Laʻau mo le ate ma le pancreas: faʻasologa ma faatonuga mo le faʻaaogaina

O isi vailaʻau faʻapitoa ua faʻaputuina ai le tele o fua o mea e fesoasoani e faʻaleleia ai galuega a le pancreas ma le ate. Mo togafitiga, soʻo se vaega o laʻau e faʻaaogaina - aʻa aʻa, laʻau, fualaau mama, fatu, fatu, ma isi.

Faʻavae i luga o latou, ua saunia le lauti poʻo le susu. E mafai ona faʻatagaina le faʻaaogaina o le vai po o le vai mo le ava malosi. Faʻapena tatau ona saunia totogifuapauina i le taimi lava e tasi e faʻaleleia ai le galuega a le pancreas, aʻo faʻamamaina le ate.

O fualaau faʻamalo e fautuaina ai le faʻaaogaina o fualaau o vailaʻau nei: togafiti, St. John's wort, tansy, moa, miti o vailaʻau faʻamaʻi, fatu o fatu, laumele, ma isi.

O le taulaiga faapitoa e totogi i fua o loʻo faʻavae i luga o aʻa faʻamau ma tupu aʻela. O lenei tuufaatasiga e maua ai se faamamaina atoatoa o le tino, faʻaleleia le faʻatinoina o totoga uma ma totonu o le tino.

Laʻau mo togafitiga o le ate ma le pancreas

O otaota e faʻaleleia le gaioiga o le ate ma le pancreas e aoina faʻapitoa, pe afai e itiiti se poto masani, pe faʻatau i se fale talavai. Faʻatasi ai ma le faaleagaina o le ate, na faamaonia ai o se faaputuga o le celandine, o le St. John's wort ma immortelle.

Celandine e maua ai le aʻafiaga o le inflammatory, e aʻafia ai aʻafiaga o meaola faʻapitoa ma pathogenic ma siama. O le vailaau oona, o lea ua amata ai ona latou ave i se vaega maualalo, ma faasolo ina faateleina.

O togavao mo le togafitia o le ate ma le pancreas e le gata o loʻo faamatalaina e meatotino anti-inflammatory, latou te saofagā i le toe faʻaleleia o le faʻaogaina o le tino cellular organs.

O laau nei e faʻaaogaina:

  • O le togavao e faʻamalosia ai puipui o le ate. E mafai ona faʻaaogaina e togafitia ai le cirrhosis, cholelithiasis. O le faʻaaoga masani o teuteuga ma le laau e mautinoa ai le aveeseina o mea oona ma masima mai le tino o le tagata.
  • O le aʻa o le vailaau faʻamaʻi e fesoasoani e faʻamaʻo le ate o toxins, ma faʻaaogaina mo le inupia. E le gata i lea, e maua ai sina aʻafiaga taua, e fesoasoani i le faʻavavevaveina o le toe faʻaleleia o le tino.
  • Repeshka e maua ai le aʻafiaga o le ita, faʻaleleia le tulaga o le ate ma le pancreas.
  • St. John's wort o se faʻamaʻi masani e puipuia ai le gaioiga o le talo ma le ate.
  • Yarrow faʻaleleia faiga faʻavae i le tino. I le tele o tulaga, e faʻaaogaina e togafitia ai le faʻaogaina o le inflammatory i le gallbladder, faʻamaʻi ate, pancreatitis.
  • O loume e tumu i vaega aoga e aʻafia ai le tino. O le tuufaatasiga e aofia ai le tannins ma se aʻafiaga faʻapitoa.
  • E fesoasoani le Peppermint i le pancreatitis, cholecystitis, o loʻo faʻaalia e se meatotino antibacterial, faʻaleleia le tafe o talo.

E tele togalaau e faʻaaogaina e togafitia ai faʻamaʻi o le ate ma le paʻu.

I le faaopoopo atu i na ua uma ona faaigoa, e masani lava o le tuufaatasiga o le aoina e aofia ai fua o le hawthorn, coltsfoot, fatu o fatu, fugālaau fuʻa.

Laʻau togafitiga togafitiga: faʻataʻitaʻiga ma metotia faʻaaoga

O a laau e te manaʻomia e inu ai e faʻamama ai le ate ma le pancreas, ua maua. Matou te aʻoaʻoina mea sili ona aoga ma totogifuapauina. O le gaioiga o le pancreas e faʻalavelaveina i lalo ole aʻafiaga leaga o le ava malosi, nicotine, vailaau, vailaʻau oona, ma isi. Ina ia faʻaitiitia le aʻafiaga, e tatau ai ona faʻaaoga togafitiga faʻa-tagata.

E tusa ai ma iloiloga, o le aʻa o le taulaʻau e fesoasoani e fofo ai le ate. O le a e manaʻomia se mea matutu i le aofaiga o le lua sipuni tele. Ua sasaa le laau i le 500 ml o le vai kuka, e pei o le fitu minute i luga o se mumu. Aveese mai le vevela, ufiufi le atigipusa ma se tapuni, faʻataga e faʻaliliu. Le faamamaina fafo.

E fautuaina e ave 120 ml aʻo leʻi 'ai. Tele - 4 taimi i le aso. Togafitiga e faia i totonu o le lua vaiaso. O lenei fua e fesoasoani e faʻamaʻo le ate, faʻaitiitia le foci o necrosis. I le taimi o togafitiga, e tatau ona e 'aina le mea tonu, faʻatasi ma "mea leaga" mai lau lisi.

Togafitiga i palacreatic ma ate (gacipe):

  1. St. John's wort ua aofia ai i totonu o le lisi o fualaau o togafitiga e fesoasoani e faaleleia ai le tulaga o totoga i totonu, ei ai mea e tetee i le antibacterial ma anti-inflammatory. O le tuufaatasiga o le laau e aofia ai fualaau faʻamaʻi masani - immanin, lea e faʻaumatia ai maʻi. Mo se teuteuga, e te manaʻomia se sipuni tele o le vaega ma le 250 ml o le vai. Faʻaosooso 15 minute. Ave se manava gaogao i aso uma, fua o le tasi tioata. O le togafitiga e tasi le vaiaso.
  2. Ina ia faʻaleleia le tulaga o le ate, o se mea teuteu e faʻavae i luga o se togavao e fesoasoani. O le lisi o faʻamaʻi na ia togafitia e aofia ai le hepatitis, cirrhosis, cholelithiasis. Ua saunia e pei ona taua i lalo: 40 g o le laau ua sasaa atu i le lita o le sua o le sua, mausali 5 itula. Vaevae i tolu taumafataga, inu.
  3. Celandine o le a faʻasaʻo ai le tiga i le itu o le taumatau matau ma toe faʻafoʻi fusi parenchyma. Mo se teuteuga, e te manaʻomia se sipuniti o vao mamago ma le 300 ml o le vai inu, faʻaauau mo le lua itula. Faʻaaloalo 50 ml 4 taimi i le aso. O le umi ole vasega togafitiga e le silia ile lua vaiaso.
  4. O le teuteu ma le pasili o le a fesoasoani ai i le lagona o le vaivai, faʻamalosolo le gaioiga faʻafefe. O le fusi ua saunia e pei ona taua i lalo: 50 g o mea fou poo ua mamago ua sasaa i totonu o le 300 ml o le vai, ua tauanau mo le 3 itula. Aumai le 120 ml aʻo leʻi 'ai, pe tusa ma le 30 minute.

Ina ia toe faʻafoʻisia atoatoa le gaioiga o le pancreas ma le ate, o nisi o meaʻai e le lava.

Hepatoprotectors e tatau ona ave. O loʻo faʻatulagaina e se fomaʻi faapitoa e amanaʻia le ogaoga o le faʻamaʻi.

Pancreas ma totogifuapauina o le faʻamalosi

Ina ia faʻamaonia le galuega o totoga i totonu, e tatau ona faʻaaoga sauniuniga o laʻau, lea e fesoasoani i se vave vave manuia. E mafai ona faʻatau mai i le fale talavai poʻo le Initaneti ni faʻataʻotoga e faia i luga o le fale, pe tuʻu faʻatasi i le fale.

