Maʻisuka ma mea uma e uiga i ai

O le maʻi suka o se maʻi faʻamaʻi lea e mafai ona faʻalavelave ona o faʻasalaga faʻatasi. E sili ona lamatia mo tamaʻitaʻi e mafai ona maua paleni, o le faʻaogaina o le ulu ma le pito o le penis, e le o le talaaga o lenei maʻi. Streptococci, lefete ma le staphylococci mafua ai lenei maʻi. I lalo o la latou faatosinaga, o le oloa o suauu endocrin - smegma - e maua i lalo ifo o le paʻu, lea e tau atu i le susunuina. E tele taimi e mafai ai foi e lenei faiga ona alu i le urethra, e mafua ai ona fai soo, o se lagona o le le atoatoa o le gaogao, o le faateleina o le tele o le urine, tiga ma tiga i totonu o le tino. E tatau ona taʻuina atu afai e te le vave alu i le togafitiga o lenei maʻi, e mafai ona e maua se maʻi tigaina o le penis.

O a ni faailoga muamua paleni faʻatasi ma le maʻisuka? Vaʻaia ma le faʻaeteete genes. A e vaʻaia le faaleagaina o le paʻu, faʻatasi ma le fulafula ma le mumu, lagona le vevela, tiga, mumu i totonu o le penis area, silasila i le manogi o le lauulu, faʻaaliga le tele o le faʻaogaina o smegma poʻo le tulei - ua oʻo i le taimi e saili ai fesoasoani mai se fomaʻi agavaa.

Le faʻamaʻi balanonesthitis i tua sd1 ituaiga e mafai ona i ai i ni vala se tolu: faigofie, faʻasalaga ma faʻamalosi. I se faiga faigofie, o le mumu ma le susunuina o le vaʻaiga o loʻo matauina i tagata mamaʻi, o le erosive foliga e lamatia ai le foliga mai o maʻi, ma o le sili ona ogaoga, leaga, e manaʻomia ai togafitiga faʻapitoa. E iai togafitiga balanonesthitis ma o a latou?

Togafitiga o balanoposthitis ma le maʻisuka

O le mea moni o le paleoposthitis o se faʻamaʻi tele. I tulaga sili atu, o le gangrene o le penis ma foliga mai o ni neoplasms matautia e mafai ona atiaʻe. Ae faʻatasi ai ma se faʻamatalaga taimi, o le faʻamaʻi lea ua togafitia lelei. Togafitiga o paleni o le maʻisuka ua maeʻa ona faia pe a uma ona pasia suega. Ua faatonuina e le fomaʻi togafitiga faafomaʻi, togafitiga faafomaʻi. I tulaga ogaoga, o le togafitiga o taotoga ua faatonuina. E masani lava o lenei faʻamaʻi faʻatasi ai ma le mumū o le vevela ma le cystitis, i nei tulaga, o togafitiga faʻapitoa ua faʻamatalaina.

Manatua i le taimi muamua, o lenei faʻamaʻi e faigofie ona mafai, e le tatau ai ona tolopo le asiasi atu i se fomaʻi, talu ai ona o le le amanaiaina o foliga e mafai ona lamatia ai le le maua o se tamaititi.

Balanoposthitis pe a maeʻa feusuaʻiga

Balanoposthitis pe a maeʻa feusuaʻiga e le masani. O le mea lea, o faʻamaʻi vavalalata a le paaga ma feusuaʻiga e le puipuia o mafuaʻaga autu ia o paleoposthitis pe a maeʻa feusuaiga i alii. Ae o le maʻi e leʻo faʻaalia vave, ae amata ona vevela. O le mea lea, o le taimi e faʻaolaina ai balanoposthitis e faʻalagolago i lona ituaiga ma e mafai ona tumau mai le 2 aso i le tele o vaiaso, poʻo masina foi. O le tulaga lamatia o le taimi o feusuaiga, o paaga e pipii atu i isi mea e mafua ai le malaise. I le taimi lava e tasi, e oʻo lava i le matauina o tulafono uma ma tulafono o le tumama, e le o se puipuiga mai paleoposthitis pe a uma le feusuaiga.

I faailoga muamua o le faamai, o se tulafono, e le o ni alii po o ni tamaitai e faanatinati e saili fesoasoani faafomai. Peitai, e ui lava i le faʻaalia o faʻamaʻi tiga, e leai se tasi e teenaina feusuaiga. I nisi o tulaga, o le nanaina o faailoga o balanoposthitis i se tasi o ulugalii, o le mafuaaga lea mo le faalataina. O le suʻesuʻeina ma le togafitiga o le faʻamaʻi taimi e lelei tele mo le puipuia o le atinaʻe o faʻamaʻi ma le mumu. Ae aua nei galo e uiga i fuataga saogalemu lea o le a fesoasoani e puipuia ai oe mai paleni.

Balanoposthitis ina ua mavae le peritomeina

Balanoposthitis pe a uma le peritomeina e seasea ona tupu, talu ai o le auala mo le aveeseina o le pale o le puipuiga e puipuia mai le faaputuputuina o siama ma mea leaga meaola. O le peritomeina o le auala pito i sili ona aoga ma sili ona vave mo le faʻaitiitia o paleni. E maeʻa pe vaeluaina le vaʻaiga, tatala le ulu o le penis ma foia faafitauli o le natura faʻapitoa. I lenei tulaga, o le faʻalavelave, o le ogatotonu o faʻamavaega, o le toto ma le toto, e le afaina. Ona o lenei mea, o le taotoga e aloese mai faigata ogaoga i le taimi o le toe faaleleia.

Afai o le paleonesthitis e mafua mai i le phimosis, ona mafai lea e le peritome ona foia ni faafitauli se lua i le taimi e tasi. O le taotoga e amataina ai le paʻu mata ma aveese le talatala, lea e faaputuputu ai siama ma microorganisms e faʻaosoosoina ai le fausiaina o faʻamalama. Balanoposthitis pe a uma le peritomeina e mafai ona tupu pe afai o se tamaloa e masani ona maua i lenei faʻamaʻi, faʻaleaga letoilela, o le squacinous celcinoma poʻo le prostatitis masani. I le paleoposthitis, o le peritomeina e solia. Aʻo le i faia le taotoga, e tatau ona faʻaumatia le faʻaogaina o le faʻaiʻuga.

Faʻafeiloaʻiga paleni?

Pe o le balanonesthitis e faʻasalalau ma pe faapefea ona pipisi lenei faʻamaʻi o se fesili sili ona faanatinati mo gasegase oe na muamua feagai ma se faiga le lelei. E ui lava i le mea moni o le paleonesthitis e mafua mai i le fungal poʻo le siama microflora, ae o le faʻamaʻi e masani lava e le faʻasalalau. O le mea lea, mo le tupu mai o le faʻaogaina o le mimita, o le i ai o mea faʻapitoa e faʻatonuina e faʻatagaina. O nei mea e aʻafia ai le faʻaititia o mea puipuia o le puipuiga o le tino, faʻaleagaina le faʻamaoni o le faʻataʻitaʻiga epithelial o le foreskin ma le penisini.

