Hypoglycemia i le taimi o le maʻitaga: o le atinaʻeina o le maʻi faʻamaʻi i fafine maʻitaga

Inisalini o se hormone lea e faʻafeiloaʻi le kulukose poʻo le suka toto mai le toto i sulu o le tino, lea e teuina pe faʻaaoga ai e maua ai le malosi. I le taimi o le maitaga, e maua ai e lou tino nisi insulin e fesoasoani i lau pepe e ola. I le taimi lava e tasi, o le maitaga e mafai foi ona faʻagata atili ai oe ile insulin. O le mafuaʻaga lea e mafua ai ona maua e le toʻatele o fafine le maʻisuka ao leʻi maitaga (maʻisuka maʻisuka).

E ui o le maualuga maualuga o le toto (hyperglycemia) e masani ai i taimi o maitaga, suiga i lou tino i le taimi o maitaga ma pe faʻapefea ona e tali atu i le inisalini e mafai foi ona maualalo ai lou suka toto. O lenei mea e mafua ai se tulaga e taʻua o le hypoglycemia. O le suga toto o le itiiti ifo ma le 60 miligrams i le deciliter (mg / dl) e taua o le hypoglycemia. O le hypoglycemia i le taimi o le maitaga e sili ona taatele i fafine e maua i le maʻisuka.

O le hypoglycemia faifai pea i fafine maʻitaga e aunoa ma le maʻisuka e seasea. E mafai ona maualalo ifo le maualuga o le suka i le taimi o le maitaga pe a tupu se tasi o mea nei:

  • E te le 'ai pe lava poʻo ituaiga ituaiga meaai e faʻamautu ai lou suka toto. Po o le a le tele poʻo le tele o taimi e te ai ai, o lau tama o le a faaauau pea ona pamu le kulūkose mai lou tino. E masani lava ona totogi e lou tino lenei mea.
  • E tele lou faʻaaogaina o le kulukose. Afai e le lava le kulukose o lou tino pe e te le toe faʻatumuina i nisi o vailaʻau faʻamalosi, e mafai ona avea oe ma mea faʻapitoa.
  • O au vailaau o fualaau o le maʻisuka e matua aoga tele mo le faʻaitiitia o le toto suka ma e manaʻomia ona faʻaleleia. O le mafuaaga masani lea o le hypoglycemia aʻo maitaga.

Hypoglycemia ma le maʻisuka

O le hypoglycemia e mafai ona tupu i fafine maʻitaga e aunoa ma le maʻisuka, ae o le mea sili lea ona masani ai i fafine o loʻo inuina le inisalini. O ituaiga uma o le maʻisuka o loʻo mulimuli mai e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le hypoglycemia:

  • ituaiga 1 maʻisuka
  • ituaiga 2 maʻisuka
  • maʻisuka maʻitaga

O faʻamaoniga o le hypoglycemia e maua i fafine maʻitaga ma i latou e le o maʻitaga. Latou te aofia ai:

  • afu po o le vomia
  • valea
  • lulu
  • fatu fatu
  • sosolo
  • popolega
  • tingling around the mouth
  • pale paʻu

A maua loa le toto maualuga o suka, o le a mou atu nei faailoga.

Faʻaauau

O le hypoglycemia i le taimi o le maʻitaga e taatele. O fafine e maua i le maʻisuka e sili atu ona sili atu nai lo tamaitai e leai se maʻisuka e iloa ai le hypoglycemia. I se suʻesuʻega se tasi, o le 23 pasene o fafine e maua i le maʻisuka ituaiga 1 sa i ai se osofaiga faʻapitoa i le hypoglycem ia le itiiti ifo ma le tasi i le taimi o le maʻitaga, ma e toʻatele na maua. O se osofaiga malosi faʻapomaʻi e mafua ai ona pa'ū le suka o lou toto ma matua leaga tele e te ono lamatia ai lou mafaufau.

I se suʻesuʻega na muamua atu, e tusa ma le 19-44% o fafine maʻitaga o loʻo maua i le maʻisuka ituaiga uma na maua i le hypoglycemia.

