Suauu toto 15 mea e fai

O le maʻisuka o se faʻamaʻi lea e tatau ona mataʻitu i taimi uma ina ia le aʻafia ai le tino. I lenei tulaga, o le maʻisuka e faia i taimi uma se suʻega toto mo le suka e faʻaaoga ai se masini feaveaʻi masini feaveaʻi. E le gata i lea, ua faatonuina e le fomai le togafitiga talafeagai, vailaau poo le inisalini.

Afai e te le faia fua i le taimi ma faʻafefe le folasaga o le hormone i totonu o le tino, o le maualuga o le suka o le toto e mafai ona oso tele i le 15 poʻo le 20 iunite. O ia ituaiga faailoilo e matautia mo le ola maloloina o le maʻisuka, o le mea lea, e tatau ona vave vaai i se fomaʻi ma faʻaaogaina le mafuaaga o le faʻalavelave o le maʻi.

Tulaga masani o le toto suka

O lea la, o le a le mea e fai pe a maualuga le suka i le sili atu ma le 15 ma le 20 iunite? E ese mai i le mea moni e tatau ona e sailia se fesoasoani faafomaʻi, e tatau ona e iloiloina vave le meaai mo le maʻisuka. E foliga mai, o le suka toto e osofaʻia tele ona o meaʻai le lelei. E aofia ai mea uma e tatau ona e faia e faʻaititia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le tino, pe afai e oʻo atu faʻamaumauga i se tulaga taua.

O le faʻaitiitia o le toto mai le 15 ma le 20 iunite i se tulaga masani e mafai ona mafai naʻo se taumafataga e maualalo ifo ai le kapiti. Afai o le suka suka oso i le suka, e leai se isi paleni taumafa e mafai ona fesoasoani.

Faailoga o le 20 iunite poʻo le sili atu le lipoti o le lamatiaga e lamatia ai le maʻi pe afai e le amataina togafitiga. A maeʻa ona suʻeina ma maua mai iuga o suʻega, e faatonuina e le fomaʻi togafitiga ma mea taumafa, lea e faʻaitiitia ai le toto toto i le maualuga o le 5.3-6.0 mmol / lita, o le masani lea mo se tagata soifua maloloina, e aofia ai le maʻisuka.

O se taumafataga maualalo-gaosiga o le a faʻaleleia le tulaga o le maʻi mo soʻo se ituaiga o maʻisuka, e tusa lava po oa ni faʻafitauli o loʻo maua e le maʻi.

O le masani o le tulaga ua matauina i le aso lona lua po o le tolu pe a uma se suiga i meaʻai.

O le mea lea, o le a faʻaitiitia ai le suka o le toto mai le 15 ma le 20 iunite i se tulaga maualalo ma aloese ai le atinaʻega o faʻamaʻi lua e masani ona o ma le maʻisuka.

Mo le tele o tausaga sa ou suʻesuʻeina le faafitauli o DIABETES. E mataʻu pe a oti le toʻatele o tagata, ma sili atu ona le atoatoa ona o le maʻisuka.

Ou te faanatinati e taʻu atu le tala lelei - o le Endocrinological Research Center o le Rusia Academy of Sciences Sciences ua mafai ona faʻatuina se vailaau faʻamalolo e faʻamalolo atoatoa ai le maʻisuka. I le taimi nei, o le aoga o lenei vailaʻau o loʻo latalata i le 100%.

O le isi tala fou: o le Matagaluega o le Soifua Maloloina ua malupuipuia le taliaina o se polokalame faapitoa e totogi ai le tau atoa o le fualaau faasaina. I Rusia ma le CIS atunuu o le maʻisuka muamua mafai ona maua se fofo - TUSI!

I le eseesega o le taumafataga, e aoga le faʻaaoga o fualaau faapitoa mo le sauniaina o ipu e le gata ina maualalo ai le toto suka, ae faʻaleleia ai foi le tulaga o se tagata i le maʻisuka.

Mafuaaga o Suga Suauu Maualuluga

E mafai ona faʻaititia le suka i le toto ona o le maʻitaga, ogaoga ogaoga poʻo le faʻalavelave mafaufau, ituaiga uma o faamaʻi lua. O se mea lelei, afai e maualuga le kulūkose i le 15 po o le 20 iunite, e mafai ona tatou mafaufau i le mea moni e faapea o se faailoga lea e faʻalautele ai le faʻalogo i le soifua maloloina. E masani lava ona tulai mai le suka toto pe afai o le maʻi o loʻo i ai faʻafitauli i le gaosiga o gaʻo.

