Faʻafefea ona faʻaaoga Telmista?

Telmista 40 mg - o se vailaʻau faʻamalosi, o le angiotensin II talitane (type AT1).

Mo le 1 papalama o le 40 mg:

Mea gaosi gaosi: Telmisartan 40.00 mg

Tagata faʻatagaina: meglumine, sodium hydroxide, povidone-KZO, lactose monohydrate, sorbitol (E420), le magnesium stearate.

Oval, biconvex papa o lanu paʻepaʻe poʻo le paepae sinasina.

Pharmacodynamics

Telmisartan o se angiotensin II faʻatautau talipupuni (ARA II) (ituaiga AT1), lelei pe a faʻaalia i le tautala. O loʻo i ai se maualuga maualuga mo le AT1 subtype o faʻataʻitaʻiga angiotensin II, lea e faʻaalia ai le gaoioiga a le angiotensin II. Faʻafesoʻotaʻi le angiotensin II mai le fesoʻotaʻiga ma le nūmera, ae le o le faia o se gaioiga e fesoʻotai atu i lenei lepela. Telmisartan na naʻo le AT1 subtype o le 'angiotensin II faʻapipiʻi. O le fesoʻotaʻiga e faʻaauau pea. E le o iai se vavalalata mo isi tagata faʻaleleia, e aofia ai faʻamaumauga a le AT2 ma isi suiteni o le angiotensin e leʻi suʻesuʻeina. O le taua o nei aʻafiaga, ma le aʻafiaga o le tele o le faʻaosoosoina o le angiotensin II, o le faʻateleina o le faʻalautele i le faʻaaogaina o telemisartan, e leʻi suʻesuʻeina. E faʻaitiitia ai le faʻaogaina o le aldosterone i le plasma o le toto, e le taofia ai le toeina i le plasma toto ma laina poloka poloka. Telmisartan e le taofia ai le angiotensin liliu mai o le enzyme (ACE) (kininase II) (o se enzyme lea e malepe foi i lalo le bradykinin). O le mea lea, o le faateleina o aʻafiaga e mafua mai i bradykinin e le o faʻamoemoeina.

I tagata gasegase, telmisartan i se fualaau e 80 mg e matua poloka ai le aafiaga maualuga o le angiotensin II. O le amataina o le antihypertensive action e matauina i totonu o le 3 itula ina ua maeʻa le uluai pulega o telemisartan. O le aʻafiaga o le vailaau faʻasaina e tumau pea mo le 24 itula ma tumau pea le maualuga e oʻo i le 48 itula. E masani ona atiaʻe le faʻamalosia o le faʻamalosia o le telemasartan i le 4-8 vaiaso o le pulega masani.

I tagata gasegase e maualuga le maualuga o le toto, o le telemisartan e maualalo le toto ma le diastolic toto (BP) e aunoa ma le afaina o le fatu (HR).

I le tulaga o le faalēaogaina o le telemisartan, o le toto maualuga e toe foi malie mai i lona tulaga muamua e aunoa ma le atinaʻeina o le "withdrawal" syndrome.

Pharmacokinetics

Pe a faʻaalia i le tautala, e vave ona galo mai le gastrointestinal tract (GIT). O le leai o se avanoa e 50%. O le faʻaitiitia o le AUC (vaega i lalo o le taimi faʻataʻatitia) faatasi ai ma le faʻaaogaina o le telemisartan i le taumafa o meaʻai e mai le 6% (i le fua o le 40 mg) i le 19% (i le fua o le 160 mg). 3 itula i le maeʻa ai o le taumafaina, o le faʻaoʻoina i le plasma toto e faʻapipiʻi, tusa lava po o le a le taimi e 'ai ai. E i ai se eseesega i le plasma concentrations i alii ma tamaitai. O le maualuga maualuga (Cmax) i le plasma toto ma le AUC i fafine faʻatusatusa i tane e tusa ma le 3 ma le 2 taimi maualuga, i le faasologa (e aunoa ma se taua tele i le aoga).

Fesootaiga ma palatini plasma - 99.5%, aemaise lava i le albumin ma le alpha-1 glycoprotein.

O le tau o le manino o le tufatufa atu i le faʻatusatusaga o le tau e 500 lita. E maua i le faʻafefiloi ma le glucuronic acid. Metabolites e le o faʻamalosi ile falemaʻi. O le afa-ola (T1 / 2) e silia ma le 20 itula. E mafua mai i le iniseti i se fesuiaiga e le suia ma fatugaʻo - e itiiti ifo i le 2% o le tui na ave. O le aofaʻi o le faʻasalaga plasma (900 ml / min), pe a faʻatusatusa atu i le tafega o le "hepatic" (pe a ma le 1500 ml / min).

Faʻaaogaina o tamaiti

O faailoga autu o le pharmacokinetics o telemisartan i tamaiti e taʻi 6 i le 18 tausaga talu ona latou aveina le telemisartan i se fualaau o le 1 mg / kg po o le 2 mg / kg mo le 4 vaiaso e masani lava ona faatusatusa i faʻamaumauga na maua i le togafitiga o tagata matutua ma faʻamaonia le nonlinearity pharmacokinetics o telemisartan, aemaise lava i le fesoʻotaiga i Cmax.

Contraindications

Contraindications i le faʻaaogaina o Telmista:

  • Vaʻaia le gasegase i le gaioiga malosi poʻo le faʻaaogaina o fualaau faasaina.
  • Toto
  • Le vaitaimi o le susu.
  • Malosiaga faʻalavelave o le vaʻaia biliary.
  • O le faʻaletonu o le hepatic (Child-Pugh class C).
  • Faʻaaogaina faʻatasi ma tagata e maua i le maʻisuka poʻo le faʻagasolo i le le atoatoa o le maʻisuka (fua o le filtric glomerular (GFR)

Faʻaiʻuga

O mataupu na matauina o aʻafiaga o le aʻafiaga e leʻi faʻamaopoopoina i le itupa, tausaga poʻo le ituaiga o tagata gasegase.

