Pogisa le pogisa: aiseā e aliali mai ai ma pe faʻapefea ona faʻaumatia fagisa pouliuli

Pogisa pouliuli o se faʻafitauli i le suia o le lanu o le paʻu, lea e foliga faʻapouliuli nai lo le masani. E tusa ai ma le Mayo Clinic, o lenei faafitauli e mafai ona faalautele atu i tamaitai ma alii o vaitausaga uma, e ui o le Latin American ma le African American women e sili atu.

O lenei faafitauli e aafia ai le talitonu o le tagata ia te ia lava, o le filifiliga o laei, lea e fuafua i le natia o vaega o faafitauli. O le toʻatele o tagata e taumafai e 'aloʻese mai le ofuina o ofu taele, faʻapea foʻi ma lavalava e leai ni lima.

Afai ei ai se lauulu enaena o se tagata i totonu o le pito i lalo, ona tatau loa lea ona e faʻamoemoeina le paʻu o le paʻu e tasi pe a uma le faʻata. E mafua ona o le foliga mai o se lauulu lauulu, lea o loʻo i lalo o le paʻu o le paʻu, o lona uiga, o le lauulu o le lauulu o le a pogisa. E mafai ona i ai nisi taimi pe a fai e le faʻaaogaina se fagu.

Mafaufau e suʻe pe faʻaaoga le solo e aveese ai lauulu. O nei filifiliga e lua o le a le mafai ai ona iloa le lauulu o loʻo totoe, ma faʻaleleia atili ai le foliga mai o le pito i luga.

E oʻo lava i le gasegase po o le faimui, e mafai e nai micro-abrasions ona tuʻua ni manuʻa manua e faʻapogisa ma o lea e tumau pea le faafitauli. E mafai ona manaʻomia le faʻamalosi tumau ole aveeseina o lauulu.

Black acanthosis

O se tulaga faʻafomaʻi lea e faʻatasi ma le faʻapouliuligia o le paʻu i totonu o le pito i lalo, faʻapea foʻi ma le "uʻu, le ua, ogalima, tulivae, sooga poʻo ni paʻu o le paʻu, laugutu, alofilima ma alofilima vaevaega" healthline.com. O le paʻu o le ai ai ni mea pogisa, e pei o se mafiafia vevety structure.

O le Black Acanthosis e aafia ai alii ma tamaitai, ma e sili atu ona taatele i tagata e sili atu ona paʻu ma paʻu. E le gata i lea, na ia fesoʻotaʻi ma le "inisalini gaioiga poʻo le gasegase glandular" o thebeautybrains.com, o lona uiga, e aʻafia ai tagata e maua i le maʻisuka.

O tagata ei ai le faʻamaʻi o Addison, faafitauli o le gland pituitary, hypothyroidism, poʻo i latou o loʻo feagai ma togafitiga o le tuputupu aʻe o le homone e faʻaaoga togafiti poʻo le cholesterol preparations e aofia ai acidstrong.com nicotinic acid. E tatau ona e taumafai e faʻamalamalama faʻatau - Retin A kulimi, salicylic acid, alpha hydroxy acids, 20% urea, glycolic poʻo le lactic acid.

Faʻapipiʻiina

E mafai foi ona aafia le paʻu o le paʻuuli i totonu o le pito i lalo, ogavae o le tino, uʻu, ma le ua. E tupu lenei mea pe a maua e le paʻu le tele o le melanin, e ui lava e seasea afaina ai le faga. I lenei tulaga, e tele faʻamalosi faʻamalosi e talafeagai, e aofia ai kulimi, o loʻo talanoaina i lalo.

Faʻafitauli pipisi

O le Erythrasma o se siama siama na mafua mai i le corynebacteria (corynebacterium minutissimum), lea e "lanu mumu-enaena, laititi foliga o foliga e manino ma manino le lautele e mafai ona sima. Latou te faia i totonu o vaega susu o le tino, e pei o le paʻu, mimiti, ma le paʻu paʻu. "Nlm.nih.gov. O le faʻamaʻi pipisi "i tulaga mafanafana. O le mamafa poʻo le maʻisuka e sili atu ona faigofie. "Nlm.nih.gov.

Gel erythromycin ma le fasimoli antibacterial o le a fesoasoani e foia lenei faafitauli. I tulaga ogaoga, atonu e manaʻomia ni vailaʻau.

Toto

O nisi fafine e mafatia i le pogisa i le taimi o le maitaga. E mafua lenei mea i se fuainumera tele o suiga o le hormonal lea e mafai ona faʻaleleia ai le gaosiga o le melanin. Estrogen faʻateleina le gaosia o melanocytes - sela e maua ai le melanin. O se faʻafitauli faifaipea lea e mafua ai ona le gata o le paʻu o le paʻu, ae faʻapouliuligia ai foi pito i luga, isu, ma le pito i luga. O suiga lanu e masani lava ona alu ese pe a uma le maitaga. Ae ui i lea, i nisi o fafine, o le pogisa e tumau pea e tusa lava pe a uma le fanau mai o le pepe.

Laei lelei

Afai e masani lava ona faʻalavelaveina le faʻavavega, o le hyperkeratosis poʻo le vevela o le paʻu e mafai ona tupu e avea o se auala e puipuia ai le tino mai le ita, o lona uiga, o le hyperpigmentation inflammatory ua faʻaalia. O lavalava le mama e tatau ona ofuina e faʻaitiitia ai le faʻafesoʻotaʻi, solo meaʻai ma le paʻu o le pito i luga.

Ina ia aloese mai le tuputupu ae o le siama, e tatau ona aloese mai i totonu o masini vailaau talu ai latou te le aʻafia le afu. E tatau ona faʻagogo le papaʻi. E mafai ona e suʻeina meaʻai i le tretinoin (Retin A cream), faʻapea foʻi ma "vailaʻau faʻapitoa e pei ole isotretinoin, ma le dermabrasion (e mafai ona fesoasoani e faʻaitiitia le mafiafia o le paʻu ua paʻu)" health.howstuffworks.com.

Isi mafuaʻaga e pogisa ai ou faʻaoga

  • A maeʻa le viliina, gasegase po o le veleina o mea, e mafai ona tupu le manogi. Afai e te tuiina lou paʻu, o manuʻa e foliga mai e maua ai se paolo malulu.
  • O le mamafa. E pei ona uma ona taʻua, o tagata e televave pe mamafa tele latou te mafatia i lenei faafitauli ona o le acanthosis, siama siama, poʻo le paga o le paʻu.
  • Fungal infections. Ae maise lava pe a faʻapogisaina le tuʻufaʻatasia ma sina lanu.
  • O le faʻaaogaina o vailaau maʻoti, e aofia ai le faʻatagaina o le fanau, e mafua ai le suʻesuʻeina o le paʻu.
  • O le tele o le faʻaaliga i le uila o le ultraviolet e faʻaolaina ai melanocyte sela e maua mai ai le melanin.
  • Manua, maʻila.
  • Faʻasologa o mea faʻapitoa.

Aiseā ua faʻapouliuli ai le pouliuli - o le a le mafuaaga o le pogisa?

O mafuaaga o le pogisa i totonu o le pito i lalo. O le mea sili ona taatele o latou o suiga o le tino i totonu o le tino, faʻapea foi le faagasologa o le matua. Ae ui i lea, ei ai isi mafuaʻaga o le pogisa pouliuli e manaʻomia ona e iloa ina ia faʻamalosia togafitiga e mafai ai.

