Faaaogaina o sana ma ona oloa mo pancreatiti

O le kosi o se oloa sili ona fiafia i ai le toatele, o se mea e sili ona lelei i le tino o se tagata soifua maloloina. Ae ui i lea, i le i ai o nisi o gasegase gastrointestinal, o le faʻaaogaina o faʻatoʻaga o le cereal e mafai ona tuʻuina atu ma faʻasalaga mamafa. Ma, faatasi ai ma le pancreatitis, o sana e le mafai ona taumafaina i taimi uma ma leai i soo se ituaiga.

Faatasi ai ma le pancreatitis, o le sana e mafai ona 'aina e le o taimi uma ae le o soʻo se ituaiga.

Maʻa ma le tino pancreatiti

Pe a faʻamaonia se tagata maʻi i se faʻalavelave faʻafuaseʻi o togafitiga o le tino na tupu mai i le talaaga o le cholecystitis, chollithiasis pathology i le ogatotonu o le gallbladder poʻo isi mea, i le 2-3 aso muamua, e na o vai paʻu e aunoa ma ni gaʻo e faatagaina. Mai le aso lona tolu, o se taumafataga mama lea e le aofia ai gaʻo meaola ma meaola e faʻafeiloaʻiina malie i le meaʻai a le tagata maʻi.

O le kopa ma le pancreatitis laititi e aofia ai foi i le lisi o meaai faasaina, ona o le mea moni e aofia i le tele o mea taumafa e manaomia ai le masini o meaʻai e faateleina ai lo latou malosi, ma faaleleia ai le puleaina gaosia mo le masani ai.

A maeʻa ona faʻaaoga lenei oloa i totonu o le manava o le manava, e tusa lava pe o se tagata soifua maloloina e ono iai se lagona o le vaivai, o le a se mea e mafai ona tatou fai atu e uiga i tagata maʻi ma le pancreatitis, o loʻo i ai se uiga tuputupu aʻe mataʻutia.

E tatau foi ona maitauina o le sana e aofia ai le tele o le malosi o le maso, o le veleina lea e manaomia ai le faateleina o le puleaina o le vai o le pancreatic, lea o le a faaleleia atili ai le gaioiga o le pancreas ua afaina, ma e le tatau ona faatagaina lenei mea i se maʻi mumū matuia. A le o lea, o le faateleina o le faʻaogaina o enzymes pancreatic e mafai ona amataina ai le faʻamalosia o faʻafitauli ogaoga, e oʻo atu i le pancreatic necrosis.

Maʻa mo le gasegase pancreatite ma le faʻamagalo

I le faasologa masani o togafitiga o le pancreatic, o le maʻi o le soifua maloloina o le tamaititi e matua faateleina ma e toatele o loʻo mafaufau pe mafai ona 'aina faʻatau fatu ma masini tunu pe leai foi ma le pancreatitis.

I le pancreatitis e masani ai, e le o se mea lelei le taumafa o fatu fatu, ma:

  • fatu o taliga e le mafaamatalaina o se laau talavou,
  • kosi tunu tunu ma fatu,
  • sana fatu sana, e le o se mea tutoatasi, e le o se vaega o salati ma isi meaai.

I luga o fata o faleoloa oloa na tuʻuina atu ai gutu vine, o se mafuaʻaga o fatuga atoa o le fualaau aina e fesiligia. O lenei cereal e sili atu ona itiiti ifo i le taua o meaʻai ma calories i isi ituaiga o cereals: buckwheat, rice, oatmeal, semolina ma isi.

Faatasi ai ma le amataga o se vaitaimi tumau o le faamagaloga, ua faatagaina ai e kuka le falaoamata sana mai lenei cereal, ae i se vaega itiiti, talu ai o lenei oloa, e tusa lava pe o lona uluai paʻu ma le kuka, o loo tumau pea le faigata o meaai.

Sei o tatou iloiloina auiliiliga mea uma e faatagaina ma faʻasaina faasaina o le kukaina o sana ma ona fatu i pancreatitis.

Fuga o gutu

E pei ona uma ona maitauina, faatasi ai ma le amataga o se vaitaimi tumau o le faamagaloga o togafitiga o le pancreatic, o le sauniuniga o le falaoamata sana ua faatagaina. Fuga e faigofie tele. O le faia o lenei mea, o le vai ua kuka i totonu o le apa ma o se aofaiga o grid maso ua sasaaina i totonu, o le afi e itiiti ifo nai lo le laugatasi ma o le falaoamata ua kuka mo le itiiti ifo i le 20 minute ma le osofaʻiga faifai pea.

A maeʻa faʻamaluluina le kopa, tapuni le pani ma se tapuni ma tuʻu i totonu o se oveni muaʻi faʻamama mo le 40-50 minute. Atonu e le o le tofoina o tagata uma, ona o se tofo faapitoa le tofo, ae e seasea lava ona e maua se ipu faapena mo le 'aiga o le taeao.

Fagaina fatu

E tusa ai ma le tele o meaʻai i totonu o le atunuu, o le sana na mafai ona fai ma sui o se mea sili atu ona lamatia i le soifua maloloina o le parenchymal gland nai lo ona foliga masani.

E mafua lenei tulaga i le mea moni e faapea, pe a faʻasaoina lenei oloa, e faʻapipiʻi le tele o vailaʻau faʻasaina ma isi vailaʻau faʻasolosolo i lona tuufaatasiga o loʻo i ai se aafiaga le lelei i le parenchyma, lea e mafai ai ona atiaʻe se maʻi faʻapitoa o maʻi faʻapitoa. E le fautuaina foi le faʻaaogaina o fatuga mo le alualu i luma o le maʻi pipisi.

Popcorn ma cornflakes

O le mea e sili ona fiafia i ai i foliga o popcorn e faia mai fatu o le aganuu o loʻo fesiligia. E lelei le 'ai pe a matamata i ata tifaga, ao asiasi i le fale tifaga, ae faʻasaina le gasegase i togafitiga faʻamaʻi, talu ai e aofia ai mea taua e pei o:

  • fualaau gaosia
  • mea inu
  • isi faʻaopoopoga e le o fautuaina mo togafitiga o le pancreatic, e fesoasoani i le faateleina o le tofo.

E le gata i lea, o le faagasologa o le faia o popukoni e aofia ai le kukaina o kernels, ma meaai falai e matua faasaina pe a fai le mumū i totonu o le palanymal cavity. Ua faʻasaina foʻi faʻamau o laʻau.

