Togafitiga o le maʻi o le maʻisuka pito i lalo

O le maʻi o le maʻi suka o pito i lalo o se maʻi faʻaleagaina o le toto lea e atiae i soo se ituaiga o suka. E taua tele mo tagata o loʻo maua i le maʻisuka e puipuia ai le angiopathy ina ia puipuia ai mai le atiina ae. Seʻio tatou tilotilo totoa i mataʻaiga autu o le faʻamaʻi, faʻapea foi ma le a le togafitiga o togafitiga e tatau ona i ai, pe afai e faʻamalosia.

Aisea e tupu ai le maʻi?

Faʻatasi ai ma le faʻavevelaina e mafua mai i le maʻisuka, o le tagata maʻi e ono mafatia e le gata i lima ma vae, ae o vaʻa foi o gaʻo ma le toe mata.

Mafuaaga e faʻaosofia ai le atinaʻeina o le faʻamaʻi:

  1. Faʻaleagaina o toto toto ona o manuʻa,
  2. Le mautonu o le le mautonu o le fefe o puipui puipui,
  3. Faʻailoga i le tino hematopoietics,
  4. Tigā toto maualuga
  5. Faʻaitiitia le toto maualuga,
  6. Faʻaauau i mea oona ma mea leaga ile tino,
  7. Tuai
  8. Alu, fualaau faasaina ma ulaula
  9. Maʻi faʻasolosolo
  10. Maʻi faʻasolosolo.

Afai o iai faʻamatalaga faʻamatalaina o loʻo i ai i lou olaga, e manaʻomia lou togafitiga o lou soifua maloloina ma taumafai e puipuia le atinaʻeina o le maʻi o le maʻisuka.

Faiga ma le faʻavasegaga o le faʻamaʻi

O le maʻisuka angiopathy ua vaevaeina i ni ituaiga:

  1. O le Microangiopathy e aʻafia ai laʻau o gaʻo, retina,
  2. Macroangiopathy e aʻafia ai laʻau tetele o sooga ma okeni.

  • I le taimi muamua, o le faʻamaʻi e le afaina. E mafai ona fuafuaina i se tasi taimi pe a vaʻai i meafaigaluega,
  • I le laasaga lona lua, o se tagata e amata ona vaivai. O manua i ogavae ma ogavae na afaina i le taimi o le savali. O nei faailoga e mou atu pe a uma le malologa. I nisi tulaga, nai lo le tiga, vaivai ma le le toʻa i vae,
  • I le vaega lona tolu, e faitio le maʻi ile tiga faifai pea pe a taʻoto ile taoto. A pa'ū vae i le fola, o le a faʻaitiitia le tiga, ae e le mou atu,
  • I le taimi lona fa, o loʻo maua ai le maʻi papala ma le gangrene.

O le tele o taimi, o le popliteal arteries ma o latou lālā e aʻafia i le angiopathy. Faʻasalaga ma alualu i luma le faʻamaʻi, o le gangrene e vave ona atiaʻe. I le taimi mulimuli o le faʻamaʻi, o le vae ua faʻamalosi e vavaeeseina, ona o se mea ua le atoatoa le malosi o se tagata.

Faailoga o le maʻi

Ona o le nofoaga o le faamai, e iai ni faailoga eseese. E masani ona pa'ū le faʻaaliga, o le faiʻai e faʻavaivai, ma amata ona pagatia le fatu po o fatuga. O faʻaʻailoga e manaʻomia ona faʻasalalau:

  1. O le vaivai i vae pe a mavae ni auala uumi, lea e mou atu pe a mavae sina malologa puupuu,
  2. O le paʻu e ufiufi i le petechiae,
  3. Faʻavave le toto
  4. O vae e matua matago, o le mea lea latou te amata ai ona paʻu,
  5. Feʻa amata ona mumu ma sola
  6. E masani ona tupu mai ni mailei faʻaleaga ma faigata,
  7. O le toto e iloa i totonu o le uila.

I le faaopoopo atu i le lapataiga i luga o le lapataiga, pe a faafesootaʻi e se tagata maʻi se fomaʻi, o mea nei e mafai ona tupu:

  1. I luga o le palpation, e le mafai ona fuafuaina le pulupulu i le mea o loʻo i lalo o laʻau o vae,
  2. Paʻu maualalo i le lotoifale
  3. I luga o vae, o lauulu e amata ona pauu i ona luga,
  4. O le paʻu o vae e vevela, susu, ma vae e mumu,
  5. I tulaga sili ona ogaoga, e tupu ai le edema o le isma.

