Faʻamatalaga Faʻamatalaga mo le Maʻisuka: Puipuiga o faʻamaʻi

Tuuina atu le tulaga maualuga maʻisuka maʻi (maʻisuka) i nisi o atunuu, o lona sailiga faʻamalosi e faia e suʻesuʻega suʻesuʻega o tagata lautele. O lenei metotia e manaʻomia ai le tele o tau. E sili atu le lelei le faʻaaogaina o le fesili e iloagofie ai tagata o loʻo i ai le tulaga o le atiaʻeina o lenei faʻamaʻi, e sili atu le maualuga, o vaega taua o loʻo lamatia. O nei vaega e vaevaeina i ni vaega o tulaga matuia ma aiga.

Le maualuga maualuga o le mauaina o le maʻisuka i totonu o le vaega sili ona lamatia. E aofia ai tagata ei ai se vailaʻau faʻasolo, e aofia ai:

1) le masaga masani lea o loʻo maʻi lona toʻalua i le maʻisuka. Faaiuga o masaga e tasi o le monozygotic ma ituaiga 2 maʻisuka faamai (SD-2) sili atu i le 70%, aapa atu, e tusa ai ma nisi tusitala, 90-100% i le olaga atoa, ma ituaiga 1 maʻisuka malosi (SD-1) - e le silia le 50%,
2) tamaiti ei ai mātua e mafatia i le maʻisuka. O le lamatiaga o le atiaeina o CD-1 i lenei vaega e 20% i le 20 tausaga muamua o le olaga ma e tusa ma le 50% i le olaga atoa. I le DM-2, o le iloiloga lamatia e maualuga atu. O le ono mafai ona atiae le CD-1 i le 20 tausaga muamua o le olaga i se tamaititi na fananau i matua soifua maloloina e na o le 0.3%,
3) tamaiti o loʻo i ai se tasi o matua o loʻo maua i le maʻisuka, ma o latou aiga e maʻi i le laina o le isi,
4) tamaiti e maua ai e se tasi o matua le maʻisuka poʻo uso, tuafafine,
5) tina na fananau mai i se tamaititi maliu o ia lea e iloa ai le hyperplasia o le motu o meaola o le pancreas.

I le faʻatinoga o se faʻavaega o mea na tutupu, o se matafaioi taua e faia i mea tau le siosiomaga. I le maʻi suka-2, o le tele o meaʻai e masani lava o le mea taua. O le taatele o le maʻisuka ituaiga 2 e faateleina ma le faateleina o le mamafa o le tino. O lea, faatasi ai ma le 1 tikeri o le manuʻa, o le tele o le maʻisuka ituaiga 2 e faaluaina pe a faʻatusatusa i le faʻalavelaveina o le faʻamaʻi i tagata e iai le mamafa o le tino, ma le tikeri lona lua - 5 taimi, ma le 3 tikeri - 8-10 taimi.

O le vaega taua o le "aiga" e aofia ai tagata e iai:

1) gaʻo,
2) masani le atherosclerosis,
3) faʻamaʻi fatu fatu,
4) maualuga maualuga,
5) faʻasolosolo pancreatitis,
6) faʻamaʻi o le endocrine faʻatasi ai ma le faʻamalositino o hormones (contrainsulin hormones) (AIDS-Cushing maʻi ma le maʻi, pheochromocytoma, faʻasalaga, faʻasalalaʻau oona, etc.),
7) le maʻisuka fou, faʻapea foʻi ma foliga:
8) faʻaaoga umi o kulūkocorticoids,
9) matua ma matua tausaga,
10) fafine na fananau mai i se tamaititi o loʻo i ai le mamafa o le mamafa o le tino pe sili atu i le 4000 g,
11) fafine o loʻo i ai se tala faʻasolopito mamafa - gestosis o le afa muamua o le maʻitaga, pepe, etc.,
12) fafine maʻitaga o loʻo i ai se tausaga o le sili atu i le 20 vaiaso.

O tagata o loʻo i luga o aʻafiaga o loʻo aʻafia i luga o loʻo suʻeina se suʻega suʻesuʻe e faʻamaonia ai faʻafitauli faʻafitauli o le gaosiga o gaʻo, lea e aofia ai vaega e lua. O le sini o le vaega muamua o le faʻavaeina lea o se maʻisuka manino ma iloa. Ina ia faia lenei mea, matou te suesue i le maualuga o le glucose (o le anapogi glycemia o lona uiga o le maualuga o le kulukose o le toto i le taeao ao lei faia le taeao pe a uma le anapogi amata mo le itiiti ifo ma le 8 itula) po o le aso. I se tagata soifua maloloina, o le maualuga o le kulukose anapogi i le toto o le capillary e 3.3-5.5 mmol / L (59-99 mg%), o le flycemic fluctuations i le aso e sili atu ona maualalo ifo nai lo le "pito i tua" mo le glucose, lea e 8.9-10.0 mmol / l (160-180 mg%), ae o le suka e toesea i aso faisoo.

O le siama o le maʻisuka e mafai ona faia i le i ai o se mea lelei i le itiiti ifo ma le tasi o suega nei:

1) glucose toto capillary anapogi> 6.1 mmol / L (110 mg%),
2) le iloa faʻafuasei o le faateleina o le maualuga o le kulukose i le toto capillary> 11.1 mmol / l (200 mg%) (o le suʻesuʻega e faia i soo se taimi o le aso, tusa lava pe o le a le umi o le taumafataga mulimuli).

Hyperglycemia

O le vaomalo i luga o se manava gaogao ma i le gasologa o le aso i le tele o mataupu e faʻatasi ma faʻamatalaga o le maʻisuka (polyuria, polydipsia, ma isi). I le iai o nei faailoga, ua lava lea e iloa ai le faateleina o le glycemia> 6.1 mmol / L (110 mg%) i luga o se manava gaogao poo> 11.1 mmol / L (200 mg%) i soo se taimi e faia ai se siama o le maʻisuka. O suʻesuʻega faaopoopo i nei mataupu e le manaʻomia. I le leai o ni faʻamatalaga faʻapitoa, e tatau ona faʻamaonia le siama o le maʻisuka e ala i le toe faʻatulagaina o le glycemia i aso na sosoo ai.

O le taua o le iloa o le glucosuria mo le siamaina o le maʻisuka e laiti, talu ai o le suka i le urine e mafai ona i ai e le gata o le solia o le gaʻo o le gaʻo, o lona uiga, maʻi suka, ae i isi foi tulaga - togafiti fatuga, maʻitaga, taumafa tele. E tatau ona maitauina o le pito i luga mo le kulukose, o lona uiga, o le maualuga lea e amata ona iloa ai le kulukose i le urine, e eseese tele (Laulau 1). I lenei itu, o le glucosuria e avea ma faailoga e ese mai mo le siama o le maʻisuka e le tatau ona faʻaaogaina.

