E faʻafefea ona faʻaumatia se uila i totonu o le pancreas ma togafitiga faʻa-tagata?

Ina ia faia lenei mea, faʻafefiloi calendula, yarrow ma le celandine i tutusa tutusa. O se sipuni suamalie o lenei faaputuga e sasaa mai i se ipu vai inu ma tuu mo le lua itula. O le taumafaina o le inu e tusa ma le afa itula ao le i 'aina se masina atoa. O le aofaʻi o le tasi o le auaunaga e tolu punetini.

O le isi aofaʻiga e aofia ai vaega tutusa o le tansy, calendula ma le plantain. E faʻamalosi pea o ia mo le lua itula. Ae ui i lea, o lenei aoina e sili atu ona umi - toetoe lava ono masina.

Mai se tauvaga, e fesoasoani tele togafiti. O lau o lenei laau e faaopoopo i salamu pe na o le 'ai foi i se vaega laitiiti i luga o se manava gaogao.

O loʻo i ai se isi togafiti tuai faʻamalolo e faʻagesegeseina ai le tuputupu ae o kume. E aofia ai lanu lanu moana, lingonberries, strawberries vao, pi pi ma pi ma samasama samasama samasama. O mea uma lava e faia i vaega tutusa ma tumu i se ipu vai vevela. E inu le inu mo le lua vaiaso. Ona faia lea o se vaiaso malolo, ona toe fai lea o le togafitiga.

Tolu ituaiga laau mo le seleselega atoatoa

Mo le togafitiga o soʻo se gaioiga mimiti i totonu o le pancreas, e tolu ituaiga o laau afu e faʻaaogaina:

  1. Faʻatoagaina o le galuega faʻafouina o laumei pancreatic ma gaʻo. E mafai ona avea o se tagata masani masani, aloe, mint, lenamon poʻo le elepampane lau lapopoa,
  2. Anetismodic properties. O nei laau e aofia ai fennel, valerian, oregano,
  3. Faʻaoga faʻamaʻi. O mea faapena o loʻo i ai i le chamomile, immortelle ma yarrow.

E fautuaina e tagata tomai faʻaaoga le faʻaaogaina o se atinaʻe e aofia ai laʻau ma mea uma e tolu. I lenei tulaga, o le mint, St. John's wort, immortelle, chamomile ma yarrow e talafeagai lelei.

Faʻapitoa

O le uila o se tumutumu i le pancreas, o se pulou faatasi ma pito o mea filogia eleelea ma mea e aofia ai vai. O lenei togafitiga e mafai ona faʻalavelaveina poʻo foliga i le matua ona o le faʻaleagaina ma le pipisi i nisi o ituaiga o parasite: echinococci, lapisi ma schistosomes.

Ae ui i lea, o le mafuaʻaga sili ona taatele o cysts o se pancreatitis ogaoga pe faʻalologo. I le afaina tele o le pancreas, o le faaleagaina matuia o le tino o le okeni e tupu, lea e tau atu i le fausiaina o le afaina ma le alualu i luma mulimuli ane o kume.

I le pancreatitis e masani ai, o le maʻi e maitauina le faateleina o le fibrous tissue, lea e mafua ai le vavalalata o le tino o le pancreatic conducts ma le faalauteleina o isi vaega. Afai e le taofia lenei faagasologa i se taimi vave, o le pancreatic conduct o le a faalauteleina i le telē tele ma o le a fausia ai se siosiomaga tele o le faatumauina i lenei nofoaga.

Ae ui i lea, o le faʻaogaina o le tino i le pancreas e mafai ona faʻaosoosoina ai le atinaʻeina o isi ituaiga o tumutumu o le tumo, o nisi o ia mea e maualuga le lamatiaga o le faʻaleagaina i faiga leaga. O le mea lea, e tatau i tagata taʻitoʻatasi ona iloa po o le fea o vailaʻau faʻapitoa na faia i totonu o fusi o lana okeni.

Pancreatic cystic tumors:

  1. Mucinous cystic tumors. O loʻo faʻaalia i se maualuga maualuga o le oncology,
  2. Serous cystadenomas. O le toatele o tagata e le lelei. E maualalo lava le pasene o le faʻaleagaina i totonu o se paʻu pipili,
  3. Laʻau musele papillary faʻamalosi. Atonu latou te maualuga le lamatiaga o le suiga i le oncology pe afai latou te faia i luga o le vaega autu o le pancreatic conduct. O sulu i luga o le lala o le itu e le matautia tele.

Ina ia iloa po o le fea o vailaʻau o le pancreas ua atiina ae i totonu o tagata, o le a fesoasoani metotia faʻaonapo nei o suʻesuʻega.

O auala autu mo le suesueina o kumera o le ultrasound (ultrasound) ma le endoscopic ultrasonography (ESM), faapea foi le pupuʻu ma le suʻesuʻeina o mea inu vai o le tumutumu.

Mafuaaga ma faailoga o le faʻaleleia o le uila

O faʻalavelave pancreatic faʻapitoa e mafai ona tupu ona o se faʻafitauli o faʻamaʻi eseese o se natura faʻatoʻateleina, o mea ua fai ma vaisu ma le le lelei o meaʻai. E le gata i lea, o le a avea nei ma faaosoosoga nei:

  • pancreatitis
  • maualuga le cholesterol
  • afaina i totonu o le gland.

O vailaʻau faʻainisinia e iloa uiga nei o faiga faʻavavelosi:

  • tiga i le hypochondrium (taumatau poʻo le agavale). I nisi tulaga, e mafai ona afaina i le pusa, ma tuʻu i le lima tauagavale poʻo le fusi foi,
  • i totonu o le manava. E mafai ona iloa i palpation,
  • gagging, nausea,
  • tele le le lava o le fia ai po o le leiloa foi.

Afai o le faʻatoʻaga e tupu aʻe ai vaovao, ona mafai ai lea ona faʻapipiʻi nisi totoga vavalalata. O lenei mea o le a taʻitaʻia ai i le vevesi o le talo.

E le gata i lea, e mafai ona faʻaalia e le cystreaic cyst ia lava e pei o se manua, o se suiga i faalilolilo faaletagata. Afai e tupu mai le siama, o le a amataina le fiva, teu, ma vaivaiga.

Afai e te le amanaʻiaina fautuaga a le fomaʻi pe afai e leai se togafitiga talafeagai, e mafai ona oʻo atu le maualuga o le neoplasm cystic i le tele o lona lapoa ma na o le malepelepe.

O se taunuuga o le malepelepe, o mea uma e sili atu mai le uila o le a ulu atu i totonu o le manava o le manava ma mafua ai ona tatala le toto. Afai e tulai mai se tulaga talitutusa, ona lagona ai lea e le tagata maʻi se tiga matuitui, ma pe a uma ona vaivai ma leai se mafaufau.

Fomaʻi ma Meaʻai

Afai e leai ni faʻaaliga manino o le afa, o lona uiga e le maua ai togafitiga i le falemaʻi, aemaise lava o le gasegase taoto. A maeʻa sina taimi, o faʻavaega e mafai ona faʻamautu pe tutoatasi pe a maeʻa le faʻapogai o le latou mea na tutupu, e oʻo lava i le amanaia o le mea moni e le o togafitia le togafitiga.

