O le inisalini-puupuu-insulin Apidra

O le tusiga o le a faʻatusatusaina le insulin.

Mo le toeitiiti atoa le seneturi, o le faʻasaoina o hormones mo tagata mamaʻi na maua i le maʻisuka o le fale sili lea ona taua i le falemaʻi. O le kuata senituri e silia ma le limasefulu ituaiga tele o vailaʻau o le hypoglycemic. Aiseā e tatau ai i se maʻisuka ona faʻatautaia le inisalini i le tele o taimi i le aso? E faʻafefea ona eseese vailaʻau i le tasi ma le isi, o le a le numera o loʻo manaʻomia?

Inisalini ma o latou umi

I le taimi nei, ua iloa uma le lisi o inisalini. Faailoga taua o le oloa gaosi mo le maʻisuka o lona vaega, ituaiga, kamupanī gaosi oloa ma metotia o le afifiina.

O le umi o le gaioiga o le inisalini mulimuli i le tino o le tagata e fuafuaina i le tele o vaega: pe a oʻo ina amata le inisalini pe a uma le tui, o lona maualuga maualuga, o le taimi atoa o le vailaʻau mai le amataga seia maeʻa.

O le a le uiga o nei mea uma? Seʻio tatou faʻataʻitaʻiina.

Ole inisalini ole tasi o se tasi o vaega o fualaau faasaina e faaopoopo atu i le umi ole taimi ole taimi ole taimi ole taimi ole taimi ole taimi. Afai tatou te suʻesuʻeina le faʻasolosolo o le siama o le hormone ultrafast i luga o le kalafi, e mafai ona tatou vaʻaia o le a vave ona faʻatupulaʻia ma faʻamalosi malosi i le taimi.

I le faʻatinoga, o le vaitaimi ole gaioiga ole inisalini e faalagolago ile tele o itu, e le gata ile vaega ole pulega:

  • le vaega o le ulu atu o le fualaau oona (i totonu o le toto capillary, i lalo o le paʻu, i totonu o le maso),
  • paʻu o le paʻu i totonu o le sone (o le tingling ma le stroking faateleina le fua o le absorption),
  • vevela ma le tino o le vevela (o le faʻaitiitia e faʻagasolo malie le faʻagasolosolo, ma sili atu, i se isi itu, saoasaoa),
  • localization, atonu o iai se mea e tuʻuina atu ai fualaau faasaina i totonu o le 'ie i lalo o le paʻu,
  • tali a le tagata lava ia i le fualaau faasaina.

I le faamautuina o le fuainumera talafeagai e manaʻomia e totogi ai meaʻai e gaosi i mea taumafa, e ono le amanaʻia e le tagata gase le malamalama i le la poʻo se mafanafana, lagona lagona o le pa'ū i le suka. O le hypoglycemia e i ai uiga e pei o le le mautonu, mafaufau loloto, ma se lagona o le vaivaiga tele i le tino atoa.

I ni nai aso talu ona tui le inisalini mulimuli ane, o lona sapalai i lalo o le paʻu e aliali mai. Ina ia aloese mai se osofaʻiga o le hypoglycemia faafuaseʻi lea e mafai ona mafua ai se siama, o le maʻisuka e tatau ona i ai pea meaai ma gaʻo gaʻo vave, lea e aofia ai le suka, falaoa suamalie e maua mai luga o le maualuga o le falaoamata.

O le aoga o le inisiua ma le hormone o le pancreas ua fuafuaina e le nofoaga o lona faʻatinoina. Mai le manava, e oo atu i le 90% o loʻo gauaʻi. O lea, mo se faʻataʻitaʻiga, ma se vae poʻo se lima - 20% le itiiti.

Lalo o igoa aupito lauiloa ia mo le inisalini e faia i le ultra-poto.

Tausaga ma taimi

O iniseti lautele-alalaʻau gaosia e kamupani eseese e mafai ona faʻaaogaina. O le inisalini Humalog insulin e maua i Initia ma Amerika. Novorapid na gaosia e le kamupani Denmark-Indian kamupani Novo Nordiks. O fualaau oona o ituaiga tagata ia o le inisalini. O le muamua e lua ni mea e faʻapipiʻiina ai: i totonu o se penny sleeve ma totonu o se fagu. O le Hormone Apidra na faia i Siamani e Sanofi-Aventis, ma o loʻo i totonu o peni. O masini uma i foliga o mamanu faʻapitoa e pei o se peni vaitusi, e leai se masalosalo e sili atu i luga o tui masani ma fagu:

  • tagata e maualalo le vaʻaia latou te manaʻomia ona o le fuataga e fuafuaina e kiliki e lagona,
  • e ala atu ia i latou, o le vailaau faasaina e mafai ona faia e ala i lavalava, i soo se nofoaga faitele,
  • o le nila e sili atu ona tuai pe a faatusatusa i le insulin.

O fualaau faasaina ua auina mai i totonu o Rusia ua faaigoaina i le gagana Rusia. O le tausiga o le ola (e oʻo atu i le lua tausaga - masani) ma aso gaosiga e faʻasolo i luga o le fagu ma le afifi. O faʻamoemoega mai fale gaosimea e talanoa i mea le tumau. O faatonuga o loʻo i totonu o afifi, o faʻataʻitaʻiga faʻamaonia o loʻo faʻaalia, ma oi latou ia e tatau ona taʻitaʻia le maʻisuka.

O afea e amata ai ona latou gaoioi?

Ole iniseti e amata ona vave galue, i totonu o ni nai minute talu ona tui i lalo o le paʻu. I le "puupuu" amataga - mai le 15 i le 30 minute. O le umi o le gaioiga o le a siʻitia faʻaititia. O le tagata gasegase o le a lagona le maualuga o le aoga o le faʻaofiina o fualaau oona "ultrafast" i le itula.

O le tumutumu e tumau i ni nai itula. E mafua mai i le vaitaimi o le vevelaina o meaai i totonu o le manava, glucose e ulu atu i le toto e mafua mai i le malepelepe o gaʻo vailaau. O le faʻateleina o le tikeri o le glycemia e totogi i le inisalini atoa na tui, pe a saʻo lelei le seti.

O le masani ona faʻatulaga, lea e aofia ai mea nei: o le siʻitia o le metotia e afaina ai foi le umi o le aafiaga o se sui o le hypoglycemic, i le lautele o le faʻavae ua faʻaalia i totonu o faatonuga. O le mea moni, o faʻataunuʻu vave e oʻo atu i le fa itula pe afai o le inumaga e itiiti ifo ma le sefululua iunite.

Faatasi ai ma se fua tele, o le umi e faateleina i le isi lua itula. E sili atu i le luasefulu iniseti o le inisalini e le o fautuaina i le taimi e tasi. E i ai se tulaga matautia o le hypoglycemia. O le inisalini o le tele o le a le gauaiina e le tino, o le a leai se aoga ma e mafai foi ona afaina.

"Vaitaimi" ma "umi" ituaiga o tupe e le o manino, talu ai ua faaopoopo se prolongator ia i latou. O foliga vaaia o le inisalini e ese mai. E manino ma mamā, e aunoa ma ni mea e afaina ai, o ni mea e le mautonu, ma e leai ni mea. O lenei meatotino i fafo e vavaeeseina ai le insulin ma faʻalauteleina.

O le isi eseesega taua i le va o ituaiga o inisalini o le faatinoga o le "puupuu" i luga o le initoneti, i luga o le vavave ma le gasegase, ma o le "umi" - faapitoa lava le gaogao.

Gaoioiga faasaina

  • faʻaaoga se mea e matua maeʻa (sili atu ma le 2-3 masina),
  • faʻatau le fualaau faasaina i nofoaga e le faʻamaonia,
  • e faʻafefe.

E tatau ona e faʻaeteete e uiga i se kamupani e le o iloa, kamupani fou. E manaʻomia le teuina o fualaau faasaina i totonu o le pusaaisa i le vevela o +2 i le +8. Mo le taimi nei, e tatau ona teuina le inisalini i le vevela vevela, e talafeagai mo le teuina, ae le o le pusaaisa.

Fua Faatatau o Fualaau Faasaina

O faʻatau faapitoa e masani ona faʻatagaina fualaau oona "Faʻapipiʻiina", "Humulin", "Iniseti", "Rapid", "Insuman".

O loʻo i ai i latou ia latou gaioiga e matua tutusa lava ma le natura masani. E naʻo le tasi le eseesega - e mafai ona faʻaaoga uma i le muamua ma le ituaiga lona lua o le maʻisuka. I le faʻaopoopoga, e mafai ona faʻaaogaina e tagata gasegase i le ketoocytosis ma i le maea ai o taotoga, aʻo maʻitaga.

O le sili ona lauiloa i iniseti faaiu o Humalog, lea e mafua ai ona tupu aʻafiaga, ua faʻatuina ia lava e avea ma fualaau lelei.

