Kefir ma le afamoni mo le maʻisuka

Mo le tele o seneturi, o le kinamona manogi o se tasi lea o mea sili ona lauiloa i luga o konetineta uma o le lalolagi. E faʻaaoga i le kuka, faʻamalositino, cosmetology ma aromatherapy.

E tatau i le maʻisuka ona iloa! O mea manogi e masani mo tagata uma. E lava le suʻeina o kapula e lua i aso taʻitasi aʻo leʻi 'aʻai ... Faʻamatalaga auiliili >>

Talu mai aso anamua, sa masani ona faʻaaogaina le kinnamona i isi vailaʻau faʻasaienisi a Asia, ma o suʻesuʻega faʻaonapo nei e faʻamaonia ai e aoga tele i le maʻisuka.

Faamanuiaga o le Maʻisuka

O aoga aoga o le kinnamona e mafua ona o lona fatuga tele. O mea manogi faʻapitoa o loʻo aofia ai ia mea gaosi e pei o phenols (18%), e maua ai le inisalini i le diabetic. O nei mea e mafai ona faʻafaigofieina le maualuga ole kulukose o le toto ma puipuia ai ituaiga uma o le faʻaogaina i totonu o le tino.

O maualuga maualuga o le alagaina e puipuia ai pupuʻu toto ma faaitiitia ai le lamatiaga o le atherosclerosis, o le fatu ma le sasa. Ma faʻafetai i le maualalo o le kalori o mea manogi, o lenei oloa e fesoasoani tele i le tauvaga - o le isi faafitauli mo le maʻisuka.

Suesuega i luga o tagata volenitia sa faia e saienitisi Amerika i le 2003, na faamaonia ai e faapea, o le faaaogaina soo o mea manogi e matauina:

  • faaitiitia le toto suka
  • faʻalauteleina faʻafitauli i le inisalini,
  • maualalo le cholesterol
  • faʻavavevave faʻasolosolo,
  • faamalosia o puipui o toto toto ma faaitiitia ai lo latou mafai.

Auala e faʻaaoga ai le kinamoni mo le maʻisuka

I faʻataʻitaʻiga faʻapitoa, o le tele o suʻega e lauiloa mo le faʻaaogaina o lenei meaʻai mo le maʻisuka. O le sili ona lauiloa i totonu oi latou o le afamoni ma le kefir mo le maʻisuka.

Le manogi manogi ma kefir - o le sili lea o le faʻasoa, lea e faalua ona maua ai le maʻisuka. O le faʻaaogaina o le kefir e faʻaleleia ai le faʻalaumalieina ma faʻaitiitia ai le manaʻo, ma le afamoni e faʻaititia le suka toto ma aloese mai faʻalavelave e tulaʻi mai i le maʻisuka.

Ina ia saunia se vaiinu, e tatau ona e faʻaopoopo le ½ teaspoon o le kinamona i le 1 ipu o kefir ma faʻafefiloi lelei. E inu le inu i le 20 minute pe a maeʻa sauniuni i le taeao i luga o se manava gaogao. Ina ia faʻaleleia le tofo o le vai inu ua saunia, e mafai ona e faʻaopopo i ai ni fasi 'apu fou.

I le avea ai o se meaʻai mo meaʻai mo le maʻisuka, e mafai ona faʻaogaina le mea manogi e faʻaopoopoina i le meli. Ina ia saunia se sui sooupu, 1 le sipuniti o le cinnamon powder e liligiina i le vai inu. A maeʻa le 30 minute, faʻaopoopo 2 teaseti o le meli i le paluga. O le vailaʻau faʻasaina ua tuʻuina i se nofoaga malulu i le pō. Ave le paluga i le taeao i luga o se manava gaogao ae leʻi alu e moe i le po.

Ona o le manogi maaleale ma le manogi o mea manogi, o le kinamona e mafai ona avea ma mea sili ona lelei mo ipu ua saunia-o le siʻi, aano o manu, sou, salati, yogurt, pateta palu. Tea ma le kinamona ma le meli, lea e malosi tele, o le a aoga tutusa.