Afai o le tagata maʻi e le faʻasalaina e soʻo se faailoga, ona faʻapea mai lea o fautuaga a le fomaʻi:

  1. mulimuli i se meaai
  2. taimi faʻapitoa e iloa ai i tafatafa o okeni, aemaise lava le gallbladder,
  3. pasia uma iloiloga ma suʻesuʻega talafeagai e iloilo ai le tulaga lautele o le tino,
  4. tagofia togalaau ma togafitiga i togafitiga faʻatoʻaga (e mafai ona faia lenei mea i le talosaga a le tagata maʻi ma e le manaʻomia).

O meaai paleni, ma togafitiga mo se maʻi, e maua ai le faʻaitiitia o le gaʻo ma le gaʻo. O lapisi e tatau ona fufulu pe i luga o le vai, ona totoina lelei lea.

Aua e te taumafa i se vevela poʻo se mea malulu. E alu e aunoa ma le faapea mai e tatau ona e teena le gaʻo ma falai, suia ia meaʻai ma fualaau faisua ma fua. O lenei mea o le a fesoasoani i le aumaia o le pancreas i le faasologa tatau ma aveesea le talo tele mai le tino. Mo lenei mea, e mafai ona e faʻaaogaina fualaau faasaina ma le malolo.

E mafai ona e suʻe togafitiga ma togafitiga masani. O lenei mea o le a fesoasoani e taofi ai le atinaʻe o capsule ma puipuia ai le faʻaalia o mea fou. O lenei mea o le a manaʻomia ai le aoina o togalaau faʻamaʻi, lea e aofia ai lo latou faʻaaogaina taimi umi. Ae ui i lea, matou te maitauina o togafitiga ma isi, o vailaʻau faʻapitoa e masani ona maua ai se mea manaia ma lelei.

O le faʻaumatia o se uila e mafai ona faia e faʻaaoga ai nei laau:

  • St. John's wort, chamomile, yarrow, immortelle (anti-inflammatory),
  • elecampane, sushnitsa, plantain, aloe (faʻafouina),
  • fennel, mint, oregano, valerian (antispasmodics).

O gaioiga e faʻavae i luga o nei meaʻai e tatau ona saunia e tusa ai ma faatonuga, faʻapea foʻi togafitiga e tatau ona faʻatinoina, matauina uma o manaʻoga.

Metotia o isi togafitiga

E mafai ona e faʻaumatia ia tau, e pei ona matou fai mai togafitiga togafitiga. E tele naua meaʻai:

  1. e tatau ona ave i le aofaiga tutusa calendula, celandine ma yarrow. O le sipuniti o lenei faaputuga o loʻo sasaa atu i totonu o se ipu vai inu ma faʻamalosi mo le 2 itula. A maeʻa lena, faʻamama le susu ma faʻaaoga le kuata kuata ao lei 'ai.
  2. e manaʻomia ona e saunia ni meaʻai, calendula ma arrowain arrow. O nei laau totő (i le fua faatatau o le 2/2/1) e gaosia i le 250 ml o le vai inu ma tuʻu mo le 2 itula. O le oloa maeʻa e tatau ona faʻamamaina e ala i le gaosi ma inu se kuata kuata i aso uma mo le masina,
  3. i nisi tulaga, e mafai ona faʻaaogaina le stonecrop. O lenei togavao o le a lava lea e 'ai ai fou, faʻaopopo i salati (3-4 laulau le aso e lava),
  4. E mafai ona e faʻaumatia faʻaupu i se faʻaoga faapitoa. O le kukaina, e tatau ona e ave: laʻau o le sukalati, vine, lingonberries, launiu pi, faapea foi ma le sima o sana. O mea uma e tatau ona faia i le aofaiga tutusa, ona fefiloi ai lea. O se sipuni sipuni o le faʻafefiloi ua sasaaina i totonu o se ipu vai vevela ma totoe e tu i le po. I le taeao, e tatau ona fufulu le tincture ma inu i le afa o le ipu malamalama mo le 14 aso. A maeʻa lena, fai se malologa, ma faʻaauau pea le togafitiga i le mavae ai o le vaiaso.

Togafitiga ma togafitiga faʻaleaganuʻu e aofia ai le faʻaaogaina o galala malu, faʻafefe o le gaogao, faʻalavelaveina le gaioiga o le tino, faʻapea foi i latou e fesoasoani i totoga o gaʻo e toe vave faʻaolaina.

O le tulaga autu mo soʻo se togafitiga faʻatasi ai ma togafitiga faʻaleaganuʻu o le faʻamuamua faʻatasi ma le fomaʻi, aemaise lava talu ai o le togafitiga e le mafai ona faʻasaʻo ese ai le aganuu.

Faʻamatalaga tāua e uiga i faiga faʻavavelosi

Ae e te leʻi amata togafitiga faʻatasi ma agaifanua poʻo aganuu, e tatau ona e faamasani i le natura o kume. Muamua lava, e taua le iloa e mafai ona moni pe sese. I le tulaga muamua, e mafai ona oʻo mai se uila faatasi ai ma le atinaʻeina o le pancreas ma e le mafai ona afaina i le lamatiaga i le soifua maloloina o tagata ma le ola.

I le avea ai o se tulafono, e mafai e le tagata gasegase ona aʻoaʻo e uiga i lona faʻamautinoaga i le na o le iloa faʻafuasei o se uila i le isi suʻega ultrasound.

O se uila leaga (pseudocyst) e tupu pe a uma ona afaina i le pancreas. O lenei togafitiga e maua mai i le fibro-altered tissues o le okeni lava ia pe lata ane. E mafai ona faatumuina se pseudocyst i mea eseese:

  • enzymes
  • siama siama
  • sulu fesoʻotaʻiga
  • purulent exudate.

E le mafai ona maua mai i tamaiti ni mea faʻapipiʻi. Afai o le uila e faʻaleagaina, ona tulaʻi lea i luga i le vaitau o loʻo faʻapipiʻi ai le faiga o le au.

O se mea na maua i le pancreas o le iʻuga o se manuʻa poʻo se faʻalavelave le lelei i totonu o se okeni. I le noatia ma le fai fuafua i le tausiga lelei o le soifua maloloina, e mafai e se tasi ona faalagolago i se taunuuga lelei o togafitiga. Afai ei ai se togafitiga faʻapitoa, e matua taua lava pe a maeʻa le tausiaina o le taumafataga ae le o ni asiasiga i le gastroenterologist.

Faʻatonuga faʻapitoa

Afai o faʻalavelave i le pancreas e faʻalavelave i le maʻi, e mafai ona fautuaina le taotoga. Atonu e talafeagai i ia tulaga:

  • o le tele o le cyst ua avea ma sili atu i le 6 inisi le lautele,
  • o loʻo i ai se faʻagasologa o le faʻaleagaina o le neoplasm,
  • isi faafitauli na tulai mai.

O vailaau faʻaonapo nei e mafai ona ofoina atu ni metotia mo le aveeseina o kesi i totonu o le pancreas i le taimi e tasi:

  1. cystoenterostomy. I lona auala, e tatau ona tatala le pu o le mea e fai, faʻamamaina ma sulu i le puipui o le intestinal. O lenei mea e maua ai se avanoa e fausia ai se ala mo le faʻafefeina o le sua suamalie,
  2. faʻapotopotoga. O le taualumaga e aofia ai le aveeseina o le vaega na aafia o le okeni,
  3. laparoscopy O lea laasaga e manatu e leai se totogi. I lona vasega, o mea o loʻo i le cyst ua manavaina i se nila faapitoa. O se auala talitutusa e faʻaaogaina mo tumutumu tele.