Apidra ma insulin ultra-poto Novorapid o loʻo faʻatulagaina i se taimi itiiti. O latou o le insulin gululine poʻo se vaifofo o le liproinsulin. I a latou gaioiga, e tutusa uma i latou ma le mea o loʻo ola ai. I le taimi lava e maeʻa ai le pulega, o le toto o le kulukose o le toto e faʻaitiitia, e faʻaleleia ai le manuia o le maʻi.

Faʻaaogaina Faʻapitoa

O nisi tagata e iai se aso faapitoa i le ao ma le vaveao e maua ai le tele o hormones: cortisol, glucagon, adrenaline. Latou te tetee i le inisalini. E mafai ona vave faʻavavevave le faʻamaonia o le Hormonal ona o uiga o tagata taitoatasi. I le maʻisuka, o le hyperglycemia ua fuafuaina i le taeao. O sea ituaiga maʻi e taatele. E toetoe a le mafai ona faʻaumatia. Pau lava le auala e alu ese ai o le tuiina o insulin ultra-poto e oʻo i le ono iunite, faia vave i le taeao.

O le tele o taimi, o togafitiga ultrafast e faia mo taumafataga. Ona o le maualuga o lona lelei, o le tui e mafai ona tuʻuina i le taimi o taumafataga ma vave loa. O le puupuu o le taimi o le malosi o le inisalini e faʻamalosia ai le tagata maʻi e faia le tele o injections i le aso, faʻaaʻoaʻo i le gaosiga masani o gland pancreas i luga o le faʻaaogaina o oloa gaʻo i totonu o le tino. I le fuainumera o taumafataga, e oo i le 5-6 taimi.

Ina ia mafai ona faʻaitiitia vave le faʻaleagaina o le gasegase i le coma poʻo le muai tulaga, i le tulaga o faʻamaʻi ma manuaga o le a faʻaaogaina fualaau faʻasaina e aunoa ma se fesoʻotaʻiga ma faʻalautele. O le faʻaaogaina o se glucometer, o lona uiga, o se masini mo le fuafuaina o le suka, latou te mataʻituina le glycemia ma faʻafoʻi le taufaasese o le maʻi.

O igoa o le insulin e le o iloa e tagata uma. O loʻo taʻua i le tusiga.

Vaega o le faʻatusatusaina o le tui o le inisalini ultrafast

O le faia o le naunautaiga e faalagolago i le galuega a le pancreas e maua ai lona lava inisalini. O lona gafatia e faigofie ona faʻamaonia. E talitonuina o se okeni endocrine i se tulaga soifua maloloina e maua ai le tele o le homone i le aso, ma o le 0.5 iunite i le kilokalama o le mamafa e tatau ai. O le mea lea, pe a manaʻomia, mo le maʻisuka ma le mamafa o le 70 kilokalama e totogi ai le 35 iunite pe sili atu, e mafai ona tatou talanoa e uiga i le maeʻa atoa o le gaioioga o le tino.

I lenei tulaga, e manaʻomia le inisalini, faʻatasi ma faʻalautele, i tulaga nei: 40 i le 60 poʻo le 50 i le 50.

O se filifiliga talafeagai e fuafuaina e le endocrinologist. Afai o le pancreas ua leiloloa le gafatia e taulimaina ai sea ituaiga o galuega, e manaʻomia se fua saʻo.

O le manaoga o le tino mo "ultrafast" i le aso atoa e sui. Mo le taeao o le taeao e manaʻomia faalua le sili atu e pei o le falaoa e tasi, i le aoauli - tasi ma le afa, i le afiafi - tutusa. E talafeagai le amanaia o gaoioiga taʻalo ma galuega faaletino e faia e le tagata maʻi. Afai e laʻititi le avega, o le tui ole inisalini e masani ona le suia.

Pe a faʻatupuina le tino, mo se faʻataʻitaʻiga, e fautuaina e 'ai e oʻo i le fa faʻafesoʻotaʻi faʻaopoopo meaʻai e le o le masani o le glycemia masani.

E faapefea ona filifili se fualaau faasaina?

O ituaiga o inisalini ua leva ona faia e taofi ai le suka masani i luga o se manava gaogao i le ao, ma i le po foi ao momoe. O le aoga o injections o nei tupe i le po e pulea e le maualuga o le kulukose i totonu o le toto i le taeao e sosoo ai i luga o se manava gaogao.

O le faia o le inisalini anapogi vave o se vailaʻau pupuu ma vave. E sasaina i latou ao lei 'ai, ma, pe a tatau ai, ia vave totogi le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. Latou vave gaoioi e aloese mai le faʻalauteleina o le maualuga o le suka pe a uma ona 'ai.

Ae paga lea, afai o meaʻai a le maʻisuka ua mamafa tele i meaai faasaina, ona le lelei lea o ituaiga o inisalini. E oʻo lava i le televave o fualaau faasaina o le Humalog e le mafai ona taulimaina gaʻo meaʻai o loʻo maua i laʻau suamalie, pata, falaoamata, pateta, fualaau aina ma vine.

Faʻateleina le suka i totonu o ni nai itula talu ona 'ai le meaʻai e faʻaosofia ai le atinaʻe o faʻafitauli o le maʻisuka. O lenei faafitauli e mafai ona foia e ala i le lafoaia atoa o oloa faʻasaina. A leai, o le a le aoga tele le inisiua.

Seʻia oʻo i le 1996, na vave mafaufauina le faia o sauniuniga mo le inisalini o tagata. Ona oo mai lea o le faailo o le Humalog. O lona fausaga ua suia laitiiti pe a faatusatusa i le inisalini o tagata ina ia faatelevave ma faaleleia ai le gaioiga. E leʻi pine, o vailaʻau faʻapitoa na faʻasaʻolotoina Apidra ma NovoRapid i tua atu o ia.

Fai mai vailaau faʻapitoa e mafai e le maʻisuka ona faʻaaogaina soʻo se meaʻai i le faʻaogaina lelei. Ole televave o fualaau oona ua manatu e tausia lelei meaʻai.

Ae paga lea, i le faatinoga o lenei faiga e le aoga. A maeʻa ona faʻatau meaai faasaina, o maualuga le kulukose o le toto e tumau maualuga mo se taimi umi. Ona o lenei mea, o faʻafitauli o le maʻisuka e atiaʻe.

O maʻi suka e tuʻuina vave le insulin aʻo leʻi 'aina meaai e tatau ona' ai e 3 taimi i le aso, ma le umi ole 4-5 itula. O le afiafi e tatau ona oʻo i le 18-19 itula. E le manaomia le faʻatau. O meaʻai paleni e le aoga ia te oe, ae o le a afaina.

Ina ia puipuia ma le saogalemu mai faʻafitauli o le maʻisuka, e tatau ona e tausia le suka i le lautele o le 4.0-5.5 mmol / l 24 itula i le aso. E mafai ona ausia lenei mea e ala i le sui i se meaʻai maualalo. O mea taumafa i le falemaʻi e faʻapipiʻi ma le faaeteete i inisua injections i fua maualalo, saʻo lelei.

Mo le maʻisuka oe mulimuli i se taumafa maualalo, e sili atu le lelei o fualaau oona mo le faʻamalositino aʻo leʻi 'aʻai nai lo Humalog, Apidra, poʻo NovoRapid. O meaʻai ua faʻatagaina e faʻaitiitia lemu. Latou te faateleina le suka toto e le muamua atu i le 1.5-3 itula pe a uma ona 'ai.

Faʻailoa igoaIgoa faavaomalo
HumalogistLizpro
NovoRapidAspart
ApidraGlulisin

Humalog o se DNA recombinant sui mo inisalini tagata. E faʻaaogaina i le togafitiga o tagata gasegase e maua ai le maʻisuka ina ia mafai ai ona faatumauina tulaga taua o le kulukose o le toto.

O le a talanoaina i le tusiga nisi o uiga o le Humalog, tau, vailaau ma gaosi oloa.

Ole fua saʻo o vailaʻau e faʻatatau taʻitoʻatasi taʻitoʻatasi e le fomaʻi, ona e tuusaʻo tonu lava i le maʻi ole maʻi.

E masani ona fautuaina e faʻaaoga lenei vailaʻau ao leʻi oʻo i taumafataga, peitaʻi, pe a manaʻomia, e mafai ona ave pe a uma le 'ai.

O le Humalog 25 e faʻatulagaina i se auala faʻafuaseʻi, ae i nisi tulaga e mafai foi ona i ai se auala faigata.

O le umi o le gaoioiga e faalagolago i le tele o mea. Mai le metotia sa faʻaaogaina, faapea foi le nofoaga o inisiua, le vevela o le tino o le maʻi ma lona isi gaioiga faaletino.

O le fua o le Humalog 50 faafomaʻi 50 e faʻatinoina taʻitasi e le fomaʻi, e fuafua i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

O le iniseti e naʻo le faʻaogaina i luga o le tauau, papa, ato, poʻo le manava.

O le faʻaaogaina o le vailaʻau mo le iniseti o tui e le taliaina.

