Malosiaga e le o osofia le mita o le kulukose toto

E tusa ai ma nisi o lipoti, ua faʻapipiʻiina e Apple se vaega o 30 tagata tomai faapitoa i le lalolagi o le bioengineering e fatuina se tekonolosi fou - o se masini mo le fuaina o le suka toto e aunoa ma le tuiina o le paʻu. Ua lipotia mai foi o galuega o loʻo faia i se falesuesue faalilolilo i Kalefonia, e mamao ese mai le ofisa autu a le kamupani. Sui o Apple sa mumusu e tuʻuina atu se faʻamatalaga aloaia.

Aiseā ua faʻaleagaina ai?

O le mea moni, o le faia o sea ituaiga masini, ua aiaia e saʻo, ma saogalemu ai mo le maʻisuka, o le a faia ai se suiga moni i le lalolagi faasaienisi. I le taimi nei, ua i ai ni ituaiga o le toto o le kulukose o le toto, e oʻo lava i atinaʻe Rusia. O nisi masini e fua ai le maualuga o le suka e faʻavae i luga o le toto, ao isi e faʻaaogaina le ultrasound e fuafua ai le vevela o le malosi ma le faʻamalosia lelei o le paʻu. Ae peitaʻi, i le saʻo o latou e le maualalo lava i glucometers masani e manaʻomia ai le faʻaogaina o tamatamailima, o lona uiga o lo latou faʻaogaina e le maua ai se tulaga taua o le puleaina o le maʻi.

O se faʻamatalaga le iloa i totonu o le kamupani, e tusa ai ma le CNBC news news channel, ua lipotia mai o le tekinolosi o loʻo faʻalauiloaina e Apple e faʻavae i luga o le faʻaogaina o masini matagi. E tatau ona latou fuaina le maualuga o le kulukose i totonu o le toto faatasi ai ma le fesoasoani a ave o le malamalama na auina atu i toto toto e ala i le paʻu.

Afai o le taumafaiga a Apple e manuia, o le a maua ai le faʻamoemoe mo se faʻaleleia atili lelei o soifuaga o le faitau miliona o tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka, o le a tatalaina avanoa fou i le matata o suʻesuʻega faafomaʻi ma faʻalauiloa ai se maketi fou fou mo mita le toto o le kulukose.

O se tasi o tagata faapitoa i le atinaʻeina o masini e togafitiga faafomaʻi, John Smith, na mafua ai le fatuina o se glucometer e le o osofaia le galuega pito sili ona faigata na ia fetaiaʻi. E tele kamupani na faia lenei galuega, ae leʻi manuia, ae ui i lea, o le taumafai e fatu se ituaiga masini e le taofia. O Trevor Gregg, o le pule sili o le DexCom Medical Corporation, na saunoa i se faatalanoaga ma Reuters e faapea o le tau o se taumafaiga manuia e tatau ona i ai le selau miliona po o le sili atu piliona piliona. Ia, o Apple o se meafaigaluega faapena.

E le o le taumafaiga muamua

O loʻo iloa lava e oʻo lava i le na faavaeina le kamupani, Steve Jobs, na ia moemiti i le fatuina o se masini matala mo le faasologa atoa o fua o le suka, cholesterol, faapea foi le fatu, ma lona tuufaatasia i le ata muamua o le mataituina o AppleWatch. Ioe, o faʻamatalaga na maua mai i atinaʻega, e leʻi saʻo ma o lenei manatu na tuulafoaʻia mo sina taimi. Ae o le galuega e le o le aisa.

E foliga mai, e tusa lava pe maua e le au saienisi i le fale suʻesuʻe a Apple se tali manuia, e le mafai ona faatino i le isi AppleWatch model, lea e faamoemoeina i le maketi i le afa lona lua o le 2017. I tua i le 2015, na saunoa ai le Pule Sili o le kamupani, o Tom Cook, o le fatuina o sea masini e manaomia ai le umi o le lesitala ma le resitara. Ae o Apple e ogaoga ma e tutusa ma saienitisi na faʻafaigaluegaina se 'au loia e galulue i le lumanaʻi fou.

Tekonolosi komepiuta mo togafitiga

E le o Apple e le o se kamupani e le o se kamupani e taumafai e ulufale i le maketi masini. Google ei ai foʻi le matagaluega o tekinolosi faʻale-soifua maloloina lea o loʻo galue i le taimi nei i luga o silasila faʻafesoʻotaʻi lea e mafai ona fuaina le toto i luga o mata o mata. Talu mai le 2015, Google sa galulue faʻatasi ma le DexCom ua taʻua i luga i le atinaʻeina o se glucometer, i le tulaga o le tele ma le auala e faʻaoga tutusa ai ma le mea masani masani.

I le taimi nei, o le maʻisuka i le salafa o le lalolagi e taloina le fiafia i se 'au o saienisi o Apple ma faʻaalia le faʻamoemoe o le a mafai e tagata gasegase ona gafatia se gaioiga, e le pei o le AppleWatch masani.