O le mea lea, o mafuaaga autu mo le faateleina o le kulukose toto i le 20 pe sili atu iunite e iloga:

  • Taumafa le lelei. A maeʻa ona 'ai, o maualuga toto o le suka e maualuga lava, talu mai le taimi nei o loʻo i ai se gaosiga gaosi o meaai.
  • Le lava gaioiga faaletino. Soo se faamalositino ei ai lona aafiaga aoga i le suka o le toto.
  • Faateleina lagona. I le taimi o se tulaga faʻalavelave po o ni lagona faʻalagona malosi, e mafai ona matauina ai le gaʻo.
  • Aga masani leaga. O le ava malosi ma le ulaula tapaa e afaina ai le tulaga masani o le tino ma le glucose faitauga.
  • Hormonal suiga. I le vaitau o le muaʻi o le maʻi ma le moaopa i fafine, o le maualuga o le kulukose o le toto e mafai ona maitauina le faateleina.

E aofia ai mafuaʻaga e mafai ai ona faʻafitauli uma ituaiga o le soifua maloloina, lea e vaevaeina e faʻatatau i le aʻafiaga o le okeni.

  1. O faʻamaʻi pipisi e mafua mai i le gaosia o le hormone e mafai ona mafua ai le maʻisuka, pheochromocytoma, thyrotoxicosis, Cushing maʻi. I lenei tulaga, e maualuga le maualuga o le suka pe afai e faateleina le tele o le hormone.
  2. Pancreatic diseases, e pei o pancreatiti ma isi ituaiga o tuma, faʻaitiitia le gaosiga o le inisalini, lea e oʻo atu ai i faʻafitauli faʻapitoa.
  3. O le aveina o vailaau faapitoa e mafai foi ona mafua ai le faateleina o le kulukose toto. O nei vailaʻau e aofia ai hormoni, togafitiga, togafiti fanau ma fomaʻi.
  4. Faʻasologa o le gase, lea e teuina ai le glycogen, e mafua ai le faateleina o le toto suka ona o se faaletonu o le tino. O nei faʻamaʻi e aofia ai le cirrhosis, hepatitis, o le tino.

Mea uma e manaʻomia e le tagata maʻi pe afai e maualuga le suka i le 20 iunite pe sili atu foi, o le faʻaaogaina lea o mafuaʻaga o le solia o le tulaga o le tagata.

O le mea moni, o se tulaga e tasi o le faateleina o le kulukose i le 15 ma le 20 iunite i tagata soifua maloloina e le faʻamaonia ai le i ai o le maʻisuka, ae i lenei tulaga, e tatau ona faia mea uma ina ia le faʻalavelave le tulaga.

Ia faaeteete

E tusa ai ma le WHO, o tausaga taʻitasi i le lalolagi e 2 miliona tagata e maliu mai le maʻisuka ma ona faʻafitauli. I le leai o se lagolago talafeagai mo le tino, o le maʻisuka e oʻo atu ai i ituaiga eseese o faʻalavelave faʻafuaseʻi, faʻavave ona faʻaleagaina le tino o le tagata.

O faʻafitauli sili ona taatele e aofia ai: gangrene faʻamaʻi, nephropathy, retinopathy, maʻi o gaʻo, hypoglycemia, ketoacidosis. O le maʻisuka e mafai foi ona oʻo atu ai i le atinaʻeina o tumutumu oona. I le toetoe lava o mataupu uma, o le maʻisuka e mate, o loʻo tauivi ma se maʻi tigaina, poʻo le liliu atu i se tagata moni ei ai maʻi le atoatoa.

O a mea e fai e tagata e maua i le maʻisuka? O le Endocrinological Research Center o le Rusia Academy of Science Sciences ua manuia i le faia o se vaifofo lea e faʻamalolo atoatoa ai le maʻisuka.

O le polokalama fomaʻi o le "Healthy Nation" o loʻo amata nei, i totonu o le faʻavae lea ua tuʻuina atu ai lenei vailaʻau i tagata uma o le Russian Federation ma le CIS - NO . Mo nisi faʻamatalaga, tagaʻii le 'upega tafaʻilagi aloaia a MINZDRAVA.

Muamua lava, e tatau ona e toe asiasi i au meaʻai, faia o taʻaloga masani. I lenei tulaga, o aso uma e te manaʻomia e fua ai le suka o le toto ma se glucometer e aloese ai mai le toe faʻafouina o le tulaga.

Glucose o le toto

Suauu toto e masani lava ona fuaina i luga o se manava gaogao. E mafai ona faia se suʻega toto i le falemaʻi i le fale suesue ma i le fale e faʻaaoga ai se glucometer. E taua le iloa o meafale fale e masani lava ona faʻapipiʻiina e fuafua ai le maualuga o le kulukose plasma, ae i totonu o le toto, o le faailoga o le a maualalo i le 12 pasene.

E tatau ona e faia le auʻiliʻiliga i ni nai taimi pe afai o se suʻesuʻega talu ai na faʻaalia ai maualuga maualuga o le toto i luga aʻe o le 20 iunite, aʻo le maʻi e leʻi maua i le maʻisuka. O lenei mea o le a mafai ai ona puipuia le atinaʻeina o le faʻamaʻi i le taimi ma faʻaumatia uma mafuaʻaga o le maʻi.