A maeʻa ona fuafuaina le fuainumera manaʻomia, e tatau ona suia le nofoaga o inisiua ina ia faʻaaogaina le sili atu ma le tasi i le 30 aso.

O le fualaau autu mo le togafitiga o le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka o le inisalini. O lona faʻamoemoe o le faatumauina o le maualuga o le suka i totonu o le toto o le maʻi. Ua faʻatuina e le falemaʻi faʻasolosolo ituaiga o inisalini, lea e faʻavasegaina i le umi o la latou gaioiga. O le mea lea, e lima ituaiga o lenei hormone mai le faʻasolosolo i le faaumiumi o gaioiga.

I le taimi muamua, na atiae ai le inisalini puupuu mo na gasegase e mafai ona solia le taumafataga na faatonuina e le fomai - ia 'ai meaʻai ma gaʻo faigofie. O aso nei ua faʻaleleia ma e talafeagai mo togafitiga o le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2, i mataupu pe a tulai mai se tagata maʻi i le kulukose toto pe a uma ona 'ai.

Ole televave o le ICD o se mea manino lea e amata ona galue vave. O lea la, o le inisalini-faiva-inisalini pe a uma ona faʻamaʻaina e mafai ona i ai sona aʻafiaga (faʻaititia le pasene o le suka i totonu o le toto) i le tasi minute.

I le averesi, o lana galuega e mafai ona amata i le 1-20 minute pe a uma le pulega. E sili atu le maualuga o le taunuʻuga i le 1 le itula, ma o le umi o le faʻaaliga e eseese mai le 3 i le 5 itula. E taua tele le 'ai vave e faʻamalo le gasegase.

Vavave faʻamalosi ile inisalini, fualaau faʻamaua:

O le iniseti vave o le inisalini, e pei o le faʻamalosi, e manino lona fausaga.O loʻo faʻaalia i se faʻagasolo lemu - o le faʻaitiitia o le kulukose o le toto e matauina ile afa itula talu ona maeʻa.

Ole taunuʻuga puupuu e maua pe a maeʻa le 2-4 itula, e umi foʻi le umi o le faʻagaloaina ile tino - e aoga mo le 6-8 itula. E taua tele le 'ai e sili atu i le afa itula pe a uma ona ulufale le insulin i totonu o le tino.

Ole umi ole inisalini-puupuu ile 6 i le 8 itula

1 ml o se vaifofo poʻo le faʻamalologa masani e aofia ai le 40 iunite.

O faʻamaoniga i le faʻaaogaina o le inisalini o faʻamaʻi lea e tupu mai i le hypoglycemia, lesepatitis mataʻutia, cirrhosis, jaolice hemolytic (samasama o le paʻu ma mucous membranes o mata e mafua mai i le malepelepe o le toto mumu), pancreatitis (mumū o le pancreas), nephritis (inflammation of the kidney) afaina o fatugaʻo e aʻafia ai le protein / amyloid metabolism), urolitiasis, maʻi manava ma le duodenal, faʻaleagaina o le fatu (faaletonu o le fatu ona o le fatu o le fatu faʻamaʻi o ona aʻa).

E manaʻomia tele le tausiga i togafitiga o tagata gasegase e maua i le maʻisuka, ma le mafatia i le le atoatoa o le matelaina o le tino (o le le tutusa o le manaʻoga o le fatu mo le okesene ma lona faʻafeiloaʻi) ma le gasegase o le gasegase.

O le togafitiga o le inisalini e tatau ona> mataʻituina lelei. I le uluaʻi masina muamua o le maitaga, o le manaʻomia mo le inisalini e masani lava ona faʻaititia lemu ma faateleina i le lona lua ma le tolu piliona.

O le poloka o le pia-adrenergic ma beta-adrenostimulants, tetracyclines, o le salicylates e faateleina ai le pulefaʻatasia o le ogatotonu o le tino (o le excretion of the body formed) insulin. Thiazide diupetics (diuretics), beta-blockers, ava malosi e mafai ona taitai atu i le hypoglycemia.

Faailoga: hypoglycemia (vaivai, "afu" malulu, palloruli o le paʻu, paʻu o le tino, gatete, popolevale, fia ai, paresthesia i lima, vae, laugutu, laulaufaiva, maʻi tiga), hypoglycemic coma, faʻavevesi.

I aso nei, o le togafitiga o le insulin o se tasi lea o metotia lelei o le togafitia o le maʻisuka ma afai e gauai le gasegase i lona tulaga o le soifua maloloina, ia faia ma le faaeteete le siakiina o le tagata lava ia, iloa le fuaina ole fua o le hormone, e le o toe mamao ae maua le maualuga o le suka i totonu o le toto. ola i se olaga masani.

O ituaiga uma o inisalini e vaevaeina i se mea pupuu, o le vave, ma le umi ma le umi. E tofu i latou ma ni mea totino ma ni aafiaga i luga o le tagata maʻi e maua i le maʻisuka: o nisi gaioiga pe a uma le 30 minute talu ona tuʻuina atu i le tino, isi pe a uma le 15 minute, isi pe a uma le 1 itula, ma isi.

Po o le a lava le ituaiga insulin, o le mea autu mo le tagata maʻi o le auala sao lea o le puleaina o le hormone ma le filifilia o le fualaʻau e manaʻomia, aua maualuga pe maualalo foi doses o le hormone ei ai foi o latou itu le lelei ma e mafai ona mafua ai ni faafitauli eseese.

O le inisalini e sili atu ona lata mai o le upu pito lata mai lea i le falemaʻi faʻapitoa faʻapitoa faʻamaʻi. O lona eseesega autu mai i isi ituaiga o hormone ona o le televave o le gaioiga - mai le 0 i le 15 minute pe a uma le tui.

O ia ituaiga o analogues ole inisalini e aofia ai Novorapid, Humalog, Apidra. O nei suiga ua faʻafouina ana faʻalogologo o le inisalini o le tagata, faʻaleleia talu mai amata ona vave galue vave nai lo isi fualaau.

I le taimi muamua, na atiae faapitoa le inisalini mo na gasegase e maua i le maʻisuka oe mafai ona "talepe i lalo" ma 'ai meaʻai suamalie, lea e mafua ai le malosi o suauʻu i le suka. Ae talu ai ona e le tele ni "pomafana" ola i totonu o le maʻisuka, ua atili ai ona maua fualaau faasaina i le maketi, lea e fesoasoani i le taimi nei e tuuitiitia le maualuga o le suka i le masani pe afai e oso lemu pe mo le taumafaina ao le i ai, pe a le maua e le tagata maʻi le taimi e faatali ai mo le 40 minute, ae leʻi amataina lau 'aiga.

O le inisalini e sili atu ona faʻamaonia e faʻaalia mo le togafitiga o ituaiga uma o le maʻisuka pe a latou maua le maualuga o le suka pe a uma ona 'ai.

O le mea galue malosi o le pululisin, o lona mole mole e ese mai i meaola (synthesized in the body) insulin e ni mea amino se lua. Talu ai ona o lenei suiga, e le faʻapipiʻi le palalini e fausia ni mea faʻapitoa i totonu o le voli ma lalo o le paʻu, o lea e vave ona ulufale atu i le toto i le taimi lava e uma ai.

Auxiliary ingredients include m-cresol, chloride ma sodium hydroxide, sulfuric acid, tromethamine. O le mautu o le fofo e maua mai i le faaopoopoina o polysorbate. E le pei o isi sauniuniga pupuu, insulin Apidra e le o aofia ai le zinc. O le fofo o loʻo i ai se pH le tutusa (7.3), o lea e mafai ona faʻaitiitia pe a manaʻomia ni atigi laʻititi.

E le mafai ona faʻaaogaina mo le hypoglycemia. Afai e maualalo le suka i meaʻai, e sili atu le saogalemu le faʻatinoina o Apidra i se taimi mulimuli ane pe a masani le glycemia.

Ole gasegase i le gilluzin poʻo vaega o ausilali o le fofo.

O aʻafiaga leaga i Apidra e taatele i ituaiga uma o insulin. O faatonuga mo le faʻaaogaina faʻamatalaga auiliili e uiga i gaioiga uma e le manaʻomia. O le tele o taimi, o le hypoglycemia e fesootaʻi ma le maualuga o le fualaau faasaina ua matauina. Latou te o gatasi ma le atuatuvale, vaivaiga, le mautonu. O le mamafa o le hypoglycemia o loo faailoa mai e le faateleina o le fua o le fatu.

O le gaioiga o le eletise i le foliga o le edema, vevela, mumu e mafai ona maua ile nofoaga o tui. E masani lava ona latou mou atu pe a uma le lua vaiaso o le faʻaaogaina o Apidra. Ole tele o gaioiga masani e seasea, e manaʻomia ai le sui vave o le inisalini.

O le le tausisia o le pulega ma auala taʻitasi o le tino e mafai ona taʻitaʻia ai lipodystrophy.

