Stevia: suamalie i laulau, e aoga mo tagata? Stevia ma le maʻisuka

O le taumafa lelei o se mea vevela mo tagata o aso nei, o lea latou te taumafai ai e faʻatapulaʻa a latou meaʻai suka ma maua ai le auala sili i le kulukose.

O loʻo i ai se ala sili ona lelei mai lenei tulaga - ia faʻaalia ai le suka i au mea taumafa. O se tasi o togafitiga sili i lenei eria o laupepa stevia.

Stevia suamalie

Mai se togavao lauiloa e taʻua o stevia, o se mea suamalie masani, i luga ole tua, e faia. O le suamalie suamalie e maua mai le laau e fesoasoani i le mamafa o tagata e aumai a latou fomu i le masani. O lenei faʻaopoopoga ua taʻua o le E 960. E lelei mo le maʻisuka ina ia faʻaleleia ai le tulaga lelei o meaai. Faatasi ai ma isi mea, o le tuufaatasiga o le stevia e tele mea aoga aoga. O lenei lisi e aofia ai: vitamini B, E, D, C, P, amino acids, tannins, suauu taua, copper, iron, potassium, calcium, seleni, magnesium, phosphorus, silicium, chromium, cobalt.

Faatasi ai ma se fatuga tele o elemene, o mea aoga caloric o le meaʻai faaopoopo e itiiti - 18 kcal mo le 100 kalama.

O oloa e maua mai i lenei laau e mafai ona faʻatau i le fale talavai, ma o loʻo maua foi i matagaluega faapitoa o faleoloa. Ona o le tele o ituaiga o analog ua maua, e mafai e tagata uma ona filifili mo i latou lava le filifiliga sili mo lenei fualaau faasaina. O le tau o le stevia e faʻalagolago i le ituaiga faʻamalolo.

O le pepa lanu o le suamalie e faigofie ai ona faʻatusatusa le metotia e ala i le faaopoopoina o le sooupu i le meaʻai. O se tasi o piliki enaena o le stevia e tutusa ma se teaspoon o le suka. I meainu, o le "vailaau" matagofie e vave ona solo. Ma afai e te manaʻo e fai le paʻu mai fualaau, e tatau ona pasi atu i se mea e teu ai le kofe.

O vao vao e leai se togafiti ua i ai sina taimi e sili ona leaga, e le mafai ona taʻua e uiga i laupepa stevia. E faʻapefea ona e faʻafoeina lenei taunuʻuga? O mea uma lava e matua faigofie lava - i le tuufaatasiga o polo fiafia o loʻo i ai se mea taua, manaia i le tofo, filifilia mai le laau, lea e le o iai se faʻasologa mulimuli - glycoside.

Mea aoga o stevia

O se mea aoga taua lea e maua ai le faʻamalolo ma le malosi o le tino i le tino o le tagata. E le gata i lea, o le vailaau faʻasaina e mafai ona faʻafaigofieina le metabolism. O se oloa taua lenei mo tagata e sili atu le mamafa.

O lenei suamalie, e le pei o isi suka tutusa, o loʻo i ai se numera itiiti o laasaga, o le mea lea e faʻaaogaina ai i le tele o atunuu o le lalolagi ma i le tele o mataupu ei ai ni iloiloga lelei. I le taimi nei, e le o le tele o suka e lauiloa, o le uiga taua o se mea e maualalo ai le faʻasoesa. Sa manuia le suega o le aʻafiaga o aʻafiaga.

O Stevia e sefululima taimi e sili atu le suamalie nai lo sugar sugar, ma o lea e fautuaina ai e aua nei aofia ai isi suamalie i lau taumafataga.

O aʻafiaga lelei i le soifua maloloina o tagata:

  1. Stevia e faaitiitia ai le kalori o mea o oloa, o lea e tatau ona faaaoga e i latou oe miti i le aveesea o le mamafa. Ina ia ausia se taunuuga sili ona lelei, e tatau i tagata gasegase ona faia se laulau o le faaaogaina o fualaau faasaina.
  2. Faateleina le aoga o togafitiga o le inisalini.
  3. O le suamalie e faʻaalia mo tagata ua iloa e le fomaʻi o le maʻisuka. I le faʻaaogaina o lenei fesoasoani faʻalaʻau, e mafai ona faʻaititia le fualaau o le inisalini e ave.
  4. Faʻaaogaina o lenei mea masani, e mafai ona e faʻaumatia lole candida.
  5. Faʻaleleia le vaʻalele puipuia.
  6. Faʻaopoopo E 960 ei ai sona aoga aoga i le tulaga o le paʻu.
  7. O lenei mea e tutusa ai le suka e afaina ai toto toto ma faʻaitiitia ai le toto.
  8. E i ai sona aafiaga lelei i le faʻaogaina o le polokalama cardiovascular.
  9. E fesoasoani e faʻamalosia ai ni meaʻai ma puipuia ai le pala.
  10. Faʻatupulaia faiga faʻavae.
  11. Faʻamālōlōina le mumu.
  12. O loʻo i ai se aoga aoga i luga o laufanua faʻafefe.

Faʻaaliga mo le faʻaaogaina o stevia i laulau:

  • afaina ma le maʻisuka
  • eseese faʻafitauli o le tino o le endocrine,
  • gasegase o le tino
  • hypo - ma le hyperglycemic conditions.

E uiga i mea leaga ma le faʻailoga

Afai o siama ua faʻamalamalamaina i faatonuga e le o tausia e tagata maʻisuka ma tagata e sili atu le mamafa o le tino, e mafai ona afaina le tino. Aua nei e maelega ma faaopoopo ni fualaau suamalie suamalie e aunoa ma se fua i ipu taitasi.

Sweetener E 960 e le tatau ona faʻaumatia e tagata o loʻo i ai se tagata le faʻalogo i le oloa.

O faʻamaoniga i le faʻaaogaina o le stevia i totonu o laulau e tatau ona faʻaleagaina ai le gastric ma le intestinal. Ina ia taofia lenei mea, o se mea suamalie e faʻavae i luga o le mutia o le meli, e tatau ona e amata faʻaaogaina sina mea itiiti ma laʻititi i le taimi e tasi e mataʻituina ai foliga o le tino.

Faʻasalaga tele, e tatau ona faʻaaoga le meaʻai faaopoopo i tagata e maualalo le toto.

O lenei suamalie e le tatau ona faʻamaʻaina i le susu, pe mafai ona tupu mai se manava.

Pe a faʻaaogaina se faʻaopoopoga masani o mea taumafa masani, i nisi tulaga e atiaʻe ai le hypoglycemia - o se tulaga e fesootaʻi ma le faʻaitiitia o le kulukose toto.

O fafine maʻitaga ma tina tausi maʻi e tatau ona faʻaaoga lelei le suka. E faatoa mafai ona faʻaaogaina pe afai o faʻamanuiaga o le talosaga e sili mamao atu i le afaina.

Mo tagata e le o iai ni faʻafitauli o le soifua maloloina, e leai se manaʻoga faanatinati e faaopoopo le suka e suitulaga ia latou meaʻai e avea o se meaʻai faaopoopo.

Pe a oʻo mai le tele o laʻau suamalie i le tino o le tagata, e faʻasaʻo le inisalini. Afai o loʻo tumau pea lenei tulaga, o le a faʻaitiitia le lagona o le inisalini.

I lenei tulaga, o le tulaga autu e le o le faʻaaogaina o mea suamalie, ae matua tausisia le masani.

Faaiuga

A e faʻatau se anala o le suka, e tatau ona e mautinoa o lona tuufaatasiga e le aofia ai ni faʻaopoopoga faaopoopo faʻaleaga e mafai ona aʻafia ai le soifua maloloina.

Ina ia saʻo le fuafuaina o le tele o le fualaau oona, ao leʻi faʻaaogaina, e tatau ona e faitauina ma le faʻaeteete faatonuga na faia e le gaosi oloa.

Aua nei galo e tusa lava pe maua i le suka o le natura masani, pe a faʻaaogaina le talafeagai pe i le tulaga o le maualuga, e saofaga i le faateleina o le kulukose toto.

O au gaioiga uma e fesootaʻi ma le faʻaaogaina o mea suamalie e tatau ona faʻamaopoopoina ma lau fomaʻi.

O mea aoga ma leaga o stevia o loʻo talanoaina i le vitio i lenei tusiga.

Laʻau o Stevia ma laulaau: ituaiga maʻisuka ituaiga 2

E masani ona taʻua Stevia o le "mutia o le meli" mo lona manogi manaia ma le suamalie. E manaia lau laʻau. E malie, o le stevia extract e sili atu ona suamalie nai lo le suka masani. E le afaina ai le mamafa o le mamafa, aua e le faʻagesegeseina ai le metabolism.

Afai e maua e le tagata le maʻisuka ituaiga 2, e mafai ona faʻaaoga le stevia i le tele o ituaiga:

  • Pills - Fafagaina le Laʻau
  • Suauu - aumai mai le stevia, o le sipuni e mafai ona eseese le tofo.
  • Tea - otaota vevela lau laau tetele, lapoa poʻo selu
  • Faʻatoʻa ese - fualaau toto

Laʻau ma laulaau o stevia: faʻaaoga mo le paʻu o le mamafa, mea o le kalori

Stevia o se laau e mafai ona fesoasoani i se tagata i le tau faasaga i le mamafa o le mamafa. O lona manaia o le suamalie suamalie ma le aoga o meatotino o le ai ai ni mea lelei i le tino.

O le a le lelei o le stevia mo le gau o le mamafa:

  • E mafai e le togavao ona faʻaitiitia le manaʻo tele
  • E maua ai le suamalie e aunoa ma le faaopoopoina o kalori
  • Saturates le tino ma vitamini ma amino acids e taua mo le faʻaletonu o le mamafa o le soifua maloloina.
  • Faʻaitiitia soʻo se gaioiga faʻaoga, e aunoa ma le faamalosia o se tagata e faʻaaogaina togafitiga faʻaleagaina.
  • Faʻaleleia le gaioiga o le manava ma "faʻamamā" i faʻalautele o toxins.

FAʻATAUAGA: Afai e le mafai ona e inuina le lauti poʻo le kofe e aunoa ma le suka - e mafai ona e suia i fualaau vavave, ia e mafai ona e faʻatau i le falemaʻi. E matua sili atu le aoga le inu o le la mai fatu lagoʻa pe mamago.

