Faʻafefea ona vave aveese le cholesterol mai le tino

Ina ia aveesea le cholesterol mai le tino, e tatau ona faʻaitiitia le mamafa o le tino, faʻateleina le gaioiga faaletino ma faʻaumatia esega leaga. E le gata i lea, e mafai ona e faʻaogaina le auala faʻaalia o isi vailaʻau.

E tatau ona malamalama o le maualuga o le cholesterol e masani ona oʻo atu ai i le atinaʻe o maʻi eseese. O le mea lea, e fautuaina e 'ai paleni,' ai meaʻai e aofia ai mea e mafai ona faʻamaeʻaina le paleni o le toto.

Talosaga lau

Muamua togafitiga aoga o omega-3 oona gaʻo. E maua i iʻa o ituaiga gaʻo. Ioe, e le mafai e tagata uma ona gafatia. O le mea lea, o le suauʻu na faʻaaogaina e avea ma se isi mea. O le 60% omega-3. Ua lava ma le fafaguina e ave ai ni sipuni se lua o ia suauu - e faʻamautu ai le cholesterol.

O le a faʻamanuiaina foi le faʻalelei. O lenei oloa e faʻamaonia ai le cholesterol toto. E manaʻomia ona faʻataʻoti mea faʻapitoa. O le mafuaʻaga o le paʻu e faʻapipiʻi i salakeke, pata, paluga pateta poo le kuka.

Ae e tusa lava pe faʻaaogaina le lūlū, e le mafai e se tasi ona aveʻesea i le margarine, sausa ma le ulaula meaʻai - e sili atu le vavae ese mai latou mai le taumafataga.

E uiga i le lelei ma le leaga cholesterol

A maeʻa ona pasia le paluga o meaʻai e avea o se vaega o meaʻai ma ulu atu i le ate, e ufiufi le cholesterol ma se membrane e aofia ai vai faʻamalosi vai. O nei capsules cholesterol e tufatufa atu i le toto i totoga uma e tatau ai, o se elemene taua, e tatau ai. Cholesterol e manaʻomia:

  • e avea o se elemene faʻatulagaina (mo le fausiaina o fagu suauʻu),
  • mo le faagasologa o le vaevaega o le cell, ma o le mea lea, faafouga o le tino,
  • mo le faia o ponaivi,
  • mo le faʻasalaga o hormones o feusuaiga.

O nei capsules cholesterol e eseese i le tele: e mafai ona maualuga ma maualalo. O le tele o le cholesterol e masani lava ona taua o le "leaga", talu ai o lona maualuga maualuga i totonu o le toto e tau atu i le fausia o paʻu e faʻamalosi ma poloka le lumenia o vaa. O le cholesterol aoga e maualuga lava i taimi uma, ma o le tulaga o le atherosclerosis i totonu o se tagata e maualalo, o le maualuga i totonu o le toto. O lona aoga e iai e mafai ona puʻeina le cholesterol leaga i le taimi o lana gaioiga ma tuʻuina atu i le ate, lea e liua i le talo ma tuʻu ai le tino.

E foliga mai o le tino e le mafai ona ola e aunoa ma le cholesterol, ae o le mea moni e sili atu i le 90% o maliu mai le fatu fatu ma le taʻavale na tupu mai i le talaaga o le maualuga o lona tulaga nai lo tagata soifua maloloina tatou te faʻalogoina le alaga.

Faʻaaoga le linden

O Linden o le a fesoasoani e faamautu le cholesterol. O fugalaau fugalaau e tatau ona nutimomoia i se setete o falaoamata. O le mea e mafua ai le vevela e faʻi tolu taimi i le aso ao leʻi 'aʻai, 15 kalama, faʻasaina i sina vai. O le umi ole togafitiga e 30 aso. Ona latou malolo mo le lua vaiaso. A maeʻa lenei mea, o le togafitiga e toe fai.

A faʻaaogaina le linden, e tatau ona e mulimuli i se meaʻai faapitoa. O le meaai e tatau ona faaopoopo i le dill, lea e aofia ai le tele o vitamini C ma elemene eseese elemene. E tatau foi ona e 'ai i aʻau i aso uma. O se punavai lelei o le pectin. O nei oloa o le a faʻamalosia ai puipui o toto toto, faʻamautuina galuega o le ate ma le gall vladder.

A o le i ai le falaoamata o le linden, e mafai ona e vave amata, i le tusa o le lua vaiaso, inu vailaʻau choleretic: immortelle, stigmas corn, milk thistle, leafy tansy.

Faʻafoe le taligalu e tusa ai ma se polokalame. Muamua, latou te inuina le fua mai le tasi vao mo le lua vaiaso. Ona latou malolo mo le vaiaso. A maeʻa lena mea, latou te amata faʻaaogaina se isi vaomatua. Ona toe alu ese lea o le isi vaiaso - ma le amataga o le faʻaaogaina o le isi mea e sosoo ai.Afai e te ave nei togalaau mo le tolu masina, ona tatau lea ona faatulaga lelei tulaga maualuga o le cholesterol.

O le a le fofo i le faafitauli?

80% o cholesterol uma oi totonu ia i tatou o loʻo faʻapipiʻiina i le ate, e taʻua o le ogatotonu, ma e na o le 20% e sau mai meaʻai, e taʻua o le tino. O le tino na te faatonutonuina lenei faiga - afai e le lava le fafagaina o le cholesterol i meaʻai, faʻalauiloaina le faʻaleleia o lona gaosiga i le ate, ma le isi itu.

E naʻo le mafuaʻaga o le faʻavaeina o vailaau oona e tatau ona tuʻuina i lalo le cholesterol toto, talu ai o le mea e fai ai, o le tele o mea e maua mai i lenei tino gaʻo i gaʻo uma ma gaʻo o le tino. Auala e maualalo ai le cholesterol e tatau ona fesoasoani e faʻaitiitia le cholesterol faʻamalolo, ma i le taimi lava e tasi, ia faatumauina se fua faatatau lelei o vaega aoga ma mea leaga.

Metotia o le tulafono o le cholesterol

E mafai ona e faʻatonutonuina le tuʻufaʻatasiga i le tino o le cholesterol ma ausia se faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o lona faʻaogaina i auala eseese: fualaau faasaina, mea taumafa, faaitiitia le taumafaina o nisi meaai i se tulaga talafeagai, faateleina le mamafa o le afi, faatelevave lona aveesea mai le tino. O le faʻaaogaina o vailaau faʻapitoa e le o taimi uma e manaʻomia, sei vagana ai i le tulaga o faʻamatalaga faʻanatinati e fesoʻotai ma se tulaga soifua maloloina, lamatia ai le ola, talu ai ona o le latou pulega e tele lava ina afua ai ona aʻafia itu. O le a matou talanoa e uiga i le faʻaitiitia vave o le cholesterol toto ma lelei.

Faʻasologa o faʻasologa

O le faʻavaeina o le cholesterol e mafai ona faʻaititia e ala i le faʻaaogaina i auala nei.

  1. Faatapulaa le taumafa o meaai ma le tele o gaʻo manu. I latou lava, o nei gaʻo e le o aofia ai le tele o cholesterol, ae i le tele o lona faʻaleleia o lona faʻasologa i le ate. I lenei tulaga, o le mea e taʻua o le "Iapani" o loʻo faʻaalia. Iapani, o le umi o le ola e mataʻutia e le paneta atoa, o meaʻai e maua ai gaʻo e maua i le soya saumalie, lea, ona o le i ai o le soya suamalie, o se vailaau mamana malosi ma faʻamaofuina gaʻo. Na te faʻafefeina i latou, ma puipuia ai i latou mai le liliu atu i capsules o le "leaga" cholesterol. E taua tele o le faavae o a latou meaʻai e le o gaʻo, ae o le kulimi, cereals, grains ma seafood, ma le tele o soya soya. E tatau ona manatuaina o le suauʻu iʻa e ese mai i lenei tulafono, talu ai e faʻaaoga i gaʻo maloloina e maua ai gaʻo gaʻo polyunsaturated lea, i se isi itu, aveese faʻamalosia o le cholesterol le tatau. O le mea moni, o le mea moni e faapea o le fatter le iʻa, o le sili atu ona aoga.
  2. Faʻateleina le mamafa. Ua faamaonia e saienitisi e faapea o le 1 kilokalama o mea e sili ona lelei i luga oo tatou itu e mafua ai le gaosia o le 20 mg o le cholesterol i le aso. Afai ei ai le tele o le mamafa o le mamafa, o le mea lea ua lamatia ai lenei mea i le ogaoga o soliga.
  3. Faʻaitiitia le taumafa o meaʻai gaʻo. Carbohydrates, ona o la latou tuufaatasiga, e le mafai ona fausia ni gaʻo gaʻo ae maua ai se aafiaga faʻaletonu i lenei mea. O le tele o meaʻai e taʻitaʻia ai le gaʻo o le gaʻo, lea, na teuina i totonu o le tino o gaʻo o le tino, i le isi itu, ua afaina ai le gaosia o pusa cholesterol.

Faʻaititia le faʻaaogaina o gaʻo

O le faʻaitiitia o le taumafa o mea taumafa ma le gaʻo o le a faʻaaogaina e le tino e maua ai se mea e afaina ai, o se auala mautinoa ma le lelei e faʻaitiitia ai le cholesterol e aunoa ma fualaau faasaina ma puipuia ai oe mai le fatu ma le toto.

Gaosiga 100 gCholesterol e aofia ai (mg)
Lagi kulimi 5%32
Faʻasusu sausa53
Milu, susu susu46
Ice cream48
Kuki le kuka60
Laʻau 20%64
Laʻau gaʻo maualalo65
Meata Toa82
Loʻo, gaʻo, pisa85
Toa tunu89
Tipi ma kuka ulaula88-90
Gagana91
Paʻu kulimi93
Laʻu manufasi91
povi moa vao - vae, tua92
Laʻu Palu Laitiiti94
Soo se iʻa e mafai ona fai96
Fish roe95
Fafaga mamoe98
Sulu140
Umu gulu202
Le manava o manulele215
Fuga, Squids310
O le ate439
Cod ate750

E le mafai ma e matua le talafeagai lava le vavaeeseina atoa o fuamoa, kulimi oona, aano o manu, pailani mai le lisi, latou te aofia ai, faaopoopo i le cholesterol, mea sili ona taua mo le ola. Ae ui i lea, o masaniga masani e lua o le taeao e tatau ona suia i le 2-3 yolks i le vaiaso (e mafai ona faʻaumatia e le aunoa le protein).

Faʻaaoga nisi mea manogi fualaʻau

O le "Farani Faʻatonu" o loʻo faʻaalia i lenei tulaga. Residents o Falani ma Italia, e ui lava o le mea moni latou te 'aina le tele o aano o manufasi, e maualalo ifo le pasene o mataupu o le maʻi cardiovascular. O le mea faalilolilo, o nei atunuu, o le olive olive e sili ona lauiloa, o le champion antioxidant - e aofia ai le 65% o le oleic acid, lea e vavalalataina ai gaʻo leaga uma ma aveesea ai mai le tino. I le auala, uaina, lea e seasea ona faia e aunoa ma, o ni tui sili foi ona lelei.

O suauu o fualaau aina e taua foi i totonu o mea e maua i phospholipids, 1 mole mole mafai ona soloia 3 molekomelerol ma maua mai le tino.

Faateleina fiber meaai

O le faateleina o filo masani ma suia i meaai e aofia ai le cholesterol-mea tuufaatasia o se auala vave ma le lelei e tuuitiitia ai le cholesterol. E mafai ona gaʻo i le toto ma toe foi i totonu o le fatuga o se vaega fou o le cholesterol. Afai, pasi, e gauai i totonu o le inumaga i luga o fiva laau - lignin, pectin, cellulose, ma isi, ona gaogao lea o le inumaga, ma, o le mea lea, o le maualuga o le cholesterol ua faaitiitia.

E matua aoga lava le faʻaogaina o "tulaga o le 'aʻai" o oloa nei e mafai ona faʻavae le paleni i se taimi puupuu. O lenei:

  • O le fualaau faisua atoa "malo" o le tumu, cilantro, ata logo, ituaiga uma o kapisi, seleni, pasili, kāloti, e aofia ai le fiva laveaʻi. O lo latou tele o meaai o le a maua ai foi le tino i le vitamini C, o se vailaau sili ona lelei lea o le a faatumauina ai le maualuga o le cholesterol aoga, ao taofiofia le cholesterol matautia.
  • O fualaau aina e aoga tele ona o lo oi ai ni gaʻo e leʻo faʻamamaina lea e faʻafefeteina ai le cholesterol maualalo. Amene sili ona aoga. 50-70 kalama o le 'ai i aso taitasi o le a sili ona aoga i le soifua maloloina o toto toto.
  • O le taua o le manava o le hyperpserol e maua ai se mea masani. E tatau ona latou faʻasaina i se kofe kofe ma se vaitau soʻo se ipu.
  • O se auala vave ma le taugofie o se garlic fou. Mo se faʻaaliga faʻapitoa (10-15% le faʻaitiitiga), e tolu talo i le aso e tatau ona faia.

Fua fua 1: 10-12 tulimanu garlic, teu ma tumau i luga o ipu tioata e lua mo le 7 aso. O le oloa e maua ai ua faaopoopoina i le le faatapulaaina o soʻo se meaʻai.

Faʻaaogaga 2: 300-350 g o le kalaka e vaʻaia, e mafai ona faia e ala i se suʻi meaʻai, sasaa i le 200 kalama o vodka ma faʻaogaina mo le 10 aso. O le togafiti togafitiga e aumaia e ala i le faʻaaogaina o lenei mea e afu ai le 25-30 pa'ū aʻo leʻi fafaga 3 taimi i le aso, faʻafefiloi, pe a mafai, ma sina susu susu. O le togafitiga e oʻo i le taimi ua maeʻa.

  • O aniani riki e siitia ai le maualuga o le cholesterol aoga e tusa ma le 25-30%, pe afai e aina i le 50 kalama i aso taitasi. E le pei o le kalama, lea e mafai foi ona kuka, e le mafai ona kuka ni aniani.
  • Legumes: pi, soya, lentils, pi. Afai e te 'ai i latou i totonu o se ipu malamalama i le aso, o le maualuga o le cholesterol leaga o le a maualalo. I le 2-3 vaiaso e mafai ona ia "alu" e 20%
  • Oats O teuteuga o oats, jelini, cereals - e faʻaitiitia ai foi le cholesterol. Afai o le masina o le a amata i le taeao i se ipu falaoamata, ona oʻo lea i le masina e mafai ona e faʻamoemoe saogalemu i le 10-15%.
  • O fua uma e aoga mo le faʻaitiitia o le cholesterol leaga, aua o loʻo aofia ai le tele o le salicylic acid, lea e faʻalavelaveina ai le toto i totonu o vaʻa.
  • Ua tuʻuina atu e fomai faʻamaʻi a latou fofo ile auala e vave faʻaititia ai le maualuga o le cholesterol i le toto.Latou te fautuaina e faʻafefiloi se ipu tioata o fatu pi ma lua pe tolu punetini o le sipunipuni o aʻa, ia tipi ma faaopoopo ni ipu tioata o le suavai. E faʻafefiloi le faʻafefiloi i le lua lita o le vai faʻafe, tuʻuina mo le 24 itula. Ua inu i le 15-20 kalama ao le i fafaga 5-6 taimi i le aso, teuina i totonu o le pusaaisa.

Taumafa fualaau

  • Niacin (niacin, vitamin PP) e fesoasoani i le teuina o pusa atherosclerotic i luga o puipui o toto toto, o lona uiga o le 3-4 kalama i le aso e aoga tele.
  • Vitamin C - fesoasoani e faʻamalosi e aveese le cholesterol, e tatau ona faia i se fua o le 1-2 kalama, e mafai ona tuʻufaʻatasia ma isi vitamini.

E le naʻo le falaoa ...

Po o le a lava le meaʻai tatou te maua, o loʻo i ai se isi mea e le taua tele e mafua ai le maualuga o le cholesterol maualuga - hypodynamia, poʻo le leai o se mea gaosi. Ua faʻamautuina o le atherosclerosis e sili atu ona matauina i taimi uma i tagata faigaluega a le mafaufau nai lo i latou e galulue faaletino.

Faʻatasi le cholesterol o le a fesoasoani i sauniga o gaoioiga faaletino. Ava mo le 20 minute, o le savali i se fua faatatau sao mo se itula i aso uma, o se faʻataʻitaʻiga faigofie o faʻatinoga mo le musika, faatasi ai ma se toe iloiloga o le taumafa ma le faʻaofiina o meaai maloloina e mautinoa o le a taʻitaʻia oe i le manuia.

Faʻatau togafitiga

O le auala sili e faʻaitiitia ai le cholesterol o le faʻaaogaina lea o sua suamalie. E tatau lava ona faʻamalosia i latou. O vine ma fualaau faisua e tatau ona onā e tusa ai ma se mamanu patino. Mo le 5 aso, i taeao uma e tatau ona e:

  • Le aso muamua inu vai seleni (30 ml) ma le sukaroti (60 ml).
  • I le aso lona lua - falalaʻau (45 ml), kālati (60 ml) ma le kukama (45 ml) le sua. E tatau ona teuina muamua mea inu ile pusaaisa mo le lua itula.
  • Tolu aso e tatau ona amata i le koko (60 ml) ma le apu (45 ml) le sua, pei o le seleni suamalie (45 ml).
  • I le fa aso e te manaʻomia le inu i le kuka tīpuni (30 ml) ma le kāloti (60 ml).
  • I le lima - suamalie moli (30 ml).
  • E mafai ona faʻafefiloi uma mea uma aʻo leʻi faʻaaogaina. E ui i lea, e sili atu le inu i na mea, ma matauina se luasefulu minute le umi. Ole faʻamaʻi ile ave ole maʻisuka.

