E faʻapefea ona faʻapupula le gaosiga o le inisalini i le tino e ala i togafitiga faʻaleaganuʻu?

E faʻapefea ona faateleina le inisalini (poʻo le, lona maualuga), lea e gaosia e le pancreas i le tino o le tagata? O lenei fesili e masani ona popole ai tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 1, lea e le lava le aofaiga o le hormone e gaosia mo le pa'ū masani o le toto suka.

E tatau i le maʻisuka ona iloa! O mea manogi e masani mo tagata uma. E lava le suʻeina o kapula e lua i aso taʻitasi aʻo leʻi 'aʻai ... Faʻamatalaga auiliili >>

O le mea e leaga ai, e le mafai ona faʻafaigofieina lona gaosiga ma faia e aunoa ma le inisalini injections i lenei mataupu. Talu ai o le auala autu o le togafitia o le maʻisuka e faalagolago i le inisalini o le togafitiga o tui, o metotia uma lava e faʻaleleia ai le gaosiga o oe lava inisalini e fesoʻotaʻi ma mea faʻapitoa.

Ina ia faʻaleleia le gaioiga o le pancreas ma faʻaleleia le maualuga o le hormone na gaosia, e mafai ona e faʻaaoga se meaai. O vailaau faafomai ma togafitiga faa-aganuu i lenei tulaga e fesoasoani na o le le tuusao, ae masani ona faaaoga e avea ma togafitiga faafomai.

E faʻapefea ona faʻalautele le lagona o le tino i le inisalini?

O nisi taimi e tatau ai le faateleina o le maualuga o le inisalini lava ia, o lona uiga, o le lagona o le gaʻo i le tino. I le maʻisuka, o se fesuiaiga o le atinaʻeina o maʻi o le endocrine e mafai, lea e maua ai le inisalini i le tele o aofaiga, ae o le tali a le tino e le toe lava. Ona o le solia o lenei uiga, e le mafai e le kulukose ona ulu i totonu o siama, ma e manaʻomia pea e le tino le tele o inisalini, lea e talafeagai mo lona malepelepe. Ona o lenei mea, ua paʻu ai le pancreas ma ua i ai se tulaga lamatia o le fesuiaiga o le maʻisuka ituaiga 2 i se ituaiga sili ona ogaoga 1. O lenei liʻo mataʻutia e mafai ona oʻo atu ai i se faʻalavelave matuia o le soifua manuia o le tagata maʻi, o le faʻateleina o le toto suka ma le atinaʻeina o faʻafitauli o le maʻisuka.

E ono mafai ona faʻaitiitia le faʻamalosia o le inisalini (o lona uiga, o le tetee atu o fusi i lenei hormone), faafetai i fua nei:

  • se taumafataga maualalo maualalo
  • faʻataʻitaʻiga faʻamalositino faʻamalositino,
  • ave togafitiga lagolago
  • toesea mamafa.

E faigata tele ona mulimuli i se taumafataga maualalo, ae mafai ona e maua ni faʻamanuiaga lelei - faʻaitiitia le tele o pauna, faʻaleleia galuega faʻapitoa, faʻamaonia le toto toto ma le maualuga o le tui o le inisalini. E naʻo le endocrinologist e mafai ona fuafua le umi o se taumafa malosi, talu ai o mea uma e faalagolago i uiga patino o le tino maʻi. O le tele o taimi, pe a faʻaleleia le tulaga, e mafai e le tagata gasegase ona fesuiaʻi i se mea paleni paleni, lea e mafai ai ona e 'ai fualaau aina ma cereals i se fuainumera maualalo pe maualalo.

O le gaioiga faaletino o se vaega talafeagai o togafitiga faʻapitoa o le maʻisuka, ma le muamua ma le 2 ituaiga. O faamalositino e tatau ona faigofie, ua filifilia i latou, ma mafaufau i tausaga ma uiga o le tino maʻi. Faatasi ai ma le faateleina o le inisalini i totonu o le toto, o le suka e faaitiitia, ma o le faagaioiga o le physiotherapy e mafai ona saofaga tele i lenei.

E mafai ona fesoasoani vailaau?

E tusa ai ma faʻamatalaga o le World Health Organization (WHO), o le numera o tagata e maua i le maʻisuka o le a na o le faʻaopoopoga i tausaga uma. E mafua lenei mea ona o le taumafaina o le tele o suka, gaʻo ma le leai o se gaioiga faaletino. O le maʻisuka 1 o le maʻisuka ua tuʻufaʻatasia, o le mea lea, afai o matua ua maua i le faaletonu i le gaosiga o gaʻo, e manaʻomia e le tamaititi le suʻeina o suʻega taʻitasi ma suʻesuʻega masani a le endocrinologist.

O le mea e leaga ai, e leai ni vailaʻau e mafai ona fesoasoani i le pancreas e maua ai le tele o le inisalini manaomia. O le mafuaʻaga lea e tasi ai le togafitiga mo le maʻisuka ituaiga 1 e ala i le faifai pea o le inisalini. O nisi taimi, e lagolago ai isi totoga ma tino o le maʻisuka, e mafai ona faʻataʻitaʻiina vailaau o vaega nei:

  • vailaau e faaleleia atili ai le toto toto,
  • vitamini ma faʻalavelave minerale
  • fualaau oona (fualaau faasaina e faaleleia atili ai galuega a le faiʻai),
  • vailaau faʻasaina (faʻasolo mo le toto maualuga).

Afai o le tagata maʻi e atiina ae le meaʻai e faasaga i tua o le maʻisuka, pe leai foi le mamafa e ala i taumafa ma faamalositino, e mafai e le fomaʻi ona fautuaina se taimi le tumau o oloa gaosi metamorphine. O vailaʻau pito sili ona lauiloa i lenei mea aoga i le tuufaatasiga o Glucophage ma Siofor. Latou te le faateleina le tele o le inisalini e maua, ae latou te faateleina le fuainumera o le inisalini e le mafai ona maua i le proinsulin (o lona foliga e aofia ai, lea e le mafai ai e lenei hormone ona aafia le metabolism i soo se auala). A o lei amataina la latou tofiga, e masani lava ona faia e le au gasegase le tele o suʻega, talu ai ona o le faʻaaogaina o fualaau faasaina e tatau ona i ai faailoga.

Fofo faʻapitoa

I le maʻisuka ituaiga 1, o togafitiga faʻavae e le mafai ona suia ai meaʻai ma togafitiga insulin. Ae a uma ona feutagai ma se fomaʻi, e mafai ona faʻaaogaina e tausia le tino ma faʻaleleia le gaosiga o le inisalini. E le mafai ona faʻaaoga soʻo se vailaau masani e aunoa ma le faʻatalanoaina o se fomaʻi - o togafitiga a le tagata lava ia e faʻasaina mo le maʻisuka, e pei ona iai ni aʻafiaga matautia o togafitiga ma togalaau.

I le maualuga o le suka ma le le lava o le gaosiga o le inisalini, o isi vailaau e fautuaina ai le faʻaaogaina o auala:

  • se teuteuga o stigmas o sana (1 tbsp. l. mea e gaosi i le 500 ml o vai kuka, e ave pe a uma meaai, 50 ml 2-3 taimi i le aso),
  • verbena infusion (1 tbsp. l laau i se ipu vai inu, ave 30 ml 4 taimi i le aso),
  • rosehip infusion (1 tbsp. l. fua mo le 200 ml o le vai kuka, inu 100 - 200 ml i le aso e aunoa ma le faaopoopo o le suka pe suia foi).

O fualaau tutusa lava e mafai ona faʻaaogaina e fai ma togafitiga faʻafesoʻotaʻi mo le maʻisuka insipidus. O le maʻisuka insipidus o se maʻi endocrine e le fesootaʻi ma le gaosiga o le inisalini. I le taimi muamua, e aliali mai lava ia lava i foliga tutusa: o le tagata inu e inu se aofaiga tele o le vai ona o le fia inu, ma ua amata ona popole e uiga i le masani ona fai. Ae e le pei o le maʻisuka, o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto i lenei mataupu e tulai mai. Pe a iloiloina le urine i totonu o ia ituaiga o gasegase, o le faaitiitia o lona mamafa o le a fuafuaina, ma o le maualuga o le uric acid e faateleina i le toto.

Talu ai o gaʻo ma le endocrin (pituitary gland) e maua i le maʻi o le maʻisuka, o togafitiga faʻalotu atonu e le na o le pau lea o le auala e togafitia ai. O lenei faʻamaʻi pipisi e manaʻomia ai le faʻamaonia atoatoa, ma le siakiina o le maʻi ma le lagolago atoatoa i le soifua maloloina.

O se auiliiliga e fuafua ai le maualuga o le inisalini i le toto o le tagata maʻi e le o masani ona masani ona masani ai le fua masani o le suka. O le mea moni lava, o le maualuga o lenei hormone i totonu ia te ia lava e le taua tele i le fuafuaga faʻataʻitaʻi. Faʻavae i luga o le ituaiga o faʻamaʻi, o le i ai poʻo le leai o ni faʻafitauli, o le matua ma le tino o le tagata maʻi, i le tele lava o tulaga e mafai ona faia e aunoa ma se auiliiliga ua faateleina pe faʻaitiitia le inisalini. E le mafai ona faʻapupulaina i tulaga tau le soifua maloloina i fualaau, o le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 1 e faʻaitiitia i le togafitiga o le inisalini ma meaʻai talafeagai, ma le ituaiga lona lua o lenei maʻi, e fautuaina le tausisia e tausisia se meaai e sili atu ona mamafa ma ia faia i taimi uma ni faamalositino faaletino faigofie.

Vaega o le solia

Faʻaitiitia le inisalini i totonu o le toto - o le a le uiga, pe faʻafefea ona faʻaleleia faailoga? E na o le pau lea o le homone e faʻaitiitia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.Ole le atoatoa o le inisalini o se vaega taua lea e mafua ai le fatuina o le maʻisuka. Faʻamatalaga o faailoga o le hyperglycemia - o le maualuga o le suka e maualuga.

Glucose monosaccharide e le mafai ona gaoioi i totonu o sela; e faʻapupula i totonu o toto toto. O siama e pagatia i le maualuga o le suka, ma vaavaai mo isi punavai o le malosi. Faʻapupula le Ketosis. Ona o le gaʻo o le matelaina o sela, gaʻo ai le gaʻo ma tuʻuina ai tino o le ketone. E faasolosolo lava, o le faaleagaina o oloa e faateleina, mafua ai le oti mai le inupia.

O le maʻisuka ituaiga e masani ona maua. O tagata maʻi ei ai se faʻamautinoaga tutusa e tatau ona mataʻituina le kulukose i o latou olaga atoa ma faʻaaogaina pea le inisalini e faʻaitiitia ai a latou sukū.

Ole fua o insulin e mafai ona talia, ioe. o loʻo i ai se mea e leai se aiga, ae o le hormone protein e le o faʻatinoina ana galuega i le atoatoa ona o soliga. Ona maua lea o le tui o le inisalini ma le maʻisuka ituaiga II.

Faailoga o le Inisalini le toilalo

Faatasi ai ma nei tagata suʻesuʻe, o faitioga a le au gasegase e faitioina ai faʻamaʻi o mea nei:

  1. O le tele o le mimilo na mafua ai le faateleina. Ua faʻamalosia le faʻamalosia o le malosi i le po. Ona o le faateleina o le suka, o le tino na te aveesea le mea i le urine. O le gafatia o le kulukose e utu ai le suavai e faʻaleleia ai le maualuga o le urine, ma mafua ai le siliva.
  2. E faigata mo se tagata maʻi ona tineia lona fiainu. E manaʻomia e le tino le tele o le vai, aua e sili atu ona masani ona maua ai le urination.
  3. Faʻaitiitia le inisalini i le toto alualu i luma, faʻalauteleina le aʻafiaga, faʻaalia ai le uiga ma le tiga. A aunoa ma se taimi faʻatino, o le gau o le hormone o le a taʻitaʻia ai taunuuga.

Le ituaiga o le toilalo

Afai o le maualuga o le inisalini i totonu o le toto e maualalo, o tulaga nei o mea e le o maua ai le tino e iloga:

  1. Pancreatic (atoatoa). Pancreatic sela e suia suiga. O lenei fomu e masani ona mafua mai i faiga faʻaleagaina i suauu beta o le okeni, lea e aoina i ni fuifui vine. O le faʻaogaina o le tino e afua ai le fatuina o le maʻisuka ituaiga 1.
  2. E leai se pancreatic (aiga). E le tupu ona o le le lelei o le tino. O le hormone o loʻo faʻapipiʻiina i se aofaiga e talia pe sili atu, ae o le inisalini o le gaioiga poo le iloa o le vailaʻau i siama ma masini ua faʻalavelaveina. O le uiga o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2. Faatasi ai ma se foliga tutusa, e le mafai e le tino ona faʻaaoga le hormone ona o le faʻaitiitia o le lagona.

O le faʻaitiitia o le inisalini ma le maualuga o le suka o le toto e mafai foʻi ona oʻo atu ai i faʻafitauli matuia o le tino. O le tele o suka o le a faʻaalia i suʻesuʻega o le urine. Glycosuria e masani lava ona o faatasi ma polyuria. E mafai ona tupu le Ketosis.