A maeʻa le taotoga, e taua tele le mataʻituina o le tulaga o le tino o le tino. E mafai ona faia lenei mea e faʻaaoga ai le initaneti poʻo le ultrasound. Ole suʻesuʻega ile gastroenterologist e le faʻalavelave.

Afai ei ai se vavave i fua, o le a lelei le faʻaitiitia o latou talaaga. O nisi taimi e lava le naʻo le suia o lau amio tausami ma masani masani.

O le a le mea e tupu ai le vaʻa

O le tagata maʻi e masani lava ona le masalomia o loʻo tupu aʻe se tumo i lona paʻu. I le suʻesuʻega e sosoo ai, o loʻo maua i le avanoa, ma o fomaʻi e faia se tasi poʻo se isi suʻesuʻega, faʻalagolago i le mea na avea ma aʻafiaga mo le atinaʻeina o le neoplasm. O mafuaʻaga o kesi:

  • atinaʻeina o atinaʻe ao faagasolo tausaga o le tamaititi,
  • manuʻa
  • sili atu le taumafaina o gaʻo, falai, meaai kuka ma le ava malosi,
  • parasite: schistosomes, echinococci, taʻaloga,
  • afaina tele - pancreatitis,
  • afaina o le tino.

Faʻamatalaga taua e uiga i faʻamatalaga faʻataʻilosi e aofia ai faʻamatalaga na maua mai o se taunuuga o suʻega suʻega. Faʻapipiʻiina o le Benign e mafai ona faʻaleagaina i le kanesa pe afai e le faia togafitiga ile taimi. E i ai ni tulaga pe a oʻo i le tele o le sili atu i le 6 cm ma le afaina, e mafua ai le gasegase ogaoga o le loto ma le leiloa o le mafaufau.

E mafai ona nofo toʻatasi ma le tele, ma e maua mai ai. Ua tumu i latou i tulei, toto, po o meaʻai meaai.

Tino ma teuteuga o laau toto

Ua faamaonia e ia lava i le taua e faasaga i tulaga lelei o se teuteuga o le lanu moana, fualaau aina ma le laumei:

  1. O le aoina o vailaʻau faʻamaʻi e aofia ai o latou tutusa tutusa. O togavao ua tipiina lelei.
  2. Faʻavae i le aofaiga o le 1pp. sasaa le 1 ipu fufuluina o le vai, faʻaogaina i se vevela mo le 2-3 itula.
  3. E faʻamamāina le gaʻo ma faʻaaogaina i vaega tutusa i le usitaia o taimi tutusa o le 3-4 itula ao faagasolo le aso.

O le isi fofo lelei mo pusa pancreatic cysts:

  1. Ave calendula - 2 vaega, tansy - 2 vaega ma arrowainain - 1 vaega. O lenei mea teuteu o le vao e iai mea e puipuia ai ma le toe faʻafouina, o le mana faamalolo lea e faalagolago i le maitauina lelei o le vaevaega o vaega.
  2. Laʻau e sasaa atu i le 1 ipu o le vai inu fou ma tuʻuina i lalo o le tapuni tapuni tapuni mo le itiiti ifo i le 2 itula.
  3. O le vailaʻau e faʻaaogaina ia le itiiti ifo i le 3 taimi i le aso mo le 50ml 15-20 minute ao lei faia se taumafataga.

O se meafaigaluega faigofie ma faʻamaonia mo le tele o augatupulaga:

  1. O le aʻa o le falaoa ua mulumulu ma fufulu i luga o se mea lelei.
  2. Ina ia saunia le susu, ave se sipuni sipuni o aʻa, lea e sasaa mai i le 1 ipu vai inu.
  3. O le Burdock ua faʻaaogaina mo le 1.5-2 itula ma faʻamaʻaina i le gau, gaugau faatolu.
  4. O le vailaau e onā i le 3 vaeluaina doses 20 minute aʻo leʻi 'aʻai.

E mafai e sophora Iapani ona faia ni vavega ma fesoasoani i kiona o le pancreatic i soo se laasaga o lona atinaʻe:

  1. O fua o le laau i le aofaiga o 2 tbsp. l sasaa le 1 ipu o le vai vevela, lea e aumaia i se faʻala.
  2. O le afi e faʻaitiitia i le maualalo, ma o le sophora e faʻapipiʻi pe a ma le 5-7 minute.
  3. Ua faʻamamaina le vai ma faʻaaoga mo le itiiti ifo i le 1 le itula.
  4. O le vailaʻau faʻaaoga 3 taimi i le aso i vaega o le 1 tsp.

Afai o le tasi o le koniteina e le faʻaitiitia ai le tiga ma se lagona o le mamafa i totonu o le manava, ona e taumafai lea i se isi.

Fualaau Fualaau

O le gasegase o le cystic pancreatic e lelei ona togafitia i fualaau faisua ma sua mai ia i latou. O fua o le aʻa e maua ai le aʻafiaga o aʻafiaga o siama ma fesoasoani ai i le faʻamalolo vave.

O filifiliga, faʻapea foi ma le filifilia o se mea talafeagai e aoina ai poʻo fualaau fualaau fualaau suamalie, e tatau ona faia ma le maliega a le fomaʻi. O togafitiga a le tagata ia te ia ma se pati apocreatic e le taliaina.

Se fua e taugofie ae aoga tele:

  1. Grate pe tipi 3 isi pateta ma 2 kāloti i se isi auala faigofie (seleselega, suavai).
  2. Somi le sua mai fualaau faisua.
  3. Inu le vai i le 20 minute ao leʻi 'ai meaai, tufatufa le aofaiga o le sua o le sua i le 3 vaega tutusa.

Faʻatasi ai ma se faʻalavelave faʻapitoa i le amataga ma faʻaitiitia ai le gaosiga o enzymes, e mafai ona e inu vai inu tomati i ni vaega laiti, o loʻo i ai se aafiaga taua (o le mea lea, e le tatau ona faʻaumatia pe'ā maua le maʻi gallstone):

  1. Liligi le suamalie fou i le vai inu, aveese le paʻu.
  2. Tasi fualaau faisua i totonu o se sieve.
  3. Fufulu le afi ma ni nai minute aʻo leʻi faʻafefiloi e faʻapipiʻi se pinimi o le masima ma le kinamoni.
  4. A oso le sua, ona tape loa lea.
  5. Ina ia inu vai inu tomato, saunia i le fale, e mafai ona e ave muamua le tolu vaefa o le ipu tioata 2 taimi i le aso, ma afai e faaleleia le tulaga, 0.5 cup 3 taimi i le aso.

E le tatau ona faʻamaunuʻu le sua Tomato i totonu o le pancreatitis ma le tele o cycreatic cysts e taofia ai le gaioiga o le sua pancreatic juice.

Vailaʻau moli

Faatasi ai ma le mumū o le pancreas, faatasi ai ma le fausiaina o le tele o kusi, ua fautuaina mo le 2-3 aso e le taumafa ai meaai mama, ae na o le inu vai inu "Essentuki", "Borjomi". A maeʻa le vaitau o le faʻavavega, e mafai ona faʻaauau pea ona e faʻaaoga le vai, aua e le gata ina faʻasusuina le fia inu, ae aofia ai foʻi le tele o elemene. E lava le inu i se ipu vai 1 itula ao le i faia se taumafataga.