Ina ia saunia vailaau, e mafai ona e saunia e oe lava ia le paina o lenamon mai fasi mea manogi pe faʻaaoga le sipuni oneone ua faatauina i taga.

Fautuaga lautele

O lenamamoni e mafai ona avea o se panacea mo le tele o faamai, peitaʻi, ina ia faʻaleleia lona aoga aoga i le maʻisuka, e tatau ona matauina le tele o tulafono faigofie ae sili ona taua.

  • E tatau ona aofia ai le siva i le taumafa o le maʻisuka faasolosolo, i ni vaega laiti.
  • O le taumafa i aso taitasi mo meaʻai mo le maʻisuka e le tatau ona sili atu i le 7 kalama.
  • O le sukanamon i le maʻisuka e fesoasoani e faʻaitiitia le kulukose o le toto i le naʻo le faʻaaogaina masani, o le taumafa e tasi e leai se mea e manaʻomia.
  • E tatau ona faaopoopo le meaʻai i meaai i se taimi vave ao le i ai se taumafataga, a leai o le a leiloa uma ona meatotino aoga.
  • Faʻaaofia le kanamoni i le lisi o le maʻisuka pe a uma ona faʻatalanoa muamua ma se fomaʻi.

Ole fua ole aso o le kinnamona e faʻatatau faʻapitoa mo tagata taʻitasi, peitaʻi, ole tulafono, e 5-7 grams. O le mea lea, ina ia mafai ai ona iloilo le aoga o lenei meaʻai mo le maʻisuka, e tatau ona faʻalogo i faailoilo ma tali a lou lava tino, teu se tusi talaʻai ma mataitu le glucometer.

E i ai ni faʻailoga?

E ui lava i le mea moni, o mea manogi e maua ai se aafiaga lelei i le tino o le maʻisuka, i nisi tulaga e mafai ona avea ma mafuaʻaga autu mo le leaga o le maʻi o le maʻi. O le mea lea, e le fautuaina e aofia ai le kinamoni i le taumafa o le maʻisuka mo le maualuga, gastritis, maʻi o le ate ma le ate, aʻo maitaga ma le lactation. E taua foi le vavaeeseina o lenei oloa mai le taumafataga i le tulaga o gasegase o le tino.

Ae paga lea, o le togafitia o le maʻisuka ma le kirimone na o ia e le mafai. Ae peitai, o le faʻaaogaina o lenei mea manogi e avea o se faʻaopoopoga mea taumafa e faʻapitoa ma vailaʻau, meaʻai ma gaoioiga faʻaletino e mafai ona faʻavavevave vave ai le toe manuia o le maʻi ma faʻaleleia lona lelei.

O a aoga o mea manogi?

O lenamamoni e sili ona aoga i le maʻisuka, ma o le tele o faʻataʻitaʻiga e faamaonia ai lenei mea. Ua maua e tagata suʻesuʻe Amerika e faapea o le kinamoni e faʻaitiitia ai le suka toto i le tolu.

Aʻo leʻi amataina le togafitiga ma le kinamona, e tatau ona e fuafua lau fualaau. Mo tulaga taitasi o le maʻisuka, o le fualaau o le tagata lava ia. E faʻalagolago i le maʻi o le maʻi, le ituaiga o maʻisuka, ma uiga o le tino.

O le tuufaatasiga o le mea manogi e aofia ai mea aoga e tele. O loʻo i ai le aldehyde, o fuālaʻau fuālaʻau, eugenol, polyphenol. O lenamamoni ei ai sona aafiaga lelei i le tino, faafetai i le phenol i le tuufaatasiga. O le vailaʻau e tusa ma le 18% o le aofaiga atoa. O mea manogi e aoga ai antioxidants e te lagona ai le lelei.

O le sukanamon i le maʻisuka o loʻo i ai faʻamanuiaga nei:

  • Faʻamālōlōina faiga faʻailoga.
  • Faʻafou tino, faʻamaonia le ph o le manava.
  • Faʻasaʻo le suka toto, maualuga le kulūkose maualuga. E le faatagaina e le sukanamon le suka e tulaʻi i se tulaga matautia.
  • Faʻaitiitia le "leaga" cholesterol. Le maualuga o le aoga o le cholesterol.
  • Faʻataunuʻuina le gataifale, e fesoasoani i le faʻaitiitia o le mamafa o le mamafa.
  • Faʻaitiitia faʻamaʻi ma gaʻo le lelei.