O fuga vao e aofia ai le maualuga o le maualuga o meaʻai gaʻo. Faatasi ai ma le masani ona faʻaaogaina o faga sana i se tagata soifua maloloina, o se aofaiga tele o nei gaʻo gaʻo ua faʻapipiʻiina i totonu o le tino, lea e mulimuli ane amata ona teuina i le tino o gaʻo i lalo o le puimanava, pulou ma pulu. I Peretania, o fusi saito o se vaega o se kulupu taumafa mamao ma se tulaga faapitoa o le afaina i le tulaga o le soifua maloloina o tagata. O le taumafataga o loʻo faʻataʻitaʻiina mo togafitiga o le pancreatic e aʻafia ai le faʻaaogaina o meaai ma se maualuga maualuga o le fiber, ao latou faʻatuputeleina le okeni o le parenchymal, lea ua uma ona aʻafia i le faʻaogaina o le fomaʻi.

Faʻaaogaina o meatotino o se fualaʻau ma faʻaleagaina ai le tino

O le kuluga e tamaoaiga i meaʻai. O loʻo aofia ai le tele o vitamini (A, B1-B9, E, PP, H) ma minerale (potassium, magnesium, manganese, iron, selenium, sinimina, cobalt), filo o mea taumafa, amino amino taua ma gaʻo eletise polyunsaturated.

O le faʻaofiina o lenei oloa i le taumafataga ei ai sona aoga aoga i luga o le gastrointestinal tract, cardiovascular, nervous system. Lelei e faʻaleleia le faʻalaumalieina ma le faʻaleleia o meaʻai, faʻaleleia le vaaia o meaʻai, aveese faʻamalalala ma mea e le talafeagai, e lagolagoina le faiʻai.

E ui i lea, e ui lava i faʻamanuiaga uma o sana, ma le pancreatitis, o le aina o fatu o lenei laau e le fautuaina.

O meaʻai e faʻavae i luga o meaʻai e taua o taumafa o le pancreas mamafa. O loʻo i ai i le kiona le tele o le malolo, o lona faʻaaogaina e manaʻomia ai se faʻaopoopoga o le palacreatic enzymes. O le gasegase o le gasegase oona e tele naua le atuatuvale, taumafai e faʻatautaia mea taumafa, lea e oʻo atu ai i le faateleina o le togafiti o le inflammatory i totonu o le tino o le okeni ma le faʻamaualuga o faʻaʻailoga o pancreatitis.

O le tali i le fesili pe ono mafai ona 'ai le sana ma le mumū o le pancreas e faʻalagolago i le auala e faʻaaogaina ai lenei oloa i le meaʻai a le tagata maʻi.

Canned

O meaʻai faʻasaina ua matua faʻasaina i pancreatitis. O le kosi na faia i lenei auala e leai se tuusaunoaga.

I le puipuia o fatu o sana, e faʻaaogaina nisi faʻaopoopoga e faʻaleleia atili ai le meaʻai o meaʻai ma faʻalautele le ola o le oloa.

O nei vaega o loʻo i ai se aafiaga malosi i luga o le pancreas, e ono mafua ai le tele o faʻamaoniga o le tino pancreatitis pe oʻo atu ai i le atinaʻeina o toe toʻi i le taimi masani o le togafitiga.

Porridge o le fua aupito sili ona saogalemu mo le faia o sana mo tagata mamaʻi ma pancreatitis. E mafai ona e faʻaaogaina lenei ipu, ae naʻo le taimi o le vaitaimi o le faʻamagaloina faifai pea o le maʻi ma naʻo naʻo le faʻamapulaʻa faʻapulaʻa.

O le fala o le togafiti aupito sili lea ona saogalemu mo le faia o sana mo le maʻi pancreatitis.

I le gasologa o le gasegase o le pancreatitis ma le faʻateleina o le faʻamaʻi, o meaʻai mai le sana o le kulimi e faʻasaina, ona e faʻapupulaina ai le avega i luga o le gland digestive ma faʻaleleia ai le mumū.

Ina ia mautinoa o loʻo faʻamalu lelei le ipu ma e le afaina ai le mamanu maʻi, e tatau ona matauina tulafono nei pe a sauniuni ma faʻaaoga le faʻaoʻo:

  • O gutu kulupu e matua faigata lava, o lea ao leʻi amataina le kuka, e tatau ona e olo i se mea e fai ai le kofe.
  • O le taunuuga o le masini e tatau ona kuka mo le itiiti ifo ma le 30 minute. E tatau ona i ai se mea e tasi o le mea e tatau ai ona faʻaauau le faʻaogaina.
  • E fautuaina e faʻaaoga se ipu ma fualaau faisua - o le auala lea e sili atu ona lelei.
  • Aua le 'ai le paluga mai sana nai lo le 2 taimi i le vaiaso. O le tele o le aso i aso taitasi e le tatau ona sili atu i le 100 g.

I le sauniuniga o laau o le sana, e masani lava ona faʻaaogaina grits sana. E faia mai i fatulaʻau o se laau e aunoa ma se atigi maʻa. Ae o le faaleagaina o le pancreas e le mafua mai i le sana, ma o isi vaega o le togafiti.

I le gaosiga o le oloa, o le tele o suauu, suka, fasimoli ma isi mea e ono aʻafia ai, o loʻo mafua ai le tele o le faaleagaina o le palacreas mumū, faʻateleina le ita o le mucous membranes o le okeni.

I le gaosiga o le oloa, o le tele o mea leaga e faʻaaogaina e faʻaleagaina ai le palacreas mumū.

O le mea lea, o le aina o laau o le sana e solia i totonu o le pancreatitis ma le tumau, e aofia ai i le taimi o le faamagaloga.

Pe a sauniuni popcorn, o falaoamata sana e falai i le tele o le suauu ma le faaopoopoina o masima ma isi mea manogi.

O le mea lea, o lenei oloa e le gata o le a le aumaia ai se aoga i le gland digestive, ae mafai foi ona matua faateleina le ala o pancreatitis, aua o soʻo se mea faʻafefete e afaina ai fusi o le okeni.

E faʻafaigofieina foi lenei mea e ala i le vevesi o le tino o loʻo totoe i luga o popcorn maeʻa.

O tagata gaosi meaʻai e tuʻuina a latou oloa e avea o se togafitiga maloloina, ae e mafai ona tele le afaina i le tino o se tagata e mafatia i le pancreatitis. O le mafuaʻaga mo lenei mea uma o mea faʻapitoa e faʻaaogaina, i le tele o mea na faʻaaogaina i le gaosia o meaʻai o le sana (o le pama pama, o le faʻasao, meaʻai). Ua fautuaina e le au atinaʻe le lafoaia o le faʻaaogaina o lenei oloa mo pancreatitis o soo se ituaiga.

