Faatonuga mo le faʻaaogaina o vailaʻau, faʻatusatusaga, iloiloga

E faʻaaogaina e togafitia ituaiga uma o le maʻisuka. Tofi i fafine maʻitaga, pe a fai e le maua e se togafitiga o mea taumafa se taunuuga, faapea foi ma le fanau mai. O le inisalini o le tagata fou e aoga tele i gaioiga, manuʻa, faʻamaʻi pipisi, lea eo mai faatasi ma fiva.

E naʻo se fomaʻi e mafai ona faʻamatalaina le metotia ma le metotia o le puleaina o fualaau faasaina, talu ai i tulaga taʻitasi, e faʻalagolago lava i uiga taʻitasi o le maʻi.

O le tele o taimi, o le inisiua e faia faʻafuaseʻi, 15-30 minute ao leʻi faia se taumafataga. E mafai foi ona e ulufale atu ma le le mautonu ma le intramuscularly. O le fuainumera o le injections e 3 taimi i le aso. I le taimi lava lea aʻo leʻi tuiina, e tatau ona e mautinoa o le fagu ma vailaʻau o loʻo i le vevela vevela, ma o le vai o loʻo i ai e leai se mea e mama ai. O le faʻaaogaina o fualaau faasaina ma ituaiga uma o opacities e le taliaina.

Ole fesuiaiga o le inisalini e faia i le tulaga o le solia o le tino o le tagata, pe afai e maua:

  • faʻamaʻi pipisi
  • faafitauli o lauroid
  • Addison's disease
  • tulaga faʻapitoa,
  • maʻisuka i tagata e silia ma le 65 tausaga.

O laʻasaga o le kulukose e mafai ona paʻu malie mo mafuaʻaga nei:

  • suiga o nofoaga o tui,
  • vailaʻau faʻasaina
  • gaoioiga faaletino
  • faafitauli i le gastrointestinal tract,
  • tali atu i le faʻaaogaina o isi fualaau oona,
  • pe a faʻafeiloaʻia se tagata maʻi i le inisalini o le tagata.

Toe foʻi i le laulau o mea

Ou te fiafia i ai (mai le gagana Latina - inisalini i le vaifofo) e ese lona igoa tau fefaʻatauaʻiga. E faʻalagolago i le umi o le vailaʻau ma le gaosiga o gaioiga. O le mauaina o le inisalini o le tagata e tupu mai i le faʻaaoga, faʻaaogaina o le inisinia. O lenei vaega e fuafuaina lona umi. E i ai foi se vailaʻau-lua-vaega o le inisalini, faatasi ai ma se vaitau eseese o faʻaaliga. O vailaʻau nei o lo o iloga:

Umi o le taimi e faʻaalia ai Faʻaaliga o faʻamaoniga O faʻataʻitaʻiga o vailaau Fualaau faʻamaʻi O faailoga muamua e aliali mai i le mavae ai o le 30 minute talu ona maeʻa le puleaina o Humulin, Rinsulin, Gansulin Active exposure e amata ile 2-3 itula, Insuran Bioinsulin Medium Gaoioiga e amata i totonu o le 1 itula, faʻaaliga faʻaalia - pe a maeʻa le 6-7 itula "Boisulin" "Protafan" A maeʻa le 12 itula, ona faʻamavae atoa lea o le "Insuman" mai le tino. e mafai ona suia le umi o gaioiga i le tino o le "Gansulin" "Gensulin" O le tuusaʻo e fesoʻotai saʻo lava i le faʻaaogaina o meaai "Mikstard" Faʻaoga 2 taimi i le aso, 30 minute aʻo leʻi toe foʻi atu i le laulau

Faʻaitiitia le kulūkose o le toto, o le hypersensitivity e na o le toʻesea i le faʻaaogaina o le inisalini. O aʻafiaga o allergies, i le ituaiga urticaria, hypoglycemia. E mafai foi ona e matauina:

  • hypoglycemic coma,
  • le mautonu o le popole ma fatufatu fatu,
  • faafitauli i le tautala ma le vaai mamao,
  • fenumiai,
  • hyperglycemia
  • fula i luga o le nofoaga o tui.