    O isi recipes folk

    Talu mai aso anamua, na maua ai e fomaʻi faʻapitoa auala e faʻaleleia ai le cholesterol e faʻaaoga togafitiga. O fua o loʻo mulimuli mai e amanaʻia e sili ona aoga:

    • O pini po o pi (100 g) e sasaa i le po i le vai (200 ml) i le vevela o le potu. I le taeao, ua tafe le vai ma ua sasaa mai fou. Ona kuka ai lea o le oloa seia oʻo i le kuka. O le mea e maua mai ai e 'aina i ni atopa se lua. O le faʻataʻitaʻiga e toe faia mo vaiaso e tolu. Ina ia faʻamavae le gaosiga i totonu o le manava, faʻaopopo se pine o le suauʻu paluga i le pi po o le fatu ao le i kuka.
    • Laʻau faʻamalosi i luga o le faila keke. O le mafuaʻaga o le pauva e ave i aso taʻitasi aʻo leʻi 'ai mo le ono masina. O se tasi e auauna atu o se teaspoon.
    • O le a fesoasoani le ufiufi mauga mu e aveese le cholesterol. E lima i le ono vine i le tolu aso i le aso ao lei faia ni taumafataga mo aso e fa o le a maua ai se lelei lelei. Ona malolo ai lea mo le 10 aso. A maeʻa lenei mea, o le fa aso o togafitiga e mafai ona toe faia.
  • O le lanu lanumoana lanumoana (20 g) e sasaa mai i vai inu (200 ml) ma faʻapipiʻi mo le afa itula. Ma, pe a uma ona faʻafefete le paluga, e faʻamamaina. Faaaoga le oloa pe a uma ona 'aʻai (pe a ma le itula ma le afa) ma ao le i momoe. O le umi o togafitiga e tolu vaiaso. O lenei faʻasologa o loʻo faʻamatalaina e se mea totino. E faʻamaonia le maualuga o le toto maualuga, faʻamalo le tale, faʻamautinoa le moe.
  • O le seleni seleni ua maeʻa tapena ma kuka mo le 3 minute i le vai inu. Ole numera o laau e le faʻapulaʻa. O se fasi o le seleni ua fusi i fatu fatu, ona faaopoopo ai lea o sina suka, masima, fuālaʻau fuālaʻau. O le taunuuga o se ipu e talia e 'ai mo le' aiga o le taeao, le aoauli, le 'aiga o le afiafi.
  • Laʻau faʻamalosi ua maeʻa le eleele.O le mea na maua mai (40 g) e faʻamaligiina i le vai inu (500 ml) ma kuka mo le kuata itula ile vevela vevela. O le suka e ave i le 70 gramu pe a uma se taumafataga mo vaiaso e tolu. Ona latou malolo mo le masina ma toe fai le toe togafitiga.
  • E luasefulu senetimita lau o se mumu auro ua maeʻa lelei ma sasaa i se lita o vai inu. O le mea e tupu ai le paluga ua afifiina ma tuu ai e vaeluaina mo se aso. Ona fufulu lea, teuina i se nofoaga malulu i totonu o se pusa tioata. O le vailaʻau e faʻauluina ao leʻi faia ni taumafataga mo le tolu masina. O se tasi e nofo fua e 15 kalama. I le taimi o le meaʻai, e oʻo lava ile maualuga o le cholesterol levels e faʻapitoa. I se faaopoopoga, o se musumusu auro o le a faaitiitia ai le suka toto, fesoasoani e foia ai fatu i fatugaʻo, ma faamautu le galue o le ate.
  • O le suamalie suamalie o le sua mai le tasi le kilokalama o lemoni o loʻo faʻafefiloi ma gelulele (200 g) ma faʻamalosi i le pusaaisa mo aso e tolu. Faaaoga se sipuni sipuni o le faʻafefiloi, faʻafefe i le vai (200 ml).
  • O le tausisia o fautuaga o loʻo i luga ma le faʻaogaina o togafitiga faʻasalalau o le a fesoasoani i tagata uma e faʻamautuina le cholesterol i le tino.

    E faʻafefea ona aveese le cholesterol mai le tino

    O le Cholesterol e masani ona i totonu oo tatou tino. Faatasi ai ma lana fesoasoani o loʻo faʻaauau uma lava le faʻagasologa o le olaga masani. Cholesterol e tele sona sao taua i le olaga o tagata uma, ae o ona anotusi e tatau ona laʻititi. Afai e tulai mai le cholesterol, ona afaina lea o le soifua maloloina. E faʻafefea ona aveese le cholesterol, faitau i le tusiga.

    E faʻapefea ona aveese le cholesterol?

    "Tamaʻi suamalie" e mafai ona fausia ai se fesuiaiga o vaʻa toto, lea e masani ona afua ai se fatu oso ma isi faafitauli ogaoga. E le gata i lea, o le cholesterol e faaleagaina ai le lomiina o otaota, ma e mafai e se tagata ona mafatia tele mai maʻi faifai pea ma tiga o le tino. I ia tulaga, e tatau ona sili atu le tele o le cholesterol. Ae faʻapefea ona fai? Ioe, e mafai ona e sailia le fesoasoani mai fomaʻi o le a faʻataʻitaʻiina se togafitiga atoa. O nisi taimi, e aveese le cholesterol, e faia le taotoga, ae o le taimi lea e leai se isi filifiliga. O le filifiliga sili ona lelei ma saogalemu mo oe o le 'ai saʻo. E tusa lava po o le a le taua e ono foliga mai, ae naʻo le tulaga lenei, o le faʻaaogaina o le cholesterol e mafai ona faʻatapulaʻaina ma aveesea ai le cholesterol mai le tino.

    Auala e ave ai le cholesterol - meaʻai maloloina

    O mea autu o laumei. I le taimi lava lea e tasi, e leai ni auala faapitoa e kuka ai, o le mea moni o lo latou mauaina o mea taua. O mea uma e uiga i mea o loʻo aofia ai. Latou te siosiomia le cholesterol ma le faʻamalosi e aveesea mai le tino.

    Ina ia aveese le cholesterol, e fautuaina e 'ai nisi fua. O nei mea, o se faamamafa maualuga e tuu i luga o apu, o launi ma fualaau, i se tulaga aoao, i sui o fualaau suamalie.

    O nisi fualaau faisua e mafai foi ona foia le faafitauli. O le sili ona mataʻina o nei mea o kāloti.

    O le lala o le Oat e leai se tuusaunoaga. Ina ia aveesea le cholesterol, e mafai ona saunia i foliga o falaoamata po o fagu palau. O lea e mafai ai ona e 'ai e le gata i le lelei, ae ia maloloina.

    O le aveesea o le cholesterol, susu, ae na o le maualalo-gaʻo, o le a avea ma se fesoasoani sili ona lelei. E mafai ona inu i lona tino mama, pe mafai foi ona faaopoopo pe a kuka.

    E le gata i lea, o le a mafai e le kāleka ona taulimaina atoatoa le galuega. E le lava, o ia o se fili o le cholesterol, ma o lea e mafai ai e oe ona vave faʻaumatia. E naʻo le tasi le faaaliga, ma o le mea moni lea e le tatau ona gaosia le garlic. E naʻo lona foliga mamā (e le falai, e le kuka), e mafai ona afaina i le cholesterol.

    O nei oloa uma ei ai mea faʻapitoa e aveesea ai le cholesterol mai le tino. O le mea moni, o le a latou fesoasoani tele i le filifilia pe faapefea ona aveese le cholesterol, ae o le a sili atu ona lelei le faia o lau meaai. O le mea lea, e mafai ona e faia lau lava lisi, lea e aofia ai se tuufaatasiga o nei oloa, o lona uiga o le ae vave oʻo atu i le tulaga masani o "lafulemu gaʻo" i totonu o le toto.

    E faʻapefea ona aveese le cholesterol ona o se meaai tatau?

    Ina ia aveesea le cholesterol, ia 'ai fua i taeao uma.

    Afai e te manaʻo i se meaʻai manogi, ona mafai lea ona e faaopoopo le falaoamata mai le lala oat.

    Mo le taumafataga o le aoauli, e mafai ona e kukaina se ipu keke, e fautuaina e faaopoopo ni kāloti ma 'ai le afa o le moli.

    O aso uma e fautuaina ai e inu se lita o susu susu, ona e maua ai lea o se taunuuga lelei vave.

    E taua le iloa o le faʻatulagaina ma le tuai o le cholesterol e mafua ai le taumafaina o le kofe, lea e fausiaina i vai inu. Ina ia aveesea le cholesterol, taumafai e faʻasaʻo oe lava mai mo sina taimi. Afai o oe o se tagata e teu kapalai ma o se mea inu e faʻamalosia ai oe, tuʻuina atu le malosi, ona tuʻuina atu lea o le sili atu i le kofe inu. O ia, e le pei o lana paaga, o le a le afaina ai le soifua maloloina.

    O le mea moni, o lau masani masani o le a le suia, aua e tatau lava ona e faʻasalalau i nisi o oloa. I le taimi nei, o le iloaina o na tulafono faigofie, e le gata ina mafai ona e aveesea le cholesterol, ae puipuia ai foi lona tupu.

    Cholesterol, lea o loʻo i ai i totonu o siama o sela, e fesoasoani i le gaosiga e o tatou tino o vailaau e talafeagai mo lana galuega sili ona lelei. Ae peitai, e le afaina oe i le iloa o le cholesterol e mafai ona aoga pe afai e leai se mea e sili atu i le tino. O le maualuga o le cholesterol e aumai ai le tino, i se isi itu, na o aafiaga leaga.

    O le mea lea, e toʻatele o loʻo mafaufau - pe faapefea ona aveese le cholesterol? O le tali e sili, lelei meaʻai.

    E faʻafefea ona aveese le cholesterol - meaʻai paleni

    O le cholesterol legumes ua aveesea lelei mai le tino. O loʻo aofia ai le vailaʻau pectin, ma e lelei foi le ola maloloina. Pectin, pauu atu i totonu o le tino o le tagata, e peiseaʻi o loʻo siomia i luga o cellules cholesterol, ona filemu ma le filemu, e aunoa ma se tiga poʻo isi mea le lelei, aveeseina mai le tino. Afai e te na o le tasi ma le afa ipu keke (sili ona kuka) i au mea taumafa i aso uma, o lau kululalala maualuga o le a pau i le na o le masina i le 15-25%.

    E maua le Pectin e le gata i pi, ae faapena foi i nisi o fua. Afai e te 'ai i le taeao i aso uma ma le apu poʻo le vine, ma i le aoauli mo le kuka - o se moli, ona mafai lea ona faʻaititia le aofaʻi o le cholesterol i le tino i le lua masina e 8%. E mafai foi ona e aveesea le cholesterol e ala i le aofia ai o kaloti e lua i au meaai i aso uma, lea e aofia ai foi le tele o pectin.

    E fautuaina foi le 'ai e le aunoa le paʻu o le oat (atonu o se falaoamata po o se fulufulu vevela). E i ai le tele o fiva i le paʻu, ma e fesoasoani i le aveesea o le cholesterol sili atu mai le tino.

    Afai e te le o lactose inelrant, inu susu susu. O le lita o le susu i aso taitasi e fesoasoani e faʻaititia ai le aofai o cholesterol i le tino e 8% i le tolu masina. Ma o lenei vaiinu ei ai vailaau e puipuia ai le faaputuga o le cholesterol i le ate.

    O le taatele o le taulati e le gata e osofaia ai vampires, ae faʻapea foʻi ma siama gaʻo matautia i le tino. Ae peitai, ona o le manogi le manogi o le kalaiki, o le togafitia i ai e mafai ona le talafeagai. O le mea lea, e masani lava ona suia le kalone i le sikaleti sipuni, lea e leai se manogi manogi. E mafai ona e faʻatauina i le toetoe o soʻo se falemaʻi lata ane. Afai e te faʻaauau pea le sukalati sika, e mafai ona faʻaititia lau maualuga o le cholesterol i mea masani. Ae ui i lea, ia maitauina afai e gaosia le kalaka i le maualuga o le vevela, o le a leai sona mana faamalolo.

    Afai e te le manaʻo e mafatia i le maualuga o le cholesterol, inu pei o le kofe pe a mafai. O le sili atu o lenei vaiinu, aemaise lava le faʻamaonia i le vai inu, e matua faateleina ai le tele o le cholesterol i le toto. I le auala, ia maitau o le kofe na faia e ala i le faamamaina e le faateleina le maualuga o le cholesterol i totonu oo tatou tino.

    O le suamalie fou o le alfalfa e aoga foi i le cholesterol. E tatau ona faʻatolu 3 aso i le aso mo le 1 sipuni se tasi mo le masina.E mafai ona e faʻatau ni lau alfalfa fou, pe e mafai foi ona e ola lelei lenei laau i luga o le windowsill. O lenei laau e tele ni minerale ma vitamini, ma, faatasi ai ma isi mea, e mafai foi ona fesoasoani i fao fagu ma lauulu, osteoporosis, o le gasegase. A maeʻa. A o faʻasolosolo le cholesterol, taumafai e 'ai mea taumafa lelei.

    Ina ia aveese le cholesterol, sui le suauu manogi i le olive. Taumamafa i iʻa, pala, ma vele. Ae o fuamoa moa, puaa, gaʻo susu gaʻo, taumafai e 'ai sina mea itiiti.

    E i ai le isi fesoasoani lelei i le tau faasaga i le maualuga o le cholesterol - seleli. Otioti seleni i totonu o tamai pusi, fufulu vai ma tuu i lalo le 'au iina mo ni nai minute. Ona aveese lea, faaopoopo sina masima ma fufuluina i le suka, ona taavale lea i le fatu fatu. Faʻasaʻu i le suauu olive. Ia 'ai lenei meaʻai maloloina i taimi uma e mafai ai, ma o le ae le maua ni faafitauli i le cholesterol. Ae ui i lea, ia manatua o celery e le tatau ona 'aina e tagata e maualalo le toto maualuga, saili nisi auala e aveese ai le cholesterol.

    Matou te moomoo ia te oe ia e faigofie ma maloloina!

    Isi mataupu e faatatau i ai:

    O a meaai e aveese ai le cholesterol mai le tino

    E pei ona e iloa, o le cholesterol o se vaega sili ona taua o le toto, e aunoa ma le masani ai o le galue masani o totoga ma tino. Mo faʻamanuiaga uma o lenei vailaau, o le sili atu o lea mea e matua le manaʻomia, faatasi ai ma le paʻu tele. E tāua i soʻo se tulaga e taumafai ai e faʻamautinoa le paleni o se mea-gaʻo, ae o le toʻatele atonu e le iloa pe faapefea ona faia lenei mea, aveese le tele o le cholesterol mai le tino.

    O le a le cholesterol?

    Cholesterol e tatau ona malamalama o se mea e le mafai ona faʻaaogaina o le natura gaʻo. E maua ai le atoatoa ma le atoatoa o le faʻatinoina o le tino o le tagata. O le tino o se vaega o le toetoe lava o siama uma, ae o lona aofaiga aupito sili e matauina i neura (neurons), ma o le cholesterol lea e fesoasoani i le gaosia o nisi o hormones.

    O le tino lava ia e mafai ona maua pe a ma le 80 pasene o le cholesterol, ma o le mea e totoe e tatau ona maua mai meaai. Afai o le aofaiga o le tino i le tino e sili atu, o le mea e ono mafai ona atiaʻe le atherosclerosis e maualuga.

    O lenei maʻi ogaoga o le tino ua faʻaalia i le gaosia o pusa i puipui uma. I le aluga o taimi, e mafai ona latou matua faateleina le lapoa ma le voluma, ma mafua ai ona afaina le lumenia o toto toto. O se faʻalavelave faapena e taʻitaʻi atu ai i suiga le lelei i le soifua manuia o le tagata maʻi, pupuʻu toto, lea e mafai ona oʻo atu ai i le oti faʻafuaseʻi.

    Ina ia puipuia ia tulaga, e taua le mafai ona aveese le cholesterol sili atu mai lou tino. E mafai ona faia lenei mea pe a faʻatulagaina le paleni o meaʻai. O se laasaga lea o le a avea ma mea taua i le amataina o le faʻamautuina o le tino ma le tausia o se gaʻo-pei o se mea maualuga i se tulaga maualuga mo ia.

    E faʻapefea ona 'ai ma le maualuga o le cholesterol?

    Cholesterol e mafai ona aoga ma leaga. E mai le gaʻo (cholesterol le maualalo) e tatau ona faʻaumatia e se tasi, sui i se mea maualuga. O le telefonilapili aoga i le tele o mea o loʻo maua i le tele o ituaiga iʻa:

    E mafai lava ona faʻatuina nei ituaiga iʻa i faalua i le vaiaso, ae le sili atu ma le 100 kalama. I lalo o le tulaga o lea e le masani ona faʻaaogaina, o le toto o le a tumau i se tulaga faʻaitiitia, lea e mafai ai ona faaleleia atili le ata o le maʻi. O se taunuuga o le gaioiga o le cholesterol lelei, o le toto i luga o veins ma arteries o le a le tupu, ma o le toto e mafai ona salalau i totonu o vaʻa e aunoa ma ni faʻalavelave, ae peitai, e tatau ona e filifili ma le faaeteete oloa i taimi uma.

    Leai se aoga tele mo le cholesterol-faʻavaivaia le totoga o fatu ia o ituaiga uma. E ui lava i le maualuga o le gaʻo o meaʻai, o fatu o se punavai o meaola gaʻo maualalo, lea ei ai le aoga aoga i le tulaga o le toto ma lona tulaga.

    O ia gaʻo e leai se lamatiaga ma e na o faamanuiaga e maua ai, ae i le noatia ma le faʻamalosi i le faʻataʻitaʻiina o le oloa. Fomaʻi fautuaina e faaaoga le 30 kalama o nati 5 taimi i le vaiaso i meaai. E mafai ona eseese fatuga:

    O le a le sili atu le manaia le faʻaaogaina o fatu sesame, flax poʻo le la, o mea ia e aveesea ai le cholesterol, ae masani lava i lo latou tulaga masani. E le mafai ona e selesele fatu!

    E mafai ona faʻamautinoaina se gaoioiga taua ma atoatoa-e ala i le faaaofiaina o le suauu manogi i le taumafataga. E sili le taofi le filifiliga i luga o: linseed, olive, soy, sesame. O nei ituaiga ituaiga o suauu taua e tatau ona faʻaaogaina io latou foliga masani, ona e mafai ona latou aveesea le cholesterol. Aotelega e le mafai ona e faʻasalaina se mea i luga ia i latou, aua o le a iai se aafiaga le lelei i luga ole vaa, ae faʻapea foi i luga o le tino atoa o le digestive ma le masani o le cholesterol i fafine i totonu o le toto. mo se faʻataʻitaʻiga, o le a sili atu le maualuga.