O le mea lea, o le faʻamaoniga o le hyperglycemia tonu e mafua ai le mafuaaga e iloa ai le maʻisuka, o le faʻamautuina o le maualuga masani o le kulukose o le toto e faʻaumatia ai lenei maʻi.

A maeʻa ona le iloa lelei le maʻisuka, o le tulaga lua o le suesuega e faia - suʻega o le faapalepale o le glucose (PGTT) ina ia iloa ai le vaivai o le kulukosese. O le PGTT e faʻataunuʻuina le talaaga o se meaʻai masani. I luga o se manava gaogao i le maeʻa o le po anapogi mo le 10-14 itula, o le mataupu e inu i le fofo o le kulukose: - 75 g glucose ua faʻamaʻapeʻa i totonu o se ipu vai (WHO expert expert, 1980). O toto toto e ave i luga o se manava gaogao ma pe a mavae le 2 itula. Laulau 2 o loʻo otootoina ai le taiala mo le iloiloina o le HRTT.

E tusa ai ma fautuaga a tagata tomai faapitoa WHO (1999), o taunuuga o se suʻega o le faapalepale glucoseIloiloina e faapea:

1) o le faapalepale masani e faʻaalia i le maualuga o le kulukose i le toto toto 2 itula pe a uma le uta o le kulukose e 7.8 mmol / L (140 mg%), ae lalo ifo o le 11.1 mmol / L (200 mg%) e faʻaalia ai le faʻavaivaia o le kulukose,
3) le kulūkose i totonu o le toto capillary 2 itula pe a maeʻa le utaina o le kulukose> 11.1 mmol / L (200 mg%) faʻaalia se uluaʻi suʻesuʻeina o le maʻisuka, lea e tatau ona faʻamaonia e suʻesuʻega mulimuli ane,
4) o se vaega fou o le faaletonu o le gaosiga o le gaʻolaina ua iloa - ua le afaina le glycemia anapogi, e aofia ai ma le glucose capillary anapogi mai le 5.6 mmol / L (100 mg%) i le 6.0 mmol / L (110 mg%) ma le glycemia masani 2 itula pe a uma ona faʻatauina i le kulukose (6.1 mmol / L (110 mg%) poʻo le 11.1 mmol / L (200 mg%) - aʻo faia suʻesuʻega i soo se taimi o le aso, e tusa lava po o le a le faʻatauga o le taumafataga muamua, poʻo le> 11.1 mmol / L (200 mg%) - i le suʻesuʻega o le glycemia 2 itula i le maeʻaina o le 75 g o le kulukose. Ua fautuaina auga CD e faaaoga mataupu vaega i le kulukose toto le anapogi ma le o le taunuuga o suega faapalepale kulukose tuufofoga. Ua fautuaina Mulimuli, aemaise lava i tulaga o le masalosalo, pe a le tulaga o le anapogi kulukose toto> 5.5 mmol / l (100 mg%), ae

O le maʻisuka 2 o le maʻisuka o se faʻamaʻi faʻamaʻi, faʻaalia i le solia o le metabolism o le carbohydrate ma le atinaʻeina o le hyperglycemia ona o le faʻamalosia o le inisalini ma le secretory dysfunction o β-sel, faapea foi ma le lipid Metabolism ma le atiaʻe o le atherosclerosis.

O le SD-1 o se gaioiga o le autoimmune e aʻafia ai le totoga e oʻo atu ai i le faʻafanoga o gasegase β-gasegase o le motu, lea e faʻaalia mai i le le atoatoa o le insulin. I nisi tulaga, o gasegase e sili atu i le maʻisuka-o le leai o ni faailoga o le faaleagaina o le autoimmune i sē-ß (diabetes-idiopathic-1).

Le mea e fesoasoani i le atinaʻe o le maʻisuka

E mafai ona tatou vaʻaia tulaga taua mo le maʻisuka ituaiga 2, lea e lamatia mo tagata.

  • O le mafuaʻaga autu e mafua ai le faʻamaʻi o le maʻisuka e fesoʻotaʻi ma le mamafa o tupe maua. O le lamatiaga o le maʻisuka e maualuga pe afai o le faasinomaga o le mamafa o le tagata e silia ma le 30 kilokalama i le m2. I lenei tulaga, o le maʻisuka e mafai ona avea ma foliga o le apu.
  • E le gata i lea, o le mafuaʻaga atonu o se faʻaopoopoga i le vavao o le puimanava. I tane, o nei lapopoa e le tatau ona sili atu i le 102 cm, ma i tamaitai - 88 cm. O le mea lea, ina ia faʻaitiitia ai le lamatiaga, e tatau ona e tausia lau lava mamafa ma lona faʻaitiitia.
  • O le le lelei o meaai paleni e mafua ai foi le le atoatoa o le tino, lea e faateleina ai le ono tulai mai o le faamaʻi. E taua le faʻaaogaina ia le itiiti ifo ma le 180 g fualaau faisua i aso uma. O fualaʻau 'aina lanu lanumeamata i le ituaiga o laulaau poʻo le kapisi e sili ona aoga.
  • Aʻo faʻaaogaina meainu suamalie, e ono tupu mai le meaʻai. E mafua lenei mea i le mea moni e faapea o le inu o lea mea e mafua ai ona faʻaitiitia le maualalo o siama i le inisalini. O le iʻuga, o le toto o le toto o le tagata e tulaʻi mai. O fomai e fautuaina e inu vai masani i taimi uma e mafai ai e aunoa ma le gaʻo poo le suauu.

Ole maualuga o le toto maualuga e le o le vaega muamua lea e mafua ai, ae o nei faailoga e masani ona matauina i le maʻisuka. Faʻateleina le sili atu i le 140/90 mm RT. Art. e le mafai e le fatu ona fufulu atoa le toto, lea e faʻalavelave ai le toto.

I lenei tulaga, o le puipuia o le maʻisuka e aofia ai le faamalositino ma le lelei o taumafa.

O tulaga lamatia mo le atinaeina o le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona fesootaʻi ma vailaʻau faʻamaʻi pipisi e pei o le rubella, chickenpox, faʻamaʻi o le hepatitis, ma e oʻo lava i le fomaʻi. O nei faʻamaʻi o se ituaiga faʻamalosia o aʻafiaga e aafia ai le amataina o faʻafitauli o le maʻisuka.