Afai e te le amata togafitiga, ona sosoo ai lea ma le ketoacidosis - o se tulaga faʻaleaga. O le numera o tino ketone o le a faateleina, ma e mafai ona maliu le tagata. O se faʻafitauli ogaoga o le maʻisuka.

O le isi ituaiga o hormone le lelei o le faateleina o maualuga o le hormone popo. O le lafoaia e maualalo ai le maualuga ole glucose e ave i totonu o siama, fesoasoani i le maualuga o le suka. Faatasi ai ma le tele o mea e fiafia i ai, ua amata ona sili atu le malosi o le galue malosi o glands mataga.

O le faʻaitiitia o le maualuga o le hormone e mafua ai le tele o mea. Ina ia iloa mafuaʻaga tonu, latou te alu i le fomaʻi, faia suʻesuʻega, ma faia suʻega.

O lenei suʻesuʻega e taʻitaʻia ai i:

  • O le tele o taumafa pisapisao, meaai e le paleni, faʻateleina o le taumafa poo le taumafa,
  • O le sili atu i le lisi o aso taʻitasi o mea faʻamalosi faʻamaʻalosi: gaʻo laʻau, falaoamata o oloa, o le pancreas e le mafai ona taulimaina le fausiaina o le hormone,
  • O faʻamaʻi ma faʻaletonu o le pancreas, o le vevela, o aʻafiaga leaga o le taotoga i luga o totoga o tino, neoplasms in them,
  • O suiga sclerotic i totonu o vaʻa e solia ai le toto i le pancreas,
  • O faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi faʻamaʻi e mafai ona faʻaititia le faʻamaʻi, faʻavaivaia le tino, aʻafia ai faʻaleagaina, faʻaitiitia le metabolism,
  • Faʻalavelave masani faʻalavelave, faʻafefe popole, lea e fesoasoani i le faateleina o le suka,
  • O le gasegase, o le malosi tele o le tino poʻo le ola le ola (o nei mea e aʻafia ai foi le maualuga o le suka ma le insulin),
  • Aiga
  • O le faʻasologa o enzymes e faʻalavelaveina,
  • Le atoatoa o puipuiga, zinc (o le fesoasoani mulimuli e faaputuputuina le inisalini ma felauaiga le hormone i le taunuuga),
  • O le sili atu o le uʻamea (fai se avega faaopoopo i luga o le pancreas, lea e amata ona sili atu lona leaga),
  • Acetylsalicylic acid tali i tamaiti,
  • Tina ma le maitaga
  • Manua i le tele o oloa e maua ai cyanides, talu ai o mea oona e afaina ma suia ai le manavaina o le masini, ona o le mafuaʻaga e ono tupu mai ai tulaga faʻaleaga faʻapitoa (vavao, ponaivi peleni, plums, pears, pi pi).

Le le lava o le inisalini

O le tausaga pito sili lea ona matautia mo faʻaletonu. I le lima o le lima tausaga, o le pancreas ua atiina ae ma faagaoioia. O le inisalini maualalo i se tamaititi e lamatia ona o le faʻafuaseʻi o faʻamaʻi pipisi (mumps, measles, rubella), faʻatuai o atinae.

E mafai ona e suʻeina se inisalini tuʻu ifo i totonu o le pepe: o le pepe o fia inu, inu vai poʻo susu susu, e le inu i le uaina, faʻamalosi faʻamalosi ona o le tele o suka. O se tamaitiiti matua atu foi o loo i ai se manaoga faifai pea mo le suavai.

Ina ia aloese mai faʻafitauli ma le lamatiaga o le maʻisuka, e tatau ona e tui e faasagatau i faʻamaʻi masani, pulea lelei meaʻai a lau fanau. E fautuaina ina ia faʻatagaina le tamaititi e faʻaaoga le 10g / kg.

Aoao pe faapefea ona faateleina le inisalini.

Metotia mo le faʻamautuina o faʻamatalaga

Le togafitiga o le le atoatoa o le inisalini ua mamanuina ina ia faʻamautuina ai le mea e maua mai i le homone, faʻamaonia le maualuga o le suka. Soo se togafitiga ua faatonuina e se fomaʻi. O le tagata poto faapitoa o le a tuʻuina mai fautuaga saʻo, filifili le togafitiga lelei, taʻu atu pe faʻapefea ona faateleina le inisalini i le tino.

O auala autu e toe faʻaleleia ai le maualuga o le hormone o le togafitiga o le inisalini ma se taumafa paleni.

Faiga Faʻafefelaʻau mo le Faʻamalosi

I le maualalo o le insulin ma le suka maualuga, e manaʻomia le iniseti o le hormonal. E le mafai e le tino ona gaosia le homone e manaʻomia e ia i le maʻisuka ituaiga 1.

Ua fautuaina foi e fomaʻi mea faaopoopo o taumafa nei:

  • Civili e aʻafia i le faʻafouina o le tino o le pancreas. Faʻamālōlōina le faʻaleagaina o le faʻafitauli, faʻaleagaina, faʻavasega le metabolism, ei ai mea faʻaleagaina, faʻaleleia le cholesterol. Faʻatau mai laau toto. O loʻo faʻamatalaina faʻatasi ma isi auala.
  • Livicin o se vateatea. Tofia mo faʻamaʻi o le cardiovascular system, faʻalavelave faʻalavelave, neurosis. O le faʻaopoopoga o mea taumafa e aofia ai mea e maua mai i le hawthorn, lea e maua ai se aʻafiaga antispasmodic.
  • O le meafaigaluega e mafai ona aʻafia ai lipid metabolism, o le maualuga o le vevesi o le vevela. Faʻaleleia le faʻafouina o le tino, synthesizes hormones, faʻaleleia le metabolism o gaʻo, vailaʻau faʻavave. Vasodilator ma aʻafiaga aʻafia e tulaʻi mai ona o le moli pepa. O le fesoasoani e fesoasoani i le manava o le manava, afifiina, leisa, e maua ai se faʻamalologa.
  • Medzivin. Talu ai ona o le lavelave o faʻasalaga o le laupepa, echinacea, calendula, o le vailaau faʻamalolo e faʻamalolo ai le mumu, gaogao, faʻamaʻi o le allergy, faʻamaluluina, faʻamaonia ma faʻaleleia le faagaioiga o le tino puipuia. Faʻaaogaina o se metotia faʻasolosolo ma togafitiga faʻaleagaina o le suka, gasegase viral respiratory tino, pipisi o le HIV. O le sauniuniga e aofia ai le tele o vitamini ma minerale e mafai ai e oe ona aʻafia lelei le metabolism o le gaʻo, toe faʻafouina le tino, synthesize hormones. E mafai ona toe faʻafoʻi le tulaga o le hormonal ma faʻaleleia le malosi (faʻamatalaina i le faaopoopo atu i vailaʻau malolosi), e atiina ae ai se tali le puipuia i siama, nila o le kanesa o le faʻamaʻi.
  • O le suauu oona e maua ai le maualuga o le zinc, lea e fesoasoani i le faaputuputuina o le hormone ma siitia ai i siama.Puipuia mai toxins, faʻamalosia le faʻaogaina o le tino.

Mo se taua lelei e faasagatau i le hormone, o le taumafa o mea taumafa e faʻapipiʻiina ma le fomaʻi, meaʻai, ma taʻaloga.

Aisea e faaopoopo ai meaai? O nei oloa e fesoasoani lelei i le suka, e faʻaleleia ai le toto, faʻasalalau faiga faʻavaomalo.

Saili po o le a le aafiaga o le taumafa.

Fesuiaiga o meaʻai

Afai e tuʻuina atu le inisalini, e faʻamautu togafitiga faigata. O le soifua maloloina e taua i le maʻisuka. O le meaai e tatau ona faapaleniina, ia maualalo meaʻai e maua ai le inisalini.

Mea taumafa ma se maualuga maualuga o meaʻai e le aofia ai: pateta, araisa, caramel, semolina, honey.

O le togafitiga faʻamaʻi mo tagata mamaʻi e aofia ai ni ipu e faʻateleina ai le pancreas. O a meaai e faateleina ai le insulin? O apples nei, aano o meaʻai, susu susu, kapisi, iʻa, lafumanu, susu.

O a isi meaai e maualalo ifo ile insulin? Oatmeal, nuts (e le taumafaina le sili atu ma le 50 g i le aso), o lenamon (e mafai ona faaopoopo i masini, yogurts, meainu suamalie), avoka, millet (o le cereal e leai se suka, ae tele le fiber), broccoli, kele.

Faatasi ai ma se paleni paleni o taumafa, o le a amata ona mataʻupu taunuuga muamua i le vaiaso muamua o se taumafataga faapitoa. E tatau ona e 'ai i ni vaega laiti, vaevae le taumafataga i ni vaega se lima. O meaʻai laiti-calori e faʻaleagaina ai le soifua maloloina.

Gaoioiga faaletino

E faʻapefea ona totoina le insulin toto i taaloga? E tatau i tagata gasegase ona sili atu le televave, o le a faʻaleleia le faʻaogaina o le kulukose ina ia maua ai le musika, faʻaitiitia ai le maualuga o le suka. O faʻamalositino masani e faʻaleleia ai le soifua manuia o le maʻisuka ma faʻamautuina le faʻatinoga.

E faapefea ona faʻaleleia togafitiga o le inisalini toto? Mo lenei galuega e talafeagai:

O vaega nei o le a fesoasoani: lemoni, linden, clover, nettle, hawthorn. E faʻapefea ona vave faʻateleina le gaosiga o le inisalini i le tino? E tatau ona e 'aina se fasi suka.

E tolu taimi i le aso e faʻailoa ai, ae aua le faaopoopo le suka poʻo le suauu. O mea teuteu ma mea e maua ai fesoasoani e fesoasoani i togafitiga faaopoopo o le maʻisuka insipidus. O le faʻamaʻi o le endocrine lea e le fesootaʻi ma le faʻasologa o le hormonone le atoatoa. E faʻaalia ai lava ia i faʻamaoniga tutusa, ae o le kulukose i totonu o le toto e le faʻateleina. E faʻaitiitia le mamafa o le tino, o le maualuga o le uric acid e maualuga. E masani lava, faatasi ai ma lenei suʻesuʻega, e mafatia ai fatugaʻo.

O fua o le kulukose e fuafuaina e faʻaaoga ai suʻega toto poʻo se mita o le kulukose toto e mafai ona e faʻaaoga i le fale. O le siakiina o faailoilo o le a fesoasoani i le siaki o le maʻisuka i lona tulaga ma, pe a tatau ai, faʻamaonia le maualuga o le suka.

Faʻaitiitia le insulin e le o taimi uma e faʻaalia ai le fatuina o le maʻisuka. E mafai ona faʻaalia le umi o le galuega.

O le inisalini maualalo i le toto o le tagata o se taunuuga lea o se faaletonu o le pancreas. Mo le tele o mafuaʻaga, ua faamutaina le aumaia o lenei hormone, lea e pulea ai le kullukose. Laititi ile inisalini, o le mea lea, e oʻo atu ai i faʻamaʻi tuga - mai i le fatugao ua le maua ai ni faʻalavelave faʻapitoa i le tino.

Faailoga o le le lava o le hormone

O le le atoatoa o le inisalini e afaina ai le gafatia o sela e gaosi ai le kulukose. Afai e matua laʻititi lava i totonu o le tino, o le suka e faʻapipiʻiina i totonu o le tino o le totoga o le tino, ae o sene mai le le lava o le glucose o aʻafiaga e leai se pa'ū gaʻo.

E masani lava, afai o le inisalini e le masani ai, o le maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 1. E le o togafitiga lenei maʻi, o le a faamalosia se tagata i lenei mataupu e ave le homoni i foliga o injections poo isi fualaau.

Faʻaitiitia le inisalini i totonu o le toto e faʻaalia i ni uiga iloga:

  1. Muamua lava, e tupu mai le televave - o se tulaga e amata ai ona maua e le tino le tele o urini. E mafua lenei mea i le mea moni o loʻo taumafai le tino e faʻaumatia le suka e leʻi faʻaaogaina, ma aveʻeseina faʻamalosi.E le gata i lea, o le kulukose e mafai ona tosina mai ai le vai, o lenei foi e avea ma tulaga faaopoopo mo le polyuria.
  2. O le isi faʻamatalaga faʻaalia o le maʻisuka o le fia inu pea. O se tagata i lenei tulaga o loʻo inu ava malosi e silia ma le 5 lita o le vai i le aso. O lenei mea na mafua mai i le mea moni o le le lava o le inisalini na mafua ai le polyuria, ma ua leva ona ia - fia inu.
  3. O faʻamaʻamilo ma manua i luga o le paʻu ma le mucous membrane e le faʻamalolo mo se taimi uumi ma paʻu.
  4. O le tagata gasegase e faʻafefeteina e se lagona faifaipea o le vaivai ma le moe.
  5. Afai o le tino e maualalo le maualuga o le insulin, e mafai ona maua uma faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi pipisi. O le tele o taimi, o le faateleina o le tiga o loʻo matauina i tamaiti e maua i le maʻisuka i le 5 i le 12 tausaga.

O le leai o le insulin, i le amataga, e masani lava ona iloa ona o se suʻesuʻega faafomaʻi, talu ai e le o se mea e masani ai ile tagata ona gauai atu i faailoga o se maʻi.

