Amitriptyline Nycomed - faatonuga aloaia mo le faʻaaogaina

Amitriptyline Nycomed: faatonuga mo le faʻaoga ma iloiloga

Igoa Latina: Amitriptyline-Nycomed

ATX Code: N06AA09

Mea gaosi galue: amitriptyline (Amitriptylinum)

Faʻatau: Takeda Pharma A / S (Tenimaka), Nycomed Danmark ApS (Tenimaka)

Faʻafouina le faʻamatalaga ma le ata: 10/22/2018

Tau o falemaʻi: mai le 54 ruulu.

Amitriptyline Nycomed - o se vailaau faʻasaina ma gaioiga faʻamalosi.

Folasaga faʻasalalau ma tuʻuina

Faiga faʻavae o le tuʻuina atu o Amitriptyline Nycomed:

  • pusa tioata (50 fasi vaega i totonu o fagu tioata uliuli, 1 fagu i totonu o se atigipusa pusa),
  • ata vali-paʻu: paʻepaʻe, biconvex, lapotopoto (50 taʻitasi i fagu tioata tioata, 1 le fagu i totonu o se pepa pepa).

O le gaioiga malosi i le tuufaatasiga o le 1 papalama, ufiufi / ufiufi: amitriptyline - 10 poʻo le 25 mg.

Vaega o Auxiliary i le tuufaatasiga o le 1 laupepa ua maeʻa: microcrystalline cellulose, polypropylene glycol, masini pateta, magnesium stearate, lactose monohydrate, dioxide titanium, talc, methyl hydroxypropyl cellulose, masini maso, gelatin, sodium croscarmellose, polyvidone faamamaina.

Vaega o ausilali i le tuufaatasiga o le 1 papalama, ufiufi film (10/25 mg):

  • autu: magnesium stearate - 0.25 / 0.5 mg, povidone - 0.83 / 0.6 mg, talc - 2.25 / 4.5 mg, cellulose microcrystalline - 9.5 / 18 mg, masini pateta - 28 , 2/38 mg, lactose monohydrate - 27 / 40.2 mg,
  • atigi: propylene glycol - 0.2 / 0.3 mg, titanium dioxide - 0.8 / 0.9 mg, hypromelilose - 1.2 / 1.4 mg, talc - 0.8 / 0.9 mg.

Pharmacodynamics

Amitriptyline Nycomed o se tasi o tricyclic antidepressants mai le vaega o tagata e le o filifilia le iniseti o le monoamine. E i ai sona faʻaaliga timoanaleptic ma le faʻasao.

O le faiga o gaioiga e fesoʻotaʻi ma se faʻaopoopoga i le mea o loʻo maua i le serotonin ma le norepinephrine i le synaptic cleft i le fatugalemu tutotonu. O le faaputuputuina o nei neurotransmitters e tulai mai ona o le taofia o le toe faʻaaogaina e le membranes o neo neuroni.

Amitriptyline o se tagata e poloka i le alpha-1-resrenergic responsors, H1-histamine responsors, M1- ma M2-muscarinic cholinergic masini. E faʻavae i luga o le talitonuga o le monoamine, o loʻo i ai le faʻamaoniaga i le va o le galuega a le neurotransmitters i le synapses o le mafaufau ma lagona faʻalagona.

O le faʻamaonia lelei i le va o le plasma concentration o le amitriptyline i totonu o le toto ma le aʻafiaga o le fale e leʻo faʻaalia, ae e foliga mai e maua le taunuʻuga lelei o le falemaʻi i se faʻasalaga mai le 100 i le 260 μg / L.

O le faʻaitiitia o le faʻafitauli o le lotovaivai e maua pe a maeʻa le 2-6 vaiaso o togafitiga (mulimuli ane nai lo le faʻamamaina o le plasma i le toto).

Amitriptyline Nycomed ei ai foi sona aafiaga quinidine i le innervation o le fatu.

Pharmacokinetics

Amitriptyline pe a maeʻa le tuʻuina atu o tautalaga faʻapitoa ma vave faʻavave mai le gastrointestinal tract. Ausia le maualuga o le faʻasalaga plasma (Cmax) e matauina mo le 2-6 itula i le maea ai o le pulega.

O le faʻasalaga plasma o le amitriptyline i le toto o gasegase eseese e ono eseese lava. O le bioavailability of amitriptyline e tusa ma le 50%. E tusa ma le 95% o le vailaʻau e fusifusia i masini plasma. Taimi e oʻo ai i le maualuga o le faʻamasinoga (Tcmax) a maeʻa ona faʻafefiloi o le 4 itula, o le faʻatonuga o le faʻamaʻi e tusa ma le 7 aso mai le amataga o togafitiga. Vaevaega - e tusa ma le 1085 l / kg. O le vailaʻau e sopoia le placenta ma ua faʻamalosi i le susu o susu.

O le gasegase e tupu i le ate, e tusa ma le 50% o loʻo faʻaleleia i le taimi muamua o le ate. E le gata i lea, o le amitriptyline e maua ai le N-demethylation e le cytochrome P450 faatasi ai ma le faʻavae mulimuli ane o se metabolite malosi - nortriptyline. O le vailaʻau ma lona metabolite galue e hydroxylated i le ate. N-hydroxy-, 10-hydroxymetabolite o le amitriptyline, 10-hydroxynortriptyline o loo i ai foi le gaioiga. Amitriptyline ma le nortriptyline ua faʻatasi ma le glucuronic acid (e le o gaoioi faʻatasi). O le vaega autu e faʻamaonia ai le faʻamaʻaloga ma le plasma i le toto, o le fua faatatau lea o le hydroxylation. I sina pasene pasene o tagata gasegase, ua maitauina le faatuai o le hydroxylation (ei ai le tulaga o le fatu). I le i ai o le gasegase o le tino, o le afa-ola o le amitriptyline / nortriptyline i le plasma toto ua faateleina.

O le afa-ola (T1 / 2) o le amitriptyline mai le plasma toto e mai le 9 i le 46 itula, o le nortriptyline e mai i le 18 i le 95 itula.

O le faʻaaogaina e masani ona faia i le ituaiga o metabolites e fatugaʻo ma e ala ile inumaga. I se suiga e le suia, e naʻo se vaega itiiti o le avega o loʻo ave e mafua mai i fatugaʻo. Faʻatasi ai ma le faʻaaogaina o le tino, o le metabolism o le amitriptyline ma le nortriptyline e le suia, e ui o lo latou faʻamalosolo e vave faʻaitiitia. Amitriptyline mai le plasma toto i le dialysis e leʻo aveeseina (ona o fesoʻotaʻiga ma aʻafiaga o le toto).

Contraindications

  • faʻaleagaina o le myocardial (e aofia ai le talafaasolopito lata mai)
  • lapisi suamalie
  • ava malosi malosi,
  • gasegase malosi i fualaau faasaina ma fualaau momoe, afaina ma le mafaufau,
  • ala-tapuni klaucoma,
  • arrhythmias
  • faʻafitauli o le inisinia / atrioventricular conduction,
  • lapatose inlerance, lactase deficiency ma glucose-galactose malabsorption,
  • prostipate hyperplasia faʻatasi ai ma le taofiga urinary,
  • bradycardia
  • hypokalemia
  • faʻalavelave faʻamaʻi pipili, pyloric stenosis,
  • afaina o le QT aluma, ma le tuufaatasiga o togafitiga ma fualaau faasaina lea e oo atu ai i le faaopoopoga o le vaitaimi QT,
  • tuufaatasiga o togafitiga ma le monoamine oxidase inhibitors, e aofia ai se vaitau e 14 aso aʻo lei faaaogaina,
  • tausaga e 18 tausaga
  • lactation
  • tasi le le faapalepale i vaega o le fualaau faasaina.

Maota (faatasi ai ma le tofiaina o Amitriptyline Nycomed, lapataiga ma le vaavaaiga faafomai e manaomia):

  • faamai o le toto ma le cardiovascular system, e aofia ai le angina pectoris ma le toto maualuga,
  • le maualuga o le ataata o le mata ma se ata i luma o le pueata o le mata,
  • ala-tapuni klaucoma,
  • faateleina le mamafa o le toto,
  • Tumau mimi
  • hyperplasia prostatic,
  • epilepsy (o le faʻaaogaina o le Amitriptyline Nycomed e mafai ona taʻitaʻia ai se faʻaitiitia i le tulaga faʻasaʻo),
  • tulaga faʻamalosia
  • hyperthyroidism
  • tala faʻatatau,
  • filosofia
  • maʻi pipili
  • o le ate po o le fatu gaioiga,
  • o le ava malosi
  • tuufaatasiga o fualaau faasaina ma fualaau moe ma antipsychotic aafiaga,
  • maʻitaga
  • tausaga matua.