  1. Le faatumauina o se olaga le talafeagai e aʻafia ai foʻi le tulaga o le soifua maloloina o le maʻi. Faatasi ai ma le le lava o le moe, ua le atoatoa le tino ma o le tele o le mamafa o hormone ua amata ona gaosia. Ona o lenei mea, o siaki e maua ai le insulin, ma ua amata ona maua e le tagata le mamafa.
  2. E le gata i lea, o tagata moe i taimi uma latou te iloa le fiaai ona o le faateleina o le vevela, lea e faaosofia ai le manaʻo. Ina ia aloese mai faʻalavelave, o le taimi o le moe i le po e tatau ona le itiiti ifo ma le valu itula.
  3. Faʻatasi ai ma aʻafiaga faʻalavelave mo le maʻisuka ituaiga 2 e aofia ai se olaga ola solo. Ina ia aloese mai le atiina ae o le faamaʻi, e tatau ona e gaioi ma le malosi faaletino. A faʻaaogāina soʻo se faamalositino, e amata ona tafe le kulukose mai le toto i le tino maso, lea e galue ai o se punaoa malosi. E le gata i lea, o aʻoaʻoga faʻale-tino ma taʻaloga e faʻamalosia ai le mamafa o le tino o se tagata masani ma faʻamalosolo ai le soona.
  4. O le atuatuvalega taimi e mafua mai i le masani ai o mafaufauga faʻalagona ma lagona faʻalagona e tau atu i le mea moni o le tele o hormones o le popole e amata ona gaosia. Mo lenei mafuaʻaga, o siama o le tino e matua aʻafia lava i le inisalini o le homone, ma o le maualuga o le suka o le suka e maualuga lona alualu i luma.

E le gata i lea, o se tulaga o le atuatuvale e atiina ae ona o le atuatuvale, o se tagata ua amata ona ai meaai leaga ma ua le lava le moe. I le taimi o le atuatuvale, o se tagata ua i ai se tulaga atuatuvale, le fiafia, leai se fiafia i le olaga, o sea tulaga e faateleina ai le ono tulai mai o le faamaʻi e 60 pasene.

I se tulaga atuatuvale, o tagata e tele lava ina le fia aai, aua le saili e auai i taaloga ma aoaoga faaletino. O le lamatiaga o ia ituaiga faaletonu, o le faʻavauvau e taʻitaʻia ai suiga o le natura e faʻaosofia ai le oona tele. Ina ia mafai ona feagai ma le atuatuvale i le taimi, ua fautuaina e fai yoga, mafaufau loloto ma tele taimi e ofoina atu ai le taimi ia te oe lava.

O le maʻisuka ituaiga 2 e matua afaina ai tamaitai ua silia i le 45 tausaga. Faailoga o le maʻisuka i fafine pe a uma le 40 tausaga e mafai ona faʻamatalaina o se faʻaitiitia o le fua faatatau o le tino, faʻaitiitia le mamafa o maso ma le mamafa. Mo lenei mafuaʻaga, i lenei vaitau o tausaga, e tatau ona auai i aʻoga faaletino, 'ai le mea saʻo, taʻitaʻia se olaga soifua maloloina ma ia suʻesuʻe e le fomaʻi e le aunoa.

O nisi ituaiga ma ituaiga faʻalapotopotoga e sili atu ona lamatia le atiaʻe o le maʻi. Aemaise lava, o le maʻisuka e 77 pasene e ono afaina ai Aferika Amerika, Asians, nai lo Europa.

E ui i le mea moni e le mafai ona aʻafia se mea taua, e tatau ona mataʻituina lau lava mamafa, 'ai le mea saʻo, ia lava le moe ma taʻitaʻia se ituaiga soifuaga lelei.

Faʻamatalaga Faʻamatalaga mo le Maʻisuka: Puipuiga o faʻamaʻi

O se faʻamaʻi e pei o le maʻisuka ituaiga 2 e le tupu e aunoa ma se mafuaaga. O mafuaʻaga ogaoga e aʻafia ai le faʻamaʻi ma saofaga i faʻafitauli. Afai e te iloa i latou, e fesoasoani e iloa ma puipuia aʻafiaga leaga ile tino ile taimi.

O aʻafiaga o aʻafiaga mo le maʻisuka e mafai ona faʻamaoni ma vaʻai. Faʻasalaga e aofia ai mafuaʻaga na afua mai i le faʻavaeina o le tino. O le faʻamaʻiina o le maʻi, naʻo oe e tatau ona i ai i ni tulaga patino. O le a le lamatiaga o le atiaʻe o le maʻisuka.

Vitio (kiliki e taʻalo).

O mea taua i le atinaʻeina o le maʻisuka o mafuaaga ia e fesootaʻi ma le oona, faʻafitauli o le tino, ma le faʻaalia o faʻamaʻi eseese. O le mea lea, o le atuatuvale, o le pancreatitis, o le fatu, osofaʻi, faʻavevelaina o le maʻisuka e mafai ona faaleagaina ai le tulaga lautele o le maʻi. O fafine maʻitaga ma tagata matutua o loʻo aʻafia foi i le i ai i maʻi.

E mafai ona tatou vaʻaia tulaga taua mo le maʻisuka ituaiga 2, lea e lamatia mo tagata.

  • O le mafuaʻaga autu e mafua ai le faʻamaʻi o le maʻisuka e fesoʻotaʻi ma le mamafa o tupe maua. O le lamatiaga o le maʻisuka e maualuga pe afai o le faasinomaga o le mamafa o le tagata e silia ma le 30 kilokalama i le m2. I lenei tulaga, o le maʻisuka e mafai ona avea ma foliga o le apu.
  • E le gata i lea, o le mafuaʻaga atonu o se faʻaopoopoga i le vavao o le puimanava. Mo tane, o nei lapopoa e le tatau ona sili atu nai lo le 102 cm, ma mo tamaitai - 88 cm. O le mea lea, ina ia faʻaitiitia ai le lamatiaga, e tatau ona e tausia lau lava mamafa ma lona faʻaitiitia.
  • O le le lelei o meaai paleni e mafua ai foi le le atoatoa o le tino, lea e faateleina ai le ono tulai mai o le faamaʻi. E taua le faʻaaogaina ia le itiiti ifo ma le 180 g fualaau faisua i aso uma. O fualaʻau 'aina lanu lanumeamata i le ituaiga o laulaau poʻo le kapisi e sili ona aoga.
  • Aʻo faʻaaogaina meainu suamalie, e ono tupu mai le meaʻai. E mafua lenei mea i le mea moni e faapea o le inu o lea mea e mafua ai ona faʻaitiitia le maualalo o siama i le inisalini. O le iʻuga, o le toto o le toto o le tagata e tulaʻi mai. O fomai e fautuaina e inu vai masani i taimi uma e mafai ai e aunoa ma le gaʻo poo le suauu.

