O a mea e togafitia e se endocrinologist? Aisea ma e faʻafia ona fai e le maʻisuka le asiasi atu i se suʻega o le endocrinologist?

O le tino o le endocrine e tele sona taua i totonu o le tino o le tagata, e faʻatonutonu ai toetoe lava o faiga taua. O le pito o le endocrine (o le endocrin) e maua ai meaola faʻapitoa e ola i meaola - hormones e ulu i le toto ma e faʻafeiloaʻi i le totoga o le tino, pe, e pei ona taʻua ai, totoga o le tino. O le faaletonu o lenei masini e afaina i le atinaʻeina o maʻi ogaoga faʻasolosolo.

I le taimi nei, o le le lava po o le sili atu o le hormone e le faʻaalia i taimi uma e ala i faʻamaʻi tiga. E tele lava ina fenumiai tagata i faailoga o le le lelei o le tino i le endocrine ma le malise malulu ma amata ai le togafitiga a le tagata lava ia pe le amanaia ai foi le soifua maloloina, ma amata ai le maʻi ma faaitiitia ai avanoa o le toe faaleleia. Na tonu ia i matou e faamasani i le aufaitau ia faailoga ia e manaʻomia ai ni feutagaiga lata mai e le endocrinologist.

Lagona tiga

O lagona le fiafia pe a afaina, susunuina pe faamaʻi tiga, suiga i le timeta o le leo, o le toatele oi tatou e faʻaaogaina i le malulu poʻo vailaau faʻamaʻi viral. Afai o faafitauli o lenei ituaiga e le o faʻatasi ma le malosi tele o le vevela o le tino, e masani lava ona tatou le liliu atu i le fomaʻi, mautinoa e mafai ona tatou taulimaina le malaise ma le fesoasoani o lole "gutu". Ae o le masani ai o nei faʻaʻailoga e mafai ona taʻu mai ai se faaletonu i totonu o le vevela. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le faaleagaina o uili leo ma le vevela o le leo o nisi taimi e tupu mai o se taunuuga o le hypothyroidism, ma le vevesi o le gland tissue ma foliga vaaia o nodules e oʻo atu ai i le tiga ootia.

Faʻasolosolo o le lauulu poʻo le faʻavaveina o lauulu

O le tuputupu ae o le lauulu i luga o le ulu ma le tino e vavalalata vavalalata ma le tala o le hormonal background. O le mea lea, o le lauulu mata ma le paʻu o le lauulu i le muaulu o le feusuaʻiga lelei o loʻo faʻaalia ai se faʻalavelave o le gutu fafine ma se fesuiaiga i le paleni agai i le toatele o hormones.

O faʻamaoniga o le faʻaleagaina o le tino e le tatau ona fenumiai ma se mea masani - o le leai o sina lauulu o aso uma.

Se suiga tele i le mamafa o le tino

O le fua faatatau ole metabolic e faʻatulafonoina e le galuega faʻasoa o le pituitary gland, slanderland and pancreas. A masani ona masani nei gaioiga, o le mamafa o le tino o se tagata e tumau pea pe suia faasolosolo malie i le taimi. O le maualalo o le tupe mama, o le gau faʻafuaseʻi o le mamafa e mafai ona faʻaalia ai le i ai o maʻi o le endocrine. Afai o le taimi lava e tasi e iai ni suiga le lelei i le manao, o le lagona o le malulu ma le fia inu pea, o le faifai pea, o le paʻu o le paʻu, o le mu ma le tiga i le tamaʻi povi, ua faʻaitiitia le tino vaaia - o lenei seti o faailoga e faʻaalia ai le solia o le gaosiga o le gaʻo ma, atonu, o le atinaʻeina o le maʻisuka.

O le Hyperthyroidism e masani lava ona o faatasi ma le faateleina o le manava i le tuufaatasiga faatasi ai ma le faateleina o le nofoa ma le mamafa o le mamafa. Faailoga o le hypothyroidism o le fulafula ma le mamafa o mea e maua e fesootaʻi ma le faʻagasolo i le faiga o gaioiga.

Faʻaleagaina

O le faʻaogaina o le tino o le tagata e nofouta i faʻalavelave faʻaleagamoni. E le mafai ona faʻaalia le faʻaleagaina o le tino e ala i le le fiafia, le soona tele, le mafaamatalaina o le faʻafefe o lagona (faʻafuaseʻi le loimata, ita poʻo le le mautonu, ma le fiafia tele).

E seasea ona avea le mafuaʻaga o asiasiga i le fomaʻi: o le toʻatele o tagata e masani ona faʻamatalaina le faʻafefe o lagona e ala i le tele o galuega, mafatiaga, faʻafitauli i le fale poʻo pisinisi.

Faʻanoanoa faʻalavelave

O se faailoga masani lea o le hypothyroidism. O tagata maʻi ua faitio i le le mafai ona taulai atu i mea masani, faigata i le suia o le mafaufau, ma le lemu o le iloa o faamatalaga. Latou te maua se lagona o le le mautonu i taimi uma, le naunau e fai pisinisi i aso faisoo, atuatuvale, popolega e le mafai ona latou maua se mea e tutusa ma le maualalo o le gafatia galue.

