Faʻavela i totonu o le manava ma le pancreatitis

O le pancreatitis, o le kuka, afaina i totonu o le manava ma le gaosiga o le kesi o se mea masani ma faʻaauau pea lea e lagona ai e le tagata maʻi lagona le mautonu. Ina ia lafoaia nei uiga le lelei, e taua le sailia poo le a tonu le mafuaʻaga o le faaputuputu o gaʻo.

E manava le manava i totonu o tagata matutua ma tamaiti. O tagata soifua maloloina e masani lava ona pagatia mai i le taʻavale pe a uma ona 'ai meaʻai e fesoasoani i le faʻaleleia o gaosiga. E aofia ai peʻa, pi, kapisi, falaoa o le rye, meaʻai o le fefete ma isi meaʻai.

Aʻo faʻapalapalaina le gaʻo o le gaʻo i totonu o le fiber, e maitauina le faʻamaʻi i totonu o le ogaoga ma le gaʻo. O le palatreatitis e tupu foi ona o le le lelei o meaai, ae o nisi taimi o le mafuaaga e ono i ai i le atinaʻeina o se faʻamaʻi faaopoopo.

Aisea e tumu ai le manava i le pancreatitis

O le manava e mafai ona ola i le toetoe o soo se tagata, e tusa lava po o le a le matua ma le tulaga. E masani ona matauina i taimi taʻitasi i le maʻi poʻo le soifua maloloina. Afai e leai se faʻamaʻi, o le gaosiga o le kesi e masani lava ona tupu pe a uma ona 'ai le pī, kapisi, mea fefete falaoa, falaoa.

E aofia ai le faateleina o le gaosiga o le kesi o loʻo matauina i le laasaga pe a faʻamavae le fiva ma amata le fuga i le inumaga. E le gata i lea, e mafai foi ona tupu se tulaga talitutusa pe a le talia e le tagata le laukose.

I le avea ai o se tulafono, o le faʻasalaga e faʻatasi ma le solia o le gastrointestinal tract.

O le mea lea, o le totoina o le toto e mafai ona mataʻituina i le palacreatitis, poʻo le gasegase o le gallbladder, cholecystitis, colitis, maʻi o le bowel, dysbiosis, suiga o le gaʻo i le mucosa gastric.

  • I le atoaga, o le palasi ma le pancreas e fesoʻotaʻi vavalalata. Faatasi ai ma le mumulu faifaipea o le totoga i totonu, ua solia ai galuega faavae, e mafua ai le le atoatoa o mea e tatau ai mo le ave o meaai. O meaʻai e le faʻaaogaina e pipii i le siama, ma mafua ai ona faateleina le tele o le ea.
  • I le gasologa o le aso, e sili atu i le 20 lita le maualuga o le gas. Faatasi ai ma lo latou numera faateleina o puipui o le intestinal, o le faʻaosooso e faʻaosoina ai tiga e faʻaosooso ma faʻaitaita. O le mea lea, pe a fulafula, e lagona e le tagata maʻi le tiga, lea e faaitiitia pe a leai se mea e gaogao ma e alu ese le kesi.

O nisi taimi o faʻamaoniga e iloa ai lava ia i le suposrain, faʻalavelave faifai pea, ona o le mafuaʻaga o le maʻi e mafua ai ona faʻavaivaia ma faʻaogaina le gaogao.

Mafuaʻaga o le Faʻateleina o le Gassing

O mafuaʻaga o flatulence e ono ese lava. O lenei tulaga e mafai ona aliali mai i se pepe fou faatoa fanau mai ona o le solia o le galuega o le faiga o le enzyme poo lona le atoatoa, pe afai e le o lelei le pancreas.

O le le lava o numera o enzymes e taʻitaʻia ai le tele o meaʻai e leʻi faʻaaogaina e maua i vaega pito i lalo o le digestive tract, ma o le taunuuga lea ua faʻaaogaina ai le faʻaleagaina ma le fugaina i le faʻasaʻoina o gaʻo.

O faʻafitauli faapena e mafai ona tutupu ma le le atoatoa i meaai paleni ma nisi faʻamaʻi:

  • Duodenit
  • gastritis
  • cholecystitis
  • pancreatitis, o le pancreas e mumu.

I totonu o se tagata soifua maloloina, o le tele o gaʻo e gauai i siama o loʻo ola i totonu o le oona. Afai o loʻo i ai se le vavalalata i le va o mea e gaosia ai le gas ma gaosia ai le gas, e tupu le afaina.

Ona o le solia o le gaioiga o le iniseti, lea e masani ona tupu pe a maeʻa gaioiga i le vevela o le tino, faʻalavelave le afaina, ma o le isi lea mafuaʻaga mo le atinaʻeina o le faʻamalosi.

O se taunuuga o le telegese o le tele o mea taumafa, o le faagasologa o le pala ma le faʻamalosiina ua faʻalauteleina, ma, o se taunuuga, ua faʻaleleia le faʻaleleia o le kesi. O le faʻapupulaina o le gas e mafua ai le tiga paxysmal i se vavae ese.

O le mafuaʻaga o le tele o le kesi i totonu o le iniseti e mafai ona avea ma meaai. I le faaopoopo atu i oloa o loʻo i ai fiva ma lekiumi, o nei "tagata solitulafono" e aofia ai mea inu gaʻo, vela mamoe, susu, kvass.

O le faʻafitauli o lagona ma le le mautonu o le atuatuvale e mafai ona oʻo atu ai i le faʻaletonu. O ia taunuuga e mafua ona o le faifaimalie o le peristalsis ma le masalosalo maso masalo, lea e mafai ona tupu i taimi o faigata.

Faʻalagolago i le mafuaʻaga o le faʻalavelave tupu, ua vaevaeina le vaevaega i ituaiga nei:

  • ona o le tupu tele o siama i le tootoo laiti ma le solia o le siama o le atigipusa tele,
  • faatasi ai ma se tamaoaiga o le cellulose ma meaʻaiʻai,
  • faʻatasi ai ma faʻafitauli lautele ma le lautele lautele,
  • ma faʻamaʻi faʻamaʻi (gallstone mala, gastritis, pancreatitis, e aofia ai pancreatitis pilia),
  • pe a oʻo i le maualuga, i le taimi nei e faʻalautele le kesi ma faʻaosoina le mamafa o le gaʻo,
  • faʻatasi ai ma le faʻaaogaina o le gaioiga o le gaioiga o le gaʻo (faʻafeiloaʻi, ova),
  • afaina tele ona o faaletonu o le neuropsychiatric ma le mamafa o mafaufau-lagona,
  • o se taunuuga o le faʻafitauli o le motusite o le intestinal (inisua, iniseti gasegase).

Faailoga o Flatulence

O le maualuga o le tino e faʻaalia e ala i le tele o tiga poʻo le afaina, e mafai ona o mai faatasi ma le fulafula, afu, le lava o le fiaʻai, manava manava poʻo le taʻavale.

E lua ni filifiliga mo le faʻaalia o le faʻaletonu:

  1. I nisi o tulaga, o le mea autu o le faʻailoga o le faateleina lea o le manava, ona o le afaina, ma ona o le pala o le kolone, e le o ese atu le kesi. I le taimi lava e tasi, e lagona ai e se tagata le le mautonu, tiga, ma le tino atoa.
  2. O le isi filifiliga e faʻaalia e ala i le masani ai, faʻamalolo vave le gasegase mai le manava, ma e gata ai le tumau i le sosaiete ma le lelei o le olaga. E ui lava o le tiga i lenei tulaga e itiiti lava ona faamatalaina. E sili atu ona popole e uiga i le "liua" ma le pisa i totonu o le manava.

Faailoga e le fesootaʻi ma le inumaga ma le mea moni o le pancreas e mumusu o le uiga foi lea o le gaogao. Atonu o nei mea e le o iai i le cardiovascular system:

  • faʻalavelave faʻafuaseʻi
  • mu i totonu o le loto,
  • tigā
  • faʻafeʻaiga masani o lagona
  • vaivai lautele.

Faʻatau togafitiga

O le togafitiga e faʻavae i le faʻaaogaina o mafuaaga o le tele o le gaosiga o le kesi ma e aofia ai laasaga nei:

  1. togafitiga o faʻamaʻi e mafua ai le afaina,
  2. fafaga meaai
  3. le faʻaaogaina o meaola mo meaola mo togafitiga o faʻafitauli o le biocenosis,
  4. toe faʻafouina o faʻafitauli tau,
  5. aveeseina o gas mai le luminaʻi.

Mo le togafitiga o le pala, o loʻo faʻaaogaina sooupu:

  • paʻu paʻepaʻe
  • i gaʻo tetele, gaʻo faʻamalosia,
  • paleni
  • Polyphepan
  • polysorb.

O nei vailaʻau e faʻaitiitia ai le faʻafefeina o gaʻo, vailaau oona ma saofagā ai i lo latou vave faʻaumatia. O le aʻafiaga o le suauu o loʻo faʻaaogaina e nisi o faʻamaʻi mai laau e mafai ona saunia mai le fennel, opu, caraway fatu, mint leaves, coriander.

Faatasi ai ma se tasi o aiga poʻo le leai foi o le faʻamalositino o enzymes digestive, o le faagasologa o le faʻaogaina o mea taua o mea taumafa ua faʻalavelaveina, afaina le afaina,

I le le lava o le puleaina o le oona, gastric ma le pancreas, sui sui o togafitiga e suia ai, o mea nei o enzymes mo le pancreas, fualaau faasaina:

  1. vai gaosia masani
  2. pepsin
  3. pancreatin
  4. isi fualaau oona.

O se taumafataga matala, pe afai o loʻo i ai le meaʻai, o le vavaeeseina lea o meaʻai e aofia ai le tele o fiber (gooseberries, vine, sorrel, kāpeti), faʻapea foʻi ma lemu ma meaʻai e mafai ona faʻaalia ai se faʻataunuuga (soda, beer, kvass).

O meaai a le tagata maʻi e tatau ona aofia ai meaʻai, falaoamata, fualaau 'aina ma fualaʻau, aano o meaʻai, talo falala.

Mafuaaga o mea tutupu

O le pancreatitis e masani ona mafua ai le faʻaititia o le malosi o le pancreatic, ma o le taunuuga o lea mea e le maua ai ni masini digestive e maua mai e faʻaoga lelei ai meaai. E leʻo afaina uma meaai e afaina i mea lilo faalilolilo na natia e le manava, ae peitai, e le lava lenei faagasologa.

E le gata i lea, o le mafuaaga o le faʻaaogaina o le kesi o loʻo taoto i le le lava o le afi o le gaʻo ma le faʻaaogaina o mea taumafa e faʻaosofia ai nei faiga. Faʻasolosolo o lagona, faʻalavelave faʻalavelave e faʻagesegese ai le faʻaleagaina ma mafua ai le faʻavave o le toto.

I lalo o tulaga leaga o le gas, e le itiiti ifo ma le 20 lita e mafai ona faia i le aso. O le faʻaaogaina o le kesi e faʻalauteleina ai le puipui o le intestinal, aʻo faʻasalaina ai le faʻamaʻi o le tiga, ma faʻapogai ai tiga o le gaogao.

Faailoga o le maʻi

O le pancreatitis e tupu pe a tupu le mumunia o le pancreas, lea e faateleina ona o le faanumeraina o lona tino, o le fulafula e aliali, ma e mafai ona tupu le necrosis. O lenei faʻamaʻi e masani ona faʻatasi ma le faʻasalaga, faatasi ai ma:

  • Nausea
  • Vomiting
  • Faʻailogaina
  • Gutu gutu
  • Paʻu
  • Tatala
  • Faʻatoʻa leai se manaʻo.