Tim Cook suʻesuʻeina patino le mita mo le Apple Watch fou

Ua galue Apple i se isi augatupulaga e leai se toto o le kulukose toto mo le Apple Watch ua tatou taʻua muamua. O lenei faʻamaonia faʻamaonia e Apple CEO Tim Cook. O le Ofisa Sili o Pulega na vaaia e le CNBC tusitala o le suʻeina o se gaosiga e fesoʻotai i le Apple Watch ma e manatu o se suʻe toto.

"Na ou tauaveina le mita mo le tele o vaiaso," o le tala lea a Tim Cook, o talanoa i tamaiti aoga i le Iunivesite o Glasgow ia Fepuari. "Na ou aveeseina muamua ae ou te lei feiloai." O le pule sili na faʻamatalaina e vave ona tali atu le tracker i suiga i lona tino pe a uma ona 'ai. O le mea lea, ina ia aloese ai mai faʻamatalaga faifai pea o le inisalini, o le a faʻaauau ona ia suʻesuʻeina pea.

E tusa ai ma le CNBC i le kamupani, ua maualuga le faamoemoe o Tim Cook mo le mita, ma o le mea lea na ia suʻesuʻeina ai le tagata lava ia. Ae ui i lea, i le taimi nei, o le glucose level tracker e le o se vaega o le matamata ma galue o se mea i fafo. E le o faʻamalamalamaina e le au fesoʻotaʻiga le lomiga pe faapefea ona fesoʻotaʻi le tagata suʻesuʻe i le Apple Watch.

Apple's non-invasive blood glucose mita SmartWatch: talafou ole biolectronics

Na tusia e Alla i le aso 3 o Me, 2017. Faʻasalalau i le Taʻiala News

Ua amata ona galue Apple i se galuega faatino, o lona sini o le fatuina lea o se mita o le kulukose toto. Galuega o loʻo faʻaaogaina ma tekonolosi fou.

SmartWatch o se matata matagofie lea o le a faafaigofieina ai le soifuaga o le faitau miliona o maʻisuka ma o le a fesoasoani latou te vave iloa ai le maualuga o le suka.

E tusa ai ma faʻamatalaga aloaia e leʻi faʻamautinoa, ua galue Apple i se auala fou mo le fuaina o le kulukose e le manaʻomia ai se toto toto. O lenei tekonolosi e aofia ai le faʻaaogaina o masini o le a fausia i totonu o le tupulaga fou o SmartWatch ("mataala mataʻutia" e mafai ai e oe ona faʻaalia e le gata i le taimi, ae fuaina foi le numera o sitepu ma calories e susunuina.

I le taimi nei, SmartWatch o se meataalo e manaia le i ai o tagata mauʻoa. O le tusitala o le manatu o se tasi o tagata na faavaeina Apple, Steve Jobs, o le na maliu i le ono tausaga talu ai mai le kanesa o le pancreatic. Ina ua mavae lona maliu, na amataina e le sui na ia filifilia, amataina le galue i le mamanu o le masini.

O le faia o lenei mea, ua fatuina ai e Apple se vaega o le 30 o tagata tomai faapitoa o le bioengineering oeo loo taulai atu i se ofisa laitiiti i Palo Alto, Kalefonia. O loʻo faʻatulagaina i le faʻamalosia ma le faʻamaoni e faʻafouina olaga o le faitau miliona o tagata i le salafa o le lalolagi.

Latou te fai mai o le galuega i luga o SmartWatch e fua ai le kulukose o le toto ua faʻaauau mo le 5 tausaga ma o loʻo feagai nei ma tofotofoga faʻapitoa i Palo Alto Bay.

Ua taumafai tagata tomai faapitoa Apple e mafai ona fuaina le suka i le toto e ala i se auala e le o osofaia.

O lona uiga o le pulea o lau kulukose o le a faigofie tele ... e tilotilo i lau uati e siaki le taimi. O lenei fuataga atonu e faʻavae i luga o le faʻaaogaina o masini matala ma o le a faʻalagolago i le itu o le laʻau moli e ala i le paʻu e fua ai le kulūkose.

O le atinaʻeina o se tekinolosi faʻafouina o se suʻesuʻega ogaoga, e pei ole atinaʻe fou InPen o masini inisalini.

O se tasi o tagata sili ona lelei i le vaega o ia ituaiga masini, John El Smith e tautino mai o le luitau pito i sili ona tele lea na feagai ma ia i lona tomai faapitoa. O le fatuina o sea ituaiga masini e le gata ina manaomia ai galuega a tagata tomai faapitoa, ae o le faatosinaina foi o tupe teu faafaigaluega. Ua fuafuaina o le a faʻatauina e le poloketi le faitau selau miliona o le kamupani, atonu e oo lava i le tasi miliona miliona US.

E le o se mea e ofo ai, o loʻo sili atu le lelei o polofesa a Apple i le fatuina o sea masini. O le tuaoi i le va o le fale gaosi oloa ma vailaau faafomai ua faasolo ina faateleina le manino. O kamupani tetele e auai atu i malosiaga e atiae meafaigaluega i se fale fou o vailaau e taua o le bioelectronics.

O lenei mea e maua ai se avanoa mo le vave faʻamautinoaina ma togafitiga o le fia miliona o tagata gasegase e maua i le maʻisuka.