Isi faailoga

Faʻatasi ai ma le maʻi o le endocrine, o le vevela tele, o se suiga le talafeagai o se faʻalautele ma le faʻaitiitia o le vevela o le tino (lafoina i le vevela, ona malulu ai), ulu o le ulu, ma le fatu fatu faalavelave e mafai ona matauina. O tamaitai e masani ona faitio e uiga i le le mautonu o le faasolosolo malie. O faʻamaoniga e masani ona faʻaalia i faigata.

Faailoga o maʻi faʻamaʻi o le gutu o le endocrine, e pei o se tulafono, i le taimi muamua e le faʻaitiitia ai le lelei o le soifua maloloina o le tagata maʻi, ae faʻaali mai i latou lava o se masiʻi agamalu, ae mataʻutia. E matautia le togafitia o lenei tulaga e aunoa ma se mea e tatau ai: pe a fai o le maʻi o se foliga masani, o le a matuai faigata lava ona toe faʻaleleia. O le mea lea, ina ua maitauina le faamatalaina o faʻamaoniga, e tatau ona faʻatalanoa se tagata e finau.

Vitio mai YouTube i le autu o le tusiga:

Aʻoga: Muamua le Setete o Moscow State University i le igoa o le I.M. Sechenov, faapitoa faapitoa "Vailaau Faʻataʻitaʻi Aoao".

Na maua se mea sese i le tusiga? Filifili ma lolomi le Ctrl + Enter.

O le maʻi sili ona leaga o le maʻi lea o Kuru. Na o sui o le ituaiga Mua i Niu Guinea o loʻo maʻi ia te ia. O le maʻi na maliu i le talie. E talitonuina o le mafuaaga o le faʻamaʻi o le 'ai lea i le faiʻai o le tagata.

I se taumafaiga e aveese le maʻi, e masani ona mamao tele fomaʻi. O lea, mo se faʻataʻitaʻiga, o se tasi Charles Jensen i le vaitau mai le 1954 i le 1994. na ola ai i le sili atu ma le 900 le aveesea o le neoplasm.

O le maualuga o le vevela o le tino na tusia i Willie Jones (Amerika), o le na ulufale i le falemaʻi ma le vevela o le 46.5 ° C.

O galuega e le fiafia i ai le tagata e sili atu ona afaina i lona mafaufau nai lo le leai o se galuega.

O le uluai vibrator na fausia i le seneturi lona 19. Sa galue o ia i se afi afi ma sa faamoemoe e togafitia le faʻamaʻi o fafine.

O se tagata e ave faʻamalosi i le tele o mataupu o le a toe mafatia mai le atuatuvale. Afai o se tagata na te taofiofi ma lona atuatuvale, ua ia te ia avanoa uma e galo ai e uiga i lenei setete e faʻavavau.

O le tamaititi e 74 tausaga le matua o Ausetalia o James Harrison na avea o se toto na foaʻiina atu e tusa ma le 1,000 taimi. E i ai sona toto e seasea ona tupu, o le mea lea e fesoasoani ai i mea e puipuia ai pepe faatoa fananau mai ma se maʻi mama. O le mea lea, na faasaoina e Ausetalia e tusa ma le lua miliona tamaiti.

O le lauiloa lauiloa "Viagra" na amataina mo le togafitiga o le maualuga o le toto.

E tusa ai ma suʻesuʻega, o fafine o loʻo inu i le tele o ipuinu po o le uaina i le vaiaso ua i ai se faʻafitauli maualuga e ono maua ai le kanesa o le susu.

Afai e te ataata na o le faalua i le aso, e mafai ona e faʻaitiitia le toto ma faʻaitiitia le lamatiaga o fatu ma tuʻituʻi.

I le taimi o taotoga, o lo tatou faiʻai e faʻaalu se aofaiga o le malosi e tutusa ma se moli malamalama e 10-watt. O lea la o le ata o se matauila i luga aʻe o lou ulu i le taimi na aliali mai ai se manatu manaia e le mamao ese mai le mea moni.

I le taimi o le seneezing, o le tino ua maeʻa ona galue. E oo lava i le fatu ua taofi.

E fa ituaiga o sukalati pogisa e tusa ma le lua selau kalori. O lea, afai e te le manaʻo e lelei atili, e sili atu ona lelei le le sili atu i le lua lobili i le aso.

O le tele o fafine e mafai ona sili atu le fiafia mai le mafaufauina o latou tino matagofie i le faʻata nai lo le feusuaʻi. O le mea lea, tamaitai, taumafai mo le lotogatasi.

O loʻo i ai ni faʻasalaga faʻapitoa o le fomaʻi, e pei o le fafagaina o mea faitino. I le manava o se tasi tagata maʻi na mafatia i lenei mania, e 2500 mea mai fafo na maua.