O faʻavae autu o paleonesthitis, faʻamaʻi pipisi i feusuaiga:

  • Fungal balanoposthitis - Candida balanceoposthitis (thrush) e masani lava ona maua. O le faʻamaʻi e tuʻuina atu e ala i tautalaga faʻafeusuaiga, talu ai o mea malie e mafai ona faʻalautele i luga o le mucous membrane o le laulaufaiva ma le vaʻa tautala.
  • Gardnerellosis balanceoposthitis - mumū mafua mai le Gardnerella vaginali (anaerobic bacterium). O le uiga ese o le siama e le o faaalia mai mo se taimi umi. O feusuaʻiga e le puipuia e faʻaleleia ai le atinaʻe o balanoposthitis, lea e mafai ona alu i totonu o siama o le tino.
  • Ole tusi ole balance balancesthitis - e masani ona tupu ona o siama ile chlamydia. O le tulaga ese o lenei fomu o le mumu lanu mumu o se palanikeke ma le manino o tuaoi ua aliali i luga o le ulu o le penis. E ono aʻafia oe i le paleoposthitis i le vaʻaia e aunoa ma se puipuiga, o le tautala tautala ma le faʻafeusuaiga.

Faailoga o paleni o loʻo faʻaalia taʻitoʻatasi i tagata maʻi taʻitasi ma faʻalagolago i foliga o le faʻamaʻi. O faʻalaiga faʻaalia o le mumū e le tele. O faʻamaoniga autu o tiga ia e faʻapipiʻiina i le paʻu o le paʻu ma le toso. E masani lava, i le amataga o le atinaʻeina o le faʻamaʻi, e le iloa e le tagata maʻi ni faailoilo o se mea e le lelei ai. Ma e le o se mea e ofo ai, talu ai o le balanonesthitis o loʻo faʻamatalaina i se auala, ma le soymptomatic i vaega muamua o le atinaʻeina.

Ae i le tele o tulaga, o faailoga o paleonesthitis e faʻaalia e pei o le vevela o le paʻu, o le fula o le paʻu o le paʻu, o le faʻamau i totonu o le togavao ma luga o le ulu, vevela, faʻateleina i totonu o le tino, ma le gasegase ma le ulcers.

Faʻataʻitaʻi ata faʻamaonia

Le amataga o le paleoposthitis

General malaise.
Lulu mumu, sasaina ma le fulafula.
Soa ma le manogi manogi.
Tatala i luga o le mata.

Eleele ma le faʻanenega.
Peeling, pala, vavave.
Inguinal lymphadenitis.
Phimosis.

Faailoga o le palenosthitis maualuga

Paʻu faʻatasi ma le gasegase.
General lymphadenitis.
Conjunctivitis.
Laʻau mumu (faʻaalia pe a uma le taotoga).
O se vevela i luga o le paʻu, luga o le mucous membranes ma i le vaeluaga o le tautala.
Suiga leaga o balanoposthitis.

O le tulaga ese o le paleonesthitis, o le maʻi e mafai ona faailoa mai ia lava i le tele o faailoga eseese, lea e le fesoʻotaʻi muamua i ai. Ae o tagata urologists tomai e faʻafesoʻotaʻi uiga o paleonesthitis i vaega e tolu:

  1. Faʻalavelave i le eria o le paʻu mata, lea e faʻapogai ai le faʻavevesi (tiga, sasa, mumu, tiga). O nisi tagata maʻi e lipotia le faʻamalosia o le tino ma le faʻasolosolo vave ona o paleonesthitis, lea e afaina ai le umi o feusuaiga.
  2. Faigamaʻi, maʻilala, mumu, mago, vevela, mumu mumu ma isi faailoga i fafo o le maʻi.
  3. Lafoaʻi leaga mai le penisini. E masani lava, o le smegma e fausiaina i se vaega itiiti, ae ona o paleoposthitis, o le lafoaia e mafai ona matua malosi lava e tatau i le tagata maʻi ona faia ni togafitiga o le tumama i le tele o taimi i le aso ma suia laei.

O faʻamaoniga uma o loʻo i luga e mafai ona faʻaalia i le taimi e tasi ma ese. Ae o le iai o soʻo se tasi o faʻamaoniga o loʻo i luga e mafai ona faʻaalia ai le i ai o balanoposthitis. A aunoa ma se togafitiga talafeagai, o le a amata le alualu i luma o le maʻi ma pasi atu i se mea e pei o le pulupulu-ulcerative, phlegmonous or gangrenous. I nisi tulaga, o gasegase e maua i le lymphadenitis inguinal-femoral lymphadenitis. Ma talu ai ona o le gasegase o le mumu, o le tiga tumau ma le paʻu o le hypremia, phimosis e mafai ona atiaʻe, e pei o le mimiti o le paʻu o le paʻu.

O le taimi e faʻaolaina ai balanoposthitis

O le taimi e faʻafefe ai le paleonesthitis o le umi o le taimi mai le taimi o le faʻamaʻi i le amataina o uluaʻi faʻamaoniga o le maʻi. Afai tatou te talanoa e uiga i paleonesthitis, e tatau ona malamalama o le faʻamaʻi e mafai ona tupu e le gata ona o feusuaʻiga e le puipuia, ae ona o se faʻafitauli faʻavaivaia ma le iai o faʻamaʻi faʻamaʻi.

O le tele o taimi, o paleonesthitis e mafua mai i mea e le o ni mea patino: proteins, Candida fungi, staphylococci, streptococci, Escherichia coli. O le foliga mai o le mumu e mafai ona mafua ai le corticosteroids poʻo le faʻasolosolo togafitiga o fualaau oona. I lenei tulaga, o le talanoa e uiga i le vaitaimi o le faʻatumuina e leai se aoga.

Balanoposthitis o se faʻamaʻi e leai se taimi mo le faʻaalia o uluaʻi faailoga ile faʻamaʻi. O le taimi e faʻaolaina paleonesthitis e faʻalagolago i mea e pei ole:

  • O a meaola ninii na mafua ai le faʻaleagaina o le tino. Urologists latou matauina o microbes ma siama o le ureplasma, chlamydia, mycoplasma, gardnerella ma le Candida fungi e mafai ona auina atu i le taimi o le tala o le talatala ma le tautala, e mafua ai faailoga o balanoposthitis.
  • O uiga taʻitoʻatasi o le tino ma mea puipuia o le puipuiga o le tino e iai foi sona sao taua i le taimi o le faʻaosoosoina o le faʻaogaina o le tino.

O lea la, afai o le tagata maʻi e faʻavaivaia le tino, e mafua mai ona o maʻi i fafo, o le taimi e faʻaolaina ai le maʻi e mafai ona tumau mai le tele o aso i le vaiaso. Afai e masani le faʻaogaina o le tino, ona oʻo lea i le vaitaimi e faʻaaogaina ai le tolu vaiaso i le masina. Ae o nisi o ituaiga balan balancesthitis, e fai ma faataitaiga, gardnerellosis, e le mautonu i vaega muamua.

Lulu ma balanoposthitis

O le vevela ma paleonesthitis o se mea e le masani ai e tupu ai naʻo totonu o le gasegase o le faʻamaʻi poo tagata mamaʻi i le faʻafitauli faʻavaivaia. I le avea ai o se tulafono, maualuga le fiva ona o le alualu i luma o le faamai ma le faateleina o faailoga tiga. O lea, faatasi ai ma le maualuga o le fiva, atonu e foliga mai o gasegase ma le fulafula o le paʻu mata.

