Diabetalong - (Diabetalong) faatonuga mo le faʻaaoga

Faatonuga mo le faʻaaogaina:

Tau o falemaʻi i le initaneti:

O le diabetalong o se mafuaaga o le sulfonylurea o le lona lua o augatupulaga, o se vailaʻau o le hypoglycemic for administration administration.

Folasaga faʻasalalau ma tuʻuina

Faʻasologa o foliga - otaota tuʻufaʻatasia (60 mg) ma le faʻaaogaina o mea e faʻaaogaina (30 mg): palanisi, toetoe lava paʻepaʻe poʻo le paʻepaʻe, faʻatasi ai ma le paʻu, faʻafeiloaʻiina, e 60 mg papa maʻaleʻale, ma se laina vaeluaina (i le itu siakiina o le cell: 60 mg i le - 10 pcs., i se pusa pepa pepa 1, 2, 3 poʻo le 6, 20 pcs., i se pepa pepa pepa 1, 3, 5 poʻo le 6 paʻu, 30 mg - 10 pcs., i totonu o se pepa pepa pepa o le 3 po o le 6 ato).

1 papalama e aofia ai:

  • gaioiga malosi: gliclazide - 60 mg poo le 30 mg,
  • Vaega o ausilali: aerosil (colloidal silicon dioxide), calcium stearate, 80 pusa (lactose monohydrate), hypromelilose (Metocel K-100 LV CR Premium), talc.

I le faʻaopoopoga, i totonu o laupepa e faʻamalolo faʻavaveina i le tuufaatasiga o le hypromelilose - Molisa 90 SH-100SH.

Faailoga mo le faʻaaogaina

O le faʻaaogaina o Diabetalong ua faʻaalia mo le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 i le le lava o le aoga o togafitiga o meaʻai, gaioiga faaletino ma le mamafa o le mamafa.

E le gata i lea, o fualaau faasao ua faʻasaoina ua faʻamaonia mo le puipuia o faʻafitauli o le maʻisuka maualuga ina ia faʻaitiitia ai le lamatiaga o le atinaʻe o le retinopathy, nephropathy, faʻamaʻi o le myocardial, stroke e ala i le malosi o le glycemic control in the type 2 diabetes mitusitus.

Contraindications

  • ituaiga 1 maʻisuka
  • maʻi o le maʻisukacidosis, maʻi o le maʻisuka, maʻi o le maʻisuka,
  • togafitiga faʻatasi ma miconazole,
  • ogaoga o le hepatic ma / poʻo le le atoatoa,
  • maʻitaga o maitaga
  • susu
  • tausaga e 18 tausaga
  • lactase deficiency, glucose-galactose malabsorption syndrome, laosose inlerance,
  • le faaaogaina tutusa o le phenylbutazone poo le danazole,
  • hypersensitivity i sulfonamides, isi mea e maua mai i le sulfonylurea, vaega o le fualaau faasaina.

Faʻasalaga, e tatau ona faʻatonuina le Diabetalong i tagata gasegase e le lelei le taumafa ma / pe le faapaleniina, le lava o le glucose-6-phosphate dehydrogenase, faʻamaʻi ogaoga o le cardiovascular system (e aofia ai faʻamaʻi o le fatu, atherosclerosis), hypopituitarism, hypothyroidism, le atoatoa o le tino poʻo le / poʻo le le mafaia o le ate, faʻaaogaina tumau o glucocorticosteroids, mafatiaga mai le ava, i le matua.

Tosiga ma le pulega

O fualaau e ave faʻaalia, faʻafeiloaʻi atoa, sili ile taimi o le taeao, 1 taimi i le aso.

O le fualaau o le fualaau faasaina e tatau ona fuafuaina e ala i le filifilia, ia mafaufau i le tagata lava ia o le glucose ma le hemoglobin glycosylated i le toto.

1 papalama o le 60 mg e tutusa ma le togafitiga o le 2 pusa o le 30 mg. O le tuueseeseina o le lamatia i luga o fualaau e 60 mg, e mafai, pe afai e tatau ai, ona vaevaeina i ni vaega se lua. Afai, o se taunuuga o le vaevaega, o le afa o le laulau na malepelepe, e le tatau ona ave.

Fautuaina i aso uma: o le fua muamua (e aofia ai ma gasegase e sili atu i le 65) e 30 mg, ma e lava le tali e faʻaaogaina e fai ma fua ole tausiga. I le le lava o le pulea lelei, o le fua faatatau o aso taitasi e tatau ona faasolosolo (e le silia le 1 le taimi i le 4 vaiaso) i le 60, 90 po o le 120 mg. Afai o le faʻaitiitia o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e le tupu pe a mavae le 2 vaiaso o le aveina o maʻalaʻau, ona faʻateleina lea o le fua ile 2-vaiaso.

Aua e te alu i se maualuga maualuga pe a uma ona fuʻe se tasi pe sili atu foi.

Ole fua maualuga ole aso ole 120 mg.

Pe a suia mai se isi sui ole vailaau oona, e tatau ona amanaia lona fuainumera ma le afa-ola.

Afai o le oloa muamua na maua mai i le sulfonylurea o mea na maua mai i le afa-ola, e fautuaina e ave se malologa i le faia o ni vailaʻau aʻo lei ave le vailaʻau. O lenei mea o le a aloese ai i le hypoglycemia e le o le talaaga o le faʻaopoopoga o aʻafiaga o le lua o le hypoglycemic agents. I totonu o nai vaiaso, e manaʻomia le tulimatai ma le totoa o le kulūkose o le toto.