O le le lava o nifo po o le maeʻa atoa foi e mafai ona avea ma mafuaʻaga o manua, caries poʻo maʻi faʻamaʻi. Ae peitai, o le leiloa o nifo e mafai ona suia i nifo.

Endocrinology o se saienisi


E faapefea e le tino o le tagata ona "iloa" e tatau ona tuputupu aʻe le tamaititi, o meaai e tatau ona afaina, ma i le tulaga o tulaga lamatia, o le maualuga o le tuufaatasiga o le tele o okeni ma faiga e manaomia? O nei vaega o lo tatou olaga e faʻatulafonoina i auala eseese - faʻataʻitaʻiga, faatasi ai ma le fesoasoani a hormones.

O nei vailaʻau faʻasaina faʻapitoa e maua mai i le gutu o le endocrine, e taʻua foi o le endocrine.

O le finau o le suʻesuʻeina o suʻesuʻega faasaienisi ma le gaioiga o gaioiga, o le faasologa o gaosiga, o la latou tuufaatasiga, ma le aafiaga i le tino. O loʻo i ai se vaega o togafitiga faʻapitoa, e taua foi o le endocrinology. I lenei tulaga, o maʻi o le moa o le endocrin, le faaleagaina o a latou galuega ma metotia o togafitiga o faamaʻi o lenei ituaiga ua suesueina.

O lenei saienisi e leʻi lua selau tausaga le matutua. Na o le ogatotonu o le seneturi lona 19 o le i ai o mea faʻapitoa tulafono faatonutonu i le toto o tagata ma manu. I le amataga o le 20 seneturi sa taua i latou o homone.

Toe i totonu o mea

O ai o se endocrinologist ma o le a le mea na te taulimaina?

O le endocrinologist o se fomaʻi o loʻo siakiina le setete o totoga uma o le gaioiga i totonu. O loʻo ia auai i le puipuia, siakiina ma le togafitiga o le tele o tulaga ma faʻamaʻi e fesootaʻi ma le gaosia sese o hormones.

O le mafaufau o le endocrinologist e manaomia ai:

  • maʻi faʻamaʻi
  • osteoporosis
  • afaina
  • feusuaiga
  • gaioiga faʻaleagaga o le faʻaleagaina o le tino,
  • sili atu po o le le lava o le homone tuputupu aʻe,
  • maʻisuka insipidus
  • maʻisuka malosi.

O le lavelave o le galuega a le endocrinologist o loo i ai i le faalilolilo o faailoga. O le lavelave o le galuega a le endocrinologist o loo i ai i le faalilolilo o le tele o faamaʻi mai le vaega o lona faapitoa. E masani ona latou o atu i fomai pe a afaina se mea! Ae faʻatasi ai ma faʻafitauli o le hormonal, o le tiga atonu e leai.

O nisi taimi, o suiga i fafo e tutupu, ae e masani lava ona le toe gauai atu tagata ma i latou o siomia i latou. Ma i totonu o le tino e fai si suiga itiiti e le mafai ona suia - e fai ma faʻataʻitaʻiga, ona o le faʻalavelave faʻaleagaina.


O le gutu gutu o se tasi lea o faailoga o le maʻisuka. O a mafuaaga o lenei faailoga ma le a le mea e fai?

O se togafitiga mo le lumanaʻi - o le tui o le maʻisuka ituaiga 1 o loʻo atinaʻe ae ua uma ona faia ni suʻesuʻega lelei o suʻega.

Pe tatau ona aofia ai pasta i le taumafa o le maʻisuka? E faʻapefea ona filifili ma kuka i latou ma o iai se faʻaoga i totonu?

O lea, o le maʻisuka e maua ile lua mataupu:

  • poʻo le tagata pancreas e le maua ai le inisalini,
  • poʻo le tino e le iloa (i se vaega pe atoatoa) lenei hormone.

Taunuʻuga: o le faʻafitauli o le gau o le kulukose, o le solia o se numera o metabolic processes. Ona, afai e le o ave ni metotia, o faʻafitauli mulimuli ane. O le maʻisuka Concomitant e mafai ona liliu se tagata soifua maloloina i se tagata e le atoatoa le malosi poʻo le mafua ai foi le oti.

Toe i totonu o mea

Faʻaipoipo

O le maʻi suka o se faʻamaʻi masani faʻaleagaina. O loʻo faʻamatalaina i aso anamua ma mo le tele o seneturi na mafaufauina o se gasegase matautia. I le taimi nei, o le maʻi suka ma le ituaiga I ma le II maʻi e mafai ona ola umi ma atoatoa. Tapulaa e talafeagai, ae mafai ona tausisia.

I le finocrinology, o se vaega faapitoa ua faia - diabetology. E manaʻomia ina ia mafai ona suʻesuʻeina atoa le maʻisuka ia te ia lava, pe faʻapefea ona faʻaalia e ia lava ma pe faapefea ona faigata. Faʻatasi ai ma le faʻaaogaina atoa o le faʻaleleia togafitiga.

E le o nofoaga uma, falemaʻi ma falemaʻi atonu ei ai se tagata poto faapitoa i le maʻisuka. Ona maua ai lea o le maʻisuka, poʻo le masalosalo i ai, e tatau ona e alu i le endocrinologist.

