Meat dishes mo le maʻisuka: recipes for type 2 diabetes

Meat mo le maʻisuka o se punavai o amino amino talafeagai, vitamini, ma minerale e tatau ai mo le fausiaina o sima ma totoga o okeni. E mafua ai se lagona o le maofa, lea e sili atu le umi nai lo le faʻaaogaina o meaʻai o le suka, e le o matua maualuga ai le maualuga o le suka o le toto. O le faʻaaogaina o aano o manu mo le maʻisuka e mafai ai ona fetuunai le tele o meaʻai, lea e taua mo le soifua maloloina o meaʻai o lenei maʻi.

Le mea e filifili

O le maʻisuka meaai e le tatau ona avea ma meaʻai. O le a tatou iloiloina le ituaiga o aano o aano o manufasi, o le a le tele o taimi e 'ai ai, e mafai ona' aina le sose mo soʻo se ituaiga o maʻisuka. E finau mai le 'aufailaʻau taumafa e faapea o aano o manu i le maʻisuka ituaiga 1 ma le 2 e tatau ona i ai uiga nei:

  • E le tatau ona manaia.
  • Manaomia tele le kuka lelei o le oloa.

O le mea e sili ona filifilia mo le filifilia o ituaiga aano o manu e tuʻuina atu i manu faʻanoanoa "mama" faigofie faigofie (moa, tolotolo), lapiti, latou te totoina le toto toto itiiti. O nei ituaiga e faigofie i le sauniuniga o soʻo se ipu (soup, meaʻai, salati). E tatau ona tatou manatuaina uiga taua o le lanu mumu ma le paʻepaʻe o aano o aano o manufasi, o ituaiga eseese e mafai ona maua i totonu o se tasi manu (mo se faʻataʻitaʻiga, o le susu o le susu o loʻo i ai se ituaiga paʻepaʻe o aano o manu ma ona vae e mumu). White meaʻai e eseese:

  1. Low cholesterol maualalo.
  2. Le leai o ni meaʻai gaʻo.
  3. Laititi le gaʻo.
  4. Lower calorie content.

O aano mumu e sili atu ona manaia, maualuga i gaʻo, sodium, cholesterol, iron, protein. E lauiloa ona o le avanoa e sauniuni ai ni ipu siliva vevela ma se tofo lelei tele ma toetoe lava a leai ni mea manogi. Soifua maloloina tagata soifua maloloina e fautuaina le faaaogaina o aano o manu, lea e le afaina ai le ola. O aʻafiaga le lelei o le aano mumu i luga o le atinaʻeina o le tele o faʻamaʻi o tagata (atherosclerosis, stroke, maʻi fatu faʻamaʻi, meaʻai, mea e le o gaioiolosi e faʻapuupuu ai le ola, faateleina ai le lamatiaga o le oti faʻafuaseʻi). O le maʻisuka ituaiga 2 e sili atu le mamafa (masani ai le meaʻai), e fautuaina e 'ai le tele o moa, iʻa (sami, vaitafe).

E faʻafefea ona kuka

E mafai ona 'aina isi ituaiga o aano o manufasi i lenei tulaga? O aano o manu, lea e fautuaina mo le maʻisuka, e mafai ona iai, afai e saʻo le kuka, o loʻo i ai le aofaʻi saʻo. O le gaosiga o le gaosiga o aano o manufasi, lea e faatagaina e ai i soo se ituaiga o maʻisuka, ei ai vaega nei:

  • Faʻaesea mai le faʻaaogaina o gaʻo e ala i le aveeseina o le paʻu o le manulele, le gaʻoina o gaʻo, lea e faʻalautele ai le kalori o meaʻai.
  • Fufuluina o aano o manufasi.
  • O le faʻaaogaina o meaʻai o aano o manufasi i le tulaga o se vasega lona lua.

A lelei le kuka, e mafai e le maʻisuka ona 'aina uma ituaiga o aano o manufasi

I lalo o le paʻu o manulele o le maualuga lea o le gaʻo i le maualuga o kalori. Aveesea o le paʻu e faʻaitiitia ai le "leaga" o le oloa i le toeitiiti afa. Totoina o gaʻo o loʻo mulimuli mai. O le fusi e tuʻuina i le vai malulu, faʻapipiʻi i le maʻi, a maeʻa le 5-10 minute, faʻafefe le vai, faʻaopoopoina se vaega fou o le vai malulu, tunu seia mama, pe a mafai ona 'aina le fusi. O le suamalie e mafua ai le suamalie e aunoa ma le faʻaaogaina e avea o se meaʻai (ona o mea oona, e maua mai ai le kalori, maualuga toto o le cholesterol).

