Umi o le maʻisuka

I le vaitau o le tuputupu ae faifaipea o tagata gasegase i le "faamai pipisi," o le tele lava o tagata e fiafia i ai ia suʻega mo le maʻisuka e mafai ona maua ai le 100% sao atoatoa. E taua le taʻu atu i le taimi lava lena o loʻo i ai nisi oi latou.

  • O a suʻega o le maʻisuka e tatau ona ou faia?
  • Aisea e tatau ai ona ou maua?
  • Faamatalaga o metotia taʻitasi
  • Taʻiala lautele mo suʻesuʻega talafeagai
  • Faʻamatalaga faʻaopoopo

E sili atu le saʻo, o se seti o suʻega e mafai ona faʻalagolago i le iai o se maʻi. O ia mea uma o loʻo faʻatinoina e ala i le toto foaʻi, ae taʻitasi e iai ona lava uiga. E le gata i lea, o tagata gasegase ua uma ona iloa e uiga i latou faʻamaʻi e manaʻomia foi ona faia se laʻasaga o faʻataʻitaʻiga masani i totonu o le 3 masina.

O a suʻega o le maʻisuka e tatau ona ou faia?

Pe a tusia e se tagata le i ai o faʻamaoniga e foliga mai o se tulaga o le hyperglycemia (faʻateleina pea, o le galala i taimi uma, paʻu o mea mamafa, ma isi), e liliu atu i le fomaʻi.

Ina ia faʻamaonia le i ai o maualuga maualuga o suka, e tatau ona faia se faasologa o suʻega ma suʻe suʻega mo le maʻisuka:

  1. Taulaga toto toto mo le kulukose.
  2. Glucose toleni test.
  3. Fuafuaina o le gluclolated (glycosylated, HbA1c) hemoglobin.
  4. Urinalysis

E mafai ei latou taʻitasi ona faʻaalia le i ai o se faafitauli ma avea ma mafuaʻaga mo le faʻatuina o se siama o le maʻisuka.

Aisea e tatau ai ona ou maua?

E tele ni sini e faʻamuamua pe a faia suʻesuʻega talafeagai:

  1. Faʻamaonia le i ai poʻo le toesea o le maʻi.
  2. Faʻavasega le maualuga o le faʻaleagaina o le tino.
  3. Siaki le tulaga o le pancreas, o le i ai o le ola B i totonu.
  4. Sailia tomai faʻapitoa o le tino.
  5. Faailoa mai ni faʻafitauli i gaioiga faʻapipiʻi (vaʻa, neura, gaʻo, faiʻai, fatu).

I sina masalosaloga o se tagata o loʻo maua i le maʻisuka, ua tatau ia te ia ona alu atu i le faʻalavelave atoa o suʻega o suʻesuʻega suʻesuʻe e faʻatuina le tikeri o le atinaʻeina o togafitiga.

Faamatalaga o metotia taʻitasi

O le suega muamua e sili ona taua e mafai ona taʻu mai ai se "maʻi manaia" o le faʻamaoni lea o le hemoglobin glycated (HbA1c). E faʻavae i luga o le gafatia o le kulukose e fusifusia i se mūmū toto mūmū masani. I lenei pepa, e mafai ona fuafua i le serum mo le 2-3 masina mai le taimi na fausia ai le koniteina.

O le tele lena o le taimi e tumau ai i totonu o le tino seia oʻo i le faʻaleagaina o le physiological i totonu o le tino. E taua le maitau le mea moni e faapea, o se suʻega mo le maʻisuka e sili ona aoga mo suʻesuʻega muamua. Faatasi ai ma asiasiga masani i le fomaʻi e le tagata maʻi i le lumanaʻi, o le a le maua ai sona aoga. Faailoga o le 4-5.9% e masani, masalosalo - 5.9-6.5%, o le tonu ˃6.5% faʻamaonia e faʻamaonia ai le siama.

O le isi suʻesuʻega taua o le fuaina lea o le anapogi o le kulukose i le toto capillary. I le taeao, ao leʻi oʻo i le taeao, a maeʻa le 8 itula o le faʻatagaina mai meaʻai, o loʻo faia lenei suʻesuʻega. E mafai ona taʻu mai ai le tele o le suka i le serum. O le tulaga masani o le maualuga o le 3.3-5.5 mmol / L, o le tau o le 5.5-6.1 mmol / L. E mafai ona faia se faʻamaoniga saʻo i luma o le ˃6.1 mmol / L i luga o le mata o le mita. Ae ui i lea, o lenei suʻega toto mo le maʻisuka e le mafai ona 100% faʻamaonia le faʻamaʻi.

Mo le faʻamaonia tonu, e tatau ona pasi se suega o le toleniga o le glucose. E aofia ai i le mea moni e faapea, a maeʻa le siakiina o le hyperglycemia, e manaʻomia e le tagata maʻi ona inu 75 g o le kulukose ua faʻamamaina i totonu o se ipu (200 ml) o le vai mafanafana. A mavae le 2 itula, toe fai fua o fua. Afai o fuainumera e faʻaalia ai tulaga faatauaina o le ˂7.0 mmol / L - le masani, 7.0-11.0 mmol / L - faʻavaivaia le kulūkose toleni (e le o se faʻamaʻi), ˃11.0 mmol / L - "maʻi tiga".

E masani lava ona i ai tulaga pe a maua e le tagata gasegase le tele o le anapogi i luga o le hyperglycemia, ae leai ni uiga faʻaalia. I taimi faapena, e tatau ona e suʻeina ia le itiiti ifo ma le tolu suʻega ina ia faʻaalia ai le maʻisuka o le maʻisuka.

Taʻiala lautele mo suʻesuʻega talafeagai

Ina ia mafai ona faʻatuatuaina le faʻamoemoega o le suʻega, o loʻo i ai nisi tulaga faigofie e faʻatele ai le sao o le gaioiga mulimuli:

  1. 8-12 itula aʻo leʻi faia le toto, e le aofia ai mea taumafa.
  2. 2-3 aso aʻo leʻi faia le faʻataʻitaʻiga, mulimulitaia se meaʻai masani. Leai se mea e matua suia ai se mea i le taumafataga.
  3. E le fautuaina e faia ni suʻega i le taimi o se tulaga faigata.
  4. Aua le ulaula pe inupia le ava 1 aso ao lei faia le suʻega.
  5. I le taimi lava aʻo leʻi faia le suʻesuʻega, e le mafai ona e tago i fualaau.

O le matauina o nei tulafono faigofie, e mafai ona faʻamaonia lelei le i ai poʻo le toesea o le maʻi.

Faʻamatalaga faʻaopoopo

O le toto masani ma le suʻesuʻeina o le urine e leʻo se auala tonu e faʻamaonia ai se maʻi. Pau lava le mea e mafai ona aʻoaʻoina mai ia i latou, o le i ai o le acetone i le urine, lea e aliali mai i le faʻamaʻi tutusa.

Ae ui i lea, o le suʻesuʻega e le mafai ona faia naʻo luga o se suʻesuʻega e aunoa ma ni suʻesuʻega masani, aua o Ketonuria e mafai ona avea ma faʻaaliga o le tele o isi tulaga faʻaleagaga:

  • Anapogi
  • Faʻafitauli matuia
  • O le vomiting le umi poʻo le manava,
  • Faʻamalalaina
  • Tina ma isi.

A maeʻa ona faʻatuina se faʻamatalaga mataʻina, o le mea sili ona taua mo se tagata o le amataga lea o se tauiviga malosi ma le faafitauli. Afai o le tagata maʻi e suʻesuʻeina e le aunoa ma tausia se tulaga masani o le glycemia, o le a mafai ona ola fiafia e aunoa ma ni aʻafiaga.

