E faʻafefea ona faʻaipoipo ma ave se pa puipui mo pancreatitis

I le Latina, o le tusi e taʻua o le Agrimonia eupatorium. O tagata Slavic na latou tuuina atu lenei laau e mafai ona malamalama i lona malosi: e fasefulu-fulu (mai le fasefulu fomaʻi), vao vao, vao vao o le Eleni, alofa masani alofa, burdock, male male, lice, gliveushka, vao gala, agrimony, apple-grass, burdock, leprechaun .

O le kulimi suamalie o le laau


O se fuainumera tele o mea aoga na maua i le laau. O lona tuufaatasiga ua faatamaoaigaina:

  • vitamini B, K,
  • zinc, chromium, manganese, uʻamea, nickel, strontium,
  • meaola ma gaʻo
  • o suauu taua
  • flavonoids
  • moe
  • Saponins
  • alkaloids
  • filifili
  • tiga
  • catechins
  • tannins
  • kulupu
  • phytosterol.

Faafetai i le taua tele o mea aoga, ua iloa e tagata o le aniani ua taua o se panacea mo toetoe o faʻamaʻi uma lava.

Le faʻaalia o mea tau vailaau


E i ai le aoga o Arbor i le toetoe o totoga uma ma gaioiga i le tino:

  1. Faʻafesoʻotaʻi faiga faʻapitoa, e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le faʻamalosia.
  2. Faʻamālōlō le faʻavave.
  3. Faʻaleleia le toto coagulability, faʻamamaina mai mea leaga.
  4. Faaitiitia le mafai ona gafatia.
  5. Faʻaitiitia le ogaoga o gasegase o le tino.
  6. E taofia ai le taua o gasegase pathogenic ma anufe.
  7. Faʻamalosia le tuʻuina atu o le afu, urine ma le talo.
  8. Soothes, faʻamaonia le moe.
  9. Fesoasoani i le maualalo o le toto.
  10. Faʻaavanoa le faʻamaʻalogaina o le pipili i le tulaga o le mumū o le alamaʻi.
  11. E faʻamalosi ai le fatu ma le toto toto.
  12. Faʻaauau le puipuiga o le tino.
  13. Faʻaleleia le faʻafefeteina ma le metabolism.
  14. Faʻavasegaina le microflora intestinal.
  15. Puipuia le ate mai aʻafiaga o toxins.
  16. Fesoasoani e faʻamamā le tino o toxins, toxins ma isi mea leaga.
  17. Faʻamaʻosaʻo le gaosiga o le enzymatic o le pancreas.
  18. Faʻafouina paleni vai-masima.
  19. Faʻateleina le faʻamalolo manuʻa.
  20. Le aoga aoga i luga o le paʻu, faʻamaʻaina, fesoasoani e aʻafia siama, suauʻu, pustules.

I le silasila i le tele o lisi o mea tau vailaau, o le togavao e faʻaaogaina faʻapitoa e le gata i vailaau faʻapitoa, ae o se vaega foi o le tele o vailaʻau ma vailaʻau.

Pe a faasaina le talia o se toe


Faʻaaogaina ma se reposhka e faʻaseseina mo le faʻaaogaina i:

  1. Faʻalepalega patino i le laau.
  2. Agavaʻa i le thrombosis.
  3. Faʻateleina le tui toto.
  4. Malosiaga ogaoga.
  5. Faʻalavelaveina o le vaʻaia biliary.
  6. Faʻailogaina.
  7. Vaʻaia o faʻamaʻi o le faʻaogaina o meaʻai (ulia, gastritis, pancreatitis, cholecystitis, ma isi).
  8. Vaʻavaaia o faʻamaʻi o gaioiga o le biliary ma le urinary.
  9. O le i ai o fatu fatugaʻo, urinary ma gall sladder.

O fafine maʻitaga ma tamaiti e oʻo atu i le 12 tausaga le matutua e le tatau ona latou faʻaaogaina se faʻataʻitaʻiga ma sauniuniga e faʻavae i totonu. O ia gasegase, pe a manaʻomia, e mafai ona faʻataʻitaʻiina togafitiga faʻatasi ma se fomaʻi. Ae i fafo atu, e mafai ona e faʻaaoga teuteuga ma suauu mai le reposhka mo tamaitai ma tamaiti maʻitaga.

O le laau e faʻaleleia ai le gafatia o le toto e faʻatautaia, o le mea lea, faatasi ai ma se uiga e faʻapipiʻi ai le toto, o le faʻaaogaina o lenei oloa e lamatia ai le ola.

Faʻaiʻuga

Faatasi ai ma le le faapalepale faaletagata lava ia, o le faʻaaogaina o se laau e mafai ona taʻitaʻia ai le atinaʻeina o faʻamaʻi o le tino, lea e faʻaalia ai i latou i le tulaga o:

O le le faapalepale i vaega o le vaovao, o lona faʻaaogaina i soʻo tele po o le umi foʻi, o le muʻamuʻa o le meaʻai e mafai ona oʻo atu i le atinaʻeina o le gastrointestinal disorders:

  • taʻavale
  • vili
  • afaina
  • faʻaleleia le faʻaaogaina o kesi,
  • nofoa faʻanoanoa
  • toso
  • suauʻu.

O le mea faigaluega ua i ai se faʻaogaina o le diuretic ma le choleretic. O lona faʻaaogaina i le mumū tele o le urinary ma le biliary o le a faʻaleagaina ai le tulaga o le maʻi. Afai ei ai maʻa o le tele poʻo le telē tele o nei totoga, o le taliaina o le pulupili e mafai ona faʻaosoosoina ai le latou gaioiga, lea o le a mafua ai le ogaoga o tiga, e mafai ona taʻitaʻia ai le auala.

O le faʻaogaina o togafitiga faʻatoʻaga mo le faʻasalalauga e ono mafua ai se faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le toto.

I le faamagaloga

Repeshka ma pancreatitis i le tulaga o le faʻamagaloga, faʻapea foʻi ma le faʻagasologa masani o le maʻi, ei ai sona aoga aoga i luga o le meaʻai ma meaʻai ma fesoasoani e toe faʻafoʻi le pancreas. O lenei faʻataʻitaʻiga o loʻo faʻamatalaina e vaega nei o le laau:

  1. Faʻalauteleina le toomaga o le faʻaogaina o mea leaga, e puipuia ai lo latou faʻavavevave.
  2. Faʻaleagaina meaola faʻapitoa, anufe.
  3. Faamama le tino o toxins ma toxins.
  4. E faʻaosoina ai le faagasologa o le faʻapalaina ma le metabolism.
  5. Faʻafouina le gaosiga o le elekene, lea e taua tele mo faʻafitauli o le pancreatitis ma le toilalo o okeni.
  6. E faʻamalosia ai le tafe o le talo, lea e fesoasoani e faafaigofie ai le auala o fualaau oona mai le pancreas i totonu o le manava.
  7. Faʻaleleia le faʻamālōlōina o mea ua faaleagaina.
  8. Faʻavasega le paleni masima-masima.
  9. Faʻaitiitia le cholesterol.