E taua le mulimuli i faatonuga o kuka, usitai i le togafitiga fautuaina ma tele ole talosaga. Talu ai ona o le aoina e aofia ai se tuufaatasiga o nisi o laau, e tatau ona e suesue i le solia o mea totino taʻitasi.

Totogifuapauina e faʻaalia i le maualuga o le malosi o togafitiga, aʻo saogalemu atoatoa mo le soifua maloloina o le tagata. Latou te togafitia faʻamaʻi ate, pancreatitis ma isi faamaʻi.

  • Ave ni vaega se lua o thyme, tasi vaega o yarrow, tutusa le aofaiga o le pepa moli, lima vaega o le aulaʻau aʻa. Fuʻu ma faʻafefiloi vaega uma. Tasi sipuni se tasi o le aoina i le 400 ml o le vai. Tuu se afi laitiiti, e pei o le suavai, aveese mai le ogaumu. Lafo e faʻamalo lelei. Faʻamau i le gau. E tatau ona ave 15 minute aʻo leʻi 'ai. Ole taimi o togafitiga e faʻafa i le aso, o le fua i le tasi taimi e 100 ml. O le togafitiga e fitu aso. A maea se tolu malologa, ona toe fai lea. I le taimi o togafitiga, e fautuaina e mulimuli i se meaʻai.
  • O vaega e tolu o le laau e fulafula, lua vaega o le St. John's wort, o le tasi vaega o le oneone oneone, e lima vaega o le togitogiga. Lua laulau punupuni o le laau toto mo se ipu vai vevela (e le o le vai inu), ia tumau mo le 10 aso i se nofoaga malulu. Ave i luga i le 7 taimi i le aso mo le 2-3 punetini. O le umi ole togafitiga e lua vaiaso. E le mafai ona e malolo, a leai o le fua o le a le maua ai le mea e manaʻo ai. O faʻamatalaga e faʻaalia ai o le faʻaleleia o loʻo mataituina i le aso lona tolu o togafitiga.
  • O le vaega o loʻo mulimuli mai e fesoasoani e aveesea ai le pancreatitis ma le cholecystitis masani: tolu vaega o le tino ola pea, tutusa le aofaiga o le chamomile, siakiina. Faʻaopopo vaega e valu o le kulupulu aʻa ma vaega e ono o le hypericum hypericum hypertum i le paluga. E tolu punetini tuʻu i totonu o se ipu malamalama 250 ml, sasaa vai inu i totonu o le vai inu. Faʻaosooso 1 itula, faamama. Faʻaaoga togafitiga i le tolu itula i le tasi sipuni sipuni, o le togafitiga e 10-12 aso.

O le tuufaatasiga e fesoasoani i le aveesea o toxins ma le aveesea o meaola ninii e lua: o vaega e lua o le buckthorn, tolu vaega o le faapipii, vaega e fa o le tino ola ma le St. John's wort. 4 punetini o le aoina mo se lita o le vai malulu, tuu e faʻaaoga i le po. I le taeao tuʻu le faʻafeu i totonu o le vai, faʻafefete mo le 10 minute. Faataga e malulu masani, faʻalavelave. O le taimi muamua e tatau ai ona e inu i le taeao i luga o se manava gaogao - 250 ml, o le vaega o totoe o loʻo vaevaeina i le 4 vaega tutusa, inu i le aso i le va o taumafataga.

O fuaitau o loʻo faamatalaina i totonu o le tusiga e fesoasoani e faʻamama le ate, faʻaleleia le pancreas, faʻamalosia le faʻaogaina o le tino, faʻamaonia le gaioiga o le meaʻai ma meaʻai, ma le tauʻave malosi e aʻafia ai faʻamaʻi pipisi.

O auala mo le togafitia o le pancreas ma le ate ma laau o loʻo faʻamatalaina i le vitio i lenei tusiga.

O a laʻau e talafeagai?

Tatou amata i le mea autu. O togavao mo togafitiga o le ate ma le pancreas ua faʻaaogaina atoatoa: aʻa, pu, pulupulu, lau, inflorescences, fualaau aina ma fatu. Mai ia i latou e mafai ona e saunia le tincture, laʻau tila poʻo le faʻafefeteina, faʻapea foʻi ma se mea taua e aoina. O otaota, e pei o le motherwort po o le valerian, o loo lolomiina e oo lava i ni meaʻai. O le faaupuga "togafitiga o togalaau" e aofia ai foi le faʻaaogaina o vaega o laau ma laau toto i le aoina.

O amioga le lelei, o le le paleni o mea taumafa, o le gasegase o togafitiga, o manuʻa e mafai ona tupu ai faʻamaʻi ogaoga. O nei mea, o le pancreatitis (foliga masani ma le lapoa) e sili ona taatele, ma o foliga vaaia o tumutumu, tumutumu, ma maa e mafai foi.

I faʻamaʻi taʻitasi, e mautinoa lava o laau mo le ate ma le pancreas e mafai ona fesoasoani i togafitiga. O ia togavao e masani ona i ai se aafiaga faigata.

Maua i tagata uma

Laʻau mo le ate ma le pancreas e faʻaaoga mo le sauniuni o totogifuapauina faafomai. E mafai ona faia mai i vaega faʻavae e mafai ona maua i le vailaʻau e masani lava ona avanoa mo tagata lautele:

  • uʻamea
  • aʻa - laumei, valerian, parsnip, galangal, elecampane, burdock,
  • o le tumutumu o le birch,
  • mutia - wormwood, yarrow, wort St. John, celandine, violetua e tolu lanu, manuʻaleleʻa manuʻa, fafoeail, oregano, pasili, flax, chicory,
  • laʻau - coltsfoot, mite, sulu solofanua, plantain, nettle, strawberries strawberry, birch,
  • fugalaau - tino ola, vao, chamomile, linden, calendula, tansy,
  • fatu - caraway fatu, opu,
  • fualaau aina - barberry, hawthorn.

O nei laau aina e mafai ona e saunia e oe lava pe ave ni pili toto.

Laʻau itiiti

Laʻau itiiti mo le ate ma le pancreas:

  • aveese mai maʻa Icelandic moss,
  • lauti mai le Iapani O togalaau Sophora e faʻaaoga mo maʻi o le ate ma pancreatitis,
  • E fesoasoani fesoasoani i le pancreatitis,
  • o le pacreatic bark function restores workcase function,
  • o totonu o le totonugalemu o le fatu i totonu o le natura e le tupu, aʻo fesoasoani i le pancreatitis,
  • o se mata e tolu-lanu e mafai ona paʻu i lalo le kulukose nai lo le pancreas.

Teuina ma le teuina

Mo laau mo le ate ma le pancreas ina ia maua ai le aoga talafeagai, e tatau ona saunia lelei. O le aoina o vaega eseese o le laau o loʻo faʻatino i se vaitaimi patino:

  • mai le fuga i le pauu ese - lau,
  • i le tautotogo ma le amataga o le tautotogo - o aʻa,
  • aʻo leʻi fuga lau - o fatugaʻo,
  • aʻo lei tupu aʻe - mutia,
  • i le amataga o le fugalaau - fugalaau,
  • i le tautotogo ma le suavai pafe - paʻu,
  • i le matua matua - fatu.

E tatau ona aoina fatu laau mai mamao ma fale gaosi oloa eseese. Eseese ituaiga o meaola e teuina eseese, i se faaopoopoga, vaega eseese o le laau e tasi. I lenei tulaga, e sili atu le aua le ulaina mea masani. O se potu vevela, vaʻavaʻai, pouliuli lea e leai se la susulu lelei e talafeagai mo le teuina.

Vailaʻau ma togalaau

E le mafai ona faʻaaoga uma vailaʻau faʻatasi ma togafitiga faʻatoʻaga:

  • valerian - 'aua le inu i fualaau faʻamalosi e faʻaosofia ai le fatugalemu o le tino,
  • St. John's wort - e le mafai ona e tago i fualaau aspirin e tutusa,
  • St. John's wort, plantain, motherwort - tagata e inu pia fatu, e le tatau ona ave,
  • Buckthorn pepe - ua faasaina e tuufaatasi ma le anemia.