E iai foi le tele o filifiliga mo le faʻaalia o le faʻaleleia o le kesi:

  • O nisi o taimi o faʻalauiloaina o le gaosiga o le kesi ua aliali mai i totonu o le abdomen. E tupu lenei mea ona o le afaina, aua e le o ese mai le kesi mai le kolone. O le tagata gasegase i le taimi nei e lagona le le mautonu, o se lagona o le atoatoa.
  • O le isi faʻaaliga o le vave faʻasaʻoina o gas, lea e aafia ai le taimi atoa i le sosaiete. O le tiga i lenei tulaga e le faʻafefe, o le pisa o le manava e sili atu le faʻavaivai.
  • E le gata i lea, o faʻamaoniga o le maʻi e faʻaalia i le le lelei o le cardiovascular system, o nei mea e aofia ai: felafofoaiga o lagona, lagona mu i totonu o le fatafata, faʻalautele le vaivai, moe i le moe, arrhythmia.

Meaʻai ma le tele o le kesi

O le tele o taimi, o le faʻaumatiaina o faʻalavelave, lea e mafua ai le pancreatitis, e mafai ona faia i se meaai e tele ni filifiliga. Muamua, o oloa nei e tatau ona vavae ese mai le taumafataga:

  • O lapisi e aofia ai fiva felanulanuaʻi, lea e aofia ai: fualaau faisua fou, moa, legumes, oloa tao, falala,
  • O le faʻamalosiina o le faʻamalosiina, e pei o le champagne, mufini, sulugi, vai feilafi,
  • Lisi e aofia ai gas: pia, sauerkraut, ipu kuka, kvass, susu.

Ina ia foia le faateleina o le gaosiga o le kesi i le taimi o le pancreatitis, e tatau ai ona fafagaina meaai i le malosi e mafai ai, ao taumafai e aua nei foloina le ea, kiliki ma le sikareti e tatau ona matua uma.

Afai o le mafuaʻaga o le le faʻavauvau e masani ona faʻalavelave faʻafitauli, ona tatau ai lea i le taumafataga ona faʻaesea le faʻaogaina o oloa ia e le gata i le fiafia o le inumaga, ae faʻapea foʻi i le fatugalemu o le tino. E masani lava, o nei:

  • Lauti malosi
  • Teu
  • Meaʻai vela
  • Meaʻai gaʻo
  • Malosiaga malosi.

O fomaʻi e tuʻuina atu fautuaga lautele mo tagata o loʻo mafatia i le vevelence i pancreatitis, e aofia ai:

  • Faʻateleina le faʻaaogaina o le vai, lea e mafai ai e oe ona faamaluluina feeseeseaʻiga, faafaigofie le gaioiga o le manava, o se tulafono, e silia ma le 2 lita i le aso.
  • Meaʻai masani ma le faʻaiʻuga, a itiiti ifo ma le 6 taimi i le aso. O lenei fua e taʻitaʻia ai le taimi e teu ai meaai, lea e leai se taimi e faʻapipiʻi ai i totonu o le manava.
  • Tapulaa o meaʻai susu.
  • O le faʻaaogaina atoa o ipu vevela ma le le lelei.
  • O le aso e faʻaaogaina ai filo o meaʻai, pei o fualaau faisua, fualaau faisua. Ae peitai, afai o le gaosiga o le kesi e afua mai i le gaosiga o le inumaga, ona tatau loa lea ona faʻaaogaina nei ipu i totonu o le vaʻa.
  • Le faʻaaogaina o mea taumafa i le aso.

Faʻatau togafitiga

Mai le faateleina o le gaosiga o le kesi i pancreatitis, o vailaʻau e masani ona faʻamaonia, o fualaau sili ona lelei e aofia ai:

  • O le gaioiga e gaoioi e fesoasoani e faʻamalo ai le afaina i le pancreatitis, e masani ona ave 2-3 laulau,
  • Latou te aveesea toxins ma gases Polyphepan, Smecta, Espumisan,
  • Ina ia faʻamalieina le tiga e mafua mai i gasegase oona, ua fautuaina e ave Spazmalgon, No-shpa,
  • Aoina mai gasegase ma faʻaleleia lo latou aveeseina o le koala koala,
  • Ona o le le atoatoa o le manava, o le enzymes Mezim forte, Festal,
  • Faʻaitiitia le taʻavale, faʻavaeina o le kesi, le faʻavaivai vaivai,
  • Faʻamaʻosaʻo le inumaga Linex, Bifidumbacterin, Lactobacterin,
  • Faʻatinoina le aoga o siama aoga Dufalac.

E masani lava, ao le i faatonuina togafitiga, ua faatonuina e le fomai se mea na maua, lea e aofia ai: o se suesuega o le toto, feces for microflora, o se suesuega o le gastric juice and bile.

Faaletino o togafitiga

Afai ole maʻi e leai se faʻavavevave, togafitiga faʻavae e faavae ile:

  • Le vaetamaina o masini suamalie, masima-alkaline, bath-mineral baths. O le vevela o le taele e tatau ona tusa ma le 36 tikeri,
  • O le togafitiga o manu e faʻaleleia ai le toto, faʻasaʻo le gaogao, le faʻavauvau, ma le mumu. E aoga tele i laʻititi laʻititi tulaga o le faʻamaʻi. Mo togafitiga, e tatau ona vevela le palapala i le 36 tikeri ma faʻaaoga i le pito i lalo mo le 15 minute,
  • O le eletise ole gaogao ma le novocaine o le a fesoasoani e faʻasaʻo ai le tiga, faʻaitiitia le faʻailoga o le sosoʻo, faateleina le faʻamalosi tino,
  • O togafitiga togafitiga o le a fesoasoani e faʻaitiitia ai le afaina ma aveese le tele o gaʻo,
  • Afai e le o le maʻi i totonu o se laasaga laititi, ona faʻaitiitia lea o le faʻavauvau, o le massage e masani ona faʻataʻitaʻiina e fesoasoani e faʻamaonia le manaʻoga.

O tagata maʻi ua faʻaalia le faʻasaoina o le savali i aso uma, o lona umi e tusa ma le 1 kilomita. Afai e faigata le maʻi, ona e faia lea o taʻaloga masani.

Vailaau faʻapitoa

O isi metotia e fesoasoani e faʻaitiitia ai le tele o le gaosiga o le kesi, o le sili ona aoga oi latou o loʻo tuʻuina atu i lalo:

  • O le suamalie paʻu suamalie e fesoasoani e faʻasolo, e tatau ona faʻaalu i le tele o taimi i le aso.
  • Faʻateʻaina meaʻai o le opu. E tatau ona e 1 tbsp. l palu fatu, sasaa 1 ipu vai inu, ia tumau mo le 1 itula. E fautuaina e ave tolu taimi ½ ipu. Ae ui i lea, e tatau ona manatuaina o lenei vailaau e faʻasaina mo le masalomia, talu ai ona faʻaitiitia ai le toto.
  • O se fusi e faia mai le mint, chamomile, calendula ma le chamomile o le a fesoasoani e faʻavaivaia le manava o le manava. Fautuaina 1 tbsp. l sasaa le paluga lita 2 lita. vai fufulu, faʻaauau i se vevela mo le 12 itula. O lenei meafaigaluega e le talafeagai mo tagata e maualuga le maualuga, aemaise lava mo tagata matutua.
  • O se vaifofo lelei e aveesea ai le palasi o le St. John's wort, 1 tbsp. l St. John's wort herbs mo le 1 ipu vai inu, ia tumau mo le 30 minute, vevela, ave le ½ cup faʻatolu. Afai o loʻo iai foi se talaʻaga o le gastritis, o lona uiga e sili atu ona lelei le vaʻaia o lenei fofo.
  • Faʻateʻaina foʻi le osofia o coltsfoot. Ave 2 tbsp. l laulaau o coltsfoot, sasaa le 1 ipu vai inu, faʻasolosolo mo le 1 le itula, aʻa, ave 2 tbsp. l 30 minute ao lei faia taumafataga.

O le gassing ma le pancreatitis e mafua ai le tele o mea faigata, ae ui i lea, o se paleni paleni, o le faʻatinoina o fautuaga uma a se fomaʻi o le a fesoasoani e faʻaitiitia le tulaga o le maʻi.

Aiseā e aliali mai ai gas i le taimi o le mumū o le mumū?

Eseesega mafuaʻaga e mafai ona mafua ai le afaina i soo se matua. Faʻamaumauga tuusao o le faafitauli o:

  • Faʻatonuga a le Enzymatic,
  • Faʻagasologa faʻapipiʻi i totonu o le vaega o meaʻai,
  • Pancreatic dysfunction.

A leai ni enzymes, o meaai e leʻo lelei ona faʻapala. E tasi le taimi i totonu o le inumaga, o oloa e mafua ai le pala, fuga ma pala. O le taofiofia i le gaʻo e sao mai pe feʻaveaʻi i totonu o le fatu o loʻo faʻaalia ai nei faiga. O faʻasalaga e mafai ona mafua mai i:

  • Duodenitis
  • Gastritis
  • Cholecystitis
  • Pancreatitis, pe a oʻo mai le palapreas.

O le mafuaaga o le polokaina o le toto e mafai ona solia ai le gaosiga o le gaosiga o meaola ninii.

I le taimi o le gaosiga o le kesi, o se tagata soifua maloloina e sili atu lona maualuga o le hydrogen sulfide mai le fesuiaʻiina o mea taumafa, lea e tatau ona ufiufi i "positive" siama o iai i le intestinal microflora. Afai o le paleni o le gaosiga o le gaosiga ma le gaosiga o le gas e microorganisms ua le fiafia, ua afaina ai le afaina.

O le mafuaʻaga o le vevela e mafai ona avea ma se tui o le manava pe a uma le faʻamalosi o le manava poʻo isi gaioiga i totonu o le manava. Ona o le faaitiitia o le faagasologa o mea taumafa e ala i le gasegase, o le faagasologa o le faanatinati ma le faaleagaina ua faateleina, lea e mafua ai le fausia o le kesi. O le faaputuputuina o le hydrogen sulfide i totonu o le totoga tuusao e mafua ai osofaiga o le tigaina. E tupu lenei mea ona o le ola le mama o tagata gasegase i le pancreatitis.

O falaoa e maua i le filo meaai e mafai ona taʻitaʻia ai. O le fiber e tele e maua i le loma, mea inu gaʻo, mamoe, susu, kvass.

Faʻasologa o lagona, faʻalavelave faʻavaivai faifai pea ona o le tiga i pancreatitis e mafai ona mafua ai le paʻu. O le faʻalavelave e faʻagesegese ai le motumotu o le intestinal, e mafua ai le masima o ona maso mumu, ona o le faʻaitiitia o le amio gastrointestinal ma le flatulence.

E le mafai ona lagona le le fiafia e tagata oe:

  • Faʻaaoga le tele o meaai pipi ma pi,
  • Fai i ai le sili atu o siama i le tootoo laitiiti,
  • E i ai a latou faʻafitauli o meaola i le kolone,
  • Tuʻu mai faʻamalositino faʻafitauli,
  • Latou te mafatia i faʻamaʻi gallstone, gastritis, faʻamaʻi poʻo le piliary-faalagolago-pancreatite,
  • E i ai ni talitonuga ma ni sosolo i totonu o le manava,
  • Faʻamama mai le inisua po o faʻamaʻi pipisi.

O le tele lava o le flatulence e maua ile osofaiga o le tiga. E foliga mai se mea e foliga mai, ua amata ona lagona e le tagata le maʻi, ua le maua lona manaʻo. E masani lava o loʻo i ai le manava pe faʻavaivai. Auala e lua e faʻaalia ai le le toʻa i le taimi o le gaosiga o le kesi:

  • O le faateleina o le manava pe a fai konekarate le kolone, ma sili atu le kesi e le faʻamavaeina ona o le faʻalavelave i le intestinal. Sensations: ogaoga le faʻavauvau, afaina, tigaina.
  • Le malosi, televave ma faʻafefe o le hydrogen sulfide mai le inumaga, lea e faigata ai le olaga mo se tagata. E leai lava se tiga, ae o le tagata maʻi e lagona le "vevela" i totonu o le manava ma faʻalogo ai le taua.

    E ono i ai ni uiga maʻoti e mafai ona maua ai le tino o le uiga o le mafuaaga autu o le maʻi. Faʻateleina le faʻaogaina o le kesi e ono tupu e le pei o le pancreatitis, ae o se faʻafitauli o le cardiovascular system:

    • Arrhythmia
    • O le mu i totonu o le fatu,
    • Faanatinati
    • Faʻafuaseʻi faʻafuaseʻi lagona,
    • Lē vaivai ma le vaivai.