I nisi tulaga, o le vevela ma balanoposthitis o loʻo faʻaalia ai e tele lava le mumū o le tino. Faatasi ai ma nei faailoga, e faanatinati le sailia o fesoasoani faafomaʻi. O le fomaʻi o le a faatonuina togafitiga e faʻamalolo ai faʻamaʻi tiga ma maualuga le fiva. Ma pe a uma ona suʻe suʻega ma suʻesuʻega, ole a fautuaina e le urologist togafitiga ma togafitiga e faʻaitiitia ai paleni.

Faʻalelei ma paleni

O le faʻasalaina ma le paleni o le tasi lea o faʻamaoniga o le faʻaleagaina o le tino ile tino. I soʻo se tagata soifua maloloina, smegma (faʻamalositino o le vaʻavaʻalea) e tupu i luga o le paʻu mata. I le avea ai o se tulafono, o le lafoaia e le taua ma, i le noatia ma le fai fuafua i tulafono o le tumama, e le mafua ai ni faafitauli. Faatasi ai ma le paleni, o le lafoaia ua faateleina, lea e taua ai le faatinoina o le tumama i le tele o taimi i le aso. I nisi tulaga, talu ai ona o le faʻamalolo, e tatau i le tagata ona sui lona ofuvae.

Afai e le mulimulitaia tulafono faʻaleeleni, o le a faʻasaoina i le taimi o le palenosthitis o le a faʻapupulaina, e mafua ai faʻamaʻiga faʻapitoa: tiga, susunuina, vevela, fula o le mata, ma isi. I soʻo se tulaga, o le faʻasaolotoina o tane mo tamaloloa e le masani ma e manaʻomia le faʻatalanoaga a le urologist.

O faʻafitauli o paleoposthitis e maua i totonu o na gasegase e teena le togafitiga poʻo le leʻi maeʻa togafitiga e pei ona faatonuina e le urologist. O faʻafitauli e mafua ona o le le talafeagai le filifilia o le togafitiga ma le faʻateleina o faʻamaʻi masani. Sei o tatou tilotilo i faafitauli autu o balanoposthitis:

  • Lymphagenitis o se faʻamaʻi pipisi e aafia ai vaʻa o le penis ma le lymphadenitis inguinal. Ona o le leai o togafitiga, o lenei faʻalavelave e mafai ona mafua ai le tosoina o le penis poʻo le tau i le galanrene.
  • Gangrenous balanceoposthitis o se faʻalavelave matuia e tupu ona o le faʻaaogaina o le paleoposthitis. Faʻasalaga tele, o le maʻi e tulaʻi i le vevela, o loʻo i ai le inisua o le tino, fulafula, o le maʻi tuga o le tino i luga o le tino toto. O lenei fomu e mafua ai pea le phimosis, ma e mafai foi ona mafua ai le gaogao o le lauulu ma le vave ona faʻamalolo maʻi.
  • Oncology o le faʻalavelave sili lea ona faigata o faʻafitauli uma o paleoposthitis. O gasegase leaga o le peni e le mafai ona faʻafitia, faʻatasi ai ma le faʻamafanafana umi ma isi mea faʻaleaga.

O aʻafiaga o le paleoposthitis e faalagolago tele i le ituaiga ma le ituaiga o faʻamaʻi pipisi. O aʻafiaga e aʻafia i le matua o le maʻi ma uiga o le tino, o le i ai o faʻamaʻi faʻamaʻi ma faailoga o faʻaalia i balanoposthitis. E le gata i lea, o aʻafiaga o le faʻamaʻi e afaina i togafitiga le talafeagai ma le le talafeagai. Sei o tatou tilotilo i taunuuga o le vevesi lea e masani ona tupu:

  • Atrophy o le au faʻalogo i luga o le mata. O lenei mea e faʻaitiitia ai le lagona o le tino toto ma taʻitaʻia ai le gaioiga faʻafeusuaiga (faafitauli i le gafatia, faʻaitiitia le lagona ma le orgasm).
  • E le taofia le faʻaogaina o le faʻamalama e tupu i paleonesthitis e mafai ona alu i isi totoga ma mafua ai le tele o faʻamaʻi pipisi.
  • O le Urethritis, o le susulu o puipui o le urethra, o le masani masani lea o le paleni, e mafua ai tiga ma tiga i le taimi o le solo, faapea foi ma le faaputuputuina o le pullentes masses i le urethra.
  • O se faʻaosooso umi o le ita e oʻo atu ai i le faʻaogaina ma le faʻatusatusaina o fusi o le penis. O sikuea, phimosis ma le paraphimosis (faʻaleagaina o penisini) o loʻo i luga o le penis. O le parapimosis e mafua ai le tiga tele, le faʻasaʻo ma le faʻalauteleina o penisini.

Faʻamatalaga o le paleoposthitis e amata i se suʻega a le urologist, microscopy, smears ma le aganuu faʻamaʻi e faʻamaonia ai le pathogen ma tusia se fuafuaga togafitiga. O le faʻatagaina o se auiliiliga e tuʻu ese ai le syphilis, faʻapea foi ma se suʻega toto e fuafua ai le maualuga o le suka ma feutagaʻiga ma se tagata maʻi. O le tulaga ese o paleni o le faʻamaʻi, e pei o se tulafono, e le mafua ai faʻafitauli i le siamaina. Afai ei ai se masalosaloga o paleni, e tatau i le tagata gasegase ona pasia ma pasia se numera o suʻega nei ma metotia o faʻataʻitaʻiga:

  • Iloiloga ata a se urologist.
  • Faʻaleagaina le aganuʻu o mea faalilolilo mai luga o le ulu o le penis ma le urethra.
  • Suauu toto ma glucose.
  • Suesuega i faʻamaʻi pipisi mai feusuaiga.
  • Suesuega Serological mo syphilis.
  • Smears-lomitusi mai le glans penis ma lauulu.

I le faagasologa o le faʻamaonia paleonesthitis, e tatau i le fomaʻi ona vaʻesea faʻamaʻi e pei ole:

  • Psoriasis
  • O le kanesa Penile.
  • Sclerosing lichen o se maʻi tumau o le paʻu o le penis, lea e faʻaalia o ia lava i foliga o paʻu papaʻe.
  • Leukoplakia o le penis.
  • O le faʻamaʻi o le Reiter o le leʻo e pei o le ulu o le peni lea e mafua ai le paʻu i le mucous membrane o le penis.
  • Sulu paleni - mumu o le ulu o le penis, o foliga vaaia o moli lanumumu mumu.

Iloiloga mo balanonesthitis

O suʻega mo paleonesthitis o se tasi lea o metotia o faʻataʻitaʻiga e mafai ai e oe ona fuafua lelei le ituaiga o mumu ma faʻamaonia se togafitiga lelei. Seʻio tatou tilotilo i faʻataʻitaʻiga autu mo paleonesthitis, lea e tatau ona pasia:

  • Aveese mai se mea ua faaleagaina ina ia iloa ai pathogens ma fungi. O le aganuʻu masani e faʻaaogaina aganuʻu o le vaʻaia o siama.
  • PCR (polymerase chain chain) - ua faʻaaogaina e fuafua ai microorganisms e fesoʻotaʻi vavaosis.
  • Faʻaleagaina le aganuu mo le siakiina ole microflora anaerobic (Gardnerella vaginalis, Mobiluncus spp.).
  • Suʻega mo faʻamaʻi pipisi mai feusuaiga e PCR.
  • Laititi o smears mai vailaʻau faʻamalosi e iloa ai herpes faʻapitoa.
  • Suesuega o le Bacteriological e uiga i mea faalilolilo mai le ulu o le penis (streptococcus, staphylococcus).
  • Suʻega o le toto mo le suka ma le suʻega e se tagata e alu i luga.
  • Suʻega faʻaleaganuʻu ma faʻasalalauga mo le trichomoniasis ma le gonorrhea.