Tulafono mo le faʻaaogaina o cloves ma ona aafiaga i le maʻisuka

Togafitiga o le maʻisuka o se faʻalavelave faʻalavelave ma e manaʻomia ai le tele o le taimi. E fautuaina i lenei mataupu ia faʻaaogaina e le gata o metotia faʻaleaganuʻu, ae faʻapitoa foi i togafitiga faʻale-aganuʻu, faʻaopoopo i le sosola ese o le pancreatitis. O se tasi o togafiti aupito sili ona lelei o ni pulou. Pe faʻapefea ona faʻaaogaina i le maʻisuka ma pe o le a foi le manuia mulimuli ane i totonu o le tusitusiga.

E uiga i cloves ma ona faamanuiaga

O tagata uma o le maʻisuka latou te iloa o mea uma masani ma masani ona faʻaaoga ai mea manogi ma mea manogi e faʻaalia i meatotino lelei. Mo se faʻataʻitaʻiga, o puluvaʻa i le tulaga o le maʻisuka malosi atonu e faʻaitiitia ai le fua o le kulukose o le toto ma faʻasaʻo ai faʻataʻitaʻiga.

O Clove o loʻo faʻaalia foʻi i le i ai o le suauu e taʻua o le uʻu, poo le eugenol. O lenei suauu lea e maua ai se manogi manaia lelei, ma e iai foʻi le tele o faʻamalologa o meatotino o le a taua mo le maʻisuka. O le mafuaaga lena e tatau ai ona maitauina o le suauʻu paluga, faʻapea foʻi ma mata o mata, ua faʻaalia e:

  • antispasmodic,
  • faʻamaʻi
  • antimicrobial ma isi meatotino.

Faaaogaina ma le faʻaaogaina cloves i le togafitiga o fomai nifo ma faʻamaʻi vae. O lenei mea na mafai ona mafua ona mafua ona o ana mea e tetee ai, e leai ni aʻafiaga e pei o isi fualaau.

Vailaʻau faʻasagamaʻi o le ufiufi o le suauu e afaina ai le vaega o le intestinal.

I le taimi lava e tasi, o le tau faasaga i le manava i le tulaga o faʻamaʻi pipisi e aoga, o le faʻaitiitia o le faagasologa o le faʻaaogaina o le kesi ua matauina ma ua sili atu ona faʻaitiitia le faagasologa o le gaogao, faapea foi ma se faʻaleleia atili pe a oʻo i le tino. O nei mea uma e taua tele mo le maʻisuka - pe a tatau ai ona faʻamalolo i le vave e mafai ai.

E pei ona e iloa, faatasi ai ma le maʻisuka ituaiga 2, o le gaogao e toetoe lava o taimi uma e maua ai. O le eugenol o loʻo i totonu o le uʻu paluga o se vailaʻau malosi lea e mafai ona tauivi lelei e le gata i siama faʻamaʻi, ae faʻapea foi ma pusa eseese. O le mea lea, o aoga o cloves i le maʻisuka e le o masalosalo, ae e taua le suʻe i auala sao o lona faʻaaogaina.

Pe a Faʻaaogaina

Cloves mo le maʻisuka o le ituaiga muamua ma le lona lua e tatau ona faʻaaogaina e fai ma ituaiga o tinctures. I se tasi o le tele o suʻega, ua fautuaina e le au atamamai le faʻaaogaina a itiiti ifo ma le 20. E tatau ona sasaaina i le vai inu ma aioi atu mo le po atoa. E tatau ona faʻaaogaina le mamanu ua tuʻuina atu:

  1. faatolu i le aso
  2. tasi vae tolu o se ipu malamalama.

O le faasologa o togafitiga faʻataʻitaʻi mo le maʻisuka ua umi ma e ono masina.

E talia foi le faaopoopoina o le mea manogi tuusao i ituaiga uma o le manogi teas ma isi ipu. E aoga ma fiafia lenei mea, aua o le taumafataga, lea e faʻaaogaina i le tulaga o le maʻisuka, ona o lenei mea o le a le gata ina eseese i ona uiga o le maʻisuka, ae sili atu ona aoga.

O fomaʻi e faʻatagaina lona faʻaaogaina i le ituaiga o laau vaʻa mamago, lea e le tatau ona faʻaumatia i luga o se manava gaogao i aso uma. I le taimi lava e tasi, o le togafitiga fautuaina e lua i le tolu fugalaau fugalaau. Ae faʻapefea lapataiga i le faʻaaogaina o cloves mo le maʻisuka?

E uiga i Lapataiga

O le faʻaaoga soo i fua taua o cloves e le fautuaina mo i latou ua maua i:

  • gastritis ma se tikeri maualuga o le elemene,
  • Papatic ulua maʻi
  • faʻaaogaina poʻo le faʻasolosolo.

O soʻoga taua o le meaʻai o loʻo ofoina atu o loʻo faʻaalia foi i se aafiaga ogaoga o le mafanafana, lea e le o taimi uma e manaʻomia i le maʻisuka. E le o se mea lelei foi le faʻaaogaina o cloves i le tele o ipu, ona e sili atu nai lo le mafai ona faʻavevesi le tofo o soʻo se meaʻai.

Faʻasoa faapitoa, e fautuaina e ave i le tulaga o le maʻi fatu, faʻapea foi ma se tikeri maualuga o le le mautonu.

E le fautuaina le clove mo le faʻaaogaina i laʻasaga uma o le maitaga, ona o loʻo faʻaalia i le gafatia ona galue i se auala ma le malolo i luga o le matua. O le a le faʻaleagaina ia cloves i tamaiti e leʻi oʻo i le lua tausaga.

E fautuaina ia manatua i taimi uma e sili atu le mamafa o le suʻega e matua le manaomia, o le mafuaaga lea e le fautuaina ai e le au atamamai ia togafitiga faʻapitoa. O le mea lea, o cloves i le tulaga o le maʻisuka o le a mautinoa lava le aoga, ae ui i lea, e tatau lava ona amanaʻia tulafono masani o lona faʻaaogaina ma gauai atu i le metotia.

E faʻapefea ona faʻamatalaina se suʻega urine ma aiseā e tatau ai ona ou ave mo le maʻisuka?

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o sea lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

E tatau ona faia i taimi uma mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka o soo se ituaiga ina ia mafai ai ona iloilo le setete o le urinary system (kidneys), e iloa ai le i ai o le hyperglycemia ma isi faailoga o le le atoatoa o le tino.

Aisea e taua tele ai le faia o faʻataʻitaʻiga mo le maʻisuka?

I le faaopoopo atu i le i ai o le maualuga o le suka i le urini, o lenei suʻega suʻega mo le maʻisuka e mafai ona fuafua ai le i ai o faafitauli tau fatuga. O faʻafitauli poʻo le le atoatoa o le polokalama urinaryia e tupu i le 40% o tagata e leai se metabolism.

O faʻamaʻi faʻamaʻi e faʻaalia i le i ai o le sili atu o le palatini i le urine. O lenei tulaga e taʻua o le microalbuminuria: e atiina ae pe a ulu mai se porotini mai le toto (albumin) i le urine. Puipuia o le protéini, pe a le togafitia, e mafai ona oʻo atu ai i le faiva o le fatu fatu. E tatau ona faia faʻataʻitaʻiga i le ono masina mai le aso o le suʻega.

O nisi taimi o se suʻesuʻega ua faʻamatalaina e fuafua ai mea o loʻo i totonu o diastases i le urine. O lenei enzyme o loʻo faʻapipiʻiina e le pancreas ma faʻaumatia ai gaʻo (o le maʻisaga). O se maualuga maualuga o le diastase e masani lava ona faailoa mai ai le i ai o pancreatitis, o se gaioiga mimiti i totonu o le pancreas.

Toe i totonu o mea

Gaioiga ma se suʻesuʻega lelei mo le microalbuminuria

O le siakiina e le aunoa o le toto maualuga o loo faailoa mai ai foi le tulaga o le vascular system. O le mea e lelei ai, o tagata e maua i le maʻisuka e tatau ona tutoatasi ma fai fua le mamafa o le toto e faʻaaoga ai le tonometa (talu mai nei o loʻo avanoa faʻasalalauga faigofie ma faigofie-faʻaaogaina).