    O le togafitiga e faia i ni tulaga:

  • Faʻamatalaga ma le togafitiga o faʻamaʻi e mafua ai le afaina.
  • Faʻaaloalo i le taumafa.
  • Faʻatonuina o meaola mo meaola mo le faʻavaeina o le bioconosis.
  • Toefuataiga o le motugaafi o le inumaga.
  • Aveesea o le hydrogen sulfide.

    Ina ia gauai atu i le sili atu o le hydrogen sulfide i le taimi o le flatulence, ua taʻu mai ai i le sorbents: omea papaʻe, polysorb, carbon activated, polyphepan, dimelicone. O togafitiga faʻapitoa i foliga o fennel, dill, caraway, mint infusions poʻo se decoction o le coriander ua maua i ai se aafiaga faʻafefe.

    Afai e mafua mai i le le lava o fualaau oona i totonu o le gland, o le togafitiga faafouina ua faatonuina, lea e aofia ai le faaaogaina o fualaau faasaina e faavae i le sua o le pancreatic juice, e pei o le:

    I le tele o tulaga, e le manaʻomia e togafitiga togafitiga, o le mea lea e masani ona faʻaaogaina le taumafataga e faʻaumatia ai faʻafitauli. Ina ia faʻaumatia faailoga, o loʻo i ai se filifiliga tele o filifiliga eseese o taumafa. Ae latou te usitaʻia tulafono faʻavae mo le totoina i totonu o le manava. Mea taumafa e le aofia mai le taumafataga:

    • I le fiva lapoʻa, o le mea lea, e le tatau ona faʻaumatia i le taimi o le taumafataga: masimoli, fuālaʻau fou ma fualaau 'aina, legumes, seaweed, cereals and bread,
    • O le mea lea, o le susulu, o le kvass, susu, beer, marinades, sauerkraut ua faʻasaina,
    • Faʻailogaina o le faʻamalosiina o le suavai: sua susulu, beer, champagne, paʻu ma bisé, muffin ma soda oloa.

    Ina ia manumalo i le totoina o toto, e tatau ona e fafagaina lelei meaai.

    Ina ia foia le faʻalavelave, e tatau ona faʻaleleia le lelei o le taumafataga o le taumafataga. O le mea lea, e tatau ona e fafagaina ma le faaeteete meaai, aua nei foloina le ea. E tatau ona faasaina tuila ma pulu. E tele taimi e faʻaalia ai le ita o le manava. O lenei faʻamaʻi e mafai ona faʻaaoga e meaai. E naʻo le tulaga lenei, e filifilia meaai e faʻaitiitia ai le tele o le gaosiga o le kesi ma faʻaleleia le tulaga o le gaʻo.

    Afai o le mafuaaga o le afaina o le atuatuvale, e tatau ona e vavae ese mai mea taumafa meaai e mafua ai le fiafia o le fatugalemu o le tino ma le gaogao. O nei mea e aofia ai: kofe, laʻau faʻamalosi, malosi malosi, gaʻo ma meaʻai vevela. O le taumafataga mo le faʻasolosolo, faatasi ai ma le faʻailoga, e faʻavae i luga o le faʻaaogaina o oloa ma gaioiga ma vailaau e faʻaleleia ai le gaioiga o le faʻamamāina o le inumaga. O tulafono lautele mo le soifua maloloina o tagata gasegase i lenei mataupu e aofia ai:

    • Le faʻaaogaina o le tele o le vai (sili atu i le 2 lita i le aso), lea e mafai ai e oe ona faamaluluina le nofoa ma faʻaleleia lona tuʻuina atu,
    • Faʻasologa o mea taumafa i vaega laiti (e oʻo i le fitu taimi i le aso), lea o le a mafai ai ona faʻafefeteina meaai i se taimi talafeagai ae le faʻaputu i totonu o le manava,
    • Maualuga maualuga i le taumafa o mea lactic acid,
    • Teʻena mea leaga, meaʻai gaosi,
    • Taumamafa i meaʻai ma meaʻai
    • Faʻateleina le taumafa o mea taumafa faatasi ai ma fila (dietal, vegetables, fruits).

    O le pito mulimuli e tatau ona faʻateʻa pe a fai o le fausiaina e mafua mai i se faʻalavelave i totonu o le iniseti e se tumutumu poʻo se mea e gaosia. O le faʻalauteleina o le faʻaaogaina o fuālaʻau fou ma fualaau aina e mafai ona afaina ai le tagata maʻi, faʻateleina le tiga ma le fula. Faʻaitiitia le flatulence fesoasoani i se olaga ola malosi. Pe a faʻaauau pea ona gaoioi se tagata, o le siʻosiʻomaga ma le faʻasolosolo o le gaʻo. Ua faʻaleleia le faʻaaogaina o le hydrogen sulfide, ua faʻaitiitia le malosi, ma ua faʻamautuina le tulaga.

    O meaʻai mo pancreatic flatulence e aofia ai le faʻaaogaina o:

    • Enzymes e suitulaga i le uʻamea
    • O nai meaai laiti e oo i le 6 taimi i le aso,
    • Suamalie poʻo le vai-vai faʻamalolo meaai
    • Tele aofaiga o vai (1.5-2 lita i le aso).

    E tatau ona faʻaesea le faʻaaogaina o gaʻo, lea e faigata ona faʻamaʻi ma pancreatitis ona o le lipase le lava. E fautuaina e faʻaititia le aofaʻi o le porotini e faʻaaogaina, talu ai pe a faʻatuputeleina i totonu o le kolone, e ono mafai ona faʻaleagaina le pala. O le le atoatoa o le Enzyme e mafai ona totogi e Creon, Panzinorm, Pangrol, lea e ave i meaai.

    Le natura ma aʻafiaga o mafuaʻaga o le tele o le gaosiga o le kesi

    O le lagona o le fulafula ma le vaivai i le itulagi o loʻo aʻafia, pe a amata ona vevela le paʻu o le paʻu ma foliga mai, o se lagona o le atoatoa i le faʻalavelave, o le tupuga o mafatiaga o le tino o le tino - o mea uma nei o se falemaʻi o le faʻasalaga. I le taimi o le tigaina o lenei maʻi, e gasegase e tagata gasegase o le gasegase pisapisao ma le gaogao i le vaega o loʻo aʻafia ai le manava.

    O le gaosiga o le kesi i totonu o le vevela e mafua ona o le taumafaina o le ea i le taimi o le 'ai, ma le faʻavaeina o gaʻo e tupu i le cecum, pe a faʻasaʻolotoina mai le plasma toto. Mo se tino soifua maloloina lelei, o se vaega itiiti o le kesi i totonu o le vele o le intestinal e faigofie lava mo le faʻaleleia masani o meaai ma faʻamamaina le tino o toxins ma toxins. Ae peitai, o le faateleina o le gaosiga o le kesi ua fesoasoani i le atinaʻeina o ituaiga o togafiti e pei o le suauu.

    Faʻaiʻuga o le faʻalavelave i maʻi ma pancreatitis

    O le maualuga o le pancreatitis e masani ona tupu i se talaaga o le faaititia o le pancreatic performance, ma mafua ai le le lava o le manava o le enzyme o le pancreatic e tatau ai ina ia mautinoa ai le faagasologa masani o masini. O meaai le atoatoa i totonu o le paʻu o le intestinal amata amata ona pala, fealuai ma pala, lea e tau atu i le poloka.

    E taua foi le maitauina o le isi mafuaaga o le suauu e le lava le gaioiga o le gaosiga o maso o le gaogao ma le taumafa o meaai, lea e faaosofia ai nei faiga. O le lofituina o le lagona ma le masani ai o tulaga faigata o le a fesoasoani e faʻagesegese le faʻamalositino ma le fatuina o spasms.

    Afai o le gaosiga o le kesi e amata ona pagatia i le pancreatitis, ona oʻo lea i le 20 lita o le kesi e mafai ona faia i totonu o le vevela o le intestinal i le aso, lea e amata ona matua faalauteleina puipui puipui, e afaina ai le lagona tiga o loo i luga ia i latou, lea e mafua ai le tiga o le natura spastic.

    E mafai foi ona tupu i le tele o mafuaʻaga nei:

    • ma le tele o le taumafaina o meaai mama, faapea foi ma fiber ma lactose,
    • faasaga i le talaaga o le sili atu o le tuufaatasiga o le siama o siama i totonu o le lua o le tootoo laitiiti,
    • ma le le atoatoa o vaega o le enzymatic i le pupuni o le kolone,
    • faʻatasi ai ma faʻalavelave faʻaleagaina i le faagasologa o le faʻamalolo,
    • ma faʻamaʻi faʻamaʻi i totonu o le lua o le gallbladder, e pei o le cholecystitis, faʻapea foi le gastroduodenitis, e aofia ai le fausiaina o le mumū i le lua o le duodenum ma le manava,
    • faatasi ai ma le atinaʻe o faʻafeiloaʻiga poʻo tumutumu oona i totonu o le vevela o le intestinal,
    • faʻatasi ai ma le lautele o le soona inu o le tino poʻo le faʻamaʻiina e soo se faʻamaʻi.

    I tamaitai, o le fugalaau e masani lava ona tupu i se talaaga o le maitaga ectopic, o le vaʻalele o le ovarian, poʻo le alualu i luma o le afaina. I le tama tane, o le atinaʻeina o le afaina o le tino e tupu mai i le talaaga o le prostatitis, faapea foi le atinaʻeina o le mumū o meaola ma le semina.

    E faʻapefea ona iloa le faʻailoga

    Faailoga faʻapitoa o flatulence e faʻaalia i mata le lava ma e mafai ona amanaia le manava vaʻaia e aunoa ma se aʻoga faʻapitoa faʻapitoa i le fale.

    O se lagona o le atoaga e amata ona aliali mai i totonu o le manava o le manava, ma le itiiti foi o lagona tiga e fai i le paʻu peritoneal, e ese mai i le colic e tupu pe a faaputuputu galu i totonu o le paʻu o le intestinal ma pasia pe a maeʻa.

    E le gata i lea, o le tele o le paʻu e fesoasoani i le fausiaina o le gasea ma le vomiting, o le masani ona tupu o le paʻu, o le atiina ae o le manava po o le taofiofia, o le le fiafia, o le faateleina o le ita, ulu o le ulu, suiga i le faatinoga o le cardiovascular system ma le faia o se lagona mu i totonu o le manava. E le gata i lea, o le a amata ona amataina faailoga, e pei o:

    • tigā
    • vaivaiga lautele ma le vaivai,
    • tiga o le muscle
    • vave le manava
    • o loʻo taoto i totonu o le manava
    • faʻalauteleina le faʻaleagaina o mea manogi.

    Faatasi ai ma le faʻapipiʻiina o le poloka toto, o loʻo i ai se lagona o le le mautonu mai lona telē tele ma lona tipi.

    Muamua suega maʻi

    I le taimi muamua o suʻesuʻega o se maʻi matua, o le fomaʻi muamua na te aoina faʻamatalaga faʻasologa faʻasolopito e aofia ai faitioga onosaʻi, faʻamatalaga e uiga i le umi ole faailoga, faailoga gastronomic ma mea e fiafia i ai.

    A maeʻa lena mea, e faʻamalositino faʻamalositino faʻamalositino o le tino atoa o le manava i le suʻeina ma le taina. Faatasi ai ma le atinaʻeina o le pala, o le manava o le maʻi e mausali, ua amata ona sosolo ma i le eria o loʻo afaina ai lenei poloka, o le vaega o le faʻalavelave o le iniseti ua fuafuaina. Pe a taina lenei sone, e lagona se leo manino o le leai o se mea.

    Suesuega Laboratory

    O tagata maʻi ua masalomia le faʻailogaina, o loʻo faʻataʻitaʻiina ai le suʻesuʻeina o le toto mo suʻesuʻega faʻapitoa ma suʻesuʻega faʻapitoa, faʻatasi ai ma le tuʻuina atu o le fale mo suʻesuʻega suʻesuʻega o mea faaletino ma vailaʻau.