O faʻamaʻa meaai e faʻamoemoe mo se meaʻai vave, aua e mafai ona latou faamalieina le lagona o le fiaai mo se taimi umi. Ae o tagata e mafatia i pancreatitis e tatau ona aloese mai lenei oloa. O meaʻai ma isi meaʻai mama e faʻavae i luga o gutu o sana o meaai ia e aofia ai le tele o carcinogens ma mea faʻapipiʻi ma toetoe lava a leai uma mea aoga o loʻo i ai i sana. E oʻo lava i se vaega itiiti o sea taumafataga e ono mafua ai ona sili atu le leaga o se tagata maʻi, faʻaleagaina le tiga, taʻavale, mamafa i le manava ma le manava.

E mafai ona ou faʻaogaina le sana mo pancreatiti?

O le fatu o se tasi lea o fualaʻau matutua e mafua mai i Amerika Latina. Faʻafetai i suʻesuʻega a tagata suʻesuʻe, ua faʻamautuina o lenei cereal na tupu i le tele o tausaga talu ai, o lea ua totoina nei fualaau aina i luga o le lalolagi moni. E iloa lelei o le sana e avea ma nofoaga lona tolu i totonu o le fanua toto pe a uma le araisa ma le saito. O sea ituaiga o fualaʻau o le gaʻo e le o se faʻalavelave faʻafuaseʻi: o le sana e le gata e lelei, e aoga, e tele lava ipu eseese ua saunia i luga o lona faavae.

I se tasi auala poʻo le isi, o lenei oloa e le taliaina e tagata fai meaʻai ma gastroenterologists i le i ai o se faʻamaʻi e pei o pancreatitis, aemaise lava pe a oo mai i le vaega laititi o le togafitiga. Ma o lenei mea na i ai ona lava faʻamatalaga. O fatu fatu e aofia ai le tele o filo lanu, e faigata ona eli. Ina ia vavaeina nei fausaga, e manaʻomia e le tino le tele o taumafaiga. E oo lava i se tagata tino maloloina e masani lava ona lagona le vaivai i le manava pe a uma ona 'ai, mo se faataitaiga, kosi ua tunu, aʻo maʻi e maua i le pancreatitis e maua foi lagona tutusa, ae o le malosi tele foi.

O le mafuaaga lelei lona lua e tatau ai ona e musu e faʻaaoga lenei oloa mo le mumū o le pancreas o le maualuga maualuga lea o le maso o loʻo iai i fatu o le fatu o le cereal. Talu ai ona o le malosi o le pata e faaosofia ai le gaosiga o le sua oona ma le palacreatic enzymes, e mafua ai se avega ogaoga mo le pancreas, ma faamalosia ai ia sili atu lona galue malosi. Ma i le i ai o se mea e le lelei, o se tulaga naʻo le faʻaleagaina ai o le tulaga o le okeni, ma toe faʻaosoina ai le atinaʻeina o se isi toe toso. O le faʻaaogaina o lenei faʻalagolago e faigofie. Faatasi ai ma le mumū o le pancreas, o le okeni o le okeni, e vavalalata lana alalaupapa, lea e mafua ai ona iʻu ai i le faapaleniina o le talo ma atili ai le gaogao o le tino. Talu ai ona o le pancreas o loʻo mafai ona faʻatonutonuina le aofaʻi o gaosia o enzymes talafeagai mo le faʻamavaeina o le meaʻai, o a latou voluma e suia i taimi uma e faʻatatau i le ituaiga o meaai e ulu atu i le tino. I le masani ai, ina ia eli le mamafa ma le vevela o meaʻai, e manaʻomia e le tino ona tuʻuina atu se aofaiga tele o pule faʻanofo. I tulaga o le mumū ma le mafuaʻaga e mafua mai i lenei mea, o lenei manaoga o le a avea ma se mea e le manaomia e mafai ai ona toe sasaina le au, ma o le faagasologa o le faʻaleagaina o le tagata lava ia o loʻo faʻaauau, ae sili atu le malosi.

I lenei itu, ua manino ai le mafuaʻaga e le aofia ai i le lisi o meaʻai saogalemu, ma le pancreatitis, le sana. Ae peitaʻi, aua e te faʻavaivai, aua o nisi o ipu e faʻaaogaina lenei cereal mo le kukaina o loʻo faʻatagaina pea, ae ia tuʻuina atu e le faʻaleagaina, ma ia manatua le faʻamagaloina faifai pea o le faʻamaʻi, lea e faʻaalia ai faʻalogona e pei o le tiga o le tino, le naʻo ma le vomiting Aua nei faalavelave i le maʻi.

Maʻa mo le cholecystopancreatitis

Pancreatitis ma cholecystitis o faʻamaʻi e lua e masani ona fesoʻotaʻi ma le isi, ma afai o le pancreatitis o le mumū o le pancreas, ona taʻua ai lea o le cholecystitis o le mumusu o le gallbladder i fualaau. O lenei togafitiga e le gata ina afaina ai puipui o le okeni, ae o le solia foi o le suavai o loo teuina i totonu, lea, faatasi ai ma le vai gastric, faapea foi ma enzymes o le pancreas ma le togafiti laiti, e tatau mo le gaogao o meaai. Pe a afaina le okeni, o le tino ma meaola o meaola o suiga o bile, o le a avea ma mafuaʻaga o le le lelei o le otaota. O le mafuaʻaga lea e manaʻomia ai e se faʻamaʻi pei o cholecystitis se meaʻai e taua mo le faʻaleleia o le tulaga o le maʻi ma toe faʻafoʻisia ai gafatiaga o le gallbladder.

E pei o le pancreatitis, o le cholecystitis e le faatagaina ai le faʻaaogaina o sana po o ona fatu, lea e faʻaaogaina e fatu ai ni oloa tutoatasi, mo se faataitaiga, saga uala, popukone, ma isi mea faapena. O nisi vaega o lenei laau o le cereal e talafeagai mo sauniuniga decoco, infusions, e le gata e aoga, ae e iai foʻi se faʻamalologa. O lo o matou talanoa e uiga i meaʻai o le sana - filamentous fibers located around the cob. O loʻo aofia ai le tele o vitamini, elemene ma mea elemene taua, o suauu ma tannins, e mafua ai ona i ai le malosi o le choleretic ma le mafai ona aveese maʻa mai le vevela. E le gata i lea, latou te faʻaitiitia le toxins, faʻasaʻo faiga faʻavae, ma faʻateleina ai le puipuiga o le tino.

