Faʻamaʻi le paʻu o le maʻisuka i fafine: togafitiga o nofoaga vavalalata

O le maʻi suka o se faʻamaʻi lea e faʻalavelaveina ai le gaosiga o le gaʻo i totonu o le tino, lea e faʻaalia i le faateleina o le maualuga o le suka i le toto o le tagata maʻi ma le urine. O le maualuga o le kulukose i le gasologa o le taimi e avea ma mafuaʻaga o le faʻalavelaveina o le faiga masani o le faʻaumatia o toxins.

O se tasi o faʻaaliga o lenei maʻi atonu o le suamalie o le paʻu. E mafai ona laveaʻi le tele o lagona le lelei, ona e iai se manaʻoga mo le faʻavaveina o le tino. O faailoga iinei atonu e tutusa ma se allergy, o lea e matua taua ai le fuafua lelei na amataina i le maʻisuka.

Faʻaiʻuga o le paʻu o le paʻu

I le maʻisuka o le ituaiga muamua poʻo le lona lua, e amata ona pipisi ai tamai vaa i tioata tio. O le taunuuga o lenei faagasologa o le:

E amata foi ona tali le paʻu i lenei faiga. E faʻaitiitia le faʻafefe o le paʻu ma lona tau masani. E mafai ona avea ma vevesi ma vevela. O le sosoʻoina o se tasi lea o faailo e sili ona mataʻutia o se maʻi suka, ma o ia uiga e masani ona le amanaiaina.

O fao ma lauulu e mafai foi ona mafatia mai le atinaʻeina o le faamai, lea e faaalia i le mago ma le pala. I nisi tulaga, e mafai ona amata le seborrhea. O le mafuaaga atoa lava o le lauulu ma le falesa platinum ma se maʻi lea e leai ni meaʻai taua. E i ai mea e manaʻomia muamua mo le amataina o le pala.

Afai o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e maualuga tele, ona ono aliali mai lea i luga o le paʻu, lea e le mafai ona faʻaumatia seʻia oʻo ina toe foʻi le suka. Ona o le paʻu o le paʻu, o le vevela e tupu, ma o faʻamaʻi pipisi e mafai ona fesoʻotaʻi atu ia i latou ma le atinaʻe mulimuli ane o le faʻaogaina o le faʻaleagaina ma isi faʻafitauli.

E oʻo lava i manua laiti i luga o le epidermis i le maʻisuka malosi o le a malolo mo se taimi umi ma e mafai ona laveaʻiina le tele o le le mautonu. O ia manua faʻaalia pea e avea ma mafuaʻaga o le atinaʻeina o faʻamaʻi. O le paʻu o le a faʻapipiʻi faʻapipiʻiina, ma o eseese abscesses, spots, ma rashes e mafai ona tupu, ma o nei faailoga uma e tatau ona mafaufau lelei.

Ituaiga ituaiga paʻu o le paʻu ma le maʻisuka

I aso nei, o vailaau e sili atu ma le 30 ituaiga o faʻamaʻi pipisi e maua i le maʻisuka. O le mea sili ona ogaoga o nei neurodermatitis. Mo lenei maʻi, o le faʻaosoosoina ma le faʻaleagaina o le tino o le tino e foliga mai.

O faʻafitauli uma o le paʻu e vaevaeina i ni vaega se tolu, lea e vaevaeina e tusa ai ma le tala o le faʻamaʻi, ae faʻatasi i latou i se mafuaaga masani - maʻisuka. O lea, o loʻo i ai vaega nei:

  1. uluaʻi faʻamaʻi. Latou te atinaʻe ona o le angiopathy, faʻapea foi ma soliga o le gaʻo. O lenei vaega o maʻi o le paʻu e aofia ai le xanthomatosis o le maʻisuka, maʻi o le maʻisuka, faʻapea foi ma le dermopathy,
  2. lona lua. Avea ma se taunuuga o le faaopoopoina o le mumū o se natura pustular (pyoderma), faapea foi ma le au failautusi, lea na tulaʻi mai ona o se maʻi pipisi,
  3. paʻu o le paʻu e mafua mai fualaau faʻaaoga e faʻaaogaina ai le maʻisuka. E aofia ai: urticaria, dermatosis, eczema ma faʻamaʻi.