O le sipuni e itiiti ifo nai lo le fautuaina mo le faʻaaogaina, aua ua fuafuaina mo togafitiga faafomaʻi ma o loʻo i ai se vaega o le suka. O le tea ma le stevia e i ai se suamalie ma o lenei mea e mafai ai e se tagata ona "faamalie ia lava" suamalie. Faatasi ai ma lenei mea, o le suka masani e leʻo i totonu o le tino ma e amata ona vaavaai mo isi auala e maua mai ai gaʻo i totonu o le tino.

Ina ia maua ai le tele o aafiaga i le aveesea o le mamafa pe a faʻaaoga le stevia, e tatau ona e fetuutuunai au mea taumafa, faʻaaogaina gaʻo ma gaʻo. E le gata i lea, e tatau ona e inu tele le vai i le aso ma e fautuaina e taʻalo i taaloga. Aua nei faʻaaogaina le stevia i ni aofaiga tele mai le aso muamua, amata i le tasi ipu ti lauti poʻo le tasi poʻo le lua papa.

FAʻATAUAGA: Afai, a uma ona e faʻaaogaina le stevia, e te maua le vevela, faʻaleagaina o le inumaga, fiva, ma fulufulu, o avanoa e maua ai Stevia le faapalepale. Faʻaitiitia le stevia mai au mea taumafa, poʻo le faʻaitiitia o lou faʻaaogaina.

Stevia papaa "Leovit" - faatonuga mo le faʻaaogaina

O le kamupani Leovit ua gaosia le stevia i ni fualaau mo ni nai tausaga i le laina. O lenei oloa e sili ona lauiloa ma e manaʻomia i falemaʻi e avea o se mea suamalie. O pepa papaa Stevia ua avea o se faʻaopoopoga o meaai masani e mafai ona i ai se aoga aoga i tagata.

O le tasi laupeʻa lanu enaena o Stevia mai le Leovit o loʻo i ai se mea e maua ai le laau - 140 mg. O lenei fuataga e lava lea mo le muamua ma le faʻaaogaina faʻaaogaina.

Faailoga mo le faʻaaogaina o stevia:

  • O le maʻi suka
  • Faʻaleagaina metabolism
  • Le gasegase o le gaʻo i le tino
  • Mafuaaga
  • Faʻaleagaina le puipuiga
  • Paʻu o le paʻu
  • Tetele puipuiga
  • Faʻalavelave faʻafuaseʻi o le meaʻai
  • Faʻasalaga faʻaletonu
  • Pancreatic maʻi
  • Laititi maualalo
  • Faʻasalaga le fiafia
  • O faʻamaʻi o le fatu ma vascular system
  • High cholesterol

Contraindications i le faʻaaogaina o stevia:

  • Alu
  • Tagata taʻitoʻatasi faʻalepale
  • Toto lavelave

O pepa pepa Stavia e faʻamoemoe mo le faʻaaogaina i totonu. Latou te manaʻomia ina ia faʻamaua ai vai (vevela ma le malulu). E tasi pe lua papaa e lava mo le faʻaaogaina e tasi. E taua le aua le sili atu i le faasologa o aso o laupepa - 8 vaega.

Faʻafefea ma o ai e mafai ona ou faʻaaogaina tea tea ma stevia?

O le tea ma le stevia e onā i le tulaga o le mamafa, mo togafitiga ma togafiti. E mafai ona e faʻatau le mutia i se fale talavai, e mafai ona e totoina oe lava i totonu o le togalaau poʻo luga foi o le windowsill. E mafai ona faaopoopo pepa lau Stevia i soʻo se isi lauti ina ia faʻamalo ai.

Auala e fai ai lauti, i le tele o auala:

  • O le auala muamua: sasaa laʻau fou i le vai inu ma tuu i latou e selesele mo le 5-7 minute.
  • O le auala lona lua: sasaa le mutia vao i le vai inu ma tuʻu ai mo le 3-4 minute.
  • Le ala lona tolu: faaopoopo ni laulaau fou poʻo lau vevela i lauti masani.

O le fua mo le tipiina o le lauti mai stevia:

  • Stevia - 20-25 gr.
  • Suavai suamalie o le 60-70 tikeri - 500 ml.

  • Sasaa vai inu i luga o le mutia
  • Fafaga le mutia mo le 5 minute ma tapuni le tapuni
  • Faʻaauau le mafuaʻaga o lauti
  • O le mutia vao ua toe sasaa vai i le vevela ma taofi mo le 5-6 itula.
  • Inu le tii faatolu i le aso
  • Inu le tea i le afa itula ao leʻi 'aʻai


Healthy stevia tea

Faʻafefea ma o ai e mafai ona ou faʻaaogaina siva i stevia?

O Stevia syrup e masani ona faʻaaogaina e fai ai fualaau aina ma fualaau maloloina ma faʻatoʻaga. E faʻapipiʻi foi le suka tila i le lauti, vai poʻo le kofe i ni mea laiti e faʻamalieina ai le inu. Compote ma isi meainu e kukaina i le syrup: lemonade, infusion, decoctions o laau afu, e oo lava i koko.

FAʻAALI: O le sipuni faʻamalosi ma suamalie e faʻaaogaina mo togafitiga faʻapitoa ma togafitiga, ae le o le mamafa o le mamafa. E maua mai le syrup Stevia e ala i le uumi o le vao. O lenei mea o se mea e sili ona faʻaogaina ma e tatau ona faʻaopopo i meainu i totonu o se faʻapulaʻa faʻapulaaina: na o nai mataua ile tioata.

E faapefea ona faʻaaoga le stevia i le paʻu?

Stevia o le meaola o le maualuga maualuga ma o lea e tatau ona faʻaaoga ma le faʻaeteete ma matauina le metotia. I le na o le tuʻuina atu, o le paʻu o se mea faamamaina e taʻua o le stevioside. O le faʻaaogaina o le doses o le stevia i meaʻai e mafai ona faaleagaina ai le ipu ma avea ai ma suamalie suamalie.


Stevia Powder

E mafai ona ou ave le suamalie Stevia i le taimi o maitaga, mo tina tausi maʻi?

E tatau i tamaitai taʻitoʻatasi ona mataʻituina lona tulaga, mataʻituina lona soifua maloloina ma meaʻai, ma le atinaʻe o tama. E tele taimi e filifili ai tamaitai i le tulaga e faʻaaoga stevia. Nai lo le suka, ina ia le toe maua ni pauna faaopoopo.

O le mea e lelei ai, o le stevia e matua leai se afaina ma e saogalemu mo tina maitaga ma e leai se taufaamatau i le tamaititi. E le gata i lea, i le amataga o le tolu masina (pe a masani ona i ai le nausea ogaoga), o le stevia ua faʻaalia mo le faʻaaoga e faasaga i le faʻamaʻi. I le isi itu, afai o loʻo maʻi se fafine maʻitaga ma maua i le maʻisuka, ona tatau loa lea ona talanoa ma le fomaʻi le stevia.

O le isi lapataiga o le amanaia lea o mea taua o lau avega, o le stevia e faaitiitia ma o lea e mafai ai ona taina se "ulaula leaga" ma le soifua maloloina o se tamaitai ma mafua ai ona faaleagaina. E leai se mea e tatau ona e soli ai le fua faʻatatau ina ia e le faʻaleagaina lou tulaga.

E mafai ona ou ave le suamalie Stevia mo tamaiti?

E pei ona e iloa, o tamaiti e fiafia tele i le suamalie mai le fanau mai, pe a latou taumafai e susu le susu o le susu. O tamaiti matutua e masani ona fai ma vaisu i le taumafaina tele o sukalati ma suka. E mafai ona e suia nei mea "leaga" meaai e ala i le aofia ai stevia (suamalie, paʻu, mea e faʻafefete poʻo fualaau) i totonu o fualaau.

O le inuina o pia ma le sima i luga o le stevia, o le a le gata ina mafai e le tamaititi ona afaina ai o ia lava i le tele o meaʻai, ae maua ai foi le tele o aoga: maua ni vitamini, faʻamalosia le puipuiga ma puipuia ai le malulu. E mafai ona e tuʻuina atu le stevia mai le fanau mai (ae e le o manaʻomia), ae mai le afa tausaga e mafai ona e faʻamaua suamalie ma meaʻai suamalie.

FAʻATAUAGA: Mataʻituina lagona o lau pepe mo le faʻavevesi ma le faʻanoanoa o le intestinal after stevia. Afai e lelei mea uma, ona le afaina lea o le pepe i le vailaʻau.

Stevia sweetener: iloiloga

Valeria:"Na ou sui i le stevia tablets i aso ua leva, nai lo le suka. Ou te iloa o le mea aupito maualalo lenei mo loʻu ola maloloina, ae ou te taumafai e taitaia le olaga sao ma ou te manao e aua nei afaina aʻu i "mea gaʻo" gaogao. "

Tariu:"O loʻo ou i luga o le meaai a Ducan ma faʻaaoga pea fualaau, paʻu ma le lauti mai stevia e agai saʻo ai i laʻu sini ma maua ai se ata tusi."

Alesana:"Sa ou aoao e uiga i le stevia talu ai nei, ae talu mai lena taimi e le mafai ona ou ola e aunoa ma lena. Ou te inu lauti - e manaia, suamalie ma lelei. E le gata i lea, na te faʻateʻaina le tele o le vai ma fesoasoani ia te aʻu e taʻitaʻia se olaga soifua maloloina ma le mamafa foi! "

Vitio: "Ola fiafia! Stevia. Suafa suia i le "

O le taumafa lelei o se mea vevela mo tagata o aso nei, o lea latou te taumafai ai e faʻatapulaʻa a latou meaʻai suka ma maua ai le auala sili i le kulukose.

O loʻo i ai se ala sili ona lelei mai lenei tulaga - ia faʻaalia ai le suka i au mea taumafa. O se tasi o togafitiga sili i lenei eria o laupepa stevia.

Stevia: meatotino

O Stevia ei ai sona talaʻaga mauoa. E talitonuina o nisi o Initia na latou 'aina ona lau mo meaai nai lo le 1000 tausaga talu ai! Na latou faia lenei mea, ma le iloa o le laau e fesoasoani latou te lagona ai le lelei. Ua suesueina e saienitisi o aso nei le mafuaaga ma pe faapefea ona aafia ai le tino.

