E mafai ona avea le Nol ma le pancreatitis ma i le a le vailaʻau?

O le fualaau faasaina "De-Nol" mo pancreatitis e masani ona faaaoga ona o le gafatia e toe faaleleia ai le faaleagaina o le tino ma faateleina le malosi o le tino. E ui i le maualuga o le aoga o lenei vailaʻau, ma faʻaaogaina, e tatau ona e manatua e uiga i le mea e ono tulai mai o aʻafiaga. Ina ia aloese mai taunuuga lē lelei ma aua le faʻalavelaveina le ala o le faʻamaʻi, aʻo leʻi amataina se togafitiga togafitiga, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi ma faʻatulaga se metotia manaʻomia.

Mafaufau i faatonuga mo le faʻaaoga mo sauniuniga a De-Nol.

O faʻamatalaga ma tau o le a tuʻuina atu i le pito o le tusiga.

Faamatalaga lautele

O se vailaʻau malosi lea e faʻaaogaina i togafitiga o faʻamaʻi pipisi ma faʻasolosolo faʻatasi ma ia vailaau e pei o Omez, Pancreatin ma Drotaverin. O le oloa e gaosia i papa papaʻe. O le fualaau faasaina, o le faʻamalosia o le mucous membrane o le manava, e faʻaleleia ai ana galuega puipui. Faafetai i lenei faagasologa, ua i ai se faaitiitia o le lamatiaga o le mai i le gastritis faatasi ai ma le faateleina o le maualuga o le suka o le hydrochloric, faapea foi ma aafiaga leaga o le tele o vailaau ma toxins.

O le Nol i le pancreatitis masani e aoga tele.

I le faʻaaogaina o nei vailaʻau, e faʻaleleia ai le toto i masini, e faʻaitiitia ai le gaosin production gaosiga, toe faʻaleleia auala e faʻaleleia ai, ma o le metabolism i totonu o siama e faʻavasega. O le mea autu o le fualaau faasaina o se mea e tupu mai. Ae e le pei o le tele o masini faafomaʻi e iai se mea talitutusa, o le vailaʻau o loʻo fesiligia e le mafua ai le tetee i siama. O fualaau oona o le fualaau faasaina "De-Nol" mai le pancreatitis e le o gauai i totonu o le toto ma ua matua leai lava.

O le vailaʻau faʻapitoa o le "De-Nol" ua faʻamatalaina mo faʻamaʻi e maua ai se maualuga maualuga o le atinaʻeina o le mumū i luga o le mucosa gastric. O le mea lea, e faʻaaogaina mo le dyspepsia, gastritis tumau, faʻaalia o gasegase oona. O le lelei o lenei vailaʻau o le mafai lea ona faʻaaoga e tagata o vaitausaga uma.

O le toʻatele e mafaufau pe mafai ona ave De Nol mo pancreatitis. Mafaufau i le tali i lenei fesili i la tatou tusiga.

Faʻavae, tuʻuina atu pepa

O le uiga o le "De-Nol" o loʻo maua i le pepa laupepa. O loʻo afifiina i ni paʻu o vaega e 8. O pusa paʻu taitasi e aofia ai le 112 poʻo le 56 papa. O le tuufaatasiga o vailaʻau o loʻo aofia ai vaega nei:

  • Bismuth faʻamauasolo taʻalo tolu.
  • Polyacryline Pisitalosi.
  • Samela masnesium o le vailaʻau vaʻa.
  • Macrogol 6000.
  • Povidone K30.
  • Hypromelilose.
  • Fuga o le kuluga.

Faʻataʻitaʻiga

O lenei vailaʻau faʻapitoa e maua ai le aʻafiaga o aʻafiaga, faʻasaʻo le faʻaalia o le faʻaogaina o le faʻaogaina o le afi ma maua mai ai se aafiaga faʻamalosi. O elemene aoga o le fualaau faasaina "De-Nol" mai pancreatitis, o le ulu atu i se siosiomaga oona, e fesoasoani i le faasaolotoina o mea e le mafai ona folasia e fofo i le manava o le manava ma fatu ai se ituaiga ata tifaga. E tatau ona manatuaina o proteins ma chelates e faʻapipiʻi tonu lava i vaega ua afaina o le mucous membrane. O le mafuaaga lena pe a uma ona ave le fualaau faasaina, e le o matauina le ita o le tino, ma o le faagasologa o le toe faaleleia o nofoaga e le afaina e matua faatelevaveina.

E mafai ona ou faia se fofo mo pancreatitis

O le togafitia o le pancreatitis ma De-Nol e aunoa ma le faaaogaina o isi vailaau e le aoga tele. Ae o le faʻaaogaina o lenei vailaʻau e taua tele i le togafitiga faʻapitoa o ituaiga o pancreatitis ma le gasegase masani, faʻapea foi i le vaega o le faʻavavega o le maʻi.

E mafua mai i nei mea taua:

  • Faatasi ai ma le televave o le palacreatitis, o le gaosia o enzymes o le gland e faateleina. E mafai ona latou faaleagaina le mucosa o le gastrointestinal tract, e mafua ai le atinaʻe o gastritis.
  • O le faʻamaonia o pancreatitis e manaʻomia ai le tofiaina o se "fiaai" meaai i le falemaʻi mo le 5 aso: o tagata gasegase latou te le 'aina meaai, lea e mafua ai tulaga mo le faaleagaina o le mucosa gastric.
  • O foliga masani o pancreatitis e masani ona fesootaʻi ma faʻamaʻi o isi vaega o le gastrointestinal tract: gastroduodenitis, faʻaleagaina le pele outflow, galuega faʻavavevave le mama,
  • Pancreatitis e mafai ona tupu ona o siama o le Helicobacter pylori gland.

Fuafuaga o fualaau

E faʻapefea ona ave "De-Nol" mo pancreatitis?

O fualaau faʻamatalaina ua faʻamatalaina mo le togafitiga o le faʻaogaina o fuamoa i totonu o le pancreas. O le manaʻomia mo le faʻatagaina e mafua ona o lona malosi e faʻaaogaina ai ituaiga uma o faafitauli tau gastrological, lea o nisi tulaga e faʻatasi ai ma faʻasologa masani o togafitiga.

Aisea e fesoasoani ai De Nol i le pancreatitis?

O le malosi sili ona maualuga e maua mai i togafitiga tuufaatasi o le pancreatitis biliary. E fautuaina e ave se vailaau mo le mu o le gland 4 taimi i le aso, 1 le papa, matauina taimi tutusa.

O togafitiga "De-Nol" mo le pancreatitis e tatau ona matua matauina.

Mo tamaiti, o lenei vailaʻau e tuʻuina atu i le 2 pusa i le aso. E tatau ona ave le vailaʻau aʻo leʻi 'ai, ma a maeʻa ona tago i fua, susu ma isi meainu e tatau ona a itiiti ifo i le 30 minute. A leai, o le aoga o le fualaau faasaina ua faaitiitia. O le umi o le togafitiga mo tagata maʻi taitoatasi e toʻatasi ma e mafai ona 2 masina.

E masani ona faatagaina le Nol mo le pancreatitis?

Contraindications

O vailaau faʻasaina ua i ai ni faʻamalologa e tatau ona mafaufau i ai ao lei faʻaaogaina i togafitiga faʻapitoa o faʻamaʻi o le gland. O le uiga o le "De-Nol" ua faalēaogāina:

  • I le taimi o le maitaga ma le lactation.
  • Faatasi ai ma le le atoatoa.
  • Tamaiti ei lalo o le 4 tausaga.
  • I le i ai o le hypersensitivity i elemene mai le tuufaatasiga o se fomaʻi.

Faʻaiʻuga

I mataupu o le le tausisia o vailaau ua faatonuina e le fomaʻi mo le faʻaaogaina o le De-Nol, o mea e le manaʻomia e mafai ona tupu. O faʻamatalaga leaga nei e matauina: vomiting, faʻafitauli ma ogaumu, taʻavale. I ni tulaga e le masani ai, e ono aliali mai le paʻu o le paʻu. O le tagofia o fualaau faasaina i luga o atopaʻu e lamatia ai le atinaʻeina o le faiʻai ona o le faaputuputuina o le mea autu i totonu o fausaga o le tino tutotonu.

Mafaufau i le fetaui lelei o le "De-Nola" ma isi vailaʻau.

Faiga o vailaau

Mo le togafitiga o pancreatitis, o le fualaau faasaina "De-Nol" ua faatonuina. Ae peitai, e le o tagata uma e iloa o le aoga o lenei vailaau faasaina ua matua faaitiitia pe afai e sese le saʻo. I lenei tulaga, e ono tulai mai ni faafitauli e tulaʻi mai ona o le faateleina o le malosi. Talu ai o peletini De-Nol e faia se ata puipui i luga o le mucosa gastric, o le faʻaaogaina o fualaau suamalie, suamalie, ma meaʻai susu i nisi o mea e fesoasoani e faʻaititia le aoga o fualaau faasaina. O le mea lea, ua fautuaina e le au atamamai le faatumauina o vaitau taimi i le va o le tagofia o fualaau ma le faʻaaogaina o oloa ua taua i luga.

E le mafai ona e faʻaaogaina le "De-Nol" i le taimi lava e tasi ma tetracycline, talu ai o ona elemene aoga e mafai ona faʻaitiitia ai le faʻagasologa o le faʻaaogaina o mea antibacterial i le toto. I le togafitiga o fualaau faasaina ua solia ai le faaaogaina o fualaau, lea e aofia ai le bismuth. A maeʻa le togafitiga o fualaau faasaina, e tatau ona faia se suʻega o le toto suʻesuʻe e iloa ai le maualuga o le bismuth i le plasma. E ui lava i le maualalo o le faʻasaina o togafitiga faʻatasi ai ma le togafitiga a De-Nol, e na o le fomaʻi e pei ona faʻatonuina e se fomaʻi.

E Mafai Ona Faʻatasi ma Pancreatitis

E taua le inu o le De-Nol mo pancreatitis pe afai e leai ni faailoga o gastritis? E tele tagata gasegase e teteʻi pe a faatonuina e le fomaʻi lenei fualaau faasaina mo i latou. Ae ui i lea, o lona faaaogaina e mafai ona aoga.

O le gaioiga malosi a De Nola o le masima masima o le bismuth (tripotassium dicitrate). O lenei vailaʻau e fai ma ata puipui i luga o vaega ua aafia o mucous membranes, e le aofia ai le tupu aʻe o le nofoaga ua afaina.

E le gata i lea, o le fualaau faasaina e gaoioi e tetee atu ai i meaola ninii e mafua ai le atinaʻeina o le togafiti o le afi ma le atiina ae o maʻi pipisi. O le meafaigaluega e faʻapenei:

  • faʻafefe i le masani masani o le faʻamalosi i totonu o siama siama,
  • e puipuia ai le faʻapipiʻiina o meaola faʻapitoa i le mucosa,
  • faʻagata le saoasaoa o siama
  • oʻoʻo loloto i totonu o le mucosa, faʻaleagaina le faʻamaʻi i laʻasaga uma.

O le mea lea, o le faʻamaoniga autu mo le tofiaina o De-Nol o le:

  • hyperacid gastritis,
  • erosive gastritis,
  • uluaʻi maʻi
  • afaina o le manava.

Ae faʻafefea ona mafai ona fesoasoani le fofo pe afai o le faʻalavelave faʻaleagaina e aʻafia ai le paʻu? I le taimi nei, e masani ona fautuaina e fomaʻi le De-Nol mo pancreatitis ma iloiloga o maʻi e faailoa ai le aoga o togafitiga.