Toe i totonu o mea

Hyperglycemia ma maualuga maualuga o tino o le ketone

E mafai e le Hyperglycemia ona faʻaalia le le atoatoa o le inisalini i le maʻisuka ituaiga 1 poʻo le le mafai e le tino ona faʻaaoga lelei lenei hormone i le maʻisuka ituaiga II.

Afai e le mafai e le tino ona faʻamavae atoa le mole o le gaʻo, o le a amata ona faʻaaoga le lipid faʻatasi e avea o se punaoa malosi mo auala inisinia. O le auala tonu lea e faia ai ketones: e mafai ona avea ma punavai o le malosi mo sela, ae o le tele naua o mea e afaina ma e mafai ona oʻo atu ai i se tulaga e lamatia ai le ola. O lenei tulaga e taua o le ketoacidosis; e masani ona oʻo atu i le tupuga o le maʻi suka.

O le maualuga o le acetone toto e mafai ona fuaina i le fale e faʻaaoga ai faʻataʻitaʻiga faʻapitoa e faʻatau atu i falemaʻi. Faailoga i luga atu o le masani e manaʻomia vave togafitiga i le falemaʻi ma le faʻamalosiga o togafitiga.

Toe i totonu o mea

Faʻafefea ona vavaeina le faʻataʻitaʻiga - scorecard

O mea o loʻo mulimuli mai o faʻataʻitaʻiga ia o le masani i le auʻiliʻiliga o le urine ma faʻamaoniga mo le faʻasalaga o le maʻisuka ma faʻamaʻi pipisi e fesootaʻi.

UigaNormMaʻisuka
LanuLanu samasamaFaʻaitiitia le maualuga o le lanu poʻo le faʻamalamalamaina atoatoa
SmellLafoaʻiO le i ai o le manogi o le acetone ma se faʻalavelave matuia ma le ketoacidosis
Faʻaletonu4 i le 7Me e itiiti ifo i le 4
Vaʻaia1.012 g / l - 1022 g / lTogiaiti pe sili atu nai lo le masani (i le i ai o le le atoa o le tino)
Albuminuria (protein ile urine)Le auai ma auai i ni aofaiga laitiFaʻaalia i le microalbuminuria ma le proteinuria malosi
GlucoseLeai (pe le silia le 0.8 mmol / L)Tuʻu (glycosuria e tupu pe a oʻo i le maualuga o le kulukose o le toto e sili atu i le 10 mmol / l)
Ketone body (acetone)LeaiTuʻu atu i le taui
Bilirubin, hemoglobin, saltsUa leaiE le o se faailoga
Laʻau toto mumuE tasiE le o uiga
Bacteriaua toeseaTuʻuina atu faʻatasi ma ni faʻamaʻi pipisi

Toe i totonu o mea

Faʻafefea ma fea e suʻeina ai se suʻega urine

Aʻo leʻi faia le suʻesuʻega, e le manaʻomia le suʻega o meaʻai ma mea e aʻafia ai le suiga o lanu o le urine. Mo se auiliiliga lautele, o le urine i le taeao e faaaoga i le aofaiga pe a ma le 50 ml. E aoina le urine i totonu o se pusa faʻamamaina lelei (faʻamaonia lelei).

E mafai e tagata uma ona suʻe se suʻega o le urine i le loto. O se faʻamaumauga sili ona faigofie ma sili ona faʻaalia e iloa ai le tele o faʻamaʻi. Suesuega o suʻesuʻega i le fale suʻesuʻe e le gata i faʻalapotopotoga faʻapitoa faʻapitoa, ae faʻapea foi i le tele o falemaʻi. Ae ui i lea, e tatau ona manatuaina e na o tagata tomai faapitoa e mafai ona vavave saʻo se faʻataʻitaʻiga.

O le a ia fautuaina nisi faʻataʻitaʻiga. Ole'ā e manaʻomia foi se feutagaiga ma se endocrinologist, urologist, fomaʻi. Afai o le i ai o le maʻisuka ua faʻamaonia, e tatau ona vave amata togafitiga i se taimi vave e mafai ai: o le a taofia ai le atinaʻega o faʻalavelave faʻaleagaina ma faʻafitauli.

Toe i totonu o mea

O le a le lanu o le urine i le maʻisuka: masani ma suiga

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

O le lanu o le urine i le maʻisuka e tele sona sao i le siakiina o le maʻi.

O le tele o taimi, e gauai le tagata i le suiga i le lanu o le urine i le taimi mulimuli. I le tulaga pe a tupu lenei mea, o se tagata e fia iloa pe o le a le lanu mimilo o loʻo i ai i se tulaga masani.

E foliga mai o le lanu o le Urine e masani lava i le tulaga mai le lanu samasama e foliga tutusa ma le lanu o le vaomago i le samasama lanu samasama e pei o le lanu o le amber.O le lanu o le urine e fuafuaina i le i ai o le urochrome pigmenti i totonu, lea e maua ai le lanu ma eseese lanu samasama.

Mo le fuafuaina o le lanu o le urine i totonu o fale suesue, o se suʻega lanu faapitoa e faʻaaogaina e faʻatusatusa ai le lanu o le sailiga suʻesuʻe ma ata o tulaga faʻamautu lanu.

Urine discoloration

O le lanu o le urine e mafai ona eseese lautele. O mea eseese e mafai ona aafia ai lenei faailo.

O le lanu o le urine ma ona mea e matua eseese lava e faalagolago i le i ai o se faʻamaʻi faapitoa ile tino. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le mumu mumu po o le moli moli e faʻaalia ai le i ai o toto i totonu ma le atinaʻe o le hematuria i le tino, o le faʻamaʻaina moli e faailoa ai le i ai o ni maʻi pipisi i le tino, o le lanu moana enaena e faʻaalia ai le atinaʻeina o faʻamaʻi ate, ma foliga mai o le pogisa talanoa e uiga i le atinaʻeina o faʻalavelave faʻapipiʻi i totonu o le faiga o meaʻai.

Urine i le maʻisuka i totonu o se tagata e mauaina se vai, lanu enaena, ao lanu o le urine i se tagata e sui, o le lanu o feces i le maʻisuka e tupu.

O mea autu e aʻafia ai le lanu o le mimiia e faʻamalosi e le tino o:

  1. O nisi meaʻai. Mo se faʻataʻitaʻiga, beets, blackberries, carrots, blueberries ma isi.
  2. Le i ai o ni vailaʻau eseese i mea taumafa taumafa.
  3. Le aofaiga o le vai faʻaalu i le aso.
  4. Le faʻaaogaina o vailaʻau faapitoa i le taimi o togafitiga.
  5. Faʻaaogā i le faagasologa o togafiti faʻataʻitaʻiga o nisi o mea faʻapitoa ua faʻafefiloi i le tino o le tagata maʻi.
  6. Le i ai o faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi i le tino.

E le gata i lea, e tatau ona e sailia vave togafitiga faafomai ma fesoasoani faafomaʻi pe afai ua maua e se tagata:

  • O se faʻamalamalamaga o le faʻamalosi e le fesoʻotaʻi ma le taumafaina o nisi meaʻai.
  • I le vevela, na iloa ai le i ai o vaega toto.
  • O le uila na natia e le tino ua maua se lanu uliuli enaena. Ma o le paʻu ma le pala o mata na avea ma lanu samasama.
  • I le tulaga o le suʻesuʻeina o le urine faʻatasi ai ma se faʻavasegaga tutusa o feces.

E tatau ona faʻatalanoa se fomaʻi pe afai o faʻamaoniga muamua o se faʻafitauli i le tulaga o le tino poʻo se suiga i le lanu ma le malosi o le lanu o le urine e maua.

Suiga i le urine i le maʻisuka

O le suia o le lanu o le urine, e mafai ai e le fomaʻi ona faʻamasino le tele o faʻalavelave e tutupu ma le alualu i luma o le maʻisuka.