Laʻau mo le ate

O le tele o laʻau e faʻaaogaina e togafitia ai le ate e iloa lelei e tagata e mamao mai vaomatua ma fanua. Ioe, e iloa e tagata uma le faaputuga o fualaau aina: chamomile, St. John's wort, mint, calendula. Ae o le toatele e le o iloaina o nei laau aoga e aoga tele mo o tatou ate:

  • O fugalaau Chamomile ei ai se mea e gaosia, ma faʻafefete, ma faʻamalolo ai foi spasms. E faʻaaogaina mo le hepatitis, cholecystitis.
  • Peppermint, o vailaau faʻaleagaina ma faʻamaʻiina ona o lona tuufaatasiga, faʻaleleia le tafe o le talo, ma e mafai ai foʻi ona e faʻaumatia le lagona o le mamafa pe a uma ona 'ai, faʻaititia le faʻaleagaina ma le faʻamalosi i totonu o le manava.
  • O le vao o John St. John e fiafia i luga o le talo, ate. E faʻaleleia le faʻaoga autasi ma le totonugalemu o le tino, faʻaleleia le malosi, faʻaitiitia le le fiafia ma le atuatuvale, fesoasoani i le tiga o le ulu, ma faʻaleleia foi le moe.
  • O fualaau o Calendula e fesoasoani e avea o se vailaau faʻamaʻi, anti-inflammatory, antiseptic mo faʻamaʻi ate, faʻavevesi faiga faʻasolosolo i totonu, ma faʻaleleia ai foi lona pule faitalia.
  • O stigmas o le kuluma e iloga i le choleretic, diuretic, aʻafiaga o le inflammatory, faʻaitiitia le manaʻo, faʻamaonia le metabolism.
  • O le sipuni o le sipuni e faʻapipiʻiina atoatoa le gaioiga o le ate, e iai foʻi lona aʻafiaga faʻaleaga. Faʻaaogaina i le togafitiga o maʻi gallstone, cirrhosis ma le hepatitis.
  • Tansy e faʻaaogaina e avea ma sui o le anti-inflammatory ma le choleretic mo faʻamaʻi ate, faʻapea foi le giardiasis, le hepatitis.
  • O fualaau suamalie e fufulu mama le tino o le tui, faʻaleleia le metabolism, faʻamalosi le ate, faʻaaoga mo le cirrhosis, siapatitis, maʻi gallstone, ma ituaiga uma o mea oona.
  • E mafai e le tamaʻitaʻi ola ona faʻasaʻo faʻasalaga mai le biliary tract, faʻateleina le pulelasi o talo, faʻafeiloaʻi maʻa laiti ma oneone.

Faaaoga nei laau mo le ate i auala nei.

Pancreatitis Treatment

O le tele o suʻega e faʻamoemoe i le faʻafefeteina o pancreatitis masani:

  1. O le aofaʻiga e aofia ai le aʻa valea (30 gr.), Peppermint, mea faʻamaʻi ma faʻamaʻiina i aso nei e masani ai le toatele, (30 gr.), Hawthorn (20 gr.), Barberry (20 gr.). O vaega uma e tatau ona gaosia e pei o le la ma 'ai i le ½ ipu i luga o se manava gaogao ma aʻo lei moe.
  2. O se sipuni sipuni o le gingerbread masani e faguina i se ipu vai inu, faʻafesoʻotaʻi mo le itula, faʻaaoga le ¼ cup ao leʻi 'aʻai mo le 21 aso. A maeʻa aso e 10, e tatau ona toe faia le vasega. O se teuteuga mo le 3 masina na faʻamautu atoatoa ai le galuega a le pancreas ma le ate.
  3. 2 sipuni tele o le Japanese sophora e sasaa mai i se ipu vai. O le paluga faʻafefiloi mo le 5 minute, ona faʻamalulu lea, ona fufulu lea. E faʻamaʻaina i totonu o se sipuni sipuni aʻo leʻi 'ai mo le 5 aso. Toe amataina le fale pe a maeʻa le vaiaso.
  4. Pepemint, aʻa o le calamus, root valerian, immortelle (herbal, faitau iinei) ma le chamomile ua fefiloi i le tutusa tutusa, ona sasaa ai lea o le sipuni sipuni o lenei faaputuga i totonu o se vai vevela, sasaa i totonu o se ipu vai, e le o iai. O le oloa maeʻa e faʻaaogaina i se ipu malamalama pe a uma le 'aiga o le taeao ma le' aiga i le afiafi.
  5. O se sipuni sipuni o aʻa o chicory o loʻo kuka i totonu o se ipu vai mo le 5 minute, onā i sina sipuni i le aso atoa mo le 21 aso. E mafai ona toe faia pe a maeʻa le vaiaso.
  6. O le sipuni o lau buckthorn ua sasaa i se ipu vai inu, 40 min. o loʻo faʻamalosia. O le tea e faʻamaʻaina pe a uma le 'aiga i le afa ipu. Aveese le bile mai le ate, faʻamama le pancreas.
  7. Tea mai aʻa o le paʻu, laʻau laʻau, oso aʻe laʻau ma le laisene e faʻaaogaina i aso taʻitasi mo le masina, 30 ml ao leʻi oʻo i taumafataga taʻitasi.

Togafitiga

O le cyst e tatau ona togafitia e na o le taotoga, ae o lona alualu i luma e mafai ona faagesegese pe afai e lua ni aofaʻiga e aoina. O lenei o le ae iloa le auala e inu ai vao vao vao mo lenei mea.E tatau ona faia i le tutusa o le celandine, calendula ma le yarrow, faʻafefe le paluga ma se ipu vai. E tatau ona inu le lauti mo le masina ¼ cup 30 minute aʻo leʻi 'ai. A maea se malologa o le 1 vaiaso, o le pili lona lua o le onā. Mo ia, o le calendula, tansy ma le arrowain ua fusia i se fua faatatau o le 2: 1: 2. O le aoina o loʻo saunia ma taliaina i le auala e tasi pei o le muamua. O le taimi o togafitiga faʻaleagaina e 4 masina.

Togafitiga o cholelithiasis

O le faʻamaʻi faʻamaʻi e togafitia e se togafiti faʻalelei - togafiti vao. O faatonuga mo lona faʻaaogaina e faigofie - ave le paʻu buckthorn (2 lobes), o se vaega o le chamomile, knotweed (3 lobes), vao o St. John ma le vao ola, 4 lob ia taʻitasi. O otaota uma e tatau ona gaosia ma fefiloi. 50 gr o le kulimi maeʻa maeʻa e tatau ona faʻatumu i 4 ipu o loʻo tunu pe faʻafefe vai malulu, ma totoe i le po. Palu i le taeao, kuka mo le 5 minute, malulu, faʻafefete i luga o se sieve. E tasi le ipu malamalama e tatau ona onā i luga o se manava gaogao, ae o le isi vaega e tatau ona vaevaeina i le 4 tutusa tutusa, faʻaaogaina le itula pe a uma ona 'ai. Inu sei oʻo i le iuga, se maualuga o le 7 aso.

O laʻau, togafiti poʻo le faʻasolo mai vailaʻau faʻamaʻi e mafai ona fesoasoani i le toe faʻafoʻi o le ate, pancreas ma isi totoga o le gastrointestinal tract, faʻapipiʻi ituaiga uma o papamaa i tua. Ae pe a feagai ma togafitiga, e tatau ona logoina le fomaʻi, i se faaopoopoga, e faamaopoopo le faaaogaina o totogifuaʻau faafomai ia te ia.

Milu vao

O fualaau suamalie e faʻaaogaina aʻo faʻaaogaina fualaau faʻamaʻi. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e kukaina le 30 g o le paina fatu i se vevela i le 0.5 l o le vai mo le 1.5 itula, ona malulu ma faʻailo i gau gau. E tatau ona suʻe le suka i le 1 tbsp. l 8-10 taimi i le aso mo le 2 vaiaso.

Ina ia faʻamalieina le tiga i le ate i le maeʻa ai o fualaau faʻamaʻi, e aoga le 'aiina o le meli, nati ma fualaau mamago.