    Faʻatasi ai ma le atinaʻeina o faʻamaʻi, o le suʻega o le toto e maua ai iuga i le maualuga o le toto toto ma le maualuga o le hemoglobin ma le toto mumu.

    O taunuʻuga o suʻesuʻega o meaola faʻapitoa e faʻaalia ai le faʻaititia o le maualuga o vaega o le albumin. O le iʻuga o suʻesuʻega a le suʻesuʻega o le a faʻaalia ai le iai o se faʻaogaina o le faʻaogaina o le tino, o le a mafai ai ona suʻesuʻeina atoatoa le tulaga o le faʻaogaina o le intestinal, faʻapea foʻi ma le iloa, pe afai ei ai, fuamoa helminate.

    Faʻamatalaga Faʻamatalaga

    Ina ia maua se ata manino o suʻesuʻega faʻaleagaina i le tino o le tagata maʻi, o faʻatulagaga nei o faʻataʻitaʻiga faʻapitoa ua faʻamatalaina:

    • Suesuega X-ray lea e fesoasoani i le faʻaaliaina o le tulaga lautele o le vaega o meaʻai,
    • O le faʻasolosolo, faatasi ai ma le fesoasoani o nei neoplasms e pei o le toto o diversio etiosio, faʻamaʻi vailaʻau, faʻapea ai ma se suiga faʻapitoa i le gaioiga o le vascular system o loʻo faʻaalia,
    • faʻamatalaga faʻamaonia o loʻo maua ai le avanoa e maua ai mea mo le biopsy ma isi faʻataʻitaʻiga faʻasoasoa

    Togafitiga o le afaina

    O togafitiga o le togafitia o le manava o le tino ma le pancreatitis e aofia ai le tausisia faifaipea o le togafitiga o togafitiga nei:

    1. I le taimi muamua, o le faʻamaloloina o le mafuaʻaga autu o le atinaʻeina o lenei maʻi, ua faia, i la tatou mataupu, o togafitiga e faʻamoemoe e faʻaitiitia ai faʻamaʻi pipisi.
    2. Ona tatau ai lea ona tausisia le tausisia o se meaai faapitoa, faatasi ai ma le laulau Numera 5.
    3. Faʻasalalau o le microflora i totonu o le vailaau o le intestinal e ala i le faʻaaogaina o vailaʻau, lea e fesoasoani foi e faʻavaeina le faiga o peristalsis i totonu o le inumaga ma faʻamautinoa ai le aveeseina o le gas.
    4. Faʻataʻitaʻiga o le physiotherapy ma le faʻaaogaina o fualaau faʻataʻitaʻi.

    Vailaau

    O le totoina i le pancreatitis, faʻatasi ai ma le tiga ogaoga i le manava o le manava, e manaʻomia ai le faʻaaoga tatau o vailaʻau, ma o le sili ona aoga o:

    1. Faʻasologa o le malala, lea e fesoasoani e faʻaitiitia ai le poloka, o le fua fautuaina ole 2-3 pusa i le taimi.
    2. O Smecta ma Espumisan e fesoasoani i le faʻaaoga lelei o le aofaʻi o gas.
    3. Ina ia aveesea le tiga matuia e mafua mai i le fausia o gaʻau oona, o fualaau faasaina e pei o No-Shpa, Drotaverin poo Spazmalgon ua faatonuina.
    4. Ina ia aoina ma aveʻesea kesi mai le paʻu o le intestinal, e tatau ona ave laumei koala.
    5. Faatasi ai ma le atinaʻeina o le le atoatoa o le galuega secretory o le parenchymal gland, e mafai ona faateleina lona malosi i le faia o sauniuniga eletise i le faiga o Mezim, po o Festal.
    6. O le vailaʻau o Disflatil o le a fesoasoani e faʻaitiitia le falemaʻi o le gaosiga o le kesi ma lagona uma o le le toʻa.
    7. Lactobacterin poʻo Linex o le a fesoasoani e toe faʻafoʻi le soifua maloloina o le intestinal.
    8. Ma ia faʻamalosia ai siama aoga i le microflora o le intestinal, o Dufalac o le a fesoasoani.

    O togafitiga o fualaau oona e faʻavaeina i luga o faʻavae o taunuʻuga na maua mai i faʻataʻitaʻiga.

    Fomaʻi togafitiga

    Afai e le afaina tele le pala, ona mafai lea ona e faʻaitiitia le faʻavauvau e ala i le fesoasoani o togafitiga o le physiotherapeutic. Ina ia faia lenei mea, fai mea nei:

    • ia faʻaauau pea ona faʻafefiloi masini suamalie poʻo masima masima ma se vai vevela o le itiiti ifo ma le 36 tikeri,
    • auai i taualumaga o togafitiga o le palapala,
    • alu i le faiga o le electrophoresis ma le faʻaaogaina o le novocaine, lea o le a faʻaleleia ai le galuega faalilolilo a le afaina ua afaina, faʻamafiesea le tiga ma faʻamalo le afaina,
    • E mafai ona e faʻateʻa ese le tele o le kesi faatasi ai ma le fesoasoani o le togafitiga.

    E fautuaina foi e te savali i aso uma, i se tulaga saoasaoa mo le itiiti ifo i le 1 kilomita.

    Faʻatau meaʻai ma le faʻamalositino

    O meaai i le taimi o le faʻasalaga e tatau ona faʻaititia ma paleni. E tatau ona faʻafetaui lelei mea taumafa i aso taitasi, e le aofia ai:

    • oloa ma se foliga mataʻutia o fiber, i le ituaiga o vine, pulu, apricots mago,
    • ituaiga uma o pulou,
    • pi
    • Faʻatau oloa
    • vela
    • ituaiga uma o le sami.

    E taua foi le galo e uiga i mea inu vevela, ava malosi, suasusu ma le vine.

    E fautuaina ina ia faʻamalosia le taumafataga: meaʻai faʻamaʻi, meaʻai susu, fualaau 'aina ma fualaʻau,' aʻano o manu.

    O le mataituina o se paleni paleni o taumafa, ma le tausisia o fautuaga a le fomaʻi, o le a fesoasoani tele i le soifua manuia lautele o le tagata maʻi ma faʻaitiitia vave lenei faʻamaʻi i le vave e mafai ai.

    Pancreas: flatulence (gas, gas) mo le pancreatitis masani, togafitiga

    O le totoina, o se lagona o le vaivai, fulafula, atoatoa o le manava ma tiga i vaega eseese o le manava e masani lava ona tupu ona o le faaputuputu o gaʻo i totonu. O lenei tulaga e masani lava ona taua o le afaina. Faʻatasi ai ma le faʻalauiloaina o lenei faʻalavelave faʻapitoa, e mafai ona tupu ai ni tiga faʻapitoa pe faʻapitoa, lea e taʻua e fomai o le gas gas. Afai e masani ona tupu le ogaoga i le gastrointestinal tract, ma mafua ai se lagona tele o le le mautonu, ona faʻaitiitia ai lea o lona tulaga ola.

    O le tino e ulu atu i le tino o le tagata, poo le, i totonu o lona iniseti i le tele o auala: o le muamua e foloina le ea, o le lona lua o loʻo faia i le lumen o le ccum, o le lona tolu e mai le toto,

    O se tino maloloina e manaomia se vaega faapitoa o mea ola e faatumauina ai le leo ma le malosi o le motumotu o le intestinal. O le gasegase o le kesi e mafua ai le afaina e mafai ona mafua mai i mafuaʻaga eseese, e pei o le carbohydrate, e maua i le cellulose ma leki, ma faʻamaʻi eseese, o le tasi lea o le pancreatitis poʻo le mumū o le pancreas.

    Mafuaʻaga o le faʻaogaina i le pancreatitis

    O le mafuaaga autu o le tele o le gaosiga o le kesi i totonu ole manava o le le lava lea o enzymes digestive lea e iloagofie i le maʻi pancreatic. I le pancreatitis e masani ai, lea e mafua mai i le mumusu umi o le mumusu ma suiga o le tino i foliga o le suia o meaʻai maloloina i mea filogia, o le vai o le pancreatic juice e mafua mai i le mea moni e le mafai e le pancreas fulafula ona faataunuu atoa lona galuega o le exocrine - o le fausia o enzymes digestive. O le mea lea, o le faagasologa o le vaeluaina ma le faʻamaʻiina o meaai, faʻagesegese, e faʻalavelaveina.

    O le faʻateleina o le faʻailoga ma le faʻasalaga o se tasi lea o faitioga sili ona taatele o tagata gasegase ua maua i le pancreatitis. O lenei mea mataʻutia o loʻo faʻamatalaina e ala i le gaosia o meaai e leʻi faʻaaogaina i totonu o le ogaoga lapoa, lea e faʻaaogaina ai le faʻamalosi ma le faʻamalosiina o gaioiga, gaosia ai gaʻo. I galuega faafomaʻi, o le faʻasalaga ma le solia o le fualaau oona e taua o le digestive.

    O le tele o taimi, i le togafitiga o le faʻamaʻi faʻamaʻi, lea o le mumū o le pancreas, o le fomaʻi, e faaopoopo atu i vailaau oona, o loʻo faʻamatalaina ai fualaau faasaina e ono faʻaitiitia ai le tele o le kesi i le manava. Mo lenei mafuaʻaga, faʻatasi ai ma le pancreatitis, o se tasi o vaega e lua o vailaʻau faʻateleina e masani ona faʻaaogaina: faʻamalolo poʻo soʻo se mea e faʻaaogaina.

    Loto i le pancreatitis

    O le maualuga o le pancreatitis e masani ona faʻaalia ona o le vaivai o le enzyme. O meaʻai e le o faʻamaʻafia atoatoa, faʻapena i le gastrointestinal tract, lea e tau atu i le faʻamaʻi ma le faʻamalosi. I le avea ai o se tulafono, o le mafuaʻaga o le tele o le faʻaaogaina o fiva, o le mea lea o togafitiga e aofia ai e le gata i le faia o sauniuniga faʻamalosi, ae faʻapea foi le mataituina o tulafono faʻavae faapitoa.

    O le a le mea e tupuga mai ai ma aisea e tupu ai i se tino ola maloloina?

    E mataʻituina le manogi i tagata uma, ma faʻaauau ona o le faateleina o le gaosiga o le kesi i totonu o le vaega o meaʻai. E masani ona aliali mai pe a maeʻa se taumafataga mamafa, pe a uma ona 'ai meaʻai e mafai ona oʻo atu ai i le tele o le gaosiga o le kesi.

    E tolu aʻafiaga autu ole gas i totonu o le tagata:

    1. Vaalele lea e foloina i le taimi e tasi e pei o le 'ai.
    2. Faʻalavelave e ulu atu i le fualaau toto mai le toto.
    3. Paʻu o loʻo faia i le itulagi o le kene.

    I le soifua maloloina lelei, o le aofaʻi masani o le kesi o loʻo i ai i totonu o le vaega o meaʻai o le 200 ml. I le gasologa o le aso, o le 600ml e pasia le pala, ae o lenei faailo e le o se uiga mautu ona o uiga patino o le tino. O le mea lea, e oʻo mai i le 200-2600 ml.

    O le agaga leaga o le kesi ua faʻasaʻoina e le faʻasaʻo e faʻamatalaina e ala i le i ai o mea manogi taitasi, faatasi ai ma latou:

    O lo latou faʻatulagaina o loʻo faia i totonu o le kolone, o se taunuuga o le faagasologa lea e galue ai microflora i luga o vailaʻau faʻasaina ua gaosia e le tootoo laiti.

    O le taua tele o gaʻo e foliga mai o se moli fofo, lea e ufitia ai tagata taitoatasi i se laumei mucous mafiafia. E salalau solo se masini mumu felafoaʻi i luga o le mucosa o le intestinal ma se mea manifinifi, lea e le afaina ai puipui o le totoga o meaola i le auala sili ona lelei. E le gata i lea, o le faʻaaogaina o vailaau aoga, e faʻaititia, o le gaioiga o enzymes e faʻaititia.