O le talia o le radix e fesoasoani i le toe faʻafoʻiina o le tino o le pancreatic tissue, faʻamaonia ona gafatia galue ma faʻaitiitia ai aʻafiaga o le toe faʻafoʻi o le faʻamaʻi o le maʻi.

E faʻafefea ona inu le oncology i le pancreatitis, e fautuaina i tulaga taʻitasi e faʻatalanoa se fomaʻi. E tusa ai ma fautuaga lautele, e tatau ona e amata ave le fualaau faasaina muamua nai lo le tasi ma le afa i le lua masina pe a uma le toomaga o se osofaiga a pancreatitis.

Fua mo togafitiga faafomaʻi


Repeshka i le laasaga o le faʻamagaloga, faʻapea foi ma le mumū faifaipea o le pancreas, e mafai ona faʻaaoga i le ituaiga o teas, decoctions, infusions, ma faʻaaoga foi e saunia ai totogifuapauina.

Ina ia tofotofoina le tino o le tino i le laau, o le muamua muamua o tootoo o meaʻai o le vao e tatau ona itiiti (leai se sili atu i le tasi le sipunati o decoction poo tii).

Liligi le afa o le sipuniti o vao mamago ma le 300 ml o vai inu. Ufiufi le ipu i se tapuni poʻo se saula ma tuʻu ese mo le 15 minute. A maeʻa le inu, faʻalavelave. A mafanafana le la, faʻaopoopo le ½ teaspoon o le meli i ai. Inu i le aso atoa i le lua e oʻo lava ile atigi. E fautuaina le inu e inu le mafanafana i le 20 minute ao lei faia se taumafataga.

Laʻau teuteu

Tolu laulau pati o le vao mamago, po o le fa fou, sasaaina le afa o le lita o vai inu. Tuu le atigipusa mo le 15 minute i totonu o se vai taʻele. A maeʻa le mafanafana, faʻalavelave. O le fua o le fualaau faasaina e tatau ona faaopoopo i le muamua o le vai ua tunu.

Inu tasi le tolu ipu i le afa itula ao lei faia taumafataga, tolu taimi i le aso. Taofi le inu i totonu o le pusaaisa mo le sili atu ma le tolu aso.

Decoction o aʻa

Ina ia puipuia le faʻamaʻiina o le pancreatitis ma le kanesa o le pancreatic, e aoga tele le inu o se teuteuga mai le aʻa o le pala. Ina ia saunia, e tatau ona e sasaa se sipuni sipuni o aʻa laau totō i totonu o le 300 ml o vai kuka. Tuu le vailaʻau i totonu o le vai taʻele ma faʻafefe mo le afa itula ile vevela vevela. A maeʻa le taimi atofaina, aveese mai le vai faʻaʻeleʻele, tuu ese i se mea pogisa mo le 10 minute e faʻasolo. A maeʻa le filiga.

O le pancreatitis decoction e faʻatau faatolu i le aso, tasi le tolu ipu i le 15 minute ao lei faia se taumafataga.

O le aʻa o le pulupulu e tatau ona nutimomoia i le paʻu o le paʻu. Tolu taimi i le aso, faʻaaoga le tasi vaetolu o le sipuni o le paʻu. O le fualaau faasaina ua solo i lalo i le 100 ml o vai inu vevela.

O lenei meafaigaluega e faʻapupulaina ai le faʻamalolo o mea e faʻaleagaina ai le tino, faʻamalosia ai le puipuiga o le tino, faʻaitiitia le lamatiaga o le kanesa.

Ina ia saunia le fusi, oe manaʻomia le sefulu kalama o laulaʻau ma le sefulu kalama o fugalaau totō mo le 700 ml o le vai inu. Kuni le pusa faʻaofuofu faʻatasi ma se tapuni, afifi faʻatasi ma se solo solo ma tuu i se nofoaga pogisa mo le faʻamalosi. A maeʻa le itula, faʻaaoga le fualaau faasaina.

Inu tasi le tolu ipu ile tolu aso i le aso 15 minute aʻo lei faia se taumafataga.

Ina ia taofi le faʻaogaina o le mu, toe faʻafoʻi le gaoioiga o le enzyme o le pancreas, resitara vaega o le fulafula o le okeni, e mafai ona e faʻaaogaina se atinaʻe ma le faʻaopoopoga o vailaʻau togafitiga:

  • mite
  • fasi laauainana
  • manogi
  • laupepa ma fugalaau
  • yarrow
  • chamomile fugalaau
  • Sushnitsa
  • laʻau aʻa.

O laʻau uma e tatau ona ave i se aofaiga e tutusa ma le siʻuni sipuni. Faʻafefiloi mea lelei ma tuʻu i totonu o se atigipusa pusa po o se ato, faʻatau i se nofoaga matutu. Afai ei ai se tali atu i se mea faapitoa, e sili atu le faʻaesea.

Ina ia saunia le fusi, e tatau ona e liligi atu ni sipuni se tolu o le aoina i totonu o se vevela ma sasaa le afa lita o vai inu. Ona tapuni loa lea o le fagu, tuu ese mo le fitu itula i se nofoaga pogisa mo le afaina. A maeʻa le taimi atofaina, ua maeʻa, faʻalavelave. Inu le tasi ipu tolu o le vai e tolu taimi i le aso.

Patient Reviews


Valery: Na ia tago i le phytotea e faavae i luga o se repeshka i luga o le fautuaga a se gastroenterologist. Na faatonuina e le fomaʻi le fualaau i le lua masina talu ona togafitia le maʻi pancreatitis ina ia mafai ai ona faʻamaonia le lomiina o meaai, faʻaleleia le galuega faalilolilo o le pancreas ma faʻafoʻi le ate i le maeʻa ai o togafitiga faʻamaʻi ma vailaʻau. Ina ua mavae vaiaso e lua o le masani ona faaaoga, sa ou lagona lelei lava. O le taalili ma le lagona o le vaivai i totonu o le manava ua le toe faalavelaveina, ua faaleleia le fiaai.

Olga: Na faatonuina aʻu teuteu mai le aʻa o le pala e faaleleia ai le vevela o le talo ma puipuia ai le atinaʻe o pancreatitis. O le mutia e fesoasoani tele i le faʻaleleia o le 'ailaina ma le metabolism, o loʻo i ai se faʻamalosi lelei, o le faʻataʻitaʻiga. I se faaopoopoga, i se tasi o mekasini na ou faitau ai o lotions mai le repeshka faamama lelei le paʻu. Sa tonu ia te au e faataitai ma na ou talitonu lava i lenei mea. O le taofiofi o le paʻu i aso uma ma se teuteuga o le mutia na fesoasoani ia te aʻu e aveese ai le lanu uliuli i luga o oʻu mata ma vaapiapi ai au pito.