Toe foʻi i le laulau o mea

O le inisalini o tagata (genetics engineering) e le ogatasi ma isi fualaau. Sulfanilamide ma fomaʻi faʻamaʻi, faʻapea foi tetracyclines, thophylline, quinidine, quinine, ethanol, faʻaitiitia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. I se isi itu, ua faateleina le anotusi: togafitiga, hormones thyroid, antidepressants, mariuana, nicotine, epinephrine, faʻailoga faʻamataʻu.

O le tala i se tasi oa tatou au faitau, Inga Eremina:

O loʻu mamafa na faapitoa lava le atuatuvale, Sa tusa ma le 3 o le au fagatuaga tuufaatasia, e 92kg.

E faʻapefea ona aveese le mamafa o le mamafa? Faʻafefea ona feagai ma suiga o le hormonal ma le gaʻo? Ae leai se mea e leaga pe talavou i se tagata e pei o lona faatusa.

Ae o le a le mea e fai e leiloa ai le mamafa? Lasiga liposuction taotoga? Na ou iloa - e le itiiti ifo i le 5 afe tālā. Faʻamatalaga o masini - LPG massage, cavitation, faʻaliliuina RF, myostimulation? Aititi tau taugofie - o le tau e totogi mai le 80,000 rubles ma se tagata fai meaʻai. E mafai lava ona e taumafai e tamoe i luga o se lapisi, i le itu o le valea.

Ma afea e maua ai i taimi uma? Ioe ma e taugata tele lava. Ae maise lava i le taimi nei. O le mea lea, mo au lava ia, sa ou filifilia se isi metotia.

I le tulaga o le maualuga o le fualaau faasaina, e lagona e se tagata le fiaai, maʻi tiga o le ulu, liliuina, tafe toto. O le tagata gasegase e pei lava o loʻo i totonu o le moe. I le amataga o le faʻamaʻi, e faʻaumatia ai e se tasi ia nei faailoga. E lava le 'ai o meaai maualuga i le suka, inu vai inu suamalie. Afai o iai lau vailaau faasaina "Glucagon" i luga o le lima, tuu se tui.

O le fegalegaleaiga o le inisalini e mafai ona gaosia ai le tino o le tagata e faʻaaogaina ma isi mea

Faʻasolosolo i luga o le vailaʻau, faʻaleleia le hypoglycemia (afu malulu, vaivaiga, palloruli o le paʻu, gatete, palpitations, popole, paʻu i lalo vae, lima, laulaufaiva, laugutu, fiaai, maʻi o le ulu), gaogao, hypoglycemic coma. Togafitiga: o le tagata gasegase e mafai ona faʻaitiitia le hypoglycemia mālie i lona lava taumafa e ala i le faʻatauina o mea taumafa e maua i le gaʻo po o le suka. O le glucagon e faia i se auala tuusao, e aunoa ma le mafaufau, intramuscularly, poo se solution o le hypertonic, o le 20-40 ml (up to 100 ml) o le 40% lextrose solution e tui malosi seia oʻo i le maʻi e alu ese mai le coma.

Igoa Faavaomalo Faavaomalo (Igoa Faʻaaogaina Galue):

Fofo o le fofo 3 ml - tioata tioata tioata (5) - afifi vailaʻau (1) - faaputuga pepa pepa.

E fautuaina le fualaau mo le faʻaaoga i tulaga nei:

- o le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka (type 1),

- o le maʻisuka e le o le insulin-toto (type 2): laasaga o le tetee atu i vailaʻau o le hypoglycemic oral, o le tetee i nei fualaau (i le taimi o le tuufaatasiga o togafitiga), ma faamai pipisi, gaoioiga, ma maitaga.