Faatonuga mo le faaaogaina Amitriptyline Nycomed: metotia ma metotia

Amitriptyline O fualaau o le Nycomed 25 mg po o le 10 mg e faia i le tautala, e sili atu pe a uma se taumafataga. E le tatau ona i ai ni laupepa.

O le fuataga masani o togafitiga mo tagata matutua matutua o le: i le amataga o togafitiga - 25-50 mg i le 2 vaeluaina, pe afai e tatau ai, o le fua o aso taitasi e faasolo ina faateleina i le 200 mg, o le umi o le aoga e 6 masina pe sili atu (ina ia taofia ai le toe tupu).

O le fua muamua o le Amitriptyline Nycomed mo tagata matutua o le 25-30 mg i le 1 dose (i le po). Afai e manaʻomia, seʻia oʻo ina maua le togafitiga, o le fualaau i aso uma lava e faʻateleina i le 50-10 mg i le aso. O le tofiaina o se vasega lona lua e manaʻomia ai se suʻesuʻega faaopoopo.

Faʻatasi ai ma le toilalo o le ate, ua faatonuina ai Amitriptyline Nycomed i se faʻaititia o fualaau.

Ina ia aloese mai le foliga mai o le faʻasolosolo mai o le maʻi (i luga o foliga o le ulu tiga, faʻalavelave moe, faʻavevesi ma le soifua maloloina lautele), e tatau ona toso i tua le fualaau faasaina. O faʻamaufaʻailogaina e le o se faailoga o le faʻalagolago i fualaau faasaina.

Faʻaiʻuga

O nisi o nei mea e le manaomia (aemaise lava, o le tigā, tiga o le ulu, faʻaitiitia o le gasegase o taʻavale ma le gauai atu), atonu o ni faailoga o le atuatuvale, ma e masani lava ona o ese ma le mapusaga o le atuatuvale.

E sili atu ma le 50% o tagata gasegase i le taimi o le faʻaaogaina o Amitriptyline Nycomed e mafai ona atiaʻe se tasi poʻo le sili atu foi o nei faʻafitauli. Ole fualaau faasaina e mafai ona oo atu ai i le atinaʻeina o ni mea le lelei, e tutusa ma na mafuaʻaga o isi tricyclic antidepressants.

O aʻafiaga e ono tutupu (> 10% - tele lava,> 1% ma le 0.1% ma le 0.01% ma

Faʻasalaga

Faailoga o le maualuga o le fualaau faasaina atonu e faafuasei ona tupu pe tupu malie. I totonu o le 2 itula muamua, o le tagata gasegase o le tiga o le mafaufau pe o le moe, o le gasegase, faapea foi ma faailoga e mafua mai i le malosi o le amitriptyline (tachycardia, o mucous mu, o le fiva, o le gasegase, o le taofiofi, o le vevela ma faavaivaia le motumotu). Mulimuli ane, faʻalavelave faʻafuaseʻi, o le taofiofi malosi o galuega a le ogatotonu o le tino o le tino ma le le iloa o le mafaufau (seia oo i ai) e mafai ona tupu.

O gasegase eseese e matua ese lava le tali atu i le tulaga maualuga, o tagata gasegase pediatric e sili ona afaina i gaioiga o le cardiotoxic ma le faoa faamalosi.

Mai le itu o le tino cardiovascular, o le maualuga o le Amitriptyline Nycomed e faʻaalia i le faʻafefeteina ma le faʻamalosi o le ventricular, tachyarrhythmia ventricular. O suiga nei o loʻo maitauina i le ECG: faʻalauteleina o le QRS, faʻalavelave poʻo le faʻasalalauina o le U, le faʻalauteleina o le vaitau PR, le faʻalavelave o le ST, le faʻalauteleina o le vaitaimi QT, ma fesuiaʻi tulaga o poloka o le inisiniac conduction (seia oʻo i le faʻamaonia). O le tagata gasegase e mafai ona atiaʻe le faʻasalaga faʻavae, fatuga o le fatu, hypokalemia, le mautonu o le cardiogenic, acidosis metabolic, faʻafefe o popolega, ataxia, fenumiai, ma le faʻailoga. O le moe malosi e mafai foi ona tupu.

I le tulaga o le aveina o le Amitriptyline Nycomed i se fualaau maualuga e sili atu le maualuga nai lo le saogalemu, poo le foliga mai o faailoga o se mea e sili atu ona maualuga, symptomatic ma togafitiga lagolago ua faatonuina. E tatau ona faamuta le togafitiga faafomai. O le tagata gasegase e mulumulu ma le manava ma tuʻuina atu le malala (e tusa lava pe ua mavae se taimi talu ona maeʻa le amitriptyline). O le tagata gasegase e tatau ona mataituina ma le totoa, e ui lava i foliga lelei. E taua le pulea o le manava o le tino ma le fatu, le maualuga o le malamalama ma le tele o le toto. E manaʻomia le siakiina e le aunoa o le faʻaogaina o kesi ma eletise ile toto. Faʻaauau le faʻaleleia o le ea ma, pe a manaʻomia, ia faia le faʻamalosi masini. O le ECG e siakiina mo le 3-5 aso i le maeʻa ai o se mea maualuga. E le mafai ona taofiofi le pH i le itu alkaline (e ala i le faʻateleina o le pH ma le faʻamautuina o le sodium bicarbonate solution) ma le faʻavaveina o le faʻaaogaina o le sodium chloride solution (100-200 mmol Na +). I tagata gasegase e maua ai le fomaʻi, e mafai ona faʻaaogaina togafitiga faʻamaʻi masani faʻamaʻi, mo se faʻataʻitaʻiga, o le puleaina o le 50-100 mg lidocaine (1-1.5 mg / kg), sosoo ai ma le afaina i le saoasaoa o le 1-3 mg / min.

Afai e tatau ai, faʻaaoga le faʻamalamalamaga ma le cardioversion. O le faʻamaonia o le le atoatoa o le tino e faia i le plasma-suia o vaifofo, ma i tulaga ogaoga, i le tobutamine infusion (o le fua muamua o le 2-3 μg / kg / min, sosoo ai ma lona faateleina, e fuafua i le aafiaga na maua). E mafai ona taofi faʻasalaga ma le faʻavevesi i le diazepam.

O le togafitiga o le acidosis metabolic o se tulaga masani. O le gasegase e aveese ai le amitriptyline mai le toto e le aoga, talu ai o le faʻaogaina o le mea saʻo i le plasma e maualalo.

I tagata matutua, faʻamalositino poʻo le ogaoga o le inisua ma le vailaʻau e atiaʻe pe a maeʻa ona maua le 500 mg poʻo le sili atu o le amitriptyline. Afai e te ave le 1000 mg pe sili atu, e mafai ona tupu se taunuuga oti.

Faatonuga faapitoa

Aʻo leʻi amataina le togafitiga ma le Amitriptyline Nycomed, e tatau ona taofiofi le toto, e pei o tagata ei ai le toto poʻo le maualalo o le toto, e ono faʻaitiitia foi.

E le tatau i tagata gasegase ona tutu maualuga (ave tulaga saʻo) mai se tulaga pepelo pe nofo i luga. O suʻesuʻega (o le tele o suʻesuʻega o tagata gasegase e 50 tausaga le matua ma le matutua) na faʻaalia ai o le faʻaaogaina o antidoplic antidepressants ma inhibitors toe faʻaleleia le serotonin e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le gau o le ponaivi, ae o le faiga o le gaioiga o lenei gaioiga ma le tulaga o le lamatiaga e le o iloa.

I le taimi o togafitiga, ua fautuaina e pulea le tuufaatasiga o le toto toto (aemaise lava i le atinaʻe o le tonsillitis, fiva poo le foliga mai o ni foliga tutusa), faatasi ai ma le faaumiumi togafitiga - o le gaioiga ma le fatu cardiovascular system. I tagata gasegase ma faʻamaʻi o le cardiovascular system ma tagata matutua, e tatau ona pulea le ECG, toto toto ma le fatu fatu.

Amitriptyline e faʻaaogaina ma le lapataiga i le taimi lava e tasi faatasi ai ma tagata faʻaola poʻo le faʻatagaina ole cytochrome P450 CYPZA4.

Aʻo faagasolo le togafitiga, e tatau ona faʻaesea le faʻaaogaina o le ava malosi.

O le faʻamavaeina o vailaʻau e tatau ona faʻatinoina lemu, talu ai faʻafuaseʻi ona taofia le faʻatagaina, aemaise lava pe a maeʻa se taimi umi, e mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻeina o le faʻamaʻi.