Latou te faʻaaogā aano o manufasi, e mafai ona faʻaaoga e saunia ai fualaʻau eseese. O ia taga e fautuaina e tagata tausi meaʻai pe afai e te manaʻo e kuka meaʻai ma manu solofanua pe e te faʻaaogaina le moa, tamaʻi mamoe, puaa, lea e mafai ona totoina ai le toto suka.

O le Tamai Mamoe e ese le umi e kuka, ae o le tofo o lenei oloa e maualuga atu nai lo isi meaʻai (o le mamoe o le "siamupini" i le mataupu o le cholesterol, gaʻo vailaau, e maualuga le maualuga o le toto). O le povi mulimuli ane o le mamoe i nei faailoilo o le "leaga," atonu e itiiti ifo le maua i manu laiti (vela, manu solofanua, latou te totoina le suka itiiti).

O le laʻau povi poʻo le tamaʻi mamoe e filifilia, pe afai e le mamafa lona mamafa, faʻaalia masani o le fusi o lipid. O ia tulaga e tupu i tamaiti talavou o le ituaiga 1 faamaʻi, lea e sili ona lelei mo le faʻaaogaina o le pipi. Tamai Mamoe, lafumanu, vela ua fautuaina mo maʻi suka ma le anemia ona o le maualuga o mea e maua i le uʻamea, lea e fesoasoani e vave faʻaleleia le hemoglobin. O le maualuga o le cholesterol oloa i le tamaitiiti e talafeagai mo le tuputupu ae o meaola (o le cholesterol e faʻaaogaina e le tino i totonu o le faʻasologa o siama faʻamau).

O le a le pepa faataga

Fualaau oona i le taumafa o soʻo se ituaiga o le maʻisuka o loʻo iai i aso uma. O se vaega tāua o le taumafataga o le tele o aʻoaʻoga lona lua, o fuālaʻau fuamoa, soupu ma le faʻaopoopoga o fasi meaʻai aano. O isi vaega o le maʻisuka taumafa o:

  • O le i ai o se taumafataga o le afiafi o aano o manufasi (faʻaititia le toto toto itiiti).
  • Le tuufaatasiga o fua o manu fasi ma fualaʻau.

E fautuaina e tuʻufaʻatasiga fua o manu ma fualaau faisua

Ia mautinoa ia amanaʻia mea e fiafia i ai le tagata o loʻo maua i le maʻisuka, lona mafai ona faʻaaoga atoatoa le "foafoaga" a le kuka. I le iai o nifo o nifo e mafai ai e se tagata ona 'aina ni aano o manu. O isi e fiafia e 'ai se fasi laupele (lafumanu, tamai mamoe). O le lisi ole maʻisuka fuafuaina e faalagolago i lenei. Fualaau faisua e faʻaaoga i le maʻisuka e pei o se falaoa pito sili ona sili ona lelei ona faʻaaogaina (kāloti, kukama, soo se ituaiga kapisi, pepa logo).

E mafai ona faʻalauteleina le taumafa e ala i le fesuiaʻiga o fualaau faʻatasi ma iʻa faʻanatura o ituaiga gaʻo, o iʻa o le vaitafe, ia e faʻaalia faapitoa mo le maʻisuka. O nei oloa e le mafai ona maua i le cholesterol e le mafai ai ona totoina maualuga le suka o le toto, e mafai ona 'aina e tagata gasegase o soo se ituaiga o maʻisuka. I luga o le Initaneti e mafai ona e maua ni meaʻai mo le maʻisuka mo soʻo se tofo, o nisi nei:

  1. Veʻa ma tamato.
  2. Peʻa vela laulamu ma le failaʻau.
  3. Lafumanu po o moa moa ma fualaʻau.
  4. Meatballs mai soo se meaʻai ma le suka.
  5. Lafumanu (tamai mamoe) ma le zucini.
  6. Laʻau tipi (povi, mamoe) faʻatasi ma peʻa lanumeamata.

O le sauniuni o nei fualaau e le faigata, e manaʻomia sina taimi pe a faʻataunuʻu muamua le oloa. E totoe e na o le tipi, tuu faʻalelei i totonu o se ipu, faʻaopoopo i ai se meaʻai (e mafai ona fai lenei mea e uiga i fua o le Nu.1, 2, 3, 5). Meatballs, meatballs e mafai ona saunia mai fasi meaʻai matagofie ma mea manogi, faʻapipiʻiina i latou i le faʻaleleia o le suālaʻau, faʻavela le kuka poʻo le tao i totonu o ogaumu. E mafai ona e kukaina i latou i le faia o ni aano o aano o manu mai se fasi pepa ua kuka, lea e faaitiitia ai le taimi e kuka ai, faaitiitia i le 10-20 minute, e faaitiitia ai le gaʻo o le gaʻo ma le cholesterol. O fualaau faisua fou po o le kukaina, o fualaʻau e lelei lelei ma ia oloa.