Umu mumu

O le faʻamamaina o le tulaga ma le tele o faʻamaʻi o le ate o le a fesoasoani i le fusi o se musika auro, faʻafefiloi ma le fua o calendula. O le faagasologa o kuka e aofia ai laasaga nei:

  1. O fugalaau calendula vavalalata (2 tsp) e sasaa mai i se ipu vai inu ma faia pea mo se itula.
  2. Tipi 1 le laulaau fou o se mumu auro, tuu i totonu o se vevela, sasaa le vevela (aua le kuka) vai ma susulu mo le 5-6 itula.

O le isi, o mea e faʻafefiloi ai e fefiloi (2 tsp. Calendula ma le 1 tsp. Faʻataʻata o le auro) ma i lenei vailaʻau ave le faʻamaʻi faʻatau 3 taimi i le aso, 30 minute aʻo leʻi 'ai. O le togafitiga e ono fesuisuiai e fuafua i le ituaiga o le maʻi. O le mea lea, i le taimi o le faigata o togafitiga, o le togafitiga e tumau i le 1-2 vaiaso, faatasi ai ma se aʻoga masani - e oo atu i le 2 masina. A maeʻa aso e 10, e fautuaina e te faʻaalu se 5 aso malolo.

Nofoaga o totoga i totonu

Kalini ma le cirrhosis

O le aʻa o le Kalini e faʻaaogaina e togafitia ai le cirrhosis. Ina ia faia lenei mea, 35 g o le aʻa o le laau ua nutimomoia, 0.5 l vodka ua sasaa ma aveese mo le tolu vaiaso i se nofoaga pogisa, o le luluina i taimi uma o le vai. I le faaiuga o le vaitaimi, e tatau ona filiga le oloa.

Metotia o le talosaga: 30-35 tulula o le mea na maua mai ua faʻafefeteina i le 50 ml o vai ua tunu ma inu 30 minute aʻo leʻi 'ai. O le faʻataʻitaʻiga e toe faalua 3 aso i le aso mo le masina.

Ina ia faʻaleleia le ate, e fautuaina e ave le vao wormwood:

  1. O se vavae o le wormwood fou o le eleele (e mafai ona e faʻaaogaina) ma i se aofaiga o le 1 tsp. sasaa 2 ipu vai inu.
  2. Faʻaosooso mo le 20 minute ma faamama.

Faʻaaoga le vailaau faʻamalolo 50ml 3 taimi i le aso mo le afa itula ao le i taumafa. Ina ia faʻaleleia le tofo o le vao wormwood, e mafai ona e faʻaopoopo 1 lepp. meli. O le togafitiga e 2-3 vaiaso.

O le faʻamalolo o le a faʻamaonia ai le cholesterol

Agrimony e faʻaaogaina e faʻamama ai le ate o le "choma" cholesterol ma mea oona. O lenei laau e fesoasoani e toe faʻaleleia ai le ate ma faʻamautu le tafega o le talo i le faʻasologa o le hepatic. Tuʻu le faʻataʻitaʻiga faapenei:

  1. Laʻau mamago o le laau (1 tbsp. L.) Salu se ipu vai inu ma faʻafefete i luga ole vevela mo le 5 minute.
  2. E faʻamamaina ma faʻafefe le susu.

O le mea ua maeʻa ona inu i le afa ipu 3 taimi i le aso (30-40 minute talu ona 'ai). Talosaga o le talosaga: 2 vaiaso. Ina ia faʻaleleia le tofo, e mafai ona e faʻaopopo 1 lepp. meli.

4 laau sili ona aoga mo pancreas

Mo togafitiga o le pancreas, chamomile, plantain, nettle ma immortelle e faʻaaogaina. O fualaau sili ona aoga nei:

O lauti Chamomile ua lauiloa o se tasi o togafiti sili ona lelei mo pancreatiti. Ina ia saunia mea e te manaʻomia:

  1. O fualaau faisua o le chamomile kuka fugalaau (2 tsp) sasaa se ipu vai inu.
  2. Ufiufi le atigipusa ma faʻamavae mo le 20 minute.

O le inu o le chamomile lauti e fautuaina pe a uma ona 'ai (pe a uma le 30-40 minute). Fua faatatau: 50 ml 3-4 taimi i le aso. O le togafitiga: 3-4 vaiaso.

Ina ia faʻaleleia le lelei, e mafai ona faʻafefiloi le chamomile ma isi laau (ma le mint, lemonia balm, fennel, ma isi).

Immortelle

O le pancreas e toe faʻaleleia ai le ola mama. Ae ui i lea, o le umi o le faʻaaogaina o le laau e mafua ai le faateleina o le toto.

Ina ia saunia se teuteuga o le a e manaʻomia:

  1. Fugalaau ola mama (1 tbsp. L.) Sasaa se ipu vai inu.
  2. Aumai le meaʻai i se vevela ma kuka i luga o le vevela vevela mo le afa itula, faʻasalalau i nisi taimi.

Faʻasusu le gaʻo saunia ma inu le afa ipu tioata 3 taimi i le aso 30 minute ao leʻi oʻo i taumafataga. E fautuaina le fualaau e ave i totonu o le 7-10 aso.

Plantain ma le mumū

O le afaina o le pancreas e fesoasoani i le fua mai fatu o le plantain. Ina ia saunia, e tatau ona e sasaa le 15 g o fatu i totonu o se vevela, sasaa le 100 ml o le vai inu ma tuu ai mo le 8-10 itula. O le oloa maeʻa (atoa le voluma) e tatau ona onā 15 minute ao leʻi faia le taeao. O le umi ole togafitiga e 2-4 vaiaso.

Nettle i faamai masani

Nettle e aoga i le gasegase ma le palacreatiti. Ina ia saunia le fusi, 1-2 tbsp o le a manaʻomia. l laʻau tipi o le laau e sasaa ai se ipu vai inu, ufiufi le atigipusa ma se tapuni ma tuʻu ai mo le itula. O le mea na mafua ai le faʻasolosoloina e fufulu ma inu 2 tbsp. l 3 taimi i le aso. E fautuaina le meafaigaluega e faʻaaoga i totonu ole 3-4 vaiaso.

Laʻau afaina e afaina i le ate ma le pancreas

O nisi o laau afaina ei ai se aafiaga leaga i le tulaga o le ate ma le paʻu. E aofia ai:

  • Arnica.
  • Zhivokost.
  • Aloe
  • Laʻau Rosemary.
  • Birch buds.
  • Fern.
  • Mistletoe ma isi

E i ai le aafiaga le lelei o le ethanol i le ate ma le pancreas, o lea e mafai ai ona faʻaaogaina soʻo se gaioiga pe a uma ona feutagai ma lau fomaʻi.

Faʻafouina o oats

O avo e faʻaaogaina e toe faʻaleleia ai le ate ma puipuia mai aʻafiaga le lelei o mea mai fafo. O le faʻasolosolo togafitiga ua saunia e pei ona taua i lalo:

  1. Liligi le 1 lita o le vai i totonu o le apa ma aumai le suavai i se vevela.
  2. Faʻamalie le vai laitiiti ma faʻaopopo le 100 g o le oatmeal (e mafai ona e faʻaaoga le oatmeal).
  3. Ufiufi le apa ma se tapuni ma tuʻu ai mo le 12 itula.

O le faʻasalaga maeʻa e inu i le afa afa i le aso afa afa itula ao le i 'ai. O le togafitiga e lua vaiaso.

Fuga o le ua

O loʻo faʻaaogaina faʻasalaga o le kulupu i le pancreatitis. O le susu ua saunia e pei ona taua i lalo:

  1. Faʻasalaga o le kulimi (1 tbsp. L.) Sasaa se ipu vai malulu ma tumau mo se itula.
  2. Tuu le fagu i luga o se afi mumū ma vevela mo le 5 minute.
  3. Fufulu ma fufulu e ala i le susu.

O le susu e ave i le tasi ipu tioata 3 taimi i le aso mo le 2 vaiaso.