  • Lave. O le iʻuga o le fusi e le aunoa o le faʻavao, o le paʻu e fai ma vevesi, faʻaleagaina ma lauulu lauulu. O le mea lea, matou te fautuaina le tuuina atu o mea e sili ona lelei i isi metotia o le aveʻesea o lauulu e le o manaʻoina i lenei vaega.
  • Faʻaalu. Lafoaʻi kulimi, e ui lava ina latou faʻamalo le lauulu i lenei eria, ae aofia ai vaega o vailaʻau e oʻo ai ina faʻapogisaina ai le paʻu.
  • Telefoni sili atu. O le isi mafuaaga taatele o le pogisa o le vevesi o le soona vevela ma le le lelei o le ea i lenei vaega. O le mea lea, o le ofuina o lavalava malulu e tatau ona alofia i le tulaga o le vevela tele.
  • Le faʻaaogaina o le ava malosi. O le faʻanoanoa e masani ona mafua mai i le alcohol-based deodorants. O le mea lea, o le faʻaaoga masani, o le paʻu o le a faasolo ina suia le lanu.
  • Vailaʻau oti. O tino taitasi o le tino ua oti ma ua i ai se mea fou i lona tulaga. E faʻaaogaina foi lenei mea i paʻu paʻu. O laulava oti e faia i totonu o le pito i lalo, e maua ai le paʻu o le lanu uliuli. Ina ia foia lenei faafitauli, e sili ona lelei le faʻaaogaina o mea faʻaaoga poʻo isi auala.
  • Black acanthosis. O se tasi o faailoga o le oona po o le maʻisuka o le uliuli o le acanthosis. O lenei tulaga e fesoʻotaʻi ma le faʻasolosolo i tua o le paʻu.
  • Fuʻa. O le tele lava o taimi, o nofoaga i totonu o le pito i luga o le fale e tupu i tagata ulaula. O lenei tulaga ua taua o le ulaula o le ulaula ma o se faʻaopoopoga tele o le melanin i totonu o masini. Tufa pe a uma lau ulaula.
  • Melasma Ole mea e le masani ai ile pigmentation e masani ona tupu i le taimi o le maʻitaga. E mafai foi ona avea ma se taunuuga o le faia o faʻamaʻi faʻamaʻi poʻo le togafitiga o le hormonal.
  • Addison's disease. O se faʻamaʻi e faʻapogisaina ai le paʻu, lea e le maua ai ave o le ultraviolet.

E faʻafefea ona faʻateʻa ese le pogisa - fautuaga a le dermatologist

E tusa ai ma le dermatologists, toetoe o le afa o tamaitai e le fiafia i le paʻu oo latou fata. O le fautuaga a le dermatologists o le a fesoasoani ia te oe e le gata ia tausia lou paʻu i se tulaga lelei atoatoa, ae ia aveese ai foi ni mea pogisa i lenei vaega.

O le oloa autu mo le tumama o le paʻu o le paʻu o deodorant. O lana filifiliga e tatau ona matua faʻaeteete. E leai se eseesega, faʻaaoga se pulu, vailaʻau deodorant poʻo se laau. O le mea autu o le oloa e le aofia ai parabena, lea e vego ai le paʻu ma faʻapogisaina ai le itu axillary. E tatau ona sili atu le faʻaogaina o le faʻataʻitaʻiga o le deodorant. E fautuaina foi e faapea o le oloa o loʻo i ai le aʻa o le licricice, lea e puipuia ai le faʻapouliuli o le paʻu.

E fautuaina foi e Dermatologists le gauai faapitoa atu i le tumama o mea o loo i totonu. O le tumama atoatoa e pei o lenei:

  1. Mo le faʻamaʻaʻaina o paʻu o le tino, faaaoga na o le faʻamamaina lelei o le paʻu.
  2. Late ma fufulu lelei le paʻu. Fufulu lou paʻu i se solo. O le paʻu o le paʻu e mafua ai le tuputupu aʻe o siama, paʻu o le paʻu, ma isi faafitauli.
  3. Faaaoga se deodorant. Faʻaaogaina i se fasi manifinifi.

Fai lenei faʻatinoga a itiiti mai faalua i le aso.

O se tulaga taua mo le soifua maloloina ma le matagofie o le paʻu o le tino e le tatau ona aveeseina lauulu. Tusa lava poo le a le auala e te filifilia ai le auala o le aveeseina o lauulu, o loʻo i ai tulafono lautele o le a fesoasoani e puipuia le matagofie ma le soifua maloloina o le vaega axillary.

  • Aʻo leʻi aveesea lauulu e leʻo manaʻoina, e tatau ona mama atoatoa ma paʻu le paʻu. Aua nei faʻaaoga se fasimoli antibacterial paʻu e fufulu ai, a leai o le ae faʻamago lou tino. E sili le lelei le tuʻuina atu o le fiafia i le vai faʻamautu.
  • Afai e te faʻaaoga se fagu poʻo se tweezers e aveese ai lauulu, faʻamamaina.
  • O oloa uma e faʻaaogaina lauulu ma oloa e tatau ona lelei.
  • O lauulu e mafai ona aveeseina i le itu o le tuputupu ae. Afai e te aveesea lauulu i lona tuputupu ae, e mafai e siama ona ulu i totonu o paʻu, lea o le a mafua ai le mumu, mumu ma le pipiiina o pores. O le mea lea e faʻapogisaina ai le paʻu.
  • A maeʻa le aveeseina o lauulu, ia mautinoa e faʻamalulu lou paʻu. O se filifiliga lelei o se deodorant ma mea e faʻamamaina.

Aisea e pogisa ai paga?

E mafai ona tupu i luga o le paʻu ni lanu eleelea pe a fevaevaeaʻi vailaau o le pigment nai lo le mea masani. O le mafuaʻaga mo lenei mea atonu e masani ona faʻafefe i le lauulu i lenei vaega. Ae afai tatou te talanoa e uiga i aukenhosis i le Iunaite Setete, o le mea lea o mea nei e ono aʻafia ai:

Faʻafouina insulin: o le toʻatele o tagata ei ai lenei faafitauli e iai le malosi o le insulin. O lona uiga o lo latou tino e sili atu ona leaga le inisalini - o se siama e faʻasalalau ai le aofaʻi o suka i totonu o le toto, ma o lenei, i le itu, e mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻe o le maʻisuka ituaiga 2.

  • Mafuaaga: o le mamafa o tagata o le a sili atu ona maua ni pogisa pogisa ma isi vaega o le tino.
  • Hormonal le le mautonu: maualalo o le gaioiga, gaioiga o le polycycy poʻo isi faʻafitauli o le hormonal e mafua ai foi le AN
  • Genetics: E masani ona maua i le tele o tagata o le aiga le AN.
  • Faaaogaina o nisi vailaʻau: maualuga-dose niacin, corticosteroids, ma le fanau fanau e mafai ona mafua ai le AN
  • Kanesa: i se mea e seasea tutupu, O se faailoga o le iai o se maʻi mumusu i totonu o le manava, ate, po o isi totoga i totonu. O lenei fomu ua taua o le aganuu leaga o le acanthosis.
  • Faʻamaumauga o faʻapouliuligia o mea: e lamatia pe leai?

    Pogisa paʻu i lalo ifo o le pito i lalo o le paʻu e mafai ona mafua ai se faʻalavelave matuia, aemaise lava i tagata ei ai la latou paʻu lelei, aua e le gata ina aʻafia ai le foliga o se tagata, ae faʻatapulaaina foi le ofuina o nisi ituaiga o lavalava.

    O le lanu pogisa i totonu o le pito i lalo o le taunuuga lea o le maualuga o le melanin i totonu o le paʻu o le paʻu, o le teuina o siama oti i lenei eria, o le fusi e masani ona fusi, faʻamaʻoti o lavalava poʻo allergies. Ae e tusa lava po o le a le mafuaaga, e sili ona lelei le foia o lenei faafitauli e faʻaaoga togafitiga masani.

    O le paʻu paʻu i lalo ifo o le pito i lalo e leʻo se faʻamaʻi paʻu poʻo se tulaga maʻoti faapitoa. O le lanu o le lanu e masani ona mafua ona o le tali atu o le paʻu i nisi o itu taua.

    O le toʻatele o tagata e sili atu le auala e ave ai le lauulu e le o manaʻomia i lalo oo latou lima. Ae ui i lea, o le fusi e masani ona faia ai le paʻu i lenei itu o le pogisa. O lona pito i luga e nofouta, o foliga lauulu e foliga mai, lea e pei foi o ni mea pogisa. O lenei faafitauli e mafai ona foia pe afai e sui le fusi ile suka ma le suka.

    Tuʻuina o siama oti.

    O foliga ma le ua masani ona faʻamamāina i pelesi poʻo fusi, ma e masani ona le amanaʻia ia mea. O lenei mea e oʻo atu i le tuʻuina atu o siama epidermal mate i totonu o le pito i lalo. Latou te tumau i le mailei, pipii i totonu o ni mea e le o iai i le paʻu.

    Le faʻaaogaina o le deodorants ma le antiperspirants.