Fale faʻamaloilo

O le inisaliniina o le inisalini ole inisinia o le tagata, o se sauniuniga ole inisalini puupuu. O le tali atu i se faʻamaumauga patino o le pito i fafo o le sela, o le vailaʻau e fai ai se faʻalavelave faʻapipiʻi insulin. I le faateleina o le gaosiga o le CAMP (i totonu o le ate ma gaʻo sosoʻo) pe ulufale sao atu i le cell, o lenei faʻalavelave e faʻamalosia ai gaioiga i totonu o le masini, e aofia ai le faia o nisi o enzymes autu (pyruvate kinase, hexokinase, glycogen synthetase ma isi). O le faaitiitia o le kulukose o le toto ona o le faateleina o le inu ma le afaina o masini, o le faateleina o le felauaiga i le intracellular, le faaosofia o le glycogenogenesis, lipogenesis, synthesis synthesis, o le faaitiitia o le fua o le glucose gaosi ma isi gaioiga. A faʻapitoa ona faʻatonuina, o le aʻafiaga o le vailaʻau e atiae pe a ma le 20 i le 30 minute, e maualuga pe a uma le 1 i le 3 itula ma e 5 i le 8 itula (e fuafua i le fua). O le umi o le fualaau faasaina e faalagolago lea i le nofoaga ma le auala o le pulega, fualaau ma faʻamaonia ai uiga taʻitasi. O le atoaga o le faʻaaogaina o fualaau faasaina e faalagolago i le fualaau, o le nofoaga o tui (thiva, stomach), le ala o le pulega (subcutaneous, intramuscularly), le maualuga o le inisalini i fualaau faasaina, ma isi mea. I totonu o masini, o le vailaʻau e tufatufaina atu le faʻaleagaina. E le ulu atu i le susu o susu ma ui atu i le pa puipui. E tele i totonu o fatugaʻo ma le ate, ua faʻaumatia e insulinase. O le afa-ola e faʻaumatia mai le tele i le 10 minute. 30 - 80% o loʻo faʻaaoga e gaʻo.

O le maʻisuka o le ituaiga 2 o le maʻisuka (o le tulaga o le tetee atu i vailaʻau oona o le hypoglycemic, o le tetee i vaega ole vailaʻau oona (togafiti tuufaatasi), ituaiga o maʻisuka, hyperosmolar ma le ketoacidotic coma, ketoacidosis o le maʻisuka, maʻi o le maʻisuka na atiae i le taimi o le maitaga (faatasi ai ma le le atoatoa o togafitiga) mo le faʻaauau ona faʻaaogaina i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ma faʻamaʻi pipisi eo mai faatasi ma le hyperthermia, faatasi ai ma manuaga o le a oʻo mai, taotoga faʻapitoa, fanau pepe, ma faʻafitauli o le tino, ao le i suia le togafitiga faʻatasi ma sauniuniga umi ole inisalini.

Metotia mo le faʻaaogaina o le inisalini e mafai ona faʻamalosiina le tino ma faʻamalosi tino

O le auala o le pulega ma le fualaau o fualaau faasaina ua faatuina taitoatasi, i tulaga taitasi, e faavae i le maualuga o le kulukose i le toto muamua ma le 1 i le 2 itula ina ua uma le taumafataga, ma e faalagolago foi i uiga o le togafitiga ma le tikeri o le glucosuria. O le vailaʻau e faʻatinoina i le 15-30 minute ao le i faia se taumafataga (o le auala sili ona taatele o le pulega), faʻasauā, intramuscularly. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o le ketoacidosis o le maʻisuka, aʻo faia le taotoga, i le vavalalata ma le intramuscularly. O le tele o taimi o le faʻaaogaina o fualaau faasaina i le taimi o le monotherapy e masani lava ona faʻatolu 3 aso i le aso (atonu e oʻo i le 5-6 taimi i le aso, pe a manaʻomia). Ina ia aloese mai le atinaʻeina o le lipodystrophy (hypertrophy poʻo le atrophy o gaʻo gaʻo), e tatau ona suia le nofoaga o inisiua i taimi taʻitasi. O le fua faatatau o aso taitasi e 30 - 40 PIECES, mo tamaiti - 8 PIECES, ona i le averesi o aso taitasi - 0.5-1 PIECES / kg poʻo le 30-40 PIECES 1-3 taimi i le aso, atonu e oʻo atu i le 5-6 taimi i le aso, pe a talafeagai. Afai e sili atu i le 0.6 U / kg, o le inisalini e tatau ona faia ile 2 pe sili atu injections i vaega eseese o le tino. Faʻasagaga talafeagai ma insulinini umi. O le tapuni paʻu ua faʻamamaina i le ethanol i le maeʻa ona aveeseina le pulou alumini ma se nila vevela faʻamalosi ma o se inisalini solution e aoina mai le vial.