Ole fua muamua o Diabetalong e tatau ona 30 mg.

O laulau e faʻaalia i faʻatasi ai ma vailaau oona e pei o biguanides, faʻamaʻi glucosidase po o inisalini.

O tagata mamaʻi e le lava le malosi o le agavaʻa ma le agavaʻa ua faʻataʻitaʻiina se fua masani masani o le fualaau faasaina, ae o togafitiga e tatau ona faia i lalo o vaavaaiga vavalalata vavalalata.

Talu ai o gasegase e le lava ma le le paleni mea taumafa, ogaoga poʻo le le lelei o le faʻamaʻi o le endocrin (hypothyroidism, pituitary ma le le atoatoa o le tino), faʻamaʻi tuga o le cardiovascular system (maʻi fatu o le heart, common atherosclerosis, carotid arteriosclerosis) poʻo le faʻamaloloina togafitiga umi ma / poʻo togafitiga i luga o mea maualuga, o le glucocorticosteroids e ono lamatia le atiaʻe o le hypoglycemia, e tatau ona faʻamaonia e sili atu ma le 30 mg o le vailaʻau i le aso.

O le puipuia o faʻafitauli o le maʻisuka i le taimi o le faʻaaogaina o fualaau faasaina, e tatau i tagata ona mulimuli i le taumafataga fautuaina e le fomaʻi, ia faia i taimi uma faʻamalositino, ma afai e faʻalavelave le tulaga, faʻafesoʻotaʻi loa se fomaʻi.

Faʻaiʻuga

  • Atinaʻeina o le hypoglycemia: faʻamaoniga - o le fiaai tele, faʻapupulaina o le suavai, vaivaiga, paʻu o le paʻu, vevela, vevela, vomiting, faʻalautele le vaivai, faʻavevesi, faʻalavelave moe, atuatuvale, tuai ona tali, faʻaitiitia le faʻamalosi, atuatuvalega, mafaufau le lelei ma tautala, fenumiai , afaina, atuatuvalega, lagona o le leai o se fesoasoani, paresis, le lava le pulea o le tagata lava ia, manatu le lelei, vevela, moe, bradycardia, delirium, manava papaʻu, faʻavevesi, popolevale, tachycardia, faʻateleina tupuaga aʻafiaga, arrhythmia, angina pectoris, faʻavaivaia, leai se mafaufau, maliu, maliu,
  • mai le gastrointestinal tract: naʻo, vomia, tiga o le manava, manava, manava,
  • afaina o le paʻu, urticaria, erythema, upusite Quincke, vevela metelopapular, vevela epinalmal necrolysis, maʻi o Stevens-Johnson,
  • mai i le hematopoietic organs and system lymphatic: faʻafitauli o le hematological le tumau - leukopenia, anemia, thrombocytopenia, granulocytopenia,
  • mai le faiga o le hepatobiliary: faʻateleina le gaioiga o le alkaline phosphatase, aspartate aminotransferase (ACT), alanine aminotransferase (ALT), i se tulaga e le masani ai - atepatitis, jalestice jalestice,
  • mai totoga faʻapitoa: faʻalavelave faʻafuaseʻi o le vaai (masani i le amataga o togafitiga),
  • isi: mafai (aʻafiaga masani mo sulfonylurea meaola) - gasegase o le ate tele, agranulocytosis, erythrocytopenia, anemia hemolytic, vasculitis allergic, pancytopenia, hyponatremia.

Faatonuga faapitoa

Faʻatasi ma le talaaga o le faʻaaogaina o Diabetalong, faapea foi ma isi sulfipylurea, e iai le tulaga lamatia o le hypoglycemia. Ina ia taofi ona faailoga, e tatau i le tagata gasegase ona ave vave soʻo se oloa gaʻo (gaʻo e mafai ona maua), o mea faasili i lenei tulaga e le aoga.

I le tulaga o le ogaoga ma le faaumiumi o hypoglycemia, o le tagata maʻi e manaʻomia le falemai ma le puleaina o le faʻaaogaina o se solution mo le tele o aso.

Pe a faatonuina le fualaau faasaina, e tatau i le tagata gasegase ma tagata o lona aiga ona logo lelei e uiga i le manaomia mo le tausisia o meaai masani, e aofia ai le taeao, o mea lamatia ma faailoga o le hypoglycemia, faapea foi ma tulaga e aoga i lona atinaʻeina. Talu ai o se mea le lelei, o le le lava po o le gaʻo gaʻo-leaga le faʻalauteleina o le aʻafia o le hypoglycemia, e taua tele le mulimuli i fautuaga uma a le fomaʻi.

I le faʻaopoopoga i taumafa maualalo-calorie, o le hypoglycemia e masani ona mafua mai i le faaumiumi poʻo le malosi malosi o le tino, inu ava malosi, poʻo le faʻaaogaina o fualaau oona i le taimi lava e tasi.

E tatau ona manatua i le mafaufau le ono mafai ona tupu se toe toso o le hypoglycemia pe a maeʻaeʻa manuia muamua.

O mea nei e aʻafia ai le tele o aʻafiaga o le hypoglycemia:

  • o le gasegase o le maʻi ma le le mafaia (masani ona matua le matua) e pulea lona tulaga ma mulimuli i faatonuga a le fomaʻi,
  • le usitaia o le pulega ma meaʻai,
  • solia o le paleni i le va o le faaaogaina o le gaʻo ma gaioiga faaletino,
  • faaaogaina tutusa o fualaau faasaina e faaleleia atili ai le aafiaga o le hypoglycemic drug,
  • ogaoga o le ate
  • toe le manuia
  • togafitiga o le vevela vevela, gaʻo ma le pituitary le atoatoa,
  • faʻasologa o Diabetalong.