Ole insulin apidra e le faalavelave i se maʻitaga soifua maloloina, e le afaina ai le atinaʻeina o le intrauterine. O le vailaau faʻasaina e mafai ona faʻaaoga i fafine maʻitaga e iai le maʻisuka ituaiga 1 ma le 2 ma le maʻisuka ituaiga.

O suʻesuʻega i le mafai e Apidra ona pasi i susu o susu e leʻi faʻatautaia. I le avea ai o se tulafono, o insulin e tui i totonu o le susu i se vaega itiiti, pe a maeʻa ona faʻamaʻalo i totonu o le vaega o meaʻai o le tamaititi. O le gasegase o le inisalini e ulufale atu i le toto o le pepe e faʻasalaina, o lea o le a le faʻaitiitia ai lona suka. Ae ui i lea, o loʻo i ai se faʻafitauli itiiti o se faʻalavelave faʻafefe i se tamaititi i le paʻu ma isi vaega o le fofo.

O le aafiaga o le inisalini ua toesea: Danazol, Isoniazid, Clozapine, Olanzapine, Salbutamol, Somatropin, Terbutaline, Epinephrine.

Faʻaleleia: Disopyramide, Pentoxifylline, Fluoxetine. Clonidine ma reserpine - e mafai ona faʻafefiloi faailoga o le amataga o le hypoglycemia.

O le ava malosi e faʻaleagaina ai le taui o le maʻisuka ma e mafai ona faʻaosofia ai le hypoglycemia ogaoga, o lea la e tatau ona faaitiitia lona faaaogaina.

O faleoloa e masani ona ofoina atu Apidra i peni a syringe SoloStar. Latou te tuʻuina se faʻataʻaleʻa ma se vaifofo o le 3ml ma se faʻasalalauga masani o le U100, e le o iai le sui o le keli. Sini tipitipi e tuʻuina atu laasaga - 1 le iunite. I totonu o le pusa 5 peni, na o le 15 ml pe 1500 iunite o le inisalini.

Apidra o loʻo maua foi i totonu o le 10 ml fagu. E masani ona faʻaaogaina i falemaʻi, ae e mafai foi ona faʻaaoga e faʻatumu ai le vaituloto o se pamu insulin.

Faʻavae
PharmacodynamicsE tusa ai ma le taʻiala ma le malosi o le gaioiga, o le paʻu tutusa e tutusa ma le inisalini o le tagata, e sili atu i le saoasaoa ma le taimi o galuega. Apidra e faaitiitia le maualuga o le suka i totonu o toto toto e ala i le faaosofiaina o lona gaioiga e maso ma mea oona, ma e taofia ai foi le tuufaatasia o le kulukose e le ate.
FaailogaFaʻaaoga mo le maʻisuka e faʻaitiitia ai le kulukose pe a uma ona 'ai. Faatasi ai ma le fesoasoani a le fualaau faasaina, o le hyperglycemia e vave lava ona faasaʻo, e aofia ai ma faʻalavelave matuia o le maʻisuka. E mafai ona faʻaaogaina i tagata gasegase mai le 6 tausaga, e tusa lava po o le a le itupa ma le mamafa. E tusa ai ma faʻatonuga, ua faatagaina le inisalini Apidra mo tagata matutua ua maua i le faamaʻi hepatic ma le tele ma le le atoatoa.
Contraindications
Faatonuga faapitoa
  1. Ole fua o le inisalini e mafai ona suia i lagona faʻalagona ma faaletino, faʻamaʻi, ma maua ni vailaʻau.
  2. Pe a liliu atu i Apidra mai le insulin o le isi vaega ma le lanu, e mafai ona manaʻomia se fetuunaiga o fualaau. Ina ia aloese mai hypo- ma hyperglycemia matautia, e tatau ona e faʻamalosi tumau le puleaina o suka.
  3. O le misia o injections poʻo le taofi togafitiga faʻatasi ma Apidra e taʻitaʻi atu ai i le ketoacidosis, lea e mafai ona lamatia ai le ola, aemaise lava i le maʻisuka ituaiga 1.
  4. O le taʻeina o meaʻai pe a maeʻa le inisalini e mafua mai i le faʻaleagaina o le hypoglycemia, leai se mafaufau, coma.
FaʻasologaOle fua ole manaʻomia ole fuafuaina e faʻavae i luga o le aofaʻi o suauu masini i meaʻai ma le liua tagata taitoatasi o meaʻai i arela o le insulin.
Gaoioiga e leʻi mafaufauina
Tina ma le GV
Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau
Faʻasalaga Fomu
TauO le afifiina o le apidra SoloStar syringe pene e tusa ma le 2100 rubles, lea e tutusa ma mea e sili ona latalata - NovoRapid ma Humalog.
TeuinaO le olaga ola o Apidra e 2 tausaga, pe a fai o nei taimi uma na teuina i totonu o le pusaaisa. Ina ia faʻaitiitia le lamatiaga o le lipodystrophy ma le tiga i le injections, e faʻamafanafanaina le insulin i le vevela vevela aʻo leʻi faʻaaoga. A leai se avanoa i le la, i le vevela e oo atu i le 25 ° C, o le vailaau faasaina i le syringe pen e tumau ai ona meatotino mo le 4 vaiaso.

Faʻaaogaina o Tino

I totonu o le fausaga o le tino, latou te faʻaaogaina ai ia meatotino e avea o se mea faʻapitoa taua, lea e pei ona taua i lalo: o siama e faʻaaogaina atili ai le amino acids, o le biosynthesis o le protein e faʻatupulaʻia tele.

O le inisalini e faia i le tino-puupuu e faʻaaoga foi i le fausiaina o tino. O le a amata ona galue le 5-10 minute i le maeʻa ai o le pulega. O lona uiga, e tatau ona faia se inumaga ao leʻi faia le taumafataga, pe vave ona maeʻa. O le maualuga o le maualuga o le inisalini e mataituina 120 minute i le maea ai o lona pulega. O fualaau aupito sili ona lelei e taua o le "NM Toto" ma "Humulin masani."

O le insulin i le tino o le tino e le faalavelaveina ai le gaioiga o le ate ma fatuga, faʻapea foi ma le malosi.

O le a le mea

O le inisalini o se hormone e maua mai i peta beta o le pancreas. I le saoasaoa o le amataina o le aafiaga ma le umi o le gaioiga, ua vaevaeina i ni ituaiga o vaevaega: short, ultrasonhort, drugs o medium and long (prolonged) duration.

O le faʻaaogaina o faʻalavelave faʻafuaseʻi ua faʻamaonia o insulin, e amata ona vave galue vave, o lona uiga, e mafai ona faʻaitiitia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

O le maualuga o le togafitiga faʻamalosi e maua ai le inisalini puupuu e maua ai na o le afa itula pe a maeʻa le puleaina o le hormoni i se tulaga faʻafuaseʻi.

O le iʻuga o le iniseti, o le maualuga o le sukū e faʻafetaui i tulaga maualuga, ma faʻaleleia le tulaga o le maʻisuka. Ae peitai, o le inisalini pupuu e vave ona aveeseina mai le tino - i totonu o le 3-6 itula, lea e manaomia ai le maualuga o le suka e manaomia ai le faaaogaina o fualaau faasaina ma le galue umi.

Fualaau oona

O tagata uma e ese, o le inisalini e mafai ona i ai sona aafiaga i le tino. E le gata i lea, o le taimi e ausia ai faʻamaoniga lelei o maualuga o le suka ma le faʻaofiina o le vailaau faʻasaina e mafai ona matua ese mai fua masani masani.

O le tele o aafiaga e faia e insulin, faʻalautele i le umi o le faʻaalia. E ui i lea, ua faʻamaonia o le puupuu o le inisalini e le itiiti ifo i le umi ma le uumi e tusa ai ma le aoga o le togafitiga. Ae e tatau i tagata maʻi taitasi ona manatua le taua o le tausisi i se taumafataga ma gaoioiga faaletino.

A maeʻa le iniseti faʻamalosi e ulufale i le toto, e tatau i se tagata ona 'ai, a le o lea o le tele o le suka e mafai ona paʻu malie, lea o le a oʻo atu ai i le hypoglycemia.

O vailaau faʻapitoa e manaʻomia ai le teuina lelei O le filifiliga lelei lava o le teuina o vailaʻau i totonu o le pusaaisa. O le mea lea e le faʻaumatia seʻia oʻo i le iʻuga o le vaitaimi ua faʻamaonia e le gaosiga i le afifi.

I le vevela o le potu, o ituaiga uma o inisalini e teuina mo le sili atu ma le masina, ona o le a faasolosolo ina matuia ona meatotino. E sili ona lelei le vavalalata o insulin i totonu o le pusaaisa, ae le latalata i le pusaaisa.

