o lona uiga, ia faʻaititia le oloa mo le 3 minute i le vai inu. Faʻafeiloaʻi fesoasoani e faʻafefe ai le enzymes e mafua ai le pala, ma faʻaumatia foi siama matautia. Mo avanoa i fale, o lenei auala e filifili, e tumau pea i le pule faitalia a le au talimalo.
  • Faʻapipiʻi. O fualaau matala ua saunia e tuʻuina i foliga ma tuʻu i totonu o le pusaaisa. O le vevela lelei mo le teuina o fualaau faisua e 20 pe 25 C.

Malu mo le faʻamaisa

O le tulafono faavae mo le faʻaaogaina o se mea e faʻafefiloi, o le naʻo le tasi le taimi e faʻaumatia ai. O le mafuaʻaga lea e le faʻamaʻalo ai fualaau faisua i totonu o le tasi pesini poʻo se afifi tetele. E sili atu ona faigofie le muai teu le paluga i ni vaega ma faʻaaoga le aofaiga sao pe'ā manaʻomia, e sili atu ona fai i le taimi lava lena.

I le taimi faʻaonapo nei o loʻo iai ni fomu mo le faʻafefeina o soʻo se voluma ma le ituaiga. E faia i ni mea e faʻafefe i le vaʻai, e iai ni masini faʻapipiʻi faigofie, e faigofie ona faʻamamā ma e le aʻafia ai mea manogi.

O le isi filifiliga o le faʻaaogāina o laupepa i totonu o le fale poʻo ipu palasitika.

  • Paʻu filo, e le pei o le uamea, laupapa poʻo le tioata, aua le tele se avanoa i totonu o le pusaaisa. E masani ona faʻaaogaina e le faletua.
  • Pusa Lelei lelei mo le faʻafefeina o le vai ma fualaau 'aina suamalie - zucchini puree, opu o fualaau faisua, pasene pati. O le foliga sili ona lelei o le fagu e faʻasolosolo. O se mea e vaʻaia ma vaʻaia. Faʻapipiʻi tuʻuina o foliga tutusa i le pito i luga o le tasi i le isi i le puipui o le kisaisaisa.
  • Papa. O le taua tele le avanoa avanoa i le pusaaisa, e mafai ona faʻaaogaina e tusa lava mo fualaau suamalie vaivai ma suavai, ae o loʻo sili ona lelei ona faʻaogaina ma fualaau faisua o se fale tele. A maeʻa ona teuina mea o loʻo i totonu o se ato, e tatau ona toso ese uma mai le ea, tapuni ma faʻamafola. O le a latou faʻatusatusaina le tasi i luga o le isi.

Fuga kuka

O faʻamau faʻasaina o le a mafai ai e oe ona kukaina suamalie se ipu o fuālaʻau fou, e oʻo lava i le taumalulu. I le taimi lava e tasi, o le a tumu le ipu i fualaʻau taumafanafana uma, sogisogi, talu mai le malulu o le faʻasaoina masani lea o le oloa.

Mo nisi laʻau faisua, e mafai ona e faʻaaogaina le auala e le faʻavaeina e saunia ai se mea e leʻi faʻaaogaina mo le faʻaaoga atili i meaʻai e gaosia i le kuka.

  • Zucchini mo sopo. O lenei fualaau faisua o loʻo i ai le susu, ma ia faʻasaoina lona foliga, e mafai ona e faʻaaogaina le luaisa. Muamua, o laʻau o loʻo faʻapipiʻi i luga o se laulau mafolafola i le tasi laulau ma tuʻu i totonu o le pusaaisa mo le 2 itula seia maeʻa uma le tio. A maeʻa le malulu, sikuea "aisa" o le a le pipii, gatete. E mafai ona tuʻuina i totonu o se taga po o se atigipusa ma isi, fualaʻau manogi.
  • Peʻe suamalie. E lelei le teu i pepa gaosia, ae atonu o le a faia i se isi sauniuniga mo le faʻamamaina. Mo lenei mea, ua vavaeeseina le 'au o le fualaau faisua, fufulu fatu, ma tuu ai se ipu tioata. E ala i le mataupu o le gaugau o le tioata i totonu o le isi, tuu le pepa i se laina ma auina atu i le mea pueata. A faʻamaonia le faʻamalo e faʻamalolo mo ni nai minute, ae le o le atoatoa. Mea totino vave ma faʻaoga mo le faʻavelaina poʻo le taʻavale.