  • Maʻi faʻamaʻi ma faʻamaʻi faʻamaʻi: sepsis, e aofia ai le sepsis fat, siama o le mai urinary (e aofia ai cystitis), faʻamaʻi pipisi o le gasegase maualuga.
  • Faʻafitauli mai le toto ma le tino o le tino: anemia, eosinophilia, thrombocytopenia.
  • Faʻafitauli mai le faʻafesoʻotaʻi: faʻasologa o anaphylactic, hypersensitivity (erythema, urticaria, angioedema), eczema, mimiti, paʻu o le paʻu (e aofia ai fualaau faasaina), angioedema (faatasi ai ma le afaina), hyperhidrosis, paʻu o le tino.
  • Faʻaleagaina o le faʻalavelave faʻalavelave: popolega, tigā, atuatuvale, faʻanoanoa, vevela.
  • Faʻafitauli o le okeni o le faʻaaliga: faʻafiafiaga vaaia.
  • Faʻaleagaina o le loto: bradycardia, tachycardia.
  • Faʻaleagaina o vaʻa toto: o le faʻaitiitia o le paʻu o le toto, poʻo le faʻasalaga masani.
  • O maʻi o le manava o le tino, totoga o le pusa ma le mediastinum: puupuu puupuu o le manava, tale, maʻi o le pulumu interstitial (* i le taimi o le fefaʻatauaiga, mataupu o maʻi faʻamaʻi faʻamaʻi, faʻatasi ai ma se sootaga lē tumau ma le telemisartan. Peitai, e leai se fesoʻotaʻiga faʻatasi ma le faʻaaogaina o telemisartan ua faʻapipiʻiina).
  • Faʻafitauli o meaʻai: tiga o le manava, manava manava, mucosa ofo tautala, dyspepsia, flatulence, faamausali o le manava, vomiting, tofo faʻamalosi (dysgeusia), maʻi gase galue / maʻi o le ate * (* e tusa ai ma iuga o faʻamatalaga faʻatau atu i le toatele mataupu o le gase galue / maʻi o le ate ua iloa i tagata nonofo i Iapani).
  • Faʻafitauli mai le muselekeletale ma le fesoʻotaʻiga: faʻasolosolo, tiga o le tiga, maso maso (maso o maso pepe), tiga i pito i lalo, myalgia, tiga o le tendon (o faailoga e tutusa ma le faʻaaliga o le tendonitis).
  • Faʻafitauli mai fatugaʻo ma le urinary tract: o le gaioiga o le tino, e aofia ai le faaletonu o le tino.
  • Le mautonu lautele ma le le atoatoa i le nofoaga o tui: tiga o le pusa, maʻi-pei o le maʻi, vaivaiga lautele.
  • Suesuega ma meafaigaluega: o se faaitiitia o le hemoglobin, o le faateleina o le maualuga o le uric acid, creatinine i le plasma toto, o le faateleina o le gaoioiga o le "ate" enzymes, creatine phosphokinase (CPK) i le plasma toto, hypermalemia, hypoglycemia (i maʻi e maua i le maʻisuka).

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

Telmisartan e mafai ona faʻatupulaʻia le malosi o isi faʻamaʻi faʻamalosi. O isi ituaiga o fegalegaleaiga o le taua ogaoga e lei faailoaina.

Faʻaaogaina faʻatasi ma digoxin, warfarin, hydrochlorothiazide, glibenclamide, ibuprofen, paracetamol, simvastatin ma le amlodipine e le taitai atu ai i se fegalegaleaiga taua tele. O se faailoga iloga i le avega o le digoxin i le toto plasma e tusa ma le 20% (i le tasi tulaga, e 39%). Faatasi ai ma le faʻaaogaina o le telmisartan ma le digoxin, e fautuaina ai le fuafuaina i taimi taʻitasi le maualuga o le digoxin i le plasma toto.

E pei o isi fualaau o loʻo galue i le renin-angiotensin-aldosterone system (RAAS), o le faʻaaogaina o telmisartan e mafai ona mafua ai le hyperkalemia (tagai i le vaega "Faatonuga Faapitoa"). E mafai foʻi ona faʻalavelaveina le tulaga o le faʻaaogaina faʻatasi ma isi vailaʻau, lea e ono faʻaosofia ai le atinaʻeina o le hyperkalemia (mea e iai le masima, masini e faʻamalolo ai le potassium, faʻamaʻi ACE, ARA II, fualaau anti-inflammatory non-steroidal NSAID, including cyclooxygenase-2 | TsOGG-2 | immunosuppressants cyclosporine poʻo tacrolimus ma trimethoprim.

O le atinaʻeina o hyperkalemia e faʻalagolago i mea e ono aʻafia ai. O loʻo aʻafia foʻi le faʻafitauli i le tulaga o le faʻaaogaina tutusa o faʻalapotopotoga ua taua i luga. Ae maise lava, o le tulaga lamatia e sili ona maualuga pe a faʻaaogaina i le taimi lava e tasi ma togafitiga faʻamalolo, ma faʻafefiloi ma masima. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le faʻaaogaina faʻatasi ma le ACE poʻo le NSAID e itiiti lava se aʻafiaga pe a fai e ave faʻamalosi tetele. ARA II, e pei o telmisartan, faʻaitiitia le gau o le suka i le taimi o togafitiga. O le faʻaaogaina o vailaʻau faʻasaina, faʻataʻitaʻiga, spironolactone, eplerenone, triamteren poʻo amiloride, o mea e iai le potassium poʻo mea masima e iai le masima, e mafai ona taʻitaʻia ai le maualuga o le vevela. O le faʻaaoga faʻaaogaina o le hypokalamia faʻamaumauga e tatau ona faʻaaogaina ma le faʻaeteete ma le siakiina masani o le potassium i le plasma toto. Faatasi ai ma le faʻaaogaina o le telmisartan ma le ramipril, o le siʻitia o le 2.5-fold i le AUC0-24 ma le Cmax o le ramipril ma le ramipril sa matauina. O le taua ole taua o lenei mea e le i faavaeina. Faatasi ai ma le faaaogaina faʻapitoa o le inisiua ACE ma tapenaga o lithium, na maitauina le faateleina o le faateleina o le plasma lithium mea, faatasi ai ma aʻafiaga o aʻafiaga. I se tulaga e le masani ai, o ia suiga ua lipotia mai i le ARA II ma le sauniuniga i lithium. Faatasi ai ma le faʻaaogaina o le lithium ma le ARA II, ua fautuaina e fuafua mea o le lithium i le plasma toto. Togafitiga o NSAID, e aofia ai acetylsalicylic acid, COX-2, ma NSAID e le filifilia, e mafai ona mafua ai le le atoatoa o le tino i tagata maʻi vai. O fualaau o loʻo galue i luga o le RAAS atonu ei ai sona aʻafiaga. I maʻi maua NSAID ma telemisartan, e tatau ona totogi le pcc i le amataga o togafitiga ma mataʻituina le matagaluega. Faʻatasi faʻapitoa faʻatasi ai ma tagata e maua i le maʻisuka poʻo le faʻaletonu ma le ogaoga o le le atoatoa (fua o le filtric glomular GFR O le tau o Telmista 40 mg i falemaʻi a Moscow o le:

  • 28 paʻu i pusa - 300-350 rubles.
  • 84 paʻu i pafe - 650-700 rubles.