O suiga i le pharmacokinetic ma / poo le pharmacodynamic properties o le gliclazide i tagata mamaʻi ma le le atoatoa o le tino ma le hepatic e i ai se aafiaga le lelei i le mamafa o le hypoglycemia i le taimi e tupu ai.

E fautuaina e ave le fualaau faasaina ma le siakiina e le aunoa o le toto toto o le kulukose.

Faatasi ai ma le le atoatoa o le glucose-6-phosphate dehydrogenase, o le fualaau faasaina e mafai ona saofagā i le atinaʻe o le anemia hemolytic, o le mea lea e fautuaina ai e mafaufau i le mafai ona faatonuina se sui o le hypoglycemic o se isi vaega.

I le tulaga o se faʻamaʻi pipisi poʻo se taotoga tele, e tatau ona tuʻuina atu le iloiloga i le faʻaaogaina o togafitiga fualaau faasaina ma le tofiaina o togafitiga o le inisalini.

O le mafuaʻaga o le faʻagasolo i le faʻaitiitia o le faʻaaogaina o le hypoglycemic o Diabetalong pe a maeʻa le faʻaaogaina o le faʻaaogaina atonu o se faʻaitiitia o le tali atu ma le alualu i luma o le maʻi. A maua togafitiga faafomaʻi lona lua, e tatau i le fomaʻi ona iloilo ma le totoa le lelei o le faʻamaʻiina e le tagata maʻi ma ia mautinoa o loʻo mulimulitaia e ia le meaʻai faʻatau.

O le tagofia o fualaau faasaina i le taimi o le taeao e faʻaitiitia ai le aʻafiaga o aʻafiaga mai le gastrointestinal tract.

I le ate malosi ma / poʻo le toilalo, e fautuaina le tagata maʻi e faʻaaoga le inisalini.

Pe a fuafua se maʻitaga poʻo le tulaga o le mafaufau ao e tagofia le fualaau faasaina, e fautuaina le tamaitai e sui i le inisalini togafitiga.

Ona o le lamatiaga o le hypoglycemia, ua fautuaina ai tagata gasegase e faʻaalia le lapataiga pe a ave taavale afi ma masini ao faʻaaogaina fualaau faasaina.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

Faʻatasi ma le faʻaaogaina o le Diabetalong:

  • miconazole sili ona faʻaleleia le aʻafiaga o gliclazide,
  • ma le faʻaleleia o le tino, o le phenylbutazone e faʻaalia ai le aveesea o le gliclazide mai lona faʻatasi ma pulu plasma ma / poʻo le faʻagesegeseina o lona manava mai le tino, faʻateleina le aafiaga o le vailaau faʻasaina o le hypoglycemic,
  • ethanol (e aofia ai vailaʻau ava ma vailaʻau oona) e faʻateleina ai le lamatiaga o le hypoglycemia, e mafai ona mafua ai le hypoglycemic coma,
  • O isi mea e fai i le hypoglycemic (insulin, acarbose, metformin, thiazolidinediones, dipeptidyl peptidase-4 inhibitors, agogene o le receptor peptide-1 glucagon-like peptide-1), beta-blockers, fluconazole, inisiua o le enzyme angiotensin (converopril, blocktopril, ectopril)2- faʻamaumauga o histamine, inhibitors o le monoamine oxidase, sulfonamides, clarithromycin, vailaau faʻamaʻi-anti-inflammatory - faʻateleina le aafiaga o le hypoglycemic drug and the risk of hypoglycemia,
  • O Danazole e maua lona maʻisuka, faʻaitiitia le aoga o le vailaʻau,
  • Chlorpromazine i se fualaau maualuga i luga aʻe o le 100 mg i le aso, faʻaitiitia le faʻamalositino o le inisalini, faʻapupula le maualuga o le kulukose i totonu o le toto,
  • tetracosactides ma glucocorticosteroids mo le faʻaogaina o le kulūkose i totonu o le toto, e mafai ona faʻaitiitia ai le faapaleʻa o le carbohydrate ma mafua ai le atinaʻe o le ketoacidosis,
  • salbutamol, ritodrin, terbutaline mo le vevesi o le pulega e faateleina le maualuga o le kulukose i totonu o le toto,
  • warfarin ma isi siama faʻamalosi e mafai ona faʻaleleia ai le latou aafiaga.

O faʻasologa tutusa o le Diabetalong: Diabinax, Gliclazide MV, Gliclazide-Akos, Glidiab MV, Diabeton MV, Glucostabil.

Faʻataʻitaʻiga

O le vailaʻau oona, o le sulfonylurea o le vailaʻau faʻalua.

E faaosofia ai le puleaina o le inisalini e le pancreas, faʻaititia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, faʻaleleia le aafiaga o le insulin-secretory o le kulukose ma faʻalauteleina ai le lagona o le tino i le inisalini. A maeʻa le 2 tausaga o togafitiga, o le tele o tagata gasegase latou te le faʻaosoina le tagofia o le vailaau faʻasaina (faʻaauau pea le maualuga o le inisalini o le felauaiga ma le pulelasi o le C-peptides).

Faʻaitiitia le taimi vavalalata mai le taimi e 'ai ai i le amataga o le faʻamalosia o le inisalini. E toe faʻafoʻi mai le amataga o le faʻamalosia o le inisalini i le tali atu i le faʻaaogaina o le kulukose (e le pei o isi sulfrinylurea o mea e maua ai, lea ei ai sona aafiaga i le taimi lona lua o le faasee). E faʻaleleia ai foi le vaega lona lua o le puleaina o le inisalini. Faʻaitiitia le maualuga o le hyperglycemia pe a uma ona 'ai (faʻaititia le hyperglycemia postprandial).