Faʻafefea ona togafitia balan balancesthitis?

Le auala e togafitia ai balan balancesthitis - e mautinoa lava e fiafia i tagata gasegase na maua i lenei maʻi. Muamua lava, e taua le iloa o paleonesthitis e lua faʻamaʻi eseese - paleni ma le meli. Ae o nei maʻi e toetoe lava o taimi uma e fetaui lelei ai le tasi ma le isi, o le mea lea i vailaau faʻapitoa na faia mo le laumei, o le term balanoposthitis.

Balanoposthitis e tele ituaiga ma tulaga. O le ituaiga togafitiga e faalagolago ia i latou. O le mea lea, i le taimi muamua o le faagasologa o le le fiafia, o le urologist e faatonuina le faʻaogaina o fomaʻi i le lotoifale i le maʻi. O le tagata gasegase e faʻaaogaina vai taele ma fofo ma faʻaaoga mea inu i le okeni aʻafia. Afai e loloto le maʻi, ona faʻaaoga lea o le antibacterial therapy mo togafitiga. Faatasi ai ma le faʻamalosia o le paleonesthitis e le phimosis, o le tagata maʻi e faʻaleleia mai le vaʻaiga.

E le faʻasaina le faʻafefe poʻo le teena o togafitiga. Talu ai e aunoa ma se tausiga faafomai talafeagai, palenisthitis e tau atu i taunuuga le lelei ma faigata ogaoga. Balanoposthitis e mafai ona mafua ai le atrophy ma le toesea o le moa, faapea foi faʻamaʻi faʻamaʻi o le tino.

Feusuaiga ma balanoposthitis

O feusuaiga ma balanoposthitis o se fesili e fiafia i ai le tele o alii oe na feagai ma lenei maʻi. O maʻi e mafatia i se gaioiga mamafa po o le faʻamalosia o le paleni o le malamalama e faapea i le faʻatinoga, o le feusuaiga ma se itutino tino mumusu e le maua ai le fiafia, ae a le isi mea e avea ma mafuaaga o le tiga ma le le mautonu.

O le sasaina ma le le faʻavaivai i le tiga, tiga, fulafula, ulupanoaga ma le tosoina o le paʻu, o le lafoaia o le suamalie ma se manogi le lelei e le tuʻuina atu ai se manaʻoga feusuaiga i se tamaloa e paleni. Urologists fautuaina le taofiofia o feusuaiga seia oʻo ina atoa le toe faaleleia. O le autu o finauga mo le teenaina o feusuaʻiga i le taimi o le mumū:

  • O faʻamaʻi pipisi - i taimi o feusuaiga, faʻamaʻi pipisi e mafua ai le paleni i totonu o se tamaloa ua tuʻuina atu i le fafine ma faʻamaʻafia ai o ia.
  • O aafiaga faʻapitoa i luga o le pala ua faaleagaina e faʻaleleia atili ai le faʻaleagaina ma faʻaleaga atili ai le okeni, lea e fesoasoani i le salalau o faʻamaʻi pipisi.
  • E na o le paleni o le paleonesthitis e mafai e se tasi ona maua ai se feusuaiga, ma e na o le tulafono lava o le tumama ao le i faia ma pe a maeʻa feusuaiga, faʻapea foi ma le faʻaaogaina o le faʻasaina o taofi, o lona uiga, condoms.

Ke peritomeina ma paleni

O le peritomeina faʻatasi ma balanoposthitis o le auala pito sili lea ona aoga o togafitiga faʻapipiʻiina o le mumū o le vaʻaiga ma le paʻu mata. O le peritomeina o le faagasologa sili ona vave, lea e mafai ai ona faʻavave ona faʻaaogaina le pogai o balanonesthitis. E maeʻa poʻo le vaeluaina le folaskin e tatalaina le ulu o le penis, lea e mafai ai ona foia faafitauli o le physiological. I le faagasologa o le faʻasalaga o le paʻu, o le faʻagutu lea e pasia ai namu, o vailaau lymphatic ma toto e le afaina. Ona o lenei mea, o faafitauli matuia pe a uma le taotoga e mafai ona alofia.

O le peritomeina e galue i le taimi ma paleni, e faʻavae ai mafuaʻaga o le amataga o le faʻamaʻi ma puipuia ai le atinaʻeina o phimosis. O le peritomeina foi e faia i mataupu pe afai o le paleonesthitis na mafua ai le phimosis, o lona uiga, o le vavalalata o le vaitusi. Ae, o se foliga laititi o le faʻaogaina o le faʻaogaina o se faʻalavelave i le faʻalavelave faʻapope. I lenei tulaga, pe a maeʻa le faʻamaʻaloga o le mumū e mafai ona peritomeina.

O le puipuia o balanoposthitis o le tausisia lea o tulafono o le vavalalata ma le ola mama. Seʻio tatou tilotilo i tulafono faʻavae mo le puipuia o le paleni o le tane ma le fafine:

  • Le faʻamaloloina o le tino ole tino. A itiiti i le tasi i le aso, e tatau ona fufuluina oe lava i se fasimoli poʻo se gel mo le tumama lelei.
  • E tatau ona faia togafitiga faʻamalosi pe a maeʻa feusuaiga.
  • Soo se ituaiga o feusuaiga ma paaga masani e fautuaina i se condom.
  • A maeʻa ona leai se puipuiga, e fautuaina e faʻafefiloi genitalia ma le faʻaaogaina o vailaʻau faʻapitoa - chlorhexidine, miramistin.
  • I le uluaʻi faʻamaoniga o le gaioiga o le le fiafia, e tatau ona e alu i le urologist.
  • Talu ai e mafai ona aafia tamaiti i soo se vaitausaga ma e oo lava i fanau faatoa fananau mai, e mafai ona aafia i tulafono faatonutonu mo le puipuiga faapalenika i tamaiti.
  • E manaʻomia e se pepe fou pepe ona filifili papatusi talafeagai i lona telē. Talu ai o lapisi lapoa pe laiti foi o le a paʻu ai le paʻu o le pepe ma taʻitaʻi atu ai i se faʻamaʻi pipisi.
  • E talafeagai le suia o le pepe i le mavae ai o le 4-6 itula, pe a uma ona gaogaa e le tamaititi le manava. Aʻo leʻi suia le faʻaipoʻa, e tatau ona fufulu uma le paʻu o le pepe, aemaise lava i totonu o le potu. O mea tau vailaʻau e faʻaaogaina mo lenei mea e tatau ona sili atu ona maualuga, o lona uiga, e le afaina ai le paʻu.
  • E faʻasaina le taumafai faʻatasi e tatala le pisa mata. Talu ai o lenei mea o le a taʻitaʻia ai le paʻu ma le microcracks. O le a lagona e le tamaitiiti le tiga ma le faʻalauiloa o le faagasologa atonu e amata.
  • E tatau i tamalii matutua ona tausia tulafono o le tumama, fufulu mama o latou tino, tatala le ulu o le penis ma suia laei.
  • I faʻamatalaga muamua o le faʻaogaina o le le fiafia poo soʻo se faitioga a le tamaititi e uiga i le tiga i le taimi o le faʻamalosia poʻo le sasaina i le potu, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se urologist.