Le lelei ma le le lelei

O le auala o le faʻafefiloi fualaʻau fualaʻau se numera o mea taua e sili atu ona lelei i luga o le faʻaaogaina:

  • taimi e faʻapolopolo ma faigofie ai ona kuka,
  • e le aofia ai le aʻafiaga o le faʻamalosi ma le pala, "faʻavevesi" o apa,
  • leai o ni tagata tausi, vine, suka, masima,
  • faasaoina o vitamini uma ma minerale, aua o oloa e le o faʻavaivai i togafitiga faʻamafanafana faaumiumi.

Aʻo leʻi filifilia lenei auala faigofie o le faʻatauina, e tatau ona e mafaufau i faafitauli e ono aʻafia ai:

  • ina ia mafai ai ona tuʻuina faʻasalalauina fualaʻau i le tele o aofaiga, o le pusaaisa e tatau ona vaʻaia,
  • o fualaau faisua ua maeʻa e tatau ona faʻaaogaina naʻo le tasi, aʻo leʻioʻo le kuka,
  • i le mea e tupu ile faʻalavelave faʻafuaseʻi o le pusaaisa, o oloa uma e tatau ona vave toe faʻaaogaina.

Vaʻai pe faapefea ona faʻafefiloi Mekisiko i le isi vitio.

Faʻafefiloi Samoa

I aso nei, o le sukalala a le Hawaiian ma fualaau faisua o se ipu lauiloa tele i le tele o atunuu. Ae o lenei ipu na maua mo mafuaaga o le tamaoaiga masani: o tagata matitiva na faʻafefiloi ma faʻaumatia mea na tuʻuina atu ia te ia i le fanua lafulemu ma le lima agalelei o le itu i saute. I totonu o le fagu o le ae maua ai e le na o le araisa na aumaia i le afa saunia, ae o fatu o sana, pi ma paprika.

Lisi ma se paluga fualaʻau e mafai ona kuka i totonu o se fagu masani poʻo se pani. Faʻaopopo sina tamaʻi vai ma tuu le ipu ile vevela vevela. I totonu o le kuata o le itula e te lagona ai se manogi manaia.

A aunoa ma ni faʻaopoopoga, o lenei ipu e lelei mo se lisi faʻalautele. Ma afai e te gaʻo le aano ma falalaʻau ma araisa, e te maua se meaʻai lelei mo le laulauʻai (e le o taimi uma e tuʻu ai palu pateta).

Fualaau lelei lelei o le Hawaiian ma le anufe, falai pe kuka.

Vegetables Vegetables

Ou te le iloa pe aisea ua maua ai lona igoa? E le gata i lea, e leai se mea Mekisiko i ai, poʻo se faʻalavelave tele e pele i tagata o lenei atunuu, leai se mea faʻapitoa latina Amerika e pei o cacti ...

Masalo na o Mekisiko lava o loʻo i ai i lenei paluga o pi mumu. O tuufaatasiga o mea fefiloi mai fesuisuiai eseese e mafai ona fesuisuiai, ae o lenei oloa e manaomia. I le faaopoopo atu i ai, o le a maua i totonu o se fusi lanu meamata lanumeamata, pepa, sana, isalaʻelu, pama mata ma aniani, ma o nisi foi taimi o kāloti i le seleni.

O le vailaʻau o fualaau o Mekisiko e talafeagai e le gata mo le sauniuni o le soifua maloloina ma le lelei o ipu, chimichangas ma burritos, ae faʻapea foʻi mo salakeke. Faaopopo fuamoa moa, croutons o le falaoa paʻepaʻe ma le kuka fuga i fugalaau kuka. Taimi i le mayonnaise poʻo le faʻafefiloi o le sinapi ma le sua o le tipolo.

Faafefiloi "Nuu"

O le amataga o le igoa o lenei tuufaatasiga e foliga mai foi o pisinisi, ae le o talafaasolopito. E faʻaaogaina e tagata gaosi mea eseese, ae o soʻo se tuufaatasiga e mafai ona natia i lalo o le afifi. E mautinoa o tagata uma tekinolosi e iai ona lava manatu e uiga i le nuʻu. Ae ui i lea, e tasi le vaega e le suia - o pateta.