Aua le toso i luga o asiasiga!

Afai ua uma ona iloa le maʻisuka, o nisi taimi e tele naua le talanoa ma le endocrinologist. O le kalena tonu o asiasiga na faia e le fomaʻi lava ia.

E aofia ai le tele o mea faataʻitaʻi:

  • ituaiga o faʻamaʻi
  • o le a le umi
  • o le soifua maloloina o le tagata maʻi (o le setete o le totoga, o le matua, matua faʻamaonia, ma isi mea).


O le a le maʻi pipisi? E faʻafefea ona fesootai i le maʻisuka?

Laʻau faʻatau Barley: o aogā ma faʻamaʻi o le maʻisuka.

E faʻapefea ona togafitia le maʻisuka faʻamaʻi?


Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e filifilia e se fomaʻi se inisalini sauniuniga, fuafua ma fetuutuunai le fualaau, atonu e manaomia e le maʻisuka ona sau i le 2-3 taimi i le vaiaso. I tulaga e maua ai le maʻisuka, e sili atu le siakiina o lou tulaga ile 2-3 masina.

E le afaina pe a oo i le asiasiga mulimuli i le endocrinologist pe afai:

  • o le fualaau faasaina ua manino e le talafeagai,
  • Ua ou lagona le leaga
  • Sa iai fesili i le fomaʻi.

O le maʻisuka e manaʻomia le mataʻituina e le tele o fomaʻi. Toeitiiti lava o le fomai faapitoa e maua i le maʻisuka i maʻi. E mafua ona o se lisi umi o faʻafitauli e mafai ona maua e le maʻisuka. E naʻo le vaavaaiga lelei faafomai e mafai ona puipuia ai faʻamaʻi faʻamaʻi mai le tulaʻi mai ma le atiina ae.

E mafai ona e filifilia se fomaʻi ma faia se tofiga i le taimi nei:

Suga 5.8: e masani ai i le toto mai se vein?

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

O le suka toto 5.8 e masani pe faʻaleagaina? O le kulukose masani i totonu o le tino o le tino e taʻu mai ai le lelei o lana galuega. Afai ei ai se vavaega pe lalo, o lenei faailoilo o se tulaga faʻaleagaina.

O le tino o le tino o se masini sili ona faigata lea e iloa e tagata. Ma o faagasologa uma i totonu o loo i ai se vavalalata vavalalata ma isi. Pe a faʻalavelave se tasi, o le mea lea e taʻitaʻia ai i le mea moni e faʻapea, o siama faʻaleagaina o loʻo matauina i isi vaega.

O le maualuga maualuga o le toto (tulaga maualuga hyperglycemic) e mafai ona faʻavae i mafuaʻaga faʻapitoa ma le faʻaleagaina. Afai o le atuatuvale poʻo le atuatuvalega e mafua ai le faateleina o le kulukose, o le a vave lava ona faʻasaʻoina le suka.

Ae peitaʻi, afai o le faateleina o le kulukosesese i totonu o le tino o se taunuuga o le faʻaleagaina o gaioiga - faʻafitauli o le endocrine, faʻalavelave o le pancreatic, ona le tupu ai lea o se faʻaititia tutoatasi o le suka i le tulaga manaʻomia.

O lea la, seʻi o tatou mafaufau i mea e taʻua o faailoga masani o le kulukose i le tino o le tagata? O le a le faailoga o le 5.8 iunite e talanoa ai, ma o le a le mea e fai i sea tulaga?

Glucose 5.8 iunite - masani poʻo le faʻaleagaina?

Ina ia mafai ona e iloa pe o le 5.8 iunite masani, pe o le togafitiga foi, e tatau ona e iloa lelei mea ua faailoa mai e faailoga o mea uma lava e masani, o tulaga taua e faailoa ai se laina tuaoi, o le, prediabetic state, ma pe a maua le maʻisuka.

O le inisalini o le hormone, lea e gaosia mai e le pancreas, e faʻamaopoopo le fua o le suka i totonu o le tino. Afai e mataʻituina galuega le lelei i lana galuega, ona mafai lea ona faʻaititia pe faʻaitiitia le faʻamaualuga o le kulukose.

E pei ona taʻua i luga, o le faateleina o le suka e mafai ona mataituina i lalo o le malosi o nisi o mafuaaga o le tino. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se tagata na feagai ma le atuatuvale tele, popole, ma le faʻalavelave i le gaioiga faaletino.

I nei tulaga uma, faatasi ai ma le 100% o le tulaga, o le toto maualuga o le a faateleina, ma matua "faasee" le tapulaa faatagaina o le masani. Aʻo lelei, pe a oʻo i le taimi o le kulūkose i totonu o le tino e eseese mai le 3.3 i le 5.5 iunite.