Dmitry: A mavae le tolu vaiaso o inu le lauti, na mafai ona ou faʻaumatia atoa le tui o le intestinal dysbiosis. E matua fiafia lava i lenei mea faigaluega. Sa ou le maua ni mea leaga.

Masha: Na 'ou inu i le fomaʻi i le avea ai o se tagata faʻamaʻi pipisi i le maeʻa ai o fualaau faʻamaʻi e puipuia ai le ate mai toxins ma aveese vave ai mai le tino. O le mutia sa avea o se vailaʻau lelei, diaphoretic, ma le lelei o le galuega. E leʻi i ai ni uiga leaga.

  • Le faʻaaogaina o se pili mo le monastery mo togafitiga o pancreatitis

O le a e maofa pe vave vave ona tupu le maʻi. Faʻaeteete i le pancreas! E sili atu ma le 10,000 tagata ua matauina se tulaga lelei o le alualu i luma i lo latou soifua maloloina e ala i le inu i le taeao ...

Recipes mo togafitiga o pancreatitis i le fale faatasi ai ma togafitiga faa-tagata

O meaalofa o le natura ei ai lona aafiaga lelei. Ae ui i lea, e le pei o laupepa, latou te le vave gaoioi, ae faasolosolo malie - i luga o se faʻatupeina

O aʻau e faʻatagaina ma faasaina ona faʻaoga mo pancreatitis o ituaiga eseese

O tapenapenaga o togalaau, teas ma infusions fesoasoani e taofia ai le mumusu, gaioiga masani, fesoasoani i le toefuataiga o le tino, le faatulagaina lelei o lana galuega

Fennel togafitiga mo pancreatitis ma cholecystitis

E i ai le aoga tele o le Fennel i le vaega o meaʻai, e fesoasoani i le faʻasaʻoina o faiga faʻafefete ma mea faʻafefe.

E mafai ona maua ni tupe e faʻavae i luga o le tina ma le pancreatitis

Talu ai ona o le pancreatitis e faʻatasi ma le faʻavaivaia, masani ona toe faʻalavelave, o le faaaogaina o fualaau oona o le a fesoasoani e faʻaitiitia le mamafa o le tiga e aunoa ma le faaaogaina o fualaau.

Na faatonuina au i le teuteu mai le fuosaka e toe faʻaleleia ai le ate ma le paʻu pe a uma togafitiga o le pancreatite. Fofo lelei. E faʻamaopoopoina le gaogaina, fufulu le tino o toxins ma toxins, ma faʻamaopoopoina le gaioiga o le intestinal.

Sa ou inu lauti tipolo "Togi" e faʻasaʻo ai le tafe o le talo. O le vailaʻau faʻamaoni e iai le aoga aoga ma le urinary effect. Ou te leʻi mauaina se itu e aʻafia ai.

O le a le repampka

I Aokuso-Setema, o fugalaau e tutusa ma foliga laiti ma fugalaau lanu samasama ma fualaau suamalie e mafai ona vaaia i soo se mea i itu, laufanua, fiafia, slopes, ma auvai o sisifo o Rusia ma North Caucasus. O le laau e oʻo i le maualuga e oʻo atu i le 120 cm, e i ai sona vaʻaiga mataʻutia, e tele laʻau lanumeamata lanumeamata lanu meamata i lalo ifo. O se togafiti togafitiga lenei, lea ua leva ona faʻaaogaina e fomaʻi, ma ua manumalo i le asō le talitonuga o vailaau faʻaleaganuʻu.

E leai se manogi o le Repeshka, o se manogi vaivai e manogi lelei e tosina ai pi. O mea teuteu o le teuteu e faʻafefeteina ai le faʻaleagaina o meaʻai, faʻafefeteina ai le manaʻo, fesoasoani mai le manava, ma le faʻamaʻiina o le talo ma le biliary colic. E faʻaaogaina le Repeshka mo faʻamaʻi faʻafitauli o le mafaufau o le faʻaʻa, oʻoʻo tautala, faʻasaʻo, ate, manava. Agrimonia eupatorium e mafai ona faia i ituaiga e sefulu, e ui lava e lua ituaiga o vailaʻau faʻasolosolo e faʻaaogaina i vailaau faʻasaina:

  1. Repeshka masani poʻo le fale talavai.
  2. O le pulupulu e lauulu. I foliga vaaia e tutusa ma le meaola muamua, ae iloa e tagata suʻesuʻe le eseesega.

Vaovao mo togafitiga faafomaʻi e seleseleina aʻo lei fuaina i masina muamua o le taumafanafana. O le laau atoa ma laulaau e tatau ona tipi, ae le o lalo o le aʻa, ae ia tuu le 10 cm o le ogaumu i luga o le eleele. E talanoa foi tagata faitaaga e uiga i aoga o aʻa o le reposhka, lea e tatau ona eliina pe a uma ona fua le laau. O le repeshka mutia vao, faʻapipiʻi i laʻau po o le tuʻuina i le ea i le vevela e le silia ma le 40 tikeri. O aʻa e fufulu muamua, e mafai ona faʻamago i le vevela o le 60 tikeri. E mafai ona teuina ni meaʻai vevela mo le lua tausaga i totonu o pepa poʻo ni atigipusa laupapa.

O mea faʻamalolo o le repeshka

Agrimony o loʻo i ai le tele o vailaʻau aoga e faʻamaonia ai le faʻamalolo o meatotino o se repeshka:

  1. Tannins. Puipui tino o le tino mai vailaʻau, siama, mea e faʻaaogaina e ala i le faia o se ata o meaola i luga o le tino o vaʻa, vaʻa vaapiapi, faʻamalosia capillaries.
  2. Ole suāsusu taua. Latou te gaoioi ma le faʻaoʻo i le ogatotonu o le tino, faʻafetai atu ia i latou, ua faʻafouina le faiga o tulafono faatonutonu a le tino, o le faʻaaogaina o vaʻalele, ma le motusisi gastrointestinal ua faʻaleleia.
  3. Flavonoids. Latou te manaʻomia mo le fesoʻotaiga, le fausia o cartilage, le faʻamalosia o puipui o toto toto, o le tau faasaga i faʻasalaga saoloto, ma le puipuia o le mailei o capillaries.
  4. Tigā. Latou te manaʻomia mo le faʻamautuina o metabolic processes, faʻaleleia le gaonaina, toe faʻafouina le malosi i vaivaiga, vaivai, leai se malosi, e faʻamalosi ai le tino puipuia.
  5. Coumarins. O vailaʻau e aoga i le oncology e faʻagesegese ai le alualu i luma o le kanesa, faʻaleleia le faagasologa o le hematopoiesis, faʻagesegese le faʻasaina toto, puipuia le thrombosis.
  6. Saponins. E taua mo le gaosia o hormones o feusuaiga, faʻamaʻalogaina o le pipisi mai le bronchi, puipuiga o le kanesa, tulafono faatonutonu o le masima-masima metabolism.
  7. Alkaloids. Le faʻaleleia o le faagasologa o hemopoiesis, le faʻasologa o le hemoglobin, e faʻaitiitia ai le toto, faʻamalo le toto, e fesoasoani i le tiga.
  8. Slime. Mo faʻamaʻi faʻamaʻi ma aveese faʻamaʻi.
  9. Gaʻo gaʻo - auai i le faia o skeleton cells, faʻamaonia faiga faʻavae.
  10. Organic acids. Faʻaaoga mo mea fesoʻotaʻi, toto toto, sooga, faʻavae toto.
  11. Phytosterol - faʻaitiitia le cholesterol o le toto, toe faʻafouina galuega masani o le faʻamalositino, faʻaleleia le gaosia o hormones, faʻaseseina ai aʻafiaga o mea oona, faʻamalosia le faʻaogaina o le tino, faʻamaonia le gaioiga o le loto.
  12. Choline. Mea aoga mo le mafaufau, faʻaogaina o le tino, galuega o le ate, faʻaleleia o le mafaufau, faʻasologaina o le inisalini i totonu o le toto.
  13. Omea - e faʻafoe ai le toe faʻafoʻiina o mea, e puipuia ai le atinaʻe o le kanesa, e faʻamalosia ai le faia o toto, o se mea aoga mo ponaivi.
  14. O isi vailaau: zinc, iron, vanadium, nickel, chromium, manganese, strontium, vitamini B (mo lauulu, mo fao, mo le paʻu o le paʻu).

Loto masani - aoga aoga ma faʻasolega e lauiloa. O se lisi lenei o le muamua:

  • diuretic
  • filifili
  • tonic
  • anti-rheumatic
  • antimicrobial
  • toe faʻaleleia
  • antibacterial
  • antiparasitic
  • e le mautonu
  • antioxyidant
  • maualuga
  • antispasmodic,
  • vaʻalele
  • tagata faʻamoemoe
  • faʻatau
  • astringent
  • antiallergic,
  • faamamaina o toto.

O le mea moni lava o se paseka o se panacea mo faʻamaʻi fasefulu; e le o se mea leai se igoa o tagata mo lenei vailaʻau faʻamaʻi. E mafai ona lelei le aveeseina o le manava, faʻaleagaina le mumu, faʻaitiitia le tafe o le talo, faʻalelei le neura, faʻaitiitia le toto maualuga, faʻamafanafanaina le fatu, maualalo le cholesterol, faʻaitiitia le tiga, fesoasoani e faʻamalolo masima ma aveeseina, toe faʻaleleia galuega o le ate, aveese le oneone mai le gall, , faatasi ai ma le leai o se faʻamaʻi, vagana ai:

  • hypersensitivity ma allergies i le reposhka,
  • faanaunauga i lagona,
  • saoasaoa vave o le toto,
  • uila le faʻalavelave,
  • toto toto
  • manatu faʻapitoa.

O Arbor e masani ona faʻaaogaina togafitiga faʻamaʻi o le hepatic (cirrhosis, hepatitis, cholecystitis) ma le pancreas. Faʻaaliga o le faʻaaogaina o le faiva masani:

  • urolithiasis,
  • rūmatism, sciatica, isi faʻamaʻi faʻatasi,
  • faʻamaʻi pipisi
  • toto le toto
  • tiga faʻatasi
  • conjunctivitis
  • gasegase gasegase
  • tonsillitis, maʻi, tale, fomaʻi, fiva, tonsillitis, pharyngitis,
  • stomatitis
  • faʻaleagaina
  • gonorrhea
  • mu
  • afaina,
  • urinary incontinence
  • taimi tiga
  • furunculosis,
  • otaota
  • fatu fatu
  • polyposis
  • afifi leo,
  • mala o le eleele
  • mimiti
  • le manuia o manuʻa
  • faʻamaʻi, isi faʻamaʻi mai dermatological,
  • helminthiasis,
  • sili atu.

Mo le ate

O le autu ma le malosi autu o le reposhka o le faʻaleleia atili o meatotino o le suamalie o le talo, o le faʻamautuina o lona tafe. O vailaʻau faʻamalosi e mafai ona taofia ai le faʻamaʻi o le oxidative, e puipuia ai le faaleagaina o le ate, ma maua ai ei latou le avanoa e toe faʻaleleia atoatoa ai. Latou te faʻamaluluina ma aveese maʻa, faʻamalolo le mumu, maualalo le cholesterol, aveese toxins, faʻalavelave pe faʻaitiitia le tuputupu aʻe o le tino.

O le ate o le ate, e oo lava i vailaau masani, ua faatonuina mo togafitiga o le hepatitis, maa fatuga, cholecystitis, cholangitis, cirrhosis. E tusa ai ma suʻesuʻega faasaienisi, faʻataʻitaʻiga o falemaʻi, repochka e fesoasoani i le toe faaleleia atoa o le ate. Fai mai fomaʻi o le tulaga o tagata gasegase e togafitia togafitiga faʻatasi ma se mea e sili ona lelei na faʻaleleia lelei. Mafaufau i faʻamaumauga o suʻesuʻega, o vailaʻau faʻaonaponei faʻapitoa na tosina atu i le togavao faʻavave ma amata ona faʻamalosi e gaosia fualaau faʻataʻitaʻi e faʻavae i luga o faʻasologa, faʻasologa o meaʻai ma le faʻavaeina o maa.

Fuga Repeshka - mea faʻamalolo

O le tuufaatasiga o le mutia o loʻo i ai mea gaosi eseese: minerale, vitamini, suauu oona, meaola ma isi vaega. O nei mea uma e taʻitaʻia ai le i ai o se aʻafiaga o le choleretic ma le diuretic, lea e taua mo pancreatitis ma faʻamaʻi eseese o le pancreas. Repeshka, o ana mea tau vailaau ua matauina talu mai aso anamua, e faaosofia ai le tafe o le lymphatic ma puipuia ai toto toto, faaleleia o latou tulaga. E iai foʻi lona aʻafiaga ma le maualuga.

I le amanaia ai o meatotino aoga ma le faʻailogaina o le masani masani, e mafai ona faia se faʻamamaina lelei o le tino o mea oona, lea e aʻafia ai le tulaga lautele o le soifua maloloina. O teuteuga ma mea e fesoasoani e fesoasoani e faʻamafiesea ai faʻamaʻi le lelei i le tele o faʻamaʻi ma e oʻo lava i neoplasms. E faʻaaogaina mo manuaga o le paʻu, e pei o manua, faʻavevela ma maʻi.

O fea e tupu ai le mutia ma o afea e aoina ai?