Pancreatitis o se faʻamaʻi e aafia ai le pancreas. O lenei tino e maua ai le inisalini ma le sua o le pancreatic, lea o loʻo i ai le enzymes e manaʻomia e faʻatau ai meaai. O nei enzymes amata la latou galuega i totonu o le vavae. Ae o le atinaʻeina o togafitiga, e le mafai ona ulufale atu le enzymes i le manava, ae amata la latou galuega i totonu o le gland lava ia, ma faʻaumatia ai ona fusi.

Pe a faʻamaʻaʻaina ia enzymes o le pancreatic, o le suasami oona e faʻasaʻo faʻatasi i le taimi lava e tasi, o lona uiga, o loʻo i ai le faʻalauteleina o le gaosiga o le eletise. O le gaosiga o le sua suamalie e mafua ai le mucous membrane o le manava e amata ona ita, lea e faʻaosofia ai le atinaʻe o le mumū ma le faʻavae o le afaina ma le maʻi. O le mea lea, o le tofiga o De-Nol mo pancreatitis o loʻo faia ina ia puipuia ai le mucosa gastric ma taofia ai le atinaʻeina o gastritis ma le faʻavaeina o maʻi suka.

O le pancreatitis e mafai ona matua. I le gasegase o le faʻamaʻi, o le paʻu o tiga i le pito i luga, vomiting, manava manaia e matauina, ma o le ogaumu o loʻo i ai mea totoe o totoe o meaʻai. O le faʻamaʻi e mafua mai i le solia o le faʻamalosi, lea e le mafai ai ona faʻaogaina le faʻaogaina masani.

I totonu o le pancreatitis, o le maʻi e manaʻomia ai togafitiga vave faʻapitoa. O le togafitiga a le tagata lava ia e matua le fautuaina. Aʻo lei oʻo mai le fomaʻi, e mafai ona e faia fua nei:

  • 'ai ma inu se mea
  • aua le faʻaaoga vailaʻau
  • taoto i ou tua, taofi lou manava,
  • faaaoga le malulu i le nofoaga o le tiga.

O le taliaina o le De-Nol i le tino pancreatitis e taua i le taimi o le toe faʻaleleia, pe a oʻo ina aveʻeseina ia faailoga autu.

Mafuaaga o Cholecystopancreatitis

O le mafuaaga autu o le le paleni. O le gastrointestinal tract i totonu o le tino o le tagata ua faatulagaina ina ia mafai ai ona aʻafia le toto i isi totoga o le tino.

Mafuaaga o le faamai:

  • Mea e le paleni, fualaʻau vaitama,
  • Le lava faamalositino,
  • Inisua i le tino
  • Faʻafitauli faifaipea masani
  • O le le atoatoa i totonu o le faiga o meaʻai (o le vai pancreatic e le lava gaosia)
  • O le i ai o faʻamaʻi gasegase (gallstone disease, ulcerative colitis),

O le toʻatele o tagata e faʻaalia i mea e mafua ai le faʻamaʻi, o lona uiga o le maʻi e tele lava ina tusia.

Faailoga o le cholecystopancreatitis

O faʻamaoniga o le faʻamaʻi e talitutusa lava ma faailoga o le cholecystitis ma le pancreatitis, o lona uiga o le maʻi e faigata ona iloa. E ese mai le cholecystitis e ala i le i ai o le mumū o isi tino o le manava. E taua le faia o se suʻega atoa ina ia mafai ai ona amata lelei togafitiga. O faʻamaʻiga faʻafitauli o faʻamaoniga ma faitioga o:

  • Se osofaʻiga o le nausea pe a uma ona 'ai
  • Vomiting matuia, o nisi taimi faʻatasi ai ma faʻamatalaga vavalalata,
  • Fiafia, maualuga fiva,
  • Faʻasalaga leaga i le vaʻa saʻo,
  • Tue le paʻu
  • Paʻu mamafa
  • Faʻasalaga o le paʻu (samasama),
  • O le gasegase o le tino, le lelei o le soifua maloloina,
  • Faʻasaga poʻo le lūlū i le pute (seʻa faʻaalia),
  • Faʻalavelave faʻafuaseʻi
  • Faailoga o le mimiti o le mea oona,
  • O foliga vaaia o se oona oona i le gutu,
  • O le le fiafia e mafai ona tupu,
  • Tatala.

Cholecystopancreatitis e mafai ona tutupu i se taimi umi pe faʻagaloa. Afai oi ai ni faailoilo, e taua le faʻamaonia lelei o le mafuaʻaga o le faʻamaʻi, e vave amata togafitiga vave. O le tuulafoaia o le faʻamaʻi e mafua ai le tele o faiga faʻapitoa:

  • E mafua ai le faiga le lelei o isi totoga tuaoi,
  • Tuʻu atu i le vavalalata o le pulelelele, faʻasalaga o talo,
  • E aʻafia ai fiva namu, faʻamalosia ai faʻamaʻi pipisi,
  • Faʻaleagaina o le tino o gaʻo o totoga i totonu,
  • Faʻalavelaveina le gaosia o hormones o le endocrin system (thyroid gland, slanders, pituitary gland),
  • O le faʻamoemoeina o le faagasologa o le gaosia o gaʻo,
  • Faʻavae maualuga le suka, atonu e ono aʻafia ai le maʻisuka.

Faʻalogo i le seti o faʻamaoniga, le ala o le maʻi.

Ole taimi e manaʻomia ai le fesoasoani faafomaʻi, o le togafitia o faʻamaʻi ma togafitiga o le a fesoasoani e puipuia ai le faʻamalosia o le faʻamaʻi, isi faʻafitauli.

Faʻamatalaga Faʻamatalaga

O le faʻamoemoega o suʻesuʻega o le faʻamaonia lea o le mafuaʻaga o le maʻi. O metotia nei e faʻaaogaina e fuafua ai le siama:

  • Faailoga ma faitioga a le tagata maʻi (talafesa faʻasolopito),
  • Iloiloga ata a se fomaʻi
  • Paʻu o le manava,
  • Iloiloga o le toto, urine, feces,
  • Iloiloina o tala,
  • Faʻaliliuina le manava
  • Faʻaauau foliga faʻamaʻi (MRI) o le vaega o le manava.

Faʻavae i luga o iuga o se suʻega atoa, o le faʻamaonia saʻo o le maʻi.

Cholecystopancreatitis e manaʻomia ai le faʻasoa fesoʻotaʻiga i togafitiga. O le vasega e aofia ai le tagofia o vailaʻau, mulimuli i se taumafa faʻatatau, ma le physiotherapy. Faʻalagolago i le ogaoga o le faʻamaʻi, ua filifilia se togafitiga taʻitasi. Faʻamatala togafitiga: antibiotic (Cefazolin, Ampioks, Gentamicin), choleretic (Cholagol, Liobil), painkillers (No-shpa, Papaverin), enzymes (Omeprazole, Creon, Mezim, Pancreatin), toe faʻaleleia le gastrointestinal tract, antispasmodics, Drota ), antibacterial (Cycvalone, Oxafenamide), faʻataʻitaʻiga (Almagel), fualaau faʻamalo-inflammatory. O le umi o le togafitiga, togafitiga e faʻafefe ai le cholecystopancreatitis e filifilia e le fomaʻi. E faʻasaina le faʻaaogaina o fualaau oona, e mafai ona e faʻalavelave faʻalavelave i le faʻamaʻi!

O le togafitiga o le tino e faʻamaonia i le maʻi pe afai o le faamaʻi o loʻo faʻamagaloina. Faʻafetai i le electrophoresis, faʻaleleia o toto, faʻaleleia le pipi, ma faʻaitiitia le faʻaogaina o faʻafitauli. I le tulaga o le cholecystopancreatitis (pancreatic cholecystitis) poʻo le faʻateleina o le faʻamaʻi, e solia ai taualumaga. O le togafitiga faʻatasi o le faʻamaʻi o le a maua ai se taunuuga vave.

Taumafa mo le cholecystopancreatitis

O meaai paleni taumafa o se vaega taua o togafitiga. Mea taumafa e mafai ona faʻalavelaveina ai le mea o loʻo i ai meaʻai, faia ai se faʻalavelave faaopoopo i luga ole vevela, ate, fatugaʻo. Tausi lelei i tulafono o meaʻai ma fomaʻi fautuaga.

  • Mulimuli i meaai talafeagai
  • Taumamafa i meaʻai laiti
  • O le taumafataga o loʻo tausia mo se taimi umi, e le gata i taimi o faʻamaʻi o le faʻamaʻi,
  • Taumafa na o meaai ua faamaonia,
  • Aua e te solia le meaai (mo se faʻataʻitaʻiga, o se mea itiiti o mea ulaula e mafai ona toe faʻafoʻi).

O le lisi meaai e faia faatasi ma le fomaʻi aoga. O maʻi e maua i le cholecystopancreatitis o loʻo faʻatatau i taumafa Numera 5.O le taumafataga e aofia ai meaʻai maloloina: mea taumafa ua kukaina, iʻa gaʻo, soupu o fualaau suamalie, mea gaʻo susu-susu, cereals, vai vaivai, compote, meainu suamalie, ma isi.

  • Meaʻai, meaʻai vevela, meaʻai vevela,
  • Faʻamafa i meaʻai
  • Fafaga: falaoa paʻepaʻe, buns,
  • Oona, suamalie suamalie,
  • O oloa e maua ai koko (sukalati),
  • Garlic, aniani, radisa,
  • Faʻatau malosi le teas
  • Alu
  • Lafoaʻi vai
  • Marinades o loʻo iai le vinika.

Fofo faʻapitoa

O togafitiga faʻapitoa e maua ai se aoga aoga i totoga o meaʻai. O togafitiga faʻatasi ma togafitiga ma isi metotia o le a aumaia ai se vave vave ma lelei le taunuʻuga. Laʻau faʻamaʻi ma laau mo togafitiga o faʻamaʻi gasegase:

  • O le teuteu o le rosehip dried. 500 gr. Rose sipuni ua sasaa i le vai, taofiofia le 30 minute, tuu i luga o se afi mumū, vevela mo le 5 minute. Faʻaalu 3 taimi i le aso, 200 ml pe a uma ona 'ai. Taofi le salu i totonu o le pusaaisa. Faʻaaoga mo pancreatitis.
  • Lea o se Musika Mumu. Galu 2-3 laʻau o le laau, sasaa 500 ml o le vai inu, vevela ile vevela vevela mo le 10-15 minute. Faʻamalosia 8 itula. E fautuaina e inu le manava mafanafana 3 taimi i le aso aʻo leʻi 'ai, 50 ml. O le vasega e 30 aso. O nei togafitiga e fesoasoani e faʻamalolo ai le afaina o le biliary tract, e faʻaaogaina mo faʻamaʻi o le gallbladder.