Afai o le uati e pasia uma ia suega ma lelei, ma o le a faʻatau atu, o le a avea lenei suiga o se fesuiaiga i vailaau faafomai i le salafa o le lalolagi. O lenei mea o le a faʻamanuiaina ai e le gata i le maʻisuka o loʻo maua le avanoa e faʻaleleia ai ma le aunoa le maualuga o le kulukose o le toto, ae faʻapea foi tagata i togafitiga, o lona uiga, o le a mafai ona iloa ma faʻamaonia vave togafiti talafeagai ma sili atu ona sao.

Smartwatch o le a avea ma mea taua i le sailia ma le puleaina o le maʻisuka. O lenei masini e sili ona aoga mo tamaiti ma tagata e le mafai ona faʻatagaina le faʻaalia o le toto ma lagona le le mautonu pe a tosoina se tamailima.

Ioe, e le na o Apple le kamupani e fiafia i le fatuina o tekinolosi e faigofie ai ona fua le suka o le toto. O le Google tutusa i totonu o ana fale suesue o loʻo galue i luga o manatu faʻapitoa. Aemaise lava, o se uluai fofo ua folasia mo le faia o tioata faafesootai "atamai" lea o le a mafai ona fuaina ai le toto glucose.

E tele kamupani o loʻo galulue i luga o tekinolosi mo le fatuina o mita o le kulukose o le toto. Ae peitai, o le toatele oi latou e toilalo. Will Apple o le muamua e manuia ma suia olaga o le fia miliona o tagata i le lalolagi? Seia oo mai i le taimi nei, ua latou teena faamatalaga aloaia i lenei tulaga.

Ole maualuga o le kulukose o le toto i totonu o Apple Watch i ni nai tausaga

taimi e faitau ai: 1 minute

O loʻo faʻaauau pea ona faʻalauiloa e Apple se mita e le o osofaia, ae o le a le aliali i le Apple Watch i nai tausaga o lumanai. Na lipotia lenei mea e le New York Times, ma taʻua ai ni punaoa se lua e masani ai fuafuaga a Apple.

Na fuafuaina e Apple le fausia o se kulupu kosi i le uluai auga o le Apple Watch, lea na amataina i le 2015. Ae i le faaiuga, na ia tuulafoaia lenei manatu, ona o lona uiga e leʻi lava le faatuatuaina o le eletise, na manaʻomia ai le tele o avanoa ma faʻaaoga ai le tele o le malosi. O le taimi nei o loʻo galue pea i luga o le glucometer e leai se osofaʻiga, ma e le tatau ona e mafaufau i foliga o Apple Watch i tausaga a sau. E foliga mai o le a manaʻomia e le suʻai le faʻatagaina o le Food and Drug Administration (FDA, USFDA), lea e mafai ona faʻalavelave ai le galuega.

Punaoa na fai mai na amata e Apple ona fatuina se lagona mo le le osofaia o fua o le kulukose toto i nai tausaga talu ai. O lenei poloketi na faʻamaonia i ni nai masina ao leʻi maliu o ia e le komiti-komiti o Steve Jobs, o le na le fiafia e faʻaosoina lona tamatamailima e fua le kulūkose. Manatua i masina mulimuli o lona olaga sa le gata ina tau ai o ia ma le kanesa, ae faapena foi i le maʻisuka.

O le suʻega a le Apple CEO i le suʻega o masini mo matamata fou

Na ulagia Apple CEO i luga o fesoʻotaiga vavave faʻaneionapo mo lana fanafana i le taimi o le Super Bowl.

O le Pule Sili o le Timoteo Tim Cook na amata amataina le suʻeina o se masini e leai se masini e fua ai le suka.

Ua uma ona lipotia e Apple i luga o ana fuafuaga e maua ai se masini "leai se toto" i le tautotogo.

Ua galue Apple i se isi augatupulaga e leai se toto o le kulukose toto mo le Apple Watch ua tatou taʻua muamua.

O faʻamaumauga CNBC e le o taʻua na faʻamata mai ua uma ona faʻatautaia e le kamupani uluai suʻega. O le eletise, faʻapipiʻi i totonu o le gaioiga, e mafai ai ona mataʻituina pea le kulūkose, faʻamaonia le tulaga o le toto toto, afu ma le paʻu. I le taimi nei, o se vaega o inisinia e ola i meaola o loʻo galue i lona foafoaga. E tusa ai ma faʻamatalaga o loʻo maua i le CNBC tusitala, o le kamupani i North American ua leva ona amata suʻesuʻega faʻafomaʻi i le faʻataʻitaʻiga.

I le faaiuga o le taumalulu o le 2015, i le taimi o se tautalaga i luma o tamaiti aʻoga i le Iunivesite o Glazko, na fai mai Tim Cook pe na faapefea ona fesoasoani se mita o le kulukose toto maualuga e fesoasoani ia te ia e iloa le aafiaga o meaʻai eseese i luga o le suka suka. Ona faamamafaina lea e Kuki e tatau i le maʻisuka ona faia lenei mea i ni nai taimi i le aso, o lea o le a mafai ona maua ai le masini fou. O le aufaasālalau iinei o loʻo fautua mai ai o le masini e le o iloa o se suʻe suʻe toto.