    O le a lelei i le vaitau ua leva ona kukaina i gaʻo masani, aemaise lava fuamoa fualaʻau. E le gata i lea, e talafeagai le aofia ai ole olive ma mea soya i luga ole taumafa masani. O le a latou aumaia le tino na o ni aogā, ma mafai ona aveesea le cholesterol.

    Ina ia aveesea le tele o le cholesterol, e mafai ma e tatau ona 'ai le fiva lapoʻa, ma aso uma. E mafai ona maua i ia oloa:

    E taua tele le aofia ai o nei oloa i taumafa i aso taitasi, aua e le gata ina saofaga i le aveesea o le cholesterol le aoga, ae e taitaia foi le manava i se tulaga masani.

    E le tatau ona galo ia i tatou pectin. E aveesea ai foi le gaʻo mai le tino. Pectin e tele i ituaiga uma o fualaau suamalie, sunflowers, apples, tiles peels. O lenei vaega sili ona taua e fesoasoani i le faʻavaeina o le metabolism i le tino ma faʻaitiitia ai toxins. I le faaopoopoga, pectin, aveese le masima o metale mamafa.

    O oloa uma e aofia ai le pectin e mafai ona 'ai i le tele faʻatapulaʻa ia i latou o loʻo nonofo i megacities ma aai faʻatasi ai ma se atinaʻe atinaʻe e ala i le tele o atinaʻe pisinisi.

    Mo se tulaga maualuga o le cholesterol, e tatau ona lafoaʻi gaʻo mamafa, mo se faʻataʻitaʻiga, i latou o loʻo maua i aano o manu (meli ma mutton). Ae ia i ai pea le tapulaa o le taumafa:

    O aano o manu o le a suia ma le saʻo e se manulele e leai sona paʻu.

    Taʻaloga inu mo le maualuga o le cholesterol

    I le mataupu o le aloese mai le cholesterol, o le togafitiga o le suavai o le a aoga, ma e mafai ona avea ma fualaau faisua, pi po o fua. O le maualuga o le aoga o le a aumaia ai le pineapple juice, orange and fruit. Afai e te faaopoopoina se nai lemoni i le sua o le mea mulimuli, ona faʻaateleina lea o le aafiaga i le tino i le tele o taimi.

    O le a lelei le faʻaaogaina o suamalie mai beets ma kāloti, ae na o mataupu lava e leai se foia ole ate. Mo faʻamaʻi o le tino, e mafai ona e amata ave ni suavai i ni tamai volumes, mo se faataitaiga, o le sipuni, o taimi taitasi e faateleina ai le metotia.

    O mea taua o le lauti lanumeamata. Afai e te inuina i totonu o itu talafeagai, ona aoga tele lea o aoga. O lea lauti e le gata ina aveesea ai cholesterol leaga, ae fesoasoani foi e faʻaitiitia ai le mamafa.

    O le aoga o togafitiga ma vai inu na matauina foi, ae na o le faatagaga a le fomaʻi o loʻo auai.

    Auala sili e foia ai cholesterol leaga

    E taua le faʻaaogaina o meaai e aveesea ai le cholesterol le tatau. Afai tatou te talanoa e uiga i togafitiga a tagata e ausia ai nei sini, o le tele o fualaau aina ma laau e mafai ona vave vave ma lelei le fesoasoani e aveesea ai le cholesterol maualalo, lea e faasasa ai le toto ma taitai atu ai i le faia o le thrombosis.

    Linden tree. O lenei lanu vailaau e mafai ona i ai se aafiaga faʻamalolo i luga o se tagata. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona fesuisuiai fugalaau ua mamago i le paʻu e faʻaaoga ai se mea e teu ai le kofe poʻo le paluga. O le mea e maua mai ai le falaofa e tolu taimi i le aso mo se sipuni. O le umi o le togafitiga e tasi le masina.

    A maeʻa le taimi lenei, e mafai ona e faia se malologa e 14 aso ma vave ona amata se isi masina-umi le umi o le uuina i totonu o ia lava volumes.O lenei mea o le a fesoasoani e faamalosia puipui o toto toto, faʻamaonia le gaioiga o le ate, faʻapea foʻi ma le vevela. Ina ia faia lenei mea, o le lanu o le linden o loʻo faʻafefiloi ma vailaʻau faʻatau ma faʻaaogaina i vasega atoa o le 14 aso. O nei laau e aofia ai:

    Peni Leai se auala faʻaloloa e aveese ai le cholesterol o le faʻaogaina lea o le pi (e mafai ona e suia i pi). E tatau ona e ave le afa afa o pi ma faatumu i le vai i le po atoa. I le taeao, sui le vai, sasaa sua susu i luga o le pito o le naifi ma kuka seia saunia. A maeʻa lena, faʻaaoga le pi 2 taimi. O le umi o le vasega e 3 vaiaso.

    Tandelion aʻa. E faʻamamago aʻa ma fai i falaoamata. Latou te le gata ina maualalo le cholesterol, ae mafai foi ona aveesea mea oona mai le tino. O taimi uma lava ae leʻi 'ai, e tatau ona e ave se sipuniti o le oloa, ma o le togafitiga e ono masina. Afai e te faʻafesoʻotaʻi lelei lenei metotia, pe a maeʻa le taimi atofaina, o le a lagona lelei se faʻaleleia lelei.

    Seleti E uiga i ona pu. E tatau ona vavaeina ma tuu i totonu o le vai inu mo ni nai minute. I le isi itu, e tatau ona toso ese mai i luga, ma fufuluina fatu fatu, le masima ma le vaitau ma le suauʻu olive o le muamua faʻamaʻi ese. O le taunuʻuga o se mea faamalieloto ma le lava lelei le ipu. E mafai ona faʻaaogaina i soo se taimi, aemaise lava pe afai e te manaʻo e satufa le tino. O i latou e mafatia i le toto maualuga e tatau ona aloese mai na ituaiga meaai.

    O le maualuga o le cholesterol e mafai ona aumai i se tulaga masani ona o le puleaina o meaʻai, ma afai e te iloa o fea meaai e tele le cholesterol. Afai e faia lenei mea, o le a faʻaitiitia le aofaʻi o pepa cholesterol, ma o le faʻaalia o mea fou e mafai ona puipuia. O lenei taunuʻuga e mafai ona maua e ala i le faia o se faasologa paleni mo aso uma.

    E sili le lelei le le 'ai o manu faʻaipoipo (o mea ia o loʻo i lalo o le vao, vavao, leu). O le a lelei le faʻatapulaʻaina o le gaʻo maualuga gaʻo ma meaʻai mumu. E sili ona lelei le filifili mo iʻa masima ma iʻa. O totonu ia i latou o mea o loʻo i totonu o le cholesterol-faʻamalolo o mea e gafatia. O fualaau faisua ma iʻa e mafai ona faʻaumatia e aunoa ma le faʻatapulaaina, lea o le a avea ma mea e manaʻomia mo le aveesea o le cholesterol mai le toto. E le gata i lea, o iʻa ma fualaau faisua o se puipuiga sili lea ona lelei o le fatu ma faamaʻi vascular.

    Le faigofie o le pulea o lau cholesterol e faigofie. Mo lenei mea, o le a lava tele le foai atu o le toto vevela mo se auiliiliga talafeagai, lea o le a faʻaalia ai le maualuga o le cholesterol i le toto i le taimi nei.

    Le aʻafiaga o le cholesterol i le tino ma ona fesuiaiga

    Cholesterol e aʻafia i le tele o faʻalapotopotoga taua e lagolago ai le ola, e pei o le:

    E maua i totonu o le ate, fatugaʻo, sisi o le eleele, pala, ma o se vaega e sau i meaai. O loʻo iai ni ituaiga 2 o mea faʻatasi ma puluvaʻa o se faʻamoemoe faapitoa:

    1. LDL - lipoproteins maualalo.
    2. HDL - lipoproteins maualuga.

    O le tele o masini eletise maualalo e teuina i luga o puipui o toto toto, lea e tau atu i le vavalalata o le lumens ma faaleagaina ai le toto. LDL ua faauigaina o le cholesterol leaga. O lona faʻalautele maualuga o loʻo faʻaalia ai le lamatiaga o le tele o faʻamaʻi.

    O le Cholesterol lelei o le HDL. E fesoasoani:

    • faʻaitiitia le LDL i le toto,
    • faamalosia le puipuiga
    • puleaina faiga faʻavae,
    • saunia puipuiga mai le kanesa.

    Aisea e lamatia ai le maualalo o le toto cholesterol?

    Toeitiiti lava o tagata uma na faalogo e uiga i lamatiaga o le maualuga o le cholesterol i le toto. Ae ui i lea, o lona tulaga maualalo, o lona uiga, o le anotusi o le HDL, o loʻo taʻu mai ai foi se tulaga le lelei o le soifua maloloina.

    O a faailoga e taʻu mai ai le maualalo o le toto cholesterol? E leai ni faʻamaoniga manino e faʻaalia ai se faʻaitiitia o le cholesterol toto.

    E naʻo suega e mafai ona faʻaalia ai lona le atoatoa, o lea e taua ai le faʻaauau ona faia suʻega.Afai e te mauaina le maualalo o le cholesterol, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se endocrinologist.

    Ina ia siitia le maualuga o le HDL, e tatau ona iloa le mafuaaga o lona le atoatoa. Faʻafitauli e faʻapogai ai faʻamaʻi eseese (ate, fatugaʻo, faʻaoga o le tino, gaʻo, vevela), ma se olaga le saʻo.

    Le leai o se cholesterol lelei e mafai ona faʻaosoosoina:

    • eleelea o toto toto ma otaota,
    • popolega le mautonu ma tulaga tuusao,
    • eleʻele le lelei o le calcium, e oʻo atu i le osteoporosis,
    • afaina
    • feusuaiga feusuaʻiga.

    Paleni paleni

    O meaai paleni faatulagaina lelei o le vaega taua lea o le manuia i le tauivi ina ia faateleina HDL (good cholesterol).

    O le puna o gaʻo tumu o:

    I le faaitiitia o le taumafa o nei meaai, e mafai ona e faʻaitiitia le faʻaaogaina o le LDL mai meaai.

    E tatau ona faʻamalosia le taumafa i meaʻai e maua ai gaʻo susu poʻo omega 3 gaʻo. E tatau ona aofia i totonu o le lisi autu, muamua lava, iʻa. O fuālaʻau ia, o le sami, malati, malati, malati, tuna, togafiti, sardine.

    Faʻateleina le suauu cholesterol:

    • meaola manu - i ni mea laiti, kulimi ma le gaʻo gaʻo,
    • fualaau faisua - olive, faʻasolosolo, vevela, sogi.

    Avocados, walnuts ma almonds, faapea foi ma le flax ma le pumpkin, e aoga tele i le taumafataga.

    O le maualuga o le cholesterol lelei i totonu o le toto e mafai ona faʻatūina e ala i le 'ai o le soya o loʻo i totonu o mea soya - susu, nuts, cheese cheese (tofu), cheese.

    O le sua pia, lea e lagolagoina le galuega a le gallbladder, e aoga tele. O le bile o le vaega autu lea i le gaʻo gaʻo.

    O se meaʻai maualalo-gaosiga e fesoasoani i le HDL. E talitonu tagata e taumafa fualaau taumafa ina ia faateleina le cholesterol lelei, e sili atu le taua nai lo se taumafataga e maualalo le gaʻo o le tino.

    O lona uiga o le aupito maualalo o le suka, o le falaoa paʻepaʻe, ma le mea e gaosia ai e tatau ona tuʻu i le lisi o taumafa i aso taitasi e 'aina.

    Vitamin Eating

    O fualaau sili ona aoga mo le gaosiga o le cholesterol o le niacin poo le nicotinic acid. E maua i le tele o fualaau, fuamoa, aano o manufasi, falaoa faʻamafanafanaina.

    O le suanila suamalie i le antioxidant polyphenols ei ai mea taua. O se taunuuga o suʻesuʻega, na maua ai o nei polyphenols e mafai ona faatele vave le HDL i le toto. O le lanu tiiti e tutusa uma lava meatotino.

    Ua faʻamaonia le faʻamaonia o le faateleina o le gaioiga faaletino e taʻitaʻi atu ai i le faateleina o mea e maua i le cholesterol lelei i totonu o le toto.

    O ituaiga eseese o uta e talafeagai mo le faamaloloina o le tino, mo se faataitaiga: aau, savali, taaalo volleyball poo le badminton, taʻavale, uila.

    Gaioiga faaletino ao leʻi fafagaina le faʻamalosia o le gaosiga o le HDL. O le faateleina o lona iloiloga o le pasene o le a faaalia i totonu o le 2-3 masina talu ona suia le faigamalo.

    Taunuʻuga Paʻu

    I le toto o le mamafa o tagata, e sili atu le leaga ma le lelei le cholesterol.

    Pe a faʻaitiitia le faʻaopoopoga o pauna, e faʻaleleia le fua o le LDL i le HDL.

    O meaʻai tatau lelei ma gaoioiga faʻale-tino o le a fesoasoani e aveesea le mamafa ma puipuia ai foliga o kilokalama le tatau.

    Faʻalēaogāina masani leaga

    O le ulaula e ulaina ai le gaosiga o le cholesterol. O le faʻaaogaina o lenei masani leaga o le a fesoasoani i le faaleleia atili o le toto i totonu o le 2 vaiaso.

    Faʻaaogaina faʻavalea o le ava malosi, aemaise lava i le uaina mumu, faateleina le cholesterol toto. Ae o le masani faatagaina e le sili atu ma le tasi le ipu. Mo faafitauli i le ava malosi, e lelei tele le teena o lenei metotia.

    Faʻaaoga togafiti a tagata

    O le gaioiga o le tele o togafitiga faʻataʻitaʻi e faʻavae i le faʻamamaina o le ate ma faʻapipiʻi le tino i vitamini.

    O le faʻasolosolo o le togavao e fesoasoani e aveese le toxins mai le ate. Ina ia saunia le fusi, 2 sipuni tele ole fatu vaovao (susu susu) e sasaa atu i le 0.5 lita o vai inu ma tuu i totonu o se vevela mo le 12 itula.

    O mea o loʻo i le thermos ua vaevaeina i le 4 vaega ma inu i le aso atoa. E fautuaina e ave le fua pe a uma ona 'aʻai pe a uma le 1 le itula. Faʻaauau le faʻaaogaina o salati paʻepaʻe paepae faʻatasi ma le seleni ma le logo logo e faʻapipiʻi lelei ai le maualuga o le cholesterol.

    O se meaʻai gaosi e sili ona lelei o se mea e puipuia ai. O le i ai o le tele o fiva i kāloti e fesoasoani i le fufuluina vave o le inumaga ma le aveesea o toxins.

    E taua le maitauina i totonu o se mea kuka kuka, o le antioxidants e aofia ai le toetoe 2 taimi sili atu nai lo le mea masani. I le taimi lava e tasi, o kātiti kuka ua sili atu ona aafia ai le mucous membrane o le manava.

    I le avea ai o se meaʻai i salakeke, e mafai e kāloti ona faʻatagaina mo faʻapotopotoga eseese. E lelei le oloa ma isi fualaau faisua, fualaau aina, aano o manufasi, iʻa, meaʻai.

    O fualaʻau sili ona lauiloa o le olive ma le togafiti i lalo o se ofu tino. Ae e lelei o ia i le sisi, kapisi, kiwi, mango, popo. O le tulafono masani o salakeke salati o loʻo faʻaofuina i mea gaʻo: fuālaʻau fuālaʻau, mayonnaise, kirīmi kulimi. I lenei tulaga, e sili atu ona gaosi le garotene.

    Ua leva ona e mafatia mo se taimi umi mai le ulu o le ulu, migraines, tigaina le manava i sina mea itiiti, ma faaopoopo atu i lenei HYPERTENSION uma? E te iloa o nei faailoga uma e taʻu mai ai se maualuga o le Cholesterol i lou tino? Ma o mea uma lava e manaʻomia o le aumaia lea o le cholesterol i le masani.

    O le faʻamasinoga i le mea moni o loʻo e faitauina nei laina i le taimi nei - o le tau faasaga i togafitiga e leʻo i ou tafatafa. Ma o lenei tali le fesili: pe e fetaui lenei mea ia oe? E mafai ona faʻamaonia nei uiga uma? Ma o le a le tele o tupe ma taimi ua uma ona e "sasaaina" i togafitiga le lelei o SYMPTOMS, ae le o le faamaʻi lava ia? A uma mea uma, e sili atu ona saʻo i le togafiti e le o aʻafiaga o le faʻamaʻi, aʻo le faʻamaʻi lava ia! E te malilie?

    Aveesea o le cholesterol tele i le toto: faʻasaga taʻitasi i lea laasaga

    Cholesterol (cholesterol) o se tino taua e tatau ai mo le masani masani o le tele o faagasologa i le tino. Ae i le tulaga pe a maualuga lona maualuga, o le mea o loʻo i ai se lamatiaga matuia i tagata, faʻaosoina ai se faʻamaʻi e pei o le atherosclerosis. O ia foi, o le mafuaaga lea o le atinaʻeina o maʻi fatu fatu ma le faʻalavelave cerebrovascular.

    • Faʻatoʻa togafitiga
    • Faʻaopoopoga i le tau faasaga i le maualuga o le cholesterol
    • Luga o le lipid e maualalo ai meaai
    • Phytosterols
    • Polyphenols
    • Resveratrol
    • Oona gaʻo faʻamalolo

    E tatau ona faʻamaʻoina lipids maualuga o le toto, ma o le mea muamua e mafai ona e amataina na o oe lava o meaai. O oloa e aveesea ai le "cholesterol leaga" e tatau ona aofia ai i taumafa i aso taitasi, ma afai o le maualuga o le cholesterol e siitia tele, o le a lava lea e toe foi ai i le masani.

    E mafai foi ona e taumafai e tuu i lalo le cholesterol faatasi ai ma togafitiga faa-tagata poo mea faaopoopo o meaai, ae o ia togafitiga e tatau ona faamaonia e se fomai. Ae o le mea moni, ae e te leʻi aveesea le cholesterol mai le tino, e tatau ona e faʻamaonia lelei lona tau.