Ole maualuga o le toto maualuga e le o le vaega muamua lea e mafua ai, ae o nei faailoga e masani ona matauina i le maʻisuka. Faʻateleina le sili atu i le 140/90 mm RT. Art. e le mafai e le fatu ona fufulu atoa le toto, lea e faʻalavelave ai le toto.

I lenei tulaga, o le puipuia o le maʻisuka e aofia ai le faamalositino ma le lelei o taumafa.

O tulaga lamatia mo le atinaeina o le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona fesootaʻi ma vailaʻau faʻamaʻi pipisi e pei o le rubella, chickenpox, faʻamaʻi o le hepatitis, ma e oʻo lava i le fomaʻi. O nei faʻamaʻi o se ituaiga faʻamalosia o aʻafiaga e aafia ai le amataina o faʻafitauli o le maʻisuka.

  1. O le tausisia pea o le olaga sese e aʻafia ai foʻi le tulaga o le soifua maloloina o le maʻi. Faatasi ai ma le le lava o le moe, ua le atoatoa le tino ma o le tele o le mamafa o hormone ua amata ona gaosia. Ona o lenei mea, o siaki e maua ai le insulin, ma ua amata ona maua e le tagata le mamafa.
  2. E le gata i lea, o tagata moe i taimi uma latou te iloa le fiaai ona o le faateleina o le vevela, lea e faaosofia ai le manaʻo. Ina ia aloese mai faʻalavelave, o le taimi o le moe i le po e tatau ona le itiiti ifo ma le valu itula.
  3. Faʻatasi ai ma aʻafiaga faʻalavelave mo le maʻisuka ituaiga 2 e aofia ai se olaga ola solo. Ina ia aloese mai le atiina ae o le faamaʻi, e tatau ona e gaioi ma le malosi faaletino. A faʻaaogāina soʻo se faamalositino, e amata ona tafe le kulukose mai le toto i le tino maso, lea e galue ai o se punaoa malosi. E le gata i lea, o aʻoaʻoga faʻale-tino ma taʻaloga e faʻamalosia ai le mamafa o le tino o se tagata masani ma faʻamalosolo ai le soona.
  4. O le atuatuvalega taimi e mafua mai i le masani ai o mafaufauga faʻalagona ma lagona faʻalagona e tau atu i le mea moni o le tele o hormones o le popole e amata ona gaosia. Mo lenei mafuaʻaga, o siama o le tino e matua aʻafia lava i le inisalini o le homone, ma o le maualuga o le suka o le suka e maualuga lona alualu i luma.

E le gata i lea, o se tulaga o le atuatuvale e atiina ae ona o le atuatuvale, o se tagata ua amata ona ai meaai leaga ma ua le lava le moe. I le taimi o le atuatuvale, o se tagata ua i ai se tulaga atuatuvale, le fiafia, leai se fiafia i le olaga, o sea tulaga e faateleina ai le ono tulai mai o le faamaʻi e 60 pasene.

I se tulaga atuatuvale, o tagata e tele lava ina le fia aai, aua le saili e auai i taaloga ma aoaoga faaletino. O le lamatiaga o ia ituaiga faaletonu, o le faʻavauvau e taʻitaʻia ai suiga o le natura e faʻaosofia ai le oona tele. Ina ia mafai ona feagai ma le atuatuvale i le taimi, ua fautuaina e fai yoga, mafaufau loloto ma tele taimi e ofoina atu ai le taimi ia te oe lava.

O le maʻisuka ituaiga 2 e matua afaina ai tamaitai ua silia i le 45 tausaga. Faailoga o le maʻisuka i fafine pe a uma le 40 tausaga e mafai ona faʻamatalaina o se faʻaitiitia o le fua faatatau o le tino, faʻaitiitia le mamafa o maso ma le mamafa. Mo lenei mafuaʻaga, i lenei vaitau o tausaga, e tatau ona auai i aʻoga faaletino, 'ai le mea saʻo, taʻitaʻia se olaga soifua maloloina ma ia suʻesuʻe e le fomaʻi e le aunoa.

O nisi ituaiga ma ituaiga faʻalapotopotoga e sili atu ona lamatia le atiaʻe o le maʻi. Aemaise lava, o le maʻisuka e 77 pasene e ono afaina ai Aferika Amerika, Asians, nai lo Europa.

E ui i le mea moni e le mafai ona aʻafia se mea taua, e tatau ona mataʻituina lau lava mamafa, 'ai le mea saʻo, ia lava le moe ma taʻitaʻia se ituaiga soifuaga lelei.

Mafuaaga o le maʻisuka ma tulaga lamatia mo lona atinaʻe

I le maʻisuka, e le mafai e le pancreas ona faʻamalamalama le tele o le tele o le inisalini poʻo le maua o le inisalini o le tulaga manaomia. Aisea ua tupu ai lenei mea? O le a le mafuaaga o le maʻisuka? Ae paga lea, e leai ni tali maʻoti i nei fesili. E i ai eseesega vaʻaia ma eseese tulaga o le faʻatuatuaina; e mafai ona faʻaalia se numera o mea faʻafitauli. E i ai le masalosalo o lenei faʻamaʻi e afaina i le natura. E masani ona fautua mai o le maʻisuka e afua mai i aʻafiaga o le tino. E tasi le mea ua faʻamautuina: o le maʻisuka e le mafai ona afaina pe a afaina i le pipili poo le maʻi.

E mafai ona mafua mai i le maʻisuka ituaiga 1 (e le o le inisalini) o le gaosiga o le inisalini e faʻaitiitia pe taofia atoa ona o le maliu o sene peta i lalo o le faatosinaga o se numera o mea (mo se faʻataʻitaʻiga, o le faagasologa o le autoimmune). Afai o le maʻisuka masani e aafia ai tagata ei lalo o le 40, e tatau ona i ai se mafuaaga.

I le maʻisuka o le ituaiga lona lua, e fa taimi e sili atu ona sili atu nai lo le maʻisuka o le ituaiga muamua, o suauu beta muamua na maua ai le inisalini i tulaga masani ma tele tele. Ae peitai, o lona gaioiga ua faaitiitia (e masani lava ona o le tulaga o le tino o meaola, o ona atigi eletise ua faaititia ai le lagona ile inisalini). I le lumanaʻi, o le a faʻaitiitia le faʻavaeina o le inisalini. I le avea ai o se tulafono, o tagata matutua atu i le 50 e mamaʻi.