O loʻo galue Apple i luga o se poloketi fou e fatuina se glucometer e le faʻafesoʻotaʻi

Manatu o le foafoaga glucometer e le faʻafesoʻotaʻi na faʻatulaga e Steve Jobs i le 2011. Mo le 5 tausaga, na taʻitaʻia ai e Apple le atinaʻeina o tekonolosi faʻafouina lea e mafai ai e oe ona fuaina le maualuga o le suka toto e le o se mea e osofaia. Faʻafou talu ai nei na folasia ai se vaʻaiga fou ma atonu o le a maeʻa le galuega i le galuega.

Na valaaulia e le Cupertinians se vaega o inisinia biomedics e galulue faatasi. O lenei lipoti na lipotia mai e CNBC, faʻamatalaina ai punaoa. O se vaega o tagata tomai faapitoa o loʻo atinaʻeina se masini fua matagofie e mafai ona maua faʻamatalaga i luga o le maualuga o le suka i le paʻu paʻu. E le o iloa pe faʻapefea ona faia le auʻiliʻiliga o le suka - o loʻo faia faʻatautaia ma le faʻamalosi.

A faʻaaoga le poloketi, o le oloa gaosi Apple i Foxtrot ma isi faleoloa tetele ua faʻatumuina i se masini faʻafou fou mo le mataituina o le soifua maloloina. E mafai ona fausia se siosiomaga tulagaese i le mataʻituina o le Apple Watch.

Le faʻaaogaina o le suka e aunoa ma ni tui ma ni laupepa

I le 2015, na faʻataunuʻu lelei ai e Apple se galuega talitutusa tutusa ma DexCom. Mo le sili atu ma le tausaga, o tagata e mataʻituina matagaluega a Apple Watch ua mafai ona pulea le maualuga o le toto suka i se ala e le faʻafesoʻotaʻi, e aunoa ma le tipiina o latou tamatamailima i le laʻau.

O le mea moni, e tasi le "ae" - e le o tagata uma e mafai ona mataʻituina, ae na o ni avelaʻau faʻapitoa. O se masini malamalama e totoina i totonu o le gaʻo gaʻo. O faʻamatalaga mai le masini faʻapipiʻi e tuʻuina atu i le eletise ua tuʻufaʻatasia i totonu o le gaosiga faʻaogaina. O faʻamatalaga uma o loʻo faʻaalia i totonu o se tusi talosaga e talafeagai ma le Apple HealthKit.

Na filifili le Cupertinians e aua le malolo i luga oa latou laupe ma amata ona amataina se lagona e mafai ona fuafua le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e aunoa ma le fesoasoani a masini masini. O tekonolosi fou o le a faafaigofieina le faagasologa o le mataituina. O le a le faia e le aufaipese Apple le faʻatinoina o micro-operations implant ma faʻavasegaina faʻapitoa.

O le faʻaogaina o tekinolosi a Apple o le avanoa lea mo tagata uma e ona mataʻuta mataʻutia. O le eletise o le a fesoasoani e le gata i tagata gasegase e maua i le maʻisuka, ae o tagata foi e le i maua i lenei maʻi. Faʻaauau le mataituina o fua o le suka e mafai ai ona e iloa le maʻisuka i se taimi vave ma i le taimi e taofia ai le atinaʻeina o le maʻi.

O le auala e le fesoʻotaʻi ai le glucometry e faʻapupulaina e le gata ile Cupertinians. DexCom, na muamua vavalalata ma Apple, faʻatasi ma le 'aufaigaluega Suesue e fatuina tioata faʻafesoʻotaʻi ma masini faʻapipiʻi kulūkose. Ua amataina le atinae talu mai le 2015. O le galuega fou e faʻamaopoopoina e Google Inc.

E tusa ai ma le New York Times, o loo galue nei Apple i se siakiina, le le mataʻutia o le toto toto o le tagata.

Faʻafesoʻotaʻi, e tusa ai ma punaoa latalata i le kamupani, o le a faʻaalu se taimi e atiina ae ai se kiliva e leai se fesoʻotaʻiga Apple. O lenei faiga ua atiae faapitoa mo le mataʻituina o le Apple Watch.

I le lua masina talu ai, o le galuega i luga o le mita na faʻamaonia foi e CNBC. E tusa ai ma nisi o lipoti, ua uma ona saunia e Apple ni masini e mafai ona fuaina ai le suka o le toto e aunoa ma le iniseti ma le masini i luga o le tino o le tagata. O se ituaiga o leo e le manaomia se toto sampling e fuafua ai le maualuga o le kulukose.

O le galuega a le au atinaʻe Apple o le faʻalauiloaina lea o se laʻititi e mafai ona pulea le suka i le aso atoa. O le faʻaalia o le galuega o le glucometer i le Apple Watch o le a avea ma mea moni mo tagata e faʻaleagaina mai le maʻisuka ma le retinopathy. 9to5mac

(Leai ni palota)

Dexcom ole mita ole glucose e leai se osofaʻiga o le a galulue ma Apple Watch

Dexcom o loʻo faʻalauiloaina nei se polokalama Applewatch application o le a mafai ai e le Dexcom G4 e le o osofaia le mita e faʻafesoʻotaʻi faʻamatalaga i le Apple Watch i le taimi moni. E tusa ai ma le au atinaʻe, o le a sauni le talosaga i le taimi tonu mo le smartwatch a Apple e ulufale atu ai i le maketi.