Faʻamatalaga o aʻafiaga

O le hypoglycemia e mafai ona tupu i soo se taimi ao maitaga. Peitai, o nisi mea o le a faateleina ai le lamatiaga. E aofia ai:

  • Le i ai o le maʻisuka. O le maitaga ma le maʻisuka mafua ai le fesuiaiga i le maualuga o le insulin. Ina ia aloese mai le tele o le suka, e tatau ona e mataʻituina lelei ma atonu o le ae manaomia le fetuʻunaʻi o lau maʻisuka.
  • Ia i ai i lau uluaʻi tausaga muamua. O le hypoglycemia e sili atu ona taatele i le taimi muamua o le tolu masina, pe a tele tina e ono aafia i le taoto ma le vomiting. I se suʻesuʻega se tasi, o fafine maʻitaga e maua i le maʻisuka ituaiga 1 e tai tolu taimi e sili atu ona lipotia le hypoglycemia matautia i taimi e sili atu nai lo le maʻitaga. O le taimi e sili ona talafeagai mo se osofaiga matautia i le hypoglycemic i le va o le 8 ma le 16 vaiaso o le gaioiga. O le taimi sili ona le mautinoa e i ai i le lona lua masina.
  • O le maua o le faʻauʻuina o le hypoglycem i luma o le maitaga.
  • Le faʻamaʻi. O le tele o faʻamaʻi e mafua ai le le lava o le manaʻo, ma a aunoa ma le lelei poʻo le masani ai o mea taumafa, e mafai ona e atiina ae episodes hypoglycemic.
  • Mea e le lelei. E taua le lava o calori i le taimi o le maitaga. O meaai e te 'ai e tatau foi ona lelei.
Faasalalauga

Faʻailoga

O lau fomaʻi o le a faia se faʻamaoniga o le hypoglycemia e faʻavae i luga o au faʻaʻailoga ma faitauga o le kulukose toto. E ono talosagaina oe e ave ni nai faitauga i se aso ma faʻamaumau. E mafai e lau fomaʻi ona faʻatonuina se pusa gaʻo toto, pe mafai foʻi ona faʻatau i le pusa i le fale talavai. E tasi le toto maualuga o le toto e le o lona uiga o loʻo ia te oe le hypoglycemia tumau.

Togafitiga ma le puipuiga

Afai e amata ona e iloa soo se uiga o le hypoglycemia:

  • Saili se nofoaga saogalemu e nofo ai pe pepelo. Afai e te tietie, toso.
  • Taumafa pe inu pe tusa ma le 15 kalama o meaʻai. O vailaʻau faʻamalosi faigofie e masani lava ona i ai le maualuga o le suka. O faʻataʻitaʻiga o le 4 aunese o le sua sua suamalie (e le o se meaʻai poʻo le toe faʻaaogaina o suka), o le afa o le soda masani, 4 kulukose, ma le tasi sipuni sipuni poʻo le meli. Taofi e le aunoa mea faapena ia te oe.
  • Taʻu i lau fomaʻi soʻo se gaioiga o le hypoglycemic oe maua.

Afai o loʻo iai oe i le maʻisuka, e tatau i lau fomaʻi ona fetuunai au vailaʻau e faʻamautu ai lou toto suka. E seasea ona mafai ona tuʻuina atu ia te oe se taotoga mo mea ua taʻua o se pusa glucagon. O lenei pusa lapisi o le a aofia ai se faʻaoga faʻapipii o glucagon hormonal ma se suauu ua le faʻamalosi. A faʻafoeina, o le glucagon o le a faaosofia ai le ate e faʻasaʻo ai faleoloa glucose. O lenei, i le isi itu, e siitia maualuga le maualuga o le toto. E faʻaaogaina e avea ma togafitiga mo le laveaʻiina o le hypoglycemia.

Ae peitai, o le ki, e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le hypoglycemia i le mea muamua.