O faʻamatalaga ua faʻamatalaina o se faailoilo e faanatinati le amataina togafitiga talafeagai, i le feutagai ma le fomaʻi.

Faʻamatalaga o le maʻi

Afai e masalomia e le tagata maʻi le atinaʻeina o le maʻi o le maʻisuka, e taua le faia o se suʻega faaletino ma faʻalogo ma le faʻaeteete i mea uma e popole ai ia te ia. E taua le suʻeina o le toto mo le suka e faʻamaonia ai le i ai o le maʻisuka. Ona faatonuina lea e le fomai ni suega faaopoopo ma suesuega. O le suʻesuʻega o le angiopathy o pito i lalo o loʻo faʻatinoina i le faʻaaogaina o metotia nei:

  • MRI suʻesuʻe suʻega o masini mūmū. O le taualumaga ua manatu e leai se aoga,
  • Iloiloga o toto toto. Mo le fuafuaina o le tulaga o puipui o vaʻa, o lo latou leo, suʻesuʻega Doppler o loʻo faʻaaogaina. Ona faia ai lea o se suʻega faʻataʻitaʻi, lea e fuafua ai le saoasaoa o le tafe toto,
  • Angiofia. O faʻamatalaga e faia i le faʻaaogaina o le x-ray. O le faailo o loʻo faʻaofiina i totonu o le tino, ona ave lea o ata o le vaega o le vaʻa ma i le a le saoasaoa e salalau ai le vali,
  • O le nofoaga faʻaleagaina o loʻo suʻesuʻeina e faʻaaoga ai le faʻatautaia o faʻasologa. O se suʻesuʻega faapena e manaʻomia ai ata.

Faafetai i metotia ua faamatalaina mo le togafitia o le faamaʻi, e sili atu ona faigofie i le fomaʻi le faia o le siaki saʻo ma faatonuina togafitiga lelei.

Tatou te togafitia le angiopathy o pito pito i lalo

Togafitiga o le angiopathy o pito pito i lalo e faapenei:

  1. Laasaga muamua o le togafitiga o le atherosclerosis. Ina ia faia lenei mea, tuu le ulaula, faʻamaonia le kulūkose toto ma le cholesterol maualuga, faʻamautuina le toto maualuga, ma ia le toe maua ni pauna faaopoopo, pe afai ei ai,
  2. O lea e mafai ai e se tagata ona savali mamao, e faʻaaogaina vailaʻau faʻasaina,
  3. O le ofuina o seevae faapitoa e fautuaina.
  4. Ua faia le taotoga. Mo se faʻataʻitaʻiga, e faia e se fomaʻi le faʻataʻitaʻiga o le lumbar, le taotoga o le iniseti, poʻo le taotoga o gaʻo.

O le togafitiga o le faamai e faia foi i fua masani o le toto toto ma le faaaogaina o fualaau faasaina ua faatonuina e le endocrinologist. E le vave togafitia le ang angathy. Faʻafetai i metotia faʻaonapo nei o togafitiga, e oʻo lava i taimi tuai o le faʻamaʻi e mafai ona faʻamalolo, ae o le a alu ai le taimi.

O togafitiga o le Angiopathy e togafitia i le toto. O le faʻagasologa e faʻaitiitia ai le fulafula o le tino, faʻavaveina le faʻamalositino o oloa gaosiolosi mai nofoaga ua afaina. Ona o lea mea, o mea na aʻafia e mafai ona maua i taimi uma meaʻai ma le okesene talafeagai.

O togafitiga faasao faasao e faapea:

  • O le tagata maʻi e faʻaaogaina fualaau e faʻamaonia ai le mamafa,
  • Taliaina fualaau faasaina e faatelevave ai le microcirculation. Mo se faataitaiga, pentoxifylline,
  • O le faʻaaogaina o fualaau oona lea e aʻafia ai le gasegase vasulite (lipoic acid) o loʻo faʻatulagaina foi.
  • O le totoina o le toto ua faʻamatalaina (aspirin, cardiomagnyl),
  • ATP ma cocarboxylase ua faʻamaonia e faʻaleleia ai taʻaloga o meaola.
  • E le gata i lea, e mafai e le fomaʻi ona faʻatonuina vitamini B, faʻatoʻagogo ma nicotini.