Atonu e le masani ona tali atu Dermal pruritus i togafitiga faafomaʻi. E maua mo se taimi umi ma e faʻaalia i faʻalautelega faʻavaitaimi.

O ituaiga autu o le suamalie

O le faʻaaogaina o vailaʻau e masani lava ona vaeluaina i ituaiga nei:

  • siama i le maʻisuka. E tupu ona o le solia o le lipid metabolism i le tino o le maʻisuka. O le suamalie e faʻaalia i lanu samasama i luga o le paʻu. I le avea ai o se tulafono, latou te atiina ae i luga o le maualuga o luga o pito i luga ma pito i lalo,
  • maʻisuka erythema. O lea ituaiga o uiga taua mo tagata ua sili atu i le 40 tausaga. Lanu mumu o se lapopoa tele e aliali i luga o le paʻu. O ia ituaiga oona e i ai ni tuaoi manino ma o loʻo maua i luga o vaega e sili ona faʻaalia o le paʻu (neck, face, hands),
  • maʻi o le maʻisuka. Faʻaalia i luga o vae, tamatamailima ma tamatamai vae. O ia fulufulu atonu e i ai se malamalama po o se vailaau mumu i totonu. O le telē e ese mai i laʻititi laʻititi (mai i nai millimeters) i faʻalapotopotoga tetele (silia ma le 1 centimita le lautele),
  • maʻisuka dermopathy. E mafai ona foliga mai e masani ona faʻatusatusa i isi ituaiga o maʻi paʻu. O le Dermopathy o loʻo faʻaalia i foliga o vesicles i luga o vae (aemaise i luma o latou). E mafai ona mumu-enaena i le lanu ma aapa atu i le lapoa mai le 5 i le 10 mm. I le gasologa o taimi, o le a suia ai foliga e avea ma mea taufaʻailoga,
  • neurodermatitis. O lenei faʻaaliga o le paʻu o le paʻu e mafai ona taʻua o se paʻu o le maʻisuka,
  • maʻisuka scleroderma. E faʻaalia i le mafiafia o le paʻu i le ua ma le tua.

E faapefea ona togafitiga?

Afai e amata le susu i le maʻisuka, o lona togafitiga o le a sili ona fesoʻotaʻi ma le faʻamaonia faʻamaonia o le gaosiga o le gaʻo i le tino. Ua faʻamaonia e fomaʻi e faapea o soliga i lenei gaioiga e afaina ai le tulaga o le paʻu ma le atinaʻeina o le tino.

O le auala autu e togafitia ai lenei faafitauli le lelei e ala i le soifua maloloina. O mea taumafa e tatau ona aofia ai le le atoatoa o gaʻo ma meaʻai gaʻo. I nisi o tulaga, o le tausisia o nei manaoga ogaoga e mafai ona aʻafia ai le faʻafitauli o le maʻi ma fesoasoani e faʻaititia le faʻaletonu i luga o le paʻu o le maʻisuka.

E tatau ona taulai totoa i le faʻaaogaina o vailaʻau e maualalo ai le kulukose o le toto. O nei mea e tatau ona filifilia taitoatasi e le endocrinologist pe a maeʻa suʻesuʻega maeʻaeʻa o le tino maʻi. Atonu o le a faʻapea ma oloa e faʻaititia ai le suka o le toto.

Ina ia faʻaitiitia le tulaga, e mafai e le fomaʻi ona fautuaina ni togafitiga i le lotoifale, mo se faʻataʻitaʻiga, gel, suauʻu poʻo le kulimi. O loʻo i ai ni vailaau faapitoa ma faʻamaʻi. Afai o tatou talanoa e uiga i le eczema poʻo le neurodermatitis, ona mafai lea ona lelei atoatoa le faʻaogaina o le paʻu o le paʻu ile faʻaogaina o suauu e faʻavae ile corticosteroids.

Tuua Lau Faamatalaga