  • Taumafa i meaʻai laiti, faʻaauau, paleni e tausisia ai le toto suka.
  • E vave ona e moe, o lea ia mautinoa oe inu i lou moega ina ia e 'ai pe ae ala i le po po o le mea muamua i le taeao.
  • Faamalositino, seivagana ua fautuaina oe e lau fomaʻi, ae le sili atu i lau tulaga masani. O aʻafiaga o le mamafa o lou suka toto e mafai ona oʻo atu i le 24 itula.
Faasalalauga

Faʻaiʻuga

O se faʻalavelave faʻafuaseʻi i le taimi o le maʻitaga e le afaina ai oe poo lau pepe. A masani ona fai lenei mea, atonu ei ai faafitauli. E manaʻomia e le faiʻai le kulukose ina ia maua ai savali mai le tino ma faʻamatalaina.

I tulaga ogaoga o fafine e maua i le maʻisuka, o le hypoglycemia e mafai ona oʻo atu ai i le faʻavevesi, paʻu, ma e oʻo lava i le oti. E ono aʻafia e lau pepe ia faʻafitauli tutusa pe afai latou te fananau mai ma le hypoglycemia pe atiae pe a maeʻa le fanau mai.

Faamoemoega

O le hypoglycemia e le masani ai i le taimi o le maʻitaga pe afai e te le maua le maʻisuka. O le hypoglycemia e le masani ai pe malu e masani ona le afaina ai le tina poo lana pepe. E leai se auala faatuatuaina e puipuia ai le hypoglycemia, ae e mafai ona faʻaitiitia lou faʻalavelave. Taumamafa i taimi uma, ma afai oe maua le maʻisuka, mataʻituina lau toto toto. Ia iloa faailoga o le hypoglycemia ma taʻu i lau fomaʻi soʻo se osofaʻiga e mafai ona e maua.

Aisea e maua ai e fafine maʻitaga le hypoglycemia?

I le taimi o le maʻitaga, o se toe fetuunaiga o le hormonal o le tino o loʻo matauina i le tino o le tina faʻamoemoe. Faʻafetai i hormones, o suiga nei e tutupu i le tino o se fafine maʻitaga:

  • Enzymatic gaoioiga faateleina
  • o le faagasologa o galuega faatino i le tino e faatelevaveina,
  • pancreatic ma lauroid gland gaoioiga faʻaleleia.

E masani lava o le mea e sili ona taua o le pancreas e maua ai le tele o inisalini, lea e mafai ona avea ma vaega i le atinaʻeina o le hypoglycemia.

E masani lava i le tolu masina muamua o le fanauina o se tamaititi, o loʻo popole se fafine e uiga i le vevela. Faʻailoga tele, vomiting e mafai, ma o se taunuuga, vai inu, le lava o meaʻai, e aofia ai le faʻaitiitia o le glucose plasma ma le faʻaleagaina o le hypoglycemia.

O le hypoglycemia e mafai ona tupu i totonu o se fafine ao maʻitaga, pe afai e filifili e aveesea le mamafa ma se taumafataga maualalo. E manaomia e le tino se tele o meaʻai e ave ai se tamaititi, o le mea lea, e tatau ai ona 'ai lelei meaai, i le feutagai ma se fomaʻi.

I se tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1 e faʻaaogaina le inisalini, e mafai ona tupu le hypoglycemia pe a leai ni meaʻai, tele inisalini, pe afai e le o mulimulitaia lelei le faiga o meaʻai ma togafitiga o le maʻi. E tusa lava pe o le a le mafuaʻaga e mafai ai ona i ai se faʻalavelave tele o le kulukose plasma e maualalo ai le soʻo mo le maʻisuka ituaiga 2.

O le tele o taimi, o le tulaga o le hypoglycemia i le taimi o le maʻitaga e amata ile 16-17 vaiaso. I le tolu masina muamua o le maʻitaga, o loʻo tuputupu ae malosi le pepe, o le mea lea, o soʻo se eseesega mai le masani e mafai ona aʻafia ai le manuia o le fafine.

Vaega o le hypoglycemia

Pe a faʻaitiitia le aofai o le kulukose i le plasma, o le le mautonu o auala eseese e tupu. O le natura o nei faaletonu o le a faalagolago i le tulaga o le tulaga.

  • i se pepa malamalama
  • i le mamafa
  • i le taua - hypoglycemic coma.