Ovi povi poʻa, o se faʻafefiloi oi latou e mafai ona i ai i le tuufaatasiga o le sose, lea e faʻaaogaina i le maʻisuka e gata mai ona o le maualuga o mea oona. O le tuusaunoaga o ni mataupu faapitoa pe a faatagaina e 'ai ituaiga o sausaisi pe a uma le kuka. Ole ituaiga o sausa, aemaise lava ulaula, e le aofia i le lisi, e le fautuaina e 'ai ona o le maualuga o latou kalori, o le gafatia e mafua ai se faʻavavega o se maʻi masani o le manava po o le fatu. O le tele o taimi, gaʻo manu, e faʻaaogaina i le tele o mea, faʻaosoosoina ai le faʻavavega o le pancreatitis. Fafagaina meaʻai a le maʻisuka e faigofie pe afai e te iloa po o le fea o fua e faʻaaoga.

O aoga o le protein mo le tino

O fua o meaʻai o le gaʻo manu ua faʻateleina suʻesuʻega faasaienitisi.

E tatau ona maitauina e na o se vaega faapena e toetoe lava a le mafai ona suitulaga i isi oloa o fualaau. Na o le pau lava le uiga tutusa o foliga lelei.

I le taimi lava e tasi, o le glycemic index (s) o aano o manu ma iʻa ma le numera o iunite falaoa o loʻo i ai i se tulaga maualalo maualalo, lea e mafai ai ona faʻaaogaina ia oloa ao matauina le maualalo o kalori ma mea faʻafefete.

E tatau ona faʻaaogā faʻamaʻi meaʻai i latou e atiaʻe le maʻisuka ituaiga 1, ma le maʻisuka ituaiga 2.

O le meaʻai ei ai le tele o uiga ma galuega taua e taua mo le masaniga masani o le tino o le tagata:

  1. Fesoasoani e faatelevave le tafe o le tele o gaioiga faʻasolosolo, lo latou lafoaʻi ma faʻamalosia. O le faafetai i le puipuiga o le ituaiga o le enzymone o le auala aupito sili ona lelei o faiga e pei o le faʻamaʻiina ma le faʻaitiitia, malepelepe ma le faʻapipiʻiina o faʻamau mole mole, le faʻafeiloaʻi o vailaʻau mai le tasi cell i le isi e ala i le faʻamautuina auala masani o femalagaiga i le va oi latou.
  2. E faʻaaogaina mo le fausiaina o fausaga eletise, lea e mautinoa ai le tulaga masani ma malosi o ponaivi, soifua maloloina ma le tuputupu ae o lauulu ma fao. O se tasi o elemene autu o le protein o le fusi, elastin ma keratin.
  3. O le faʻaauau ona faʻaaogāina o meaʻai o le aano o manufasi e maua ai mea puipui, tino ma vailaʻau mo le tino. O le tino faaletino e faʻamautinoaina e ala i le palakene ma le keratin i fausaga o le tino, o se taunuuga o nei siaki e maua ai puipuiga mai aʻafiaga le lelei o le siosiomaga. O le puipuiga o vailaau faʻasaina o le taunuuga lea o le faʻamaʻiina o le tino e faʻaaogaina ai se masini faʻalavelave lea e aofia ai vaega faʻamalosi faapitoa. E leai se puipuiga e maua mai i le fausaga o le immunoglobulins. O ia mea e fesoasoani i le teenaina o siama, siama ma faʻamaʻi pipisi, ma e mafai foi ona latou maua mai ni mea mai fafo ma puipuia mai le tino.
  4. O penefiti o meaola e mafua mai i le tulafono faatonutonu o sulu o le tino, ia maua i latou i le masani masani o le taamilosaga atoa.
  5. O penefiti e nafa ma le felauaiga o elemene taua i tisipese ma siama o le tino, ia maua ai i le okesene ma meaʻai.
  6. Faafetai i puipuiga, o le fausaga o musele ma le tausiga o la latou gaoioiga e tupu. O le masani masani o le faʻaaogaina o puipuiga e fesoasoani e faatumauina ai le muscle leo ma aveesea uma faʻalavelave leaga.

O le teena atoatoa o le taumafaina o aano o manufasi e mafai ona faaleagaina ai le masani masani o le tele o faagasologa i le tino.

Tuua Lau Faamatalaga