Etiology o le mea ofoofogia

O mafuaʻaga e faʻafefeteina ai le maualuga o le hormone e tele ma eseese.

  1. O le mafuaʻaga autu e mafua ai le solia o meaʻai talafeagai. Faʻaaogaina o mea taumafa e maua ai le suka ma vave gaʻo gaʻo.
  2. O le isi mafuaaga o se maʻi pipisi umi. O lenei tulaga e faʻaalia ai le tino i faitioga mamafa, lea e mafua ai ona soli le maualuga ole inisalini.
  3. O mafuaʻaga o le maualuga o le suka ma le maualalo o le inisalini i totonu o le toto e mafai ona i ai i le tino o le tagata. Afai e tele taimi e popole ai o ia, o ola i se tulaga faifai pea o le atuatuvale, ona le manuia ai lea o le siama o le hormone i le tino.
  4. O le inisalini e faʻaititia i totonu o tagata o loʻo i ai ni mea e nonofo faʻatasi ma nonofo ai.
  5. Faatasi ai ma le malosi tele ma masani ai o le tino, o le maualuga o le inisalini i totonu o le toto ua faʻalavelaveina foi.

Faiga faʻataʻitaʻiga

Faʻailoa i le maualalo o le insulin e faʻaaoga ai se suʻega toto. E masani lava, o le tele o faʻailoga e aliali mai. Ae o nisi taimi o le maualalo o le maualuga o le hormone ua maua mai o se taunuuga o se suʻesuʻega faafomaʻi masani. O le mea lea, e fautuaina e faʻaaoga soo, aemaise lava pe'ā iai ni mea e manaʻomia mo le atinaʻeina o togafitiga.

O tulaga masani mo vasega uma o tagata e ese. E taua uma le matutua ma le itupa o le tagata maʻi:

  • Mo tamaiti mai le 5 i le 12 tausaga - mai le 3 i le 20 mkU.
  • Mo tagata matutua mai le 18 i le 60 tausaga - mai le 3 i le 25 mkU.
  • Mo tagata matutua mai le 60 tausaga ma le matua - mai le 6 i le 35 mkED.
  • Mo fafine maitaga - mai le 6 i le 27 mkU.

Ae e te leʻi amata amataina le gaosiga o le inisalini i le tino, o suʻega taʻitasi e suʻesuʻeina e se fomaʻi. E ui lava i le masani masani aloaia, e i ai uiga patino o le metabolism. Aemaise lava i le tulaga o fafine maʻitaga.

Faʻafefea ona toe faʻaleleia le maualuga o le inisalini

E mafai ona e faʻateleina le inisalini i le tino i auala eseese, e faʻalagolago lava i le ogaoga o taunuuga o le vavae ese mai le masani, o le matua o le maʻi ma lona tulaga lautele.

O togafitiga e faʻataʻitaʻiina e le fomaʻi endocrinologist, e faʻavae i luga o le suʻega o le maʻi, suʻesuʻe iʻuga o suʻega, aoina mai o se maketi ma isi faʻamatalaga. E matua faigata lava ona faʻatupulaia le maualuga o le inisalini i le toto. I le avea ai o se tulafono, e naʻo le lavelave o mea e faʻatele ai le inisalini,

Fomaʻi togafitiga

Mo togafitiga vave ma lelei o mataupu ogaoga, o togafitiga faafomaʻi ma togafitiga e faʻaaogaina. O vailaʻau e faʻamaonia ai le suka toto e aafia ai le tele o okeni. O lea, "Civilin" e galue i luga o sela o le pancreas, ma mafua ai ona maua atili le inisalini. "Livitsin" e faia i luga o puipui o toto toto, faʻalauteleina le kiliaina oi latou. O lenei fuataga e mafai ai e le tino ona aveesea le sili atu o le kulukose. "Medzivin" - faʻamalosia le faʻaogaina o le tino. E le gata i lea, o le maʻi e maua ai se faʻalavelave o vitamini, faʻatasi foi ma le malosi atoatoa o le tino. O le faʻamalosia o insulin e mafai vave ona toe maua le suka toto i le masani. Ae e na o se fomaʻi e mafai ona faʻatinoina.

E iloa e iai meaʻai e faʻateleina ai le insulin i totonu o le toto, ma e mafai e meaai ona faʻaitiitia. O le tausisia lelei o meaai, e vave ona e toe foʻi i le inisalini masani ma le suka i le tino.O loʻo faʻatinoina e le tagata tausi meaʻai; E faʻafefea ona faʻaumatia, pe o le a le tele, faasologa, ma le sao o le suka i totonu oi latou uma.

Ae le gata o meaai saʻo e faateleina ai le insulin i totonu o le toto, o le tele o le taumafa o meaai e taua foi. O le filifiliga pito sili ona lelei o le 6 aʻai i le aso. I le taimi lava e tasi, o vaega i taumafataga taʻitasi e laiti tele, ua mamanuina e faamalieina ai le fiaai ma ua toetoe lava a gauai atoa i le tino.

O oloa o loʻo i ai se faʻamaufaʻailoga maualuga e tatau ona tuʻuese mai le taumafa a tagata. O lona uiga, o loʻo i ai le maso, glukose, gaʻolaʻo ma le tele o isi mea e mafai ona tuuitiitia ai le inisalini i totonu o le toto. O ia oloa e aofia ai pateta, araisa, semolina, honey, pastry, chocolate, ma meainu suamalie. E masani ona matauina le gaioiga i tagata e fai ma vaisu ava malosi. E tupu lenei mea ona o le ava malosi e aafia ai le pancreas. Faʻaititia le maualuga o le inisalini o loʻo matauina foi i totonu o tagata ulaula, talu ai o le carbon dioxide ma le nicotine e vavalalata ai le lumenia o le vaʻa ma afaina ai le totoga o le tino, faʻamautuina, e aofia ai le paʻu.

Mo le togafitiga o pancreatitis ma le faʻasologaina o le inisalini gaosiga, o meaai a tagata e tatau ona aofia ai - aano, apu, blueberries, pasili fou ma gaʻo susu. E i ai tulaga pe a leiloloa faailoga o le necrosis pancreatic ina ua mavae 2-3 masina o se taumafataga talafeagai. E na o le falaoa e mafai ona 'aina faʻatau ma e aunoa ma le fefete. E tatau ona e inuina le lanu meamata poo fualaau matagogo.

Fomaʻi togafitiga

E mafai e le fomaʻi ona filifili pe faʻapefea ona faateleina le gaosiga o le inisalini. Mo lenei, o le tagata maʻi ua faatonuina se ala o electrophoresis, faʻaaoga "Biotsink" poʻo le "Biocalcium". Aʻo faagasolo lenei faiga, o meaola o le vailaʻau faʻasaina e fesoasoani e faʻamaonia le maualuga o le inisalini i totonu o le toto e faʻaalia i le paʻu e ala ile vaivai eletise eletise. E le gata i lea, o le electrophoresis e faʻaleleia ai le gaioiga o le vascular system, lea e mafai ona maualuga ai le maualuga o le hormone mo se taimi umi.

Gymnastics faʻamalosi

Gymnastics e mafai ona fesoasoani e maua ai le inisalini. I le taimi o le faamalositino, e pei o le 5-kilomita le savali, e mafai ona e maualalo lou toto toto. Ae e le o lona uiga e tatau ona e faʻasauā oe i aso uma mo le tele o itula i le falemaʻi. O le mea autu i falemaʻi fomaʻi o le masani lea o vasega. E lava le 20-30 minute i le aso e faia ai se seti o faʻatinoga poʻo le faia o se taʻavale laiti, o le mea autu o le a tupu i le taimi lava e tasi. Na o faamalositino masani e faʻaitiitia ai le suka o le toto.

Faʻatau poto

O vailaʻau faʻapitoa e iloa ai foi le faʻalauteleina o le maualuga o le inisalini i le toto. E mafai ona togafitia togafitiga faʻapitoa pe afai e leai ni faʻamaʻi tuga na tutupu i le talaaga o le maʻisuka. E mafai e le fomaʻi ona fesoasoani i ia ituaiga togafitiga, e tatau lava ona ia nofouta ile togafitiga, aemaise lava pe afai oi ai se fofo mai togafitiga masani.

E masani lava ona faatonuina e inu se teuteuga o stigmas. E mafai ona fesoasoani i le faʻafaigofieina o le pancreas, ate, ma le vevela. I le suka maualuga, e fautuaina e ave, 2-3 lita i le aso. O le tapenaga o se teuteuga e faʻatele ai le inisalini e faigofie - 1 tbsp. sipuni vaigogo mago, sasaa 0.5 l. fufulu suavai ma faʻaoga mo le 30 minute.

O nisi taimi o tagata faʻamalosi e siitia maualuga le inisalini i le toto ma le teuteu o le verbena. E faʻamauina foi i le vai inu i le fua o le 1 tbsp. i le 0.5 l o le vai ma ave 100 g. 3 taimi i le aso pe a uma taumafataga.

Faateleina le gaosia o le insulin decoction o fua o le rose vao. Mo maʻi o le inisalini, o faʻamanuiaga o lenei teuteuga ua leva ona maitauina. E faʻamaʻaina o ia i se vevela, 5-6 fua i le 0.5 lita o vai inu. O le susu e faʻaaoga mo le itiiti ifo ma le 12 itula. E le na o le faatonutonuina o le maualuga o le inisalini na maua, ae faʻamalosi ai foi le tino o le tagata, talu ai o loʻo i ai le vitamini C.

E toaitiiti tagata e mafaufau i le uiga o lenei - maʻi suka.Ma afai e sau o ia, e le mafai e se tagata ona talitonu o ia lava na avea ma tusitala ma mafuaaga o lona maʻi. A maeʻa, aisea e faʻalavelave ai le maualuga o le inisalini i totonu o le toto? Ona o le tagata lava ia na faʻaumatia lana paʻu. O lea e talafeagai ai le mafaufau i lou soifua maloloina i le taimi muamua ma fesoasoani i lou tino i auala uma lava, atiina ae le tulaga sao o le inisalini.

Inisalini e aafia i le tele o metabolic process related to glucose. Afai e maualuga, ona faʻaititia le maualuga o le suka, aʻo le taua o le insulin e maualuga lona suka. Mo lenei mafuaʻaga, o le fesili talafeagai: ole auala e faʻaleleia ai le maualuga o le inisalini i totonu o le toto ma toe faʻafoʻi ai le aoga o le kulukose?

O se tulaga maualalo o le inisalini i totonu o le toto e mafai ona faia mo ni mafuaaga eseese, ma, ioe, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi e suʻe suʻega tatau ma faʻatuina le mea moni. Auala faaleaganuu e talanoa e uiga i auala e faateleina ai e faavae tonu i le faʻaaogaina o le inisalini ma vailaau faʻatau e sui ai. I le faʻaopoopoga, e mafai ona e faʻaaoga togafitiga faʻale-aganuʻu, e masani lava ona liliu atu ina ia aoga.

Afai tatou te talanoa e uiga i togafitiga faigata, ona aofia ai lea o le faʻaaogaina o vailaau faʻapitoa, e pei o Livitsin, Civilin ma Medzivin. E taua le nofo i luga oi latou taitoatasi. O le faʻaaogaina o fualaau faasaina Livitsin e faʻaolaina ai vasodilation. O le vafealoai e lelei ona toe faʻafoʻisia le gaioiga o sela o le pancreatic, ma latou, i le itu, faʻaosoosoina le gaosiga o le inisalini i le toto ma faateleina ai lona tulaga maualalo. E le gata i lea, o lenei vailaʻau e iai foʻi lona aʻafiaga faʻaleaga. O le Medcivin, i le isi itu, e toe faʻafoisia le tulaga o le faʻasalaga ma faʻamautuina galuega a le tino puipuia i lona atoaga.

I le faaopoopo atu i vailaʻau, o le maualalo o le insulin i totonu o le toto e manaʻomia ai se taumafa lelei. A uma, o se taumafataga faapitoa o se vaega taua ma taua o togafitiga, lea e mafai ona i ai se aafiaga taua i le ausiaina o se masaniga masani.

O se taumafa paleni, paleni meaai, taumafa taumafa i ni vaega laiti, i le gasolo atoa o le aso o le ki lea i le ausiaina o se fua mautu pe a fai o le inisalini e le masani ai. O meaai e tatau ona maualalo-kapoti. Ma o lona uiga e taua tele le vavaeese mai le pateta o le pateta, semolina, araisa, cereals paʻepaʻe (tuu pine paʻu), faʻapea foʻi ma le meli.

E mafai ona e faia ni aʻoga maʻisuka faapitoa, lea o le a aʻoaʻo ai oe e faitau XE. O le faaupuga "iunite falaoa" e faʻaaogaina ei latou e maua i le maʻisuka. O le a le uiga o lana tala? XEs e manaʻomia e faitau ai gaʻo meaʻai o loʻo maua i nisi o mea taumafa. O lea la, 25 kalama o le falaoa uliuli 12 kalama o le suka o le tasi XE. Mo le talepeina o lenei aofaiga ole vailaʻau, e manaʻomia se fua faʻatatau o le hormone. E masani lava e le sili atu i le lua iunite i le taeao, tasi ma le afa - i le aoauli, ma le tasi - i le afiafi ma e faʻalagolago i uiga faʻapitoa o le tino o le tagata.