  • Aoina o laʻau: burdock, manoa, wormwood, fugalaau chamomile, calendula officinalis, sage. Faʻafefiloi laʻau i le tutusa tutusa, sasaa 2 sipuni tele o le 400 ml o le 100-tiketi vai inu, tuʻu mo le itula. Faʻaalu 3 taimi i le aso, aʻo leʻi 'aʻai, 100 ml. O le togafitiga e 3 vaiaso. O le aoina o le a fesoasoani e fofoina le tele o faʻamaʻi o le manava.
  • Fugalaau vao. O aʻa o vine vao (1 tbsp) sipuni vai suamalie (250 ml). Faʻamauina mo le 1 le itula. Inu 100 ml i le taeao ma le afiafi. Faʻaaogaina i le cholecystitis, gastritis, mai le pancreatitis.
  • Uma. E faʻaaogaina le vai mo faafitauli i le gastrointestinal tract. Umu fualaau suamalie e sasaa ai vai inu, ia faʻamavae. Inu 3 taimi i le aso mo le 100 ml. E mafai ona faʻatauina le vai inu vai i le fale talavai.
  • St. John's wort, tinawort, fomomile fugalaau, rose vao, upega. Ave i le tutusa o le mutia, fefiloi. Salu se sipuni sipuni o le aoina i vai inu (250 ml). Faʻailoga mo le 6 itula. Manatua ao lei 'ai, 100 ml 3 taimi i le aso.
  • Red ash ash. Le eseesega i le va o le efuefu mumu mumu i le aoga lelei o le aoga i le vaega o meaʻai. E faʻaaogaina e avea ma sui o le aufailautusi, i le puipuia o le fualaʻau o le suamalie, e mafai ona faaopoopo faʻamaʻi vine vine i tiuti ma ipu. E mafai ona e kukaina le faʻamamaina o le mauga. Tipi se sipuni sipuni o vine, sasaa le 200 ml o le vai kuka, ia tuu mo le 5 itula. Inu 100 ml i le taeao ma le afiafi.
  • Horseradish. E faʻaaogaina e pei o le anti-inflammatory, antibacterial, diuretic, choleretic, analgesic. Tincture faʻaleleia togafitiga faalilolilo. Tipi le aʻa o le horseradish, ave le sipuni se tasi, sasaa le 100ml o le susu, faʻapipiʻi mo le 10 minute ile vevela vevela. Faʻafiafia, faamama. Fai i le aso.

E tatau ona faʻaaogaina le metotia faʻataʻitaʻi i togafitiga i se faʻalavelave ma vailaʻau, faatasi ai ma le faʻatagaga a le fomaʻi.

Puipuia faʻamaʻi

O le puipuia o le faʻamaʻi e faigofie atu nai lo le togafitiga, ave fualaau ma faʻafetaui ma faʻafitauli mulimuli ane. Auala puipuia:

  • Soifua maloloina
  • Meaʻai talafeagai, mate,
  • Taimi talafeagai suʻesuʻega
  • O se auala faamaoni i togafitiga,
  • Tuuina atu o masani leaga,
  • Tausia le siakiina o le mamafa, aloese mai le taumafa,
  • Aloese mai tulaga faigata.

Cholecystopancreatitis o se maʻi ogaoga, ae faʻatasi ai ma se auala talafeagai i togafitiga, e mafai ona e faʻaumatia faʻamaʻi le lelei. Ia soifua maloloina!

O kuluma Denol o fualaau lelei ia mo le togafitiga o le gastritis, o le maʻi gaʻo ma le maʻi ulutala. O le fualaau faasaina e faʻaaogaina i le gastroenterology. I le faʻaopoopoga i le maʻi o le peptic, o le fualaau faasaina e sili ona aoga i nisi faʻamaʻi o le manava ma le fatu. Faʻatasi ai ma togafitiga o gastritis, e faʻaaoga ai De-nol ma se lelei lelei.

O aʻafiaga autu o le gaioiga malosi o le fualaau faasaina e faʻafefe-inflammatory, enoping ma astringent. O le aʻafiaga o le fualaau faasaina e mafua ai le vave faʻaleleia o le fausaga ma le faʻamautuina o galuega o sulu o le mucous membrane o le manava ma duodenum.

O le vailaʻau o le vailaau faʻasaina o se mea e maua mai le acid citric, sili atu, o lona masima masima. O le elemene o le bismuth o loʻo faamatalaina i le faʻamalosia o le togafitiga o le gastritis ma le ulcers.

O le vailaau faʻasaina o loʻo i ai i ni pepa, naʻo le na o le faʻafofoga tautala e faʻamoemoe. O le afifiina o loʻo tuʻuina mai ma faʻamatalaga i le auala e ave ai De-nol mo gastritis.

Le faiga o le togafitiga

Le faʻaaliga sili ona faʻaalia o le De-nol i le togafitiga o le maʻi o le tino. O le fualaau faasaina, i totonu o le manava, e faia ai se ata puipui puipui i luga o puipui, puipuia o vaega ua faaleagaina o le epithelium mai aafiaga leaga o le elekene hydrochloric ma isi mea, ma e mafai ona faateleina le fua o le faamaloloina o vaega o ulcerative ma erosive.

O se taua taua o le De-nol i le togafitiga o gastritis ma le maivi ua aloaia o se aafiaga antibacterial e tetee atu ai i le gasegase e mafua ai le gasegase ma le gastritis - Helicobacter pyloganism microorganism. I le seneturi 20, sa faamaonia e saienitisi o le microorganism ua taʻua e masani lava ona avea ma mafuaʻaga o le atinaʻeina o togafitiga o fualaau oona.

Faʻamatalaga autu ma le faʻasaʻo

O le aoga ma le maualuga o le digestibility o le vailaau faasaina ua faamaonia i faʻamaʻi:

  1. Papatitis ulcer o le manava.
  2. Duodenal ulua.
  3. Dyspeptic syndrome.
  4. Faʻasalaga agavaʻa o le colon.
  5. O le gastritis type B.
  6. Ellison-Zollinger Syndrome.

Pe a faatonuina le De-nol mo gastritis, e manaʻomia le manatuaina o le faʻailogaina e maua i le fualaau faasaina. O Denol e le fautuaina mo tagata gasegase o loʻo mafatia i le gasegase o le tino poʻo le masani ai, aemaise i mataupu ogaoga. O le faʻaleagaina o le vaʻaia ua manatu i ai o le gasegase poo le le faapalepale i le fualaau faasaina, vaega o meaola o meaola taitasi. O le nol e le o faʻamaonia mo gastritis ma le maualalo o le eletise.

O le faʻamaoni faʻamaoni i le aveina o le nol o le taimi lea o le faʻataʻitaʻiga ma le susu. O le fualaau faasaina ua i ai sona aafiaga tauatogenic. Faatasi ai ma se faʻavavega o le gastritis poʻo le maʻi o le tino i totonu o se maʻitaga maʻitaga, e tatau ona e filifili fualaau malupuipuia.

Auala e saʻo ai le fualaau faasaina

Naʻo se fomaʻi e agavaa e faʻamaonia le fualaau faasaina. E faasaina le taumafai e inu ia oe lava e aunoa ma le fautuaga a se fomaʻi. O fualaau-de-nol e faia i le tautala. O le taua e tuʻuina atu i taumafa talafeagai. O le tulafono e fausia i vaega vaevaega, ua fautuaina e vavae ese mai le taumafataga o mea taumafa, meaʻai suamalie ma gaʻo, tele fiber. Aua e te vevela vevela pe malulu foi ipu.

Tosiga ma le pulega

E tusa ai ma faatonuga mo le faʻaaogaina, o le togafitiga o le faasologa e pei ona taʻua i lalo:

  1. Mo le togafitiga o tamaiti mai le 4 i le 8 tausaga le matua, o fualaʻau ua faatonuina i le fua faatatau o le 8 mg i le 1 kilokalama o le mamafa o le tino o le tamaitiiti. E tatau ona vaevaeina le vailaau faʻasaina i le lua doses i le aso atoa.
  2. Afai o le matua o le tamaitiiti mai le 8 i le 12 tausaga, o le averesi o le 1 le papafa faalua i le aso.
  3. Afai ua aulia le tamaititi i le 12 tausaga poʻo togafitiga mo se tagata maʻi matua, o le fualaau faasaina ua faatonuina i le fua faatatau o le 1 papafa 3 poʻo le fa taimi i le aso.
  4. E tatau ona ave pulu fua mo le gastritis ma le maualuga acidity 30 minute aʻo leʻi 'ai. Ua faʻamaluluina capsules o le-nol i le tele o vai mama ua uma ona faʻamamaina poʻo vai inu.
  5. O le togafitiga atoatoa mo le gastritis e 5 i le 8 vaiaso. O le faaiuga mulimuli pe o le a le tele o taimi e tatau ona inuina e De-Nol e le fomaʻi. I nisi tulaga, o se auala ua faatonuina mo le puipuia o le toe foi mai o le maʻi.
  6. A maeʻa le togafitiga ma le fualaau faasaina, i le isi lua masina e sosoo ai, e le fautuaina e faaaoga fualaau faasaina ma le bismuth i le tuufaatasiga.

Faatonuga mo le faʻaaogaina o pepa faʻamaonia 30 minute aʻo leʻi faia se taumafataga. O le tagata maʻi na te aveina ni laulau se tolu ao lei 'ai ma e tatau ona ave le pusa mulimuli i le po.

O se isi togafitiga e masani ona fai, o le ave lea o ni papa e 2 aʻo leʻi faia le taeao poʻo le taimi o le 'aiga o le afiafi. E matua faʻasaina le teuina o laʻau. E mafai ona inu na o vai mama e leai se suavai. Aua le inuina vailaau ma lauti, susu po o kofe. O le a faʻaitiitia le aoga o togafitiga.

Fautuaga faapitoa

Aua le faʻaaogaina lenei vailaau mo le sili atu ma le 8 vaiaso. I le taimi o le togafitiga, e le fautuaina le faateleina o aso faatulagaina i aso taitasi, talu ai o loʻo i ai se faʻafitauli o le faʻalavelave ma aʻafiaga. I le faaiuga o togafitiga, o le faʻateleina o le mea galue i totonu o le toto e le tatau ona sili atu i le 3-59 μg / l, ma o le inupia e na o le faʻamasinoga e sili atu i le 110 μg / l. Faʻasagaga o le faʻaaogaina o le fale o le falemaʻi i le fesili, o le fusi o feces i se lanu uliuli e mafai ona mafua mai i le fausia o le bismuth sulfide. I nisi tulaga, o loʻo i ai sina faʻapogisaina o le laulaufaiva.

O le tau o le fualaau faasaina "De-Nol" e faalagolago i le numera o laupepa i totonu o le afifi. O le mea lea, mo se pusa ma 32 laupepa e tatau ona e totogia mai le 297 rubles. O se afifi e aofia ai le 56 pills mai le 478 ru, ma le 112 pills - mai le 882 ru.

I tulaga o le le mafai ona faia lenei vailaau, e mafai ona suia i vailaau nei:

  • "Novobismol".
  • "Talofa."
  • Vitridinol.
  • Gastrofarm.
  • "Vicalin."
  • "Omez D".
  • "Avea."
  • Gaviscon.

E tatau ona manatuaina o sauniuniga faʻafomaʻi taʻitasi e eseese i nisi o vailaʻau ma faʻasolega, o le mea lea ua na o se fomaʻi e mafai ona filifili saʻo se mea tutusa.

Manatu o maʻi

E tele ni iloiloga e uiga i lenei vailaʻau, lea e taʻu mai ai lona lauiloa lautele i tagata o loʻo mafatia i faʻamaʻi o gaʻo oona. O le vailaau "De Nol" ua faatonuina e le gata mo tagata matutua ma pancreatitis. E masani ona faʻaaogaina i togafitiga o le manava manava i tamaiti laiti. Matua e matauina o le tulaga o pepe pe a maeʻa ona ave faʻamaʻi vailaʻau vave, faʻamalo le tiga ma le faʻavaivai.