O le m-anticholinergic activity o le amitriptyline e mafai ona mafua ai se osofaʻiga o le mamafa o le mamafa o le toto. E mafai foi ona faʻaitiitia le faʻasalaga ma faʻalautele le aofaʻi o siaki i le vaʻaia o le lacrimal, lea e mafai ona mafua ai le faaleagaina o le pito i fafo o le pene i tagata e faʻaoga mata tioata.

I le togafitiga faafomaʻi, o se mataupu o le maliu ona o le arrhythmia lea e tupu i le 56 itula ina ua uma le faʻamaloloina o le fualaau faasaina ua faamatalaina.

I tagata gasegase e iai le suicidal tendency, o loʻo iai pea le lamatiaga i le togafitiga seia oʻo ina ausia se faʻaleleia atili o uiga o le atuatuvale. Talu ai ona o le togafitiga o le amitriptyline e amata ona tupu pe a uma le 2-4 vaiaso o togafitiga, o le mataituina ma le totoa o tagata gasegase e mafai ona pule i le ola, e manaomia seia oo ina faaleleia o latou tulaga. O tagata na latou faʻamalamalamaina i le taimi muamua mafaufauga suicidal po o le suicidal phenomena, faʻapea foʻi ma le taumafai e pule i le tino ao le i amataina togafitiga poʻo taimi o togafitiga, e tatau ona i lalo o le vaavaaiga faʻalefitiga faafomai. O le tufatufaina o fualaau faasaina i nei tagata gasegase e na o tagata faatagaina lava e faatinoina. Amitriptyline Nycomed (e pei o isi antidepressants) lava ia e mafai ona faateleina le tele o suicides i gasegase i lalo ifo o le 24 tausaga le matua, o le mea lea, ao leʻi faatonuina le fualaau faasaina i tagata gasegase i lalo ifo o le 24 tausaga le matua, e tatau ona fuafua le vaeluaga o aoga o lona faʻaaoga ma le lamatiaga o le ola.

I tagata e maua i le manic-depressive syndrome, o le amitriptyline e mafai ona mafua ai se vaega o le manic. I le tulaga o manic symptoms, e tatau ona faamutaina le fualaau faasaina.

O tagata mamaʻi e maua mai faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi pe tolu-tetracyclic faʻatasi ma faʻasolosolo lautele poʻo faʻalapotopotoga faʻapitoa e mafai ona faʻatupulaia ai le lamatiaga o le paʻu o le toto ma le atinaʻeina o arrhythmias. O le mafuaaga lea e fautuaina ai le faalēaogāina o le vailaʻau aʻo leʻi faia le taotoga fuafuaina. I le tulaga o faalavelave faʻapitoa mo taotoga faʻafuaseʻi, e tatau ona logoina le anesthesiologist e uiga ile ave o le amitriptyline.

O fualaau faasaina e mafai ona aafia ai le gaioiga o le inisalini ma suia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto pe a uma ona 'ai. I tagata mamai e maua i le maʻisuka, e mafai ona manaʻomia le faasaʻoina o togafitiga. O se tulaga o le atuatuvale ia te ia lava e mafai ona suia le glucose metabolism.

O tagata e ave Amitriptyline Nycomed e tatau ona latou logoina lo latou fomai nifo e uiga i le ave o fualaau faasaina.O le gutu gutu e mafai ona mafua ai le mumū, suiga i le mucosa, o le nifo, ma se lagona mu i le gutu. E fautuaina tagata maʻi e asiasi soo i le fomai nifo.

Tina ma le lactation

O le faʻamatalaga faʻataʻitaʻi ile Amitriptyline Nycomed i totonu o fafine maitaga e gata. O le saogalemu o le amitriptyline mo le fetus e lei faavaeina.

E le fautuaina le fualaau faasaina i le taimi o le maitaga, ae maise i le III ma le III, sei vagana ai i mataupu pe a maualuga atu le manuia o le tina nai lo le ono lamatia o le fetus. E tatau ona lapatai se fafine maʻitaga e uiga i se tulaga matautia o le aʻafiaga leaga o le fualaau faasaina i le atinaʻeina o le tamaititi, aemaise lava i le III piliona. Ole maualuga o vailaʻau tricyclic o loʻo faʻaaogaina i le tolu tausaga e mafai ona oʻo atu ai i le neurological disorders i pepe faatoa fananau mai. O tulaga le mautonu o le momoe ua faamaumauina i pepe laiti o latou tina na ave le nortriptyline ao maitaga, ma o mataupu o le faatumauina o le urinary in newborns sa maitauina.

I suʻesuʻega a manu, o faʻamaʻiga o fualaau faasaina na maitauina pe a uma ona faia ni tui i nisi taimi e sili atu le maualuga nai lo le masani masani mo le tagata.

Amitriptyline ua faʻateleina i le taimi o le lactation, o lea o le susu e tatau ona faamutaina i taimi o togafitiga ma le vailaʻau.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

Amitriptyline Nycomed e mafai ona aʻafia ai le faʻalavelaveina o le togafiti tutotonu e fualaʻau nei: nakoti ma fatufatuga tutotonu, antipsychotics, tagata faʻamalosi tino, vailaʻau faʻamalosi ma mea faʻapitoa, ava malosi, ma mea faʻalautele lautele.

O fualaau e taofia le CYP2D6 isoenzyme (o le isoenzyme autu lea e faʻafefeina ai antidepressants tricyclic) e mafai ona taofia le amitriptyline metabolism ma faʻalauteleina ai lona faʻasalaga plasma. O nei vailaʻau e aofia ai: antipsychotics, faʻatoʻaga faʻasolosolo faʻamaʻi (propafenone, procainamide, esmolol, amiodarone, phenytoin), inroters reuptake inhibitors (sei vagana ai citalopram, o se inhibitor sili ona vaivai), P-blockers.

Amitriptyline Nycomed ua faʻaseseina e faʻaaogaina faʻatasi ma le faʻamaonia o le MAO, talu ai o sea faʻasigaga e taʻitaʻia ai le atinaʻeina o le serotonin syndrome, lea e aofia ai le pisapisao pe a fiafia, myoclonus, le mafaufau faʻaletonu ma le mafaufau ma le mataʻutia. O le fualaau faasaina e mafai ona amata ona faʻaaogaina i le 2 vaiaso talu ona uma le faʻamalositino ma faʻamaʻivalea MAO, ma le aso e 1 talu ona tuʻuina mai le moclobemide (o le inhibitor MAO toe fetuunaʻi). I le isi itu, o togafitiga faʻatasi ma tagata inhibitors MAO e mafai ona amata e le muamua i le 2 vaiaso talu ona faalēaogā le Amitriptyline Nycomed. I mataupu uma e lua ma le lua, o togafitiga ma faʻamaʻi MAO ma le amitriptyline e amata i tamai tootoo, lea e faasolosolo malie ona faʻaititia.

E le fautuaina le fualaau faasaina mo le faaaogaina i le taimi e tasi ma fualaau oona nei:

  • (o le adrenaline, isoprenaline, phenylephhedrine, norepinephrine, ephedrine, dopamine): o le aʻafiaga o nei fualaau oona i luga o le cardiovascular system ua faʻaleleia,
  • fomaʻi faʻamalosi (adonergic block blocking agent) (methyldopa, clonidine): faʻavaivaia o le aʻafiaga o le aʻafiaga o faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaonia,
  • m-anticholinergics (mea o le phenothiazine, atropine, antiparkinsonian drugs, bipididen, H blockers1-nistamine responsors): amitriptyline e mafai ona faʻaleleia le aʻafiaga o nei vailaau faʻamaʻi i luga o le manulele, vevela, okeni o le vaʻai ma le totoga tutotonu, o le faʻaoga faʻatasi e tatau ona aloese ona o le lamatiaga o le faateleina o le vevela ma le faʻaogaina o le intestinal,
  • fualaau faasaina lea e faaumiumi ai le vaitau QT (vailaʻau oona, o nisi antipsychotics, H blockers1fatufatuʻi o le histamine, mea faʻasolosolo, sotalol, chloral hydrate): o le aʻafiaga o le atinaʻeina o faʻasolosolo faʻasalalau,
  • suauu o le lithium: e mafai ona faateleina le vevela o le lithium, faʻaalia i le faʻaogaina o le gaʻo, le mautonu, le mautonu le mafaufau, faʻafeiloaʻiga, faigata i le manatuaina ma le leaga o le maʻi o le antipsychotic,
  • au faʻatoʻaga (terbinafine, fluconazole): o le faʻateleina o le faʻasologa o le amitriptyline e faʻateleina ai ma le aʻafiaga o fualaau faasaina e fesootaʻi ma ia.