Afai o le tagata maʻi ua maualuga le kulukose o le toto, e mafai e le fomaʻi ona faʻatonu se suʻega toleniga o le kulukose. lea o le a fesoasoani e fuafua ai le fomaʻi o vailaau. E masani lava, o sea suʻesuʻega ua faʻataʻitaʻiina e le aofia ai le atinaʻeina o le maʻisuka i le tagata maʻi ma ia iloa ai le soliga o le suka o digesti.

O le suʻega mo le faapalepale o le kulukose e le o faʻamaonia i tagata uma, ae sili atu i le 40, o le mamafa o tagata gasegase ma i latou o loʻo aʻafia i le maʻisuka ua latou maua.

Ina ia faia lenei mea, o le tagata maʻi e suʻeina se suʻega toto mo le suka i luga o se manava gaogao, mulimuli ane ua ofoina atu o ia e inuina se ipu tioata o le kulukose. A mavae le lua itula, toe faia se suʻega toto.

Mo le faʻatuatuaina o taunuʻuga ua maua mai, e tatau ona tausisia aiaiga nei:

Matou tusitusi

I le 47, na maua ai au i le maʻisuka ituaiga 2. I ni nai vaiaso sa ou maua pe a ma le 15 kilokalama. O le le lava o le vaivai, o le moe, lagona o vaivaiga, na amata ona nofo i lalo le vaaiga mamao.

Ina ua atoa lou 55 tausaga, ua ou togiina au lava ia i le inisalini, o mea uma lava e leaga tele. Na faʻaauau pea ona tupu le faʻamaʻi, na amataina osofaʻiga faʻapitoa, na toe foi moni mai aʻu e le falemaʻi mai le isi lalolagi. O le taimi atoa na ou manatu ai o le taimi lenei o le a mulimuli.

Na suia mea uma ina ua mafai e loʻu afafine ona ou faitauina se tasi o tusiga i luga o le Initaneti. E le mafai ona e mafaufauina loʻu agaga faafetai ia te ia. O lenei tusiga na fesoasoani ia te aʻu e faʻaumatia atoa ai le maʻisuka, o se faʻamaʻi e le mafai ona togafitia. O le 2 tausaga talu ai na amata ona ou siitia atili, i le tautotogo ma le taumafanafana ou te alu i le atunuu i aso uma, matou te taitaia se olaga malosi ma loʻu toalua, malaga tele. E maofa tagata uma i le auala ou te tausisia ai mea uma, i le mea e maua ai le malosi ma le malosi, latou te le talitonu pea ua 66 oʻu tausaga.

O ai e manaʻo e ola i se olaga umi, malosi ma faʻagaloina lenei faʻamaʻi matautia, faʻaaoga 5 minute ma faitau lenei tusiga.

  • O le vaitau mai le taumafataga mulimuli i le suʻega e tatau ona sili atu i le sefulu itula.
  • A o leʻi foaiina atu le toto, e le mafai ona e auai i le tino galue malosi ma avega mamafa uma i luga o le tino e tatau ona le aofia ai.
  • E le mafai ona vave suia le meaai i le afiafi o le auiliiliga.
  • Taumafai e aloese mai popolega ma popolega.
  • Ae e te leʻi sau i le auʻiliʻiliga, e fautuaina e faʻaalu ma moe lelei.
  • A uma ona inu le kulūkose, e le mafai ona e savali, ulaula ma 'ai.

O le faaletonu o le kulukose e maua pe afai o le auiliiliga na faʻaalia ai faʻamatalaga i luga o se manava gaogao e tusa ma le 7 mmol / lita ma pe a uma ona inu le kulukose 7.8-11.1 mmol / lita. Afai o laʻasaga e sili atu le maualalo, aua le popole.

Ina ia iloa le mafuaʻaga o se tasi taimi o le faateleina o le suka i le suka, e tatau ona e maua se ultrasound o le pancreas ma faamagalo le suʻega toto mo enzymes. Afai e te mulimuli i fautuaga a fomaʻi ma mulimuli i se taumafataga o le soifua maloloina, o le a vave ona faʻamautuina faitauga kullukose.

I le faaopoopo atu i suiga i le maualuga o le kulukose o le toto, e mafai e le tagata maʻi ona aʻafia i faʻamaʻi nei:

  1. Uiga masani
  2. O le gutu gutu ma le fiainu,
  3. O le vaivai, vaivai ma le vaivai o le setete,
  4. Faateleina pe, i se isi itu, faʻaititia le manaʻo, aʻo paʻu mamafa le mamafa pe mauaina,
  5. E faʻavaivaia le faʻaoga o le tino, ao maʻi manua o loʻo faʻamaloloina,
  6. E lagona e le maʻi maʻi le faʻavave o le ulu
  7. O le vaaiga mamao ua faasolosolo lalo ifo
  8. O le lalagaina o loʻo mataʻituina i luga o le paʻu.