Glyclazide e faʻapupulaina ai lagona o le tino i le inisalini (o lona uiga, ei ai sona faʻataʻitaʻiga faʻapitoa). I le tino maso, o le aʻafiaga o le inisalini i luga o le kulūkose, ona o le faʻaleleia atili o le tino i le inisalini, ua matua faateleina (e oo atu i le 35%), talu ai o le glycazide e faʻamalosia le gaioiga o le glycogen synthetase muscle.

Faʻaititia le faʻavaeina o le kulukose i le ate, faʻamaonia le taua o fua o le kulukose.

I le faaopoopo atu i le aafia ai o le gaosiga o le gaʻo, o le gliclazide e faʻaleleia ai le microcirculation. O le fualaau faasaina e faʻaititia ai le lamatiaga o le thrombosis ole vaʻa toto, e aʻafia ai ni auala se lua e ono aʻafia ai i le atinaʻeina o faʻalavelave i le maʻisuka: o le faʻasaina o le plalet aggregation ma le faʻaitiitia ma le faʻaitiitia i le faʻasalaga o mea taua (beta-thromboglobulin, thromboxane B2), ma le toe faʻaleleia galuega fibrinolytic o le gasegase vascular vascle ma le faateleina o gaoioiga o le plasminogen activator.

Glyclazide ei ai meatotino faʻapitoa: faʻaitiitia le maualuga o peroxide lipid i le plasma, faʻateleina le gaioiga o le toto toto toto superoxide dismutase.

Talu ai ona o mea taua o le tui, o fualaau o aso taʻitasi o Diabetalong ® 30 mg o fualaau o loʻo maua ai le faʻamalosia lelei o le gliclazide i le plasma toto mo le 24 itula.

Pharmacokinetics

A maeʻa le faʻafofoga tautala, o le gliclazide e matua gaogao uma lava mai le mea o loʻo i ai meaʻai. E le afaina le afaina o le taumafa. O le faʻaoʻoina o le mea galue i le plasma o le toto e faʻatupulaʻia lemu lemu, oʻo atu i le maualuga ma oʻo atu ile laulau 6-12 itula i le maeʻa ai o le fualaau. O le eseese o tagata taʻitoʻatasi e maualalo. O le mafutaga i le va o le fualaau oona ma le faʻaogaina o fualaau faʻasaina i le plasma o le toto o le faʻalagolago i le taimi i le taimi.

Tufatufaina ma le metabolism

O le faʻamalosia o le palatini plasma e tusa ma le 95%.

E faʻafefiloi i le ate ma faʻaaogaina e fatugaʻo. E leai ni gasegase malolosi i plasma.

O le faʻaaogaina o fatugaʻo e faia i le tulaga o metabolites, e itiiti ifo i le 1% o le vailaau faʻasaina e le suia.

T 1/2 pe a ma le 16 itula (12 i le 20 itula).

Pharmacokinetics i mataupu faapitoa ile falemaʻi

I totonu o tagata matutua, e leai ni suiga iloga i suiga o vailaau mo togafitiga.

Faʻasologa o mea

O fualaau faasaina ua na o le togafitiga o tagata matutua.

Diabetalong ® 30 mg faʻaleleia-faʻamalauina o laupepa e faʻafofoga tautala 1 taimi / aso i le taimi o le aoauli.

Mo tagata gasegase e le i mauaina muamua togafitiga (e aofia ai mo tagata matutua atu i le 65 tausaga), o le fua muamua o le 30 mg. Ona filifili lea o le fualaau taʻitasi sei vagana ua maua le togafitiga o le togafitiga.

O le filifiliga filifiliga e tatau ona faia e tusa ai ma le maualuga o le kulukose i totonu o le toto pe a uma le amataga o togafitiga. Soʻo se faʻasologa mulimuli ane o suiga o le sui e mafai ona faia pe a uma le lua vaiaso.

Ole fua ole aso ole fualaau faasaina e mafai ona ese mai le 30 mg (1 lepa.) I le 90-120 mg (3-4 laulau.). Ole fua ole aso e le tatau ona sili atu i le 120 mg (4 papa).

Diabetalong ® mafai ona suitulaga pepa maʻaleʻale masani (80 mg) i fua ole 1 i le 4 papa / aso.

Afai e te misia se tasi pe sili atu foi o fualaau faasaina, e le mafai ona e ave se maualuga maualuga ile dose ole a sosoo (i le aso e sosoo ai).

Pe a suia se isi vailaau faʻamalolo ma le diabetalong ® 30 mg, e leai se vaitaimi ole fesuiaiga e manaʻomia. E tatau ona e taofi muamua le ave o le fualaau o aso taitasi o se isi fualaau faasaina ma na o le aso e sosoo ai e amata ai ona e tago i lenei fualaau faasaina.

Afai na maua muamua e le tagata maʻi le togafitiga ma le sulfonylureas ma se afa umi ola, ona tatau lea ona mataituina ma le totoʻa (le siakiina o le toto glucose) mo le 1-2 vaiaso e aloese mai ai i le hypoglycemia ona o se taunuuga o le toega o le togafitiga muamua.

Diabetalong ® mafai ona faʻaaogaina faʻatasi ma biguanides, faʻamaʻi alpha-glucosidase poʻo insulin.