O faʻauluʻu o le kokone o filo filo auro ia i luga o le paʻu

Laʻau faʻamaʻi faʻamalolo

E tatau ona togafitia lelei le faʻamaʻiloga, e tusa lava pe sau i togafitiga fou. Muamua e tatau ona e uia se auala o le faʻamamaina ma le faʻafouina i le vao vao. O le filifiliga pito sili ona lelei o se teuteuga o vine rosehip, ae e mafai foi ona e faaaogaina lau, aʻa ma fatu. E mafai ona e faʻatauina ni laʻau o le rosehip mo togafitiga ole ate i totonu o se falemaʻi. O aʻafiaga o loʻo i ai aʻafiaga e pei o le faʻamamaina, faʻamalosia, toe faʻaleleia. O le faʻamamaina o sipuni o le rose e manatu o le sili ona vaivai. I le taimi o lenei togafitiga, o le tagata maʻi e sili atu ona faʻaleleia, maua mai se faʻamausali malosi.

Talu ai o le tufasi o se faʻamaʻi ogaoga lea e faʻaaogaina ai laau afu mo le pancreas ma le ate, o mea faigofie faigofie o loʻo avea ma vaega o se taumafa faifai pea e faʻaaogaina. O le isi tama, poʻo le, fualaau mamago, fautuaina mo le maʻi - vine. O vine sili ona lelei ma le lanu lanu o le a sili ona lelei mo le toe maua mai o le ate. O vine vine e maua ai foi se aafiaga faamama.

O laau, elecampane o le a faia. Aʻo leʻi faʻaaogaina lenei vao mo togafitiga o le ate ma le paʻu, e tatau ona feutagai ma se tagata poto faapitoa, talu ai o le laau e mafai ona mafua ai le afaina o le allergies ma le ogaoga o gaioiga. Ae na te toe faʻafoisia galuega a le gallbladder ma e mafai ai ona e faʻafefeteina le mumū masani.

Laʻau e Tetee atu i le Faʻasolosolo

O le gasegase o le gasegase o se faʻamaʻi tuga, o le faʻamaʻaloga o taimi ma le fiva palapeti. E mafai ona puipuia le gasegase mama i le fesoasoani a se pulumu, lea o loʻo faamatalaina i lalo. I le faaopoopo atu i le faamamaina o laau toto, o loʻo faʻaaogaina foi le toe faʻaleleia.

O le sini autū a tagata faʻapipiʻi mo le gasegase mama o le faʻaitiitia o le pasene o lipids i le ate i lalo ifo o le 5-10 pasene (faʻalagolago i uiga o tagata taitoatasi). Le lisi o loʻo i lalo mo le ate ma le pancreas e lelei tele i le gaʻo o le tino:

  • artichoke
  • rosehip tinctures ma deco deco,
  • lapopoa o conifers,
  • Oats ma oatmeal
  • vai vaivai lauti.

E taua. I le faaopoopo atu i le faʻaaogaina o nei oloa, e tatau ona faʻamamā le ate, a leai o le a faʻaitiitia le aʻafiaga o le lisi ole gafa o le hepatoprotective.

Isi suʻega mo le cirrhosis

I le tulaga o le gasegase, o le tele o le vailaau a Ioane St. John. O lenei laau ua i ai se faʻamalologa faamamaina ma toe faʻaleleia, ae ui i lea, e matautia tele mo tagata gasegase faʻapitoa ma fafine maʻitaga. St. John's wort e le o faʻatasi ma aspirin ma fatu fatu.

O le isi togafitiga faʻalauiloa a tagata o se fala oona. Ina ia saunia, ia e manaʻomia se sipuni se lua o lau vevela poʻo 1-2 laʻau fou ma le 300 ml o le vai mafanafana poʻo le vai inu. O le susu e tauanau mo le tusa o le itula. E tatau ona inu i le taimi tolu i le aso.

Tansy ma le offetail ei ai se aafiaga sili ona leaga-faʻaleaga. O le anufe e aveese ai toxins e ala ile fufulu mama o le ate. Faʻafeiloaʻiga o manulele, yarrow ma faʻasolo le cinquefoil faʻateleina le faʻafouina.

E taua. O se taunuuga o le faʻaaogaina o laau afaina, o le atinaʻeina o fusi faʻatasi e faʻapupulaina. Latou te suitulaga ia i latou na aafia i le cirrhosis, ma faʻamafiesea ai le faʻamaʻi.

Recipes for easing gallstone disease

O maʻa i le gallbladder e oʻo atu ai i le ogaoga o le tiga ma le faʻalavelave faʻafuaseʻi o le tino. E tatau ona faʻaumatia i latou i le fesoasoani a nisi o laau i le taimi e tasi.

E masani ona faʻafefiloi le salu ma le susu. O le muamua laau e faʻaitiitia ai le mumu, ma o le lona lua e avea o se antioxidant. O le vaovao faʻamalosi e aveesea ai toxins mai i luga o le ate ma fesoasoani e toe faʻaola vave. O lenei laau e masani ona faʻaaogaina e faʻamalolo ai faʻamaʻi o le cirrhosis, faʻamalolo ma gallstones.

O togavao e aoga lelei mo tagata gasegase ma cholelithiasis, pe afai e aofia ai i le tuufaatasiga o le susu. Ina ia vave faʻafoʻi se okeni, e mafai ona e faʻaaoga sauniuniga o laʻau o loʻo i lalo:

  1. Koriander, immortelle, mata e tolu-laumei. Faʻatasi i se vaega o le 1 sipunipuni o laʻau i le 300 ml vai (3 lita). E faʻapipiʻi togavao i le fua tutusa. Aʻo leʻi faʻaaogaina le susu, e tatau ona e tuʻuina.
  2. Wormwood, fufulu pepa, yarrow ma le paʻu buckthorn. O ituaiga lisi o laau mai le ate ma le pancreas o loʻo faʻafefiloi foi i tutusa tutusa. I le faʻafefiloi o le susu, e tatau ona e faʻamavaeina. Ona mafai ai lea ona e inu faalua i le aso, 200 ml, sili atu i le vevela o le potu (ae i le taimi lava e tasi e teu ai le susu i totonu o le pusaaisa ina ia aua nei paʻu).

E taua. I le tulaga o cholelithiasis, a uma ona ave le decoction, ona fautuaina lea e taoto i le itu tauagavale ma faʻaaoga se mea faʻavevela i le vaega ua aafia.

Fufulu meaʻai mo le ate

O le faamamaina o le lima o se faʻataʻitaʻiga lea e masani ona faʻaaogaina e faʻaitiitia ai le tiga o tagata mamaʻi i le amataga o le maʻi. O le faamamaina e mafai ona faʻataunuʻuina e le gata o se faʻamaʻi o faʻamaʻi poʻo se vaega o togafitiga, ae faʻapea foi pe a maeʻa avega mamafa i luga ole ate: ave faʻamaʻi, inu popo tele o le ava malosi, meaʻai gaʻo. O le faʻamamaina e mafai ai ona e aveesea toxins ma mea leaga mai le tino lea e faaputuputuina i totonu o itula faigaluega.

A maeʻa le faʻamamaina, e faʻaitiitia le tulaga lamatia o le atiaeina o suiga e le masani ai, ma o le maʻi e amata ona lagona le sili atu ona lelei: e le mafatia o ia i le tiga mai le ate, e masani ona ia faʻaaogaina mea mamafa, ma isi. O le mea moni, e na o na tagata e faia le faamamaina mo le puipuiga. Afai ua maeʻa e le tagata maʻi le faʻagasologa e faʻaitiitia ai le amataina o faʻamaoniga o le faʻamaʻiloga, cirrhosis poʻo isi faʻamaʻi, e le tatau ona alu o ia i se mea masani ma sili atu ona faigata.

Mo le fufuluina, o oloa masani uma (vine, oatmeal), faapea foi ma otaota taʻitasi ma o latou totogifuapauina e faʻaaogaina. O le faʻamamaina e tusa ma se masina. Fautuaga i le taimi o lona faʻatinoga o loʻo faʻamatalaina i lalo.

O le faʻamamaina o le ate, mint ma le plantain, o se decoction o sigilima sana, e faʻaaogaina. O le mea mulimuli e aoga i se taumafataga e faʻatatau i le faʻaitiitia o le faʻaogaina o le inflammatory i le vaega o meaʻai. Nettle (leaves), chicory e talafeagai foi. Faʻatasi ai ma le chicory e le tatau ona faʻaaogaina: i le telē tele, o lenei mea totino e malosi lona malosi ma o loʻo aʻafia ai le tulaga o le faʻalakalame.