O lenei faailo e mafai ona vavaeese mai le masani. O le mea lea, e fautuaina oe e teuina se tusi o meaai mo le taimi muamua, ia maitau le maualuga o le kulukose pe a fiaai se tagata, o le fualaau o fualaau faasaina ma le aofaiga o mea e maua mai oloa. E tusa ai ma ia faamaumauga, pe a maeʻa le masina, e mafai ona e iloa le tele o le inisalini e manaʻomia e faʻagasolo ai le tasi le areto.

E manaʻomia lou 'aiina o meaʻai e fai ai le mea e fai ai le pancreas: o lanu moli fou, teuteuga o paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe, e fesoasoani foʻi aʻa aʻa. E mafai ona e 'aʻai, ae na o le kuka, ma e maua ai le maualalo o pasene o gaʻo, kefir, kapisi ma apu. O lenei taumafa faigata o le a fesoasoani e maualalo le suka o le toto ma puipuia le ketoacidosis. O le pancreas e mafai ona faaosofia e le physiotherapy, electrophoresis ma le potassium iodide ma le magnetotherapy.

Pe a filifili pe faʻapefea ona faateleina le maualuga o le hormone, e tatau ona e mafaufau i le taimi nei o loʻo i ai ni faʻaopoopoga o meaola faʻapitoa, e pei o, mo se faʻataʻitaʻiga, biocalcium e faʻaitiitia ai le suka toto ma le biocin.Faatasi ai ma a latou fesoasoani, e mafai ona faʻamautuina le gasegase o le gasegase, i se faaopoopoga, latou te faʻaleleia atili le toto ma le saofaga i le faateleina o le faʻaaogaina o le kulukose.

O le laasaga taua e sosoo ai o le tuʻuina atu lea o se faʻaletonu ma le faʻaogaina o le atuatuvale i le tino. E mafai, e fai ma faʻataʻitaʻiga, ala savali, pei latou te fesoasoani i le kulukose e gauai ai maso ma faʻaitiitia ai lona maualuga i le toto. E le gata i lea, e tumau pea le inisalini i le pancreas, o se taunuuga o le faateleina o le kulukose. O ia ituaiga taamilosaga e matua taua lava i le tau faasaga i taunuuga ogaoga e mafua mai i fesuiaiga i le maualuga o le hormone; o le a mautinoa lava le fesoasoani e toe aumaia lona toto i le masani. E tusa lava pe na o le faia o ni savali laiti i le sefulu minute i le aso, o le ae vave matauina se tulaga lelei.

Faailoga o le Faʻafitauli o Inisalini

O faʻamatalaga nei e mafai ona tupu ona o le le lava o le insulin i le toto:

  1. Hyperglycemia - toto maualuga o kulukose.
  2. O le toesea atoatoa o le inisalini po o lona le lava i le tino e taʻitaʻia ai le mea moni e le o aveina atu le kulukose i sela ma amata ona faaputuputu i le toto. O le siama, o le a amata ona leai se kulukose.

I lenei tulaga, o maʻi ua maua i le maʻisuka ituaiga 1. O nei tagata gasegase e manaomia masani le iniseti o le inisalini io latou olaga.

E i ai taimi e lava ai le inisalini, ae e le o feagai ma ona tiute.

O lenei tulaga o le inisalini e taua o le teteʻe ma ua vaʻaia o le maʻisuka ituaiga 2. Mo le maʻisuka, o le tino sili ona masani.

  1. O le faateleina o le volumine o le urine, aemaise ile po. Pe a tulaʻi le maualuga o le kulukose i le toto, e amata ona faanatinati le urine. Ma o le glucose e tosoina ai le vai faatasi ma ia, e mafua ai le televave - o se faʻaopoopoga o le tele o le urine.
  2. Polydipsia o se fiainu faifaipea. O le manaʻoga o le tino mo le faʻaleleia o le suavai e mafua ona o lona manaʻo e fai mea mo tupe gau na mafua mai i polyuria.

I le aluga o taimi, o loʻo faʻalauiloaina le le atoatoa o le inisalini ma o ona faailoga e sili atu ona malamalama. Afai e le ave faʻataʻitaʻiga i lea taimi, o le le lava o le inisalini e mafai ona mafua ai se lamatiaga ogaoga i le olaga.

Faʻamaumauga o Inisalini Faaitiitia

O le maualuga o le inisalini i totonu o le tino o le tagata e mafai ona faʻaititia mo le tele o mafuaaga. Ina ia faʻamautinoa lelei i latou, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se tagata poto faapitoa ma tufatufa auiliiliga talafeagai. O mafuaʻaga ia:

  • Fafagaina soo ma le 'ai o meaʻai le lelei.
  • O le auai i le meaʻai mo le maʻi o le tele o meaʻai gaʻo (falaoamata paepae, suka) e fesoasoani i le fatuina o le tele o suka i le toto.
  • Ina ia mafai ona faʻaaogaina ia voluma o le kulukose, e tatau i le pancreas ona maua atili inisalini. Afai e foliga mai e le lava, o le mea e ono tupu i le atiaʻe o le maʻisuka e maualuga tele.
  • O faʻasolosolo taimi ma faʻamaʻi pipisi. Latou te faʻavaivaia le tino ma faʻaitiitia le faʻamaʻi.
  • O le sogasoga ma le atuatuvale e mafai foi ona mafua ai le maualuga maualuga o le toto, o lea e fautuaina ai e fomai e tausia o latou lagona i lalo o le puleaina.
  • Tuʻufaʻatasi poʻo, i se isi itu, o le mamafa tele o le tino e faʻaitiitia ai le gaosiga o le inisalini ma le suka maualuga.

Auala e faateleina ai le inisalini

Mo le maualalo o le maualuga o le toto, o le insulin e tatau ona masani. O le maualuga o le inisalini e mafai ona faʻateleina i gaʻo ma togafitiga o le inisalini, lea e faʻaaogaina e pei o fualaau nei:

  • Livicin o se vailaʻau vasodilator.
  • Faʻaleagaina - faʻaleleia le toe faʻafouina o sela o le pancreatic, lea o le a mafua ai le inisalini i totonu o le toto, ma faʻateleina lona maualuga.
  • Medzivin - fesoasoani i le toe faʻafoʻiina o faʻamatalaga faʻasalalau ma le puipuiga o le tino, faʻamalosia lona faʻatinoga.

Faatasi ai ma le fesoasoani a vailaau masani, e mafai foi ona e faateleina le maualuga o le insulin.

O le faagasologa o le togafitia o le inisalini laitiiti e tatau ona ogatasi ma se taumafataga faapitoa-maualalo.O le meaai e tatau ona paleni ma maeʻa. E tatau ona e 'ai i ni vaega laiti, ae masani lava.

O meli, pateta, araisa, semolina e tatau ona vavae ese mai le lisi, faatasi ai ma meaai masani, e mafai ona e ausia ni taunuuga lelei.

Ae o oloa e faaosofia ai le gaioiga o le pancreas e tatau ona i ai i le taumafataga:

Faatasi ai ma se ituaiga o meaai, o le faateleina o le tele o le inisalini ma le faaitiitia o le suka toto ua mautinoa. O vailaʻau faʻamaʻi e mafai ona tuʻuina atu ma faʻasologa o le physiotherapeutic ma electrophoresis, e taua le aua nei pasia le tuaoi ina ia iai le maualuga o le inisalini.

Aafiaga lelei i luga o le faateleina o le inisalini e faaopoopo ai le suka: biocalcium ma biocin. Latou te faʻaleleia le totoina o le toto, metabolic process and favor better absorption of glucose.

O le faʻateleina o le tino, faʻaitiitia le inisalini e mafai ona toe faʻafoʻi masani. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e faia ni laasaga laiti e fesoasoani i le saoasaoa o le ulufale atu o le kulukose i totonu o le muso ma le faaitiitia o le toto o le kulukose.

E mafai ona e fuafuaina le maualuga o le kulukose e faʻaaoga ai suʻega a le BM (faʻasolosolo faʻasolosolo i totonu o le kulupu). O le taunuuga e siaki e le malosi o le paluga paluga.

Gaioiga o le insulin

O le inisalini e mafua mai i le vaega o hormones polypeptide, ia e taua tele mo le "atulaulau masani" a se tagata. O a galuega e tatau ona ia faia?

  • Na te tuʻuina atu faʻamaʻi amino i potu faigaluega. E fesoasoani le hormone e "tatala" le sela ina ia misia le glucose - o se punavai o le malosi.
  • Auai i le faagasologa o le fausiaina o maso musika.
  • Faafetai i le homone, potassium ma amino acids o loʻo tuʻuina atu foi i siama.

Fluctuations i le maualuga o lenei hormones polypeptide e mafai ona o mai faatasi ma le ulu o le ulu, tiga tuusao i le gastrointestinal tract, tulaga moe, ma le taʻavale. I le tulaga o faaletonu o le pancreatic, o le gaosiga masani o le inisalini e faʻalavelaveina.

O le maualuga poʻo le maualuga o le inisalini i totonu o le toto o se faʻavevesi, e tatau ona e malamalama i mafuaʻaga i le taimi ma faia fua talafeagai e tausia ai lou soifua mālōlōina mo le tele o tausaga.

O le masani o le i ai o le hormone i le toto e mai le 5.5 i le 10 μU / ml. O se fua faatatau lea. I luga o se manava gaogao, lona maualuga e mai le 3 i le 27 mcU / ml. Ae ui i lea, i fafine aʻo maʻitaga, o le masani o le maualuga o le hormonal e laʻititi maualuga atu nai lo le 6-27 μU / ml. O lenei faailoga e faʻapupulaina foi i tagata matutua.

E tatau ona e iloa: o fua o le insulin e fuaina i luga o se manava gaogao. A maeʻa ona 'ai, o le a faʻapupula pea lona faailoga. O sea suega toto, pe a 'ai se tagata i le taeao, o le a le moni. A maeʻa ona 'ai, o le maualuga o le inisalini e tulaʻi mai ao talavou. A o laʻitiiti, e leai se faʻalagolago i le gaosia o le hormone.

Faatasi ai ma fomaʻi, ua maitauina foi o le maualuga o le 11.5 UU / ml ua avea ma faailoga o le setete. O lona uiga, maua le maʻisuka e atiina ae.

Na faateleina le inisalini toto

O le a le mea o le a tupu i le soifua maloloina o tagata pe a maualuga le inisalini? O le suka toto e mafai ona na o se taimi le tumau i se tulaga faapena. O le 'ai naʻo meaʻai gaʻo e taʻitaʻia ai le mea moni o le pancreas e manaʻomia le insulin i taimi uma ile maualuga. Ae i le aluga o taimi, o le a faʻasaʻo le fusi o le tino i le homone, ma o le gland e faʻapalapala ai ana punaoa. Laasaga o le insulin e amata ona paʻu.

Glucose seia oʻo i totonu o le palapala gaʻo, glycogen (le faʻaaogaina le malosi) e teu i totonu o le ate. E leai se suka o le toto e sili atu nai lo le masani i le taimi nei, i le vaiaso pe lua. O lenei faiga e tuai lava. O se maualuga maualuga o le inisalini o le hormone e tutusa lava le le lelei e pei o se tasi e faaitiitia. E lamatiaina le tagata i faʻamaʻi nei i le tele o taimi:

  • siama fatu fatu
  • Alzheimer maʻi
  • polycystic ovary i tamaitai,
  • erectile faʻaleagaina i alii
  • maualuga maualuga (maualuga toto maualuga).

Afai e maua le inisalini maualuga maualuga, o le a le uiga? O lona uiga e le faʻamavaeina paʻu o toto, faʻaitiitia le toto, faʻavaveina le gasegase lapisi, ma taofia le masima i fatugaʻo. O lona uiga, o le tulaga o le soifua maloloina o loʻo faasolo ina leaga i taimi uma. E tusa ai ma fua faʻatatau, o le aʻafiaga o le faʻaleagaina o le myocardial e faʻateleina ai nei tagata pe a ma le 2 taimi.

Faailoga o le faateleina o le inisalini

O le sailia o le inisalini e sili ona lelei i le vave e mafai ai. E ui o le tino e leʻi oʻo i ai se faʻalavelave faʻaleagaina. Ina ia fai atu pe o le inisalini e maua i le toto pe leai, ua lava mo le fomaʻi ona fesiligia le tagata ma saili pe o ia faafitauli e popole ia te ia:

  • vaivai le tumau
  • faigata faigata,
  • maualuga le toto maualuga
  • faateleina le mamafa
  • suauʻu paʻu
  • meaʻai
  • seborrhea.

Afai e maua nisi o nei faailoga, ona tatau loa lea ona e suʻeina le toto mo le kulukose. Ma afai mai lea taimi i lea taimi ua popole le tagata maʻi e uiga i le tele o le hypoglycemia (o se mataua o le suka, ma le isi, o se mea maoaʻe), ona fuafua lea o se meaai faapitoa. O le maualuga o le sukū o loʻo faʻamautuina i taimi uma ma se kulūkose.

Mafuaaga o le faateleina o le insulin. Inisulinoma

E taua le iloa pe aisea e siitia ai le inisalini. O mafuaaga atonu e eseese. Mo se faʻataʻitaʻiga:

  • faaumiumi le fiaaai
  • mamafa faaletino faamalositino,
  • maʻitaga
  • ave ni fualaau faapitoa
  • e tele naua meaai kullukose-meaʻai i le taumafataga
  • leaga le galuega o le ate.