O le tulaga e mafai ona tupu faafuasei pe faasolosolo malie. E faʻalagolago i le vave ona pa'ū le suka toto.

I le taimi muamua, e mataituina le tali i totonu ole tino faila, ona e sili ona maaleale ile maualuga o suka.

Sugar e faʻamalosia ai sela o faiʻai. O le faiʻai na te faʻaalia le ogatotonu o loʻo maua ai le adrenaline. Talu ai ona o lenei mea, o le glycogen ua maua mai i le vaega, ua liua i le suka, lea e fesoasoani i le tino mo sina taimi puupuu.

O se auala talitutusa e le mafai ona faʻaaoga soo, ona o le tele o le glycogen e iai ona tapulaʻa. Afai e leai se mea e faia e faʻamautinoa ai le maualuga o le suka i totonu o le toto, o le a atili faʻalavelave le tulaga.

  1. faateleina le fiaaai,
  2. vavao
  3. lagona o le popole
  4. tiga o le ulu
  5. mimiti le muso
  6. pale paʻu
  7. arrhythmia,
  8. faateleina le sao o le fatu
  9. maualuga le toto maualuga
  10. ma faʻalavelave, leai se mafaufau ma faʻafuasei le le mafai ona tupu le cardiovascular failure.

I le taimi o le fanauina o se tamaititi, o le hypoglycemia o se lamatiaga i le fetus, lea e le maua i le taimi lava e tasi le mea e tatau ai, o lona atinaʻe e faʻalavelaveina. Faʻasolosolo malosi i le kulukose pe faʻavave ona oso i le toto, e ono oti le fetus.

O loʻo i ai pea se fesili taua pe o le maʻi suka e maua mai, ma e le tatau foi ona le amanaiaina.

Taunuuga o le hypoglycemia mo le maitaga

O le hypoglycemia e afaina ai se tamaitai ma lana tama. Talu ai ona o le fafine ua solia le toto i le mea o loʻo totoe, ua atili ai ona leaga lona mafaufau ma lona mafaufau. Ma le isi, i lenei tulaga, e mafai e se fafine ona atiae le maʻisuka i le faaiuga o lona maʻitaga.

Mo se tamaititi e leʻi fanau mai, o le setete o le hypoglycemia e ono lamatia ai le taunuʻuga lea:

  • e mafai ona fanau mai le pepe ma lalo ifo o le eleele, o lona uiga, i le le atoatoa o le gaioioiga o le tino o le tino, gaioiga o le fatu masini poʻo le eseesega o mea faʻale-tino,
  • o loʻo i ai se manava o le fetus, pe a oʻo ina matua faateleina le mamafa, o le a le mea latou te faia ai se vaega,
  • hypoglycemia e mafai ona mafua ai polyhydramnios,
  • solia o le galuega a le placenta,
  • taufaamatau o le faanatinati.

O le mea taua e manatua: ia amata le togafitiga talafeagai ma faʻamalo le faʻafitauli o le manaʻoga, e tatau ona fuafua pe maua e le fafine le hypoglycemia aʻo leʻi maʻitaga, pe tatau ona amata le togafitiga o le maʻisuka ao maitaga.

I le filifiliga muamua, o loʻo i ai se avanoa e puipuia ai le maʻisuka i le tamaititi.

Auala mo le puipuia o le hypoglycemia ao maitaga

Ina ia aloese mai faafitauli e le manaomia, o le fafine maʻitaga e maua i le maʻisuka e tatau ona resitalaina i le amataga o le maitaga ma se endocrinologist ma le fomai nifo ina ia faia se suʻesuʻega masani.

Ina ia puipuia le tamaititi, e tatau i se tina maʻitaga ona mataʻituina le fua o le kulukose toto i aso uma. Mo le faia o lenei mea, faʻaaoga se glucometer, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻamatalaga satelite, poʻo ni suʻega suʻega.

O se masani masani o le toto toto o le 3.5-5.5 mmol / L; a uma le taumafataga o le 5.5-7.3 mmol / L. I vaitau eseese o le fanauina o se tamaititi, o le i ai o le suka e mafai ona fesuiaʻi, o le fomaʻi e pulea le faailo.