Ae o le togafitiga o le mumu o le pancreatic, o gasegase e matauina le aoga maualuga o le fualaau oona ua fesiligia, o lona faapalepale lelei, ma le leai o aafiaga i itu. Afai e tupu, o le mea e masani ona laiti. E tusa ai ma iloiloga a tagata faʻatau, o le fualaau faʻasaina e faʻamaonia le tulaga vave vave - i totonu e lua aso faatasi ai ma le atinaʻeina o faʻalavelave faʻaleagaina. I taimi masani, o lona aafiaga e matauina mulimuli ane - pe a ma le vaiaso talu ona amata togafitiga.

E pei o le le lelei o le fualaau faasaina, e maitauina e le gasegase lona tau maualuga ma le i ai o se uamea mamafa. O nisi tagata na tusia e faapea o le fualaau faasaina e leai se mea na faamoemoeina.

Na matou iloiloina le fualaau faasaina "De-Nol" faatonuga mo le faaaogaina, iloiloga ma le tau.

Taimi

I le pancreatitis e le masani, e le o faalauiloaina le ata o le falemaʻi. O faʻafitauli e faʻapupulaina lemu, e faʻaalia i tiga faʻavaitaimi, fulafula, faʻamaʻi pipisi. O le lamatiaga o le faamai e faapea o le umi o le faagasologa o le faamai, o le faaleagaina o le tino o meaola o loo tupu.

Togafitiga e aofia ai le tofiaina o le enzyme ma anti-inflammatory drugs, faapea foi ma De-Nola. Ua faʻamaonia e puipui ai mucous membranes o le manava ma duodenum.

Le fuafuaga togafitiga mo pancreatitis De Nolom

Afai ole togafitiga ole De-Nol mo le pancreatitis, ona manaʻomia lea e le tagata maʻi ona siaki ma le fomaʻi pe faʻapefea ona ave lenei vailaʻau. I le avea ai o se tulafono, latou te fautuaina se tasi o fuafuaga e lua mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina:

  • 1 papafa 4 taimi i le aso,
  • 2 pusa 2 taimi i le aso.

I le pancreatitis, e manaʻomia le inu o De-Nol aʻo leʻi 'ai. E mafai ona e 'ai na o le afa itula pe a uma ona ave le piliki.

De Nol ma Pancreatitis

O le togafitia o le pancreatitis ma De-Nol e aunoa ma le faaaogaina o isi vailaau e le lelei. Ae o le faʻaaogaina o lenei vailaʻau e taua tele i le togafitiga faʻapitoa o ituaiga o pancreatitis ma le masani ai, faʻapea foʻi i le vaega o le faʻavavevaveina o le faʻamaʻi.

E mafua lenei mea i le mea moni e faapea:

  • Faatasi ai ma se faʻavavega o pancreatitis, lea e maua mai i taimi masani, o le gaosiga o enzymes gland e faʻapupula. E mafai ona faʻaleagaina le mucosa o le gastroduodenal tract, mafua ai le atinaʻe o gastritis,
  • O le faʻamaonia o pancreatitis e manaʻomia ai le tofiaina o se "fiaaai" meaai i le falemaʻi mo le 5 aso: e le 'ai le gasegase, lea e mafua ai tulaga mo le faaleagaina o le mucosa gastric ma duodenum,
  • O foliga masani o pancreatitis e masani ona fesootaʻi ma faʻamaʻi o isi vaega o le gastrointestinal tract: gastroduodenitis, faʻaleagaina le pele outflow, galuega faʻavavevave le mama,
  • O le pancreatitis e mafai ona tupu ona o le maʻi Helicobacter pylori o le gland tissue.

Togafitiga o le mumu o le pancreatic ma le De-Nol e faia faatasi ma togafitiga talafeagai e taulai i le aveeseina o le faateleina o pancreatitis. O le vailaau faʻamalosi e faʻateleina ai le faagasologa o le faʻamalologa, e puipuia ai le atinaʻeina o suamalie faʻamalosi, faʻaitiitia ai lo latou gaosiga ma le enzymone, faʻaleleia le vaeluagalemu o le ate ma le pancreas.

O nei meatotino ua faʻaaogaina e avea o se faʻasologa o le atinaʻe o gastroduodenitis i le taimi o togafitiga o faʻafitauli o le pancreatic ma faʻaitiitia ai le taimi o togafitiga faʻaleagaina mo faʻalavelave faʻafuaseʻi masani o le faʻamaʻi. E sili ona lelei le ave o le De-Nol mai le pancreatitis pe afai e iloa le ituaiga o le biliary.

Fautuaga i le auala e ave ai De-Nol mo pancreatitis e le ese mai tulaga masani o fualaau faasaina:

  • Ua faʻaaogaina fualaau talu mai le 4 tausaga. O fua o tamaiti mo le matua o tagata matutua 4-8 tausaga ua fuafuaina taitoatasi, fuafua i le mamafa o le tamaititi: 8 mg / kg o le mamafa o le tamaititi. O le tele o fualaau o fualaau e vaevaeina i ni atopa se lua. Ole fua ole aso e le sili atu i le 2 papa. O le taimi lava e tuʻuina atu ai vailaʻau aʻo leʻi oʻo i le taimi e moe ai,
  • Mo tamaiti e 8-14 tausaga, De-Nol e tatau ona faalua i le aso mo le 1 laulau i le taimi. I lenei tulaga, o se tasi o togafiti e tatau ona i ai i le po,
  • E fa taimi e tuʻuina atu ai i tagata matutua le vailaau faʻamaʻi: 1 le laulau i le tolu taimi i le aso ao leʻi 'ai, ma le tasi le fua - aʻo leʻi moe.

E tatau ona inu le Nol i le afa itula ao leʻi faia le taumafataga, ma faʻauʻu i le tele o vai. E le mafai ona e inuina le vailaau i le sua, suamalie, lauti, susu. O nei oloa e le faʻaaogaina le fualaau faasaina, o lea e tatau ai ona e aloese mai le aveina i latou ile afa itula aʻo leʻi inu le De-Nol ma le 30 minute mulimuli ane.

O le togafitiga e amata ile 1 i le 2 masina. O le tele o le taimi fautua fautuaina o togafitiga e le manaomia ina ia mafai ai ona taofia le faaputuputuina o masini bismuth ma le atinaeina o pathologies mai fatugaʻo. I le togafitiga o pancreatitis, e taua tele le faʻaaogaina o le cytoprotective feature o le De-Nol i le faagasologa o le faʻamaʻi maʻi ma i le vaega o le faʻavavega. O le pancreatitis, lea eo faatasi ma le valea o le enzyme, atonu e le manaʻomia ai le tofiaina o lenei vailaau, ae peitai, o le fomaʻi e fuafuaina faailoilo mo le aveina o le De-Nol.

Fefaʻatauaiga faʻamaʻi

I le pancreatitis, e tatau ona ave De-Nol ma isi vaega o fualaau faasaina. De Nol e le suia le aoga o ia auala e pei o:

  • painkillers (No-Shpa, papaverine),
  • proton pamu pupuni
  • togafitiga o le enzyme (Creon, Festal),

Aua le faʻaaogaina le De-Nol i:

  • Miliki
  • koko, ti, kofe,
  • vai manaia ma meainu,
  • sua sua
  • fualaau suamalie
  • ava malosi

Talu ai latou te le faʻamalosia vailaau bismuth o se vaega o fualaau faasaina.

De-Nol faʻaitiitia le faʻaaogaina o vailaau antibacterial, aemaise le tetracycline, ma o le mea lea e le fautuaina le tofiaina o nei vailaʻau faʻamaʻi lua. Afai o togafitiga o pancreatitis e aofia ai le faʻaaogaina o le tetracycline, ona tatau loa lea i le fomaʻi ona faʻamatala auiliili le tulafono o vailaʻau ma fetuunai le fua o le antimicrobial agent.

I le togafitiga o pancreatitis, o le faigata o le faatonuina o sooupu e masani ona aofia ai vailaau oona, ae o sui mai le vaega Ampicillin e masani ona faʻaaogaina.

O le matafaioi autu i le togafitiga o pancreatitis i soo se vaega o le vasega e faia i se taumafataga ma le soloia o mea taumafa e mamafa mo le gaogao, e manaomia ai le galue malosi o le gland: fried, smoked, sweet, fatty, food. O ituaiga o pancreatites e manaomia le toe sui o togafitiga mo le le atoatoa o le enzyme ma le faaaogaina o enzymes.

Faʻasalaga

O le umi o le faaaogaina o fualaau faasaina e sili atu i laasaga ua fautuaina e mafai ona mafua ai na mea ofoofogia:

  • Nifaphathy ma le toilalo e mafua mai i le faʻafeiloaʻi i le masini (bismuth salts) (e masani ona tupu pe a sili atu le mamafa o le De-Nol i le plasma toto),
  • Encephalopathy (faatasi ai ma le faaumiumi ma le le pulea o le faaaogaina o fualaau faasaina e sili atu i doses) - faaletonu o le faamaopoopoina o gaoioiga, vaivai o mafaufauga ma le gauai atu o le mafaufau.
  • Manua o le gasegase,
  • Le filo, lanu mumu o gom ma le foliga mai o se lanu uliuli o gom ma laulaufaiva.

Pe a faʻaalia ia uiga, e tatau ona e faʻamamaina le manava, ma ave foi ni sorbents (faʻamaʻafiaina o le malala) ma meaola faʻapitoa. O maʻi e maua i le gasegase ogaoga ogaoga e ono manaʻomia ai le faʻamaʻi.

Vidal: https://www.vidal.ru/drugs/de-nol__6730
Radar: https://grls.rosminzdrav.ru/Grls_View_v2.aspx?routingGu>

Na maua se mea sese? Filifili ma lolomi le Ctrl + Enter

Vaega o fualaau faasaina

O le vailaʻau e maua i foliga o paʻepaʻe paʻepaʻe, o loʻo ufiufi i se pa puipui. E lapatai mai le kamupanī o le oloa e iai le manogi o le amonia. O lenei mea matautia e mafua ona o lona fomaʻi. O se manogi faapitoa e le o taʻu mai ai le le mafai ona faʻaaogaina o vailaʻau. O No Nola laulau e afifiina i totonu o fale gaosi oloa, o loʻo faʻapipiʻi i pusa paʻepaʻe ma samasama ma le logo o le kamupani gaosi Astellas.

Ua taʻua e le vailaau le puipuia, antibacterial ma le faamalologa o meatotino. E tusa ai ma le tuʻuina atu o vailaʻau ma vailaau mo togafitiga, o De-Nol e aoga mo le togafitiga o maʻi pipisi ma le maʻi o le gastroesophageal reflux.

O le faiga o le gaioiga o le fualaau faasaina e faavae i luga o le malosi e fusifusia ai le puipuiga, ma avea ai ma "pa puipui" i luga o le membrane mucous. I lalo o le gaioiga a De Nol, o se ata tifaga puipui i luga o le mea ua faaleagaina o le membrane mucous o le manava po o le duodenum, lea e avea o se papupuni i mea aoga o le manava. Faafetai i nei foliga, o le utiuti o vaivaiga o loo i ai nei (eletise, gaʻo) ua faatelevaveina.

O meatotino puipuia e faavae i le faaosofia o le prostechlandin E2 synthesis (PGE2). A faʻaaogaina le De Nol, o le vave togafitiga o le togafitiga e maua, ona o le faʻaleleia o le vascular circulating i le mucous membrane o le totoga o le gastrointestinal tract.

O suʻesuʻega talu ai nei na faʻavaeina ai lagona o le H. pylori i le aʻafiaga o le antimicrobial o le bismuth. Helicobacter, i le tulaga o le pipisi o le tino, ua manatu o le vaega taua i le atinaʻeina o manua ulcerative. O Bismuth o loʻo faʻasolosolo foʻi poloka o le enzymes faʻamaʻi, lea e oʻo atu ai i le oti.