E mautinoa lava o le tele o mea e mafua ai le amataina o le maʻisuka.

I le mea muamua e tatau ona taʻu mai ai le vavaega (poʻo le genetic) predisposition. Toeitiiti lava o tagata atamamai uma e ioe. o le lamatiaga o le maua o le maʻisuka e faʻaleleia pe afai ei ai se tasi i totonu o lou aiga o loʻo maua poo maua i le maʻisuka - o se tasi o ou matua, uso poʻo tuagane. Ae ui i lea, o punaoa eseese e maua ai numera eseese e iloa ai le ono ono tulai mai le faamaʻi. O loʻo i ai mea na matauina o le maʻisuka ituaiga 1 e faʻatoʻa ma se avanoa e 3-7% mai le itu o le tina ma atonu o le 10% mai le tama. Afai e maʻi uma matua, o le aʻafiaga o le faʻamaʻi e tele taimi e oʻo i le 70%. O le maʻisuka ituaiga 2 e maua mai i le 80% o le avanoa i luga o le tina ma le tama matua, ma afai o loʻo maʻi uma matua e le o le inisalini e faalagolago i le maʻisuka, o le avanoa o lona faʻaalia i tamaiti e oʻo atu i le 100%.

E tusa ai ma isi auala, e leai se eseesega faapitoa i le ono mafai ona atiaʻe le ituaiga 1 maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2. E talitonuina afai o maʻi lou tama poʻo lou tina i le maʻisuka, o lona uiga o le ae maʻi foi e tusa ma le 30%. Afai o maʻi uma matua, o lona ono o lou maʻi e tusa ma le 60%. o lenei faʻasalalau i numera o loʻo faʻaalia ai e le o iai ni faʻamaumauga e sili ona talitonuina i lenei mataupu. Ae o le mea autu lava e manino: o loʻo i ai se mea na tupu, ma e tatau ona amanaia i le tele o tulaga o le soifuaga, mo se faʻataʻitaʻiga, i le faaipoipoga ma le fuafuaina o aiga. Afai e fesootaʻi le matua ma le maʻisuka, ona tatau lea ona sauniuni tamaiti mo le mea moni e mafai foi ona latou maʻi. E tatau ona faʻamalamalamaina e aofia ai se "vaega o aʻafiaga," o lona uiga o isi mea uma e aʻafia ai le atinaʻeina o le maʻisuka e tatau ona faʻaaogaina e ala i le ituaiga soifua maloloina.

O le mafuaaga lona lua o le maʻisuka o le oona tele. O le mea e lelei ai, o lenei vaega e mafai ona faʻaseseina pe afai o se tagata, iloa le atoaga o le tulaga lamatia, o le a matua tau faasaga i le mamafa ma manumalo i lenei taua.

O le mafuaaga lona tolu o nisi faʻamaʻi e mafua ai le faaleagaina o sela beta. O nei faʻamaʻi faʻamaʻi - pancreatitis, kanesa o le pancreatic, faʻamaʻi o isi gutu endocrine. O se vaega faʻaosofia i lenei mataupu e mafai ona avea ma manuʻa.

O le mafuaaga lona fa o vailaʻau vailaʻau eseese (rubella, chickenpox, faʻamaʻi o le hepatitis ma nisi faʻamaʻi, e aofia ai le maʻi). O nei faʻamaʻi pipisi e avea ma se faʻamalosia e mafua ai le faʻamaʻi. E manino lava, mo le tele o tagata, o le maʻi e le o le amataga o le maʻisuka. Ae afai o se tagata le fiafia ma le faʻateleina o le agavaʻa, o lona uiga o le fomaʻi o se taufaʻatau ia te ia. O se tagata o loʻo leai sona maʻisuka e mafai ona faʻaumatia pea i le foma ma isi faʻamaʻi pipisi - ma le ono mafai ona atiaʻe le maʻisuka e itiiti ifo nai lo o se tagata e iai le gasegase o le maʻisuka. O le tuufaatasiga o tulaga lamatia e faateleina ai le lamatiaga o le faamaʻi i le tele o taimi.

I le lona lima o mea e tatau ona taʻua o le atuatuvalega o le popole o se mea e mafua ai ona tupu. Aemaise lava e tatau ona aloese mai le atuatuvale ma le lagona i luga o le mafaufau mo tagata ua matua faateleina le tamaoaiga ma ua mamafa tele.

I le ono o nofoaga i aʻafiaga o aʻafiaga o tausaga. O le matua o le tagata, o le tele lea o mafuaaga e fefe ai i le maʻisuka. E talitonuina o le siʻitia o tausaga taʻitasi i le sefulu tausaga, o le ono mafai ona atiaʻe le maʻisuka e faalua. O se vaega taua o tagata e nonofo tumau i fale tausimai e mafatia i ituaiga eseese o le maʻisuka. I le taimi lava e tasi, e tusa ai ma nisi o lipoti, o le gasegase o le maʻisuka ma le matua e le toe avea ma mea taua. O suʻesuʻega ua faʻaalia ai afai o se tasi o ou matua na maua i le maʻisuka, o lona uiga o le maʻi 30% i le va o le 40 ma le 55 tausaga, ma pe a mavae le 60 tausaga, na o le 10%.

O le toatele o tagata e mafaufau (o le mea moni, o le taulaʻi i le igoa o le faamaʻi) o le mafuaaga autu o le maʻisuka i meaai o le maʻisuka e afaina i le nifo suamalie, o le na te tuʻuina le lima laulau punetini o le suka i le lauti ma inu i le lauti ma selu ma keke. E i ai le mea moni i lenei mea, pe afai e na o le uiga o se tagata e masani ona 'ai e tatau ona mamafa.

Ma o le mea moni e sili atu le mamafa o le maʻisuka ua faʻamaonia atoatoa.