E taua le matauina o le Dexcom G4 Platinum o se masini fou lea e mafai ai e oe ona fuaina le kulukose toto e aunoa ma le faʻaaogaina pea o le toto mo le auiliiliga. O le masini e faia le 12 suʻega i le itula, o lona uiga, o le suʻega e faia ile lima minute. I lenei tulaga, o le auʻiliʻiliga o le kulūkose o loʻo faʻatinoina i le tulaga mataʻutia ma malolo. Afai e suia le maualuga o le suka, ona fai lea e le masini se faailo (leo uma ma le viia), ina ia vave ona tali mai se tagata. O se tagata e maua i le maʻisuka e le fefe e sili atu le moe i le taimi ao lei amataina le taeao i le toto suka: 288 suʻega e faia i le aso.

O le tino lava ia e aofia ai vaega e tolu:

1. Tagata e taliaina ma faʻaalia. O le masini e laitiiti, e tutusa ma le tele o le tele o se atamai. O le masini ua faʻapipiʻiina ma se faʻamatalaga e iloa manino ai le maualuga o le maualuga o le toto suka. Le puleaina o galuega e faʻaaoga ai le D-padstrumstick. O le maa e tumau mo aso e tolu o le ola o le ola.

2. Sensor. O se mea laʻititi lenei mea e maua i luga o le tino o le tagata, e pei ona taʻua i luga, ma e le fefe i le vai. O le lagona lea e nafa ma fua. E manaʻomia le suiga i le vaiaso (faʻaaogaina), e ui o nisi tagata fai mai e mafai ona faʻaaogaina mo se taimi umi - e oʻo atu i le 3 vaiaso.

3. Felauaiga. O se kamupanī laʻitiiti lea e tuʻuina atu le faitauga o faitauga i le tagata e taliaina. O le eletise o loʻo sii luga i luga o le masini.

Fai mai le au atinaʻe o le mita, a maeʻa le smartwatch kamupani a le Cupertin i totonu o le maketi, e mafai ona faʻaaogaina le faʻaaliga Apple Watch e matamata ai i faʻamatalaga i luga o le toto sugar concentrations, lea e tatau ai ona faʻapipiʻi le talosaga talafeagai. I le taimi lava e tasi, o le a faʻafeiloaʻi e le uati le faʻailoga mai le faʻaliliu o le mita, ma faʻaalia le faʻamatalaga i le taimi moni. O faʻamatalaga uma o le a maua foi ile Apple HealthKit.

AI i le Apple Watch na aoao ina ia iloa vave faailoga o le maʻisuka ma le 85% saʻo

E sili atu i le tasi le tala na faʻalogo ai Apple o loʻo faigaluega i luga o se mita e le o osofaia le Apple Watch. O le taimi nei, ua faʻamaonia e saienitisi o le fatu o le fua o le fatu i le gasologa o augatupulaga o loo i ai nei e mafai ona iloa lelei le maʻisuka i le amataga.

I se suʻesuʻega e faʻaaoga ai le Apple Watch ma le Android Faʻaofuofu mata, na faʻapipiʻi ai e le au atinaʻe mai le Cardiogram ma le Iunivesite o Kalefonia i San Francisco se fesoʻotaʻiga uumi ua taua o DeepHeart e iloa ai tagata e maua i le maʻisuka mai le 85% o tagata soifua maloloina.

O suʻesuʻega e aofia ai tagata e 14,011 tagata o le Cardiogram. O le faʻamatalaga na maua mai ia i latou na fesoasoani i le aʻoaʻoga a DeepHeart, lea na iloiloina ma faʻatusatusa ai faʻamatalaga o tagata mamaʻi ma soifua maloloina. Ma le isi, e le na o le maʻisuka, ae e uiga foi i le maualuga o le maualuga o le maʻisuka, o le moe i le moe, le toilala ma le maualuga o le cholesterol.

O le loloto o aʻoaʻoga algorithms e manaʻomia ai le tamao'āiga o faʻamatalaga, le faitau miliona o faʻataʻitaʻiga faʻamaonia. Ae ui i lea, i vailaau, o faʻataʻitaʻiga uma, o lona uiga o le olaga o se tagata o loʻo lamatia - mo se faʻataʻitaʻiga, o tagata ia e leʻi leva ona ola mai i le fatu fatu. Ina ia foia lenei faafitauli, na faʻaogaina e le au suʻesuʻe ni metotia faʻaletausaga se lua faʻapitoa, e mafai ai ona maua le faʻaaogaina o faʻamatalaga ma le faʻamaonia e faʻatele ai le saʻo.

Na mafai ona faia lenei mea ona o le fesoʻotaʻiga i le va o le maʻisuka ma le tino o le tino. O le iʻuga, e mafai ona iloa e DeepHeart le maʻisuka e ala i le fua o le fatu. Aemaise lava, e oʻo lava i le amataga o le faʻamaʻi, o le mamanu o le fesuiaiga o le fatu e fesuiaʻi tele ina ia mafai ai ona iloa lenei suiga.