Faailoga mo le faʻaoga, e tusa ai ma le laupepa mai le kamupanī:

  • uluaʻi maʻi o le manava ma / poʻo le duodenum,
  • le talepeina o totoga gaogao o le digestive tract,
  • gastroenteropathy e mafua mai i le inu malosi o le ava i le ava malosi ma isi mea e le o le steroidal analgesics,
  • gastritis, duodenitis, gastroduodenitis faatasi ai ma le tele o gaioiga.

O le Nol mo pancreatitis e faʻaaogaina e avea o se adjuvant. E sili ona lelei le vailaʻau mo le togafitiga o le pancreatitis biliary. O le vailaʻau e faʻaaogaina e puipuia ai le faʻalavelave faʻaleagaina o le vaega o le digestive, lea e masani ona oʻo mai faʻamaʻi pipisi.

E faʻafefea ona fesoasoani le Nollo i le pancreatitis ma isi gasegase gastrointestinal

O vaega taua o le De Nol, e ulu atu i le mafiafia o le mucosa gastric ma fegalegaleai ai ma lona iniseti, amata ona fusifusia poloka o le protein ma ulufale atu i se faasologa o gaioiga o meaola. Bismuth e faʻapipiʻi i luga o le mucous membrane o le manava, ma fai ai se pa puipui puipui e na o faʻamaʻi ua afaina, lea e puipuia ai le dyspepsia (pe a le mafai e le manava ona eli meaai). O le vailaau faʻasaina e puipuia ai le faʻasaolotoina o meaola suamalie. O lenei meatotino e mafai ai ona faʻaaoga le De-Nol mo le cholecystitis.

Vaega o le aafiaga o le De Nol i luga o le gastrointestinal tract:

  1. O peletini De-Nol, pe a ulu i totonu o sela o le manava, e faaosofia ai le sifi o le PGE2. O le Prostaglandin E2 nafa ma le gaosia o le mucin. O se mea faalilolilo lea e puipuia ai puipui o le manava mai le faaleagaina.
  2. Faʻatinoina le faʻasaʻolotoina o bicarbonates, lea o le "stew" stomach acids. Faʻatasi ai ma le sili atu o le kulimi chlorhydric i totonu o le vai gastric, o le aʻafiaga o le atiaʻe o gastritis erosive e faʻapupula.
  3. Bismuth faʻaleleia le toto i totonu o puipui o le manava, pancreas ma le ate. O nei meatotino e faʻatagaina ai le faʻaaogaina o fualaau faasaina e le gata mo pathoces gastric, ae faʻapea foi mo le mumū o le pancreas, o le hepatitis ma isi maʻi.
  4. O le De-Nol e faʻamautuina le gaosiga o le cell, lea e faʻapupulaina ai foi le puipuia ma le toe faʻaleleia o meatotino o le mucosa gastric.
  5. E taofiofia ai sela e faʻapipiʻiina ai le eletise.

De-Nol e le o aʻafia i totonu o le taamilosaga. O le mea lea, o le fualaau faasaina e leai sona malosi i le tino ma e le mamafa ai fatugaʻo.

O le aoga o le De Nol i pancreatitis e faʻavae i luga o le faʻamaloloina o le faʻasinomaga o le enzyme. O lenei mea ofoofogia e fesoasoani i le "aveʻesea" ma le vave faʻafouina o le okeni.

O le fualaau faasaina e tatau ona faʻaaogaina mo na o lona faamoemoega. Lelei lelei togafitiga o le De-Nol pancreatic faatasi ai ma isi vailaʻau faʻamaʻi. O le mea lea, e tatau ona e iloa le auala e ave ai mai le pancreas.

E ui lava o le maualuga o le elemene o se vaega e fesoasoani i le atinaʻeina o maʻi suka, i le taimi lava e tasi, faatasi ai ma le tele o le faʻaaogaina o le tino, o le faʻafefeteina o tuāsisi o faʻamaʻi pipisi i faʻamaʻi ma faʻafitauli ua faʻaitiitia.

Auala e ave ai De Nol

E faʻaaogaina vailaʻau e togafitia ai tagata matutua ma tamaiti i luga ifo o le 14 tausaga. O le umi o le togafitiga e faʻalagolago i faʻamaoniga. O le togafitiga e le sili atu i le 8 vaiaso. O le a le tele ma pe faʻapefea ona ave le vailaʻau, i le mafaufau i le fomu ma le tulaga o le faʻamaʻi, o le a fai mai mautinoa le fomaʻi.

Ole fua ole aso fautuaina ole 4 fua (vaevaeina ile 2-4 dosin). O vailaʻau faʻapitoa e faʻamoemoe mo le faʻaogaina faʻafofoga.

I le falemaʻi, e lua mea e fiafia i ai De-Nol e faʻaalia:

  • O le faiga faavae e maua ai le tagofia o vailaʻau 1 papalama aʻo leʻi faia le taumafataga ma le 1 ao leʻi malolo le po.
  • I se isi fuafuaga, ave ni pama se lua o le fualaau faasaina mo le 0.5 itula ao lei faia se taumafataga ma le faalua 2 taimi i le aso (i le taeao ma le afiafi).

Faatasi ai ma le pancreatitis, e mafai ona e inu De-Nol e tusa ai ma se faiga masani poʻo se isi fuafuaga. O fomaʻi e aofia ai o ia i le faʻalavelave faʻapitoa o le mumu o le pancreatic, lea e puipuia lelei ai faʻafitauli.

E le manaʻomia le inuina o vailaʻau i totonu o le gasegase o le pancreatitis. O le togafitiga faʻatasi ma De-Nol o loʻo i ai i taimi masani o le maʻi. E tatau ona ave laulau i luma o meaai, ina ia aloese mai le dyspepsia (iniseti).

E tatau ona fufulu palapala i lalo i se ipu vai poʻo se isi vai, ae le o susu. O le togafitiga e masani lava 1-2 masina. A maeʻa le faauuga, o le faʻaaogaina o sauniuniga o le bismuth e tatau ona tapulaʻa i le 8-12 vaiaso.

I faʻataʻitaʻiga faʻapitoa, e faʻaaogaina faapitoa ai le De-Nol regimens. Mo tamaiti e sili atu i le fa tausaga le matua, o le fua faatatau e fuafua e tusa ai ma le faʻatulagaga lenei: 8 mg i le kilokalama o le mamafa o le tino, vaevaeina i 1-2 inumaga.

O a mataupu e faʻasaina ai le faʻaaogaina o le De Nol

Faʻailoga matuia i le faʻaaogaina o le vailaau faʻasaina o le De-Nol - le faʻaaogaina i le laasaga o le taupulepulega ma le le faʻamaoni i vaega o le fualaau faasaina.

O le pancreas o se totoga o le elekene fefiloi. Afai i le faagasologa o le mumū o le a le atoatoa le gaogao o nofoaga faalilolilo, e tatau ona faatapulaaina le faaaogaina o le De-Nol.

O le faʻaaogaina o fualaau faasaina i faiga faʻapitoa tamaiti e faʻatapulaʻaina. O le laʻititi o tausaga mo le De Nol togafitiga e 4 tausaga. O nei tapulaʻa e fesoʻotaʻi ma se faʻataʻitaʻiga o le fofo. Masalo faʻafuaseʻi ona faʻaaogaina le papa maʻa ma lona fatu i totonu o le togavao.

De-Nol e le ogatusa ma isi vailaʻau, talu ai o le bismuth subcitrate e faʻaitiitia ai le gaioiga o le gaioiga. E le o fautuaina foi e ave De-Nol i le taimi o le maitaga ma le lactation, talu ai e leʻi lava suʻesuʻega o le aʻafiaga o fualaau faasaina i luga o le fafine ma le fetus.

Faʻaiʻuga

E lapataia e le kamupanī ni faʻafitauli matuia mai le faʻafofoga tautala o De-Nol. E tele taimi e mataʻituina ai mea le lelei i le tulaga o le le usitaia o vailaau na faatonuina e le fomaʻi.

I le tulaga o teteega matuia, e tatau ona taofi lou tagofia o fualaau faasaina ma faafesootai se fomai!

O aʻafiaga autu e aʻafia ai:

  • Faailoga faʻamaʻi pipisi: taʻavale, faʻatasi ma le vomiting, manava, manava. O nei mea faʻalavelave e le tumau ma e le lamatia ai le ola maloloina ma le ola o le maʻi.
  • Tali o le eleelea: urticaria, pruritus, Quincke edema.
  • E le mafai ona e faʻaaogaina ni fualaau o le bismuth.
  • O le fale nofoa e lanu uliuli. O lenei mea matautia e mafai foi ona faatagaina ma avea ai ma se taufaamatau i le soifua o le tagata maʻi.
  • O le gasegase oona ma le bismuth e seasea lava ona tupu, ae e mafai ona faʻaalia o ia o le gasea, vomiting, manava ma le le malamalama.

Analogues o fualaau faasaina

De Nol o se vailaʻau faʻapitoa na faia e Astellas, o se kamupani faʻapitoa Iapani. O le maketi tau falemaʻi e maua ai le tele o analogues o le faʻatau fualaau muamua. Analogs mo le vaega galue o sauniuniga a le aiga Vis-Nol ma Gastro-Norm. O loʻo i ai se mea e aʻafia ai. O vaega o le faʻatagaina e faʻatasi ma le fualaau muamua o le De-Nol.

O le tau o ituaiga (mai le gagana Igilisi) - e ese le ese mai le uluai De Nola. O se faʻamalositino aoga faʻaleagaina o lo o umia e fualaau uma i luga o maketi tau vailaʻau. Ae ui i lea, o le uluai oloa tau vailaau faʻasoifua maloloina e aofia ai mea le mama ma sili atu ona tuʻuina e tagata gasegase.

De-Nol o se fualaau faasaina ma le malosi o le malosi gasegase ma e itiiti le lamatiaga o aʻafiaga, i le noatia ma le fai fuafua i tulafono faʻaaoga. O le tagofia o fualaau faasaina e faʻaleleia ai le toe faʻafouina o mea ua faaleagaina, ma faʻalavelave ai le toe gaosia o meaola faʻapitoa. O le meafaigaluega foi e faʻaosoina ai le toe faʻafouina o le tino o le tino.

Le faiga o le gaioiga o le fualaau faasaina


E mafai ona ou inu De Nol ma pancreatitis pe afai e leai se gastritis? O le tele o tagata gasegase e le mautonu pe a tuuina atu ia i latou nei fualaau, aua latou te le mafatia i le faaleagaina o le mucous membranes o le manava ma le fatu.

O le vailaʻau e faʻataʻitaʻiina i le taimi o le vevela, faʻatasi ai ma le faʻamoemoe o le aloese mai le faʻaitiitia o le leaga mai le gastrointestinal tract. Ua faʻavaveina ai le toe faʻafoʻisia o meaola ma mucous membranes, ma faʻaopoopoina ai galuega puipui ma faʻaumatia ai le faʻaleagaina o le faʻaoga.

Pe a ave, e taua le iloa o le tuufaatasiga ma le faʻamatalaga o fualaau:

  • mea galue malosi - bismuth tripotassium dicitrate,
  • ei ai le astringent, antimicrobial, malosi gastrocytoprotective,
  • 'oloʻo faʻaalia e faʻamaʻo ai le gastro - ma le duodenostasis (o faʻafitauli e masani ona mafai ona matauina i tagata gasegase e pei o le maʻi masani),
  • o vaega ua afaina ua ufitia i se vaega puipuia e taofia ai le soloia o le mucous membranes e ala i fualaau suamalie,
  • e le o se mea e fai ma vaisu ma aoga e tusa lava pe faʻaaoga masani,
  • o vaega taua o loʻo faia ai le fualaau faasaina e toetoe lava o ese uma i feces ma urine.