Ae ui i lea, o nisi taimi o le mafuaʻaga e faaumiumi ai le lē paleniina o meaai ma faʻapogai ai le vaivai o le tino. Ona e manaʻomia lea o se malologa umi ma lelei meaʻai ina ia mafai ai ona toe foʻi le maualuga o le hormone.

Ma o sea ituaiga anomaly foi e mafua mai i le neoplasm i le pancreas, lea e taua o le insulinoma. I le kanesa, o maualuga o le insulin e siitia maualuga pea. Ma o le inisalini eo faatasi ma isi, sili atu ona taua ma tiga tiga.

  1. Vaivai vai.
  2. Teteʻete.
  3. Faʻafitauli leaga.
  4. Tautalaga tautala.
  5. Tigā ogaoga.
  6. Faiva.
  7. O le fiaai ma le malulu malulu.

O faʻamaoniga e faʻaalia i le vaveao. O le kanesa Pancreatic e le togafitia. E mafai ona maua le tumutumu ma siakiina le tumama ina ia le tupu i luga o le mafaufau po o le ate.

E faapefea ona faʻaititia le maualuga o le inisalini?

Ae o nisi taimi e tupu ai le maualuga o le kulukose i le suʻega, aʻo le inisalini toto e atoatoa le tausisia o faʻamaoniga masani. O lenei auʻiliʻili o loʻo taʻu mai ai le amataina o le maʻisuka. O le le mautonu o le ola o le olaga e taʻitaʻia ai le maualalo o le maua ma le faʻamaʻi pipisi. Ua taʻua i latou o endocrinologists e se seti o mea taua o se setete.

O le le taliaina e le tino o le inisalini o le insulin resistance. O le laasaga muamua lenei i le maʻi faʻaleaga. O lenei faiga e amataina pe a tele naua meaʻai e maua, ma e faʻaaogaina le tino i le maualuga o le inisalini. Ma, e ui lava i le mea moni e faapea o le pancreas e maua ai le tele o le hormonone polypeptide, e le o gaʻoina le kulukose e le tino e pei ona tatau ai. O lenei mea e tau atu ai i le oona tele. Ae o nisi taimi e mafua ona o le teenaina o le fructose mo mafuaʻaga faʻavae.

Ina ia taofia le faagasologa o le "poloka" insulin, e tatau ona e fesoasoani i le tino. Glucose e tatau ona ulufale i maso, ua faʻaaogaina le metabolism, ma toe foʻi le mamafa i le masani. I le taimi lava e tasi, o le maualuga o hormones o feusuaiga e masani ona faʻatulaga. O lona uiga, e tatau ona e alu i totonu mo taʻaloga ma fesuiaiga i meaʻai maloloina e fetaui lelei ma lou olaga.

Faʻaitiitia le insulin. Maʻisuka

Faʻaitiitia le inisalini e faʻapupulaina lemu le toto toto. E le mafai e siama ona gaosia le kulukose e sau i meaai. O lenei tulaga e sili ona matautia. O le maualuga o le suka e faigofie ona vaʻaia. O faʻamaʻi e fesoʻotaʻi ma le glucose deficiency e aofia ai:

  • masani ona manava
  • faʻanoanoa vaaia
  • leai se manaʻo
  • o nisi taimi e popole i le vomiting ma le manava o le manava.

O se tulaga maualalo o se taua taua e taua i itu nei:

  1. O loʻo i ai se fiaai malosi.
  2. Manatua e uiga i le le popole.
  3. Ou te lagona le fia inu.
  4. Ua alu le vevela ma ua afaina le afu.

O le gasegase o le inisalini e mafua ai le maʻisuka ituaiga 1.

O lea maʻisuka e atiae i tamaiti ma tagata talavou, e masani lava pe a mavae ni faʻamaʻi. I lenei tulaga, e matua tatau lava ona mataʻituina le maualuga o le kulukose e faʻaaoga ai se glucometer.

Mateʻo le neuropathy. Taunuʻuga o le maʻisuka

Talu ai o le inisalini e maualuga ai le kulūkose i totonu o le toto, o le gaioiga o le tino o le tino e faʻalavelaveina i le taimi. A maeʻa le 10-15 tausaga o tumau pea le maualuga o le suka toto, e amata le neuropathy o le maʻisuka. E vaevaeina i ni ituaiga: tulaga autasi, lautele ma mea e taulaʻi ai. O le tele o taimi, o le maʻisuka e ogatasi ma faʻailoga o neuropathy lautele. O latou nei:

  • faʻaitiitia le faʻalogo poʻo le faʻalavelave o vae,
  • solia o le faamaopoopoga
  • leai se paleni
  • tingling, afaina ma tiga i vae (masani i vae).

Ina ia taofia le alualu i luma o le neuropathy, e tatau ona e foaʻiina pea le toto mo le auiliiliga ma mataʻituina le maualuga o le suka. O le taofi o le ulaula ma le ava malosi e faʻamalosia.

O le mea moni, o le maʻi e mafua mai foi mo isi mafuaaga - manua, o aʻafiaga o mea oona, ma isi mafuaʻaga. Ae toetoe lava o taimi uma e maua ai le maʻisuka, lea e amata lemu ai ona atiaʻe ma faasolosolo malie lava le puipui o toto toto ma tino o le nerve, o le mafuaʻaga o le neuropathy.

O isi aʻafiaga o le maʻisuka o le glaucoma ma faʻamaʻi pipisi. E faʻaitiitia le taʻaloga o le toto seia oʻo ina oʻo i le maʻi o le tino i luga o le tino, sosoo ai ma le toesea.

Togafiti

E tusa ai ma suʻega toto mo le suka, o le a faatonuina e le fomai le togafitiga talafeagai. I le maʻisuka, o le mafuaʻaga e le lava le manava o le pancreatic (o le ituaiga muamua), e tatau ona tui inisalini 2 taimi i le aso. Ua faatonuina foi e le fomai se meaai e leai se sucrose, lea e tatau ona matauina lelei i le olaga atoa.

Ia, o le maʻisuka ituaiga 2 o se taunuuga o le atuatuvale ma o se olaga le saʻo, e le talafeagai, e tele lava ina mafua ai le faateleina o le inisalini i totonu o le toto. O lenei ituaiga ua taua o le maʻisuka e le o le inisalini, e togafitia i fualaau faasaina. E fautuaina e suʻe soʻo se taʻaloga i lou manaʻoga ma avatu le faʻatinoga lelei i maso. Peitai, o le maualuga o le inisalini e tatau foi ona siakiina e le aunoa ma talanoa i se fomai-endocrinologist.

Meaʻai talafeagai mo le maʻisuka

O le faavae mo le maʻisuka o le taumafa. E faʻatatau i le maualuga ole inisalini. Afai e siitia le inisalini toto, e tatau ona mulimulitaia fautuaga nei.

  1. Laʻau gaosi aoga, ae le faʻafefe.
  2. Fatuga atoa.
  3. Laʻau gaʻo maualalo.
  4. Fuamoa fuʻa, e le silia le 3 pcs. mo le 7 aso.
  5. E tatau ona lafoai le meaʻai, aemaise lava le puaa gaʻo.

E tatau ona 'ai i le taimi tonu lava o itula. Ona oʻo mai ai lea o le tino i le taimi o le a maua uma ai fualaau oona.

E taua foi le itiiti o vaega, ae e tatau ona e 'aina 5 pe 6 taimi i le aso.

Matou te iloa o le inisalini e maualuga ai le toto suka, e faapena mo i latou o loʻo mafatia i le ituaiga o maʻisuka e faalagolago i le insulin, o le taumafa e sili atu ona mamafa. I sea ituaiga o meaai, o calorie uma lava e tatau ona fuafua lelei ina ia lava le insulin e suia ai le tasi sikulini sikeri i le malosi.

O le olaga e aunoa ma ni amio leaga o le puipuiga sili lea

O le mea moni, o se faʻamaʻi e pei o le maʻisuka e toetoe lava a le togafitia. I se tulaga e le masani ai, o le faaleleia o le tulaga o le maʻi e mafai ona matauina. I le tulaga e masani ona i lalo o le vaavaaiga a fomaʻi.

Ae o le mea e ono tupu, e oʻo lava i le mataʻituina pea o le suka, o le a faʻagasolo pea le maʻi ma oʻo ai i se faʻamaʻi pipisi po o se gasegase matautia, puupuu le manava ma le osofaʻi fatu.

E sili le alu e savalivali tele, e puipui ai lau faʻalavelave mai le popole tele ma le fesoasoani o le gaioiga faaletino ma se uiga fiafia i le olaga. Meaʻai paleni, e aunoa ma le tele o gaʻo, e aunoa ma ni meaʻai vave o le a faalauteleina ai lou ola ma faʻaolaina oe mai le tele o faʻamaʻi. E le gata i le solia o le maualuga o le inisalini.

Le faʻaitiitia o le inisalini e ave ai le mamafa i le fale

Afai oe mafatia nei i le mea moni e iai au paʻu faaopoopo ma i le taimi e tasi e faia mea uma e faʻaumatia ai, ae leai se mea e galue, taumafai e saili atili e uiga i lou tulaga inisalini.

Le isi, mulimuli i fautuaga, o le a tatou talanoaina i lalo. I le taimi nei, seʻi o tatou mafaufau pe faapefea ona aʻafia le mamafa o le inisalini.

Faʻafefea ona aʻafia le mamafa o le inisalini

E i ai se fesoʻotaʻiga tuusao. Afai e te tele meaʻai e mafua ai le faateleina o le kulukose toto ma le inisalini, o le ae maua le mamafa. Ae le gata i lea, o le a tupu vave lenei mea.

A e 'aina ia meaʻai (poʻo le ave o le insulin), o le aofaʻi o kulukose i le toto e tulaʻi mai. Ma afai e te tele atu kalori nai lo le mea e te manaʻomia e tausia ai le mamafa o le soifua maloloina, ona o le maualuga o le gaioiga, o le a maua ai e lou sela le sili atu o le kulukose. Le tasi latou te le manaʻomia.

Ia, o le kulukose, i le isi itu, e le o faʻaaoga atoatoa, e faʻapupulaina i foliga o gaʻo.

Ae faʻapefea ona e malamalama o loʻo e faʻateleina le inisalini? - e te fesili.

O nisi nei o faʻamaoniga ...

Maualuga inisalini: faʻamaoniga

O le faateleina o le malosi o le inisalini ma le tetee atu i ai e masani lava ona le mafua ai ni faailoga iloga, ae maise lava ile amataga. E mafai ona e faʻamalosia le inisalini mo le tele o tausaga e aunoa ma le iloaina o le maualuga o le kulukose i lou toto.

O nisi tagata e iai le tui o le inisalini e ono iai ni lanu pogisa i le tua o le ua, o le uaua, ma le pupuʻu. Ona mafai lea ona e maua le maʻisuka.

Faʻaaliga masani o le maʻisuka e aofia ai:

  • matuai galala po o le fiaʻai
  • fiaaai pe a uma ona 'ai
  • faʻaauau faifaipea
  • tingling sensing i lima po o vae
  • lagona faifai pea o le lelava, sili atu nai lo mea masani

Ma o le taimi nei, sili atu pe faʻapefea ona faʻaititia le maualuga o le inisalini, e faʻaitiitia le mamafa i le fale ma sili atu ona maloloina ...

1. Mulimuli i se taumafataga maualalo-kapiti

O le tolu - o meaʻai gaʻo, proteins, ma gaʻo - o meaʻai gaʻo e maualuga le maualuga o le toto ma le insulin.

Mo lenei ma isi mafuaʻaga, o se taumafataga maualalo-gasegase e mafai ona avea ma se auala sili ona lelei e faʻaitiitia ai le mamafa ma faʻamaʻi ai foi le maʻisuka. O le tele o suʻesuʻega ua faʻamaonia ai le mafai gafatia o lenei taumafa ina ia maualalo le maualuga o le inisalini ma faʻalauteleina ai le faʻalogo i ai.

O lea o se tasi o suesuega na faia i luga o le 331 tagata na auai i le aufaigaluega sa faaalia le aoga o sea fuafuaga o taumafa. O tagata gasegase uma na vaevaeina i ni vaega se lua ma i totonu o le 9 masina sa ofoina atu ia i latou ni fuafuaga faʻaletoifua maloloina. O le tasi o ia mea e aofia ai le 33% o gaʻo popo i le aso ma le tele o porotini, ma le isi fuafuaga - 53% o le gaʻolaʻo ma le itiiti ifo o le palatini.

O se taunuuga o le suʻega, na maua ai o le mamafa o le tino, gaʻo tele, vavao solo, toto toto, cholesterol ma le inisalini e masani lava i le kulupu na faʻaumatia ai le gaʻo.

Ua toe faamaonia foi e lenei mea le aoga o se taumafataga maualalo maualalo.

2. Faʻaopopo le vailaʻau o le apple cider i lau meaai

O le vailaʻau o le Apple cider o se faʻaopoopoga sili lea i se soifua maloloina lelei, aemaise lava pe a oʻo i le faʻamamāina o le tino ma le mamafa o le mamafa. Ma e tusa ai ma nisi faʻamatalaga talu ai nei, o se mea aoga foi e puipuia ai le oso i le inisalini ma le suka toto pe a uma ona 'ai.