I se fusi, kāloti ma aniani, puni lanumeamata, sana, pi, pepa, zucchini, squash, eggplant can adjoining it. O le tuufaatasiga e tatau ona faʻaalia i luga o le pusa, e mafai ona e filifilia le fetaui lelei.

Ia faʻaeteete, aua i nisi o umukuka i Sisifo ao le i kukaina le pateta e le taliaina mo le paʻu. Afai e afaina oe, masalo o Village Mix e le o lau filifiliga?

O le toʻatele o tagata e fefefe ua solo le pateta. Ae ui i lea, o lenei faʻafefiloi o le tele o tagata e faʻamanatuina a latou suʻega autasi o le faʻafefiloi o se filifiliga sili lea mo se meaʻai vave ma le manaia ma se 'aʻai malosi.

E pei lava o isi vailaʻau faʻasamaʻi malulu, o lenei tasi e matua faigofie lava ona tuʻu i totonu o se pani. Ina ia faia le tofo e sili atu le pala i se lanu, faʻaopopo muamua ao leʻi tuʻuina atu fualaau aina fou ma le kalakeke talavou. O le faʻafefiloi e talafeagai foi mo le sauniaina o souʻele mamae mama.

Fualaau faisua

"Faʻapotogo" o se manatu e sili atu ona faʻaogaina nai lo le "nuu". O faʻatoʻaga uma o le tautotogo e faʻafefiloi i luga o le maketi e faʻatasi sei vagana ai le tele o lanumeamata.

I totonu o le fagu o le a e maua ai le sukalatini ma le cauliflower, pulu asparagus ma peʻa lanumeamata, pepa lanumeamata ma kohlrabi, seleni aʻa, parsnips, aniani ani ma gusi. O lenei paluga e sili atu ona fetaui ma le kukaina o se ipu tutoʻatasi, ae mo le faʻaopopo i le soʻo, fualaʻau fualaʻau, pizza, lasagna. E mafai ona e faʻatalanoa seʻia oʻo ina faʻamalulu ma togi se vaega itiiti o le faʻafefiloi ma se mea e faʻafefeteina e maua ai se saumalie manogi. O le faʻafefiloi o le tautotogo e talafeagai foi mo le faia o sala salala.

E tele naua meaʻai mo suʻega, o le mea lea e le o se mea e ofo ai le eseesega o le tuufaatasiga. I le avea ai o se tulafono, o aniani, kāloti ma zucini o loʻo i totonu o le afifi. O nisi faifaatoʻaga e faaopoopo aʻa aʻa ma pi.

O faʻafefiloi o fualaau faʻanatura e saunia lelei o le a fesoasoani ia te oe e vave saunia se ipu maumea. Taʻu le pateta seia oʻo ile afa-kuka, kuka le tipi pipi i poloka ile vevela vevela. Faʻafefiloi i totonu o se meaʻai, faaopoopo i ai le faʻafefiloi aisa ma faʻafefiloi seia faʻasua.

O se ipu ei ai se igoa e le masani ai, lea o loo tautua i aso nei i faletalimalo Farani i le salafa o le lalolagi, na faia foi e tagata o le malo. Latou te suʻi zucchini, tamato, pepa ma aniani i le tasi ipu. Mulimuli ane, na faaopoopoina le isalaʻelu i le lisi o mea taua. O fualaau o le Ratatouille e faʻafefiloi mai i gaosiga eseese e foliga tutusa, e na o na mea e mafai ona fesuisuiai.

E faʻavae i luga o le faʻafefiloi, e faigofie ona e saunia se falaoa o le itu mo aano o manufasi poʻo iʻa. Ratatouille e faʻaaogaina foi o se mea tutoatasi. Ma afai e te faʻaopopo nisi o salu i le taimi o le faʻamalosi, o le a avea oe ma mea manogi mama.

O le talafaasolopito o lenei ipu na amata foi i Bulgaria. I lo latou fanua faʻasolopito o talafaasolopito, o le upu "güchev" e faʻaaogaina e le gata i meaʻai e pei ona i ai, ae faʻapea foi i ipu o loʻo saunia ai - o se ipu omea ma se tapuni. Ma e manaʻomia le kuka i totonu o nei ulo, i totonu o le ogaumu.

Faʻatulaga le paluga i totonu o pusa, faʻatumu le afa i le fualaau faisua po o le suāuʻu manu. Ufiufi ma tao mo le 30 minute.

