O a laau e mafai ona aoga mo le maʻisuka?

O se faʻaaliga umi o le maualuga maualuga o le suka o le toto e tupu mai i fafo ma faʻavae mea e masani ona galulue faʻatasi. O le maʻi e tupu i le tusa ma le 3.5% o le faitau aofaʻi, ma o ona faʻafitauli o se tasi lea o mafuaʻaga taatele o le olaga faitino.

A oʻo ina sili atu le maualuga o le suka i le 1.8 g / lita o le toto, e amata ona pasi le glucose i gaʻo (glucosuria), o se faailoga taua o le maʻi. O isi faʻamaoniga e aofia ai:

  • fiainu
  • televave taumafa (polydipsia),
  • faʻalauteleina le 'ai (seia oʻo i le' aiʻona)
  • paleni mamafa
  • vaivai, o se taunuuga o le le atoatoa o le tino.

O faaaliga faaletino nei. Faailoga o meaola o le faamai e aofia ai le gau o le suka gaosi, ae faapea foi - lea e masani ona galo - o se maʻi gasegase o protein ma gaʻo. O le mafuaaga autu o le hyperglycemia (maualuga maualuga o le toto) o le le lava lea o le gaioiga o le inisalini o le hormone autu lea e nafa ma le faaaogaina o le suka i le tino.

E 2 avanoa mo le atinaʻeina o le faʻamaʻi: pe o le inisalini e le mafai ona fausia pe naʻo se vaega itiiti, o lea e le mafai ai ona faamalieina manaoga o le tino. O lenei mataupu ua taʻua o le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka poʻo le maʻisuka ituaiga 1, o se faʻamaʻi o le gaosiga o tamaiti. Talu ai o le faʻamaʻi e masani lava ona tupu i le taimi o le tamaitiiti, o se mafutaga vavalalata ua faia. E tatau ona maua e le tagata injections inisalini. I le avea ai o se tulafono, e le o se mea e tupu.

Peitai, e iai, se filifiliga lona lua. E ui o le inisalini e gaosia, o lona tele poʻo le fausaga e le lava mo manaoga o le tino. O lenei maʻi e taʻua o le maʻisuka ituaiga 2, o se maʻi matua. E tupu i se tausaga matua, e sili atu ma le 90% o le faʻamaʻi e fesootaʻi ma le oona tele. O le vave fetuunaʻi o meaʻai ma le olaga e mafai ona faʻaumatia ai faʻaaliga, ma e leai se manaʻoga mo le inisalini.

Faʻatura Faanatura mo le maʻi suka

O le maʻisuka (sili atu ma le 2 ituaiga) i totonu o le faitau aofaʻi e salalau e pei o se faʻamaʻi. O le faamai e tupu ona o le le lelei o meaai, popolega, aʻafiaga o le tino, ma e masani ona fesootai ma le mamafa, pe a gaʻo le gaʻo i le puʻusiʻu - i lenei tulaga, o le ituaiga tagata o le "apu". Ma, o le mea e sili ona leaga, o le maʻi e faigofie lava ona tupu pe a leai se tino o se tagata. E leai se fofo mo le maʻisuka e mafai ona fofoina le maʻi, ae o loʻo i ai se togafitiga. O lisi o togalaau e mafai ona faʻaaogaina mo le maʻisuka ituaiga 2 (o nisi taimi e oʻo lava i le 1) e lautele, o togafitiga masani e faia mai i nei laau totō e faʻaitiitia ai le toto suka ma faʻalogo le pancreas, lea e fesoasoani e faʻaitiitia ai uiga o le maʻi suka 2 ma le 1.

Ae ui i lea, o le filifiliga e uiga i aʻau mo le maʻisuka 1 ma le 2 e tatau ona faʻaumatia e tatau ona faia e le fomaʻi, e le taliaina le togafitiga o le tagata lava ia!

O le natura o le leoleo o le soifua maloloina

O le mea e lelei ai, o le natura ua maua mai ai laau mo le maʻisuka (o ituaiga muamua ma le lua), o le faʻaaogaina e mafai ona faʻaitiitia ai le maualuga o le toto suka. O le sili ona aoga e aofia ai:

  • lanu lanu moana
  • burdock
  • laisene
  • malala
  • faʻafeiloaʻi
  • aulaʻau
  • blackberry
  • vine
  • elderberry
  • manogi
  • ulani ma isi.

E ui lava o le mea moni o nei vailaau e matua natura lava, e le tatau ona e faatonuina se togafitiga mo oe lava ia; talanoa i se fomaʻi faʻataʻitaʻi ile ituaiga o herb e sili ona talafeagai mo le maʻisuka - e tele lava pe faʻaaogaina laau e avea o se togafitiga mo le maʻisuka ituaiga 2 poʻo le 1. E tutusa foi le faʻaaogaina o le taofia o le faʻaogaina o togafitiga faʻaleaganuʻu: na o luga o le suʻesuʻega umi, e mafai e le fomai ona fautuaina oe e faʻaititia le aofai o mutia e faʻaaogaina mo le maʻisuka. O lea, o afu mo le maʻisuka - o a latou, ma oa latou aogā?