E le gata i le togafitiga o le cholecystitis, e le gata i le togafitiga o le cholecystitis, ae o le togafitiga foi o isi faamaʻi o le gallbladder - cholangitis (mumū o le talo), gallstone disease (o le fausia o maa i le gallbladder ia lava poo i ona fuaitau). O teuteuga e faʻavae i luga o nei laʻau e faʻaitiitia ai le maualuga o le bilirubin i totonu o le toto, faʻaitiitia le viscosity o bile ma saofagā ai i lona faaseʻega e le faʻaaogaina. O sea vailaau faʻamalositino e faʻaaogaina e tusa lava mo faamoemoega faʻasolosolo, aua o maʻa e sili ona faigofie ona puipuia nai lo le taulimaina mulimuli ane.

O loʻo iai foi nisi o galuega lelei a Corn Cobs:

  • Ia i ai se aafiaga faʻapitoa,
  • Faamalosia ponaivi
  • O le faʻasiga o le inisalini ma le suka e faʻapitoa,
  • Faaitiitia le le fiafia
  • Faʻaleleia le lelei o le moe
  • Faʻamālōlō le faʻalavelave faʻalavelave.

O nei mea uma e tatau foi i le iai o faʻamaʻi e pei o pancreatitis ma cholecystitis, o faʻamaoniga e faʻalavelave ai le maʻi, tuʻuina o ia i le paleni ma lulu le psyche.

E maitauina e faapea, mo le faamaloloina o susu, na o talavou lava, o lanu samasama samasama e faʻaaogaina, lea e aoina mai kulupu vave i luma tonu o le faʻamalosia o sana. Ae o fualaau tuai ma ua mamago ua manatu e le talafeagai, talu ai o nei ituaiga filo ua matua itiiti lava le mamafa o meaʻai.

Le aoga ma le leaga o sana mo le tino

O lenei laau o le cereal e aofia ai le tele o polotini ma fiber. E faʻamalieina lelei e le kululu le fiaaai, ao tuʻuina atu le tino i le malosi e manaʻomia, ae le o le mea lea e mafua ai ona maua le mamafa. O le oloa e galue o se faleteuoloa moni o vitamini ma minerale - vitamini A, C, E, B, K, ma le potassium, calcium, phosphorus, magnesium, manganese, zinc, iron, selenium, copper.

O le mea taua lea e maua ai le lelei o le sana i luga o le tino, ma e aofia ai mea nei:

  • Aveesea o toxins, radionuclides, toxins ma isi mea leaga e faʻapupula i totonu o siama,
  • Faʻaitiitia o le cholesterol, faʻapea foʻi ma le suka o le toto,
  • Faaleleia atili o le toto
  • Tulaga masani o le polokalame cardiovascular,
  • O le tuʻuina atu o se aʻafiaga ma le faʻamalosi,
  • Faʻaleleia atili o le faʻaleleia o ata,
  • Faʻaitiitia o le toto maualuga, lea e taua mo le maualuga o le toto,
  • Faʻagasolo i lalo le faasologa o le soifua matua
  • Fesoasoani i le maʻia ona o mea o loʻo iai i le kulutamic acid i fatu,
  • Faʻamamaga tiga tiga
  • Faʻaitiitia le fulafula, aemaise lava i le taimi o le maitaga,
  • Faamalosia o le tino popole.

O fua o le sana, o teuteuga o ia mea e faapitoa lava le talafeagai mo le atherosclerosis, maualuga maualuga, cholecystitis, urolithiasis ma cholelithiasis, cystitis ma prostatitis, o le maʻisuka, o stigmas maina e faʻaaoga ma avea o se hemostatic.

E ui i le tele o ituaiga mea lelei, o le oloa e le tutusa le aoga. Mo se faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ai ma faʻateleina o faʻamaʻi o le faʻaogaina o meaʻai, o le sana e le taliaina. O le oloa e matua faigata lava ona eli ma maua ai se avega matuia, lea e mafua ai ona toe faʻafoʻi le maʻi o loʻo i ai nei ma ona faʻafitauli leaga.

O mafuaʻaga e faʻasaina ai le 'aina o sana ma le mumū o le pancreas e tele:

  • Maualuga maualuga o fila, e matua faigata lava ona momotu,
  • O le suauu, o se vaega o le oloa, - i se tulaga faaleleia atili, e faaosofia ai le gaosiga o le palacreatic enzymes ma le sua pancreatic, e sili atu le mamafa o le gaioiga a le tino ma fatuina ai tulaga lelei mo le alualu i luma o le togafitiga.

I le pancreatitis, i se isi itu, e tatau ona mautinoa le atoatoa o le malologa mo le pancreas, o le mafuaaga lea ua faatonuina ai e le tagata maʻi se taumafataga faapitoa faapitoa e aofia ai na o oloa e faigofie ona togiina ma e le manaomia ai le faateleina o fualaau oona mo lo latou gaosia. O le teenaina o meaai faasaina ei ai se aafiaga lelei i le setete o le pancreas: e maua ai se vaega itiiti o enzymes ma ua toetoe lava malolo, lea e fesoasoani i le vave ona toe faʻaleleia o le okeni ma faʻaleleia le tulaga masani o le maʻi.

Faʻatauina o fualaau oona

100 g o fatu fou ua aofia ai:

  • Puipuia - 9.4 g
  • Fats - 1, 2 g,
  • Carbohydrates - 74, 3 g,

O le kalori o le 100 g o le oloa e 365 kilokalo.

O le lisi o vitamini ma minerale aoga o loʻo maua i le sana e pei ona taʻua i lalo:

  • Vitamini: A, D, K, E, C, PP, faapea foi ma le vaega B: B1, B3, B6, B9, B12,
  • Mea omea: magnesium, potassium, calcium, phosphorus, sodium, iron, zinc, manganese, sulfur, chlorine.

O afea e mafai ona ou 'ai ai sana mo pancreatitis?

E ui i le mea moni o lenei oloa o se mea mamafa taumafa, e le tatau ona e lafoaia atoa, ona o le tele o ona vaega e mafai ona fesoasoani tele i le togafitiga o le maʻi. E lava le na o le iloa o ni nuances, mo se faʻataʻitaʻiga, o nei saito faapitoa e mafai ona faʻaaogaina, o le a le tele e tatau ona faʻaaogaina i se tasi vaega ma pe o le a le masani masani o lenei oloa. E le gata i lea, e tatau ona manatuaina mo vaega eseese ole faʻamaʻi o loʻo i ai fautuaga, o le valea lea e mafai ona oʻo atu ai i se faʻalavelave sili atu o le faʻaleagaina o le tino ma le maʻi e maua ai se seti atoatoa o ni faʻafitauli le talafeagai o le maʻi.