    E ui lava i le mea moni e faapea, o le leodorants e matua taua lava mea tau tumama e puipui ai mea manogi e le manaomia, o nisi oa latou mea e fai ma le paʻu ma mafua ai se suiga i lona lanu.

    O siama faʻamaʻi pipisi (erythrasma) e nafa ma le faʻaalia o ni mea pogisa i totonu o le fusi o le axillary. E masani ona maua lenei mea i tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka.

    Lemoni suamalie

    O le kulimi suamalie o le vailaʻau sili ona mataalia. O loʻo i ai le malosi o le faʻaaogaina o mea faʻapitoa ma faʻasao, fesoasoani i le aveesea o le manogi o le manogi.

    Faʻasusu le sua o le lua o lemoni fasi pepa ma faʻaoga i luga o le lanu pogisa ma faʻavave, faatali mo le 20 minute, ona fufulu lea ile vai. E mafai e le laʻau ona faʻamago le paʻu, o lea pe a uma ona faʻaaogaina, e fautuaina e faʻaaoga se suāuʻu poʻo se pepe pepe.

    Kukamasi o se meafaigaluega lelei mo le faʻamamaina o le paʻu. Latou te lelei mo le maaleale o le paʻu ona latou te maua se lagona toʻafilemu ma fesoasoani e puipuia le vevela ma le ita.

    Oti le afa o le kukama i ni vaega laiti ma tuu i totonu o se suʻi. Liligi le 4 sipuni tele o le sua i totonu o se ipu ipu, faaopoopo i ai se pine o le pulumu turmeric ma le 2 teaseti o le sua o le lemoni, ona faʻafefiloi lelei lea ma faʻaoga le paluga i luga o le vai.

    O le lelei o le falaoamata araisa po o le palanisa e tele. Latou te fetaui lelei mo le paʻu o le paʻu, faʻaopoopo, faʻamalamalamaina, faʻavela le mu. O le vini foi e fesoasoani i le faʻamalamalamaina ma le aveeseina o mea manogi, aua e faʻamafunaina ai siama ma microbes e fafaga i luga o siama epidermal mate.

    Faʻafefiloi 2 sipuni tele o le falaoamata araisa ma le 1 sipunipuni o le vineka. Faʻamama le fafie ma faʻaaoga le paluga e maua ai. Fufulu ese pe a uma le mago. Toe fai 3-4 taimi i le vaiaso seia oʻo ina maua se taunuʻuga.

    Ava o le peroxide

    Ina ia faʻaumatia nofoaga o le pogisa i lalo ifo o le pito i lalo, e tatau ona faʻamamaina i le hydrogen peroxyide 3% faalua i le aso. O le tino ua mulumulu i le fasimoli, faʻagogo ma ua faʻaaogaina le sipuni o le cotton peroxide. Aua le faʻamama, ae faʻatagaina e faʻagogo ma alu seʻia oo i le isi taʻele i le afiafi.

    O le hydrogen peroxide e fasiotia ai siama, ma e faaopoopo i le susulu, o le a puipuia foi mai mea manogi. O le a le amata ona faʻamalamalamaina vave, pe a uma le 1-2 vaiaso o togafitiga masani.

    E mafai ona e faʻateʻa ese ni lanu paga leaga i le nofoaga maʻaleʻale i auala eseese. Afai e afaina ai se mea leaga i luga o se faamai, ona muamua lava lea e tatau ona togafitia, ma naʻo le tuufaatasi ma le togafitiga saʻo, o le a aoga ia metotia i le lotoifale. I tulaga e le faʻaleagaina, o le aʻafiaga e naʻo luga lava o le fesuiaiga o fesoʻotaiga.

    O oloa nei o loʻo i ai le iloiloga sili ona lelei:

    • Laʻu laina i le melanozyme natura masani lea e susulu ai le faʻailoga.
    • Suauu suauu e faʻavae i luga o le oxid zand.
    • Laina faʻamaeina o le laina i le citric, glycolic, tartaric, lactic ma salicylic acid.
    • Faʻamaumauga "Paʻu Paʻepaʻe" mai le "Floresan" faʻatasi ai ma mea faʻamago ma fualaau aina, fualaau o kukama ma bearberry.

    Fualaau faʻapitoa

    E mafai ona e faʻamalamalamaina le vaitau o tausaga i lalo ifo o le pito i lalo faatasi ma le fesoasoani o suʻega faʻataʻitaʻiga a le fale:

    • Soda fufulu. E faʻafefiloi le suauu pati ma se vaega itiiti o le vai seia oʻo ina maua mai se uila manogi. Massage ma gaioiga mūmū na gaosia i totonu o le paʻu o le faʻavao mo 1-2 minute, pe'ā uma ona fufuluina mea totoe i le vai mafanafana.
    • Lemon Juice O le faʻaaogaina o se vailaau masani e matua faigofie lava - na o le paʻu o se mea pogisa ma se fasi lauuʻu fou ma fufulu le vai i le vai pe a uma le 5 minute.
    • Paʻu poo le sua o le totoma fou. O le fualaau faisua o loʻo i ai mea e faʻamamaina, e mafai ona gaosia mea e faʻaaogaina i le sua fou fou pe aisa. E faia faʻataʻitaʻiga i aso taʻitasi seia oʻo ina maua le taunuʻuga e manaʻomia.

    Faʻasaga: Faʻasolosolo masei o se tasi lea o mafuaʻaga autu mo le faʻapouliuli. Ona o le vevela, o le paʻu ua paʻu ma mulimuli ane, lea e masani ona pogisa ona o le nutimomoia ma le ita.

    Paʻu kulimi: O le kulimi o le laulu, e pei o se tulafono, aveese le paʻu o lauulu e le o manaʻomia, faʻalelei lelei. Ae o ia kulimi o loʻo aofia ai vailaʻau e mafai ona taʻitaʻia ai ma faʻapogisaina ai le paʻu o le faʻaoga.

    Sweating: O le faateleina o le vevela ma le le lelei o le ea i totonu o le pito i lalo o le isi vaega autu i nofoaga pogisa i totonu. O lapisi o le vaega pito i lalo ifo o le tino i le pito i luga.

    Faʻaopoopoina o sela ua oti: O siama oti e fausia ma faaputuputu i totonu oo tatou tino. O le mea lea, e le o se mea e ofo ai e faʻapea foi ona latou faia i luga o le faga. E pei lava o soʻo se tino i totonu oo tatou tino, o le paʻu paʻu e iu lava ina mate ma faaputuputu i luga o le pito i luga o le paʻu, ma tuʻuina atu i ai se lanu uliuli.

    Faʻaaogāina o mea e faʻaaogaina ai le ava malosi ma faʻamaʻi pipisi: E le o tagata uma e leodorant poo le faʻamalosiva faʻatau atu faʻatau i le faleoloa e talafeagai mo tagata uma. I nisi tagata, o aʻafiaga o le paʻu o le paʻu e mafai ona tupu i luga o le nofoaga o le faʻaaogaina o le vailaʻau faʻamalosi poʻo le faʻamaʻivalea i se suiga i le lotoifale ona o se tali masani ile ava malosi ma vailaʻau i le deodorant.

    Black acanthosis (hyperpigmentation ma le mafiafia o le paʻu, o nisi taimi papillomas, e masani lava i laupepa o le paʻu): O tagata e maua i le maʻisuka po o le gasegase atonu e iai se soifua maloloina e taʻua o Black acanthosis.

    O lenei tulaga e atiina ae i le tele o le inisalini i totonu o le toto. O le inisalini e mafua ai le faʻaosofia o le paʻu o le paʻu, lea e oʻo atu ai i le le lelei o le tupu o le paʻu ma mulimuli ane ona pogisa.

    O le fomaʻi o le fume (le tele o le faʻapipiʻiina o le melanin pigment in the tissues ona o le ulaula): O le soifua maloloina e taʻua o le melanosis a le ulaula e mafua mai le ulaula tapaa. I lenei tulaga, o le hyperpigmentation o le paʻu e mafua mai i le ulaula.

    Melasma (mauaina o le pigmentation le talafeagai): O le tele o taimi, e tupu mai le melasma i fafine maʻitaga. O lenei tulaga e aliali mai ia lava i se suiga i le lanu o vaega paʻu e paʻu ai le la.

    Faʻafitauli a le Addison: O se faʻamaʻi lea e le maua ai e le grencolenes ni hormones e pei o glucocorticoids ma mineralocorticoids. O le faʻamaʻi a Addison e mafua ai le maualuga o le paʻu, lea e le faʻaalia i le la.