O se taunuuga, na latou faavaeina le iai o nisi o meatotino i totonu o le laau, lea o le faʻaopoopoga na faia i luga o lona faʻavae e iai foi:

E i ai lona suamalie, o se suamalie lelei

E le faʻateleina ma faʻaitiitia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, faʻapupulaina ai le manava o le kulukose e fusi, lea e maua ai se aoga aoga i le gaosiga o le tino gasegase o se tagata, aemaise lava le mafatia mai le maʻisuka ma isi ituaiga fesuiaiga o maʻi o le endocrine.

Fesoasoani e faʻamaonia le cholesterol.

E faʻaitiitia ai le manava, lea e fesoasoani tele e faʻaipoipo ai mamafa mamafa.

Faʻatasi ma le faʻagasologa o le faʻaaogaina, e maua ai aoga aoga i luga o le fatu ma toto toto, e fesoasoani e faʻaitiitia le mamafa, faʻagesegese le alualu i luma o le atherosclerosis, maʻi fatu fatu.

O gasegase e maua ai fualaau: gasegase faalilolilo faʻanoanoa, faʻaitiitia le elemene o le gastric juice, dysbiosis.

Cardiovascular diseases (ma lo latou puipuiga).

High cholesterol.

O le vailaau faʻasaina ua naʻo na o mea e teʻa ai, ma e seasea lava.

Stevia (Stevia): faatonuga mo le faʻaaoga

O le vailaau faʻasaina e maua i totonu o laulau, ae le mo le faʻafofoga tautala. Ua mamanuina e solo i vai e manaʻomia ona suamalie (lauti, kofe). 1-2 laulau i tioata taʻitasi - ua lava lenei mea e fatu ai se "aafiaga faʻatasi" o suka i totonu o le vaiinu.

E leai ni tuusaʻo tuusaʻo iinei, ae e sili atu ona lelei le taumafai e le sili atu i le dose o le 8 papa i le aso.

Stevia: tau ma le faʻatau

Afai e te leʻi faʻaaogaina lenei fualaau faasaina ma o le a na o le iloa pe o le a le Stevia, e mafai ona e faʻatau mai ia i matou.

O se faʻaopoopoga o mea taumafa maualuga o le a fetaui ma mea uma e te faʻamoemoeina ma o le a avea ma se sui lelei mo le suka i le umukuka mo oe. 175 pusa o fualaau faasaina o le a lava mo se taimi umi, ma o le tau o Stevia o le a foliga laitiiti ia te oe ina ia, afai e tatau ai, e vave ona e toe totoina le gaosiga vaivai. E vave tele le faʻaleleia, o le totogiina o loʻo faʻatinoina i auala talafeagai.

E i ai se numera leai se totogi mo itulagi 8 800 550-52-96 .

E le o se vailaʻau (BAA).

O le gaosiga o fualaau faasaina o NOW Foods, Bloomingdale, IL 60108 U.S.A.

Tuuina atu i Moscow ma le eria Moscow:

Pe a faʻatonu mai le 9500 tusi.TUSI!

Pe a faʻatonu mai le 6500 tusi. auina atu i Moscow ma tua atu o le MKAD (e oo i le 10 km) - 150 paʻu

Pe a faʻatulagaina le itiiti ifo 6500 tusi. auina atu i Moscow - 250 tusi

A o faʻatonuina mo le Moscow Ring Road i le aofaiga o itiiti ifo i le 6500 tusi - 450 rubles + tau o femalagaiga.

Faʻasalalau i le itulagi o Moscou - o le tau e taugofie.

Faʻasalaga i Moscow e faʻatino i le aso o le faʻatulagaina o oloa.

Tuuina atu i Moscow e faia ile 1-2 aso.

Faʻalogo: O loʻo ia te oe le aia tatau e teʻena ai oloa i soo se taimi aʻo leʻi oʻo i lautusi. Afai e taunuu mai le faila i le nofoaga o le faʻasalaga, e mafai foi ona e teena oloa, ae ua totogiina le malaga a le avefeʻau e tusa ai ma le totogiina o tau.

Faʻatau atu ma le tuʻuina atu o vailaʻau e le o faʻatinoina.

Faʻasalaga i Moscou e na o le sili atu ma le 500 rubles.

O faʻamanuiaga o laupepa stevia

E mafai e oe, i le mea moni, ona faʻatau lau o le laau lava ia i totonu o le fale talavai ma faʻailoa i latou i le fale, e pei ona faia eo tatou tuaa mamao ma tagata o le augatupulaga anamua.

Ae i lo tatou tausaga fou, e sili atu ona faigofie le faʻaaoga o se mea e suitulaga ai le suka mai stevia, lea e faʻasaoina i totonu o fualaau. Aisea? Ioe, ona e faigofie, anapogi ma mafai ai e oe ona matua pulea lelei le tui.

O le suamalie o le stevia o le natura e sili atu ona lelei nai lo le suka masani:

  1. leai o kalori
  2. zero glycemic index,
  3. maualuga mea o mea aoga e aoga i le tino: amino acids, minerals, vitamins, elemene (mea uma, sei vagana ai le kulukose, ua toesea i le suka),
  4. O le aoga faʻapitoa mo le tino o stevia e faʻafefe-inflammatory, antifungal, antibacterial, faʻasolosolo pea, toe faʻafouina ma aʻaic aafiaga.

Vaega o le talosaga

O pepa Stevia ua leva ona avea ma mea taua i le taumafa o tagata gasegase e maua i le maʻisuka.

O le tulaga tulaga ese o lenei oloa e maualalo ai le kulukose o le toto, e matua tatau lava i le taumafa o le maʻisuka, tagata gasegase ma le pancreatitis ma i latou e faatauaina o latou foliga.

Mo na o tagata uma e mananao ia latou foliga, e mafai ona ofoina saʻo stevia aua e le oi ai ni calories, e faʻaitiitia ai le manaʻo ma toe faʻafoisia le paleni faʻalavelave o le metabolism.

Rebaudioside A

O fea e sau ai le suamalie i le vao mutia? E foliga mai o le mea atoa o loʻo i totonu o glycosides o loʻo i totonu o laulaau, aua o le vao vavave e lanumeamata ma lau. Rebaudioside A e na o le glycoside lea e le o toe i ai le ita tiga.

O lenei uiga Rebaudioside A e ese mai i isi mea talitutusa, e aofia ai le stevioside, lea e i ai foi se taimi oona tigaina. Ma o le leai o ni lagona oona e maua i le faʻaaogaina o tekonolosi faʻaaogaina i le gaosiga o gaosiga o papa.

O le paʻu tioata na maua mai i le gaosiga o le sauniuniga e aofia ai le 97% mama Rebaudioside A, lea e sili ona puipuia i le vevela ma vave faʻavave. E na o le tasi le kalama o lenei oloa uiga ese e mafai ona suia pe tusa ma le 400 kalama o suka masani. O le mea lea, e le mafai ona e faʻaleagaina le fualaau faasaina, ma e tatau ona filifilia ma le faʻaeteete le metotia. Sili pe afai e faia e se fomaʻi.

O le a le stevia?

Stevia o se mea suamalie lea e maua mai lau o le laau o le Stevia honey (lat. Stevia rebaudiana).

O laʻau o lenei laau na faʻaaogaina e maua ai lo latou suamalie ma sa faʻaaogaina e fai ma vailaʻau mo togafitiga o le toto maualuga mo le fiaselau tausaga (1).

O lo latou suamalie suamalie e mafua mai i le steviol glycoside molekamo, lea e 250-300 taimi e sili atu ona suamalie nai lo le suka masani (2).

Mo le faia o mea suamalie e faʻasolo i le stevia, e tatau ona maua mai glycosides mai lau. Amata i le faʻatofuina o lau lauʻeleʻele i le vai, o le faagasologa e pei ona taua i lalo (2):

  1. O fua o lau o loʻo faʻamamaina mai le vai.
  2. O le suavai e togafitia i le carbon activated e aveese ai mea faʻalaʻau faaopoopo.
  3. O le suavai e maua i le fesuiaiga o fesuiaiga o ion e aveese ai minerale ma metala.
  4. O glycosides o loʻo totoe o loʻo faʻapipiʻi i totonu o le resini.

O loʻo i ai pea se vaega faʻamalosi o laʻau o le stevia, faʻamamago ma saunia mo le gaosia i le suamalie (2).

E masani lava ona faʻatau atu le faʻasologa i le ituaiga o suavai e sili ona faʻapitoa pe i le foliga o se paʻu, lea e na o sina mea itiiti lava e mafai ona suamalie ai meaai poʻo meainu.

E maua foʻi vailaʻau faʻasaina e faʻasaina Stevia. O nei oloa e aofia ai mea faʻapitoa e pei o le maltodextrin, ae ia i ai le lava lava voluma ma le manaia e pei o le suka, e aunoa ma calorie ma gaʻo. E mafai ona faʻaaoga e sui ai le 1: 1 mo le taoina ma le kuka (3).

Ia manatua o le tele o oloa stevia e aofia ai mea faaopoopo e pei o meaʻai, suka o le suka, isi suamalie, ma mea masani.

Afai e te manaʻo e aloese mai nei mea, e tatau ona e suʻeina oloa e na o le 100% stevia extract (faʻaalia i luga o le igoa).

Faamatalaga Taumafa i Stevia

Stevia e matua saoloto mai calorie ma gaʻo. Talu ai e sili atu le suamalie nai lo le sukari, o sina vaega itiiti o mea faʻaopopo e le faʻaopopoina se tele o kalori poʻo gaʻo gaʻo i lau meaʻai (4).

E ui lava o vaega o stevia e aofia ai vitamini eseese ma minerale, o le tele oi latou e leiloloa pe a faʻaaogaina le laau i totonu o se suauu (2).

E le gata i lea, talu ai o nisi o oloa a stevia e aofia ai mea faaopoopo, e mafai ona fesuisuiai tulaga elemene.

O lau Stevia e mafai ona gaosia i le suavai pe vevela extract Stevia, lea e sili atu ona suamalie nai lo suka. O le upusii e aofia ai le leai o ni calories ma ni gaʻo ma e na o le tele o minerale e maua ai.