O ia faʻaʻailoga e faʻaalia ai le faateleina o le suka o le toto ma le manaʻomia e faʻaogaina vave.

Tala o le au faitau

Tuʻua le maʻisuka i le fale. E tasi le masina talu ona galo ia te aʻu le oso i le suka ma ave le inisalini. Oi, pe na faapefea ona ou mafatia, faʻavaivaia pea, valaau faʻafuaseʻi. E fia taimi na ou alu ai i le endocrinologists, ae na o le tasi le mea latou te fai mai - "Ave le insulin." Ma o lenei ua 5 vaiaso ua mavae, e pei o le toto maualuga o le suka e masani lava, e le o se tui se tasi o inisalini ma faafetai uma i lenei tusiga. O tagata uma e maua i le maʻisuka e tatau ona faitau!

Taumafa o meaai mo le maualuga o le kulukose

Ina ia pulea le suka o le toto, o loʻo i ai se taumafataga faʻapitoa faapitoa e faʻamoemoe e faʻaitiitia ai le taumafa o mea taumafa e mauoa i meaʻai gaʻo. Afai o le tagata maʻi e maualuga lona mamafa o le tino, e aofia ai se fomaʻi e faatonuina se taumafataga maualalo-kalori. I lenei tulaga, e tatau ona toe faʻatumu le taumafataga ma oloa e iai vitamini ma meaʻai.

O le lisi o aso taʻitasi e tatau ona aofia ai meaai ia e aofia ai le aofaʻi sao ole protein, gaʻo ma gaʻo. Pe a filifilia ni ipu, e tatau ona e taulai muamua i luga o le lisi o fualaau oona, lea e tatau ona i ai i le maʻisuka uma. E mafai ona e faʻaumatia faʻamaʻi o le maʻisuka ae naʻo le soifua maloloina lelei.

Faʻatasi ai ma le maualuga o le suka, e tatau ona fetuunai le taimi ole taumafa. E fautuaina e 'ai soo, ae i ni vaega laiti. E tatau ona tolu taumafa taua ma tolu taumafataga i le aso. Ae ui i lea, e tatau ona e 'ai na o meaai lelei, e le aofia ai tupe meataalo, meaʻai ma mea manogi, e afaina ai le soifua maloloina.

O le meaai autu e tatau ona aofia ai fualaau faisua, fualaau aina ma meaai protein. E taua foi le mataituina o le paleni o le vai. Afai e maualuga maualuga le kulūkose, e tatau ona lafoaia atoa le faʻaaogaina o mea suamalie suamalie, meaai ulaula ma gaʻo, ava malosi. E fautuaina foi le vavaeina o vine, vine ma fig mai le taumafataga.

Suga Suauʻu 17 - O Le a Le Uiga?

Tesema 27, 2016 Views: 8414 Comments: 0

I tausaga talu ai nei, o le aʻafia o le maʻisuka ua sili atu ona maitauina, ma e le gata i tagata o la latou tupulaga, ae faapena foʻi i tupulaga talavou. E tele mafuaʻaga mo lenei mea, ae o se tasi o mafuaʻaga autū o le le mautonu i le soifua maloloina o le tagata ma lona ola, asiasi atu i se fomaʻi, le amanaʻiaina o faʻamaʻi o le maʻi. O nisi taimi e liliu atu tagata gasegase i se fomaʻi pe a aliali mai o loʻo i ai le suka suka e 17 ma o loʻo i ai se lamatiaga i le olaga. E moni lava lenei mea mo tagata e iai le faʻamaʻi 2.

O le ituaiga 1 faʻamaʻi o le mafuaʻaga lea o faʻamaʻi pipisi, o le solia o ana galuega masani. O lenei ituaiga o maʻi e faigata ona togafitia, ma e tatau i le tagata gasegase ona faia masani le inisalini o le inisalini pe ave fualaau faasaina, aloese mai le suamalie, gaʻo, meaai vevela ma falai i le taumafataga. O le mea autu o le fua saʻo lea o le fualaau o le insulin i le maea ai o taumafataga taitasi, ia tuʻuina atu i le tino se gaioiga faaletino faʻaletino - ma o le a mautinoa ai le soifua maloloina masani. O ia maʻi e seasea ona i ai le suka toto 17, e ui lava o lea oso e mafai ona tupu i le taumafa ma le le aoga o le inisalini.

Suga Suauu 17: Mafuaaga ma Taunuuga

E mafai ona e pulea le glycemia i le fale e faʻaaoga ai se masini faigofie faigofie - o se glucometer. Afai e te lagona le sili atu ona leaga, e mafai ona e vave faia se suʻega toto ma iloa le mafuaaga.

O le a se mea e mafua ai le iuga: toto toto 17 ma o le a le mea matautia? O lenei faailo ua manatu o se faʻalavelave matuia ma ogaoga. O le faateleina o le suka e mafua ai le faaleagaina o le tino o le tino, le mama o le fatu, o le oso i le toto maualuga. O se taunuuga, o nei uiga e mafai ona mafua ai le le mautonu, o le leiloloa o mafaufauga masani, ketoacidosis, ma le coma.