E le tatau ona tatou faagaloina o le numera o tagata mamaʻi o loo maua i le maʻisuka o loo tuputupu ae, ma o le maʻisuka e mafua tonu lava i faamaʻi o le malo, o lona uiga, o le mafuaʻaga o le maʻisuka i le tele o tulaga e sili atu, tele i mea e faigofie ona maua i le maʻisuka, meaai "malamalama". O le mea lea, atonu o le maʻisuka e tele mafuaʻaga, i tulaga taitasi atonu o se tasi oi latou. I nisi o tulaga e le masani ai, o nisi faaletonu o le tino e mafua ai le maʻisuka, o nisi taimi o le maʻisuka e afua mai i le faaleagaina o le pancreas e tupu pe a uma le faaaogaina o nisi fualaau faasaina poo le avea ma se taunuuga o le faaumiumi o le ava malosi. E toʻatele tagata atamamai e talitonu o le maʻisuka ituaiga 1 e mafai ona tupu ma faʻaleagaina vailaʻau i peta paneta e maua ai le inisalini. I le tali atu, o le puipuiga o le tino e maua ai faʻamaʻi e taʻua o mea faʻapitoa faʻapitoa. E oo lava i na mafuaʻaga ua faʻamatalaina saʻo e le o faʻamaoni. Mo se faʻataʻitaʻiga, o faʻataʻitaʻiga nei ua tuʻuina atu: o faʻataʻitaʻiga uma e 20% o le mamafa o le mamafa e faʻateleina ai le lamatiaga o le maua o le maʻisuka ituaiga 2. I le toetoe lava o mataupu uma, o le paʻu o le mamafa ma le malosi faaletino e mafai ona faʻamaonia le maualuga o le suka. I le taimi lava lea e tasi, e manino lava e le o tagata uma e fia maua, e oʻo lava i se tulaga ogaoga, o loʻo maʻi i le maʻisuka.

E tele lava mea e le manino. E iloa, mo se faʻataʻitaʻiga, o le inisalini (o lona uiga, o se tulaga e le tali atu ai fusi i le inisalini o le toto) e faalagolago i le aofaʻi o faʻalogo i luga o le potu. O faʻamaoniga o vaega ia i luga o le puipui o le cell lea e tali atu i le inisalini o loʻo faʻasalalau i totonu o le toto, ma o le a mafai ai e le suka ma amino acids ona ulu i totonu o le masini.

Inisalini na talia le amio e pei o se ituaiga "loka", ma o le inisalini e mafai ona faʻatusa i se ki e tatala ai loka ma mafai ai e le glucose ona ulu atu i le masini. O i latou e maua i le maʻisuka ituaiga 2, mo nisi mafuaʻaga, e leai ni inisiua insulin pe leai foi.

Ae ui i lea, e le manaʻomia e se tasi ona mafaufau faapea afai e le mafai e saienitisi ona iloa tonu le mafuaʻaga o le maʻisuka, o lona uiga o mea uma latou te matauina i le taimi o le maʻisuka i vaega eseese o tagata e le taua. I se isi itu, o vaega o aʻafiaga ua iloa e mafai ona tatou faʻalauteleina tagata i aso nei, e lapataʻia i latou mai se uiga le faʻaeteete ma le le mafaufau i lo latou soifua maloloina. E le gata ia i latou oe mamaʻi i le maʻisuka e tatau ona tausia. I le uma, o le maʻisuka e mafai ona faʻatoʻa ma maua. O le tuufaatasiga o le tele o tulaga lamatia e faateleina ai le maʻisuka: mo se tagata maʻi gasegase, e masani ona mafatia i faʻamaʻi viral - faʻamaʻi, ma isi, o lenei tulaga e tutusa lava ma tagata o loʻo i ai le agavaʻa faʻaleagaina. O le mea lea, o tagata uma e lamatia e tatau ona mataala. E tatau ona taulai totoa i lou tulaga mai ia Novema ia Mati, aua o le tele o maʻi o le maʻisuka e tupu i lenei vaitau. O le tulaga e faigata tele i le mea moni e faapea o le vaitaimi lea e mafai ai ona sese lou tulaga mo se faʻamaʻi viral. E mafai ona faia se faʻamaoniga saʻo e faʻavae i luga o se faʻamaʻotoga o le kulukose o le toto.

Faʻamatalaga o aʻafiaga. E faʻapefea ona ou maua le maʻisuka

Matou te gauai atu i le mea e taʻua o le "mafuaʻaga o mafuaʻaga" lea e aofia ai le amataina o le maʻisuka.

O loʻo i ai mea na matauina e maua ai le maʻisuka ituaiga 1 ma se tulaga e mafai ona maua mai le 3-7% mai le tina ma atonu e 10% mai le tama. Afai e maʻi uma matua, o le aʻafiaga o le faʻamaʻi e tele taimi e oʻo i le 70%. O le maʻisuka ituaiga 2 e maua mai i le 80% i luga o le tina ma le tama matua, ma afai o matua uma e mafatia i le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka, o le avanoa o lona faʻaalia i tamaiti e latalata atu i le 100%, ae, o se tulafono, i le matua. Ia, i lenei tulaga, e eseese fomaʻi i le fuainumera o pasene, a le o lea ua latou malilie faatasi: o le faʻauiga o le vaega autu lea i le amataga o le maʻisuka.

Mai i le vaaiga o le atinaʻeina o le maʻisuka, e sili atu ona lamatia pe afai ole sili atu i le 30 kilokalama / m2 le mamafa o le tino ma o le gaʻo o le manava, o lona uiga, o le foliga o le tino e avea ma foliga o le apu. O le taua tele o le tele o le vavao o le puʻu. O le lamatiaga o le maʻisuka e faʻapupulaina i le vavao o le puʻu mo tane e sili atu i le 102 cm, mo tamaitai e sili atu i le 88 cm. E foliga mai o le puʻu aspen e le gata o se mea vaivai, ae o se auala mautinoa foi e puipuia ai oe mai le maʻisuka. O le mea e lelei ai, o lenei itu e mafai ona faʻasalaina pe afai o se tagata, iloa le atoaga o tulaga lamatia, tauvaga mamafa (ma manumalo i lenei taua).

Pancreatitis, o le kanesa o le pancreas, faʻamaʻi o isi gland endocrine - o mea uma lava e faʻafefe ai le faaletonu pancreatic e fesoasoani i le atinaʻe o le maʻisuka. I le auala, o faʻaleagaga faʻaleagaina e mafai ona saofagā i le faaleagaina o le pancreatic.

Rubella, moa, popo o le hepatitis ma isi faʻamaʻi, e aofia ai le siama, faʻaititia le lamatiaga o le maʻisuka. O nei faʻamaʻi pipisi e avea ma se faʻamalosia, e pei o le faʻaosoosoina o le maʻi. E manino lava, mo le tele o tagata, o le maʻi e le o le amataga o le maʻisuka. Ae afai o se tagata le fiafia ma le faʻavaivaia o le pepelo, ona avea lea o ia ma siama faigofie e avea o se taufaamatau. O se tagata o loʻo leai sona maʻisuka e mafai ona faʻaumatia pea le foma ma isi faʻamaʻi pipisi, ma o le ono mafai ona atiae le maʻisuka e itiiti ifo nai lo le tagata o loʻo i ai le gasegase o le maʻisuka. O le tuufaatasiga o tulaga lamatia e faateleina ai le lamatiaga o le faamaʻi i le tele o taimi.