I le tulaga masani, o le urini ei ai se lanu samasama lanu samasama, e le manogi pe a fai le faagasologa o le urination.

I le tulaga o se maʻi gasegase o le tino i le tino lea e tupu i le taimi o le atinaʻeina o maʻi o le endocrine e matauina ma le alualu i luma o le maʻisuka, o se suiga i le masani masani o toto. O lea e mafua ai ona suia suiga i le tino ma mea tau vailaau ma le tuufaatasiga o le urine.

O tagata maʻi e maua i le maʻisuka e masani lava ona fiafia i le fesili pe o le a le lanu ma le sosogi manogi e maua i le maʻisuka. O le tele o le suka i le toto plasma e mafua ai ona aofia ai le tino e aofia ai le totogi, lea e mafua ai le faasaolotoina o le maualuga o le suka i le urine. O lenei mea e taʻitaʻia ai le faʻamalosi o se tagata maʻi e maua i le maʻisuka e maua ai le manogi o le acetone poʻo le liliuina o apu.

O se suiga i le manogi o le urine i le maʻisuka eo faatasi ma le faateleina o lona tele, lea e mafua ai le faateleina o le numera o aioi e urinate. I nisi o tulaga, o le aofaiga o le urine tuusaʻo e mafai ona oʻo atu i le 3 lita i le aso. O lenei tulaga o se taunuuga o le atinaʻeina o galuega le atoatoa.

I le tele o taimi, o suiga i le lanu ma mea totino o le urine e tupu i le taimi o le gaioiga. O lenei tulaga e faʻaalia ai le atinaʻeina o le maʻisuka histiocytic i le tino o se fafine maʻitaga.

O le i ai o tino o le ketone i le urini e mafai ona faʻaalia ai se faʻalavelave i le tino e pei o le faʻamaʻaloina ma le faʻaleagaina o le tino. E le gata i lea, o lenei tulaga e tupu i le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi o le tino o le tino o le tino.

O le atinaʻega o faʻalavelave pipisi e aʻafia ai le tino o le tagata e masani lava ona tupu i maʻi e maua i le maʻisuka. Faatasi ai ma le atinaʻeina o le faʻalavelave faʻaleagaina, faʻaleagaina o le mucous membranes ma o le paʻu o loʻo matauina, masani lava o se siama siama e fesoʻotaʻi atu i sea faagasologa.

I lenei tulaga, o le maʻisuka e le o le mafuaʻaga o suiga faʻapitoa i le tuufaatasiga o le urine ma lona lanu.

Le manogi manogi manogi

O le faʻailoga aupito sili ona taua o le faʻaalia o le ammonia i le urine. Talu ai ona o lenei uiga taua, ua mafai ai e le fomai tipitipi ona iloa le ituaiga o maʻisuka. O le i ai o se manogi o le acetone e mafai ona faʻaalia, faatasi ai ma le maʻisuka, le atinaʻeina o se neoplasm maʻi i le tino o le maʻi ma le faʻafuaseʻi o le maalili.

I le tele lava o taimi, o le maʻi o le maʻisuka e mafai ona iloa na o le faateleina o taimi o le urination ma le foliga mai o le manogi o le acetone e sau mai le urine ua faʻaaogaina e le tino. E masani lava ona i ai le manogi o le urini aʻo lei tupu aʻe se vailaʻau o le hypoglycemic i totonu o se tagata.

O le manogi le manogi o le mimilo i le taimi o le atinaʻe o le maʻisuka e mafai ona faʻaalia ai le atinaʻeina o le maʻisuka i le tino:

O le faʻaleagaina o le tino i le urethra ma le maʻisuka eo faatasi ma se suiga i le tumau o le urine, o le a sili atu ona pala ma o foliga vaaia o le toto e le mafai ona mafai.

Pyelonephritis o se faʻalavelave masani o le maʻisuka i le maʻisuka. O lenei faʻamaʻi e tuʻuina mai faatasi ma le tosoina o tiga i le vanu o le lumbar, ma o le urine lafoina ua avea ma mea le fiafia.

Faatasi ai ma le atinaʻeina o cystitis i se tagata maʻi e maua i le maʻisuka, o le urine e maua ai se manogi sili atu ona logoina o le acetone.

I le va o mea tutupu e lua - o le foliga mai o se manogi mai le urine ma le atinaʻeina o se hypoglycemic coma, e tele aso e pasi, lea e mafai ai ona e toe faʻafoʻi le kulūkose i le tino i faailoilo e latalata i le masani o le tino.

Suiga i tulaga o le tino-kemikolo o le urine ma faʻamaʻi faʻatasi

I le tulaga o se suiga i le manogi o le urine, e tatau ona totogi le totino i faʻamaoniga faʻaopopo o le tino e faʻaalia ai le i ai o soliga i totonu. O nei faailo e mafai ona aofia ai:

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o sea lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

  • o le faʻaitiitia o le mamafa o le tino ma le foliga mai o le pallor o le paʻu,
  • foafoaga atinae,
  • o le foliga mai o se lagona o le fia inu ma susu mucous membranes,
  • o le tupuga o le vaivai ma le vaivai i le maea ai o le aina o suti,
  • o foliga mai o se lagona faifaipea o le fiaaai ma le foliga mai o le vevela,
  • suia le tuinanau
  • solia o le gaioiga masani,
  • o foliga vaaia o le maofa o lima, ulu o le ulu, fula o lima,
  • o le faʻaalia i luga o le paʻu o le mumū ma maʻi pipili e le faʻamalolo mo se taimi umi.

O nei faailoga uma e faʻatasi ma se suiga i le tele ma le physico-kemikolo o le urine e mafai ona faʻaalia ai le atinaʻe o le maʻisuka i le tino o se maʻi. Afai e iloa muamua suiga i le tuufaatasiga ma le lanu o le urine, e tatau ona e faʻatalanoa lau fomaʻi-endocrinologist e faʻavae se faʻamautinoaga saʻo. Mo lenei mafuaʻaga, e taʻitaʻiina e le fomaʻi le tagata maʻi mo suʻega a le fale suesue o le toto, urine ma feces. E le gata i lea, o se suʻesuʻega a le tagata gasegase ma isi faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga o loʻo faʻatinoina ina ia faʻamaonia ai le siama.

O se manogi manogi manogi o le acetone e sau mai le urine e alu ese pe a tupu i le maualuga o le suka i totonu o le tino. O lea ituaiga tulaga e mafai ona faʻaosofia ai le atinaʻe vave o se siama i le tino.

I nisi tulaga, o le atinaʻeina o le maʻisuka i totonu o le tino o le tagata e le mafua ai suiga iloga i mea o le tino ma le lanu o le urine. I ia tulaga, e na o le suiga o le kulūkose i le tino o le tagata maʻi e matauina ai suiga.

Pe a faʻamaonia le faʻamautinoaga, o le meaʻai fautuaina ma togafitiga o togafitiga, lea e atiae e le endocrinologist ma le tausisoifua, e tatau ona tausisia.

I totonu o le vitio i lenei tusiga, o faʻapogai uma lava o le manogi le manogi o le urine o loʻo suʻe auiliili.

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

Urine mo le maʻisuka: mea uma e tatau ona e iloa

O se suʻega faʻamaʻi mo le maʻisuka e mafai ai ona e iloa ma pulea suiga ile siosiomaga o le tino. O faʻataʻitaʻiga faʻamaonia e mafai ai e oe ona vave aveese mea e ono mafai ona tupu mulimuli ane ai faʻafitauli ma avea ai ma faʻafitauli mo le olaga atoa o se tagata.

O le suka o le urinary i le maʻisuka e tatau ona siaki pe a ma le 2 taimi i le tausaga e mautinoa ai le masaniga o le mausali. E le gata i lea, o se suʻega urine mo le maʻisuka, e pei o le microalbuminuria, e faʻamalosia foi. E mafai ai e oe ona iloa le mea o le porotini i le urine.

O a suʻega e fai?