    Lemon: O le Lemon o loʻo faʻaaogaina e avea ma fofo mo le tele o faʻamaʻi paʻu, e aofia ai le pogisa. Ina ia faʻaitiitia le pigmentation, e tatau ona e fufuluina le fagu ma le afa o lemoni pe a uma le fagu.

    Yogurt: O Yogurt o se vaifofo lelei foi mo le faapogisaina o le paʻu, aua o loo i ai vitamini ma gaʻo gaʻo lea e aoga i le paʻu, lea e faaitiitia ai le pogisa ma togafitia ai le faaleagaina o mea. Ina ia maua se faʻamalologa, e tatau ona e faʻatoga 2 sipuni tele o le yogurt i mea uma. Sook mo le 15 i le 20 minute ma fufulu.

    Paʻu o le paʻu: E mafai ona faia se mea lelei ma le masani ai e faʻamalamalamaina ai pito i luga i ou lava lima i le fale. O se meafaigaluega sili lea ona saogalemu ma saogalemu e aveese ai ni paʻu paʻu oti e faʻaputu i totonu o le faʻaoga ma faʻapogisaina ai le paʻu.

    O se suauu faigofie o le paʻu o le suauʻu e aofia ai le paluga o suauu ma le falaoamata chickpea (palu turuma) e palu ma sina vai. O le isi fesuiaiga o le laʻau o le moa chickot o loʻo faʻafefiloi ma le susu po o le yogurt.

    1. Fualaau faisua ma fualaau 'aina e maua ai fualaau aina suamalie e mafai ona faʻaaogaina ai le vaega o le paʻu o le paʻu ma faʻamaeʻa. Ave se lapisi tele, tipi ese le "asini" ma faʻaaoga le pulupulu i le mea pogisa i totonu. A maeʻa le 5 minute, solo faʻatasi ma se solo mago ma faʻaaoga se suāsusu. Toe fai le gaoioiga 3-4 taimi i le aso.
    2. O le Exfoliation e faʻamafanafana ai siama oti ma faʻaleleia le tafe toto. Faia se paluga o le 3 sipuni tele o le sunflower poo le olive olive ma se ipu suka, sili atu nai lo le gaʻo mafiafia. Faaaoga i nofoaga pogisa o le paʻu ma sufulu mo le 2-3 minute. Ona fufulu lea o le sulu i lalo ole fagu. Fai le faʻatonuga 2 taimi i le vaiaso.
    3. O le suāuʻu popo o se faʻamaʻi manaia masani. E faʻamalosia ai le gaioiga o le vaʻavaʻa, e puipuia ai le vevesi malosi. O le suauu e faʻamamaina ai le paʻu ona o loʻo aofia ai le tele o vitamini E. Faʻaauau, e susulu le paʻu pe a uma le masina o le faʻaaogaina i aso taitasi. Faʻaaogisa se mea manifinifi o le suauʻu popo i totonu o le pusa i le po, ma a maeʻa le masina e amata ona mou ese atu le pogisa.
    4. O le susu o le malosi sili lea o le vailaʻau. O se masini e faʻavae i luga o oloa gaosi susu o le a fesoasoani i le aveesea o le pogisa i totonu o le faʻavaʻa. Faʻasusu le susu, falaoamata ma le siʻi kulimi seia lelei, faʻaaoga i le paʻu ma tuʻu e fufulu. Fufulu ese le matapule i le vai, ona faʻaaoga lea o se sipuni sipuni o le susu i le paʻu ma fai lemu. A maeʻa le 2 vaiaso, o le a mou atu mea.

    • Le faʻaaogaina o le leodorants filifilia, mea faʻamaʻi pepe ma isi mea tau tausiga a le tagata lava ia.
    • Faʻafeiloaʻi ma faʻaleleia le lauulu mai le faʻavavega e ala i le faʻaogaina o kulimi.
    • Laeiina o lavalava e faia i laʻau faʻamafaʻesi, lea e fesoasoani i le le lelei o le lele.
    • Le mautonu le tulafono o le tumama. Talu ai ona o le le maua o le vai ma le le lelei o le tausiga o le paʻu, ua maua mai ai i luga o sela e le o se mea e sili ona le lelei.
    • Se asiasiga i le solarium ma se taimi umi i le la. E leai se tan e fai ai ni mea pogisa i luga o le paʻu.
    • Faʻaauau le ulaula Faʻaauau ma le le pulea lelei o le taumafa ava malosi.
    • Aveina o vailaau oona.
    • Faʻafouina o le tino i le tino o se fafine i le taimi o le maitaga.
    1. O se faʻafitauli faʻafuaseʻi i le deodorant poʻo le faʻamalolo. Faatasi ai ma allergies, o le paʻu e mago, amata ona paʻu ma avea ma afi mumū. Talu ai o le eletise axillary e le lelei le faʻafesoʻotaʻi ma le vaalele, o taualumaga uma e faʻagesegese lemu. O le mea lea, e tusa lava pe itiiti le faʻaleagaina e tupu i le foliga o le pogisa i luga o le paʻu.
    2. Lafoaʻi o meaʻai. O le vavalalata e faia e ala i le faʻaaogaina o se kulimi faapitoa i le lauulu i lalo ifo o le pito i lalo, ia e faʻaleagaina ai lo latou fausaga, mafua ai le paʻu ma le gau. Ae ui i lea, o vaega aʻafia e aʻafia ai le paʻu lava ia, o lea e mafai ai ona maua se faʻafefe o le maʻi.
    3. Laeiina o laei faʻapitoa pe faʻapipiʻi. O le faʻavaivaia o le ea o le sonone axillary ua faʻalavelaveina, ua paʻu le paʻu, faʻaleagaina ma le mumu. O le faʻaaogaina o le deodorant e faʻateleina atili ai le tulaga, faʻaosofia ai nisi faʻalavelave ita. O le iʻuga, e avea le ufiufi ma se kulimi piniki mālūlū, lea e faʻapogisaina ai le taimi.
    4. Faʻaaogaina o se fagu leaga. E leai se mafuaʻaga mo tamaitai ei ai faʻamalosi faʻapitoa i laina lamolemole ma se eseʻesega eseese o laulava nai lo le fausua o tane. O le mafuaaga lena e tatau ai i se fafine ona i ai se masini mo se tamaitai ma e le faʻaaogaina tane. O le lauulu i luga o le pito i luga o le papa e tupu ese mai nai lo foliga o tane, e ese le maualuga o lona maualuga, ma o le manulele tane e ese lona fausaga fausaga. Ua lava lea e suia ai le fagu, ma o le faafitauli o le pogisa o le a aveesea e le tagata lava ia.
    5. Faʻaalia le sulu. O tagata e mamafa tele, maualuga maualuga, maualuga le malosi o le maʻisuka nai lo isi. O le paʻu i le itu o le axillary e faʻapitoa, mafiafia, ma o se siosiomaga mafanafana ma susu e mafua ai le tupu aʻe o siama. Latou te faʻaleagaina le paʻu, mafua ai le vevela ma le mumu. Ina ia foia le faafitauli, e faʻaaogaina oloa o le zinc. E faʻafefe atili ai le paʻu, ma oʻo atu i totonu o le pito i lalo. O le tali a le epidermis o le tosoina ma le suʻesuʻeina o le paʻu.
    1. Fualaau faisua ma fualaau 'aina e maua ai fualaau aina suamalie e mafai ona faʻaaogaina ai le vaega o le paʻu o le paʻu ma faʻamaeʻa. Ave se lapisi tele, tipi ese le "asini" ma faʻaaoga le pulupulu i le mea pogisa i totonu. A maeʻa le 5 minute, solo faʻatasi ma se solo mago ma faʻaaoga se suāsusu. Toe fai le gaoioiga 3-4 taimi i le aso.
    2. O le Exfoliation e faʻamafanafana ai siama oti ma faʻaleleia le tafe toto. Faia se paluga o le 3 sipuni tele o le sunflower poo le olive olive ma se ipu suka, sili atu nai lo le gaʻo mafiafia. Faaaoga i nofoaga pogisa o le paʻu ma sufulu mo le 2-3 minute. Ona fufulu lea o le sulu i lalo ole fagu. Fai le faʻatonuga 2 taimi i le vaiaso.
    3. O le suāuʻu popo o se faʻamaʻi manaia masani. E faʻamalosia ai le gaioiga o le vaʻavaʻa, e puipuia ai le vevesi malosi. O le suauu e faʻamamaina ai le paʻu ona o loʻo aofia ai le tele o vitamini E. Faʻaauau, e susulu le paʻu pe a uma le masina o le faʻaaogaina i aso taitasi. Faʻaaogisa se mea manifinifi o le suauʻu popo i totonu o le pusa i le po, ma a maeʻa le masina e amata ona mou ese atu le pogisa.
    4. O le susu o le malosi sili lea o le vailaʻau. O se masini e faʻavae i luga o oloa gaosi susu o le a fesoasoani i le aveesea o le pogisa i totonu o le faʻavaʻa. Faʻasusu le susu, falaoamata ma le siʻi kulimi seia lelei, faʻaaoga i le paʻu ma tuʻu mo 10-15 minute. Fufulu ese le matapule i le vai, ona faʻaaoga lea o se sipuni sipuni o le susu i le paʻu ma fai lemu. A maeʻa le 2 vaiaso, o le a mou atu mea.