Ina ia mafai ona e aoina ni vailaau faʻapitoa masani mo oe lava, e le tatau ona e alu i se malaga, ona ua salalau ma tutupu i laufanua eseese, e pei ona maua i luga o le vaomatua, i tafatafa o se auala, i luga o se fanua, o le mea autu o le susulu ma vevela. O le flax masani, o ona mea aoga ma mea faʻatauvaʻa e taua ona mafaufau muamua aʻo leʻi faʻaaogaina, o loʻo i ai se ufi umi ma le ufiufi e ufitia i fugalaau lanu samasama ua fai ma taliga. E fuga mai ia Iuni ma Iulai.

O le alu i totonu o le vaomatua e manaʻomia i le vaitau o le tele o le 'aina o fatu. Loto masani e tatau ona aoina i nofoaga mama, ese mai auala, fale gaosi oloa ma fanua. O le veleina e tatau ona i ai i le tau vevela, ona o le a le mafai e le lau ona faʻagogo lelei ma o le a poloka. E tatau ona vavae ese vaega o loʻo ufiufi i laʻau faʻatasi ai ma fugalaau. O le togafitiga o vao e masani lava ona mamago i le auala i le paolo po o le ogaumu, ae le tatau ona maualuga le vevela. Umi o le taimi e teu ai - e sili atu nai lo le lua tausaga.

O le a le togafiti togafiti?

O teuteuga, infusions ma isi togafitiga a tagata ua saunia mai laulaau, fugalaau ma aʻa, lea e ave i totonu ma faʻaaoga i fafo. Latou te fesoasoani i le faʻamaʻi tiga ma le manava, manava manava ma le tele o faafitauli i totonu o le vaega o meaʻai, ate ma isi totoga. Repeshka o se vailaʻau vailaʻau e aoga i le maʻisuka, rūmatism, tale ma gallbladder maʻi. O loʻo i ai meaʻai e fesoasoani i le maʻi, gasegase ma manuʻa. Mo togafitiga ina ia aoga, mafaufau i le faʻailoga.

Pancreatitis togafitiga

O aoga aoga o le laau e faʻamaonia ai le pancreas. Ina ia faia le faagasologa o le faamalologa, e tatau ona e inuina se fofo mo tagata e tolu masina. O se faʻamalamalamaga taua - pe a maeʻa le tolu vaiaso, o le malologa mo aso e sefulu e faia. O le pancreatic gland e aoga ona o lona anti-allergic, tonic, astringent ma le antispasmodic aafiaga. E fesoasoani e faʻamalolo le ita. O faʻafitauli matuia o le faʻamaʻi ua manatu o se faʻalavelave. E le fautuaina le saunia o fuafaatatau i ni aofaiga tetele.

  • flax masani - 1 tbsp. se sipuni
  • vai inu - 1 tbsp.

  1. Toto muamua le vao, ona faatumu lea i le vai vevela.
  2. Faʻaosooso le itula ma le aʻa.
  3. Inu se mea e faʻapipiʻi ai le 80 g mo le afa itula ao le i 'ai.

Lafo mo le ate

O le aoga o le laau mo lenei okeni ua faamaonia le saienisi. O aoga o le laau e fesoʻotaʻi ma ona mea faʻafouina e manaʻomia mo le toe faʻaleleia o sela o le okeni, ma e fusifusia ai ma aveesea mea oona, faʻasaʻo le edema ma faʻamaonia le faagaoioia o le okeni. E maua ai ni faʻamanuiaga lelei i le cirrhosis. Mo le maua o le faʻaaliga folafolaina, e tatau ona e iloa le auala e fai ai le pulupulu o le ate.

  • flax masani - 1 tbsp. se sipuni
  • vai inu - 1 tbsp.

  1. Faʻafefiloi mea e faʻaaoga ma tuʻu i luga ole vevela vevela.
  2. Kuki uma lima minute, ona fufulu lea.
  3. Inu i le tolu taimi i le aso, 80 g pe a uma meaai. Mo le tofo, e mafai ona tuʻuina atu sina meli.

Fusi mo le manava

O meatotino aoga o le laau o le gafatia lea e faʻamamā ai le tino o toxins, lea e faʻaleleia ai le faʻaogaina o meaʻai. O suauu taua e aofia ai i le tuufaatasiga e faʻaleleia ai le gaioiga o le manava. Gastric arthritis e aoga ona o le mea moni o loʻo i ai se toe faʻaleleia o le tino ma le musika, ma le faʻamautuina o le okeni. Ona o le i ai o le oona, o le faaosofia o le pulelasi o le talo ma le vai gaosia. Ina ia maua uma nei meatotino, e mafai ona e faʻaaoga le fua o le aoina.

  • popo masani - 10 g,
  • St. John's wort - 10 g
  • moli pepa - 20 g,
  • chamomile - 20 g
  • plantain - 20 g
  • vai inu - 400 ml.

  1. Faʻafefiloi mea uma ma ave se sipuni lapopoʻa.
  2. Liligi i le vai vevela, tapuni ma afifi.
  3. Tuʻu mo se itula ma le faamama. E tatau ona faʻaaoga le 100 ml 4 taimi i le aso.

Filifiliga mo cholecystitis

O le aoga o le laau i faʻamaʻi o le ate ma le biliary tract e fesootaʻi ma lona gafatia e faʻaleleia ai le suavai o le talo, faʻamautuina lona tafega. E fesoasoani i le toe faʻafouina o sela ua faaleagaina, faʻamalolo le mumu ma faʻamamā le tino o toxins, ma fesoasoani foi e faʻaitiitia le cholesterol leaga. O mea faʻamalolo o le reposhka e faʻaaogaina e faʻamalolo ma puipuia ai cholecystitis.

  • flax masani - 3 tbsp. se sipuni
  • vai inu - 500 ml.

  1. Faʻafefiloi vaega o le fua ma tuʻu mea uma i luga o se afi.
  2. Mafanafana mo le 5 minute, ona sosoo ai lea ma le tumau mo le tolu itula.
  3. Faʻamama le susu ma inu le 80 g e oʻo i le lima taimi i le aso ao leʻi 'aʻai.

O le faʻamaloloina o meatotino o meaola

I le avea ai o se vaega o laau toto, o se fuainumera tele o vailaau eseese ua faailoaina e iai se aoga aoga i tagata.

O masini o vitamini, o suauu taua, o meainu oona, minerale, ma isi tuufaatasiga sa maua i le laau.

O mea taua e aofia ai i totonu o masini o le laau e fuafua ai le i ai o se aofaiga tele o mea tau vailaau i le mutia.

O le tuufaatasiga o le reposhka na faaalia ai le i ai o vaega nei:

  1. Tannins.
  2. Ole suāsusu taua.
  3. Flavonoids.
  4. Tigā.
  5. Coumarins.
  6. Saponins.
  7. Alkaloids.
  8. Slime.
  9. Ava malosi.
  10. Organic acids.
  11. Phytosterol.
  12. Choline.
  13. O le lavelave o vitamini.