O le faʻataʻitaʻiga o paleonesthitis atoa lava e faalagolago i le a le laasaga o le atinaʻe o le maʻi na maua ai e le tagata maʻi le fesoasoani faafomaʻi, ma pe faapefea ona amataina le faʻalauiloa o le maʻi. I le avea ai o se tulafono, o le faʻasolosolo o balanonesthitis e lelei. Ae o nisi o ituaiga o le maʻi e mafai ona liua i le gasegase po o le toe foʻi. Faatasi ai ma se paleni maualuga po o se paleni paleni, o le urologist e mafai ona faatonuina le peritomeina, o lona uiga, o le faaesea o le vaitusi. I mataupu e sili ona faigata, o le toesea o le penisina ua faia ma o le alavai e faʻaaogaina e aveesea ai le mimila.

Aisea e tupu ai paleni o le maʻisuka?

O se mea e masani ai ma le suka suka o le atinaʻe lea o balanoposthitis (paleitis). Faatasi ai ma lenei maʻi, e mafatia tagata, aua i le faagasologa o le paʻu ma le ulu o le penis e avea ma afi.

Afai e le togafitiina, e le mafai ona tupu ni taunuuga le lelei, e oʻo lava i le mumusu tumau.

E toe manaʻo foʻi fomaʻi e faʻatautaia le maʻisuka. O loʻo i ai se togafitiga faʻaonaponei faʻaonaponei Europa, ae latou te fifilemu e uiga i ai. O lena.

I le tele o auala, o le atinaʻeina o lenei faʻamaʻi e sili ona lelei i faʻamaʻi masani lautele lea e faʻavaivaia ai le tetee masani o le paʻu o le tagata i le saprophytic flora (mo se faataitaiga, maʻi o le maʻisuka). I le maʻisuka, o faʻafitauli o le gasegase e fesootaʻi ma lenei maʻi na mafua ai tulaga mo le atinaʻeina o se faʻamaʻi pipisi i luga o le ulu o le penis.

O faailoga o paleni o loʻo maua mai i le maʻisuka e faʻaalia i le faʻafesoʻotaʻi o le paʻu o le paʻu i luga o le ulu o le penis, hyperemia, foliga mai o uluaʻi ma vaʻavaʻa i vaega vavalalata ma le atinaʻe atili o faʻafeiloaʻiga ma faiga faʻapitoa. O le natura o ia faailoga e le faalagolago tele i le matua o le maʻi ona o le umi o le gasegase o le faamaʻi matua.

O le tofiaina o togafitiga faʻapitoa a antidiabetic e mafai ona fesoasoani i le faʻamautinoaga ma le faʻapitoa o lenei faiga e le fiafia. E ui lava i le mea moni o le peritomeina ua avea ma auala sili ona lelei mo le togafitia o balanonesthitis, o lenei taotoga e manaʻomia ina ia faʻatinoina i le maualuga o le suka o le toto.

O le faʻamaoniga o lenei faʻamaʻi e le faigata tele. O le suʻesuʻega ua faia i le taimi o le suʻega a le tagata maʻi e le urologist ma e le manaʻomia le faʻatalanoaina. Togafitiga e tatau ona faatonuina e se fomaʻi.

Sa ou maua le maʻisuka mo le 31 tausaga. Ua soifua maloloina nei o ia. Ae, o nei capsules e le mafai ona avanoa i tagata masani, latou te le mananao e faʻatau atu falemaʻi, e le aoga mo i latou.

Vaega o le faʻamaʻi i se tamaititi

O nisi taimi e mafai foi e tamaiti laiti ona maua se faʻamaʻi. I le avea ai o se tulafono, e maua i latou i le faʻavevesi poʻo le faigofie o paleonesthitis, lea e tumau mo 5-6 aso, pe a maeʻa ona pasi.

Faatasi ai ma mafuaʻaga o foliga mai i tamaiti, o loʻo iai:

  1. Atiaʻe se vaʻaiga o loʻo tautau i lalo ma fesuiaʻi ma faigata.
  2. Phimosis.
  1. Faʻasalaga tele o le sperm, lea e faʻapupulaina i totonu o le va i le va o le vaʻitusi ma le mata.
  2. Le mafai ona mulimuli i tulafono faigofie o le tumama.

Uluai faailoga ma faailoga

Afai i totonu o le maʻisuka, e faaopoopo i le suia o foliga o le ulu o le penis, o uiga nei e aliali mai, ona mafai lea ona taʻu mai le faʻaalia o paleni i totonu o se tamaloa:

  • o gaioiga e atili faʻalavelaveina, e peiseai o se mea e faʻalavelave,
  • maʻi pipili ma mea e tupu i luga o le penis,
  • fulafula e tupu i le nofoaga o le mumū,
  • e manaia le leaga mai maʻi, ma o le faʻamaʻi faʻapitoa faʻatasi ma pusa,
  • vailaau o le lymph inguinalina e matua faateleina ma tiga,
  • O le sasaina ma le susunuina i totonu o le vaega o loʻo i ai le popolega, ma le fufuluina o auala e faʻaitiitia ai le faʻavauvau.

Afai e le vave amataina le togafitiga, o le a amata le alualu i luma o le maʻi, ma e faaopoopo atu i faailoga ua uma ona maua, o faafitauli ogaoga ua faaopoopoina o le a matua faateteleina ai le tulaga o le maʻi. E aofia ai faʻamatalaga nei:

  • mucosal exfoliation e tupu, e tusa lava pe le o faia e le tagata maʻi ni gaioiga,
  • o loʻo i ai se vaivaiga malosi, faʻavalea,
  • vevela o le tino
  • alu i le falemaʻi e sau faʻatasi ma le tiga tele,
  • o le lanu o le lafoaia o le a lanu meamata, ma o le faifai pea e sili atu ona mafiafia.

Faʻailoga

Ina ia faia se suʻesuʻega ma faʻatonu togafitiga, ole a suʻesuʻeina e le fomaʻi le tagata maʻi ma faʻatonuina nisi o suʻega:

  • O se suʻega lautele o le toto, lea e mafai ai ona e vaʻavaʻai i le auai o se gaioiga le lelei i le fuainumera o leukocytes ma le ESR.
  • O se suega masani o le urine, lea o le a faateleina ai le maualuga o le toto toto toto o le a faailoa ai le i ai o le mumū.
  • Le faʻamalositinoina o le urine e iloa ai le pathogen ma lona aʻafia i fualaau faʻasaina.
  • O le PCR o le a mafai ai ona vavaeeseina le DNA o le pathogen ma fuafua lona ituaiga.
  • Aveesea mai le urethra mo le i ai o le eletise eleelea.

Afai o se faʻamaʻi faʻafeusuaiga e oʻo atu i foliga o le mumu, ona tatau ai lea ona suʻe le paaga.

O se tagata poto faapitoa poto faapitoa o le a mafai ona ia iloa paleoposthitis ina ua maeʻa le uluai suesuega. Afai e masalomia e le fomaʻi le i ai o le maʻisuka i totonu o le tino, ona faʻaopopo atu lea o le siama o le a fesootaʻi atu i lenei togafitiga faʻapitoa. Mo lea, o le tagata maʻi e tuʻuina atu se faasologa o suʻega e faʻamaonia ai le siama. O faʻafitauli o le mumū e mou atu i le taimi lava e faʻasaʻoina ai le maualuga o le suka ma pe afai e le tupu le faʻamaʻi i tua o isi faʻamaʻi pipisi.