    Tele mafuaaga

    Pe a oʻo mai ni paʻu paʻu i le tino, e tatau ona e fesili ifo ia te oe lava - aisea na tupu ai lenei mea? O nisi o mafuaʻaga o le matutua i lalo ifo o le pito i lalo ole tino e leai se afaina ma e faigofie lava ona faʻaitiitia, ae o loʻo i ai tulaga e suia ai le pigmenti o tausaga e fai ma faʻamaoniga o se faʻamaʻi e manaʻomia ai togafitiga faafomaʻi.

    O loʻo i ai se mea e pei o le taulaʻi tausaga. I tagata e sili atu i le fasefulu tausaga le matutua, o vaega o le faʻaopoopoga o le faʻaleleia o le melanin i luga o le tino. Ua talitonu tagata popoto o le mafuaʻaga o le faafitauli o loʻo i ai i suiga faʻafefe o uiga o se tausaga tuʻufaʻatasia.

    Brown i lalo ifo o le pito i lalo o le gaʻo ua faia i lalo o le aafiaga o le maʻi o le endocrin i le tino o le tagata. E mafai ona avea aʻoga ma faailoga:

    • Black acanthosis. O le faʻamaʻi e masani lava ona aafia ai tagata o loʻo mafatia i le gaʻo po o le maʻisuka e le o le insulin. O faʻaaliga autu: o le faʻavaeina i luga o paʻu ma faanoanoaga i luga o le tino o le pogisa o se paʻu oona, lanu paʻepaʻe, mafiafia o laufanua fesuiaʻi, o foliga vaaia o le manogi ma le manogi manogi e mafai.
    • Addison's Bronze Disease. O le faʻamaʻi ua afaina ma faʻataunuʻuina faʻaleagaina i lalo o laʻau ma le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o la latou galuega i le gaosia o hormones. O foliga vaaia i luga o le paʻu, e aofia ai i lalo ifo o le pito i lalo, o mea pogisa o le faailoga muamua ma e mafai ona sili atu le taua nai lo isi faailoga.

    Manua taulaʻau

    O le faʻafesoʻotaʻi ma le paʻu o le patipgenic fungi e mafai ona taʻitaʻiina ai se suiga i lona lanu, aemaise lava i lalo ifo o le pusa, i le mea, ona o le afu, ua fausia se siosiomaga lelei mo lo latou atinaʻe:

    • Ole lapisi lapisi o se maʻi faʻaleagaina lea e aʻafia ai le itu o le ingenuina ma le axillary. O le autu o le faʻamaʻi o le foliga mai o le lanu piniki ma le lanu enaena lanu enaena ma le tosoina o laufanua ma faʻateleina le susu. O nofoaga e afaina, pe a feteenaʻi, ogaoga tiga e tupu. I le leai o togafitiga, o le a amata ona ola le tuaoi, ma e mafai ona sili atu i tala atu o le vaega muamua o le liona, salalau i le maaleale, lima, fagu pepa, ma isi.
    • Candidias o le paʻu (mafua mai i le malie e tasi). O le tele o taimi, e maua ai le mycosis i vaega malulu o le tino, o vailaau. O laumei pogisa e ufiufi i se paʻepaʻe paʻepaʻe, laititi papala vai, ma pe a maeʻa le faʻatafunaina o le a mafua ai le tiga, vevela ma le vevela.
    • Erythrasma (pseudomycosis). O le pito i luga o le paʻu e aafia i siama e suia ai la latou lanu, e manino manino le lanu piniki po o le paʻu enaena enaena i lalo ifo o le pito, ma paʻu le paʻu. O le vaega ua afaina e amata ona paʻu i le taimi ona o le mago ma le tafe.

    Faʻi maʻi

    O le paʻu e faʻaalia i taimi uma le tulaga o le tino, ma i le tulaga o le galuega o le ate, o mea lanu enaena e mafai ona fausia i le itu axillary. E tupu lenei mea ona o le le mafai o le mamanu maʻi ina ia taulimaina atoa ana galuega tauave:

    • O le aveesea o toxins i se voluma tele e avea ma galuega o le paʻu. Mea leaga o mea e afaina ai le tino, mafua ai le faʻaleagaina o le tino ma suia ai a latou faʻailoga.
    • Faʻaleagaina o le iron metabolism (secondary hemochromatosis e mafua mai i le maʻi o le ate). O le elemene o loʻo ulufale atu i le tino e malosi tele le gauaʻi, ma o le tele e faʻapupulaina i totoga eseese, e aofia ai le paʻu, suia lona lanu.

    Isi mafuaaga

    E i ai le tele o isi itu ma tulaga i lalo o le aafiaga o le paʻu i lalo ifo o le pito i lalo o le pogisa:

    • Le tausisia o tulafono mo le tumama. O lanu enaena lanu enaena atonu o ni paʻu palapala paʻu.
    • O le faʻaaogaina o nisi leodolosolo ma faʻamaʻi pepe e mafua ai le foliga mai o se paʻu enaena i lalo ifo o le pito i lalo.
    • Faʻasologa o mea e selesele ai. O stains e mafai ona avea ma se faʻafitauli faʻafefe i le fulu poʻo se vevela vevela ona o le faʻaaoga soo o le kulimi e aveese ai lauulu e le o manaʻomia.
    • Ame i le au.
    • Faʻaaliga umi i le susulu o le la (faʻapitoa ma mea faʻapipiʻi i le solarium).

    Ae o le tele lava o faafitauli e tulai mai i teine ​​talavou. O sea faagasologa e mafai foi ona mafua mai i suiga o le hormonal, o le mea lea, i le avea ai ma se tulafono, o le faapogisaina o le paʻu i lenei vaega e aliali mai ma le amataga o le alualu i luma o le lauulu.

    I le faaopoopo atu i nei mafuaaga, ei ai isi, o le mafai ona iloa po o fea e mafai ona fesoasoani i le foia o lenei faafitauli faigata. A uma, o le ituaiga o tupe faʻaaoga o le a faalagolago saʻo i le mafuaʻaga o le mea e tupu.

    I le avea ai o se tulafono, o le auala lenei o le lauulu e aveeseina e le tele o teineiti filifilia, aua e vave ma e leai se afaina. Ae o se tasi o ona faʻailoga vaaia o le faatelevaveina o le tuputupu ae o lauulu, ma o le mea lea, e tatau ona e aveese le lauulu i le tele o taimi. E mafua ona o le faʻaauau pea ona iloa i le fulu e amata ona faʻapogisaina ai le paʻu.

    2. Faʻaalu

    O kulimi faʻaaogaina mo lenei faiga, ona o le maualuga o mea o vailaʻau matautia, e mafai ona faʻapogisaina ai le paʻu. E tusa lava pe e te le masani ona faia sea ituaiga o taualumaga, ae o le a tele le taimi, o le a amata ona pogisa le paʻu.

    O le i ai o se mea taua o le tino e le mafai ona faʻaaogaina e soo se vailaʻau, o lea i lenei tulaga e tatau ona e taumafai e aua neʻi faʻafefeteina le pala. I se isi faaupuga, ia na o ofu laei e faia mai ie masani.