I le masani masani o le faʻamaʻi, o le tagata gasegase e maua i le maʻisuka e tatau ona tuʻuina atu i ai se suʻega masani. Afai e maua e le fomaʻi mea sese mai le masani, ona oʻo loa lea i le tulaga o faʻamaʻi fatuga ua uma ona togafitia. Ina ia iloa le tele o aʻafiaga ua uma ona aafia, faaaoga le metotia Nechiporenko ma isi suʻega.

Sauniuni mo le tuʻuina atu o le mimi

Aʻo leʻi pasia le urine, e taua tele le faʻatulagaina o le tele o manaʻoga, o le saʻo ole suʻesuʻega e faalagolago ia i latou:

  • Aua nei 'ai meaai i ni nai aso ao leʻi tuʻuina, lea e mafai ona taʻitaʻia ai le vai.
  • Afai e mafai, mo se taimi le tumau ao leʻi faia le suʻega, taofi le tagofia o vailaʻau oona.
  • Fai togafitiga o le tumama o le tino i fafo.
  • Aua le aoina le urine mo tamaitai i aso faigata.

E tatau ona aoina le susu i le taeao, faʻaputu i le vevela i le po. O se vaega itiiti o le vai e tatau ona toso i lalo le faletaele, ona, e aunoa ma le taofiina o le faagasologa o le urination, aoina pe tusa ma le 50 ml o le vai i totonu o se pusa faʻapitoa.

A uma le tui, tapuni le tapuni o le atigipusa ma ave i le potu suesue o le fomaʻi mo suʻesuʻega. E le tatau ona teuina le suavai ua aoina mo le sili atu ma le lua itula, o le a le mafai ona faʻasalaina auala e ono mafai ai ona faʻasese taunuuga o se suʻega suʻega.

Tali ma o latou faʻamatalaga

  • Lanu: faʻatasi ai ma le maʻisuka, vaeluaina pe maeʻa suʻesuʻega o le vai e mafai. E tele mea e ono aʻafia ai le lanu. Pe a faʻamalūina, o le a sili atu ona tumu le paolo, ma o le lanu foʻi e tupu pe a tago i vailaʻau eseese ma meaʻai e aofia ai vailaʻau.
  • Faʻamatalaga: o le gasegase o le faailoga sili lea o le mea o loʻo iai i le vaega o le protein.
  • Smell: manogi, manogi o le acetone e faʻaalia ai le tuʻuina atu o tino o le ketone i totonu o le urine, o se mea e faʻaaogaina ai se tasi o faʻafitauli - ketoacidosis, lea, pe a le togafitia, e oʻo atu ai i se ketoacidotic coma.
  • Faʻafitauli: sili atu i le tapunia o le 1030 g / l ua faailoa mai ai le tatalaina o se fuainumera tele o vailaau o le eleele. O maualuga maualuga e mafai foi ona mafua mai i le mea o iai i le kulukose ma le polotini. O le mamafa o le itiiti ifo i le 1010g / l e ono mafai ona o le tele o le taumafa o le inu ava. O le isi mafuaʻaga o le faʻaitiitia o le tele o le faʻaaogaina o le tele.
  • Urine Reaction (pH): O le siʻitia i le pH i luga o le 7.0 o loʻo faʻaalia ai le mafai ona i ai faʻamalosi i totonu o le faiga o meaʻai, faʻalavelave faʻasolosolo, pe mafai ona tupu pe a uma ona faanana pe 'ai le tele o meaʻai. O le pH i lalo ifo 4.5 o loʻo faailoa mai ai le maualuga o le kulimi ma mafai ona faʻaalia ai le maʻisuka, o le le lava o le pasala i le tino. E le gata i lea, o le maualuga o le eletise e mafua ona o le manava, faamalalauina, ma le taumafa o le tele o aano o manu.
  • Le i ai o le vaega o le porotini: o le protein i luga atu o le 0.033g / l e ono mafai pe a maeʻa le faʻamalositino poʻo le maeʻa talu ai nei ona aʻafia ai. Afai i le afiafi o le auiliiliga o le tagata maʻi na malolo, ona i ai lea o le protein i le urine o se faailoga lea o le tele o tulaga faʻaleaga, o le tele o taimi nei o faafitauli tau fatuga.
  • Glucose: o se itu taua tele i le siama ma togafitiga o le maʻisuka. O le i ai o soʻo se aofaiga o le kulukose i le urine e faʻaalia ai suiga o le tino i totonu o le tino, e aofia ai le maʻisuka, pancreatitis, le faʻasolosolo pancreatic, ma isi.
  • Laʻau Paʻepaʻe: O le faateleina o le toto toto toto e masani lava o se faailo o le mumū i totonu o le tino. O le maualuga o le toto toto e foliga mai o le tulei. Afai ei ai ni maa i fatugaʻo ma faʻamautu faatasi ma le faʻamaʻi, o nei faʻaaliga e mafai foi.
  • Ketone tino: o se taunuuga o le le atoatoa o le tino ona o le le lava o le insulin. O i latou foi o se punavai o se manogi manogi, manogi mata.

O afea ma o a ni taunuuga o loʻo i ai mafuaaga e popole ai?

O le lamatiaga o le i ai o le kulukose, protein ma tino ketone. O nei mea mulimuli e masani ona o mai faatasi ma le manogi manogi o le acetone e mafua mai i le urine. Afai e maua le glucose i le mimi, o lona uiga o le maʻi ua sili atu lona mamafa nai lo lona aofaiga, talu mai le amataga o le kulukose ua maua i le toto. O lenei tulaga e taua o le hyperglycemia.

Afai o se tasi poʻo le sili atu foʻi o faʻamaumauga o loʻo lisiina i luga o loʻo maua i le suʻega auiliiliga, ona taua tele lea le feutagai ma se fomai i le taimi. I soo se tulaga lava, e faatonuina e le fomaʻi nisi suʻesuʻega e faʻamalamalama ai le faʻamaoniga. O le tolopoina o se asiasiga i se fomaʻi e mafai ona lamatia ai faʻalavelave sili ona ogaoga o le maʻisuka - o le maʻi suka ma le le atoatoa o le maʻi.

Urinalysis mo le maʻisuka: o le a le mea e iloiloina

I le taimi muamua, mo le masalomia o le hyperglycemia (maʻi suka), e aoina ai suega masani o le urine. Latou te faatagaina oe e iloilo mea nei:

  1. Āiga faaletino: paolo, tikeri o le manino, le i ai o mea eleelea ma pala, le maualuga o le eletise.
  2. Faailoilo faʻamaʻi: aloʻaʻa ma le tuufaatasiga o vai ola.
  3. Fuataga faapitoa - o galuega tauave o le tino masini mo le faʻaogaina o le urine.
  4. Le maualuga o le kulukose, acetone, proteins.
  5. Fuafuaga Talafeagai.

Afai o loʻo iai oe i le maʻisuka, e tatau ona e suʻeina se suʻega faʻamaʻi faʻalua i le tausaga. O lenei mea o le a mafai ai ona iloa vave le faʻaleagaina o faagasologa i totonu o le tino.