O le fualaau faasaina De-Nol ma pancreatitis e fesootai saʻo. E fautuaina malosi e fomaʻi le faʻaaogaina o vailaau i le bismuth, e tusa lava pe leai sau gastritis ma le faʻamaʻi o le mucosa gastrointestinal.

O loʻo iloa e amata le faʻaleagaina o le tino ona o le ulu atu o siama i totonu o le tino, ma o lo latou gaoioi ma le toe gaosia e tatau ona taofi vave, e puipuia ai le atinaʻeina o le maʻi i totonu o le gland mai le avea o se faʻamaʻi sili atu ona ogaoga.

I le taimi lava i le siosiomaga oona gastric, e faʻamalolo ai mea oona o le maʻa, e faʻamautu sao i luga o le folasia o le afi, fatuina o se malu puipuia lea e le faatagaina ai microbes e pasia.

Aisea e faatonuina ai e fomaʻi lenei fualaau faasaina?


O faʻalavelave pancreatic e tupu mai ma le faʻasaʻolotoina o enzymes, o se taunuuga, o le faʻamalositino o le gastric o le a faateleina.

De-Nol mo pancreatitis o le mea muamua lea e faatonuina e se fomai. I aso muamua lava o le faigata, o le tagata ua faamalosia e fiaai ma ave naʻo le inu. Faatasi ai ma le faateleina o le pulelasi o le elemene i totonu o le manava, o le mucous membranes foi ua mumū, ma e aunoa ma le faaaogaina o se mea e taofi ai, e maua ai e se tagata le gastritis e tetee atu i le tala o pancreatitis.

O pusa e mafai ona afaina ai le loloto o le mucosa, ma o lo latou faʻaaogaina ua faʻaalia mo:

  • gastritis
  • afaina o le manava
  • faiga o ulcerative ua faaosofia e le siama HelicobacterPylori.

Talu ai ona o le faateleina o le pulelasi o le elemene i le faaletonu o galuega failautusi, o lenei vailaau e faapitoa lava le talafeagai i le saunia o le polokalame.

E mafai ona avea le Nol ma le pancreatitis i tamaiti? O le mea e leaga ai, o se maʻi e pei o le le fiafia i le pancreas e aʻafia ai tagata matutua, ae faʻapea foʻi tamaiti. Ma o tina uma lava e fia iloa le talafeagai ma le aoga o fualaau faasaina.

O fualaau faasaina e toetoe lava a leai ni tausaga, e mafai ona ave e tamaiti mai le fa tausaga. I tamaiti, o faailoga e masani lava ona aliali mai i le va o le 4 ma le 17 tausaga, o lenei mea e mafua mai i le atinae.

Suʻega a tagata maʻi i le aoga o togafitiga i le faʻalavelave

O i latou ua uma ona faʻataʻitaʻiina le gaioiga a De-Nol ma pancreatitis, talanoa lelei ia te ia. O le mea moni, o tagata gasegase e faamalieina i le taunuuga ma le gaioiga. E i ai, ioe, nisi o le le lelei - o le tau lea, ma afai e lava le afifiina o le tamaititi mo le togafitiga, ona tatau loa lea ona faatau e le tagata matua, aua o le fua mo tagata matutua e maualuga atu.

O a tala a fomai?

  1. De Nol o se meafaigaluega faʻapitoa lea e mafai ona fasiotia le siama o le helicobacter, e oʻo atu ai i le atinaʻe o maʻi pipisi ma gastritis. E mafai ona faʻafeiloaʻi atu i le bile acid.
  2. O aʻafiaga e faʻaitiitia, talu ai e masani lava e le aʻafia i le toto.

E tele fesili i luga o le fono e uiga i le talafeagai o ia togafitiga. O i latou e leʻi faʻataʻitaʻiina lenei fofo, e le o iloa le mea ua faamoemoeina mo, o loʻo taumafai e taitaisese isi, tautala le lelei i le itu o togafitiga.

Faitauina o le faaopoopoga o fualaau oona, ma ioe i le palakalafa "molimau" e leai se mumu o le palacreatic gland. Ae, ua faamatalaina o le vailaʻau e fesoasoani e taofi ai meaola matautia ma le maualuga o le eleʻele, lea e matauina i le mumū o le pancreas.

Fuafuaga o le talosaga ma le tala saʻo


O le polokalame mo le faʻaaogaina o le de-nol i pancreatitis e faʻapitoa foi, ma na o le faʻapipiʻi i ai e mafai ai ona e ausia ni taunuuga lelei.

A o ave pepa, o oloa e faʻaaoga le fualaau faasaina e tatau ona vavae ese mai le taumafa: susu, mea inu gaʻo, fualaau aina ma sua. E tatau ona fufulu le vailaʻau i le tele o vai.

E taʻu atu i tagata matutua 4 pama i le aso, mo tamaiti mai le 8 i le 12 tausaga le matutua, 2 pusa, ma mo tamaiti laiti - e le sili atu ma le 4 mg. i le kilokalama o le mamafa o le tamaititi faalua i le aso.

I le faaiuga o le kosi, e tatau ona suʻe suʻe toto ina ia iloa ai le maualuga o le pismuth totoga i le toto. Norm 58mkg / l.

  • Faʻaaogaina faʻatasi ma tetracyclines e le fautuaina.
  • E faʻasaina le faʻaaogaina o vailaau i se foliga tali tutusa tutusa.
  • Faʻatasi ai ma vailaau faʻamaʻi, o lo latou faʻaaogā ile plasma e faʻaititia tele, o le mea lea, e le fautuaina le inu i isi timu poʻo suamalie mo le itiiti ifo i le 30 minute talu mai le De-Nol.

O le vailaau faʻatau e faʻaaogaina e avea o se meafaigaluega faʻapitoa mo faʻalavelave i le galuega o le gland i vaega tetele ma le tumau.E ui lava e leai se faʻamaʻiina o fualaau, e manaʻomia le fautuaga a le fomaʻi aʻo le i amata togafitiga.

E le fautuaina e inu meaʻai mo le sili atu ma le valu vaiaso, e pei o le le toe faʻaaogaina poʻo le faʻafefe o le faʻafefe i fualaau e mafai ona tupu.

O le De-Nol e mafai ona ave i le pancreatitis, pe afai na faatonuina e lau fomaʻi. O lenei mea e sili atu le tele ma le tele o uiga lelei. E fusifusia ai siama eleʻele, e puipuia ai siama mai Helicobacter mai le ulufale atu i le mucous membranes. O loʻo faʻamatalaina i ituaiga ma tulaga o le gasegase o le faamai.

O vailaʻau ua faatonuina e tusa lava mo tamaiti. A maeʻa ona talia, e mafai ona mataʻituina feeseeseaiga poʻo gagana - o se faiga masani, o mea uma o le a pasia pe a maeʻa le kosi o togafitiga.

Aʻo tumau le togafitiga i le umi e mafai ai, e sili atu le suʻeina o suʻega toto e vaʻaia ai le maualuga o le bismuth i le plasma. O faʻasalaga e seasea lava ona iloa, na o faʻamalosaga poʻo le solia o tulafono o loʻo faʻamatalaina i totonu o le polokalame.

Soo se vailaau e tatau ona na o le fomaʻi e tatau ona faatonuina. Aua lava e te mafaufau ia te oe lava.

  • Le faʻaaogaina o se pili mo le monastery mo togafitiga o pancreatitis

O le a e maofa pe vave vave ona tupu le maʻi. Faʻaeteete i le pancreas! E sili atu ma le 10,000 tagata ua matauina se tulaga lelei o le alualu i luma i lo latou soifua maloloina e ala i le inu i le taeao ...

Aisea e Faʻamatala ai e Faʻataʻitaʻi Mezim mo Pancreatitis?

O vailaʻau gaosi e fesoasoani i le faʻamautuina o le vaega o meaʻai ma le faʻafefeteina, ma le faʻaaogaina o galuega a le pancreas.

E mafai ona ou ave le allochol mo pancreatitis?

O le meafaigaluega e faʻaleleia ai le gaioiga o totoga e fesoasoani i le pulelasi o le talo, lea e sili atu ai le faʻalelei atili o le olaga o se tagata. E faʻamalieina ai le tiga ma le le fiafia.

Faʻatoʻaina o le malala i le togafitiga o pancreatitis

Faatasi ai ma le fua saʻo o le fualaau faasaina, e mafai ona e ausia se tulaga lelei o togafitiga i le togafitiga ma faʻamalolo ai tiga faʻapitoa ma le dyspepsia

O aʻafiaga e aʻafia ai

Pe a ave le De-Nol, e mafai ona tupu nisi o itu itu. O le tele o faʻaaliga e le silia le afa o le pasene.

  1. Naua ma vili.
  2. Faʻavalava vavave vave.
  3. Faʻailogaina
  4. Tali atu i le Allergic - paʻu o le paʻu, urticaria, sosolo.

O faʻamaoniga e seāseā tupu ma e vaivai le malosi. E masani lava ona mou ese vave, e le manaʻomia ai le faʻaaogaina o fualaau faasaina. O togafitiga faʻamaʻi ma Denol i lalo o ia tuutuuga e tumau pea le aoga.

Mai lea taimi i lea taimi, o gasegase e matauina o le aveina o De-Nol e fesoasoani i le fausiaina o le pogisa eleelea. E seasea lava o le faʻaitiitia o le manatua ma le gauai.

Fegalegaleaiga ma isi vailaau

Mo le togafitiga o le gastritis poo le maʻi o le peptic, o le De-nol o loʻo faʻatulagaina faʻatasi ma vailaʻau faʻasaina. E tele togafitiga faʻaleleia ua atiaʻe, e aofia ai tapenaga o vailaau faʻasaina ma le bismuth.

E le gata i lea, ua faʻamatalaina De-nol faʻatasi ma le fualaau oona Omez. O faʻatulagaga ma fuataga e tuʻuina atu faʻapitoa.

Manatua, o le tagofia o isi vailaʻau e manaʻomia i le itiiti ifo ma le afa itula ao le i ave le nol.

Ava malosi

E masani ona maua e tagata gasegase le fesiligia o le fualaau faasaina ma le ava malosi. I faatonuga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina e leai ni faʻamatalaga faʻapitoa i luga o le mafai ona tuʻufaʻatasia le fualaau faʻasaina ma le ava malosi. E te iloa, o le bismuth faigofie ona faʻaaogaina mea oona e aofia ai le ava malosi lea ei ai le faʻaleagaga i le ate. O lenei mea e mafua ai ona faʻasaina le faʻaaogaina o le ava malosi ma le bismuth.

Tulaga o le teuina mo le fualaau faasaina

Teuina le fualaau faasaina i se nofoaga matutu e ese mai le susulu o le la. O lapisi e sili ona teuina i totonu o se potu e le sili atu i le 25 tikeri le vevela. A le o lena, o le vailaau o le a leiloa ai uiga lelei o le pharmacological.

O le teuina o fualaau faasaina i totonu o le pusaaisa e masani ona le fautuaina ona o le maualuga o le vevela ma le maualuga o le susu i totonu. O le fofo aupito sili ona lelei o le teu lea o vailaʻau i se pusa fesoasoani muamua, ma e leai se avanoa mo tamaiti laiti.