E masani ona le iloa e tagata gasegase o le fualaau faasaina ua faasolo ina leaga. O lenei mea e tau atu ai i le mea moni e le aoga le vailaau faʻamaʻi, o le maualuga o le suka e maualuga. Afai e te le suia le vailaʻau i le taimi, o loʻo i ai se tulaga lamatia maualuga o le atiaʻeina o faʻafitauli matuia, e oʻo atu i se maʻi o le maʻisuka.

E leai se tulaga e tatau ona faʻamaʻi pe faʻaalia ai le vailaʻau i le radiation ultraviolets. A leai, o le a faasolo ina leaga ma e le mafai ona faʻaaoga.

O le faʻamatalaga i luga o le 'upega tafaʻilagi e tuʻuina atu mo naʻo aʻoaʻoga faʻaaloalogia, e le o se faʻamatalaga ma faʻamaonia saʻo, e le o se taʻiala i le gaioiga. Aua e te mafaufau ia te oe lava.

Faatonuga mo le faʻaaogaina ma le tagofiaina Talu mai le Apidra® o se vaifofo, toe faʻamalolo ao le i manaʻomia le faʻaogaina.

Vials Apidra® vials e faʻamoemoe mo le faʻaaogaina o tui inisalini o le fuainumera talafeagai ma mo le faʻaaogaina i le masini o le siama o le inisalini.

Faʻaauau le faʻaaogaina o le insidine (NPII) e faʻaaogaina ai le faʻaaogaina o le pamu e fetaui mo le inisalini e faʻapipiʻiina ma faʻasolosolo talafeagai ma vaʻaiga.

E tatau ona sui uma le seti ma le vaʻavaʻai i aso uma e 48 i le mulimulitaia o tulafono faʻamaonia. O tagata e maua Apidra® e ala i se NPI e tatau ona i ai se isi inisalini i totonu o mea totino i le tulaga o le le manuia o le polokalama.

OptiSet® Pepa o le Syringe Faʻatoʻa Aʻo leʻi faʻaaogaina, asiasia le kesi i totonu ole peni. E tatau ona faʻaaogaina pe afai o le fofo e manino, e le lanu, e le o aofia ai ni penisini mausali ma, i le tutusa, foliga tutusa i le vai.

E le tatau ona toe faʻaaogaina pene o le syringe avanoa o le OptiSet®, ma e tatau ona lafoaʻi. Ina ia puipuia le faʻamaʻi, o le pine muamua o le tuilaina e tatau ona faʻaaogaina e se tasi tagata maʻi ma e le tatau ona faʻafeiloaia i se isi tagata.

Faʻamauina o le OpgeSet® Syringe Aʻo leʻi faʻaaogaina le peni o le syringe OptiSet®, ia faitau ma le faʻaeteete le faʻamatalaga faʻaaoga.

Faamatalaga taua i le faʻaaogaina o le OptiSet® Syringe Pen. Faʻaaoga i taimi uma se nila fou mo faʻaaoga uma. Faʻaaogā naʻo nilala e talafeagai mo le sisiina o le syringe o le OptiSet®. Aʻo leʻi faia tui taʻitasi, ia suʻe le pine sosoʻo mo le sauniuni mo le faʻaaoga (silasila i lalo).

Afai e faʻaaogaina se peni fou o le syringe OptiSet®, e tatau ona faia le suʻega sauniuni mo le faʻaaogaina e faaaoga ai le 8 iunite na faʻatulaga muamua e le kamupanī.

Aua nei liliu le filifili o le fua (suiga o le fomaʻi) pe a uma ona tu i le amataga o le iniseti. O lenei penisini o le inisalini e naʻo le faʻaaogaina o le tui. E le mafai ona e faalataina o ia i se isi tagata.

Afai o le isi tagata na te tosoina le tagata maʻi, e tatau ona faʻaeteete faapitoa e aloese ai mai le manua o le nila faʻafuaseʻi ma faʻamaʻiina e se faʻamaʻi pipisi. Aua le faʻaaogaina se peni ose sisiva OptiSet®, pe afai e te le o mautinoa pe saʻo.

fofo o le inisalini e tatau ona manino, leai ni lanu, e le o iai ni mea tino manino ma ia i ai se tutusa tutusa ma le vai. Aua le faʻaaogaina le peni o le syringe o le OptiSet® pe a fai o le soliga o le inisalini e le mafiafia, o lanu po o mea mai fafo.

Faʻapipiʻi le nila A uma ona aveese le pupuni, ia faʻafesoʻotaʻi ma le faʻaeteete le nila ile peni. Iloiloina o le sauniuni o le syringe penisini mo le faʻaogaina. Aʻo leʻi faia tui taʻitasi, e tatau ona siaki le sauniuni o le syringe mo le faʻaaogaina.

Mo se peni fou ma le faʻaaogaina tui, o le fua o le fualaau e tatau ona iai i le numera 8, e pei ona faʻatulaga muamua e le kamupanī. Afai e faʻaaogaina le peni, e tatau ona sui le tufatufaina seia oʻo ina taofi le faʻamaʻi i le numera 2.

O le tufatufaina o le a na o le tasi lava le itu e suia ai. Ave ese le ala amata i le tasi itu. Aua nei suia le filifili o le fualaau pe'ā uma ona tosoina le patipati amata. E tatau ona aveese ia pulou pito i fafo ma totonu.

Faʻasaʻo le pulou pito i fafo e aveese ai le nilala faʻaaoga. A e uu le pine sisi ma le nila e tusi i luga, faʻapipiʻi lemu le atigi inisalini i lou tamatamailima ina ia tulaʻi mai ai le ea i le nila.

A maeʻa, ia tataʻi le ala amata i le pito i luga o le nila, o le syringe pen ma le nila o loʻo lelei ona faagaoioia. Afai ole pa'ū o le inisalini e le o iai i le pito o le nila, e tatau ona e toe faia le suʻega ole sauniuni o le suauu e faʻaaoga seia oʻo ile inisalini. faʻaalia i le pito o le nila.

Filifili se fualaau o le insulin O se fua faatatau o le 2 iunite i le 40 iunite e mafai ona faʻatulaga i faʻaopoopoga o le 2 iunite. Afai e manaʻomia se fualaau e sili atu i le 40 iunite, e tatau ona faʻatonuina ile lua pe sili atu inisiua. Ia mautinoa ua lava lau inisalini mo lau tui.

O le fua o le insulin i luga o se pusa manino mo le inisalini e faaalia ai le tele o le inisalini e tumau i totonu o le peni o le syringe OptiSet®. O lenei fuataga e le mafai ona faʻaaogaina e ave ai se tui o le insulin. Afai o le piston uliuli o loʻo i le amataga o se lanu lanu, ona tusa lea ma le 40 iunite o le inisalini.

Afai o le piston uliuli o loʻo i le pito o le lanu lanu, e tusa ma le 20 iunite o le inisalini e tatau ona liliu seia oʻo i le fua o le arrow e taʻu mai ai le fua ole manaʻoga ole suʻega o le inisalini O le inomi amataga o le inumaga e tatau ona toso i le tapulaa e faʻatumu ai le penisini .

Siaki pe a maeʻa le faʻasolosolo manaʻomia. Faʻaaliga o le kuluma amata e fesuiaʻi e tusa ai ma le aofaiga o le inisalini e alu i totonu o le insulin tank. O le amata amata e mafai ai ona e siaki po o le a le mea e ave.

I le taimi o le suʻega, e tatau ona faʻamalosia pea le kulini amata. O le laina pito i luga o le faʻaaliga amata o loʻo faʻaalia ai le tele o le inisalini na ave. Aʻo faʻaalia le button amata, na o le pito i luga o lenei laina lautele e mafai ona iloa.

Ole inisinia faʻapitoa E tatau ona faʻamalamalamaina le auala e faʻafoe ai le tui i le tagata maʻi. O le tolaina e tatau ona faʻatonuina i se auala faʻafuaseʻi. O le a taofi le kiliki paʻu pe a lolomiina le button injection i le auala atoa.

Aveesea o le nila A maeʻa ia tui taitasi, e tatau ona aveese le nila mai le peni ma tuʻuina. O lenei mea o le a puipuia ai faʻamaʻi pipisi, faʻapea foʻi ma le tui o le inisalini, faʻaogaina o le ea ma mafai ai ona pipiʻi le nila. E le tatau ona faʻaaogaina nilala.

A maeʻa lena, tuʻu le pulou i luga o le sisi.

Cartridges Cartridges E tatau ona faʻaaoga faatasi ma se peni insulin, e pei o le OptiPen® Pro1 poʻo le ClickSTAR®, ma ia tusa ai ma fautuaga i le faʻamatalaga na tuʻuina atu e le tagata gaosi oloa.

E le tatau ona faʻaaogaina faatasi ma isi suauʻu faʻafouina, ona o le faʻataʻitaʻiga saʻo na faʻamautuina i le OptiPen® Pro1 ma le klikSTAR® syringes. Faʻamaumauga a le tagata e faʻaaogaina komiti o le syringe o OptiPen® Pro1 poʻo KlikSTAR® e faʻatatau i le faʻavasegaina o paʻu, faʻapipiʻi malaʻi injections inisalini e tatau ona faʻatino lelei.