Ia mautinoa e siaki le fofo mo le manino ao lei aveina le inisalini mai le fagu. E le mafai ona faʻaaogaina le vailaʻau mo le faʻafefe, o foliga mai o tino mai fafo, o le vaʻaia o se mea i luga o le ipu tioata. O le vevela o le fualaau oona e tatau ona fetaui ma le vevela o le potu. I faʻamaʻi pipisi, faʻaleagaina le gaioiga o le galuega, hypopituitarism, afaina o Addison, maʻi o le maʻisuka i tagata e sili atu ma le 65 ma le faaletonu o le tino, e tatau ona fetuunai le fua o le insulin. O mafuaʻaga mo le atinaʻeina o le hypoglycemia e mafai ona: suia fualaau, inisalini, faʻanofo meaai, manava, vomiting, mafatiaga faaletino, suiga o le iniseti (manava, ogavae, tauau), togafitiga e faʻaitiitia ai le manaʻo mo le inisalini (faʻamaʻi faʻamaʻi o le ate ma fatugaʻo, ma faʻapea foʻi le faʻaleagaina o le pituitary gland, cornex adrenal or thyroid gland), fegalegaleaiga ma isi fualaau. E mafai ona faʻaititia le maualuga ole kulukose o le toto pe a tuʻuina atu se tagata maʻi mai le inisalini manu i le inisalini o le tagata. Faʻasagaga o le tagata gasegase i le inisalini o le tagata e tatau ona faia i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi ma e tatau ona faʻamaonia i taimi uma. O le faʻaogaina o le hypoglycemia e mafai ona faʻaleagaina ai le gafatia o tagata gasegase i masini ma masini tautua, faʻapea foʻi ma le auai malosi i fefaʻatauaiga. O tagata mamaʻie maua i le maʻisuka e mafai ona faʻamaloloina le tino o le hypoglycemia e ala i le 'ai o le suka poʻo mea taumafa e maualuga i le gaʻo (e sili lava le i ai o le 20 g suka ma oe). Ina ia faʻatalanoaina le mataupu o le faʻasaʻo togafitiga, e tatau ona taʻu atu i le fomaʻi e uiga i le hypoglycemia ua tuanai. A faʻaaogaina le inisalini pupuu i mea e le masani ai, o le siʻitia poʻo le faʻaitiitia o le maualuga o mea faʻapipiʻi i le nofoaga o inisiua e mafai. I le suia pea o le inisiua, o le lipodystrophy e mafai ona aloese mai ai. I le taimi o le maʻitaga, e tatau ona faʻaalia se faʻaititia (i le 1 masina) poʻo se faʻaopoopoga (i le 2 ma le 3 o le tolu) o inisalini manaoga. O le manaʻomia mo le inisalini e mafai ona faʻaitiitia le tele i le taimi o le fanau ma vave loa. I le lactation, e manaʻomia le siaki i aso taʻitasi mo le tele o masina (seia faʻamautu le inisalini). O maʻi e maua i le 100 IU o le inisalini ile aso e manaʻomia ai le falemaʻi pe a sui le fualaau.

O aʻafiaga o le inisalini e mafai ona faʻamalosia le suʻeina o le tino

Tali a le Allergic (angioedema, urticaria, puupuu le manava, fiva, faʻaitiitia o le toto),
o le pala, o le pala, o le vevela, o le paʻu o le paʻu, o le afu, o le vevela, o le paʻu, o le fiaai, popolega, le vevela, le mautonu, le mautonu, le fefe, le fiafia, leai se gaioiga, amio le masani, faaletonu vaaia tautalaga), o le hypoglycemic coma, mafaufau le lelei (e oʻo i le atinaʻe o coma ma le precomatosis), faʻamalositisi o le maʻisuka ma le hyperglycemia (faʻatasi ai ma le toilalo injections, toso maualalo, le lelei o meaai, faʻamaʻi, ma O le galala, o le moe, o le vevela o foliga, o le fia inu, o le le atoatoa o le vaai vaaia (e masani lava i le amataga o togafitiga), o le tuai, hypremia ma le lipodystrophy (hypertrophy or atrophy of fat subcutaneous) i le vaega o inisiua, faateleina le titina o siama anti-inisalini ma le faateleina o le glycemia, Faʻafesoʻotaʻi faʻamaʻi ma le inisalini o le tagata, i le amataga o togafitiga - faʻaleagaina le fesuiaiga ma le edema (e le tumau ma ua faʻaumatia ma le faʻaauau pea togafitiga).