Afai o se fafine maʻitaga ua i ai se osofaiga o le hypoglycemia, aʻo lagona e ia se lagona o vaivaiga, tigā, palpitations, toto toto e itiiti ifo i le 3.0 mmol / l, ona manaomia lea e le fafine le fesoasoani muamua:

  1. Afai ei ai se vomiting matuia, faʻavevesi, se tagata maʻi le iloa, e 1 mg o le kullucagon e tatau ona faʻatautaia ma le faʻaogalua. O lenei meafaigaluega e tatau ona i ai i taimi uma.
  2. Afai e mafai ona inu le fafine maʻitaga, e mafai ona e tuʻuina atu ia te ia e inu le 0.5 ipu ipu o apu, moli poo vine. E fautuaina e avatu ia te ia le 10 g o le 5% glucose solution. E le tatau ona e taumafaina le susu, fualaau aina, ma meaʻai e aofia ai fiber, pulutini, ma meaʻai gaʻo suamalie e mafai ona maua, aua e le vave faʻavaveina le kulukose. O le tolopoina o taimi e mafai ona faateleina ai le tulaga o le hypoglycemia.
  3. E tatau ona mataʻituina le kulūkose i le 15 minute seia oʻo ina masani. Aʻo iai ni faailoga o le hypoglycemia, o le fafine maʻitaga e le tatau ona tuʻuina atu e le fomaʻi poʻo le aiga, e tatau ona faʻaauau pea ona tuʻuina atu lona sua i ni vaega laiti.

Togafitiga o le hypoglycemia i le taimi o le maitaga

Togafitiga o le hypoglycemia e tatau ona faʻatatau e faʻalagolago i le tulaga o loʻo iai le maʻi.

Afai ei ai se osofaʻiga faʻamalosi ma le maualuga o lona kulūkose e itiiti ifo ma le 3.0 mmol / L, ona manaʻomia lea ole togafitiga faafomaʻi faʻafuaseʻi, glucagon ma le sefulu kalama o le 5% o le kulukose.

A o le i taunuu mai se falemaʻi i le fale, e mafai ona tuʻuina atu i le fafine se osofaʻiga i le afa o le ipu suamalie poʻo le vai inu mai i apu, moli poo vine. I lenei tulaga, o le maualuga o le suka i lona toto e tatau ona fuaina i le sefulu minute. O le tuua o ia e le fautuaina foi, aua afai o le tulaga e mamafa, o le a le mafai ona fesoasoani le fafine maʻitaga ia te ia lava ma le tamaititi.

Afai o le tagata maʻi e amata ona vili pe faʻanoanoa, ona tatau lea ona ia faʻaaogaina le glucagon solution i le intramuscularly (10 mg) i se taimi vave e mafai ai. Afai o nei osofaʻiga e masani ona tupu, ona tatau ai lea ona saunia e le fafine le fomaʻi i taimi uma.

Faʻasolo i le insulin i luga o le maʻisuka, e taua le faia o ni inisiua e lua o le inisalini i aso uma e tausia ai le maualuga o le suka suka.

Faatasi ai ma lenei osofaiga, e le tatau ona e inuina le susu, 'ai fualaau aina ma oloa e maua ai le palatini, fibulu ma meaʻai gaʻo suavai faifai pea, talu ai o le kulukose mai ia mea o le a le vave faia vave.

Afai, a maeʻa le itula ma le afa, o le maualuga o le suka o le toto e le faʻamalosiina, ae o loʻo faʻaauau pea ona paʻu, ona tatau loa lea ona vave faʻamaʻi le fafine ua maʻitaga, lea o le a tuʻuina atu ai ia te ia le kulukose.