Amitriptyline Nycomed e faʻaaoga ma le lapataiga faʻatasi ma fualaau nei:

  • o fualaau oona lea e taofiofi ai le tino o le tino (o le malosi o le analysics, sedatives and hypnotics, ethanol and methanol containing drugs): e mafai ona faateleina le faʻafefeina o galuega a le tino tutotonu,
  • e maua ai le iniseti o le enzymes o le microsomal (carbamazepine, rifampicin): o le amitriptyline metabolism e mafai ona faateleina ma o lona plasma concentration atonu o le a faaitiitia, lea e mafua ai ona vaivai le malosi o le antidepressant,
  • antipsychotics: o le puipuia o le metabolism e mafai, e mafai ona mafua ai le faʻaitiitia o le faoa faamalosi ma taitai atu ai i le atinaʻeina o le faoa faamalosi (o nisi taimi o le fetuunaiga o antipsychotics ma le amitriptyline e manaʻomia),
  • telegese le poloka o le alalaupapa o le calcium, methylphenidate, cimetidine: o le plasma concentration of amitriptyline ua faateleina ma ua faateleina lona tulaga matautia,
  • fualaau momoe ma antipsychotics: o le faaaogaina tutusa o le amitriptyline, fualaau momoe ma antipsychotics e le fautuaina (pe a tatau ai, o le faʻaaogaina o lenei faʻapotopotoga e tatau ona faʻaeteete ma le faʻaeteete),
  • valproic acid: faʻateleina le maualuga o le amitriptyline ma le nortriptyline (atonu e manaʻomia ai se faʻaitiitia o le fualaau o le vailaʻau),
  • faʻamanuiaina: o le faʻaalu o le amitriptyline ua faʻavaivaia ma ua faʻaitiitia lona aʻafiaga o le antidepressant,
  • phénytoin: o le phenabtoin metabolism ua faʻasaina ma o ona faʻalavelave ua tupu (ataxia, tremor, nystagmus ma hyperreflexia e mafai),
  • tapenapenaga o le hypericum perforatum: o le metabolism o le amitriptyline i le ate o loʻo faʻaaogaina ma o le maualuga o lona maualuga i le plasma e faʻaititia (faʻaaogaina o le amitriptyline).

Analogues a Amitriptyline O le Amitriptyline, Amitriptyline Zentiva, Amitriptyline Grindeks, Vero-Amitriptyline, Amitriptyline-Ferein, Saroten retard, ma isi.

Faiga o foliga:

ata vali ata

O le tasi laumei ata-valiina 10 mg o loʻo aofia ai:
mea galue malosi: amitriptyline hydrochloride 11.3 mg i tulaga o le amitriptyline 10 mg,
tagata faʻapitoa: magnesium stearate 0.25 mg, povidone 0.83 mg, talc 2.25 mg, microcrystalline cellulose 9.5 mg, masini pateta 28.2 mg, lactose monohydrate 27.0 mg,
atigi: propylene glycol 0.2 mg, dioxide titanium 0.8 mg, hypromelilose 1.2 mg, talc 0.8 mg.
O le tasi pusa e 25 mg ata e ufiufi ai ata e aofia ai:
mea galue malosi: amitriptyline hydrochloride 28.3 mg i tulaga o le amitriptyline 25 mg,
tagata faʻapitoa: magnesium stearate 0.5 mg, povidone 0.6 mg, talc 4.5 mg, microcristalline cellulose 18.0 mg, masini masima pateta 38.0 mg, lactose monohydrate 40.2 mg,
atigi: propylene glycol 0.3 mg, dioxide titanium 0.9 mg, hypromelilose 1.4 mg, talc 0.9 mg.

Faʻamatalaga

O maʻa, vali ata paʻepaʻe, lapotopoto, biconvex.

Faʻamatalaga e uiga i Amitriptyline Nycomed

O fualaau faasaina e lelei uma ma iloiloga le lelei. E fautuaina mo le faaaogaina e le tusa ma le 75% o tagata faʻaoga. O le tele o tulaga lelei o se vaifofo: aoga, lelei le faapalepale, tau maualalo. O le vailaau faʻamalositino e faʻaitiitia ai le popole, fesoasoani i tiga faifai pea, tigā ma osofaʻiga faʻafuaseʻi, soothes, faʻafefe le tino, faʻafefe le atuatuvale ma le neurosis.

O aʻafiaga o le Amitriptyline Nycomed, e tusa ai ma gasegase, o aʻafiaga o aʻafiaga (faʻalauteleina o meaʻai ma le mamafa o le tino, maso o le laulaufaiva, afaina o le laulaufaiva, faʻaitiitia o le toto, totoʻa, ma isi). O nisi tagata faʻaoga e faitio e uiga i le leai o se aoga o le meafaigaluega. O le vailaau faʻasaina e tele faʻasolega, e naʻo le faʻamaʻiina, e mafai ona fai ma vaisu, o le mea lea, e manaʻomia le aveʻesea malie - o mea sili ia e taua i le iloiloga.

Fale faʻamaloilo

Amitriptyline o se tigyplic antidepressant mai le vaega o tagata e le o filifilia le iniseti o le monoamine reuptake. E malosi malosi laumoanalepisi ma le malosi.
Pharmacodynamics
O le faiga o le gaoioiga antidepressant o le amitriptyline e fesootaʻi ma le faateleina o le mea o loo i ai le norepinephrine ma le serotonin i le synaptic cleft i le fatugalemu o le tino (CNS).
O le faaputuputuina o nei neurotransmitters e tulaʻi mai ona o le puipuia o le toe faʻaaogaina e le membranes o le neoronic neurons.
Amitriptyline o se tagata e faʻaaogaina M1 ma M2 mascarinic cholinergic faʻamaʻi, H1 histo receptors ma α1 adrenergic responsors. E tusa ai ma le talitonuga o le monoamine, o loʻo i ai le faʻamaopoopoina i le va o lagona faʻalagona ma le galuega a neurotransmitters i le synapses o le faiʻai.
O se faʻamaoniaga manino i le va o le faʻasalaga o le amitriptyline i le plasma toto ma le aʻafiaga o le tino e le o faʻaalia, ae o le aoga sili ona lelei, e foliga mai, o loʻo ausia i le faʻatulagaina o le 100-260 μg / L.
O le faʻavaivaia o le maʻi o le atuatuvale e maua i se taimi mulimuli ane nai lo le faʻamamaina o le plasma concentration, ina ua mavae le 2-6 vaiaso o togafitiga.
E le gata i lea, o le amitriptyline e iai sona aafiaga quinidine i luga ole innervation o le fatu.
Pharmacokinetics
Suiga
A maeʻa le faʻafofoga tautala, o le amitriptyline e faʻavavevave ma oʻoʻoʻo mai le gastrointestinal tract. O le maualuga o le faʻalauiloa i le plasma toto (Cmax) e ausia i totonu o le 2-6 itula i le maea ai o le pulega.
Tufatufaina
O le faʻaogaina o le amitriptyline i le plasma toto o maʻi eseese e eseese tele.
O le bioavailability of amitriptyline e tusa ma le 50%. Amitriptyline i se tulaga tele (95%) e fusifusia i masini plasma. O le taimi e oʻo atu ai i le maualuga o le faʻamasinoga (TCmax) pe'ā uma le faʻafofoga tautala e 4 itula, ma o le faʻatusatusaga o le paleni e tusa ma le vaiaso talu ona amata le togafitiga. O le tele o tufatufaga e tusa ma le 1085 l / kg. O le amitriptyline ma le nortriptyline e sopoia ai le placenta ma faʻamalolo i susu susu.
Metabolism
Amitriptyline ua faʻafefeteina i le ate ma e matua (pe tusa ma le 50%) le metabolized i le taimi muamua e pasia ai le ate. I le taimi lava e tasi, o le amitriptyline e maua ai le N-demethylation e le cytochrome P450 ma le fatuina o le metabolite gaosi - nortriptyline. O le amitriptyline ma le nortriptyline o loʻo faʻafefiloi foi i le ate. Nitroxy ma le 10-hydroxymetabolite amitriptyline ma le 10-hydroxynortriptyline e malolosi foi. O le amitriptyline ma le nortriptyline o loʻo faʻatasi i le glucuronic acid, ma o nei faʻasalaga e le o toe gaoioi.
O le vaega autu e fuafua ai le tuʻufaʻatasiga o le lapoa, ma, e tusa ai ma lea, o le faʻamasinoga i le plasma toto, o le fua faatatau lea o le hydroxylation. I se vaega toaititi o tagata, o loʻo faʻamauina le gaosia o le hydroxylation i genetically. I tagata gasegase ma le gase galuega, o le afa-ola o le amitriptyline ma le nortriptyline i le plasma toto ua faateleina.
Tofiga
O le afa-ola (T1 / 2) mai le plasma toto e 9-46 itula mo le amitriptyline ma le 18-95 itula mo le nortriptyline.
Amitriptyline e mafua mai i gaʻo ma e ala i le manava i foliga o metabolites. E naʻo se vaega itiiti o le fuataga taliaina o le amitriptyline e faʻaaogaina e ala i fatugaʻo e le suia. I tagata gasegase e leai se aoga, o le excretion o le amitriptyline ma le nortriptyline metabolites e faʻagesegese, e ui lava e le suia le metabolism. Ona o lona fesoʻotaʻiga ma aʻafiaga o le toto, o le amitriptyline e le aveesea mai le plasma toto e le dialysis.