Afai e te manaʻo e faamasani oe lava i le faʻamatalaga auiliili, aisea e tofotofoina ai le maʻisuka mo le maʻisuka, e mafai ona e matamata i le vitio:

O le a le auiliiliga e mafai ona faʻaalia

Faatasi ai ma le fesoasoani a le suʻesuʻega e mafai ona e iloa ai:

  1. Laʻasaga glucose mataupu i le moli / l. O le tulaga masani o loʻo faʻaalia mai le 0.06 i le 0.0083. Afai o le suka e maualuga i le urine, ae o se mea masani i le suʻeina o le toto, o lenei mea o loʻo taʻu mai ai le solia o le absorption o le kulukose i fatugaʻo.
  2. Afai o iai acetone, o loʻo manino ai le maʻisuka ituaiga 1.
  3. Faʻamatalaga toto e mafai ona talanoa e uiga i le toilalo fatu ma le maʻisuka, lea sa i ai i le tino mo le tele o tausaga.
  4. Afai e iloa le urine polotini, o le mea lea, ua maualuga le kulūkose, talu ai i le soifua maloloina masani, e le oi ai le protein i lenei vai ola. O lenei mea e faʻaalia ai le atinaʻeina o faʻalavelave e fesootaʻi ma le vevela, fatuga, ma le faʻamama.
  5. Bilirubin i le vai susu e tatau ona i ai i ni mea laiti. Faatasi ai ma le faateleina o lona maualuga, e mafai ai ona faamasinoina e uiga i faamaʻi o le ate ma le auala o le biliary.
  6. Tulaga maualuga mūmū toto mumu iloa i le i ai o maʻa, faʻamaʻi o le tino o manu ma fatuga.
  7. Afai e faateleina le numera paʻu paepae paʻepaʻe, O se faailoga lenei o le faʻaogaina o le tino i le tino.

Faailoga faaletino o le urine

O le auiliiliga e mafai ona faʻaalia ai faʻamaʻi pe a fai e le fetaui le mea e masani ai le vai i le masani:

  1. O se suiga i le paolo o le vai ola e taʻu mai ai le hepatitis, cirrhosis, poloka o poloka i le gallbladder. E masani lava, o le lanu e suia ona o le faaaogaina o nisi fualaau faasaina ma meaai: Aspirin, kāloti, beets, etc.
  2. O le faanatinati o tagata soifua maloloina e tatau ona manino. E faʻaleagaina pe a aʻafia ai siama, siama faʻapitoa, polotini faʻamalosi, kulimi, toto, gaʻo ma mea o loʻo i ai minerale.
  3. I le i ai o le maʻisuka, o le manogi o le urine e avea o se mea manogi, e sili atu ona manatuaina le apu o le apu.
  4. O le maualuga o le maualuga o le mamafa e faʻaitiitia i faʻagata masani o le faʻamaʻi.
  5. O le maualuga o le maʻisuka i totonu o le mimi e masani lava ona tulai.

Ituaiga o suega o le urine

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e tele ituaiga o suʻega o le vai ola e mafai ona faʻatulagaina:

  1. Lautele o le auiliiliga na talanoaina i luga. O le faʻaaogaina lea o le suʻega e sili ona faʻamaonia ma taugata. O le vailaau faʻasolosolo, microbiology ma le tino, ua faʻaalia. O faʻafitauli faʻapitoa o loʻo maua i tino eseese o tino.
  2. Biochemistry fuafua le fuainumera o mea e maua i elemene o loʻo iai ile tino atoa. O nei mea e le o ni meaola, fua maualalo mole mole, nitrogen, lipids, carbohydrates, pigments, proteins.
  3. Suesuega Metotia na saunia e Nechiporenko fuafua le tikeri o le faʻaogaina o sela o le paʻepaʻe paepae, toto mumu mūmū ma meainu. O laumei toto mumu e lauiloa e faʻaleleia ai le faʻafeiloaʻi o le okesene I totonu o le urine o loʻo i ai i se vaega itiiti. Afai e sili atu le masani, o loʻo faʻaalia mai ai faʻamaʻi o fatuga ma le tino. E mafai foi ona fai tutusa e uiga i leukocytes, talu ai e fesootai foi i le toto. Ae o vailaau eleʻele e manatu i ai o ni polōtini, lea e faʻapipiʻi i le urine ma faʻamaʻi pipisi.
  4. Analysis (faataitaiga) e tusa ai ma le Zimnitsky Iloiloina galuega tauave a le polokalama tele. O le tele o le vai, o le aso ma lona tufatufaina i le aso atoa ua fuafuaina. O le tele o taimi, maualuga maualuga e faailoa ai le maʻisuka (suka poʻo le maʻisuka). Laititi maualalo e faʻaalia ai togafitiga o le fatu, gaʻo.

A faia le faʻataʻitaʻiga: faʻamaoniga

I le avea ai o se tulafono, o se faʻataʻitaʻiga ua faʻamaonia i ia tulaga:

  • gasegase o le carbohydrate le atoatoa,
  • masalomia o le maʻisuka
  • o le i ai o le maʻisuka (ia pulea le kulukose ma le togafitiga),
  • faʻatauga o le maʻi suka (faʻavavega i le toto sugar, se suiga matuia i le tino o le tino, tino vaivai, ma isi),
  • masalomia togafiti fatu.

Faʻafefea ma o afea e alu ai

O vai ola mo le maʻisuka e tatau ona aoina i le taeao, vave lava pe a maeʻa. O lona uiga, e tatau ona avea ma uluai urine. I luma o le pa, e talafeagai le faia o togafitiga o le tumama - e faʻamamā ai faʻamaʻi mai le faʻaleagaina.

E taua tele le le faʻaaogaina o vailaʻau faʻasaina malolosi. A leai, o le suʻega o le a le saʻo.

E le o fautuaina foi mo tamaitai e ave le vai ola i le taimi o le tamaʻitaʻi ma le 3-4 aso e sosoo ai, e pei ona manino ai suiga.

E faʻafefea ona 'ai ao lei aoina le urine

Talu ai o le auʻiliʻiliga lautele e faʻatatau i le fuafuaina o meatotino faaletino, e tatau ona tausisia nisi o tulafono. O lenei mea o le a taofia ai le vai mai le suia o foliga vaaia. Fautuaga faigofie:

  1. Aua neʻi 'ai i le afiafi o suʻega oloa e afaina ai le vai. O fualaau nei, kāloti, fualaau suamalie, rimoni, cherries, paluka, strawberries, vine, vine, vine ma sili atu. A leai, o le urini o le a maua ai se ata lafoia mo le fualaau faisua poo fualaau suamalie.
  2. Tuʻu ave fualaaufesuiaiga o meatotino o le mimi. E mafai ona maua ai le suka i lalo ifo o fualaau faasaina, togafitiga, antibiotic, fualaau anti-TB, uroseptics, ma isi. Afai o loʻo e feagai ma soʻo se ituaiga togafitiga, ia vave talanoa ma lau fomaʻi.
  3. Faasaina faasaina taumafa o vailaau toto, e oo atu i le masani o le ascorbic acid.
  4. Fia (suavai, lauti, kofe, ma isi mea) inu i le aofaiga tutusa e pei ona masani ai. A leai, atonu o iai ni faailoilo le saʻo i le maualuga ma le mamafa o mea mamafa o mea.

O le a le tele o le urini e te manaʻomia e aoina?

Mo le auiliiliga o le maʻisuka, 90-130 ml o le vai ola e lava. E tusa lea ma le afa o pusa tioata poʻo sina mea itiiti. E le fautuaina le teuina o le urine, ona o mea faʻainisinia ma mea faʻaleagaina ua faʻaleagaina. E le gata i lea, aua le sasaaina le vai mai le tasi pusa i le isi. Manatua, o le okesene e suia ai le tino ona o le acidification. E tusa lava pe ua e aoina se mea atoa, aua e te taumafai e faʻafefiloi le sili atu. Liliu i lenei aofaiga.

Suʻeina o suʻega urine: oa faailoga, e pei ona molimauina e

Faʻaleleia le lanu ma le manino o le urine.