    Faʻatoʻa togafitiga

    Faʻateleina le faateleina o le cholesterol toto, o fualaau o loʻo faʻamatalaina e mafai vave ona aveesea le cholesterol sili atu mai le tino. O le mea moni, o le togafitiga o le hyperchoistinemia e le gata o le faʻaaogaina o fualaau oona - e faaopoopoina i isi auala. O fualaau uma e fesoasoani e aveesea le cholesterol sili mai le toto ua vaevaeina i ni vaega.

    1. Tulafono Ole kulupu sili ona malosi ole lipid-lowering drugs, ae ae leʻi aveesea le cholesterol mai le tino ma a latou fesoasoani, e tatau ona e asiasi atu i se fomaʻi ma pasi suega talafeagai. O latou aafiaga e atiina ae i totonu o le ate, o le okeni lea e faʻapipiʻi ai le tele o le cholesterol. I le faʻaopopo i le faʻagesegese o le faʻaogaina o le lipids, o lenei kulupu o vailaʻau o loʻo i ai se aafiaga lelei i le vasothelum vascular, e puipuia ai le gaosiga o le faʻaaogaina o paʻu. O fualaau e ave i le afiafi, i le taumafataga o le afiafi, aua i le po e faʻaleleia le gaosia o le gaosia o lipids.Togafitiga e masani lava ona umi, faatasi ai ma le siakiina o le galue o le ate.
    2. Nicotinic acid Vitamin B3 po o le niacin e aveesea ai le cholesterol leaga mai le tino, aʻo faateleina le maualuga o le lipoproteins maualuga (HDL) aoga. O lona aoga e fesoʻotaʻi ma se faʻalavelave i le faʻasaʻoina o lipid mai le tino i totonu o le toto. O le aafiaga lona lua o le niacin ua uma ona matauina i totonu o le ate lava - le taofia o le lipid formation, ae e na o le tofiaina o fualaau tetele o le fualaau faasaina. Pe a oʻo mai ni faʻamaʻi pipisi, o le mea lea, e le tatau ona inu i luga o se manava le manava, ma o togafitiga uumi e tatau ona o faatasi ma le tofiaina o isi vitamini o lenei vaega ma le hepatoprotectors.
    3. Sequestrants of acid acids. I totonu o la latou fausaga, o latou resin fesuiaiga o le ion, ma faʻalavelave ai le faʻaaogāina o kulimi kulimi i totonu o le manava, ma faʻaitiitia ai le faʻaogaina. E le gata i lea, latou te faaosofia le soloia o lipids ma a latou mea e maua. Ina ia aveesea le cholesterol, o nei vailaau oona e ave i se maualuga maualuga, e mulumulu i le tele o vai. O isi vailaau e faatonuina e fomaʻi e tatau ona ave pe a uma le 3-4 itula - e faʻalavelave le faʻaaogaina o le tele o isi fualaau.
    4. Faʻamatalaga o le fiber acid. E ui lava i le faʻaaogaina lelei, latou te faatagaina oe e lelei le aveesea o le cholesterol tele mai le tino. E tele taimi e faʻamatalaina o se faʻaopoopoga i togafitiga autu, ae o le faʻaaogaina e manaʻomia ai le mataʻituina pea o le ate. E faʻaseseina i latou i le i ai o le faʻasologa o le gallbladder, ao latou saofagā i le faʻavaeina o maa.

    O fualaau uma e faʻafefe ai le hypercholesterolemia e na o le fomaʻi e faatonuina. E masani lava, o fua o nei fualaau faasaina e taua tele, ma e tatau ona faia se taimi mo se taimi umi, o le togafitiga e masani ona o faatasi ma le vaavaaiga faafomai ma le mataʻituina o suʻesuʻega o liʻo o le ate.

    E uiga i cholesterol

    Po o le a lava, o meaai tatau lelei o le ki lea i le faʻamautuina o le cholesterol . Ina ia mafai ona faʻavae lau meaʻai, e tatau ona e iloa pe o le a lenei vailaʻau. O se tuufaatasiga masani lea e faasino i gaʻo gaʻo, ma a aunoa ma le mea e le mafai e le gaioiga o le tino. O siama uma e aofia ai le cholesterol i lona tuufaatasiga, o se aofaiga tele o loo i ai i totonu o sela o le tino. O le isi vaega o lana gaioiga - e fai sona sao i le gaosia o hormones.

    I o tatou tino, e leai lava se cholesterol mama i lona tino mama. E galue o ia i ni mea se lua o mea faʻapitoa e taʻua o lipoproteins, i le faasologa, o le maualuga ma le maualalo, lea e faia ai galuega eseese. O pitonuu o le maualalo o le eletise e masani ona toso ese i luga o puipui ma lapisi, ma iu ai ina vaeluaina le moli o le vaa. O le iʻuga, o le tafe toto e mafai ona puipuia atoatoa, e mafua ai ona osofaʻi pe fatu le fatu. I se eseesega, o le maualuga o le tuufaatasiga o eletise e le toso mai luga o puipui o toto toto, ae ave i luga o le eletise ma tuu i totonu o le ate e ala i le tafe toto, i le mea o lo o gaosia ai ma aveesea. O le mea lea, o le paleni o nei mea e lua e taua tele.

    Ae e te leʻi faia ni suiga i au meaai i aso taʻitasi, e tatau ona e iloa po oa meaai e 'aveʻeseina ai le cholesterol mai le tino. E le gata i lea, e tatau ona e iloa meaʻai e faateleina ai le maualuga o le cholesterol lelei - maualuga tele. Seʻio tatou tilotilo i manatu autu o meaʻai lelei e toe faʻafoʻi le paleni lipoprotein i le toto.

    O iʻa gaʻo o le oloa e tatau ona e gauai muamua i ai. I totonu. O le mea lea, o le tuna, tuna e tatau ona i ai i lau lisi. E le talafeagai le faʻaleagaina o ia mea taumafa: 'ai faʻalua fagota faalua i le vaiaso i se vaega itiiti, e tusa ma le selau kalama.

    I le nofoaga lona lua mo faʻamanuiaga - nati. E aoga, ma e le afaina po o le a le ituaiga o fatu e te manaʻo ai.E ui lava i le mea moni o le fatu lava ia e matua gaʻo - o loʻo aofia ai gaʻo i totonu ia i latou e aoga, e taʻua i latou o le tino. E fautuaina e le au fai togafitiga ia taumafa i aso uma, i le 30 kalama. O le mea lea e tatau ai ona taʻua fatu, fatu sesame, flax: oa latou penefiti e sili atu ona lelei.

    O suauu o fualaʻau o se mea taua mo le ola o tagata. Afai e mafai, sui uma meaʻai manu faatasi ma gaʻo fualaʻau. O nisi oi latou o se suauʻu olive maloloina lelei. E tatau foi ona faʻaumatia, soya, sesame. Ae o le kukaina o meaai i totonu o nei suauu e le fautuaina, aua e afaina ai e le gata i tulaga o le cholesterol, ae i le tulaga aoao mo le masini vai. E tatau ona e faʻaopopo atu i meaʻai kuka ua kukaina: i falalaʻau, lalagaina salati fualaʻau.

    Fualaau suamalie aoga ma olive. Faʻaauau le faʻaaogaina o fiva feteʻenaʻi i soʻo se taimi e mafai ai i aso uma. O mea autu na tuʻuina atu i le tino o fuālaʻau fou, bran, cereals, herbs, fatu, fua, ma pi. O nei oloa e faʻateleina ai le faʻaumatia o le cholesterol mai le tino, faʻapea foʻi ma le faʻaleleia o le 'ailaina, galuega o le tui.

    O le isi vaega e manaʻomia e faʻafetaui ai cholesterol maualuga o le pectin. E tumu i apu, suamalie, fualaau suamalie, ma fatu o le sunflower. Pectin faʻaleleia lelei le metabolism, faʻaleleia le faʻaleleia atili o le toxins. O lenei tuufaatasiga ua lauiloa foi mo lona gafatia e aveese ai suauu mamafa mamafa mai le tino. O tagata e nonofo i 'aʻai e iai se tulaga le lelei o le siosiomaga e manaʻomia ona' ai tele pectin.

    O le povi ma le tamai mamoe o ni punavai o gaʻo mamafa: ina ia mafai ona aveese le cholesterol, o nei oloa e tatau ona lafoai atoa. Faʻaititia foi i le pito maualalo pe, pe afai e mafai, lafoai atoa le pata, kulimi, gaʻo kulimi suamalie, sisi, susu. E sili ona aloese uma mai gaʻo meaʻai. E mafai ona e 'ai se manulele, ae muamua e te manaʻomia e aveese le paʻu. Ma afai e te kuka le susu, ona maeʻa ai lea o le mafanafana e tatau ona aveese le gaʻo o loʻo fetolofi i le luga - o lea e te aveesea ai mea leaga e aʻafia ai le vaʻa.

    Faamalolo sua

    O togafitiga, lea e aofia ai le faʻaaogaina o sua, e taua tele i le aveesea o le cholesterol mai le tino. O faʻamanuiaga sili ona lelei mo tagata o fualaau aina ia, fualaau suamalie ma fualaau faisua. O fualaau o le Citrus o se pusa o vitamini ma o le faʻaaogaina o sua mai nei fualaau aina ei ai lona aoga aoga i le soifua lelei. Ina ia faʻateleina le aʻafiaga o le sua o le vine, e fautuaina e faaopoopo sina suamalie o le lemoni i ai.

    Faatasi ai ma fualaau o fualaau aina suamalie, o le sili ona aoga o pusi ma keke. Ae ao le i faaaogaina, e tatau ona e mautinoa e leai ni faafitauli i le ate. A leai, o ia meainu e tatau ona faia i luga o le sipuniti, faʻalautele le fua i le taimi.

    O le lauti tiamata ua manatu o se panacea. A oʻo mai i le aveesea o le cholesterol mai le tino, o lenei vai inu o lau fesoasoani muamua lea. Tea o le a aumaia ai aoga aoga i le tino, seivagana ua e faʻaleagaina. E mafai ona togafitiga togafitiga ma vai inu, ae ui i lea, aʻo lei faia lenei mea, e tatau ona e faʻatalanoa lau fomaʻi.

    Gaoioiga faaletino

    Afai ei ai se manaʻoga e faʻaitiitia le cholesterol - e le mafai ona e faia e aunoa ma ni taʻaloga. Soo se mea, e tusa lava pe leai se taua, avega e fesoasoani i le faʻaitiitia o le maualalo o le eletise ma faʻateleina ai se faʻaopoopoga i le maualuga o le maualuga o le tuufaatasiga. O lenei aafiaga e sili ona faʻailoaina i uta papa, o lona uiga, oi latou e aʻoaʻoina le tutumau ma e umi lava le taimi. E aofia ai le savali i se saoasaoa, tamoe, aau, uila.

    Aga masani leaga

    Afai o le galuega o le aveesea o le cholesterol - e tatau ona e le toe inu ma ulaula. E iloa e tagata uma o ia ituaiga amio e afaina tele ai le fatu. O le teenaina o ia mea o le a faatelevaveina ai le aveeseina o le lipoproteins ma faaleleia ai tulaga lautele.O nisi o suʻesuʻega ua faʻaalia ai o le tele o le ava malosi ei ai sona lelei i le faʻaitiitia o le cholesterol. O le mea lea, afai o loʻo e inuina pea, e tatau ona faʻaititia le aso ole aso i le tasi le ipu mūmū i le aso.

    O le soifua maloloina o tagata e faalagolago i mea na te 'ai. O le tele o le cholesterol e sili ona leaga. O a oloa e aveese ai le cholesterol mai le tino ma pe faʻapefea ona faʻaleleia lelei meaʻai, e manaʻomia e tagata uma ona iloa ma usitaʻia nei fautuaga mai se talavou.

    O le mea moni, o le cholesterol lava e taua tele mo le soifua maloloina o tagata, o loʻo i totonu o le toto ma o se vaega taua o le soifua maloloina o le tino atoa. O le cholesterol tele, o lona faaputuputuina i totonu o toto, ma o se maualuga o le lipid e leaga, ma e manaʻomia tele le faʻamautuina o le afaina ma le tele o faʻamaʻi tuga. E masani lava e le masalosalo se tagata e le mafai e le tino ona taulimaina le tele o gaʻo ma fesuiaʻi i totonu o pusi o loʻo i luga o puipui o ona vaa. O le mea moni lenei e taʻitaʻia ai i le faʻafuaseʻi o faʻamaʻi pipisi o le cardiovascular.

    O vaʻa e afaina i le cholesterol, lea e faʻafefeteina ai ma taʻitaʻia ai i le taimi. Ma afai o le suʻesuʻega na faʻaalia ai le maualuga o le cholesterol e maualuga, ona tatau loa lea ona e faia fua ma aveese mai le toto.

    Afai e taua le tulaga, e tatau ona e togafitia togafitiga, ae o le mea muamua lava, e tatau ona e fetuunai le taumafataga, e pei o, mulimuli i se meaai faapitoa. E le gata i lea, o le faʻavaeina o lipids e leai se mea e sili atu nai lo le le paleni o taumafa, taumafaina o meaʻai gaʻo, meaʻai vave ma se olaga le taua. E mafai ona e faʻamamāina le tino faʻafetai i se soifua maloloina lelei ma se suiga atoatoa i le olaga. O le fomaʻi o le a tuʻuina atu fautuaga mo togafitiga, e faʻalagolago i le ala na vavae ese ai le lipid level mai le masani.

    Soo se meaai e aofia ai se lisi o meaai faatagaina ma faasaina i le taumafataga. O lenei taumafataga e aofia ai oloa e faʻamamaina ai toto mai cholesterol. O nisi o ipu ma faʻaputuina o oloa o le a fesoasoani e faʻamaʻaina le toto, ma o le aloese mai le 'ai o gaʻo ma gaʻo gaʻo o le a taofia ai le faʻaosoina o le faʻalavelave.

    O le a le mea e tatau ona lafoai

    O le galuega autu o sea ituaiga o meaai o le faʻateleina lea o au meaʻai i vitamini, aʻo tatau ona ese ma soifua maloloina.

    O le mea muamua, muamua lava, e aoga le aveeseina o oloa nei mai le taumafataga:

    O se matafaioi taua e faia i le auala o sauniuniga. Aua e te 'ai meaʻai falai, ulaula ma tao i se mea pogisa.

    O le faʻamamaina o le tino e amata mai le taimi e leʻo toe ulufale ai le tino. I le lumanaʻi, e matua taua lava le toe iloiloina o ou manatu ile gastronomy. E sese le talitonu o se taimi e lava e alu ai i se taumafataga, ma i le lumanaʻi e mafai ona e maua le mea masani masani. Afai ei ai se faʻafitauli pei o le cholesterol luga o vaʻa, ona leai lea o se toe foi i le olaga muamua, o lona uiga o le meaʻai.

    Ina ia faatumauina le tino i se tulaga lelei ma puipuia le atinaʻe o faʻamaʻi pipisi, e aoga le maua o oloa e avea ma faavae o le lisi.

    Faʻamaʻa atoatoa le tino o toxins ma lipid vegetables. E mafai ona faʻaumatia i ni aofaiga tetele. O le taumafaina o fualaau faisua po o le faia o sina vevela togafitiga o le vevela ei ai sona aafiaga lelei i le soifua maloloina. E mafai ona suʻeina, vevela, fai sina falai, e oʻo lava i luga o le meaʻai. O meaʻai e paʻu i lalo meaʻai e pei o le kāpeti (vine, sprout, broccoli, Beijing ma le paʻepaʻe), seleni, fuifui, aniani, pasisa, keikisi, eggplant, mushrooms, beets,. O nei oloa uma e aofia ai le tele o fib, lea e tatau mo le tino.

    O punavai e sili ona taua o le gaʻo faʻamamaina o gaʻo o meaʻai. E tatau ona tuʻuina atu le protéini i le aofaʻi saʻo e tausia ai le soifua maloloina ma faʻamalosia ai le vascular system. E le tutusa lenei mea ma le malosi o le Omega-3 ma le omega-6, e masani lava ona maua i le tele o iʻa.O le mea lea, o iʻaʻai e tatau ona aofia ai i le taumafataga. E toʻatele tagata e fiafia e fai vasega poʻo vitamini faapitoa, e maua ai foʻi iʻuga lelei.

    O lenei vailaʻau o loʻo i ai le meatotino tulaga ese o le faʻamalosiina o puipui o toto toto, tuʻuina atu ia i latou elasticity ma puipuia mai le faʻavaeina o palestelela ma paʻu toto. Faafetai i ai, ua soloia le cholesterol sili atu ma o le lipid metabolism ua faʻasalaina. Mo le sili atu o le faʻamaʻi ma le faʻamalolo o le tino i mea e leai ni gaʻo, e taʻua o oloa gaosi mai meaola, pe a kuka, naʻo na o suauu e malulu malulu masani e tatau ona faʻaaogaina.

    O ituaiga o meaʻai e tatau ona ola ma o ituaiga nei: turuki, lapiti, nutria, veal. O le auala e kuka ai e tatau ona le faʻamalosi, e tatau ona fai e aunoa ma le falai ma le faaumiumi o tao.

    O oloa e aveesea le cholesterol mai le tino e tatau ona aofia i le vaega o polyphenols. O loʻo aofia ai mea masani e fai ma antioxidants i le tino. O nei oloa e masani ona faʻaaogaina fou poʻo i le ituaiga o sua. Fua, vine, vine, viburnum, apu, vine,

    O le maualuga o le cholesterol i totonu o le toto e ono mafua ai faafitauli i le loto ma toto toto, ae e le o se mea e tatau ai ona inu vailaʻau e faʻamaonia ai. O togafitiga faʻapitoa mo le maualuga o le cholesterol e le sili atu le leaga nai lo togafitiga, ma e tele naua aʻafiaga i latou.

    Filifili se fomaʻi faʻapitoa mo le cholesterol

    I le taimi nei, o le auala aupito sili ona lelei e faʻafaigofie ai le cholesterol toto o le mulimuli i se meaʻai. O le mea e sili ona manaia o le auala lea e mafai ai ona sili atu lou faʻaleleia lelei o lou manuia. O se lisi puupuu lea o meaai e tatau ona lafoai, pe faaitiitia le faaaogaina:

    • ulaula meaʻai ma meaai falai,
    • sisi o fale gaosimea ma sausage,
    • sisi oloa ma fulufulu ua gaosia,
    • kiliva, fuʻa, fasi laau,
    • puaa gaʻo, povi ma le tamai mamoe,
    • suka ma oloa faamamaina,
    • Pulu tao, pupuu kuki, keke.