Folasaga faʻasalalau ma tuʻuina

Faʻasologa o mea e fausia ai le telefoni - fualaau: toetoe lava paʻepaʻe poʻo le paʻepaʻe, i se fuataga o le 20 mg - aotelega, 40 mg - biconvex, oval, 80 mg - biconvex, foliga o le capsule (i totonu o se paʻu o mea tuufaatasi 7 pcs., I totonu o se pusa pepa 2, 4, 8 , 12 po o le 14 paʻu, i totonu o se vailaau 10 pcs., I totonu o se pusa kata 3, 6 poʻo le 9 pepa).

Faʻavaeina o le tasi papa maʻa:

  • mea gaosi: telmisartan - 20, 40 poʻo le 80 mg,
  • mea faʻapitoa: sodium hydroxide, lactose monohydrate, magnesium stearate, meglumine, povidone K30, sorbitol (E420).

Faatonuga mo le faaaogaina Telemista: metotia ma metotia

O fualaau o le Telmist e ave faʻamalosi, e tusa lava po o le a le taimi o le taumafataga.

I le maualuga o le maualuga, ua fautuaina e amata ona ave ma le 20 pe 40 mg o le fualaau faasaina 1 taimi i le aso. I nisi o tagata gasegase, e mafai ona maua se faʻamalosiaga i se fualaau o le 20 mg / aso. I le tulaga o le le atoatoa o le togafitiga, e mafai ona e faʻaleleia le fualaau i le maualuga o le dose o le 80 mg. Faatasi ai ma le faateleina o le fualaau, e tatau ona amanaia e faapea, o le maualuga maualuga o aafiaga o le telefoni o Telmista e masani lava ona ausia pe a uma le 4-8 vaiaso mai le amataga o togafitiga.

Ina ia faʻaitiitia le maʻi o le cardiovascular ma le tino, e fautuaina e ave le 80 mg o le vailaʻau 1 taimi i le aso.

I le laasaga muamua o togafitiga, o isi auala faaopoopo mo le faʻamautuina o le toto maualuga atonu e manaʻomia.

E le talafeagai le fetuutuunai o le fuataga mo le gasegase o le gasegase, e aofia ai i latou o loʻo i luga o le toto.

Mo le gase o le gase o le gasegase o le agavaʻa poʻo le agavaʻa (e tusa ai ma le faʻavasegaina o Child-Pugh - Vasega A ma le B), o le fua maualuga o aso taitasi o Telmista e 40 mg.

I tagata matutua, o le falemaʻi o le telemisartan e le suia, o lea e leai se manaʻoga e fetuunai le fualaau o le fualaau mo i latou.

Faamatalaga o le faiga o gaioiga: pharmacodynamics ma pharmacokinetics

Telmisartan o le ituaiga 1 angiotensin talitane. E pei o vailaʻau uma o lenei vasega, telmisartan e faʻamaeʻaina le angiotensin II sili ona vailaʻau mai le AT1 receptor binding site. Telmisartan e faʻaaogaina toto toto ma faʻaitiitia ai le toto.

Telmisartan

E tusa ai ma suʻesuʻega fou, telmisartan e faʻamalosia ai foi masini faʻapitoa tino gaʻo i le tino. O loʻo talia e le tagata suʻesuʻe le liua o meaʻai gaʻo i le gaʻo ma faʻalautele ai le lagona o gaʻo gaʻo i le inisalini. O le tele o gasegase tuga e afaina foi i le lipid disorders ma le toto (sugar metabolic syndrome). Mo nei maʻi, o le telemisartan e sili ona lelei le faʻaitiitia o le maualuga o le suka ma le inisalini, faʻapea foi ma le faʻamaualuga o triglycerides i le toto aʻo faʻalautele le maualuga o HDL.

Telemisartan e masani ona toleni lelei. O le aʻafiaga o le antihypertensive e tusa ma le 24 itula pe a uma le faʻafofoga tautala. O le fualaau faasaina ua toetoe lava atoa le metabolised i le ate. Faatasi ai ma le umi o togafitiga, o le telemisartan e oʻo i lona pito sili ona lelei i le ono i le valu vaiaso.

A maeʻa ona tuʻuina atu le telemisartan, e oʻo atu i le 0.5-1 itula faʻatatau o plasma. I se fuataga o le 40 mg, o le bioavailability o le 40% ua ausia. I le fualaau o le 160 mg, 58% le bioavailability ua ausia, lea e na o sina faalagolago i meaai. O faʻamaʻi faʻamaʻi e le aʻafia ai le excretion o telmisartan, o le mea lea, e le manaʻomia se faʻaititia o le faʻaʻauʻau i tagata mamaʻi pe a vaivai le laititi. O le fualaau faasaina e leai se aoga i le fatu fatu.

Talu ai ona o le cytochrome P450 isoenzymes (CYP) e le aʻafia i le telemisartan metabolism, o le fegalegaleaiga ma fualaau faasaina e taofia pe o loʻo faʻafefiloi foi e le CYP e le o faʻamoemoeina. Telmisartan faʻaopoopo le maualuga ma le maualuga o le digoxin concentrations e 49% ma le 20%, i le faasologa. O le fualaau faasaina e le afaina ai le aoga o warfarin, o le mea lea, e mafai ona faʻaaoga ma le faʻaeteete i le taimi o togafitiga faʻamalosi.

Warfarin

Pe a faʻatusatusa le fausaga o vailaʻau faʻasolosolo, e mafai e se tasi ona matauina o lona fausaga e foliga tutusa ma se vaega o le thiazolidinediones - o tagata o le insulin receptors pioglitazone ma rosiglitazone. Telmisartan e na o le pau lea o le mea e faʻaleleia le lipid ma le suka. I le faaopoopo atu i mea e tutusa lelei ma thiazolidinediones, telmisartan e sili atu le tufatufa atu nai lo isi ituaiga, e faailoa ai se tufatufaina tele o le vailaʻau. Talu ai ona o nei meatotino, ua faʻavasegaina o se vailaau faʻasaina ma aʻafiaga cardiometabolic.