I le faʻaopoopoga, o faʻalavelave uma o faʻalapotopotoga o meaʻai na faʻaalia i le tuufaatasiga o le laau. Le i ai o elemene taua e pei ole:

Tannic compounds e faʻaitiitia ai le gaogao o le capillary ma vaapiapi ai lo latou lumena.

Ole suāsusu e tatau ona faʻamamāina ai le tino, toe faʻafouina le tino o mea e gafa ma tulafono faatonutonu a le tagata lava ia, faʻaleleia le faʻamalositino o vaʻalele ma faʻalauteleina ai le faʻamalosivale o le vaega o meaʻai.

E faʻamalosia e le Mucus le faʻamalolo o manuʻa ma fesoasoani e aveesea le toto mai le tino, faʻaitiitia le tikeri o le atinaʻeina o le faʻaogaina o le tino.

O le laau e aofia ai le tele o flavonoids e aafia ai le cardiovascular system.

O le tiga e faʻaleleia ai le manaʻo ma faʻamaonia ai le gaogao ma faʻaleleia le faʻamaʻi.

O Coumarins e taofiofi le atinaʻeina o le tumutumu o le tumutumu ma faʻalautele ai le faʻamaloloina o manua, aʻafia ai le faʻaaogaina o le toto, ma puipuia ai le faʻavaeina o toto i totonu o le toto o le toto toto.

Saponins e faʻaleleia ai le gaioiga o hormones ma faʻamalolo ai le mumū, faʻafoʻi le metabolism-masima masima.

Alkaloids fesoasoani e faʻaitiitia le toto, faʻaitiitia le toto maualuga ma faʻaitiitia le tiga.

O vailaʻau oona e maua ai le tino ma le malosi ma faʻafaigofie le faiga o mea faʻavaomalo.

Resini e tuʻuina atu ai mea faʻasao faʻamalosi i sauniuniga mai le reposhka ma faʻamalosia le faʻaogaina o le tino.

Phytosterol e maualalo ai le cholesterol toto.

Choline e faʻamaopoopoina le fatugalemu o le tino, faʻaleleia le manatuaina, faʻatonutonu le maualuga o le inisalini ma faʻaleleia le galuega o le ate.

O elemene o loʻo i ai i le tuufaatasiga o le laau e aafia ai le tele o metabolic processes i le tino.

Vitamini e auai i ituaiga uma o metabolic processes e tupu i totonu o le tino ma faaitiitia le tikeri o le mafaufau ma le tino faaletino.

Contraindications

Toeitiiti lava o soʻo se laau e mafai ona afaina ai le tino o le tagata, aemaise lava i mataupu pe a iai ni soliga i totonu o le tino o nisi totoga.

E mafua lenei mea i le mea moni e faʻapea o loʻo faʻateleina le tulaga o le maʻi atonu e i ai i le tuufaatasiga o mea totino.

E i ai le tele o faʻailoga i le flax e tatau ona amanaia pe a faʻaaoga lenei vao e togafitia ai faʻafitauli i le tino.

E le fautuaina le faʻaaoga o le mutia mo togafitiga o le pancreas mo tagata e faʻaleagaina i le mate ma le thrombosis.

E le tatau ona faʻaaogāina le faʻasolosolo mo togafitiga pe afai o le tagata maʻi o loʻo i ai le vaʻaia ma le faʻasaʻoina o le biliary tract.

Infusions ma teuteuga e faʻavae i luga o lenei vao e le tatau ona faʻaaogaina mo le faʻaogaina i totonu e tagata gasegase aʻo laiti.

Afai e tatau ona faʻaaoga le oloa i le taimi o le maʻitaga ma le lactation, e tatau ona faamanino lenei fesili ma lau fomaʻi.

O le tele o taimi, pe a faia togafitiga e faʻaaoga ai soʻo ua saunia i luga o le faavae o le paluga, e le afaina ai aʻafiaga ma faʻalavelave, sei vagana ai mataupu pe a oʻo i le tagata maʻi o loʻo faʻalauteleina lona lagona lelei i vaega o mea totino.

O faʻamanuiaga o le fuʻa o loʻo faʻamatalaina i le vitio i lenei tusiga.

Ma le pancreatitis

O se isi aʻa i totonu oo tatou tino e mafai ona togafitia i se paluga o le pancreas. O faʻamaʻi pancreatic e ono aʻafia ma tumau. Faʻasoifua maloloina i le toe faʻaleleia o togafitiga, pe a faʻatulagaina ni enzymes faʻamalosi i le tagata maʻi, lea o le a faasolosolo malie ona le mafai ai e le tino ona fai sana lava enzymes i le aofaʻiga e tatau ai mo galuega masani.

E ese le eseesega o togafitiga o Pancreatitis. O le tino o le tagata e mafai ona faʻatonutonuina ma toe faʻafoʻisia ona lava galuega, ae o la tatou galuega e le o le utaina ma fesoasoani e toe faʻaleleia le faʻaaogaina o mea masani. O le vave e vave ona faʻamalolo le mumu, faʻaititia le tiga, afaina ai toxins, o aʻafiaga o le inupia (vomiting, nausea, bloating, vaivaiga), faʻamaonia le faʻaogaina o le meaʻai, faʻaleleia le moe, ma maua ai se lagona toʻafilemu i le tino.

Ina ia maua le fusi, e tatau ona fausiaina le mutia i le fua o le 1 tbsp. l otaota i totonu o se ipu vai vevela. Pe a maeʻa le itula, ona faʻaaogaina lea o le falaoamata, ave i le 100 ml 3 r / Aso. ao lei faia le taumafataga. O le togafitiga e 3 masina (tolu vaiaso ia taʻitasi ma se aso malolo aso e sefulu), i le taimi lea o le galuega o le pancreas ma okeni lata ane e masani ona faʻatulaga. E sili atu le lelei le faia o se faʻamalolo mo faiga masani o le pancreatitis ma le faʻaititia o le galuega secretory.