    E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le tele o nei oloa e manatu e suamalie, o lona uiga la, o le lafoai i luga ia i latou o le a le gata ina afaina ai lou soifua maloloina, ae leʻofaʻatoa ai foi nisi o mea tautupe. I le taimi lava e tasi, o meaai e pei o meaʻai faʻamalosi e maua i le fiber, iʻa gaʻo ma meaʻai susu e matua fautuaina. E le gata i lea, o togafitiga faʻalautele mo le maualuga o le cholesterol fautuaina ia 'ai mea nei:

    • fualaau faisua ma fualaau aina e maua i le fiva,
    • fualaau suamalie
    • sami iʻa ma algae,
    • atoa ma nonfat pusa oloa susu susu,
    • Laʻu suamalie fou
    • lala.

    Tatou te taulimaina le maualuga o le cholesterol ma togafitiga faʻa-aganuʻu

    Togafitiga o le maualuga o le cholesterol ma togafitiga faa-aganuu e masani ona aofia ai le mulimuli i meaʻai o loʻo i luga ma le faia o isi fua faatatau. E aofia ai ma le faʻaaogaina o soʻo se mea faapitoa e faʻamamatia ai le cholesterol ma faʻavave le faʻasaʻoina o le leaga o le cholesterol mai le tino. O togafitiga sili ona lelei mo le maualuga o le cholesterol o fatu lili. Latou te aofia ai gaʻo gaʻo omega lea e faigofie ona faʻasalaina pepa:

    1. Aumai le 300 g o fatulala mago, eli i se mea e fai ai le kofe.
    2. Sasaa le paʻu i totonu o se koneteina tioata faʻamaufaʻailoga
    3. O aso uma i luga o se manava gaogao e ai 1 tbsp. se sipuni o le paʻu ma le tele o vai malulu.
    4. E mafai ona e 'ai pe a uma le faʻataʻitaʻiga e leʻi muamua atu i le 40 minute. O le togafitiga e 3-4 masina, poʻo seʻia oʻo i le amataga o le faʻaleleia atili o le soifua lelei.

    O le mea lilo i le auala e faatoilaloina ai le cholesterol ma togafitiga faʻatoʻa na faʻatalofaina e tagata Sipaniolo faʻamalolo. O lenei metotia e aoga tele:

    1. Ave le 1 kilokalama o lepolo fou.
    2. Fufuluina le fua o le fualaʻau, taʻavale i totonu o le fai meaʻai meaʻai ma le peel.
    3. Faaopoopo 2 ulu o le gaʻo kuka ma 200 g o le meli masani, i le lemoni.
    4. Faʻafefiloi mea uma, tuʻu i totonu o se ipu fagu, ufiufi ma teuina i le pusaaisa.
    5. Aʻo lei faia taumafataga taitasi, 'ai le 1-2 tbsp. punetipi o vailaʻau.

    O se togafitiga lelei a tagata mo le cholesterol o fugalaau linden. E tatau ona fufulu i le vai inu, pei o le lauti, ma inu ao lei moe. Faamolemole ia matau o le fugalaau o le linden e malosi malosi i le toto, ma e le fautuaina e faaaoga le fualaau faasaina i le tulaga o le le lelei o le soifua maloloina. O lenei fua e le fetaui ma taufaasese.

    E toʻatele tagata na taumafai e faʻataʻitaʻi togafitiga ma sua o fualaau faisua fou. O le mea lea, e mafai lava ona faʻamaonia le fesuiaiga vailaau ma le cholesterol maualalo, ae o lapataiga nei e tatau ona matauina:

    1. Aua le inu sili atu nai lo le 100 ml o le fualaau suamalie fou i le taimi.
    2. Faʻaaogā naʻo le sua o seleni. beets, kāloti, kapisi ma apu.
    3. Aua le inuina le vai i luga o se manava gaogao.
    4. Aua nei faʻafefiloi le vai mai vaega eseese.
    5. Aua le faaopoopo le suka poʻo isi mea e faʻaleleia atili ai meaʻai i sua.
    6. Faʻafesoʻotaʻi ma suamalie mo allergies, faʻamaʻi gastrointestinal ma faʻamau fatugaʻo ua faʻailogaina.

    E ui lava i le mea moni. o le tele o le cholesterol tele e faʻaosofia ai le atinaʻe o faʻamaʻi tuga. a aunoa ma lea, e le mafai e le tino o le tagata ona galue masani. O lenei ituaiga lipid e taua mo le fausiaina o le cell. Hematopoiesis faagasologa. sifi o hormones o feusuaiga. Cholesterol o se punaoa malosi mo tino maso. e fesoasoani i le masani ai o le tele o faiga o le tino o le tagata.

    Togafitiga o le cholesterol ma togafitiga faa-tagata

    Cholesterol. lea o loo i totonu o le toto. vaevaeina i ni ituaiga se lua. leaga ma lelei. O le cholesterol leaga (lipoproteins) o le maualalo o le mamafa) e nofo i puipui o toto toto. faʻaitiitia ai lo latou mafai. faʻaosoina maʻi eseese cardiovascular. Lelei (lipoproteins.) O loʻo i ai le maualuga tele) e faʻaleleia le lelei o le tino o le tagata. na te fusifusia ma aoina pusa. na mafua mai i le palatini leaga. ma faʻatau atu i le ate mo le gaioiga.

    Afai o le cholesterol leaga i totonu o le toto ua siitia, o lona uiga o le tino o loo i ai i le faagasologa o le faapipiiina. lea e sili atu le taimi e mafai ona mafua ai ni gasegase tuga. E mafai ona e faʻaititia le cholesterol e aunoa ma le faʻaaogaina o fualaau. ae e tatau ona e mulimuli i nai tulafono:

    Aua le 'ai meaai. lea e mafua ai le fausia o pusa cholesterol,

    1. Faʻasese le taumafataga i na meaʻai. lea e aofia ai lipids. e fesoʻotai i le cholesterol lelei,
    2. Faʻaititia le aofaʻi o le lipoproteins leaga i totonu o le toto faatasi ai ma le fesoasoani a fomaʻi masani faʻapitoa,
    3. Taʻitaʻi se soifua maloloina ma tuʻuina atu masani leaga.

    O a meaai e tatau ona faʻaesea mai se taumafataga ma le maualuga o le cholesterol

    O gaʻo manu o mea sili ona leaga. lea e le tatau ona faʻaumatia i le maualuga o le cholesterol maualuga. O susu e maua i le tele o meaai. lea e masani ona fausia ai le taumafa a se tagata masani. puaa povi gaʻo. siliva gaʻo kuka ma fusi. o fuamoa. pata. tao tao. faʻasalaga. mayonnaise. ketchup. E taua foʻi le tuʻuesea mai le taumafataga mea uma e gaosia ai aano o manufasi. saisi. saisi. ulaula meaʻai. pasese. uʻu. O nisi o iʻa o le sami e aofia ai le tele o gaʻo manu. gaogao. lobsters. togi. lobsters. vali. O oloa gaosiga gaʻo maualuga e tatau ona faʻaesea mai le taumafataga.

    E aoga le tuʻuina atu o oloa. aofia ai faʻasao ma isi mea faʻapamaʻi leaga. Aua le 'ai mea manogi. vave le kofe. mea inu gaʻo. sukalati lole ma topu.

    Mea lea e puipuia ai le faʻavaeina o pusa o le cholesterol

    Fale lea e gaosia e le ate. Fesoasoani e faamama le toto o lipoproteins leaga. Toeitiiti lava o fualaau faasaina uma e mafai ona maualalo ai le cholesterol. Ina ia aua le togafitiga i fualaau. e mafai ona e 'ai meaai. lea e faaosofia ai le gaosiga o le talo. falalaʻau ma le suasisi. fuālaʻau fuālaʻau.

    • Aua le 'ai meaʻai suka. o le a leai se aoga mai lenei mea.O nei oloa e mafua ai le faia o pusa cholesterol. Afai e mafai. E mafai ona e suia le suka masani ma le meli masani.
    • Taumafa tele le fiber pe a mafai. apu. paʻu. cherries. palu uma o vaʻa. E fesoasoani foi fualaʻau i le tau faasaga i le cholesterol. i ai se lanu meamata. kapisi broccoli. kukama. salati. pasili. lanumeamata lanumeamata. le kele.
    • Walnuts o loʻo aofia ai vailaʻau. lea e fesoasoani e aveese le cholesterol mai le tino. Ae e tatau ona e faʻaaogaina e aunoa ma le faʻailoga - o laʻau e maualuga tele i kalori.
    • E aoga tele le 'eleʻele mo le faamamaina o vaʻa. E manaʻomia lou faʻaaogaina i ata paʻepaʻe papaʻe. lea ei ai se tofo oona. O nei ata tifaga o loʻo aofia ai mea. mafua ai le gaosiga o le talo.
    • Iʻa. 'oa i le polyunsaturated amino acids Omega 3. e fesoasoani foi e faʻaitiitia le maualuga o lipoproteins leaga. O le suauu lea. meaʻai. togafiti. cod.

    Recipes lea e maualalo ai le cholesterol toto

    Fatu laʻau O lenei oloa e le gata o le faamamaina o toto mai pusa. ae e iai foʻi aʻafiaga aoga i le tele o tino. faʻaitiitia le faʻaosoosoina o aʻafiaga. puipuia le poloka o mea e afaina mai mea e le afaina ma faaleleia ai le motumotu o le intestinal. E mafai ona faʻatau mai fatu laʻau i soo se fale talavai. ae o loʻo faʻatau atu i se tulaga atoa. Aʻo leʻi faʻaogaina, e sili ona lelei le fufulu o le oloa ma faʻaopoopo 1 sipuni sipuni i mea taumafa i lea aso ma lea aso. O le togafitiga ma lenei oloa o se masina.

    Laʻau o le Flax Fesoasoani i le Lower Cholesterol

    Seleti . O lenei oloa. i ai se tofo patino ma manogi. fesoasoani i le tau faasaga i lipoproteins leaga. Mai seleni, e mafai ona e faia se meaʻai meaai mama. lea o le a fesoasoani foi e faamama lemu le inumaga. E manaʻomia le kukaina o le suka i le vai inu mo ni nai minute. A maeʻa ona faʻafefeteina le oloa na gaosia i le sesame fatu ma le suka. E mafai ona e faʻaaoga le masima nai lo le suka. pe afai e te le fiafia i mea suamalie. A maeʻa le vaiaso, ona aliali mai lea o le aʻafiaga o le 'aina o seleni. cholesterol ua faaitiitia e 0. 5 - 1 mmol / l.

    Fua fatu . E mafai ona e faʻaaogaina e fufulu ai toto toto e pei o fatu fou. ma fualaau mamago. E mafai ona 'aina saʻo fualaʻau lanumeamata mai le panicle. lea latou te ola ai. O lenei mea manogi e mafai ona faaopoopo i salakeke. Mai se oloa gaosia, e aoga tele le faia o se teuteuga. E tolu laulau vavalaʻau o fatu e tatau ona faatumulia i le afa-lita o le vai ma tuʻu le gauga susu mo le tele o itula. E tatau ona e inuina se fufulu ipu i totonu o le vaʻaia faatolu i le aso, tasi sipuni sipuni taʻitasi. Aʻa atoatoa - 3 i le 4 masina.

    Fua o fatu - mo togafitiga o le cholesterol

    O pi pi . O lenei oloa e aofia ai le maualuga o le filo soluble. macro ma microelements. vitamini. O le fiber e faʻapipiʻi lelei ai faʻatalaʻau cholesterol ma aveesea ai mai le tino. 150 kalama o oloa gaosia i aso taitasi o le a fesoasoani e faʻamamaina toto ma faʻaleleia le polokalame cardiovascular.

    O le faʻataʻitaʻiina o le ava malosi . Peuled garlic cloves (300 gr) e tatau ona taina. ona tuu lea o le masini i se ipu tioata. O le atigipusa e tatau ona vili lelei i totonu o se ie ma tuʻu i se mea pogisa mo le tele o itula. E tatau ona tafe le sua. I totonu o se atigipusa e tumu i le mamafa, faaopoopo le ava malosi (150 g). O le fofo ua faʻaaogaina mo le 10 aso. A maeʻa lenei mea, e tatau ona e faʻafeteina ma le faʻaeteete le fusi e ala i le sipisi ma tuʻu ai mo ni nai aso. O le faagasologa o togafitiga ma le inu o le ava malosi o le tasi ma le afa masina. E manaʻomia lou suʻeina o le laulaʻau lua pata i le aso.

    O le faʻataʻitaʻiina o le ava malosi

    Faʻasoʻotoga o le mea e faʻaaogaina i totonu o le laau. Manaomia le suʻe se gaʻo. laʻau tino. umi e le itiiti ifo i le 15 cm ma tipiina i ni vaega laiti. Liligi suamalie o le laau ma se lita o vai inu. O le koneteina e iai le vai e tatau ona afifi lelei i se ie mafiafia ma mafai ona faʻafefiloi le paluga mo se aso. Tausia togafitiga i se mea pogisa. O le faagasologa o togafitiga ma se pulou auro e 3 masina le umi. e tatau ona e ave le 20 kalama o le faʻafefeteina 3 taimi i le aso. ao le i ai. O se vailaau sili ona aoga.i le faaiuga o le kosi, o le maualuga o le cholesterol e oʻo i le masani.

    Laʻau auro mumu mo le cholesterol

    Propolis. O lenei vailaʻau e le gata ina faʻamamaina ai vaʻa toto. ae faʻamalosi ai foi le puipuiga o le tino. faʻaleleia faiga faʻava-o-tino. tuuina atu le malosi ma le manuia. Mo se auala o le faamamaina o vaʻa, e manaʻomia le 4% o le fofo o le propolis. O lenei vailaʻau (7 matātā) e tatau ona faʻavaivai i le 20 ml o le vai ma faʻaalu 3 taimi i le aso. O le atoaga o togafitiga e tolu masina.

    Propolis Cholesterol Treatment

    O lenei ata o loʻo faʻaalia ai se ata talafeagai o le propolis. O ona vaega e manino lava ona iloa. O le parakalafa o loʻo i lalo o loʻo faamatalaina ai le tuufaatasiga o le propolis.

    Faʻaleagaina o le tino. Fofo faʻapitoa.

    O le maualuga masani o le cholesterol e tusa ma le 5 mmol / L, ma o lona siʻitia po o le faʻaititia e le lua iunite o se faʻalavelave ogaoga tau soifua maloloina. O le maualalo o le cholesterol e mafai ona mafua ai le kanesa, maʻi faʻamaʻi, ma faateleina ai le lamatiaga o le oti mai manuaga. O le maualuga o le cholesterol e fesoasoani i le atiaʻe o le atherosclerosis ma le maʻi fatu fatu, mo se faʻataʻitaʻiga, e tusa ai ma le au suʻesuʻe, ma le maualuga o le cholesterol o le 7 mmol / l, o le avanoa o le maliu mai faʻamaʻi fatu fatu e lua.

    Auala e Puipuia ai Cholesterol Tulai

    Faatapulaaina le taumafaina o meaʻai a manu ma nai lo le puaa, tamai mamoe, povi, faʻaaogaina o moa ma vela mo meaai.

    Faʻailoa iʻaʻai i totonu o le meaai: sea iʻa (3-4 taimi i le vaiaso) ma le sami kale.

    Faʻateleina le faʻaaogaina o fualaau faisua ma fualaau suamalie, inu ava fou ma suamalie fualaau suamalie.

    E tele meaʻai e maua i fiber, pectin ma lecithin e mafai ai: pi, pi, cereals - saito, oats, buckwheat, faila enaena.

    Taumafa fua o meaʻai susu, poʻo le maualalo o mea oona.

    Vagana le gaʻo manu ma le margarine mai le meaʻai, suia i le suauu e leʻi faʻasalaina - sola, olive, soya, sana.

    Faatasi i le vaiaso ona faatulaga aso anapogi: taumafa na o apu (1.5 kg) pe inuina 5-6 ipu mata o le apu po o le sua moli.

    Faʻaalositino ia le itiiti ifo i le 30 minute i le aso, savali atili, aua nei faʻaaoga le elevise.

    Aloese i amioga leaga - ulaula ma inu ava malosi.

    Faʻaitiitia le mamafa o le mamafa o le tino ma tausi lou mamafa i lalo o le puleaina.

    Faʻaopoopoga i le tau faasaga i le maualuga o le cholesterol

    I le taimi nei i luga o le maketi o loʻo i ai le tele o meaʻai e aveesea ai le cholesterol mai le tino - e mafai ona faʻatau e aunoa ma se faʻasalaga, ae fautuaina le fomaʻi aʻo le i aveina. Faatasi ai ma meaʻai uma na tuʻuina atu, o mea nei e tatau ona gauai atu i ai.

    • Ateroclefit - aoga i sina siitaga laitiiti i le lipids, ona o le manatu o le isoflavone e faatonutonu ai le fua o le leaga ma le lelei o le cholesterol, e maua ai le puipuiga faaopoopo mo vaʻa toto.
    • Alfalfa anticholesterol - e faʻaitiitia ai le maualuga o le lipid ma faʻamaonia le faʻatonu o le glucose, faʻaleleia le tulaga vascular ma fesoasoani e faatumauina le taofiga o le toto.
    • Chitosan - e puipuia le tele o le lipid synthesis i totonu o le ate, ma poloka ai foi le masini o gaʻo i totonu o le manava, aʻo fesoasoani i le taimi lava e tasi e aveese le toxins ma faaosofia ai le gasegase.
    • Tina fafine - faʻamalosia le puipui vascular, faʻaleleia le peristalsis ma faʻatautaia le metabolism.
    • Lecithin Granules - ona o mea e maua i le phospholipids, e mafai ai ona sili atu le lelei o le gaʻo ma maua ai ni atherosclerotic plate.

    O meaʻai uma e mafai ona faʻaaogaina pe a uma ona faʻatalanoa se fomaʻi. E mafua lenei mea i le manaʻomia mo le siaki pea o suʻesuʻega o le maualuga o le lipids i totonu o le toto, faʻatasi ai ma aʻafiaga e mafai ona faʻamalosia ai le tulaga o se tagata ei ai faʻafitauli.