Faailoga mo le faʻaaogaina

  • autism
  • hypochondria
  • faanoanoaga
  • mafaufau faʻapitoa,
  • bulimia nervosa
  • moe,
  • faʻasolosolo taimi o tiga tiga
  • Papatic ulua maʻi
  • migraine prophylaxis.

Faatasi ai ma le lisi atoa o le atuatuvale o le atuatuvale, e tatau ona maitauina o le vailaau faasaina ua faatonuina e tagata tomai faapitoa e oo lava i tagata mamaʻi o le kanesa ina ia faaitiitia ai le tiga. I le tulaga o le solia o le lagona ma le amio, faateleina le atuatuvale, popole i le moe ma le amanaia le atuatuvale, o le fofo e fesoasoani i le 100%, e taua le manatua na o le le amata ona galue vave.

Tau mo le amitriptyline na faʻafeiloai i falemaʻi i Moscow

pusa tioata25 mg50 pi.≈ 54 rubles
ata vali ata25 mg50 pi.≈ 54 rubles


Faʻataʻitaʻi fomaʻi e uiga i le amitriptyline faʻamaonia

Faʻamatalaga 4.2 / 5
Lelei
Tau / maualuga
Faʻaiʻuga

O le faʻaaogaina o le Amitriptyline e avea o se sui faaopoopo i le togafitiga o le vetebrogenic tiga, na mafua ai le faaiuga e uiga i le aoga o lenei vailaʻau i tagata gasegase ma le tigaina i le ogaoga tiga o le tiga. O le aʻafiaga o loʻo i ai i le taimi nei na fesoasoani i le faʻamautuina o le moe i le taimi o le taumafa o le fualaau.

Faʻasologa 3.8 / 5
Lelei
Tau / maualuga
Faʻaiʻuga

Amitriptyline. O le muamua lea. Ma, lona lua, e ono faia mai mea sili ona mama "mea mama" mai amitriptyline uma o loʻo maua i le itulagi o Kemerovo. E i ai se vailaau e 10 mg, lea e matua faigofie lava pe a faatonuina i tagata gasegase e le atoatoa le malosi o le tino ma (poo) faatasi ai ma le le lelei e faatatau i "antidepressants".

O faafitauli masani mo le amitriptyline: cardiotoxicity, maualuga le maualuga o le prolactin i le toto, faateleina le mamafa o le tino, o le fausia o cystitis e mafai.

O le amitriptyline aupito lelei i luga o maketi o le itulagi Kemerovo.

Faailoga 4.6 / 5
Lelei
Tau / maualuga
Faʻaiʻuga

E tele taimi e mafua ai le moe ma le aʻafiaga o aʻafiaga: o le vaivai i le ulu, taofi o le urinary, constipation.

O se tasi o vaifofo sili ona malosi, faatasi ai ma le malosi o le tetee. E aoga tele i faʻalavelave ogaoga o faʻafitauli, faʻalavelave faʻafuaseʻi, faʻavevesi ma faʻalavelave faʻafuaseʻi. E mafai ona faʻaaogaina mo faʻalavelave popole-depressive states, ma le le mautonu.

Suʻega o maʻi mo Nycomed amitriptyline

Ou te le manao i se tasi e iloa mea na ou lagona ona o lenei togalaau leaga! Fai mai le fomai o le a ou toʻa, ae ou te lei lapatai atu o le a avea au ma se fualaau faisua. O se mea matautia lenei! E tusa lava po o le a le mafaufauga na faia ia te aʻu, o le Amitriptyline e tatau ona tuuaia. Mataʻutia!

Na faatonu aʻu e se tagata suʻesuʻe mai le maʻi i le Amitriptyline e faʻaitiitia ai osofaʻiga i migraine. O lenei vailaʻau e naʻo luga o togafitiga, lea ou te leʻi fiafia i ai, aua a oʻo ina faʻaalu fualaau, e tatau ona e alu i le falemaʻi, tu i le laina mo sina taimi puupuu, ona e alu lea i le fale talavai mo ia. Ae o lenei na o le afa o le faafitauli, e ono masina, e pei ona faatonuina e le fomai, e leai se aoga, e le toe i ai ni osofaiga, latou te leʻi amata amata ona faigofie. E ono aoga i isi faʻamaʻi, ae e mautinoa lava e leai i loʻu tulaga.

I le 2017, na ou feagai ai ma se tulaga uiga ese, e pei o se fatu fatu, ae pei ona i ai mulimuli ane - o se osofaiga mataʻutia. Na ave aʻu i le falemai, i le fomaʻi, iina na faatonuina ai au e nei fomaʻi i nei fualaau, o le fua muamua o le afa o piliki i le po ona faasolosolo malie lea, ina ia ou aveina e tusa ai ma le polokalame 0.5 0.5 1 (taeao, aoauli ma le afiafi ), i le taimi muamua sa i ai le gasegase ogaoga, momoe lelei ma lelei, momoe i se pulu! O le taunuuga na manino lava le iloa i totonu o le lua vaiaso, pe a ou mafaufauina o loʻu lagona na matua sili ona lelei na e le tupu lava! Ou te fiafia i na mea mataga e pei o le susulu o le la, o le vevela o laulaau, musika e leʻi i ai muamua ni lagona malolosi, o lenei taimi na faaosofia ai lagona fiafia loloto. Ma, ioe, na ou maua foi ni miti matagofie lanu! Mulimuli ane, na faaitiitia le fualaau, o le vailaau e fesoasoani tele ia te aʻu, na lelei ia te aʻu.Ae e tatau ona e faʻalogo i lou tulaga, ona o le tagata lava ia.

I loʻu olaga sa ou tau atu i se faamaʻi e pei o le atuatuvale. Sa ou mauaina se tagata mafaufau atamai, ma na ia tusia aʻu Amitriptyline. O le fualaau faasaina e matua lelei lava, e aʻafia ma le atuatuvale, aveese le le mautonu. Sa faatonuina aʻu i se fua o le 20 mg i le po ma le 10 mg i le aoauli, ma e leʻi pine ae ou nofo na o se po. O fualaau faasaina, e ui lava i le matua, ae o loo taofiofi i lana galuega. E toatele e fefefe i aʻafiaga, ou te leʻi mauaina, na o le moe, ae sa i loʻu lima, aua Mo se taimi umi na mafatia ai mai le le mautonu.

"Amitriptyline" na faatonuina e se fomaʻi, popole i popolega. O le fualaau faasaina e lelei, pe afai e saʻo le faʻataʻitaʻiina e aoga tele. E taua le inu le pini mulimuli seia oʻo i le 20.00 itula, a le o lea e mafua ai le fiafia o le tino, le mautonu. Afai e aliali mai le moe, tachycardia - e tatau ona faaitiitia le fua. 1/4 o le 10 mg 2 taimi i le aso ma le 1/2 o le 10 mg i le po na maua ai se aafiaga tumau tumau. E leʻi iai ni aʻafiaga faʻaleagaga sei vagana ai tachycardia.

Pharmacology

Vavelapala mai le vaega o mea faʻamaʻi, o se mea e maua mai le dibenzocycloheptadine.

O le faiga o le antidepressant gaoioiga e fesoʻotaʻi ma le faʻaopoopoga i le faʻamasinoga o le norepinephrine i synapses ma / poʻo le serotonin i le ogatotonu o le tino e mafua mai i le taofia o le faʻaogaina o le faʻaogaina o nei tagata faufautua. I le faʻaaogaina faʻaʻumiʻumi, o le a faʻaitiitia ai le gaioiga o gasegase β-adrenergic ma le serotonin receptors i le faiʻai, faʻafaigofieina le faʻaogaina o mea faʻapitoa ma le serotoneric, ma toe faʻafoisia le paleni o nei faiga, lea e faʻalavelaveina i totonu o setete. I tulaga atuatuvale-depressive states, e faʻaitiitia ai le popole, faʻavevesi ma faʻalavelave faʻavaivai.