Stevia Health Benefits

E ui lava o le stevia o se mea suamalie fou, o lona faʻaaogaina e fesootaʻi ma le tele o aʻafiaga o le soifua maloloina.

Talu ai e leai ni calories, e mafai ona fesoasoani ia te oe e aveesea le mamafa pe a faʻaaogaina e suitulaga ai le suka masani, lea e aofia ai le 45 kalori i le sipuni (12 gm). E mafai foi e Stevia ona fesoasoani ia te oe e faʻaitiitia ai kalori (5).

I se suʻesuʻega i le 31 tagata matutua, oi latou na 'aia le 290-calorie snack na kukaina ma le stevia na latou' aina le aofaʻi o meaai i le isi taumafataga e pei oi latou na 'aina se meaai e 500-calo ua kuka i le suka (6).

Na latou lipotia mai foi tulaga tutusa o le maelega - o lona uiga o le vaega o le stevia, o le aofai o le kalori ua maualalo, ma na latou maua foi le lagona tutusa o le fiafia (6).

E le gata i lea, i se suesuega o le kiore, o aʻafiaga o steviol-glycoside rebaudioside A mafua ai le faateleina o le aofaiga o hormones e taofia ai le manaʻo (7).

O se suauu e mafai foi ona fesoasoani ia te oe e pulea lou suka toto.

I se suʻesuʻega o le 12 tagata matutua, oi latou na 'aina le kuka mama na saunia ma le 50% stevia ma le 50% suka na maua i le 16% le maualuga o le toto suka pe a uma ona' ai nai lo i latou oe na 'aʻai faatasi ma le 100 % sugar (8).

I suʻesuʻega a manu, na maua ai o le stevia e faʻaleleia ai le gasegase o le insulin, o le hormone e maualalo ai le toto suka, ma mafai ai ona ulufale i sela e maua ai le malosi (9, 10).

E le gata i lea, o nisi o suʻesuʻega manu e fesoʻotaʻi ma le stevia le faʻateleina ma le maualalo o le triglycerides ma le maualuga o le cholesterol HDL (lelei), o ia mea uma e fesoʻotai ma le faʻaitiitia o le lamatia o le atiaʻe o le cardiovascular (11, 12, 13).

Vaovao Stevia - se sui o le suka e suia, soifua maloloina ma le matagofie

O le vao vaovao ua leva ona lauiloa mo ona faʻamalologa. O se laau mai le aiga Asteraceae na sau ia i matou mai Amerika i Saute. Talu mai aso anamua, na faʻaaoga e Maya Maya, ma taʻua le mutia "le meli." Faatasi ai ma tagata Mayan sa i ai se tala.

E tusa ai ma ia, o Stevia o se teine ​​na tuʻuina atu lona ola mo ona tagata. I le lotofaafetai mo se galuega taua, na filifili ai atua e avatu i tagata le mutia manaia, lea ei ai le mana faamalolo tulaga ese.

I aso nei, o le stevia e maualuga lona manatu i tagata fai meaʻai ma e na o le pau lava ia o le suka e sui.

Ae e le o mea uma. I le gasologa o suʻesuʻega, na faamaonia ai o le faʻaaogaina o se laau mataʻina e faʻaleleia ai faiga faʻafefeteina, faʻamautuina le metabolism, faʻaitiitia ai le toto suka ma ei ai isi mea aoga mo tino ma tino o le tino.

O le a le faʻaaogaina o vao vavave ma mafai ona afaina ai? O ai e aoga mai le suka ma suitulaga i ai? Seʻio tatou suʻe faʻamatalaga.

O se laau e le mafaamatalaina ma le mana mamana

I le tepa muamua, o le stevia e foliga mai o le mutia masani. E le gata i lea, o le suka e silia ma le 30 taimi e suamalie! O le tuputupu ae o se laau e le faigofie tele, e manaʻomia ai le eleele palapala, maualuga le maualuga, malamalama lelei.

O le mutia ua leva ona faʻaaogaina i togafitiga o "maʻi uma" e tagata o Amerika i Saute. O le fua mo se vai faamalolo na faʻaalia i Europa i le faaiuga o le 18 senituri. Ma vave ona tosina atu le manatu o le Peresetene Peretania, o le na ia matauina e le gata o le manaia tele o le oloa, ae faapea foi na fesoasoani e aveesea ai le tele o faamai.

I le vaitau o Soviet, e tele suʻesuʻega suʻesuʻega o stevia na faia. O se taunuuga, na amataina i totonu o le soifuaga tumau o tagata faaupufai o le Soviet Union, auaunaga faapitoa, ma le au vaalele e avea o se faamalologa lautele, soifua maloloina-faaleleia.

Faʻavae, mea o le kalori

O aoga o le stevia e taua tele ona o le maualuga o mea taua o le macro ma micronutrients. O le laau e aofia ai:

  • toto laau
  • o suauu taua
  • vitamini o le kulupu atoa,
  • polysaccharides
  • fiber
  • glucosides
  • masani
  • pectin
  • Stevios,
  • minerale.

O le kalori content of 100 grams e na o le 18 kcal.

O le lanumeamata lanumeamata e aofia ai vailaau, mea tulaga ese e le o aofia i sili atu ma le tasi le oloa. Latou te tuʻuina atu le suamalie e sili ona manaia ma o loʻo i ai i mea e gafa ma le faʻasalaga i le tino o le tagata (phytosteroid). I lenei tulaga, o le faʻaaogaina o le suka e sui ai e le mafua ai le gaʻo. Nai lo lena, e fesoasoani i le tau faasaga i le mamafa o le mamafa.

Le aafiaga o le stevia i le tino

  1. Meaʻai ma fomaʻi e fautuaina e aofia ai se fatu tulaga ese i le taumafataga e fai ma faʻasologa o meaʻai, ma mo tagata uma e manaʻo e leiloa le mamafa (faʻaaoga masani e fesoasoani e leiloa le 7-10 kilokalama i le masina e aunoa ma le mulimuli i meaai mama).

  • Ua faʻamaonia e fesoasoani le stevia i togafitiga o faʻamaʻi pipisi, faʻasaʻo le fulafula, faʻaitiitia le tiga i sooga, maso.
  • Ona o le maualuga o mea o le macro ma microelements, o le puipuiga a le tino ua faateleina, puipuiga malosi.
  • Faʻaleleia le metabolism.

  • O le oloa e faʻasolosolo ai le faʻafefeteina, lipid, metabolic processes, toe faʻafoisia le paleni faʻalavelave o le microflora o le intestinal ma le dysbiosis, faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi pipisi o le inumaga.
  • Aafiaga lelei i le gaioiga o le pancreas ma le ate.
  • O le atinaʻe o faʻamaʻi ponaivi e puipuia.

  • O se gasegase lelei mo le atinaʻeina o le kanesa.
  • Ua leva ona faʻaaogaina i le togafitiga o faʻamaʻi pipisi (e fesoasoani le lauti i le pneumonia, leʻo masani, bronchitis).
  • Faʻaaoga masani e faʻafaigofie le cholesterol, pH ma le suka o le toto.

  • E faʻamalosi le musika o le fatu, toto toto.
  • E fesoasoani i le pala o le nifo, faʻasolosolo taimi. I atunuu e masani ona faʻaaogaina ai le fale, e leai lava ni faafitauli i nifo ma o loʻo faʻamatalaina i latou e uiga i le papaʻe matagofie.
  • O le tafe o le toto e masani ai.
  • O le naunau mo le ulaula, o le faʻaaogaina o le ava malosi o le faʻavaivai.

  • O se togafitiga e fesoasoani e puipuia ai le maitaga.
  • O se fomaʻi sili.
  • Puipui le mucosa gastric.
  • Faʻamalosia fao, faia lelei le lauulu ma le paʻu.
  • Ua amata le gaioiga o le thyroid gland.

  • E i ai le anti-inflammatory, antibacterial, antispasmodic, mea faʻamalolo manuʻa.
  • Faʻamālōlō le vaivai, faʻaalia mo le faateleina o le mafaufau poʻo le faʻalavelave faaletino.
  • Se mea manaia! O le laau e matua taugofie i le taumafaina. E lava le faʻaaogaina o se laulaʻau e faʻamalo ai se ipu lauti.

    Faaaogaina o kuka

    O Stevia e tutusa lona faaaogaina ma le suka. E faʻaaogaina i le sauniuniga o mea faʻafiafia, sugar, sauces, creams.

    O le mutia e tu i luga o le vevela e aunoa ma le leiloa o meatotino aoga. O le suamalie suamalie e sili atu ona logoina i le vai malulu nai lo le vevela. O le mea lea, o le laau e lauiloa i le sauniuni o cocktails, mea inu malulu, tiʻeli.

    E lelei le mutia ma le tele o fua: mango, oranges, papaya, pineapple, apples, bananas ma isi. E faaopoopo se suamalie fualaau i le sauniuni o ava. E le maumau meatotino pe a faʻamago pe faʻamaʻi.

    Fualaau faasaina Stevia

    E tele kamupani, e le gata i totonu o le atunuu ma fafo, e maua ai meaʻai faʻalauiloa e faʻavae i luga o lenei mea manogi suamalie. Ua na o ni nai tagata gaosiga lauiloa:

    Lisi o mea lauiloa:

    Igoa Faʻasalaga Faatulagaga Tau
    Steviosidepaʻumai le 300 faʻau
    Stevia Bioslimpillsmai le 200 pa
    Novasweet Steviapillsmai le 239 tusi
    Sili atu vaalelecapsulesmai le 900 rub
    Stevia Pluscapsulesmai le 855 suʻe

    Faʻailoga ono mafai

    E le afaina le togavao vao. Pau lava le faʻagata o le le lava o le tagata i le laau.

    Ma le faʻaeteete, e fautuaina e faʻaaoga i le taimi o le lactation, ao maitaga, mo tamaiti ei lalo ifo o le tolu tausaga. E aoga foʻi le faʻaaogaina e aunoa ma le faʻanoanoa, e tusa lava pe e te fiafia tele i laʻau suamalie.

    O se fua saogalemu mo le faʻaaogaina o le oloa e 40 kalama i le aso.

    E le fautuaina le faʻaaoga faʻaaogaina o laumei ma se falemaʻi.