I tagata gasegase ma le agavaʻa laʻitiiti, o le vailaau faʻasaina o loʻo faʻatulagaina i aitema tutusa e pei o tagata gasegase e masani ona i ai galuega masani. I le faaletonu ogaoga, ua faʻaseseina ai Diabetalong ®.

I maʻi e lamatia ai le atiaʻe o le hypoglycemia (meaʻai e le lava poʻo le le paleni, ogaoga poʻo le le lelei o le faʻamaʻi o le endocrine - le pituitary ma le le atoatoa o le tino, hypothyroidism, faalēaogāina o kulūkocorticosteroids pe a maeʻa le umi ma / poʻo le maualuga o le puleaina, faʻamaʻi ogaoga o le cardiovascular system / ogaoga IHD, ogaoga o le carotid arteriosclerosis, lautele le atherosclerosis /) e fautuaina e faʻaaoga le fua maualalo (30 mg 1 le taimi / aso) o le vailaau faʻasaina Diabetalong ®.

Faʻamataʻuga itu

O le hypoglycemia (e le solia ai le faiga o meaʻai ma le le lava o taumafa): tiga o le ulu, faateleina le vaivai, fiaai, faateleina le vevela, vaivai tele, palapitations, arrhythmia, faateleina le toto toto, moe, le mautonu, le fiafia, le fiafia, popole, le fiafia, taulaʻi ma tolopo le tali, faʻavauvau, vaʻaia le mafaufau, afia, vevesi, paresis, faʻalavelave faʻanoanoa, vavalalata, lagona o le leai o se malosi, leai se pulea o le tagata lava ia, faʻasalaga, faʻavevesi, papaʻu e respiration, bradycardia, unconsciousness, koma.

Mai le fualaau oona: afu, vomiting, manava manava, tiga o le manava, faamaʻi (o le mamafa o nei faailoga e faaitiitia pe a ave i meaai), e seasea - galuega ole ate (lesepatitis, faateleina le gaioiga o le gasegase transaminases, alkaline phosphatase, jalestice cholestatic - e manaomia ai le aveeseina o fualaau).

Mai itutino hemopoietic: le faʻasaina o le hematopoiesis o le ponaivi (anemia, thrombocytopenia, leukopenia, granulocytopenia).

Tali atu i le Allergic: paʻu o le tino, urticaria, paʻu paʻu, e aofia ai maculopapular ma mimita), erythema.

Isi: faʻafitauli leaga.

Aafiaga masani masani o le sulfonylurea: mea e maua mai le erythropenia, agranulocytosis, anemia hemolytic, pancytopenia, vasculitis allergic, o le faaletonu ole ate.

Tina ma le lactation

E leai se poto masani i le gliclazide ao maitaga. O faʻamatalaga e uiga i le faʻaaogaina o isi mea e maua i le sulfonylurea i le taimi o le maitaga e gata.

I suʻesuʻega i meaola falesuesue, o aʻafiaga o aʻafiaga o gliclazide e leʻi iloa.

Ina ia faʻaitiitia le lamatiaga o le faʻaleagaina o le tino, o le pule lelei (togafiti talafeagai) o le maʻisuka e manaʻomia.

O fualaau oona i le toto i le taimi o le maitaga e le faʻaaogaina. O fualaau o le filifiliga mo togafitiga o le maʻisuka i fafine maʻitaga o le inisalini. E fautuaina e suia le faʻaaogaina o vailaau oona i le hypoglycemic i togafitiga o le inisalini i le tulaga o se maʻitaga fuafuaina, ma pe a fai o le maitaga na tupu ao tago i le fualaau faasaina.

I le amanaia o le le lava o faʻamatalaga i luga o le faʻaaogaina o le gliclazide i le susu o susu ma le aʻafiaga o le atinaʻeina o le hypoglycemia, o le susu e solia i le taimi o togafitiga.

Faʻasalaga

Faailoga: hypoglycemia, lagona le lelei, hypoglycemic coma.

Togafitiga: afai o le tagata gasegase e mafaufau, ave le suka i totonu.

Masalo o le atinaʻeina o tulaga faʻaleagaina o le hypoglycemic, faʻatasi ma le coma, faʻavevesi poʻo isi faʻafitauli o le neurological. Afai e iai na uiga, e manaʻomia togafitiga faafomaʻi vave faʻafuaseʻi.

Afai o masalomia hypoglycemic suspected or diagnosed, 50 ml o se vaifofo 40% dextrose (glucose) e vave faʻaaogaina i le tagata maʻi. Ma, o le 5% dextrose (glucose) o loʻo faʻafofoina ma le vavalalata ina ia faʻamautinoa le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

A maeʻa ona toe malamalama, e tatau ona tuʻuina atu i tagata mamaʻi mea taumafa i le gaʻolaʻo gaʻo (ina ia aloese mai le toe faʻaleleia o le hypoglycemia). O le mataʻituina lelei o le kulūkose toto ma le mataituina o le tagata maʻi e tatau ona faia mo le itiiti ifo ma le 48 itula mulimuli ane. A maeʻa lenei vaitaimi, e fuafua i le tulaga o le maʻi, e filifili le fomaʻi i le manaʻoga mo le toe mataʻituina.

E le aoga le dialysis ona o le faʻamaonia o le gliclazide i pulu plasma.

Faʻavae ma le faʻavae o le faʻamalolo

Pusa - 1 laulau:

O mea e gaosi ai: glyclazide - 30 mg, Tagata e maua ai: hypromelilose (Metocel K-100 LV CR Premium), diologide colloidal (aerosil), calcium stearate, talc, lactose monohydrate (80 papa).