Aʻo leʻi amataina togafitiga, faʻalogo lelei i le tulaga i fafo o papa maʻa. E le tatau ona maitauina le faaleagaina o le masini poʻo le meataalo. Afai e maua ni vaivaiga i capsules poʻo ni maʻalaʻau, e sili pe a le faʻaaogaina. Afai o le laumei ua suia le tofo po o le sogisogi, ua avea lenei mea ma faʻamaoniga o tulaga le talafeagai mo le teuina.

Choccystic pancreatitis o se faʻamaʻi pipisi lea e aʻafia uma ai le palacreas ma le vevela. O le faʻateleina, o le faʻamaʻi e tupu i tagata i se foliga laititi. O faʻamaoniga e faʻaalia ai le tutusa ma isi faʻamaʻi o le gastrointestinal tract.

O le faʻaleagaina o le faʻamaʻi e mafua ona o aʻafiaga leaga o mea tau le siosiomaga, mea e le talafeagai ma le le talafeagai, faʻalavelave faʻalavelave ma le gaioiga o le afi. E tusa ai ma fuainumera mai falemaʻi, o fafine e masani lava ona faʻaogaina i le faʻamaʻi.

Cholecystitis ma pancreatitis o loʻo avea ma faʻamaʻi faʻamaʻi. O le pancreatitis ua tupu e avea o se faʻalavelave ma cholecystitis.

Faailoga o le falemaʻi

O le ata o le pancreatitis ma le cholecystitis o loʻo faʻaalia ai le ogaoga ma le ogaoga o faʻamaoniga.

  1. O faʻamatalaga faʻapitoa i le falemaʻi o le tupuga lea o le tiga o le tiga i totonu o le manava.
  2. Paʻu ma le pancreatitis o loʻo fusifusia pe faʻamapulaʻaina i le taumatau saʻo.
  3. O faʻamaoniga e masani lava ona tupu i ni nai itula talu ona 'ai. O se osofaʻiga e faʻaosofia e ala i le 'ai o meaʻai vevela poʻo meaʻai.
  4. O nisi taimi e tupu ai le vomiting e le mafai.
  5. O le tiga e faʻaalia i le taumatau taumatau poʻo le tauau.
  6. O le vevela ma le vevela i le gutu, o le tauva oona ua avea o se faailo masani o le falemaʻi.
  7. O le manava ma le pancreatitis e masani ona pala.
  8. O faʻafitauli o le faleoloa e faʻaalia e pei o le manava poʻo le manava.

O le maʻi e amata lelei lava, o le kosi e faʻasolosolo ma tumau. Vaitaimi o le faʻavavevave ua suia i vaitaimi o le faʻamagaloga.

Sini Autu Suesuega

I luga ole suʻega, ua maua ai e le fomaʻi faailoilo o le faʻamaʻi:

  1. I luga o le palpation, o le tagata maʻi e faitio i le tiga i le faʻasolosolo ma le sao ole hypochondrium.
  2. O le ate i le taimi o le palpation ua faʻalauteleina, e afua mai i lalo o le pito o le fao tau.
  3. O faailoga o Ortner ma Mussi-Georgievsky ua taʻua o faailoga iloga.

Faiga o le maʻi

E faʻalagolago i le aʻoga, e masani ona iloa le eseesega i le va o ituaiga lua o le maʻi - purulenti-ulcerative, lea e iloa ai se gasegase ogaoga ogaoga, ma se foliga vaivai o le gaioiga. Afai e te mauaina ia le itiiti ifo o nisi o nei faʻaʻailoga, e tatau ona vave faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi.

Ina ia faamanino le maʻi o le pancreatitis, o le a faatonuina e le fomaʻi ni numera o suʻesuʻega, suʻesuʻega ma meafaigaluega. Iloiloina o le tino o le iniseti, o le tomogram ua fuafuaina, o le ata o le resonance magnetic e maua ai le taua o le mafaufau. O ituaiga pito sili ona lata mai o faʻataʻitaʻiga e faʻaaogaina tele tele ona o lo latou tau maualuga.

E mafai ona e faʻamaonia le suʻesuʻeina e ala i le faʻaaogaina o se suʻega o le toto, faʻataʻitaʻiga ma se coprogram.

Taʻiala mo togafitiga

E naʻo se fomaʻi e tatau ona faʻamatalaina togafitiga mo le cholecystic pancreatite. E le tatau ona e togafitia le maʻi. I le avea ai o se tulafono, i totonu o le gasegase o le faʻamaʻi, o le tagata gasegase e mafai ona faʻamalosi ile falemai ile falemaʻi. A maeʻa se suʻega maeʻaeʻa, ole a filifili e le fomaʻi pe faʻapefea ona togafitia le faʻamaʻi i se mataupu faapitoa.

Afai, i luga ole suʻega, ole a gasegase e faʻaalia ni faailoilo ole maʻi pipili o le puʻu ma le faʻailoga o le peritonitis, faʻapitoa ona faia le taotoga. Mulimuli ane, o vailaʻau malolosi ua faatonuina, e faʻamoemoe i le faʻaumatia o le faʻaogaina o le faʻaogaina, toe faʻafoʻisia o galuega a gaʻo afaina ma gaʻo.

Faʻaaogaina taiala faʻapitoa e togafitiga ai pe a amata le faʻavavevave o le faagasologa masani. O faʻamatalaga mo togafitiga faʻapitoa o gallstones ma se faʻaogaina o le inflammatory purulenti ma faʻamaoniga o le inisua ma le peritonitis.

Faʻasologa togafitiga faʻamaʻi

Afai o le cholecystic pancreatite e faʻaalia ai se ala le tumau, o togafitiga e faia e le togafiti o togafitiga, ae ua uma ona faia i se auala fuafuaina. O le taotoga e faʻatino i luga uma o nei okeni i le taimi e tasi.

Afai ole maʻi e le manaʻomia se togafitiga faʻapitoa, o togafitiga mo pancreatitis e faia i se tulaga faʻapitoa i se fuafuaga fuafuaina. I lenei tulaga, o le togafitiga e faia i totonu o se falemai poo luga o se falemai i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi.

O togafitiga anti anti-inflammatory antbacterial ua faʻamatalaina, antispasmodic, ma togafitiga e toe faʻafoisia ai galuega a totoga. O le a faatonuina e le fomai ni fualaau antispasmodic, fualaau faasaina ma enzymes e faaleleia atili ai le otaotaina ma le taumafaina o meaai. A maeʻa ona alu ese mai le gaioiga, e aoga tele le inu o le holosas - o se sipuni o le choleretic e faavae i luga o vine.

O le vave lava ona sailia e le tagata maʻi le fesoasoani, o le sili atu foi ona lelei le tupuga o le maʻi, o le sili atu foi lea o avanoa e foia ai faafitauli i metotia faasao.

O mataupu faavae o le soifua maloloina

O le taumafaiga autu mo togafitiga manuia mo pancreatitis e faʻaaogaina i le lelei o meaʻai a le tagata maʻi. E taua le tausisi i se taumafa malosi. E manaʻomia lenei mea i le vaega laititi o le maʻi.

I le popo fou o le vaega laititi o le maʻi, o le tagata gasegase ua tofia i ai le matelaina o meaai. I le aso lona lua, e mafai ona inu le vai e aunoa ma ni gaʻo ma se susu vaivai o le rose vao. E faasolosolo, faʻapipiʻi le suamalie o fualaʻau suamalie i le lisi, ona tuʻuina lea o ipu vai-suamalie - pateta ma pateta. O le meaai a le tagata maʻi e faʻalauteleina e ala i le gao ma fuālaʻau 'aina ma ituaiga meaʻai ma iʻa e maualalo le maualalo. O oloa gaosi susu e aoga.

O meaai mama ma le manogi, faapea foi ma mea manogi ma ulaula, e matua faasaina. E tatau ona mumusu le kofe, sukalati ma koko, e pei o le manogi ma le suamalie.

E faʻaaogaina le kukaina o fafie i le susu ma le tao pe fufulu fualaau faiva ma aano o manu fasi. Saunia ni meaai mo se ulugalii poʻo totonu o se vai vai. O aano o manufasi e tatau ona muaʻi siakiina. E sili atu le tuʻuina atu o le fiafia i aano o moa, nutria po o le lapiti, pei o vela.

Faʻaopoopo sina fua i le taumafataga, ae le oona ma matua matua. I le taimi muamua, e mafai ona 'ai le apu ma tao, ma le pauka. A faʻaleleia le tulaga, latou te faasolosolo malie atu i fualaau aina fou i ni mea laiti.

O le falaoa paina papaʻe e le fautuaina e tatau ona 'aina fou - e sili atu le tuʻuina atu o mea e fiafia i ai ananafi oloa. Kuki kuki e leʻi faʻataʻitaʻiina ma keke e talia.

Tomai masani

I le faʻalavelave o togafitiga faʻaleleia mo le gasegase cholecystic pancreatitis, faʻaaogaina togafitiga masani faʻakomepiuta, lea e faʻaleleia ai totoga ua afaina. E sili atu le togafitia o le cholecystitis ma isi auala i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi.

O togafitiga faʻalaʻau ua manatu o se metotia lelei togafitiga. O lenei togafitiga o le cholecystitis ua leva ona aloaia e togafitiga aloaia ma e masani ona faʻaaogaina i togafitiga faʻapitoa o faʻamaʻi o le pancreas ma le biliary system.

  1. O vailaʻau faʻasaina ua saunia mai le tasi sipuniti o togafiti mamago ma gaosia ma togafiti vao. E sasaa le mutia i se ipu vai inu, ona tuu ai lea e tuu i le afa itula. Faaaoga lenei vailaʻau e tatau ona fa 4 aso i le aso mo le afa o le tioata.
  2. Saunia se siʻosiʻomaga ma le wormwood - faʻafefiloi i ni vaega tutusa le vao vao wormwood ma le St. John's wort ma le mimiti. Sasaa le vai tafe i luga o le mutia ma tuu ai le vevela vevela mo le 20 minute. O le inuina o lea ituaiga e manaʻomia i luga o se manava gaogao, faalua i le aso i se ipu atoa.
  3. Faʻaaogaina o le sage ma le faʻaopoopoga o se laʻau o buckthorn. E faʻapipiʻi ma faʻapipiʻi i le paluga. Totoina le mea e tupu mai ai ma faʻafefiloi lelei. Ona 2 lekati lapoʻa o mea na maua mai meafaitino ua sasaa mai i le vai tafe ma faʻaauau mo le lua itula. O le afa o le ipu tioata e faʻapipiʻiina i taeao ma afiafi ao leʻi 'aʻai. O le togafitiga e le itiiti ifo ma le lua masina. Na maua ai o lenei mea e faʻamalolo ai le mumū ma faʻaitiitia ai le tiga o le manava i le taimi o faʻalavelave o pancreatitis ma cholecystitis.

O se togafitiga faʻapitoa ma mafai ona gafatia o le a faʻaaogaina le itiiti ifo ma le lua lita o le vai i le vevela o le potu.

Ina ia faʻamamaʻa le oneone, faʻaaoga le suauu lili. O le tele o mea totino e maua i le vailaʻau ascorbic o le a fesoasoani e aveese le faʻaogaina o le inflammatory. E tatau ona vavae ese meaʻai ma iʻa i meaʻai, ma le pata ma fuamoa e tatau ona faʻagata. O le faʻapipiʻi ma le faʻaeteete i fautuaga a le fomaʻi ma le lelei o taumafa o le a mafai ai e oe ona faʻagaloina mea le lelei mo se taimi umi.