    E uiga i vaovao, i le taimi o le faʻaaogaina, o le vailaau, o loʻo paʻu i luga o le paʻu, e le tuʻuina ai ni mea susu. O le aʻafiaga o le ava malosi i luga o le paʻu o le pito i luga o le paʻu e faasolosolo malie ona suia lona lanu.

    Mai lea taimi i lea taimi, e mate ai paʻu paʻu, i le nofoaga lea e fausia ai siama maloloina maloloina. Afai e le aveeseina paʻu paʻu i le taimi, ona maua ai lea o se paolo malulu. O lenei faafitauli e matua faigofie lava ona foia i se solo faigofie.

    Auala e faʻamama ai

    O le tele o metotia e mafai foi ona fesoasoani e taulimaina le paʻu i tulivae, uʻu, ua, ogavae o le tino poʻo isi vaega o le tino. O nei meafaigaluega ma metotia e mafai ona faʻaaoga e tamaʻitaʻi ma alii.

    Lalo o le a tatou talanoaina ni auala eseese e foia ai lenei faafitauli: o le faʻaaogaina o kulimi, togafitiga faʻaleaganuʻu poʻo le fale, faʻapea foʻi isi togafitiga togafitiga.

    SE togafitiga

    O le auala sili e faʻafefe ai le pogisa i le AN o le togafiti lea o le maʻi maualalo. Faʻalagolago i le mafuaaga, atonu e pei o lenei:

    • Puleaina o maʻi suka
    • Leʻa le mamafa pe a mamafa
    • Togafitiga o faaletonu o mea faʻamaʻi ma vailaʻau ma suiga o olaga
    • Suʻe i isi vailaʻau pe a fai o le mea muamua na mafua ai le AN
    • Faʻaleagaina o le tino

    E faʻafefea ona faʻafefe i le fale i le pogisa - togafitiga faʻaleaganuʻu

    Ina ia faʻamalamalamaina le paʻu o le pito i lalo, e mafai foi ona faʻaogaina togafitiga faʻalapotopotoga. E matua lelei lava, taugofie ma i le taimi e tasi e saogalemu atoatoa mo le soifua maloloina.

    O auala sili ona aoga ma lauiloa i le fale:

    • Lemon Fofo faʻavaomalo mo le faʻavelaina o paʻu. E mafai foi ona faʻaaoga e faʻamaeʻa ai le paʻu o le tino. Ua lava le fufulu o le paʻu pe a uma le taʻele ma le afa o lemoni.
    • Kefir O se meafaigaluega sili ona lelei mo le faʻamafanafanaina o le faʻafefeteina o le malulu. O loʻo aofia ai mea aoga e faʻaitiitia ai le pogisa ma faʻamalolo ai le paʻu. Ua lava le faʻaaoga ole kefir i le faʻamamaina o paʻu ma fufulu ile vai mafanafana.
    • Suauu ma moa chickpea. E faʻavae i nei vaega, e mafai ona e saunia se sulu masani e aveese ai sela paʻu oti. Ina ia faia, faʻafefiloi sina suauʻu ma le falaoamata moa ma le yogurt masani.
    • Turmeric Ina ia faia se moli uila, faʻafefiloi ai le suamalie i le sua o le tipolo. Faʻaaoga i aso taʻitasi pe a uma le afiafi seia oʻo ina mou atu le pogisa.
    • Sandalwood paʻu. O se tasi o togafiti aupito sili ona lelei mo nofoaga pogisa. O le faʻaaoga masani o le fasipolo oneone e le gata ina faʻamalamalamaina ai le paʻu, ae faʻamalofia ai foi le manogi o le afu ma faʻasaʻo ai le ita pe a uma ona aveese le lauulu e le o manaʻomia.
    • Lisi vine ma le falaoamata. Ina ia saunia le paʻu, faʻafefiloi le falaoamata alalaʻau ma sina parani keke, ma faʻaaoga mo le 10 minute. O lenei oloa e faʻamalamalamaina ai le paʻu ma faʻafouina ma fou.
    • Kukama sua. Ina ia saunia se faʻamalamalamaga o le kulimi, faʻafeu le kukama ma se mea faʻafefeteina ma tuʻu le sua. Faʻaaogā le suamalie mo le faʻapalaina i aso uma o le axilla.
    • Meli Mo le faʻamamaina o le paʻu ma faʻamaeʻa, faʻalautele se faʻalanifiuga o le paʻu o le underarm ma le faʻafefiloi o le meli ma le sua o le tipolo. Ona fufulu lea ma faʻafefe lou paʻu i le kulimi.
    • O le pateta. O le patato o se vailaau masani. O le mea lea, e tatau ona e saunia le sua pateta, ma faʻaaoga mo le 20-25 minute i luga o le paʻu mama. Mo faʻamoemoega lelei, faʻaaoga le pateta i aso uma.
    • Laʻu popo O le meafaigaluega sili ona lelei mo le faʻavaveina o le paʻu o le faʻavaʻa, faʻapea foʻi ma le faʻaitiitia o le manogi o le afu. O le suāuu popo e tatau ona faʻaaogaina pe a uma ona taʻele.
    • Talc. Afai o le paʻu o le paʻu e mafua mai ona o le faʻaaogaina o le inu o le ava, ua fautuaina e faʻaaoga le paʻu o le talima. O le a fesoasoani e faʻamago le paʻu ma mama, ae i le taimi lava lea e puipuia ai le paʻu mai le pogisa.

    Le faʻaaogaina o kulimi

    O le kulimi mo le faʻamaeʻaina e sili lona taua e maua ai le manaʻoga. Soʻo se kirimoli paʻepaʻe lelei e le gata ina faʻaitiitia le faʻapouliuligia, ae puipuia ai foi le toe faʻafouina e ala i le puleaina o le gaosiga o le melanin, o lona uiga, "paʻu o le paʻu, lea e maua mai luga o le gaioiga o le enzyme tyrosinase, lea e mafua ai le gaosia o le melanin. O le faʻaitiitia o le tyrosinase, e mafai ona puipuia atili le suʻesuʻega. "Dermadoctor.com.

    Health Watch - O Mea e Manaomia E E Iloa I le Taumafai e Foʻia le Pologa Faʻafitauli Pogisa

    Ina ia foia le faafitauli o le pogisa, e le lava le faʻaogaina o teuteuga ma togafitiga i fale. E tatau ona e suia ni masaniga faapitoa e foia ai le faafitauli o le pogisa i totonu o le pito. O nei masaniga e aofia ai:

    1. Le faʻaaogaina o le tulafono o le deodorants. Latou te le gata ina afaina ai le paʻu, ae faʻapouliuligia ai foi le paʻu ma faʻamalosi i le taimi. Fiafia i le suʻega mo le maaleale o le tino e aunoa ma le ava malosi.
    2. Tuʻu le fagu. O le ufiufi o le faʻavavega e mafua ai le ita ma faʻapouliuli ai le paʻu. O le mea lea, e lelei tele le aveese o lauulu e le o manaʻoina ma le suka.
    3. Lavalava natura. Matou te fautuaina le lafoaia o laei o loʻo faia i laʻau vali faʻasolosolo. E sili atu le na ona fai na o laei ma lavalava.
    4. Laʻei faamafanafana ma le laei. Aua e te faia ni laei malulu e mautinoa ai le lelei o le ea i totonu o le va. Afai e fufusi lavalava, e le mafai ona e 'alofia le ita.

    O a mea e tatau ona i totonu o le kulimi

    Ina ia iloa pe aoga se kulimi faapitoa, ia tilotilo i ona mea aoga. O nisi oi latou e tatau ona aofia ai le hydroquinone, steroids, retinol (Retin A), tretinoin (fesoasoani i le faiga o le exfoliation, aveeseina o le pigmenti i le epidermis), gauronoside (taofia le gaioiga o tyrosinase) ma le arbutin (inhibits activity tyrosinase) . Arbutin ma gauronoside o ni tuafafine se lua o le hydroquinone o loʻo galue i se auala talitutusa.

