O le a le mea e sili ona taua o le pancreas

E tele faʻamaʻi o latou amataga e le afaina. O nei mea e aofia ai se uila ma se pseudocyst o le pancreas. E taua foi o le pseudocyst pancreatic. E masani lava, o aʻoga o le taunuuga lea o le pancreatitis pulapula poʻo le gaʻo. O le pseudocyst o se faʻaputuina o le sua o le suamalie o loʻo siomia e ni mea vevela. E matautia aua o le sua pancreatic o se mea malosi tele, ma afai e ulufale i totonu o masini vavalalata, e mafai ona mafua ai le gaogao o le tagata lava ia.

O se tasi o mafuaʻaga sili ona taatele o pseudocysts o le faʻaleagaina o le ava. E mafai foi ona atiina ae ona o le fesuiaiga o le pacreatic lect or trauma i le manava.

Faailoga ma faʻafitauli faʻapitoa o pseudocysts

O le pseudocyst i totonu o lona fausaga e ese mai i le vailaau i le na o lona pito i fafo e le laina i le epithelium. O le vaega o totoe e amio e pei o se masani masani, ma e mafai ona le mautinoa i lona atinaʻe. O kume uma e faʻavasegaina e tusa ai ma le telē, faʻavae ma le tikeri o le lamatiaga i le tino. Soo se pseudocyst e mafai ona faateleina i le lapoa tele o le a tuu ai le mamafa i totoga o le tino ma taofia ai a latou galuega masani. I se tulaga e le masani ai, e mafai ona mou atu le tino i le pancreas e aunoa ma se taotoga, ona o se meaai malosi. I le tele o tulaga, o le a manaʻomia le togafitiga o taotoga: faʻavaivai i fafo poʻo fafo, faʻaogaina o le gasegase (o lona uiga o le aveeseina).

I le 85% o mataupu, o le pseudocyst ua faia i le tino ma le siʻu o le pancreas, o le totoe 15% - i le ulu. O le pseudocyst o le pancreatic e lamatia ona o le le maua o faʻamatalaga faʻalauiloaina. E seasea lava ona i ai le tiga o le manava, o le le fiafia, o le faʻailoga. O faʻamaʻi e tutupu pe a oʻo i le tele o le afa, ma o le fea tulaga e mafai ona malepe ma fai ai ni fesuiaiga o fuainumera i gaioiga o le tino. Afai e faaleagaina e le uila se vaa tele, o le a tupu mai le gasegase o le gasegase - o se faʻalavelave sili ona matautia lea e lamatia ai le ola o le tagata. O le isi filifiliga mo faʻafitauli o le suppuration o le uila, aʻo faia se toesega i totonu e manaomia ai taotoga vave.

O le tele o pseudocysts e mafai ona oʻo mai i le 2 cm i le 40, ma o le tele, o le sili atu lea o le aʻafiaga o le a malepelepe. Ma o lenei mea, i le itu, e tau atu i taunuuga ogaoga mo le tagata maʻi. Ina ia aloese mai lenei mea, e tatau ona sailia fesoasoani faafomaʻi i se taimi tatau, e aunoa ma le faatuai o togafitiga. Ina ia mafai ona faʻaumatia le pseudocyst o le pancreas, e mafai ona faʻaaogaina nisi gasegase. Mo se faʻataʻitaʻiga, vaʻaia i totonu ma fafo, poʻo le faʻaogaina o le afa, o lona aveeseina ma se vaega o le gland. O le a le ituaiga o taʻaloga o le a faia e filifilia e le fomaʻi i tulaga taʻitasi, e fuafua i le tele o le afa, o le tulaga lautele o le maʻi ma le ata o le maʻi. A maeʻa ona aveese le afa, e tatau i le tagata maʻi ona tausisi i se taumafa malosi na faatonuina e le fomaʻi e aloese ai mai le toe faʻafoʻi. E mafai ona e faʻataʻitaʻi togafitiga ma togafitiga faʻalautele. Faʻatasi ma se taumafataga, latou te maua ai se taunuuga lelei.