Faʻasalaga

Faʻasolosolo i luga o le vailaʻau, faʻaleleia le hypoglycemia (afu malulu, vaivaiga, palloruli o le paʻu, gatete, palpitations, popole, paʻu i lalo vae, lima, laulaufaiva, laugutu, fiaai, maʻi o le ulu), gaogao, hypoglycemic coma. Togafitiga: o le tagata gasegase e mafai ona faʻaitiitia le hypoglycemia mālie i lona lava taumafa e ala i le faʻatauina o mea taumafa e maua i le gaʻo po o le suka. O le glucagon e faia i se auala tuusao, e aunoa ma le mafaufau, intramuscularly, poo se solution o le hypertonic, o le 20-40 ml (up to 100 ml) o le 40% lextrose solution e tui malosi seia oʻo i le maʻi e alu ese mai le coma.

Fegalegaleaiga ma isi fualaau faasaina

O le faʻamatalaga i le itulau na faʻamaonia e le fomaʻi Vasilieva E.I.

E faʻapefea ona filifili le mea saʻo talafeagai
I le falemaʻi, o fualaau oona e masani ona vaeluaina i upu tutusa ma analogues. O le fausaga o synonyms e aofia ai le tasi poo le sili atu foʻi o vailaʻau faʻasaina tutusa e maua ai le togafitiga faʻapitoa i le tino. O analogs e faʻaaogaina vailaʻau e aofia ai vailaʻau faʻasaina eseese, ae fuafua mo togafitiga o faʻamaʻi tutusa.

Eseesega i le va o vailaʻau faʻamaʻi ma siama
O faʻamaʻi pipisi e afua mai i siama, siama, sigi ma protozooa. O le gasegase o faʻamaʻi e mafua mai i siama ma siama e masani ona tutusa. Ae peitai, o le iloa o le mafuaʻaga o le faamai o lona uiga o le filifilia o togafitiga saʻo lea o le a fesoasoani e vave ona taulimaina le malaise ae le afaina ai le tamaititi.

O le faʻaleagaina o le mafuaʻaga o le malulu masani
O nisi tagata e masani i se tulaga e masani ona maʻi le tamaitiiti ma umi se taimi ona o se malulu masani. Mātua e ave o ia i fomaʻi, suʻe suʻega, faʻaaogaina fualaau faasaina, ma o le iʻuga, ua uma ona faʻamaonia le tamaititi i le fomaʻi maʻi e masani ona maʻi. O mafuaʻaga moni o faʻalavelave faʻamaʻi faʻafuaseʻi e leʻo iloa.

Urology: togafitiga o le gasegase chlamydial
O le chlamydial oththritis e tele lava ina maua i le galuega a se urologist. E mafua mai i le parasite intracellular Chlamidia trachomatis, o loʻo i ai meatotino o siama ma faʻamaʻi, lea e masani ona manaʻomia ai togafitiga faʻasaʻi umi mo le togafitiga o le antibacterial. E mafai ona mafua ai le lūlūina o le urethra i le tane ma le fafine.

Inisinia faʻafouina o le inisinia o le inisalini: faatonuga mo le faʻaaogaina

O le inisalini ole inisinia ole inisinia ua mamanuina mo togafitiga ile inisalini ile:

  • Pusa I, ituaiga II maʻisuka: pe a le mafai ona taofiofia fualaau oona poo le le atoatoa
  • Tetoacidosis o le maʻisuka
  • Coma
  • Maʻisuka i le taimi o le maʻitaga (pe a le fesoasoani le togafitiga o meaʻai)
  • Mo le faʻaauau ona faʻaaogaina i le maʻisuka e le o aʻafiaga o faʻamaʻi pipisi faʻatasi ma le fiva faʻatasi, i sauniuniga mo taotoga, manua, galuega, maʻi faʻaleagaga, ma pe a fesuiaʻi i insulin umi.

O le vailaʻau o le inisalini o se vaega lea o vailaau mai gaosiga eseese, o lea la o vaega o ausilali e ese mai le tasi.