I totonu o le vaega laititi o le mumū

O le auala pito sili ona faigata o le pancreatitis o loʻo faʻamatalaina i totonu o le vaega laʻititi - o le 2-3 aso muamua lea, pe a oʻo ina taua le tulaga o le maʻi. O le faamai i le taimi o le mafatiaga e sau faatasi ma tiga matuitui i le itu taumatau po o le itu tauagavale o le hypochondrium, o le vevela, manava, gase, po o le vomia foi. Mo ni nai aso, ua fautuaina e le au atamamai e aloese mai le tagofia o se meaʻai, e mafai ona inu na o le vai poo le teuteu o le chamomile ma oso aʻe ai sipuni. E mafua lenei mea i le mea moni o le pancreas, o loʻo i ai i se tulaga faʻavaivai, e manaʻomia ona faʻamautinoa le malolo atoa. Ona o le ogaoga o le fulafula, ua vavalalata autafa o le okeni, e oo atu ai i le malolo. E tasi le auala poʻo le isi, o taumafa faʻafeʻai e manaʻomia ai le atinaʻeina o enzymes e faʻagasolo le faagasologa o le kiliva, ma o se taunuuga o le a amata ona oʻo i le okeni vaivai, le sili atu o le atuatuvale, ma e sili atu foi ona taofia le talo. O le mafuaʻaga lenei e le mafai ai ona faʻauluina se sana poʻo se isi lava ipu i lenei taimi.

A maeʻa le 2-3 aso "fiaaai" aso, e faigofie lava ona faʻalauiloaina oloa faʻapipiʻi i totonu o le meaʻai a le tagata gasegase, mo le faʻalaumalieina o totoga o mea toto e le manaʻomia ona aʻafia. Ae ui i lea, o le sana e le o aofia ai i lenei lisi, ma ei ai mafuaaga mo lenei mea.

  1. O lenei laau o le cereal e iai ni filo e faigata ona eli ma e manaʻomia ai le faʻaleleia atili o le lelei o le mea o loʻo i ai meaʻai, faapea foi ma le paʻu.
  2. O se aofaiga tele o le maso i le oloa e faaosofia ai le gaosia o le manava faʻanatura, ma mafua ai ona galue vave le malosi o le pancreas. E masani lava, o sea mea uiga ese e le mafai ona faatagaina mo le susunuina o lenei okeni, talu ai o le avega i luga o lea mea e mafai ona avea ma mafuaaga o se isi faigata.
  3. O nisi taimi o le 'ai o sana e tusa lava pe i se tagata soifua maloloina e mafai ona mafua ai le tele o lagona le fiafia, aemaise lava, afaina poʻo se lagona o le vaivai i totonu. Ae mo tagata e pagatia mai le pancreatitis, o le a sili atu le malosi o le tali atu, o lea e le tatau ona e lamatia ai, e sili atu le tolopoina o le faʻaaogaina o sana po o ipu e faia i luga o lona faavae seia oʻo i se taimi mulimuli ane pe a e lagona le lelei ma o le a le toe i ai faʻafitauli o le maʻi.

I lalo o se faʻafitauli faʻapitoa:

  • Fualaau faisua
  • Fufulu taliga
  • Fagaina fatu
  • Manoa o le kokeni,
  • Popcorn

I le pancreatitis e le masani ai

O oloa lava ia e tasi e faasaina foi i le taimi masani, ae ui i lea, faatasi ai ma le amataina o se vaitaimi o le faamagaloga faifaipea, ua faatagaina le gaosi sana e aofia i totonu o le meaai a le tagata maʻi. E tatau ona saunia i luga o le vai, ma aʻo leʻi amataina le faiga o kuka, e fautuaina e fuga le cereal i le paʻu o le paʻu: i lenei faiga, o lona aafiaga i luga o le gastrointestinal tract o le a filemu e pei ona mafai ai. E ui lava i le mea moni o tagata tausi meaʻai e faatagaina le faʻaogaina o sea meaʻai, e le tatau ona 'ai soo: e tasi pe faalua i le vaiaso e lava, o isi tulaga le lelei e mafai ona tupu.

Afai o iai le falaoamata o sana i soo se meaʻai, ona leai lea o se mea leaga i lena mea, ae i lenei tulaga, o le faʻaaogaina o lenei meaai e tatau ona faatapulaaina.

O se nofoaga faʻapitoa i lenei lisi e aofia ai sigilima saito, o loʻo faʻaaogaina e fai ai teuteu ma mea faʻaleaga. O le masani ona faʻaaogāina o se vai inu faʻamalolo e faʻamaonia ai le gaioiga e le gata o le pancreas, ae faʻapea foi le mea e gaosi ai meaʻai. O le a matou talanoa e uiga i le tuufaatasiga o nei filo, faʻapea foʻi ma metotia o le suʻeina i latou i se taimi mulimuli ane.

Taunuuga o Mea

Ina ia puipuia oe lava mai se osofaiga fou a pancreatitis, e tatau ona e faʻaeteete i le faʻaaogaina o sana. E matua faasaina ona faia i totonu o le vaega laititi, i le vaitaimi o le faaumiumi ma le faʻamagaloina faifaipea, e talia pea le oloa, ae le naʻo le faʻalelei, ae oʻo lava i se tapulaa faʻapulaʻa. O se filifiliga filifilia e taua tele i le taumafataga: pe afai e te manaʻo moni e 'ai le sana, e sili pe afai o le falaoʻo, ma e fautuaina e fesuisuiai ia fatu i le faʻaopoopoga - o le mea lea e sili atu ona faʻalologo le ipu mo le gastrointestinal tract ma le pancreas.

I le lautele, e tele ituaiga o sauniuniga ma teuina o sana. E le gata i lea, o le tele o oloa e maua i luga o le faavae e mafai ona maua i luga o faʻamalama o faleoloa, ae o le a matou taumafai e iloa pe ogatasi ma se faʻamaʻi e pei o pancreatiti.