Igoa o le hypoglycemous oral, o le sulfonylurea derivative o le lona lua o augatupulaga. Faʻatupulaia le pulefaʻatasia o le inisalini e ala i seta o le pancreas. Faateleina le lagona o le gasegase o le tino i le inisalini. O le mea moni lava, e faaosofia ai le gaioiga o enzymes intracellular (aemaise lava, muscle glycogen synthetase). Faʻaitiitia le taimi vavalalata mai le taimi e 'ai ai i le amataga o le faʻamalosia o le inisalini. Faʻafouina le amataga o le faʻamalosia o le inisalini, faʻaititia le maualuga o le hyperglycemia.

O le Glyclazide e faʻaitiitia ai le taliaina o le platelet ma le faʻaputuina, faʻagesegeseina le atinaʻeina o se thrombus oleietal, ma faʻalautele ai le fibrinolytic vascular activity. Faʻataʻitinoina le mafai ona ola. E iai mea e tetee i atherogenic: e maualalo ai le maualuga o le cholesterol (Ch) ma le LDL-C i le toto, faʻapupulaina le maualuga o le HDL-C ma faʻaititia ai foi le numera o faʻamaumauga saoloto. E taofia le atinaʻe o microthrombosis ma le atherosclerosis. Faaleleia microcirculation. Faʻasaʻitia le faʻapitoa o le gasegase i le adrenaline.

Faʻatasi ai ma le nephropathy o le maʻisuka ma le faʻalauteleina o le faʻaaogaina o le gliclazide, o le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le proteinuria e matauina.

A maeʻa le faʻafofoga tautala, e vave lava ona gaogao mai le vaega o meaʻai. I le maualuga o le toto e aulia pe a ma le 4 itula pe a uma ona ave se tasi o le dose e 80 mg.

O le faʻamalosia o le palatini plasma e 94.2%. V d - e tusa ma le 25 l (0.35 l / kg mamafa o le tino).

E maua i le ate ma le fausiaina o le 8 metabolites. O le metabolite autu e leai se aafiaga o le hypoglycemic, ae e iai sona aafiaga ile microcirculation.

T1 / 2-12 itula E faʻateleina e fatugaʻo i le ituaiga o metabolites, e itiiti ifo i le 1% ua faʻateleina i le urine e le suia.

Ofo faʻamaʻi faʻasolosolo.

Gliclazide e faʻaaogaina e togafitia ai le maʻisuka e le o le insulin-o loʻo faʻatasi ma se taumafa-maualalo-kalori, ma le maualalo o meaʻai.

I taimi o togafitiga, e tatau ona e siakiina e le aunoa le maualuga o le kulukose i totonu o le toto i luga o se manava gaogao ma pe a uma ona 'ai, fesuiaiga i aso taitasi i le kulūkose.

I le tulaga o faʻalavelave faʻapipiʻi poʻo le faʻatauvaʻaina o le maʻisuka, e tatau ona amanaʻia le mafai ona faʻaaogaina sauniuniga o inisalini.

Faʻatasi ai ma le atinaʻeina o le hypoglycemia, pe afai o loʻo maʻi le tagata maʻi, glucose (poʻo se vaifofo o suka) o loʻo faʻamatalaina i totonu. I le tulaga o le leiloa o le mafaufau, glucose oona ma le glucagon sc, o le intramuscularly poo le vavalalata o loʻo faia. A maeʻa ona toe iloa, e tatau ona tuʻuina atu i tagata mamaʻi mea taumafa i mea inu gaʻo ina ia aloese mai le toe faʻafouina o le hypoglycemia.

Faʻatasi le faʻaaogaina o le gliclazide ma le verapamil, e manaʻomia le siakiina masani o le maualuga o le kulukose o le toto, ma le siakiina, ma le mataituina ma le faʻaeteete le faʻatulagaina o fuataga o mea e gaosia ai le hypoglycemic.

E le fautuaina le faʻaaogaina o le gliclazide ma le cimetidine.

Lagolago Talosaga Lagolago, 30 mg

E tasi le api e aofia ai

o le mea galue malosi o le gliclazide - 30 mg,

mea faʻapitoa: hypromelilose, diokone colloidal, calcium stearate, talc, lactose monohydrate

O papa maa e paʻepaʻe pe toetoe lava a paepae, faʻalanoa faʻatalanoa, ma se pa. O le auai o le "marbling" ua faatagaina

Fale faʻamaloilo

A maeʻa le faʻafofoga tautala, o le gliclazide e matua gaogao mai le gastrointestinal tract. E le afaina le afaina o le taumafa. O le faʻaoʻoina o le mea galue i le plasma o le toto e faʻatupulaʻia lemu lemu, oʻo atu i le maualuga ma oʻo atu ile laulau 6-12 itula i le maeʻa ai o le fualaau. O le eseese o tagata taʻitoʻatasi e maualalo. O le mafutaga i le va o le fualaau oona ma le faʻaogaina o fualaau faʻasaina i le plasma o le toto o le faʻalagolago i le taimi i le taimi.

Fesootaiga ma pulu plasma e tusa ma le 95%.

E faʻafefiloi i le ate ma faʻaaogaina e fatugaʻo. O le faʻaaogaina o fatugaʻo e faia i le tulaga o metabolites, e itiiti ifo i le 1% o le vailaau faʻasaina e le suia.

E leai ni gasegase malolosi i plasma. O le afa-ola e tusa ma le 16 itula (12 i le 20 itula).

I totonu o tagata matutua, e leai ni suiga iloga i suiga o vailaau mo togafitiga.