O lenei suʻesuʻega laʻititi sa faia i luga o le 12 tagata vaʻaia soifua maloloina i le Lund University of nutrition and Food Chemistry in Sweden. Sa tuuina atu ia i latou se fasi falaoa paepae paepae e aofia ai le 50 kalama o meaʻai suamalie mo le 'aiga o le taeao ma le keke o le apple cider.

Ua maitauina le tulaga maualuga o le maualuga o le acetic acid, o le maualalo lea o gaioiga o le metabolic. E le gata i lea, ua faamaonia ai o le nofo filemu e fesootai tonu ma le maualuga o le acetic acid. O taunuʻuga o loʻo faailoa mai ai o meaʻai faʻamalosi ma vailaʻau o loʻo aofia ai vailaʻau faʻamaʻi e sili ona lelei mo se soifua maloloina lelei.

E faʻamaonia ai foi le manuia o le apple cider vinegar i le mamafa o le gau o le mamafa.

3. Ia taumafa soo ma itiiti

O le pancreas e maua mai ai le tele ole inisalini, e le naʻo le faʻalagolago i ituaiga o meaʻai e te 'ai, ae faʻapea foʻi le masani ona e' ai.

Ua faʻamaonia e ala i le faʻaitiitia o kalori ma tele atu taimi, e mafai ona e faʻaleleia le lagona o le inisalini ma faʻaitiitia. Ma e mafai lenei mea pe'ā e mamafa tele, ma e tusa lava pe o le a le ituaiga o taumafa e te mulimuli ai.

O suʻesuʻega e aofia ai le 157 tagata ma le gaʻo ma le faʻamaʻi pipisi. I le taimi o lenei suʻega, na maua ai o le maualuga o le inisalini e faalagolago ile calorie e 'ai ma e mafai ona faʻaititia e tusa ma le 16%.

4. Aloese mai ituaiga uma o suka

Sugar o le meaʻai sili ona leaga o mea taumafa e tatau ona e aloese pe afai e te manaʻo e faʻaititia au toto ile inisalini ma faʻaitiitia le mamafa vave ma faigofie.

I se suʻesuʻega se tasi, lea na 'ai ai e tagata faʻataʻitaʻi le tele o candies poʻo ni fatu i le suka o le suka, na latou maua le faateleina o le inisalini o le 31%.

I se isi suʻesuʻega, lea na 'ai ai mataupu i le tele o mea suamalie o loʻo i ai le tele o suka, na latou lagona le faateleina o le inisalini. O lenei siitaga e sili atu le taua nai lo tagata na 'ai i lapisi e maualalo ai le suka.

Fructose i totonu o le suka, meli, sipuni o sana ma isi mea suamalie e fesoasoani i le faateleina o le inisalini toto. Na faamaonia lenei mea i se isi suesuega lea na aina ai e tagata le 50 kalama o le suka mai meaai o loʻo i luga mo le 14 aso atoa.

Ua toe faamaonia ai foi e lenei mea le malosi faʻaleagaina o le suka.

5. Fai taga faamalositino i taimi uma

O faʻamalositino masani ma gaoioiga e mafai ona faʻaititia ai le maualuga o le inisalini mo le faʻaitiitia o le mamafa o le mamafa.

O faamalositino faamalositino e foliga mai o se auala sili ona lelei e faateleina ai le lagona o le insulin, aemaise lava i tagata e maualuga pe maua le maʻisuka ituaiga 2.

I se tasi suʻesuʻega, e lua vaega na faʻatusatusaina. E tasi le vaega sa auai i gaoioiga faamalositino, ae o le isi na faia nisi faamalositino malosi. O suʻesuʻega na faʻaalia ai o soʻo se gaoioiga na fesoasoani e faʻaititia ai le maualuga o le inisalini.

Ae ui i lea, o le vaega o le faamalositino o le ea na maualalo ai le maualuga o le inisalini.

E mafai ona e faʻapipiʻi faʻamalositino ole malosi ma le malosi, savali poʻo isi gaoioiga e vave faʻaitiitia le maualuga o le insulin. O loʻo taʻua lenei mea i se isi suʻesuʻega lea na faia ai mataupu i le 16 vaiaso. O se taunuuga, na latou faaitiitia le insulin i le 27%.

6. Faʻaopopo le aluni i au meaʻai ma inu.

O lenamamoni o se mea manogi lelei. E utaina i le tele o vailaau faʻasaʻo e faʻaleleia ai lou soifua maloloina ma puipuia mai le lamatia o le kanesa.

I se tasi suʻesuʻega laʻitiiti, o tagata talavou na inuina se vai maualuga. Ina ua uma lena, sa latou 'ai i se vai ma le kinamona. Ma o lea mo le 14 aso. I le gasologa o le suʻega, na foliga mai e maualalo le maualuga o le insulin.

E taua le matauina o nisi o suʻesuʻega ua faʻaalia ai e le mafai ona fesoasoani le kinamona i le faʻaitiitia o le inisalini i le toto ma e le faʻapupulaina ai le lagona. Ae e le o le uiga o lenei mea o nisi mea leaga. Pau lava na o le faʻalagolago i le tino, e le o outou uma o le a faamanuiaina i le cinnamon.

Ae ui i lea, e le o fai mai le mea moni e mafai ona ave le kinamoni i le itu. O ia lava o se mea manogi tumu e tumu i vailaau. Ma o le tasi sipuni (2 g) pe itiiti i le aso e mafai ona maua ai isi soifua maloloina.

7. Ia aloese mai meaʻai gaʻo

O mea faʻamalosi poʻo gaʻo gaʻo faʻapitoa o le vaega taua lea o le meaʻai a le toʻatele o tagata i la tatou augatupulaga faʻaonaponei. Ma e tatau ona e faaiuina lenei mea.

O se suʻesuʻega i meaola na faʻaalia ai o le faʻaaogaina o le tele o meaʻai gaʻo e mafua ai le tele o faafitauli tau le soifua maloloina. E aofia ai le inisiua o insulin ma le mamafa.

E le gata i lea, o vailaʻau faʻamalosi ua faʻamamaina se faasinoala maualuga.

Glycemic index (GI) - o le fua lea e fua ai le mafai o meaʻai taʻitasi e aʻafia ai le suka o le toto.

Ole numera o suʻesuʻega e faʻatusatusa i oloa ma fuainumera faʻamamafa eseese ma matauina pe faʻafefea ona aʻafia le lagona o le inisalini. Ua maua ai o le 'aiina o meaai ma le maualuga maualuga o le faʻasolosolo malie, e faʻapupulaina ai lou maualuga o le insulin. Ma e ui lava i le mea moni o le aofaʻi o gaʻo i totonu oi latou e ono maualalo.

Taumafai e puipuia oe lava mai ituaiga uma o laʻau suamalie ma kuka kuka kuka. Taumafai e sui ia meaʻai ma fualaau suamalie, mo se faʻataʻitaʻiga.

8. Aloese mai se olaga ola filemu.

I le faʻaitiitia o le insulin, e taua le taʻitaʻia o se olaga ola. Ua uma ona matou faamaonia lenei mea ia te oe.

Ae peitaʻi, afai e le gata o loʻo e toaga, ae o loʻo i ai foi se galuega le tumau ma le olaga, e te ono lamatia le le toe maua o le puleaina ole maualuga ole inisalini. E tasi le suʻesuʻega, lea na sili atu i le 1,600 tagata na auai, na faʻaalia ai i latou na le atoatoa le malosi o le maʻi gasegase. Ma o lenei faailo e sili atu i le 2 taimi o le faʻaaliga oi latou sa malosi.

O le isi suesuega sa faia i luga o alii e 13 na mamafa tele ma e lamatia le atinae o le maʻisuka ituaiga 2. O lea la, o le vaega muamua, o le na savalivali i le ao, na latou tuu ifo o latou inisalini ma susunuina gaʻo io latou manava. Ma oi latou e leʻi faia lenei mea sa maʻi pea ma gaʻo.

9. Taumafai e lafo

O le umiaina o anapogi i nisi taimi e faamaonia ai le aoga atoatoa i le paʻu o le mamafa o le soifua maloloina.

E tusa ai ma nisi faʻamatalaga, o fafine gasegase ua leai se mamafa ma faʻaleleia lo latou ola maloloina i luga o taumafa maualalo-kalori. Ae i le taimi lava e tasi e tatau ona e alu ese mai le afu, aemaise lava pe a umi.

E tatau ona e manatua pea o le umi o le anapogi poʻo se taumafa maualalo-calorie e mafai ona faʻaleagaina ai lou soifua maloloina. Ou te fautua atu ia e valaʻauina lau fomaʻi ma ia faia ni suʻesuʻega ia e malamalama ai i le aoga o lenei metotia o le aveesea o le mamafa ma faʻaitiitia le inisalini.

10. Faateleina le tele o fibre i au meaʻai.

O fiva e maua ai oe i le tele o penefiti, e aofia ai le fesoasoani ia te oe e aveesea le mamafa o le soifua maloloina ma maualalo lou toto suka.

E faʻafefe le fiva i le vai ma fai se gel e faʻagesegese ai le faʻaogaina o meaʻai e ala i le gastrointestinal tract. O lenei mea e saofaga i se lagona o le nofo malie ma faasaosaoina le maualuga o le suka ma le inisalini i totonu o le toto, lea e masani ona tupu vave vave pe a uma ona 'ai. Ae maise lava pe'ā uma meaʻai gaʻo, pei ona e iloa.

E mafai ona e aofia ai ni lanu lanumeamata lanu meamata ma fualaau 'aina ma fualaʻau i au meaʻai. O latou o se tasi o punaoa pito sili ona faigata o fiber.

O le isi mafuaaga e faaopoopo atili ai meaai lelei o le suʻesuʻega lea. Na maua ai o nisi mea faʻapipiʻi lanumoana e fesoasoani i le faʻaleleia atili o le insulin i le maeʻa ai o le 6 vaiaso i tagata suʻesuʻe loloto.

E mafai foi ona e 'aina fatuga sili atu nai lo le vevela ma le eleele. Faʻaopopo nisi fualaʻau, pi, nati ma fatu (flax, sesame).

O le mea lautele, e mafai ona fai mai o meaai faʻamaoaigaina e sili ona aoga mo le tino. Latou te faʻaleleia le soifua maloloina o toto toto ma le fatu, o le gastrointestinal tract and other organs. Taumafa atili.

11. Inu atili lauti lanumeamata

O le lauti tiiti o se vaiinu malosi tele mo le toʻatele.

O loʻo i ai se aofaiga tele o se antioxidant e taʻua o le catechin. O nisi suʻesuʻega e fautua mai ai e mafai ona fesoasoani i le tau faasaga i le faʻamalosia o le insulin.

I se tasi oi latou, o tagata e maualuga le maualuga o le inisalini o ē na aveina le vailaau lanu meamata na maua ai se faʻaitiitia o le inisalini mo le 12 masina, ao i latou na ave se placebo na faʻatupulaia.

Ae ui i lea, e leʻo suʻesuʻega uma na faʻaalia ai, e pei ona fai mai saienitisi. O le mea lea, o nisi faʻamatalaga faaopoopo ma faʻamaoniga e manaʻomia.

12.Aʻai iʻa ma isi meaʻai gaʻo maloloina.

E tele mafuaʻaga e faʻaaogaina ai iʻaʻoloa: omoni, sardines, mackerel, togafiti ma anchovies. E faʻaaoga foi lenei mea i nisi meaʻai gaʻo: avocados, nati, fatu, vine yogurt, suauu olive e leʻi faʻamaonia.

O faʻavae uma ia o se olaga fiafia ma ola maloloina.

O le a latou maua ia te oe le protein sili ona maualuga ma e sili mamao lava i punaoa sili o omega-3 gaʻo.

I se suʻesuʻega se tasi, na maua ai e fafine se faʻaitiitia o le faʻaititia (e 8.4%) i le maualuga o le insulin maualuga lea na maua ai le suāuʻu. Ma o le isi vaega oe na suitulaga i placebo e leʻi ausia lenei mea.

E tusa ai ma nisi o lipoti, o tamaiti ma tamaiti matutua o loʻo faʻaaogaina le suauu i le tino na faʻaititia ai le malosi o le insulin ma le triglyceride i le toto.

Meaʻai manaia e sili.

13. Taumafa lelei le protein

O le 'aiina o le polotini lelei e le gata e fesoasoani i le pulea o lou tino, ae o lau folasia foi o le insulin. Ma ua uma ona e iloa nisi o nei oloa mai le palakalafa muamua. I lenei lisi e mafai ona e faaopoopoina ni gaʻo moa ma vaomatua ma pusi moa (e mo meaʻai a manu).

O faʻamanuiaga o oloa gaosia i le protein e faʻamaonia i se suʻesuʻega na faia i luga o fafine matutua matutua. E maualalo le maualuga o le inisalini pe a uma ona faʻaaogaina meaai maualuga. Ma afai latou te 'ai atili le protein mo le' aiga o le taeao, ona latou 'aina lea o calorie itiiti i le aoauli.