Mea faasaina

E le na o vailaau faʻamaʻi, ae o nisi foi laau totō ma laau e afaina ai le ate ma le paʻu. E le gata i lea, e mafai ona latou oʻo atu i le tagata gasegase i meaai i aso taitasi. Ina ia puipuia oe lava mai faalavelave, e tatau ona e iloa le lisi o laau afu ma oloa e le tatau ona faʻaaogaina mo le paʻu o le pani poʻo le ate.

Muamua, ia gauai atu i aloe. O lenei oloa e maua i le tele o kulimi, mea inu, toga o le vao ma faʻamaʻi. O le aloe o le sua e pei o le faʻamalolo, faʻaleleia le tulaga o le paʻu. Ae peitai, e i ai sona aafiaga le lelei i le ate. I le atinaʻeina o faʻamaʻi o le ate poʻo le gastrointestinal tract, o le faʻaaogaina o meainu ma cocktails ma le sua o le aloe e tatau ona lafoaʻia. I le taimi lava lea e tasi, e mafai ona e faʻaogaina mea e faʻalelei ai, ae i le faʻaogaina lelei: aloese mai le tele o le faʻaaoga, aua o le a aafia ai le tino i totonu o le tino ma le paʻu.

O le isi laau e masani ona maua i se mea e masani ai, o le galala. O se vaitau lelei lenei ma se vaifofo a tagata masani mo le faaleleia o le puipuiga. O loʻo faʻamanuia Horseradish i le tele o aano o manu ma iʻa. O lona faʻaaogaina e tatau ona tuʻuina atu i tagata mamaʻi ma le gaioiga o le gaiola, faʻatasi ai ma togafiti leaga o le gastrointestinal tract: vevela malosi e mafua ai le faʻaleagaina o le mucous membranes o le esophagus, mafua ai le faateleina o le mamafa i le ate. I le tulaga aoao, ma le solia o le vaega o meaʻai, ua fautuaina e lafoaia soo se vaitau malolosi. Ae maise lava le mataʻutia e uiga i le faʻaaogaina o le horseradish, o le faʻafeiloaʻi lea i aso malolo o le Tausaga Fou: i le taimi nei, o le tele o meaʻai gaʻo ma le ava e ulu atu i le tino, ma e le manaʻomia ai se avega faaopoopo.

O nisi tagata gasegase e faʻaaogaina togafitiga faʻapitoa e togafitia ai faʻamaʻi tagata. O vailaʻau faʻasoifua masani e manaʻomia ai le faʻaaogaina o mea e pei o le birch buds poʻo le euphorbia. O nei laau toto e afaina ai foi le tulaga o ate o le ate, ma mafua ai ona oti.

Ina ia aua le faʻafeiloaʻi i aʻafiaga o sauniuniga o laʻau, e tatau ona lafoaʻi ni meaʻai i le taimi o togafitiga o le ate ma le paʻu. Aʻo leʻi faʻaaogaina soʻo se togafitiga faʻa-tagata, e tatau lava ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

E le mafai ona e taumafa i le paina i le tele naua. Faatasi ai ma le faʻaaogaina o le sili atu i le 2-3 nusi i le aso, e mafai ona maua ai le va o vaa. Pe a latou konekarate, o totoga uma e pagatia, ae o le ate, o loʻo i ai i se tulaga aʻafia, e maua le tele o mea leaga.

Fautuaga mo le faʻaaogaina o fualaau a tagata

O le faʻamamaina ma le toe faʻaleleia o le ate ma le fesoasoani o laʻau e tatau ona faia i le maeʻa ai o sauniuniga. Ma o le okeni e le mafai ona faʻatuputeleina, e fautuaina e tasi le masina aʻo leʻi amataina le fufuluina, faatasi ai ma le fesoasoani a le togalaau ma le totogia, alu i se meaai faapitoa. O le lisi e le tatau ona aofia ai meaʻai gaʻo, meaai falai, meaʻai vave. E le fautuaina le faʻaaogaina o tele fiber ma le tele o meaʻai suamalie. Afai e te mulimuli i fautuaga nei mo le 2-4 vaiaso aʻo leʻi amataina le faʻamamaina, o le a sili atu le iloa, o le ate ma le pancreas o le a le afaina i le isi togafitiga.

E fautuaina e mulimuli i se taumafataga i taimi o le faʻamamaina. E le mafai ona e inuina le tele o meaʻai inu caffeinated. E matua faasaina le inu ava malosi. Ae o nisi o aganuu e aofia ai le ethanol. Ina ia faʻaitiitia lona aʻafiaga i le ate, e tatau ona faʻaitiitia le fua i se mea maualalo, e le sili atu i le 100 kalama o soʻo se ava malosi poʻo le faʻafefete i aso taitasi. Ma o tagata ei ai le allergy i le ethanol e tatau ona lafoaia atoa le lava malosi.

E sili le lelei o le faia o le faamamaina i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi. Ua lava le logoina o le tagata na te auai i le hepatologist e uiga i le faaaogaina o nisi pili. O le tagata tomai faapitoa o le a le tetee atu i vailaau masani pe afai e saʻo le filifilia o fua. O ia lava o le a fesoasoani i le filifiliga sao o vailaʻau.

Aʻo faʻamamaina le ate i le tele o mea, ua fautuaina e 'ai le oatmeal ma vine. O nei oloa o aso uma e iai se aafiaga lelei i le hepatocides. Ae peitai, o oloa e tatau ona maualuga, o vine e tatau ona lanu enaena ma lanu. O oloa le lelei o le a aafia ai le soifua maloloina ole maʻi.

O le togafitiga faʻatasi ma soʻo se suʻega e le silia le 1 masina. A o faagasolo lenei vaitau, e mafai ona e fesuisuiai lau laau eseese: i le aso e tasi, ave se tasi afu, i luga o le isi - o se pusi eseese. E sili atu ona faigofie le faʻaaogaina o totogifuapauina o loʻo faia i le taimi e tasi. E tele lava ina faʻatau atu i falemaʻi e pei o le teas teas teas. O togafitiga toe faia e mafai ona faʻataunuʻuina muamua e le 3 masina. O le a mafai ona maua se faʻamatalaga iloga o togafitiga pe a maeʻa.

Laʻau faʻamaʻi

O isi meaʻai ma le leai o se faʻaleagaga o le ate, e ui i lea, e taua le malamalama o soʻo se eseesega mai le fua talafeagai e mafai ona oʻo atu ai i se faʻalavelave matuia o le maʻi. Ma pe a teuteu teuteu ma mea laiti ia latou lava, e faigofie lava ona faia se mea sese. Ina ia le faʻatagaina se faʻalavelave poʻo se isi mea sesē, e sili atu le faʻaaogaina o tapenaga o fualaʻau. Latou te afaina ai foi le tino, ae i le taimi lava e tasi e sili atu le lelei nai lo totogi, lea e tatau ona e faʻailoaina oe:

  • faigofie ona faʻaaogaina
  • vave vave
  • tofo lelei
  • le i ai o faʻamalamalamaga manino mo le faʻaaogaina.

I le fesoʻotaʻiga ma nei foliga, e toʻatele e manaʻomia togafitiga faʻamalo i togafitiga a tagata. Lisi o fualaau sili ona lauiloa:

  1. Hepatoprotector Carsil ma Carsil Forte. Faʻatulagaga e faʻamalolo ai faʻamaoniga o le soona inu. E aveeseina ai mea leaga mai le tino e faʻaaoga ai se gaʻo masani o le manogi. O le tau e 350-400 rubles. Aua le faʻaoga mo tamaiti ei lalo o le 5 tausaga.
  2. Liv 52. Faʻatagaina le ate e toe faʻaleleia pe a uma le faʻamalositino. Faʻatonuina le mamanu o le protein ma faʻateleina le faʻafouina. I totonu o le fatu o le fualaau faasaina e sili atu ma le luasefulu vaega taua. O le tau muamua o le fualaau faasaina e 370 rupu.
  3. E manaʻomia le malosi. O le vailaʻau e tele lava ina fuafua i le togafitia o tagata e maua i le ate e mafua mai i le umi o le taumafa ava. Fesoasoani e faʻafou vave ona faʻaleleia lela o le ate, faʻateleina le faʻafouina o le tino i le lumanaʻi.