    E tatau ona e malamalama o le aveesea o le cholesterol sili atu mai le tino e le lava, e taua le taofia o lona toe faʻafou. O le mea lea, e naʻo se fomaʻi e mafai ona faʻataʻitaʻiina se togafitiga atoatoa.

    Laʻau mo le faʻamamaina o vaʻa toto

    Faʻafefiloi le 1: 1 lautusi faʻamalosi ma le fugalaau fugalaau. 1 tbsppaluga mo le 1 tbsp. tafe vai, mausali 30 minute. Inu 0.5 tbsp. faalua i le aso 15 minute aʻo leʻi 'ai poʻo le 1-1.5 itula pe a uma ona' ai. O le vasega e 20 aso, o le vaeluaga o vasega o se masina. O lenei aoina e faʻamamaina ai toto toto o le faiʻai, toto ma le meaʻai uma.

    Taimi e faʻamaonia ai le fufuluina o lapisi vascular

    Faafefiloi 1 tbsp. pill dill ma le 1 tbsp. aʻa valerian shredded. Liligi le paluga mo le 1 le aso i le vai e kuka ai le sua, afaina, faapipii, ma faaopoopo 2 tbsp. meli. Faʻafefiloi lelei ma nofo i le pusaaisa. Ave 1 tbsp. 3 taimi i le aso afa afa itula aʻo leʻi 'ai, seia maeʻa le vailaʻau. O lenei vasega o togafitiga e faamama ai vaʻa toto o pusa cholesterol ma fesoasoani i le loto e galue i se paʻu lelei.

    Laina pine mo le faamamaina o toto toto

    O le faʻamamaina o vaa o le a fesoasoani i le faʻasaina o pine. Le saunia o le tincture so. Aoina nilala lanumeamata lanumeamata, ma afai oi ai, ona tolauapi. Tuu i totonu o se ipu fagu i le au ma sasaa uma i vodka. Tinana latalata ma tumau i se nofoaga mafana mo aso e 10. Ona vevela lea ma suʻe suʻega e 15 (e mafai ona e inu mai le 10 i le 20 fula) 3 taimi i le aso ao leʻi 'ai, ma faʻafefe le oloa i se vaega toʻaitiiti o le vai mafanafana. Inu i le masina, ona e faia lea o le malologa e tasi ma toe faia le togafitiga.

    Se paluga suamalie mo le faamamaina o toto toto

    Grate se seleni seleni ma se apu lapopoa, tipi le letisi ma le dill, faʻaopoopo i ai le fufuluina 2-3 fasi o le kalakeke. faʻafefiloi mea uma. Faaopoopo 1 lepp. meli ma le sua o le tipolo, vaitau e aunoa ma le suauʻu suauu matala. Aua le masima. Cook ma 'ai le salati i le lua i le tolu taimi i le vaiaso. O le salati e aoga i le fufuluina o toto toto mai le cholesterol ma le toto mai toxins.

    O fatu laau e faamama ai vaʻa toto

    Ina ia fufulu ipu, ave le 0.5 tbsp. fatu laʻau ma fufulu. Ona sasaa lea i latou i sina vai laitiiti. E tatau i le vai ona na ona ufiufi fatu. Tuʻu mo le afa itula. A maeʻa lenei mea, faʻafefe le vai, ma sasaa fatu i le 300 ml o vai inu. Faʻailoga mo le 2 itula. I le taimi lava e tasi ia fai se fusi o calendula. 1 tbsp. fugalaau fugalaau suamalie 400 ml o le vai inu mo le 1.5 itula. Faʻasoʻatoa ma faʻafefiloi faʻatasi ma le faʻafefeteina. Faʻafefiloi lelei ma alu i le po. I le taeao, ua sauni le vailaʻau. E tatau ona faia i aso uma i le 3 tbsp. ao lei faia le taeao ma ao lei momoe. Teu i totonu o le pusaaisa. O le togafitiga e 21 aso

    Laʻau faʻamaʻi toto

    Ina ia fufulu ipu, ave le 50 g o sipuni o le rosa ma inu i le 150 ml o le pia ole ava malosi. Tuu le rosepost e faʻaaoga mo le 2 itula. Ona aʻafia ai lea. Faʻamama le vai ma tuʻu le rosehip. Faaopopo le 20 g o le vao lafula ma le 20 g o le gaosiga o aʻa o laʻau i le rosehip. Liligi le 1 lita o le vai inu i totonu o lenei paluga. Fufulu le afi ma vevela mo le 15 minute. Faʻafiafia, vevela. Ua sauni le susu. E sili ona teuina i le pusaaisa. O iina o le a ia malolo ai i le vaiaso, ma faatumauina uiga lelei. Ave se mea teuteu i le taeao i luga o se manava gaogao i le 3/4 ipu. O le togafitiga e 2 vaiaso, ona malolo mo le 5 aso, ma toe fai le togafitiga. I se tulaga talitutusa, e tatau ona fufulu vai i le tausaga.

    Faʻasinomaga Faʻamatalaga Vascular

    Ole faaputuga o loʻo mulimuli mai o le a fesoasoani i le faamamaina o ipu: apala - 5 sipuni kuka, sipuni o le rose - 2 punetēpu, paʻu o le sipuni - 2 sipuni. E mafai ona ave ni nila. Lelei siliva, ae e talafeagai foi le tui. Toto lelei mea uma. Liligi i totonu o le 2 lita o le vai, aumai i se vevela ma vela mo le tusa ma le 3 minute. Tuʻu mo le 3 itula, faʻalavelave. Ave le afa afa i le aso, e tusa lava po o le a le meaai. O le vasega o se masina, ona e malolo mo le 3 vaiaso ma toe faia togafitiga.

    Laʻau faʻamalo mo toto toto

    1 tbsp. l fugalaau matutu e tumu i 2 tbsp. vai vevela, faʻaitiitia le vevela mo le 3-5 minute. faʻaosooso i le afa itula, faʻalavelave. Ave 1/3 tbsp. fafasi 3 taimi i le afa afa itula ao le i faia taumafataga.

    Faʻatasi ai ma le faʻaopoopoga o le toto, faʻaaoga faʻamalosolo ma le lapataiga.

    2 tbsp. l mago masini elecampane aʻa sasaa 1.5 tbsp. vodka, faʻasolosolo i se mea pogisa mo le 3 vaiaso, faʻaosoosoina i nisi taimi, aʻafiaga. Faaaoga le 30-40 pa'ū i se ipu vai 3 taimi i le aso mo le 20 minute. ao lei faia le taumafataga.

    2 tbsp. l malogo mama fualaau suamalie 1 tbsp. vai vevela, faʻaitiitia le vevela mo le 5-7 minute. faʻamalosi i lalo o le tapuni mo le 2 itula, faʻalavelave. Ave 1 tbsp. l fafasi 3-4 taimi i le aso mo le 15 minute. ao lei faia le taumafataga.

    I le taumafanafana, 'ai le 0.5 tbsp. fualaau fualaau aina 2-3 taimi i le aso i le va o taumafataga.

    3 tbsp. L, fualaau mamago o le hawthorn sasaa i le afiafi 3 tbsp.vai vevela, faʻasolosolo i le po, vevela i le taeao i se vevela, taʻalo le itula, aʻa. Ave le 0.5 tbsp. fafasi 3 taimi i le afa afa itula ao le i faia taumafataga. E fesoasoani foi i le angina pectoris, maualuga maualuga, ma le le mautonu.

    3 tbsp. l fugalaau matutu o le hawthorn sasaa 0.5 tbsp. vodka, faʻasolosolo 10 aso, aʻa. Ave le 1 tsp. gaʻo 3 taimi i le aso mo le 20 minute. ao lei faia le taumafataga. E fesoasoani foi i le maualuga o le toto, angina pectoris, palpitations, tiga o le tino, le mautonu.

    I le taumafanafana, 'ai fua o le hawthorn 5-7 vaega 2 taimi i le aso

    Le ala sili e faʻamamā ai toto toto mai cholesterol - sola

    E fesoasoani le sunflower mai le maualuga o le cholesterol maualuga, ma o vaega uma o lenei laau e talafeagai mo togafitiga - e le gata o fatu, ae o fugalaau foi, lau, aʻa.

    O se fua mo le teuteu ma le sulu o le la, lea o le a fesoasoani e faʻaititia le cholesterol i mea masani i totonu o nai masina. Mo le gauga, ave se ipu malamalama matagogo matala, sasaa le 3 lita o le vai i totonu o se fagu, aumai i se vevela ma kuka ile vevela vevela mo le 5 minute. A maeʻa, vevela ma faʻavelaina le susu ma aʻa e totoe mai lana sauniuniga, talu ai e mafai ona faʻaogaina faʻalua taimi. I aso uma, ave se lita o le susu, inu i totonu o le ipu tolu i le fa taimi i le aso pe a uma le 'aiga. A maeʻa le decoction, toe faʻapalapala aʻa i le 3 lita o le vai, ae faʻavela mo le 10 minute, ma mo le taimi lona tolu, faʻafano ai aʻa lava mo le 15 minute. O se faasologa atoa o togafitiga e lua masina o le a ave ai ipu tioata e fitu. Ona ave lea o le isi lua masina o le ava malosi o vaega uma o le la. Saunia e pei o lenei: 10 tbsp. l Petals, fatu, laʻau o lenei laau totoa 0.5 lita o vodka, tuʻu mo se vaiaso i se nofoaga pogisa, ona aʻafia ai lea. Ave 30 pata matala i totonu o se ipu vai malulu faalua i le aso ao leʻi oʻo i taumafataga. Ma aʻo faagasolo masina uma o togafitiga, aua le taumafa i meaʻai vevela, gaʻo, falai, ulaula ma le masima ma e le inu ava malosi.

    I luga o le ala, aʻa o le la, pei o laʻau, gaʻo, ma fatu, o loʻo aofia ai gaʻo susu, polyio, ma isi mea e faʻaitiitia ai le maualuga o le "leaga" cholesterol i le toto. Faatasi ai ma le maualuga o cholesterol, decoctions ma infusions o laau togafitiga e pei o viburnum, ufiufi mauga, oso i luga, siva, marshmallow, oats, ma le pakalion root e aoga foi.

    Laʻau faʻamaʻi faʻasoifua i le cholesterol

    I le matua, o le tele o cholesterol i totonu o le toto e sili atu ona lamatia nai lo se isi taimi, ma o le mea lea e tatau ai ona e faʻaumatiaina i soo se auala. I le mea muamua, o le mea moni, o meaai lelei: afai o nei aso e te 'aina se gaʻo gaʻo o le mamoe po o le puaa, ma a taeao o le ae inu i vailaʻau, o le a leai se uiga. Ma i le nofoaga lona lua - e le mafaitaulia togafitiga faafomai e oʻo mai i le fesoasoani i le ituaiga o fusi poʻo le lauti. Ae o loʻo i ai se vaifofo e sili atu ona talafeagai - o le pau lenei o le paʻu mai le aʻa.

    O aʻa vevela o le eleele muamua i totonu o se mea e gaosi ai mea taumafa, ona toto ai lea i totonu o se mea e gaosi ai le kofe. Lapoʻa paʻu o loʻo ave i le 1pp. ae leʻi fafaga 3 taimi i le aso. O le vasega muamua e 6 masina. Ona ave lea i nisi taimi e faatumauina le cholesterol masani. O lea la, e aunoa ma ni vailaʻau, faʻaititia lau cholesterol i tulaga masani.

    Ae ia manatua e oʻo lava i le faʻaaogaina o le paʻu mai le aʻa o laʻau poʻo se isi fofo, e tatau lava ona e mulimuli i le meaai ma le olaga. E tatau ona e lafoai mea uma e siitia ai le cholesterol toto.

    O le mea taua lona lua o le gaioiga: nofo i luga o le moega, o le ae le ausia le manuia. Faailoga o le soifua maloloina - leai se gaʻo e pipii i le manava.

    Meainu mo le faamamaina o vaʻa

    O se faʻafefiloi e fautuaina mo tagata o loʻo i ai le malosi e faʻafefete ai mea tau: 20 g euphrasia, 30 g St. John's wort, 80 g mint leaves ma 50 g fualaau. Matou te saunia le ava e pei o nei: 2 tbsp. lepu sipuni sasaa 0.5 lita o vai inu. E tatau ona vaʻaia se vaʻa vai faʻamalosi mo le 10-12 itula, ona faʻataʻavale ai lea. Aʻo leʻi faʻaaogaina, e mafai ona e mafanafana. Inu le afa o le mea i le taeao, ma le isi i le afiafi

    O meaʻai le lelei, o le taumafaina o le gaʻo, gaʻo poʻo meaʻai vevela, e taʻitaʻia ai le faʻaputuina o vailaʻau e afaina ai totoga o le tino. ma isi otaota e leai se lelei. O lenei tusiga o le a talanoa auiliili e uiga i le cholesterol. Aisea e aliali mai ai i totonu oo tatou tino, o le a le mea matautia ma faʻafefea ona faʻaumatia.

    Le matautia o le cholesterol

    Muamua lava, e taua le malamalama pe o le a le cholesterol. O se vailaʻau lenei o lona faʻatusa e pei o le gaʻo. Fausia o polotini ma gaʻo. O le tele o mea e maua mai i le ate, o le vaega atoa o le tino e maua mai meaai.

    E manaʻomia e le tino se numera faapitoa o le cholesterol, talu ai o se vaega o siama siaki. Mai i fua masani o le cholesterol e faalagolago i ai:

    • o le gafatia o le tino e faʻafetaia ai le atuatuvale,
    • soloina o toxins,
    • Vitamin D synthesis
    • o le lelei o le faʻatinoina o le tino o gaioiga,
    • o le gaosia o hormones i le tele o aofaiga.

    Ae, talu ai ona faaopoopo atu i le gaosiga masani, o le cholesterol e ulufale mai i le tino mai meaai, o lona maualuga e mafai ona sili atu. O le a le matautia o le maualuga o le gaʻo i le toto? O le mea sili ona lamatia o le fausia lea o pusa cholesterol. O le auala saʻo lea i. I le faaopoopo atu i le taufaamatau tuusaʻo, o le cholesterol o loʻo tauaveina foi isi galuega "subversive". Mo se faʻataʻitaʻiga:

    1. e iloa e le tino paʻu ma fusi toto e pei o tino mai fafo. O le mea lea, ina ia faʻaumatia i latou, o le atinaʻeina o faʻamaʻi e talafeagai. O lona uiga, o punaoa faʻamaonia ua faʻaumatia.
    2. O le gaʻo o gaʻo e oʻo atu ai i le amataga ma le atiaʻe o le atherosclerosis. O le vaivai o toto toto ua faaitiitia, ua avea ma mea e pala.
    3. Papatusi e mafua ai le atinaʻeina o faʻamaʻi faʻamaʻi.
    4. Faigata i le tuʻuina atu o siama e iai mea aoga.
    5. O pusi e faʻaitiitia ai le faʻalavelave faʻapitoa, lea e mafua ai le faateleina o le tafe toto. O se taunuuga - maualuga maualuga.
    6. Thrombosis ma isi maʻi matautia.

    I le faaopoopo atu i le le paleni, o mea nei e mafai ona tupu i le faateleina o le cholesterol:

    • tausaga pe a ma le 60,
    • le i ai o le maʻisuka
    • leaga masani
    • taumafa ma le masani,
    • faʻamaʻi o le thyroid poʻo le ate
    • popole, atuatuvale,
    • o le leai o se tulaga, o le faia o ni faʻamaʻi poʻo ni vailaʻau.

    Faʻaiʻuga o le faʻaalia ma le tuʻuina atu o le cholesterol

    Ae e te leiloa pe faapefea ona aveese mai le tino, e tatau ona e malamalama i le mea e sau mai ai ma pe aisea e maua ai. E lua ituaiga o cholesterol i le tino o le tagata, e aofia ai: lelei ma leaga. Lelei - e vave faʻavavevave ma malosi tele, ma e pasi foi i totonu o fafie. Ae o le leaga, e faʻapipiʻi i luga o puipui puipui ma avea ma faavae mo le atherosclerotic o le lumanai, lea e mafai mulimuli ane ona liu toto.

    O le gasegase o le cholesterol mataʻutia e mafai ona matauina i ia tulaga:

    • agavaʻa ma le vailaau
    • le i ai o le maʻisuka
    • matua
    • mamafa tele mamafa
    • maualuga le toto maualuga
    • ulaula, fualaau faasaina ma ava malosi,
    • le lelei
    • anapogi ma meaai mama,
    • olaga le taua,
    • gasegase tumau o gaʻo, gaʻo susu ma le ate,
    • le faʻaaogaina o vailaʻau faʻamaʻi - faʻamaʻi, ma hormones steroid,
    • tulaga faigata, neurosis ma le faateleina o le gasegase o le tino.

    E tatau ona maitauina o tamaʻitaʻi e itiiti ifo le faʻalavelave i faafitauli tutusa nai lo alii. Ae o tamaitai, o nei faʻamaʻi e aʻafia ai i latou pe a maeʻa le misa.

    Ina ia faʻaitiitia le maualuga o le cholesterol lamatia i totonu o le toto ma aveese mai le tino, o le a e manaʻomia se meaʻai faapitoa. O se auala faapitoa e 'ai e aofia ai le teena o meaʻai nei, e aofia ai:

    • mea falai ma gaʻo
    • fuamoa
    • meaʻai gaʻo
    • meaola manu,
    • susu ma meaʻai susu,
    • margarine.

    E le aofia ai oloa o loʻo i luga mai a oe lava meaai, e tatau ona e tuʻuina atu i ai mea e sili atu ona lelei i oloa nei, mo se faʻataʻitaʻiga:

    • kapisi ma pateta,
    • olive suauu, suauu manogi,
    • fualaau faisua, fualaau mata,
    • greens
    • garlic ma le sipisi,
    • eseese fatu
    • pepa
    • iʻa
    • Lago apu
    • pi ma soya.

    E le gata i lea, ina ia aveesea le mea leaga ma le sili atu i le toto, e fautuaina e le au atamamai le faamamaina o le tino.