Puipuiga

Ina ia taofia le atiina ae o lenei tulaga, e tatau i se fafine maʻitaga ona usitaia ia tulafono:

Faʻataʻitaʻiina e le aunoa (vai suka)
  • o lenei mea o le a mafai ai e oe ona pulea lenei faailo ma matau ona suiga i le taimi,
  • e fautuaina foi e tuʻuina atu le urine e siaki ai le polotini.
Tomai asiasiMai vaiaso muamua o le maitaga, resitala e le gata i se fomaʻi, e leai se tala, ae faʻatasi foi ma se endocrinologist.
Auai i se taumafataga faapitoa, lea o le a faʻamatala e le fomaʻi matau
  • e tatau ona paleni ma taʻitoʻatasi mo tamaitai uma,
  • I se faaopoopoga, afai o se fafine maʻitaga e le maua i le maʻisuka, o lona uiga e tatau lava ona ia mataʻituina ma le faaeteete ana meaʻai,
  • e sili ona lelei le 'ai o fualaau faisua, fualaau' aina, cereals ma susu susu,
  • I se faaopoopoga, e taua le iloa o meaʻai e tatau ona tatau ona laʻititi, ma e tatau ona faʻaauau meaai.
Aloese mai le atuatuvale ma le popoleE mafai ona latou faʻalavelaveina le tulaga lautele o le fafine, ae aʻafia ai foi le ofu talaloa o le tino.
Afai o le tina o loʻo faʻamoemoe na maua le maʻisuka mo se taimi umi ma e masani ona osooso o ia i fua o le suka
  • e manaʻomia lou faʻatau mai o le maualuga o le glucometer ma fua le toto mo le suka i aso taʻitasi (faatasi ai ma le matuia tele i le tulaga, e mafai ona faia lenei mea i ni nai taimi i le aso),
  • o fualaau lagolago o le a le afaina ai le soifua maloloina ma le atinaʻeina o le pepe e leʻi fanau mai e tatau ona taua i le fafine,
  • e tatau ona latou matua inu malosi e tusa ai ma faatonuga, e le sili atu i le fualaau.

O le isi mea taua e tatau ona tatau ona i ai i taimi uma mo se tina maʻitaga o ni vaega o suʻega mo le fuaina o le suka toto. O lo latou lelei o le mafai lea ona latou faʻamaonia vave ma suia vave suiga uma i le suka, tusa lava pe sefulu minute talu ona 'ai.

O taunuuga

O le hypoglycemia i fafine maʻitaga, e fai ma tulafono, e tupu i le vaiaso sefulufitu o le gaioiga. E na o le taimi lava lea e atiaʻe ai le malosi o le tamaitiiti, o le mea lea o soʻo se faʻalavelave i le galuega a le tino o le tina e mafai ona aʻafia ai lona lava ola lelei, ae faʻapea foi le ola o le tamaititi e leʻi fanau mai.

O le tele o taimi, o le hypoglycemia i le maitaga e oʻo atu ai i taunuuga nei:

O le toto o le tina i le lumanaʻi i le lumanaʻi o loʻo i totonu o le autafa autu e faʻavaivaiaO lenei mea e tau atu i le mea moni o lona mafaufau e popole, o ona mata ma lona mafaufau e amata ona faifai malie. O sea ituaiga fafine e ono le lelei le faʻatulagaina ma e le o malamalama atoatoa i mea o loʻo tutupu i ona tafatafa. I le faaopoopo atu, faatasi ai ma le hypoglycemia, o le solia o le motile ma le fatu e mafai ona mafai.
O se fafine maʻitaga atonu e ono faʻateteleina le ituaiga o maʻisuka, lea o le a oʻo atu ai i le saoasaoa o lona atinaʻeMa le isi, e mafai e se fafine ona atiaʻe le vaivai ona o le tele o le aoga o elemene ma le malosi.
O le lamatiaga o le le faʻatauina o le tino e faʻateleina le malosi pe a maeʻa le fesoasoani le fesoasoani i le isi osofaigaE mafua lenei mea i le mea moni o le placenta faʻatasi ma le hypoglycemia na matua leiloa ana galuega puipui mo le pepe.
O se pepe o lona tina e masani ona mafatia i le faʻamaʻi mai o le tino e mafai ona fanau mai i lalo ifoO lona tino e le o taimi uma e maua ai meaai talafeagai, e aofia ai le kulukose.
I totonu o se tamaititi, o le tino tino o le tino, e pei o le respiratory or circulatory systems, e ono faʻavaivaia.E le gata i lea, e mafai ona aʻafia ai o ia i le lelei o masini, o le fatu, poʻo le faʻaogaina o le tino. E seasea lava, ae o taimi uma lava e fanau mai ai se pepe ma ni maʻi faʻapitoa poʻo ni faʻalavelave faʻafuaseʻi i le fausaga faʻaanatura o le tino.
E mafai e le fetus ona tupu le macrosomia, o lona uiga, o lona mamafa atonu e telē teleE le afaina ai le tulaga lautele ma le soifua maloloina o le tina, ae ui i lea, i lenei tulaga, o le a ia faia se vaega e le o iai.
O se tamaititi i ia tulaga atinaʻe e afaina mai le gasegase masaniE mafai foi ona oti i totonu o le manava.