Vaʻavaʻai le kalama ae leʻi faʻaaogāina. E tatau ona faʻaaoga pe afai o le vaifofo e manino, le lanu, e le o iai ni mea tino manino. Aʻo leʻi faʻaofiina le kesi i totonu o le peni, e tatau ona i ai le kesi i le vevela vevela mo le 1-2 itula.

Aʻo leʻi tuiina, e tatau ona aveese faʻamaʻi mai le kesi (silasila i faatonuga mo le faʻaaogaina o le penisini). O faatonuga mo le faʻaogaina o le peni uaua e tatau ona mulimulitaia. E le mafai ona toe faʻaleleia cartridges faʻamaonia.

Afai e leaga le OpenPen® Pro1 poʻo le ClickSAR® syringe, e le mafai ona faʻaaogaina Afai e le lelei le galue o le syringe, e mafai ona aumai le fofo mai le kekeli i se suauu plastics talafeagai mo le inisalini i le maualuga o le 100 PIECES / ml ma faʻaofiina i le tagata maʻi.

Faamatalaga e uiga ia Apidra: tuufaatasiga, faailoga ma le faʻailogaina mo le faʻaaogaina

O le gaioiga malosi o le insulin glulisin (3.49 mg).

Tagata faʻatau - meta-cresol, sodium chloride, trometanol, polysorbate 20, vai chloride, sodium hydroxide, vai faʻafefe. O le fofo ile inisalini e manino, e le lanu uma.

Taua le iloa
: Apidra ua naʻo le au matutua matutua e maua i le maʻisuka.

  • Faʻasalaga taʻitoʻatasi i le vailaau faʻasaina po o mea oona,
  • Hypoglycemia.

Maua i le ituaiga o se fofo mo le tui. O le fofo e manino, e leai se lanu ma faʻapena le manogi. Lena mo le faʻatonuga saʻo (e le manaʻomia le faʻamalosi pe tutusa).

O se tasi lea o fualaau faasaina lea o lona autu autu o le inisalini glulisin. Maua mai e le recombination o DNA. Na faʻaaogaina le aʻa E. coli. E faapena foi i le tuufaatasiga o loʻo i ai vailaau o ausilali e tatau mo le sauniuniga o le faʻamalolo.

E maeʻa maeʻa. E mafai ona faʻatau atu i ni pepa fagu o le 3 ml taʻitasi. I le 1 ml o le 100 IU. O se filifiliga mo le tuʻuina atu o se vai inu i totonu o se vial e mafai. E sili atu le faigofie ona faʻatau le inisalini apidra i se seti atoa ma le peni o le syringe OptiSet. E faʻafaigofie ai le faʻagasologa o le faʻaaogaina o fualaau faasaina. Fuafuaina mo le 3 ml cartridge.

O le tau o le fualaau faasaina pe a faapipii 5 cartridges o le 3 ml o le 1700 - 1800 rubles.

O maʻi i luga o Apidra e sili atu ona faʻamaoniga o suka, e mafai ona maua se taumafa e sili atu ona mamafa nai lo le maʻisuka ile inisalini puupuu. O le fualaau faasaina e faʻaitiitia ai le taimi mai le puleaina i meaʻai, e le manaʻomia ai le tausisia o mea taumafa ma taumafataga faʻamalosi.

Afai o le maʻisuka e alu i se taumafataga maualalo, o le gaioiga o le inisalini Apidra atonu e vave tele, aua e le lava le taimi e gaosia ai le suka i le taimi e amata ai le fualaau. I lenei tulaga, o le insulin puupuu ae le o le ultrashort e fautuaina atu: Tausiga poʻo le Humulin Regular.

Tulaga tau pulega

E tusa ai ma faatonuga, o le insulin Apidra e faʻatautaia ao le i faia taumafataga taitasi. E manaʻomia i le va o taumafataga pe a ma le 4 itula. I lenei tulaga, o le aʻafiaga o le lua injections e le mafai e le isi ona sola, e mafai ai ona sili atu le mataalia o le maʻisuka.

E tatau ona fuaina le kulukose i le muamua atu i le 4 itula i le maea ai o le iniseti, pe a uma ona faʻaaogaina le fualaau o le fualaau faasaina. Afai a maeʻa lenei taimi, ona faʻaititia lea o le suka, e mafai ona e faia le mea e taʻua o le correctlite poplite. E faatagaina i soo se taimi o le aso.

Vaitaimi i le va o tui ma mea taumafaFaatinoga
Apidra SoloStarShort insulin
se kuata o le itula aʻo leʻi 'aʻaiafa itula ao le i faia taumafatagaApidra e sili atu ona lelei le pulea o le maʻisuka.
2 minute ao leʻi faia taumafatagaafa itula ao le i faia taumafatagaO le faʻaitiitia o le suka i insulin uma e tutusa lava, e ui lava o le mea moni o Apidra e itiiti se taimi e galue ai.
se kuata o le itula talu ona 'ai2 minute ao leʻi faia taumafataga

O nei fualaau oona e talitutusa ma meatotino, uiga, tau. O Apidra ma NovoRapid o oloa ia o tagata lauiloa Europa lauiloa, o lea e leai se masalosalo io latou uiga lelei. O le inisalini uma ei ai a latou faʻailoa i fomai ma le maʻisuka.

  1. Apidra e sili ona lelei mo le faʻaaoga i pamu inisalini. O le lamatiaga o le taina o le tino e 2 taimi e maualalo ai nai lo le NovoRapid. E manatu o lenei eseesega e fesootaʻi ma le i ai o le polysorbate ma le leai o se zinc.
  2. NovoRapid e mafai ona faʻatau i cartridges ma faʻaaogaina i peni tui i faʻavae o le 0.5 iunite, lea e taua mo tagata maʻisuka oe manaʻomia sina tootoo o le hormone.
  3. O le averesi aso ole inisalini Apidra e itiiti ifo ma le 30%.
  4. NovoRapid e faasolosolo lemu.

Vagana ai nei eseesega, e le taua le mea e faʻaaoga - Apidra poʻo NovoRapid. Suiga o le tasi inisalini i le isi e fautuaina i luga o faʻamatalaga faafomaʻi, e masani lava o nei faʻamaʻi ogaoga.

Pe a filifilia i le va o Humalog ma Apidra, e sili atu ona faigata le fai atu po o le fea e sili ona lelei, talu ai o fualaau faʻasaina uma e toetoe tutusa i le taimi ma le malosi o le gaioiga. E tusa ai ma le maʻisuka, o le suiga mai le tasi inisalini i le isi e faia e aunoa ma ni faʻafitauli, e masani lava e le mafai ona suia le fuainumera mo le fuafuaina.

O eseesega na maua:

  • O le inisalini Apidra e vave tele atu nai lo le Humalog, faʻafefiloi i totonu o le toto i tagata gasegase e iai le vevesi visceral,
  • tagata e mafai ona faʻatauina e aunoa ma ni peni,
  • i nisi o gasegase, o togi o sauniuniga e lua e tutusa, ma le umi o le insulin i le faʻaaogaina o Apidra nai lo le taimi e faʻaaoga ai Humalog.

Le numera o injections i le aso

O le tele o tagata gasegase naʻo le tasi le tui e tasi e manaʻomia. I le avea ai o se tulafono, o nei mea o ni aʻafiaga masani ma umi taimi o le inisalini, faʻapea foʻi ma soʻo faʻatasi (e aofia ai vailaʻau faʻataʻitaʻi ma gaioiolosi).

Mo nisi o maʻisuka, e le lava le tasi inisi i le aso. Mo se faʻataʻitaʻiga, i nisi o mataupu ogaoga, e pei o femalagaiga i luga o le ea, se taumafataga e lei fuafuaina i totonu o se faleaiga, ma isi mea faapena.

Ae ui i lea, ei ai ni a latou toesega ona o lo latou le mautonu - latou te vave galue ma e le o toe umi ma ua vave ona o ese mai le tino. O le mea lea, e tatau i le fomaʻi ona tuʻuina atu le togafitiga o le togafitiga, faʻataʻitaʻiina e faʻamaumauga o suʻesuʻega suʻesuʻe.

Muamua, fuafua le maualuga o le anapogi glycemia, o lona fesuiaiga i le aso. Ia fuatia foi le maualuga o le glucosuria i le malosi, ao faagasolo le aso. A maeʻa lea, o loʻo faʻamatalaina fualaau faasaina, lea mulimuli ane, i lalo o le pulea o le maualuga o le maualalo o le hyperglycemia ma le glucosuria, e mafai ona fetuʻunaʻi e tusa ai ma suʻega. E mafai ona faʻasaʻo le hypoglycemia e ala i le faʻaaogaina o le kulupu i totonu o le musele poʻo le gaʻo.