Diabetalong® o se sui o le hypoglycemic oral, o se sulfonylurea derivative o le tupulaga lona lua.

E faaosofia ai le puleaina o le inisalini e le pancreas, faʻaititia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, faʻaleleia le aafiaga o le insulin-secretory o le kulukose ma faʻalauteleina ai le lagona o le tino i le inisalini. A maeʻa le 2 tausaga o togafitiga, o le tele o tagata gasegase latou te le faʻaosoina le tagofia o le vailaau faʻasaina (faʻaauau pea le maualuga o le inisalini o le felauaiga ma le pulelasi o le C-peptides).

Faʻaitiitia le taimi vavalalata mai le taimi e 'ai ai i le amataga o le faʻamalosia o le inisalini. E toe faʻafoʻi mai le amataga o le faʻamalosia o le inisalini i le tali atu i le faʻaaogaina o le kulukose (e le pei o isi sulfrinylurea o mea e maua ai, lea ei ai sona aafiaga i le taimi lona lua o le faasee). E faʻaleleia ai foi le vaega lona lua o le puleaina o le inisalini. Faʻaitiitia le maualuga o le hyperglycemia pe a uma ona 'ai (faʻaititia le hyperglycemia postprandial).

Glyclazide e faʻapupulaina ai lagona o le tino i le inisalini (o lona uiga, ei ai sona faʻataʻitaʻiga faʻapitoa). I le tino maso, o le aʻafiaga o le inisalini i luga o le kulūkose, ona o le faʻaleleia atili o le tino i le inisalini, ua matua faateleina (e oo atu i le 35%), talu ai o le glycazide e faʻamalosia le gaioiga o le glycogen synthetase muscle.

Faʻaititia le faʻavaeina o le kulukose i le ate, faʻamaonia le taua o fua o le kulukose.

I le faaopoopo atu i le aafia ai o le gaosiga o le gaʻo, o le gliclazide e faʻaleleia ai le microcirculation. O le fualaau faasaina e faaitiitia ai le lamatiaga o le thrombosis laiti, e aafia ai ni auala se lua e ono aafia i le atinaeina o faafitauli i le maʻisuka: o le faapaina o le platelet aggregation and adhesion and decrease in concentration of plalet activation factors (beta-thromboglobulin, thromboxane B2), as well as the restoration of fibrinolytic gasegase vasotelial vascular ma le faʻaopoopoga o gaoioiga o le plasminogen activator.

Glyclazide ei ai meatotino faʻapitoa: faʻaitiitia le maualuga o peroxide lipid i le plasma, faʻateleina le gaioiga o le toto toto toto superoxide dismutase.

Talu ai ona o mea taua o le tui, o fualaau o aso taʻitasi o Diabetalong® 30 mg o fualaau o loʻo maua ai le faʻamalosia lelei o le gliclazide i le plasma toto mo le 24 itula.

Faʻavae, tuʻuina atu pepa

O le diabetalong o loʻo maua i foliga o papa papaʻe lanu papaʻe. E tumu i paʻu e 10 fasipepa ma se pusa kata, lea e mafai ona i ai mai le 3 i le 6 papatusi.

O le vailaau faʻasaina e maua i lua inumaga: 30 mg ma le 60 mg o le vailaau oona, lea e gliclazide.

Vaega o ausilali o le fualaau faasaina:

  • colloidal silicon dioxide,
  • lactose monohydrate,
  • calioum stearate
  • pyromellose
  • talisa paʻu.

O foliga o foliga e mafai ona i ai i ni pepa ma se suiga ua faʻaleleia pe faʻatasi ma se gaioiga umi.

Pharmacology ma vailaau mo togafitiga

O le eletise autu autu o le gliclazide, e mafua mai i le vailaau faanilolilo, o se mafuaaga o le lona lua o augatupulaga sulfonylurea. Gliclazide faʻaalia galuega filifilia ma le bioavailability.

E teteʻe i le tele o siosiomaga o meaola ma ei ai aʻafiaga nei:

  • faʻapupula le gaosiga o le inisalini, e mafai ai ona faʻaititia le fua o le hormone ua togi,
  • Faʻasaʻoina le gaosiga o le carbohydrate,
  • faateleina le gaioiga o suauu peta pancreatic,
  • faʻaitiitia le fusifusi o le platelet, lea e puipuia ai le thrombosis ma isi maʻi faʻaleagafesa.

Diabetalong ua matua gauai uma lava pe a uma le pulega. I le faasolosolo malie o le faaputuputu i le toto, e oʻo atu i le maualuga maualuga 4-6 itula i le maea ai o le pulega, faʻaalia lona aafiaga mo 10-12 itula, ona faʻaitiitia le maualuga o lona faʻatonuga ma a maeʻa le 12 itula o le vailaʻau faʻatoa aveeseina mai le tino.

Gliclazide e maua i le ate, ma faʻamalosi e fatugaʻo.

Faailoga ma le faʻailoga

O le mafuaaga mo le aveina o Diabetalong o le maʻi o le tagata maʻi - ituaiga 2 o le maʻisuka. O le fualaau faasaina ua faatonuina e tuuitiitia le kulukose o le toto pe afai e le fesoasoani le tausisia o meaʻai e fautuaina.

E le gata i lea, o vailaau ua faʻamatalaina e avea o se faʻasologa o faʻafitauli e mafua mai i le maʻisuka, ma o suiga muamua lava i le fausaga o toto toto i lalo o le malosi o le maualuga o le glycemia.