E faʻafeiloaʻi e le vai le paleni eletise-eletise, faʻamalo le afaina i totonu o masini, faʻamalosia le galuega a le manava ma le paʻu. Ona o le le atoatoa o le eletene o le tino, o se tasi lea o mea sili ona lelei.

O se togafitiga lelei mo tumutumu o le faʻaaogaina o masi. Ae o lenei mea masani e le mafai ona faʻaleagaina. E tele taimi e togafitia ai tumutumu i laulau - e mafai ona latou onā pe a leai se auala e faʻatau ai vailaʻau i lona tino sili ona mama. I le taeao i luga o se manava gaogao 1 le itula ao leʻi faia le taeao, e tatau ona e inu 1 papalama o le mummy pe 'ai sina tamaititi o le oloa o le tele o se ulu faʻatusa. Ua fufulu le vailaʻau i vai faʻamamaina i le vevela o le potu poʻo le vai minerale e aunoa ma ni gaʻo.

I taimi o togafitiga, e tatau ona e faʻalogo i ou lava lagona. O le oloa ua filifilia e tatau ona faʻamaonia e le fomaʻi auai. Soo se tasi o fualaau e tatau muamua ona faʻaumatia i ni fua laʻititi ma na o le faasolosolo malie lava ona faateleina a latou metotia.

Mafuaaga o le faʻaleleia o le afa

Fuainumera faamauina e faaalia ai:

  • i le 84% o mataupu, o se uila e maua mai ona o le televave o le pancreatitis,
  • i le 14% o mataupu, o manua o le pancreatic e avea ma mafuaaga o le paʻu.

O le 2% totoe o le:

  • Taofiofi le pseudocyst. O ia ituaiga o neoplasm e aliali mai i le tulaga o le fesuiaiga o le ala o le fiafia o le pancreas. E le o se mea e ofo ai e faapea, o lea ituaiga o suauʻu o loʻo faʻateleina pea i le tele ma e mafai ona oso i lalo o le malosi o le tele o mafuaʻaga faʻaleaga.
  • Pseudocyst parasitic. O lenei uila e aliali mai i lalo o le faatosinaga o le pala, aemaise lava, o paʻu o opisthorchus. O nei aloalii e puipuia ai le tafe o le sua o le pani, ma mafua ai le vevela o le tino o le tino ma le foliga mai o se tumo.

E le gata i lea, o le faʻaosofia o tagata i le atinaʻeina o neoplasms cystic e mafai ona:

  • ava malosi (39%),
  • gasegase ma le maualuga o le cholesterol i totonu o le toto ona o le lipid metabolism (31%),
  • ituaiga II maʻisuka (15%),
  • gallstone faamaʻi (14%),
  • gaioiga i gaioiga o le gastrointestinal tract (1%).

I soʻo se tulaga, afai o loʻo i ai i le tagata ni faailoilo o le faʻaleleia o cyst, e tatau loa ona e vaʻai i se fomaʻi ma faia suʻega tatau.

Ae o le mafuaaga autu mo le atinaʻeina o togafitiga, o le mea taatele o le pancreatitis. I se okeni maloloina, o lenei tulaga e le o matauina. I le gaioiga gaioiga, o se faʻalavelave i le foliga o se uila e aliali mai pe a ma le 20% o mataupu. E tupu lenei mea i le masina talu mai le faʻaaliga o le maʻi. I le mumulu faifai pea, o le tuputupu ae e masani lava ona fausia - pe tusa ma le 70% o mataupu uma.

O mea e faʻaosofia ai o latou foliga o:

  • ava malosi ma le atinaʻeina o necrosis pancreatic,
  • gallstone faamaʻi
  • solia o le lipid metabolism,
  • afaina o le tino
  • susu
  • taotoga i taotoga i luga o totoga e gafa ma le gaʻoina,
  • nisi o ituaiga o alofa,
  • o le maʻisuka (e masani lava e le o le inisalini e faalagolago),
  • le tala o le Oddi stenosis.

I le faʻavaeina o le faʻamaʻi, o le tele o auala autu e fai ai se matafaioi:

  • faigata poʻo le leai o se faʻafefe o le vai inu,
  • faʻaleagaina o le parenchymal tissue,
  • solia o le microcirculation.

Ituaiga o maʻi o le cystic

E tatau ona fai mai o kenefu uma o le lalolagi e vaevaeina i le moni ma le sese.

1. O le cyst moni O le cyst moni o se faaletonu o le tino lea e aliali mai ai se siama i le pancreas i le taimi o le atinaʻe pepe. O lea ituaiga o tumo e le tupu, o ona puipui i totonu o loo ufiufi i se apa o le epithelium, ma e mafai ona faatumuina le vavao i le vai.

2. Sese sese E le pei o le mea moni, o se cyst sese e faia i le faagasologa o gaoioiga a le tagata, mo se faataitaiga, pe a maeʻa le pancreatitis poʻo le necrosis pancreatic. I se taumafaiga e vavae ese le vaega na afaina mai siama maloloina, o le tino lava ia e fatuina ai faataamilo i luga o se pusa o mea fesootai, o lona uiga. se uila. O nei neoplasms e leai se faʻapitoa o le epithelial io latou puipui.

E pei lava o isi faʻamaʻi, o lenei maʻi e sili atu le lelei e le amata ma togafitia i le amataga. I le laasaga muamua, o le fausiaina o le tino, faapea foi ma le siʻusiʻu, faapea foi ma le pseudocyst o le ulu o le pancreas ua faamaloloina lelei. Togafitiga, iloiloga e masani ona lelei. Faatasi ai ma togafitiga talafeagai, e na o ni nai gasegase na aafia i faafitauli o le soifua maloloina. O lenei mea e afua ona o soʻo se faʻamaʻi faʻamaʻi tumau.

I le gastroenterology, o lenei neoplasm e vaevaeina foi e ala i se faʻavasegaga lē tumau, o lona uiga, pe o le a le tele o faʻamaʻi:

  • o le pepa faʻapitoa ua tuʻuina i luma o aʻoga, lea e leʻi atoa le 3 masina,
  • pepa faʻatusa - e lē silia le ono masina,
  • o le foliga masani e tuʻuina pe a uma ona fai le pulou ma o ona tausaga e silia ma le ono masina.

O le foliga laititi e sili ona faigofie ile togafitia, pe a sili atu le mataʻutia o le mumū i fualaau faasaina. O le tulaga e sili atu ona leaga i le foliga masani. E masani lava, o se pseudocyst masani e togafitia e na o le taotoga.

E taua le matauina o se pseudocyst e le o iai i se kopi se tasi. E tupu foi i le fomaʻi le tele o tuputupu aʻe i le maʻi.

Pe a liliu se tagata maʻi i se gastroenterologist, e tatau ona muamua suʻesuʻe le tala faʻasolopito o le tagata ma iloilo lona uiga lelei. A maeʻa lena, e tatau ona faia se suesuega maeʻa. E masani lava e aofia ai se faʻamalologa agamalu o le paʻu ma le manava. Faʻatasi ai ma le tele o le pseudocyst, e mafai e le fomaʻi ona fuafua se mea faʻapitoa, faʻapea foʻi ma le iloa o sina polo.