    I le taimi nei, o le US Federal Food and Drug Administration na te amanaiaina le hydroquinone o se "sui totogo". O lona uiga o le tele o isi mea e aofia ai i oloa na faʻaaogaina e tatau ona taʻua o faʻamalamalamaga, vailaʻau »dermadoctor.com. O isi mea e mafai ona aoga e aofia ai:

    • Alpha hydroxy acids (aemaise lava glycolic ma lactic acid)
    • Travase - faʻaleleia le faʻaogaina o mea e faʻaitiitia ai le tele o melanin
    • Melatonin e susulu foliga o le lauulu
    • O le kojic acid e taofia ai le gaioiga o le tyrosinase, ma "melanocytes e sili atu ona leiloloa a latou tusi, lea e faaitiitia ai le mafai gaogao o nei siama e pasia ai soo se toega o le pigment i keratinocytes" dermadoctor.com.
    • Faʻatoʻilalo Laupapa - Faʻatagaina le Gaoioiga o le Tyrosinase
    • Azaleic acid - e na o melanocytes e sili ona malosi
    • Vitamin C - faʻaitiitia le faʻavaeina o le melanin, ma e galue foi o se antioxidant
    • Gluconic acid - i le avea ai ma se tagata e faʻatau ai, e fusifusia i molini kulimi na faʻaaogaina e faʻaaoga ai le enzyme tyrosinase
    • Laisene (licricice) extract - ei ai le vailaʻau vavalalata, lea e taofi ai le faʻamalosia o tyrosinase
    • Beta-carotene - maua i totonu o le sukalati ma poloka poloka o le senetinase
    • Dithiaoctanediol - puipuia le faʻamalosia o le tyrosine e aunoa ma le suka, aʻo le mole suka e tatau ona faʻaagaga le enzyme tyrosinase.

    A faʻaaogaina kulimi mo le paʻepaʻe o le paʻu, e tatau ona e faʻaaogaina i na o le pogisa ma taofi le faʻaaogaina pe a maua le mea e manaʻomia. O le tele o kulimi e manaʻomia ai le faʻaaoga umi, masani lava e oʻo atu i le 6 masina e maua ai iuga.

    O le kulimi aupito sili ona faʻamamafa

    Aʻo le i filifilia se tasi o kulimi sili ona lelei mo faʻamafanafana, e tatau ona e faitau i le tele o iloiloga ma iloiloga, suesue i fua faʻatatau ina ia mautinoa ua aoga. O nisi o mea lelei i totonu o nei kulimi e aofia ai:

    • Belo Whitening Cream
    • Faia se mea moni (Paʻu o le manogi)
    • Nivea Whitening Roller Deodorant
    • Vaʻaia le maligi o le kulimi faʻamalanoa - o loʻo i ai le tele o mea faʻamafanafana
    • Mayfair whitening cream
    • Yoko cream with extract extract
    • Corrector Plato
    • Melarase AM ma Melarase PM polokalama
    • Pink privates

    E mafai ona faʻatau i luga o le initaneti poʻo totonu o se fale talavai.

    DIY kulimi

    Ina ia saunia se kulimi paʻepaʻe na o oe, e manaʻomia lou suʻeina o vaega e iai le gafatia e faʻamaeʻaina ai, e aʻafia ai le melanin poʻo le faʻaitiitia o lona fausiaina. Afai e te faʻaaoga mea e masani ai, e te maua se mea faʻamaeʻa masani.

    Manatua: O le Hydroquinone e fesootaʻi ma le faʻaleagaina o le paʻu, faʻateleina le pogisa i le nofoaga o le talosaga, aʻafiaga i le tuputupu ae o le fetal, ma isi. O oloa o loʻo i ai o loʻo avanoa i Europa ma Aferika i Saute. Ae ui i lea, o le US Federal Food and Drug Administration e le o iloaina lenei oloa.

    Muamua ma pe a uma ona faʻamamaina i kulimi (i lenei tulaga, Gluta-C, e mafai ona faʻatonu i luga o le ebay.com)

    Suauu pati

    E tele taimi e taʻua ai o se tasi o auala sili ona lauiloa i le taulimaina o lenei faafitauli. Galue e pei o se fufulu e suʻe ai soʻo se paʻu paʻu oti. E mafai ona faʻaaogaina naʻo le suauʻu pe o isi mea e maua ai, e pei o le vai oso.

    E tatau ona faʻafefiloi i le vai i se paʻu mafiafia, faʻaaoga i luga o se mea pogisa ma faʻaaoga e pei o se fufulu. Ona fufulu lea. O le faʻatinoga e faia i le tele o taimi i le vaiaso.

    Faʻaleleia le faamamaina

    O le faʻafefe poʻo le aveesea o lauulu i lenei nofoaga maʻaleʻale e masani ona mafua ai le pogisa, ma o le faʻamamaina e mafai ona fesoasoani e faʻaitiitia ai le faʻaleagaina.

    1. Ia faʻaaoga pea le fasimoli poʻo le mumu aʻo leʻi fusi, e sili mo le paʻu o le paʻu.
    2. A maeʻa le aveesea o lauulu, faʻaaoga le kulimi masani e le manogi le manogi i lenei nofoaga e puipuia ai le faʻaleagaina o le tino ma suiga.

    Le faʻaogaina o togafitiga masani

    Fans o mea masani e mafai ona taumafai e faʻamamaina o latou paʻu i oloa e aofia ai:

    • curcumin - fuga i totonu o le pusa
    • leona tipolo
    • vao tuitui
    • sami i luga o le sami

    Ae ia faʻaeteete, o le sua o le tipolo, mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona afaina ai le paʻu matala, o lea e sili ai le filifilia o le vaifofo talafeagai ma le fesoasoani a se dermatologist poʻo le cosmetologist.

    Topicrema ma mea faʻamaʻi

    E mafai e le fomaʻi tipitipi ona fautuaina se taotoga mo kulimi, suauʻu ma gels, lea e iai foʻi le malosi e faʻamalamalamaina ai le paʻu. E aofia ai:

    • Fugalaau faʻatasi ai ma retinoids
    • Hydroquinone Creams
    • Vailaʻau faʻamaʻi ma le trichloroacetyl acid
    • Vitamin D Creams
    • Topic antibiotic poʻo fasimoli antibacterial

    Vailaʻau mo le faʻafofoga tautala

    Mo se faʻafitauli ogaoga o le AN e le mafai ona togafitia i soʻo se mea e faʻaaogaina, e mafai e le dermatologist ona faʻamaonia ripoti e maua ai le retinoids, lea e faʻaaogaina foi mo siama, psoriasis ma isi paʻu o le paʻu. O nei fualaau oona e mafai ona iai ni aʻafiaga ogaoga, e le talafeagai mo fafine maʻitaga. Aʻo leʻi faʻaaogaina nei vailaʻau, e tatau ona e faʻatalanoaina ma le faʻaeteete mea lelei ma faʻamaʻi ma se tagata tomai faapitoa.

    Lafoaʻi laser

    O lenei ituaiga o physiotherapy e faʻamaeʻaina ai le paʻu ma e mafai ona faʻamamaina. E mafai foi ona faaitiitia le tuputupu ae o lauulu ma faʻaitiitia ai le manaʻomia o le faʻafefe. O le faʻatonuga e leai se afaina.

    E masani lava e le o se mafuaaga e popole ai lou soifua maloloina. Ae ui i lea, e sili atu ona lelei le faʻafesoʻotai o se fomaʻi i lenei autu, e pei o le faʻapouliuli o le paʻu i nisi o eria e mafai ona faʻamaonia ai le i ai o ni faʻafitauli matuia. Togafitiga o le faamaʻi autu, e pei o se tulafono, e faaitiitia ai foi le matuia o se faailoga e pei o le faapogisaina o pito i luga. Afai e le fesoasoani pe leai foi se mafuaaga i se ituaiga o faamaʻi, o le a mafai e le dermatologist ona filifili mo oe togafitiga masani, vailaau poʻo togafitiga.

    Citric acid

    O le isi fofo lelei fale e aoga le taumafai o le lemon. Ole fofo ile fale e le gata o se vaega o le paʻepaʻe, ae o se antiseptic ma le antibacterial foi. A uma ona faʻaaogaina, e fautuaina e faʻaaoga se suāsusu, aua e mafai ona faʻamago le paʻu.

    Fufulu pito i lalo i se fasi keke o lemoni mo ni nai minute. Faatali pe a ma le 10 minute aʻo leʻi fufuluina patches. E faʻamaeʻaina ma aveese faʻamaʻi tino paʻu. Mo tali lelei, sasaa le suka i luga o se fasi keke. Faaaoga lua i le faatolu i le vaiaso.