E i ai foi ni aafiaga faʻapitoa, lea e talitonu e mafua ona o suiga i le maualuga o le monoamines i le ogatotonu o le tino, aemaise lava le serotonin, ma le aafiaga i luga o le opioid system.

O loʻo i ai le aʻafiaga faʻapitoa ma le vaʻaia o aʻafiaga ona o le maualuga o le mafutaga mo m-cholinergic responsors, o se malosi malosi o aʻafiaga e aʻafia ma se mafutaga mo histamine H1-o faʻatagaina, ma le faʻamalologa o le alafapeta.

E i ai sona aʻafiaga o le antiulcer, o le auala e mafua mai i le mafai ona poloka le histamine H2-e le taliaina i totonu o sene o le manava, ma e iai foi le aʻafia ma le m-anticholinergic (i le tulaga o le ulutala peptic o le manava ma duodenum, e faaitiitia ai le tiga, ma faatelevave ai le faamaloloina o maʻi o le maʻi).

O le gaioiga i le moe e foliga mai e mafua mai i le faʻamalositino, e mafua ai le faateleina o le gafatia o le vevela e faʻalautele ai, faʻaosofia ai le β-adrenergic stimulus, o gaioiga o agonists a-adrenergic, faatasi ai ma le faateleina o le leo sphincter ma le tutotonu o le serotonin.

O le masini o le togafitiga i le foamia nervosa e leʻi faavaeina (atonu e talitutusa ma lena i le atuatuvale). O le aoga manino o le amitriptyline i le masima e faaalia i tagata mamaʻi e aunoa ma le atuatuvale ma i lona faatasi mai, ae o le faaitiitia o le masima e mafai ona matauina e aunoa ma se faavaivaia o le atuatuvale lava ia.

Aʻo faʻataʻitaʻiina le faʻamaʻi pipisi, e faʻaitiitia ai le toto ma le vevela o le tino. E le taofia le MAO.

O le aʻafiaga o le antidepressant e atiina ae i totonu o le 2-3 vaiaso talu ona amata le faʻaaoga.

Fegalegaleaiga

Faatasi ai ma le faʻaaogaina o vailaau faʻasaina o loʻo i ai le faʻavaivai i luga o le faʻaogaina o le tino, o le faʻalauteleina o le aʻafiaga o le inhibitory i le tino o le totoga o le tino, le malosi o le faʻaleagaina o le tino, ma le faʻalavelave faʻalaulela e mafai.

Faatasi ai ma le faʻaaogaina o vailaau faʻasaina faʻatasi ai ma le faʻamalositino, o le siʻitia o aʻafiaga faʻapitoa e mafai.

Faatasi ai ma le faʻaaogaina tutusa, e mafai ona faʻapupulaina le aʻafiaga o sui o le sympathomimetic i luga o le cardiovascular system ma faʻateleina ai le lamatiaga o le atiaeina o fomaʻi o le cardiac, tachycardia, ma le maualuga o le maualuga o le toto.

Faatasi ai ma le faʻaaogaina faʻatasi ma antipsychotic fualaau (antipsychotics), o le metabolism e faʻatasi ona taofi, aʻo le faʻaitiitia o le laasaga mo le faʻamalosi faʻamalosi.

Faatasi ai ma le faʻaaogaina faʻatasi ma le soona eletise (sei vagana ai le clonidine, guanethidine ma a latou mea e maua mai), e mafai ona faateleina le aʻafiaga o le malosi ma le lamatiaga o le atinaʻeina o manatu faʻapitoa.

Faʻatasi ma le faʻaaogaina o le initaneti MAO, o le atinaʻeina o se faʻalavelave maualuga, e mafai, faatasi ai ma le clonidine, guanethidine - o se faʻaitiitia o le malosi o le clonidine poʻo le guanethidine e mafai, faatasi ai ma le gataifale, le carbamazepine - o le faaitiitia o lona metabolism e mafai.

O se mataupu o le atinaʻeina o le serotonin syndrome ma le faʻaaogaina faʻatasi ma le sertraline o loʻo faʻamatalaina.

O le faʻaaogaina o le amitriptyline ua faʻaitiitia, faatasi ai ma le fluvoxamine, o le faʻateleina o le amitriptyline i le plasma toto ma le aʻafiaga o aʻafiaga e faʻapupulaina, ma le fluoxetine, o le faʻateleina o le amitriptyline i le plasma toto ua faateleina ma aʻafiaga oona e tupu ona o le faʻasaina o le isoenzyme CYP2D6 i lalo o le aafiaga o le fluoxetine, atonu ma le quinidinomine - amitriptyline metabolism, ma simetidine - e mafai ona faʻagesegese le amitriptyline metabolism, faʻatupulaia lona faʻaoʻo i le plasma toto ma atiaʻe t aafiaga ksicheskih.

Faatasi ai ma le faaaogaina tutusa ma le ethanol, ua faʻaleleia le aafiaga o le ethanol, aemaise lava i nai aso muamua o togafitiga.

Tina ma le lactation

Amitriptyline e le tatau ona faʻaaogaina i le taimi o maitaga, aemaise lava i le I ma le III trimesters, sei vagana ai mataupu o faʻalavelave faʻafuaseʻi. Ua maeʻa ma faʻamautinoa le pulea o suʻesuʻega a le falemaʻi mo le saogalemu o le amitriptyline ao leʻi maitaga.

O le faʻaleleia o le amitriptyline e tatau ona faʻagasolo malie le faʻaiʻuga ia le itiiti ifo ma le 7 vaiaso aʻo lumanaʻi le aso fanau na faʻamoemoeina ina ia aloese mai le atinaʻeina o le faʻasolosolo maʻi i le pepe fou.

I suesuega faataitai, o le amitriptyline na i ai sona aafiaga tauatooto.

Faʻailoaina i le taimi o le lactation. E faʻasolo i le susu o susu ma mafai ona mafua ai le moe i pepe.

Analogs ma tau

"Amitriptyline Nycomed" (25 mg) i totonu o fualaau o loʻo i totonu o falemaʻi tuusao e tau e tusa ma le 50-70 ruʻu i le pusa. E le gata i lea, o loʻo maua le vailaʻau i auala o fofo mo le tuiina ma le afaina.

Amitriptyline (25 mg) o loʻo gaosia i le laupepa e le tele o kamupani i lalo o le igoa lava e tasi.

O le mea lea, o faʻatusatusaga o fualaau faʻasaina mai le kamupani vailaau faʻatauina "Nycomed" o vailaau mai gaosi oloa:

E le gata i lea, o loʻo i ai se faʻataʻitaʻiga sili atu ona taugofie o le gaosiga o fale ma fualaau e taʻua "VERO-AMITRIPTILINE", na faia e le tele o kamupani mai fafo.

Faʻailoga e faʻaaoga

I le faʻaopoopoga i le le lava o le tagata i soʻo se vaega o le vailaʻau, e faʻasaina ona faʻaaoga:

  • ao faagasolo le gaioiga ma le lactation,
  • tamaiti ei lalo o le ono tausaga
  • i le taimi o le toe faʻaleleia o le taimi i le maeʻa ai o le fatu,
  • ma le kesi-tapuni klaucome,
  • ma faʻamaʻi tiga ogaoga,

E matua faasaina foi ona ave le "Amitriptyline", ava malosi, mafaufau o le mafaufau, analgesic ma fualaau momoe faatasi.

Faʻaiʻuga

Talu mai le "Amitriptyline Nycomed" (25 mg), o faʻamatalaga mo le faʻaaogaina o loʻo faʻamatalaina o le malosi aupito sili ona malosi, o le lisi o mea e ono le talafeagai e oʻo i le lautele. E ui lava i lea, e tusa ai ma iloiloga, i le tele o tagata gasegase latou te le tupu pe na o le vevela e aliali i aso muamua pe a maeʻa le togafitiga.

O le mea lea, o le fualaau faasaina e mafai ona mafua ai maʻi mai:

  • popolega
  • mamanu
  • cardiovascular
  • endocrine
  • Hematopoietic.

E le gata i lea, o le "Amitriptyline", o le faatonuga o loʻo i ai se lisi atoa o aʻafiaga i itu, e mafai ona mafua ai le tele o gasegase o le tino i foliga o fulufulu, fulafula poʻo le vevela. E le gata i lea, i nisi o tagata gasegase, gau o le ulu, fulufulu fulufulu fulafula, ma tinisitus sa maitauina i le taimi o suʻesuʻega.