I le tiga, e amataina e le tagata maʻi le suʻega ma se suʻega toto ma le urine. Talu ai ona o lenei tulaga ua leaga, o se suʻesuʻega o meaola e le o faʻaalia ai le ata atoa. E mafai e le fomaʻi ona manatu o le tagata maʻi o loʻo i ai se paʻu maʻi. O le pseudocyst e le o fuafua i se auala tutusa.

O auala aupito sili ma sili ona lata mai o le suʻesuʻeina o le faʻamaʻi e aofia ai:

  • X-ray ma le eseesega. O ata o loʻo faʻaalia ai faailoga o le le mautonu ma le fesuiaʻiina o totoga o le tino ona o lona faʻaopoopoga.
  • O faʻamatalaga faʻamatalaga e fesoasoani i le fuafuaina o le vaega o aʻoaʻoga o loʻo i ai, faʻapea foʻi ma le faʻamaonia pe faʻamaonia le iai o faʻafitauli.
  • EDGS e iloa ai le i ai o le mumū, faʻamalosiina o totoga o le loto ma le faʻalauteleina o le veins i le esophagus.
  • ERCP. O le faʻamatalaga sili ona faʻamaonia. Faʻafeiloaʻi e faʻatautaia auala. I le taimi lea, e mafai e le fomaʻi ona suʻe auʻiliʻilia le vaega na afaina ma fuafua tonu pe oi ai i se tagata se pseudocyst o le pancreas.
  • CT O se isi metotia faʻamatalaga. I le taimi o le CT scan, o le mumū e sili ona saʻo ona faʻaalia.
  • O se suʻesuʻega faʻasolosolo e talafeagai ma se faʻamautinoaga, talu ai e faigofie lava ona faʻasese se pseudocyst mo se faʻalavelave leaga.

E le gata i lea, o sea aʻoaʻoga e mafai ona faʻalavelaveina ma se vailaau moni poʻo se maʻi paʻu.

Faʻatau togafiti o togafitiga

E mafai ona e tau i se neoplasm e aunoa ma se taotoga pe afai e ausia tulaga uma nei, e aofia ai:

  • tau e tasi
  • o le maualuga ole tumutumu e le silia le 2 cm,
  • e leai se tiga matuia o le maʻi
  • e leai se mea e taofia ai.

I lenei tulaga, e mafai ona e taumafai e faʻaumatia le uila e ala i auala vavalalata. Mo lenei, muamua lava, e tatau ona e alu i se meaai fiaai.

A mavae aso e tolu, o le a mafai ona toe foi i se meaai e le aoga, lea e le mafai ai ona gaʻo mea uma, falai ma gaʻo. O le ulaula ma le inu foi e le aofia ai.

Ma e manaʻomia e le maʻi ona taoto e momoe mo le 7-10 aso. O nei mea uma o le a faaitiitia ai le gaosiga o le enisinia o le pancreas.

Ma o le tumo e le fesuiaʻi ma e le mafua ai le peritonitis, o se ituaiga o meaola e faʻataʻitaʻiina i le tagata maʻi i se uila. I le avea ai o se tulafono, o nei mea e sui ai le antibacterial agents mai le vaega o tetracyclines poo cephalosporins. Ina ia faaitiitia le tiga, e fautuaina ai se tagata maʻi e suʻe poloka poloka poloka (Omez poo Omeprazole). Ma ina ia faafaigofie le tuufaatasia o enzymes e le pancreas, ua faatonuina ai Creon po o Pancreatin.

Afai i totonu o le masina o ia togafitiga e leai se faʻaleleia atili, ma e le foia e le uila, e fautuaina e fomai se taotoga.

Isi togafitiga mo kume

O loʻo i ai auala faʻapitoa, faatasi ai ma togafitiga fualaau, fesoasoani e taulimaina le faʻavavega o le pepe. O le mea autu o le faʻaaogaina lea o metotia faʻaleaganuʻu o togafitiga pe a maeʻa maliega ma le fomaʻi.

O faʻafitauli faʻapitoa e tele taimi faʻafuaseʻi. A oʻo ina oʻo i le lapoa ma ua tumu i le tulei, ona faʻapupula lea o le lamatiaga o le faasalalauina o le siama i vaʻa latalata ane. O le tele o taimi e faʻaaogaina ai le okeni i le vaega o le tino, siʻu poʻo le ulu. O fomaʻi e faia se faʻasaga i le nofoaga o loʻo i ai le uila. O le taotoga e faia i lalo o faʻamaʻi pipisi. O le cyst ma nisi mea maloloina maloloina ua aveesea.

E tatau ona malamalama lelei le uila o le tino e pei o se kapoti faapitoa, lea o loʻo i totonu o le tino o le okeni poʻo lona luga. I totonu o le cyst o vailaʻau elemene na gaosia e le okeni e tasi.

Faʻaaoga togafitiga faʻamaʻi pe afai o le pseudocyst na faia talu ai nei lava. E le gata i lea, o togafitiga faasao e faʻaalia i le leai o se tiga ma aʻoga e itiiti ifo ma le 6 inisi le maualuga.

E le gata i lea, o nisi fomaʻi e sili atu le faʻatali i se taimi i le taimi muamua o suʻesuʻega ma e le faʻamaonia ai foʻi fualaau. O le mea moni o le pseudocyst o le pancreas e mafai ona faʻamavaeina na o ia lava. E masani lava, o le mataʻituina e faia mo le tele o masina, ma pe a faʻatonuina le ata, ua uma ona faʻamaonia togafitiga.

E le gata i lea, o le togafitiga o fualaau faʻasaina e faʻapipiʻiina atoatoa i le faʻapipiʻiina o se pusa. O loʻo tu saʻo i le iuga o le capsule. E ala i se pusi, o le tausimaʻi e faʻapitoaina fualaau oona mo le faʻapalapalaina.

O le tele o tagata gasegase ua uma ona oʻo i le pancreatitis atonu latou te matauina o le togafitiga mo le pseudocysts ma vailaau ma togafitiga mo pancreatitis e tutusa tutusa lava. O le mea moni, o fualaau e naʻo le faʻamalieina o se faʻalavelave faʻapitoa, ma mulimuli ane o le faʻatulagaina e tuai ona tutoatasi.

Togafitiga e faia faʻamalosi ma taotoga.

Auala faasao

Faʻaaogā togafitiga faʻamalositisi ma isi metotia e le aofia ai togafitiga faʻapitoa, e tatau ona iai i tulaga faapena:

  • aoga nofofua,
  • o le tele o le afa e le sili atu i le 20-30 mm,
  • faatasi ai ma se faʻamaʻesega manino mai i mea o loo siomia ai,
  • e leai ni mea faʻapitoa o le gaogao faʻalavelave,
  • o le tagata gasegase e leai sona faʻamaʻi tiga.

I lalo o ia tuutuuga, o le faʻaogaina o le inflammatory i le gland e taofia muamua. Mo lea, e tatau i le tagata maʻi ona mulimuli i se matelaina o meaai mo le 2-3 aso muamua.

A maeʻa ona faʻalautele lenei lisi: e le fautuaina le faʻaaogaina o meaʻai falala, gaʻo ma ulaula. I lalo o le faasaina o le faasao, meaai vave, meaai talafeagai, ulaula ma le ava malosi.