O le kulūkose o le toto o le 5.0-6.5 mmol / l, ma oso i luga aʻe o le 12 e mafai ona mafua ai le atinaʻe vave o faʻamaʻi o mata, fatugaʻo, fatu cardiovascular, ma faafitauli o vae. Ae e le tatau ona e vave taumafai e "aumai i lalo" le maualuga o le glycemia, talu ai e mafai ona e faʻaosofia se faʻalavelave sili atu ona ogaoga - hypoglycemia.

Ina ia mafai ona iloa vave le maualuga o le suka o le toto ma puipui ai se faailo o le 17, e tatau ona e faaeteete ia aua le misia na faailoga:

  • Suafa gase ma le gutu malulu
  • e le masani ona faʻaauau pea,
  • vaivai, vaivai, moe,
  • afaina, le atoatoa,
  • tiga o le ulu ma le vevela,
  • vevela paʻu paʻu ma paʻu mucous membranes,
  • popole le popole popole po o le le mautonu,
  • numera o pito, veins i vae, lagona o le vaivai,
  • taoto ma vili e oo lava i luga o se manava gaogao,
  • o foliga vaaia i foliga o lanu samasama ma tupuga o paʻu.

O nei faailoga e mafai ona taʻu mai ai le amataina o le faʻamaʻi poʻo le faateleina o le glycemia, e tatau ona latou taulai atu i ai.

O le mafuaʻaga o le faʻaalia o ia faailoilo e mafai ona tele. O nisi e mafua mai i suiga o tausaga, ma o nisi e mafua mai i le olaga, ao isi e mafua mai i le solia o meaʻai ma fualaau. O le vaega aʻafia e aofia ai tagata:

  • tausaga matua
  • faʻatasi ai ma se gasegase i le maʻisuka,
  • mamafa tele
  • e taʻitaʻia ai se olaga ola solo,
  • i le noatia ma le fai fuafua i le atuatuvale faifaipea, lagona le lava le moe,
  • lagonaina lagona le lelei - ita, ita - poo le atuatuvale ma le le fiafia,
  • e le o le oti
  • le faʻamaoniaina o le inisalini poʻo le le fuafuaina o le fua saʻo o le vailaʻau,
  • mamafa tele le mamafa o le mamafa pe maua le mamafa.

Afai o le suka toto 17 - o le a le mea e fai?

O le filifiliga sili lava o le valaʻau i se faʻalavelave tupu faʻafuaseʻi. O se tulaga ogaoga lenei. I le maʻisuka ituaiga 1, o le lactic acid poo le coma malala e mafai ona atiaʻe, ma le maʻisuka ituaiga 2 - loloto le faʻavaivaia, le mautonu le mafaufau ma le fatu. Ina ia aumaia le faʻamaʻi i se setete e matua lamatia, e sili atu ona faigofie le faia o puipuiga. O le tausisia o fautuaga faigofie e puipuia ai faafitauli ma tausia le soifua maloloina lelei.

Ina ia faatumauina se tulaga faamalieloto e tatau ai:

  • mo faʻamaʻi pipisi ma le malulu, vave togafitia
  • aloese mai le malolo, mumu, manuʻa,
  • togafitia faʻamaʻi maʻi faʻamaʻi, puipuia faʻasalaga,
  • matua mulimuli i faatonuga a se tagata fai meaʻai,
  • lafoai masani leaga,
  • auai i taaloga taugofie, savali atili i le ea fou,
  • aloese mai fualaau oona ma fualaau faasaina.

E faʻafefea ona faʻaitiitia le toto suka mai le 17 i le masani i le fale

Afai o le mita e faʻaalia le 17 poʻo le isi maualuga, e tatau ona tuʻu ifo le suka toto. E le gata i lea, o ia tulaga masani e puipuia mo se taimi umi.

Ina ia ausia le tulaga masani ma tausia, e tuuina mai e fomaʻi ni numera o fautuaga.

E tatau ona mataituina meaʻai. Ina ia faia se meaʻai i aso uma, filifili meaai ma se faʻamaumauga maualalo maualalo pe faʻaogaina. O nei mea e aofia ai le aano o manu ma iʻa, seafood, pumpkin, kāpeti, kukama fou, tamato, paukini, pasesa ma fatulaʻau aʻa ma gogo, musigilima, fatu, nati, pears, apples, bananas, bran, lettu, aniani ma le garlic, legumes , fua o suamalie. O mea taumafa e pei o pipi ma almonds e mafai ona faatonutonu ai le glycemia, ae ona o la latou kalama maualuga i luga o le kalorie, e tatau ona faʻaumatia sina mea itiiti.