O le togafitiga o le faʻaaogāina o le PPAR ua uma ona suʻesuʻeina e faʻaaogaina ai se sui o le agonist e fai ma faʻataʻitaʻiga. O faʻamatalaga muamua o le aʻoga o loʻo faʻamaonia ai e le tatau ona mafua le telemisartan i aʻafiaga e mafua mai i le filifilia o le PPAR-g. Afai o nei uluaʻi suʻesuʻega faʻamaonia, faʻamaonia i totonu o tofotofoga ogaoga, e faʻamaonia, telmisartan e mafai ona avea ma meafaigaluega taua i le puipuiga ma togafitiga o le gasegase metabolic, maʻi o le maʻisuka ma le atherosclerosis.

Folasaga faʻasalalau ma fatuga

O vailaʻau o loʻo i luga o papa papaʻe.O latou foliga e mafai ona fesuisuiai: e aofia ai le 20 mg o le gaioiga galue, 40 mg - felaʻu ovaliga i itu uma e lua, 80 mg - capsules e pei o se pepa faʻafefe i luga o le 2 itu. Me i totonu o paʻu, pusa kata.

O le elemene aoga o telemisartan. I le faaopoopo i ai, o le tuufaatasiga e aofia ai: sodium hydroxide, sorbitol, povidone K30, meglumine, magnesium stearate, lactose monohydrate.

Faʻataʻitaʻiga

O le vailaʻau e iai sona aʻafiaga. O le gaioiga gaosi o le angiotensin II le talipupuni o le talipupuni. O lenei vaega o le vailaau faʻamaʻi e faʻasalalau ai angiotensin 2, ae e le o se agonist mo le nusipepa. E le gata i lea, e faʻaitiitia ai le aldosterone i le plasma. Fesoasoani i le maualalo o le toto, e tumau pea le tutusa o le fatu.

Ma le faʻaeteete

E tatau ona mataituina le faʻaeteete pe afai o loʻo i ai se faʻafitauli o le ate o le mamafa faʻamalosi. Togafitiga i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi e talafeagai mo le faʻasalaga o le faʻalauteleina o le tino. Afai ua aveese se tasi o fatugaʻo ma ua toe siakiina le toto, e tatau ona ave togafitiga ma le lapataiga. I le taimi lava e tasi, e mataituina le galuega o fatugao.

E tatau ona mataituina le faʻaeteete i le togafitiga mo tagata e maua i le hypermalemia, sili atu le sodium, o le cardiomyopathy e faʻasaʻo ai le fatu, o se faʻalosologa masani o le le atoatoa o le fatu, faʻamaʻitia le vailaau oona poʻo le valve, o le faʻaitiitia o le faasalalauina o le toto, ma le hyperaldosteronism muamua.

E tatau ona mataituina le faʻaeteete pe afai o loʻo i ai se faʻafitauli o le ate o le mamafa faʻamalosi.

Auala e ave ai Telmista

Faʻafesoʻotai lau fomaʻi e fuafua le togafitiga talafeagai ma togafitiga. O pusa e faia i le tautala. O le faʻaaogaina o fualaau e le fesoʻotaʻi ma le taumafaina o mea taumafa.

O tagata matutua e masani ona faatonuina e ave 20-40 mg i le aso. O nisi tagata gasegase e manaʻomia le 80 mg e faʻaalia ai le malosi o le telemisartan. Tagata matutua ma gasegase e maua ai faʻamaʻi fatugaʻo e le manaʻomia ni fetuunaiga o fua.

Faʻasologa o maʻi o le ate, o le aso e 40 mg. E le gata i lea, i le amataga o le togafitiga, atonu e manaʻomia lou inuina o vailaʻau e faʻasaʻo ai le toto.

Faaaoga i le taimi o le maitaga ma le lactation

Ole vailaʻau e le o faʻamaonia mo le maʻitaga ma le lactating: e mafua ai le afaina o le tino. Afai na ave e le tina lenei fualaau faasaina i le taimi o le gaioiga, e foliga mai o le a maua e le pepe se faʻasalaga.

Ole vailaʻau e le o faʻamaonia mo le maʻitaga ma le lactating: e mafua ai le afaina o le tino.

Fegalegaleaiga ma isi fualaau faasaina

Faatasi ai ma le pulega tutusa faatasi ai ma isi fualaau faasaina, o le aafiaga o le fualaau faasaina ua faaleleia.

O loʻo i ai se faʻaopoopoga o le faʻaogaina o le lithium i le plasma toto ma lona aafiaga oona pe a faʻaaogaina le vailaʻau faʻasaina ma vailaʻau o loʻo i ai se elemene.

Pe a ave faʻatasi ma le ACE le inhibitors, faʻatasi ai ma togafitiga faʻamalolo-faʻamalolo, ma le vailaʻau faʻasolosolo, o le aʻafiaga o le tele o elemene ile tino e faʻalauteleina.

Faatasi ai ma le pulega tutusa faatasi ai ma isi fualaau faasaina, o le aafiaga o le fualaau faasaina ua faaleleia.

A faʻaaogaina ma NSAID, o le aʻafiaga o le vailaʻau e faʻavaivai.

O vailaʻau e tele naua faʻamaonia. Faʻapitoa: Teseo, Telpres, Mikardis, Telzap, Faʻatonu. Valz, Lorista, Edbari, Tanidol o loʻo faʻaaogaina.

Telmistar iloiloga

Ona o le vave vave ona aʻafia o le aʻafiaga, na maua ai e le fualaau faʻatele se numera tele o iloiloga lelei.

Diana, 44 tausaga, Kaluga: "Ou te fautuaina lenei fofo i tagata gasegase i taimi uma. E aoga, e vave amata ona vave galue, o aʻafiaga e le masani ona tupu. "

Faʻamatalaga Telmista Polotini maualuga

Alisa, 57 tausaga, Moscow: "Na faatonuina e le fomai le Telmist e inu ona o le maualuga o le toto maualuga. O le vailaʻau e fesoasoani e faʻaitiitia le toto. Ou te lagona le sili atu pe a uma ona ave lau vailaʻau. "

Dmitry, 40 tausaga, Penza: "O le fualaau faasaina e le taugata, e fesoasoani e faaitiitia ai le toto, o le a vave ona aliali mai. Ae ona o le meaʻai, na amata ai faʻafitauli tau fatuga. Sa tatau ona ou vaai i se fomai, piki se fofo fou. "

Faatonuga faapitoa

O le faʻaaogaina faʻapitoa o le Telmista ma le ACE poʻo le faʻamaʻi tuusao o le renin, aliskiren, ona o le faaluaina o le RAAS (system renin-angiotensin-aldosterone) e faʻaleagaina ai le gaioiga o fatuga (e aofia ai e ono aʻafia ai le le atoatoa), ma faʻapupula ai foi le lamatiaga o le vavave ma le hypercalemia . Afai e manaʻomia tele le togafitiga faʻatasi, e tatau ona faia i lalo o le vaavaaiga a le fomaʻi vavalalata, faʻapea foi le siakiina e le aunoa o galuega tau fatu, toto maualuga ma eletise eletise i le plasma toto.