O le tofo autu e tuʻuina i le ipu e okra, faʻamanatu ai le arelaʻelu ma le paina paʻepaʻe. I le faaopoopo i ai, o le ae maua ai pepa, tamato, eggplantal ma aniani i totonu o le afifi.

Ae o le fefiloi mai le ato e le o mea uma e manaomia mo le uluai fua. A o fufuluina fualaau faisua, fufulu ni fuamoa i totonu o se pesini, faʻaopoopo pe tusa ma le aofaiga (i le volume) o le susu. 5 minute aʻo leʻi kukaina, faʻaopopo i le ulo.

Saina fualaau faisua

O lenei faʻafefiloi e tosina atu ai i latou e fiafia i taumafa faʻatau Asia I totonu o le fagu o le a e maua mai ai fatugala ma pupu vine, otaota uliuli, pupulega laiti, pepa, kāloti ma kapisi papaʻe. O aʻa (seleri), lela, lanu meamata e mafai ona faaopoopo i ai.

Faʻafefiloi fualaʻau fualaau Saina o se nofoaga lelei tele mo ipu faʻasalalau. Uʻu le paluga i le suauʻu (fatu fatu sesame), faaopoopo se lua sipuni tele o le soya soya ae le o le masima, ma fufulu i fatu fatu o le sesame ao lei auauna atu. Faatasi ai ma fualaʻau, e mafai ona e fusi iʻa, fasi moa, puaa poʻo le pato. Afai e te fiafia i mea vevela, faʻapipiʻi pepa tili i le ipu. Ma ia faamamafaina le faa-Saina, pe a selesele, sasaa se sipuniti o le meli i totonu o le apa. O le tuufaatasiga o meaʻai, suamalie ma suamalie, o se tasi lea o faailoga iloga o taumafa a le atunuu i le Malo Tutotonu.

E faʻafefea ona e kuka kulupu? E mautinoa lava e te faʻaaoga kāloti, aniani ma tamato (pasta) faatasi ai ma aano o manufasi. Ma i nisi o paranesi a le atunuu o Europa i Sasae, o lafumanu, moa ma le puaa e tusitusi i le pepa ata. O le tuufaatasiga e sili atu ona manaia! Paprikash o se tuufaatasiga o fualaau aina na faia faapitoa mo ia ipu.

O fualaau mo lenei ipu e faigofie. Fuga fasi fasi o aano o manufasi, faaopoopo ni fualaau faisua matagogo, salu.

O le tuufaatasiga o le paluga e aofia ai foi pi, zucchini, tamato, ae o le tele o le pepa suamalie.

Grill mo borsch ma soup

O nisi o vailaʻau faʻasamaʻi faʻasamaʻi e taatele. Latou te fetaui lelei mo soʻo se ipu, pe o le kuka, soupisi, saula o manu. O se faʻataʻitaʻiga o sea faʻafefiloi o se paluga o aniani, kāloti ma lauʻau. Na ona faaopoopo i le ipu i le ogatotonu o le kuka.

E tusa ai ma le mataupu faavae lava e tasi, ua saunia se paluga mo le red borsch. E aofia ai beets, kāloti, aniani, pepa ma tamato. O Borsch e tunu i luga o sea ituaiga o taumafataga i soo se taimi o le tausaga o le a manogi i fua o Setema.

E mafai ona e faʻafefiloi mo borscht lanumeamata. O le a manaʻomia e ia le sipela, o le meaʻai, o le pi, pasili. E mafai ona e faʻaopopo i ai se siʻusiʻu laitiiti. E leai se taimi e masani ona faʻaaogaina ai upega o laumei ma May, ae faafetai ia i latou, e sili atu ona lelei ma maloloina le borsch.

E faʻafefea ona faʻafefe fualaau faisua

E pei ona mafai ona e vaʻavaʻai, e mafai ona faigofie ona faia ni mea faʻafefiloi masani i le fale. O se filifiliga sili lenei mo le faʻatauina mo le faʻaaogaina i le lumanai. Aʻo leʻi sauniuni le faʻafefiloi o fualaʻau, faʻamama ma fufulu meaʻai, tipi poʻo le faʻafefiloi, tuʻu i ato mamago po o pusa o le aoauli. E mafai ona faʻaaogaina le laulau meaʻai.

O nei avanoa e teuina i totonu o le pusaaisa, ma ao le i kukaina latou te le manaʻomia le faʻaaogaina poʻo se sauniuniga.

Tuua Lau Faamatalaga