Faatasi ai ma aʻafiaga sili ona taatele, e iloa ai e tagata gasegase uiga o faʻamalosi tino. O nei mea e aofia ai naʻo le valevaʻa, palago, tachycardia, le mautonu, i tulaga faʻapitoa e mafai ona faia ni gaioiga.

O faʻalavelave faʻalavelave faʻalavelave e pei o le nausea, suiga i le vaʻai, faʻalavelave i le manaʻo, manava, stomatitis, manava e le masani ai. E seasea lava, o le ate o le ate ma le hepatitis o loʻo faʻaalia i lenei itu.

I le vaega o le vevela, o le faateleina o le susu i fafine ma le soliga o le malosi i alii e mafai ona matauina. O se tulaga masani mo soo se ituaiga tane o se faʻaitiitia o le libido. I le galuega a le loto, o faʻamaʻi, tachycardia, dizziness, faʻamatalaga le manino i le taimi o se electrocardiogram ma isi mea e mafai ona faʻaalia.

E tatau ona taulai totoa i le lisi o faʻamatalaga le lelei o le tino. E ui i le mea moni o le fualaau faasaina e taulai faapitoa i lona faamautuina, o le tele lava o lamatiaga o aʻafiaga e aʻafia ai.

O lea la, e mafai e tagata maʻi ona iloa:

  • popolega
  • moe
  • faateleina le atuatuvale
  • faʻanoanoa
  • manic states
  • faʻasoesa
  • mafaufauga
  • ulu matua
  • tigā
  • moe i se miti
  • faʻalavelave faʻaopoopoga o epilepsy.

Fautuaga faaopoopo

O maʻi o loʻo i lalo o le togafitiga o Amitriptyline e tatau ona amanaʻia e mafai e le mea galue malosi ona faʻalavelave le vaʻaia i le taimi o se suiga malosi i se tulaga saʻo, o lea e tatau ai ona e ola lelei. E le gata i lea, faatasi ai ma se vaitaimi umi o le togafitiga ma le taofiofia o togafitiga, o le tele lava o le tosoina o faailoga.

Talu ai ona o le fualaau faasaina e le ogatasi ma fualaau faasaina e taofia ai le MAO, e tatau ona amata le togafitiga e le muamua atu i le 2 vaiaso talu ona taofi le fualaau faasaina oi luga.

E tatau ona lapatai i taimi uma ia fomaʻi e uiga i le tagofia o lenei vailaʻau, i le mea tonu aua e mafai ona aʻafia ai le aʻafiaga o isi vailaʻau. E taua foi le vavaeeseina o pulega tutusa i le ephedrine, phenylephrine ma mea faapena.

I tagata matutua, aemaise lava i latou o loʻo matauina le moe e malolo ma e itiiti le fegasoloʻiga, o le vailaʻau e mafai ona faʻalavelaveina ai le mailei. Soʻo se faʻalavelave faʻapitoa i le tino i le tulaga o le eletise e mafai ona faatagaina i lalo o le vaavaaiga manino a fomaʻi.

O le umi o le faʻaaogaina o le vailaʻau e mafai ona faʻaalia ai foliga vaaia o caries ma le manaʻomia mo le faʻaogaina atili o riboflavin.

Afai o le vailaʻau o loʻo faʻamatalaina i le tagata maʻi i aso taitasi o le sili atu i le 150 mg, ona ono faʻaosoosoina lea o le vailaʻau i le tino o le a faʻaosooso atili ai i le faʻalavelave faʻaleagaina ma se faʻaaliga manino o le maʻi faʻamaʻi i isi faʻaʻailoga. Faatasi ai ma le faʻagasologa o le faʻaogaina, e tatau ai foi ona mafaufau e mafai e tagata gasegase ona i ai tuinanau, aemaise lava ma le faʻaumatia o le fualaau faasaina.

Talosaga i lalo o nisi tuutuuga

A o laʻitiiti, o le vailaau e faʻaaogaina na o le 6 tausaga le matua i le ituaiga o fualaau. Ole suʻeina o vai e faʻalagolago i ni tulaga sili atu. E mafai ona faʻaaogaina mo tamaiti mai na o le 12 tausaga.

I le taimi o le maitaga, e faasaina le fualaau faasaina, aua, e tusa ai ma suʻesuʻega, e mafai ona i ai sona aʻafiaga i le atinaʻe o le tamaititi. O le faʻaaogaina o vailaʻau e faʻatagaina i mataupu e seasea tupu ae na o le lua lona lua, pe afai o le faamanuiaga e aofia uma ai le mea e mafai ona tupu. E tatau foi ona taofi le togafitiga i le taimi ina ia le mafai e le pepe ona atiaʻe se maʻi maʻi tuumuli pe a uma ona fanau mai. E tatau ona faamutaina le fualaau faasaina i le itiiti ifo i le 7 vaiaso aʻo lumanai le aso na fanau mai ai.

A o fafaga, "Amitriptyline Nycomed" e le faʻaaogaina, talu ai e mafai ona mafua ai le moe ma le tagofia o mea ua fai ma vaisu i tamaiti.

I tagata matutua, o le fualaau faasaina e masani ona mafua ai le faʻalavelaveina o le intestinal, lea e tatau ona aveese faʻamaʻi poʻo le suia o le vailaʻau faʻatasi ma le isi. I le taimi foi o le matua, e ono i ai fualaau faasaina, lea e masani ona tupu pe a uma le faʻamaʻiina o fualaau faasaina i le po.

"Amitriptyline Nycomed" (25 mg) o iloiloga a tagata gasegase poto masani e aoina fefiloi. O le tele oi latou o loʻo togafitia togafitiga faʻatasi ma lenei vailaʻau sa matua faamalieina uma lava i le taunuuga ma e na o sina toʻeseʻesega na faia i le taimi o togafitiga. O le tau maualalo, lea e maua i soʻo se tagata, e faapitoa le iloga i le lelei o le vailaʻau, aemaise lava pe a mafaufau o le togafitiga e tusa ma le tele o masina. O le mea lautele, e oʻo lava i le amanaʻiaina o uiga le lelei, e matua iloa e tagata uma lona aoga. O le fualaau faasaina e fesoasoani i tagata gasegase i se taimi puupuu e aveesea ai le malosi o le mafaufau ma toe foi mai ai le olioli o le olaga.

Faatasi ai ma le faʻaogaina o maʻalaʻau, iloiloga faʻamatalaga itu. O le mea moni, o le toʻatele o loʻo faʻaalia e latou te pasi le taimi, ae i nisi tulaga e le o lea. Afai e le taofi e le tagata maʻi le faʻavasegaina o faʻamatalaga le lelei mai le faʻaaogaina o vailaʻau, ona tatau ai lea ona faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi ina ia suia ai i se isi fofo.

Ioe, o iloiloga le lelei e masani lava ona maua mai i tagata na latou filifili e ave faʻamaʻi na oi latou lava, aua e faʻatau atu e aunoa ma se faʻasologa mai se fomaʻi. E mafua mai i le fua saʻo le fuafuaina e iai a latou faafitauli. E tusa ai ma iloiloga mai fomaʻi, e mafai ona aloese mai ni faʻafitauli leaga e ala i le faʻamaonia lelei o uiga o le tino ma le maʻi.

Faaiuga

E ui lava i le mea moni e faʻapea, i le lalolagi faʻaonaponei o loo i ai le tele o vailaau eseese mo le le atoatoa o mafaufau, e ui i lea, e te manaʻomia i taimi uma le puipuia o oe lava. Aua e te galue i se galuega faaopoopo, pe afai e mafai, taumafai e malaga soo, auai i mea faaleaganuu, ma faaalu se taimi ma e pele ia te oe. Aua nei galo e uiga i le moe maloloina. Ma na o le taimi lena e te le fefe ai i soo se atuatuvalega.

Faaaoga i le taimi o le maitaga ma le taimi o le susu

Toto
O suʻesuʻega a manu na faʻaalia ai aʻafiaga i aʻa i ni nai taimi e maualuga atu nai lo le fua o le tagata.
O faʻamatalaga faʻapitoa i le amitriptyline aʻo maʻitaga e gata.
O le saogalemu o le amitriptyline ao leʻi maitaga e lei faavaeina.
Amitriptyline e le fautuaina i le taimi o le maitaga, aemaise lava i le muamua ma le tolu piliona, seivagana o le faʻamoemoe e ono maua i le tina e sili atu i le ono lamatiaga i le tamaititi.
Afai e faʻaaogaina fualaau faasaina e fafine maʻitaga, e tatau ona lapataʻi e uiga i le maualuga o le lamatiaga o sea tali mo le tamaititi, aemaise lava i le tolu masina o le maʻitaga. O le faʻaaogaina o le maualuga o tui o le antidpressic vaccines i le tolu tolu masina o le maitaga e mafai ona oʻo atu ai i faʻafitauli o le neurological i le pepe fou.
Sa i ai tulaga o le galala i pepe faatoa fananau mai o latou tina na faaaoga le nortriptyline (o se metabolite o le amitriptyline) ao maitaga, ma o mataupu o le taofia o le urinary sa matauina.
Fafagaina susu
A faʻaaoga le amitriptyline, e tatau ona faʻagata le susu. Amitriptyline pasi i susu susu. O le fua faatatau o le susu susu / plasma o le 0.4-1.5 i le pepe fafagaina. E le mafai ona tupu ni tali.