E faʻafefea ona inu O le a, o le a le aoga? O lenei fesili e fiafia i latou o loʻo mafatia i faʻamaʻi o le manava.

E tele mea e aʻafia ai le soifua maloloina o le tagata. Ona o le le paleni o meaai, faʻalavelave faifaipea, leai se moe, e amata ona lagona e le tagata le tiga i totonu o le manava. I lenei tulaga, o papatini namu o le a fesoasoani e taulimaina le faaletonu.

E faʻafefea ona inu O le a, o le a le aoga? O lenei fesili e fiafia i latou o loʻo mafatia i faʻamaʻi o le manava.

E tele mea e aʻafia ai le soifua maloloina o le tagata. Ona o le le paleni o meaai, faʻalavelave faifaipea, leai se moe, e amata ona lagona e le tagata le tiga i totonu o le manava. I lenei tulaga, o papatini namu o le a fesoasoani e taulimaina le faaletonu.

Faʻavae ma vailaʻau mo togafitiga

O le nol o se vailaau fou o le vailaʻau e faʻaumatia ai maʻi. Avanoa i le pepa oval, faʻapipiʻi i se atigipusa vave. O le tusitala autu o le Netherlands. O mea puipuia o lenei vailaʻau, lea ua faʻamautu lelei ai le bismuth tripotassium dicitrate, ua faʻamaonia lelei lava i latou. O le faiga o le gaioiga o le vailaau faasaina e pei ona taua i lalo: o le laulau e ulu i totonu o le manava ma maʻi tigaina ua fufusi i se ata vevela ma vave ona malolo.

O le iʻuga, o fusi o le manava e puipuia mai le siosiomaga oona, o le enzymes na mafua mai ona o le gasegase, siama (e avea ma mafuaʻaga o le alualu i luma o gastritis ma ulia). O le gaioiga gasegase e matua aveeseina mai le tino ma le feces ma sina mea itiiti e ala i fatugaʻo (pe a fai o le bismuth i le plasma toto).

O le nol o se vaega o se togafitiga o togafitiga. O loʻo faʻamatalaina mo na gasegase na faʻaleagaina le gaioro o le gastrointestinal function, faatasi ai ma le maʻi gastric ma duodenal, gastritis, dyspepsia, maʻi le manava oona. E mafai ona e inuina ni meaʻai mo i latou o loʻo mananao e faʻamaʻa ese le manava ma le maualalo o le eletise o le manava, cholecystitis, colitis, ma isi maʻi.

Soʻo se maʻi e manaʻomia togafitiga talafeagai, e fuafua i lenei, o le togafitiga, o le fua o le fualaau faasaina ua fuafuaina.

Faaaoga mo faʻamaʻi o le manava

Faʻatasi ai ma le manava o le manava, o le Helicobacter bacterium e mafua ai ona mafatia se tagata. O nei meaola leaga e faateleina ai le malosi o le vai gastric. O le i ai i totonu o le tino, atonu latou te le o faaalia mai mo se taimi umi lava. Seʻia oʻo i le taimi e le mafai ai e le faʻafitauli puipuia, lea e mafai ona faʻaosooso ai:

  • maʻi gasegase
  • vailaʻau
  • fualaʻau suamalie
  • tulaga faigata
  • leaga leaga (ava malosi, ulaula),
  • meaʻai paleni
  • mea na mafua mai.

Faailoga o le maʻi gaʻo:

  • i taimi uma e feagai ai ma le tiga (e mafai ona faateleina i le tautotogo ma le tautotogo),
  • vomituti oona,
  • toso.

Faʻatasi ai ma se maʻi, o le tiga e masani lava ona tupu i le taimi pe a uma ona 'ai. I se tulaga fiaaai, o le manava e toʻafilemu. Ina ia faatea ese le le mautonu, ia inu se ipu susu poo le 'ai foi i le moli malamalama. Ina ia faʻaitiitia le eletise, latou te inuina le soda, lea e faʻamafiesea ai le tiga i le maʻi ulutala. E mafai ona e faʻaleleia atili lou tulaga pe afai e te ave Deol, pe a uma ona feutagai ma lau fomaʻi.

O le fausiaina o le maʻi ulutala e mafua mai i le aafia i siama o Helicobacter. O le vaega aʻafia e aofia ai:

  • oi latou e iai se tasi i le aiga o loʻo maua lenei faʻamaʻi
  • e tele naua kofe
  • tagata ulaula mamafa
  • ava malosi
  • oi latou e taumafa i le le lelei
  • masani ona feagai ma le popole,
  • tagata gasegase i gastritis.

  • tuiina poʻo le tipiina
  • taotoga, o nisi taimi ma le vomiting,
  • afaina poʻo le malosi,
  • leai se manaʻo.

O le a faatonu e le fomaʻi mo suʻesuʻega. Ma afai e aliali mai o le mafuaʻaga o le ulutala o le Helicobacter bacteria, o le a fesoasoani De nol e foia le faafitauli.

Le fesoasoani i le gastritis. Faatasi ai ma lenei maʻi, o le mucous membrane o le manava e afaina, o se taunuuga, o le le atoatoa i lana galuega e tupu, o le nutestibility o meaai e faalavelaveina. O se taunuuga, o se tagata ua leiloa le mamafa, ua leiloa le malosiaga e tatau ai mo se olaga atoatoa.

  • meaʻai taumafa
  • naunau mo le ava malosi
  • popole popole
  • leai se meaai.

Gastritis lava ia e lagona le tiga pe a le o ai se tagata mo se taimi umi. O nisi taimi o le tiga o le tino e amata ona popole pe a uma ona 'ai. O le faʻamaʻi e mafai ona o faatasi ma le nausea, vomiting, faʻafitauli o le tui.

Faailoga o gasegase gase:

  • ogaoga tiga
  • taʻavale pe a uma ona 'ai
  • toso
  • vulu ma fusi,
  • faʻamaʻi tele
  • manava manava poʻo le faʻamalosi
  • malulu ma fiva,
  • fatu palpitations,
  • faateleina le sosolo ma vaivaiga.

I lenei tulaga, e tatau ona e vaʻai i se fomaʻi o le a fuafua pe faʻapefea ona ave le nunu mo gastritis ma faʻamaonia se togafitiga.

Laasaga manaomia

O afea ma pe o le a le auala e ave ai le nol e fuafua e se gastroenterologist. E tusa ai ma faatonuga e sau i fualaau faasaina, e masani lava o tagata matutua ma tamaiti mai le 14 tausaga le matua De nol tablets 2 taimi i le 2 pcs. po o le 4 taimi, 1 pc.

Tamaiti mai le 8 i le 12 tausaga le matua e fautuaina e inu 1 le papa i le 2 vae tuʻuina mo le 30 minute. ao lei faia le taumafataga. Mo pepe mai le 4 i le 8 tausaga, o le metotia ua fuafuaina e faʻavae i le polokalame lenei: 8 mg - i le kilokalama o le mamafa, i le vaeluaina o doses.

Inu O le aso e tatau ona afa itula ao le i taumafa. O le taumafaina 3 taimi i le aso, e inu ai e le tagata iniseti 3 papalama aʻo le i taumafa muamua, 1 ipu papa i le po. O le isi filifiliga o le ave lea o 2 papaʻai aʻo leʻi faia le taeao ma ao lei faia le taumafataga. E le tatau ona ulaina le laupapa, e tatau ona foloina i se ipu malamalama vai. O le susu, kofe, lauti e le talafeagai mo lenei mea, talu ai o loʻo i ai se aʻafiaga o se aʻafiaga leaga i le aoga o le fualaau faasaina.

O le umi o togafitiga e faʻalagolago i le ogaoga o le maʻi. O le togafitiga e masani lava e le sili atu i le 2 masina, pe a uma lenei vaitau e le manaʻomia le fualaau.

A maeʻa le tagofia o fualaau faasaina, e sili atu ona faʻagata le faʻaaogaina o isi fualaau oona ei ai le bismuth mo le 2 masina.

E mafai ona maua se faʻalavelave pe a fai o le vailaau faʻasaina na faia i ni gaʻo tetele pe mo se taimi umi. I lenei tulaga, o le galuega toeitiiti e le lelei. Ina ia faʻaumatia faʻamatalaga ua iloa, ua lava lea e faʻamalo ai le vailaʻau.

Fesoasoani Muamua i le tulaga o se faʻalavelave maualuga - gasegase gaosiga, taumafa o le gaʻo faʻafefeteina ma le suamalie.

I le lumanaʻi, o le a manaʻomia le togafitiga faʻapitoa. Afai o le suʻesuʻega e faʻaalia ai se maualuga maualuga o le bismuth i totonu o le toto, o le a faatonuina e le fomai se togafitiga atoatoa. Faatasi ai ma se tagata faʻalauiloaina, latou te faʻapipiʻi i le maʻi. Soʻo se faʻaaliga o faʻamalologa o le faailoga o le faʻamalosolo o fualaau faasaina.

O le fegalegaleaiga a le nol ma isi vailaʻau e le o aofia ai. E afa itula ao le i aveina le fualaau faasaina ma pe a ma le afa itula talu ona e tago i isi vailaʻau e le aoga. O lenei tulafono e faʻaaoga i meaʻai ma vaiinu. E fautuaina i le taimi nei e le faʻaaogaina le susu, sua, e le 'ai fua. O lenei mea e fesoasoani e aloese mai le le atoatoa i le gastrointestinal tract.

Afai e togafitia le manava, ona le aoga lea o ipu aisini. O meaʻai faʻamaʻavale o le a faʻaaogaina ai aoga aoga o le vailaʻau. O le mea lea, ao le i aveina le Nol, e talafeagai le talanoa ma lau fomaʻi pe oa vailaau ma oloa e mafai ona e faʻaaogaina i taimi o togafitiga. A maeʻa, o soʻo se vailaʻau lelei, pe a fai e le saʻo, o le a le maua ai se taunuuga lelei, ma e mafai foi ona afaina ai le tino.

Lavea tulafono

Na o se nofoaga matutu e talafeagai mo le teuina o fualaau faasaina, pe a le o le la, e le sili atu le vevela i totonu o le potu e 25 ° C, a le o lea e le aoga le vailaʻau.

E taua le mafaufau e ono aʻafia ai le leiloa o meatotino o le vailaau faʻasaina pe afai e teuina i totonu o le pusaaisa, i totonu o se potu susu. E sili ona lelei le tausia o le Nol i se falemaʻi faʻapitoa vailaʻau, lea o le a le maua e tamaiti.

E tatau ona faʻalogo i le faʻaalia o papa maʻa. E le tatau ona i ai ni mea e faaleagaina ai le masini, punctures, pe sili atu pe a le faʻaaogaina se vailaʻau. O se suiga i le lanu ma le sulugi e mafai foi ona faʻaalia ai le le tausisia o tulaga e teu ai, o lea la e le fetaui lelei ia ituaiga o otaota mo le faʻafofoga tautala. O le mea lautele, e le manaʻomia e le nolulu tulaga faʻapitoa mo le teuina. E taua le faʻafetaia o tulaga o le vevela.

Ia manatua o le ola papa o le maa e 48 masina.

O le nol o le togafitiga sili ona aoga i le togafitia o maʻi o le manava ma fesoasoani e taulima le gastritis tumau. O se tulaga taua o togafitiga faigata. Ia mautinoa e feutagai ma se tagata gastroenterologist aʻo le i inuina le fualaau faasaina ma e leai se mea e faia ai le ola o le tagata lava ia.

Tuua Lau Faamatalaga