Vaʻaia le vaʻaia

O se uila po o le pseudocyst o se tulaga matautia tele ma mafai ona afaina ai le tino. Afai e afaina, o le tagata gasegase e 50% le ono mafai ona oti. O le mea lea, e matua taua tele le mataituina o le tulaga o le afa ma ia mataʻituina pea lona tele ma lona tulaga. O se pseudo-cyst itiiti ifo i le 4 mm i le lapoa e laʻititi lava; pe a iloa i se tagata maʻi, e faʻamautu le mataʻituina i le suʻega masani o le ultrasound. O se pseudocyst e sili atu nai lo le 4 mm ua mafua ai le popolega, ona e mafai ona mafua ai faʻafitauli e pei o le malepe o le uila, gaioiga o le loto, ma isi. E masani lava, e siakiina le tulaga o le maʻi mo le 4-6 vaiaso, ma afai e le suia le tele o le pseudocyst i lenei taimi, lona alavai, faia i le faʻaaogaina o se faʻamatalaga.

Ole faʻaleleia o se tasi o metotia na faʻaaogaina i le togafitiga o pseudocysts. O loʻo i ai auala i fafo ma totonu ole auala. O le tele lava o taimi, e faʻaaoga e fomaʻi le auala i totonu o le faʻafefeteina o pseudocysts. Faʻalagolago i le metotia o le taotoga, cystoyunoanastomosis (faʻataunuʻuina o Brown, gaoioiga a Shalimov, faʻagasologa o le gaioiga), cystogastroanastomosis (galuega Jurash) ma cystoduodenoanastamosis ua iloga. O nei gaioiga uma e eseese metotia o faʻatinoga, ae o le mea mulimuli latou te taʻitaʻia ai le faʻafefe o le vai o loʻo aofia ai i le cyst. Faʻalagolago i le nofoaga o le cyst, o se ituaiga ituaiga o galuega e filifilia. Mo tumutumu o le ulu pancreatic, o le cystoduodenoanastamosis e masani ona taʻuina, ma mo le pseudocysts o le siʻosiʻu pancreatic, o le cystogastroanastomosis o loʻo faʻaalia.

O nei metotia e sili ona talafeagai, pe a latou fesoasoani i le toe amataina o le faʻaogaina o mea faalilolilo, faʻaitiitia le tiga ma faʻaitiitia le ono mafai ona toe faʻafoʻi. E seasea lava, ae e le o aofia ai ni faʻafitauli, e pei o le inuina o iniseti i totonu o le pseudocyst cavity faatasi ai ma le suppuration, maʻi o le peptic, ma le toto toto i totonu o le vailaʻau.

O faʻavaivai fafo o mea e le faʻaaogaina e le masani ona faʻaaogaina. E masani lava, o lenei ituaiga o taotoga e faʻaalia mo le supporation o le paʻu, o le vascularization malosi o le faʻavae ma i se tulaga ogaoga o le maʻi. E masani lava o nei mea o togafiti faʻamaʻi, o lona uiga, e faia faʻamalosi, ona o le tutupu o tulaga lamatia i le tagata maʻi. Atonu o se gasegase totoʻa poʻo se faʻaogaina o se okeni gaogao. I le faʻaleleia o le faʻavaivai i fafo, o loʻo i ai se maualuga maualuga o le suppuration ma le faʻavaeina o le pancreatic fistula, lea i le lumanaʻi e manaʻomia ai le faʻatinoga o faiga faʻapitoa tau taʻaloga faʻapitoa. O ituaiga uma o alavai e faʻaaogaina pe a uma ona faʻamaonia le natura e le o le tumutumu o le afa.

Faʻaaogaina le faʻaogaina o le faʻaogaina o le auala

O metotia laiti mo le faʻatinoina o alavai e maua ai le lauiloa, ae e ui lava i le latou folafolaga, e tele a latou faʻalavelave faʻafuaseʻi, e pei o le pancreatic fistula, sepsis.

O le isi metotia o le faʻaumatiaina o mea e mafai ona avea ma avega. O lenei taotoga e faia e ala i le tipiina o se vaega o le pancreas ma se uila. O le tele o fesootaiga e fuafuaina e le tele o le afa ma lona tulaga.

Togafitiga o le pseudocysts o se faagasologa umi ma le faigata, ae ui i lea, ona o le fesootai vave ma tagata tomai faapitoa ma le usitaia o faatonuga uma a le fomai, o se taunuuga lelei o togafitiga e mafai ona ausia i le 80% o mataupu. I le 20% o totoe o gasegase, o loʻo toe faʻatali le toe faʻafoʻi.