Mo le faʻamautinoaina ole paleni, e le manaʻomia ona ave le tele o suʻesuʻega ma mea faigaluega. Muamua lava, o le ae manaomia le pasi o suʻega mo faʻamaʻi pipisi.

Pe a sailia se fesoasoani faafomaʻi i le taimi mulimuli o balanoposthitis, e le mafai ona tufatufaina atu le togafitiga o le antibiotic, aua o le a tatau ai ona tuuese le tagata e mafua ai le faamaʻi ma fuafua ai lona lagona lelei i vailaau oona.

I aso nei, o vailaau faʻaonapo nei ua ofoina atu ai se faiga o suʻesuʻega e pei o le tuueseeseina o le filifili o le polymerase chain - le vavaeeseina o le DNA o le siama lava ia. E ui i le mea moni o lenei metotia e taugofie, e sili ona lelei, talu ai e maua ai le 100% o le taunuʻuga.

Faʻamatalaga o togafitiga e faia e aunoa ma ni faʻafitauli faʻapitoa. O le faʻamoemoeina o le i ai o balanoposthitis o le matafaioi a le urologist poʻo le venereologist.

Afai ei ai se talaaga o le maʻisuka, o le fomaʻi e fuafuaina le aano o le maʻi. Afai o le tagata maʻi e le maua se ituaiga o siama, pe e te le masalomia foi e uiga i ai, e tatau ona ia foai muamua le toto ma le urine mo le gaʻo.

Ina ia faia se suʻesuʻega, e tatau i le fomaʻi ona faʻamalamalama fesili nei ma le tagata maʻi:

  1. O anafea na aliali mai ai uluaʻi faailoga?
  2. O le faʻaaogaina o le penisini e manumalo, o le a le tele, ma o le a le mea e aofia ai?
  3. Le tagata maʻi e faʻaaogaina le faʻasaina o le puipui, pe na te taitaia se olaga mafanafana?
  4. E faʻamauina i se tagata faʻamaʻi faʻataʻitaʻiga ma soʻo se maʻi faʻapitoa?

O tagata gasegase e manaʻomia le faia o se suʻega e le urologist a itiiti ifo ma le 1 le taimi i le tausaga.

A maeʻa ona tusia se mea e tusa ai ma le mataupu faavae o loʻo i luga, e faʻatautaia e le fomai se suʻesuʻega o le okeni.

Ona tuʻuina atu lea i le tagata gasegase nisi suʻesuʻega faaopoopo:

  1. Mūmūlū o se smear na aveesea mai le urethra.
  2. Sulu lemu. Ua faia ina ia mafai ai ona iloa le lagona o le pathogen i fualaau faasaina.
  3. Suʻeina o le toto mo mea o le suka.
  4. Faʻataʻamuʻu o le tino. Ua faia ina ia mafai ai ona faailoa mai pathogens o faʻamaʻi pipisi i feusuaiga.
  5. Suʻega Allergic.

Manatua pe afai o le tagata maʻi e iai sana paaga vavalalata, o lea e tatau ona ia faia se suʻega ma ia i le fomaʻi ma pasi ia lava suega.

Afai o le suʻesuʻega na maua ai o le maʻisuka o le mafuaaga lea o le paleni, o le fomaʻi muamua na te faʻataʻitaʻi togafitiga e faʻamoemoe e faʻamalolo ai faʻamaʻi ma, e fuafua i le ituaiga o maʻisuka, filifilia suālaʻau maualalo.

E taua. Ina ia aloese mai le lamatiaga o balanonesthitis, e fautuaina e fomaʻi e te vaavaaia ma le totoʻa le tumama o maʻi ma aloese mai mafutaga vavalalata.

O faʻafitauli faigata

I tagata gasegase o loʻo faʻavaivaia o latou tino, e faʻapea foi i latou e le o mulimulitai i tulafono o le soifua maloloina o le tagata lava ia ma e le faia togafitiga, o faʻafitauli e mafai ona tupu:

  1. E mafai ona tupu palenisthitis taimi pe afai e le amataina togafitiga i le taimi pe maeʻa vave. I lenei tulaga, o le faʻamagaloina e mafai i le taimi muamua, ae mulimuli ane o le a toe faʻaleaga atili ai le faʻamaʻi. O le togafitia o togafitiga masani o le sili atu ona faigata.
  2. Faʻitiʻitia le galuega feusuaʻi. O le faʻaogaina o le tino e mafai ona oʻo atu ai i le atrophy o le faʻalogo ma le faʻaitiitia o lagona. I lenei tulaga, ua faaitiitia le malosi.
  3. Cystitis, prostatitis ma isi faʻamaʻi o le tino. O le siama o siama na mafua ai paleonesthitis e mafai ona tulaʻi mai le urethra ma mafua ai nei faamaʻi. I le avea ai o se tulafono, e tupu lenei mea i tagata e maualalo le puipuiga ma i latou e le mulimuli i mataupu faavae o togafitiga.
  1. Lymphangitis - o le fesuiaiga o le gaioiga o le inflammatory i laina o le lymph ingutinal.
  2. Parapimosis - faʻapipiʻi le ulu i le vaitusi.I lenei tulaga, ei ai le solia o le toto totoga o le okeni, gasegase o le lymph ma le faateleina o le tele o le ulu o le penis, lea e avea ma mumu ma tiga. O lenei tulaga e manaʻomia vave togafitiga faafomaʻi, o isi gangrene e mafai.
  3. O le gangrene o le penisisi e faʻaalia i le maliu o le fusi e suia ai le lanu. O le faʻamaʻi faʻafuaseʻi ona tupu i se tamaloa. O se taunuuga, o lona tulaga lautele e sili atu le mamafa, o le vevela o le vevela ma le focus o le necrosis ua aliali mai.

O le le tausia o le soifua maloloina o le tagata lava ia e tagata gasegase i le paleni ma le le mafai ona faia togafitiga talafeagai e mafai ona oo atu ai i ni faafitauli ogaoga:

  • o le faʻamaʻi e mafai ona le mautonu ma e mafai ona sili atu ona leaga
  • o le faʻaogaina o le faʻaogaina o aʻafiaga e tali atu i le fausiaina o feusuaiga, faʻavaivaia ma feusuaiga,
  • siama faʻamaʻi, faʻapipiʻi i le urethra, e mafai ona mafua ai faʻamaʻi o le genitourinary system (cystitis, prostatitis, ma isi),
  • o le fesuiaiga o le mumu i le lymphodes leads to lymphangitis,
  • pe a pipiʻi le ulu i le vaʻaiga, faʻapupula le paraphimosis, faʻafefe o le toto ma tafe le lymp. O le ulu e liliu i le mumu, faateleina le lapopoa, ma o lenei tulaga e manaomia ai togafitiga vave,
  • le paraphimosis e le togafitia e mafai ona taitai atu ai i le gangrene, o se uiga masani o le paʻu o le paʻu oti.