Ae mo le glucometer e leai se osofaʻiga mo Apple Watch, o nai tausaga o le a pasia aʻo lei faʻatinoina lenei tekinolosi. Fai mai co-founde cardiogram Brandon Ballinger, ua sauni le kamupani e faʻaofi i totonu o le maimoaga a DeepHeart pe afai e faʻapena ona faʻapenaina se lagona.

Cardiogram o le a faʻaauauina suesuega i lenei itu i le 2018. O se tasi o suiga sili ona taua ua fuafuaina o le faʻaopoopoga lea o le DeepHeart i le app e faʻapipiʻi fuainumera faʻamaumauga.

Aua e te misia le tala a Apple - teu i la matou telefoni Telegram, faʻapea foi ma le YouTube YouTube.

O loʻo faʻatupulaia ma le malosi e Cupertinians i lenei itu

I tua i le tautotogo, na aliali mai o se isi vaega i totonu o Apple o loo galue i luga o se fua o le maualuga o le suka o le toto lea e mafai ona faia lana galuega e le o se mea leaga, o lona uiga, e aunoa ma le tuiina o le paʻu.

E tusa ai ma le New York Times, e uiga i le lua faʻamaonia mai le Apple, o le Cupertinians o loʻo galulue malosi i lenei itu. Ae ui i lea, o ni nai tausaga o le a pasia ao lei faia le pisinisi o lenei tekinolosi.

Afai o le pisinisi e manuia, o le Apple Watch, lea e foliga mai ai se lagona e foliga tutusa, o le a avea ma se mea e tatau ona i ai-i le masini o le maʻisuka.

I le vaiaso talu ai, na amata ai ona iloa o loo galue Apple e tuʻuina atu i lana lumanaʻi le mataʻituina o se electrocardiograph.

O Apple e atiina ae masini mo le le mataʻituina o le toto toto

E tusa ai ma faʻamatalaga faʻalauiloa, o loʻo faʻalauiloaina e Apple ni masini e mafai ona mataʻituina le maualuga o le suka. Na faʻafaigaluegaina e le kamupani se vaega laʻititi o inisinia faʻapitoa e galulue i se galuega faatino e fesoasoani i le puleaina o le kulukose e ala i le faʻafesoʻotaʻi ma le paʻu, nai lo le faʻaaogaina o suʻega o le toto poo isi faʻatusatusaga.

O lenei 'au o inisinia o loʻo i totonu o le ofisa i Palo Alto, ae le o lona laumua autu. O le mea moni lava, o le au inisinia o loʻo galulue i luga o tekonolosi masini mo le itiiti ifo ma le 5 tausaga. Ma o lenei, ua amata ona suʻesuʻeina e Apple le aoga o falemaʻi i le Bay Area. Na faʻafaigaluega foi e le kamupani faufautua e fesoasoani ia i latou ia malamalama i tulafono faʻapitoa tau tausiga soifua maloloina.

O le au e lipotia mai na taʻitaʻia e le sui peresitene sinia o Apple o tekonolosi meafaigaluega, Johny Srouji. I le taimi muamua, o Michael D. Hillman na nafa ma le poloketi, ae na ia tuua le kamupani i le 2015. O le 'au e aofia ai le 30 tagata, e aofia ai tagata atamamai faʻapitoa e faʻatautaia e Apple mai kamupani tetele e pei o Masimo Corp, Sano, Medtronic ma C8 Medisensors. O le faʻafaigaluegaina o nei tagata faigaluega na lauiloa i le amataga o le tausaga talu ai, ina ua tulaʻi muamua tala e uiga i ia atinae.

O le manatu o le faʻaaogaina o masini faʻaogaina e faʻaaogaina ai tulaga e pei o le maʻisuka na atiaʻe i le taimi o le Situation Steve Jobs o le CEO CEO. Ae ui i lea, o le atinaʻeina o se tekonolosi e saʻo le fuaina o le suka i le toto e aunoa ma le tuiina o le paʻu ua faʻamaonia tele. O le tagata poto i mea tau fualaau oona John L. Smith, o le na lolomiina se tusiga e uiga i le leai o se osofaiga o le kulukose, na fai mai o "luitau faigata sili ona faigata na ou feagai i laʻu matata."

E tusa ai ma lipoti, o le tekinolosi a Apple mo le fuaina o le kulukose o le toto e faʻamalamalamaina i le paʻu o le tagata maʻi. Manatua o Google foi o loʻo galue i luga o lona lava masini toto kululu, ae e manaʻomia se isi auala. Google engineers o loʻo atinaʻe tioata faʻafeiloaʻi ua mamanuina e siaki ai le maualuga o le suka i le taimi e fesootaʻi ai ma le mata. O se masini talafeagai o laei e atiaʻe e le Life Sciences.

E leʻo faʻamaonia pe a maeʻa le atinaʻeina o eletise Apple. E leai foi se faʻamatalaga pe o le a faʻaaogaina le masini faʻapipiʻi e faʻaaogaina e avea o se vaega o le masini a le kamupani, mo se faʻataʻitaʻiga, Apple Watch poʻo se mea tutusa.