    Mafuaaga ma faailoga

    O le totoina e mafai ona mafua ai le tele o mafuaʻaga, ae faʻatasi ai ma le pancreatitis, o le faafitauli sili ona taatele o le le lelei o meaai paleni. E le mafai e le pacreas mumū ona gaosia le enzymes mo le taumafaina lelei o meaai i totonu ole voliga manaʻomia. E le lava le gaosiga o suamalie o meaʻai, o le fafagaina o meaai e mafua ai le fausia o gaʻo i le gastrointestinal tract.

    O isi mafuaʻaga o le palasi e mafai ona avea ma faʻamaʻi pipisi e tutupu i le tutusa ma pancreatitis:

    • Faʻanoanoa popole, faʻaʻumiʻumi le faʻavaivaia,
    • Suauu po o faʻasologa i totonu o le manava,
    • Faʻamaʻi poʻo ni faʻamaʻi pipisi,
    • O le sili atu o siama i totonu o le tootoo laitiiti,
    • Faʻafitauli faʻapitoa i mea faʻapitoa i le kolo
    • Gastritis, maʻi gallstone,
    • Faʻasalaga o le faʻatinoina lelei o le faiga faʻavae.

    O le maualuga o le tino e faʻaalia mai i le tele o le gaosiga o le kesi, lea e o mai faatasi ma le fulafula, afaina tiga i totonu o le manava. O le paʻu, vili, po o le le lava o le fiaʻai ua mataituina. O uiga masani e aofia ai le faanatinati ma le tagiauvale, "masuasua" o le kesi, le mafiafia.

    Faʻatasi ai ma faʻamatalaga e le manino, e seasea lava, ae o loʻo i ai se faʻafitauli o le cardiovascular system:

    • Arrhythmia poʻo le mu i totonu o le loto,
    • O le vaivai, le mautonu,
    • Faʻafeiloaʻi Mood.

    Laʻau ma le mumū o le pancreas

    O gasegase ma pancreatitis e fatuina ai le tele o faʻafitauli mo le maʻi, o le mea lea, mo togafitiga o lenei suiga, e tatau ona faʻamautu poʻo fea vaega faapitoa na mafua ai ona atiaʻe.

    Afai e manava le manava i le pancreatitis, o lona uiga o se faailoga manino lenei o galuega gastrointestinal functions ua faʻavaivaia. O le manogi i le gasolosolo taimi e faʻaalia ai o le tele o le tino o enzymes pancreatic ua faia i totonu o le tino.

    I lenei tulaga, o meaʻai e le lelei ona nutimomoia o meaʻai e oʻo mai e gaosia e le fualaau suamalie, lea e le lava atoatoa. E le gata i lea, o siaki e leʻi faʻamaloloina uma e oʻo atu i le siama, lea e ave mo le faʻamaʻiina.

    O se taunuuga o nei mea uma, o le tele o le gaogao o le kesi ua faia. I totonu o le aso, e mafai ona oʻo atu le lapoa i le 20 lita. O le manatu o gas e alu i fafo i se taimi pupuu e sese.

    O le tele o lo latou mafuta e oso ai puipui o le pancreas, ma o le a le afaina ai le mafaufau o le namu e maua ai le mafaufau, o lea e pulapula ai i le afi mumū e o faatasi ma le tele o tiga o le a mou atu pe a uma le gaogao pe a maeʻa foi le faamatuu atu o gas.

    O se taunuuga o nei mea uma, o le gastrointestinal tract ua le mautonu, ma o le a amata ona tupu aʻe le flatulence.

    O le gaosiga o le kesi pancreatic e masani lava ona faʻaalia i totonu o na maʻi oe:

    • Latou te le tausisia tulafono o meaʻai ma le faʻaaogaina o legumes ma meaʻai e aofia ai cellulose.
    • O le sili atu o siama o loʻo i ai i totonu o latou tootoo laiti.
    • O loʻo faʻalavelaveina galuega o meaola i totonu o le manoa lapoa.
    • E tafe le taamilosaga toto.
    • O loʻo i ai faʻafeiloaʻiga ma suauu i totonu o le vaega o meaʻai.
    • Latou te mafatia mai faʻamaʻi pipisi ma le inupia o le tino.

    E le gata i lea, o le mafuaʻaga o le palasi e mafai ona taoto i totonu o le manava.

    Faailoga o le gas

    O faʻamaoniga o le faʻaleagaina o loʻo faʻaalia i uiga eseese. Faʻateleina le faʻaaogaina o le kesi i le pancreatitis e faʻaalia i faailoga nei:

    • Paʻu tiga matuitui.
    • Paʻu.
    • Gutu gutu.
    • Vomiting
    • Colic
    • Ootia.
    • Le mautonu o le loto.
    • Heartburn i le manava.
    • Nausea
    • Leai o le fiaai.
    • Faʻailoga poʻo le manava.

    I le faaopoopo atu, e mafai e le tagata maʻi ona faitio i uiga nei:

    • Miti leaga.
    • Paʻu musika.
    • Tele vaivaiga.
    • Tele le vaivai.
    • Faʻamataʻu manava.
    • O se pisa i totonu o le manava.
    • Tuʻu masani o gaʻo.

    O vailaʻau faafomai ua iloa le 2 fesuiaiga o le faʻaalia o le faʻailogaina:

    1. O le tagata gasegase ua i ai sona uaua lapotopoto i le taimi o le faʻalavelaveina o le kolone. Ona o se manua afaina, e le mafai e le kesi ona alu i fafo. I lenei tulaga, o foliga e aliali, e pei o se lagona o le atoaga o le manava, tiga tiga ma le le lelei o le soifua maloloina.
    2. Faʻaauau le faʻamaʻaloga o le hydrogen sulfide, e le afaina ai le soifua o le tagata maʻi i le auala sili ona lelei. Faatasi ai ma lenei fesuiaiga o le faamai, o le tiga ua toetoe lava a toesea, ae ui i lea, e lagona e se tagata le masalosalo ma le taoto i totonu o le fale.

    O le tele o le i ai o le kesi i totonu o le vaega o meaʻai e afaina ai le faʻaogaina o faiga nei:

    O le fetoʻaina o le manava o le manava ma le faʻailoga ma le pancreatites e faʻaosofia ai le matua matua tigaina, o le a popole le tagata, o le vaivai faʻaleaga.

    Fomaʻi togafitiga mo le faʻaitiitia o le fulafula

    Afai o se tagata maʻi e iai se faʻafitauli gland e masani ona faʻaalia le malosi o le gaosiga o le kesi, aua le tuʻuina mea uma e ala i lona lava malie. O lenei mea faʻalavelave faʻafuaseʻi e tatau ona togafitia. I aso nei, o vailaʻau e faʻaaoga ai le tele o auala e fesoasoani e faʻaitiitia ai le faʻasalaga:

    1. Fomaʻi
    2. Paleni paleni.
    3. Fofo faʻapitoa.

    O le mea lea, pe faʻapefea ona faʻaumatia otaota i pancreatitis? Muamua lava, o togafitiga faʻasolosolo ua faʻatonuina:

    • Faʻavaeina o na mea faʻaleagaina na mafua ai ona fulafula.
    • Meaʻai
    • Le faʻaaogaina o meaola o meaola e mafai ona fesoasoani i le faʻamaoniaina o le faagasologa o le biocosis.
    • Faʻaleleia o le faʻamalosivale o le vaega o meaʻai.
    • Lafoaia o le tino mai le hydrogen sulfide.

    E le gata i lea, ina ia faʻaleleia ai le lelei o laasaga faʻasaina e faasaga i le vevela ma le palacreas mumū, e tatau ona aveese le leai o enzymes.

    Fomaʻi togafitiga

    Ina ia faʻaitiitia le aofaʻi o kesi o loʻo i ai, ua fautuaina:

    • Gaioio galue.
    • Espumisan.
    • Polysorb.
    • Polyphepan.
    • Laʻu paʻepaʻe.
    • Dimethicone.

    I le tulaga e mafua ona o le leai o ni enzymes, atonu o le a faatonuina e le fomai:

    O le tiga o le faʻamaoni ua faʻamalieina e antispasmodics:

    E le gata i lea, e mafai e se fomai faapitoa ona fautuaina ia vailaau taʻitasi e matauina le talo:

    E le tatau i le tagata gasegase ona galo i nisi o vaevaega, o le faʻaaogaina o le kesi e mafai ona faʻaalia i le faʻalauteleina o le faʻaaogaina o vailaau faʻapitoa e ono faʻaitiitia ai le gaosiga o le gastric juice.

    Vaega o mea taumafa o meaʻai

    Ina ia mafai ona aveese atoatoa le totoina i le pancreatitis, ma mafai ai ona faamamaina le tagata maʻi mai le patholence, o se auala maeʻaeʻa e manaomia, lea e taua ai le 5p meaai.

    O meaai e maua ai le gaʻo maualuga o gaʻo, e le manaʻomia i pancreatitis ona o le lipase deficiency, ua aveesea mai le meaʻai. O le taumafa o meaʻai protein, lea e mafai ona oʻo atu ai i se faʻavavega o le anomaly, ua faʻaitiitia. O meaʻai e mauʻoa i fiva vavalalata e le aofia ai mai le lisi. E le fautuaina e faʻaaoga:

    • Fugalaau matala ma fua.
    • Musika.
    • Sea ma sauerkraut.
    • Falaoa
    • Legumes.
    • Faʻailoga.
    • Mea inu gaosi.
    • Miliki.
    • Pickles.

    Aua nei galo o meaai nei e faaosofia ai le faiga o le faʻamalosi:

    • Suavai ma le kesi.
    • Fafaga.
    • Mea e maua ai suauu.
    • Champagne
    • Beer, kvass.

    O meaʻai maloloina mo le faʻaaogaina o kesi pancreatic e faʻaalia:

    1. Le faʻaaogaina o enzymes e le lava le gaosia e le maʻi mama.
    2. E tatau ona e 'ai soo i ni vaega laiti (a itiiti ifo ma le 6 taimi i le aso).
    3. O mea taumafa e tatau ona suavai pe leai foi, pe i le tulaga o palu pateta.
    4. Ia mautinoa e inu i le 1.5-2 lita o le vai i le aso.

    A aʻafia le gasegase o le popolega, faʻaaogaina le faʻaogaina o le tino ma le gaogao mai le lisi autu:

    • Malolosi lauti ma kofe.
    • Malosiaga.
    • Meaʻai ma mamafa.
    • Meaʻai manogi.

    E pei ona mafai ona e vaʻaia, o meaʻai lelei i le pancreatic flatulence e tāua tele i lona togafitiga.

    Faaiuga

    O le i ai o le faʻasalaga i le pancreatitis e mafua ai le le fiafia mo le maʻi. O le mea lea, e matua taua tele le tausisia o faʻamaumauga ma fautuaga a se fomaʻi e uiga i meaʻai, o le faʻaaogaina o vailaau tatau ma le talafeagai o le faʻaaogaina o togafitiga faʻasalalau e fesoasoani e aveese se mea le lelei ma le tiga.

    Pancreatitis Totoina

    Pancreatitis - mumū o le pancreas.

    E lua ituaiga i le aofai atoa: o le pancreatitis ma le gaʻo.

    O le laulaufaiva, e pei o se tulafono, ua matutu, faʻapipiʻi faʻatasi ma le paʻepaʻe paʻepaʻe. O le totoina e mafua mai i le mamanifo o le intestinal o le uiga lea.

    E masani lava ona i ai le fulafula o le itu i tua, o le faʻasalalauga lea, e fesoʻotai vavalalata ma le gland, e vave ona aafia i le faagasologa.

    I le taimi o le gasegase o le intestinal, e leai ni faʻalogo faʻalogo (faalogoina o le intestinal).

    E oʻo lava i le palpation papaʻi o le manava e mafua ai le ogaoga o le tiga, masani ai le tiga e le mafai ona faʻafitia i le gala. I le amataga o le faamai, o le manava e vaivai, o nisi taimi o le puipuia o le maso o le tino i le itu i tua ma le tiga i le taimi o le palpation i luga o le pancreas (faailoga o Kerte) e matauina.