O le maʻisuka o loʻo faʻamatalaina i genes e le mafai ona tupu pe afai e le amataina se tasi o mea nei: atuatuvalega popole, ola le ola, meaai le maloloina, le le mafai ona manava le ea ma faʻaalu taimi i le natura, ulaula. O nei '' taulaga '' ua na o le faʻateleina o le aʻafiaga. Faʻaopopo i lenei faʻaopoopoga o le ola (o le maualuga maualuga o le maʻisuka o loʻo faamaumauina i tagata e sili atu i le 65), ma e tele a tatou fuainumera i luga o le numera o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka.

Puipuia o le maʻisuka o le faʻaumatia lea o aʻafiaga o aʻafiaga mo lenei faʻamaʻi. I le atoatoaga o le upu, o le puipuia o le maʻisuka ituaiga 1 e le oi ai. O le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona puipuia mai i le 6 mai le 10 gasegase e iai aʻafiaga lamatia.

O le mea lea, e ui lava i le mea moni o loʻo i ai ni faʻamaʻi faapitoa faʻamaʻi, faʻatasi ai ma le fesoasoani e mafai ai e se tagata soifua maloloina atoatoa ona iloa le ono mafai ona maua le maʻisuka ituaiga 1 i le amataga, e leai se mea e faalavelaveina ai lona atinaʻe. Ae ui i lea, o loʻo i ai le tele o fuataga e mafai ona faʻatuai tele ai le atinaʻeina o lenei faiga faʻaleaga. (1)

O le puipuiga muamua o le maʻisuka ituaiga 1 o le faʻaumatiaina o aʻafiaga lamatia mo lenei ituaiga faʻamaʻi, e aofia ai:

  • puipuiga o faʻamaʻi pipisi (rubella, mumps, siama simplex virus, siama faʻamaʻi),
  • le auai o le susu mai le fanau mai o se tamaititi e oʻo ile 1-1.5 tausaga,
  • aoaoina tamaiti i le saʻo saʻoga o tulaga faigata,
  • sei vagana ai le faʻaaogaina o mea taumafa ma mea eseese o meaʻai, meaʻai kuka - meaʻai masani (natura).

I le avea ai o se tulafono, e leai se manatu o se tagata pe o ia o se taʻavale o le maʻisuka ituaiga 1 pe leai foi, o le mea lea, o puipuiga muamua e puipuia mo tagata uma. Mo i latou o loʻo vavalalata ma tagata ei ai le maʻisuka ituaiga 1, o le tausisia o fuataga ua taua i luga e faʻatagaina.

O le mea e leaga ai, o le maʻisuka ituaiga 2 e le mafai ona faʻamalolo, ae mafai ona puipuia. Ma o le puipuia o le maʻisuka e manaʻomia le amata i le vave e mafai ai.

Ole puipuia ole Peraimeri o le maʻisuka ituaiga 2 e tatau ona faavae ile tulaga lamatia. O latou tausaga (> 45 tausaga) ma mataupu o le maʻisuka i totonu o le aiga.I lenei itu, e tatau i tagata ua taʻi 45 tausaga ma matutua ona manaʻomia se suʻesuʻega e tasi (i totonu o le 3 tausaga) e suʻeina ai le maualuga o le kulukose i totonu oo latou toto i luga o se manava gaogao ma le 2 itula talu ona 'ai (faʻamatalaga glycemic).

O le tausisia o lenei tulafono o le a mafai ai ona e iloa le atinaʻeina o le faamai i le vave amata ma faia fuafuaga talafeagai e fuafua e totogi ai le maʻisuka ituaiga 2.

O le tele o taimi, i le puipuia o soʻo se ituaiga o maʻisuka, o le mea muamua e tuʻuina atu i le saʻo lelei o meaʻai, e ui lava e le saʻo lenei mea. Muamua lava, e taua le faatumauina o le paleni lelei o le vai ile tino.

  • Muamua, o le pancreas, faʻaopoopoga i le inisalini, e tatau ona maua ai se vaifofo o le mea e faʻaaogaina ai le meaʻai e faʻaumatia ai le tino. Afai e faʻalala le maʻi, e tuʻuina atu le faamuamua i le gaosiga o le bicarbonate, i le faasologa, o le gaosiga o le inisalini e faaitiitia le tumau. Ae o le i ai o le tele o le paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe i meaʻai o se faʻafitauli taua mo le maʻisuka.
  • Lona lua, o le faagasologa o le glucose ulufale i totonu o sela e manaomia ai le na o le inisalini, ae faapena foi le i ai o le vai. Sulu, pei o le tino atoa, e 75 pasene le vai. O se vaega o lenei vai i le taimi o taumafa taumafa o le a faʻaaluina i le gaosiga o le bicarbonate, o le vaega i le faʻaaogaina o meaʻai. O se taunuuga, o le faagasologa o le inisalini gaosiga ma ona lagona e le tino ua tigaina.

E i ai se tulafono faigofie: inu lua tioata o le tautotogo e vai vai i le taeao ma ao lei faia taumafataga taitasi. O se mea talafeagai lenei. I le taimi lava e tasi, o oloa nei e lauiloa e le mafai ona avea o ni mea inu e toe faʻatumu ai le paleni o le vai:

O se tasi o faʻafitauli sili ona taua e puipui ai le mamafa o le tino ma lona faʻaitiitia ma le tele! O le mea lea, o tagata uma e sili atu i luga o faʻataʻitaʻiga faatagaina e tatau ona toe iloilo a latou meaʻai, faʻapea foʻi ma le faʻasaʻoina o latou taumafaiga aupito maualuga e faʻafefe ai le le atoatoa o le tino (ola faʻasolosolo) e faʻaaoga ai taaloga taʻavale. O le vave lava ona faia nei fuataga, o le tele foi lea o le faʻatuai tele o le atinaʻe o le maʻisuka ituaiga 2.

Mo i latou o loʻo lamatia i le maʻisuka poʻo ua i ai ni faafitauli i le maualuga o le suka suka, e tatau ona aofia ai i au meaai i aso taitasi:

  • Greens
  • Tomato
  • Laʻau
  • Pepa pepa
  • Swede
  • Peni
  • Fualaau suamalie.