I tamaiti ma tagata matutua, o le masani o le a eseese. Manatunatu i faʻamatalaga i luga o le faʻataʻitaʻiga o se laulau o faʻataʻitaʻiga faʻalagolago i tausaga o le tagata:

  • O se pepe faatoa fananau mai ei ai le suka toto mai le 2.8 i le 4.4 iunite.
  • E amata mai le tasi masina i le 11 tausaga, o le kulukose e 2.9-5.1 iunite.

E afua mai i le 11 tausaga le matua i le 60 tausaga, o le ese mai le 3.3 i le 5.5 iunite ua taʻua o mea masani o le suka. A maeʻa le 60 tausaga le matutua, o le a laʻititi lava le eseese, ma o le tapulaa pito i luga o tapulaa faatagaina e faateleina i le 6.4 iunite.

O le mea lea, e mafai ona tatou manatu o le toto toto o le 5.8 iunite o se sili atu o le tapulaa pito i luga o tulaga faatauaina masani.I lenei tulaga, e mafai ona tatou talanoa e uiga i le setete (state boundary line) i le va o le masani ma le maʻisuka).

Ina ia faʻamaonia pe faʻamaonia le uluaʻi suʻesuʻega, ua faatonuina e le fomaʻi suʻesuʻega faaopoopo.

Faailoga o le Glucose Maualuga

O le faataitaiga ua faaalia ai, i le tele o mataupu, o le suka toto i le 5.8 iunite o le a le mafai ona faaalia ai se faateleina o faailoga. Ae ui i lea, o lenei tau aogā ua mafua ai le popole, ma e ono mafai ona faʻateleina le maua o le suka.

O le maualuga maualuga o le kulukose e mafai ona fuafuaina i se tagata maʻi e ala i nisi o faailoga ma faailoga. E tatau ona maitauina i nisi vaega o tagata gasegase o le a sili atu ona taʻuleleia faailoga, i isi, i se isi itu, o le a faʻaalia i le maualalo o le mamafa poʻo le leai atoa o ni faʻailoga.

E le gata i lea, ei ai se mea e pei o le "lagona" i le maualuga o le suka. I galuega faafomaʻi, ua maitauina o nisi tagata e maualuga le ono mafai ona sili atu i le tele o faailoga, ma o le siitia o le 0.1-0.3 iunite e mafai ona oo atu ai i le tele o faailoga.

E tatau ona e mataʻituina pe afai o le tagata maʻi o loʻo i ai faʻataʻitaʻiga lapatai nei:

  1. O vaivaiga masani, vaivai faifai pea, le mautonu, le mautonu, general malaise.
  2. Faateleina le manava, aʻo iai le faʻaitiitia o le mamafa o le tino.
  3. Tumau mago, fiainu.
  4. Ole tele ma le faifai pea, o se faʻaopoopoga ile fua ole urine i le 24 itula, asiasiga i po i le faletaele.
  5. Paʻu faʻamaʻi e tupu faʻafuaseʻi.
  6. Faʻasalaga faʻapitoa.
  7. Faʻaitiitia faʻafitauli faʻaleagaina, faʻamaʻi pipisi faʻafuaseʻi, faʻamaʻi maʻi.
  8. Faʻafitauli leaga.

Afai o le tagata maʻi e faʻaalia ia faʻaʻailoga, ona faʻamaonia lea o loʻo i ai se faʻaleagaina o le toto i le suka o le toto. E tatau ona maitauina o le tagata maʻi o le a le maua uma ia faʻamaoniga o loʻo i luga, e ese le ata o le falemai.

O le mea lea, e tusa lava pe iai ni faʻailoga e aliali mai i se tagata matua poʻo se tamaititi, e tatau ona e faia se suʻega toto mo le suka.

O le a le mea e tatau ona fai pe a maeʻa, o le a taʻuina e le fomaʻi le taimi na te faʻasalaina ai iuga.

Glucose faapalepale, o le a le uiga?

A masalomia e le fomaʻi se setete o le predabetic poʻo le maʻisuka ile iuga o le suʻega muamua o le toto, na ia fautuaina le suʻega o le toleniuga suka. Ona o sea suʻesuʻega, o le maʻisuka e mafai ona iloa i se taimi vave, ma e mafai ona faʻatonuina le le atoatoa o le kulukose.

O lenei suʻesuʻega e faʻataga ai oe e fuafua le tikeri o le faʻaleagaina o meaʻai gaʻo. A le oʻo iʻuga o le suʻesuʻega e sili atu i le fuainumera o le 7.8 iunite, e leai se mea e popole ai le tagata maʻi, o loʻo ia te ia mea uma lava i lona soifua maloloina.

Afai, pe a uma le gaʻo, o le tau mai le 7.8 iunite i le 11.1 mmol / l e maua, o le mea lea ua mafua ai ona popole. E ono mafai ona iloa i se taimi muamua se tulaga o le vailaau faʻasolosolo, poʻo se faʻagasologa masani o togafitiga masani.

I se tulaga na faʻaalia ai le suʻega o se taunuuga o le sili atu ma le 11.1 iunite, ona mafai lea ona tasi le faaiuga - o le maʻisuka ua maeʻa, ma o se taunuuga e fautuaina ai e amata vave lava togafitiga talafeagai.