O le lelei lelei o le kinnamona e mafai ona matauina e tusa lava pe faʻaaogaina i ni mea laiti e pei o se faʻavasega. O lenei vaitau o se faʻamalosi malosi masani lea e faʻatele ai le leiloa mamafa.

Onamamoni

O lenamamoni o se mea taua tele i le kukaina. O mea manogi lelei e lelei mo ipu o soʻo se meaʻai. O loʻo fautuaina le maʻi suka e faʻapipiʻi i ai meaʻai i ipu taʻitasi. Ae e le fautuaina e fomai le sili atu o le lua teasusu i le aso.

E tatau ona e amata i se fualaau itiiti e le silia le kuata o le sipuni. O le tele o le sukanamona e manaʻomia e tatau ona faʻatupulaʻia lemu. A maeʻa ona faʻateleina i le fualaau, e tatau ona fua le toto kullukose ma faʻamaumau iuga.

E mafai ona e faʻaaogaina e le gata i le uʻamea vevela, ae faʻapena foi ona maua mai ai le sukamonon. I totonu o falemaʻi, e mafai ona e maua le teasoni faapitoa e aunoa ma ni mea suamalie e maua mai le kinamoni. Latou te maua se tofo uigaese ma se manogi lelei. Afai e le o aofia ai le caffeine, ona mafai ai lea ona inu le teas i le po.

O le kinamoni pito sili ona aoga ua faatauina uma ma eleele i le fale. O lea, o mea aoga e puipuia lelei. E le gata i lea, o le manogi ma le tofo o le a faasaoina foi.

E i ai le malosi o le manogi ma le faʻamalosia. O tagata e mafatia i le le mautonu e le fautuaina e faʻaalu meaʻai i le po.

I faʻataʻitaʻiga faʻapitoa, o loʻo i ai meaʻai e faʻaaoga ai le meli ma le vai. I le taimi nei, o le fua mo le kinamona ma lefir i le maʻisuka o loʻo tumau pea le lauiloa.

O le a le mea faʻafefe e aoga mo?

O meaʻai suamalie e lauiloa i tagata faʻapipiʻi o mea taumafa maloloina. Ae le o tagata uma e mafatia i le maʻisuka latou te iloa pe mafai ona latou faʻaaoga le kefir. O oloa gaosiga e fesoasoani e toe faʻafoʻi ai faleoloa, e aunoa ma se faʻalavelave faʻaleagaina.

Afai e masani ona e faʻaogaina le kefir, o le tino o le a faʻatamaoaigaina i le calcium. A leai, o le hormone calcitriol e maua, lea e faʻaosofia ai le gaosiga o masini pipisi. O le gau o le mamafa e le mafai pe afai e leai se calcium i le tino.

O le tele o le gaʻo o se mea lea e faʻaosofia ai le atinaʻeina o le maʻisuka e le o le insulin. O le faʻaaogaina o susu susu mo oloa mo le maʻisuka e talafeagai, talu ai e oʻo lava i sina gau itiiti o le a aʻafia ai le tino o le tino.

Kefir ua i ai aafiaga nei:

  • Faʻaleleia le galuega o le manava, manava, pancreas.
  • Malosia ai le malosi o ponaivi.
  • E i ai sona aafiaga lelei i le faia o faiʻai.
  • Faʻaauau le puipuiga o le tino.
  • E taofia ai le atinaʻe o microflora leaga.
  • Faʻaleleia mata.
  • Faaitiitia le lamatiaga o le kanesa.
  • Faamalolo le ate.

O lenei oloa e aofia ai le lactic acid. O lenei vailaʻau e aloese mai le faʻavavega o le toto i le toto toto, ma faʻamausali ai. Kefir protein e le afaina ai le vascular system ma e le faateleina le cholesterol. E manaʻomia le inu i meaʻai a tagata o nonofo i le falemaʻi.