Nofoaga uʻu

Faʻasalalau ma isi mea e aʻafia ai mea faʻaleagaina ma laau o sana. O le faʻavae o lenei oloa o le falaoamata falaoamata e maua mai i le fufuluina o fatu, ae i le taimi o le togafitiga o le vevela o le a le toe maua ai le tele o lona aoga aoga, ona o le aafiaga o le vevela maualuga latou te faʻaitiitia. I le faaopoopo atu i ai, o le suka suka, meaʻai, mea e faʻamalosi ai meaʻai, suamalie, faʻatoʻaga, o loʻo faʻaaogaina foi le suauʻu manogi i le vaega mulimuli o le gaosiga o lenei togafiti. O nei mea uma e le o tautala e fiafia i laau o le sana.

Aua neʻi galo o le oloa e maualuga le carbohydrate, o le mea lea o tagata o loʻo mafatia e le gata mai pancreatitis poʻo maʻi o gastrointestinal, ae mai le gasegase po o le maʻisuka, o le sana e pipii e tusa lava pe itiiti lava le faʻasaina.

A aunoa ma lenei oloa, o le alu atu i se tafaoga poo se fale tifaga mo le toatele o tagata ua avea ma mea faigata. O le popcorn e faia mai fatu o le sana, lea e tuu i totonu o se ogaumu po o le microwave ma e oso i lalo o le malosi o le maualuga, ona liliu mai lea i totonu. O le tekonolosi mo le sauniuni o lenei oloa e aofia ai le gaosia o fatu e ala i le faʻaaogaina o le suauu manogi mo lenei mea, lea, ma le vevela malosi, faʻasaʻo ai se mea matautia e pei o le diacetyl. E tusa ai ma suʻesuʻega a saienitisi, o lenei vaega e mafua ai le atinaʻe o le fibrosis pulmonary poʻo le Alzheimer's disease.

Oona ma gaʻo gaʻo, lea e na o le pupuʻu i popukoni, o le a leai foi sona aafiaga lelei i le tino. O nei vailaʻau e faʻasoleina e le gata i pancreatitis, ae o le maʻisuka foi, atherosclerosis, talu ai e mafai ona faʻateleina le faʻaogaina o nei faʻamaʻi poʻo le faʻaaoga masani o le oloa e avea ma puna o la latou atinaʻe. O tagata ei ai le meaʻai, ma tagata uma o loʻo popole i lo latou soifua maloloina ma foliga, e tatau ona manatua o le tasi o le popcorn o se mea e manaomia e le tagata i le aso.

O le mea lea, e tele mafuaʻaga e faʻasaina ai lenei meaʻai ma le mumū o le pancreas:

  • O le oloa e aofia ai le tele o suka, meaʻai, meaʻai, gaʻo, gaʻo, ma isi mea leaga e le manaʻomia i faʻamaʻi o le masini vai,
  • Frying - o le auala tonu lea e kuka ai mea e le taliaina i pancreatitis.

Cereals ma vave malologa

O le mea e leaga ai, o le manatu o le vave maloloina o le taeao o le sese. E le masalomia o sela suamalie ma le susu susu, mo le sauniuniga lea e te le manaʻomia e faʻaalu ai le tele o le taimi, lea e sili ona talafeagai i le taeao. Ae peitai, afai e te malamalama lelei i ai, e manino lava o le faʻaaogaina pea o sea oloa e le mafai ona maua ai ni aoga taua i le tino, aemaise lava pe a iai se faʻamaʻi e pei o le pancreatitis.

Ma o loʻo i ai faʻamatalaga mo lenei mea:

  • O le maualuga o le kalori: o le suavai faamama, sugar, ma isi mea maualuga-kalori ua faʻaaoga i le faagasologa o le gaosia o le sana, lea e masani ona faʻaaogaina ai le oloa e ono mafua ai le mamafa,
  • O aʻafiaga leaga o le vao (preservatives, flavorings, sweeteners) e ono afaina ai le tulaga o le manava ma le paʻu.

I le auala, i Peretania e oo lava i faalauiloaina o lenei oloa ua faasaina, ae o lo oi totonu o lo tatou atunuu o faga sana e faatulagaina o ni soifua maloloina maloloina lelei.

Soa saito

Masalo o le lauiloa i le va o oloa uma o le sana o le taligalu. O nei ituaiga meaʻai e sili ona lauiloa i le faaiuga o le taumafanafana - o le taimi lea o le seleselega, pe a oʻo atu le sana i lona matua matua, ma o lea e manatu ai e aoga tele pe a mafai ai.

I le faʻaogaina o le meaʻai o le pancreas, o le kulimi kuka e tatau ona lafoaʻi. O fatu kulupu uma o fila, e faigata ona eli, ma, mo le vaeluaina, e manaʻomia ai le faateleina o le galuega o le masini vai. Mo lenei mea, e manaʻomia le manava e maua mai ai le tele o le sua oona, ma le pancreas - o se vaega manaia o enzymes pancreatic. O le manatu o le okeni ua vaivai ma ua faaleagaina, ua matua faigata lava lana gaioiga, ma pe a oo mai le mamafa o taumafa i totonu o le tino, o le a tulai mai se avega mamafa: o le malolo o le talo o loo i ai i totonu o le paʻu e naʻo le leaga, e mafua ai le amataga ma le faʻaalia o mea uma faailoga o le maʻi.

O lenei ipu o se tasi o nai tagata e faatagaina. Ae ui i lea, iinei, o le falaoamata sana e mafai ona faatagaina i na o le vaitaimi o le faamagaloga mautu ma i se aofaiga faatapulaaina. Mo lana tapenapenaga, e sili ona lelei le faʻaaogaina o laʻau lelei po o fatu, e paʻu i le paʻu. Aua nei faʻapalapala le falalati i le susu atoa - ua faʻasaina lenei oloa mo le mumū o le pancreatic, o lea o le a avea le vai ma se filifiliga lelei mo le faavae.

O meatotino aoga o le ipu e faapenei:

  • Faamalolosia o le puipuiga o le puipuiga ona o le lava o meaʻai o vitamini ma meaʻai,
  • Faʻaleleia o le faʻamalositino o le intestinal
  • Faʻaitiitia o le cholesterol o le toto,
  • Puipuiga o le thrombosis ma le maʻi cardiovascular,
  • Le faʻamalosiina o le tino,
  • Faʻaleleia o le paʻu.

Fuga o le ua

Masalo, na iloa e tagata uma filamentary fibermentary i luga o suauu - o le mea lea ua taʻua o le stigmas corn. I tala faa-fomaʻi, e tusa lava pe latou te maua le faʻaaogaina: ua faʻaaogaina e sauni ai le faʻamalolo faʻamalolo ma mea faʻaleagaina, talu ai o loʻo taulaʻi moni lava vitamini ma meaʻai.