Faamanuiaga i faʻamaʻi o le pancreas ma le gastrointestinal tract

O le mumu o loʻo i ai ni mea faʻapitoa e faʻamalolo faʻamalolo. O le tuufaatasiga o le laau e aofia ai:

  1. Tannins. I lalo o la latou faatosinaga, o le "pa puipui" o loo i luga o puipui o le manava, lea e puipuia ai le membrane mucous mai le afaina.
  2. Ole suāsusu taua. Faʻafesoʻotaʻi le faʻaoga o le tino, faʻaleleia le gataifale. Faʻaaogaina mo le gasegase masani o gastritis, ao latou faateleina le pule faitalia ma peristalsis.
  3. Faanatura faalenatura. O loʻo iai a latou faʻamaʻi manuʻa, lea e fesoasoani i le toe faʻafouina o mea i le taimi o le mumū.
  4. Flavonoids ma le faʻalavelave. Siʻitia le faʻaopoopoga o le vai hyaluronic (e gafa ma le paʻu o le tupulaga talavou ma sooga lelei), puipuia le atherosclerosis, faʻamalosia le puipui o toto toto. O le antioxyidant properties o mea e fesoasoani i le togafitiga o le pancreatitis e masani ai.
  5. Tigā. Faʻaleleia le manava, faʻamalosia le faʻamalosivale o le tino. O mea e faʻamaonia ai le moe, faʻasaʻo le atuatuvale. E le mafai ona toe faʻafoʻisia (gafatia e tau ai faʻamaʻi) faʻaleleia.
  6. Organic ma Omega-3. Faʻaleleia le tele ma le gaosaʻi o toto toto. Faʻamālōlōina gaioiga faʻasolosolo.
  7. Minerale Toe faʻafoʻisia le malosi o le ponaivi, puipuia o mea gau.
  8. Phytosterol. Toe faʻafoʻi le tino o le pancreatic pe a uma le pancreatitis. Faʻaaogaina e le tino e avea o se mea fale.

E masani ona faʻaaoga le laau mo faʻamaʻi gasegase. Repeshka faʻaleleia le tafe o le toto, fufulu le ate ma le paʻu o toxins. O vaega o antimicrobial o le vao e faʻaumatia ai maʻi. O mea aoga o le paluga o loʻo i ai se mea e pala, antiparasitic, faʻapea foi ma le choleretic.

O nei togafitiga faʻatoʻaga e maua ai le toe malosi atoatoa o le tino pe a mavae faʻamaʻi o le gastrointestinal tract.

Faʻaaoga le repeshka

O le Repeshka ua faia i le tulaga o mea e faʻaogaina ai, meaʻai, teuteuga, sauniuniga e faavae i luga. Ae ui i lea, e le tatau ona e faia se siama e oe lava ia ma amata ona e togafitia se maʻi le mafaufauina. Muamua, asiasi atu i se fomaʻi, ia e alu i le suʻega ma mulimuli i faatonuga a le fomaʻi mo fualaau o fualaau faasaina.I le avea ai o se tulafono, o le faʻaaogaina o se reposhka e pei ona taua i lalo: 3 vaiaso e togafitiga ai, 2 vaiaso se malologa, ona toe faia lea o le polokalame.

Decorations ma infusions

Fuataga masani mo se teuteuga:

  • 100 g o le paʻu mamago ua sasaaina i se lita o vai inu.
  • Faʻasaʻo i le vaivai i le vevela vevela.
  • O le susu e tatau ona faʻaalu e le tolu.
  • Ona aʻafia ai lea, faaopoopo i ai le meli.

O se vave vave o le tipu tipu

  • I luga o se ipu tioata e tuu ai le 2 lepu. mea lagoʻa, faʻaauau 5 minute.
  • O le tea e mafai ona faʻamaʻaina i totonu o le ipu faʻatolu i le aso.

O le kulimi i luga o le ava malosi e faia i le tele o le 1 i le 5 (1 le herb, 5 vaega alcohol), e 10 aso i se nofoaga pogisa i le vevela vevela, e manaʻomia ona luluina i nisi taimi. A maeʻa lenei vaitau, ona faʻamamāina lea o le tincture ma toe foʻi atu i le pusa pogisa. Faʻaaoga le tincture e tatau ona 10 faʻafefe tolu taimi i le aso. I falemaʻi, e mafai ona e mauaina le suʻega o le Repeshka ma le Reposhka oil, o loʻo i ai mea uma e faʻamatalaina i le mea e tasi e pei o deco deco ma infusions o Repeshka.

I le taimi o le maitaga

E le manaʻomia ni fafine e ave se paʻu i le taimi o le maitaga ma aʻo fai susu. E tusa ai ma le faʻamatalaga o le laau, o vailaau malolosi o loʻo iai i le mutia e matautia mo le fomaʻi. I soo se tulaga, e tatau ona e feutagai ma se tagata tomai faapitoa oe iloa le masaniga o le reposhka masani - o mea aoga aoga ma faʻailogaina o le laau. O le a faʻatusatusa e le fomai le aoga aoga o se sui o le tina ma le afaina mo le tama, ona faia ai lea o se taimi atofaina.

Fausia i mastopathy

E masani ona taatele le mastopathy i fafine pe a mavae le 20 tausaga. O le gaioiga a togafitiga faʻaleaganuʻu e faʻamoemoe e faʻaaogaina ai faʻamaoniga sili ona leaga o le faʻamaʻi. O le vailaau togafitiga Repesok o loʻo i ai le faʻaaogaina o le antitumor. I le tele o fafine, o le faʻamaʻi e masani ona o mai ma faafitauli i le ate, ma o le a fesoasoani foi le mutia. Ina ia mafai ona maua ni mea aoga ma aloese mai le faʻailogaina, latou te faʻaaogaina fafo i le tulaga o le faʻaaogaina.

  • aʻa - 100 g
  • moa fualaʻau - 400 g.

  1. Tui aʻa i le faʻaaogaina o se mea e teu ai manu po o se isi auala.
  2. Liligi le fua o le paʻu ma le suauu ma tuʻuina mo le 10 aso.
  3. I le mea e maua ai le gaosiga, e tatau ona faʻamama le tino ma faia se puʻupuʻu e oʻo i le ono taimi i le aso. O le faia o lea e fautuaina i aso taitasi mo le 10 aso.

Cholesterol

O le tuufaatasiga e aofia ai le phytosterol - o se vailaʻau e le faatagaina ai cholesterol leaga e faʻafefe ma faʻaitiitia lona aofaiga. E fesoasoani lea i le faʻafaigofieina o le faiga faʻavae. O se mea masani, o mea aoga aoga ma faʻamaʻiina na fuafuaina e saienitisi, e faʻaaogaina e foia ma puipuia ai le tele o faʻamaʻi. E le gata o le faʻamautuina o le maualuga o le cholesterol, ae o se faʻaleleia atili i le tulaga o puipui o toto toto, ma le faʻaitiitia o le mamafa, ma o lenei ua faʻaitiitia ai le avega i luga o le fatu. Ina ia malamalama i le auala e inu ai se meaʻai, faʻaaoga lenei fua.

  • flax masani - 1 tbsp. se sipuni
  • vai inu - 2.5 tbsp.

  1. Liligi le mutia vao i le vai ma alu mo le tolu itula.
  2. Pe a uma le taimi ua atofaina, e tatau ona vaʻaia ma inu 100 g ae leʻi 'ai.