Tosiga ma le pulega

Tofi i totonu e aunoa ma le mumu (vave pe a uma se taumafataga).
Tagata matutua
O le fua muamua o le aso 25-50 mg, vaevaeina i ni atopa se lua, poʻo le foliga o se tasi mea muamua ao leʻi moe. Afai e manaʻomia, e mafai ona faasolosolo faasolosolo malie i le 200 mg.
O le auala lautele o togafitiga e masani lava 6 masina poʻo le sili atu e puipuia ai le toe foʻi mai.
Tagata matutua
O tagata matutua e sili atu ona maaleale i aʻafiaga m-anticholinergic o le amitriptyline. O le mea lea, mo i latou, o le tui muamua ua fautuaina e 25-30 mg / aso., E masani lava 1 le aso i le aso (i le po). O se isi faʻaopoopoga o le fualaau e tatau ona faia i le faasolosolo malie, i isi aso uma, aapa, pe a tatau ai, inumaga o le 50-100 mg / aso, seia oʻo ina maua se tali. O se suʻesuʻega faaopoopo e manaʻomia aʻo le i faʻataʻitaʻiina se vasega lua o togafitiga.
Faʻasalaga le toe galue
Afai ei ai le aoga o le tino, o le fualaau faasaina e mafai ona faʻaaoga i le masani masani.
Galuega gaʻo maʻi
I tagata gasegase e le atoatoa le gasegase, e tatau ona faaititia le fua o le amitriptyline.
Taimi o togafitiga
E masani lava ona aliali mai i le 2-4 vaiaso le faʻaaogaina o le antidepressant.
O togafitiga faʻamaʻi pipisi e faʻamaoni, ma o le mea lea e tatau ona umi, masani mo le ono masina pe sili atu, e taofia ai le toe faʻafouina o le faʻavauvau.
Faaleaoga
Ole fualaau faasaina e tatau ona faʻaitiitia le faasolosolo malie ina ia aloese mai le atinaʻeina o le "withdrawal" syndrome, e pei o le ulu tiga, faʻalavelave moe, faʻaleagaina ma le soifua maloloina lautele. O nei faailoga e le o se faailoga o le faalagolago i fualaau faasaina.

Faʻamataʻuga itu

E silia ma le 50% o tagata gasegase ua maua le vailaau faʻatau Amitriptyline Nycomed e ono iai se tasi pe sili atu foi o mea leaga na tutupu. Amitriptyline e mafai ona mafua ai aʻafiaga faʻapena e tutusa ma mea na mafua mai i isi faʻataʻitaʻiga tricyclic antidepressants.
O nisi o gaioiga leaga e pei ona lisiina i lalo, e pei o le tiga o le tino, le mautonu, faaitiitia le taimi o le mafaufau, faamausali, ma le faaitiitia o le gasegase o le tino, e mafai foi ona avea ma faailoga o le atuatuvale, ma e masani ona mou ese atu ma le faaitiitia o le atuatuvale.
O le aʻafiaga o aʻafiaga i itu o loʻo faʻaalia e pei o: masani (> 1/10), masani (> 1/100, 1/1000, 1/10 000, mai le cardiovascular system:
E masani lava: palpitations ma le tachycardia, faʻasalaga masani.
E masani lava: arrhythmia (e aofia ai le faʻalavelave faʻasoesa, faʻalauteleina o le QT vaitaimi), faʻasalalauga, poloka AV, poloka faʻasalaga i luga o vae o le fusi o Lana.
Faʻasalaga: faateleina i le toto maualuga.
Faiva: faʻaleagaina o le myocardial.
Mai le faʻalavelave faʻalavelave:
E masani lava:
aʻafiaga leaga (faʻafefete, manaʻoga e moe), atuatuvale, vevela, maʻi tiga.
E masani lava: faʻaitiitia le taimi o le mafaufau, faʻalavelave i le vevela, paʻuʻese, faʻataʻitaʻiga faʻapitoa: ataxia, akathisia, paka parkinsonism, faʻasolosolo o mea, lateys dyskinesia, faʻalogo le tautala.
Faʻasalaga: gaogao.
Mai le polokalama urinary:
E masani lava:
Tumau mimi.
I le vaega o le paʻu:
E masani lava:
hyperhidrosis.
Faʻasalaga: vevela, paʻu vasculitis, urticaria.
Faiva: ata pue, alopecia.
Mai lagona:
E masani lava:
faʻaititia le tino vaaia, faʻaletonu le nofo ai (e mafai ona manaʻomia tioata faitau i taimi o togafitiga).
E masani lava: mydriasis.
Faʻasalaga: susu, faʻateleina le mamafa o le tino.
Faiva: leai se mea e mafai ona nofo ai, faʻaleagaina o le glaucoma vaapiapi.
Mafaufauga le mafaufau:
E masani lava:
fenumiai (fenumiai i tagata matutua matutua o loo faamatalaina e le popole, popolega i le moe, faigata le manatuaina, mafaufau i le mafaufau, mafaufauga le mautonu, faasili), le mautonu.
E masani lava: faʻaititia le taimi faʻalogo.
Faʻasalaga: faaletonu o le mafaufau, manic syndrome, hypomania, mania, lagona o le fefe, atuatuvale, moe, moe malulu.
Faiva: faʻamalosi, faʻamalosi (i totonu o tagata matutua), faʻafeiloaʻiga (i tagata gasegase i le gasegase).
E seasea lava: mafaufauga suicidal, amioga suicidal.
Mai itutino hemopoietic:
Faiva:
faʻamaina o le gaʻo o le ponaivi, agranulocytosis, leukopenia, eosinophilia, thrombocytopenia.
Mai le fualaau otaota
E masani lava:
malogogo maso, vaʻavaʻa, leu.
E masani lava: fulufulu meaʻai, afaina o le oral vevela, pala o le nifo, susunuina o lagona i le gutu.
Faʻasalaga: manava, vili, fula o le laulaufaiva.
Faiva: faʻamaʻi o le intestinal obstruction, fulafula o le parotid gland, cholestatic jaundice, galuega leve o le ate, hepatitis.
Tetee masani:
E masani lava:
vaivaiga.
Faʻasalaga: fulafula o foliga.
Faiva: fiva.
Mai le itu o le metabolism:
E masani lava:
maua ai le tele o meaʻai.
Faiva: faaitiitia le fiaai.
E seasea lava: maʻi o le le atoatoa o le pulelaa o le hormones antidiuretic.
Mai le gaioiga:
E masani lava:
faavaivaia pe faateleina le manao i feusuaiga.
E masani lava: i totonu o tagata - le atoatoa, faaleagaina le fale.
Faiva: i totonu o alii - tuai o le ejaculation, gynecomastia, i tamaitai - galactorrhea, tolopoina o le orgasm, toesea o le gafatia e ausia ai le gaosiga.
Faailoga o le fale suʻesuʻe:
E masani lava:
Faʻaliliuga o le ECG, faʻalauteleina o le vaitau QT, faʻalauteleina o le complexes QRS.
Faiva: vavaeese mai le masani o suega o le ate, faʻateleina le gaioiga o le alkaline phosphatase, faʻaleagaina.
Faaleaogaina aafiaga
Faʻafuaseʻi le faʻaaogaina o togafitiga pe a maeʻa le faʻaaogaina umi e mafai ona mafua ai le afu, maʻi vevela, ma le malaise.
O le faʻaaogaina o le vailaau faʻasaina e fesoʻotaʻi ma faʻamaoniga lē tumau e pei o le faʻavevesi, le mautonu, ma miti ma le faʻalavelave i le uluaʻi vaiaso muamua o le faʻaitiitia o fualaau.
E seasea lava, o mataupu taitasi o se tulaga manic or hypomania na tupu i totonu o le 2-7 aso ina ua maeʻa le togafitiga umi ma togafitiga tricyclic.

Tuua Lau Faamatalaga