Tau: 10 amp. 1 ml taʻitasi - mai le 177 tusi, cartridges 5 pcs. 3 ml -

1 ml o tui e aofia ai:

  • Aano gaosi: 100 IU
  • Isi vaega: masini sene, glycerol, sodium hydroxide (poʻo le kulimi chloride), vai.

Fualaau i le foliga o se vai manino ma le le faʻamamaina mo le faʻaogaina o matua. Faʻapipiʻi i ampoules, pen-syringes, fagu.

Mea pupuu-faʻapitoa mo le faʻaaogaina o le maʻisuka e faʻalagolago i le inisalini 1 poʻo le ituaiga 2. A maeʻa ona toe faʻaleleia, e faʻataʻitaʻia ma ni tagata faapitoa i luga o le paʻu o le cell, ma mafua ai ona fausia se inisalini-responsor complex, lea e faʻagaoioia ai le faʻaogaina o le CAMP, le faʻafefe o gaioiga i totonu o le masini, e aofia ai le faʻasologa o enzymes taua.

O le faʻaitiitia o le glycemia e mafua mai i le faʻalauteleina o le feʻaveaʻi, faʻaaogā faʻaogaina, faʻasologa vave o le protein, ma le faʻavaveina o le kulukose i le ate.

O le atinaʻega o le faʻaaogaina o le hypoglycemic pe a uma le inisiua e faʻaalia pe a maeʻa le 15-30 minute, e oʻo i le maualuga o le aofaʻi i le va o le 1-3 itula ma e tumau, e fuafua i le tele o le metotia faʻafoeina. O le umi o le gaioiga o se vailaʻau faʻasaina e tele lava ina fuafuaina e le tui, nofoaga ma le ituaiga o pulega, ma uiga o le tino maʻi.

O le meaola e salalau solo i luga o tisipenisione, e le pasia le placenta ma le susu. E malepe i le ate, gaʻo i lalo o le aafiaga o le insulinase. E alu ese le Urine mai le tino.

Inisinia faʻainisinia tagata inisini injections e tui i lalo o le paʻu poʻo totonu ole lumen o veins. O le suʻega e filifilia taitoatasi e tusa ai ma le maualuga o le glycemic level. O le averesi o aso manaʻomia mo le vailaʻau e 0.3-1 IU. I tagata gasegase i le tui o le inisalini, atonu e sili atu le maualuga, ma i tagata e totoe le pulelaa o le vailaʻau, atonu e maualalo.

O le inisiua e faia ile afa itula aʻo leʻi 'ai poʻo le aveina o oloa gaʻo. Mo injections laiti, filifili le vaega i luga o le puipui pito i luma o le manava, faʻapea foʻi i luga o le ogavae, puʻe poʻo le musika o le brachial papa. Mo taimi faanatinati, pe a taua le vave suia o le maualuga o le glycemia, e sili atu le totoina i le manava, talu ai o le inisalini i lenei tulaga e vave faʻavave.

Afai e faʻafefiloi le vailaau i totonu o le paʻu o le paʻu, ona i ai lea i le tulaga lea, o le lamatiaga o le ulu i totonu o le maso e itiiti lava. Ina ia puipuia le tafe o vailaʻau, ua fautuaina e aua le toso ese le nila mo le 6-10 sekone. Mo tui, e tatau ona e faʻaaoga se nofoaga fou i taimi uma e aloese ai mai le faʻaleagaina o le gaʻo ma le gaʻo.

Folasaga i le vein e manaomia ai le poto faapitoa ma le poto masani, o le mea lea, o nei taualumaga e faatagaina naʻo na o fomai tomai faapitoa.

Aʻo leʻi fuaina le suʻega o le inisalini e faʻasinosaʻi mai i se voli poʻo le ampoule, e tatau ona e mautinoa le manino o le vai tui. Afai ei ai ni faʻalavelave i ai, faʻalavelave faʻapitoa poʻo se koneteina faʻatasi ai ma vailaʻau o le a tosoina, taʻe pe pipisi, ona manatu ai lea o le vailaau e le talafeagai mo le puleaina. E tatau ona lafoaia e tusa ai ma tulafono ua taliaina.

Aʻo leʻi tui, e tatau ona e faʻamafanafanaina fualaau i se auala masani ina ia tutusa lona vevela ma le vevela o le potu.