E le gata i lea, a oʻo i le taimi o le maʻitaga o loʻo maʻi uma matua i le maʻisuka, o lona uiga o le pepe e leʻi fananau mai o loʻo i ai se tulaga lamatia tele o le fanau mai ma lenei faʻamaʻi.

O le tele o taimi e faʻailoa mai ai tina-i-tamaiti i lenei maʻi e toeitiiti ivasefululima pasene. Ina ia puipuia le pepe mai le maʻisuka i le tele e mafai ai, e tatau i le tina faʻamoemoe ona mulimuli i faatonuga uma a le fomaʻi o loʻo matauina o ia mai vaiaso muamua o le maʻitaga.

O togafiti ile inisinia poʻo le mea e taʻua o le tumau i le "faasaoina" o le a le faʻaleagaina.

O se faʻamatalaga o mafuaʻaga o le hypoglycemia faʻamalosi tino e mafai ona maua iinei.

O le a matou talanoa i uiga o le hypoglycemia i lenei tusiga.

E taua tele le manatuaina, ina ia mafai ai ona faʻamamaʻa le hypoglycemia, e tatau ona e iloa tonu pe o ia o se tamaitai ao leʻi maʻitaga pe na ia atinaʻe e faasaga i lona tulaga. O lenei mea o le a fesoasoani e filifili ai togafitiga saʻo ma fesoasoani e le gata ile fafine maʻitaga, ae o le pepe foi.

O le a se mea e mafai ona e faia

O le togafitiga o le hypoglycemia o le fuafua autu lea i le faaitiitia o faailoga o le faamaʻi ma e mafai ona faia uma i le faaaogaina o vailaau ma e aunoa ma le faaaogaina, faatasi ai ma se faaaliga filemu o le maʻi.

O lea, faatasi ai ma le hypoglycemia o le taimi muamua, o le faatumauina o le maualuga o le suka o le toto e maua e ala i le faaaogaina o meaai paleni, lea e aofia ai meaai o lo o aofia ai gaʻo, e pei o le lauti suamalie.

O le faʻaalia o le faʻamaʻi i le laasaga lona lua e manaʻomia ai le faʻaaogaina vave o oloa ma vailaʻau faʻasaina digestible, e pei o le meli poʻo le compote. I le avea ai o se tulafono, faʻatasi ai ma le faʻatulagaina o le maualuga o le suka i le toto, e mafai ona aloese mai le alu i le fomaʻi.

E taua le malamalama o le 'ai o meaai e pei o le kulimi kulimi, keke, ma isi. e le mo le sili atu ona aafia ai le tino, faatasi ai ma le maualuga o le suka, o nei oloa o lo oi ai gaʻo e faʻagesegese ai le faʻaleleia o gaʻo.

O le a le mea e fai e le fomaʻi

I le vaega lona tolu o le faamai, e tatau ona faafesootai fomaʻi e saunia lelei le tausiga o faalavelave tutupu faafuasei, lea e aofia ai le pulea lelei o se vaifofo o le kulukose ina ia taofia ai le cerebral edema. I le taimi lava e tasi, i lenei laasaga, o se fafine maʻitaga ua faʻamaʻi i le falemaʻi ina ia mataʻituina aafiaga o le hypoglycemia ma fetuunai le toto.

Tuua Lau Faamatalaga