    Faamanuiaga o le Maʻisuka

    O maʻi suka e mafai ona faʻaaogaina le stevia e pei o le suka.O le oloa o le a le mafua ai se afaina, o le a le faateleina ai le maualuga o le insulin. I se isi itu, o le a faʻavae le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

    E le pei o suamalie suamalie, e mafai ona faʻaaoga vao mo le tele o tausaga. Peitai, e le afaina ai aʻafiaga.

    Le aoga o le stevia mo le mamafa o le mamafa

    Mo le meaʻai, e fautuaina e faʻaaogā sauniuniga faʻapitoa e saunia i luga o le faʻavae o laʻau - papaa, sipuni poʻo le paʻu.

    E le gata i lea o le faʻatau atu o se lauti faapitoa. O le meafaigaluega e alu ile afa itula ao lei faia se taumafataga.

    O mea uiga ese o le mutia e matua faʻafefe ai le fiaʻai, lea e mafai ai ona e le gaoia. E lava le faʻaaogaina o lauti tila i aso taʻitasi (taeao ma afiafi) pe inu 1 ipu vai e mafai ona saunia i le fale mai se laau mama. O le tofo o le vai e faaleleia i le mint, rosehip, tea lanumeamata, rose Sudanese.

    O laulau e faʻaalu foi i le afa itula ao leʻi oʻo i taumafataga, e faalua i le tolu taimi i le aso. Totoga - 1-2 fasi pepa. O pusa e mafai ona faʻaaoga e pei lava o lena mea pe faʻasala i meainu (lauti, tila, kofe, compote, sua).

    O le siva suamalie ua faaopoopo i meainu - tasi le faalua i le aso.

    E matua fesoasoani Stevia i le faatea ese o paʻu faaopoopo. O se numera faateleina o tagata e sili ona fiafia i lenei oloa matagofie, lea e faaitiitia ai le kalori o meaʻai suamalie e 30%.

    e uiga i le matafaioi o le stevia mo le gau o le mamafa:

    E faʻapefea ona faia le tincture i le fale

    Mo le kuka, o le a e manaʻomia se tasi ipu vai ma tasi le sipuni sipuni o lau vevela.

    1. O le vai e aumai i se faʻala.
    2. Ua faaopoopoina le vao i le vai inu.
    3. Pulu mo le lima minute i le vevela aupito maualalo.
    4. Ua sasaaina i totonu o se vevela i se vevela vevela.
    5. E totoe e fafagu mo le 12 itula.
    6. O le vai inu e faʻamaʻaina e ala i se faʻavevesi poʻo se gau.
    7. Lauina i totonu o se ipu malamalama, fagu mama i totonu o le pusaaisa.

    O le ola o le vai inu faamalolo e tasi le vaiaso.

    Faaaoga i le cosmetology

    E mafai ona manuia le Stevia i luga o le windowsill. O le laau o le a avea ma fesoasoani sili mo le lauulu ma le tausiga o paʻu.

    O le maso ma le mutia e fetaui lelei mo ituaiga uma o le paʻu, faʻafefe o le mafiafia, faʻaitiitia ai le vaitau o tausaga, elemene. Mo le paʻu vevela, e fautuaina e faʻaopopo le fuamoa fuamoa pe a sauni le masini, mo le paʻu o le paʻu - fuamoa paʻepaʻe.

    Faʻamamaina o le lauulu i teuteuga o le mutia, e mafai ona e faaleleia lauulu. O le a avea i latou ma tagata e mafiafia - mafiafia, susulu. E fesoasoani foi le togafitiga i le paʻu o le lauulu, vaeluaina pito.

    O le faʻaaogaina faifaipea o le vavave stevia e mafai ai e oe ona 'ai i sitaili mo mea manogi, maʻisuka. E fesoasoani le togavao e toe faʻafou ma e le afaina. O se mea lelei faʻaleleia masani ma se vailaau faʻapitoa masani. Tina o le natura Nature, e mafai ona maua e tagata uma.

    Anatoly Ermak
    Ou te le taʻua o se mea suamalie. Na amata ona ou mauaina ni faailo o le maʻisuka, o aʻu o se tagata fiafia tele ma ou alu e suʻe stevia. Na maua, sau i le fale, togi le lauti, ma i le taimi muamua na le lagona lagona suamalie.

    I le lautele, togi le 3 punetini i le paʻu. Ou te lei oo lava i se lagona uigaese: i le taimi muamua o le tofo o le lauti e leai se suka, ona sau ai lea o se suamalie sili ona suamalie. O lona uiga, o le suamalie suamalie e sau malie ma e leai se mea e manaomia ai le tofo.

    O le a le manatu i le taimi lena?

    Stevia - o le a lea?

    O faʻamafanafana e faʻamamafa le natura masani o le oloa, aua o stevia o se laau. E sau mai Amerika i Saute. E le o iloa tonu le taimi na amata ai e lenei tagata ona faʻaaoga lenei laau e sui ai le suka. O le Stevia extract e 300 taimi sili ona suamalie nai lo le sosolo, o lona uiga lona lua mutia meli. O le tele o le faʻaaogaina o le oloa na amata naʻo le 20 seneturi. O le laau sa sili ona talisapaia e le Asians. I aso nei, o Saina o le autu o le faʻatauina o vailaau ma oloa mai stevia.

    Mai fua o le vao:

    • Tea
    • Malosiaga.
    • Pusa (granules poo kapula),
    • Fia.

    Mo le gaosia o suamalie e faʻaaoga ai lau o le laau. E faʻatautaia, aua o laulaau mata e maua ai le oona oona ma se manogi le lelei. O se taunuuga o le gaioiga, e maua ai se vailaau - stevioside.

    Laʻau e aoga e le gata mo tagata mamaʻi: maʻisuka, tagata e sili atu le mamafa ma le faʻafitauli o le tino. O tagata maloloina e faʻaaogaina le laau e aloese mai aʻafiaga o gaʻo matautia. I le tautala e uiga i le "Stevia" sugar e sui ai, latou te masani ona taʻua le mea totino o le gaosiga o le oloa, ma na o le isi mea aoga uma:

    • E leai ni vailaʻau faʻatoʻaga - O le mea taua e taua mo le maʻisuka. Faʻaitiitia le suka o le toto ma e faʻaaoga e puipuia ai le atinaʻe o le maʻisuka.
    • Fuga - faleteuoloa o vitamini: A, B, C, E, R. Ua faʻaaogaina mo le leai o se vaimamini.
    • E mauoa i elemene taua: calcium, magnesium, potassium, zinc, chromium, ma isi. Latou te fesoasoani e tausia ma toe faʻaleleia le faʻamaʻi, faʻamalosia ponaivi, nifo, lauulu.
    • E i ai le aneti-kanesa, antifungal ma le antibacterial.
    • Faʻaitiitia le mamafa o le totoo le mea lea e taugata e hypertonics.
    • Fesoasoani i faʻamaʻi manuʻa i totonu ma fafo atu, aua e fesoasoani i le toe faʻafoʻisia o sela. Ua faamaonia ai o ia i le gastric ma le duclela.
    • E fautuaina e faʻaaoga mo paʻu o le paʻu: siama, faʻaputu ma isi paʻu o le paʻu.
    • Stevia decoction e faʻaaogaina mo le bronchitis, faafetai faʻamoemoe. O se vaifofo lelei mo le uluaʻi laasaga o le faʻala.
    • Faʻataunuʻu o le kalori oloa. E taua lenei mea mo le mamafa o tagata. Faʻaaoga e puipuia ai le atinaʻe o le oona.
    • Fesoasoani e aveese parasite mai le tino.
    • Faʻaitiitia le cholesterol.
    • E i ai sona aafiaga lelei i le ate ma le paʻu.

    O suʻesuʻega faʻapitoa e faʻaauau pea, atonu o le a faʻapupulaina le lisi o meatotino aoga o vao. Talu ai nei, ua iloa ai e saienitisi Siamani e fesoasoani stevia i le togafitiga o le ava ma le tagofia o tapaa. Ina ia faia lenei mea, afai e te manao e ulaula sikaleti poʻo inu, e tatau ona e togiina le vailaʻau faʻatasi ma le stevia i lalo poʻo luga ole laulaufaiva (3-4 drops is enough).

    E pei lava o soʻo se oloa, e iai aʻafiaga o le laau. O fomaʻi fautuaina e faʻafeiloaʻi le meli i le meaai i le faasolosolo malie, mulimuli i le gaioiga a le tino, ma afai e tupu soʻo se itu, ia vave loa ona ave le fualaau. Ae o ai ma le taimi e le fautuaina ai e faʻaaoga le stevia ma lona faʻaleagaina:

    • O le mea lelei mo tagata mamaʻi e leaga mo tagata e maualalo le toto. I maʻi gasegase, e mafai ona mafua ai le vevela.
    • O le le faapalepale tagata taitoatasi i vaega o le vaovao e mafai ona mafua ai le vomiting, totogo, mea e afaina ai le tino, ma o nisi taimi o nei mea uma e tutupu faatasi.
    • Ona o le faʻaitiitia o le suka toto, e tatau i le maʻisuka ona inu vailaʻau i le mutia o le meli ma le faʻaeteete - ei ai le lamatiaga o le hypoglycemia.
    • E tatau ona faʻaeteete i tagata e leai se mativa, faʻalavelave faʻaleagamoni, fafine maʻitaga, faʻamaʻi toto ma fafagaina, tamaiti ei lalo o le 5 tausaga.
    • E le fautuaina e faʻaaogaina ma isi laau totō (chamomile, tulu) ma oloa (susu). E mafai ona tupu le faʻafitauli.
    • O loʻo i ai suʻesuʻega e iai le leaga o le togavao i le gafatia.

    E tele tagata e le fiafia i le tofo o le stevia, ona o lea, o fualaau faasaina e le o aofia ai mai le puaa. O lenei, e moni, e le afaina i le laau, ae ia faʻamalamalamaina le mutia, e tatau i tagata gaosiga ona taumafai e aveese le le fiafia i le taimi mulimuli.

    Faʻafefea ona faʻaaoga?