O nei faʻamaʻiloga e faʻaaogaina e togafitia ai laʻau i le pancreas ma le ate pe a uma ona feutagai ma se fomaʻi. E masani lava e le o se faʻamalologa, ae o se mea e toe faʻafoʻisia ai ma e le mafai ona faʻatoʻilaloina atoatoa le afaina.

Manatua o togafitiga faʻasolosolo ua na o se auala fesoasoani mo le togafitia o faʻamaʻi o le ate ma le pancreas. E mafai ona faʻaaogaina nai lo fomaʻi faʻamalositino, ae o vailaau faʻamaʻi ma vailaau faʻamalosi e tetee atu ai i fualaau e le mafai ona suia.

Aisea tatou te manaomia ai gaʻo mo le ate?

O otaota mo le ate ma le faʻamamaina o togene e masani ona faʻaaogaina mo togafitiga faʻapitoa o le digestive tract, ona e fesootaʻi uma lava i le tasi auala poʻo le isi ma e aafia ai galuega a le tasi. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le gallstone o maʻi ma maʻa i totonu o le vaʻa, ua faʻaititia le malosi o le faamamaina o le tino atoa. E le mafai e le ate ona faʻamaʻosaʻo atoa le tino o hormones, fualaau faasaina, ava malosi, meaai maualalo. O se taunuuga, o nisi o meaʻai e le o aʻafia i totonu o le manaʻoga ona o le leai o le talo.

O le tele o suʻega a tagata e faʻavae i luga o le faʻaaogaina o laʻau e togafitia ai le ate, pancreas ma le gall - o nei okeni e tele fesoʻotaʻi.

O sini autu o le faʻaaogaina o laʻau e aoga i le ate:

  • faamalologa lautele o le tino, faʻamalologa o mea leaga,
  • fufulu le ate o toxins, faatutumu o mea oona, maa,
  • toe faʻaleleia o le gaioiga galue o le vaega atoa o meaʻai,
  • puipuiga o le matua o le tino, o foliga vaaia o le mama o le tino o le biliary system, intestines e tetee atu i le talaaga o le faapaleniina o le talo ma le mimilo tumau,
  • faateleina le gaioiolosi gaioiga,
  • faaleleia o paʻu, lauulu, fao,
  • faamalosia o le puipuiga, faateleina le mafai gafatia o le tino ma le gafatia galue,
  • puipuiga o le atinaʻeina o faʻamaʻi o le ate, galu, leodenum ma isi totoga o loʻo aʻafia i le gasegase.

O le ate o loʻo i ai se sao taua i le galuega a le tino atoa. E le na o le tuueseina o toxins, allergens ma mea oona, aveese le toega o vailaʻau, hormones, ae maua ai foi mea uma i le malosi talafeagai. O le tele o faʻamaʻi tuga (cirrhosis, kanesa) e tupu saʻo ona o le le mautonu o galuega o le ate ona o le leaga o masaniga, tagofia o vailaʻau, le lelei o taumafa ma le faʻaogaina o meaʻai. Ma pe a maeʻa, o le galuega a isi totoga ua leiloa foi: o le manava, duodenum, o le gaʻo.

E faʻafefea ona fufulu le ate i vao

E faʻafefea ona fufulu le ate i laʻau ma e le afaina i le ola maloloina? A uma mea uma, o laau e mafai ona sili atu ona matautia, aemaise i le i ai o maʻa. Ma e le o laau uma mo le ate ma le oona e faʻaaogaina mo nisi faʻamaʻi. I lenei mataupu, e taua le aua le faanatinati ma ia malamalama lelei. I le faaopoopo atu i ai, e le mafai ona e ave ma amata ona ave ni mea teuteu poʻo ni mea e maua mai i le ate, pancreas poʻo talo - muamua e te manaʻomia e sauniuni lelei mo le faʻamamaina.

Sauniuniga mo le faʻaoʻoina o le ate

Ae e te leʻi amata faʻaaogaina laau e fufulu ai ma faʻamama le ate i le fale mai toxins ma maa, sauniuni lelei mo lenei mea (i le 2-3 aso):

  • Faʻamama lou manava i le gasegase poʻo le ita i totonu o ni nai aso. Faʻasalaga, toxins aveese mai le ate o loʻo aʻafia e puipui o le intestinal, ma mafua ai ona sili atu ona inuina o le tino.
  • Amata se meaai e maualalo i gaʻo manu, faʻasaina atoatoa o le ava, ulaula ma taumafa mamafa. O le ava malosi e le tatau ona faʻauluina i totonu o le masina talu ona faʻaaoga fualaau e faʻaleleia ai le ate.
  • Tetee mai le gaioiga faaletino. Soo se faaputuga o laau afu mo le ate e aafia ai le gallbladder, ducts, ma totoga lata ane. Ma o le malosi tele o aʻoaʻoga, aemaise lava le osooso, aʻea luga o mauga e mafai, faasaga i le tala o le faateleina o le vevela o le talo, faʻaosoosoina se ala maoaʻe o maʻa ma le atinaʻe o colic.

O le a le taimi sili e faʻamamā ai?

E fautuaina le faamamaina o le ate i le maea ai o le solia o le taumafataga, pe a 'ai e se tagata meaʻai gaʻo, ulaula meaʻai, faʻafefe ma amata ona lagona le le fiafia. E mafai ona faʻaalia mai le vaivai e ala i vaivaiga, leaga le paʻu o le paʻu, maualalo le gaosiga o le faiʻai.

O a taunuuga

O le faʻaaogaina o meaʻai mo le fufulu o le ate e mafai ai ona e maua taunuuga nei:

  • faaleleia atili
  • faateleina le lelei
  • faaitiitia le aofaʻi o faʻamaʻi pipisi, e aofia ai le kanesa ma isi vailaau faʻamaʻi pipisi o le tino,
  • toe faʻaleleia le moe masani ma le manuia lautele,
  • faateleina le gaioiga o le faʻaopoopoga o mea,
  • e taofia le faagasologa o le soifua matua o le tino.

O le fufuluina lelei o le faamamaina o le ate o le ate mai le paʻu o talo, laʻititi laʻititi, siaki, ma le tuʻuina atu o vailaʻau ma hormones. Ma o lenei mea e faʻapupulaina ai le gaioiga o le tino, lea ei ai sona aʻafiaga, e aofia ai le soifua lelei o le tagata.

O aʻau e mafai ona faʻaaoga e faʻaleleia ma faʻamama ai le ate

O a laʻau e faʻamamaina ai le ate ma faʻamalolo ai le mea oona? O mea nei e sili ona aoga ma taʻutaʻua e sili ona talisapaia e fomaʻi masani faʻapitoa masani:

  • susu susu
  • rose lapisi
  • suauu sana
  • yarrow.

O nei laau, infusions ma decoctions e masani ona saunia, lea e ave i le 2-4 vaiaso. A maeʻa ona e malolo mo le tele o masina. I lalo e mafai ona e maua se laulau e lisiina ai aafiaga aoga o laʻau masani mo le ate. Ia suʻesuʻe ma le faʻaeteete le faʻasaʻoina mo le faʻaaogaina o laau. O le tele o laʻau e le mafai ona faʻaaogaina ma se faʻaogaina o le thrombosis.

O le faʻaaogaina o laau afu e fufulu ai le ate e faʻasaina aʻo maitaga male taimi o susu. E le gata i lea, aua le faʻaaogaina laau totino ma mea faʻapitoa i maʻi gallstone.

O se laulau faʻatasi ai ma meatotino aoga o laʻau aoga e sili ona lauiloa i le ate ma le faʻasaʻo.