E togafitia le angiopathy i palapala ma plasmapheresis.

Afai e tupu le maʻi i le gangrene, o le tamatamailima po o le vae ua vavaeeseina. A maeʻa sina taimi, e faia se taotoga e faʻapipiʻi ai le tui.

Angiopathy ma isi togafitiga

O auala uma o togafitiga e tatau ona faʻaoga faatasi ma togafitiga masani. Togafitiga o le maʻi o le maʻisuka e faʻataʻitaʻiina e na ituaiga fofo:

  1. Teas. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e inu i le chamomile poʻo le tī. O mea aoga o le a vevela vevela mai laumei, lila,
  2. Laʻau po o mea faʻafefete,
  3. Tau fualaau faafomai. Mo se faʻataʻitaʻiga, arnica faʻafefiloi ma le hawthorn, root elecampane, laumei ma laulaʻau lanu. 15 g o le aoina e sasaa mai i vai inu ma faʻaosoosoina 60 minute. A maeʻa sina taimi, e tatau ona e tosina ma inu le vaega lona tolu o le ipu malamalama aʻo leʻi 'ai,
  4. O togafitiga e faia e ala i le taʻele mai le aʻa o le wheatgrass, o le aʻa o le white stepworm, mai Ierusalema artichoke poʻo clover,
  5. Faʻailoga. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e faʻafefiloi laʻau calendula ma laʻau ma tumutumu o se fatu e pei o le fatu, e pei foi o lau laʻau. E manaʻomia ona mulumulu vae, o se vaega o le mea e tatau ai ona faʻafefiloi lauuʻau e tatau ona faʻaoga i le pito i luga ma faʻamau i le gau poʻo le fusi. A mavae le 20 minute, fufulu ou vae i le vai mafanafana ma tuʻu ni totini mama. E tatau ona faia faʻamalosi ile togalaau i le tolu aso i le aso.

Mo le faʻamaloloina o maʻi pipisi, faʻamaluluina le paʻu ma faʻaitiitia le tiga, e mafai ona e faia se paʻu suauu. Aumai le 200 kalama o le suauʻu fuālaʻau faʻaleleia i se faʻala. Faaopopo le 50 kalama o le pine pine poo le pulumu, ma le 25 kalama o le beeswax. Suauu mo le lima i le sefulu minute. A maeʻa le mafanafana o le masini, tuʻu i luga o se fusi lautele ma faapipii i le manua manuʻa mo le afa itula. E tatau ona faia se paʻu suauʻu i aso uma. O faʻalelei atili o le a vave oʻo mai, ma o le faʻamaʻi o le a amata ona paʻu.

Taofiaga

Afai e te mafatia i le maʻisuka, ia e faʻaeteete e aloese mai le angiopathy, e puipuia mai le atinaʻe ma alualu i luma. Ina ia puipuia le faʻamaʻi, mulimuli lava mulimuli i fautuaga uma a se fomaʻi o loʻo faʻamoemoe e togafitia le maʻisuka. E masani ona manaʻomia le suʻeina o vailaʻau faʻasolosolo poo le inisalini. I le maʻisuka ituaiga 2, e tatau ona e mataʻituina le mamafa ma mulimuli i se meaʻai.

Afai e maualuga tele lou toto, inu se fomaʻi-faʻasolosolo faʻasolo.

E tatau ona pulea le toto o le cholesterol, faʻapea foi ma le faʻaaogaina o le ate. O le ate lea e faʻapipiʻi ai le glycogen ma le cholesterol, o le mea lea, e aʻafia ai le saoasaoa o le faʻamaʻi ma le faʻaleagaina o lapisi.

Mulimuli i fautuaga uma a fomaʻi. Taumafai e lipotia uma faʻamaoniga o le faʻamaʻi i se fomaʻi ina ia sili atu le saʻo ma lelei le togafitiga. Afai o le angiopathy e puipuia i se taimi tatau, o le a le mafai ona e maua ou vae, ma o le maʻisuka o le a sili atu ona faigofie ona pasia.

Tuua Lau Faamatalaga