    Faatoaga e talisapaia se laau suamalie e taumafai e tupu le mutia ia i latou lava, ma faaaoga laulaau i le na ona faaopoopo atu ia latou lauti. E mafai ona e totoina le mutia i luga o se saite po o le fale e faʻaaoga ai fatu poʻo fualaau. A fuga le laau, e mafai ona e aoina lau. A maeʻa ona aoina, latou faʻamago ma mea uma, ua saunia le suamalie mo le faʻaaogaina. Ae e sili atu ona faigofie ma televave le faʻatau mai o oloa faʻatau ma le mutia:

    1. Herbal Steviao loo fausiaina ma inu e pei o le lauti. O laau e le manaomia e le o faʻaaogaina i ni faaputuga ma o sina mea itiiti e faaopoopo ona o le suamalie maualuga o le mutia o le meli. A o le tipiina o le ti o le auro ma se tofo malie. Stevia o se aoga aoga i luga o le suka.
    2. Suauu. O suavai suamalie ua faaopoopo e le gata i meainu (lauti, lemonade, kofe), ae faapea foi i mea e gaosia ai. E manaia tele le mafai ona teuina o le sipuni mai le vaovao mo ni nai tausaga e aunoa ma le toesea o lona tofo ma uiga lelei.
    3. Capsules ma fualaau. O le salalau ma le faigofie o le afifiina i le ituaiga o laupepa ma capsules ua lautele. I le 1 laulau, o le fualaau tatau o le vailaʻau o loʻo faʻaaogaina, e faigofie ona mulimuli i le masani o le aso ma e le faʻaaogaina i le fualaau. Vavave solo i totonu o se ipu i se meainu. E mafai ona faʻatau sau vailaʻau i soʻo se fale talavai, e le manaʻomia se taotoga mai se fomaʻi. E i ai foi se pepa i le pepa kupita.

    E le afaina pe afai e amata e le tagata ona totoina le stevia ia te ia lava pe faʻatau se oloa maeʻa, e tatau ona e manatua o fualaau oona e mafai ona faʻaaogaina e aunoa ma le fefe ae ia mautinoa e leai ni aʻafiaga. Faʻatalatalanoa i se fomaʻi, galue i se fuafuaga o le ulufale mai ona maua ai lea o le vaega atoa o aoga aoga o stevia.

    Faʻavaeina o maʻa

    O le faʻavae o le suauʻu na faʻavasegaina le suka mo le stevia e saʻo tonu Rebaudioside A-97. O loʻo faamatalaina i uiga lelei o le tofo ma le manaia o le suamalie, lea e 400 taimi sili atu nai lo le suka.

    Talu ai ona o lenei mea tulaga ese, o le Rebaudioside A e matua manaʻomia lava le gaosia o suālaʻau. Afai e te faia se laulau mai se vaega mama, o le tele o le a tutusa ma se fatu poppy.

    O le mea lea, o le tuufaatasiga o le tablet stevia e aofia ai vaega o fesoasoani -

    • erythrol - o se mea e mafai ona maua i nisi o fualaau faisua ma fualaʻau - vine, melons, plums,
    • maltodextrin o se gasegase o le suka, e masani ona faʻaaoga i le gaosia o meaai mo tamaiti,
    • Lactose o se gaʻolaʻo e maua i le susu ma e manaʻomia e le tino ona puipuia ma faʻaumatia dysbiosis).

    O le tuʻuina atu o laupepa o se foliga ma le susulu o le susulu, o se faʻasologa masani ua faʻaofiina i totonu o la latou tuufaatasiga - magnesium stearate, lea e faʻaaogaina i le gaosia o soʻo se laupepa. Aumai le magnesium stearate e ala i le vaeluaina o fualaau faisua po o suauu manu.

    O faatonuga mo le faʻaaogaina o le tablet stevia e matua faigofie lava: e lua papamaa ua mamanuina mo se ipu 200-kalama o le vai.

    Afai e tatau ai, o le filifiliga i le va o le stevia i laupepa poʻo le paʻu e tatau ona taʻitaʻia e ala i le vave. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le paʻu e mafai ona faʻaaogaina mo le taofiga poʻo le taoina, ma e sili le faaopoopo atu o le stevia i inumaga i meainu.

    O siaki Stevia e aoga le faʻatau mo mafuaʻaga nei:

    • talafeagai togafitiga
    • sosoʻo, faigofie faʻafefeteina i le vai,
    • Ole laʻititi laʻititi o le koneteina e mafai ai ona e maua pea le oloa ma oe.

    O le vao vaovao ua leva ona lauiloa mo ona faʻamalologa. O se laau mai le aiga Asteraceae na sau ia i matou mai Amerika i Saute. Talu mai aso anamua, na faʻaaoga e Maya Maya, ma taʻua le mutia "le meli." Faatasi ai ma tagata Mayan sa i ai se tala. E tusa ai ma ia, o Stevia o se teine ​​na tuʻuina atu lona ola mo ona tagata. I le lotofaafetai mo se galuega taua, na filifili ai atua e avatu i tagata le mutia manaia, lea ei ai le mana faamalolo tulaga ese. I aso nei, o le stevia e maualuga lona manatu i tagata fai meaʻai ma e na o le pau lava ia o le suka e sui.

    Ae e le o mea uma. I le gasologa o suʻesuʻega, na faamaonia ai o le faʻaaogaina o se laau mataʻina e faʻaleleia ai faiga faʻafefeteina, faʻamautuina le metabolism, faʻaitiitia ai le toto suka ma ei ai isi mea aoga mo tino ma tino o le tino.

    O le a le faʻaaogaina o vao vavave ma mafai ona afaina ai? O ai e aoga mai le suka ma suitulaga i ai? Seʻio tatou suʻe faʻamatalaga.

    E sili atu le aoga o stevia nai lo le suka?

    O Stevia e itiiti ifo kaloli nai lo le suka, ma e mafai ona faia se sao i le faatonutonuina o le mamafa o le tino, e fesoasoani ia te oe e faʻaitiitia ai kalori.

    Talu ai e le oi ai calories ma gaʻo, o se mea suamalie sili lea ona lelei mo tagata i luga o le kalori poʻo meaʻai laiti-carb.

    O le suia o le suka i le stevia e faʻaitiitia ai le glycemic index (GI) o mea taumafa - o lona uiga o loʻo i ai se aafiaga maualalo i le maualuga o le suka (8, 21).

    E ui lava o le suka maualuga o le GI o le GI o le 65 - 100 le GI maualuga, ma mafua ai le televave o le faateleina o le toto suka - o le stevia e leai se mea e mafua ai le suka toto, ma maua ai se GI o le 0 (22).

    Suga ma lona tele ituaiga, e aofia ai le sucrose (gaʻo i luga o le suka) ma le syrup suamalie maualuga, e fesootaʻi ma le mumu, gaʻo, ma le atinaʻeina o faʻamaʻi faʻamaʻi pei o le maʻisuka ituaiga 2 ma fatu fatu (23, 24, 25).

    O le mea lea, e masani ona fautua atu e faʻagata le faʻaaogaina o le suka faaopoopo. O le mea moni, o taʻiala o meaai e fai mai o le faaopoopoina o suga e le tatau ona sili atu ma le 10% o au calories i aso taʻitasi (26).

    Mo le soifua maloloina lelei ma le pulea o maualuga o le suka, o lenei aofaiga e tatau ona sili atu ona faatapulaaina (27).

    Talu ai ona o le suka o loʻo iai le tele o aʻafiaga o le soifua maloloina, fautuaina e suia le suka i le stevia. Ae ui i lea, e le o iloa le aafiaga umi o le faʻaaoga soo o le suamalie stevia.

    E ui lava o le faʻaaogaina o nei vaega itiiti o le suamalie e leai se meaʻai e mafai ona avea ma se auala aoga e faʻaititia ai lou suka, e lelei tele le faʻaaogaina o le suka ma le itiiti o le suka, ma ia filifilia na o laufanua suamalie, pei o fua, pe a mafai.

    O Stevia e maualalo le GI nai lo le suka i le laulau, ma o lona faaaogaina e mafai ona aoga i le faʻaitiitia o le kalori ma le suka. O le suauu faaopoopo e tatau ona faatapulaaina i lalo ifo o le 10% o au calories i aso taʻitasi.

    O se mea sili lea ona suitulaga i le suka?

    Stevia o loʻo faʻaaogaina i le taimi nei e avea o se mea suamalie i le kuka i le fale ma le gaosiga o meaʻai.

    Ae ui i lea, o se tasi o faafitauli aupito sili ona ogaoga ma stevia o lona tigaina mulimuli. Sa galulue Scientists i le atinaʻeina o metotia fou mo le suʻeina o suamalie ma le gaosiga o le stevia e fesoasoani e faaleleia lenei (28, 29).

    E le gata i lea, o le suka e maua ai se tulaga tulaga ese e taʻua o le tali a Maillard i le taimi o le kuka, lea e mafai ai e meaai o loʻo i ai le suka ona gaosia ma avea ma mea enaena auro. Suafa e faaopoopo atu i le fausaga ma le tele o oloa tao (30, 31).

    Pe a suia atoa le suka i le stevia, o le taoina atonu e le foliga tutusa ma le pepa suka.

    E ui lava i nei faafitauli, e fetaui lelei le stevia mo le tele o meaʻai ma meainu e pei o le suka, ae o le paluga o suka ma stevia e masani lava ona sili ona lelei (8, 21, 32, 33).

    A tao le stevia, e sili ona lelei le faʻaaoga o le suka e faʻavae i le stevia 1: 1. O le faʻaaogaina o ni faʻamatalaga tuʻufaʻatasi, e pei o le faʻamaumauga o le suavai, o le a manaʻomia ai oe e suia le aofaʻi o isi mea e faʻaaogaina i teugatupe mo le tele o le gau.

    O Stevia e i ai taimi e le fiafia i ai ma e le oi ai uma meatotino o le suka i le taimi o kuka. Ae ui i lea, o se suga talafeagai e suitulaga ma sili atu ona lelei pe a faʻaaogaina i le suka.

    Stevia tablets: faatonuga mo le faʻaoga

    Stevia o se laau e faʻaaogaina i fomaʻi faʻapitoa ma togafitiga faʻaleaganuʻu, o se lelei faʻaleagaina faʻaleagaina ma le fetogi. E mafai ona maua se malosi malosi, anti-inflammatory, aʻafiaga o le immunomodulatory.