I totonu o le vaitau pupuʻu, e fautuaina e matau le moe e malolo, e tumau mai le tusa o le vaiaso i le sefulu aso.

Mo le puipuia o le supporation, e faʻaaogaina ai vailaʻau faʻasaʻi lautele. E masani lava, o tetracyclines poʻo cephalosporins e avea ma fualaau o filifiliga.

I le tulaga o le solia o le maualuga o le glycemia, e tatau ona faʻatalanoa se endocrinologist ma faʻamaonia fualaau e foia ai.

O le tiga ogaoga e taofi i le fesoasoani a le poma pa o le initaneti ma le antispasmodics. I nisi tulaga, o sauniuniga o le enzyme ua faʻamaonia e faʻaleleia ai le faʻasiliina o meaai. E sili ona taua le faʻaaogaina i se faʻaitiitiga i galuega faalilolilo.

E faʻafefea ona faʻaumatia se uila i totonu o le pancreas ma togafitiga faʻa-tagata?

I aso nei, o se faʻalavelave faʻalavelave e masani ona masani ai ma togafitiga i le tele o tagata gasegase o loʻo mafatia mai le gaioiga o le okeni. O se uila e manaʻomia ai se togafitiga faigata ma uumi, lea e masani ona maeʻa i le taotoga.

Ae ui i lea, o le toʻatele o tagata gasegase e fefe eoi le laulau o loʻo taʻalo ma o loʻo suʻe isi auala e faʻaumatia ai le maʻi. O le taua faapitoa i tagata gasegase o le togafitiga o suauu pancreatic faatasi ai ma togafitiga faʻaleaganuʻu, faʻaaoga togalaau faʻamaʻi ma isi mea faʻamalolo o le natura.

Ae pe faʻafefea ona faʻaumatia se uila i totonu o le pancreas e faʻaaoga ai vailaʻau masani? O a ni meaʻai e fesoasoani e ausia ai le mea sili ona lelei ma faʻamalolo atoatoa le tagata maʻi? I le iloaina o tali i nei fesili, o le tagata gasegase o le a mafai ona faatofa i lenei maʻi matautia ma toe foi mai i se olaga atoa.

Faʻamālōlō togafitiga

Togafitiga o se togafitiga e mafai ona faʻaosofia ai le fausiaina o se uila e faia faʻamalosi. O le mafuaʻaga o le faʻamaʻi o le faʻaogaina lea o gaioiga i totonu o le pancreas, lea ua faʻaumatia ma le fesoasoani a se kulupu atoa o fualaau oona, o mea autu ia:

  1. Enzymes O auala o lenei vaega e mafai ai ona faʻasalalau le gaosia o le amylase, protease ma le lipase, lea e talafeagai mo le faʻamaʻi atoa o puipuiga, gaʻo ma gaʻo. O nei fualaau oona e aofia ai Mezim, Festal, Pancreatin, Creon, ma isi. O vailaau faʻamaʻi a le Enzyme e mafai ona faʻasaʻo le avega i le mamanu maʻi ma faʻagasolo malie ona toe faʻafoʻisia le masani. I le taimi lava lea e tasi, o le faʻaleleia o otaota e faʻaleleia ai, o le tiga o le tiga e faʻaititia, ona o le malosi o le mumū ua faʻaitiitia.
  2. Painkillers. O le tele lava o taimi, e leai-sas, Papaverin, ma isi mea ua faʻamaonia. O nei vailaʻau e leai se togafitiga faʻapitoa, ae faʻamafiesea le tiga, lea e masani ona aʻafia ai ma le mumusu o le pancreas ma se uila.
  3. Proton pump blockers (pei o le adjuvant therapy). E aofia ai Omez, Nolpazu ma isi. O le fualaau faasaina e puipuia ai le tatalaina o se aofaiga tele o le eletise hydrochloric, lea o le leai o se meaʻai e afaina ai puipui o le manava ma leaga ai le tulaga o le pancreas.
  4. Cholagogue - Ursofalk, Hofitol ma isi. Talosaga pe a iai se uila i tua o le pancreatitis biliary. I lenei tulaga, o le faʻavaivai o le talo. Faatasi ai ma se faʻasalaga le faʻaaogaina o le pule faʻanatura lea e ulu atu i le ala, o le tulaga o le pancreas ua faʻaleagaina.
  5. Sauniuniga mo le faʻaleleia o le motusia o le gastrointestinal - Trimedat, Ganaton. O nei vailaʻau e faʻaaogaina e avea o se auala lagolago mo le togafitiga pe a iai nisi faʻamaʻi o le faʻaogaina o meaʻai e faʻaleagaina ai faailoga.

O togafitiga faasao e aoga i na o le amataga o le maʻi. I tulaga maualuga, e le mafai ona faʻaumatia le afa i le fesoasoani a vailaʻau.

O vailaʻau faʻalaʻaulaʻau e malosi tele le malosi o togafitiga i le pancreas ma fesoasoani e maua ai le toe faʻaleleia atoatoa o le okeni maʻi. O le faʻaaogaina o vailaau faʻamalositino e maua ai le maualuga o taunuuga uma i totonu o le pancreatitis gasegase ma le masani, ma i le tulaga o tumutumu cystic o le pancreas.

O se tasi o itu taua o togafitiga o fualaʻau i luga o togafitiga faafomaʻi o togafitiga o vailaʻau e toetoe lava leai ni aʻafiaga o le itu ma faʻamaʻi. O le mea lea, e fautuaina i latou mo le faʻaaogaina e tagata gasegase e le gata i le faʻamaʻiina o le mai, ae o isi faʻamaʻi faʻamaʻi, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻamaʻi ate, fatu ma fatuga fatu.

Vailaau faʻamaʻi, lea e fautua mai e le phytotherapists e faʻaaogaina ai faʻamalosi o le pancreas, galue ai i ni faatonuga autu se tolu, e pei o le fesoasoani i le faʻamalamua, faʻaitiitia le tiga ma faʻaleleia le toe faʻaleleia o mea.

Vailaau faʻapitoa

O togafitiga o togafitiga e malosi malosi i luga o le okeni ua aʻafia ma fesoasoani e ausia le toefuataiga o ana galuega tauave.

Ae e masani lava ona mafai ona faʻaaoga togafitiga faʻataʻitaʻi mo kiona faʻalavelave? E pei ona faamamafaina e fomaʻi i nisi tulaga, e mafai ona matua le saogalemu. O lenei mea e sili atu ona aʻafia ai tagata mamaʻi i se uila tele, lea i nisi tulaga e oʻo atu i le 20 cm.

E le gata i lea, o le faʻaaogaina o togafitiga faʻasoifua faʻasaga masani e matua le manaomia i tulaga e faʻateleina ai le malosi o le uila i totonu o totoga o le lotoifale poʻo poloka poloka o le pacreatic duct. I lenei tulaga, o le nofoaga o le afa e le afaina, ma e mafai ona i ai i le ulu, tino poʻo le siʻu o le gland.

E tatau foi ona ave le tausiga tele i tagata mamaʻi o loʻo maua i se faʻalavelave faʻafefiloi o meaʻai. E pei ona taʻua i luga, e maualuga lona lamatiaga o le faʻaleagaina i totonu o se tui pipili, o lona togafitiga e tatau ona faia i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi.