O se suega o le gasegase o le kulukose e matua taua lava i ia tulaga:

  • A maua e le tagata maʻi le maualuga o le suka i totonu o tapulaa talafeagai, ae o le kulukose i le urine e matauina i taimi taʻitasi. E masani lava, i se tagata soifua maloloina, e tatau ona toesea le suka i le urine.
  • I se tulaga e leai ni faailoga o se suka suka, ae o loʻo i ai le faʻalauteleina o le mamafa o le urine i aso taitasi. Faʻatasi ma le talaaga o lenei faailoga, o le suka o le toto i luga o se manava gaogao o loʻo i totonu o le masani.
  • O maualuga maualuga o le suka i le taimi o le maitaga e iloa ai le mafai ona atiaʻe le maʻisuka faʻamaʻi.
  • A iai ni faʻamaoniga o se maʻi faʻamaʻi, ae leai se kulukose i le urine, ma o le suka i totonu o le toto e le sili atu i le pito i luga.
  • O se tulaga le lelei, pe afai o le tagata maʻi e latalata vavalalata ma le maʻisuka e tusa lava po o le a le ituaiga (o faailoga o le maualuga o le kulukose e mafai ona toesea). O loʻo i ai faʻamaoniga e maua le maʻisuka.

O le vaega aʻafiaga e aofia ai tamaitai oe na maua i le taimi o le maitaga e silia ma le sefulufitu kilokalama, ma o le mamafa o le tamaititi na fanau mai e 4.5 kilokalama.

E faigofie le suʻega: latou te ave le toto mai se tagata maʻi, ona latou tuʻuina atu lea o le kulukose i le vai e inu ai, ona oʻo ai lea i nisi taimi, latou te toe faʻafouina le vai.

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

E le gata i lea, o faʻatatauga o suʻesuʻega e faʻatusatusa, lea e mafai ai e oe i le isi itu ona faʻamautuina le faʻamaonia saʻo.

Fuafuaga o le hemoglobin glycated

O le hemoglobin glycated o se suesuega suʻesuʻega lea e mafai ai e oe ona fuafua le iai o le suka i patoto. O le hemoglobin glycated o le mea lea e fusifusia ai le suka o le toto.

O le maualuga o lenei faailoilo ua fuafuaina e avea o se pasene. Ua talia le masani mo tagata uma. O lona uiga, o se pepe faatoa fananau mai, tamaiti aoga faataitai, tagata matutua ma tagata matutua o le ai ai tutusa taua.

O lenei suʻesuʻega e tele mea lelei, e faigofie le gata mo le fomaʻi, ae mo le maʻi. Talu ai e mafai ona faia le sampling toto i soʻo se taimi o le aso, o le a le faʻalagolago iʻuga o meaʻai.

E le manaʻomia le inu o le kulukose i le vai, ona faʻatali lea mo nai itula. E le gata i lea, o le suʻesuʻega e le aʻafia i gaoioiga faʻaletino, popolega popole, popolega, vailaʻau ma isi tulaga.

O se vaega o lenei suʻesuʻega, o le suega e mafai ai ona e fuafuaina le suka o le toto i le tolu masina mulimuli.

E ui lava i le aoga o le suʻega, o lona taua tele ma tulaga lelei, ei ai ona tulaga le lelei:

  1. O se tau taugata pe a faʻatusatusa i se suʻega masani o le toto.
  2. Afai o le tagata gasegase e i ai sina vaega o hormones thyroid, ona mafai lea ona e maua le iʻuga sese, ma o le a sili atu le maualuga o faailoilo.
  3. I le maualalo o le hemoglobin ma le tala faasolopito o le anemia, o le vaeluaina o taunuuga.
  4. E leʻo uma falemaʻi e mafai ona faia sea suʻega.

Afai o le iuga o le suʻesuʻega e faʻaalia ai le maualuga o le hemoglobin eleʻele e itiiti ifo nai lo le 5.7%, o le a faʻaalia ai se tulaga lamatia itiiti o le atiaʻe o le maʻisuka. Afai e eseese le fuainumera mai le 5.7 i le 6.0%, e mafai ona tatou fai atu o loʻo i ai le maʻisuka, ae o le mea e ono mafai ona atiaʻe e maualuga tele.

Faʻailogaina o le 6.1-6.4%, e mafai ona tatou talanoa e uiga i le setete, ma ua fautuaina le tagata maʻi e sui lona olaga. Afai o le taunuuga o le suʻesuʻega e sili atu nai lo le 6.5%, o le maʻisuka e muamua ona togafitia, o le a manaʻomia nisi faʻataʻitaʻiga o suʻesuʻega.

Gaoioiga e fesoasoani i le maualalo o le suka

O lea la, ua iloa nei o le suka i totonu o le tino o le tagata e eseese mai le 3.3 i le 5.5 iunite, ma o mea nei o faʻataʻitaʻiga lelei. Afai e taofi le suka i le 5.8 iunite, o se taimi lenei e toe iloilo ai lou olaga.