Fua faʻataʻitaʻiga ma le fuaO faʻafitauli faʻapitoa
Povi lanu samasamaO le a le mafai ona tupu le fatu, o le fulafula ma le paʻu i fatugaʻo.
Le lanu, ae faʻatasi ma se lanu paʻuO le maʻisuka ituaiga sugar ma le suka, faʻalavelave i galuega o le faʻaogaina o le tino. Faʻasalalauga o togafitiga.
Yellows OrangeFaʻaleagaina o le faʻaaogaina o meaʻai. E ono oʻo mai i le talaaga o le faʻaaogaina o vitamini.
Mumu lanu mumuFaʻafofoina ma fualaau faʻasaina poʻo le faʻaaogaina o mea mumu (beets, pomegranates, etc.)
Lulu mumuMaʻi faʻamaʻi - fatuga o le fatu, faʻaleagaina, colic.
Brownish mumuGlomerulonephritis i se foliga tele.
Brown ma se leo pogisaO le faʻamaʻaʻaina o foliga o le hemolytic, o le faʻavaeina o pigle pigments ma le faʻaaogaina o le carbon carbonate.
Brownish mumuLe faʻaaogaina o le bearry poʻo le faʻatupega faʻavae. Faʻaleagaga faʻapitoa.
Lanu samasama (paolo paʻu)Jaundice
Lanu susuRenal lymphostasis, faʻamalositino o le genitourinary system, le i ai o purulent accumulations, mea gaʻo ma le phosphate.
PaʻepaʻeLapatai o le masima ma phosphates.
Yellow greenO le leologic neoplasm i le pancreas, cholelithiasis.
BlackMarkiafava-Mikelli maʻi, melanoma, alkalowuria.

Le mamafa ma le eletise

Ole maualuga ole urine i se tagata matua e tatau ona maualuga ile 1.025 g / l. A o laʻitiiti, faʻaitiitia. Afai e sili atu le maualuga, o loʻo faʻaalia ai le i ai o se maualuga maualuga o suka i totonu o le toto, protein. E tupu lenei mea i sina faʻaaoga itiiti o le vai i le aso. E le gata i lea, o le mafuaʻaga atonu o le taliaina o nisi vaega o fualaau. Afai e faʻaitiitia le fuainumera, o lona uiga o le maʻisuka insipidus, faʻatoʻaga fatugao.

O le faʻamasinoga e mafai ona faʻamasinoina i faʻataʻitaʻiga nei:

Tulaga maualugaFaʻapitoa
3.9-4 (pH)O le i ai o le acidosis, maʻi o le maʻisuka, hypokalemia, ina ua maeʻa le fiva, masani ai le paʻi pipisi, tuberculosis. May faaitiitia ona o le galala, fiaai ma le protein.
4-5 (pH)Norm
5-5.5 (pH)Ureolithic formation stone
5.5-6 (pH)Faʻavae o maʻa
7 pe sili atu (pH)O le fausia o maa phosphate, o le atinaʻeina o pallosis, faʻatoʻa fatugaina, faʻamaʻi o le genitourinary system, hyperkalemia.

E tusa lava po o le a le fefe i iuga o tofotofoga atonu e foliga mai ia te oe, aua le fefe! O le mea moni e faapea o tagata tomai faapitoa e faia se suʻesuʻega i luga o faʻavae o iuga uma o le suʻega, talu ai o le faʻapipiʻiina o nisi faʻataʻitaʻiga ma isi e taʻalo taua tele.

E mafai ona faʻavaivaia le gasegase o le lipid ona o le faʻanoanoa masani, faʻafitauli faaletino poʻo mafaufau.

Fautuaga mo le le lelei o le faatinoga

E naʻo se fomaʻi fomaʻi e tatau ona togafitia le maʻisuka. O togafitiga e faʻavae i luga o le faʻaaogaina o vailaʻau, ma i mataupu faapitoa lava - inisalini. Ae ui i lea, i le fale, o maʻisuka uma e tatau ona mulimulitai i tulafono faʻapitoa e fesoasoani e taofi le atinaʻeina o togafitiga:

  • gaoioiga faaletino e tatau ona faʻalelei,
  • ia mautinoa ia mataʻituina le maualuga o le kulukose e pei ona faatonuina e le fomai,
  • faia fualaau faasaina
  • pipii i se meaai
  • ai soo, ae i ni vaega laiti,
  • faatapulaa lau ava malosi,
  • faatamaoaigaina lau meaai i fiber i le ituaiga o fualaau aina fou ma fualaau faisua.

O se faʻamalositino e fesoasoani e iloa ai le maʻisuka, faʻapea foi ma le faʻamalamalamaina o faʻamaʻi pipisi i le maʻisuka, pei o faʻamaʻi fatuga. I le aoina o le vai, e taua tele le tausisia o tulafono patino, ma a maeʻa ona maua iuga, aloese mai le faʻamalositino ma, aemaise lava, togafitiga.

Faailoga mo

Faailoga mo:

Mo le tele o tausaga sa ou suʻesuʻeina le faafitauli o DIABETES. E mataʻu pe a oti le toʻatele o tagata, ma sili atu ona le atoatoa ona o le maʻisuka.

Ou te faanatinati e taʻu atu le tala lelei - o le Endocrinological Research Center o le Rusia Academy of Sciences Sciences ua mafai ona faʻatuina se vailaʻau e faʻamalolo atoatoa ai le maʻisuka. I le taimi nei, o le aoga o lenei vailaʻau o loʻo latalata i le 100%.

O le isi tala fou: o le Matagaluega o le Soifua Maloloina ua malupuipuia le taliaina o se polokalame faapitoa e totogi ai le tau atoa o le fualaau faasaina. I Rusia ma le CIS atunuu o le maʻisuka muamua Iulai 6 mafai ona maua se fofo - TUSI!

  • Muamua faʻamaonia ua solia ai le gaosiga o le gaʻo.
  • Faʻaauau le siakiina o le tulaga ma taui o le maʻisuka.
  • Faailoga o le taufaasese o le maʻisuka: o le fesuisuiaʻi o fesuiaiga i le kulūkose, suiga i le mamafa o le tino, faaitiitia le faatinoga masani, faamalositino toleniga, suiga i le tulaga o le malamalama, ma isi taiala.

I se tulaga lautele, e mafai e soo se tasi ona faia suʻesuʻega faʻataʻitaʻiga i le loto. I le taimi nei, o suʻesuʻega falesuesue o lenei vaega e faigofie ona maua e le toʻatele. Ae e tatau ona manatua e naʻo se tagata poto faapitoa ma agavaa lelei e mafai ona faʻataʻitaʻiina faaletulafono.

Urinalysis mo faailoga o le maʻisuka

faailogale masanima le maʻisuka
meatotino lautele o le urine
lanu (COL)samasama lanu samasama po o samasamamanino, le lanu
manino (CLA)manino atoatoamanino atoatoa
le manogileai se faʻamatalagaacetone, manogi manogi
maualuga (SG)1.010 — 1.022> 1.022 ma le hyperglycemia faaumiumi (o le suesuega o le toto mo le hemoglobin glyc o le a lelei) 0.033 g / l
glucose (GLU)leaiatonu o iai
ketones (KET)leaioi ai iina
bilirubin (BIL)leaileai
urobilin (UBG) poʻo urobilinogenleai, pe laitiiti tele i le taeaoleai, pe laitiiti tele i le taeao
meaʻaileaileai
hemoglobinleaileai
urine sediment properties
flat epitheliumfaatagaina e oo i le 3 i le p / spfaatagaina e oo i le 3 i le p / sp
fesuiaiga o le epitheliumlaiti (1 i le p / sp)laiti (1 i le p / sp)
afuafetaleaileai
paʻu paepae paʻepaʻe (LEU)0.0 — 6.00.0 — 6.0
mūmū mūmū mūmū e le suia (RBC, BLD)faatagaina e oo i le 2 p / spfaatagaina e oo i le 2 p / sp
mūmū toto mumu ua suiafaatagaina e oo i le 2 p / spfaatagaina e oo i le 2 p / sp
faguleai, poʻo le hyaline e oʻo i le 2 i le p / spleai, poʻo le hyaline e oʻo i le 2 i le p / sp
masimaleai, pe itiiti lavaluga aʻe masani
kulupuleaileai
siamaleaileai
meaʻaileaileai

Urinalysis mo microalbuminuria i le maʻisuka

Afai a maeʻa ona faia lenei ituaiga suʻesuʻega, ona maua ai lea o le taunuʻuga e lelei, o loʻo faʻaalia ai le leaga tele o fatugaʻo. I le faaopoopo atu i ai, o lenei auʻiliʻiliga e mafai ai e oe ona faʻamaonia isi faʻamaʻi o le faʻamaʻaloga e mafua ai faafitauli i le gaioiga o le fatu. I lenei itu, o le a faia e le fomaʻi le tele o taga:

  1. Faʻamatala togafitiga e faʻaititia ai le faaleagaina o fatugaʻo.
  2. O le a ia faia le togafitiga vave o le maʻisuka.
  3. O le a ia faatonuina le siakiina o le toto, ma o le faagasologa o le mamafa o le a faia i asiasiga taʻitasi i le fomaʻi.
  4. O le a pulea ai le maualuga o le cholesterol i le tino o le tagata maʻi (o le masani o tulaga faatauaina e ao ona matauina). O lenei mea e aupito sili ona taua mo le saʻo saʻoga o le setete.