O isi auala mo le togafitia o le pancreas o loʻo talanoaina i le vitio i lenei tusiga.

Togafitiga o sulu i le pancreas e tatau ona na o le faʻatalanoaga ma faʻatagaga a le fomaʻi aoga.

Faatasi ai ma mafuaaga e mafai ona faailoaina:

  • Aiga
  • Faʻafitauli i le faʻavaeina o meaʻai i le pancreas, o le mafuaʻaga lea o le fausia o tumutumu gaogao,
  • Pancreatitis po o le pancreatic necrosis e faʻaosoina ai le fausia o kese sese,
  • O le faapipiiina o le mea e le fiafia ai le gland,
  • Faʻaolaina o parasites i totonu o le tino, mo se faʻataʻitaʻiga, echinococcus, faʻaliliu mai manu mamai,
  • Faamai pipisi poʻo le gland hemorrhage
  • High cholesterol
  • Faʻamafanaina o isi totoga,
  • Pancreatic diseases, e pei o maʻa i totonu o le gland,
  • Le faʻaaogaina o le ava malosi, meaai falai ma le gaʻo.

O mafuaʻaga autu ia e mafai ona faʻaalia ai foliga o se uila. A oʻo ina lagona e ia, o le a lagona e se tagata lenei mea e tusa ai ma faʻamaoniga o loʻo faamatalaina i lalo.

O le afaina o le afa o le pancreatic cyc ua fuafuaina i faailoga nei:

  1. Paʻu o le tino
  2. Naua, vili,
  3. Pau le fiaai, teenaina o meaai e le tino,
  4. Taunuuga o le soifua maloloina, vaivai faifai pea ma le vaivai,
  5. Tino i luga ifo o le 37 tikeri, e le mafai ona faaitiitia,
  6. Faamaufaʻailoga i le manava i lalo o le paʻu.

Afai o se tagata maʻi ei ai faʻaʻailoga tutusa o loʻo i ai se uila mumū, o loʻo aveeseina le taotoga poʻo togafitiga e faʻatatau i luga o le ogaoga o le maʻi. Pancreas e manaʻomia ai le faʻagasolosolo i tulaga ogaoga. O le mea lea, e le na o vailaau, ae faʻapea foʻi togafitiga faʻalapotopotoga e mafai ona fesoasoani i lenei.

Togafitiga o kulu ma togafitiga faʻa-aganuu

O togafitiga faʻapitoa e faʻaaogaina i mataupu e le talafeagai ai le taotoga o le taotoga ma e le manaomia ai le faʻanatinatiina vave o le afa. I lenei tulaga, e mafai ona e faia i se meaai ma teuteuga o laau.

E pei ona e iloa, o laʻau e faʻaaogaina e togafitia ai faʻamaʻi e tele, e aofia ai le taofi o le tuputupu ae o kesi, ae latou te faʻaaoga foi:

Burdock. Laʻau o Burdock e aoina mai le auala, ma sili atu i le vaomatua. E mulumulu lelei, fufuluina ma fufuluina le sua i se pusa eseese. O le vai ua tauanau mo le lima aso, a maeʻa ona latou aveina lea o le lua sipuni faʻalua i le aso mo le lua masina. O le meafaigaluega e iai le anti-inflammatory, antitumor, antipyretic ma isi mea aoga.

Acacia. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e ave lana fugalaau ma sasaa vodka masani e faatatau i: tasi ipu tioata - o le tasi fagu vodka. O le faʻafefiloi e totoe mo le vaiaso i se nofoaga malulu e aunoa ma se malamalama, o se fogafale poʻo se potu e talafeagai. Ia inu i le tinotu faatolu i le aso mo se sipuni sipuni. O fuga acacia ua i ai antispasmodic ma aʻafiaga faʻaleaga.

Celandine. Ua faʻaaogaina lona sua. Mo se vailaau e te manaʻomia ai se ipu vai suamalie, e pei lava o soʻo se meli ma le afa lita o propolis tincture. O mea uma e fefiloi ma ave i le taeao ao leʻi 'aʻai, tasi sipuni siʻi taʻitasi.

Elecampane. Mo le gauga, ave se sipuni sipuni o aʻa o le laau, tutusa le tele o le fefete mago ma se lita o vai inu. Ua faʻafefiloi le paluga mo aso e lua i se potu malulu, mago. E ave i le afa afa faalua i le aso.

Calendula. E saunia mai le lapisi mai le calendula ma le celandine i tutusa tutusa - tasi sipuni taitasi. E sasaa mea uma i totonu o se ipu vai ma faʻaalu mo ni nai itula, e mafai ona e tuua lenei mea mo le po. ¼ ipu e ave i le afa itula ao le i faia taumafataga taitasi mo le masina.

Aoina mai mo le togafitiga o laau

  1. Aoina o le vort St. John (6 vaega),
  2. immortelle (4),
  3. oregano (1),
  4. upega (1),
  5. vaevaega (1),
  6. burdock (1),
  7. sorrel (1),
  8. valerian (1),
  9. faʻaipoipo (1),
  10. violetiti (1),
  11. walnut (1) ma le toso (1).

O aʻa e maua mai le paluga, o laulaau mai le paina, ma fua mai le manoa. O le faʻafefiloi e paʻu ma tumu i le vai: tolu punetuni ile afa lita o vai inu. O le afa o le aso e tausisi pea, e faia i le afa afa i le aso.

Aoina mai o le lanu moana, fuamalie ma le laumela. Laʻau e ave i le tutusa tutusa, gaosia ma tumu i le vai: o se sipuniti o le faʻafefiloi i totonu o se ipu vai, e mafai ona e faʻatupulaʻia le fua. E tatau ona e inu i se mea teuteu faalua i le aso ao leʻi faia ni taumafataga mo le lua vaiaso.

Pepa mint picking, susu susu, plantain, yarrow, chamomile ma le hypericum. O togavao e maua i vaega tutusa, gaosia ma sasaa i le vai: se sipuni tele i totonu o se ipu malamalama. Inu le paluga faatolu i le aso ao leʻi 'ai, 1/3 ipu mo le tolu vaiaso.

Icelandic moss. E faʻaaogaina e togafitia ma faʻamamā le pancreas mai maʻa, ma faʻamaonia ana galuega. Mo le tincture, e te manaʻomia le 30 kalama o moa ma le 200 mililiters o le pati vine. O mea uma e fefiloi ma faʻafefiloi mo aso e lua. Ia inu le tincture, faʻaalu se sipuni i le 1/5 ipu vai i le aso. O le vasega e oʻo atu i le lua vaiaso.

Aoina o le tisa ma le moa. O le aʻa o le taulaʻau e tipi, e pei o laumei mint. O se teuteuga e aofia ai le tasi le sipuniti o aʻa ma le tolu teaspoons o laulaau. O le faʻafefiloi e kuka i le 200 mililiters o le vai mo ni nai minute. A maeʻa lena, ona ufiufi lea o le koneteina i se tapuni ma tuʻu le gauga susu. Inu i ai le 1/5 ipu faʻatolu i le aso mo le masina ile malologa.

Pe a faʻaaoga soʻo, e tatau ona e mataʻituina le tulaga o le tino. Afai o le vomiting, manava manava, tiga o le manava ma isi aʻafiaga le lelei, e tatau ona e taofi le inu o le susu.