E iai faʻamaoniga mo le fualaau faasaina, e aofia ai:

  • ituaiga 1 maʻisuka
  • aveina miconazole,
  • ogaoga o le hepatic ma le le atoatoa,
  • taimi o le maʻitaga ma le susu,
  • o le i ai o le ketoacidosis o le maʻisuka, coma poo le muaʻi,
  • maualuga le maaleale i vaega o loʻo faia ai fualaau faasaina,
  • solia o le lactose metabolism,
  • tausaga i le matua.

Faʻaeteete ma naʻo lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi, o le vailaʻau faʻaaogaina:

  • i le matua
  • tagata o a latou meaʻai e le talafeagai,
  • gasegase e maua i le maʻi fatu,
  • gasegase o loʻo mafatia i le glucose-6-phosphate dehydrogenase deficiency,
  • ina ua maeʻa togafitiga glucocorticosteroid,
  • ava malosi
  • i ai le gasegase o le fatu po o le ate.

I lenei tulaga, e tatau i le fomaʻi ona faia se faʻaiuga i luga o le faavae o faʻamatalaga avanoa.

Ata vitio mai tagata poto faapitoa i vailaau mo togafitiga:

Faatonuga mo le faaaogaina

O le masani ma le tele o le faʻaaogaina o le Diabetalong ua faʻataʻitaʻiina e se fomaʻi, latou te faalagolago i vaega taʻitasi o le tagata maʻi ma mafai ona fesuiaʻi tele mai lea tagata i lea tagata.E tusa ai ma faatonuga, o le taliaina e faia 1-2 taimi ile aso mo le 20 minute aʻo leʻi 'ai. O lenei metotia o le a faʻatagaina ai le faʻaaoga lelei o meatotino o gliclazide.

O le fualaau faasaina e fai ma le tautala ma solo i lalo i sina vai. O le fuataga e fuafuaina i le auala filifilia. I lenei tulaga, e tatau ona e amata i le 30 mg i le aso, pe a leai se togafiti togafitiga, o le a faasolosolo lemu le 30% i le 120 mg. O le maualuga pito i luga lea e le o fautuaina.

E le mafai ona e faʻateleina le fuataga peʻafai ua misia se tasi o metotia, talu ai o le fualaau faasaina e mafua ai ona paʻu i le suka o le toto, lea e mafai ona taʻitaʻia ai le hypoglycemia.

Tomaʻi faapitoa

Mo tagata matutua e sili atu ma le 65 tausaga, atonu o le a manaʻomia se fetuunaiga o fua. I le tulaga aoao, o le fualaau faasaina e faʻaaoga e tusa ai ma tulafono tutusa.

A o faagasolo le vaitaimi, e fautuaina le vailaʻau e sui i le inisalini faʻataʻitaʻiga seia oʻo ina tuʻuina atu. E leai se poto masani i le faʻaaogaina o Diabetalong ma isi fualaau o le glycoside i le taimi o le maʻitaga, o lea e le mafai ai ona fuafua lona aafiaga i le fetus.

I le taimi o le lactation, e le mafai foi ona faʻaaogaina le vailaʻau, talu ai e ono mafai ona atiaʻe le hypoglycemia i le pepe i se tamaititi. O le mea lea, o le susu fananau o se fafine maʻi ua faasaina.

O maʻi e maua ai le le atoatoa ma isi faʻamaʻi e tatau ona tausisia i le maualalo o laasaga, sili ona taua, ia mataʻituina pea e le fomaʻi.

Fegalegaleaiga ma isi vailaau

Diabetalong o fegalegaleaiga malosi ma le tele o mea, o lea ae e te leʻi amataina, e tatau ona e faamasani i lenei tulaga.

O le mea lea, i le tulaga o le pulega tutusa:

  • ma le ava malosi e ono mafua ai le hypoglycemia,
  • faatasi ai ma Danazol, o se maʻi o le maʻisuka ua faaalia, lea e faaitiitia ai le aafiaga o le fualaau faasaina,
  • ma le miconazole, o le aafiaga o le gliclazide ua faʻaleleia, lea e mafai ona fesoasoani i le faʻavaeina o le hypoglycemia, o le mea lava e tasi e tupu i isi vailaʻau o le hypoglycemic,
  • ma le chlorpromazine, lea e faʻaitiitia ai le gaosiga o le inisalini, o le lelei o le vailaau faʻasaina ua faʻaitiitia faʻaititia,
  • ma tetracosactide ma glucocorticosteroids e mafai ona taʻitaʻia ai le atinaʻeina o le ketoacidosis ma le faʻaitiitia o le faapaleʻa gaʻo,
  • faatasi ai ma Wafarin ma isi coagulants e faaleleia ai lona aafiaga.

O faʻamatalaga a fomaʻi e faʻaalia ai o Diabetalong e sili ona aoga i le faʻaitiitia o le kulukose o le toto, peitai, e le mafai ona faʻaaogaina i taimi uma.

I lenei tulaga, o faʻamatalaga a Diabetalong ua faʻamatalaina, lea e tele naua:

O le diabetalong ma le maʻisuka ua atiae i luga o le faavae o le mea e tasi o loʻo galue malosi, ae o le vailaʻau lona lua e sili atu ona aoga, ona o le taunuuga o ana gaioiga e vave ona maua, ae o le tau o lenei vailaʻau e 2 taimi le maualuga. Glyclazide o se tala faʻatusa tutusa.

O le glucopifa ogologo e aofia ai le metformin i lona tuufaatasiga ma e mafai ona tuʻu faʻatasi ma le inisalini ma isi vailaʻau e faʻaitiitia ai le toto suka.

Tuua Lau Faamatalaga