    Stevia Natural Sweetener: Sugar Substitute

    O lau Stevia e sili atu ona suamalie nai lo le suka paʻepaʻe, o le eseesega tele i le va o le suamalie o lona uiga e le o le carbohydrate, e toetoe lava leai se mea e maua ai le kalori, togafitiga tulaga ese ma mea puipuia.

    O le uiga masani o le stevia e maua mai i se maualuga maualuga o glycosides, e tele naua i laulaau o le laau, i isi vaega vaalele o sina mea itiiti. O le vailaʻau e tolu selau taimi e malosi atu nai lo le suka masani.Afai e te vaʻai lau laʻau stevia, e te maua se vaiinu lelei e toe faʻafoʻiina le malosi i le taimi o le tino, popole le popole, faʻaleleia lagona ma faʻagesegese le faasologa o le soifuaga.

    Ua fautuaina le oloa mo tagata gasegase e maua ai le gaʻo gaʻo, aemaise lava o le maʻisuka. I luga o le faavae o le laau toto, ua aʻoaʻoina ai e le falemaʻi le faia o le suka, o fualaau faasaina:

    • leai ni meaʻai
    • faatasi ai ma se fuainumera faasinomaga ole zero,
    • ma se maualuga maualuga o fualaau taua.

    O Stevia o loʻo i ai mea taua: minerale, vitamini, pectins, suauu taua ma vailaʻau amino. E tele naua glycosides i le vaifofo, o loʻo i ai le rebaudioside, o mea faapena e le o meaʻai, e le afaina. O loʻo i ai foi vaega faapitoa o loʻo fausia ai mea mo le gaosia o hormones.

    O le laau o loʻo i ai faʻasolosolo faʻasosolo ma quercetin, phosphorus, zinc, potassium, magnesium, copper, chromium and selenium. E iloa e iai foi le acid ascorbic, vitamini o vaega B, A, E.

    O lau o le laau i taga mama e mafai ona faatauina i totonu o le 70-80 ru, Stevia faaopoopo i laupepa (150 fasi pepa) mo le 100 mg tau e tusa ma le 180 rubles, Stevia faaopoopo 150 mg i tau taitasi 200 rubles.

    Faʻafefea ona faʻaaoga Stevia

    I totonu o le fale talavai e mafai ona e faatauina stevia i foliga o se paʻu, papa, mea suavai suavai, lauti. O pepa i totonu o le pusa e aofia ai le 100, 150 poʻo le 200 fasi pepa. O faatonuga mo le faʻaaogaina o le stevia e faʻaalia ai e tatau i se tagata matua ona faʻaaogaina le 2 pauna o le vai i le mata tioata vai. O le aoga o laumei o lona faʻaogagofie, laititi o le pusa, ma le faʻavavevave vave.

    O se tagata gasegase i le maʻisuka, filifili i le va o papa poʻo stevia i le paʻu, e tatau ona taʻitaʻia e ala i le vave. Mo se faʻataʻitaʻiga, mo le taoina poʻo le faʻafefiloi, o le suka e suitulaga i le paʻu e lelei; mo inu, faʻaaogaina kopi o le oloa.

    O le supvia sugar substitute e aofia ai vaega faaopoopo, i totonu ia i latou: erythrol, lactose, maltodextrin, magnesium stearate. Erythlol o loo i ai i nisi ituaiga o fualaau aina ma fualaʻau, o le maltodextrin o se mea e maua mai ai le suka, lactose o loo maua i oloa gaosi susu, ma ua fautuaina mo le aveeseina ma le puipuiga o le inisinia dysbiosis.

    E le gata i lea, o le faaopoopoina o laʻau e matagofie le lanu o le glossy ma e foliga mai foi, o le magnesium stearate ua faaopoopo foi i le suamalie, ua faaaogaina i le gaosiga o soo se ituaiga o laupepa. E maua mai le vailaʻau e ala i le talepeina o meaʻai manu ma fualaʻau.

    Ona o le i ai o tannins, e mafai ona maua ai se aafiaga lelei i luga o le mucous membranes, o se taunuuga, e le tele ni meaola ninii e faʻaleagaina. E taua tele, e le pei o isi mea suamalie, o le stevia e le mafai ona avea ma mafuaʻaga o le atinaʻeina o faʻamaʻi i totonu o le oral, e aofia ai caries.

    O le paʻu tioata na maua mai i le taimi o le sauniuniga e tusa ma le 97% o le mea mama mea fou. Ua faateleina le tetee atu i le maualuga o le vevela ma meaʻai, faigofie ona solo i totonu o soʻo se suavai.

    Nai lo o meaʻai, e faʻatagaina e tatipi lau lau o le laau, o se vaega o se mea suamalie e faia i le pito i lalo o le tioata, lea e faʻaaogaina e avea o se mea suamalie.

    Ina ia suia le 400 kalama o le suka suka, e tatau ona e na o le tasi le kalama o le oloa e ave ai, o le mafuaaga lea e afaina ai ma e lamatia ai le maelega i le fualaau faasaina. E tatau ona filifilia le suʻega taʻitasi, e lelei pe'ā faia e le fomaʻi.

    Faailoga, faʻamaʻi ma faʻamaʻi leaga

    O le faʻatonuga mo le faʻaaogaina o le stevia i totonu o laʻau e maua ai le faʻaaogaina e le gata mo le maʻisuka ma faʻafitauli o le tino, ae o se faʻaopoopoga meaʻai ua fautuaina mo le atherosclerosis o vaʻa ma le mumū o le pancreatic.

    O le faʻaaogaina o laau afu ma sauniuniga e faʻavae i ai, e fesoasoani i se faʻagasolo malie ma le mausali i polokalama e faʻamoemoe e faʻaitiitia le mamafa o le tino i le maʻisuka ituaiga 2. O maʻi e mafua ona o le stevia e mafai ona leiloa e tusa ma le 5-7 kilokalama o le mamafa mamafa.

    O le faʻaaogaina o se mea suamalie i le i ai o pathology faʻapitoa e tauamiotonuina, talu ai latou te faʻalavelaveina le metabolism, e manaʻomia le faʻaitiitia o le faʻaaogaina o le suka paepae ma isi mea gaʻo vailaʻau. E i ai foʻi faʻamaoniga, i le mea muamua o loʻo tatou talanoa ai e uiga i le le faʻalogoina o tupe e faʻatatau i le stevia:

    • ao maitaga
    • i le taimi o le fafaga,
    • tamaiti ei lalo o le 12 tausaga,
    • gastroenteritis maʻi.

    E pei ona faʻaalia i suʻesuʻega faʻapitoa, o se mea suamalie faalenatura e leai sona aʻafiaga i tagata, e tusa lava pe faʻaaoga mo se taimi umi. O le mea tonu lenei o le aoga sili o le laau i luga o vailaau gaosi mo gaʻo paʻepaʻe:

    1. aspartame
    2. saccharin
    3. acesulfame
    4. a latou analog, ia avea o se mea suamalie, fualaau poʻo le paʻu.

    E pei o le faʻaaogaina o isi fualaau oona, faʻaaogaina stevia e taua le tausisi i le masani na faʻamatalaina e le endocrinologist poʻo le tagata fai meaʻai. O le saogalemu atoatoa mo le soifua maloloina o se tagata maʻi e maua i le maʻisuka e mafai ona maua pe afai e faaaoga se metotia e le sili atu i le 0.5 kalama i le kilokalama o le mamafa o se tagata maʻi.

    O le faʻaaogaina lelei o le stevia e faʻamalo lelei ai le suka maualuga i le maʻisuka, faʻaleleia le gaoioi o puipui lapisi, ma puipuia ai le atinaʻe o le kanesa. O le itu i tua, o se vaega o le laau, o le a avea ma fuataga o le puipuia o maʻi o le tino, faamalosia ai le maʻi o le maʻisuka.

    O le suamalie i totonu o le laau e foliga mai ona o le i ai o glycosides, o se tasi o ia mea o le rebaudioside. O lenei vailaʻau o loʻo i ai sina taimi e sili ona leaga, lea e mafai ona faʻamavaeina i le gasologa o le gaosiga o le paʻu poʻo meaʻai o suka.

    Tagata soifua maloloina e aunoa ma le maʻisuka e le tatau ona faʻaaoga le stevia e avea o se meaʻai faʻalaʻau, faatasi ai ma le tele o salu i totonu o le tino o loʻo i ai le faʻasaʻolotoina tele o le insulin. Faatasi ai ma le uumi o le tausia o sea tulaga, o le faaitiitia o le lagona lelei i le faateleina o le glycemia e le o taofiofia.

    Matamata i se vitio faaleaoaoga e uiga i stevia - o se gaʻo aoga e sui.

    Stevia sugar sui: mea aoga ma mea leaga o le suamalie. Faʻaaoga mo le maʻisuka ma le mamafa o le mamafa

    Mo le puipuia o le soifua maloloina, o mea uma e tuʻuina atu e le natura o loʻo faʻaaoga nei. Ae talu ai nei lava, ua avea ma mea masani le tausisia o taumafa lelei, o lona uiga o le teena o falaoamata ma suamalie.

    Faʻafetai i lenei mea, o loʻo maua ai le lauiloa tele. suka suiastevia aoga ma mea leaga e mafua ona o le mauoa ma vailaʻau eseese eseese.

    O lenei tusiga o le a taliina ni nai fesili: o le a le aoga o stevia? E i ai ni faʻailoga? E mafai e tagata uma ona faʻaaogaina?

    Faʻamatalaga faʻamaʻi, mea o le kalori

    Mea taua macro-ma micronutrients i le tuufaatasiga stevia laau e maua ai ni faʻamanuiaga sili i lona faʻaaogaina. O le aofia e aofia ai:

    • toto laau
    • o suauu taua
    • vaega eseese o vitamini
    • polysaccharides
    • fiber
    • glucosides
    • pectin
    • masani
    • minerale
    • Stevizio.

    Taua! 100 g o stevia e 18.3 kcal, ma le 400 kcal i le aofaiga tutusa o le suka. O le mea lea, oi latou e mananaʻo e aveesea le mamafa e tatau sui le suka luga o stevia.

    O le tuufaatasiga o le laau lanumeamata ei ai tulaga tulaga ese e maua ai le suamalie. O latou (phytosteroids) e nafa ma le faʻasalaga i le tino. I lenei tulaga, o le faʻaaoga e le mafua ai le gaʻo ma fesoasoani e aveesea le mamafa.