E tatau ona e tuʻuina atu le mayonnaise ma sauga e faʻavae i luga o le kulimi, kulimi mumu, susu ma falai ipu, oloa mai falaoamata o saito ma falaoamata o meaʻai, muffins, sweets, fua suamalie, mea inu gaʻo, ulaula ma sisi. Ole vaega ole aso e tatau ona vaevaeina i 3 inumaga, ae ole 5-6.

Faʻaaoga taimi e inu ai vailaʻau ma vailaʻau e fesoasoani e tau ai le faʻamaʻi. O se tasi o mea pito sili ona aoga o se teuteuga o le paʻu aspen. E faigofie lava ona saunia: mo le 1 sipunipuni ma se mauga o le paʻu paʻu, e te manaʻomia le 500 ml o le vai. E tatau ona kuka le paluga mo le afa itula, faʻatuputeleina mo le 3 itula, ona faʻasolo ai lea. E manaʻomia lou suʻeina o se teuteu ao lei 'ai - mo le 20-30 minute - 50-70 ml taʻitasi. O pipi mumu ma le kalone elelise ua taua foi o togafitiga aoga i le tau faasaga i le faamaʻi.

Aumai i le tino se avega mamafa talafeagai, lea o le a faʻaleleia atili ai le tulaga lautele, aveesea le mamafa o le mamafa ma faʻaitiitia le glycemia.

I le noatia ma le fai fuafua i nei tulaga, e le tatau ona e fefefe i meaʻai i le suka.

O le a le mea e fai i le maualuga o le sukū 15 ma luga

O le oso i le glycemia e afaina tele ai le soifua manuia o le maʻi, mafua ai faʻalavelave ma e mafai ona afaina. I tulaga ogaoga, e oʻo atu ai i le oti poʻo le le atoatoa o maʻi. O le tele o taimi, o le maualuga o le kulukose e tupu pe a uma ona 'ai meaai e le lelei e aofia ai vailaʻau faʻamalosi, lea e faʻasaina le maʻisuka. O le a le mea e fai pe afai o le suka toto e sili atu i faailoga o le 9. 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 18, 20 mmol / l, o le a le lamatiaga o lenei tulaga ma o a ni taunuuga e mafua ai?

Mafuaaga o le Hyperglycemia i Tagata Soifua Maloloina

Afai o fua o le auiliiliga na faʻaalia ai le maualuga o le suka i le toto atoa 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, o le a le uiga, o le maʻisuka ma o le a le ituaiga? I tagata e leʻi maua muamua le maʻisuka, o le hyperglycemia e mafua mai i:

  • inflammatory, kanesa o le pancreas,
  • mafatiaga mafatia
  • mala o le endocrine
  • inflammatory ate the pathologies: o le hepatitis, cirrhosis, tumutumu pipili,
  • faʻafitauli faʻaleagamoni
  • le atinaʻeina o le ituaiga I poʻo le maʻisuka ituaiga 2.

Ina ia faʻamaonia le faʻamaonia, e maua e tagata gasegase le lua faʻataʻitaʻiga o le toto, faia suʻesuʻega faʻapitoa i luga o le glycemia postprandial, glucose tolerance. hemoglobin glyc, C-peptide. O taunuuga o le a fesoasoani e fuafua ai le maualuga o le suka o le tagata gasegase muamua ma pe a uma ona 'ai, tusa lava pe o loʻo galue le pancreas, pe o aʻafia e inumaga le inisalini. Seiloga pe a maeʻa ona ou iloa pe faʻafitia le maʻisuka. E le gata i lea, o se suesuega o ultrasound, o se auiliiliga lautele o le urine ua faatonuina. Fefaʻatalanoa ma se endocrinologist, fomaʻi suʻesuʻe, le neuropathologist.

O le vave ona alu atu le tagata maʻi i le fomaʻi mo se fesoasoani, o le saoasaoa o le togafitiga o le a faʻamatalaina ma le itiiti ifo o le faʻavaeina o faʻafitauli faigata.

Mafuaaga o le Hyperglycemia i Maʻisuka

E mafai ona taʻitaʻia ai le maualuga o le maualuga ole kulukose:

  • le mafai ona mulimuli i se taumafataga maualalo maualalo,
  • lafoaʻi inisalini injections po o le inu fualaau,
  • tulaga popole
  • leai se gaoioiga faaletino,
  • solia o mea taumafa
  • faʻaleagaina o mea faʻaleaga
  • viral, malulu poʻo isi faʻamaʻi faʻamaʻi,
  • leaga masani
  • maʻi o le pancreas
  • ave ni vailaʻau maʻoti: hormones, diuretics, contraceptives,
  • togafiti o le ate.

Toa maualuga i le toto i le tulaga 10, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, o le a le mea e tatau ona faia ma e matautia? Muamua lava, e tatau ona faʻaumatia mea leaga na mafua ai ona oso i le glycemia. Afai e galo le tagata gasegase e tui se inisalini puupuu pe inuina se vailaau faafomai, e tatau ona e faia lenei mea i se taimi vave e mafai ai.