O stigmas o loʻo iai:

  • Vitamini PP, A, K, C, E, se vaega tele o vitamini B,
  • Alkaloids - o vailaʻau e afaina ai le faʻaogaina o le tino ma faʻaleleia le tulaga o puipui o toto toto,
  • Phytosterols - vaega e faʻaitiitia ai le faʻamalosia o le cholesterol,
  • Mea manogi ma taua,
  • Umi ma elemene elemene: aluminium, chromium, gutu, uʻamea, manganese, kopa.

Ina ia mafai ai ona faʻaaoga le broth, e tatau ona faʻaaogaina na o filo laiti, talu ona faʻaitiitia le faʻaogaina o mea aoga i tuai meli tuai.

Mafaufau i ni nai fua.

  1. Atagofie. 20 g o mea aina matagogo e tatau ona faatumulia i le 200 g vai ua tunu, ona tutu ai lea o le suavai i totonu o le vai vai (ia lava le 20 minute). A maeʻa ona faʻamafanafanaina le fofo, e tatau ona faʻamamaina. Fai se teuteuga vave pe a uma ona fafaga 4 taimi i le aso, 10 ml. O le togafitiga e mafai ona amata mai i le 1 i le 3 masina.
  2. Faʻatau. Kuka e faigofie tele. 10 g o le fiva mago e tatau foi ona faatumuina i se ipu vai e le iʻu, ona tuʻu lea o le vai mo le itula e tasi. O se faʻasalaga ua faia e tusa ai ma le fuafuaga ua taua i luga.

Mo se suiga, e mafai ona faʻafefiloi ia stigmas o sana ma isi vailaʻau faʻamalositino, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ai ma le mint ma le lemon balm, yarrow poʻo le laumei paʻu. I lenei tulaga, e tatau ona faʻaaogaina ia mea faʻapitoa i tutusa tutusa. Aua nei galo e fefesoʻotai se fomai aʻo leʻi amataina togafitiga fale.

Pancreatitis Corn Recipes

E tele suʻega mo le faia o sana. Ina ia maua se meaai lelei ma maloloina, e mafai lava ona e kukaina, pe mafai ona e faia se mea sili atu ona manaia. Ae le o meaai uma e faavae i luga o lenei cereal e mafai ona 'ai ma le mumu o le pancreas. E le tatau ona vavae ese le oloa mai le taumafataga, aua i totonu o le fanua o kuka e iai ituaiga filifiliga mo ipu o le a matua saogalemu lava mo tagata o loʻo mafatia i le pancreatitis.

Diet Porridge Options

E mafai ona maua ni fuga maʻa i ni auala se tolu.

  1. O le faʻataʻitaʻiga masani o le fala o le sana na kuka i luga o le ogaumu. Ave se tamai ulo ma sasaa i ai ni vaega se 4, pe a uma ona afaina, sasaa se tasi o vaega o le pata o le sana po o le paʻu o le sana. O ia ituaiga mea e tatau ai ina ia leai se mea e sili atu le mafiafia o le falaoʻo. E tatau ona fufulu i luga o le vevela vevela mo le itiiti ifo i le 40-50 minute, o nisi taimi e tatau ai ona faʻanoanoa le falaoamata - o le a puipuia ai le lumanaʻi mai le susunuina ma le fausia o lumps. Pe a amata ona sosogi sina paluga, e tatau ona faaopoopo i ai le masima ma le suka i le koneteina.
  2. Maʻa mai le ogaumu. Mea taua: 200 ml o vai, 20 g o cereal, 5-7 g o pata, suka, masima. Sasaa le vai i se pepa faapitoa, faʻalauiloa vaega o totoe i totonu: cereal, sugar and salt. Matou te tuʻuina le pusa i totonu o le ogaumu o loʻo faʻamatuʻu i le 180 C ma faʻatali mo le itiiti ifo ma le afa itula. A maeʻa le taimi lenei, e tatau ona palu le falale, ona toe lafoina lea i le ogaumu mo le isi 15 minute. E faatagaina e faʻapipiʻi le pata i le meaʻai maeʻa.
  3. Pulu fagu. Sasaa 20 g o suauu kulimi i totonu o le atigipusa o se fafie eleʻele, sasaa 150 ml o vai iina ma seti se taimi mo le 20 minute. A maeʻa ona faʻatali mo le faailo o le masini, faʻaopopo le 50 ml o le nonfat (!) Milu i le ipu, se fasi pine o le masima ma le suka. I le fefiloi, matou te tuua le paluga mo le isi 15 minute. Ua saunia le ipu.

Fale faʻatoʻa fale

O le au pele o le kulimi suamalie suamalie e mafai ona taumafai e kuka mea nei na oi latou lava. E lelei lenei mea, ona o le oloa o loʻo ofoina atu e le faleoloa tatou te iai se tele o mea leaga e mafai ona afaina ai se tino vaivai.

Matou te manaʻomia:

  • Kami - 100 g,
  • Tima po o susu susu - 60 ml,
  • Pulu - 40 g
  • 2 fuamoa.

Matou te salalau le pata i totonu o se tamai mea faameaini, sasaa susu ma tuu le fagu i luga o se afi mumū. Faʻaauau pea le faʻaosoosoina o le vai, matou te faatali mo le faʻapalapala, a maeʻa matou sasaa i le falaoamata sana ma tietie i fuamoa. I le mauaina o se vaega tutusa, matou te agai i luma i le faia o laau. Ina ia faia lenei mea, ia faʻaaoga se ato meaai e fufulu ese ai siusa. E tuʻuina i luga o se fomu na muaʻi ufiufi i pepa pepa. Lipi paʻu mo le silia ma le 5 minute.

Popo e aunoa ma le falaiina

Ua uma ona maitauina e le fautuaina le popcorn mo mea uma o le mumu o le pancreatic, e oʻo lava i le taimi o le faʻamagaloga. Ae peitai, i le tulaga e te manao moni lava e faataitai lenei meaʻai, e sili lava ona e kukaina oe lava ia.

Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e ave se apa po o se isi lava mea faʻanenera. A uma ona liligiina fatu fatu i totonu, ia sasaa i latou i sina vaega o le suauu faamamaina. Tatou te le faʻaogaina le masima, suka poʻo isi mea faʻaopopo. O le isi laasaga o le faʻapipiʻiina o le ogaumu i le 180 C ma tuʻu se atigipusa o fatu sana i totonu. Na o le 5-10 minute e lava mo le ipu e sauni. O le taofiofia o patipati masani o se faʻamaoniga mautinoa lea ua maeʻa le faagasologa.