Tagofia meaʻai

I le mataupu pe a le faʻaalia e le pseudocyst ia lava, e le fautuaina e fomaʻi soʻo se togafitiga togafiti. E le faia foi se taotoga. O loʻo i ai se avanoa e mafai ai e nei faʻatulagaga ona foia ei latou lava, e tusa lava pe leai se togafitiga. E masani lava, o tagata gasegase e iai se pseudocyst o le pancreas e fautuaina e faia tofiga nei:

  • e tatau i le tagata maʻi ona mulimulitai i taimi uma,
  • e manaʻomia e le tagata gasegase suʻesuʻega masani ma mataʻituina le setete o le pancreas,
  • mai lea taimi i lea taimi e faia suʻega, ina ia le misia ai le leaga o le tino,
  • E mafai ona e suʻe togafitiga faʻasoifua masani.

O le taumafa malosi na faʻamatalaina e fomaʻi mo faʻamaʻi o le pancreas o lona uiga o le faʻaaogaina o mea nei mai le taumafataga:

  • gaʻo gaʻo ma gaʻo
  • soʻo se ava malosi
  • pepa po o masima meaʻai,
  • margarine
  • ketchups, mayonnaise,
  • kofe, tea malosi, mea suamalie fiva,
  • Fale faʻafiafiaga e aofia ai le tele o le gaʻo ma le suka.

E fautuaina e 'ai nisi fualaau aina ma fualaʻau. Aʻo leʻi 'ai, e sili atu le faʻapipiʻi poʻo le uila. Aua e te taumafa meaai vevela pe malulu. E mafai ona e faʻaopoopo togafitiga ma togafitiga faʻataʻitaʻi i le taumafataga, o le a latou fesoasoani e aveesea le sili atu ile talo ma faʻaleleia le pancreas.

Tomai faʻasoifua faʻasoifua mo togafitiga

Togafitiga ma isi metotia e masani lava ona maua ai iuga lelei. Faʻatasi ma se taumafataga, e mafai ona taofi le atinaʻeina o le faʻaogaina ma le taofia le tulaʻi mai o ni fausaga fou. I totonu o tagata faʻataʻitaʻiga, o le tele o suʻega e lauiloa e mafai ona fesoasoani i le tau faasaga i lenei maʻi, o nisi nei o:

  1. Yarrow, celandine ma calendula e ave i le tutusa, ona 1 tbsp. l o le iʻuga o le faʻafefiloi o laʻau e tatau ona sasaa i le 1 ipu vai inu ma tuʻu ai mo le lua itula. Faʻasolo le mafuaʻaga o le kuka ma ave 3-4 tbsp. l ao le i ai.
  2. Faʻauʻau o plantain, tansy, calendula. E tatau ona faʻafefiloi i latou i le tutusa tutusa ma sasaa vai inu, i le fua o le 1 tbsp. l i totonu o se ipu vai inu. E tatau ona faʻasolosolo le afaina o le gaʻo mo le tele o itula, ona faʻataʻapeʻapeʻa ai lea. E tatau ona e inuina faʻatasi i le aso mo le kuata kuata. O le togafitiga e le itiiti ifo i le tasi le masina.
  3. Ina ia saunia se isi auala e togafitia ai pisudocysts pseudocysts, e lauiloa i vailaau, e tatau ona ave i se vaega tutusa laulaau launiu, siaki o sana, fatu pi, lingonberries, strawberries. 1 tbsp. l o ia paluga e tatau ona faatumulia i se ipu vai inu ma tuʻu ai seia oʻo i le taeao. Ona tatau ai lea ona faamamaina le falaoamata ma maua i le aso i le afa o le tioata. O le togafitiga e 2 vaiaso, pe a uma ona faia se malologa.
  4. O le tina o se meafaigaluega sili ona lauiloa mo le togafitiga o faʻamaʻi eseese, o loʻo faʻaleleia ai le toe faʻaofiina o faʻamaufaʻailoga eseese i totonu o le tino o le tino toe faaleleia. Faʻatasi ai ma se faʻamaoni, o le faia o se mummy o loʻo i ai sona aafiaga lelei. E tatau ona e ave i le taeao i luga o se manava gaogao. O le vaega pito i luga o le vaega e tatau ona solo i le vai ma inu. O le togafitiga e 20 aso.

I le taimi o togafitiga, e tatau ona e inu vai inu alia. O le faʻaitiitia o le maualuga o le eletise o le a aʻafia ai le tulaga o le pancreas, fesoasoani e faʻamalolo le mumu ma faʻamamā le tino o toxins.

Tuua Lau Faamatalaga