E le mafai ona e talepeina le meaai, faatasi ai ma se inisiua tutoatasi, o le a fesoasoani le gaioiga faaletino. O lenei mea o le a faatelevaveina ai le faʻaaogaina o le kulukose e le gaʻo maso.

O le mafuaaga sili ona taatele o se meaʻai poo le solia o masaniga i aso taitasi, faʻamaʻi. Faʻamālōlōina o meaai a le tagata maʻi o le a mafai ona aumaia le maualuga o le glycemia i le masani i totonu o le 2-3 aso.

Aisea e le aoga ai le inisalini

O nisi taimi o maʻi e maua i le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka e fesili i le fomaʻi i se fesili: "Ou te masani ona tuʻuina atu ni injections, ma o le suka e tumau i le tulaga 10, 12, 13, 14, 16, 17, 18, 19, 20 mmol / l, o le a le mea e fai, ? Atonu e tele mafuaʻaga mo le le atoatoa o le togafitiga o le inisalini:

  • o le fua o le fualaau faasaina ua filifilia le saʻo,
  • le tausisia o le taumafa ma le tui,
  • le teuina lelei o ampoules inisalini,
  • faʻafefiloi o insulini eseese i totonu o se tasi o tui,
  • nofoaga o tui, solia o tekonolosi,
  • inisiua i le faamaufaailoga
  • soloina o le paʻu i le ava ao le i faia le fualaau faasaina,
  • vave aveeseina le nila mai le paʻu pe a uma le tui.

Soʻo se tagata maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga toto 1, o loʻo faʻamatalaina e le fomaʻi le auala e tatau ona tui lelei, o le fea vaega o le tino ma isi mea faʻapitoa. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le soloina o le paʻu i se vaifofo e faʻaititia ai le lelei o le vailaʻau, pe a uma ona tui le inisalini, e tatau ona e faʻatali 10 sekone aʻo leʻi aveeseina le nila, a le o lea e ono leʻa le vailaʻau.

Afai e te togiina le injections i le nofoaga lava e tasi, faʻamaufaʻailogaina le fomu, o le fualaau faasaina, pe a ulu atu i se laasaga faapena, e alu malie lemu. E tatau ona e iloa pe faapefea ona faʻafefiloi ituaiga insulin, o fea o nei mea e mafai ona tuʻufaʻatasia, ma e le o. E tatau ona teu i totonu o le pusaaisa se pulou matala.

I le tulaga o se fua saʻo, e tatau ona faia se faasaʻoga, i le feutagai ma lau fomaʻi. E le mafai ona faia lenei mea tutoatasi, talu ai e mafai e le hypoglycemia ona atiaʻe. Afai e le lelei le vaai a le tagata maʻi ma e le mafai ona saʻo le iloiloga o le aofaʻi o fualaau faasaina, e tatau ona fesiligia aiga mo se fesoasoani.

Ketoacidosis

O le a le lamatiaga o le maualuga o le suka i totonu o le toto, o le a se mea e mafai pe afai o le glucose e 10, 12, 14, 16, 17, 18, 20, 21, 22, 30 mmol / l ma o le a le uiga? O maualuga maualuga o le suka, lea e teuina i le tulaga e tasi mo se taimi umi, e mafai ona taʻitaʻia ai le atinaʻe o le ketoacidosis. E taumafai le tino e faʻaaoga le sili atu o le kulukose e ala i le gauia o gaʻo, o se taunuuga, o tino o le ketone ua faia, ma ua inu le tino.

  • vaivaiga lautele, malale,
  • muamua faʻamalosi faʻatasi ma le tele o volumes, sosoo ai ma le malosi,
  • o le manogi o le acetone na lagona i taimi o manava,
  • vevesi, vili, puipui puipui o le tino, faʻavevesi le fale,
  • manava manava
  • faateleina le faʻaleagaina
  • le fiafia, moe,
  • tiga o le ulu
  • glucose maualuga 20, 21, 25, 26, 30 mmol / l,
  • ketone tino o loʻo i ai i totonu o le toto ma urine,
  • faʻanoanoa vaaia,
  • moe

E tatau ona togafitia le ketoacidosis i se falemai. Ua faʻamalosia le togafitiga o insulin, o le le lava o le suavai i le tino, potassium ma isi elemene e misi, ua faʻamalieina, ua toe faʻaleleia le paleni o le acid-base.

Faʻasologa faʻamaʻi

O le a le tulaga lamatia o le maualuga maualuga o le suka i le toto 10, 12, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 25, 27, 30 mmol / l, o le a le mea e tatau ona fai pe afai e tulai mai ia faailoga, ma o a ni taunuuga? O se faʻalauteleina tele o le glycemia e mafai ona oʻo atu ai i se maʻi o le maʻisuka (le lava o le mafaufau, leai se mafaufauga), lea e atiina ae i le ao.