    Auala masani o le faamamaina

    Aʻo leʻi toe foʻi i vailaʻau e aʻafia ai le ate o le tagata, e mafai ona e faʻaaoga togafitiga aupito sili ona aoga ma faʻamaonia o togafitiga masani e aʻafia ai le faʻamamaina o toto toto. O mea nei e sili ona lauiloa ma lelei auala e aveesea ai le cholesterol mai le tino:

    Lemon Cleansing

    E tele suʻega e faʻavae i luga o lemoni, mo se faʻataʻitaʻiga:

    • lemoni ma le kalaka
    • lemoni ma le meli - felafolafoaʻi solo i se meaʻai meaʻai, solo i le tasi lita o le vai, faʻamalosi mo aso e tolu, ona ave lea o le tolu mililiteri i le aso ao leʻi oʻo i taumafataga,
    • meaʻai sili - o le sisi, keli, lemoni ma le meli,
    • E mafai foʻi ona e faʻafefiloi ma le faʻamaʻi ma le meli,
    • o le auala pito sili ona manaia o le tuufaatasiga lea o lemoni ma le moli, o le faʻaaogaina lea e maua ai se fiafiaga suamalie.

    Luga o le lipid e maualalo ai meaai

    E taua tele le taumafa i le tau faasaga i le cholesterol, ma o le tele o oloa e mafai ona avea ma se suiga lelei i vailaʻau. Faatasi ai ma le leai o ni meaʻai gaʻo, saisi ma meaai faʻalauiloa, e tatau ona aofia ai meaʻai e maua i le fiber ma isi mea e aveesea ai le "leaga" cholesterol ma faateleina le pasene o le "lelei" i le taumafataga. O oloa uma e aveesea le cholesterol mai le tino e mafai ona vaevaeina i ni vaega, e tusa ai ma le gaioiga gaosi, lea ei ai lona malosi.

    Laʻau fufulu pepa faamama

    E tatau ona kuka se mea teuteu faapitoa, e aofia ai: tolu selau mililiters of water and six grams of leaf bays o le a manaʻomia, faʻafefiloi ma faʻavela mo le tusa ma le tolu minute. A maeʻa lena - auina atu i se vevela mo le sefulu itula. Ona toso lea ma ave mo aso e tolu i ni vaega laiti.

    Ina ia mafai ona faʻamamaina vaʻa tatau, e mafai ona e faʻaaoga togalaau togafitiga, mo se faʻataʻitaʻiga:

    • linden fugalaau
    • laupepa laisene
    • malosi le paʻu aʻa
    • o se togalaau faapitoa e aoina, lea e aofia ai le chamomile, le ola mama ma laʻau o le vine, yarrow ma birch buds.

    Vaʻaia lou soifua maloloina ma puipuia nei faʻamaʻi ina ia alofia ai faʻafitauli faʻalesoifua maloloina!

    Phytosterols

    O nei mea masani e faʻataunuʻu tutusa "tiute" i le tino o le tagata e pei o le cholesterol, ae i le taimi lava e tasi latou te faʻaitiitia le faʻafefe o le lipids i totonu o le manava ma saofagā i le sili atu ona faʻamalosi. E ala i le faʻaofiina o nei mea taumafa i au meaai i aso taʻitasi, e mafai ona e faʻateleina gaʻo leaga ma pulea le fua faatatau i le lumanaʻi. Taliina le fesili: "O a oloa e aveese ai le cholesterol", e tatau ona e lisiina:

    • almond nut
    • Fugalaau matala ma fua
    • pi
    • le tele o vine, rimoni,
    • seleli
    • fatu mago, fatulaisa araisa.

    Polyphenols

    O nei mea e faʻavaveina ai le fausia o HDL lipoproteins i le tino o le tagata, lea e otometi ona aveesea ai le cholesterol leaga.

    E le gata i lea, o nei mea e faʻaleagaina ai faʻaleagaga:

    • lanu mumu lanu
    • fua ma fua
    • mūmū mūmū
    • pi
    • koko.

    Resveratrol

    O lenei vailaau e le afaina ai le maualuga o lipids i totonu o le toto, ae e faʻaitiitia tele ai le faʻavaeina o atherosclerotic plate. O nisi o oloa autu e aofia ai resveratrol e tatau ona matauina:

    • mūmū mūmū ma vine mumu moni,
    • koko
    • almonds ma peanesi,
    • togi
    • lanu.

    Oona gaʻo faʻamalolo

    O vaega nei e sili ona taua e aveesea ai le lipoproteins maualalo maualalo (LDL), faʻamalosia le puipui lapisi, puipuia le thrombosis malosi, ma faʻavasegaina le gasegase lipid metabolism. Faatasi ai ma la latou fesoasoani, e le gata ina mafai ona e aveesea le cholesterol tele, ae ia faaleleia foi le gaioiga o totoga i totonu.Talu ai ona e le o faʻamatalaina i latou lava, e mafai ona faʻamalosia lau lava taumafa i oloa e pei o le:

    • togafiti, fugalaau, kapeta,
    • pikiapu fatu
    • fuālaʻu
    • alimoni
    • vine vine
    • lanu mumu pe a uma le faʻamalosi,
    • Kombucha

    I le faaopoopo atu i nei oloa, e mafai, ae o tagata ei ai le hypercholestemia e tatau ona faʻatamaoaigaina le taumafa i fualaau aina fou ma fualaʻau - o se puna o fiber. Afai o le maualuga o le lipids e fai si laʻititi, e le manaʻomia le faʻaaogaina o pepa, ua lava lea e paleni ai a oe lava meaʻai. O le mea moni, ae e te leʻi aveesea le "tele" o le cholesterol, e tatau ona e suʻesuʻeina le aoga moni.

    O oloa e aveesea le cholesterol mai le tino e tatau ona i ai i luga o le laulau a tagata uma, ma tagata o loʻo mafatia i faʻamaʻi pipisi cardiovascular e mafai ona pipii i mea faʻapitoa e faʻatatau i luga. E tatau ona malamalama o le aveesea o le cholesterol mai le tino e aunoa ma le fesoasoani o fualaau oona o se faagasologa uumi, ma e le mafai i taimi uma ona faia naʻo meaʻai.

    E ese le Cholesterol mo le cholesterol, o le mea lea e le tatau ona e tuuaiina lenei mea, ma manatu o le mafuaʻaga o le tele o faʻafitauli vascular. Ae o pito uma lava na teuina i luga o le puipui o totonu o vaa na mafua mai ona o le cholesterol? Tuu uma togitogi i luga o le "i" i lenei mataupu!
    Lelei ma le leaga cholesterol


    O le Cholesterol o le maualalo ma le maualalo o le mamafa e taua o le "leaga"; o ia na te nafa ma le fausiaina o le atherosclerotic plate i luga o puipui o toto toto. E faapefea ona tupu lenei mea? O le "leaga" cholesterol e faʻapipiʻi ma apoproteins e faʻaputu ai popo-gaʻo gaʻo o le maualalo ma maualalo tele. I le faapuupuuina o foliga, ua taua ai o cholesterol-cholesterol ma cholesterol-cholesterol O le mea e sili ona malosi mai se manatu le lelei o le vaʻaia o faʻalavelave maualalo.
    Ae ui i lea, o loʻo i ai le "lelei" cholesterol. A leai, e taʻua o le maualuga lipoprotein cholesterol, poo le HDL cholesterol. O lana galuega mamalu o le puipuia lea o le faʻapipiʻi o le cholesterol leaga i totonu o puipui o toto, aveese mai le moega lapisi ma taʻitaʻia mo le faʻaaoga mo se taimi umi. E fetaui lelei le manatu o le leai o HDL cholesterol i le tino o se vaega faʻavae mo le atiaʻe o le atherosclerosis.
    Tulaga masani o le cholesterol i le tino


    Tatou amata i le "lelei" cholesterol: o le mea e le pei o le "leaga" cholesterol, e le sau mai meaʻai, ae e maua faʻapitoa e le tino. O le a se sao i lenei mea?

    O se mea e ese ai le faʻaaogaina o le uaina masani i le faʻaaogaina (leai se sili atu i le tasi le ipu) poʻo le O le 60-70 g o meainu malolosi e sili ona lelei e fesoasoani foi i le gaosiga o le "lelei" cholesterol. Ae, e pei ona i ai i le mataupu muamua, o le tele o le ava o le a taitai atu ai i le faafeagai atoatoa o le taunuuga.
    HDL cholesterol ma le VLDL cholesterol e maua i meaʻai e pei o le fuamoa moa, mayonnaise, pata, gaʻo susu gaʻo, sisi malolo, puaa, ate, fatugaʻo, sisiʻo gaʻo, iʻa. E le tatau ona faʻamatalaina faapea faatasi ai ma le maualuga o le cholesterol maualuga, o le faʻaogaina o nei oloa o le a matua faʻaitiitia, ma i nisi o tulaga ua faʻaaogaina atoa.
    Ae peitai, o lenei "meaʻai" mai le "leaga" cholesterol e le sili atu ma le 20%, ae o le vaega autu e gaosia e le ate.
    O le a le cholesterol mo?


    E pei ona tusia muamua, o le tele o le cholesterol e maua mai i le ate. Ma o lona uiga, mo nisi mafuaaga e manaʻomia ai e le tino. O a la latou galuega?
    Auai i le faia o hormones o feusuaiga,
    Auai i le faagasologa o le gaosiga o le gaʻo e ala i le gaosia o le pulu bale,
    O le tuʻuina atu o antioxidants i le tino, o le tuʻuina atu o toxins ma le tausiga o le tino puipuia,
    Tuuina atu o le metabolism ma le saunia o mea mo fale mo sela.
    E faʻafefea ona aveese le "leaga" cholesterol mai le tino


    E mafai ona e faʻaitiitia le maualuga o le "leaga" cholesterol ma le fesoasoani o le tele o vailaʻau, lea e mafai ona faʻamatalaina e se cardiologist pe a uma se suʻega atoa o le maʻi. I le faʻaaogaina o vailaʻau faʻaonapo nei o vailaʻau e pei o statins, fibroic ma folic acidids, omega-3 acidic polyunsaturated acids, vitamini B, E ma le tele o isi.
    O se soifua maloloina lelei e taua tele: faʻamalositino masani, meaʻai talafeagai, faʻamaualuga o le mamafa, faʻaaogaina o ulaula.
    E faʻafefea ona 'ai ma le maualuga o le cholesterol


    O se meafaigaluega taua i le tau faasaga i le hypercholesterolemia e mafai ona avea ma meaai filifilia lelei lea e mafai ona maualalo ai le cholesterol e 15%.
    O nisi nei o mataupu faavae o se meaai lelei:
    E tatau ona faʻaitiitia le aofaʻi o gaʻo lilo e 30%,
    E fautuaina le faʻaaogaina o moa e maualalo le gaʻo ma iʻa mo meaai, muamua aveese le paʻu mai ia i latou, faʻapea foi le gaʻo o le aano o manufasi: povi, tamai mamoe ma vela,
    Faʻesea meaʻai gaosia i le aano o manu fasi: sola, bacon, salami,
    Sui le gaʻo manu (palu, pata) ma fuālaʻau fuālaʻau (olive, sunflower, soya), sei vagana ai le pama pama,
    Yolks e matautia i fuamoa, o lea e tatau ai ona e tuʻuina atu se mea e sili ona lelei ile proteins,
    Faʻaititia le aofaʻi o meaʻai gaʻo, aemaise lava keke, falaoa, aisa kulimi ma vailaʻau suamalie eseese,
    I totonu o meaʻai susu, e tatau ona tuʻuina atu i le gaʻo maualalo, ma o le gaʻo o le susu e le tatau ona sili atu i le 1.5%,
    Taumamafa i le tele o fuālaʻau ma fualaau aina e mafai ai, aemaise lava, avocados, spinach, nuts (sei vagana ai walnuts), pi ma le garlic e fesoasoani i le aveesea o le "leaga" cholesterol mai le tino,
    Tea ma sukalati e aoga tele, ae o le aofaiga o le natura, e le o vave, kofe e tatau ona faaitiitia. O le mea moni e faapea, pe a oʻo i le kuka, o le gaʻo e maua mai le eleele kofe kope, ma e le aoga lenei mea.
    Ae o le mea e sili ona taua - e le mafai ona e faʻavalevalea ma faʻagalo le manaoga e siakiina e le aunoa le maualuga o le cholesterol i lou tino. Muamua - o lona uiga o le faaauupegaina, ma o le vave ona tatou iloa e uiga i le lamatiaga o le atiaʻe o le hypercholesterolemia, o le faigofie ma vave o le a mafai ona aveesea.

    Ina ia faʻaitiitia le toto cholesterol toto e aunoa ma fualaau, e aoga tele le faʻamaoaigaina o lau mea taumafa i meaʻai e pei o fualaau faisua, fualaau, vine, nati, otaota, ma cereals.

    Mo le taumafataga o le afiafi, sapalai saladi, fualaʻau gaʻo susu, lanu lanumeamata ma se sipuni o le meli. A o lei alu i le moega, e tatau ona mama meaʻai. O le masani i aso uma o fala falala e 60 g, e le mafai ona e 'aina le silia ma le 30 g suka i le aso.

    O meaai i aso taitasi e tatau ona mamanuina i se auala e faamalieina ai le manaoga o le tino mo vitamini ma minerale. O le mea lea, e tatau ona eseese meaʻai, e tatau ona e fafaga 5 taimi i le aso i ni vaega laiti.

    Musika mo le Cholesterol Maualuga

    O le tuufaatasiga o musika o loʻo aofia ai vaega taua e iai le antioxidant, anti-inflammatory, ma le anti-cancer. E le gata i lea, o fualaau e faʻamaopoopoina le lipid metabolism i le tino. O se vailaau faapitoa, o le televastatin, lea e aofia ai musika, faʻagesegeseina le fatuga o le cholesterol i le ate, faʻateleina le maualuga o le HDL i le toto, ma faia le excretion o LDL e le inumaga.

    O le mea e sili ona aoga o namisi anufe ma musika. O lo latou taumafa masani ma le maualuga o le cholesterol ma le atherosclerosis e faʻaitiitia ai le LDL e le 10%, e fesoasoani e faʻamalo faʻamaʻi lipid i totonu o vaʻa toto, ma taofia ai le fausiaina o fusi toto. O musika o mea faʻaleagaga masani ia e aveesea ai toxins leaga ma toxins mai le tino. I nei uiga lelei, o le mushroom e sili atu nai lo le seleseleina o saito, ata pepa ma le uka.

    O musika e aofia ai le tele o vailaʻau taua, minerale ma le fualaʻau fualaau, lea e mafai ona suia ai aano o manufasi ma mea e gaosia ai susu, e faigofie ona faʻafefiloi i le tino ma vave faamalieina ai le fiaai.

    I le maualuga o le cholesterol, e tatau ona fufulu pe faʻafefete anufe ma fualaʻau, kuka, mago. O le mushroom ei ai mea sili ona aoga i le pulou. Laʻau eletise maualalo e faʻatagaina oe e 'ai siamupini i taimi o taumafa eseese.

    E faʻasaina le 'ai i ni meaʻai falai pe faʻafela. I le 'ai o musika, e mafai ona faʻaitiitia le lamatiaga o le atherosclerosis, fatuga o le fatu, stroke, ma le kanesa.

    Ginger root

    O mea aoga o lenei mea manogi e masani ona faʻaaogaina i fualaau faʻasoifua masani. E faʻaaogaina aʻa e faʻamalosi e togafitia ai le atherosclerosis, faʻatasi faʻamaʻi, ma faʻaitiitia le cholesterol maualuga.

    O le ginger e fesoasoani e vevela le toto, lea e taofia ai le faia o pupuni toto i totonu o vaa. Laʻau aʻago e faʻamaopoopoina le lipid metabolism, faʻamamaina puipui o paʻu o le cholesterol. O le ginger o loʻo i ai se mea faapitoa gingerol, lea e fesoasoani i le faʻavaveina o le susunuina o gaʻo i totonu o le tino, e pulea le maualuga o lipoprotein aoga.

    O lenei elemene aoga e faʻateleina le saturation, o le mea lea e faʻaaoga lelei i taimi o taumafa maualalo-calori.

    I le maualuga o le cholesterol, e aoga tele le inu o le la, lea e faaopoopo ai se aʻa. Mo le sauniuni, o le mea e faʻapipiʻiina ai e faʻapipiʻiina i luga o se falaoa lelei ma sasaa i vai inu, o le sipuniti o le meli ma nai nai mataua o le sua o le tipolo ua faaopoopo i le ipu. E tatau ona faʻafeinu le vai mo le 60 minute, ona mafai lea ona inu pei o le lauti masani.

    O se isi fua mo le lauti: tui i le fasi laau i ni fasi fasi falaoamata, sasaa suavai ma faʻapipiʻi mo le 10 minute. Ona faaopoopo ai lea o le suamalie ma le sua o le tipolo. Inu le vai e tatau ona fufulu.

    E faʻapipiʻi le ginger i salalaʻau fua ma isi ipu e pei o se mea manogi manogi. E tatau ona faʻaaogaina e faʻaitiitia ai le mamafa, faʻavasegaina lipid processes, faʻaititia le toto maualuga. O le togafiti o loʻo faʻasalaina i tagata o loʻo mafatia mai faʻamaʻi o le masini cardiovascular. E le mafai ona e faʻaopoopo pe faʻasusu mea manogi ao lei moe, ina ia le faʻalavelave ai le le mautonu.

    Milk Terra

    O le vaovao vao o loʻo i ai mea faʻapitoa, e fesoasoani e aveesea le cholesterol tele. O le gaʻo faʻamamaina o gaʻo i lona tuufaatasiga e saofagā i le faateleina o le maualuga o le HDL, o gaioioiga e fesoasoani e faamama le tino o toxins ma toxins. O le vaomago e vave faʻavaveina faiga faʻavae, e faʻamaonia le microflora intestinal. Faaaoga le laau i foliga fou, mago ma pei o se paʻu.

    O le susu o le vaovao ua vaevaeina i le auala lenei: 1 teaspoon o le mutia ua sasaa mai i le 250 ml o vai kuka ma tuu mo le 15 minute. E tatau ona e inuina se lauti i totonu o le taeao ma i le afiafi afa afa itula ao le i taumafa.

    Togafitiga o le maualuga o le cholesterol e faia i sua mai se laau fou. Faʻasalaina mai lau lau. Ina ia faateleina le ola ola, faaopoopo vodka i le vai ua saunia (4: 1). E tatau ona e inuina se fua o le 1 sipuni ao leʻi 'ai i le taeao.