E manaʻomia ona iloa e le maʻisuka ia uiga o le hypoglycemia ina ia mafai ai ona taofi lenei tulaga ile taimi

Faʻaiʻuga

O le faʻalavelave masani i le togafitia o le maʻisuka o le hypoglycemia (o le faʻaitiitia o le kulukose o le toto), lea e mafai ona maua e mafua mai i le faia o fualaʻau tele o le vailaʻau poʻo le le lava o le taumafa o gaʻo mai meaʻai.

O se tulaga o le hypoglycemous e faʻaalia lelei lava: e amata ona gatete le tagata maʻi, o loʻo i ai le faʻanatinati vave o le fatu, inu, lagona o le fiaaai. E tele taimi e lagona ai e le tagata maʻi le le mautonu ma le pisi i laugutu ma laulaufaiva.

Afai e te le faanatinati ona taofia lenei tulaga, ona ono le iloa ai lea o le maʻisuka, e mafai ona ia atiaʻe se paʻu. E manaʻomia lona vave faʻaleleia lona tulaga: 'ai se mea suamalie, ave sina suka, inu se lauti suamalie.

Puipuia lipodystrophy

O le maʻisuka e tatau foi ona tausia le puipuiga o lipodystrophy. O le faʻavae o lea mea o ni faʻalavelave faʻaletonu ole faagasologa ole puipuiga, e mafua ai le faaleagaina ole fiber i lalo o le paʻu. O le faʻaalia o nofoaga vavalalata ona o le masani ona iniseti e le o aʻafia ma se fualaau tele o le vailaʻau poʻo le tau le lelei mo le maʻisuka.

Inisulin edema, i se isi itu, o se faʻalavelave masani o faʻamaʻi pipisi. Ina ia aua neʻi galo le nofoaga o le tui, e mafai ona e faʻaaogaina le polokalame pe a vaevaeina le manava (lima, vae) i vaega i aso o le vaiaso. A maeʻa ni nai aso, ona toe faʻaleleia loa lea o le ufiufi paʻu o le vaega o loʻo pipii.

Aisea e lelei ai le inisalini pe leaga mo le maʻisuka?

Faʻaaogaina ma le faʻaaogaina o gaioiga o le insulin

O le gaioiga o le inisalini e amata muamua atu nai lo le tino o le maʻi e maua ai le taimi e faʻaalu ai le protein na maua i meaai ma liliu i latou i le kulukose. Afai e iloa e le tagata maʻi le lelei o meaai paleni, ona le manaʻomia lea ona ia faʻaaogaina faʻamatalaga o le inisalini.

O le inisalini lata mai e sau i le laveai i na tulaga pe a talafeagai e vave ona toe aumaia le maualuga o le suka i mea masani ina ia aua nei mafua ai ni faʻafitauli i ona maualuga. O le mafuaaga lena e tatau ai ona vave togafitiga vave ma o le insulin sili atu e sili atu ona talafeagai mo ia nai lo na o sina pupuu.

E tusa lava pe a tausisia e le tagata gasegase le maʻisuka togafitiga uma a le fomaʻi ma taʻitaʻia se olaga saʻo, atonu e manaʻomia e ia le inisalini mulimuli. Mo se faʻataʻitaʻiga, faʻateleina le maualuga o le suka.

E tusa ai ma lenei mea, o le tagata maʻi, pe a faʻatusatusa ia tui o le inisalini mulimuli ane, e tatau ona fuafua ma le faaeteete lana fualaau e faaaoga ai suʻesuʻega.

E mafai e le Humalog vailaʻau ona tapeina le maunu i luga o le toto toto! Aoao faʻamatalaga e ala i le faitauina oa matou tusiga.

Pharmacodynamics O le insulin gulistine o se tasi lea o mea e fai i lalo o le inisalini o le tagata, lea e tutusa ma le malosi i le inisalini o le tagata. O le mea sili ona taua o le inisalini ma le insulin, e aofia ai le insulin guline, o le tulafono faatonutonu ole metabolism.

O le inisalini e faʻaitiitia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, e faʻamalosia ai le faʻafefiloi o le kulukose e ala i fusi lautele, aemaise lava maso o le skeletal ma le tino o le tino, faʻapea foʻi ma le faʻalavelaveina o le kulūkose i le ate. O le inisalini e taofia le lipolysis i le adipocytes, e taofia ai le proteolysis ma faʻaopoʻopoina ai le protein.

Suesuega i tagata soifua maloloina ma tagata gasegase na maua i le maʻisuka na latou iloa ai, o le pulea o le inisalini, o le pulumu e amata ona vave galue ma e puupuu le umi o le gaioiga nai lo le insulin.

Faʻatasi ai ma le faʻatonuina o le inisalini, o le aʻafiaga o le insulin glucose, lea e faʻaitiitia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, e amata ile 10-20 minute. Pe a faʻafoʻopiʻoina, o aʻafiaga o le faʻaititia o le kulūkose i le toto o le insulin guline ma le inisalini soluble o le tagata e tutusa i le malosi.

O le tasi vaega o le insulin guline e tutusa lava le mea e tasi o le hypoglycemic o se tasi o vaega ole inisalini e mafai ona fofoina I le vaega ole suega ile falemaʻi i tagata gasegase ile maʻisuka ituaiga 1, o lipine hypoglycemic of insulin guline ma insulinini soluble sa faia i se tulaga faʻapitoa i le 0.15 U / kg i taimi eseese e faatatau i le tulaga masani 15-minute meaai.

O taunuʻuga o le suʻesuʻega na faʻaalia ai le insulin guline, e 2 minute aʻo leʻi faia se taumafataga, tuʻuina atu le pule tutusa pe a maeʻa se taumafataga e pei o le inisalini o le tagata, e 30 minute aʻo leʻi faia se taumafataga.

Pe a faʻatonuina le 2 minute ao le i faia se taumafataga, o le inisalini glulisin e maua ai le lelei sili atu pe a maeʻa se taumafataga nai lo le insulin insulin na faʻatonuina 2 minute ao lei faia se taumafataga. Glulisin insulin, e 15 minute i le maeʻa ai o se taumafataga, na maua ai le pule tutusa pe a maeʻa se taumafataga e pei o le inisalini o le tagata, e 2 minute aʻo leʻi faia se taumafataga.

O se vaega na ou suʻesuʻeina ma le inisalini glulisin, insulin lispro ma insulin i luga o se vaega o tagata gasegase o loʻo maua i le maʻisuka ma le gaogao, na faʻaalia ai, o nei maʻi o le insulin gulisin e tumau ai lona uiga faʻatino.

I lenei suʻesuʻega, o le taimi e oʻo atu ai i le 20% o le AUC atoa (o lalo ifo o le taimi faʻatulagaina) e 114 minute mo le insulin guline, 121 minute mo insulin lispro ma le 150 minute mo inisalini soluble, ma le AUC (0-2 itula), e atagia ai ma o le vave faia o le hypoglycemic, i le faasologa, e 427 mg / kg mo le inisalini glulisin, 354 mg / kg mo insulin lispro, ma le 197 mg / kg mo inisalini soluble tagata.

Suʻega o le falemaʻi o le ituaiga 1. I le 26-vaiaso o le aʻoga o le vaega III, lea na faʻatusatusaina le insulin gululisin ma le insulin lispro, faʻapitoa ona faʻatonuina i se taimi puupuu ao le i taumafa (0-15 minute) i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1 e faʻaaoga ai le inisalini pei o le insulin glargin, insulin geline e tutusa ma le insulin e le lippro e faatatau i le glycemic control, lea na iloiloina e le suiga i le maualuga o le hemoglobin glycosylated (L1L1c) i le taimi o le suʻesuʻe suʻesuʻe pe a faatusatusa i le muamua.

E tutusa lelei le maualuga o le kulukose o le toto na matauina, na fuafuaina e le siakiina e le tagata lava ia. Faatasi ai ma le puleaina o le insulin guline, e ese mai i togafitiga ma le inisalini, lyspro e le manaʻomia ai le faateleina o le tui o le insalini basal.

O le 12-vaiaso vaega ole suega ole maʻisuka na maua ile inisalini ile lapisi e pei o le folasia o le maʻisuka na faʻaalia ai le aoga o le insulin gruran administration i le taimi lava e uma ai meaai na tutusa ma le insulin guline i le taimi lava lea ao le i ai taumafa (mo 0-15 minute) poo inisalini e mafai ona fofoina (30-45 minute aʻo leʻi 'aʻai).

I le faitau aofaʻi o tagata gasegase na faʻauʻuina le suʻesuʻega, i le vaega o tagata gasegase na mauaina le insulin gululine aʻo leʻi 'aʻai, o se faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le HL1C na maitauina pe a faatusatusa i le kulupu o tagata gasegase oe na maua le inisalini solu.

Vaega 2 o le maʻisuka ituaiga 26 O le 26-vaiaso vaega ole vasega ole suʻesuʻega ole suʻesuʻeina ole suʻega e 26-vaiaso na faia ina ia faʻatusatusa le insulin glulisin (0-15 minute ao lei faia se taumafataga) ma inisalini (30-45 minute) ), lea na faʻapitoa ona faia i tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga 2, i le faʻaopoopoga e faʻaaoga ai le insulin-isophan e pei o le insulin.