Mo tagata mamaʻi e leai se suka, o loʻo i ai se taumafataga faapitoa - laulau numera 9. E masani ona faʻamatalaina i tagata e maua i le maʻisuka. O se tasi o vaega autū o lenei taumafataga o le faʻafefete. E talepeina le kulūkose ma le lactose.

Vaega o le kefir

O le oloa e aofia ai le alcohol ethyl, aua e maua mai i le faʻamalosi. Ae ui i lea, e itiiti le ava malosi i le tuufaatasiga o le susu susu, pe a ma le 0.07%. O le inu e mafai ona onā ma tamaiti laiti.

E sili ona lelei le faʻaaogaina o le faʻafefe fou, aua o le tele o taimi o le a faateleina ai le tele o mea leaga.

E tatau ona faʻaeteete i le togafitia o tagata o loʻo i ai le faʻafitauli o le maʻi ile gaʻo susu. O tagata e maua i le maʻisuka e tatau ona inu na o le pau-fat kefir. O le tele o gaʻo e mafai ona i ai se aʻafiaga leaga i luga o le paʻu.

O lenamamoni ma le kefir mo le maʻisuka - o le a le faʻaaogaina o lenei tuʻufaʻatasiga?

O fua o susu susu e aoga tele mo tagata e maua i le maʻisuka. O vaega i le kefir, susu, cheese cheese e fesoasoani e faatumauina ai le maualuga o le suka.

O le filifiliga sili mo le maʻisuka o le faʻafefe. E le pei o le susu, e faatagaina e toetoe o tagata uma. Kefir o loʻo i ai amino acids e fesoasoani e faʻatele ai le metabolism. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e fautuaina tagata gase e inu ipu e lua i le aso.

Kefir e le afaina ai le maualuga o le suka i le maʻisuka, ae na te atoatoa atoatoa le aafiaga o le kinnamon. O le tuufaatasiga o lenei susu susu susu ma mea manogi o se mea suamalie ma suamalie lea e i ai se aafiaga lelei i le soifua maloloina ma le soifua maloloina.

Gaʻo Maʻisuka

E ui lava o le maʻisuka e faʻatapulaʻaina au meaʻai, o togafitiga e mafai ona suamalie. O fua o loʻo mulimuli mai e aoga tele mo le gataifale:

  1. Lelei lamolemole. Ina ia saunia, e tatau ona e faaopoopo le 1 kalama o mea manogi i se ipu malamalama o le kefir. O le isi, faʻaopoopo 20-25 kalama o le apu i le faʻafefiloi ma tuʻituʻi atu i totonu o se mea faʻaleleia.
  2. Ginger medicine 1 le sipunu ua faaopoopo i se ipu malamalama o le kefir o lenamon, 1 gram o le mea totino. E mafai ona e faʻaopopo sina tamaʻi meli.
  3. Taeao i le taeao. 50 kalama o le palapala eletise ua sasaaina i se ipu malamalama o le kefir, ua faaopoopo le kinamona i le paluga.

E fautuaina e ave na ituaiga cocktails i le aso ma inu i le taeao. Latou te faʻaitiitia le toto toto, faʻaleleia, faʻavave le metabolism, faʻaitiitia mea e maua i le cholesterol leaga, faʻafefeteina le toto ma maua ai se lagona o le nofo filemu.

Contraindications

Lelei lanu meamata ia lelei mo le maʻisuka, ae e le mafai ona e inuina:

  • maʻitaga maʻitaga
  • faʻaipoipo fafine
  • maʻi gasegase
  • tagata e iai le hemophilia ma isi faafitauli faʻavae toto,
  • tagata ei ai ni paʻu o le vaega o meaʻai,
  • tagata e mafatia i faʻamaʻi ma fatuga fatu.

O nisi togafitiga faʻapitoa e le faʻafefiloi ma le kinamona. Mo se faʻataʻitaʻiga, aspirin, ibuprofen, naproxen.

Aʻo leʻi amataina le togafitiga, e tatau ona siaki pe afai ei ai se tali atu i vaega.

Tuua Lau Faamatalaga