I maʻi e maua i le maʻisuka nephropathy, e le fautuaina tagata telmisartan ma le ACE.

I totonu o mataupu e faʻalagolago lava i le galuega a le RAAS (ma faʻataʻitaʻiga, i maʻi e maua i fatu fatu fatu, e aofia ai le faʻasolosolo o le tino poʻo le faʻamaʻiina o se fatu sekene tasi, poʻo le faaletonu o le fatu), o le faʻaaogaina o vailaʻau e aafia ai le RAAS e mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻe o hyperazotemia, faʻasalaga faʻapitoa ogaoga, oliguria ma le tele o le le manuia (i taimi e le masani ai).

I le faʻaaogaina o vailaau faʻamalolo, ole vailaʻau o loʻo iai le potassium, supplements ma isi fualaau faʻatele lea e faʻalauteleina ai le mamafa o le potassium i le plasma toto faatasi ma Telmista, e tatau ona pulea le maualuga o le palukala i le toto.

Talu ai o le telemisartan o loʻo faʻateleina i le talo, ma faʻamaʻi faʻamaʻi o le biliary tract poʻo le galuega ole ate, o le faʻaitiitia o le faʻatagaina o le vailaʻau e mafai.

O le maʻisuka ma isi faʻafitauli faʻapitoa i le cardiovascular, mo se faʻataʻitaʻiga, o le fatu fatu fatu (fatu fatu fatu), o le faʻaaogaina o Telmista e mafua ai le faʻaleagaina o le myocardial ma le maliu faʻafuaseʻi o le cardiovascular. I tagata mamai e maua i le maʻisuka, e le mafai ona maua ai le maʻi fatu fatu, ona o lona uiga i lenei mataupu e le masani ona tupu. O le mea lea, ao leʻi amataina togafitiga fualaau, e tatau ona faia suʻesuʻega faʻataʻitaʻi talafeagai, e aofia ai se suʻega ma le gaioiga faaletino.

I tagata gasegase e maua togafitiga ma le inisalini poʻo vailaau faʻasolosolo o le hypoglycemic, o le hypoglycemia e mafai ona atiaʻe i taimi o togafitiga ma Telmista. O nei tagata maʻi e tatau ona puleaina le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, talu ai ona o le faalagolago i lenei faailoga, o le fualaau o le inisalini poo vailaʻau o le hypoglycemic e tatau ona fetuunai.

I le muamua o le hyperaldosteronism, o le faʻaaogaina o vailaau faʻasaina-o aʻafiaga RAAS - e masani ona le aoga. O ia maʻi e le fautuaina e ave Telmista.

O le faʻaaogaina o fualaau faasaina e mafai ona tuʻufaʻatasia ma togafitiga thiazide, talu ai o sea tuufaatasiga e maua ai se faʻaopoopoga faʻaitiitia i le toto toto.

O suʻesuʻega ua faʻaalia ai e leai se aoga o Telmista i tagata gasegase a le Negroid race. O le faaletonu o le ate ma le telemisartan na matauina i le tele o tulaga i tagata o Iapani.

Faailoga mo le faʻaaogaina

  • i le i ai o le maualuga o le maualuga,
  • mo le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2, lea e afaina ai totoga i totonu,
  • e fai ma faʻataʻitaʻiga o maliu i le i ai o faʻamaʻi o le cardiovascular system i se tagata maʻi i le sili atu o lona 50 tausaga.

Mo le pulega faʻasolosolo, ua faʻaaogaina le vailaau i mataupu o loʻo i ai i le tagata maʻi se talaʻaga o faʻamaʻi ma togafitiga faʻaleagaina e pei o le taʻavale, faʻavaeina i le galuega o toto toto toto e mafua mai i le faʻafitauli o le toto ma e mafua mai i le maʻisuka. Ole taimi faʻatulagaina ole vailaʻau e faʻaititia ai le lamatiaga o le fatu ma le faʻamaʻi.

Mo togafitiga faʻasolosolo, e faʻaaogaina vailaʻau mo le paʻu.

Fale gasegase

O aʻafiaga e pei o le tiga i totonu o le manava, o le tulaga o le stool e foliga mai o le manava, o le atinaʻeina o le dyspepsia, o le fuga ma le afaina i taimi uma, ma osofaiga e seasea tulai mai. E seasea lava, ae o le tupuga o ia faailoga e pei o le mago i totonu o le ooto, o le le toʻa i totonu o le manava, ma le vaeluaina o le tofo e le o aofia ai.

O aʻafiaga e pei o le tiga i totonu o le manava e seasea tupu.

Mai i le museleko ma le sooga

O le atinaʻeina o le sciatica (o le faʻaalia o le tiga i totonu o le manava), maso o maso, tiga ile tendon.

O aʻafiaga i luga o le paʻu e mama ma mumu, urticaria, atinaʻe o erythema ma le eczema. E seasea lava, o le tagofia o fualaau e mafua ai le atinaʻeina o le faʻalavelave anaphylactic.

E seasea lava, o le tagofia o fualaau e mafua ai le atinaʻeina o le faʻalavelave anaphylactic.

Aafiaga i le gafatia e pulea ai auala

E leai ni tapulaa i le taʻavaleina o se taavale ma galue i ni auala faigata. Ae e tatau ona amanaʻia le mea moni e faʻapea, e le o le faʻamaloloina le tulaga o le faʻaaogaina o lenei fualaau faasaina, o le tulaga lamatia o le atiaeina o itu taua e pei o osofaʻiga o le toto.

E leai ni tapulaa i le taʻavaleina o se taavale ma galue i ni auala faigata.

Faʻaaogā mo le toe faʻaaogaina o le galuega

E le o faʻasolosolo ona faʻatonuina mo tagata gasegase e le o iai ni maʻi. I sea tulaga, e tatau ona faʻavae le puleaina o le faʻaoʻoina o le pasela i totonu o le toto ma mea e gaosia.

O vaega tuai e faʻasalaina i le talo, ma o le mea lea, o le a mafua ai se avega faaopoopo o le ate ma le faʻateleina o faʻamaʻi.

Faʻaaoga mo le gaʻo o le galuega

O le faʻaaogaina o vailaʻau e gasegase e iai faʻamaʻi e pei o cholestasis, faʻamaʻi faʻamaʻi o le vaʻaia o le biliary poʻo le faalēaogāina o le tino e matua faʻasaina. O vaega tuai e faʻasalaina i le talo, ma o le mea lea, o le a mafua ai se avega faaopoopo o le ate ma le faʻateleina o faʻamaʻi.