Masalo o le auala lenei e lipoti mai ai e le tino e le talafeagai le tasi o mea e faʻaaogaina. A maeʻa ona faʻaaogaina ni nai togalaau, o loʻo maʻi pea le tagata, e tatau ona e vaʻai i se fomaʻi.

O nei teuteuga e aoga foi i togafitiga faafomaʻi. Faʻatasi, o nei auala e lua o togafitiga e mafai ona maua ai ni taunuuga lelei, lea e mafai ai ona aloese mai le taotoga.

E le gata o lauʻau e mafai ona fesoasoani i se uila, e mafai ona togafitia i le fesoasoani a isi togafitiga faʻalautele.

O lenei vailaʻau e lauiloa i vailaʻau faʻapitoa ona o ona aoga aoga. E fesoasoani i siama ma fomai e toe faʻafouina, faʻaleleia le tulaga lautele o se tagata, faʻasaʻo le mumunia, aveesea le toxins ma aʻafia ai faʻaletino uma tino.

O le afa i lona taimi o le a le toe tupu, ma o le a amata ona faʻamalolo vaega o loʻo afaina. E naʻo oe e manaʻomia le ave o se tina moni, talu ai o papa ma isi vailaʻau faʻatasi ai ma ia e le vavaeeseina ai le faes. I le taeao e tatau ona e 'ai i se fasi mummy le tele o se pulu, e mafai ona e faʻamavaeina, mo se faataitaiga, i le lauti ma inu aʻo leʻi oʻo i le taeao. Ave mo le tolu vaiaso.

I le faʻaopoopoga i le broths ma le mumiyo, e mafai ona e faʻaaogaina se vai inu suamalie ma maloloina e pei ole vai inu mo togafitiga.

Faʻalavelave faʻalavelave

Ole aʻafiaga e le mafai ona tuʻuina e aunoa ma se togafitiga, aua e faʻaopopo i le tuiina o neura ma gaʻo latalata ane, e mafai e lenei neoplasm ona faʻaosoosoina nei faʻafitauli:

  • avanoa
  • fistula formation
  • totoga ona o le malepe o toto toto,
  • suppuration.

Soo se tasi o nei mataupu e lamatia ai le oona o le toto ma le atinaʻeina o peritonitis, lamatia ai le ola o se tagata, o lona uiga o se tagata maʻi i se vili ua iloa e manaʻomia se togafitiga talafeagai.

O aʻafiaga o faʻalavelave faʻalagolago i le nofoaga o le afa. Afai e amata le togafitiga faʻaleaga, ona i ai lea o faʻalavelave i le galuega a le gata ole paʻu, ae o le duodenum foi. Faʻavae tetele e mafai ona faʻaosoina le suppuration ma le faʻavaeina o le auala faʻasese. O le faʻalavelave sili ona lamatia o le fesuiaiga o se auala le lelei i se mea leaga.

E tele foʻi taimi e maua mai ai le faʻamaoni, ae latou te le o faʻalavelave i mea taufaamatau, aua o loʻo aofia ai le vai pancreatic ma ua faia e mafua mai i le faʻasalaga a le enzymes. Faatasi ai ma se auala le lelei i togafitiga, e ono tupu ai le toto, o le lamatiaga lea o le ola. E tusa lava pe a uma le taotoga, e tumau pea le lamatia o le toe foʻi.

Faʻatasi ai ma se faʻavae tele, lea o loʻo i totonu o le puipui, o loʻo i ai se lamatiaga o le fesuiaiga o le taʻavale.

Afai e te tolopoina se asiasiga i le fomaʻi ma e te le tausisia manaoga o le fomaʻi, e mafai e se pseudocyst ona faʻaleagaina le tino o le tagata. E masani lava, e manaʻomia le togafitiga faʻapomaʻi faaopoopo e faʻaitiitia ai faʻafitauli.

  • rupture (e seasea lava, e mafai ona tupu pe a afaina se okeni),
  • suppuration
  • totoga.

O faʻalavelave faʻapitoa pe a uma le taotoga e feagai foi. E faʻaaoga lenei mea i le fausiaina o le tino, siʻusiʻu, ma o lenei foi e mafai ona fai i lalo o le pseudocyst o le ulu o le pancreas. O faʻamatalaga ina ua mavae le taotoga naʻo le faʻamaonia o lenei mea. O lea la, o faʻafitauli faigata:

  • afaina
  • faaleagaina i isi totoga,
  • toso
  • fistula formation
  • le fesuiaiga o se tumo i le kanesa,
  • faʻamaʻi pipisi.

Mea taumafa paleni paleni i le i ai o se uila i le pancreatic conduct e aofia ai le teenaina o oloa e mafai ona afaina tele ai le gaosia o enzymes. E tatau ona le aofia ai:

  • suauu
  • kofe
  • meaai falai ma gaʻo
  • mea manogi
  • aano o manu
  • pastry.

O le lisi e tatau ona aofia ai meaʻai e faʻaleleia le faʻaogaina o le tino ma e le mafua ai le faʻamalosi. E tatau ona e 'ai masusu suamalie, cheese cheese, cereals, pasta, salu fuamoa, tiʻeli, ma isi.

Tatyana, 39 tausaga, Kislovodsk.

Ina ua iloa se uila i se fomaʻi e leʻi faʻaaogaina, na fautuaina o ia e le fomaʻi ina ia togafitia i ni auala le lelei ma mulimuli i se meaʻai. Vaʻai fualaau vao ma mea inu inu. A maeʻa le kosi, o le faʻatusatusaga ua faʻaititia le tele. O le a ou faʻaauau togafitiga pe a uma se malologa. Ou te faʻamoemoe e fesoasoani ma e le manaʻomia le taotoga.

Valery, 34 tausaga, Khabarovsk.

Ina ua uma se suʻesuʻega faafomaʻi na faʻaalia se tamai tumutumu i le pancreas. O le mafuaʻaga o le faʻaalia o ni meaʻai lelei ma masani leaga. Togafitiga e amata i le faʻasaʻoina o olaga ma meaʻai. Na faatonuina foi e le fomai se auala o le ave o le tina. Ina ua uma togafitiga, na foia le faamaufaailoga.

Victoria, 35 tausaga, St. Petersburg

O se uila i luga o le pancreas na maua i le taimi o le ultrasound scan. Sa manava lona manava ma sa i ai le taotoga faifai pea. Ina ua uma ona latou iloa le faafitauli, na latou fautuaina le taotoga, o se taunuuga o le tulaga na toe faafoi atu i le masani. Sa amata ona ia lagona le sili atu ona lelei.

O le tiga o le manava ma le le lava o le fiaai. Na auina mai le gastroenterologist mo se suʻega, lea na maua ai se uila i luga o le pancreas. Faʻamolemole tofia. Ina ua maeʻa le taotoga, sa vave ona toe faʻafoʻi, na o oe e te mulimuli i taimi uma i se meaʻai.

Ekaterina, 41 tausaga, Yekaterinburg

I soo se auala sa ou taumafai ai e aveese le pancreatitis masani. Na ou alu i le fomaʻi na faʻamaonia le siama ma fai mai sa i ai foi se uila i le pancreas. Ina ua maeʻa se fualaau oona na faigofie ai, ae na tumau le aʻoga. Ona faia loa lea o se taotoga, ma ua maeʻa uma ia faailoga.

Tuua Lau Faamatalaga