O le numera o le numera o le tino maʻi o le numera e 34.55 kg / m2. O le inisalini glulisin na ia faʻaalia e pei o le inisalini soluble o le tagata e tusa ai ma suiga i le HL1C i le maea ai o le 6 masina o togafitiga faʻatusatusa i le tau muamua (-0.46% mo le insulin gululine ma -0.30% mo inisalini soluble, p = 0.0029) ma pe a mavae le 12 masina o togafitiga faʻatusatusa i le tau muamua (-0.23% mo insulin gululine ma -0.13% mo inisalini e mafai ona fofoina, o le eseesega e le taua).

I lenei suʻesuʻega, o le tele o tagata gasegase (79%) inisalini e pipiʻi faʻamaʻi ma insulin-isophan i le taimi lava lea aʻo leʻi tuiina. E toʻa 58 tagata gasegase i le taimi o le faʻaaogaina o vailaʻau e faʻaaogaina ai le hypoglycemic ma maua ai faatonuga e faʻaauau pea ona ave i latou i le mea e tasi (e le suia).

Faʻavae ma le itupa o le tagata I faʻataʻitaʻiga ole falemaʻi i tagata matutua, e leai se eseesega i le saogalemu ma le aoga o le insulin gululine i le auiliiliga o vaega laiti e iloga e le ituaiga ma le itupa.

Pharmacokinetics I le inisalini glulisine, o le sui o le amino acid asparagine o insulin i le tulaga B3 ma le lysine ma le lysine i le tulaga B29 faatasi ma le acid glutamic e faʻaleleia ai le vave gauaʻi.

Faʻasalaga ma le Bioavailability O gaioiga o le pharmacokinetic concentrations i volenitia soifua maloloina ma tagata gasegase e pei o le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 o le maʻisuka na faʻaalia ai o le absorption o le insulin guline e faʻatusatusa atu i le insulin insoluble e tusa ma le 2 taimi vave ma o le maualuga maualuga o le concentration plasma (Stax) 2 taimi sili atu.

I se suʻesuʻega na faia i tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga 1, i le maea ai o le puleaina o le inisalini glulisin i le 0.15 U / kg, o le Tmax (taimi e amata ai le maualuga o le plasma concentration) na 55 minute, ma o le Stm e 82 ± 1.3 mcU / ml pe a faʻatusatusa i se Tmax o le 82 minute ma le Cmax o le 46 ± 1.3 μU / ml mo insulin i le tino.

O le taimi masani o le nofoa i le faasologa masani mo insulin gululisin e puupuu (98 minute) nai lo insulin (161 minute). I se suesuega i tagata gasegase o le maʻisuka ituaiga 2 i le maea ai o le puleaina o le inisalini glulisin i le 0.2 U / kg Stax 91 mcED / ml faatasi ai ma se nofoaga o loʻo i ai nei le 78 i le 104 mcED / ml.

O le faʻaaogaina o le insulin glulisin i le vaega o le pito i lalo o le paʻu, o le suilapalapa, poʻo le tauau (i totonu o le muscle deltoid muscle region), na sili atu le saoasaoa o le absorption pe a faʻasaga atu i le itu o le puipui o le abdominal pito i luma pe a faatusatusa i le puleaina o fualaau faasaina i le itu o le ogavae.

O le leai o se mea e maua ai le insulin gululisin i le maea ai o le vaavaaiga o le subcutaneous e tusa ma le 70% (73% mai le puipui o le abdomina muamua, 71 mai le muso deltoid ma 68% mai le vaega femoral) ma maualalo le eseesega o gasegase eseese.

Tufatufaina O le tufatufaga ma le excretion o le insulin guline ma le insulin insulin i le maea ai o le inumaga e tutusa, ma le tufatufaina o voluma 13 lita ma le 21 lita ma le afa o le 13 ma le 17 minute.

Aveesea I le maea ai o le puleaina o le inisalini, o le glulusin e sili atu le saoasaoa nai lo le inisalini soluble, ma e foliga mai o le afa o le ola o le 42 minute, pe a faatusatusa i se afa o le ola o le insulin insoluble o le 86 minute.

Vaega o Tagata Matutua Faapitoa

Tagata gasegase ua i ai le le atoatoa I se suesuega a le falemaʻi na faia i tagata taitoatasi e aunoa ma le tele o tulaga o galuega o fatugaʻo (creatinine clearance (CC)> 80 ml / min, 30-50 ml / min, apidra, gaioiga, insulin, meaola

Faʻatau ma faʻasoa

Pe a faʻatusatusa atu i ituaiga tagata inisalini, e mafai e se tasi ona matauina ona lelei ma le le lelei i ana faʻasologa mulimuli ane analogues. O loʻo i ai se vaega muamua o le gaioiga, ae o lo latou faʻaitiitia o le toto e faʻaitiitia atili nai lo le faia o se tui faigofie o insulin. Talu ai o le inisalini e sili atu ona mamafa, e faigata tele ona iloa le tele o le gaʻo i meaʻai e tatau ona e 'ai e faʻasaʻo ai le suka o le toto. O le aafiaga lelei o le inisalini puupuu e sili atu ona o gatusa ma le tino o le inu o mea taumafa nai lo le maualalo o le taumafa taumafa e pulea ai le maʻisuka.

Ae ei ai le isi itu. O le inisalini puupuu o le inisiua e faia 40-45 minute aʻo leʻi faia se taumafataga. Afai e te amata taumafa vave, o le a le maua e le ituaiga inisalini le taimi e galue ai, ma o le toto maualuga o le a tupu maualuga. Ole tele o ituaiga inisalini e sili atu ona puupuu, ua maeʻa 10-15 minute pe a uma le ini, ma e faigofie lava, talu ai e leʻi iloa muamua e se tagata le taimi e tatau ai ona ia 'ai. Mo se faataitaiga, i se taumafataga i se faleaiga. I le noatia ma le fai fuafua i se taumafataga maualalo o le carbohydrate, e fautuaina i tulaga masani e faʻaaogaina le inisalini o le tagata puupuu ao le i taumafa. E le gata i lea, e tatau ona teu insulin i le tino pe a fai e iai se manaʻoga. Faataitaiga o loʻo faʻaalia ai o le inisalini e sili atu ona maualalo e maua ai le aʻafiaga i luga o le suka toto nai lo le pupuu. E leai se mea e mafai ona vaʻaia, e tusa lava pe faia ni injections i ni tofo laʻititi, e pei o maʻi maua i le maʻisuka i luga o se meaʻai maualalo-carbohydrate, aemaise lava ile maualuga maualuga. E le gata i lea, e tatau ona manatua e sili atu le malosi o ituaiga inisalini nai lo mea pupuu. E tasi le vaega o Humaloga o le a faʻaititia le suka pe tusa ma le 2.5 taimi sili atu ona faʻatusatusa pe a faatusatusa i le tasi vaega ole inisalini puupuu. Apidra ma Novorapid e 1.5 taimi e malosi atu nai lo le inisalini puupuu. O le mea lea, o le aofaiga o Humalog e tatau ona tutusa ma le kuata o le inumaga o insulin, Apidra poʻo NovoRapida - lua-vae tolu. O lenei faʻamatalaga faʻamaonia o loʻo faʻamaonia faʻataʻitaʻiga.

O lenei ua tatou iloa po o le a le insuline e sili atu.

O le galuega autu o le faʻaitiitia poʻo le puipuia atoatoa o le oso i le suka pe a uma ona 'ai. Ina ia faia lenei mea, e faia se tui aʻo leʻi 'ai ma se taimi umi e lava e amata ai le gaioiga o le inisalini. I le isi itu, e mananao tagata e faʻaitiitia le suka o le toto i le taimi tonu lava e amata ai ona faʻaleleia ai oloa ua faʻamamaina. Ae ui i lea, i le vave o le tui, o le suka o le a paʻu vave atu nai lo le tausia e ala i meaai. Faataitaiga e faaalia ai e fautuaina le tuiina o le inisalini puupuu e tusa ma le 40-45 minute aʻo leʻi maua se taumafataga maualalo-carbohydrate. Na o le tasi lava le tuusaunoaga o tagata gasegase i le atinaʻeina o le gastroparesis o le maʻisuka - faʻaitiitia le gaogao gaʻo pe a uma ona 'ai. O le maʻisuka e seasea lava maua, lea, mo nisi mafuaaga, o le inisalini puupuu e faʻaletino lemu i totonu o le toto. Ua faamalosia i latou e tosoina o ia i le itula ma le afa ao le i ai. E matua faigata lava. I lenei tulaga, e manaʻomia lou faʻaaogaina o fualaau faʻamalosi sili ona lata mai, o le sili ona vave o le Humalog.

Tuua Lau Faamatalaga