E faʻatagaina e ave fualaau faʻataʻitaʻi pe afai o le tagata maʻi e laʻititi ma maualalo tulaga o le faʻamaʻi pipisi. Ae o le tui i ia tulaga e tatau ona itiiti, ma o le fualaau faasaina e tatau ona naʻo lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi.

Faʻasalaga

O le tele o mea e le masani ai e seasea lava ona togafitia. O faʻamaoniga o le faʻaleagaina e tupu ma le tele o le faʻaaogaina o fualaau faasaina o le atinaʻeina lea o le tachycardia ma le bradycardia, le faʻamaoniga.

O togafitiga pe afai o le tulaga e sili atu ona leaga o se faailoga. E le faʻaaogaina le hemodialysis ona o le le mafai ona aveeseina vaega o le vailaʻau mai le toto.

Faʻamatalaga i Telmista 80

O manatu o tagata gasegase ma fomai e uiga i fualaau faasaina i le tele o mataupu e lelei. O le meafaigaluega, pe a faʻaaoga tatau, e seasea faʻaosoina le atinaʻeina o itu itu. O le fualaau faasaina ua faamaonia foi o ia lava e avea o se mea faataitai, e faaitiitia ai le lamatiaga o le oso faafuasei o le fatu ma osofaiga i tagata mai le 55 tausaga.

Cyril, 51, cardiologist: "Naʻo le toe foi mai o le Telmista 80 o le fua faatupulaia, ae o le toatele o tagata gasegase e mananao e faaitiitia o latou tulaga i le taimi nei. Ou te fautuaina le fualaau faasaina i tagata matutua o loo i ai se talafaasolopito o osofaiga o fatu. "O le meafaigaluega e laveaʻi mai le tele o faʻalavelave ma faʻaitiitia ai aʻafiaga o le olaga faitino, e pei ona molimauina e le umi o le matauina."

Marina, 41 tausaga, fomaʻi lautele: "O le telefoni a Telmista 80 e togafitia le maualuga o le maualuga o le toto maualuga, ma faatasi ai ma le tuufaatasiga o togafitiga e aoga foi ile togafitia o le maualuga lona lua. I le masani ai ona faʻaaogaina fualaau faasaina, o le a lelei se taunuʻuga pe a uma le 1-2 vaiaso, faʻamalo se faʻamalologa le lelei e pei o se faʻaosooso faifai pea. O taunuuga e seasea ona tupu. "

Maxim, 45 tausaga, Astana: "Ua tofia e se fomaʻi le Telmist e togafitia le uluaʻi tulaga o le toto maualuga. Ae leʻi faia lena mea sa ou taumafai i le tele o mea, ae o isi auala na mafua ai ona aʻafia pe leai foi. E leai ni faafitauli i lenei vailaʻau. 2 vaiaso talu mai le amataga o le meaʻai, na toe foʻi atu le mamafa i le masani ma tausia i le tulaga e tasi, e aunoa ma ni osofaʻiga le lelei. "

Ksenia, 55 tausaga, Berdyansk: "Na amata ona ou ave le taotoga pe a uma le taotoga, aua o le mamafa ua matua mafatia lava. O le vailaʻau na fesoasoani e faʻamaonia lelei ia faailoilo. E tusa lava pe iai ni osofaʻiga, latou te le taua ma latou te le aumaia le tele o popolega. "

Andrei, 35 tausaga le matua, Moscow: "Na tofia e le fomai le Telmist 80 i loʻu tama, ua 60 ona tausaga, ma ua uma ona i ai lona fatu fatu. Ona o le mea moni e masani ona osooso o ia i le malosi, o loʻo i ai se tulaga maualuga o le a tulai mai se oso lona lua. E tusa ma le tasi le masina mo le vailaʻau e amata ona galue, ae na fiafia le tamā i le aoga o le ave, o lea na toe foi mai ai le mamafa. "

Auala e ave ma pe o le a le mamafa, fua

E tele tagata e fesili: o le a le maualuga o le toto e tatau ona ave. Ina ia faʻaitiitia le toto, 40 mg telemist ua faatonuina i le aso. I nisi o gasegase, e tusa lava pe i ai i aso taitasi o le 20 mg, e mafai ona ausia se aoga atoatoa. Afai e le ausia le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le toto, e mafai e le fomaʻi ona faʻateleina le dose i le 80 mg i le aso.

E mafai ona faʻatonutonuina le vailaʻau faʻatasi ma se faʻamalolo mai le kulupu (mo se faʻataʻitaʻiga, hydrochlorothiazide). A o lei tupu i luga o le fualaau, o le a faatali le fomai mai le fa i le valu vaiaso, talu mai lena taimi o le a sili atu le aoga o le vailaʻau.

Ina ia puipuia le faaleagaina o lapisi i tulaga muamua, o le fua fautuaina ole 80 mg o telmisartan e tasi i le aso. I le amataga o togafitiga, o le siaki faifai pea o le toto maualuga ua fautuaina. Afai e tatau ai, o le fomai o le a fetuunai le metotia e ausia ai le toto maualuga. O laulau e fautuaina e ave i le vai pe tusa lava pe o le a le taumafa o meaʻai.

Faʻasologa o foliga

40 mg ma le 80 mg tablets

E tasi le api e aofia ai

gaioiga galue - telmisartan 40 poo le 80 mg, i le faasologa,

tagata faʻapitoa: meglumine, sodium hydroxide, povidone, lactose monohydrate, sorbitol, magnesium stearate

Opala maʻaleʻale e iai ni foliga papaʻe pe papaʻe paepae (mo se vailaau e 40 mg).

Pepa faʻapipiʻi foliga o loʻo i ai foliga o le paʻepaʻe poʻo le sinasina lanu (mo se vailaʻau e 80 mg)

Fegalegaleaiga ma isi fualaau

Ona o le telemisartan e le o faʻasalalau e le cytochrome P-450, o loʻo i ai sina tulaga lamatia o fegalegaleaiga. E le afaina ai foi le gaioiga o le P-450 isoenzymes i suʻesuʻega in vitro, sei vagana ai le malupuipuia o le CYP2C19 isoenzyme.