Faaiuga

O suiga i le urini e le o taimi uma e maua ai le maʻisuka. E mafai ona tupu i na o taimi faigata. Afai o le faʻamaʻi ua i ai i le tulaga o le faʻaauau pea ona totogi, ona faʻaaogaina lea o auala eseese e avea ma mafuaʻaga o le aliali mai o suiga i le faanatinati. Ae ui i lea, o se suʻesuʻega masani mo le maʻisuka e tatau ona faia ia le itiiti ifo ma le ono masina.

O le maʻisuka urine e taua

  • Urinalysis
  • Fuataga e tusa ai ma le Nechiporenko: o se metotia sili ona malamalama e mafai ai e oe ona iloa le i ai o le toto, leukocytes, cylinders, enzymes i le urine, e taʻu mai ai le faʻaogaina o le tino i totonu o le tino,
  • Iloiloga e tolu (glass) (o se suʻega lea e mafai ai e oe ona iloa le faʻatinoina o le faʻaogaina o le inflammatory i le polokalama urinary, pe afai ei ai).

I faʻamatalaga masani ile falemaʻi, o se suʻega masani ole suʻega ua lava - o ituaiga o totoe o loʻo faʻatulagaina e tusa ai ma faʻamatalaga. Faʻavae i luga o iuga o suʻega, o loʻo faʻamatalaina se faʻasologa o togafiti.

O faʻavae o togafitiga Tibet - pe faʻapefea ona vaavaai mo mafuaʻaga o le maʻisuka ma pe faʻapefea ona toe faʻaleleia?

Vaega o le umi o le gaioiga o le inisalini. Faitau atili i lenei tusiga.

Faʻafefea ona vavaeina le faʻataʻitaʻiga - scorecard

O mea o loʻo mulimuli mai o faʻataʻitaʻiga ia o le masani i le auʻiliʻiliga o le urine ma faʻamaoniga mo le faʻasalaga o le maʻisuka ma faʻamaʻi pipisi e fesootaʻi.

UigaNormMaʻisuka
LanuLanu samasamaFaʻaitiitia le maualuga o le lanu poʻo le faʻamalamalamaina atoatoa
SmellLafoaʻiO le i ai o le manogi o le acetone ma se faʻalavelave matuia ma le ketoacidosis
Faʻaletonu4 i le 7Me e itiiti ifo i le 4
Vaʻaia1.012 g / l - 1022 g / lTogiaiti pe sili atu nai lo le masani (i le i ai o le le atoa o le tino)
Albuminuria (protein ile urine)Le auai ma auai i ni aofaiga laitiFaʻaalia i le microalbuminuria ma le proteinuria malosi
GlucoseLeai (pe le silia le 0.8 mmol / L)Tuʻu (glycosuria e tupu pe a oʻo i le maualuga o le kulukose o le toto e sili atu i le 10 mmol / l)
Ketone body (acetone)LeaiTuʻu atu i le taui
Bilirubin, hemoglobin, saltsUa leaiE le o se faailoga
Laʻau toto mumuE tasiE le o uiga
Bacteriaua toeseaTuʻuina atu faʻatasi ma ni faʻamaʻi pipisi

O le a le taimi e le aoga ai le taualumaga?

  • O le kulukose i le urine e naʻo le taimi lava e sili atu ai le maualuga o le maualuga o le tulafono faatagaina i totonu o le toto. O le tino o loʻo taumafai e aveese le suka mai le tino,
  • O se suʻega faʻamatalaga mo le maʻisuka e le fesoasoani i le fomaʻi e fuafua po o le a le fua o le insulin e manaʻomia e se tagata maʻi faapitoa.

O le mea lea, e le aoga le faalagolago atoatoa i le faatinoga o le taualumaga, talu ai afai e le maua le maualuga o le suka i le urine, o lona uiga o le leai atoa o le maʻi poo le faateleina o le suka i totonu o tapulaa masani, ma le hypoglycemia, o le mea sili lea ona leaga mo le maʻi.

O le mea lea, i se tulaga e le faalagolago i le na o le auiliiliga, ia mautinoa ia faʻaaogaina se fuataga faʻaopoopo, e pei o se glucometer poʻo se suʻega masani o le toto.

Talanoa e uiga i tamaiti

E taua le iloa o le suka i le urine ma le maʻisuka i tagata matutua e mafai ona siitia. E moni lenei mea i tausaga. Ae faʻapefea ona tali atu i fua maualuga i tamaiti? O le mea moni, e mafai e se tasi ona maua ni faʻamatalaga mai le faanatinati o le tamaititi ua oʻo i le taimi e faʻalogo ai i le faʻamalo.

O le kulukose maualuga o le tamaitiiti e tatau ona suʻeina ma suʻesuʻeina e se endocrinologist. E toʻatele fomaʻi ua latou talitonu e sili atu le tele o nei suʻesuʻega nai lo le suʻeina o le toto, ae e na o tamaiti e faʻaaogaina.

O nisi taimi o faailoga o le taualumaga e sese. E mafai lenei mea pe a fai e 'ai e le tama le tele o selu aʻo leʻi tuʻuina atu, pe afai na te ave vailaau oona mo se taimi umi, pe afai ei ai le tele o vitamini C i lona tino. O le mea lea, e tatau ona toe suʻe le suʻega, lea e masani ona faia i le tele o falemaʻi.

E faʻapefea ona faʻaititia le kulūkose i le urine

O le maʻi o le maʻisuka e fesoasoani i le puleaina o le suka, ae e le o lona uiga o le maualuga o le fua, e aoga le tau ma le musu e 'ai. E mafai ona faaitiitia le maualuga o le kulukose i se olaga ola maloloina, galue malosi faaletino, ma, ioe, meaʻai.

Muamua, siaki pe o le a le lanu o lau urini i le maualuga o le suka suka. O lenei mea o le a fesoasoani ia te oe e pulea suiga.

Lona lua, fafaga soo, ae i ni vaega laiti. O se meaai lelei, e tusa lava mo tagata soifua maloloina, e tusa ma le 6 taimi i le aso.

Aua nei galo le tausisi i fautuaga a lau fomaʻi. Manatua, o le toto maualuga o le kulukose o le masani lea mo le maʻisuka, ae o le maualuga o le suka o le suka o se faailoga o mea matautia. Aua le faʻagaloina le fautuaga a se fomaʻi.

Ia mautinoa ia aofia ai le falala, kukama ma le vine i le lisi. Manatua o nei oloa e faigofie tele mo lenei faʻamaʻi. O le mea moni, ia faʻaaogaina i latou i le faʻamaoni.

Taumafai e faʻatalanoa se fomaʻi. Atonu o le a ia fautuaina oe i nisi o togafitiga faʻapitoa e fesoasoani e aumai le kulukose i le masani. Aua e te manatu faatauvaa i togafitiga masani, ona o lelei o matou augatuaa e aunoa ma sauniuniga faafomaʻi, o le nofo i le natura.

O le mea lea, o le faʻasolosolo mo le maʻisuka e tofotofoina, ae le o le faailoga autu o le lamatiaga. Aua nei galo e uiga i isi auala e pulea ai.

Tuua Lau Faamatalaga