O tulafono faavae o meaʻai mo le tau faasaga i le mamafa o le mamafa:
  1. Faʻasolo se taimi talafeagai mo taumafataga taitasi ma fafaga lelei meaai.
  2. Aua le faʻafefe meaai. O se aso e tatau ona e 'ai e le itiiti ifo i le 3-5 taimi i le aso. I le taimi lava e tasi, o le 'aina o fualaau aina ma se ipu vai inu poo le kefir ua mafaufauina.
  3. Aua e te fiaai.
  4. Alu i le faleoloa mo meaʻai, 'ai, ma faia foi se lisi o faʻatauga tatau.
  5. Aua le faʻaaogaina meaai e avea ma taui ma faʻamalosiuga, aua e te 'ai e faʻaleleia ai le lagona.
  6. E matua fautuaina oe e mulimuli i le tulafono - o le meaai mulimuli i le sili atu nai lo le 3 itula aʻo lei moe.
  7. O fuainumera o oloa e tatau ona fesuisuiai, ma vaega laiti. O le mea lelei, e tatau ona e 'aina le afa o le vaega muamua.
  8. Aua le 'ai pe a le fia' ai.

O se vaega tele i le tau faasaga i le mamafa o le mamafa ma taalo i taʻaloga. O se olaga e le masani ai o le a taʻitaʻia atu ai i se seti faaopoopo o pauna. Faʻatauina i latou i meaʻai e faʻatapulaʻaina e le saʻo, ma e mamao lava mai taimi uma e aoga, aemaise lava pe a oʻo mai i mataupu e iai se nofoaga e iai le gasegase.

O faamalositino masani o se auala mautinoa e puipuia ai soʻo se faʻamaʻi. O le mafuaaga sili ona manino mo lenei mafutaga o le maualuga o le mamafa o cardio. Ae ei ai isi mafuaaga.

O gase tino e aveesea le tino i le natura ma i le saʻo, ma o siama musika e tumau i se tulaga maloloina ma le malosi. I le taimi lava e tasi, o le kulukose e le o le toto i totonu o le toto, e tusa lava pe i ai le tele o mea.

E tatau pe a ma le 10-20 minute i le aso e auai i soʻo se taaloga. E le tatau ona avea ma se gaioiga malosi ma le sologa lelei. Mo le toatele, e faigata ona tu i le afa itula o le taʻaloga i taaloga, ma o nisi e le faigofie ona maua le afa itula. I lenei tulaga, e mafai ona e vaevaeina lau gaioiga faaletino i ni seti se tolu o le sefulu minute i le aso.

Leai se mea e manaʻomia e faʻatau ai ni aʻoaʻoga poʻo ni tiketi vaitau. E na ona e manaʻomia le suia laʻititi o ou masani i aso uma. O auala lelei e teu ai lou tino ma totoina e:

  • Savalivali i luga o faasitepu nai lo le faʻaaogaina o le eletise.
  • A savali i totonu o le paka ma uo nai lo se afiafi i totonu o le pusa.
  • Taʻaloga taʻavale ma tamaiti nai lo le komepiuta.
  • Faʻaaogaina femalagaaiga lautele nai lo le tagata lava ia i le taeao.

O sea fuataga o le a sili atu le puipuia o le faʻamaʻi tino uma lava, ae le na o le maʻisuka. Aloese mai le fesootai atu i tagata le lelei. Afai e le maalofia lenei mea, ia pulea oe lava ma ia toʻa. O aʻoaʻoga faʻapitoa poʻo aʻoaʻoga ma feutagaiga ma tagata tomai faapitoa e mafai ona fesoasoani i lenei mea.

Fautuaga saʻo mai le nofoaga e tasi - leai se sikaleti. E na ona latou fatuina le sese o le faʻamautinoaga, ae o le mea moni e le o lea. I le taimi lava e tasi, e tumau pea ona afaina ai siama namu ma tulaga o le faʻasalaga, ma o le nicotine e ulufale i le tino, e fesoasoani i le atinaʻeina o le maʻisuka ma ona faʻafitauli mulimuli ane.

O le aʻafiaga e fesoʻotaʻi tuusaʻo ma le toto. Puleaina. O le maualuga o le toto maualuga e afaina ai le ola maloloina o le gaʻo. Soo se maʻi fatu cardiovascular e faʻapupulaina ai le aʻafia o le maʻisuka.

Mo i latou e maualuga tele le lamatiaga o le maʻisuka (o loʻo i ai le lapoa poʻo le toatele o aiga e mafatia i lenei faʻamaʻi), ina ia puipuia ai le maʻisuka, e fautuaina e mafaufau i le filifiliga o le fesuiaiga o se meaʻai laau, e tatau ona e faʻaauau pea.

O vailaʻau e mafai ona taʻitaʻia ai iʻuga le lelei. O fualaau malolosi e mafai ona aofia ai hormoni. O vailaau faafomai e masani lava ona i ai se ituaiga o aafiaga tiga i luga o okeni, ma o le pancreas e "taia" se tasi o le muamua. O le faaputuputuina o siama ma siama i totonu o le tino e mafai ona faaosoina ai le faagasologa o autoimmune.


  1. Smolyansky B.L., Livonia VT. O le maʻi suka o se filifiliga o meaʻai. Moscow-St. Petersburg. Fale Tala Fou Neva Publishing House, OLMA-Press, 2003, 157 itulau, faasalalauga 10,000 kopi.

  2. Tsarenko, S.V. Falemai ogaoga ole maʻi suka / S.V. Tsarenko, E.S. Tsisaruk. - M.: Medicine, Shiko, 2008. - 226 itu.

  3. Tkachuk V. A. Faatomuaga i le endocrinology molemole: monograph. , Falemaʻi o le MSU - M., 2015. - 256 p.

Sei ou faailoa atu au lava ia. O loʻu igoa o Elena. Sa ou galue o se endocrinologist mo le silia ma le 10 tausaga. Ou te talitonu o aʻu nei o se tagata tomai faapitoa i laʻu matata ma ou te manao e fesoasoani i tagata asiasi uma i luga o le saite e foia ai galuega faigata ae le o galuega. O mea uma mo le 'upega tafaʻilagi e aoina ma faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete ina ia faʻamatala atu ai le tele o faʻamatalaga talafeagai. Aʻo leʻi faʻaaogaina mea o loʻo faʻamatalaina i luga o le upega tafaʻilagi, o faʻasalalauga faʻatagaina ma tagata tomai faapitoa e manaʻomia i taimi uma.

Tuua Lau Faamatalaga