Toto le igoaFaʻasologa o lou limaContraindications
Milu vaoFaʻamaʻo le ate, fesoasoani e toe faʻafoʻi ona selaO le cholecystitis, o le cirrhosis, epilepsy, o le pancreatitis, o le gastroesophageal reflux, pregnancy
TogalaauFaʻamāina fatugaʻo, ate, gall vevela, faʻamalosi le peleFaʻaopoopoga o faʻamaʻi gasegase, faʻaleagaina o le mucosa gastrointestinal, thrombophlebitis, maʻitaga
Fuga o le uaFaʻamaʻoti faʻamaʻi ma toxins, faʻamaʻo le ate o mea faʻaleagaina, faʻalavelaveina le tupu aʻe o maʻi oona i totonu o le vaega o meaʻaiTigāina o le toto coagulation, thrombophlebitis, maʻitaga
YarrowO loʻo i ai sona aafiaga faʻateleina, e faʻaosofia ai le ate, faʻaleleia ai le tafe o le talo, faʻaleagaina le mucosa gastrointestinalFaʻateleina le tui toto, faʻatusa i le thrombosis, maitaga

E faʻatagaina le tuʻufaʻatasia o lauʻau, faʻapipiʻi totogifuapauina mai ia i latou. Ae e sili atu ona lelei ile fatuga tasi. Afai ei ai ni faʻamaʻi masani o faʻamalositino, aua e te faʻavalevalea e faʻataʻitaʻi faʻamalositino muamua aʻo lei fufulu le ate ma laau. Faʻasalaga tele, e faia i le dyskinesia, faʻalogoina o le talo, faʻateleina le malosi o le manava.

Yarrow

Yarrow o se vaovao mo le togafitia o le ate ma le pancreas. O loʻo i ai i le laau ni mea faʻamalosi e fesoasoani e taofia ai le tuputupu ae o siama e faasaga i le tulaga o le faʻamaʻiina o le talo ma le mumu o le parenchyma. Yarrow e mafai ai ona e faʻaleleiina le polokalama o le biliary, ae faʻamamaina foi fatugaʻo, aua o loʻo i ai sona aafiaga agamalu laiti.

E fautuaina mo le faʻaaogaina o le aʻoga e sauniuni ai se fala. E te manaʻomia se sipuni sipuni o vao vao mo se ipu vai inu. Tuu le oloa mo le 30 minute, ona e togi lea ma e mafai ona inu i sina sipuni i le aso atoa.

Matou te ofoina atu e matamata i se vitio. O le fua mo le aoina o le phyto mo le faʻaleleia o le ate ua fautuaina mai e le phytotherapist, sui faatonu o le Inisetiute o le Phytotherapy, polofesa fesoasoani o le phytotherapy i le RUDN University Elena Vladimirovna Korsun. O le fua mo le faʻaleleia atili o metabolic processes i totonu o le ate, toe faʻafoʻisia uma ai ana galuega sili ona taua, aveesea le mumū o le gallbladder, ole pele ma le pancreas.

Laʻau matautia mo le ate

E le o laau uma e maloloina. O loʻo i ai ni afu e iai aʻafiaga, aemaise lava pe a oʻo i le tele o tui. E i ai ni mea matautia ma matautia mo le ate. O le toʻatele oi latou e leai se aʻafiaga, ae o le tasi itu poʻo le isi e le afaina ai le tafe toto poʻo le fua o le faafouina o le hepatocyte.

Vaʻaia faʻamalosi mo le ate ma le paʻu:

  • coltsfoot: faʻaumatia lela o le ate, faʻaleleia le atinaʻeina o le maualuga o le toto maualuga, cirrhosis, carcinoma - kanesa,
  • Senna: o loʻo i ai anthraquinone, lea e faʻaumatia ai le hepatocytes, e oʻo atu ai i le necrosis,
  • Comfrey: mafua ai le fausia o foci o le cirrhosis, faʻamalosia le faʻalauteleina o veins e fafagaina ai le ate, ona mafua ai le sui o hepatocytes i le mea e fesoʻotaʻi ai, ma e mafai ona faʻaosoina ai le tupu aʻe o maʻi mumusu.

A faʻaaogaina nei togalaau, aemaise lava aʻoga umi, ia faʻaeteete. E mafai ona faʻaaogaina i togafitiga o isi totoga, ae o le ate e matua mafatia lava. Aʻo leʻi faʻaaogaina soʻo se laau totō, e fautuaina e faʻatalanoa se fomaʻi, e aoina mai le tele o faʻamatalaga e uiga i faʻamaʻi ma faʻasaga. O togavao, e ui lava i lo latou natura, e mafai ona i ai se aafiaga moni. O suʻe filifilia lelei e mafai ona fesoasoani i le faʻamālōlōina o le ate ma totoga uma o le vaega o le digestive.

Matou te ofoina atu ia te oe e matamata i se vitio e uiga i le togafiti o le susu.

Pancreatic sauerkraut

E le fautuaina le sauerkraut mo le tino pancreatiti, ona e faʻafefe ai le membrane mucous ma faʻalauteleina ai le motumotu. E na ona mafai ona 'ai i le masani ole pancreatitis i le faʻamagaloina (taoina pe palu, 1 tbsp. 1 taimi i le vaiaso, ae leʻo luga o se manava leʻo). Toe maua mai o le pancreatic Gland faalauiloa le sua mai le sauerkraut. Ua faaalia e ave 1-2 tbsp. l ao leʻi faia taumafa 4-5 taimi i le aso. Talosaga o le talosaga: 2 vaiaso.

Ina ia foia faafitauli i le ate, faʻaaoga se faʻalauga o le rose. Ua saunia e pei ona taua i lalo:

  1. Laʻau susulu fou (1 tbsp L.) Ua pasi atu i se mea e fai ai meaʻai ma sasaa 2 ipu vai inu.
  2. Latou te tuʻuina i totonu o le vai taele mo le 20 minute.
  3. Faʻaosooso mo le afa itula ma faamama.

Lisi le kuka e ave le afa afa i le aso mo le masina.

O a tau toto i le fale talavai?

O otaota e mafai ona faʻaaogaina e le gata i tagata taʻitoʻatasi, ae faʻapea foi i le tulaga o totogifuapauina na saunia i le falemaʻi. O nisi nei o:

  • Evalar Bio mo le ate - faʻamaonia le ate ma o loʻo i ai se aafiaga agavaʻa malie. O le tuufaatasiga o le togalaau e aofia ai le chamomile, calendula, mimiti, yarrow, rosemary ma le tansy. Tau: 170 rubles (20 taga mama o le 1.5 g i le tasi).
  • Aoina o laʻau "Elan"Mo le pancreas - o loʻo i ai ona aʻafiaga ma le faʻaleagaina o aʻafiaga i luga o le manava ma le pancreas. O le tuufaatasiga o le aoina e aofia ai le mint, le St. John's wort, chamomile ma salu. Tau: 90 rubles (40 g).
  • Palu monastic mo le ate - O loʻo i ai se mea e tetee ai, faʻafefe ma faʻasalaga. O le tuufaatasiga o le phytosborne e aofia ai dogrose, chamomile, tautotogo, calendula, immortelle, mint, stigmas ma sana togalaau. Tau: 310 rubles (80 g).
  • Laʻau faʻamaina "Pancreafit" mo le togafitiga o ituaiga o pancreatitis ma gasegase masani - o loʻo i ai ona aʻafiaga faʻamaʻi, choleretic ma le immunomodulatory effects. O le tuufaatasiga e aofia ai le wormwood, Ierusalema artichoke flowers, vineberry shoots, flax seeds, yarrow, St. John's wort ma isi. Tau: 60 rubles (20 taga mama).

O faʻalapotopotoga uma o togalaau e fautuaina ina ia faia e tusa ai ma faatonuga o loʻo tuʻuina atu i le vailaʻau.

Togafitiga o le ate ma le pancreas e tatau ona atoatoa ma e tatau ona vaavaaia e se fomaʻi.E pei o togafitiga, togafitiga o vailaau ma vailaau mo togafitiga o fualaau aina, o loo faaaogaina i se auala faapitoa (i tulaga taitasi, ese). Afai o le a togafitia le faʻafitauli (faʻaleagaina le faʻamaʻi, faʻagasologa o faʻamaoniga, ma isi mea), e tatau ona faʻagata le faʻaaogaina o tupe ma faʻatalanoa se tagata gastroenterologist poʻo le fomaʻi.

Tuua Lau Faamatalaga