    O uiga o le leiloloa o le pulupation o le aorta abdomina i le epigastrium (Voskresensky symptom), tiga i le palpation i le tulimanu agavale-vertebral (taua Mayo-Robson).

    O le pancreas lava e le mafai ona maua e ala i le palpation, peitaʻi, i totonu o le pancreatitis, e masani lava ona mafai ona iloa infiltrates i le epigastrium ma le hypochondria, lea e fesootaʻi ma suiga e le o le gland lava ia, ae o le omentum (hemorrhages, edema, necrosis fat). Faailoga o le faʻaleagaina o le peritoneal e faʻaalia ma le necrosis pancreatic ma le atinaʻeina o le peritonitis.

    O le tino o le pancreatitis - o le mumua o le mumua-le necrotic o le pancreas - e tolu nofoaga i le taimi e tupu ai i maʻi tuifaʻaiga o le tino o le tino. O le faʻamaʻi e aafia ai tagata e fuga mai le matutua, e sili atu ma le 30 tausaga, ma e matutua, e ono afaina i meaʻai, faapea foi i latou e faʻaleagaina le ava malosi.

    O fafine e maʻi faʻasefulu faatolu nai lo alii. I tamaiti, o le maʻi e seasea lava. O aʻafiaga aioiologia o le pancreatitis o le gallstone, o le taumafaina o le ava, ma le manua o le pancreatic.

    O le pathogenesis o le tino pancreatitis e faʻavae i luga o le faʻamalosia o enzymes proteolytic (tele trypsin) e le o totonu o le luminaʻi o le intestinal, ae i le pancreas lava ia ma le atinaʻeina o lona faʻaogaina o ia lava. I lalo o le gaioiga a le lipase, o le gaʻoina o gaʻo ma le faʻaogaina o le gaʻo susu i le pancreas e tupu.

    Faʻasalaga ma le tuʻuina atu o enzymes, o le afaina ma le necrosis e tupu i totonu o masini o loo siomia ai le gland.I nisi o tulaga, o le faasalalauina o peritonitis e atiina ae i se uiga mataga o le hemorrhagic.

    O le Hypovolemia, e pei foi o le faasaolotoina o meaola o le ola maloloina (elemene ua gaoioi, kinisini, histamine) mai le pancreas i totonu o le toto, faalauteleina o toto toto, faateleina le mafai ona gafatia o le puipui lapisi, faaitiitia o le feagaiga o le myocardial, taitai atu i le atiina ae o le faateia.

    Faʻamaʻoti faʻalelei i le va o le faʻamalosi (tusitusi) ma faʻamaʻi (necrotic) ituaiga o le maʻi. Faʻatasi ai ma le pancreatitis, o le iron ua faʻalauteleina i le 2 i le 3 taimi, faʻapumu i le suavai vavalalata ma le vevela. O le fomaʻi o le necrosis, poʻo le hemorrhagic pancreatic necrosis, o loʻo faʻamatalaina e le afaina, o le gland o se vaega pe leai foi.

    O le tino pancreatitis o loʻo faʻamatalaina e le lelei (o nisi taimi 4-6 l) faʻauʻuina pea, muamua faʻatasi ai ma meaai, ona sosoo ai lea ma le kulumu ma le talo. Vomiting e tupu i le taimi lava e tasi ma le tiga, e le faʻamaloloina ai i latou, ma faʻateleina pe a uma le sipuni vai. O lona mafuaʻaga o se faʻalavelave oʻooʻo o le manava, maʻi o le duodenum, o solofanua solofanua-pei o le paʻu.

    Tulaga ogaoga, fiva, palloruli o le paʻu o uiga lelei, e mafai ona aliali mai erythematous vesicles ona o le maʻi o le gaʻo gaʻo.

    I le pancreatic necrosis, e pei o se ata o le metabolism o le hemoglobin, atonu e vaivai le paʻu o le paʻu i le mama mama (Cullen's symptom), lanumoana lanumumu-lanu mumu-lanu enaena o le pito i tua (Turner's sign).

    O le faʻamaoniga o le tino pancreatitis i le tele o mataupu e le faigata tele.

    Faʻamaumauga a Anamnesis (faʻaaogaina o le tele o meaai ma le ava malosi), tiga ogaoga faifai pea i le pito i luga (masani o le ituaiga o herpes zoster), leu, vomiting, fiva, tachycardia, vavalo, o le manava vaivai ma le leai o ni maʻi, o se lelei mai le Mayo-Robson o le aotelega o le pancreatitis . I totonu o le falemaʻi, o le siama ua faʻamaonia e le ultrasound, o le laparoscopy e mafai ona iloa ai le afaina o le afaina i totonu o le manava.

    Togafitiga. O se tagata gasegase i le maʻi pancreatitis e tatau ona vave ona togafitia i le falemaʻi ma i lalo o le vaavaaiga faʻalefitiga faafomaʻi, talu ai e mafai e le pancreatite ona faia se faʻalavelave mataʻutia, ma togafitiga vave e mafai ona taofia le gaioiga.

    Faatasi ai ma togafitiga togafitiga, o le mea autu e malolo mo le pancreas. O tagata faʻasaina ua faʻasaina ona 'ai soo se meaʻai mo ni nai aso, e faalagolago i le mamafa o le tulaga, e masani lava o le umi o le anapogi faʻapitoa e tusa ma le 10 aso. O le gaogao o loʻo faʻamatalaina i le vaega tele (aisa kulimi).

    Ina ia laveaʻiina le vaʻaia o le sphincter o Oddi, ua faʻamatalaina spasmolytics (leai-shpa, platifillin), o le nitroglycerin o loʻo i ai se aafiaga antispasmodic i lenei tulaga. O le amataga o le puleaina o antispasmodics e mafai ona faaitiitia ai le lamatiaga o le faatupuina o le necrosis pancreatic.

    I le fesootaʻi atu i le tele o le leiloa o le vai ma chlorides ma le faʻaogaina o vailaʻau, faʻapea foʻi ma le paʻu o le toto ma le lamatiaga o le taufaʻi, saline physiological, polyglycine, ma otaota o loʻo faia i se tulaga vavalalata.

    Faʻasalaga tiga ma leai se masalosalo e uiga i le siama, ua faʻamatalaina auʻiliʻili (talafaʻasolopito, tamaʻitaʻi). Ina ia mafai ona taofia faʻasolosolo, e fautuaina le antibacterial therapy.

    O le fomaʻi mo le fomaʻi o le pancreatitis e lelei, aua o le necrosis pancreatic e matua ogaoga (o le tino e oʻo i le 50-60%). O le puipuiga e aofia ai le mataʻituina o se taumafa lelei, tetee atu i le inu malosi, togafitiga vave o faʻamaʻi o le tino.

    O le pancreatitis o se faasolosolo taimi masani o le faʻamalosia o le faʻaogaina o le ita e mafua ai le faʻaleagaina o mea faʻaleagaina ma le faʻaleagaina i le pancreas.

    O aʻafiaga o le faʻasolosolo o le pancreatitis e aofia ai le faʻamaina o le ava, faʻamaʻi o le biliary tract, o le manava ma le duodenum, faʻafeiloaʻi i vailaʻau ma vailaʻau (hypothiazide, corticosteroids), hyperlipidemia, hypercalcemia, predisposition faʻasolosolo, le atoatoa le polotini.

    O le ata o le pancreatitis e masani ona aofia ai le tiga, dyspepsia, exo ma le endocrine failure, o faailoga e mafua mai i faʻafitauli o le maʻi.

    O le tiga e mafai ona maua i le itu tauagavale i le itu tauagavale o le pute, o nisi taimi e pei o le tauagavale tauagavale (pe a afaina le siʻusiʻu), i le pito i luga i le itu tauagavale o le midline (o le mea e pei o le ulutala pe a leaga le pancreas), i le taumatau saʻo, masani ona tuufaatasia ma le jaundice (pe a pala le ulu gland), o le leona atoa o le gland e oʻo atu ai i le lautele o le tiga o le manava. Paʻa - faʻaauau pe paroxysmal - e tupu pe e sili atu i le afa itula pe a uma ona 'ai, aemaise lava le gaʻo poʻo le vevela, inu ava malosi, o nisi taimi i le po, e faʻateleina pe a taoto i tua ma faʻaititia i se tulaga nofo i se tamai lalaga i luma. O le vaivai foi e mafai ona fuafuaina e ala i le palpation o le manava i le suesuega o le pancreas. O faʻamaʻi pipisi (faʻalavelave, taofiofi ma le faʻafefeteina i totonu o le manava, afaina, le fiafia i le gutu, fusiva, sunburnburn, faʻalavelave i meaʻai gaʻo), na muaʻi matauina naʻo le faʻamalosia o le pancreatitis, ma aʻo faagasolo pea le maʻi. O le le atoatoa o le Exocrine e faʻaalia i le manava manaia, faʻaleagaina le mea o loʻo iai le motu - o le atinaʻe o le maʻisuka.

    O faʻalavelave o le pancreatite o le chronic e mafai ona faʻalavelaveina ai le jaundice (faʻatasi ai ma le amataina o le Courvoisier - faʻamaoniga e leai se afaina) ma le maualuga o le faitotoa (ascites, varicose veins of legs), o le atinaʻe o abscesses, cysts, calcreatic calcifications. Faatasi ai ma le alualu i luma o le faamai, o vaivaiga e aliali mai, o le faaitiitia o faatinoga, i tulaga ogaoga, faaletonu mafaufau e mafai.

    O le siakiina e faia i luga o le faavae o se memei, ata o le falemaʻi, suʻesuʻega suʻesuʻega (i le auiliiliga o feces a le tele o mea e totoe e leʻi faʻaaogaina - o le pa'ū o le gaʻo - steatorrhea, fiva muscle - fatuina o le gaʻo - stecyrhea), faʻamatalaga faʻamatalaga (iloa o le faʻalapotopotoga poʻo le faʻalauteleina o le faʻalavelave o le pancreas ma se faʻaitiitia poʻo se faʻaopoopoga o le faʻalogo, faʻalauteleina o lona taʻaloga, faailoilo o suiga o le cystic), faʻatautaia o faʻasalalauga (faʻaalia se faʻaopoopoga, faʻaleagaina, faʻaogaina o le gland, faʻamatalaga, pse faʻataʻitaʻiga o le pancreatic duct), o taunuuga o le retrograde cholangiopancreatorygraphy (e faʻataga ai oe e iloilo le tulaga o le pancreatic ducts ma le talo).

    Faʻatasi ai ma le faʻamaonia o le faʻamaʻi, o tagata gasegase e togafitia i le falemaʻi, o togafitiga e faia e pei o le maʻi pancreatitis i totonu o le falemaʻi. I le tulaga o le le mafaamatalaina, o le togafitiga mai fafo e faailoaina.

    Faʻesea mea taua (faʻaaogaina o le ava malosi, gaʻo, mea vevela, vailaʻau), ma fautuaina le tausisia lelei o le taumafataga - taumafa faʻasalaga masani ma le faʻasaina o gaʻo ma gaʻo.

    O fualaau oona e aofia ai fualaau faasaina e taofia ai le manava o le pancreatic - aitema (almagel, vicalin), o le H2-histamine receptor blockers (ranitidine), anticholinergics (atropine, platifillin), inhibitors enzyme pancreatic (contracal, gordox, aminocaproic acids), antiquini (antibody) fualaau faasaina e faaosofia ai le tuufaatasiga o inhibitors trypsin (pentoxyl, methyluracil), auupega lautele o vailaau. Ina ia faʻaitiitia le faʻamaʻi o le tiga, o le antispasmodics (platifillin, no-shpu), o faʻataʻitaʻiga e le o le narcotic (analgin, baralgin) o loʻo faʻataʻitaʻiina, faatasi ai ma le tiga tele, faʻataunuʻu poʻo le paravertebral novocaine poloka. Faʻatasi ai ma ni faʻalavelave faʻafuaseʻi faʻafuaseʻi, o sauniuniga o le enzyme (pancreatin, festal, panzinorm, ma isi). Faʻasalaga ogaoga o le gaosiga o le gaʻo, o loʻo faʻamaonia ai togafitiga o le maʻisuka.