    Talosaga paʻu o le mamafa

    Laʻau faʻatoʻaga stevia papa pulu ma otootoga fautuaina mo le oona.

    Ua uma ona faia se lauti faapitoa, lea e 30 minute aʻo leʻi faia se taumafataga.

    O se tasi o aoga taua e tatau ona iloa o le faʻaitiitia o le manava, faʻafetai i lenei tagata e le faʻaleagaina.

    • tea taga taeao ma le afiafi,
    • 1 ipu inu vai mai se laau mamago.

    Faʻaopoopo i le stevia, e faʻaleleia le tofo:

    Afai o le fualaau faasaina, e ave i luma o meaai mo le 30 minute, 2-3 taimi i le aso. E mafai ona ave pe faaopoopo i meainu eseese.

    O le siva suamalie e faʻapipiʻi le kulutū i inu eseese 2 taimi i le aso.

    O Stevia o le a avea ma fesoasoani lelei i le tau faasaga i isi pauna. O le faʻaaoga masani o le a fesoasoani i le faʻaititia o le kalori o meaʻai suamalie i le tasi vaetolu.

    E tele ma sili atu tagata o loʻo faʻaaoga stevia nai lo le suka, pei suamalie. O le vitio o loʻo i lalo o loʻo faʻamatalaina lana matafaioi i le aveesea o le mamafa.

    O isi faʻaopoopoga e faʻapipiʻi i papa maʻa ma paʻu paepae, lea e le tutusa lelei mo le tino. O le mea lea, matou te fautuaina le faʻaaogaina o le stevia i lona foliga masani. E mafai ona e faʻatau mai se paʻu lanumeamata uliuli mai laulaʻau paʻu poʻo le tutoatasi e saunia se tincture.

    Gaʻo faila i le fale

    Ina ia saunia le tincture e te manaʻomia:

    • 1 tbsp otaota vevela susu,
    • sasaa i le 1 ipu vai inu,
    • fofola mo le 3 minute ma sasaa i totonu o se vevela,
    • pe a mavae le 12 itula, e tatau ona fufulu le vai,
    • teuina e oo atu i le 7 aso i totonu o se ipu mama mama.

    Stevia - o le a lea? Stevia suamalie i le kukaina: faʻamanuiaga ma afaina i le tino

    I le tuliloaina o taumafa talafeagai ma ia tausia lo latou ola maloloina, e taumafai tagata e faʻaaoga le natura na tuʻuina mai. I tausaga talu ai, o le laau - suamalie - stevia ua maua ai le lauiloa. Ae o le a le stevia?

    Faʻavae ma le kalori

    O le mea taua o le mutia o le meli o lona suamalie. O le natura faalenatura faalenatura i le natura e luasefululua taimi e sili atu ona suamalie nai lo le suka. Ae o le fualaau mai le mutia vao e 300 taimi e suamalie.

    Ae o le mea o le kalori o le stevia e ese lava le laiti. E taua tele i le 100 g o le suka pe tusa ma le 400 kcal, ma i le 100 g o stevia na o le 18.3 kcal.

    O le mea lea, o tagata e faʻamalosi e faʻaumatia ni paʻu faaopoopo ua fautuaina e suitulaga i ipu suamalie ma le suka masani ma i latou na saunia ma le stevia.

    O le tuufaatasiga o le mutia o le meli e matua tulaga ese lava. O le aofia e aofia ai:

    • vitamini gaʻo ma suauu-suamalie ma suavai - A, C, D, E, K ma le P,
    • vaega o minerale - chromium, phosphorus, sodium, iodine, calcium, magnesium, potassium, iron ma zinc,
    • amino acids, pectins,
    • stevioside.

    Faʻalogo lelei! E talitutusa foi le taua, o le faasinomaga glycemic index o le mutia o le meli ua seti i le 0. O le mea lea ua avea ai le laau o se sugar maualuga e suia mo tagata e maua i le maʻisuka.

    O se tasi o mea sili ona taua o le mutia o le meli o le, pe a faʻaalia i le maualuga o le vevela, o le a le afaina ia meatotino ma le tuufaatasiga. O Stevia e masani ona faʻaaogaina i le alalafaga taumafa ma kuka, i le taimi o sauniuniga o mea vevela.

    Faamanuiaga mo le tino o le tagata

    O se laau suamalie e le gata o se oloa lelei tele, ae e tele foi lona aoga o meatotino aoga.

    O le mea lea, ona o le maualuga o mea o mea faapitoa - antioxidants, o stevia ei ai lona aoga aoga i le toe faʻaleleia o fausaga faʻapitoa, fesoasoani i le faʻaseseina ma se radionuclide.

    O se mea tāua o le faʻamamāina o le tino o le tagata mai masima mamafa o metale mamafa ma mea oona. Ona o lenei aafiaga, o le atinaʻeina o le kanesa ua faʻaitiitia.

    O vailaʻau faʻatoʻaga i le tuufaatasiga o le laau e iai le malosi e toe faʻaleleia ai le paʻu ma mea e maua mai i le paʻu (lauulu, fao ma le pulupulu). O le mafuaaga lena e faʻaaogaina ai le laau e le gata i le kukaina, ae faapena foi i le vaega o le cosmetology.

    Faaaoga vailaʻau:

    • faaosofia o gaosiga o le hormone,
    • faʻaleleia atili tulaga o galuega a le pancreas ma lauroid gland,
    • vevela maualuga,
    • malosi faateleina
    • faateleina le liva
    • aveeseina o le cholesterol mai le tino,
    • faʻamalosiina o le myocardium ma puipui puipui,
    • faʻasaʻoina o le toto
    • puipuia le atinaʻe o le atherosclerosis,
    • faateleina le metabolism
    • faaleleia o le faagasologa o otaota,
    • fufulu le tino o le tagata o mea matautia ma mea matautia.

    O le taumafa o le mutia manaia e fesoasoani e faʻamalosia ai le malosi o le tino, ma fesoasoani ai foi e faʻafaigofie le faʻaogaina o le tino.

    O le faʻaaogaina o lauti ma le stevia e iai mea totino, e faʻamalosia ma faʻaleleia ai le manuia lautele o se tagata.

    E le gata i lea, o le stevioside e maua mai i le laau ei ai le aoga aoga i le toto totoga i totonu o le faiʻai, e fesoasoani i le taulimaina lelei o le vevela, moe ma le le fiafia.

    Stevia suamalie i le kuka

    O le vaega na maua mai le laau e faʻaaogaina i le kuka i le gaosia o ipu ma meainu eseese. Faaaogaina o le mutia meli mo le kuka e aumai ai le ipu le suamalie talafeagai ma le manogi. Ua faamaonia e Stevia ia lava i le sauniuniga o fuamoa fualaau suamalie, faasao, pusa, meainu ma fualaau suamalie.

    Faʻalogo lelei! Faʻaaogā le mutia manaia e tatau ona faʻataʻitaʻiina ma ia matua faʻatatau i faatonuga. I le tulaga o le solia o tulaga faatonuina, e mafai ona matua vevela le oloa. A maeʻa se vai inu poʻo se ipu e faʻasolosolo ai le stevia, o le a amata ona susulu le tofo.

    E mafai ona e faʻamamaina le ipu e faʻaaoga ai se siva faapitoa, i le sauniuni lea e tatau ai ona faʻafefiloi le 20 kalama o le stevia vavalalata ma le 200 ml o vai inu. I le isi itu, e tatau ona ufiufi le fusi mo le 7 minute.

    A maeʻa lena mea, ave faʻamavae ma malulu mo le 10 minute. O le siva suamalie e mafai ona tuʻuina ma sasaa atu i totonu o se pusa faʻapipiʻi. O le ola ola o le sipuni o le herb herb e le sili atu ma le 7 aso.

    E mafai ona faʻaopoopoina se mutia o le mutia meli i le gaosia o keke tiʻetiʻe po o le lauti.

    E le fautuaina e faaopoopo le stevia i le kofe, aua o le tofo o le meainu ua fesuisuiai ma ua matua manino lava.

    Faʻafefea ona faʻaaoga mo le paʻu mamafa?

    O tagata e moemiti o le leiloa o pauna faaopoopo e mafai ona faʻaaoga stevia e ausia a latou sini. Stevioside ei ai le meatotino o le faʻafefeina o meaʻai. 20-30 minute aʻo leʻi faia se taumafataga, ua fautuaina e inu sina sipuni o le siva, saunia e pei o le faʻaaoga i le kuka.

    I luga o le maketi faʻaonaponei ei ai le faapitoa o le teas mo le mamafa o le mamafa, lea e aofia ai le mutia meli. O se taga faʻapitoa faapitoa e sasaa atu i le 200 ml o le vai kuka ma faʻatagaina e tuʻuina atu mo ni nai minute. E mafai ona e faʻaogaina faalua faalua i le aso ao leʻi oʻo i meaai autu. Ina ia faʻaleleia le tofo o le mea inu, e mafai ona e faaopoopoina le chamomile matutu, lauti ma alala i luga o le susu.

    Faʻasalaga Fomu

    E mafai ona e faʻatau sau vao stevia i soʻo se faleoloa falemaʻi. O le faalauiloaina e faia i le tele o ituaiga ma e mafai e le tagata faatau ona filifili mo ia lava ia e sili ona talafeagai.

    • laulaʻau mamago,
    • otaota paʻu i ato mama,
    • paʻu paʻu i le paʻu pepa,
    • fualaau o le herb honey,
    • Stevia i laumei ma i le ituaiga o sipuni.

    Pe a filifilia se oloa, e tatau ona manatuaina o laulaau o le stevia i le paʻu po o le natura faʻapitoa e itiiti le faʻailoaina o le suamalie mulimuli ane nai lo le upusii.

    E le gata i lea, o lau o le mutia o le mutia o loʻo i ai se meaʻai lelei lea e le fiafia i ai tagata uma. E taua le manatuaina o le vavalaina lelei ma le seleseleina o stevia e le tatau ona i ai ni mea le mama ma ni mea faʻaopopo.

    E le fautuaina le faʻatau mai o le mutia meli pe'āfai e aofia ai i totonu o le afifi ni mea faʻapitoa i le fructose poʻo le suka.

    Tuua Lau Faamatalaga