O lenei suʻesuʻega e faʻamaonia ai foi le lelei o le 'aiga o le taeao. Ma le mea moni e te le manaʻomia le faʻaaogaina o soʻo se meaʻai ina ia le maua ai le mamafa o le soifua maloloina.

Ae ui i lea, e tatau ona e manatua o nisi o palatini e le o maloloina atoatoa mo oe. I le tele o mea, latou te faaosofia ai le gaosiga o le inisalini. O le mea lea, o loʻo i ai se faʻafitauli o le faateleina o le maualuga o le inisalini.

E le gata i lea, o nisi ituaiga o puipuiga e fesoasoani foi i le faateleina o le inisalini. O se suʻesuʻega se tasi na maua ai o le uila ma le casein o loʻo i totonu o meaʻai susu e maua ai le maualuga o le inisalini e sili atu nai lo le falaoa i tagata maloloina. E faatatau foi lenei i le tele o lafumanu.

Faʻaeteete i squirrels!

Faaiuga

E pei ona e vaʻaia, e masani lava ona tupu e le mafai ona tatou iloa pe aisea ua e mamafa ai, ae pe aisea foi e le mafai ai ona aveesea le mamafa pe a mamafa isi. O le tagata solitulafono o mea uma e mafai ona faateleina le inisalini.

O le mea lea, faʻaaoga ia suʻesuʻega ma meaʻai e fesoasoani e faʻaititia le insulin mo le paʻu mamafa i le fale. Ae ia gauai foi i nisi o oloa e mafai ona aoga ma matautia mo oe.

Lapataiga: auala, taʻiala ma fautuaga o loʻo faʻamatalaina i la tatou punaoa masani e faʻamoemoe mo le faʻaaogaina faapitoa mo faamoemoega faʻaleaʻoaʻoga. O le tusitala, Nikolai Grinko, ma le punaoa NGrinko.com e le maua ai togafitiga faafomaʻi. Tatou te le togafitia, faatonu pe togafitia soʻo se faʻamaʻi, tulaga poʻo se manuʻa.

E taua tele, ao lei amataina soʻo se fuafuaga faʻale-soifua maloloina poʻo se polokalame faamalositino, e te maua uma le faʻatagaga faafomai mai se fomaʻi laiseneina.

Faʻaitiitia le insulin ma ona uiga

E tusa ai ma lenei mea, faʻapea foʻi ma le masani, suka ma sili atu mulimuli ane i le tusitusiga. O lea la, o le inisalini o se tasi o na hormones e nafa ma le faʻatonutonuina o faiga uma i totonu o le tino o tagata uma. E le gata i lea, o ia o le "nafa" mo le metabolism o protein ma gaʻo. Ae ui i lea, o lana galuega autu o le faatumauina lea o le suka i le tulaga masani.

Laititi ile insulin ma le maʻisuka

I le tulaga lava lea e tasi, pe a faʻaalia pe sili atu pe sili atu faʻamaufaʻailoga ua tuʻuina atu, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi ma saili le mafuaaga o lenei mea ofoofogia. O se maualuga maualuga o le hormone o loʻo tuʻuina i totonu o le toto atonu o le faʻamaoniga manino lea o le tele o faafitauli tau le soifua maloloina.

O lenei faʻaaliga e tatau ona avea o se faʻauiga ogaoga o le insulinoma, o lona uiga, o se kuluma e maua ai le inisalini. O le faateleina o le insulin e mafai ona maua i le toto o fafine maʻitaga, lea e maua i le amataga.

E taua foi le mafaufau o soʻo se vavaeese mai le fua masani o le insulin i fafine i se itu maualuga o se faailo o se faʻamaʻi e pei o le ovary polycystic. E naʻo le auala lenei o le a mafai ai ona faʻamautu le suka ma le inisalini pe afai e sili atu ma le tasi o faʻamaufaʻailoga ua faʻaalia ua faateleina.

O faʻamalositino faʻagasolo taimi e mafai ona mafua ai se paʻu matuia i le fua o le insulin. I lenei tulaga, e mafai foi ona faateleina le suka. E tutusa lava le tāua le filifili ma le tutoatasi pe, i le taimi nei, e le gata o le suka, ae o le inisalini foi e siitia. E faʻapefea ona faʻateleina le maualuga o le inisalini? I lenei itu, e matua fautuaina lava e faapea, afai e leai se masalosalo e uiga i le fua faatatau lelei o le kulukose ma le inisalini i totonu o le toto, pasi suega talafeagai.

O le mea lea, soʻo se mataupu o fesuiaiga i le fua o le suka toto e tatau ona suʻesuʻeina ma faia togafitiga faʻatagaina. O le inisalini o le hormone o le peptide o le tupuaga na gaosia e le pancreas. E tāua tele lona sao i faiga faʻavae, faʻaititia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. Faatasi ai ma le fesoasoani a lenei hormone, o le fesuiaiga o puipuiga e tupu i totonu o le tino, ua fausia ai le protein fou.

O ia ituaiga o meaola ninii e faʻaleleia ai le metabolic process in the body, faʻateleina le totoina o le toto ma saofagā i le lelei o le kulukose. O le aumaia o le inisalini i le talafeagai tatau masani e mafai e ala i le faʻateleina o le tino i le tino.

O le kulūkose o le toto e mafai ona fuafua i le faʻaaogaina o faʻamaʻi (suʻesuʻega a le BM). E manaʻomia le faatumauina o le inisalini i fuainumera. O lenei mea o le a mautinoa ai le lelei o le faʻatinoga o le pancreas ma puipuia ai le maʻisuka. O le inisalini o le maʻisuka o se mea taua e tatau ai, ae le o se faʻailoga. Ma e leai se gaioiga faaletino ma mea taumafa e mafai ona sui ai le inisalini, ae na o sina mea e faigofie ai le maʻi o le maʻi.

Mo le tele o mafuaʻaga, e ono pa'ū le maualuga ole inisalini. E mafai ona faateleina le maualuga ole inisalini i bioadditives e maualalo ai le toto toto: biocin ma biocalcium. I lenei itu, e taua le maitau po o le a le faʻaitiitiga poʻo le faʻagasologa o le faʻaleagaina o le inisalini ma le suka.

Mafuaʻaga o Low Insulin i le Tino

I lalo ole masani ile inisalini e masani ona aliali ona o le le lelei. Afai e faʻaaogaina e se tagata ia meaʻai maualuga-kalori o loʻo i ai vailaʻau faʻamalosi vave, ona amata ai lea ona maua mai le panameta mo le gaosia o le suka i le glycogen.

O mafuaʻaga o lona le lava e mafai ona eseese:

  • o se mafuaʻaga e mafua ai ona iai ni faaletonu o le tino i le gaosia o se mea e faʻaitiitia ai le maualuga o le kulukose i le tino ona o le faʻaleagaina o le tino o sē o loʻo aofia i lenei faiga,
  • maʻi o le pancreas
  • faʻamaʻi faʻamaʻi vaivai faʻavaivaia le gaioiga o totoga ma tino, o se tagata, ona o lenei mea o loʻo i ai le tele o toilalo e mafai ona faʻaititia ai le maualuga o hormones e maua mai e le pancreas,
  • faʻamaʻi pipisi i totonu o le tino e mafai ona faʻavaivaia ai le puipuiga o le tino ma mafua ai faʻafitauli o le autoimmune, lea e matua afaina ai le thyroid ma le pancreas,
  • mamafa faaletino pe, i se isi itu, o lo latou toesea,
  • popolega eo faatasi ma le faʻasaʻolotoga o le adrenaline ma le faateleina o le suka toto, latou te avea ma mafuaʻaga o le maʻisuka,
  • faʻamaʻi o gaʻo o le endocrin ma faʻafitauli i totonu, mo se faʻataʻitaʻiga, o se faʻaitiitia o le gaosia o le pituitary gland o ona hormones e faʻatautaia ai le tele o galuega tauave. Faʻaopoopo foi i le faateleina o le maualuga o lau thyroxine, somatropin, glucagon ua gaosia i isi laufanua,
  • tumutumu o loʻo maua i le pancreas.

Faailoga o le maualalo o le homone i totonu o le toto

Afai o le maualuga o le insulin e maua i le toto o se tagata, o lona uiga e amata ona matelaina ia sela o le tino e aunoa ma le mauaina o mea latou te manaomia-glucose. O le mea lea, o le tino e amata ona taʻu mai e manaʻomia se sui, faʻapitoa, sosoʻo gaʻo. O lenei mea e mafua ai le faaputuputuina o le faaleagaina o oloa ma le atinaʻeina o le inisua, lea e mafai ona muta le afaina mo le maʻi.

Faailoga e faʻaalia ai lenei tulaga le lava o le inisalini i totonu o le toto:

  • o se faʻaopoopoga i le tele o le suavai ua faʻaumatia,
  • faʻaititia le faʻatinoga, malosi tele ma le faʻalavelave,
  • sasaina o le paʻu,
  • o le atinaʻeina o le masani ona faia,
  • leaga le toe faʻafouina o le tino
  • cerebrovascular faalavelave ma faʻaitiitia le toto maualuga,
  • o se tamaititi e masani ona inu i le vai poʻo le suʻeina o le susu o le tina ma e tele mea e fai,
  • i le auiliiliga o le toto ei ai le maualuga maualuga o le suka.

Taumafa mo le faateleina o le inisalini

O le manatu o le faateleina o le inisalini i le tele e fesoʻotaʻi faʻatasi ma le maʻisuka ituaiga 2. O le mea moni, o le tele o mea e mafai ona faatupuina le maualuga o le maualuga o lenei hormone o le pancreas - faʻalavelave faifaipea, faʻamalosi tino faaletino, maʻi o le ate, le lelei o le pituitary gland, polycystic ovaries i fafine ma e oʻo lava i tumutumu pancreatic.

Aʻo maualuga le inisalini i le toto mo se taimi umi, e le na o se mea matautia. O sea ituaiga tulaga e mafai ona oo atu ai i suiga e le mafai ona suia i faiga uma o le tino o le tagata.

Faatasi ai ma le faateleina o le inisalini, e tatau ona malilie faatasi le meaʻai ma le fomaʻi aoga. E faʻatagaina / faʻasaina oloa ma masini i se tulaga tele e faʻalagolago i le siama, le numera o injections o le hormone i le aso ma le fualaau faasaina ua faatonuina mo le maʻi. E iai foʻi tulafono masani o meaʻai e tatau ona mataituina e tagata taʻitoʻatasi i maʻi faʻapitoa.

Tulafono mo se taumafataga maualuga ile inisalini

  1. O se soa masani o le faateleina o le insulin o le mamafa ma le gaʻo, o lona uiga o le meaai e tatau ona paleni ma maualalo le kalori.
  2. O le mataupu faavae autu o mea taumafa i totonu o lenei tulaga o le vaevaega. E tatau ona e 'ai e le itiiti ifo i le 3 taimi i le aso, faʻaopoopo iai sina meaʻai. E taua le taofia o se lagona o le fiaai tele.
  3. E naʻo le gaʻo gaʻo e tatau ona i ai i le taumafataga, e tatau ona tufatufa tutusa i le va o taumafataga uma. O vailaʻau faʻasaʻo anapogi (soʻo se meaʻai suamalie, fale gaosi oloa) e tatau ona tuʻuina mai le lisi.
  4. E manaia i le maualuga o le inisalini e tatau lava ona faʻatapulaʻaina. O le auala e alu ai fafo o taumafa fale ma mea suamalie, o nisi taimi palamalade ma le maualalo-calorie marshmallows.
  5. O se meaai e faʻateleina le inisalini e tatau ona aofia ai le tele o soupeti gaʻo i mushroom, fualaau faiva, iʻa, moa moa pe a mafai.
  6. E taua tele le faatapulaaina o le faaaogaina o le masima ma le inisalini ma ipu uma e sili atu. O nifo suamalie ma ni meaʻai, sooga, o ni meaʻai eseese.
  7. E fautuaina foʻie fomaʻi i se faʻaititia o le laulau e 'ai le vaega autu o taumafa i aso uma i le taeao. Pe a ma le 19.00 - na o fualaau faisua, lafulamu lefeta poʻo le susu susu.

Meaʻai mo le maualalo o le insulin

Ole maualuga o le inisalini e masani ona fesootaʻi ma le maʻisuka ituaiga 1, ma o le faateleina o le kulukose o le toto e mafai ona afaina ai le maʻisuka. Faʻaitiitia le inisalini e maua foi i le taimi o le faʻavaivaia o le tino, aemaise lava i luga o se manava gaogao, se olaga le mautonu, ogaoga faʻamaʻi pipisi, ma isi faʻamalosiga papaʻe, falala, keke ma isi meaʻai suamalie e mafai ona taʻitaʻia ai le maualuga o lenei hormone.

O le le lava o le maualuga o le inisalini e le itiiti ifo lona lamatia nai lo lona maualuga. Afai e le lelei le galuega a le pancreas, e le mafai e le inisalini ona faʻaaogaina le sugar sugar, o le mea lea e le ulu ai le kulukose i totonu o siaki i le aofaiga talafeagai. O se taunuuga, o le maualuga o le suka i totonu o le toto e vave ona tupu, o se tagata e pagatia mai le faafuasei o le fiaaai ma le fia inu, o le masani ona fai (aemaise lava i le po), ma ua matua le lava lava, ita.