    O le puipuiga e aofia ai le mataʻituina o se taumafa tatau, togafitiga vave o faʻamaʻi o le tino, e aofia ai le pancreatitis.

    Laʻau i pancreatitis

    I le vaitaimi ole tino pancreatite, o le a amata ona faʻagasolo ai faʻamaʻi.

    I le avea ai o se tulafono, o le faʻamalololuga o le pancreatitis, o le falemaʻi ma isi togafitiga faapena, o loʻo faʻaalia foi, e pei ona i ai i le gaioiga gasegase.

    Seiloga e te faia lenei mea, o le ai ai ou tiga ma fualaau, ma o le mea sili lenei. Faitau atili e uiga i meaʻai i la tatou tusiga Mea e 'ai ma pancreatitis. Ma o ai o loʻo i ai le fulufulu ma le gasegase mai pancreatitis?

    O se tasi o faʻamaoniga e sili atu ona le "toʻa" faʻatasi ai ma le pancreatitis o le faʻasalaga. I le pale tutusa - afaina. Mai i lea taimi i lea taimi, o tagata uma e mafatia i pepe ma e matutua, alii ma tamaitai, maʻi ma soifua maloloina.

    I le pancreatitis e masani ai, e le o atoatoa le gaosiga o le pancreatic; o le enzymes mo le atoatoa o le 'aiina o meaai e le lava.

    Togafitiga o le afaina i le pancreatitis e aunoa ma le faasaʻoina o le le atoatoa o le enzyme o le a maua ai se aafiaga le tumau.

    O le taua i le tiga ma le pancreatitis o le tofia lea o antispasmodics. Ina ia faʻamalieina le tiga e mafua mai i le afaina i le taimi o le vevela, o loʻo i ai se sauniuniga tuʻufaʻatasiga meteospasmil.

    O le pancreatitis o se mea e le afaina ma le degenerative i totonu o le pancreas. O tausaga taʻitasi, o le numera o tagata o loʻo mafatia i le pancreatitis o loo tuputupu ae.

    Faailoga ma togafitiga o lenei maʻi tuusaʻo tuusaʻo i luga o le malosi o le faʻaleagaina o le tino, le mamafa o le faʻaleagaina o le pancreas.

    I lalo o le faʻaosofiaga o nisi mea faʻaosofia, o le gaosia o enzymes proteolytic o loʻo faʻaaogaina i le pancreas, lea e mafua ai le faʻaleagaina o le tino. O le tele o taimi, i se tagata e mafatia i le pancreatitis, e tele mea na fesoasoani i lona atinaʻe, lea e tatau ona faʻamautuina ma mafai ona faʻaumatia.

    Mo faʻamatalaga o faʻalavelave faʻaleagaina lea e tupu i le pancreas i le taimi o le mumū, faʻapena foi ma isi faʻafitauli lamatia mo pancreatitis, tagaʻi i le tusiga Faʻatonu o pancreatitis. Faʻalavelave.

    I le pancreatitis, o le foliga o le tagata maʻi e faʻamaʻaina, i le taimi muamua e paʻu le paʻu, o le a faasolosolo lava ona maua mai e le fatuga se hue hina.

    O Pancreatitis foi ei ai ona faʻaalia e pei o le gutu malogo, uʻamea, uʻamea, ma le nausea.

    O le mea lea, i le amataga o le vaitaimi tele, e leai se tautalaga o soʻo se meaʻai, fia ai i le tulaga o le maʻi pancreatitis o le tulaga autu lea mo le manuia o togafitiga. O le manava ma le gaogao e le malilie i le taimi o se osofaiga, o le mea lea, i luga o le suʻega, ua fuafuaina e le fomaʻi le malosi o le fulafula, o le palpation e le iloa ai le vevesi o maso o le manava.

    Yellowness of sclera, paʻu. Faʻatasi ai ma foliga o le pancreatitis, e mafai ona tupu ai le jaundice, lea e aliali mai o se taunuuga o le faʻamaʻiina o se vaega o le mulimulita masani masani ma se mea oona. I totonu o le pancreatitis, o togafitiga e mafai naʻo totonu o le falemaʻi, i lalo o le vaavaaiga a tagata tomai faapitoa, o lenei mea ua manatu o se tulaga matautia tele.

    Faailoga ma faailo o le pancreatitis

    I faʻasolosolo ogaoga poʻo le oona (antipiotics) (cephalosporins 3-4 tupulaga poʻo fluoroquinolones). I totonu o le vaitaimi vavalalata, o loʻo faʻamaonia ai le inhibitors o le enzyme (contracal and gordox).

    O togafitiga faʻapitoa e faʻaalia mo masalomia o le pancreatitis faʻamaʻi ma mo faʻailoga o le mumu o le peritoneal, faʻapea foʻi ma le leai o se aoga o togafitiga faʻasao.

    I lenei tulaga, o le laparoscopy ua faailoaina mai mo le masalomia o le susu poʻo le faailoga o le peritonitis.

    Togafitiga o le pancreatitis masani

    O le pancreatitis ole taimi e manatu ole a mafua ai ole maʻi mumusu o le pancreas, lea e tupu ai le suiga o le tino i mea toto.

    I lenei tulaga, o le le atoatoa ma le le atoatoa o lenei totoga ua faia. O le pancreas e faigata ona feagai ma ituaiga eseese o proteins, gaʻo ma gaʻo.

    Mo le tiga, e mafai foi ona i ai ni faaletonu o le mafaufau e pei o le vomiting, gasegase, gasegase faaumiumi, afaina, ma le mamafa o le mamafa.

    Faailoga o Vai Pancreatitis

    I le taimi mulimuli o pancreatitis, pe a amata le atrophy, e mafai ona atiaʻe le maʻisuka.

    O se foliga foliga mai - o lenei foliga o se mea ese, ona o le pancreatitis mo le tele o tausaga e lei faaalia i ni faailoga, o faailoga ma e le iloa e se tagata e uiga i soliga na tutupu.

    Pseudotumor type - o lenei ituaiga o pancreatitis ma le kosi ma faailoga e pei o le kanesa o le pancreatic. O le mea moni, afai e te masalomia le pancreatitis e masani ai, e tatau ona e sailia se faʻamatalaga auiliili mai se gastroenterologist.

    E faʻafefea ona faʻaitiitia le tiga i le pancreatitis tumau

    O le tagata maʻi e tatau ona mulimuli i se meaʻai mo le ola, faʻaaogaina fualaau mo le faʻamalositino o le gasegase faʻanatura, antispasmodics.

    O meaai e tatau ona masani ma i ni vaega laiti, o lona uiga, e tatau ona 'ai uma i le 3 itula, aʻo fautuaina e aua nei faʻafefiloi ituaiga eseese o porotini, gaʻo po o gaʻo i le tasi taumafataga.

    Afai e te mulimuli i se taumafataga, o le tiga e itiiti lava le lagona e ia lava, ae afai e te alu ese mai, ia e gaʻo pe falai, o mea uma ia - e te manaʻomia ni paʻi.

    Octreotide, o se fualaau faasaina e taofia ai le gaosia o le homone e le gland, e faʻaaogaina foi aua latou te faʻamalosia ai ma mafua ai le tiga. O lenei vailaʻau e faʻataʻitaʻiina i totonu o falemaʻi.

    Faʻasolosolo taimi umi o le pancreatiti, o fomaʻi masani o lenei totoga ua suia, o lona gaioiga ua leiloloa, o le mea lea ua aliali mai ai le maʻisuka ma ua faʻalavelaveina le nutimomoia.

    I le pancreatitis e masani ai, pe a maitauina ia faailoga mo se taimi umi, o le a faʻaitiitia le alualu i luma o le insulin, lea o le a vave ona aʻafia ai le atinaʻe o le maʻisuka.

    Ou te togafitia le pancreatitis masani e pei o lenei - i le taeao ou te inu 1/4 tioata o Essentuki 17 po o le 4, pe a uma le 20 minute ou te 'ai, ona pancreatin plus esliver-strong, tasi papa maa taitasi, aua. Faafetai i le pancreatitis mo le leiloa o le 40 pauna faaopoopo i le ono masina

    Faʻailoga

    I totonu o se fomaʻi e faʻamaonia le faʻailogaina o loʻo tuʻuina atu ai se seti o fuataga:

    • Faʻafesoʻotaʻiga o le maʻi e aofia ai le suʻesuʻega o faitioga, anamnesis. E lagona e le fomaʻi ma tataʻi le manava atoa. O le fanua o le localization o le flatulence o loʻo i le nofoaga e faʻalogo ai le leo o le leai o se avanoa. O le tele lava o taimi, o le faalavelaveina o le manava ua faia i lenei vaega.
    • Suesuega Laboro o lona uiga o le toto foaʻi mo faʻataʻitaʻiga ma mea faʻasolosolo. E le gata i lea, faatasi ai ma se masalosaloga o le vevela o le pancreas, ua faʻataʻitaʻiina ai se suʻega fecesi.
    • Faʻamatalaga o masini fesoasoani e maua se ata manino atu o le faʻaleagaina o le tino i le tino. I le faitalia a le fomaʻi, o le tagata gasegase ua ave se x-ray, e mafai ai ona e mafaufau i le tulaga masani o le fualaau oona. Afai ei ai se masalosaloga o le i ai o neoplasms (cysts, polyps, tumors), o mea leaga o le vascular system ua fautuaina ina ia faia e le ultrasound. Ole suʻega faʻamataʻu e mafai ai ona e faia se meaola (ave se fasi mea mo suʻesuʻega), faʻamaonia togafitiga ma faia ni togafitiga faafomaʻi.

    Togafitiga o le afaina i le pancreatitis e tatau ona atoatoa. I le faʻaopopo i le taofi o se mea le lelei, e tatau ona e mulimuli i se meaʻai ma galue e faʻaleleia tulaga masani o le tino.

    Mafaufau i se faʻataʻitaʻiga togafitiga e faʻaaogaina ai mea e faʻaleagaina:

    • O le aveesea o kesi, toxins, Espumisan, Smecta, Polyphepan e masani lava ona faatonuina.
    • E mafai ona e aveeseina le faailoga o le manava afaina e ala i le ave o ni fualaau o se mea pepelo (gaioio ua gaoioi, Sorbex).
    • Mo le tiga o le tiga ma le ogaoga ogaoga, ua leai No-Shpu poʻo Spazmalgon.
    • Aoina ma aveese uma gaʻo mai le faʻaogaina o fualaau faasaina e pei o le koala Paʻe.

    O nei fualaau uma, pe a tatau ai, ua suia e se fomaʻi faigata. Le fualaau oona Disflatil pe a maeʻa ona faʻaumatia e le pulega le faʻavaeina o le kesi, ave faʻamalosi ua maeʻa faʻasolosolo faʻamalosi ma faʻafefeteina le manaʻoga o le iniseti.

    I le tulaga o le le atoatoa o le puleaina o le pancreatic, o le togafitiga e faaopoopoina i le sui o le enzyme (Festal, Mezim forte, Panzinorm, Pancreatin). O faʻataʻitaʻiga (Linex, Bifidumbacterin, Lactobacterin, Bifinorm) o le a fesoasoani e faʻasalalau le siosiomaga masani i totonu o le inumaga i le taimi o le pala.

    O togafitiga faʻaletoroni e maua ai ni faʻamanuiaga lelei i le tele o mea. O le tagata maʻi e fautuaina mai le vai bath, electrophoresis, gymnastics faapitoa, massage.

    Puipuiga

    I le totoina o tagata mamaʻi i le pancreatitis, ua fautuaina le faʻamaoniaina o le paleni o meaʻai. O le paleni taumafa o le a fesoasoani i le vave faʻaitiitia o le tulaga ma puipuia ai le faʻalavelave sili atu o le maʻi.

    Faʻasalaga, o meaʻai e maua ai fiva felanulanuaʻi (anufe, apricots mago, vine, pulu, legumes, seaweed) e le tatau ona faʻaumatia. Cereals, falaoa, rollings, susu, ava malosi ma suauu e tatau foi ona vavaeeseina mai le meaai.