Glucometer Omelon i le 2: iloiloga, tau, faatonuga

O tagata gaosiga o aso nei e ofoina atu le maʻisuka i le tele o ituaiga masini mo le fuaina o le suka toto. E i ai ni faʻataʻitaʻiga lelei e faʻapipiʻiina le tele o galuega i le taimi e tasi. O se tasi o ia ituaiga masini o se glucometer ma le tele o galuega.

E pei ona e iloa, o se faʻamaʻi e pei o le maʻisuka e fesoʻotaʻi tuusaʻo ma le solia o le toto. I lenei itu, o le toto o le kulukose o le toto ua manatu o se masini lautele mo le suʻeina o le toto ma le mamafa o le mamafa.

O le eseesega i le va o ia ituaiga masini e aofia ai foi i le mea moni e le o manaʻomia le sampling samples iinei, o lona uiga, o le suʻesuʻega o loʻo faia i se auala faʻaola. O le taunuʻuga e faʻaalia i luga o le masini e faʻavae i le maua o le toto.

Le taʻiala o le faʻaaogaina o le mita o le kulukose toto

E manaʻomia tele masini eletise ina ia le fuaina ai fua o le toto i totonu o tagata. O le tagata gasegase e faʻaosoina le toto toto ma pulupulu, ona faʻaalia ai lea o faʻamatalaga talafeagai i luga o le lau: o le mamafa, pulse ma glucose indicators o loʻo faʻaalia.

E masani lava, o le maʻisuka, oe masani i le faʻaaogaina o se kulūkete, e amata ona masalosalo i le saʻo o ia masini. Ae peitai, o mita toto o le kulukose toto e saʻo lelei. O tali e talitutusa ma mea na faia i se suʻega o le toto ma se masini masani.

O le mea lea, o siama o siama toto e mafai ai ona e maua ni faailo:

  • Toto toto
  • Loto o le fatu
  • O le masani o toto toto.

Ina ia malamalama i le auala e galue ai le masini, e tatau ona e iloa le auala e fesootaʻi ai toto toto, glucose, ma musika. E le o se mea faalilolilo o le kulukosese o se mea e malosi ai le malosi o loʻo faʻaaoga e sulu o maso maso o le tino o le tagata.

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

I lenei tulaga, faatasi ai ma se faateleina ma le faaitiitia i le suka o le toto, o le leo o le toto toto ua suia.

O se taunuuga, o loʻo i ai se faʻalautele pe faʻaitiitia i le toto maualuga.

Faʻamanuiaga o le faʻaaogaina o le masini

O le masini e tele mea lelei pe a faatusatusa i masini eletise mo le fuaina o le suka toto.

  1. Faatasi ai ma le faʻaaogaina masani o le masini komepiuta, o le aʻafiaga o le atinaʻe o faʻafitauli matuia e faʻaititia e le afa. O lenei mea e mafua mai i le mea moni o le faʻaopoopoina masani o le fuaina o le toto e faia ma o le tulaga masani o le tagata o loʻo pulea.
  2. A faʻatau se tasi masini, e mafai e se tagata ona teu se tupe, talu ai e leai se mea e manaʻomia e faʻatau ai ni masini se lua mo le siakiina o le setete o le soifua maloloina.
  3. O le tau o le masini e taugofie ma maualalo.
  4. O le masini lava ia e faʻalagolago ma tumau.

O mita o le glucose o le toto e masani lava ona faʻaaoga e tagata gasegase e sili atu i le 16 tausaga. Tamaiti ma talavou e tatau ona fuaina i lalo o le vaavaaiga a tagata matutua. I le taimi o le suʻesuʻega, e tatau ona mamao mamao ese mai masini eletise, talu ai e mafai ona latou faʻasese taunuuga o iloiloga.

Le siakiina o le toto totolo Omelon

O nei siaki toto e siakiina ma le maualuga o le kulukose o le toto na faia e saienitisi mai Rusia. O le galue i le atinaʻe o le masini na faia mo se taimi umi.

O uiga lelei o le masini na gaosia i Rusia e aofia ai:

  • I le i ai o suʻesuʻega ma suʻesuʻega talafeagai, o le masini e iai se laisene lelei ma ua faʻatagaina aloaia mo le maketi faʻafomaʻi.
  • O le masini e manatu faigofie ma faigofie ona faʻaaoga.
  • E mafai e le masini ona laveaʻi iuga o iloiloga talu ai nei.
  • A maeʻa le taotoga, e otometi lava ona tape le mita o le kulukose o le toto.
  • O se mea tele faaopoopo o le fua faʻatusatusa ma le mamafa o le mamafa o le masini.

E tele ni faʻataʻitaʻiga i luga o le maketi, o le taatele ma taʻutaʻua o le Omelon A 1 ma le Omelon B 2 tonometer-glucometer. I le faʻaaogaina o le faʻataʻitaʻiga o le masini lona lua, e mafai ona e mafaufau i uiga autu ma gafatia o le masini.