O mea tau vailaʻau mo le pharmacokinetic o telemisartan e le afaina ai le pulega o warfarin. O le maualalo o le maualuga o le warfarin (Cmin) na faʻaitiitia, ae e leʻi tupu i le suʻeina o le toto. I se suʻesuʻega o fegalegaleaiga ma le aufaigaluega volenitia e 12, telmisartan ua siitia AUC, Cmax, ma Cmin digoxin maualuga e 13%. Atonu e mafua mai i le faatelevaveina o le resoption o le digoxin, talu mai le taimi i le maualuga maualuga o le plasma concentration (Tmax) faʻaititia mai le 1 i le 0.5 itula. Pe a faʻafetaui le fua o le digoxin faʻatasi ma telemisartan, e tatau ona mataitu le maualuga o lenei mea.

O isi suesuega o fegalegaleaiga o le pharmacokinetic ua faaalia ai e mafai ona saogalemu le telmisartan ma le simvastatin (40 mg), amlodipine (10 mg), hydrochlorothiazide (25 mg), glibenclamide (1.75 mg), ibuprofen (3x400 mg) poo le paracetamol (1000 mg).

Hydrochlorothiazide

Fautuaga! Aʻo leʻi faʻaaogaina fualaau, e tatau ona faʻatalanoa lau fomaʻi. E matua le fautuaina e te faia ni vailaʻau faʻamalosi malosi na o oe lava e aunoa ma le talanoa i se fomaʻi.

Fale faʻamaloilo

Pharmacokinetics

Televeartan e vave ona faʻaalu, o le aofaiga o loʻo faʻaaogā e eseese. O le bioavailability of telmisartan e tusa ma le 50%.

Pe a ave le telemisartan i le taimi lava e tasi ma meaai, o le faaitiitia o le AUC (nofoaga i lalo o le taimi o le taimi o faamasinoga) e mai i le 6% (i le dose o le 40 mg) i le 19% (i le fualaau 160 mg). 3 itula i le maeʻa ai o le taumafaina, o le maualuga i le plasma toto e maualuga, tusa lava pe o le a le taumafataga. O le faaitiitiga itiiti o le AUC e le o se mea e faʻaitiitia ai i le togafitiga.

E i ai se eseesega i le plasma concentrations i alii ma tamaitai. Cmax (maualuga maualuga) ma le AUC e tusa ma le 3 ma le 2 taimi maualuga i fafine pe a faatusatusa i tane e aunoa ma se taua tele i le aoga.

Fesootaiga ma pulu plasma sili atu i le 99.5%, aemaise lava i le albumin ma le alpha-1 glycoprotein. O le tele o tufatufaga e tusa ma le 500 lita.

Telmisartan e maua i le faʻapipiʻiina o le mea amata ma le glucuronide. Leai se falemaʻi faʻamalositino o le tagata na maua.

Telmisartan ei ai se uiga taua o le pharmacokinetics ma se vaeluaina o le afa-ola> 20 itula. Cmax ma - i se tulaga maualalo - O le AUC e faʻateleina le faʻatupulaia ma le fualaau. Leai se aʻafiaga taua o le telemisartan sa iloa.

A maeʻa le faʻafofoga tautala, o le telemisartan e toetoe lava o ese mai i totonu o le inumaga e le suia. Ole aofaʻiga o le faʻamalositino ole urinary e itiiti ifo i le 2% o le fualaau. O le aofaʻi o le faʻasalaga plasma (maualuga 900 ml / min) pe a faʻatusatusa i le tafe toto (pe tusa o le 1500 ml / min).

Tomaʻi matutua

O le falemaʻi o le telemisartan i tagata matutua matutua e le suia.

Tagata gasegase ma le gaʻo

I tagata gasegase e le maua ai le gasegase o le tino, e maualalo ifo i lalo le maualuga o le plasma concentrations. I tagata gasegase e le atoatoa, o le telemisartan e sili atu ona fesootaʻi ma pulu plasma ma e le o faʻamalosiina i le taimi o le gasegase. Faatasi ai ma le le atoatoa, o le afa-ola e le suia.

Tagata gasegase e le maua le ate

I tagata gasegase e le atoatoa le malosi o le tino, o le le atoatoa o le bioavailability o le telmisartan e faateleina i le 100%. O le afa-ola mo le le mafaia o le ate e le suia.

Pharmacodynamics

Telmista® o se tagata faʻamaoni (specific) angiotensin II talitane (type AT1) mo le faʻafofoga tautala. Telmisartan e maualuga lona maualuga e vavaeeseina ai angiotensin II mai ona nofoaga e fusia ai i le AT1 subtype receptors, oe nafa ma le faʻaalia o le angiotensin II. Telmista® e leai sona aafiaga i luga o le AT1 le talia. Telmista® filifili faʻamaoni i le AT1 faʻamaumauga. O le fesoʻotaʻiga e faʻaauau pea. Telmisartan e le faʻaalia le mafutaga mo isi faʻaleleia, e aofia ai le atigipusa AT2 ma isi, e itiiti le suʻesuʻeina AT atigipusa.

O le taua o nei aʻafiaga, ma le aʻafiaga o le tele o le faʻaosofiaina o le angiotensin II, o le faʻateleina lea o le faateleina i le tofiaina o telemisartan, e leʻi suʻesuʻeina.

Telmista® faʻaititia tulaga maualuga o le plasma aldosterone, e le taofia ai le reini i totonu o plasma tagata ma laina eletise.

Ole Telmista® e le taofia le angiotensin-converting enzyme (kinase II), e faʻaumatia ai le malosi. O le mea lea, e leai se faʻamatalaga o aʻafiaga e aʻafia ai ma le gaioiga a le bradykinin.

I totonu o tagata, o le fua o le 80 mg o le telmisartan toetoe lava a taofia atoa le faateleina o le toto (BP) mafua mai i le angiotensin II. O le aʻafiaga o loʻo taofia mo le sili atu i le 24 itula ma o loʻo faʻamoemoe pea i le mavae ai o le 48 itula.

Togafitiga o le maualuga o le toto maualuga

A maeʻa ona ave le fua muamua o le telemisartan, e faʻaititia le toto maualuga pe a uma le 3 itula. O le maualuga o le maualalo o le toto maualuga e faasolosolo malie ona maua i le 4 vaiaso talu ona amata togafitiga ma tausia mo se taimi umi.

O le aʻafiaga e mafua mai i le 24 itula i le maeʻa ai o le fualaau faasaina, e aofia ai le 4 itula aʻo leʻi ave le isi fualaau, lea e faʻamaonia e fua o le toto toto mai fafo, ma le maualuga (luga ifo o le 80%) o laʻititi ma maualuga maualuga o le fualaau faʻasaina i le maea ai o le 40 ma le 80 mg o telemisartan .