    O fomaʻi e fautuaina le faʻamalosia o meaʻai a se tagata o loʻo mafatia mai le faʻafefeteina o fualaau faisua ua kukaina, fualaau 'aina, faʻanoanoa o aano o manu, falala suamalie, susu susu.

    O se taimi vave e tali atu ai i togafitiga faʻaleagaina i totonu o le tino e pei o se asiasiga i se fomaʻi e mafai ai e oe ona faʻatautaia vave le faʻalavelave. O le tausisia o fautuaga uma ma mea taumafa o le a fesoasoani e faaitiitia le ono mafai ona fulafula ma le mumu o le pancreas.

    Pancreatitis Flatulence

    Faʻamatalaga, faʻamaoniga ma togafitiga o le faʻasalaga i le tino ma le palacreatiti.

    E mafai ona afaina pe afaina, e le gata i tagata soifua maloloina ma i latou e mafatia mai pancreatitis ma isi faamaʻi o le gastrointestinal tract.

    Lisi o mataupu:

    O le faateleina o le gaosiga o le kesi e mafua ai le faateleina o le suauu ma lo latou feoai solo i le gastrointestinal tract. O se taunuuga, o le manava o le manava, e mafua ai le le mautonu ma le le mautonu.

    Faʻatasi ai ma le tele o le gas o loʻo faʻapipiʻiina i totonu o le inumaga, o le tiga o le tiga e mafai ona alu i totonu o le vaega laititi, ma faʻapipiʻi vavalalata e mafai ona pipisi.

    I vailaau faʻapitoa, o ia uiga e taʻua o le kesi gas, ma e mafai ona avea o se mea e le faʻaleagaina e matua faʻaleagaina ai le ata o le faʻamalama o le pancreatic inflammation.

    Faʻapogai o le faʻaalia o gaʻo i pancreatitis

    E taʻu mai e tagata tomai faapitoa autu autu o le kesi i le gastrointestinal tract:

    • ea o le ea i meaai,
    • gaʻo e ulufale atu i le iniseti mai le plasma toto,
    • ua gaosia le kesi ona o microorganis in the intestine.

    I totonu o le pancreatitis ma gasegase, o punavai nei o le gaosiga o le gas i totonu o le inumaga e aofia ai mea nei:

    • o le tele o le gaosiga o le kesi e mafua mai i le failautusi faalilolilo o le sua o le pancreatic and enzymes,
    • gaosia o gaʻo e mafua mai i le faʻaitiitia o le gaosiga o le gaioiga o le pancreas,
    • o le mafuaʻaga o le faʻaalia o gaʻo i totonu o le vaega o meaʻai o le atrophy o nisi o ona totoga.

    Ona o mafuaaga ua taua i luga, o le le lava o meaai ua uma ona nutimomoia o loo maua i totonu o le manava. Faʻatasi ai ma le le lava o enzymes, faʻapipiʻi faʻagasologa o gaioiga, e faʻaalia e gases e feoai i le manava. O le manogi faapitoa o nei gaʻo e faʻamoemoeina e indole, skatole ma hydrogen sulfide.

    O le faʻamafanafanaga ma le pala o meaai e le faʻaaogaina e mafua mai i faʻamaʻi nei:

    • Faʻamatalaga inflammatory i le pancreas.
    • Cholecystitis.
    • Gastritis.
    • Duodenitis.

    I le tala faasolopito o tagata o loʻo mafatia i ituaiga eseese o pancreatitis, o le afaina ma le sili atu o le gaosiga o le kesi ua faamauina i le 83% o mataupu.

    Faʻamaumauina masani, tele le kesi e faʻaogaina e microorganisms i totonu o le manava. O le afaina o le pancreas e mafua mai i le le atoatoa i le itu o siama gaosia o le gaʻo ma le manino o le paʻu o mea e gaosia ai le gas. I lalo o ia tulaga, ua amata ai ona tupu le ita.

    Falemaʻi Taumafa mo Falemaʻi

    O togafitiga faʻapitoa o le faʻasalaga i le pancreatitis faʻatasi ai ma togafitiga faafomaʻi e le masani ona faʻamaonia.

    O mea faʻavaivaia ma le faʻavaivai mo le tagata maʻi e faʻaaogaina e ala i fualaau oona. Faatasi ai ma ituaiga eseese o mea taumafa o loo i ai nei, o nei mea uma ua autasi i mataupu faavae lautele, e tusa ai ma le le taliaina o oloa nei:

    • falaoa, pata, legumes, musigilua, moa, vine, gooseberries, sorrel,
    • oloa e aofia ai soda, mufui, bisé, sauerkraut, vasa eseese,
    • pia, vai susulu, champagne, kvass.

    E matua le taliaina lava ava malosi ma sikaleti. O loʻo i ai foʻi faʻasalaga masani i luga o pancreatitis mo le faʻaaogaina o le lauti malosi, kofe, gaʻo, falai, ulaula, meaʻai ma meaʻai. E tatau ona faʻatau lelei mea taumafa ma umi atu nai lo mea masani. E tatau ona e lafoaia le masani o le ulaula.

    Mo le togafitiga o le faʻasalaga i le pancreatitis, faʻaalia le tino faʻaalia faaletino, aemaise le yoga i se faigofie ma mafai ona maua.

    O meaai e tatau ona vaevaeina, 6-7 taimi i le aso, i ni vaega laiti. E tatau ona tuʻuina atu meaʻai i ipu kuka, tao pe ausa, masini, pe aumai i se faʻasologa o le semi-liquid. Aua le 'ai meaai vevela poʻo le malulu - o meaai e tatau ona mafanafana. E taua le inu i le 2 lita o vai mama i aso uma.

    E fautuaina le vavaeeseina o mea taumafa ei ai le maualuga o meaola ma gaʻo mai le taumafataga, ona o le le lava o le lipase e mafai ona mafua ai le le faʻapalaina o ia ituaiga meaai, o lona faaputuputuina i totonu o le manava ma le atinaʻeina o meaʻai.

    Togafitiga tulafono

    O le totoina e seasea lava ona iloa o se faʻamaʻi, e toʻatele e fiafia e oʻo mai i ni faʻamaoniga e le lelei, o le faʻamoemoe o mea uma o le a alu ese naʻo ia. O le mea moni, o le faʻafesoʻotaʻi atu i se tagata poto faapitoa o le a saʻo le filifiliga.

    O togafitiga faʻapitoa mo togafitiga e aofia ai:

    • Faʻamatalaga o mafuaʻaga o le faʻamaʻi, ave fualaau talafeagai.
    • Fuaina o se fuafuaga o meaai paleni ma taumafa.
    • Faaleleia le microflora o le gastrointestinal tract.
    • Toe faʻafoʻiina o le manava.
    • Faaiuga o le hydrogen sulfide.

    O le autu i lenei lisi o le faailoaina lea o mafuaʻaga i tulaga taʻitasi, ona o le faʻamaualuga e mafai ona mafua mai i le na o le mumunia o le pancreas, ae o isi faʻamaʻi.

    O a fualaau faasaina ua faatonuina mo le a

    O le fomai i le fale e faatonuina ai le tele o vailaau e aveese ai faailoga eseese ma toe faʻafoisia le lelei o le galuega a le tino. E taua le maitauina o fualaau o loʻo faʻamatalaina mo le faʻamalosia o le faʻamoemoe e faʻamalu le tumau i le tulaga. E le saʻo le faʻaaogaina e avea o se togafitiga e aunoa ma se faʻamautinoaga atoa, e mafai ona taʻitaʻia ai toe foʻi masani.

    O vailaʻau nei o le a fesoasoani e toe faʻafoʻisia le leai o enzymes:

    • Pancreatin
    • Pepfiz, o loʻo i ai fugal diastasis ma papain, e le faʻaaogaina le faʻaaogaina o pancreatin, ae na o le faʻaopoopoga e faʻaaoga.
    • Smetikon.

    O nei fualaau oona e faʻaaoga i le faʻaitiitia o le faʻaaogaina o le kesi, ae mafai ona mafua ai le mautinoa. E tatau ona ave ma le faʻaeteete, aemaise lava e aunoa ma le feutagai ma se tagata tomai faapitoa. E le gata i lea, o Allochol poʻo Carsil e mafai ona faʻatulagaina e sui ai le talo.

    Ua fuafua tagata e aveese le hydrogen sulfide:

    O le totoina i le pancreatitis e masani ona o faatasi ma le tiga, o mea faigofie faigofie e pei o le No-shpa, Meteospasmil poo le Duspatalin, e mafai ona fesoasoani i le faamamaina o le tulaga.

    Meaʻai ma Meaʻai

    E masani lava, o le faasaʻoina o meaʻai e naʻo le togafitiga e faʻamatalaina e se fomaʻi. O le faʻaitiitia o faʻamaoniga, faʻapea foi ma nisi o mafuaʻaga o le pala, o le a fesoasoani le vaega o mea taumafa i le tele o taimi i le aso i ni vaega laiti.

    E tatau ona faʻaesea mai le taumafa i aso uma meaai uma e maua ai le fiva lapoʻa:

    • Fugalaau fou ma fualaau faisua, fualaau mamago (paluga, apricots mago, vine),
    • Musika
    • Legumes
    • Sami kale,
    • Peʻa ma falaoa.

    O meainu uma ua gaosia:

    E tatau foi ona e lafoaia le fefete ma le pata tao, sauerkraut, souffle, soda oloa.

    O meainu ma meaʻai uma e maua ai le tele o le gaosiga o le kesi poʻo le faʻamalosiina, e le gata ina faʻaleagaina ai le tino o le tino, ae faʻaosofia ai foi le faʻalavelave. A aʻafia le mafuaʻaga ona o le le paleni, o nei tapulaʻa o le a fesoasoani e vave faʻafoʻi ai le gastrointestinal tract.

    I nisi tulaga, o le mafuaʻaga o le faʻavaeina o gaʻo e avea ma se faʻalavelave faigata poʻo se faʻalavelave popole. Ina ia faʻafeteʻese faʻasolosolo mai le lisi o aso taʻitasi, e fautuaina e vavae ese uma ipu ma meainu e mafua ai le malosi o le faʻalavelave o le tino. O mea nei: o malosi uma o loʻo iai caffeine ma taula, kofe poʻo le lauti malosi, meaʻai vevela ma gaʻo.

    A faʻapipiʻiina ma faʻasagaina, o le a tatau ona 'ai meaai ma se faʻalavelave vaivai. E tatau foi ona mataʻituina tulafono faʻavae faapitoa e faʻaleleia ai le faʻalavelave o le manava:

    • Inu ia le itiiti ifo i le 2 lita o le vai i le aso,
    • O meaʻai paleni e le faatagaina ai meaai e faʻaputuina,
    • Faʻalautele lau meaʻai i susu susu (kefir, yogurt),
    • Taumamafa mea taumafa i luga o fiber, e pei o hamu ma fualaau faisua, ae na o tulaga lava e le faʻaosofia ai le maʻi,
    • O le teena atoatoa o meaʻai ma e le o meaʻai,
    • Tuʻu ese mai le meaʻai e tao ai, fala falala,
    • Faʻaleagaina i le pancreatitis e faʻaalia ai le faʻaaogaina o meaʻai vai-vai, faʻamaʻi i le puree ia le itiiti ifo i le tasi i le aso.

    I le masani ai, e mafai ona e tago i le vailaau, lea e sili ona fautuaina. A maeʻa ona faʻaitiitia le faʻavauvau ma faʻamaʻi tiga, e tatau ona e taulai atu i mafuaaga o le pala. O le tausisia o fautuaga uma a tagata tomai faapitoa o le a faʻavavevave ma faigofie ona faʻasalalau le setete o le tino.

    Faʻaleagaina o le pancreatitis o se mea e masani ona taatele, lea e mafua ai le tele o mea faigata. Ina ia maua ma le saogalemu lenei tulaga, e tatau ona e iloa mafuaaga o le faateleina o le gaosiga o le kesi ma le auala e taulimaina ai. O lenei tusiga o le a taulai tonu i nei vaega.

  • Tuua Lau Faamatalaga