E tatau ona vave matauina o le tele o le soona faigofie e faigofie ona pulea, ma o faiga puipui faigofie e le gata ina faʻavasegaina ai le suka i le tulaga e manaʻomia, ae faʻasaina foi mai le maualuga i luga o le faʻatagaina.

Ae ui i lea, afai o le maʻi e maualuga le maualuga o le kulukose, e fautuaina e pulea le suka, ia fuaina i le fale. O lenei mea o le a fesoasoani i se masini e taʻua o le glucometer. O le puleaina o le kulukose e puipuia ai le tele o aʻafiaga e mafua mai i le faateleina o le suka.

O le a la le mea e tatau ona faia e faʻamaonia ai lau faʻatinoga? E tatau ona faʻalogo i togafitiga nei:

  • Pulea o le tino. Afai o loʻo e mamafa pe mamafa, e tatau ona e faia mea uma ina ia le maua ai le mamafa. Suia meaʻai, aemaise lava o le kalori mea o ipu, alu i totonu mo taʻaloga pe avea ma vaisu i le savaliga sopo.
  • Paleni lau lisi autu, filifilia fualaau faisua ma fualaau 'aina, solo pateta, faʻi, vine (e tele le kulukose). Faʻesea meaʻai gaʻo ma falai, ava malosi ma meaʻai caffeinated, soda.
  • Moega mo le itiiti ifo i le 8 itula i le aso, lafoai le taimi o le faʻamafanafana. E le gata i lea, ua fautuaina e te alu e moe ma tulaʻi i le taimi e tasi.
  • Ina ia maua se gaoioiga faaletino sili ona lelei i lou olaga - fai galuega i le taeao, tamoe i le taeao, alu i le falemaʻi. Pe na o le savali i le ea fou i se saoasaoa vave.

O le tele o tagata gasegase, o loʻo fefefe i le maʻisuka, o le a matua mumusu lava e 'ai lelei, ma manaʻo e fia taumafa. Ma o lenei mea e sili ona sese.

O le matelaina o le fiaʻai o le a faʻaleagaina ai le tulaga, o le a faʻalavelaveina atili ai le faʻaaogaina o gasegase, lea o le a oʻo atu ai i faʻafitauli ma aʻafiaga leaga.

Fua o le suka i le tagata lava ia

E mafai ona e suʻeina le kulukose i le falemai e ala i le toto toto, ma e pei ona taʻua i luga, e mafai ona e faʻaaogaina le glucometer - o se masini mo le fuaina o le suka i totonu o le tino. E sili ona lelei le faʻaaogaina o glucometers eletise.

Ina ia faia le fuataga, o se vaega itiiti o le vai ola mai le tamatamailima e faʻaaogaina i le fasi siaki, ona tuʻu lea i totonu o le masini. I totonu o le 15-30 sekone e mafai ona e mauaina le mea tonu.

Aʻo leʻi tuiina lou tamatamailima, e manaʻomia lou faia o togafitiga o le tumama, fufulu ou lima i le fasimoli. E leai se tulaga e tatau ona e tago ai lou tamatamailima i mea inu e aofia ai le ava i la latou tuufaatasiga. O le vaevaeina o taunuuga e le o taofiofia.

Fua o le suka o le toto o se faiga lea e mafai ai ona e vaʻavaʻai i mea sese mai le masani i le taimi, ma faia faʻataʻitaʻiga talafeagai, i itu uma, e puipuia ai faʻafitauli.

O le vitio i lenei tusiga o le a taʻuina atu ia te oe le maualuga o le maualuga o le toto suka.

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

O le maʻisuka ituaiga 2 o loʻo laʻititi!

Fomaʻi na maua le maʻisuka e tolu tausaga Amerika ... ituaiga 2 maʻisuka! O le maʻi aupito laʻititi lenei i le lalolagi ma se faʻafitauli.

Ituaiga o maʻisuka ituaiga II - mauaina, e maua i le tele o tagata matutua ma matutua. I le sefulu tausaga talu ai, ua amata ona amata ona iloa le tupulaga i le maʻi. E i ai tulaga pe a fai na faia se faʻamaʻi i talavou. Ae mo le faʻamaʻi e "puʻe" se tamaititi e tolu-tausaga-e leʻi tupu muamua lenei mea.

O le faafitauli lenei i le lalolagi atoa. O le maʻisuka ituaiga II e le o toe i ai ni taʻaloga o tausaga. Soʻo se fitu sekone, e lua mataupu fou o lenei faʻamaʻi e maua i le lalolagi. Ma o le tasi tagata na maliu lona ola ona o faʻafitauli o lenei faʻamaʻi. Ua vave ona laʻititi le maʻi. Ma o se tulaga lalolagi lenei.