Ole maualuga o le kulukose o le toto ma le Omelon B2 ma le siakiina o le toto e mafai ai e le tagata maʻi ona mataʻituina o latou soifua maloloina, mataʻituina le aafiaga o nisi ituaiga o oloa i luga o le suka toto ma le toto.

O uiga autu o le masini e aofia ai:

  1. O le masini e mafai ona galue atoatoa e aunoa ma le toilalo mo le lima i le fitu tausaga. E maua e le kamupanī se faʻamaoniga mo le lua tausaga.
  2. Ole laʻititi ole fua, e maua ai e le tagata maʻi ni faʻamaumauga saʻo.
  3. O le masini e mafai ona teuina fua fou o fua fua i le mafaufau.
  4. E fa AA maʻa o AA maʻa.

O taunuʻuga o se suʻesuʻega o le mamafa ma le kulukose e mafai ona maua i luga o le mata o le masini. E pei o Omelon A1, o le Omelon B2 masini e masani ona faʻaaoga i le fale ma le falemai. I le taimi nei, o se tonometa-glucometer e leai ni ana faʻalogona i le lalolagi atoa, ua faʻaleleia ma le fesoasoani o tekonolosi fou ma o se mea lautele.

Pe a faatusatusa i masini tutusa, o le eletise o le Omelon e le o osofaʻiina e mafua mai i le i ai o ni maualuga maualuga o masini fuainumera ma se masini faatuatuaina, lea e saofaga i le maualuga o faamatalaga na maua.

O le pusa e aofia ai se masini ma se paʻu ma faatonuga. O le maualuga o le fuaina o le toto e 4.0-36.3 kPa. Ole fua faatatau sese e le sili atu i le 0.4 kPa.

A fua le fua o le fatu, o le laina e mai le 40 i le 180 paʻu i le minute.

Faaaogaina o le mita o le kulukose toto

Ua saunia le masini e faʻaaoga ai le 10 sekone pe a uma ona faʻaaogaina. O le suʻesuʻega o fua o le kulukose e faia i le taeao i luga o se manava gaogao po o ni nai itula pe a uma se taumafataga.

Aʻo leʻi amataina le faʻataʻitaʻiga, e tatau i le tagata maʻi ona i ai i se tulaga malolo ma toʻafilemu mo le itiiti ifo i le sefulu minute. O lenei mea o le a faʻamaonia ai le mamafa o le toto, pulse ma le manava. E na o le matauina o nei tulafono e mafai ai ona maua faʻamaumauga sao. O le ulaula i le afiafi o le fua o loʻo faʻasaina foi.

O nisi taimi o le faʻatusatusaga e faia i le va o le faʻaogaina o le masini ma se glucometer masani.

I lenei tulaga, i le taimi muamua, e fuafua ai le suka o le toto i le fale, e tatau ona e faʻaaogaina le masini Omelon.

Tagata suʻesuʻe ma fomaʻi

Afai e te suʻesuʻeina i luga o itulau o faʻasalalau ma falemaʻi ia manatu o tagata faʻaoga ma fomaʻi e uiga i le masini komepiuta fou, e mafai ona e maua uma le lelei ma iloiloga le lelei.

  • O manatu le lelei, e pei o se tulafono, e fesoʻotai ma le mamanu o le masini, e iai foʻi nisi tagata gasegase e matauina ni faʻafeteʻaiga ma fua o le suʻeina o le toto e faʻaaoga ai se glucometer masani.
  • O le tele o manatu i luga o le lelei o le masini e leai se osofaiga e lelei. E maitauina e tagata maʻi pe a faʻaaoga le masini, e te le manaʻomia ni faʻamatalaga faʻapitoa. O le mataituina o lou lava setete o le tino e mafai ona vave ma faigofie, e aunoa ma le auai o fomaʻi.
  • Afai tatou te iloiloina iloiloga o avanoa o tagata na faʻaaogaina le masini Omelon, e mafai ona tatou faʻamaonia o le eseesega i le va o le suʻega suʻesuʻe ma suʻesuʻega o masini e le silia ma le 1-2 iunite. Afai e te fuaina le glycemia i luga o se manava gaogao, o le a toetoe lava tutusa foliga.

E le gata i lea, o le mea moni o le faʻaaogaina o le mita o le kulukose toto-tonometer e le manaʻomia ai le faʻaopoopoga o faʻatauga o suʻega faʻataʻitaʻiga ma o laupepa e mafai ona mafua i le faaopoopo. I le faʻaaogaina o se glucometer e aunoa ma ni suʻega, e mafai ona e teu se tupe. O le tagata maʻi e le manaʻomia le faia o se pupuʻu ma le toto sampling ina ia fua ai le suka o le toto.

O mea le lelei, o le faʻalavelave o le faʻaaogaina o le masini pei o se feaveaʻi e matauina. Mothtoe e tusa ma le 500 g, o lea e faigata tele ona ave faʻatasi oe ma oe.

O le tau o le masini e mai i le 5 i le 9,000 rubles. E mafai ona e faʻatauina i soʻo se fale talavai, faleoloa faapitoa, poʻo le faleoloa i le initaneti.

O tulafono mo le faʻaaogaina o le Omelon B2 mita o loʻo faʻamatalaina i le vitio i lenei tusiga.

Tuua Lau Faamatalaga