    O le laʻau manogi e faʻaaogaina foi i le kuka, e mafai ona faaopoopo lau lau lanumeamata i salati. Fugalaau ma aʻa e faʻaaogaina e pei o le faʻavasega. I falemaʻi, e mafai ona faʻatau sau vao i taga lauti. O le laʻau manogi i le paʻu foliga e faaopoopo i soʻo se ipu.

    O le vaomago e mafai ona mafua ai aʻafiaga. Ina ia aloese mai lenei, talanoa i lau fomaʻi aʻo leʻi amataina togafitiga.

    Kombucha

    Faailoaina mo ona aoga aoga ma le maualuga o le cholesterol ma le Kombucha. E faʻavasegaina ai le lipid metabolism, faʻasaʻoina ai le faʻaogaina o le inflammatory, e puipuia ai le atiaʻe o le atherosclerosis, aveese le toxins mai le tino.

    O le maualuga o le cholesterol i totonu o le toto e ono mafua ai faafitauli i le loto ma toto toto, ae e le o se mea e tatau ai ona inu vailaʻau e faʻamaonia ai. O togafitiga faʻapitoa mo le maualuga o le cholesterol e le sili atu le leaga nai lo togafitiga, ma e tele naua aʻafiaga i latou.

    Tulaga masani o le cholesterol i le toto

    E tusa ai ma fautuaga aloaia a le Sosaiete a Europa o Atherosclerosis (i Sisifo o se faalapotopotoga e faʻaaloalogia), o le "masani" o vaega o gaʻo i le toto e tatau ona faapenei:
    1. Aofaʻi o le cholesterol - itiiti ifo i le 5.2 mmol / L.
    2.Laititi le lipoprotein cholesterol e itiiti ifo i le 3-3.5 mmol / L.
    3. Cholesterol o lipoproteins maualuga - sili atu i le 1.0 mmol / L.
    4. Faʻailoga faʻamaʻi - itiiti ifo i le 2.0 mmol / L.

    E faʻafefea ona 'ai i lalo o le cholesterol

    E le lava le naʻo le tuʻuina atu o meaai e maua ai le "leaga" cholesterol. E taua le faʻaauau ona 'ai i meaʻai e maua ai gaʻo mama, gaʻo omega-Polyunsaturated acids, fiber, ma pectin e faʻamautinoa ai tulaga masani o le "lelei" cholesterol ma fesoasoani e aveesea le cholesterol sili atu "leaga".

    O le cholesterol aoga e maua i iʻa gaʻo, e pei o le tuna poo le teu.
    O le mea lea, 'ai le 100 g o le gataifale i le 2 taimi i le vaiaso. O lenei mea o le a fesoasoani e faatumauina ai le toto i se tulaga faʻamamaina ma puipuia ai mailei toto mai le faia, o le aʻafiaga e matua maualuga lava i le maualuga o le cholesterol toto.

    O fualaau aina o meaʻai gaʻo, ae o gaʻo, o loʻo aofia ai i ni fatu eseese, e mo le tele o vaega, e sili ona aoga mo le tino. E fautuaina e 'ai le 30 g nati 5 taimi i le vaiaso, ma mo togafitiga faafomaʻi e mafai ona e faʻaaogaina e le gata o laʻau ma walnuts, ae faʻapea foi almonds, pine pine, Pasila pulu, nutshew nuts, pistachios. Lelei maualuga le faʻaleleia o le maualuga o fatu o le sunflower cholesterol, fatu sesame ma le muka. E te 'ai le 30 kalama o fatu, faʻaaoga, mo se faʻataʻitaʻiga, 7 walnuts poʻo 22 almonds, 18 fasi cashews pe 47 pistachios, 8 Pasila nati.

    O fuālaʻau fuālaʻau, tuʻuina atu le fiafia i le olive, soya, faʻafefiloi o le suauu, faʻapea foʻi ma le suauu sima. Ae leai se mea e le faʻasalaina i suauʻu, ae faʻaopopo i meaʻai ua saunia. E aoga foi le 'ai na o le olive ma soʻo se mea memei (ae ia mautinoa o loʻo fai mai le afifi o le oloa e le o aofia ai ni vaega faʻapitoa).

    Ina ia aveese le "leaga" cholesterol, ia mautinoa ia 'ai le 25-35 g o le fiber i le aso.
    O le fiber e maua i le lala, fatuga atoa, fatu, leki, fualaau faisua, fualaau, ma laau afu. Inu i luga o se manava gaogao mo le 2-3 teaspoons, ia mautinoa e fufuluina i lalo i se ipu vai.

    Aua nei galo e uiga i apu ma isi fualaau o loo aofia ai le pectin, lea e fesoasoani e aveesea ai cholesterol sili atu mai toto toto. E tele pectini i fualaau suamalie, sunflowers, beets, ma le pelo. O lenei mea taua e faʻaleleia ai le metabolism, aveesea ai toxins ma salts o metale mamafa, lea e sili ona taua i tulaga leaga o le siosiomaga.

    Ina ia aveesea le tele o le cholesterol mai le tino, e taua le togafitiga o le suavai. O fualaau suamalie, moli, pineapple ma vine (aemaise lava le faaopoopoina o le sua o le tipolo), faapea foi le apu, e sili ona aoga. Soʻo se mea e faʻamalie ai sua e lelei tele. I fualaau o fualaau aina, o vailaau masani e fautuaina ai le manaia o fualaau aina ma fualaau, ae afai
    lou ate e le o galue lelei, amata ile teaspoon o le sua.

    Green tea, lea e fasiotia ai manulele e lua ma le maa e tasi, e aoga tele mo le maualuga o le cholesterol - e fesoasoani e faateleina ai le maualuga o le "cholesterol ma le toto" ma faaitiitia ai le "leaga" faailoga.
    E le gata i lea, i le maliega ma le fomaʻi, e lelei le faʻaaogaina o le suavai i le togafitiga.

    O se sailiga manaia na faia e saienitisi Peretania: 30% o tagata ei ai se gene e faateleina ai le tele o le "lelei" cholesterol. Ina ia fafagu lenei gaʻo, e tatau lava ona e 'ai i le 4-5 itula i le taimi e tasi.

    E talitonuina o le faʻaaogaina o le pata, fuamoa, paluga e faʻapupulaina ai le maualuga o le cholesterol i totonu o le toto, ma sili ai le lafoaia o le latou faʻaaogaina atoa. Ae o suʻesuʻega talu ai nei e faʻamaonia ai le fesoʻotaʻiga o le cholesterol i le ate e fesoʻotaʻi tele ma lona aofaiga e sau mai meaai. O lona uiga, o le faʻalautelega e faʻalautele pe a itiiti le cholesterol i meaʻai, ma faʻaititia pe a tele naua. O le mea lea, afai e te le toe 'ai i mea taumafa o loʻo i ai le cholesterol, o le a amata amata ona fausia i ni aofaiga tetele i le tino.

    Ina ia faatumauina tulaga masani o le cholesterol, muamua lava, lafoai le gaʻo tumu ma aemaise lava gaʻo toe maua mai i le pipi ma le mamoe, ma faatapulaa lou faʻaaogaina o le pata, sisi, kulimi, kirimi oona, ma le susu atoa. Manatua o le cholesterol "leaga" e maua i na o meaola manu, o lea afai o lau sini o le faʻaitiitia o le cholesterol o le toto, ona faʻaititia le faʻaaogaina o meaai a manu. Avea pea le paʻu o le paʻu mai le moa ma le isi manulele, lea e aofia ai le tele o cholesterol.

    A e kukaina aano o manufasi poʻo moa moa, pe a uma ona kuka, faʻaleleia ma aveese le gaʻo susu, talu ai o le ituaiga o gaʻo lea e mafua ai le afaina tele i vaʻa toto ma faʻalautele le maualuga o le "leaga" cholesterol.

    O le avanoa o le mauaina o le atherosclerosis e itiiti pe afai ete:
    fiafia, ia ogatusa ma oe lava ma tagata o loo siomia oe,
    aua le ulaula
    e le o le tagofia o le ava
    alofa fiafia i le ea fou
    e te le mamafa, e te maua le toto maualuga,
    Aua nei i ai ni mea sese i le tulaga o le hormonal.

    Linden e faaitiitia le cholesterol

    O se fua lelei mo le maualuga o le cholesterol: ave se paʻu o fugalaau linden mago. Tipi linden fugalaau i le falaoamata i se mea e teu ai le kofe. 3 taimi i le aso, ave 1 lepp. ituaiga falaoamata lanu. Inu i le masina, sosoo ai ma se malologa o le 2 vaiaso ma le isi masina e ave ai le linden, fufulu ile vai manino.
    I lenei tulaga, mulimuli i se meaai. O aso uma o loʻo i ai ni pi ma apu, aua o le lapisi e tele le vaitamini C, ma o apples have pectins. O nei mea uma e lelei mo toto toto. Ma e taua tele mo le faʻamautuina o le cholesterol e faʻavaeina ai le galuega o le ate ma le gall vladder. Ina ia faia lenei mea, ave vaiaso e lua, faia se malologa mo le vaiaso, faʻaogaina o laau afu. O fualaʻau o le sana, tino ola, tansy, laʻau vaovao. Soʻo se 2 vaiaso, suia le mea o loʻo i ai. A maeʻa le 2-3 masina o le faʻaaogaina o nei fofo, o le cholesterol e toe foʻi i le masani, o loʻo i ai se faʻalautelega lautele o le soifua manuia.

    O fatu o le a faaitiitia le cholesterol.

    Cholesterol e mafai ona faaitiitia e aunoa ma ni faafitauli!
    I le afiafi, sasaa le afa afa o pi poo pi i le vai ma alu i le po. I le taeao, faʻafefe le vai, sui i le vai fou, faʻaopopo i luga o le pito i luga o le sipuniti o le inu oona (ina ia leai se kesi i totonu o le inumaga), kuka seia aʻai ma 'ai lenei aofaiga i ni vaeluaga lua. O le faʻaitiitia o le cholesterol e tatau ona toe tolu vaiaso. Afai e te taumafaina le 100 g o pi i le aso, ona faʻaititia lea o le cholesterol content e 10% i le taimi lenei.

    O le totoina o le alfalfa o le a aveesea ai le "leaga" cholesterol.

    E tasi le selau pasene vaifofo mo le maualuga o le cholesterol o lau alfalfa. E tatau ona togafitia i se mutia fou. Tuputupu ae i le fale ma o le taimi lava e aliaʻe ai pupu, tipi ma 'ai. E mafai ona e togi le vai ma inu 2 tbsp. 3 taimi i le aso. O le togafitiga o se masina. Alfalfa e matua mauoa i minerale ma vitamini. E mafai foi ona fesoasoani i faʻamaʻi e pei o le gasegase, fao fao ma lauulu, osteoporosis. A oʻo i tulaga o le cholesterol e masani ai i itu uma, mulimuli i se meaʻai ma 'ai naʻo meaai lelei.

    Faʻafeiloaʻi i lalo ifo o le cholesterol.

    E mafai ona e faʻaititia lau cholesterol leaga i le palasi, lea e faʻatau i falemaʻi. Faʻaauau ona faaopoopo i meaʻai e te 'ai. I le taimi muamua, e mafai ona e tipi i luga o se faila kofe. O le a le oso le malosi, o le a toʻafilemu le fatu, ma i le taimi e tasi, o le galuega o le gastrointestinal tract o le a faaleleia. O nei mea uma o le a tupu malie. O le mea moni, o meaʻai e tatau ona maloloina.

    Eggplant, suavai ma mauga o le mauga o le a faʻaitiitia ai le cholesterol.

    E i ai ni uluniʻelu i le tele e mafai ai, faʻapipiʻi i salati i foliga masani, pe a uma ona tuʻu i totonu o le masima vai e alu ese ai le oona.
    I le taeao, inu pati ma kararo (suamalie).
    Taumafa 5 fualaau suamalie o le lafu mumu 3-4 taimi i le aso. O le vasega e 4 aso, o le malologa e 10 aso, ona toe fai lea o le vasega 2 isi taimi. E sili atu le lelei o le faʻatinoina o lenei faiga i le amataga o le taumalulu, pe a uma ona "taia" e le pulu ia vine.
    O aʻa o le cyanosis blue o le a faʻaitiitia ai le cholesterol.
    1 tbspaʻa o le cyanosis blue bleu 300 ml o le vai, aumai i se vevela ma kuka i lalo o le tapuni i luga o le vevela vevela mo le afa itula, malulu, vevela. Inu 1 tbsp. 3-4 taimi i le aso, lua itula pe a maeʻa se taumafataga, ma toe foi i luma ao leʻi momoe. O le vasega e 3 vaiaso. O lenei gaʻo e malosi le faʻafilemuina, aʻafia ai le faʻamalosi, faʻaitiitia le toto toto, faʻaitiitia le cholesterol, faʻamaonia le moe ma faʻamafanafana ai foi le tale vaivai.

    Seleti o le a faʻaitiitia le cholesterol ma faʻamamaina toto.

    Otioti seleni i soo se aofaiga ma togi i totonu o le vai inu mo ni nai minute. Ona ave lea i fafo, faʻasusu i fatu sesame, masima māmā ma sina sipisi faʻasusu i le suka, faaopoopo i le tofo o le sogi po o le suāuʻu olive. E fesuisuiaʻi se ipu e sili ona lelei ma faamalieina, matua malamalama. E mafai ona latou 'aina le' aiga o le afiafi, o le taeao ma e 'ai lava i soo se taimi. E tasi le tulaga e masani ona mafai. Ae peitaʻi, afai e maualalo lou mamafa, ona faʻailogaina ai lea o seleni.

    Tincture mai fua o le Iapani Sophora ma le lanu paʻepaʻe papaʻe e matua lelei lava le faamamaina o toto toto mai cholesterol.

    Tasi 100 g o fualaau aina o Sophora ma vao vao, sasaa le 1 lita o vodka, faʻasolosolo i se mea pogisa mo vaiaso e tolu, vevela. Inu 1 tsp. faatolu i le aso afa afa itula ao le i faia taumafataga, seia maeʻa le taotoga. E faʻaleleia le faʻamaʻi o le cerebral, togafitia le maualuga o le toto ma isi maʻi fatu cardiovascular, e faʻaitiitia ai le palasi o capillaries (aemaise lava vaʻaia), ma fufulu vaʻa toto. Tincture o le lanu paʻepaʻe ma le sophora Iapani e faʻamamaina ma le faaeteete ia vaa, puipuia ai lo latou faʻaogaina. Mistletoe aveese faʻamaloga le faʻaaoga (salts of metals mamafa, slag, radionuclides), Sophora - organic (cholesterol).

    O le musele auro (manogi o le telefoni) o le a faʻaititia ai le cholesterol.

    Ina ia saunia se fulufulu o se mumu auro, o le laʻau 20 cm le umi ua tipi, 1 le lita o le vai tafe ua sasaa, ma afifi, ua tauanau mo le 24 itula. O le fusi e teu i le vevela i se nofoaga pogisa. Ave se fua o 1 tbsp. l ao lei faia ni taumafataga 3 taimi i le aso mo le tolu masina. Ona siaki lea o lou toto. Cholesterol e oo lava mai i le maualuga o numera o le a pa'ū ifo i mea masani. O lenei faʻasolosolo e faʻaitiitia ai foi le suka o le toto, faʻamautu ai fatugaʻo i fatugaʻo, ma faʻataʻitaʻiina ai suʻesuʻega o le ate.

    Kwass mai jaundice e aveese le "leaga" cholesterol.

    Kvass recipes (tusitala o Bolotov). Tuu le 50 g o le mutia mago o le jaundice i totonu o se ato gau, faapipii sina mea mamafa ma liligi le 3 lita o vai ua kuka. Faaopopo 1 tbsp. sugar granulated ma 1 lep. kulimi mumu. Tuu i se nofoaga mafanafana, faʻaosooso i aso uma. Lua vaiaso mulimuli ane, ua saunia kvass. Inu se vailaau vailaau o le 0.5 tbsp. tolu taimi i le aso mo le 30 minute ao lei faia le taumafataga. I taimi taʻitasi, faʻaopopo le vai o loʻo misi le vai i le 1pp i le vaa ma le kvass. suka. A maeʻa le masina o togafitiga, e mafai ona e suʻeina ma ia mautinoa o le "leaga" cholesterol ua faʻaitiitia. Faʻaleleia le mafaufau, faʻavauvau ma le faʻamalosi e alu ese, pisapisao i luga o le ulu ua mou ese atu, o le mamafa e malolo malie. O le mea moni, i taimi o togafitiga e manaʻomia le faʻaitiitia o le taumafa o meaola manu. E tuʻuina atu i ai fualaʻau mata, fualaau aina, fatu, nati, cereals, fuālaʻau fuālaʻau.

    Ma o lau cholesterol e masani lava masani, e tatau ona e inuina se togafitiga ma se ituaiga o paluga o le cholesterol i le tausaga:

    o le suamalie fou o le 1 kilokalama o leona ua fefiloi ma le 200 g o kelaliki, ma tumau i se nofoaga malulu mo aso e 3 ma inu 1 sipuni tele i aso uma, ma faʻafefe i le vai. Mo le vasega, inu mea uma e kuka. Talitonu mai ia te au, o le a leai ni faafitauli i le cholesterol!

    Ua faamaonia le faasaienisi o le vitamini C o lo oi totonu o lemoni ma galala oloa gaogao lelei le tuuesea o le cholesterol ma le aveesea mai le tino.

    Cholesterol Prevention

    Ina ia puipuia le teuina o le cholesterol i puipui o toto toto, e tatau ona e fetuunai au meaai. O le tele o le cholesterol i le moa mumu ma le pata, e pei foi o le moa, lobster ma isi atigi fausaga. Leai le cholesterol i iʻa ma iʻa. O i latou, i se faʻaopoopoga, aofia ai vailaʻau e fesoasoani i le aveesea o le cholesterol mai siama, e aofia ai sela o totoga i totonu.O le tele o iʻa ma fualaau faisua e maualalo ai le toto cholesterol ma o le puipuiga o le gaʻo ma le maʻi cardiovascular - o le mafuaaga autu o le oti i le faitau aofaʻi.

    Ina ia mafai ona pulea le cholesterol, e tatau ona e faia se suʻega toto faʻapitoa i le ono masina. O le tulaga masani o le "leaga" cholesterol e mai le 4-5.2 mmol / L. Afai e maualuga le maualuga, ona e manaʻomia lea ona e vaʻai i se fomaʻi.

    Tuua Lau Faamatalaga