I tagata gasegase e maualuga le maualuga, Telmista® faʻaitiʻitia le toto maualuga ma le diastolic e aunoa ma le suia o le fatu fatu.

O le aʻafiaga o le telemisartan na faʻatusatusaina ma sui o isi vasega o fualaau faʻamalosi, e pei o: amlodipine, atenolol, enalapril, hydrochlorothiazide, losartan, lisinopril, ramipril ma valsartan.

I le tulaga o le faalēaogāina o le telemisartan, o le toto maualuga e toe foʻi mai i tulaga taua aʻo leʻi togafitiga mo ni nai aso e aunoa ma ni faailoilo o le vave faʻavaveina o le maualuga o le toto maualuga (e leai se "faʻagaloga" syndrome).

O suʻesuʻega tau suʻesuʻega o loʻo faʻaalia ai le telemisartan e fesoʻotaʻi ma le faʻaitiitia o fuainumera taua i le ogaoga o le ventricular agavale ma le faasinomaga o le numera o le ventricular i tagata mamai e maualuga le maualuga o le toto ma le hypertrophy.

O maʻi e maua i le toto maualuga ma le nephropathy o le maʻisuka e togafitia ma le telemisartan e faʻaalia ai le faʻaitiitia o le fuainumera o le proteinuria (e aofia ai le microalbuminuria ma le macroalbuminuria).

I le tele o faʻataʻitaʻiga o falemaʻi faavaomalo, na faʻaalia ai e tele naua mataupu o le maʻi malulu i tagata gasegase e sili atu nai lo le gasegase e maua ai inhibitors o le enzyme angiotensin-converging (inhibitors ACE).

Puipuiga o le gasegase fatu ma le tino

I maʻi e 55 tausaga le matutua ma sili atu i se tala faasolopito o maʻi faʻamaʻi o le fatu, stroke, maʻi vascular vascular, poʻo le maʻisuka faʻamalosi i le aʻafiaga o meaʻai (retinopathy, hypertrophy ventricular left, macro ma microalbuminuria), telmisartan e mafai ona faʻaititia le aʻafiaga o le infarction myocardial, strokes, and hospitalization for congestion toilalo fatu ma faʻaitiitia le soifua maloloina mai le maʻi cardiovascular.

Tosiga ma le pulega

Togafitiga o le maualuga o le toto maualuga

O le fua o le tagata matua fautuaina e 40 mg i aso taʻitasi.

I nisi o gasegase, e mafai ona aoga se fua faatatau o le 20 mg i aso taitasi.

I mataupu e le maua ai le toto maualuga, o le fua o le Telmista® e mafai ona faateleina i le maualuga o le 80 mg i le aso.

Pe a faʻatupulaʻia le fualaau, e tatau ona manatu e maualuga le maualuga o le aʻafiaga o le aʻafiaga i totonu o le fa i le valu vaiaso pe a uma le togafitiga.

Telmisartan e mafai ona faʻaaogaina faʻatasi ma togafitiga thiazide, mo se faʻataʻitaʻiga, hydrochlorothiazide, lea e faʻatasi ai ma le telemisartan o loʻo i ai se faʻaopoopoga faʻamalosia.

I tagata gasegase i le maualuga o le maualuga o le toto, o le fualaau o le telmisartan e 160 mg / aso ma i le tuufaatasiga ma le hydrochlorothiazide 12.5-25 mg / aso sa lelei le toleniina ma sa aoga.

Puipuiga o le gasegase fatu ma le tino

Ole fua fautuaina ole 80 mg i aso taitasi.

E le i fuafuaina pe o gaʻo i lalo ifo o le 80 mg e aoga i le faʻaitiitia o le cardiovascular morbidity ma le olaga faitino.

I le uluai laasaga o le faʻaaogaina o le telemisartan mo le puipuia o le maʻi o le cardiovascular ma le tino, ua fautuaina le siakiina o le toto, ma e mafai foʻi ona manaʻomia faʻasalaga BP i fualaau e faʻaitiitia ai le toto.

Telmista® e mafai ona ave e aunoa ma le manatu i meaʻai.

E le manaʻomia ni suiga i tagata gasegase e le manaʻomia, e aofia ai ma gasegase ile maʻi. Telmisartan e le aveeseina mai le toto i taimi o le hemofiltration.

I tagata gasegase ma le agavaʻa ma le agavaʻa o le ate, e le tatau ona silia le 40 mg i le aso i le aso.

E le manaʻomia le fetuunaiga.

O le saogalemu ma le lelei o telemisartan i tamaiti ei lalo ifo o le 18 tausaga le matua e leʻi faavaeina.

Tina ma le lactation

E tusa ai ma faʻatonuga, ua solia le igoa o Telmista i le taimi o le maitaga. I le tulaga o le maʻitaga o le maʻitaga, e tatau ona taofi loa le vailaʻau. Afai e tatau ai, o vailaʻau faʻamalosi o isi vasega ua faʻatagaina mo le faʻaaogaina i le taimi o le maitaga e tatau ona faʻamaonia. O tamaitai e fuafuaina le maitaga e fautuaina foi e faʻaaoga togafitiga fou.

I suʻesuʻega tuusaʻo o fualaau o le drugtorogenic e leʻi iloa. Ae na maua ai o le faʻaaogaina o le angiotensin II i le lona lua ma le tolu o vaevaega o le maitaga e mafua ai le fetotoxicity (oligohydramnios, faʻaitiitia ai le gaioiga o le tino, faʻanofoina le gaʻo o ponaivi o le ulutala) ma le aʻafiaga o le tino (faʻaogaina o le vavalalata, le toe maualalo, hyperkalemia).

O pepe faatoa fananau mai o latou tina na ave Telmista ao maitaga e manaʻomia le vaavaaiga faafomaʻi ona o le mafai ona atiaʻe le fausiaina o le mafaufau.

Talu ai e leai se faʻamatalaga e uiga i le ulufale mai o telemisartan i susu o susu, o le fualaau faasaina ua solia i le taimi o le fafagaina o susu.

Faʻasolosolo galuega ole ate

E le fautuaina e ave le fualaau faʻamaʻi i tagata gasegase i le gase o le ate (e tusa ai ma le vasega o tamaiti-Pugh) vasega C).

Faʻamatalaga ole Child-Pugh ile vasega ole vasega ole vasega ole vasega ole vasega ole vasega ole vasega ole vasega ole vasega ole vasega ole vasega ole vasega ole vasega ole vasega ole tamaititi. Ole maualuga o fualaau oona i lenei tulaga e le tatau ona sili atu i le 40 mg.

Tuua Lau Faamatalaga