    E mafai foi ona e faʻaaogaina se faʻafefiloi o le turmeric, yogurt masani ma le sua o le lemoni ma tuu mo le 10 minute (3 taimi i le vaiaso).

    E aoga lelei e pei o se mea faʻanatura faalenatura e maua ai sina faʻavalea o le paʻu. E manaʻomia lou faʻaaogaina o se fasi keke poo le sua o pateta fou i le vaega o faafitauli. A mavae le 20 minute, fufulu i le vai mafanafana. Faia lenei faalua i le aso.

    E lelei tele i le tulaga o le paʻu o le paʻu, o laʻau ma le faʻailoaina ona o ona mea e faʻaaoga ai mea e le faʻaleagaina ile doctorasky.com. E manaʻomia lou faʻafefiloi o le araisa ma le paʻu mūmū ile tutusa tutusa, faaopoopo le vai tomati ma le susu e fai ai se paʻu. Faaaoga ma alu mo le 30-60 minute, ona fufulu lea i le vai mafanafana. Toe fai faalua i le vaiaso.

    Kukama ei ai mea e masani ai le faamamaina. E talafeagai le faʻaaogaina o se paʻu poʻo le faʻaaogaina o lona sua. E lelei tele i le lemon ma le vevela.

    Lanu moli

    Exfoliates ma susulu le paʻu. O le faʻagogo ma le moli suamalie o loʻo faʻafefiloi ma le suamalie ma le suasusu, o loʻo fai ai se paʻu mafiafia, lea na faʻapipiʻi ai le tapuni. Fufulu pe tusa ma le 15 minute i le malulu, toe fai 2-3 taimi i le vaiaso.

    1 sipunipuni o susu susu + 1 sipunipuni o falaoamata + 1 sipunamu o yogurt. Faʻaaogā le paʻu i luga o le pito i luga ma tuʻu ai iina mo le 15 minute aʻo leʻi fufulu ile vai malulu.

    Kuna mumu ma susulu le paʻu. E manaʻomia lou faʻafefiloi i le falaoamata araisa e fai ai se paʻu mafiafia. Faʻaaogā i le faʻavavega vave i le maeʻa ai o le vevela vevela, faʻataga ai ona faʻagogo, ona fufulu lea i le vai mafanafana. Fai lenei faʻataʻitaʻiga i le tele o taimi i le vaiaso.

    Sandalwood

    Fesoasoani i le faʻamafanafana ma le aveeseina o le manogi. E tatau ona faʻafefiloi 2 sipuni tele o le paʻu paʻu paʻu ma le vai piniki i se paʻu uʻamea, faʻaaoga i nofoaga pogisa o le paʻu, faʻatagaina e faʻagogo ma fufulu ile vai malulu. Toe faia i aso uma mo tali vave (mo ni nai aso).

    Togafitiga laser

    Ole togafitiga ole laser e le gata ina aveese faʻamaʻumi, sikula matala, aveese peʻa, vaʻa tausaga, fanau pepe, fomaʻi, aveese lauulu, faʻaleagaina le paʻu, ma isi, ae mafai foi ona faʻaaogaina i potu faʻamaeʻa ma paʻu paʻu, e aofia ai faʻailoga. O se tasi lea o metotia aupito sili ona vave ma sili ona aoga mo le faʻamafanafanaina o le fale.

    Laasaga mo le faʻamalamalamaina o le paʻu "e galue e ala i le faʻatonuina o avega faʻamalosi o le malosi o le malosi i nofoaga lanu uliuli e fesoasoani ai e aveese lapalapa o le paʻu" illuminatural6i.com. E tele metotia faʻamalosia o le laser lea e mafai ona faʻafiafiaina ai le paʻu o le paʻu ma le malie. O nisi o ituaiga masani o le laser e aofia ai le laser erbium, se laser tila pulupulu poo le PD, Nd: Yag, ma le malosi o le pulsed lamp poo le IP.

    O se tasi o tulaga taua o le togafiti o le laser mo le pogisa pouliuli o le tuuina atu lea o taunuuga vave, o lona uiga, o le faʻamalolo vave o le gaʻo ma faʻaleleia le tulaga o le paʻu. O nisi itu e mafai ona mataʻituina, e pei o le fulafula, afaina, afaina, afaina, suiga o le paʻu o le paʻu, lagona mu, ma isi.

    Pepa faʻamaʻi

    O se isi togafitiga mo nei faafitauli o le faʻamalosia o vailaʻau. Mo lona faʻaaogaina, o le "vaifofo vai e aveese ai le mea ua faaleagaina o fafo o le paʻu" docshop.com. O le mea masani, o le alpha-hydroxy acids (AHA), phenol, retinoic acid, beta hydroxy acids (BHA), ma isi, po o le trichloroacetic acid (TCA) e faʻaaogaina e faʻamalosia ai tino oti ma tino i fafo o le paʻu. A maeʻa le faʻatinoga, ona faʻafefe lea o le paʻu. E mafai e peels ona aveese soʻo se faʻataʻitaʻiga paʻu.

    O loʻo i ai le avanoa e oʻo ai i totonu o le kemikali loloto, lea e umi ai le taimi o le toe faʻaleleia (i le tele o masina). Mo lona faʻatinoga, faʻaaoga vailaʻau malosi atu, e pei o le phenol, lea e matua faʻamamaina ai le paʻu o le faʻaoga. O se mea lelei mo faʻalavelave pogisa, faʻapea foʻi ma le tau faasaga i mataʻupu, o neoplasms, o tausaga ma tausaga. O nisi o siama sili ona lelei e aofia ai:

    • Diamond Infusion Peeling Forever Flawless
    • Faʻamalamalamaina 70% AHA Vitamin C
    • Paʻu o le Faʻasologa o Peʻa Le Iʻu e le gata
    • 25% TCA Mekasini Talosaga mo le Fale Faʻaaoga
    • Agera rx peels
    • Taliaina CosMedix
    • Jessner's acid peeling (salicylic, lactic acid ma resorcinol)
    • Suʻega mo le loloto o le puleaina.

    O isi o le Green Peel, Atnovation Concept Peel, Jan Marini Peels, Obagi Blue Peel, Compositum Peels, LA Peeling, Neostrata Peels, Mene & Moy Peels ma le tele o isi.

    Microdermabrasion

    O lenei faiga e le o se kemikolo mo le togafitia o vaega o le paʻu o le paʻu, lea e aveesea ai ni faaletonu, o lona uiga, o lenei faiga ua faamoemoe mo "faafitauli faigata i luga o le pito i luga, lima, pusa, tua ma vae, e pei o laula, sikula ma le maʻila pe a uma le moa" bioskin.sg. O le Microdermabrasion e aveesea ai le paʻu oti, toe faʻafouina, ma faʻaleleia ai foi le fuainumera.

    Aʻo leʻi filifilia se tasi o taualumaga o loʻo i luga, e tatau ona e mauaina le tele o faʻamatalaga e mafai, e aofia ai le auala latou te galue ai, faʻamoemoega faʻatumauina, le lelei, soʻo se mea lamatia, puipuiga, ma tau.

    Fofo sili ona lelei

    O le faʻaaogaina e faʻalagolago i le mafuaʻaga o le faʻapouliuli o le paʻu, i luga o le vave ona manaʻomia o le tau, tau ma le saogalemu. O faʻatulagaga o le salon e pei o le laser e mafai ona maua vave ai taunuuga, ae e taugofie tele, o nisi o kulimi e mafai ona maua ai ni faʻamoemoega lelei, ae o le uila e umi se taimi, aʻo togafitiga fale e lelei tele mo mataupu vaivai.

    Puipuiga Faasao

    O le puipuiga e sili atu ona lelei i taimi uma nai lo togafitiga. Fautuaga mo le puipuia:

    • Faʻaaogā se fufulu i luga o le pito i luga o le faʻavaʻa pe a ma le faalua pe faalua i le vaiaso
    • O faamalositino masani ma se soifua maloloina maloloina mo le maʻisuka
    • Laʻau faʻanofo e faʻaogaina ai filo
    • O se taumafataga maloloina ma le itiiti ifo o sugary, sichty, fried foods e faʻapupulaina ai le faʻaopoopoga o toxins i totonu o le tino
    • Aloese mai Gasegase Aveina o Hair
    • Aso Toʻonaʻi.

    Tuua Lau Faamatalaga