O le kulima o se mea ola maloloina ma maloloina, ae e le fetaui ma se faʻamaʻi e pei o le pancreatitis. Afai e te mulimuli i tulafono mo le sauniuniga ma le faʻaaogaina o ipu mai lenei cereal, e mafai ona e puipuia oe lava mai le faʻaleagaina o le sana e faia mo se mea e faaleagaina. O le le faaaofiaina o le falaoamata sana i le meaʻai a le tagata maʻi o le a faia ai se ituaiga ituaiga e aunoa ma le afaina ai o le soifua maloloina, ae atonu o le ae teena isi ipu.

Au uo pele, o lo outou manatu e taua tele ia i matou - o le mea lea, matou te fiafia e toe iloilo le faʻaaogaina o sana mo pancreatitis i faʻamatalaga, o le a aoga foi i isi tagata faʻaoga o le 'upega tafaʻilagi.

Daria

E le masani ona tatou 'aina le sana, o lea e mafai ai ona e aveesea mai le meaai faigofie ma faigofie. E sili atu ona faigata le faʻaogaina o au lava ia e 'ai le falaoa po o le suamalie - e aunoa ma na mea, e masani lava ona itiiti soʻu manatu i loʻu olaga.

Olga

Ae na ou filifili e faʻamafanafana loʻu toalua i popcorn homemade. O loʻo ia te ia le pancreatitis, ma ona o lenei mea, e masani lava ona i ai o ia i meaai. O lea sa ou manao e fai se mea fou mo ia. Popcorn, ioe, na sui, ae e le o le ituaiga oloa lea e mafai ona faatauina i se paka po o se fale tifaga. E le lava lau laʻau suamalie, leai se sipuni, leai se mea e manaʻomia.

Tolu avanoa mo meaʻai meaai

O le mea sili ona saogalemu o le falaoamata sana, e ui e le tatau ona e faʻaaogaina. E mafai ona e amata i le 100 kalama o le falaoise i le aso, e le silia ma le faalua i le vaiaso. I le faasolosolo malie, o le tele o le ipu ua faateleina i le 200 kalama.

E sili ona lelei le faia o le falaoamata mai le falaoamata poʻo le tipiina o fafie i totonu o se mea e fai ai le kofe. O sea ituaiga ipu o le a saunia tele vave ma sili atu ona faigofie ona gauai i le tino. I le faaopoopo atu, e fautuaina e kuka le ipu ile vai, ae le o le susu. E ui lava i le mea moni o le filifiliga mulimuli e sili atu le taua, o le lactose deficiency e masani ona atiina ae ma pancreatitis. O le faʻaaogaina o le susu i lenei tulaga e mafai ona taʻitaʻia ai, afaina ai, faʻalauteleina ai le kesi. I tulaga ogaoga, e mafai ona e faʻaaogaina le susu ma le maualalo o le pasene o mea e maua ai le gaʻo pe faʻafefe i le vai.

O Porridge e mafai ona kuka i totonu o le vai, fuʻu poʻo le ogaumu. O le mea autu o le lelei lea e kuka.

  1. Ina ia saunia le suka i luga o le ogaumu, o le fua o le vai ma le cereals e tatau ona 4: 1, ina ia aua nei alu ese le ipu. A maeʻa le suavai, faʻapipiʻiina i totonu o gutu poo falaoamata i totonu o le vai ma kuka mo le 40-50 minute i luga o le vevela vevela ma faʻaosooso ina ia le mu. I le taimi o le kukaina, o le falaoise e siʻosiʻomalie ma e faaopoopo sina suka. O le kuka maeʻa e 'ai naʻo le mafanafana, talu ai ona o mea vevela ma malulu e afaina ai le paʻu.
  2. E tusa ai ma le fua mo le falaoa mai le ogaumu, e te manaʻomia 200 ml. vai (o se vaega itiiti o le vai e mafai ona suia i le susu susu), 2 tbsp. punetuni o cereals, 1 teaspoon o le pata. E sasaaina le suavai, ona sasaa lea i le suamalie ma le suka ma faaopoopo le masima (na o sina mea lava). O le fomu o loʻo tuʻuina i totonu o le ogaumu e faʻamalu i le 180 tikeri ma tao mo le 30 minute. O loʻo faʻafefiloi le falala ma tuʻuina atu mo le isi 15 minute i totonu o se ogaumu e leʻi faʻapalapalaina. O le mea 'ua maeʻa' ua faʻamaʻaina i se fasi pata.
  3. O le fua mo le faimalaga e lua e le itiiti ifo le faigofie: 150 ml. vai, 50 ml. le gaʻo susu, 2 tbsp. punetini o grits sana. O le eleele sauniuni e tuʻuina atu i le lua afi eletise, sasaa i le vai ma faʻalau le timer mo le 25 minute. A maeʻa le taimi atofaina, tuʻuina le susu i totonu o le atigipusa, o se pinimi o masima ma suka, palu ma tuʻu i totonu o le fafie faʻatau mo le isi 15 minute. E mafai ona faʻamalo le paluga faʻatasi ma na o sina vaega itiiti o le suauʻu, pei o le fua ua uma ona i ai sana meaʻai susu.

Faʻataʻitaʻiga i le Fale i Suiga o Maʻa

Le au pele o laau o sana e mafai ona e taumafai e kukaina oe lava i le fale. Ina ia tofo, latou, e moni, e ese mai i le gaosiga, ae peitai, o le a le itiiti ifo le lelei.

Ina ia mafai ona kuka ai laau i le fale o le a e manaʻomia:

  • 100 kalama o falaoamata sana
  • 60 ml susu susu
  • 40 g pata,
  • 2 fuamoa.

Faʻasusu le susu ma le pata, faʻapipiʻi i se vevela i luga o le vevela vevela. Ona faasolosolo malie lea ona sasaa atu le falaoamata i le paluga, aʻo fefiloi lelei ina ia aloese mai le fausia o lumps. O le mamafa e tatau ona tutusa lelei. Ona faaopoopoina lea o fuamoa ua sasaina ma toe fefiloi.

Faʻaaogā se taga falaoamata, faʻapipiʻi ai ni nai masisi i luga o se pepa tao taofi i le tao tao. Auina atu le pepa tao faʻatasi ma avanoa i totonu o le ogaumu faʻamamafa i le 180 tikeri mo le 5 minute. Taumamafa pe a maeʻa maeʻa le ipu.

Tuua Lau Faamatalaga