Afai o le inisalini ua faʻaitiitia, o oloa ma se lisi o togafitiga filifilia faapitoa o le a mafai ona faʻasaʻo le tulaga.

Faʻasologa o Tulafono Laititi o Inisalini

  1. O meaai e tatau ona vaevaega, 4-5 taimi i le aso. E fautuaina e te fuafuaina au masaniga masani i aso uma ina ia e 'ai i le taimi tutusa i aso uma.
  2. O le vaega autu o le taumafataga o le meaai maualuga (eseese cereals). O le pasene o suauu o loʻo i le lisi e tusa ma le 65%, protein - 20%, gaʻo - 15%.
  3. O gaʻo gaʻo e tatau ona faʻagesegese, ma o mea e maua ai le maualuga o le kulūlū ma le fiber e aoga foʻi.
  4. O se meaai e faʻaitiitia ai le insulin e le faʻasaina ai le sipuni - e tatau lava ona e sui i ni vailaʻau suamalie e faʻaitiitia ai le toto suka.
  5. O fua, fualaau mamago ma fualaau faisua e mafai ona 'aina e aunoa ma le fefe, o tapulaʻa e faʻaaoga i na o fualaau suamalie ma sili ona suamalie. O pateta ia, pi, faʻi, vine, aso ma vine.
  6. Ole aofaiga o le vai i aso taitasi e tatau ona 1.5-2 lita (e aofia ai soupeti). E sili atu le tuʻuina atu o mea e sili ona fiafia i ai fualaau 'aina ma meainu e le faʻasalaina.

O a meaai e aofia ai le insulin?

E taua le malamalama o le inisalini e le o maua saʻo i meaʻai.. O le hormone lea e naʻo tatou tino e maua mai, poʻo le, i le pancreas. Ae o meaai e mafai ona aafia tele ai le maualuga o le insulin i le toto: o nisi meaʻai e faaosoina ai le pancreas ma faateleina ai le inisalini, o isi e mafai ona faʻaitiitia le maualuga o lenei hormone.

Ina ia iloa po o fea ipu o le a fesoasoani e faʻalautele pe faʻaitiitia le maualuga o le inisalini, e tatau ona e vaʻavaʻai ia latou faasinoupu o le inisalini. E tatau ona iloa lenei faailoga mai le faʻamatalaga iloga faʻapitoa. O meaai e maua ai le maualuga o le faʻamaualuga e faʻaosofia ai le faateleina o le toto suka. O inisalini e aofia ai oloa e faateleina ai le gaosiga o le inisalini lava ia. E le faalagolago i le faʻatonu o le kulukose.

O oloa e faʻatupulaʻia ai le inisalini i totonu oo tatou tino e aofia ai:

  • povi gaʻo ma iʻa,
  • pateta (kuka ma falai), pi pi,
  • ice kulimi, sukalati, caramel, keke,
  • yogurt, sisi ma susu atoa,
  • paʻu paʻepaʻe ma le uliuli,
  • araisa, pasa, puaa vao,
  • granola ma oatmeal,
  • apu ma faʻi, oni ma vine.

O laina nei i le lisi o le a fesoasoani e faʻaititia le maualuga o le insulin:

  • susu susu, yogurt ma le siʻi kuka,
  • fatu ma fatu uma,
  • uʻu ma fufulu manu (moa, toso),
  • fualaau faisua fou ma faʻaleleia fualaʻau (aemaise le letus, kapisi, paluka ma le zucini),
  • fualaau suamalie uma (sei vagana tangerines), rimoni ma peʻa.

O Menus mo le inisalini e tatau ona faʻaputuina e faʻavae i luga o na oloa e mafai ona fetuʻunaʻi lau tulaga o le faʻasalaga. Ae e sili le fuafua o lau meaai ma lau fomaʻi. O le a fesoasoani e le gata i le tusia o se polokalama o mea taumafa mo oe, ae filifili foi vitamini talafeagai e oo lava i le maualuga o le inisalini.

Soo se suiga taua i le maualuga ole inisalini o se faafitauli. E le gata i le tau maualuga, ae maualalo foi. O le mafuaaga lea e tatau ai ona iloa mea uma e uiga i uiga o lenei tulaga, faʻapea foi pe aisea e maua ai le inisalini maualalo, ma le auala e faʻaleleia ai. E fautuaina e feutagai ma se endocrinologist e uiga i lenei mea, ae o le togafitiga faaletagata lava ia e matua le manaomia.

Faailoga o le maualalo o le insulin i le tino

Faatasi ai ma se faʻamatalaga tutusa, o le a faitioina e tagata gasegase nisi o faʻamaʻi. E tatau ona malamalama o le inisalini muamua i le toto o fafine e maualalo ifo nai lo alii (tusa lava pe le taua), ma o le mea lea o le a sili atu ona faʻamaonia ai faailoga. O le mea muamua lava e uiga i le faateleina o le maualuga o le mimilo ese, ma le mea moni e faapea:

  • faateleina le televave e iloa i le po,
  • ona o le faateleina o le suka, o le tino o le tagata o le a faʻamalosi ai le mea faʻatasi ma le urine,
  • o le gafatia o le kulukose e toso ai le suavai e faʻalauteleina ai le tele o le urine, ma mafua ai ona maua le siliva ma ona faʻalapotopotoga.

O le inisalini maualalo o le a faʻaalia foi i le mea moni o le a le faigofie mo le tagata maʻi ona tineia lona fiainu. E manaʻomia e le tino se tele o le vai, aua o le faagasologa o le urination e sili atu ona vave.

A o faʻaalia lenei tulaga, faʻaitiitia le inisalini i le toto e faʻaititia pea. Talu ai ona o lenei mea, o le a amata ona faʻalauiloa ma tiga tele ia faailoga. A aunoa ma se togafitiga talafeagai, o le le atoatoa o le vaega o le hormonal o le a mautinoa lava e taitai atu ai i le ogaoga o taunuuga ma e oʻo lava i faʻafitauli.

Mafuaʻaga mo tau maualalo

Laititi o le inisalini e mafai ona atiaʻe e avea o se taunuuga o le taumafa masani ma le taumafa i meaʻai leaga i luga o kalori. O le isi itu o le i ai lea i le taumafa o le tele o gaʻo paluga mama (falaoamata paepae, suka), lea e fesoasoani i le faʻavaveina o le tele o kulukose i totonu o le toto.

Ina ia mafai ona faʻaaogaina ia voluma o le kulukose, e tatau i le pancreas ona maua atili inisalini. I le tulaga e le lava, o le maʻisaga o le maʻisuka ua matua faateleina. O isi faʻamaoni e aofia ai:

  • maʻi faʻasolosolo ma faʻalavelave pipisi lea e faʻavaivaia ai le tino ma faʻaleleia puipuiga,
  • popole ma popolega tulaga, mo le faʻamaʻeseina o mea ua fautuaina e aloese mai mea ogaoga, faʻalavelave. Afai e talafeagai, e mafai ona faʻaaoga vailaau talafeagai,
  • pasese pe, i se isi itu, faʻamalosi tino faaletino e faʻaitiitia ai le gaosiga o le inisalini ma le suka maualuga.

E faʻapefea ona faateleina le inisalini?

O le faʻaleleia o maualuga o le inisalini e mautinoa lava. Mo lenei mea, e mafai ona faʻaaogaina auala eseese: togafitiga faʻamalositino, meaai faʻapitoa, gaoioiga faʻaletino, ma faʻatoʻa fofo. E fautuaina e faʻamalamalama ma talanoa i le toe faʻaleleia o le vasega ma se suʻega.

Afai o le inisalini ua faʻaititia i totonu o le tino, faʻaaogaina faʻaonamoni, e sili ona aoga. O igoa e pei o le Livitsin (o loʻo faʻaalia i se aafiaga vasodilating), faʻaaogaina Civilin. O le vaega mulimuli e fesoasoani i le toe faʻafouina o le faʻaogaina o le tino o le pancreas, lea e aofia ai le galue tutoatasi o le inisalini i totonu o le toto ma le maualuga o lona maualuga.

Medzivin e mafai foi ona faʻaaogaina, lea e mafai ai ona e toe faʻafoʻiina le tala o le hormonal ma le polokalama puipuia. I le taimi lava e tasi, o loʻo matou talanoa e uiga i le faʻamalosia o ana faʻatinoga. O le isi tali i le fesili i le auala e faateleina ai le maualuga o le inisalini e ono avea ma meaʻai. O le faʻaaogaina faʻapitoa o mea mulimuli e mafai ona oʻo atu ai i faʻafitauli, ma o le mea lea e matuā le manaʻomia.

DIABETES - E LE MAFAUFAUINA!

Na taʻu mai e le au faipisinisi le moni atoa e uiga i le maʻisuka! O le maʻisuka o le a alu e faavavau pe a mavae le 10 aso, pe ae inu i le taeao ... "

Faʻaopoopoga e fesoasoani i le suka e teli lelei, faʻamaonia le toto toto, faʻamautuina faiga faʻavave.

Ina ia mafai ona togafitia ia togafitiga, e tatau ona faʻapipiʻiina ma le poto lelei i meaʻai lelei, gaioiga faaletino faʻaletino.

Afai o le faʻaitiitia o le inisalini ua iloa, ua fautuaina le taumafa e maualalo le aofaʻi o gaʻo. Faʻalogo i le mea moni e faapea:

  • E fautuaina ina ia le sili atu i le fa i le lima taimi e le taumafaina i le aso. O auaunaga e tatau ona itiiti ifo nai lo le mea e masani ai,
  • e faʻaleleia ai le meaʻai, e tatau ona 'ai le aano o meaʻai (mo se faʻataʻitaʻiga, meli, moa, toso), pasesa ma kapisi. O susu susu ma gaʻo susu, apples and blueberries o le a aoga.
  • mo le vaitaimi o le faʻatinoga o le toe faʻaleleia o le vasega, o le a sili atu ona saʻo le teena o le faʻaaogaina o pateta, le moli faanatura poʻo le meli, semolina, ma le alalaisa alalaupapa.

E tatau ona e gauai atu i isi oloa o loʻo faʻapupulaina ai foi le inisalini. O loʻo matou talanoa e uiga i le oatmeal ma le nati, ae mulimuli ane, e le fautuaina e 'ai le silia ma le 50 gr. ao faagasolo le aso.E leai se aoga tele o le kinamona, lea e mafai ona faʻaopoopo i cereals, yoghurts, ma e oʻo lava i meainu suamalie. Aloese mai le taumafa i le avoka, millet (e leai se suka, ae tele tele fiber), broccoli ma le keleka (i ni fua talafeagai).

O gaoioiga faaletino e mafai ona faʻateʻa ai le alualu i luma o le maualalo o le inisalini ma avea ai foi ma se puipuiga i lenei tulaga. O lea, ua fautuaina tagata gasegase e alu i aso taitasi, o le tapulaa aupito itiiti o le umi e tatau ona 30 minute, ma le mea sili, mai le 45 i le 60 minute.

E tatau ona malamalama o le faʻatinoga lelei (faʻaaogaina, aau, ma le yoga) e sili atu ai le malosi o le kulukose e gaʻo ai le musika, faʻaitiitia le fua o le suka o le toto. E taua tele le gaioiga o le tino e le sili atu ona mamafa, aua, e pei ona taʻua i luga, e mafai ona na o le faʻateleina o le inisalini.

I lenei tulaga, e le tatau ona faʻavaivaia taaloga, ma i uluai faailoga o le le lava po o faʻamaoni tiga, e tatau ona lafoaia seia oʻo ina faʻamautuina le soifua maloloina.

Togafitiga ma togafiti a tagata

Togafitiga ma togafitiga faa-tagata ma le maualalo o le insulin i totonu o le toto e mafai ona faataunuuina. Ae ui i lea, o ia togafitiga e le tatau ona naʻo le tasi ma alu i le auala autu e toe faʻaleleia ai. O le mafuaʻaga lena e tatau ai ona faʻatalanoaina ma se tagata tomai faapitoa le faʻaaogaina o togafitiga faʻasamoa. Talanoa i uiga e faʻapupulaina le maualuga ole inisalini, faʻalogo ile:

  1. le faʻamanuiaga o se teuteuga na faia mai sigilima sana,
  2. e saunia ai, o le a manaʻomia ona e faʻatumu se tasi ata. l faʻailoa le 500 ml o le vai,
  3. a uma ona fofo le fofo, e mafai ona faʻaumatia faatolu i le aso pe a uma ona 'ai meaai,
  4. o le aofaiga aupito sili ona lelei mo le tasi talosaga e tatau ona iloiloina 50 ml. E tāua tele le fou, e le o le "matua" nai lo le 24 itula.

E leai se aoga tele o le vavalaʻau, lea e te manaʻomia e sasaa atu ai le sipuni se tasi o le 200 ml o le vai vevela. l otaota ma faʻaaoga faʻafa taimi i le aso mo le 30 ml. O le isi togafitiga aoga e tatau ona mafaufauina o se mea e afaina ai sipuni o le rose. Mo le mauaina o lenei vailaʻau oona, e fautuaina e tuʻufaʻatasia se tasi ata. l vine ma le 200 ml o vai ua faamamaina. E fautuaina e inuina se vai inu faalua i le aso, 150-200 ml ia taʻitasi.

Tuua Lau Faamatalaga