E faʻafefea ona togafitia balanoposthitis ma le maʻisuka

Togafitiga o balanoposthitis e fesoʻotaʻi vavalalata ma le faʻaaogaina o fualaau. O se nofoaga faʻapitoa e tuʻuina atu i vailaʻau faʻalotoifale:

  • Miramistin o le suauʻu sili ona lelei mo togafitiga e aʻafia ai. Ona o le tele o ituaiga o gaioiga, ua faʻamaonia i le togafitiga o soʻo se ituaiga paleni. O le suauʻu e tasi lona itu e aʻafia ai - o se lagona mu, lea e mavae atu ni nai minute. Ole vailaʻau e le o faʻamaonia mo tagata e le faʻaaloalo i ona vaega taʻitasi.
  • "Levomekol" - fesoasoani vave le faagasologa faʻamalolo. O le suauu ua faamaonia lelei i le tele o siama (aerobes ma anaerobes). I le tulaga o le le faapalepale i ona vaega, e mafai ona faia se tali atu.
  • E mafai e le Triderm ona togafitia balanonesthitis e le gata i le amataga, ae faapea foi pe a oʻo ina avea le faamaʻi ma mea masani. O vaega taua o le suauʻu e mafai ona faʻamalolo ai le mumū, maua ai le antiallergic, antifungal, ma aafiaga antibacterial. Faaaoga le fualaau faasaina i nisi taimi i le aso mo le 2-4 vaiaso. I le tulaga o le le faapalepale i vaega o le vailaau faasaina, afaina, vevela, vevela paʻu, ma le foliga mai o se faasee e mafai. E le mafai ona faʻaaogaina le Triderm mo le paʻu o le paʻu, moa, poo le paʻu o le paʻu e mafua mai i tui puipui.
  • "Furacilin" ua faʻaaogaina e saunia ai le taele po o meaʻai. O vailaau faʻasoifua maloloina e iai le lautele o le antimicrobial effect. O aʻafiaga o le paʻu i le ituaiga fulufulu ma le dermatitis e mafai. Faatasi ai ma le faʻagasologa o le faʻaaogaina, e mafai ona afaina le namu. E tatau ona tuʻuina atu le faʻaeteete i tagata e maua i le fatu fatu.
  • "Chlorhexidine" o se vailaʻau faʻapitoa lea e mafai ona faʻaaoga mo le fufuluina, faʻafeiloaʻiga, taele poʻo paʻu. O lona faʻaofiina i totonu o le urethra e faatagaina. O ni uiga leaga e matua le maua lava ma e foliga mai o le vevela, vevela, poo le paʻu vevela. O le chlorhexidine e le mafua ai se masalosalo.
  • O le hydrogen peroxide e faʻaaoga mo le faʻapalapala. Ina ia faia lenei mea, e togafitia ai vaega o loʻo pagatia o le paʻu. Faatasi ai ma vaivaiga o le vaifofo o se aafiaga le tumau, lea e matua mou atu lava i ni nai itula pe a uma ona faaaoga. E fautuaina e faʻaaoga le peroxide pe a tupu muamua faailoga muamua o balanoposthitis. E le faʻaaogaina pe afai o le tagata maʻi e phimosis.
  • O Clotrimazole ua lauiloa mo lona gaioiga o le antimicrobial. O vailaau faʻasaʻo ua faʻamatalaina mo candida paleoposthitis. Ina ia faia lenei mea, o le suauu e faʻaaogaina i le paʻu pe a uma togafitiga o le tumama. O le umi o le faʻaoga e faʻalagolago i le tikeri o le maʻi. I nisi o tulaga, na maitauina ai ni uiga leaga (mumu ma le mu o le paʻu). I lenei tulaga, e tatau ona faamutaina le fualaau faasaina ma toe faʻaaoga pe a mavae le leiloloa o faailoga o le itu. "Clotrimazole" e le o faʻamatalaina mo tamaiti ma tagata e iai le vailaʻau ile vaega.
  • O le gaosiga o le potassium e iai mea lelei e faʻaleagaina ai faʻalavelave faʻaleagaina ma faʻavaveina ai le faʻamalologa o manuʻa. E mafai ona faʻaaoga i vaega eseese o togafitiga. Ae o lenei mea e tatau ona faia ma le faaeteete, talu ai o mea e le faʻaaogaina o le paseka e masani ona mafua ai se ogaoga ogaoga. E leai sana faʻailoga mo le faʻaaogaina.
  • "Fluconazole" e naʻo le tulaga o le paleni tatau. E televave le gauai i le paʻu ma galue mo se taimi uumi. O le tutusa o fualaau faasaina o suauʻu "Flucostat" ma le "Diflucan."
  • Bepanten e faʻaaogaina e faʻavave ai le faagasologa faʻamalolo. O le suauu e iai mea e faʻamalolo ai, mumū ma faʻafouina. O le kulimi ua faʻamaonia mo le puipuia ma le togafitiga o balanonesthitis. E faʻaaoga i le mama ma le vevela paʻu i le tele o taimi i le aso. O le umi o le faʻaoga e faʻalagolago i le tikeri o le faʻaleagaina ma uiga o le tagata maʻi. I nisi tulaga, e ono tupu se tali i luga o le paʻu, o lea e sili ai le aua le faʻaaogaina mo tagata e maualuga le mataalia i vaega o le vailaʻau.
  • Pimafukort o loʻo i ai se malosi malosi e tetee atu ai i le inflammatory, antifungal ma antibacterial ma e aoga tele i le tele o togafitiga. Faatasi ai ma le faʻagasologa o le faʻaaogaina, e mafai ona i ai le striae i le nofoaga o le talosaga. Ole vailaʻau e le o faʻamaonia mo pepe e oʻo atu i le 1 tausaga le matutua ma mo i latou o loʻo afaina i nisi vaega o le suauu.
  • "Fukortsin" o loʻo faʻatulagaina e avea o se antimicrobial ma le sui o le antifungal. E faʻaaogaina mo le sauniuniga o le taele, faʻamalosi ma tusi talosaga. A maeʻa ona paʻu i luga o le paʻu, e tatau ona lūlūina i le kulimi le vaega o loʻo togafitia. O se itu e mafai ona aʻafia i le faiga o le mu. "Fukortin" e le faʻaaogaina i le tulaga o le maualuga o le lagona o le tino maʻi i ona vaega. E le o fautuaina i latou e togafitia le tele o paʻu o le paʻu faatasi ma i latou, talu ai o vaega malolosi o loʻo mafai ona ulu atu i le toto ma maua ai se aʻafiaga.
  • "O le suauʻu manogi" faʻatasi ai ma balanonesthitis o se vailaʻau faʻasaʻo lautele. E malosi tele i le tele o siama faʻamaʻi. E faʻaaogaina i vaega ua afaina i se fasi manifinifi i le tele o taimi i le aso mo le 3-5 aso. Faatasi ai ma le faʻalauteleina o le faʻaaoga, o vailaʻau e mafai ona mafua ai aʻafiaga i foliga o le sasaina, susunuina ma le mumu o le paʻu.
  • O le suauu tetracycline e iai sona aafiaga antibacterial ma e mafai ona taofi le toe gaosia o le microflora pathogenic.

Afai a maeʻa se suʻesuʻega auiliili na maua ai o le atinaʻe o balanoposthitis o se taunuuga o le maʻisuka, ona muamua lea e tatau ona amata togafitiga ma le faʻaumatiaina o le faafitauli muamua. E leai se lagona e amata ai le togafitiga o le gaioiga o le le fiafia, talu ai o le paleni e le tupu na o ia lava, ae o se tasi o faafitauli o le maʻisuka. E masani lava, o le a mou atu faailoga pe a uma ona faʻavasega le kulūkose.