O le faʻasologa o maʻi suka i le nofoaga lona tolu i le lalolagi (pe a maeʻa maʻi cardiovascular ma le mafaufau). E tusa ai ma tagata atamamai, i le 15 tausaga o lenei faʻamaʻi o le a avea ma mafuaaga autu o le oti. I le 20 tausaga ua tuanaʻi, o le numera o tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka ua faʻatupulaia e tusa ma le 10 taimi. E tusa lava pe tutusa lava uiga na faaalia i le oona tele. O le mamafa o le mamafa o le mafuaaga autu lea mo le faʻaalia o le maʻisuka ituaiga II. E leai se mafuaʻaga, pe a oo atu le tamaititi i le gaʻo i le taimi atofaina a le fomaʻi, o le a latou siaki moni lava e siaki pe maua lona maʻisuka.

O le maʻisuka ituaiga II o se faʻamaʻi tumau lea e faapuupuu ai le olaga o se tagata pe a ma le 10 tausaga. E aʻafia lenei mea i le aʻafiaga o faʻalavelave: faʻalavelave fatu, taʻavale (e mafua ai le maliu o tagata maʻi uma), faʻamavaega (ona o le le lava o le toto i pito i lalo), toilalo (10-20% o tagata mamaʻi maliliu), retinopathy diabetic (ina ua mavae le 15 tausaga malaise, e toalimagafulu tagata mamaʻi ua tauaso, ma tasi i le sefulu o loʻo i ai faafitauli ogaoga o le vaʻai), neuropathy o le maʻisuka (e afaina ai neura i taimi uma), maʻi papa. O tagata maʻi e masani lava ona liliu atu i fomaʻi mo le 7-8th tausaga o le faʻamaʻi, pe a oʻo ina "maua le malosi o le maʻi."

O le tele lava o tagata mamaʻi o loʻo i ai ni gasegase leaga ma i le taimi lava foi e tasi o latou amioga le lelei. Afai ei ai se tasi mai lou aiga i le taimi nei e maua i le maʻisuka, o le ae maua se pelu a Damocles o loʻo tautau i ou luga. Afai o oe o se tamaitai, o le tulaga lamatia e sili atu. Afai e te gaʻo, o loʻo e faʻatafunaina, endocrinologists faʻafefe ma faʻamatalaga. Latou te unaʻiina oe e aua le taumafa, taumafa meaai maloloina (suamalie, keke, sodas, meaʻai gaʻo o loʻo aofia ai gaʻo tumu ma gaʻo e le faʻaosoosoina ai le maʻi lava ia, ae oso ai le ita tele). E tatau ona e siitia atili (ua fuafuaina e saienitisi e toetoe lava o tagata uma e sefulu e maʻi ona o le le toaga), e aloese mai le popole ma ... ia lava le moe. E faʻasoa foi e saienitisi le le lava o le moe ma le faateleina o le aʻafia o le maʻisuka ituaiga II.

E te leʻi siakiina lou suka toto mo se taimi umi? Ua fautuaina e le au atamamai e suʻe le auiliiliga a taeao, pe afai:

- oe matua atu i le 45 tausaga,

- mamafa o le toto "sili atu" mo le 135/80 ..,

- o le maʻisuka sa maua i totonu o le aiga vave - matua matua, tina, tama, tuagane, tuagane, tuagane, tuagane,

- sa maʻi (pe o loʻo maʻi) ma le ovary polycystic,

- e mamafa tele. Mo le fuafuaina o le numera o lou tino, e mafai ona e faʻaaogaina le faiga lenei: mamafa le mamafa o le tino i kilokalama e vaevaeina e le maualuga o se tagata i mita sikuea. I le mulimuli ai i lenei mea, afai e mamafa le 70 kilokalama o le tagata ma o lona maualuga e 1.65 mita, vaelua le 70 i le 2.72. O le mea lea, o lau tino mass index o le 25.73. O lona uiga o loʻo ia te oe - oona (atoatoa). O le faasinomaga o le itiiti ifo i le 18.5 o loo faailoa mai i lalo ifo o le mamafa, pe afai e le sili atu i le 18.5-24.9 - o mea uma lava e masani ai, o loo i ai i le lautele o le 25-29.9 - o se tagata ua i ai le gaogao, o se faasinomaga ole 30 i le 34.9 - e tautala i luga o le oona o le tikeri muamua, 35-39.9 - "oona" o le tikeri lona lua o le "mauaina", o mea uma i luga aʻe o le 40 o loo faailoa mai ai le oona o le tikeri lona tolu. O le mea lea o le mea muamua o le a fautuaina e se endocrinologist se tagata maʻi i le maʻisuka o le leiloa o le mamafa. E tatau ona iloa o le tele o tagata gasegase ua le amanaiaina lenei fautuaga ("E le gata ua ou maʻi, latou te mananao foi e fiaaai au i le fiaaai!").

Ua fautuaina e fomai e ili le faailo pe afai:

- fia inu pea

- Faʻalavelave faʻafuaseʻi faʻalavelave,

- ona o le leai o se mafuaaga, ua amata ona le maua le mamafa,

- faʻaitiitia ai maso o le tamai povi,

- lamolemole o le paʻu ma le mucous membrane o tino totoga,

- o manua e le faʻamalolo mo se taimi umi,

- e te lagona le vaivai, masani ona e moe,

Tuua Lau Faamatalaga