  • ketoacidosis, manogi o le acetone,
  • lanu mumu
  • faamagoina o le mucous membranes o le vevela o le tautala, paʻu, laulaufaiva e ufiufi i le papa,
  • faʻaititia le leo musika
  • taoto, vomia, tiga o le tino,
  • faaitiitia o le toto,
  • faʻalauteleina le fatu, paʻu,
  • manava manava
  • faaitiitia le vevela o le tino
  • polyuria, ona malosi,
  • mafaufau le lelei
  • toto maualuga le kulukose toto (15 - 25, 26), tino ketone.

Afai oi ai ni faailoilo o coma, e tatau loa ona e talanoa i lau fomaʻi! O tagata gasegase e togafitiga i le potu maʻi tigaina.

O le maualuga o le suka i le toto 10, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 30 mmol / l, o le a le mea e lamatia ai? I tagata gasegase e iai le inisalini-tutoatasi o le maʻi, o le hyperosmola coma e sili ona matauina, e leai ni faailoga o le ketoacidosis. O le toto e mamafa ona o le maualuga maualuga o le suka. O gaioiga faʻapitoa, faʻaleagaina o le tino, gasegase ogaoga, maua o vailaʻau, gasegase, faʻaleagaina o le myocardial e mafai ona faʻaleagaina ai le maʻi.

O le maʻi o le Hyperosmolar e sili atu le lemu nai lo le ketoacidosis, e le o faʻamaoniaina faailoga. E leai se manogi o le acetone, manava manava, vili. O tagata maʻi e popole e ala i le faifai pea, o le sogasoga o le mimiti e le toe faʻamalolo ona o le faʻamala. E maua e tagata maʻi le faʻanofoina o le tino, e aunoa ma le faatuaoia, le mafaufau i le tautala, o le vavave o mata, ma le maʻi o nisi o muscle groups. Ole togafitiga o le hyperosmola coma e talitutusa ma le ketoacidosis.

Maʻi faʻamaʻi

O le maualuga o le suka i totonu o le toto (10, 20, 21, 25, 26, 27, 30 mmol / L), lea e tumau mo se taimi uumi poʻo le masani ona oso i le glycemia e oʻo atu ai i le atinaʻeina o faʻafitauli mai le popole, cardiovascular, genitourinary system, faʻaaliga

  • maʻisuka vae
  • polyneuropathy o pito i lalo,
  • angiopathy
  • retinopathy
  • afaina toto
  • gangrene
  • toto maualuga
  • nephropathy
  • coma
  • afaina.

O ia faʻafitauli e faʻalologo, alualu i luma, e le mafai ona faʻamalolo, o togafitiga e faʻamoemoe e faatumauina le maʻi ma puipuia ai le faʻaleagaina. O faʻamaʻi e mafai ona oʻo i le vavaeina o vae, tauaso, faʻalavelave toe faʻalavelave, afaina o le fatu, stroke, faʻasologa faʻatasi.

O le maʻi suka o soo se ituaiga e manaʻomia ai le puleaina lelei o meaʻai gaʻo, o le vailaau oona, faʻaleleia lelei o le soifua maloloina, e tatau ona maitauina aso masani ma taumafa, ma e tatau ona lafoaʻi masaniga leaga. E naʻo le auala lenei e mafai ai ona maua le taui o le faʻamaʻi ma faʻalavelave matuia.

Fetufaai ma uo:

Tusi ni faaiuga

Afai e te faitauina nei laina, e mafai ona e faʻamaonia o oe poʻo oe pele ia oe maʻi i le maʻisuka.

Sa matou faia se suʻesuʻega, suʻesuʻeina le tele o mea ma sili ona taua siaki le tele o metotia ma vailaʻau mo le maʻisuka. O le faaiuga e faapea:

Afai na maua uma vailaʻau, e naʻo se taunuuga le tumau, o le taimi lava e taofi ai le meaʻai, o le faʻateleina o le faʻamaʻi.

Pau lava le fualaau na maua mai ai iuga taua o DIAGEN.

I le taimi nei, ua na o le pau lenei o fualaau faasaina e mafai ona fofoina atoatoa le maʻisuka. O le DIAGEN na faʻaalia ai le malosi tele i le amataga o le maʻisuka.

Na matou talosagaina le Matagaluega o le Soifua Maloloina:

Ma mo le au faitau o la tatou 'upega tafaʻilagi ua i ai nei le avanoa e maua ai DIAGEN TUSI!

Faʻalogo! O mataupu o le faatauina atu o aitalafu a le DIAGEN ua sili atu ona masani.
E ala i le tuʻuina o se poloaiga e faʻaaoga ai sootaga o loʻo i luga, ua faʻamaonia oe e maua se oloa lelei mai se gaosiga faʻapitoa. E le gata i lea, faʻatau i luga o le upega tafaʻilagi aloaia, e te maua se faʻamaoniga o se tupe faʻaalu (e aofia ai tau o femalagaiga), pe afai o le vailaʻau e leai se faʻamalositino.

Tuua Lau Faamatalaga