O lanu lanu e aofia ai le myrtillin, lea e faʻapupula ai le faʻaaogaina o le suka. O le togafitiga o togafitiga e suʻesuʻeina i le tino. O le tele pito i tele o lenei mea galue o loʻo maua i le laumei vave ao lei fuaina fua. Ma o le taimi talafeagai lea e tatau ai ona selesele laulaʻau lanu moana. Faatasi ai ma togafitiga masani mo le maʻisuka, e taua tele le taua o le lauti tiki. Mo le kukaina, o le ae manaomia le 0.5 lita o le vai malulu ma le 1 sipunipuni o laulaau mamago. Aumai i se vevela ma faʻapipiʻi puupuu ile vevela vevela. Faʻafeu ma faʻamafanafana se tasi ipu faalua i le aso.

Faʻailogaina o upega

E i ai le lelei o le Nettle i le pancreas, lea e faʻaitiitia ai foi le suka toto. E tatau ona aoina i le tautotogo, aʻo lei fuga, ma i le autumn, pe a uma ona fuga. Nettle e mafai ona faʻaaoga e fai ma sui o le meaʻai ma le salati. O le aʻa e aoga tele, o se vailaau faʻaleaga masani e mafai foi ona maua mai i falemaʻi pe a faʻatau atu lona faʻasolo.

Mo le faia o le lauti, e te manaomia le 0.5 lita o vai inu ma le 2 sipuni tele o le vao mamago - sasaa le falaoa ma le vai kuka ma tuu e faamautu. O lenei vailaʻau e tatau ona inu i le mafanafana 1 le faʻafe 2 taimi i le aso.

E faʻamaloloina aʻa aʻa o maʻi uma o le pancreas ma, o lea, e fesoasoani i le maʻisuka. Togaga pe'ā uma le inu o le susu e sau vave lava. O le lauti faanatura ma le aoga tele mai le kirus e mafai ona saunia le 0.5 lita o le vai malulu ma le 2 teaseti o le calamus mago. E tatau ona tuu le vailaau e faʻauʻu ai i le po, ae na o sina mafanafana i le taeao, toso ma ave i luma o taumafataga taʻitasi, ma le sipuni mulimuli ane.

O Elderberry o se tasi o togafitiga e sili ona lelei togafitiga e maua ai togafitiga masani ma fofo i fale. I le maʻisuka, o le lauti mai laulaʻau ma vine e aoga. Mo le faia o le lauti, e te manaʻomia le 0.5 lita o le vai ma le 3 sipuni tele o laʻau tipi, aumai i se vevela ma kuka mo le 10 minute. Fufulu ma inu le mafanafana 1 ipu 2 taimi i le aso. O fualaau olive mama ua lelei foi o se vailaau - e saunia ai se vaiinu, 1 sipunipuni o fualaau mamago e tatau ona kuka i luga o le vevela vevela mo le 15 minute i le 0.5 lita o le vai.

O se maʻisuka togafitiga e faia mai le aʻa o lenei laau toto. 0.5 lita o le vai inu suamalie 3-4 teaspoons o le aʻa mago mago ma selesele faapuupuu. Inu le la mai le pusa 1 cup 2-3 taimi i le aso.

Tandelion o se laau, e peiseai na faia mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. I le amataga o le tautotogo, aʻo leʻi fuga, e aoina laulaau laiti e mafai ona faʻaopopo i le salati ma faʻaaogaina i aso taitasi mo le 4 vaiaso. A maeʻa le tiliva, e maeʻa togafitiga o lau, ae amata le faʻaaogaina o gaʻo. Filifili 10-15 togi ma, pei o lau, faaopoopo i salati. O tagata maloloina e mafai ona faia le meli mai fugalaau fugalaau.

Mistletoe paʻepaʻe

O Mistletoe foi e i ai se aafiaga lelei i luga o le pancreas. Mistletoe e aoga mai le amataga o Oketopa i le amataga o Tesema, ma i le amataga o le tautotogo ia Mati-Aperila, e tatau ona aoina i lenei taimi. Laʻau ma lala e aoina, vine paʻepaʻe - leai. O le lauti o le sosolo, lea ua uma ona faʻaaogaina e le Celtic Druids, ua saunia mai le 2 sipuni tele o le laau ma le 0.5 lita o le vai malulu. Tuu le faʻamalosi i le po. Aua le faʻapala. Inu le vailaau i le gasologa o le aso.

Tuua Lau Faamatalaga