O togafitiga sili ona taatele o le maʻisuka:

  • Meaʻai Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e taua tele le mulimuli i se meaʻai, faʻatapulaaina oe i le taumafaina o gaʻo, falai, meaʻai maualuga-kalori ma le ava malosi. E le faatagaina e inu le suka, e sili atu le tuʻuina atu o mea e sili ona lelei i ona sui.
  • Ave ni tupe i le maualuga o le suka. I aso nei, o loʻo i ai le fuainumera tele o fualaau oona e fesoasoani e faatumauina le maualuga o le suka toto. O nei fualaau faasaina e tatau mo tagata o loʻo faia le inisalini i totonu o le tino, ae i ni vaega laiti. E masani lava, o le faʻaaogaina o vailaau e faʻaitiitia ai le suka e tatau ona tuʻufaʻatasia ma gaioiga faaletino ma taumafa.
  • Le faʻaofiina o le inisalini. O loʻo faʻamatalaina faʻatasi ma le faʻaaogaina o vailaʻau e faʻaitiitia ai le suka.
  • Totoina o le suka i le toto. O lenei metotia o le a fesoasoani i le maʻisuka e aloese mai le atiina ae o le maʻi. O le siakiina e le aunoa o le maualuga o le toto, o le tagata maʻi e tatau ona aofia ai fua o fua e le itiiti ifo i le 2 taimi i le aso.

Afai e le togafitia le maʻisuka, e mafai e paleitis ona faia se foliga masani, o lona uiga o le a sili atu ona faigata.

Afai tatou te talanoa e uiga i le paleni paleni o paleni, ona mafai lea ona faamaloloina e ala i le faaaogaina o visepic ma anti-inflammatory drugs. Ia fufulu vave lau penisini i le 4 itula e faʻaaoga ai le fasimoli. A maeʻa ona sasaa, faʻavave le pisa i le nofoaga ma se solo.

E fautuaina 2 taimi i le aso e fufulu ai le peni i se vaifofo o le paluga palatini poʻo le hydrogen peroxide. I le faaopoopo atu i ai, o le faʻaaogaina o suauu anti-inflammatory e manaʻomia. E tatau ona faʻaaoga 3 taimi i le aso i le ulu o le penisini pe a maeʻa le faʻataʻitaʻiga muamua o le tumama.

I le ogaoga ma le sili atu o le paleni, o vailaau faʻamaʻi ma le atoatoaga o togafitiga, lea e masani ona tumau mai i le 7 i le 14 aso, o loʻo faʻatulagaina mo togafitiga. Faatasi ai ma paleni e mafua mai candida, e masani ona fautuaina e tagata tomai faapitoa ia meainu ma se vailaau o le antifungal gaoioiga. E le gata i lea, e tatau ona e mulimuli i se meaʻai e tatau ona e 'ai ai mea taumafa ma meaʻai gaʻo.

Anetiseptic ointments

Mo le togafitiga o paleni, o le faʻaaogaina o vailaau faʻamaʻi pipisi e faatonuina. O le tele o taimi, o le suāuʻu Levomekol ua faʻatulagaina, lea e aofia ai mea ola e lua - zloramphenicol ma le methyluracil. O le vailaau faʻasaina o loʻo i ai foʻi mea faʻasolosolo e fesoasoani i le loloto o le ulu atu o vaega taua i totonu o le tino.

Ole suauʻu Levomekol o se vailaau faʻasaina o loʻo iai aʻafiaga e aʻafia ai ma aʻafiaga. O le vailaau faʻamalosi e fesoasoani e faʻamalosi lelei le mea na afaina mai le tulei ma siama oti ma faʻalauteleina le faʻamalosi.

E mafai ona e taofia le faʻaogaina o le suāuʻu mo togafitiga, ae naʻo le tulaga o se tali atu i vaega o le fualaau faasaina. O lenei meafaigaluega ua fuafuaina mo le faʻaaogaina e avea o se fualaau tutoatasi mo le paleni, ma mo le faʻaaogaina i togafitiga faʻapitoa. E fautuaina e le au atinaʻe le faʻaaogaina o le vailaau mo le isi 7 aso talu ona mavae le maʻi.

O mea manogi faʻapitoa e talafeagai foi, lea o loʻo i ai corticosteroid, antibiotic ma antimycotics. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le kulimi Triderm e lauiloa.

Antibiotics

I tulaga ogaoga, ua fautuaina e le au atamamai le faia o se togafitiga o le antibacterial therapy.

Faʻatasi ai ma gaʻo, o le faʻaaogaina o isi vailaʻau mai faʻamaʻi, mo se faataitaiga, Miramistin, o le a le o ese mai. O lenei fualaau faasaina ei ai le maualuga o le gasegase e faasaga i meaola ninii e mafua ai le atinaʻeina o le faamai. O fualaau faasaina e malosi lona aafiaga e oo lava i siama. O le fofo o loʻo faʻaaogaina e fai ma vailaau faʻapitonuʻu lea e faia ai faʻamau.

O se faʻaaliga o se faʻafitauli leaga e mafai - o se lagona mu o le a mou atu pe a maeʻa le minute talu ona faʻaaoga le fofo.

Mo le togafitiga o balanonesthitis i le maʻisuka, e masani ona faʻaaogaina togafitiga faʻalapotopotoga faʻapitoa e fesoasoani ai i le taulimaina lelei o le faʻamaʻi ma faʻamalo ai faʻamaʻi le lelei.

Faailoga uiga

Balanoposthitis, ua faia e faasaga i le talaaga o le maʻisuka, ua i ai uiga nei:

  • hypremia o le ulu o le penis,
  • faateleina le toto o le paʻu o le peni,
  • afaina / afaina lona ulu,
  • o foliga mai o maʻila ma talitonuga pe a uma o latou faamalologa,
  • suppuration, atiae e avea ma se taunuuga o le afaina o lauolaola potagenic i totonu o vaovao.

E le gata i lea, pe a oʻo mai ni maʻila i luga o le pito i tua pe a maeʻa le faʻamalolo o manua ma vaʻa, e faʻamatalaina, lea e fesoasoani i le atinaʻeina o le phimosis. O le ulu e tau le maua, ma o le faʻaaogaina o le malosi e taʻitaʻi atu ai i foliga o ni fou fou.

Afai o le togafitiga o le maʻisuka e saʻo lelei lava, ona faʻaitiitia ai lea o le faʻaogaina o le maʻisuka, ma e oʻo lava i le faʻaitiitia o le maʻi. Ae o le balanonesthitis lava ia e manaomia ona togafitia.

Faʻatau togafitiga

O loʻo maʻi le maʻi suka i lenei fofo, e pei o le afi!

E naʻo le tatau ona faʻaaoga.

O togafitiga o fualaau o paleni i le maʻisuka e tatau ona faia i se tulaga lautele ma e aofia ai le faaaogaina o:

  • fualaau faʻasaina faʻainitaneti ma faʻainitaneti - Oletetrin, Erythromycin, Biseptol, Furagin, Tsiprolet, ma isi),
  • vailaʻau togafitiga faʻasolosolo ua faatonuina e tusa ai ma le ituaiga o maʻisuka (1 poʻo le 2) i se tagata maʻi,
  • ulimi fufulu ma suauu. O nei fualaau faasaina - Levomekol, Lamisil, Clotrimazole,
  • vailaʻau togafitiga - mea faʻapipiʻi o Miramistin, Chlorhexidine, baths with Furacilin.

O le tausisia o togafitiga uma ole tumama e tatau ona aofia i lenei mea faigata, a leai o togafitiga uma o le a le aoga.

Tuua Lau Faamatalaga