Oncology tautala

I le mavae ai o le tele o tausaga o faʻaaogaina, o le isi meatotino aoga na faʻaalia - o se faʻaitiitia o le tino pala. Faatasi ai ma le faʻaaogaina masani, e mafai ona faʻaitiitia le lamatiaga o le mea na tupu. Masalo o lenei mea e mafua mai i le tuufaatasia o vailaau kemino, lea e fesoasoani e faateleina ai galuega puipui a le tino. Pe a togafitia, e faʻaaogaina le mumu pe na tuʻu faʻatasi ma isi laʻau o le antitumor. I luga o le oncology, e sili ona lelei le faʻaaoga o aʻa.

  • aʻa o le repeshka - 1 tbsp. se sipuni
  • vai inu - 1 tbsp.

  1. Tui aʻa ma faatumu i vai.
  2. Taofi i se vai vai taele mo le afa itula.
  3. A maeʻa lena, tape le afi, ae aua le aveesea mai le taele. Taofiofi lalo ifo mo le isi 10 minute.
  4. Inu se decoction o le 80 g i le aso 30 minute aʻo leʻi 'ai.

Totoina togafitiga - faʻasaina

Toeitiiti lava o laau uma e mafai ona afaina, ona o nisi o faʻafitauli faʻalesoifua maloloina, o loʻo aofia ai vailaʻau faʻateleina le tulaga. O le Repeshka ua faʻasoleina mo tagata e le faʻaaloalo, e pei ona molimauina i se faʻafitauli faʻafefe. E le mafai ona e faʻaogaina togafitiga faʻapitoa i tagata e faigofie ona maua i le faʻalogo ma le thrombosis. Repeshka, o faʻamalologa na faʻamaonia e saienitisi, e le mafai ona faʻaaogaina mo le masalomia ma le taofia o le vaeluaina o le biliary. Faʻasalaga ma teuteuga mo le faʻaogaina o totonu i tamaiti e solia. Ae mo fafine maʻitaga ma fafine fafaga, o le avanoa e faʻaoga ai e tatau ona siakiina ma se fomaʻi.

O fea e tupu ai le mutia ma afea e aoina ai

Repeshka e le o se faʻalavelave i tulaga tau fesuiaiga. Faʻasalalauina tele i Europa ma Asia. O nofoaga sili ona fiafia i ai o le tuputupu ae o nofoaga lalelei ia ma le maualuga o le suamalie. E mafai ona e mauaina i totonu o le togavao, lata ane i ala tetele, luga o le pito i luga ma mauga o vaomatua. E mafai ona e maua le laau i aai: i luga o puipui ma fale.

I le togafitiga, o le vaega lautele o le laau e faʻaogaina - o mai i lau laʻau. O nisi o fualaʻau e faʻaaoga ai le rhizome ma fugalaau. E afaina le agrimony i le vevela o le vaitau. O fua e foliga mai i le faaiuga o Aokuso - amataga o Setema.

Pe a seleselega, e vavae ese ni siʻusiʻu ile 8-10 cm mai le palapala. A maeʻa ona faʻaleleia, e faʻamago le fale i le ea fou. O aʻa ua eliina i le taumalulu, fufulu ma mamago i se vaega o vaalele. E faʻamago faʻamago meaola mo le lua tausaga.

Auala e ave ai se fale

O le auala o sauniuniga ma fuataga e faʻalagolago i le natura o le maʻi. O le togafitiga o fualaau mo pancreatitis ma isi gasegase gastrointestinal e faaauau mo le tele o masina. Ia mautinoa ia faia se malologa mo le 10-12 aso. Repeshka o se vailaau e toe faʻafoʻatoa ai mea uma.

O togafitiga sili ona lelei mo pancreatitis e faʻavae i luga o le repeshka:

  1. Atagofie. 3 tbsp. l laau (muamua le eleele i totonu o se paʻu i luga o se mea e fai ai le kofe) sasaa 0.5 le vai. Salu mo le 5-7 minute. E tatau ona ave se decoction o le 50ml 3 taimi i le aso.
  2. Tincture. 20 g o laau afu vao e sasaa ai se ipu vodka. Faʻaosooso i se nofoaga malulu mo 10-12 aso. Lulu pe a maeʻa, faamama i le gau. Aumai le 10-15 togi i luma o le taumafataga 3 taimi i le aso. O fualaau e mafai ona faʻaaogaina i le lima o le suka poʻo le faʻamaʻapeʻa i le vai.
  3. Faʻatau. Sasaa se sipuni o le vao o le vaovao ma se ipu vai vevela. Faʻaauau mo 2-3 itula. Faʻasolo i totonu o le ie susu ma inu i le aso.
  4. Tea Auina se sipuni tele o mea totino i totonu o se ipu vai vevela. Faʻamalosi mo le 3-5 minute. Inu se ipu lauti e faatolu i le aso.
  5. Pusa pipi. E mafai ona faatauina le vailaʻau i le fale talavai. E faaopoopo le suauu i meaʻai saunia pe inu ile teaspoon.
  6. Meli suamalie. 100 g o le mutia vao o le mea e faʻafefe ai i le lita o vai. Faʻasolo i totonu o le susu. Faaopopo se teaspoon o propolis, 5 g fugalaau laulaʻau ma se sipuni sipuni o le meli. Faʻafefiloi meaʻai pe a uma ona kuka. Ave le afa afa i le aso ao leʻi 'ai.
  7. Lotiona. Tasi le 100 g o aʻa i luga o se masini toto. Liligi 400 g o soʻo se suāuʻu fuamoa. Faʻamalosia 10 aso. Faʻaaogā faʻamalosi i le pito i luga. Toe fai i aso uma i le po, e 10 sauniga e lava. Ona o le gafatia o le suauu e mafai ona ulu atu e ala i le tino, o mea aoga o le gaʻo e momoli atu i vaʻa o le pancreas ma le ate.

Faʻasologa o le vao

O togafitiga o palaʻau mo pancreatitis o loʻo i ai le faʻatagaina mo le faʻaaogaina, e pei o soo se togafitiga faafomaʻi. O nisi vaega o laau e faʻalavelaveina le ala o faʻamaʻi ma aʻafia ai aʻafiaga.

O le faʻaaogaina o togafitiga a tagata mo pancreatitis i le taimi o le maitaga ma le lactation ua gata. Le lava faamatalaga i luga o le saogalemu o le tina ma le pepe i taimi o togafitiga.

Tapulaʻa mo togafitiga o acinis:

  • naunau i le thrombosis ma le thromboembolism,
  • afaina toto,
  • malosi
  • uila le faʻalavelave,
  • faʻailoga faʻamaonia,
  • tasi le le faapalepale i le laau.

O vailaʻau oona e solia i tagata mamaʻi o loʻo mafatia i le ava malosi, faʻapea foi i le faʻamaʻi tele o le hepatic ma le toilalo. E na o mea e faʻaaogaina ma teuteuga e faʻatagaina.

Aʻo leʻi amataina togafitiga o le togalaau, e masani lava e tatau ona faʻatalanoa se fomaʻi.

Tuua Lau Faamatalaga