O le a manaʻomia le suia pe a fai o le maʻi o loʻo i ai se faʻamaʻi pipisi poʻo le gasegase o thyroid. E manaʻomia foi le faʻamaonia i le mataupu o le faʻamaʻi o Addison, o le matua o le matua, le atoatoa o le pituitary, o le faaletonu o le lafoaʻi masani.

E le tatau ona faatagaina le hypoglycemia. O lona atinaʻe e muamua atu i le faʻaofiina o le inisalini, le faʻaaogaina o vailaau le talafeagai, faʻailogaina o meaai, vomiting, manava manava, faʻalavelave faaletino, afaina o le ate ma / poʻo fatu fatugaʻo, faʻaleagaina o le tino, faʻatasi ma isi fualaau. E le gata i lea, o le maualuga o le glycemia atonu o le a faʻaitiitia pe a uma ona suia le sone o inisi, faʻafeiloaʻi mai le inisalini manu. I le mataupu mulimuli, o le fesuiaiga i meaola a le tagata e tatau ona faia mo togafitiga faafomaʻi. E faʻatagaina le suia o le vailaʻau mo ia lava.

Inisalini insulin

FAAMASINOGA: tapenaga o le hormone pancreatic, insulin insulin, fomai ingene tagata

Rp.: Insulini isophani 5ml (100MM)

S.: 20 ME faʻapitoa ile 2 taimi i le aso.

MECHANISM: faia se tui o le insulin i luga o le membrane, faʻaleleia le CAMP, e faʻamalosia ai le faʻaogaina o enzymes (hexokinase, ma isi). O le faaitiitia o le mamafa o le kulukose i totonu o le toto ona o le faateleina o lana avega intracellular (absorption e tissues), faaosofia o le lipogenesis, glycogenogenesis, ma se faaitiitia o le gaosiose gaosia e le ate (faaitiitia le gau o le glycogen).

FUAFUAGA: T1DM, T2DM: laasaga o le teteʻe atu i faʻamaʻi, faʻavavega faʻamaʻi, T2DM i fafine maʻitaga.

FUAFUAGA: HS, hypoglycemia.

KID:Aafiaga ile U fesuiaiga: hypoglycemia (pallor o le paʻu, faʻalauteleina o le pala, palapitations, atuatuvale, fiaai, faʻanoanoa, pagatia i le gutu, gb, hypoglycemic coma).Tali a le Allergic: paʻu paʻu, Quincke's edema. Isi: fulafula, fesuisuiai faifai pea o mea sese. Faʻaalia i le lotoifale: hypremia, fulafula ma le sasaina i le nofoaga o tui, faatasi ai ma le faaumiumi o le faaaogaina - lipodystrophy i le nofoaga o tui.

FAAMASINOGA: vailaʻau faʻasusu gaosi vailaʻau faʻasaina, faʻasologa o le inisalini faʻamalosia le faʻaitiitia o sui, biguanides

Rp.: Tabl. Metformini 0.5

S.: 1 papafa 2 (poʻo le 1) taimi i le aso (i le afiafi) pe a uma meaʻai.

MECHANISM: e faʻaosofia ai le puʻeina o le kulukose e ala i le musele skeletal, faʻaosofia ai le glycolysis o le anaerobic, faʻaititia le kulukose i le intestine ma lona gaosiga i le ate, faʻaitiitia le glucagon i le toto ma le LDL, cholesterol, ma triglycerides, ma faʻaitiitia ai le manaʻo mamafa o le tino.

FUAFUAGA: T2DM (aemaise lava mo le oona) ma le le lelei o mea taumafa.

FUAFUAGA: HF, tino / ate / respiratory / heart failure, afaina fatu, anemia, faamalolo, faamai pipisi, ava malosi, acidosis metabolic, pregnancy, lactation.

KID: GIT: i le amataga - o le anorexia, manava, gasea, vomiting, flatulence, tiga o le tino, le tofo i le gutu. CCC: measina megaloblastia. Metabolism: hypoglycemia, e seasea lava o le lactic acidosis (vaivaiga, moe, mafaufauga, mausali o le bradyarrhythmia, maʻi o le manava, tiga o le tino, myalgia, le maalili). Paʻu: vevela, dermatitis.

Tuua Lau Faamatalaga